Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 112

Ilkivaltaa ja heitteillejättö. Tässä on viranomaisille työmaata.
Vanhempainilta, osa 112

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 63 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kokopitkä nuija 8.6.2023 0:43
   Tulos: +410 (450 ääntä)
   Sirkalla tais mennä hiekkaa arkaan paikkaan. Minna tuntuu olevan myöskin hiekalle yliherkkä. Miten vaikeaa voisikaan kallistaa tuosta hiekat pois? Lapsia ei hiekka haittaa, nehän istuu hiekkalaatikolla ja syökin sitä. Mitä vanhemmuus on nykyään?

   Lainaa

  2. Suhdanneherkkä luovuttaja 8.6.2023 0:52
   Tulos: +483 (565 ääntä)
   Herranen aika. 13v yksin kotona. Mitenköhän tuo selviää? Jos poika niin siellä se juhlii pleikkaohjain kädessä kun saa rauhassa pelata :D Tossa iässä osataan jo mikropizza lämmittää tai käydä vaikka itse Hesessä.

   Lainaa

  3. Vallitseva tiikeri 8.6.2023 1:07
   Tulos: +422 (422 ääntä)
   Sinne pitäisi palkata toinen 13-vuotias, ettei lapsen tarvitse olla yksin 🥲

   Lainaa

  4. Tulos: +317 (323 ääntä)
   Apua, pihalla on hiekkaa! Kyllä nyt joku on tehnyt ilkivaltaa!!

   Lainaa

  5. Tulos: +164 (206 ääntä)
   Minna on just se jolta tippuilee karkkipapereita ja paskavaippoja vaunuista sinne leikkikentälle. Mut kun oma Vilpo-Irmeli joutuu istuu hiekalle niin pitäisi kaupungin työntekijän tulla... emt, kääntää keinu?

   Lainaa

  6. Samikuupas 8.6.2023 2:08
   Tulos: +352 (354 ääntä)
   Hö, sehän oli just parasta jos sai olla 13-vuotiaana yksin kotona koko päivän! Vanhemmat ja isoveli & -sisko kun olivat töissä niin mikäs sitä kotona ollessa: vähän jätskiä pakkasesta ja tietokoneella lojumista niin hyvin meni. Toki tästä on 20 vuotta aikaa, mutta varmasti edelleen 13-vuotiaat pystyvät itsensä hengissä päivän pitämään yksin ollessaan. Kyllä sitä siinä kohtaa jo pitääkin vähintään edes opetella olemaan, ihan täysin ylimitoitettua huolehtimista jos sen ikäiselle joku vahti olisi hommattava.

   Lainaa

  7. Macho kobra 8.6.2023 2:23
   Tulos: +227 (227 ääntä)
   Samikuupas: Hö, sehän oli just parasta jos sai olla 13-vuotiaana yksin kotona koko päivän! Vanhemmat ja isoveli & -sisko kun olivat töissä niin mikäs sitä kotona ollessa: vähän jätskiä pakkasesta ja tietokoneella lojumista niin hyvin meni. Toki tästä on 20 vuotta aikaa, mutta varmasti edelleen 13-vuotiaat pystyvät itsensä [...]
   13v on noin seiskalla eli yläasteella. Meilläkin jo ala-asteella tultiin itse koulusta kotia kävellen ja siellä oltiin yksin kunnes vanhemmat tai vanhempi sisar tuli kotia. Itselläkin tästä on tosin +15 vuotta On mennyt herkäksi maailma, jos yläasteelainen ei pärjää 6 tuntia yksin kotona.

   Lainaa

  8. Ambivalentti ameeba 8.6.2023 2:27
   Tulos: +234 (236 ääntä)
   Kyllä meillä vanhemmat jättivät meidät veljen kanssa vähän yli viikoksi kotiin (vuonna 2006) kun lähtivät käymään Italiassa hääpäiväreissulla. Minä olin 13 ja veli 17, pärjättiin oikein hyvin ja osattiin huolehtia itsestämme, ei nähty nälkää eikä ollut mitään ongelmia. Vanhin veli oli 19, mutta hän oli päivää-kahta lukuun ottamatta toisella paikkakunnalla opiskeluiden takia. Koulussa opettajat tiesivät asiasta ja naapureillekin oli kerrottu eikä heistäkään kukaan ollut millänsäkään siitä tiedosta. Tekstarilla ilmoitettiin joka ilta porukoille, että ollaan hengissä ja mummo soitti pari kertaa viikon aikana ja that's it. Onko oikeasti niin, että nykyään ei voisi toimia samalla tavalla?

