Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kohtaamisia kaupoilla, osa 117

Varastin vahingossa kaupasta ja sain rikosrekisterimerkinnän.
Kohtaamisia kaupoilla, osa 117

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 67 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Vahva pupu 10.8.2023 0:32
   Tulos: +209 (217 ääntä)
   Voe voe noita oman elämänsä sankareita.sitten valitellaan kun elämä potkii päähän kun mikään ei suju niin kuin itse haluaa.

   Lainaa

  2. Huomisen puhveli 10.8.2023 0:59
   Tulos: -446 (476 ääntä)
   Myymälävarkaudesta syyllistäjillä on kyllä suhteellisuudentaju pahasti vinksallaan, ihan niinkuin jollain S-ryhmällä tai Keskolla ei olis varaa lahjoitella kortsuja. Hävikkiä ovat pilaantuvat elintarvikkeet, ei näpistyksillä ole sen tai hintojen kanssa mitään tekemistä.

   Lainaa

  3. Tornipöllö 10.8.2023 1:00
   Tulos: +310 (322 ääntä)
   Siinähän päästiin pinkeistä hatuista ja näpistelystä holokaustiin alta aikayksikön. Kyllä tässä lähinnä paistaa S:n oma älykkyys enemmän kuin mikään muu.

   Lainaa

  4. Pelkkä preeriasusi 10.8.2023 1:09
   Tulos: +454 (456 ääntä)
   Tossa tilanteessa ei voi työntekijänä tehdä mitään muuta kuin hymyillä mahdollisimman kovaa, ettei vahingossakaan näytä siltä että vituttaa ihan perkeleesti

   Lainaa

  5. Kujeileva apina 10.8.2023 1:26
   Tulos: +244 (254 ääntä)
   Kuuluukohan tämä S siihen ryhmään, jossa kuvitellaan, että kun vetoaa humalatilaan niin silloin vapautuu automaattisesti vastuusta?

   Lainaa

  6. Tulos: +160 (164 ääntä)
   Tuo sama Pekka on jatkanut postailuaan viime viikkoina ja päivinä vähän samaan malliin tuonkin jälkeen, lähinnä siitä että miten menee viime tingassa kauppaan ostamaan kaljaa. Jos ei ehdi niin on se on ongelma, mutta ratkaisuksi ei tunnu kelpaavan että mene aiemmin. Ryhmä on muistaakseni Kysy mitä vain tai Kysy mitä vaan, jompi kumpi noista kahdesta eri ryhmästä.

   Lainaa

  7. Palanut herne 10.8.2023 1:36
   Tulos: +239 (245 ääntä)
   Kujeileva apina: Kuuluukohan tämä S siihen ryhmään, jossa kuvitellaan, että kun vetoaa humalatilaan niin silloin vapautuu automaattisesti vastuusta?
   Värisuoraa pukkaa: humalakortti, natsikortti, muiden syyllistämiskortti, älykkyyden haukkumiskortti ja muutkin tekee -kortti.

   Lainaa

  8. Voimakas koira 10.8.2023 2:20
   Tulos: +69 (95 ääntä)
   Huomisen puhveli: Myymälävarkaudesta syyllistäjillä on kyllä suhteellisuudentaju pahasti vinksallaan, ihan niinkuin jollain S-ryhmällä tai Keskolla ei olis varaa lahjoitella kortsuja. Hävikkiä ovat pilaantuvat elintarvikkeet, ei näpistyksillä ole sen tai hintojen kanssa mitään tekemistä.
   Pekka saapui kommentteihin?

   Lainaa

  9. Voimakas koira 10.8.2023 2:21
   Tulos: +66 (76 ääntä)
   Anteeksi, siis mysteeri S piti sanoa, eikä Pekka.

   Lainaa

  10. Kompakti kivi 10.8.2023 3:01
   Tulos: -67 (167 ääntä)
   Ite jos joskus tulee se tilanne et syystä tai toisesta pitää juosta kauppaan tai pikaruokaravinteliin just vähän ennen sulkemisesaikaa, hävettää aina ihan vitusti ja pyrin ehdottomasti toimittaan asiani mahd nopeasti, usein pahoittelenkin työntekijälle sitä et oon niin viimetingassa. Joskus tuntuu et kaikkien pitäis hetki tehdä asiakaspalveluduunia, josko sit edes sisäistäis sen et hekin ovat ihmisiä (ei sinun henkkoht palvelijoita) ja hekin haluavat duunipäivän jälkeen ajallaan kotiin. Mitä taas tuohon näpistyshommaan tulee, niin vaikka tuossa nyt ilmeisesti kyseessä jonkun känninen älynväläys ja sikäli eri asia kun tämä mistä puhun, niin itse en kyllä osaa tässä maassa, jossa päivittäistavarakauppa keskittynyt kahdelle, kolmelle isolle, hyvin pärjäävälle ja varakkaalle toimijalle, syyllistää näpistäjiä. Varsinkin, jos kyse jostain S-ryhmästä – Keskon kohdalla vähän niin ja näin koska näpistettävä tavara on pois myös kauppiaalta, ei ainoastaan valtavalta konsernilta, joka ruokakauppojen lisäksi omistaa valtavan määrän hotelleja, baareja ja ravintoloita. Jenkeillä on musta osuva sanonta: When times get tough, my eyes keep shut. Eli jos näinä inflaation ja taloudellisen kurjistamisen aikoina joku myymälästä näpistää ruokaa tai muuta tavallista, halpaa käyttötavaraa, en minä osaa sitä näpistäjää siitä tuomita. Jos jokin pitää tuomita, mieluummin se yhteiskunta, joka on tuon näpistäjän olosuhteet luonut. Vaikka epäilen olevani tässä auktoriteettiuskovaisessa maassa mielipiteineni aikalailla vähemmistössä, niin kyllä kovat ajat minusta vaatii solidaarisuutta etenkin niitä kaikista huono-osaisimpia kohtaan.

