Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 74

Kesä on parhaimmillaan – oletko jo myrkyttänyt kompostisi?
Luontoilta, osa 74

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 52 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Laajahko haltija 15.6.2023 0:19
   Tulos: +3 (73 ääntä)
   Ylivuotinen mullikka se siellä sekoilee.

   Lainaa

  2. Liikkumaton kuguaari 15.6.2023 0:36
   Tulos: +488 (492 ääntä)
   Mitä nuo ötökät on? Oli mitä oli niin ei kai niitä pitäisi myrkyttää jos kompostissa ovat. Tekevät varmaan jotain hyvää sille kompostille. Myrkytys pilaa koko kompostin, mitä sillä myrkkymullalla sitten tekee?

   Lainaa

  3. Apea mandariini 15.6.2023 0:39
   Tulos: +487 (489 ääntä)
   Olisi varsinainen ekoteko, että Sirkan kaltaiset ihmiset tosiaan painelisivat johonkin kerrostaloon ja katselisivat luontoa pelkästään dokumentteina ruudulta. On se kumma, että painutaan skutsiin kun tahdotaan "nauttia luonnosta" mutta sitten pitää kylvää myrkkyjä ja tuhoa ympärille kun halutaankin itsekkäästi valikoida, mitkä kohdat luonnosta kelpaa. Mitenhän muuten Sirkan mielestä komposti toimii ellei sitten mikrobien ja hyönteisten voimin? Taikuutta ilman mitään "ällöä"? Veikkaisin myös että monet teolliset myrkyt ei kauhean hyvin hajoa kompostissa: sieltä kun sitten levitellään kompostimultaa johonkin kukkapenkkiin, äkkiä alkaa mm. myös elintärkeitä pölyttäjiä kuolla, vain koska joku lyhytnäköinen yökkäilijä antoi lapsellisen inhon ohittaa järjen...

   Lainaa

  4. Skitso lammas 15.6.2023 0:39
   Tulos: +450 (454 ääntä)
   Kultakuoriaisen tai sarvikuonokkaan toukkia. Varsin yleisiä, täysin harmittomia, ja kompostissa tekevät juuri sitä, mitä kompostissa kuuluukin. Toukkailun jälkeenkin ovat hyödyllisiä pölyttäjiä. Ei siis yhtään mitään syytä myrkyttää.

   Lainaa

  5. Tyven maksamakkara 15.6.2023 0:44
   Tulos: +106 (108 ääntä)
   Mikä on tuo lintu joka laulaa "viinaa, viinaa". Aina tekee mieli ryypätä kun kuulee. Kurki tai joku semmonen.

   Lainaa

  6. Apea mandariini 15.6.2023 0:53
   Tulos: +241 (243 ääntä)
   Tyven maksamakkara: Mikä on tuo lintu joka laulaa "viinaa, viinaa". Aina tekee mieli ryypätä kun kuulee. Kurki tai joku semmonen.
   En tiedä, mutta kurki kuulostaa kylläkin siltä kuin viinaa olisi vedetty jo hyvä tovi ja sitten lähdetty kokeilemaan karaokea.

   Lainaa

  7. Tulos: +105 (119 ääntä)
   Sirkasta tuli niin paha mieli, että piti palata ekaan mokaan. 'Deeren pihalla Moose' aiheuttaa välitöntä huutonaurua.

   Lainaa

  8. Tulos: +75 (83 ääntä)
   Apea mandariini: Olisi varsinainen ekoteko, että Sirkan kaltaiset ihmiset tosiaan painelisivat johonkin kerrostaloon ja katselisivat luontoa pelkästään dokumentteina ruudulta. On se kumma, että painutaan skutsiin kun tahdotaan "nauttia luonnosta" mutta sitten pitää kylvää myrkkyjä ja tuhoa ympärille kun halutaankin itsekkäästi [...]
   Tuollaista kompostia, tai miten hyvin sit kompoistoituukaan et tuleeko mitään ikinä, kun laittaa jonkun syötävän kanssa ruukkuun tai juurelle niin seuraavaksi saa itse solumyrkkyjä ym jotta syöpä paranisi. Mutta hei, ei oo ällöä.

