Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 624

Näin inflaatio on pilannut valmistujaislahjat.
Sekalaisia, osa 624

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 53 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Asunnoton jääkarhu 6.6.2023 0:06
   Tulos: +253 (255 ääntä)
   Se oli markka-aikaa kun ylppäreissä sai 100 MARKAN lahjashekkejä. Ne piti vielä lunastaa erikseen pankissa. Oli silloin mukava summa.

   Lainaa

  2. Tulos: +164 (172 ääntä)
   "Pelkästään inflaation pitäisi nostaa summaa" ja "kun vielä ottaa huomioon mitä kaikki nykyään maksaa"... Niin, mitähän se inflaatio sitten ottaa huomioon? 🤔

   Lainaa

  3. Karoliina 6.6.2023 0:51
   Tulos: -155 (217 ääntä)
   Asunnoton jääkarhu: Se oli markka-aikaa kun ylppäreissä sai 100 MARKAN lahjashekkejä. Ne piti vielä lunastaa erikseen pankissa. Oli silloin mukava summa.
   Itse asiassa 20 vuotta sitten oli kyllä jo muutaman vuoden ollut käytössä euro 🤓
   (Feeling old yet?)

   Lainaa

  4. Hoikka kirahvi 6.6.2023 1:15
   Tulos: +121 (179 ääntä)
   Karoliina: Itse asiassa 20 vuotta sitten oli kyllä jo muutaman vuoden ollut käytössä euro 🤓 (Feeling old yet?)
   Mikähän tän kommentin pointti oli?

   Lainaa

  5. Suojaton oliivi 6.6.2023 1:21
   Tulos: +189 (189 ääntä)
   Sinikan pitäisi kirjoittaa uusi dekkari siitä, miten käsikirjoitus vohkittiin.

   Lainaa

  6. Sivistymätön kobra 6.6.2023 1:46
   Tulos: +186 (200 ääntä)
   Juu, ennen se 100e oli iso raha ja sillä sai vaikka mitä, nyt hinnat on nousseet mutta palkat eivät niin tuskin kukaan kovin mielellään heittelee useampaa satasta lahjaksi tuosta vaan. Muistan 2005 rippilahjaksi saaneeni karvan alta 100e yhteensä joka oli kuin lottovoitto silloin ja elit sillä koko kesän, nykyään sillä saa parin viikon ruuat ja maksat jonkun puhelinlaskun.

   Lainaa

  7. Tornipöllö 6.6.2023 4:52
   Tulos: +219 (219 ääntä)
   Sinikan kirjoitustyyli on kyllä sitä luokkaa, että kokonainen kirja häneltä voisi olla aikamoinen elämys.

   Lainaa

  8. Aulis krokotiili 6.6.2023 4:56
   Tulos: +111 (113 ääntä)
   Kun siskoni piti rippijuhlat, hän sai lahjaksi 2000 markkaa. Kun itse pidin samat juhlat, olikin eurot käytössä ja sain 200 euroa. Ei oo elämä reilua.

   Lainaa

  9. Prefabricated meduusa 6.6.2023 6:34
   Tulos: +61 (67 ääntä)
   Asunnoton jääkarhu: Se oli markka-aikaa kun ylppäreissä sai 100 MARKAN lahjashekkejä. Ne piti vielä lunastaa erikseen pankissa. Oli silloin mukava summa.
   Euro aikaan n. Vuonna 2006 sain ylppärilahjaksi 50-100€ lahjashekkejä jotka piti lunastaa pankista, nämä niiltä jotka eivät antaneet lahjaksi kalevala korua.

   Lainaa

  10. Nirso persikka 6.6.2023 6:43
   Tulos: +80 (88 ääntä)
   Karoliina: Itse asiassa 20 vuotta sitten oli kyllä jo muutaman vuoden ollut käytössä euro 🤓 (Feeling old yet?)
   Itse asiassa 20 vuotta sitten euro oli ollut käytössä vuoden

   Lainaa

  11. Talvehtiva kirjohylje 6.6.2023 6:52
   Tulos: +153 (159 ääntä)
   Oon kyllä kateellinen kaikille jotka saa rahaa lahjaksi. Meidän suvussa se ei ikinä oo ollut suvaittua, minkä seurauksena mulla on vaikka kuinka astioita, joita en ikinä käytä, rumia koruja avaamattomissa pakkauksissa, tuikkukippoja, posliinifiguureja ja vaikka mitä turhaa roinaa.