   Lainaa

  11. Tulos: +48 (56 ääntä)
   Miksi juuri yksi kondomi?

   Lainaa

  12. Säädytön lehmä 10.8.2023 3:42
   Tulos: +49 (57 ääntä)
   Näpistys* ja tuosta mitään rikosrekisterimerkintää tuu jos on asioinut vain poliisien kanssa.

   Lainaa

  13. Tulos: +66 (72 ääntä)
   juu: Miksi juuri yksi kondomi?
   Koska kännissä&läpällä.

   Lainaa

  14. Tulos: +112 (116 ääntä)
   juu: Miksi juuri yksi kondomi?
   Ja miten? Repinyt paketin auki, ottanut sieltä yhden kumin, laittanut taskuunsa ja loppupaketin takaisin hyllyyn ja ajatellut ettei kukaan huomaa, niinkö? Vai myydäänkö kondomeja nykyään yksittäin?

   Lainaa

  15. Naarmuton hylje 10.8.2023 6:19
   Tulos: +131 (143 ääntä)
   Huomisen puhveli: Myymälävarkaudesta syyllistäjillä on kyllä suhteellisuudentaju pahasti vinksallaan, ihan niinkuin jollain S-ryhmällä tai Keskolla ei olis varaa lahjoitella kortsuja. Hävikkiä ovat pilaantuvat elintarvikkeet, ei näpistyksillä ole sen tai hintojen kanssa mitään tekemistä.
   Tuskin sitä avattua kortsupakettia voi enää myydä, eli hävikkiin menee koko paketti, ei yhden kondomin varastaminen ole mikään lieventävä asianhaara. Ja jos vaikka jokainen asiakas ihan vaan vähän varastaa, pienistä puroista tulee isoja jokia.

   Lainaa

  16. Tulos: +59 (61 ääntä)
   juu: Miksi juuri yksi kondomi?
   Vetää sen päähän pinkin hatun suojaksi.

   Lainaa

  17. Upporikas peruna 10.8.2023 6:22
   Tulos: +52 (56 ääntä)
   Kelmiina: Ja miten? Repinyt paketin auki, ottanut sieltä yhden kumin, laittanut taskuunsa ja loppupaketin takaisin hyllyyn ja ajatellut ettei kukaan huomaa, niinkö? Vai myydäänkö kondomeja nykyään yksittäin?
   Myytäispä, tällä naamalla koko paketti turha kun menee loput käyttämättöminä

   Lainaa

  18. Tulos: 0 (52 ääntä)
   Kompakti kivi: Ite jos joskus tulee se tilanne et syystä tai toisesta pitää juosta kauppaan tai pikaruokaravinteliin just vähän ennen sulkemisesaikaa, hävettää aina ihan vitusti ja pyrin ehdottomasti toimittaan asiani mahd nopeasti, usein pahoittelenkin työntekijälle sitä et oon niin viimetingassa. Joskus tuntuu et kaikkien pitäis [...]
   Tiedätkö miksi Jenkeissä on niin paljon enemmän rikollisuutta, mukaanlukien näpistykset ja väkivaltarikokset? Jos et vielä tiedä, lue sinun kommentti niin saat selville.

   Lainaa

  19. Tulos: +107 (117 ääntä)
   Kompakti kivi: Ite jos joskus tulee se tilanne et syystä tai toisesta pitää juosta kauppaan tai pikaruokaravinteliin just vähän ennen sulkemisesaikaa, hävettää aina ihan vitusti ja pyrin ehdottomasti toimittaan asiani mahd nopeasti, usein pahoittelenkin työntekijälle sitä et oon niin viimetingassa. Joskus tuntuu et kaikkien pitäis [...]
   Mä sinänsä ymmärrän mistä sä puhut alemman kappaleen kanssa, mut come on Pekka nyysi tuhannen päissään pinkin kalastushatun ja yhden kortsun ja käveli sitten kassojen läpi tää lätsä päässään. Muakin surettaa, kun ruuan hinta nousee ja kansa köyhtyy samalla kun nää ruokaketjut tahkoaa ennätysvoittoja, mutta olihan toi Pekan juttu vaan ihan puhdasta ilkivaltaa ja kännisekoilua. Jotenkin epäilen Pekan aikomusta syöttää hattua tai sitä yhtä kortsua nälkäisille perheenjäsenilleen. Ihan aiheesta syyllistävät sellaista joka itkee sekoilunäpistyksestä menettämiensä rahojen perään. Sympatiaa heruisi enemmän, jos Pekka olisi työttömyyskierteessä ja kotona olisi pari pikkusuuta ruokittavana. Ei tällaiseen "kännissä ja läpällä vähän nyysin parin euron arvoista tavaraa, oli hassu juttu ja oon muutenki fiksumpi kun te, vartiat on ihan epäreiluja" tyhmäilyyn.

   Lainaa

  20. Tulos: +42 (46 ääntä)
   Näpistys ei tee rikosrekisteri merkintää. Jos vartijat vei käteiset, ota takkiin. Repun tutkiminen ilman sun läsnäoloa ei ole syy nostaa syyte, ja syytteet btw nostaa syyttäjä, ei poliisi. Keskiarvoa pienemmistä en osaa kertoa

   Lainaa

  21. Tulos: -9 (39 ääntä)
   Vaikkei ikinä kokisi olevansa virkavallan kanssa tekemisissä, olisi hyvä tietää ihan perus säännöt miten oikeusjärjestelmä toimii. Suomessa syytteet nostaa syyttäjä, rikosrekisteri tulee jos tuomitaan jonkinlaiseen vankeuteen. Vartijat saa vaikka piereskellä sun reppuun jos on epäilys että oot sen kortongin varastanut.