   Lainaa

  9. Macho kobra 8.6.2023 2:29
   Tulos: +223 (225 ääntä)
   Ja tuosta hiekasta, muistan kun itsekin lapsena tehtiin tuota huvikseen: Laitettiin hiekkaa keinun päälle ja sitten kipattiin se alas. Miksi? Lapsena tuli tehtyä muutakin outoa, mutta se oli hauskaa. Välillä laitettiin hiekkaa liukumäkeen ja laskettiin se alas ja pyyhittiin ne pois. Joskus jos tuli leikkipaikalle ja keinussa oli hiekkaa, se vaan pyyhittiin pois tai kipattiin. Hiekkaahan se vaan oli ja sitä on joka paikassa kun ollaan leikkipuistossa. Leikkipaikoissa on yleensä jopa hiekkalaatikko, jossa lapset istuskelevat tekemässä hiekkalinnoja tai leikkimässä pikkuautoilla.

   Lainaa

  10. Veikeä hamsteri 8.6.2023 4:26
   Tulos: +253 (333 ääntä)
   Suhdanneherkkä luovuttaja: Herranen aika. 13v yksin kotona. Mitenköhän tuo selviää? Jos poika niin siellä se juhlii pleikkaohjain kädessä kun saa rauhassa pelata 😁 Tossa iässä osataan jo mikropizza lämmittää tai käydä vaikka itse Hesessä.
   Myös tyttö voi juhlia pleikkaohjain kädessä kun saa rauhassa pelata. Vanhentunut oletus, että tytöt eivät olisi kiinnostuneita videopeleistä.

   Lainaa

  11. Letittämätön hämähäkki 8.6.2023 5:53
   Tulos: -141 (145 ääntä)
   Ymmärtääkseni tosta vauvakeinusta on revitty nuo mustat pehmusteet pois molemmista sivuista ja siihen viitataan tuolla ilkivallalla.

   Lainaa

  12. Vaativa seuraeläin 8.6.2023 6:03
   Tulos: +157 (159 ääntä)
   Letittämätön hämähäkki: Ymmärtääkseni tosta vauvakeinusta on revitty nuo mustat pehmusteet pois molemmista sivuista ja siihen viitataan tuolla ilkivallalla.
   Minnahan kommentoi että hiekkaa molemmat vauvakeinut täynnä, eli viittasi juurikin hiekkaan.

   Lainaa

  13. Muodoton timantti 8.6.2023 6:17
   Tulos: +186 (186 ääntä)
   13-vuotiaana olin itse lapsenvahtina.

   Lainaa

  14. Kilokalori 8.6.2023 6:50
   Tulos: +82 (90 ääntä)
   Maria on luultavasti myös se ihminen, joka on aivan raivoissaan siitä mitenkä lastensuojelulla ei ole aikaa tutkia Eerikan kaltaisia oikeita lastensuojeluilmoituksia. Että sosiaalitantat pyörittelevät vaan papereita siellä toimistolla, tutkimassa ihan turhia ilmoituksia hyvien perheiden lapsista, ja samalla lapset kuolee.

   Lainaa

  15. Huvipuistohullu 8.6.2023 7:34
   Tulos: +62 (62 ääntä)
   Muodoton timantti: 13-vuotiaana olin itse lapsenvahtina.
   Nii minäkin 😃

   Lainaa

  16. Räkäpää 8.6.2023 7:54
   Tulos: +74 (76 ääntä)
   Macho kobra: Ja tuosta hiekasta, muistan kun itsekin lapsena tehtiin tuota huvikseen: Laitettiin hiekkaa keinun päälle ja sitten kipattiin se alas. Miksi? Lapsena tuli tehtyä muutakin outoa, mutta se oli hauskaa. Välillä laitettiin hiekkaa liukumäkeen ja laskettiin se alas ja pyyhittiin ne pois. Joskus jos tuli leikkipaikalle ja [...]
   Lapset, ja välillä aikuisetkin, tekee asioita ihan siksi kun niin voi tehdä. Ei kaikkeen tarvi olla hyvää syytä.

   Lainaa

  17. Tulos: +96 (100 ääntä)
   Ei tossa hiekassa kyllä oo mitään, mistä loukkaantua. Vähän kun kallistaa keinua niin ne kaikki hiekat valuu pois. Varmasti joku lapsi on leikkiessään laittanut hiekkaa siihen, eikä taustalla ole mikään tahallinen kiusanteko.

   Lainaa

  18. Itseasiassa 8.6.2023 8:28
   Tulos: +177 (191 ääntä)
   Veikeä hamsteri: Myös tyttö voi juhlia pleikkaohjain kädessä kun saa rauhassa pelata. Vanhentunut oletus, että tytöt eivät olisi kiinnostuneita videopeleistä.
   Meillä pelattiin tyttöjen kesken jo 90-luvun alussa. Silti jotkut edelleen ajattelee, että vain pojat ja miehet pelaavat. Kai tällaiset rennommat ajanvietot ovat vain toisen sukupuolen oikeus, tytöt voivat sitten sillä aikaa siivota ja laittaa äidin apuna ruokaa.

