Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 262

Menin eilen naimisiin. Tänään pohdin elämän haurautta.
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 262

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 53 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kujeileva apina 6.6.2023 0:17
   Tulos: +576 (580 ääntä)
   Otan osaa Terhi, sillä ymmärsit lukemasi väärin.

   Lainaa

  2. Tulos: +376 (418 ääntä)
   Maarian kaltaiset foliohatut ovat ärsyttävintä, mitä netti päällään kantaa. Sananvapaus on vapautta levittää valheita ilman, että kellään on oikeus kritisoida. Uutiset koronasta tai sodasta ovat pelonlietsontaa, eivätkä suostu elämään pelossa, mitä nyt ihmisiä joukkomurhataan 5g:llä, rokotteilla, kemikaalivanoilla, fluorilla vesijohtovedessä, lääkkeillä, hyönteisjauhoilla tai mikä nyt sattuu piireissä olemaan muotia.

   Lainaa

  3. Uponnut nauta 6.6.2023 0:18
   Tulos: +109 (135 ääntä)
   Miten musta tuntuu että vihreä Terhi ei nyt tajunnut lukemaansa, että kultainen Terhi ei muuttunut vaimosta leskeksi, vaan mietti vain elämän haurautta.

   Lainaa

  4. Vallaton orava 6.6.2023 0:22
   Tulos: +107 (215 ääntä)
   Mistä lähtien alusvaatteet on ahdistelua? Kyllä sitä pitää bibelsiä pikkusen esitellä, mieluiten vauvaöljyttynä, että olisi Petran serkkuun tarve ottaa yhteyttä, se on juristi :D

   Lainaa

  5. Valittu mestari 6.6.2023 0:36
   Tulos: +123 (189 ääntä)
   Mies alusvaatteissa = ahdistelua. Siitä vaan vetämään kalsarifirma oikeuteen mainosten takia.

   Lainaa

  6. Suojaton oliivi 6.6.2023 0:53
   Tulos: +256 (332 ääntä)
   Ei ole ammattimaista näyttäytyä asiakkaalle alusvaatteissa. Jos on asiaa kollegalle niin sen verran aina ehtii että vetää housut jalkaan. Koskee joka ammattia. Vaikka se ei ole ahdistelua niin se on varoituksen paikka.

   Lainaa

  7. Tulos: -34 (92 ääntä)
   Ei todellakaan ole sopivaa lähteä työpäivän jälkeen kotiin varsinkaan vaihtamalla vaatteet ensin.

   Lainaa

  8. Skrubu pussieläin 6.6.2023 2:16
   Tulos: +102 (104 ääntä)
   Trotski järjesti marraskuussa 1917 mainion esimerkin siitä, miten hyvin toimii yksipuolinen sodan lopettaminen. Kaikki sodat päättyvät diplomatiaan, mutta niin kauan kuin toinen osapuoli haluaa sotia, kumpikaan ei voi lopettaa.

   Lainaa

  9. Tornipöllö 6.6.2023 4:30
   Tulos: +106 (114 ääntä)
   Loppuisiko koronakin, jos me vain rakastettaisiin sitä tarpeeksi paljon? 🤔

   Lainaa

  10. Katkaistu mestari 6.6.2023 6:08
   Tulos: +74 (136 ääntä)
   On jouduttu vartijan koppiin ja yritetään jotenkin väistää omaa virhettä. Vaikka sitten keksimällä ahdistelu.

   Lainaa

  11. Tukintolvana 6.6.2023 6:14
   Tulos: +121 (147 ääntä)
   Se on mielenkiintoista, miten edelleen suvaitsevaisuusparadoksi on niin tuntematon asia monelle, varsinkin niille, joiden mielestä pitäisi suvaita syrjintää ja vihapuhetta. Ei voi myöskään vedota siihen että suvaitsevaisuusparadoksi olisi uusi juttu, kun Popper kehitti sen jo 1945. Tätäkin väitettä siis on tullut nähtyä että vihervassarit olisi sen kehittäneet rajoittaakseen sananvapautta.

   Lainaa

  12. Laajahko sakaali 6.6.2023 7:03
   Tulos: +169 (191 ääntä)
   Nuo, joiden mielestä suvaitsemattomuutta pitäisi suvaita ovat kuin koulukiusaajia, jotka eivät ymmärrä miksi eivät itse saisi olla kiusaajia, jos heidän uhrinsa kerran saavat olla oma itsensä.