   Lainaa

  12. Suonensisäinen lokki 6.6.2023 7:04
   Tulos: +96 (102 ääntä)
   Sivistymätön kobra: Juu, ennen se 100e oli iso raha ja sillä sai vaikka mitä, nyt hinnat on nousseet mutta palkat eivät niin tuskin kukaan kovin mielellään heittelee useampaa satasta lahjaksi tuosta vaan. Muistan 2005 rippilahjaksi saaneeni karvan alta 100e yhteensä joka oli kuin lottovoitto silloin ja elit [...]
   Puhelinlaskut on kyl nykyään melko halpoja verrattuna tohon 2000-l alkuun. Piti olla 20-30€ saldoraja, ettei tullut niitä monen sadan euron laskuja kun oli soittanut toisen operaattorin numeroon pitkiä puheluita tai tekstannut kaverille liikaa.

   Lainaa

  13. Kouluttamaton muurahainen 6.6.2023 7:19
   Tulos: +102 (104 ääntä)
   Luulin, että espanjalainen ystäväni on ainut, jonka mielestä VR on liian täsmällinen, mutta nähtävästi Sirpa jakaa tämän mielipiteen. Onneksi VR tuskin joutuu lopettamaan tai edes nostamaan lippujen hintaa siksi, ettei Sirpa enää kerran vuodessa yritä käyttää sen palveluja.

   Lainaa

  14. Kilokalori 6.6.2023 7:23
   Tulos: +123 (127 ääntä)
   Talvehtiva kirjohylje: Oon kyllä kateellinen kaikille jotka saa rahaa lahjaksi. Meidän suvussa se ei ikinä oo ollut suvaittua, minkä seurauksena mulla on vaikka kuinka astioita, joita en ikinä käytä, rumia koruja avaamattomissa pakkauksissa, tuikkukippoja, posliinifiguureja ja vaikka mitä turhaa roinaa.
   Avaamaton pakkaus = lahja eteenpäin seuraavalle juhlijalle. "Ai katsos ajattelin että tykkäätte mariskoolista häälahjana".
   Tai tori.fi ja pistät hinnan 2e halvemmaksi kuin seuraava myyjä.
   Hopeat kaniin.
   T: ehkä samasta suvusta kärsivä

   Lainaa

  15. Hedelmällinen mustikka 6.6.2023 7:49
   Tulos: +62 (66 ääntä)
   Johtuu varmaankin PS ja Kokoomuksesta, kun ne hakevat säästöä ylioppilaiden lahjarahoista.

   Lainaa

  16. Katkaistu kani 6.6.2023 7:50
   Tulos: -55 (65 ääntä)
   1500-1600€ tuli itselle valmistujaislahjaksi.

   Lainaa

  17. Tohlo hedelmä 6.6.2023 8:35
   Tulos: +70 (70 ääntä)
   Sinikka alkoi kirjoittamaan dekkariaan suoraan kyselyn alle jo

   Lainaa

  18. Itseasiassa 6.6.2023 8:36
   Tulos: +90 (92 ääntä)
   Talvehtiva kirjohylje: Oon kyllä kateellinen kaikille jotka saa rahaa lahjaksi. Meidän suvussa se ei ikinä oo ollut suvaittua, minkä seurauksena mulla on vaikka kuinka astioita, joita en ikinä käytä, rumia koruja avaamattomissa pakkauksissa, tuikkukippoja, posliinifiguureja ja vaikka mitä turhaa roinaa.
   Oon myynyt kaikki. Muutenkin oli silloin joku holhoava asenne, että naisille piti antaa YO-lahjaksi jotain astioita ja koruja. Samanikäinen velipuoli sai rahaa, kun miesten pitää itse saada päättää mitä ostavat...
   Itse sain silloin 20 vuotta sitten pääsääntöisesti 20 € ja isoimmat summat kummeilta ja isovanhemmilta 50 €. Yksi antoi 15 €, mutta sen saaminen tuntui jo vähän pahalta kun ymmärsin että sillä perheellä oli taloudellinen tilanne oikeasti surkea. Inflaatio on mun mielestä nostanut ihan kivasti noita summia. Toivoisin saahan olevan kiitollinen eikä olla vain käsiojossa. Kenenkään ei ole pakko antaa mitään ja niitä valmistuneita voi oikeasti olla useita samalle keväälle. Henna voi sitten itse miettiä, kun antaa yhtäkkiä jonkun tonnin joka kevät valmistuneille. 