   Lainaa

  19. Invalidi kilpikonna 8.6.2023 8:30
   Tulos: +136 (140 ääntä)
   Veikeä hamsteri: Myös tyttö voi juhlia pleikkaohjain kädessä kun saa rauhassa pelata. Vanhentunut oletus, että tytöt eivät olisi kiinnostuneita videopeleistä.
   En oikeastaan ymmärrä, miksi se entisaikojen oletuskaan on ollut, että pojat vaan pelaisi ajanvietteenä. Kyllä meilläkin usein naapurin tyttöjen kanssa vaihdeltiin välillä kenen luo mennään pelaamaan, kun oli eri konsolit ja pelit. Ja ala-asteella ylipäätään kavereiden kanssa (jotka silloin koostui lähinnä toisista tytöistä) ja ainakin itsellä ollut käsitys, että se on suhteellisen normaalia. Tästä jo melkein se 30v aikaa.

   Lainaa

  20. Itseasiassa 8.6.2023 8:31
   Tulos: +55 (55 ääntä)
   Räkäpää: Lapset, ja välillä aikuisetkin, tekee asioita ihan siksi kun niin voi tehdä. Ei kaikkeen tarvi olla hyvää syytä.
   Jo pelkän palautumisen vuoksi sellaisia asioita on hyvä tehdä ihan joka päivä. Onneksi kesä on alkamassa, niin voi rötvätä pihalla tekemättä edes hiekkakasoja.

   Lainaa

  21. Perar3ika 8.6.2023 8:37
   Tulos: -5 (13 ääntä)
   Oispa tehny sen sen lasun ja ehdottomasti puhelimitse ni kohta ois saatu lukea täältä siitä ilmon tekemisestä.

   Lainaa

  22. Perar3ika 8.6.2023 8:45
   Tulos: +53 (57 ääntä)
   Muodoton timantti: 13-vuotiaana olin itse lapsenvahtina.
   Mä hoidin pikkusiskoa 10 vuotiasna ku systeri oli jonkun kuukauden ikäinen, max 6kk. Mutsi oli kapakassa tarjoilijana ja ukkopuolli teki reissu hommia. Hyvin pärjättiin, jälkeenpäin ajatellu asiaa ja kyl mä ehkä olin hiukan liian nuori siihen aikaan vaikka homma oliki hallussa. Mut tuskin silloin, 1983, ois sossua asia kiinnostanut. 

   Lainaa

  23. Litteä kissa 8.6.2023 8:54
   Tulos: -26 (48 ääntä)
   Tosiaan tutkimusten mukaan 50% videopelaajista on naaraspuolisia.

   Lainaa

  24. Tulos: +61 (61 ääntä)
   Ilkivalta on lieventynyt niistä ajoista kun oman lapsen kanssa leikkipuistoissa pyörin. Silloin piti tarkistaa onko riiviöt taas kusseet liukumäkeen.

   Lainaa

  25. Urhea Pussieläin 8.6.2023 9:01
   Tulos: +93 (97 ääntä)
   Suhdanneherkkä luovuttaja: Herranen aika. 13v yksin kotona. Mitenköhän tuo selviää? Jos poika niin siellä se juhlii pleikkaohjain kädessä kun saa rauhassa pelata 😁 Tossa iässä osataan jo mikropizza lämmittää tai käydä vaikka itse Hesessä.
   Kyllä me tyttöporukassakin sujuvasti pelattiin jo reilu 30 vuotta sitten.Pleikkareita ei vielä ollut, mutta NES, C64 ja elektroniikkapelit oli kovaa huutoa. Vähän myöhemmin iskä osti meille Amiga 500:n että "tyttö oppii käyttämään tietokoneita". Pelaaminen on edelleen tämän 43-vuotiaan naisen jokapäiväinen harrastus.