   Lainaa

  22. Tulos: +29 (37 ääntä)
   Ainiin, ja sä et itse voi "nostaa syytettä" vaikka joku kuinka sanoo sua homoks netissä.

   Lainaa

  23. Tulos: +21 (71 ääntä)
   Kompakti kivi: Ite jos joskus tulee se tilanne et syystä tai toisesta pitää juosta kauppaan tai pikaruokaravinteliin just vähän ennen sulkemisesaikaa, hävettää aina ihan vitusti ja pyrin ehdottomasti toimittaan asiani mahd nopeasti, usein pahoittelenkin työntekijälle sitä et oon niin viimetingassa. Joskus tuntuu et kaikkien pitäis [...]
   Onko mielestäsi se, että varastaa firmalta, jotenkin hyväksytympää kuin että varastaisi yksityiseltä ihmiseltä? Kun puhut isoista konserneista, esimerkiksi Keskosta, joka on pörssiyhtiö, niin varastat yhden henkilön sijaan tuhansilta osakkailta. Onko se vähemmän tuomittavaa? Varastaminen on aina väärin ja onneksi meillä on siitä säädetty laki.
   Käsitykseni mukaan kukaan ei Suomessa kuole nälkään, eli se ei voi olla syy varastamiseen. Meillä tässä hyvinvointiyhteiskunnassa on muitakin ratkaisuja leipäjonoista lähtien.

   Lainaa

  24. Laajahko sakaali 10.8.2023 10:21
   Tulos: +107 (113 ääntä)
   Tuosta näpistyksen haitallisuudesta vielä, että eivät ne tappiot ole pois mistään isojen herrojen taskuista, vaan tappiot kompensoidaan nostamalla tuotteiden hintoja. Lopputulos siis on, että me kaikki muut kuluttajat, köyhätkin, joudumme maksamaan vielä enemmän ostoksistamme näpistysten vuoksi. Noista ylimääräisistä kuluista on joskus uutisoitukin, enkä nyt muista mitä se summa oli keskimäärin kuluttajaa kohden vuodessa, mutta kyllä se aika merkittävä oli.

   Lainaa

  25. Tulos: +149 (149 ääntä)
   Jos on niin kännissä, että saa päähänsä varastaa pinkin kalastajahatun ja yhden kondomin, en pitäisi täysin mahdottomana, että ne kadonneet käteiset on itse hukattu/juotu jossain vaiheessa iltaa. Se saattaa jopa olla todennäköisempi vaihtoehto kuin, että vartijat ovat ne vieneet.

   Lainaa

  26. Toipuva haisunäätä 10.8.2023 10:38
   Tulos: +103 (103 ääntä)
   Jos on ollut siinä kunnossa, että varastaa kaupasta yhden kortsun ja kävelee kassan ohi maksamaton lakki päässä, aika vahva veikkaus, että ne käteiset on jo käytetty ja kaadettu kurkusta alas tai taiteltu vaikka lennokeiksi ja viskottu menemään. Ei oikein tule tyypistä sellaista kuvaa, että ois kauheen hyvää huolta pitänyt omaisuudestaan ennen kiinnijäämistäkään

   Lainaa

  27. Liekehtivä kesyhanhi 10.8.2023 11:25
   Tulos: +102 (102 ääntä)
   Onhan se hienoa, että Pekalla oma vaikutus naisiin on taivaissa. Hän siis luulee, että jokainen hymyilevä asiakaspalvelija on kiimassa häneen? Jos naispoliisi vie hänet ystävällisesti putkaan, niin Pekka ihan innoissaan varmaan kirjoittaa somessa, kuinka poliisi haluasi häntä ja siksi otettiin kiinni.

   Lainaa

  28. Tulos: +39 (47 ääntä)
   Henri: Onko mielestäsi se, että varastaa firmalta, jotenkin hyväksytympää kuin että varastaisi yksityiseltä ihmiseltä? Kun puhut isoista konserneista, esimerkiksi Keskosta, joka on pörssiyhtiö, niin varastat yhden henkilön sijaan tuhansilta osakkailta. Onko se vähemmän tuomittavaa? Varastaminen on aina väärin ja onneksi [...]
     Tietysti yksittäiseltä henkilöltä varastaminen on tuomittavampaa kuin konsernilta. 
   Tavaralla ei ole konsernille mitään tunnearvoa, ja konserni ei samassa rytäkässä menetä uskoaan ihmisiin ja yöuniaan. Ihmisen turvallisuudentunteen vieminen on tosi kettumainen temppu, kettumaisempi kuin vain tavaran. Ei sillä että konsernilta varastamista suosittelisin -paitsi tosiaan jos on nälkä, siis ei vaaleanpunaisia hattuja (ihme juttu, S, en minä tunne tarvetta kännissä varastaa tavaraa, eikä kukaan tuntemani). 
     Paha vain, että voin kyllä uskoa senkin, että vartijat olisivat tosiaan käteiset vieneet. Heidänhän tiedetään -uutisia luen, en ole henkilökohtaisesti tekemisissä -käyttäytyvän paljon väkivaltaisemmin kuin on sallittua, niin mikseivät veisi rahojakin, kun kerran moraalia ei ole. Varsinkin jos S on ollut niin silminnähden päihtynyt, ettei häntä kukaan usko -onhan tosiaan täysin mahdollista sekin, että hukkasi rahansa itse. En silti lähtisi tuollaiselle "auktoriteeteilla on oikeus vaikka pieraista reppuusi, pelkästä epäilyksestäkin" linjalle jota nimimerkki Omaol esittää, koska auktoriteetti voi käyttää sitä väärin. Ehkä käytti jo, sitä emme saa tietää. 
     Silti, jos olisi pakko viettää aikaa joko S'n -hallitsemattomine alkoholinkäyttöineen, älykkyystestillä riekkumisineen, ja muine huonoine käytöksineen -kanssa, tai Pekan kanssa, ottaisin S'n. Pekka, ei helvetti.

