Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 117

Varhaiskasvatuksen opettaja leikkii tussilla, kunnes... ūüėĪ
Vanhempainilta, osa 117

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 81 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Hinnakas karhu 18.7.2023 0:09
   Tulos: -163 (235 ääntä)
   Miten tuo Jasminin juttu kuulostaa vähän hätävalheelta.

   Lainaa

  2. Valittu mestari 18.7.2023 0:19
   Tulos: -148 (160 ääntä)
   Puhuuko Jasmin perheestä vai työporukasta?

   Lainaa

  3. Lyhennetty lehmä 18.7.2023 0:21
   Tulos: +402 (424 ääntä)
   Jos kyseessä ei ollut mikään hirveä myrkky, niin hermostuneen naurun saattelemana Käärijä-aiheinen vitsi vanhemmille?

   Lainaa

  4. Suurustettu herukka 18.7.2023 0:24
   Tulos: -14 (50 ääntä)
   Edellisen jutun loppu + t√§m√§n alku ūüĎĆ Kymmenen pistett√§ yll√§pidolle.

   Lainaa

  5. Tornipöllö 18.7.2023 0:47
   Tulos: +311 (331 ääntä)
   Sinikka myös kätevästi sivuutti kokonaan sen, että pikkutytön veli oli viety työpäivän ajaksi hoitoon. Jutussa ei ole pielessä vain pienen lapsen yksin jättäminen, vaan myös se, että perheen lapsia kohdellaan eriarvoisesti - mutta ei, Sinikka ei voinut ajatella asiaa kahta sekuntia enempää vaan piti heti päästä keulimaan kuinka ennen kaikki oli paremmin ja nyky_lapset ovat ihan nynnyjä.

   Lainaa

  6. Syytön konna 18.7.2023 1:26
   Tulos: +244 (260 ääntä)
   Miksi se tukka pitäisi pois ajaa? Ei kai se nyt niin vaarallista ole jos vähän aikaa on vihreää muksun tukassa. Nuo on niitä juttuja joille joskus vuosien päästä nauretaan.

   Lainaa

  7. Siveetön omena 18.7.2023 2:00
   Tulos: +134 (164 ääntä)
   On se vaan vaikeata. Jos Oliverin vanhemmilla olisi se 20-25e laittaa siihen autolippikseen niin asia tulisi kuntoon ihan omasta takaa. Ilmeisesti ei ole varaa. Nyt olisi mahdollisuus noin vitosen postikuluilla kuitata homma, selvää säästöä siis. Mutta sivullisen kanssakommentoijan mielestä väärin. Tiinan kommentti siis asian ytimessä.

   Lainaa

  8. Aseeton kantojuhta 18.7.2023 2:37
   Tulos: +34 (108 ääntä)
   Tornipöllö: Sinikka myös kätevästi sivuutti kokonaan sen, että pikkutytön veli oli viety työpäivän ajaksi hoitoon. Jutussa ei ole pielessä vain pienen lapsen yksin jättäminen, vaan myös se, että perheen lapsia kohdellaan eriarvoisesti - mutta ei, Sinikka ei voinut ajatella asiaa kahta sekuntia enempää [...]
   Eiköhän tuossa tapauksessa erilainen kohtelu johtunut lasten ikäerosta.
   Yksivuotias veli _tietenkin_ vietiin päivän ajaksi mummolaan. Nelivuotias sisko katsottiin (virheellisesti) tarpeeksi vanhaksi pärjäämään päivän ajan keskenään.

   Lainaa

  9. Lieto mestari 18.7.2023 2:45
   Tulos: +121 (195 ääntä)
   Ihan tapauskohtaista, minkäikäisen lapsen voi jättää yksin kotiin. Oman nuorimmaiseni (7v) voisin hyvin antaa olla vuorokauden keskenään, kunhan ruoat on mietitty valmiiksi. Pärjäisi aivan hyvin kun vain on hyvä kirja luettavana. Vanhempaa (9v) en todellakaan jättäisi päiväksi yksin, koska hän todennäköisesti saisi aikaan tulipalon ja vesivahingon, ja vielä lisäksi lukitsisi itsensä alusvaatteisillaan pihalle.

   Lainaa

  10. Tulos: +114 (120 ääntä)
   Hinnakas karhu: Miten tuo Jasminin juttu kuulostaa vähän hätävalheelta.
   Mun mieledt√§ kyll√§ ihan uskottava juttu. Jos keksisi h√§t√§valheen, miksei keksis suorilta parempaa. ūüėÖ Itse ep√§ilisin h√§t√§valhetta jos Jasmin yritt√§isi vieritt√§√§ syyn lapsen itsens√§ tai jonkun toisen lapsen syyksi tms.

   Lainaa

  11. jukkapalmu 18.7.2023 4:20
   Tulos: -383 (405 ääntä)
   Siveetön omena: On se vaan vaikeata. Jos Oliverin vanhemmilla olisi se 20-25e laittaa siihen autolippikseen niin asia tulisi kuntoon ihan omasta takaa. Ilmeisesti ei ole varaa. Nyt olisi mahdollisuus noin vitosen postikuluilla kuitata homma, selvää säästöä siis. Mutta sivullisen kanssakommentoijan mielestä väärin. Tiinan kommentti siis asian ytimessä.
   Mä olen se "sivullinen kommentoija". Mun mielestä on naurettavaa että lupautuu auttamaan, mutta haluaa että joku maksaa kustannukset. Sama kun veis johonkin kodittomien yömajaan patjoja ja vaatteita ja lämäis polttoainekululaskun niille kouraan. Joko autetaan tai ei auteta, mutta tollanen semi- hyvyys on aika perseestä.

   Lainaa

  12. Tukintolvana 18.7.2023 5:14
   Tulos: +274 (286 ääntä)
   jukkapalmu: Mä olen se "sivullinen kommentoija". Mun mielestä on naurettavaa että lupautuu auttamaan, mutta haluaa että joku maksaa kustannukset. Sama kun veis johonkin kodittomien yömajaan patjoja ja vaatteita ja lämäis polttoainekululaskun niille kouraan. Joko autetaan tai ei auteta, mutta tollanen semi- hyvyys on aika perseestä.
   Entä jos auttajalla ei ole varaa maksaa itse postikuluja? Mutta on silti halua auttaa ja luopuu hatusta ilman maksua. Aika moni elää köyhyysrajan reunalla tai alapuolella, jolloin kahden postimerkin hinta kirpaisee. Se on pois ruoasta, lääkkeistä tms. lahjoittajalle elintärkeästä. Silti hän on valmis auttamaan ja jakamaan vähästään mistä voi.