   Lainaa

  13. Kilokalori 6.6.2023 7:31
   Tulos: +91 (107 ääntä)
   Laajahko sakaali: Nuo, joiden mielestä suvaitsemattomuutta pitäisi suvaita ovat kuin koulukiusaajia, jotka eivät ymmärrä miksi eivät itse saisi olla kiusaajia, jos heidän uhrinsa kerran saavat olla oma itsensä.
   Mielestäni oli hyvä se korkeimman oikeuden päätös, että jos henkilö on tehnyt itsestään pellen ja on omasta mielestäänkin uusnat*i, häntä saa kutsua natsipelleksi. Sama sopii koulukiusaajiin ja rasseihin.

   Lainaa

  14. Peruuttamaton riikinkukko 6.6.2023 7:35
   Tulos: +150 (168 ääntä)
   Oli tuo vartijajuttu totta tai ei, niin ei kyllä millään lailla ois asiallista hillua asiakkaan edessä alusvaatteisillaan. Se ei ole yhtään sen sopivampaa miehille kuin naisillekaan.

   Lainaa

  15. Kenkku ampiainen 6.6.2023 7:54
   Tulos: +79 (97 ääntä)
   No kyllä mediassa lähiaikoina olleita vartijoita koskevien uutisten valossa on aika järjettömän asiatonta vartijalta heilua kalsareillaan oletetun kiinniotetun kanssa samoissa tiloissa.

   Lainaa

  16. Rei'ikäs sateenvarjo 6.6.2023 8:23
   Tulos: -42 (90 ääntä)
   Laajahko sakaali: Nuo, joiden mielestä suvaitsemattomuutta pitäisi suvaita ovat kuin koulukiusaajia, jotka eivät ymmärrä miksi eivät itse saisi olla kiusaajia, jos heidän uhrinsa kerran saavat olla oma itsensä.
   Minusta on tosi surullista, kun aikuiset ihmiset juttelevat/riitelevät keskenään, ja osuvin sana, minkä toinen keksii toisesta, on "koulukiusaaja".
   Niin kauan, kun kiusaaminen ei tapahdu kouluympäristössä, kyse on pelkästä kiusaamisesta ilman koulu-etuliitettä. Ja normaalissa tilanteessa aikuisilla yleensä on taitoja sanoittaa tuntemuksiaan ikätasoisesti, esim. "hän on hirveän manipuloiva, esittää ala-arvoisia kommentteja ja arvostelee toisia epäreilusti".
   Mutta se, että "koulukiusaaja" on vielä aikuisuudessakin se kaikkein vahvin sana, millä ihminen osaa toisen asiatonta käytöstä kuvailla, kertoo paljon siitä, miten syvälle ne arvet on viilletty. 

   Lainaa

  17. Tinkimätön hanhi 6.6.2023 8:58
   Tulos: +56 (58 ääntä)
   Terhi, some ja medialukutaito 👌🏼… tai ihan vaan lukutaito.

   Lainaa

  18. Ennakkoluuloton noita 6.6.2023 9:00
   Tulos: +117 (131 ääntä)
   "Olet tekopyhä kun et suvaitse niitä jotka haluavat rajoittaa muiden elämää ja oikeuksia" On sarjassa "maailman typerimmät hiekkalaatikko-argumentit".

   Lainaa

  19. Tulos: -29 (71 ääntä)
   Tukintolvana: Se on mielenkiintoista, miten edelleen suvaitsevaisuusparadoksi on niin tuntematon asia monelle, varsinkin niille, joiden mielestä pitäisi suvaita syrjintää ja vihapuhetta. Ei voi myöskään vedota siihen että suvaitsevaisuusparadoksi olisi uusi juttu, kun Popper kehitti sen jo 1945. Tätäkin [...]
   "I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it"
   - Evelyn Beatrice Hall, Friends of Voltaire
   Edes Karl Popper ei esittänyt sensuuria ja cancelöintiä ja kuvitellut suvaitsemattoman Orwellilaisen dystopian aikaansaavan suvaitsevan yhteiskunnan vaan puhtaasti tosiasioiden esille tuontia jolloin yleinen mielipide pitää hörhöt ruodussa. Hyvä esimerkki toteutuksesta on vaikka fb:n faktantarkastus joka antaa kyllä antivaxxerin tuoda esiin tärähtäneen mielipiteensä mutta liittää oheen maininnan että tämähän on sitten hevonpaskaa ja tuossa linkki artikkeliin jossa kerrotaan miten asia oikeasti menee. 
   Kyllä, syrjintää ja vihapuhettakin tulee suvaita. Ei, se ei estä oikaisemasta vääriä faktoja ja vaikuttamasta yleiseen mielipiteeseen sitä kautta.