   Lainaa

  26. Nuhteeton hirvi 8.6.2023 9:17
   Tulos: +83 (87 ääntä)
   Jo 10-vuotta täyttänyt lapsi voi jäädä yksin kotiin kipeänä, koska silloin ei enää saa hoitovapaata

   Lainaa

  27. Rauhaton lepakko 8.6.2023 9:37
   Tulos: +48 (48 ääntä)
   Veikeä hamsteri: Myös tyttö voi juhlia pleikkaohjain kädessä kun saa rauhassa pelata. Vanhentunut oletus, että tytöt eivät olisi kiinnostuneita videopeleistä.
   Ja juhlikin! Itselläni vielä vanha SNES konsoli, jonka isä osti. Tallessa, alkuperäinen ja käytössä 😁 Samoin kuin vanhat pleikkarit 1 ja 2. Ja nyt kun elämään on löytynyt toinen samanlainen nörtti joka itse olen, on meille ilmestynyt vanhoja konsoleita muitakin. Sega, NES, N64 nyt noin ainakin 😅

   Lainaa

  28. Tohlo hedelmä 8.6.2023 10:05
   Tulos: -72 (96 ääntä)
   Veikeä hamsteri: Myös tyttö voi juhlia pleikkaohjain kädessä kun saa rauhassa pelata. Vanhentunut oletus, että tytöt eivät olisi kiinnostuneita videopeleistä.
   Eipäs nyt itse syyllistytä siihen oletteluun siitä mitä toinen oletti. Ihan tutkimuksen mukaan konsoli/tietokonepelaaminen on edelleen suositumpaa poikien keskuudessa, vaikka tyttöjen osalta se on lisääntynyt. Aloittaja taisi vain reflektoida itse poikana tai pojan isänä miten aika kuluu sen ikäisellä

   Lainaa

  29. Esiintyvä käärme 8.6.2023 10:09
   Tulos: -2 (56 ääntä)
   Hiekka keinussa ei tosiaan kyllä ilkivallaksi muutu, mutta totta on sekin että sateen sattuessa se muuttuu aika ikäväksi puhdistaa. Etenkin vauvakeinujen käyttäjät, jotka tyypillisesti on nosteltavia ja syliteltäviä, on vähän ikävä istuttaa kuraiseen keinuun. Ja siis se tiiviiksi sateessa pakkautunut hiekka ei myöskään kuivuttuaan irtoa keinusta pelkästään kallistamalla. Jos vanhemmalla ei satu olemaan hanskoja kädessä - kuten mulla ainaki harvemmin oli - on ikävä putsailla keinua paljaalla kädellä, jolla sitten kohta pitää ehkä pyyhkäistä kyyneliä pyllähtäneen taaperon poskilta tai koskea johonkin muuhun vastaavaan. Eli lapsikullat, leikkikää, mättäkää keinut ja liukumäet täyteen hiekkaa, mutta muistakaa kipata se kuiva hiekka pois tai laskea liukumäki puhtaaksi, niin kaikilla on iloisempi mieli! 😘

   Lainaa

  30. Maksuunpantu maahinen 8.6.2023 10:17
   Tulos: -30 (38 ääntä)
   Yksi maria hätäilee siitä, että 13-vuotias on jätetty yksin ja kommentit heti valittamassa, että taas on nykyaika pilalla?

   Lainaa

  31. Tyylitajuton riesa 8.6.2023 10:22
   Tulos: -34 (72 ääntä)
   Taidan olla tosikko, kun mun mielestä toi on myös aika ikävää että vauvakeinuun pitää änkeä kasa hiekkaa. Tossa on nimittäin enemmän kuin ”vähän”. En toki ilkivallaksi nimittäis enkä kokis tarpeelliseksi valittaa asiasta Faceen, mut tietyllä tavalla ymmärrän harmituksen.

   Lainaa

  32. Hoitamaton pähkinä 8.6.2023 10:41
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   En tiedä kuinka tuore tuo Marian kirjoitus on, mutta en yhtään ihmettelisi, jos lapsi olisi ollut enimmän osan tuosta kuudesta tunnista koulussa, mikäli arkipäivänä tapahtunut mikäli siis ennen kesälomien alkua kirjoitettu tuo päivitys. Ehkä hän vain tarkkaillut, että äitin autoa ei pihassa näy ja jäänyt huomaamatta ne hetket, kun lapsi on aamulla lähtenyt kouluun ja iltapäivän puolella palannut takaisin. Joka tapauksessa kyllä 13-vuotias pärjää yksin 6 tuntia ja pitempäänkin. Meillä päin oli aivan normaalia, että ekaluokasta lähtien lapsi saattaa olla muutaman tunnin yksin kotona koulupäivän jälkeen, kun vanhemmat ovat vielä töissä ja tulevat myöhemmin kotiin. Enemmän huolestuttaisi se, jos 13-vuotias tarvitsisi lapsenvahtia, viimeistään siinä iässä pitäisi jo alkaa harjoitella vähän itsenäistymistä.