   Lainaa

  19. Tulos: +64 (64 ääntä)
   Asunnoton jääkarhu: Se oli markka-aikaa kun ylppäreissä sai 100 MARKAN lahjashekkejä. Ne piti vielä lunastaa erikseen pankissa. Oli silloin mukava summa.
   Näin se on. Itsekin -95 ylioppilas, ja aika monta sadan markan shekkiä ja seteliä tuli lahjaksi. Rahan arvo näkyy sen verran muuttuneen, että 1995 100mk vastaa 2022 26,15eur. 50-100eur kuulostaa aika kivalta siihen nähden.

   Lainaa

  20. Rikas herne 6.6.2023 8:50
   Tulos: +41 (59 ääntä)
   Yritän kovasti miettiä mitä kaikkea sai sadalla eurolla parikymmentä vuotta sitten, mitä ei nyt enää saisi. Ei kyllä tule yhtään mitään mieleen. En keksi mitään edes kymmenen vuoden takaa. Ehkä sitä on vain unohtanut miten halpaa ennen oli, vaikka olinkin 15v sitten köyhä opiskelija. Toki jotkut jutut maksoi huomattavasti vähemmän (ruoka, alkoholi, tupakka noin niinkuin esimerkiksi) mutta jos vaatteita tai elektroniikkaa miettii niin aika hyvin ne hinnat on pysyneet kurissa. Poislukien tehokkaat tietokoneet, mutta niiden hinnat ovat räjähtäneet viimeisen parin vuoden aikana johtuen komponenteista enemmän kuin inflaatiosta. Joku valitteli että rippilahjaksi saatu satanen riitti helposti koko kesän ajaksi, kun nykyään se menee ruokaan ja yhteen laskuun. Johtuisiko inflaation sijaan enemmänkin siitä että rippikoulu käydään 15-16 -vuotiaana eikä silloin tarvitse pahemmin ruokaa ostella tai laskuja maksella?

   Lainaa

  21. Tulos: +27 (51 ääntä)
   Sivistymätön kobra: Juu, ennen se 100e oli iso raha ja sillä sai vaikka mitä, nyt hinnat on nousseet mutta palkat eivät niin tuskin kukaan kovin mielellään heittelee useampaa satasta lahjaksi tuosta vaan. Muistan 2005 rippilahjaksi saaneeni karvan alta 100e yhteensä joka oli kuin lottovoitto silloin ja elit [...]
   Aika monet on varmaan 15-vuotiaana eläneet kotona vanhempien rahoilla, joten mikä jottei satanen riittäisi kesän menoihin.

   Lainaa

  22. Jäätynyt sakaali 6.6.2023 9:35
   Tulos: -16 (28 ääntä)
   Mimmi: Aika monet on varmaan 15-vuotiaana eläneet kotona vanhempien rahoilla, joten mikä jottei satanen riittäisi kesän menoihin.
   Lisäksi tuossa iässä tehdään kesätöitä niin rahat riittää vaikka ja mihinkä.

   Lainaa

  23. Platku viikinki 6.6.2023 9:44
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   Omissa yo-juhlissa tasan 20v sitten sain rahalahjoina 20-50e seteleitä, pääasiassa 20e. Samoin saivat kaikki tutut. Varmaan riippuu piireistä, mutta ei noissa meidän piireissä ainakaan annettu yleisesti mitään 50-100e.