   Lainaa

  20. Laajahko sakaali 6.6.2023 9:44
   Tulos: +99 (107 ääntä)
   Rei'ikäs sateenvarjo: Minusta on tosi surullista, kun aikuiset ihmiset juttelevat/riitelevät keskenään, ja osuvin sana, minkä toinen keksii toisesta, on "koulukiusaaja". Niin kauan, kun kiusaaminen ei tapahdu kouluympäristössä, kyse on pelkästä kiusaamisesta ilman koulu-etuliitettä. Ja normaalissa tilanteessa aikuisilla yleensä on taitoja [...]
   Nyt taisit lukea kommentini väärin. En kutsunut suvaitsemattomia ihmisiä koulukiusaajiksi, vaan vertasin heitä koulukiusaajiin. Oikeastaan tarkoituksenani oli keksiä esimerkki tilanteesta, johon jokainen pystyisi samaistumaan. Myös ne, jotka eivät osaa kuvitella, miltä tuntuisi elää yhteiskunnassa syrjityn vähemmistön edustajana.

   Lainaa

  21. Rei'ikäs sateenvarjo 6.6.2023 9:55
   Tulos: -87 (93 ääntä)
   Laajahko sakaali: Nyt taisit lukea kommentini väärin. En kutsunut suvaitsemattomia ihmisiä koulukiusaajiksi, vaan vertasin heitä koulukiusaajiin. Oikeastaan tarkoituksenani oli keksiä esimerkki tilanteesta, johon jokainen pystyisi samaistumaan. Myös ne, jotka eivät osaa kuvitella, miltä tuntuisi elää yhteiskunnassa syrjityn vähemmistön edustajana.
   Sanavalintasi oli kuitenkin juuri "koulukiusaaja", eikä esim. "mäntti" tai "tekopyhä ankeuttaja". Eikä tässä ole kyse juuri sinusta henkilönä, vaan yleensä aikuisten tavasta ottaa koulukiusaaminen puheeksi aikuisten välisissä ristiriidoissa. Olen monta kertaa nähnyt, tälläkin sivustolla, kommentteja kuten "sitä on koulukiusaaja kasvanut aikuiseksi", "jotkut eivät näköjään lopeta koulukiusaamista aikuisinakaan" ja "sinun käytös on ihan kuin koulukiusaajalla".
   Joka kerta kiinnittää huomion. Olisipa enemmän työkaluja, joilla kiusatut voisivat päästä tuosta yli. 

   Lainaa

  22. Altis kantojuhta 6.6.2023 10:25
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Suojaton oliivi: Ei ole ammattimaista näyttäytyä asiakkaalle alusvaatteissa. Jos on asiaa kollegalle niin sen verran aina ehtii että vetää housut jalkaan. Koskee joka ammattia. Vaikka se ei ole ahdistelua niin se on varoituksen paikka.
   Varoitus on käsittääkseni hyvin vakava toimenpide työpaikalla. Näin ainakin esimieheni totesi, kun eräs henkilö ehdotti, että antaisi minulle varoituksen. Joku keskustelu voitaisiin asiasta ehkä käydä.

   Lainaa

  23. Lukutaidoton hiiri 6.6.2023 10:35
   Tulos: -46 (74 ääntä)
   Joo kyllähän nuo ahdistelut menee liian pitkälle. Itse 75v hopeakettu ja aina nuoret kassatytöt huutelevat että, täällä on vapaa kassa. Luulisi sormuksen sormessa ennalta ehkäisevän kilpakosijoita, mutta ei. Pitää varmaan tehdä pikkuhiljaa rikosilmotus

   Lainaa

  24. Kilokalori 6.6.2023 10:46
   Tulos: +55 (71 ääntä)
   Ok, useimmiten vartijan kanssa tekemisiin joutuu itse ja aiheesta. Mutta silti, esim. epäilys myymälävarkaudesta ei oikeuta pahoinpitelyyn - eikä seksuaaliseen häirintään. 99% vartijoista varmasti on asiallisia, mutta aina sinne sekaan löytyy ne pari kenen mielestä on ok vähän "hapettaa" varuiksi jokaista epäiltyä. En ihmettelisi, vaikka joku naisasiakkaiden kourijakin joukkoon mahtuisi. Ihmisen, jota pidetään vartijoiden tiloissa, pitäisi olla turvassa kaikenlaiselta häirinnältä.