   Lainaa

  29. Säädytön lehmä 10.8.2023 11:47
   Tulos: +15 (25 ääntä)
   Omaol: Vaikkei ikinä kokisi olevansa virkavallan kanssa tekemisissä, olisi hyvä tietää ihan perus säännöt miten oikeusjärjestelmä toimii. Suomessa syytteet nostaa syyttäjä, rikosrekisteri tulee jos tuomitaan jonkinlaiseen vankeuteen. Vartijat saa vaikka piereskellä sun reppuun jos on epäilys että oot sen kortongin varastanut.
   Paitsi että ei saa. Vartijat saa ainoastaan suorittaa turvallisuustarkastuksen kiinnioton yhteydessä. Tällöin laukut ja reput otetaan pois kiinniotetun hallusta ja toimitetaan sellaisenaan poliiseille. Vaikka laukussa tiedettäisiin olevan varastettua tavaraa, hoitaa sen laukun tutkimisen poliisi. 
   Mikäli turvallisuustarkastuksen yhteydessä kiinniotetun taskuista, hihoista tms. löytyy varastettua tavaraa, on ne oikeus ottaa hänen hallustaan pois.

   Lainaa

  30. Ainoa dinosaurus 10.8.2023 12:33
   Tulos: +12 (24 ääntä)
   Kujeileva apina: Kuuluukohan tämä S siihen ryhmään, jossa kuvitellaan, että kun vetoaa humalatilaan niin silloin vapautuu automaattisesti vastuusta?
   Ei. Kuuluu siihen narkkisakkiin, jonka mielestä varastaminen on laillinen elinkeino. Niillä on lippis päässä ja hupparin huppu sen päällä, koska "ne on niin herkkiä". Sitaatti on tuntemaltani piripäältä.

   Lainaa

  31. Sujuva gorilla 10.8.2023 12:54
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   Olin vähän yllättynyt noista reaktioista, että on "ihan oikein" varastaa rahaa näpistäjältä. Omasta mielestäni sakko, varastetun omaisuuden korvaaminen ja merkintä poliisin rekisteriin ovat ihan riittävät rangaistukset. Siinä mennään helposti liian pitkälle jos yksityishenkilöt alkavat jakaa omankädenoikeutta perustuen siihen mitä itse kuvittelevat rikollisen ansaitsevan tai arvauksiin aiemmasta rikoshistoriasta. (Olettaen siis, että rahat todella varastettiin eikä menneet viinaan, mutta samalla oletuksella esim. Tiinakin kirjoitti kommenttinsa)

   Lainaa

  32. Kumma paprika 10.8.2023 13:20
   Tulos: +47 (47 ääntä)
   Kompakti kivi: Ite jos joskus tulee se tilanne et syystä tai toisesta pitää juosta kauppaan tai pikaruokaravinteliin just vähän ennen sulkemisesaikaa, hävettää aina ihan vitusti ja pyrin ehdottomasti toimittaan asiani mahd nopeasti, usein pahoittelenkin työntekijälle sitä et oon niin viimetingassa. Joskus tuntuu et kaikkien pitäis [...]
   Kiva juttu, mutta nyt oli kyse kännipäissään hatun ja kortsun näpistämisestä, ei ruoan.
   En minäkään pidä meteliä jos/kun joku nälkäänsä varastaa. Mutta siinä vaiheessa kun nyysitään kaljoja tai lihoja/juustoja myytäväksi niin sitä vastustan.

   Lainaa

  33. Kumma paprika 10.8.2023 13:24
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Säädytön lehmä: Näpistys* ja tuosta mitään rikosrekisterimerkintää tuu jos on asioinut vain poliisien kanssa.
   Menee sakkorekisteriin ja säilyy siellä kunnes on kulunut viisi vuotta sakon maksamisesta. Pl. tilanteet, joissa sakko on määrätty vapausrangaistuksen lisäksi, jolloin se menee rikosrekisteriin.
   Tavan kansalainen ei ymmärrä näiden kahden eroa, joten voinee olettaa, että he tarkoittavat sakkorekisteriä puhuessaan rikosrekisteristä, jos keskustelu pyörii muutoin sakon ympärillä.

   Lainaa

  34. Tulos: +51 (59 ääntä)
   Huomisen puhveli: Myymälävarkaudesta syyllistäjillä on kyllä suhteellisuudentaju pahasti vinksallaan, ihan niinkuin jollain S-ryhmällä tai Keskolla ei olis varaa lahjoitella kortsuja. Hävikkiä ovat pilaantuvat elintarvikkeet, ei näpistyksillä ole sen tai hintojen kanssa mitään tekemistä.
   Selvä homma. Me varmaan voidaan sit jatkossa kaikki alkaa näpistelemään, kunhan ei ole elintarviketta? Otetaan omat pikku purkit mukaan ja truutataan kaupan hoitoainepurkista sinne, sitten puolityhjä purkki takas hyllyyn. Kortsuja, laastareita ja vanupuikkoja voi ihan hyvin kaivaa sieltä rasiasta taskuun sen verran kun tarvii, ei sua varmaan vituta kun päädyt myöhemmin ostamaan sen vajaan rasian. 😊 puutarhaosastolla voi kauhoa isosta multapussista itselleen sopivan määrän, samoin esim lemmikille voi hakea nappuloita tällä tavalla. 
   Vessapaperirullia voi pistää reppuun sen verran kuin haluaa - miksei jopa niitä yksittäisiä arkkeja rullasta! 
   Ihana vittumainen kaaos olis joka kaupassa - ja aina kiva arpoa että maksankohan nyt täyden hinnan täydestä pakkauksesta, vai onko joku pöllinyt tästä jotain.