   Lainaa

  33. Arkkienkeli 8.6.2023 10:55
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Macho kobra: 13v on noin seiskalla eli yläasteella. Meilläkin jo ala-asteella tultiin itse koulusta kotia kävellen ja siellä oltiin yksin kunnes vanhemmat tai vanhempi sisar tuli kotia. Itselläkin tästä on tosin +15 vuotta On mennyt herkäksi maailma, jos yläasteelainen ei pärjää 6 tuntia yksin kotona.
   Kuka sitä syöttää lusikalla ja pyyhkii pyllyn vessassa käynnin jälkeen?

   Lainaa

  34. Viileä vanukas 8.6.2023 11:37
   Tulos: +76 (76 ääntä)
   Ainoa riski mikä tulee mieleen 13-vuotiaan yksinolemisesta on, että unohtaa ottaa sen jauhelihan sulamaan mistä äiti moneen kertaan illalla muistutti. Siitä voi tulla sanomista, mutta muuten aika riskitöntä hommaa jättää yläasteikäinen päiväajoiksi yksin kotiin. Meinaan sitä en ainakaan itse ikinä muistanut tehdä ennen kuin kuulin äidin auton tulevan pihaan. Hippulat vinkuen pakastimelle ja jauhelihapaketti mikroon samalla toivoen että äiti jää naapurin kanssa suustaan kiinni ainakin viideksi minuutiksi 😂

   Lainaa

  35. Kahdestaan metso 8.6.2023 12:50
   Tulos: +53 (53 ääntä)
   En ymmärrä nykyajan holhouskulttuuria. Kyllä meidän lapsuudessa oltiin ekaluokkalaisina jo yksin kotona koulun jälkeen, kun vanhemmat oli iltaan asti töissä, mikä siinä yksin olemisessa siis on ongelma, kysyn? Kyllä kai sitä varsinkin yläastelainen osaa tehdä itselleen välipalaa ja puuhailla jotain itsekseen. Mihin tuon ikäinen lapsi tarvitsee mitään vahtimista?

   Lainaa

  36. Tulos: +55 (55 ääntä)
   Ei tota hiekkaa varmasti olla edes ilkeyttään tohon kasattu. Muksuna keinulaudat toimi usein keittiöntasona leikeissä ja "kokkailtiin" niiden päällä asioita.

   Lainaa

  37. rottanpää 8.6.2023 13:28
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   No voi hyvänen aika taas. Lapsille voi toki opettaa, että jäljet siivotaan leikin päätteeksi, varsinkin silloin, kun on kyse yhteisistä tiloista/tavaroista. Mutta että oikeen ilkivaltaa. Lapsia ei yleensä haittaa, jos vaatteisiin joutuu vähän hiekkaa, mutta jotenkin tuntuu kuin Minnaa vähän haittaisi.😄 Onko tuo punaposkinen hymynaama muuten ikinä onnistunut piilottamaan vitutusta, vai käytetäänkö sitä aina nimenomaan siksi, että se korostaa sitä ja tekee viestistä vittuilua?

   Lainaa

  38. Tulos: -3 (17 ääntä)
   Kokopitkä nuija: Sirkalla tais mennä hiekkaa arkaan paikkaan. Minna tuntuu olevan myöskin hiekalle yliherkkä. Miten vaikeaa voisikaan kallistaa tuosta hiekat pois? Lapsia ei hiekka haittaa, nehän istuu hiekkalaatikolla ja syökin sitä. Mitä vanhemmuus on nykyään?
   Harva asia oli lapsena yhtä nautinnollista kuin sadekelillä lätäköstä kurahanskoihin tarttuneen hiekan nuoleminen pois.

   Lainaa

  39. Rankaisija 8.6.2023 22:36
   Tulos: -21 (25 ääntä)
   Sirkkaa ja Mariaa turpaan.

   Lainaa

  40. Tulos: +45 (49 ääntä)
   Tohlo hedelmä: Eipäs nyt itse syyllistytä siihen oletteluun siitä mitä toinen oletti. Ihan tutkimuksen mukaan konsoli/tietokonepelaaminen on edelleen suositumpaa poikien keskuudessa, vaikka tyttöjen osalta se on lisääntynyt. Aloittaja taisi vain reflektoida itse poikana tai pojan isänä miten aika kuluu sen ikäisellä
   Aika 50/50 (no joo, muistaakseni miespuolisten hyväksi luokkaa 47/53 prosenttia pelaajista) se kyllä on kaikissa itse lukemissani tutkimuksissa ollut. Eikä edes ole uusi ilmiö. Eikä edes sillä, että kenenkään tarvis pelata tai olla pelaamatta, tai että siinä ois jotain pahaa, jos pojat tykkää poikamaisina pidetyistä asioista. Kyseinen olettamus pelaajien sukupuolijakaumasta nyt vaan ei satu pitämään paikkaansa.