   Lainaa

  25. Väsy luumu 6.6.2023 10:49
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Elämässä täytyy sietää hyvin paljon epämukavuutta ja asioita, joista ei pidä. Jos ei näin tee, tuomitsee niin muut kuin itsensäkin todella ankarasti.

   Lainaa

  26. Roosa jääkarhu 6.6.2023 11:43
   Tulos: -60 (64 ääntä)
   Mutta eivätkös kaikki menetä miehensä sinä päivänä, kun heidät vihitään? Siitä hetkestähän se alamäki ja tie kohti avioeroa alkaa. Eniten haluttomuutta aiheuttava ruokakin on oma hääkakku.

   Lainaa

  27. It's a deal 6.6.2023 12:08
   Tulos: -17 (19 ääntä)
   Kun yrität toistaa lukemaasi retoriikkaa latelemalla kaikki vakioargumentit samaan kasaan ja päädyt siihen, että aiheillakin on näkemys. Selkeää perusoikeudellisuuksien rikkomista kun kemikaalivanoilla saadaan ihmiset uskomaan keksittyihin konflikteihin. Sitten kun rennosti kytket siihen koronan, Sanna Marinin klooni sensuroi sensuroimattoman Naistenhuoneenkin. "Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä."

   Lainaa

  28. Tulos: +54 (62 ääntä)
   Kilokalori: Ok, useimmiten vartijan kanssa tekemisiin joutuu itse ja aiheesta. Mutta silti, esim. epäilys myymälävarkaudesta ei oikeuta pahoinpitelyyn - eikä seksuaaliseen häirintään. 99% vartijoista varmasti on asiallisia, mutta aina sinne sekaan löytyy ne pari kenen mielestä on ok vähän "hapettaa" [...]
     Ei oikeuta ei, ja olen hyvin skeptinen vartijoiden kyvystä käyttäytyä hyvin noin ylipäänsä (en ole ollut tekemisissä, mutta lehtiä luen). 
     Mutta jotenkin olisi kiva kuulla jutun toinenkin puoli -onko niin, että nainen oli viety koppiin, ja toinen vartija tuli siinä pienessä kopissa bokserisillaan hillumaan, välittämättä että se on toiselle epämukavaa tai suorastaan nauttien siitä, vai oliko niin, että nainen oli itse sulloutunut siihen koppiin vaikka se on vartijoille, ja selittänyt että haluaa nyt kysyä jotain tai mitälie, vaikka toinen oli selittänyt, että tämä on taukotila, haluaisin nyt vaihtaa vaatteita ja mennä kotiin?
     Koska on täällä ennenkin nähty, että kun asian molemmat puolet kuullaan, asia ei ollut sinnepäinkään mitä ensimmäinen kertoja antoi ymmärtää. 

   Lainaa

  29. Ravinteeton haisunäätä 6.6.2023 15:23
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Uponnut nauta: Miten musta tuntuu että vihreä Terhi ei nyt tajunnut lukemaansa, että kultainen Terhi ei muuttunut vaimosta leskeksi, vaan mietti vain elämän haurautta.
   Hyvä että selvensit.

   Lainaa

  30. Mehevä vesimeloni 6.6.2023 18:40
   Tulos: +36 (52 ääntä)
   Jos vartijajuttu pitää paikkansa niin se pitääkin viedä eteenpäin ja joku huomautus ja kurinpito tuolle henkilölle. Missään nimessä ei tulla alusvaatteisillaan sellaiseen tilaan, josta toisella ei ole mahdollisuutta tai lupaa poistua. Vallan väärinkäyttöä ja kieroa toimintaa. Pelkän fb postauksen perusteella ei toki voi arvailla onko tossa piiruakaan totuutta mukana. Mutta jos noin on käynyt niin ei se oo mikään naurun ja lällättelyn asia.