   Lainaa

  13. Puuton alpakka 18.7.2023 6:19
   Tulos: +241 (247 ääntä)
   jukkapalmu: Mä olen se "sivullinen kommentoija". Mun mielestä on naurettavaa että lupautuu auttamaan, mutta haluaa että joku maksaa kustannukset. Sama kun veis johonkin kodittomien yömajaan patjoja ja vaatteita ja lämäis polttoainekululaskun niille kouraan. Joko autetaan tai ei auteta, mutta tollanen semi- hyvyys on aika perseestä.
   Eli sun mielestäsi on parempi olla auttamatta ollenkaan kuin auttaa vähän? Päteekö se muuhunkin? Jos ei halua mennä tappeluun väliin, niin saako silti soittaa hätänumeroon? Vakuutusyhtiökin vähentää omavastuun vakuutuskorvauksesta. Olisiko parempi, ettei korvaa 200 000 euron palanutta taloa, jos ei jätä omavastuuta ottamatta?
   Jos kodittomien yömajassa tarvitaan patjoja, niin varmaan siellä mieluummin maksetaan polttoainekulut kuin kokonaan uudet patjat. Jos lippispojan äiti maksaa mieluummin postikulut kuin uuden lippiksen, niin pitääkö sinun yrittää viedä häneltä se mahdollisuus? Miksi koko lippiskeissiä pitää edes ajatella auttamisena? Jos henkilö haluaa päästä lippuksestä eroon, mutta ei halua maksaa siitä, niin onko parempi heittää se vain roskikseen kuin kysyä, että maksatko postikulut, jos lähetän sulle, kun sä tarvitset?

   Lainaa

  14. Tiinan moka 18.7.2023 6:40
   Tulos: +14 (38 ääntä)
   Jos sanakirjassa olisi sana "nimby", niin sen kohdalla olisi Tiinan kuva.

   Lainaa

  15. Tiinan moka 18.7.2023 6:42
   Tulos: +38 (54 ääntä)
   Siis tään festareista valittajan, jonka lapset menee rikki musiikin vuoksi.

   Lainaa

  16. Kannattava lokki 18.7.2023 6:44
   Tulos: +104 (104 ääntä)
   Lieto mestari: Ihan tapauskohtaista, minkäikäisen lapsen voi jättää yksin kotiin. Oman nuorimmaiseni (7v) voisin hyvin antaa olla vuorokauden keskenään, kunhan ruoat on mietitty valmiiksi. Pärjäisi aivan hyvin kun vain on hyvä kirja luettavana. Vanhempaa (9v) en todellakaan jättäisi päiväksi yksin, koska [...]
   Min√§ lukitsin itseni alusvaattesillaan pihalle 13 vuotiaana ja oli viel√§ talvi silloin ūü§£ūüĎć

   Lainaa

  17. Kouluttamaton muurahainen 18.7.2023 7:00
   Tulos: +111 (113 ääntä)
   Kannattava lokki: Min√§ lukitsin itseni alusvaattesillaan pihalle 13 vuotiaana ja oli viel√§ talvi silloin ūü§£ūüĎć
   Jotkut tekee tätä vielä aikuisenakin.

   Lainaa

  18. Ainut järvisieni 18.7.2023 7:04
   Tulos: +147 (157 ääntä)
   Se on jännä että nää kelle ei tullut yhtään traumoja esim yksinjättämisestä, väkivallssta tms, ovat aina ekana kertomassa miten kyseinen tapa on ihan ok ja heillekään ei mitään tullut moisesta.

   Lainaa

  19. Tarjoiltu aasi 18.7.2023 7:07
   Tulos: +127 (133 ääntä)
   jukkapalmu: Mä olen se "sivullinen kommentoija". Mun mielestä on naurettavaa että lupautuu auttamaan, mutta haluaa että joku maksaa kustannukset. Sama kun veis johonkin kodittomien yömajaan patjoja ja vaatteita ja lämäis polttoainekululaskun niille kouraan. Joko autetaan tai ei auteta, mutta tollanen semi- hyvyys on aika perseestä.
   Ajatteletko muutkin asiat noin mustavalkoisesti? Eli oikeastaan mitään ei kannata tehdä koska kaikki on semi hyvyyttä. Ei maailma pelastu niillä kodittomille vietävillä patjoillakaan vaikka kuinka itse maksais polttoaineet. Yhä niillä on samat ongelmat niin mitä ne semi hyvyys patjat siinä auttaa?

   Lainaa

  20. Tervattu koira 18.7.2023 7:32
   Tulos: -17 (33 ääntä)
   Syytön konna: Miksi se tukka pitäisi pois ajaa? Ei kai se nyt niin vaarallista ole jos vähän aikaa on vihreää muksun tukassa. Nuo on niitä juttuja joille joskus vuosien päästä nauretaan.
   Se on sitä suomalaisuutta kun hävetään kaikkia tekemisiä.

   Lainaa

  21. Raoton järvisieni 18.7.2023 8:50
   Tulos: +90 (102 ääntä)
   Ainut järvisieni: Se on jännä että nää kelle ei tullut yhtään traumoja esim yksinjättämisestä, väkivallssta tms, ovat aina ekana kertomassa miten kyseinen tapa on ihan ok ja heillekään ei mitään tullut moisesta.
   Mä luulen, että ne on niitä, joille asia on jopa ollut niin traumaattinen, että tuo on heidän ensisijainen puolustusreaktionsa. Itsetunto on tuhottu, joten halutaan tarttua kaikkiin mahdollisiin oljenkorsiin, joilla voisi tuntea itsensä jollain tapaa edes paremmaksi tai hyväksyttävämmäksi ihmiseksi. Tiedän, että se saattaa kuulostaa normaalista ihmisestä kovin nurinkuriselta, mutta eipä traumoissa oikein mitään logiikkaa olekaan. Tai oikeastaan on, mutta sen logiikan ymmärtäminen vaatii vähän toisenlaista syventymistä. Itsellä oli kovin traumaattinen lapsuus ja erityisesti nuorempana, kun en ollut vielä tarpeeksi kypsä tai muuten valmis niitä asioita oikeasti käsittelemään, niin uskottelin itsellenikin, ettei minulla mitään traumoja ole, vaikka yleisen tietämyksen mukaan minun kokemukseni ovat hyvin traumatisoivia. Ainoastaan pitemmän päälle oma (myöskin oletettavasti oire traumasta) sairaalloinen tarve hakea toisten hyväksyntää ja sen vuoksi jatkuva itseni muihin vertailu sai vähitellen huomaamaan, että omassa ajatusmaailmassa on jotain todella pahasti vinksallaan ja siitä vasta vähitellen hyväksymään tapahtumat ja siitä syntyneen trauman ja sen aiheuttamat ongelmat. Sitten vasta ymmärsin myös, että tarvitsen apua. Jos olisin tajunnut nämä asiat aikaisemmin, niin olisi varmasti paljon aiemmin ollut mahdollista nauttia onnellisesta elämästä eikä tuntea itseäni arvottomaksi koko ajan. Minulla vaan ei kotioloissa ollut turvallista asioista uskoutua vaan jäin niiden kanssa yksin enkä tietenkään niin pienenä kyennyt enkä osannut asioita käsitellä itse. Varmasti usein näistä lähtökohdista tulevat ovat niitä, joilla ei tietenkään sitä turvaverkkoa ja turvallista aikuista ole (tai ainakin kokevat niin eri syistä johtuen), tarvitsisivat sitä juuri eniten senkin takia, että ne traumat tulisi jo aikanaan edes käsitellyksi eikä sitten enää aikuisena tarvitsisi somessa olla huutelemassa siitä syntyneitä virheellisiä käsityksiään maailmalle.