   Lainaa

  41. Kuivakka maahinen 9.6.2023 0:26
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Macho kobra: 13v on noin seiskalla eli yläasteella. Meilläkin jo ala-asteella tultiin itse koulusta kotia kävellen ja siellä oltiin yksin kunnes vanhemmat tai vanhempi sisar tuli kotia. Itselläkin tästä on tosin +15 vuotta On mennyt herkäksi maailma, jos yläasteelainen ei pärjää 6 tuntia yksin kotona.
   Kyllä varmasti sen ikäinen pärjääkin. Tässä nyt naapuri ei tämän asian kanssa pärjännyt.

   Lainaa

  42. Tulos: +30 (36 ääntä)
   Tyylitajuton riesa: Taidan olla tosikko, kun mun mielestä toi on myös aika ikävää että vauvakeinuun pitää änkeä kasa hiekkaa. Tossa on nimittäin enemmän kuin ”vähän”. En toki ilkivallaksi nimittäis enkä kokis tarpeelliseksi valittaa asiasta Faceen, mut tietyllä tavalla ymmärrän harmituksen.
   Harmistus mistä? Sen kun vähän kallistaa keinua niin hiekat ovat pois. Ei sen kummallisempaa.

   Lainaa

  43. Roosa jääkarhu 9.6.2023 1:37
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Esiintyvä käärme: Hiekka keinussa ei tosiaan kyllä ilkivallaksi muutu, mutta totta on sekin että sateen sattuessa se muuttuu aika ikäväksi puhdistaa. Etenkin vauvakeinujen käyttäjät, jotka tyypillisesti on nosteltavia ja syliteltäviä, on vähän ikävä istuttaa kuraiseen keinuun. Ja siis se tiiviiksi sateessa [...]
   Tää on just niin tätä! Aikuinen: jos menet lapsesi kanssa ulos, pukeudu sen mukaisesti ja pue lapsi sen mukaisesti. Pue itsellesi hanskat ja hattu sekä ulkohousut, joilla voit istua maassa tai hiekkalaatikon reunalla. Pue lapsellesi vaatteet, joilla voi leikkiä, istua maassa tai Hui! - hiekkaisessa keinussa. Pihaleikkien pitää voida olla vapaampia, kun kotona on toisilla niin kamalan tarkkaa siitä, mitä saa tehdä, kun voi vahingossa sotkea paikkoja. Jos kaikki, mikä on kivaa, kielletään, saadaan näitä hienoja muksuja, jotka eivät uskalla tehdä mitään, kun vaatteet sotkeentuvat ja joiden mielikuvitus tapetaan niin, että he eivät edes tiedä, miten saisivat 15 minuutin koulumatkan kestämään 3 tuntia, kuten kuuluu tai mitä muuta voi tehdä koulun jälkeen kuin ottaa älylaitteen kouraan.

   Lainaa

  44. Heiluva flamingo 9.6.2023 1:42
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Macho kobra: 13v on noin seiskalla eli yläasteella. Meilläkin jo ala-asteella tultiin itse koulusta kotia kävellen ja siellä oltiin yksin kunnes vanhemmat tai vanhempi sisar tuli kotia. Itselläkin tästä on tosin +15 vuotta On mennyt herkäksi maailma, jos yläasteelainen ei pärjää 6 tuntia yksin kotona.
   En alkais koko maailmaa syyttelemään jos yks kyyläeukko naapurissa haluaa tehdä kiusaa niin äidille kun lapselle. Ja oikeestaan sille maailmalle myös, olis lastensuojelulla varmaan ihan oikeitakin töitä ja asiakkaita.

   Lainaa

  45. Viisto ilves 9.6.2023 2:07
   Tulos: +44 (44 ääntä)
   just: Aika 50/50 (no joo, muistaakseni miespuolisten hyväksi luokkaa 47/53 prosenttia pelaajista) se kyllä on kaikissa itse lukemissani tutkimuksissa ollut. Eikä edes ole uusi ilmiö. Eikä edes sillä, että kenenkään tarvis pelata tai olla pelaamatta, tai että siinä ois jotain pahaa, jos pojat tykkää poikamaisina pidetyistä [...]
   Se on vähän kuin se joissain piireissä sitkeästi elävä luulo, että pelit ovat vain lasten leluja joista aikuisten ei pitäisi edes kiinnostua kuin korkeintaan työn puolesta. Mutu pysyy vahvana vaikka tilastot sanovat ihan muuta.

   Lainaa

  46. Mauton näätä 9.6.2023 5:29
   Tulos: -17 (19 ääntä)
   Minna on tainnut itse istahtaa keinussa ennen lapsiaan kun on mennyt kasa hiekkaa vaginaaliin. Mitä jos annettais lasten leikkiä kun kyseessä on leikkikenttä ja pysyttäis itse kotona, jos pieni hiekka leikkikentällä häiritsee?