   Lainaa

  35. Tulos: +24 (50 ääntä)
   Kenties olen vähemmistössä myös, mutta minun oikeustajuuni puolestaan ei sovi se, että porukka räkättää S:lle, että ihan oikein jos rahat vietiin. Ei ole. Se, että joku varastaa tai muuten urpoilee, ei anna mitään vapaata korttia muillekin rikkoa lakia, eikä etenkään virkavallalle tai vartijoille. Jos väitetty olisi totta - vartijat olisivat käyttäneet urpon urpoilua hyväkseen viedäkseen tämän rahat - se olisi vakava asia ja todellakin vakavampi kuin tuo näpistys. Ja tämä nimenomaan vartijoiden aseman vuoksi. Uskonko, että se tapahtui? En, näillä tiedoilla. Kertoja itse myöntää olleensa sekaisin, ja sellaisessa voivat rahatkin hukkua. Tai oliko käteistä niin vähän, että jos hänet on pantu maksamaan näpistämänsä ostokset, rahat menivät siihen? MUTTA ei ole myöskään mahdotonta, ettei se olisi totta. Suomessa on ollut useampia vartijoiden väärinkäytöksiä viime aikoina. Yleensä kyse on ollut liiasta väkivallasta, ei tällaisesta. En silti pidä vartijoita minään pyhimyksinä. JOS joku vartija tekisi tällaista, juuri kommenttien kaltainen asenne tekisi siitä helppoa. Mitään neuvoja en osaisi antaa, mutta vähintään voi vastata asiallisesti henkilölle, joka väittää joutuneensa rikoksen uhriksi. Kyllä, siitä huolimatta, että hän on rikollinen myös itse. Lisäksi on melko rasittavaa tuo porukan rage kiillottaa omaa sädekehää. Siis myymälävarkaus ei ole jees? No shit Sherlock. S myöntää sen itsekin heti ensimmäisessä kommentissaan. Se, että hän myös koettaa puolustella itseään, niin - haloo, sitä ihmiset tuppaavat tekemään, kun heille saarnataan. Sellaisia ihmiset ovat. Sopii kokeilla, moneltako lähimmäiseltänne saatte rakentavan reaktion, jos pilkkaatte heidän ongelmiaan ja heidän kertoessaan mokailustaan rupeatte yleiseksi syyttäjäksi.

   Lainaa

  36. Tulos: -53 (59 ääntä)
   Anna palaa?
   Näpistely on marginaalinen ongelma ja "kaikkien hinnat nousee 😤" on vähän pohjaton argumentti.
   Laura: Selvä homma. Me varmaan voidaan sit jatkossa kaikki alkaa näpistelemään, kunhan ei ole elintarviketta? Otetaan omat pikku purkit mukaan ja truutataan kaupan hoitoainepurkista sinne, sitten puolityhjä purkki takas hyllyyn. Kortsuja, laastareita ja vanupuikkoja voi ihan hyvin kaivaa sieltä rasiasta taskuun sen verran [...]

   Lainaa

  37. Jakoon laitettu tyyny 10.8.2023 14:48
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Sujuva gorilla: Olin vähän yllättynyt noista reaktioista, että on "ihan oikein" varastaa rahaa näpistäjältä. Omasta mielestäni sakko, varastetun omaisuuden korvaaminen ja merkintä poliisin rekisteriin ovat ihan riittävät rangaistukset. Siinä mennään helposti liian pitkälle jos yksityishenkilöt alkavat jakaa [...]
   Samaa itsekkin mietin. Kahdesta väärästä ei tule yhtä oikeaa.

   Lainaa

  38. Itseasiassa 10.8.2023 14:55
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Mä joskus onnistuin ostamaan omenamehupurkin, josta huomasin vasta kotona, että siitä on jo otettu iso hörppy. En lähtenyt palauttamaan, ei se kaupan vika ollut.

   Lainaa

  39. Kirjautumaton gerbiili 10.8.2023 14:59
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   -x-x-: Jos on niin kännissä, että saa päähänsä varastaa pinkin kalastajahatun ja yhden kondomin, en pitäisi täysin mahdottomana, että ne kadonneet käteiset on itse hukattu/juotu jossain vaiheessa iltaa. Se saattaa jopa olla todennäköisempi vaihtoehto kuin, että vartijat ovat ne vieneet.
   Tämä itsellenikin tuli mieleen, kännissä katoaa kaikenlaista, kerran hukkasin käteistä, hiuskoristeen ja kännykän näppäimet samalla reissulla. Ei tullut ede  mieleen epäillä, että ne olisi varastettu.

   Lainaa

  40. Avaimeton kobra 10.8.2023 15:43
   Tulos: +41 (49 ääntä)
   Jos S haluaisi natsikortistaan hieman vähemmän ontuvan niin tuo pitäisi muotoilla esimerkiksi näin: "Jos joku saksalainen on vain vähän ja kännissä tappanut juutalaisia niin on kyllä aika rankkaa tuomita semmoisesta."

   Lainaa

  41. Höhlä vadelma 10.8.2023 16:22
   Tulos: +60 (64 ääntä)
   Tosta Prisma-keissistä puuttuu se loppuosa. Se postaus ei taida enää olla näkösällä, mutta se tyyppi oli ilmeisesti kännipäissään hävittänyt/juonut rahansa. Joku sen tuttu osasi tästä sitä valistaa.

   Lainaa

  42. Pekka Pitkonen 10.8.2023 17:48
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Semmoista vaan olisin tullut kysymään, että eihän tässä talo yhtiössä asu ketään joka olisi haukkunut minua homoksi? Poliisille on ilmoitettu. Saa maksaa. Kalliisti.