   Lainaa

  22. Vähättelevä raadonsyöjä 18.7.2023 8:55
   Tulos: -134 (142 ääntä)
   Voin kertoa että käytäis aika todella lämpösiä keskusteluja jos menisin hakemaan muksua päiväkodista ja sen hiukset ois sotkettu vihreiks. Vahinko tai ei.

   Lainaa

  23. mitä vinkumista 18.7.2023 9:13
   Tulos: +51 (61 ääntä)
   P√§iv√§koti Pajam√§ki tekee ihan varmati valituksen siksi ett√§ kes√§ll√§ on festarit ūüėÉūüėā Voi √§ly t√§t√§ Tiinaa! Tiinan lapsista kasvaa ihan varmasti sellasia rasittavia joka asiasta kitisevi√§ pentuja, kun √§iti kasvattaa ne sellaisiksi. Kaikkien ei vaan pit√§is.

   Lainaa

  24. Varoittava maito 18.7.2023 9:33
   Tulos: +9 (51 ääntä)
   Syytön konna: Miksi se tukka pitäisi pois ajaa? Ei kai se nyt niin vaarallista ole jos vähän aikaa on vihreää muksun tukassa. Nuo on niitä juttuja joille joskus vuosien päästä nauretaan.
   No siis, joillekin äideille ne Pirkko Petterin hiukset on elämää tärkeämpi asia. Lapsen hiukset "tärvelleitä" isähenkilöitä ja mummu henkilöitä uhataan tappamisella ja lapsen elämästä pois sulkemisella tai jopa uhataan leikata lapsen koko pää hartioita,  koska hiuksiin on koskettu ilman äidin lupaa...

   Lainaa

  25. Tulos: +167 (173 ääntä)
   Vähättelevä raadonsyöjä: Voin kertoa että käytäis aika todella lämpösiä keskusteluja jos menisin hakemaan muksua päiväkodista ja sen hiukset ois sotkettu vihreiks. Vahinko tai ei.
   √Ąl√§s nyt ole noin √§k√§inen. Lasten kanssa sattuu ja tapahtuu ja joskus niill√§ on mustelma polvessa tai tussia hiuksissa. Voin t√§lleen ex-lapsena sanoa, ett√§ kyll√§ sekin pelottaa kun oma vanhempi r√§yh√§√§ tuntemattomalle. Siin√§ oppii kyll√§ varomaan kaikkea rangaistuksen pelossa, mutta se piiloteltu paha olo kantaa todella pitk√§lle aikuisuuteenkin.

   Lainaa

  26. Pölynimuriton kesyaasi 18.7.2023 9:59
   Tulos: +107 (109 ääntä)
   Vähättelevä raadonsyöjä: Voin kertoa että käytäis aika todella lämpösiä keskusteluja jos menisin hakemaan muksua päiväkodista ja sen hiukset ois sotkettu vihreiks. Vahinko tai ei.
   Mitä se siinä kohtaa hyödyttäisi?
   Ja ainakin omasta mielestä oikeasti todennäköisintä olisi ollut, että lapsi itse on hiuksensa saanut vihreäksi :D

   Lainaa

  27. Avulias oppilas 18.7.2023 10:08
   Tulos: +47 (73 ääntä)
   Aseeton kantojuhta: Eiköhän tuossa tapauksessa erilainen kohtelu johtunut lasten ikäerosta. Yksivuotias veli _tietenkin_ vietiin päivän ajaksi mummolaan. Nelivuotias sisko katsottiin (virheellisesti) tarpeeksi vanhaksi pärjäämään päivän ajan keskenään.
   Pakko kommentoida sen verran, että "keskenään" tarkoittaa "jonkun kanssa keskenään". Jos on yksin niin se on "yksinään".

   Lainaa

  28. Pohjaton kiivi 18.7.2023 10:14
   Tulos: +81 (85 ääntä)
   jukkapalmu: Mä olen se "sivullinen kommentoija". Mun mielestä on naurettavaa että lupautuu auttamaan, mutta haluaa että joku maksaa kustannukset. Sama kun veis johonkin kodittomien yömajaan patjoja ja vaatteita ja lämäis polttoainekululaskun niille kouraan. Joko autetaan tai ei auteta, mutta tollanen semi- hyvyys on aika perseestä.
   Pakko sanoa että on todella idioottimainen näkökulma, ja todella typerää mennä ulisemaan asiaan mikä ei sinulle edes kuulu. Varsinaisesti näiden täällä julkaistujen kommenttien osalta tämä ei kyllä yllättänyt.

   Lainaa

  29. Tulos: +89 (93 ääntä)
   jukkapalmu: Mä olen se "sivullinen kommentoija". Mun mielestä on naurettavaa että lupautuu auttamaan, mutta haluaa että joku maksaa kustannukset. Sama kun veis johonkin kodittomien yömajaan patjoja ja vaatteita ja lämäis polttoainekululaskun niille kouraan. Joko autetaan tai ei auteta, mutta tollanen semi- hyvyys on aika perseestä.
   Miks musta tuntuu, ett√§ s√§ taidat useimmiten valita sen ‚ÄĚei auteta‚Äú vaihtoehdoin‚Ķ

   Lainaa

  30. Itseasiassa 18.7.2023 10:27
   Tulos: +69 (75 ääntä)
   Aseeton kantojuhta: Eiköhän tuossa tapauksessa erilainen kohtelu johtunut lasten ikäerosta. Yksivuotias veli _tietenkin_ vietiin päivän ajaksi mummolaan. Nelivuotias sisko katsottiin (virheellisesti) tarpeeksi vanhaksi pärjäämään päivän ajan keskenään.
   Mulle kyllä tuli mieleen, että kyseessä voi olla narsistinen persoona. Ei kukaan vanhempi voi olla huomaamatta, että lapsella on hätä. Valitettavasti näitä persoonallisuushäiriöisiä on ja se "kateellinen kosto" alkaa tyttärelle jo tuossa iässä, koska hänestä on tullut "kilpailija" tälle narsistille. Olen itse tämän kokenut, jäänyt ilman syliä, ikinä en ollut riittävän hyvä, koskaan en saanut empatiaa ja  naiseksi en olisi saanut kasvaa, se yritettiin vielä estää ihan henkisellä väkivallalla. Tällainen ei yleensä näy ulkopuolisille, jotain poikkeuksia lukuun ottamatta. Meidänkin äitiä kehutaan jopa juhlapuheissa, kuinka mahtava äiti hän on. Narsisti saa kyllä muut ihmiset puolelleen.