   Lainaa

  24. Häikäilemätön hyönteinen 6.6.2023 10:19
   Tulos: +78 (80 ääntä)
   Tuo 50-100 €/vieras kuulostaa todella suurelta. 15 vuotta sitten 20 € lahja oli mielestäni oikeastaan maksimi, mitä ns. normaalilta vieraalta olisi edes voinut "odottaa". Suurempia muistamisia tuli kummilta ja vanhemmilta. Perinteiset yo-juhlathan ovat varsin vapaamuotoisia, naapurustosta saatetaan tulla ruusun kanssa onnittelemaan ja kahvittelemaan. Mielestäni 50 euron lahja ei oikein istu tällaiseen. Lisäksi esimerkiksi häihin on yleensä viety arvokkaampi lahja kuin yo-juhliin ja mielestäni 50 €/vieras on ollut yleisohjeena häälahjalle jo kauan eikä ole kasvanut, vaikka olisikin jotain inflaatiota ollut. Tuli mieleen, että vanhempani kutsuttiin serkkuni lapsen yo-juhliin. Tätini (juhlittavan isoäiti) oli ohjeistanut vanhempiani, että heidän pitäisi tuoda 100 euron lahja. Äitini oli vähän tuskaillut juhlimisen hintaa, koska matkoihin toiselle puolelle Suomea ja majoittumiseen menisi myös paljon rahaa. Lisäksi he eivät käytännössä tunteneet juhlittavaa, koska ovat tavanneet kaksi kertaa tuon 18 vuoden aikana. Varsin tiukkasanaisesti kommentoin, että tätini on aikamoinen törkimys ohjeistaessaan lahjoissa (vieraallahan ei ole oikeasti edes mitään velvoitetta antaa lahjaa, vaikka kohteliasta toki olisi) ja vieläpä ehdottaessa noinkin suurta lahjaa varsin etäisiltä sukulaisilta. Vanhempani eivät lopulta menneet juhliin, vedoten matkan rankkuuteen.

   Lainaa

  25. Subwooferilla höystetty muurahainen 6.6.2023 10:28
   Tulos: +54 (74 ääntä)
   Pyysin Chat GPT:tä kirjoittamaan tarinan Sinikan dekkarin varastamisesta. Tässä on lyhyt humoristinen tarina miten Sinikan dekkari varastettiin hänen sähköpostistaan: Sinikka oli juuri saanut valmiiksi ensimmäisen dekkarinsa, joka kertoi salaperäisestä murhasta Helsingin keskustassa. Hän oli ylpeä työstään ja halusi lähettää sen kustantajalle mahdollisimman pian. Hän kirjoitti sähköpostin, liitti dekkarin tiedoston ja painoi lähetä-nappia. Mutta hän ei huomannut, että hänen sähköpostinsa oli hakkeroitu. Hakkeri oli muuttanut kustantajan osoitteen omakseen ja odotti innolla Sinikan dekkaria. Hän oli itsekin dekkarikirjailija, mutta hänellä oli kirjoittamisen kriisi. Hän päätti varastaa Sinikan dekkarin ja julkaista sen omalla nimellään. Hakkeri sai Sinikan sähköpostin ja avasi dekkarin tiedoston. Hän luki sen läpi ja ihastui siihen. Hän muutti vain muutamia yksityiskohtia ja nimensi dekkarin uudelleen. Sitten hän lähetti sen toiselle kustantajalle, joka hyväksyi sen heti. Sinikka odotti kuumeisesti vastausta kustantajalta, mutta ei kuullut mitään. Hän alkoi epäillä, että jotain oli mennyt pieleen. Hän tarkisti sähköpostinsa ja huomasi, että hänen dekkarinsa oli mennyt väärään osoitteeseen. Hän yritti ottaa yhteyttä hakkeriin, mutta se oli turhaa. Hakkeri oli vaihtanut sähköpostiosoitetta ja kadonnut. Muutaman kuukauden kuluttua Sinikka näki kirjakaupan ikkunassa tutun näköisen kirjan. Se oli hänen dekkarinsa, mutta sillä oli eri nimi ja eri kirjailija. Hän tunsi raivoa ja pettymystä. Hän meni kirjakauppaan ja otti kirjan käteensä. Hän avasi sen ensimmäiselle sivulle ja luki omistuskirjoituksen: “Kiitos Sinikalle inspiraatiosta.”