   Lainaa

  43. Epäkurantti susi 10.8.2023 17:52
   Tulos: +24 (38 ääntä)
   Kompakti kivi: Ite jos joskus tulee se tilanne et syystä tai toisesta pitää juosta kauppaan tai pikaruokaravinteliin just vähän ennen sulkemisesaikaa, hävettää aina ihan vitusti ja pyrin ehdottomasti toimittaan asiani mahd nopeasti, usein pahoittelenkin työntekijälle sitä et oon niin viimetingassa. Joskus tuntuu et kaikkien pitäis [...]
   Täytyy kyllä sanoa tälleen puolet elämästä erinäisissä kuntoutuksissa eläneenä että vaikka on rahat olleet tiukilla eikä monessa kuussa ole varaa mihinkään muuhun kuin ruokaan, ei vaatteisiin eikä muuhun, niin silti en ole koskaan edes kännissä varastanut tai yrittänyt varastaa mitään mistään kaupasta.
   Tuo "huono-osaisuuteen" vetoaminen tai "kännissä ja läpällä" ulina on kyllä niin white-trash meininkiä. Kukaan tässä maassa ei ole niin huono-osainen että olisi pakko varastaa elääkseen. Jätä "kaliat" tai viinat ostamatta, lopeta tupakan poltto (ok, ei helppoa kaikille, tiedän entisenä tupakoitsijana) niin on varaa ostaa ne kolmen euron aurinkolasit eikä tarvitse varastaa.

   Lainaa

  44. Nuutunut kivi 10.8.2023 18:14
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Luin Pekan kommentin lopun ...ovat mielissään, kun saavat syyn lähteä. Sopisi paljon paremmin.

   Lainaa

  45. Kaikkitietävä ahven 10.8.2023 18:42
   Tulos: +49 (55 ääntä)
   Omaol: Anna palaa? Näpistely on marginaalinen ongelma ja "kaikkien hinnat nousee 😤" on vähän pohjaton argumentti.
   Marginaalinen ongelma? Myymälävarkauksien kustannusten arvoidaan olevan 550 miljoonaa euroa vuodessa. Se on 100 euroa jokaista suomalaista kohti. Ainakaan minä en haluaisi maksaa sitä ostamieni tuotteiden hinnassa.

   Lainaa

  46. Kannatettava lisko 10.8.2023 18:51
   Tulos: 0 (36 ääntä)
   Henri: Onko mielestäsi se, että varastaa firmalta, jotenkin hyväksytympää kuin että varastaisi yksityiseltä ihmiseltä? Kun puhut isoista konserneista, esimerkiksi Keskosta, joka on pörssiyhtiö, niin varastat yhden henkilön sijaan tuhansilta osakkailta. Onko se vähemmän tuomittavaa? Varastaminen on aina väärin ja onneksi [...]
   Lol, hyvinvointivaltio ja leipäjonot samassa virkkeessä. Hyvinvoivassa yhteiskunnassa ei kenenkään tarvitsisi jonottaa hyväntekeväisyytenä annettavaa ruokakassia, vaan yhteiskunta tukisi kaikkia heidän elämäntilanteessaan.

   Lainaa

  47. Pelkäämätön pupu 10.8.2023 19:18
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   juu: Miksi juuri yksi kondomi?
   Tietää, ettei tule samaan kun korkeintaan sen kerran.

   Lainaa

  48. Kenkku ampiainen 10.8.2023 19:46
   Tulos: -12 (26 ääntä)
   Liekehtivä kesyhanhi: Onhan se hienoa, että Pekalla oma vaikutus naisiin on taivaissa. Hän siis luulee, että jokainen hymyilevä asiakaspalvelija on kiimassa häneen? Jos naispoliisi vie hänet ystävällisesti putkaan, niin Pekka ihan innoissaan varmaan kirjoittaa somessa, kuinka poliisi haluasi häntä ja siksi otettiin kiinni.
   Jotenkin ihailen tällaista itseluottamusta.

   Lainaa

  49. Tulos: +12 (16 ääntä)
   Höhlä vadelma: Tosta Prisma-keissistä puuttuu se loppuosa. Se postaus ei taida enää olla näkösällä, mutta se tyyppi oli ilmeisesti kännipäissään hävittänyt/juonut rahansa. Joku sen tuttu osasi tästä sitä valistaa.
   Espoon Nostradamus iskee jälleen.

   Lainaa

  50. Kuivattu vesimeloni 11.8.2023 10:20
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Kirjautumaton gerbiili: Tämä itsellenikin tuli mieleen, kännissä katoaa kaikenlaista, kerran hukkasin käteistä, hiuskoristeen ja kännykän näppäimet samalla reissulla. Ei tullut ede  mieleen epäillä, että ne olisi varastettu.
   Iltalehti 2021 "Ovela rahasyötti käräytti varastelevan vartijan Riihimäellä"
   Tähän varmaan varastelevat vartijat luottaa. Kukaan ei usko uhria.

   Lainaa

  51. Vanhahko muurahainen 11.8.2023 10:25
   Tulos: 0 (14 ääntä)
   Älykkyys testi ❤️

   Lainaa

  52. Kuivattu vesimeloni 11.8.2023 10:29
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   "Kollega uskoi nähneensä, kuinka kyseinen vartija oli siepannut rahat kiinniotetun asiakkaan lompakosta ja todennut sen jälkeen muille vartijoille, että lompakossa ei ollut rahaa." Olisiko tälläkään kiinniotetulla ollut ikinä mahdollisuutta saada itselleen oikeutta ilman, että onneksi toinen rehellinen vartija sattui todistamaan yhden teoista.

   Lainaa

  53. Jakoon laitettu tyyny 11.8.2023 12:38
   Tulos: -33 (39 ääntä)
   Kaikkitietävä ahven: Marginaalinen ongelma? Myymälävarkauksien kustannusten arvoidaan olevan 550 miljoonaa euroa vuodessa. Se on 100 euroa jokaista suomalaista kohti. Ainakaan minä en haluaisi maksaa sitä ostamieni tuotteiden hinnassa.
   100e vuodessa on 27 senttiä päivässä...kuulostaa todellakin marginaaliselta.