   Lainaa

  31. Tulos: +99 (103 ääntä)
   Vähättelevä raadonsyöjä: Voin kertoa että käytäis aika todella lämpösiä keskusteluja jos menisin hakemaan muksua päiväkodista ja sen hiukset ois sotkettu vihreiks. Vahinko tai ei.
   Eli sinä olet niitä ihmisiä, joiden mielestä loputon määrä räyhäämistä ratkaisee kaikki elämän ongelmat. Maailma olisi aika paljon parempi paikka ilman kaltaisiasi.

   Lainaa

  32. Neiti Knatterton 18.7.2023 10:39
   Tulos: -51 (79 ääntä)
   Lapseton vapaasta tahdosta-ryhmässä keskustellaan äideistä ja pikkulapsista? "Ei vois vähempää kiinnostaa," vai? Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.

   Lainaa

  33. Kumma paprika 18.7.2023 11:10
   Tulos: +56 (60 ääntä)
   Hinnakas karhu: Miten tuo Jasminin juttu kuulostaa vähän hätävalheelta.
   Jos meinaa jotain hätävalhetta, niin sen kun sanoo että lapsi itse otti tussin ja kaatoi nesteet päällensä. Tekee nuo tyhmempiäkin asioita.

   Lainaa

  34. Altis kantojuhta 18.7.2023 11:31
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Vois vaikka kokeilla, miltä se tukka näyttää kokonaan vihreänä.

   Lainaa

  35. Tulos: +83 (87 ääntä)
   jukkapalmu: Mä olen se "sivullinen kommentoija". Mun mielestä on naurettavaa että lupautuu auttamaan, mutta haluaa että joku maksaa kustannukset. Sama kun veis johonkin kodittomien yömajaan patjoja ja vaatteita ja lämäis polttoainekululaskun niille kouraan. Joko autetaan tai ei auteta, mutta tollanen semi- hyvyys on aika perseestä.
   Mitä jos kyse ei olekaan siitä, ettei pojan äidillä ole varaa ostaa uutta lippistä? Jospa uutta lippistä ei kaupasta enää löydy? Saisiko silloin tarjota omaa lippistään? Jos joku köyhä vaikka antaisi lippiksen rikkaalle perheelle, kenen pitäisi maksaa postikulut?

   Lainaa

  36. Tulos: +61 (65 ääntä)
   jukkapalmu: Mä olen se "sivullinen kommentoija". Mun mielestä on naurettavaa että lupautuu auttamaan, mutta haluaa että joku maksaa kustannukset. Sama kun veis johonkin kodittomien yömajaan patjoja ja vaatteita ja lämäis polttoainekululaskun niille kouraan. Joko autetaan tai ei auteta, mutta tollanen semi- hyvyys on aika perseestä.
   Ootko ikinä antanut euroa tai paria mihinkään joulukeräykseen tai vastaavaan rahapataan?  Jos oot, ei voi muuta sanoa kuin että oot ihan vitun juntti. Jos autetaan, niin autetaan kunnolla. Eurolla saa hädintuskin purkillisen hernekeittoa. Oot antanut ihan liian vähän. Sama kun olisit heittänyt purkiin kuitin sun jouluostoksista ja vaatinut vastaavaa summaa rahana takaisin. *facepalm*

   Lainaa

  37. Arkkienkeli 18.7.2023 11:56
   Tulos: -20 (24 ääntä)
   ns. Sinikka kirjoittaa niin hienoa suomea, etten hetkeäkään epäile kirjoittajan olevan Savutskinininkadun 55 rölli venäjältä. Pietarista. Meni tavutukset ja yhdyssanat niin päin mäntyä, ettei varmasti ole kouluja käynyt täällä.

   Lainaa

  38. Tuore karjalanpiirakka 18.7.2023 11:56
   Tulos: +70 (74 ääntä)
   jukkapalmu: Mä olen se "sivullinen kommentoija". Mun mielestä on naurettavaa että lupautuu auttamaan, mutta haluaa että joku maksaa kustannukset. Sama kun veis johonkin kodittomien yömajaan patjoja ja vaatteita ja lämäis polttoainekululaskun niille kouraan. Joko autetaan tai ei auteta, mutta tollanen semi- hyvyys on aika perseestä.
   Eihän niitä patjoja voi mihinkään vaan viedä ja vaatia maksua kouraan, mutta jos on etukäteen sovittu, että voisin tuoda 10 patjaa polttoainekulujen hinnalla, niin miksi ei? Joku muu voi haluta sponssata ne kulut.
   Parempi, että kaikki auttaa kykyjensä mukaan, kuin että kukaan ei auta ollenkaan. 

   Lainaa

  39. Pöhlä biisoni 18.7.2023 12:02
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   jukkapalmu: Mä olen se "sivullinen kommentoija".
   Tuntuuko oudolta nähdä, että jostain omasta random kommentista on otettu kuvakaappaus ja keskusteltu jossain ryhmässä, ja saada tietää asiasta aamukahvilla Feissarimokien kautta?

   Lainaa

  40. Arkkienkeli 18.7.2023 12:04
   Tulos: +64 (70 ääntä)
   Vähättelevä raadonsyöjä: Voin kertoa että käytäis aika todella lämpösiä keskusteluja jos menisin hakemaan muksua päiväkodista ja sen hiukset ois sotkettu vihreiks. Vahinko tai ei.
   Miksi? Silloin kuin omat (viisi tyttöä) olivat peräkanaa päiväkodissa ja ala-asteella, niin aina oli jänskää kotiin hakiessa. Sitä kutsutaan elämän suolaksi. Yhdellä oli oikea puoli kalju, kun olivat löytäneet Pasilan ala-asteella (joskus 2010) hiustenleikkurin välitunnilla. Jos olisivat vielä löytäneet mustan maalin, niin olisi ollut niin EMO.