   Lainaa

  31. Lukutaidoton hiiri 6.6.2023 19:14
   Tulos: -30 (40 ääntä)
   Lukutaidoton hiiri: Joo kyllähän nuo ahdistelut menee liian pitkälle. Itse 75v hopeakettu ja aina nuoret kassatytöt huutelevat että, täällä on vapaa kassa. Luulisi sormuksen sormessa ennalta ehkäisevän kilpakosijoita, mutta ei. Pitää varmaan tehdä pikkuhiljaa rikosilmotus
   Joillekin näköjään sarkasmi liian vaikea laji. Mutta ei voi kauhalla vaatia jos lusikalla annettu.

   Lainaa

  32. Tulos: +35 (35 ääntä)
   Jäi mainitsematta, että Terhi 1 vaikuttaa kovin sympaattiselta. Itsellenikin opetettiin, ettei kannata mennä vihaisena nukkumaan, ja pidän myös huolen siitä, että sanon miehelleni jotain ystävällistä joka kerta kun eroamme (siis lähdetään aamulla töihin, ei oteta eroa). Hyvä alku, jos on tajunnut, ettei toinen ole ollenkaan itsestäänselvyys vaikka onkin saatu sormukset vaihdettua, ja ymmärtää olla kiitollinen sitä, mitä on :)

   Lainaa

  33. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Kujeileva apina: Otan osaa Terhi, sillä ymmärsit lukemasi väärin.
   Jos terhi ois lukenu oikein ja toinen terhi ois menettäny just miehensä, niin sen kommentti ois ollu vielä typerämpi. Ethä sä nyt helvetti mee huutelemaan toiselle kenen mies on mahdollisesti just kuollu jotain käsittämätöntä "minä nyt en usko mitään mitä luen ja käännän tämän keskustelun itseeni" läppää. Ei mikää ihme et tuntuu ettei mitään uskalla sanoa, jos ei oo minkäänlaista tilannetajua ja suodatinta. Tollasil kommenteil tuppaa saamaan aika paljon kuraa niskaan.

   Lainaa

  34. Terävä tyyny 6.6.2023 21:20
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Ehkä hieman häiritsevä tuo tämän sivuston nykyinen pop-up-videomainos, joka tulee ainakin minun puhelimella kuvan päälle ihan jokaisen mokan kohdalla...

   Lainaa

  35. Hellyytävä vadelma 6.6.2023 21:36
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Terävä tyyny: Ehkä hieman häiritsevä tuo tämän sivuston nykyinen pop-up-videomainos, joka tulee ainakin minun puhelimella kuvan päälle ihan jokaisen mokan kohdalla...
   Olen täsmälleen samaa mieltä

   Lainaa

  36. Kouluttamaton muurahainen 7.6.2023 6:33
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Lukutaidoton hiiri: Joillekin näköjään sarkasmi liian vaikea laji. Mutta ei voi kauhalla vaatia jos lusikalla annettu.
   Tuskin tuolle alapeukutettiin siksi, että joku ei olisi ymmärtänyt sitä, vaan siksi, ettei millään jaksa huvittua samasta, vanhasta vitsistä koko ajan uudelleen ja uudelleen.

   Lainaa

  37. Kumiton hämähäkki 7.6.2023 8:55
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Rei'ikäs sateenvarjo: Sanavalintasi oli kuitenkin juuri "koulukiusaaja", eikä esim. "mäntti" tai "tekopyhä ankeuttaja". Eikä tässä ole kyse juuri sinusta henkilönä, vaan yleensä aikuisten tavasta ottaa koulukiusaaminen puheeksi aikuisten välisissä ristiriidoissa. Olen monta kertaa nähnyt, tälläkin sivustolla, kommentteja kuten "sitä on [...]
   Et nyt vaan vieläkään tajunnut sitä. Luepa vielä kerran se alkuperäinen.

   Lainaa

  38. Arkkienkeli 7.6.2023 9:35
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Naistenhuone on kyllä sellainen vattulaari, että oksat pois. Ja jos joku kertoo siellä menneensä naimisiin, niin otan todellakin osaa. Puolison puolesta.