   Lainaa

  47. Tulos: -37 (45 ääntä)
   Veikeä hamsteri: Myös tyttö voi juhlia pleikkaohjain kädessä kun saa rauhassa pelata. Vanhentunut oletus, että tytöt eivät olisi kiinnostuneita videopeleistä.
   Myös tyttö voi olla poika. Vanhentunut oletus, että tytöt olis tyttöjä. ;)

   Lainaa

  48. Shokeeraava metsämarja 9.6.2023 8:43
   Tulos: +42 (50 ääntä)
   Blarb: Myös tyttö voi olla poika. Vanhentunut oletus, että tytöt olis tyttöjä. 😉
   Muuten oon samaa mieltä sun kanssa kun transihmisillä voi olla hyvinkin monimuotoinen käsitys omasta sukupuolestaan, mut laitoin miinusta kun käytät heitä tekosyynä piikitellä muita etkä puolustaaksesi sukupuolivähemmistöjä. Noi kommentit voi pitää vain itsellään, ihan tälleen vinkkinä.

   Lainaa

  49. Huolestunut aikuinen 9.6.2023 12:35
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Itse laitoin viime viikonloppuna ihan varmuuden vuoksi n.100000 lastensuojeluilmoitusta ihan varuiksi, koska luultavimmin 10-14 vuotiaat viettävät suurimman osan kesälomastaan päivät ihan yksikseen tai kavereiden kanssa.

   Lainaa

  50. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Suhdanneherkkä luovuttaja: Herranen aika. 13v yksin kotona. Mitenköhän tuo selviää? Jos poika niin siellä se juhlii pleikkaohjain kädessä kun saa rauhassa pelata 😁 Tossa iässä osataan jo mikropizza lämmittää tai käydä vaikka itse Hesessä.
   Sama. Aikoinaan isossa perheessä vanhemmat lähti omiin hommiinsa ja 12 vuotias huolehti nuoremmista, tiskasi ja teki ruuan nuoremmille.

   Lainaa

  51. Kenkku ampiainen 9.6.2023 19:30
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Esiintyvä käärme: Hiekka keinussa ei tosiaan kyllä ilkivallaksi muutu, mutta totta on sekin että sateen sattuessa se muuttuu aika ikäväksi puhdistaa. Etenkin vauvakeinujen käyttäjät, jotka tyypillisesti on nosteltavia ja syliteltäviä, on vähän ikävä istuttaa kuraiseen keinuun. Ja siis se tiiviiksi sateessa [...]
   En sinänsä ymmärrä, koska joka leikkipuistoreissulla omat lapset tykkäsi istua myös hiekkalaatikolla. Lähtökohtaisesti jo puistoon lähtiessä on sellaiset vaatteet, ettei se hiekka haittaile. Sateen sattuessa kuravaatteet jopa.

   Lainaa

  52. Lajiteltu sohvaperuna 10.6.2023 1:48
   Tulos: +18 (28 ääntä)
   Litteä kissa: Tosiaan tutkimusten mukaan 50% videopelaajista on naaraspuolisia.
   Naaras... mitä incelin puhetta siellä sössötetään. Itse ainakin naisena jätän nykyään väliin kaiken sosiaalisen puolen peleissä, kiitos törvelöiden ukkojen. Ja se sitten vahvistaa sitä mielikuvaa, että naiset ei pelaa, kiva kierre. Tyttömäisimmässäkin pelissä on ihmetelty, että tosiaanko en olekaan mies -_- oma ukkoni onneksi älyää että voidaan molemmat pelata.

   Lainaa

  53. Pehmee Jänis 12.6.2023 23:59
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   No mitä helvettiä? Itse 9-10-vuotiaana kun tulin koulusta kotiin, odottelin siellä yksin, että vanhemmat tulevat töistä. Pelailin nesillä/tietokoneella ja mikroburgereita lämmittelin välipalaksi, mikäs siinä. Se oli sitä ysärin alkupuolta.

   Lainaa

  54. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 13.6.2023 0:36
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Viisto ilves: Se on vähän kuin se joissain piireissä sitkeästi elävä luulo, että pelit ovat vain lasten leluja joista aikuisten ei pitäisi edes kiinnostua kuin korkeintaan työn puolesta. Mutu pysyy vahvana vaikka tilastot sanovat ihan muuta.
   En ollut kuulunut näihin piireihin, kunnes viime vuonna saatiin sukuun uusi jäsenehdokas, joka kieltää puolisonsa kaiken peliharrastamisen, koska "aikuiset lukevat kirjaa ja selaavat työartikkeleita eivätkä leiki leluilla". Saa nähdä kauan seurustelu kestää...