   Lainaa

  54. Maineeton hilleri 11.8.2023 18:33
   Tulos: -33 (39 ääntä)
   Siis toki tässä esimerkkitapauksessa nyysijä oli vain perseilemässä eikä oikeasti tarpeessa mutta onko joku oikeasti sitä mieltä että on parempi jättää ehkäisy pois kuin varastaa kaupasta yksi kondomi? Toki jos itse maksoit paketillisesta ja sieltä puuttui yksi niin kauppa on velvollinen sen sinulle korvaamaan, joten jos se on rahallisesti merkittävää itsellesi niin mene ihmeessä neuvontaan kuitin kanssa ja pyydä korvausta. Elintarvikehävikkiä tulee ylituotannon takia niin paljon, että elintarvikkeiden näpistely on jopa suotavaa ihan ympäristön kannalta. Ylipäätään jos tarvitset jotain, etenkin ruokaa tai ehkäisyä, ja varaa ei ole niin ota! Jokaisen ihmisen perusoikeus.

   Lainaa

  55. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 11.8.2023 20:23
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   Maineeton hilleri: Siis toki tässä esimerkkitapauksessa nyysijä oli vain perseilemässä eikä oikeasti tarpeessa mutta onko joku oikeasti sitä mieltä että on parempi jättää ehkäisy pois kuin varastaa kaupasta yksi kondomi? Toki jos itse maksoit paketillisesta ja sieltä puuttui yksi niin kauppa on velvollinen sen [...]
   Jokaisen suomalaisen perusoikeus on mennä sossun luukulle ja saada tukea hengissä pysymiseen, mikäli edellytyksiä rahojen riittämiseen ei ole. Muualla maailmassa niin ei ole, siellä ehkä voin ymmärtää tällaisen "omankädenoikeuden".
   Aika monella päihdeongelmaisella vaan ylimääräiset rahat menee muutamassa päivässä päihteisiin ja tupakkaan, vanhojen velkojen maksuun jne. Sitten itketään kun rahat ei riitä ruokaan. Itselläkin sellainen huonoille poluille eksynyt sukulainen pyytää "lainaan" rahaa, eikä millään ymmärrä että se sama summa minullakin jää käteen käytettäväksi ruokaan ja muihin välttämättömyyksiin, vaikka palkastani toki maksan asuntovelkaani ja muut laskut pois. Minulla ei olisi varaa laittaa huvituksiin niitä summia, mitä tämä yhteiskunnan tukema (päihdesairautensa vuoksi) hassaa viihteelle ja silti minun pitäisi pystyä säästämään antaakseni rahaa. Painostuksena on joko "kuolen nälkään" tai "sun takia joudun varastamaan". Tällaisten tukemiseen ei löydy sopivaa rahasummaa, melkein pohjaton kaivo se on ilman sairauden tunnetta. Mielestäni yhteiskunnan tulisi kyllä skarpata hoitoon ohjauksessa, esim mielenterveyden hoitamiseen päihdeongelmaiselta(kin).

   Lainaa

  56. Maineeton hilleri 11.8.2023 22:50
   Tulos: -2 (20 ääntä)
   No joo samaa mieltä sekä päihdekuntoutuksesta että sosiaaliturvasta, enkä itsekään ole tykännyt siitä kun joku addiktiota sairastava läheinen on valehdellut ja huijannut rahoittaaksen omaa käyttöään, vielä vähemmän kun olen sen seurauksena joutunut itsekin rahavaikeuksiin. Ei kummastakaan näistä kyllä aikaisemmin ollut puhe, vaan kaupalta näpistämisestä. Myös niillä ihmisillä joilla ei esim. sen addiktion vuoksi ole tietotaitoa tai voimavaroja avun pyytämiseen sossuilta tai Kelalta, on perusoikeus saada ruokaa mahaan ja kortsu väliin silloin kun sitä tarvitsee, eikä sitten joskus kun lomakkeet on täytelty ja hakemukset käsitelty. Pinkkiä hattua en kommentoi.

   Lainaa

  57. Lahjoava haukka 11.8.2023 23:19
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Maineeton hilleri: Siis toki tässä esimerkkitapauksessa nyysijä oli vain perseilemässä eikä oikeasti tarpeessa mutta onko joku oikeasti sitä mieltä että on parempi jättää ehkäisy pois kuin varastaa kaupasta yksi kondomi? [...]
   Ei se touhuilu mikään ihmisoikeus ole? Jos ei ole ehkäisyä niin ei oo pakko tehdä mitään. Tai tekee tavalla missä ei ole riskiä raskauteen. Toki vähävaraisetkin, joilla ei ole ehkäisyyn varaa, saa touhuilla mutta kai jostain sossusta jotain rahaa saa? Vieläkö se kesäkumikampanja on olemassa jakamaan? Tai väestöliitto? Tai joku.

   Lainaa

  58. Oksaton minkki 12.8.2023 10:09
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Jakoon laitettu tyyny: 100e vuodessa on 27 senttiä päivässä...kuulostaa todellakin marginaaliselta.
   Joka ainoalta suomalaiselta.

   Lainaa

  59. rottanpää 13.8.2023 8:43
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Hyi Pekka vaikuttaa just niiltä miehiltä, jotka kuvittelee asiakaspalveluroolissa työskentelevän naisen ystävällisyyden ja hymyn olevan flirttiä. Onkohan myös niitä, joiden mieleestä hymytön naisasiakaspalvelija on kuitenkin samalla töykeä ja hapan? 😒

   Lainaa

  60. Merkityksetön hämähäkki 13.8.2023 9:33
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   rottanpää: Hyi Pekka vaikuttaa just niiltä miehiltä, jotka kuvittelee asiakaspalveluroolissa työskentelevän naisen ystävällisyyden ja hymyn olevan flirttiä. Onkohan myös niitä, joiden mieleestä hymytön naisasiakaspalvelija on kuitenkin samalla töykeä ja hapan? 😒
   On niitäkin.