   Lainaa

  9. Särmikäs hanki 15.6.2023 1:25
   Tulos: +35 (49 ääntä)
   Liikkumaton kuguaari: Mitä nuo ötökät on? Oli mitä oli niin ei kai niitä pitäisi myrkyttää jos kompostissa ovat. Tekevät varmaan jotain hyvää sille kompostille. Myrkytys pilaa koko kompostin, mitä sillä myrkkymullalla sitten tekee?
   Mää sen kompostin myrkytin!

   Lainaa

  10. Pehmeä jänis 15.6.2023 1:42
   Tulos: +86 (96 ääntä)
   Mitä se kerrostaloon muuttaminen auttaa kun Sirkka sekoilee mökillään

   Lainaa

  11. Vastustava persikka 15.6.2023 3:21
   Tulos: +41 (61 ääntä)
   Pehmeä jänis: Mitä se kerrostaloon muuttaminen auttaa kun Sirkka sekoilee mökillään
   Ihan uteliaisuuttani kyselisin, että tuliko nimimerkki generaattorilta vai itse kirjoitettuna? Jos generaattorilta, niin mitä jämäkäimmät onnittelut upean nimen johdosta!

   Lainaa

  12. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Pehmeä jänis: Mitä se kerrostaloon muuttaminen auttaa kun Sirkka sekoilee mökillään
   Isoilla pulteilla Sirkan kodin ovi kii. Luulisi tuossa vähän komposti ajatus kärsivän, myrkkyä, ruokajätettä ja taas tasainen kerros myrkky.... Pois luonnosta kaikki vastaavat sirkat, paitsi Samu Sirkat.

   Lainaa

  13. Sanna Melin 15.6.2023 8:06
   Tulos: +60 (60 ääntä)
   Tyven maksamakkara: Mikä on tuo lintu joka laulaa "viinaa, viinaa". Aina tekee mieli ryypätä kun kuulee. Kurki tai joku semmonen.
   Sehän on tietenkin sieppo.

   Lainaa

  14. Eilinen hirmulisko 15.6.2023 8:11
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   SIRKKA 🦗

   Lainaa

  15. Tulos: +37 (37 ääntä)
   Skitso lammas: Kultakuoriaisen tai sarvikuonokkaan toukkia. Varsin yleisiä, täysin harmittomia, ja kompostissa tekevät juuri sitä, mitä kompostissa kuuluukin. Toukkailun jälkeenkin ovat hyödyllisiä pölyttäjiä. Ei siis yhtään mitään syytä myrkyttää.
   Kultakuoriaisen toukkiin itsekkin päädyin kun noita alkoi tulemaan vastaan pihaa lapiolla kääntäessä. Muuten harmittomia tapauksia, mutta tuntuvat olevan koirien suurta herkkua jos en tajua heittää multapaakkua aidan toiselle puolen saman tien.

   Lainaa

  16. Liila hämähäkki 15.6.2023 8:33
   Tulos: +121 (129 ääntä)
   Minuakin ällöttää kaikenkarvaiset öttiäiset. Ihan tosta tietokoneen ruudultakin, piti silmät kiinni selata ohitse. Tästä syystä en ole mökillä kompostoimassa mitään vaan nätisti toimistolla päivät ja sitten palaan kerrostaloasuntooni. "Mökkeilyn" hoidan parvekkeella kissan kanssa tai virtuaalimaailmoissa. Surullista ehkä jonkun mielestä, mutta kun me ei ötököiden kanssa tulla toimeen (ne pelkää mua ja mä niitä) niin ne saa asustella siellä luonnossa tekemässä tärkeitä tehtäviään ja minä sitten kaupungissa. Tuli hupaisa nimimerkkikin nimikoneesta.