   Lainaa

  55. Kantava peruna 13.6.2023 3:04
   Tulos: -15 (17 ääntä)
   Huomaa että feissarimokien lukijoilla ei liiemmin taida lapsia olla…

   Lainaa

  56. Vaativa seuraeläin 13.6.2023 6:18
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kantava peruna: Huomaa että feissarimokien lukijoilla ei liiemmin taida lapsia olla…
   Mitenkä niin?

   Lainaa

  57. Tulos: +13 (13 ääntä)
   Esiintyvä käärme: Hiekka keinussa ei tosiaan kyllä ilkivallaksi muutu, mutta totta on sekin että sateen sattuessa se muuttuu aika ikäväksi puhdistaa. Etenkin vauvakeinujen käyttäjät, jotka tyypillisesti on nosteltavia ja syliteltäviä, on vähän ikävä istuttaa kuraiseen keinuun. Ja siis se tiiviiksi sateessa [...]
   Siksi ulkoleikeissä pukeudutaan säähän sopiviin vaatteisiin. Varmaan osittain siitä syystä vanhemmat saattavat liikkua ihmisten ilmoilla hieman ryvettyneen näköisenä, koska eihän kukaan ykköset yllä hiekkaleikkeihin lähde. Eihän?!

   Lainaa

  58. Eka pussieläin 13.6.2023 11:28
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Suhdanneherkkä luovuttaja: Herranen aika. 13v yksin kotona. Mitenköhän tuo selviää? Jos poika niin siellä se juhlii pleikkaohjain kädessä kun saa rauhassa pelata 😁 Tossa iässä osataan jo mikropizza lämmittää tai käydä vaikka itse Hesessä.
   jo mikropizza lämmittää? osasin tehdä ihan oikeaa ruokaa 13-vuotiaana.

   Lainaa

  59. Tulos: +10 (10 ääntä)
   Eka pussieläin: jo mikropizza lämmittää? osasin tehdä ihan oikeaa ruokaa 13-vuotiaana.
   Toiset osaa. Ehkä kyse olikin siitä että 13-vuotias selviää kotona ja minimissäänkin osaa sen roiskeläpän lämmittää tai tehdä voikkulileipiä. Aina parempi jos taito riittää enempääkin. Mutta LaSu-ilmoitusta ei tarvita.

   Lainaa

  60. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Ai että keinussa hiekkaa. Se on ehkä 10 sekunnin homma kippaa noi hiekat keinun päältä pois, mutta onhan se kamalan rankkaa... XDDD

   Lainaa

  61. Muisteleva simpanssi 27.6.2023 15:15
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Jos tyttö alkaa osoittamaan kiinnostusta pelaamista kohtaan, se pitää viedä heti ratsastusleirille!!!

   Lainaa

  62. Makaaberi liitu 27.6.2023 15:19
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Esiintyvä käärme: Hiekka keinussa ei tosiaan kyllä ilkivallaksi muutu, mutta totta on sekin että sateen sattuessa se muuttuu aika ikäväksi puhdistaa. Etenkin vauvakeinujen käyttäjät, jotka tyypillisesti on nosteltavia ja syliteltäviä, on vähän ikävä istuttaa kuraiseen keinuun. Ja siis se tiiviiksi sateessa [...]
   minä keksin jo pienenä että kun ensin lapiolla kaapii sen märän aineksen pois ja sitten etsii kuivaa hiekkaa johon imeyttää sen jäljellä olevan nesteen, niin ihan hyvä siitä tulee.

   Lainaa

  63. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Suhdanneherkkä luovuttaja: Herranen aika. 13v yksin kotona. Mitenköhän tuo selviää? Jos poika niin siellä se juhlii pleikkaohjain kädessä kun saa rauhassa pelata 😁 Tossa iässä osataan jo mikropizza lämmittää tai käydä vaikka itse Hesessä.
   Itsekin istuin tuon ikäisenä yksin huoneessa lukemassa kirjoja. ...Taisin olla juuri 13 kun kävin äidin kanssa Italiassa; ja siellä istuin yksin hotellihuoneessa lukemassa matkaopasta kun äiti kiipesi kukkulalle katsomaan Jupiterin temppeliä.
   Naurattaisi aika hemmetin paljon, jos joku kuvittelee äidin jättäneen minut heitteille tuonne huoneeseen. 🤣

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: 13-vuotias, heitteillejättö, hiekka, ilkivalta, keinu, kuva, lapset, leikkipuisto, leikkiä, nuori, teini, yksin