   Lainaa

  41. Kävelevä taikuri 18.7.2023 12:24
   Tulos: +61 (67 ääntä)
   Ainut järvisieni: Se on jännä että nää kelle ei tullut yhtään traumoja esim yksinjättämisestä, väkivallssta tms, ovat aina ekana kertomassa miten kyseinen tapa on ihan ok ja heillekään ei mitään tullut moisesta.
   Joo, ja oikeastihan heillä on se trauma (aivan väistämättä lapsi traumatisoituu toistuvasta heitteillejätöstä saatika väkivallasta, "lievästäkin" sellaisesta) ja koska eivät ole sinut asian kanssa, eivät osaa sympata tämän päivän lapsia ja haluavat todistella omaa muka-haavoittumattomuutaan. Toivon pikaista heräämistä ja rohkeutta traumojen käsittelyyn kaikille näille oman elämänsä Sinikoille.

   Lainaa

  42. Vauhditon piimä 18.7.2023 13:25
   Tulos: +27 (39 ääntä)
   Neiti Knatterton: Lapseton vapaasta tahdosta-ryhmässä keskustellaan äideistä ja pikkulapsista? "Ei vois vähempää kiinnostaa," vai? Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.
   Hmmm.. eik√∂h√§n siin√§ ole kuitenkin pointti ollut se kommentti miss√§ yks hy√∂kk√§√§ avuntarjoajaa vastaan ūüėŹ tuskin ihan hirve√§sti ket√§√§n kiinnostaa keskustella random √§idist√§ ja pojasta jonka lippis katos.¬†
   Ei kannata alkaa turhaa tuntemaan itseään nokkelaksi oman aivopierun takia. 

   Lainaa

  43. Tulos: +61 (73 ääntä)
   Neiti Knatterton: Lapseton vapaasta tahdosta-ryhmässä keskustellaan äideistä ja pikkulapsista? "Ei vois vähempää kiinnostaa," vai? Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.
   Eiköhän tuossa ole kyse lähinnä siitä, että noita juttuja lukiessa huomaa tehneensä oikean ratkaisun päättäessään jäädä lapsettomaksi

   Lainaa

  44. Oletettava sika 18.7.2023 14:30
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Harm: Mitä jos kyse ei olekaan siitä, ettei pojan äidillä ole varaa ostaa uutta lippistä? Jospa uutta lippistä ei kaupasta enää löydy? Saisiko silloin tarjota omaa lippistään? Jos joku köyhä vaikka antaisi lippiksen rikkaalle perheelle, kenen pitäisi maksaa postikulut?
   Niin, lippis tippui Korkeasaaren sillalta. Kai se jotain maksaa sinne päästä? Hyvä nosto tuo ettei lippistä enää saisi kaupasta mutta jollakin se voi olla ylimääräisenä ja on jopa valmis lahjoittamaan postikuluja vastaan.

   Lainaa

  45. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Syytön konna: Miksi se tukka pitäisi pois ajaa? Ei kai se nyt niin vaarallista ole jos vähän aikaa on vihreää muksun tukassa. Nuo on niitä juttuja joille joskus vuosien päästä nauretaan.
   Jep ja näkeehän tuolla keski-iän ylittäneillä tädeilläkin jos jonkinväristä tukkaa. Joten eiköhän se mene myös yhdellä natiaisellakin.

   Lainaa

  46. Tulos: +47 (49 ääntä)
   Siveetön omena: On se vaan vaikeata. Jos Oliverin vanhemmilla olisi se 20-25e laittaa siihen autolippikseen niin asia tulisi kuntoon ihan omasta takaa. Ilmeisesti ei ole varaa. Nyt olisi mahdollisuus noin vitosen postikuluilla kuitata homma, selvää säästöä siis. Mutta sivullisen kanssakommentoijan mielestä väärin. Tiinan kommentti siis asian ytimessä.
   Veikkaan, että ongelma on se, että just samanlaista ei enää ole kaupassa myynnissä, mutta tarjoajalla on samanlainen tai ainakin hyvin samankaltainen kotona. Lapset tuppaa kiintymään tuommoisiin esineisiin, ei se rahallisesta arvosta riipu.

   Lainaa

  47. Köytettu kana 18.7.2023 15:49
   Tulos: +8 (28 ääntä)
   Neiti Knatterton: Lapseton vapaasta tahdosta-ryhmässä keskustellaan äideistä ja pikkulapsista? "Ei vois vähempää kiinnostaa," vai? Happamia, sanoi kettu pihlajanmarjoista.
   Ymmärrätkö, millä sivustolla itse olet?

   Lainaa

  48. Köytettu kana 18.7.2023 15:51
   Tulos: +38 (46 ääntä)
   Vähättelevä raadonsyöjä: Voin kertoa että käytäis aika todella lämpösiä keskusteluja jos menisin hakemaan muksua päiväkodista ja sen hiukset ois sotkettu vihreiks. Vahinko tai ei.
   Voin vaan kuvitella, millainen Karen/Kevin olet. :)

   Lainaa

  49. Nuutunut kivi 18.7.2023 18:12
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Varoittava maito: No siis, joillekin äideille ne Pirkko Petterin hiukset on elämää tärkeämpi asia. Lapsen hiukset "tärvelleitä" isähenkilöitä ja mummu henkilöitä uhataan tappamisella ja lapsen elämästä pois sulkemisella tai jopa uhataan leikata lapsen koko pää hartioita,  koska hiuksiin on koskettu ilman äidin lupaa...
   https://www.feissarimokat.com/2018/10/mammapalstalta-paivaa-osa-67/

   Lainaa

  50. Hellyytävä vadelma 18.7.2023 21:27
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Itseasiassa: Mulle kyllä tuli mieleen, että kyseessä voi olla narsistinen persoona. Ei kukaan vanhempi voi olla huomaamatta, että lapsella on hätä. Valitettavasti näitä persoonallisuushäiriöisiä on ja se "kateellinen kosto" alkaa tyttärelle jo tuossa iässä, koska hänestä on tullut "kilpailija" tälle narsistille. Olen itse tämän [...]
   Samanlainen lapsuus täällä, niitä traumoja on terapeutilla ratkottu. Ja mun äiti on varhaiskasvatuksen opettaja, aina muiden lasten vanhempien mielestä se paras. Ja kuulemma lasten, me ei osattu kuulemma koskaan arvostaa. Sitä mietti koko lapsuuden, että kuinka viallinen on kun ei näe tätä äidin ihanuutta. Eikä ikinä osannut olla tarpeeksi hyvä vaikka mitä teki.

   Lainaa

  51. Tulos: +28 (34 ääntä)
   Mitenh√§n suurkaupunkien lapset on hengiss√§k√§√§n, kun ne joutuu ulkoilemaan melussa v√§h√§n useampiakin tunteja ūüėā Joku voisi kustantaa t√§lle Tiinalle liput festareille. Ehk√§ h√§nen mieli sitten tulisi paremmaksi.