   Lainaa

  39. Arkkienkeli 7.6.2023 9:45
   Tulos: -20 (40 ääntä)
   Mehevä vesimeloni: Jos vartijajuttu pitää paikkansa niin se pitääkin viedä eteenpäin ja joku huomautus ja kurinpito tuolle henkilölle. Missään nimessä ei tulla alusvaatteisillaan sellaiseen tilaan, josta toisella ei ole mahdollisuutta tai lupaa poistua. Vallan väärinkäyttöä ja kieroa toimintaa. Pelkän fb [...]
   Oltiin työpaikan saunassa ilman rihman kiertämää. Sekä miehet, että naiset. Ja meitä oli 20 ihmistä jakaumalla 50/50%. Ikähaitari 20-54, minä vanhimpana. Viedäänkö eteenpäin? Kun on ylittänyt aikuisiän kynnyksen, niin on nähnyt kaikki pelit ja vehkeet. Ja useampaa kokeillutkin. Ei siis jaksa innostua jostain alkkareista.

   Lainaa

  40. Tulos: +6 (6 ääntä)
   Nyt on kyllä menny pullot ja perunat niin sekaisin ettei tässä tiedä miten päin olla.

   Lainaa

  41. Äänetön biisoni 7.6.2023 14:21
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Arkkienkeli: Naistenhuone on kyllä sellainen vattulaari, että oksat pois. Ja jos joku kertoo siellä menneensä naimisiin, niin otan todellakin osaa. Puolison puolesta.
   Vattulaari. Päivän naurut :D

   Lainaa

  42. Kunniakas pulu 7.6.2023 14:55
   Tulos: +11 (11 ääntä)
    
   Lukutaidoton hiiri: Joillekin näköjään sarkasmi liian vaikea laji. Mutta ei voi kauhalla vaatia jos lusikalla annettu.
   Nimimerkki ainakin pitää paikkansa.

   Lainaa

  43. Nuutunut kivi 7.6.2023 22:02
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Petkele: Ei todellakaan ole sopivaa lähteä työpäivän jälkeen kotiin varsinkaan vaihtamalla vaatteet ensin.
   Ei ole sopivaa lähteä työpäivän jälkeen kotiin? Mitähäh?

   Lainaa

  44. Rei'ikäs sateenvarjo 8.6.2023 10:28
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Kumiton hämähäkki: Et nyt vaan vieläkään tajunnut sitä. Luepa vielä kerran se alkuperäinen.
   Jos en tajunnut, niin selitä, äläkä valita. 
   Ymmärrän kyllä, mikä on vertaus. On kieliopillisesti eri asia sanoa "x on y" ja "x on kuin y", ja monissa konteksteissa näillä on myös konkreettinen ero.
   Mutta tässä kontekstissa konkreettista eroa ei ole, koska minun pointtini on se, että monet valitsevat mainita juuri koulukiusaamisen silloinkin, kun ei ole mitään aiheeseen liittyvää syytä puhua juuri koulukiusaamisesta. Joskus haukkuen toista koulukiusaajaksi, joskus syyttäen toista koulukiusaamisesta, joskus verraten toista koulukiusaajiin, joskus epäillen että toinen on varmaankin menneisyydessä ollut koulukiusaaja. Alkuperäinen vertaus oli: "Nuo, joiden mielestä suvaitsemattomuutta pitäisi suvaita ovat kuin koulukiusaajia, jotka eivät ymmärrä miksi eivät itse saisi olla kiusaajia, jos heidän uhrinsa kerran saavat olla oma itsensä." Saman asian olisi voinut ilmaista lukuisilla muillakin vertauksilla, esim.: "Nuo, joiden mielestä suvaitsemattomuutta pitäisi suvaita ovat kuin varkaita, jotka tekevät varkausilmoituksen siitä että poliisi palautti heidän varastamansa tavarat oikealle omistajalle". Mutta vaikka tilanteessa ei ole _aiheeseen liittyvää_ syytä puhua koulukiusaamisesta (sen enempää kuin varkaistakaan), niin _joku_ syy siihen kuitenkin on, kun niin monet valitsevat niin tehdä. Ja tämä on minusta todella sydäntäsärkevä huomio, miten joillakin ihmisillä, läpi heidän elämänsä, "koulukiusaaja" pysyy aina sinä sanana, johon tiivistyy kaikki maailman ilkeys, julmuus, epäreiluus ja kipu.
   Minusta tässä kohtaa pitäisi herätä kysymys, että vaatiiko yhteiskunta lapsilta liikoja pakottaessaan heidät käymään tällaista läpi? Minä ainakin tiedän, että jo ala-asteella voi joutua selviytymään päivittäisestä väkivallan uhasta ja seksuaalisesta ahdistelusta ilman, että kukaan auttaa. Uhria vain rankaistaan siitä, jos hän yrittää itse löytää tilanteeseen ratkaisun. Ja monille ihmisille tämä, mitä heidät pistetään jo 6-vuotiaina tai sitäkin nuorempina käymään päivittäin läpi, on kaikkein pahinta mitä he tulevat koko elämänsä aikana kohtaamaan. Miten ihmisen on aikuisenakaan tarkoitus pystyä rakentamaan itselleen minkäänlaista elämää, kun hänelle annetut rakennuspalikat ovat tällaiset? Ja silti asialle ei tehdä mitään. Muuta kuin valitaan muuttaa koulun nimi "KiVa-kouluksi", mikä tarkoittaa, että kaikki ongelmat voidaan leimata "lasten höpsöksi kuvitteluksi", koska "eihän meidän koulussa mitään kiusaamista ole kun me ollaan KiVa-koulu". 