   Lainaa

  26. Eka pussieläin 6.6.2023 10:57
   Tulos: -29 (39 ääntä)
   Hoikka kirahvi: Mikähän tän kommentin pointti oli?
   kommentin pointti oli se että aloittaja puhui 20 vuodesta, ja ensimmäinen kommentoija alkoi puhumaan markoista.

   Lainaa

  27. McTyöntekijä 6.6.2023 12:02
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Rikas herne: Yritän kovasti miettiä mitä kaikkea sai sadalla eurolla parikymmentä vuotta sitten, mitä ei nyt enää saisi. Ei kyllä tule yhtään mitään mieleen. En keksi mitään edes kymmenen vuoden takaa. Ehkä sitä on vain unohtanut miten halpaa ennen oli, vaikka olinkin 15v sitten köyhä opiskelija. Toki [...]
   Big Mac ateria + jälkiruoka (sundae, pieni pirtelö tai omenapiirakka) 6,50€

   Lainaa

  28. It's a deal 6.6.2023 12:28
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Valikoiva inflaatio tarkoittaa sitä, että lahjan antajan ostovoima ei ole heikentynyt, ainoastaan rahan saaja kärsii. Parin prosentin korotus asuntolainan korkoon karsii pahimmillaan aika monta satasta, jotka olisi voinut antaa lahjaksi.

   Lainaa

  29. Mehevä ankerias 6.6.2023 12:29
   Tulos: +6 (20 ääntä)
   Nirso persikka: Itse asiassa 20 vuotta sitten euro oli ollut käytössä vuoden
   Itse asiassa euro otettiin käyttöön vuoden 1999 alussa. Ainoastaan käteinen raha tuli käyttöön kolme vuotta myöhemmin. 1999-2001 kansalliset valuutat olivat euron ilmenemismuotoja eikä niiden kurssi euroon nähden enää muuttunut.

   Lainaa

  30. Kokomusta lisko 6.6.2023 12:33
   Tulos: +16 (26 ääntä)
   Valmistuin ylioppilaaksi 2005. Läheisemmät sukulaiset antoivat valmistujaislahjaksi 50+ euroa, kummeilta taisin saada sataset. Ei niin läheiset vieraat antoivat 20-40 euroa. Tänä vuonna oma kummilapsi valmistui ylioppilaaksi ja annoin 80 €. Mietin, että inflaation takia pitäisi varmaan antaa enemmän, mutta samoin inflaation takia omakin talous on tiukoilla, enkä nyt vaan parempaan pystynyt. Eli koen, että Hennan jutussa on sinällään perää.

   Lainaa

  31. Tulos: +65 (65 ääntä)
   - Haluaisin tehdä valituksen. Juna kulki aikataulujen mukaisesti, vaadin korvausta. Asiakaspalvelijan hommia voisi olla joskus mukava kokeilla muutaman tunnin ajan kaveriporukassa iltaa istuessa.

   Lainaa

  32. Taittumaton ylioppilas 6.6.2023 13:38
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Kokomusta lisko: Valmistuin ylioppilaaksi 2005. Läheisemmät sukulaiset antoivat valmistujaislahjaksi 50+ euroa, kummeilta taisin saada sataset. Ei niin läheiset vieraat antoivat 20-40 euroa. Tänä vuonna oma kummilapsi valmistui ylioppilaaksi ja annoin 80 €. Mietin, että inflaation takia pitäisi varmaan antaa [...]
   Minä sain v. 2009 20-50 e lahjoja. Sitä suuremmat lahjat vain vanhemmilta. Kyllä valitettavasti inflaatio ja asuntovelan korkojen nousu on tehnyt sen, että pitää miettiä, onko varaa edes lähteä juhliin, jos ne vaativat hotelliyöpymisen. Eipä oo palkat noussut nii ei valitettavasti nouse lahjankaan arvo.

   Lainaa

  33. jukkapalmu 6.6.2023 13:40
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Mun eka oikea työpaikka 90- luvulla ja sain nettona noin 8000 markkaa kuussa ja olin ihan että "wau!"