   Lainaa

  52. Ventovieras jääkarhu 18.7.2023 23:31
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   Onko muka ikinä ollut normaalia jättää 5-vuotiasta yksin kotiin? Voihan vittu ton Sinikan juttuja.

   Lainaa

  53. Vehmas kotieläin 18.7.2023 23:56
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Pidän myöskin todennäköisenä, että juuri kyseisen mallista lippistä ei enää saa kaupasta - aika nopeaanhan ne mallistot uusiutuu. Omalle lapselle kävi pari vuotta sitten samalla lailla ohraisesti, kun lempihattu lensi veneestä ja upposi järveen. Eipä sitä samaa pari vuotta aiemmin alesta ostettua hattua tietenkään mistään kaupasta saanut. Kyselin paikallisesta kirppisryhmästä, jos joltain löytyisi samanlainen tarpeettomana, ja olisin totta kai ollut valmis siitä maksamaan (mahdolliselle pelastavalle enkelille koituvista postikuluista nyt puhumattakaan). Typerää siis torpata tuollainen postikuluja vastaan -avuntarjous, voi olla ihan lottovoitto lippiksen hukanneille!

   Lainaa

  54. Cha cha cha 19.7.2023 0:06
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Käärijä-tukka!

   Lainaa

  55. Kouluttamaton muurahainen 19.7.2023 7:33
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Ventovieras jääkarhu: Onko muka ikinä ollut normaalia jättää 5-vuotiasta yksin kotiin? Voihan vittu ton Sinikan juttuja.
   Kun itse olin suunnilleen sen ikäinen (noin 40 vuotta sitten), oli minulla kaksi esikoulukaveria, jotka kävelivät esikoulun jälkeen kotiin ja odottelivat vanhempiensa töistä kotiinpaluuta vielä monta tuntia. Jokainen arkipäivä. Moni oli esikoulun alkaessa 5-vuotias. Nykyisin ei enää esikoulun jälkeen olla yksin, mutta ekaluokkalaiset (6-vuotiaat) voivat jo ollakin. Eli kyllä vielä 80-luvulla 5-vuotiaita oli yksin kotona. Sinikka on nimestä päätellen mahdollisesti vielä vanhempi, joten aivan hyvin voi olla ollut tuon ikäisenä päivät yksin.

   Lainaa

  56. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Silloin kun lapset hukkaa mieluisia vaatteita tai leluja on aina nimenomaan kyse siitä, että haluttais takas joko just se hukattu yksilö tai sitä korvaamaan samanlainen, mutta niitä ei saa enää kaupasta. Normaalisti siitä ollaan valmis maksamaan ihan normi kirpparihinta ja päälle toimitus. Ilmaiseksi pelkkiä postikuluja vastaan tarjoaminen on tosi kiva ele! Mistään hyväntekeväisyydestä tai köyhäinsvusta tässä nyt ei ole kysymys kenenkään paitsi sivullisen änkyräidiootin mielestä. Se ihmistyyppi, joka päsmäröi miten muut hoitaa asioita keskenään tai omassa elämässään, eikä itse lähtökohtaisesti auta muita (saati tee hyväntekeväisyyttä). Paitsi, että pitää ehkä maailman ja muiden komenteluaan suurena lahjana yhteiskunnalle.

   Lainaa

  57. Sarvipäinen haisunäätä 19.7.2023 11:13
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Kun itse olin suunnilleen sen ikäinen (noin 40 vuotta sitten), oli minulla kaksi esikoulukaveria, jotka kävelivät esikoulun jälkeen kotiin ja odottelivat vanhempiensa töistä kotiinpaluuta vielä monta tuntia. Jokainen arkipäivä. Moni oli esikoulun alkaessa 5-vuotias. Nykyisin ei enää esikoulun jälkeen olla yksin, [...]
   Mä kävelin vielä ihan parikymmentä vuotta sitten itekseen ykkösluokalta himaan stadissa, eikä mun menoja (keskimmäinen lapsi) kumpikaam vanhempi katellut kyllä muutenkaan, tai perään kysellyt.
   Sanomattakin selvää että hengissä selvisin.
   Mutta haluan myös huomauttaa että noin 25-vuotiaana ymmärsin että mulla on ihan jäätävä hylätyksitulemisen kammo, haen ihmisiltä rukoillen ja anellen hyväksyntää, mulla on aivan vitun paska itsetunto ja ihan helvetin paisutetti ego.
   Ihan tälleen sivuhuomiona että hengissä selviiminen ja tasapainoinen aikuisuus ei välttämättä mee yks yhteen, oli kuinka normaalia tahansa jättää se mukula yksin joskus silläjatällä-luvulla.

   Lainaa

  58. Höpö 19.7.2023 18:46
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Siveetön omena: On se vaan vaikeata. Jos Oliverin vanhemmilla olisi se 20-25e laittaa siihen autolippikseen niin asia tulisi kuntoon ihan omasta takaa. Ilmeisesti ei ole varaa. Nyt olisi mahdollisuus noin vitosen postikuluilla kuitata homma, selvää säästöä siis. Mutta sivullisen kanssakommentoijan mielestä väärin. Tiinan kommentti siis asian ytimessä.
   Muutkin ovat kommentteja kirjoittaneet rahaan liittyen mutta saattaapi olla ettei kaikkia vaatteita noin vain haeta kaupasta vaikka rahaa olisi. Monia vaatteita tulee myyntiin erä tietyllä printillä ja kun ne on myyty niin otetaan uusi kuviointi. Tiedä miten tämän lippiksen kanssa mutta jos sen pitää olla just eikä melkein sama niin saattaisi olla tekemätön paikko ilman että löytyy joltain turhana pötköömässä nurkissa.

   Lainaa

  59. Ihmetyttää 19.7.2023 21:19
   Tulos: +10 (16 ääntä)
   Mietin vaan, eikö ihmisillä ole oikeita ongelmia, kun on pakko valittaa jostain festareista.

   Lainaa

  60. Hullu seuraeläin 19.7.2023 23:12
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Vähättelevä raadonsyöjä: Voin kertoa että käytäis aika todella lämpösiä keskusteluja jos menisin hakemaan muksua päiväkodista ja sen hiukset ois sotkettu vihreiks. Vahinko tai ei.
   Ai, mina hajoaisin nauramaan. Ei nyt monella paivakoti-ikaisella ole vakavaa tyohaastattelua tai papiksivihkimysta tulossa. Miten voi olla vanhempi ellei ota rauhallisesti, aina tapahtuu kuitenkin :)

   Lainaa

  61. Tulos: -13 (17 ääntä)
   Raoton järvisieni: Mä luulen, että ne on niitä, joille asia on jopa ollut niin traumaattinen, että tuo on heidän ensisijainen puolustusreaktionsa. Itsetunto on tuhottu, joten halutaan tarttua kaikkiin mahdollisiin oljenkorsiin, joilla voisi tuntea itsensä jollain tapaa edes paremmaksi tai hyväksyttävämmäksi ihmiseksi. Tiedän, että se [...]
   Miten ois kappalejaot, että tota tekstiä pystyisi edes lukea?