   Lainaa

  61. Kitkaton kesyhanhi 13.8.2023 9:52
   Tulos: +4 (22 ääntä)
   Lahjoava haukka: Ei se touhuilu mikään ihmisoikeus ole? Jos ei ole ehkäisyä niin ei oo pakko tehdä mitään. Tai tekee tavalla missä ei ole riskiä raskauteen. Toki vähävaraisetkin, joilla ei ole ehkäisyyn varaa, saa touhuilla mutta kai jostain sossusta jotain rahaa saa? Vieläkö se kesäkumikampanja on olemassa jakamaan? Tai väestöliitto? Tai joku.
   No ihmiset väistämättä harrastaa seksiä täysin riippumatta siitä onko se kannattavaa tai järkevää, väittäisin että yleensä ei ole. Vahinkoraskauden lisäksi riskinä on monet sukupuolitaudit, joista osa hengenvaarallisia. Jokaisella on perusoikeus saada se ehkäisy heti eikä sitten joskus kun tuet tulee tai kesäkumikampanja käynnistyy. Joissakin maissa tämä on jo käsitetty hallituksen tasolla ja ehkäisy on kaikille ilmainen, Suomessa valitettavasti vielä jyllää tälläinen todellisuudenpakoilu kuten "älkää harrastako seksiä jos ei ole varaa ehkäisyyn".

   Lainaa

  62. Tilattava tuhatjalkainen 13.8.2023 21:40
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Lahjoava haukka: Ei se touhuilu mikään ihmisoikeus ole? Jos ei ole ehkäisyä niin ei oo pakko tehdä mitään. Tai tekee tavalla missä ei ole riskiä raskauteen. Toki vähävaraisetkin, joilla ei ole ehkäisyyn varaa, saa touhuilla mutta kai jostain sossusta jotain rahaa saa? Vieläkö se kesäkumikampanja on olemassa jakamaan? Tai väestöliitto? Tai joku.
   Ainakin koulusta terveydenhoitajalta sai joskus ilmaisia kondomeja. En tiedä miten on nykyään. Itse sain tänä vuonna ilmaisen kondomin festareilla, enkä sitä itse millään tavalla pyytänyt, vaan se vaan tarjottiin. Kai näitä paikkoja on jossain, mistä niitä saa ilmaiseksi. Jos ei saa, sellaisia pitää järjestää. Voin vaikka itse kustantaa 10 pakettia, ja käydä niitä jakelemassa tarvitseville.

   Lainaa

  63. Tulos: +14 (24 ääntä)
   Kitkaton kesyhanhi: No ihmiset väistämättä harrastaa seksiä täysin riippumatta siitä onko se kannattavaa tai järkevää, väittäisin että yleensä ei ole. Vahinkoraskauden lisäksi riskinä on monet sukupuolitaudit, joista osa hengenvaarallisia. Jokaisella on perusoikeus saada se ehkäisy heti eikä sitten joskus kun tuet tulee tai [...]
   ”jokaisella on perusoikeus saada se ehkäisy heti” 
   Ei, vaan jokaisella on ✨velvollisuus✨ pitää huoli omasta seksuaaliterveydestä. Tämä tarkoittaa joko a) ehkäisyn hankkimista (alle 25-vuotiaille muuten ilmainen ehkäisy terveyskeskuksista) tai b) tyydyttää seksuaaliset tarpeet joko soolona tai kumppanin kanssa ei-penetroivalla seksillä. 

   Lainaa

  64. Epäilevä minkki 14.8.2023 17:08
   Tulos: +11 (21 ääntä)
   Kitkaton kesyhanhi: No ihmiset väistämättä harrastaa seksiä täysin riippumatta siitä onko se kannattavaa tai järkevää, väittäisin että yleensä ei ole. Vahinkoraskauden lisäksi riskinä on monet sukupuolitaudit, joista osa hengenvaarallisia. Jokaisella on perusoikeus saada se ehkäisy heti eikä sitten joskus kun tuet tulee tai [...]
   Jokaisella on varaa ehkäisyyn. Kyse on elämänhallinnasta. Valitettavasti nämä ihmiset, joilla ei "ole varaa" ehkäisyyn, ovat myös niitä jotka sitten lisääntyvät, vaikka oman elämän hallinta on tuolla tasolla.

   Lainaa

  65. Tulos: -9 (11 ääntä)
   Ymmärrän että viime tingan asiakkaat ottaa päähän mutta eikö se ole huonoa varautumistakin jos työaika ei riitä eli kotiinpääsy venyy tuollaisten tapausten takia? Luulisi että paikkojen sulkemiselle olisi varattu aikaa niin että sen ehtii rauhassa tehdä ja että siinä olisi myös huomioitu nuo viime hetken sählääjät. Tosin ilmeisesti on ihan liikaa niitä, jotka tulee viime hetkellä ja pyörii kaupassa sitten kuin ei olisi mihinkään kiire? No siinä kohtaa sanoisin että vartijan täytyisi vain ohjeista helvettiin sieltä. Teen itse työtä, jossa on myös asiakkaille aukioloaikoja ja koko ajan pyritään mukautumaan siihen että meidän työntekijöiden ei tarvitsisi venyttää paikallaoloa sen vuoksi että tulee mattimyöhäisiä. Ollaan laitettu selkeät ehdot milloin ei enää pääse ns. sisään. Tätä kun tarpeeksi tekee niin näkee mikä aika riittää ja sen saa aika optimaaliseksi. En ymmärrä miksi kaupassa tai muullakaan alalla siis olisi ongelma tehdä pelisäännöt niin että ainakaan työntekijät eivät kärsisi kotiinmenoajoissaan.

   Lainaa

  66. Tulos: -1 (5 ääntä)
   "kerro lisää näistä sun mielipiteistä joita kukaan ei kysynyt" You just did??

   Lainaa

  67. Tulos: +1 (1 ääni)
   ...Kummasti alkoi itseä hymyilyttää tuo Mikan vastaus. Meidän kissan nimi on Pekka.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kaupassa, kauppa, näpistää, rikosrekisteri, sulkemisaika, varastaa, viehättävä, viivyttely