   Lainaa

  34. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 6.6.2023 14:54
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Sain 2001 lakkiaisissa lahjaksi 300 markkaa, mikä oli 250mk enemmän kuin odotin,mutta pienen pieni summa silloinkin. Kaiken kruunaa, että nämä siloiset setelit piilotin jonkun kirjan väliin ja kuvittelin tuhlanneeni ne. Kunnes sitten äitini laittoi muutamia vuosia sitten viestiä, että oli kirjoja tomuttaessaan löytänyt nämä setelit. Suomessa vaihtoaika markkojen muuttamiseksi euroksi loppui 2012 eli en saanut siis käyttöön penniäkään tästä rahasummasta. 😅

   Lainaa

  35. Näköjään hamsteri 6.6.2023 15:05
   Tulos: +27 (35 ääntä)
   Aika kultaa muistot ja tuntuu, että monet muistelevat, miten markka-aikana kaikki oli nii-in halpaa. 100 markalla eli koko kesän! Vuosituhannen vaihteessa pelkkä leffalippu maksoi 40-50 markkaa (tämä ainakin Turussa), karkkipussi 15 markkaa, tavalliset vaatteet 50-500 markkaa, aikuisen kertalippu bussiin 10 markkaa (Turussa)...sen lisäksi esim. elektroniikka ja netti- ja puhelinliittymät olivat huomattavasti kalliimpia kuin nykyisin.

   Lainaa

  36. Lemuava pupu 6.6.2023 17:49
   Tulos: -14 (16 ääntä)
   Sivistymätön kobra: Juu, ennen se 100e oli iso raha ja sillä sai vaikka mitä, nyt hinnat on nousseet mutta palkat eivät niin tuskin kukaan kovin mielellään heittelee useampaa satasta lahjaksi tuosta vaan. Muistan 2005 rippilahjaksi saaneeni karvan alta 100e yhteensä joka oli kuin lottovoitto silloin ja elit [...]
   Mistä saa 100 e kahden viikon ruoat?!

   Lainaa

  37. Tulos: +1 (13 ääntä)
   Lemuava pupu: Mistä saa 100 e kahden viikon ruoat?!
     Ainakin Fiksuruoasta vaikka kuukauden. (En ole maksettu mainos, katselin vain kaappejani, ja pohdiskelin, että tämäkin kymmenen kilon kvinoasäkki pitäisi varmaan saada syödyksi, tai siis sisältö, ja aloin etsiä reseptejä, joihin tulee kvinoaa). Toki jos haluaa tuoreita vihanneksia ja hedelmiä, niin se ei ole oikein hyvä osoite -ja jos syöjiä ei ole useampia, ta käytössä kunnollista pakastinta, yksi ihminen saattaisi tulla hulluksi viiden litran ananastölkin kanssa.

   Lainaa

  38. Valitettava koira 6.6.2023 21:02
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Näköjään hamsteri: Aika kultaa muistot ja tuntuu, että monet muistelevat, miten markka-aikana kaikki oli nii-in halpaa. 100 markalla eli koko kesän! Vuosituhannen vaihteessa pelkkä leffalippu maksoi 40-50 markkaa (tämä ainakin Turussa), karkkipussi 15 markkaa, tavalliset vaatteet 50-500 markkaa, aikuisen [...]
   Markka-aikana 90-luvun puolivälissä sai tuopin kaljaa kympillä kun oli halvat hanat, muuten maksoi 15 markkaa. Iso tuoppi 20 markkaa. Halvimmat pizzat oli 15 markkaa ja joissakin paikoissa 20-25 markkaa, paitsi Kotipizzan pizzat oli 30-45 markan välissä. CD kustansi reilun satasen, midpricet alessa oli 59-69 markkaa.