   Lainaa

  62. Tulos: +28 (32 ääntä)
   jukkapalmu: Mä olen se "sivullinen kommentoija". Mun mielestä on naurettavaa että lupautuu auttamaan, mutta haluaa että joku maksaa kustannukset. Sama kun veis johonkin kodittomien yömajaan patjoja ja vaatteita ja lämäis polttoainekululaskun niille kouraan. Joko autetaan tai ei auteta, mutta tollanen semi- hyvyys on aika perseestä.
   Tää on kyllä typerintä, mitä oon pitkään aikaan lukenut.

   Lainaa

  63. Mielipuoli valas 20.7.2023 19:47
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   jukkapalmu: Mä olen se "sivullinen kommentoija". Mun mielestä on naurettavaa että lupautuu auttamaan, mutta haluaa että joku maksaa kustannukset. Sama kun veis johonkin kodittomien yömajaan patjoja ja vaatteita ja lämäis polttoainekululaskun niille kouraan. Joko autetaan tai ei auteta, mutta tollanen semi- hyvyys on aika perseestä.
   Ihan perushomma että yömajojen sun muitten yhdistysten toiminnassa korvataan vapaaehtoisille kohtuulliset kustannukset, kuten bensakulut yhdistyksen tavaroiden kuskaamisesta.

   Lainaa

  64. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Mulla itellä on neljä lasta. Asutaan paikassa, jossa on paljon erilaisia tpaahtumia, myös niitä festareita. Mun mielestä nämä on oikein hyvä tilaisuus opettaa lapsille, että maailmassa on erilaisia ihmisiä ja eri ihmiset tykkää eri asioista. Joskus joku asia voi ärsyttää ja häiritä minua (vaikkapa kovaääninen musiikki parina päivänä) mutta se sama asia voi toiselle tuottaa iloa. Ja on hyvä miettiä onko se minua häiritsevä asia niin iso, että vien toisilta iloa valittamalla ja nillittämällä. Ne lapset ei kärsi hetkellisestä metelistä tai tungoksesta niin hirveästi. Lapset ottaa monet asiat juuri niin kuin ne on. Ja jos aikuinen opettaa ymmärtämään muitakin ja ottamaan poikkeustilanteet rauhallisesti, se tosi usein vaikuttaa lapsiin positiivisesti. Toisin kuin sellainen nurkkakuntainen mutina, että tehkää muistutus ja ei festareita mun naapurustoon.

   Lainaa

  65. Keljuilematon majava 21.7.2023 15:50
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Lieto mestari: Ihan tapauskohtaista, minkäikäisen lapsen voi jättää yksin kotiin. Oman nuorimmaiseni (7v) voisin hyvin antaa olla vuorokauden keskenään, kunhan ruoat on mietitty valmiiksi. Pärjäisi aivan hyvin kun vain on hyvä kirja luettavana. Vanhempaa (9v) en todellakaan jättäisi päiväksi yksin, koska [...]
   Onko nuorempi nimeltään Lisa ja vanhempi Bart? :)

   Lainaa

  66. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Siveetön omena: On se vaan vaikeata. Jos Oliverin vanhemmilla olisi se 20-25e laittaa siihen autolippikseen niin asia tulisi kuntoon ihan omasta takaa. Ilmeisesti ei ole varaa. Nyt olisi mahdollisuus noin vitosen postikuluilla kuitata homma, selvää säästöä siis. Mutta sivullisen kanssakommentoijan mielestä väärin. Tiinan kommentti siis asian ytimessä.
   Eipä se aina rahasta ole kiinni. Riippuu toki lapsesta, mutta kaikki lapset eivät kelpuuta esim. samanlaista lippistä, vaan sen täytyy olla juuri se sama kadonnut lippis. Oma lapseni rääkyi monta päivää oman kadonneen tavaran perään, kunnes joku puskaradiolainen sen löysi. Kyllä niitä kadonneita nalleja etsitään somesta ihan syystä.

   Lainaa

  67. Tulos: +17 (19 ääntä)
   Mulle jäi epäselväksi, mistä Pajamäkiseuran pitäisi tehdä "muistutus". Siis ihan tosissaanko siitä että kaupunkialueella on festarit ja sieltä voi kuulua musiikkia 2-3 tuntia iltapäivällä? Lapset ei edes todnäk ulkoile koko aikaa silloin. Nauruun kuolevat järjestäjät tolle muistutukselle...Ja ehdottomasti nimbyä ja itsekeskeistä. Minäminäminä ja minun alue ja minun lapset.

   Lainaa

  68. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Just viikonloppuna todistin kun Tikkurilafestivaalin naapurustossa asuvat lapset juoksi innoissaan pihoille hyppim√§√§n ja huutamaan‚ÄĚcha cha cha‚ÄĚ kun K√§√§rij√§ esiintyi. Eiv√§t vaikuttaneet mitenk√§√§n k√§rsiv√§n festareista ūü§∑‚Äć‚ôÄÔłŹ

   Lainaa

  69. Festariäiti 26.7.2023 22:23
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   "Lapset joutuvat ulkoilemaan melussa" ūüėāūüėāūüėā

   Lainaa

  70. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Kyseinen festarikeskustelu jatkui alkup. ryhm√§ss√§ niin ett√§ t√§m√§n Tiinan mielest√§ ko. festareilla soitetaan viel√§ ihan huonoa musiikkia. On se el√§m√§ joillekin raskasta ūüėā

   Lainaa

  71. Neulottu ilonpilaaja 2.8.2023 9:59
   Tulos: +1 (1 ääni)
   just: Veikkaan, että ongelma on se, että just samanlaista ei enää ole kaupassa myynnissä, mutta tarjoajalla on samanlainen tai ainakin hyvin samankaltainen kotona. Lapset tuppaa kiintymään tuommoisiin esineisiin, ei se rahallisesta arvosta riipu.
   Toiset kiintyy enemm√§n ja toiset v√§hemm√§n. Meill√§ meni joskus toppahanskat hukkaan. Ostimme t√§sm√§lleen samanlaiset samasta kaupasta josta ensimm√§isetkin oli ostettu, mutta ei suostunut niit√§ k√§siins√§ laittamaan. Ennemmin antoi k√§tens√§ palelluttaa. Onneksi vanhat tumput l√∂yty ūüôĄ

   Lainaa

  72. Festareilla on kivaa 4.8.2023 18:09
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Tiina ūüė¨ P√§iv√§n naurut t√§lle festarinillitykselle.