   Lainaa

  45. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Rei'ikäs sateenvarjo: Jos en tajunnut, niin selitä, äläkä valita.  Ymmärrän kyllä, mikä on vertaus. On kieliopillisesti eri asia sanoa "x on y" ja "x on kuin y", ja monissa konteksteissa näillä on myös konkreettinen ero. Mutta tässä kontekstissa konkreettista eroa ei ole, koska minun pointtini on se, että monet valitsevat mainita juuri [...]
   Koulukiusaaja toimii mielestäni erinomaisena vertauskuvana monissa tilanteissa joissa henkilö käyttäytyy vastaavalla tavalla kuin perus koulukiusaaja. Ymmärrän kyllä pointtisi siitä että sitä käytetään myös väärin mutta en ymmärrä sitä että miksi se ottaa sinulla niin koville. Jos se johtuu jostain koulussa tulleesta traumasta niin täällä purkautuminen ei ole se itsellesi paras tapa toimia vaan kannattaa hakea oikeasti apua. Tämä vastaus tosissaan täysin ilman minkäänsortin vittuilua vaan aidosti yritän jeesiä jos paha olo purkautuu noin kuin nyt täällä.

   Lainaa

  46. Rankaisija 8.6.2023 22:39
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Suvaitsevaisuussönkköjä lyödään turpaan ja foliohatut pitää tappaa.

   Lainaa

  47. Tulos: +2 (4 ääntä)
   Tunnen erään henkilön joka muistuttaa häiritsevän paljon Sanna Marinia. Kaiken lisäksi hänkin on mukana politiikassa. Apua, ehkä häntä on geenimanipuloitu ja muuttuu pikkuhiljaa niin, että kohta jäljellä on vain Marin-klooni! Missä mun foliohattu on nyt kun sitä tarvitaan? 😭

   Lainaa

  48. Rei'ikäs sateenvarjo 9.6.2023 9:39
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Pluri: Koulukiusaaja toimii mielestäni erinomaisena vertauskuvana monissa tilanteissa joissa henkilö käyttäytyy vastaavalla tavalla kuin perus koulukiusaaja. Ymmärrän kyllä pointtisi siitä että sitä käytetään myös väärin mutta en ymmärrä sitä että miksi se ottaa sinulla niin koville. Jos se johtuu jostain koulussa tulleesta [...]
   Nyt tulkitsit viestini täysin eri tavalla kuin sen tarkoitin. Minä en missään vaiheessa sanonut, että koulukiusaaja-vertaus olisi väärin, tai valittanut siitä että aikuiset puhuvat koulukiusaamisesta tällä tavalla. Sillä ei ole väliä, mihin verrataan, niin kauan kuin vertaus itsessään on oikein.
   Kuten sanoin: se, että tilanteessa ei ole AIHEESEEN LIITTYVÄÄ syytä puhua koulukiusaamisesta, ei tarkoita etteikö olisi MITÄÄN syytä puhua siitä.
   Trauma valtaa ajattelun. Oikein syvät traumat voivat olla läsnä kaikessa, mitä ihminen tekee, ja tämä ilmenee esim. siten, että hän muodostaa jatkuvasti aasinsiltoja omaan traumaansa. Eli hän kääntää puheenaiheen siihen yhteen, samaan, mieltä painavaan aiheeseen, kerta toisensa jälkeen, usein tiedostamatta tekevänsä tätä.
   Eli onko tämä syy siihen, miksi niin monet aikuiset valitsevat, ilman mitään ulkopuolelle näkyvää syytä, puhua juuri koulukiusaamisesta silloin, kun varsinainen aihe ei millään tavalla liity kouluun eikä välttämättä kiusaamiseenkaan?
   Minulle tuli se tunne, että tulkitsit minun motkottavan tässä jostain. Että syyttäisin jotakuta väärin puhumisesta ja arvostelisin hänen puheensa paikkansapitävyyttä? Ei, vaan minä vain halusin sanoa ääneen huomion, joka on minun mielestäni mielenkiintoinen ja merkittävä. Anteeksi, jos se sai sinut tuntemaan olosi keskustelijana uhatuksi <3