   Lainaa

  39. Itseasiassa 6.6.2023 21:03
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Näköjään hamsteri: Aika kultaa muistot ja tuntuu, että monet muistelevat, miten markka-aikana kaikki oli nii-in halpaa. 100 markalla eli koko kesän! Vuosituhannen vaihteessa pelkkä leffalippu maksoi 40-50 markkaa (tämä ainakin Turussa), karkkipussi 15 markkaa, tavalliset vaatteet 50-500 markkaa, aikuisen [...]
   Niin, kännykällä puhelut olivat 1 mk per alkava minuutti ja tekstiviestit 1 mk. Nyt voi vaikka avata Whatsappin ja alkaa laskea kuinka monta tekstaria olisi lähettänyt pelkästään tämän päivän viesteillä. Itse sain pelkillä viesteillä 31 kpl, en laskenut menikö joku viesti 160 merkin yli. Saati että oli vielä kuvia ja emojeja...

   Lainaa

  40. Näkinkenkiä keräilevä alligaattori 6.6.2023 21:13
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Tuo viimeinen tarkoittaa sitä yhtä buddhalaista munkkia, joka toki on vanha ja kuihtunut, mutta ei ole 900-vuotias sentään. Munkkiparan kuvat leviää juttuna filippiiniläisestä naisesta.

   Lainaa

  41. Viisto ilves 6.6.2023 21:19
   Tulos: -8 (22 ääntä)
   "Junat kulkee ajallaan." No ei kyllä VR:n junat ainakaan kulje. Sirpakin varmaan luullut jotain puoli tuntia myöhässä ollutta aikaisempaa junaa ajoissa olevaksi omaksi junakseen. Hyvä vaan ettei ehtinyt sisään, ties mihin hevonkuuseen olisi päätynyt. Hänen oma junansa tuli siitä kai ohi joskus kolme varttia myöhemmin, jos ei sitten oltu korvattu bussivuorolla koska selitykset. Ja kalliiksikin tulee. Kaikkihan tiedämme että autolla pääsee halvemmalla, mutta nyt Yle on laskenut että viimeisimpien hinnankorotusten jälkeen jopa lentokone voi joillain reiteillä tulla halvemmaksi. Valtion Ryöstöteiden ns "palvelut" kelpaavat siis lähinnä pilailun aiheeksi. Huumorisivustojen ulkopuolella niille altistumista on suositeltavaa välttää mikäli vain suinkin mahdollista.

   Lainaa

  42. Hellyytävä vadelma 6.6.2023 22:03
   Tulos: +15 (17 ääntä)
   Mä ehkä tulen pienestä onnelliseksi, mutta ekaa kertaa mun lähettämä juttu on julkaistu 💜 Tuo Sinikan hieno dekkari. Kiitos FM Team.

   Lainaa

  43. Tulos: +29 (35 ääntä)
   "Muutaman kuukauden kuluttua Sinikka näki kirjakaupan ikkunassa tutun näköisen kirjan. Se oli hänen dekkarinsa, mutta sillä oli eri nimi ja eri kirjailija." Miten se kirja näyttää millään tavalla tutulta siinä ikkunassa, jos se on eri niminen ja kirjailijan nimikin on eri?

   Lainaa

  44. Arkkienkeli 7.6.2023 10:55
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Asunnoton jääkarhu: Se oli markka-aikaa kun ylppäreissä sai 100 MARKAN lahjashekkejä. Ne piti vielä lunastaa erikseen pankissa. Oli silloin mukava summa.
   Eihän sillä saanut mitään. Koppa kaljaa maksoi 147 mummonmarkkaa.

   Lainaa

  45. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Asunnoton jääkarhu: Se oli markka-aikaa kun ylppäreissä sai 100 MARKAN lahjashekkejä. Ne piti vielä lunastaa erikseen pankissa. Oli silloin mukava summa.
   Itse sain 90-luvun lopulla yhteensä noin 1000 markkaa lahjaksi. Isoin oli 200 markan shekki.

