Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 84

Mitä eroa on suomalaisella, ruotsalaisella ja norjalaisella? Riisi!
Kirpputorin löytöjä, osa 491

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 21 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +372 (374 ääntä)
   Sentään kuljetus on ilmainen.

   Lainaa

  2. Peitettävä maksamakkara 6.7.2023 0:36
   Tulos: +226 (228 ääntä)
   Kallista fetaa. Onneksi aarrearkusta saa 8 euroa kompensaatiota.

   Lainaa

  3. Tulos: +188 (188 ääntä)
   Huippua, sait täyden alennuksen!

   Lainaa

  4. Itseasiassa 6.7.2023 4:15
   Tulos: +94 (106 ääntä)
   Onko ruotsalaisen ohje sellainen, että pitää kaataa erikseen ylimääräinen vesi pois? Mitä en ymmärrä, kun on helpompi keittää oikealla vesimäärällä, niin ettei vettä jää kattilaan. Norjalaisen riisi taas kuulostaa kuivalta, olen tota riisiä käyttänyt ja suomen kielinen ohje oli ihan toimiva.

   Lainaa

  5. Mauton orava 6.7.2023 6:51
   Tulos: +57 (61 ääntä)
   Miten mikään näistä liittyy kirpputoriin? Onko sattunut väärä otsikko?

   Lainaa

  6. Tulos: +53 (55 ääntä)
   Inflaatio iskenyt myös fetaan

   Lainaa

  7. Tulos: +85 (85 ääntä)
   Jäi vaivaamaan, mikä se tanskalaisten vesimäärä oli.

   Lainaa

  8. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Mauton orava: Miten mikään näistä liittyy kirpputoriin? Onko sattunut väärä otsikko?
   Korjattu! 🫢

   Lainaa

  9. Tuomittu käärme 6.7.2023 8:12
   Tulos: +59 (59 ääntä)
   FMteam: Korjattu! 🫢
   URL sanoo vielä kirpputorin löydöt niin katsokaa ettei seuraavan numeron kohdalla mene linkit rikki. :D

   Lainaa

  10. Toj Karin 6.7.2023 9:22
   Tulos: -14 (86 ääntä)
   Itseasiassa: Onko ruotsalaisen ohje sellainen, että pitää kaataa erikseen ylimääräinen vesi pois? Mitä en ymmärrä, kun on helpompi keittää oikealla vesimäärällä, niin ettei vettä jää kattilaan. Norjalaisen riisi taas kuulostaa kuivalta, olen tota riisiä käyttänyt ja suomen kielinen ohje oli ihan toimiva.
   Se on helpompaa ainoastaan silloin jos kykenee menemään heti hoitamaan hommat kun ajastin pingahtaa tai jaksaa valvoa riisin vieressä kiehumista. Jos itse laittaisin vain "sopivan" määrän vettä, saisin olla jatkuvasti pesemässä kattilasta pohjaan palaneita riisejä ja pastoja. Olen todennut että on huomattavasti helpompaa kataa ylimääräiset vedet pois kun pestä palanutta kattilaa.

   Lainaa

  11. Tulos: +35 (39 ääntä)
   Semperin kaurahiutalepussin kyljessä neuvotaan monella kielellä keittämään 1 dl hiutaleita 2,5 dl:ssa vettä, mutta saksaksi muuten saman ohjeen hiutalemäärä on 100 g, mikä on noin 3 dl.

   Lainaa

  12. Tulos: -15 (49 ääntä)
   30-vuotinen opettaja on vähintään n. 50 vuotias. 30-vuotias opettaja taas on 30-vuotias. Että siihen nähden jos 30-vuotinen opettaja katselee 18-vuotiasta oppilastaan sillä silmällä, niin aika karseaa. Oli sukupuolet miten päin vain.

   Lainaa

  13. Kuiduton alpakka 6.7.2023 13:38
   Tulos: +94 (94 ääntä)
   Ehkä fetajuustorulla sisältää myös Kreikan matkan, jossa käydään hakemassa feta rullaan.

   Lainaa

  14. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Jepajee: 30-vuotinen opettaja on vähintään n. 50 vuotias. 30-vuotias opettaja taas on 30-vuotias. Että siihen nähden jos 30-vuotinen opettaja katselee 18-vuotiasta oppilastaan sillä silmällä, niin aika karseaa. Oli sukupuolet miten päin vain.
   Tästä oli aiemminkin puhetta jossain ammoisessa feissarimokassa. "Vuotinen" tarkoittaa "vuosia kestävää". "Vuotias" tarkoittaa "vuosia vanhaa". Kyse ei ole siitä, miten kyseisessä feissarimokassa luultiin, että "vuotinen" ja "vuotias" tarkoittaisivat muuten samaa asiaa, mutta ero olisi siinä puhutaanko ihmisistä.