   Lainaa

  49. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Rei'ikäs sateenvarjo: Nyt tulkitsit viestini täysin eri tavalla kuin sen tarkoitin. Minä en missään vaiheessa sanonut, että koulukiusaaja-vertaus olisi väärin, tai valittanut siitä että aikuiset puhuvat koulukiusaamisesta tällä tavalla. Sillä ei ole väliä, mihin verrataan, niin kauan kuin vertaus itsessään on oikein. Kuten sanoin: se, [...]
   Kuten tuolla jo joku sanoikin, sanaa koulukiusaaja käytetään varmaan siksi että kaikilla on jonkinlainen omakohtainen kokemus niistä. Joko kiusaajana, kiusattuna tai vierestä katsojana. 
   Toinen syy miksi aikuiset ihmiset käyttävät sanaa vielä vuosikymmeniä oman koulunkäynnin päätyttyä on se, että sillä kommentoidaan kiusaajan epäkypsää käytöstä. Tyyliin ”toi olis ymmärrettävää ehkä joltain ala-asteen koulukiusaajalta, mutta miten voi aikuinen ihminen vielä käyttäytyä noin??”

   Lainaa

  50. uima-maisteri 9.6.2023 16:34
   Tulos: -12 (14 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Oli tuo vartijajuttu totta tai ei, niin ei kyllä millään lailla ois asiallista hillua asiakkaan edessä alusvaatteisillaan. Se ei ole yhtään sen sopivampaa miehille kuin naisillekaan.
   Mietippä seuraavaa: Jos olet asiakaspalvelija niin voitko käydä yleisellä uimarannalla uimahousut jalassa jos siellä saattaa olla ASIAKKAITA?   Toisinsanoen miksi alusvaatteissa EI saa mutta uimahousuissa-/puvussa saa?

   Lainaa

  51. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Ace: Tunnen erään henkilön joka muistuttaa häiritsevän paljon Sanna Marinia. Kaiken lisäksi hänkin on mukana politiikassa. Apua, ehkä häntä on geenimanipuloitu ja muuttuu pikkuhiljaa niin, että kohta jäljellä on vain Marin-klooni! Missä mun foliohattu on nyt kun sitä tarvitaan? 😭
   Apua, miks tää kommentti on täällä, mun oli tarkoitus kommentoida se siihen Sanna Marinin klooninäyttelijä -mokaan. 😂 Mut hei, se on saanut silti 2 plusääntä vaikkei edes liity millään tavalla mokan aiheeseen! 😅

   Lainaa

  52. Häjy paarma 9.7.2023 9:26
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Terhillä on harvinaisempi ominaisuus, osaa kirjoittaa vaikka ei osaa lukea.

   Lainaa

  53. Tulos: -3 (3 ääntä)
   Vallaton orava: Mistä lähtien alusvaatteet on ahdistelua?
   Niinpä. Kävin vuosia sitten katsomassa teatteriesityksen Jäniksen vuosi -teoksesta... yksi niistä miesnäyttelijöistä oli jossain vaiheessa muutaman minuutin ilkosen alasti lavalla, eikä kukaan yleisössä edes kohahtanut.
   Nimetön aloittaja olisi varmaan luullut sitäkin ahdisteluksi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ahdistelu, elämän hauraus, häät, naimisiin, osanotot, ottaa osaa, sensuuri, suvaitsevaisuus, vartijat