   Lainaa

  46. Tehty lokki 7.6.2023 14:25
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Arkkienkeli: Eihän sillä saanut mitään. Koppa kaljaa maksoi 147 mummonmarkkaa.
   Nykyään laatikko kaljaa maksaa 30e. Eli jos saa lahjaksi 20e seteleitä, mikä on varsin kohtuullinen lahja, niin kolmella lahjalla saa kaksi laatikkoa. Niinkuin ennen kolmella mummon satasella sai kaksi koppaa kepardia. Näinhän se pitäisi suhteuttaa aina kaljan hintaan ;-)

   Lainaa

  47. Soinnikas ilonpilaaja 7.6.2023 14:58
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Tuommoiset Hennat vois järkyttyä kun joutuisi kokemaan minun juhlat. Muutama vieras, taisin saada 20 euroa lahjaksi jos sitäkään. Olin eroperheen lapsi sieltä väärältä puolelta. Jotenkin eron myötä haihtui isäni puoli minusta pois. Siskoni sai niitä astioita ja rahaa kun hänelle järjestettiin kahdet juhlat, kummankin vanhemman luona. Minuun oli omien juhlieni aikaan isäni katkaissut välit äitini ja hänen rahariidan vuoksi. Että terveisiä Hennalle.

   Lainaa

  48. Hupaisa päärynä 8.6.2023 12:42
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Asunnoton jääkarhu: Se oli markka-aikaa kun ylppäreissä sai 100 MARKAN lahjashekkejä. Ne piti vielä lunastaa erikseen pankissa. Oli silloin mukava summa.
   Itse sain ylppärilahjaksi 50 euron shekin. Ja tämä oli sentään vuonna 2013. Oli kyllä harvinaisen vaikea käydä lunastamassa pankista, kun se oli joku Säästöpankin (?) shekki, ja omalla paikkakunnalla oli vain OP ja Danske, joista Danske (oma pankkini) ei voinut auttaa sen kanssa jostain syystä. Onnistui sitten lopulta OP:lla, onneksi.

   Lainaa

  49. Mattiteppo 9.6.2023 1:04
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Perus baari-ilta 90-luvulla oli jota kuinkin 300-400 mk:n luokkaa. Sisäänpääsy ja taksi kotiin mukaan luettuna. Ja ehkä snäkärillä käynti lisäksi. Aika monet lahjasataset piti kerätä, että pystyi juhlimaan ylppäreitä.

   Lainaa

  50. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Subwooferilla höystetty muurahainen: Pyysin Chat GPT:tä kirjoittamaan tarinan Sinikan dekkarin varastamisesta. Tässä on lyhyt humoristinen tarina miten Sinikan dekkari varastettiin hänen sähköpostistaan: Sinikka oli juuri saanut valmiiksi ensimmäisen dekkarinsa, joka kertoi salaperäisestä murhasta Helsingin keskustassa. Hän oli ylpeä työstään ja halusi [...]
   Hakkeri jolla on kirjoittamisen kriisi 😂

   Lainaa

  51. Tulos: +1 (1 ääni)
   Eikö tolla elävällä muumiolla viitata niihin buddhalaisiin tms munkkeihin, jotka kuoleman lähestyessä lukitsevat itsensä johonkin arkkuun tms. Ja sitten kuoltuaan muumioituvat sinne ja nousevat täten johonkin pyhimyksen tai vastaavan asemaan.

   Lainaa

  52. Kypsynyt kana 18.6.2023 14:33
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Omissa juhlissa n. 15v sitten vierailta tuli yleensä 20e, mummulta 50e. Ei kukaan antanut 100e. Markka-aikaan tuotiin 100mk.

   Lainaa

  53. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Sivistymätön kobra: Juu, ennen se 100e oli iso raha ja sillä sai vaikka mitä, nyt hinnat on nousseet mutta palkat eivät niin tuskin kukaan kovin mielellään heittelee useampaa satasta lahjaksi tuosta vaan. Muistan 2005 rippilahjaksi saaneeni karvan alta 100e yhteensä joka oli kuin lottovoitto silloin ja elit [...]
   Minä taisin saada enolta norsun muotoiset kirjatuet, raskaasta puusta tehdyt. Ei tullut mieleenkään ajatella mitään rahaa saadessani nuo, ovat hurjan hienot... lukutoukalle täydellinen lahja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: 903-vuotias, arvo, dekkari, filippiinit, hinta, ikä, inflaatio, juna, kirja, käsikirjoitus, lahja, myöhässä, nainen, tina turner, valmistua, valmistujaislahja, vanha, vr, ylioppilaat, ylioppilas