   Lainaa

  73. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Vähättelevä raadonsyöjä: Voin kertoa että käytäis aika todella lämpösiä keskusteluja jos menisin hakemaan muksua päiväkodista ja sen hiukset ois sotkettu vihreiks. Vahinko tai ei.
     No jos se tahallaan olisi tehty, niin sitten nousisi lämpötilat. Mutta vahinkoja sattuu ihan tasan kaikille, jos lapsukaiseni tulisi käärijänä kotiin koska inhimillinen erehdys, niin nauraisin vain. Eihän päiväkodeissa mitään hirveitä myrkkyjä olekaan. 
     Mutta mitä niihin kommentteihin edellisissä mokissa esiintyneistä mammoista jotka vetävät herneen, koska mummi tms leikkasi hiukset huonosti, niin asia on ihan eri, jos teko on tahallinen. "Tiedän, ettet hyväksy, tein sen silti". 
     Itse riitelin juuri aika huolella boomerisukulaisen kanssa, joka laittoi lapsestani verkkoon _alastonkuvan_ (yleensä välttelen konfliktia ja olen sovinnolla, mutta siinä ei ollut aikaa neuvotteluun, se kuva piti saada pois). Toki lapsi saa juosta maalla housuitta, toki joskus vuonna kivi ja kanto sellaisen kuvaaminen oli ok, voi miten söpöä, ja miksei olisi vieläkin, olettaen, että ne kuvat pysyvät visusti suvun sisällä! Mutta verkkoon?!? Siis mitä #¤%&/(!!! (Se kuva on poissa nyt). 
     Siksipä pelkäisin ketä tahansa, joka katsoo asiakseen mennä vanhempien auktoriteetin ohi: ei sillä nyt väliä jos hiukset ovat vihreät, vahinkoja sattuu, mutta jos joku ryhtyy tarkoituksella ohittamaan ohjeeni siitä, mitä lapsen kanssa saa tehdä, mitä ne seuraavaksi keksivät? Ehkäpä allergioita ei ole olemassakaan ja anafylaktinen shokki on pullamössösukupolven lörpöttelyä? Tai kyllä heitäkin lapsena piiskattiin? Tai tosiaan alastomat lapset -verkossa -kuuluvat ikiaikaiseen suomalaiseen saunakulttuuriin? 

   Lainaa

  74. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Kun itse olin suunnilleen sen ikäinen (noin 40 vuotta sitten), oli minulla kaksi esikoulukaveria, jotka kävelivät esikoulun jälkeen kotiin ja odottelivat vanhempiensa töistä kotiinpaluuta vielä monta tuntia. Jokainen arkipäivä. Moni oli esikoulun alkaessa 5-vuotias. Nykyisin ei enää esikoulun jälkeen olla yksin, [...]
   70-luvulla oltiin toistuvasti yksin alle kouluikäisenä, meitä oli naapurustossa 4 pojan "jengi", hengattiin yleensä lähimetsisssä majahommissa, ja käytiin jonkun kotona aina välipalalla, joita oli runsaasti tarjolla. Se mitä muistan tuosta, niin elämäni parasta aikaa...

   Lainaa

  75. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Tiina jatkoi ryhmässä keskustelua että festarit saa olla jos, ja sitten hirveä lista ehtoja. Ja tosiaan hän ei ite tykkää kyseisestä musiikista niin siksi voitaisiin olla järjestämättä just näitä festareita. Kuulostaa hieman raskaalta ihmiseltä.

   Lainaa

  76. Vauhdikas metsämarja 6.8.2023 13:15
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   Laura: Just viikonloppuna todistin kun Tikkurilafestivaalin naapurustossa asuvat lapset juoksi innoissaan pihoille hyppim√§√§n ja huutamaan‚ÄĚcha cha cha‚ÄĚ kun K√§√§rij√§ esiintyi. Eiv√§t vaikuttaneet mitenk√§√§n k√§rsiv√§n festareista ūü§∑‚Äć‚ôÄÔłŹ
   Osta lapselle kilo karkkia ja anna hänen sotkea itsensä jäteöljyllä. Tuskin vaikuttaa kärsivän silloinkaan. Aikuisen homma sitten huolehtia.

   Lainaa

  77. mielensäpahoittaja 15.8.2023 10:42
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Festari-Tiina ūüėĄ Mitk√§k√∂h√§n festarit on kyseess√§, kun mieli pahoittui noin paljon? Ehk√§ Flow ja Tiina tykk√§√§ enemm√§n Popedasta.

   Lainaa

  78. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Kahvit purskahti rinnukselle "huolestuneen äidin" Tiinan jutusta.Hienosti lapsia käytetään keppihevosena omalle nillityksen tarpeelle. Olis nyt keksinyt edes jotain fiksumpaa.

   Lainaa

  79. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tornipöllö: Sinikka myös kätevästi sivuutti kokonaan sen, että pikkutytön veli oli viety työpäivän ajaksi hoitoon. Jutussa ei ole pielessä vain pienen lapsen yksin jättäminen, vaan myös se, että perheen lapsia kohdellaan eriarvoisesti - mutta ei, Sinikka ei voinut ajatella asiaa kahta sekuntia enempää [...]
   On unohtanut myös sen, että ihmisillä on erilaiset luonteet. Vaikka joku pärjäisikin 5-vuotiaana yksin, se ei tarkoita että kaikki pärjäävät.
   Itse olen esim. jo 35-vuotias, mutta en silti tietäisi mitä tehdä jos vanhempani yllättäen kuolisivat. He ovat minulle sekä ystäviä että perhettä yhtä aikaa, äidin kanssa esim. käydään kaiken maailman riennoissa... jos hänestä jättää aika, jään todennäköisesti yksin kotiin istumaan enkä käy ikinä missään (kun ei ole enää Duracell-pupua vetämässä mukaansa joka paikkaan).

   Lainaa

  80. Tulos: +3 (3 ääntä)
   P√§iv√§koti Pajam√§ki ihan √§lyt√∂n juttu ūüėā Selvisik√∂h√§n Tiinan lapset ikin√§ festari traumasta?

   Lainaa

  81. Tulos: 0 (0 ääntä)
   On olemassa myös Nimby-festarit :D

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: 5-vuotias, festarit, hiukset, lapset, lippis, melu, meteli, postimaksut, päiväkoti, tussi, varhaiskasvatus, vihreä, yksin