   Lainaa

  15. Ennakkoluuloton pöllö 7.7.2023 14:10
   Tulos: +31 (37 ääntä)
   Toj Karin: Se on helpompaa ainoastaan silloin jos kykenee menemään heti hoitamaan hommat kun ajastin pingahtaa tai jaksaa valvoa riisin vieressä kiehumista. Jos itse laittaisin vain "sopivan" määrän vettä, saisin olla jatkuvasti pesemässä kattilasta pohjaan palaneita riisejä ja pastoja. Olen todennut että on huomattavasti helpompaa kataa ylimääräiset vedet pois kun pestä palanutta kattilaa.
   Keität riisisi liian kuumalla levyllä, mikäli pohjaanpalaminen on jatkuva ongelma. Riisiähän ei edes kuulu varsinaisesti ”keittää”, vaan pikemminkin hauduttaa. Parhaiten onnistuu, kun veden ensin kiehauttaa, lisää riisit ja säätää levyn haudutuslämmölle ja sekoittaa pariin kertaan. Siitä sit ajastin hälyttämään riisityypistä riippuen sopivan ajan päästä ja lopuksi kattila vielä siirretään levyltä syrjään kansi päällä niin että loputkin vedet imeytyy riisiin.
   Pasta on ihan eri asia ja keitetään runsaassa suolatussa vedessä ja siivilöidään lopuksi. 

   Lainaa

  16. Mainio unikeko 9.7.2023 8:41
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Itseasiassa: Onko ruotsalaisen ohje sellainen, että pitää kaataa erikseen ylimääräinen vesi pois? Mitä en ymmärrä, kun on helpompi keittää oikealla vesimäärällä, niin ettei vettä jää kattilaan. Norjalaisen riisi taas kuulostaa kuivalta, olen tota riisiä käyttänyt ja suomen kielinen ohje oli ihan toimiva.
   Itse olen miettinyt asian näin: riisihän pitäisi ennen käytöä liottaa jotta arseeni saadaan pois? Kun laiskana esivalmistelijana keitän ne väljässä vedessä ja kaadan ylimääräisen keittoveden pois, ainakin osa arseenista on lionnut keitinveteen. Jos vesimäärä on 'tiukka' niin arseeni imeyyy veden mukana takaisin riisiin.

   Lainaa

  17. Radioton huonekalu 9.7.2023 16:53
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   FMteam: Korjattu! 🫢
   Urlista vielä jäi korjaamatta, vai mahdollistako käytössä oleva julkaisujärjestelmä urlin käpistelyn jälkikäteen?

   Lainaa

  18. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Radioton huonekalu: Urlista vielä jäi korjaamatta, vai mahdollistako käytössä oleva julkaisujärjestelmä urlin käpistelyn jälkikäteen?
   Periaatteessa sen voisi muuttaa, mutta pidämme mieluummin linkit toimivina, joten jääköön se nyt muistoksi tästä virheestä.

   Lainaa

  19. Tulos: +3 (9 ääntä)
   Ennakkoluuloton pöllö: Keität riisisi liian kuumalla levyllä, mikäli pohjaanpalaminen on jatkuva ongelma. Riisiähän ei edes kuulu varsinaisesti ”keittää”, vaan pikemminkin hauduttaa. Parhaiten onnistuu, kun veden ensin kiehauttaa, lisää riisit ja säätää levyn haudutuslämmölle ja sekoittaa pariin kertaan. Siitä sit ajastin hälyttämään [...]
   Juurikin näin, ja on syytä myös noteerata, että kansi pidetään koko valmistusajan kattilan päällä, jotta se vesi imeytyy riiseihin, eikä haihdu pois ja näin ollen pala riisit pohjaan.
   Kun vesi kiehuu, laitan levyn samantien kakkoselle (1-6), riisit kattilaan, sekoitus ettei jämähdä pohjaan kiinni, suolaa perään, kansi päälle ja aika munakelloon.
   Kun kello pirisee, kattila pois levyltä ja jos ei jaksa venaa 5 min voi vaikka hetikin jo syödä. 
   Jos joku keittää riisit niin, että joutuu vahtimaan vieressä, kaatamaan loput vedet pois tai sapuska palaa pohjaan, on se aika selkeää, ettei hän vain itse osaa ja ohjeita todellakin ois kannattavaa noudattaa.

   Lainaa

  20. Lajiteltu sohvaperuna 12.7.2023 15:33
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Toj Karin: Se on helpompaa ainoastaan silloin jos kykenee menemään heti hoitamaan hommat kun ajastin pingahtaa tai jaksaa valvoa riisin vieressä kiehumista. Jos itse laittaisin vain "sopivan" määrän vettä, saisin olla jatkuvasti pesemässä kattilasta pohjaan palaneita riisejä ja pastoja. Olen todennut että on huomattavasti helpompaa kataa ylimääräiset vedet pois kun pestä palanutta kattilaa.
   Pastat aina väljässä vedessä!

   Lainaa

  21. Miehittämätön päärynä 2.8.2023 0:32
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Toj Karin: Se on helpompaa ainoastaan silloin jos kykenee menemään heti hoitamaan hommat kun ajastin pingahtaa tai jaksaa valvoa riisin vieressä kiehumista. Jos itse laittaisin vain "sopivan" määrän vettä, saisin olla jatkuvasti pesemässä kattilasta pohjaan palaneita riisejä ja pastoja. Olen todennut että on huomattavasti helpompaa kataa ylimääräiset vedet pois kun pestä palanutta kattilaa.
   Kiehauta vettä tuplasti sen mitä laitat riisiä, lisää riisi, odota että alkaa uudestaan kiehumaan kunnolla ja laita levy pois päältä. Älä avaa kantta, ei edes pientä raotusta, äläkä siirrä kattilaa levyltä. Odota reilu 20 minuuttia ja riisi on valmista.
   Muista myös huuhdella riisi monta, monta kertaa ennen kypsennystä. 
   Tämä ohje jasmiinille ja basmatille.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: feta, hinta, kallis, kuva, ohjeet, ranskalaiset, resepti, riisi, ruoka, saattaa sisältää kaikkea, vesi