   Lainaa

  17. Juotava etana 15.6.2023 8:45
   Tulos: +79 (83 ääntä)
   Niin, mikäs järki siinä kompostissa on? Myrkytetään kaikki eliöt mitkä siellä elää, niin jätteet voivat maatua rauhassa? Ja sitten voidaan iloisena käyttää sitä myrkyllistä maata kukkapenkkiin :)

   Lainaa

  18. Itseasiassa 15.6.2023 9:29
   Tulos: +100 (108 ääntä)
   Se on taas kesä tullut, kun some on pullollaan ihmisiä, jotka kehuvat kuinka tehokkaasti ovat saaneet kaiken elollisten tapettua kompostista ja puutarhasta. Seuraavaksi lähdetään thermacellin kanssa metsään ja jätetään sinne kaikki omat roskat eläinten iloksi. Ja kiljutaan ympäriinsä, miksi kurtturuusu ja lupiinit pitää tappaa, nehän on niin kauniita. En mäkään hyttysiä rakasta, mutta alkaa olla aika huolestuttavaa että koko kesänä oon näkynyt niitä varmaan kaksi. Muita hyönteisiä ei sen enempää.

   Lainaa

  19. Vallitseva tiikeri 15.6.2023 9:45
   Tulos: +30 (38 ääntä)
   Juotava etana: Niin, mikäs järki siinä kompostissa on? Myrkytetään kaikki eliöt mitkä siellä elää, niin jätteet voivat maatua rauhassa? Ja sitten voidaan iloisena käyttää sitä myrkyllistä maata kukkapenkkiin 😊
   Eivät ne jätteet taida maatua ilman eliöitä

   Lainaa

  20. Tulos: -62 (80 ääntä)
   "Ei siellä turhia ötököitä ole"...luin taannoin muistaakseni Tieteen kuvalehdestä, että hyttysistä ei ole mitään hyötyä. Ekosysteemiin ei vaikuttaisi juuri millään tavalla, vaikka ne kaikki hävisivät maapallolta.

   Lainaa

  21. Pehmeä jänis 15.6.2023 10:18
   Tulos: +12 (22 ääntä)
   Vastustava persikka: Ihan uteliaisuuttani kyselisin, että tuliko nimimerkki generaattorilta vai itse kirjoitettuna? Jos generaattorilta, niin mitä jämäkäimmät onnittelut upean nimen johdosta!
   Ihan itse "keksitty" nimimerkki 😁

   Lainaa

  22. It's a deal 15.6.2023 10:25
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Tyven maksamakkara: Mikä on tuo lintu joka laulaa "viinaa, viinaa". Aina tekee mieli ryypätä kun kuulee. Kurki tai joku semmonen.
   Se on kiljuhanhi. Ja se, joka nimesi laulujoutsenen, ei ole ikinä kuullut joko laulua tai joutsenta. Rekikoiraräähkä olisi osuvampi.

   Lainaa

  23. Tarkoitukseton kavioeläin 15.6.2023 10:27
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Särmikäs hanki: Mää sen kompostin myrkytin!
   Ai hitto, mikä juttu tää oli? Kuulen päässäni varmaan oikealla äänellä, mutta en muista mihin liittyy. Joku sketsi?

   Lainaa

  24. Kujeilematon ämpäri 15.6.2023 10:46
   Tulos: +72 (74 ääntä)
   Kotipuutarhurin ei pitäisi mitään myrkkyjä käyttää koskaan. Sirkka on itsekin nimetty ötökän mukaan.

   Lainaa

  25. Tulos: +79 (79 ääntä)
   Ihmiset ihastelee keväisin linnunlaulua. Jos ymmärtäisimme sanatarkkaan mitä niissä lauletaan niin metsä kuulostaisi aika irstaalta paikalta.

   Lainaa

  26. Hylätty luovuttaja 15.6.2023 11:22
   Tulos: +72 (74 ääntä)
   Tulkki: Ihmiset ihastelee keväisin linnunlaulua. Jos ymmärtäisimme sanatarkkaan mitä niissä lauletaan niin metsä kuulostaisi aika irstaalta paikalta.
   Niinpä, kun pesää siellä lähinnä haetaan ja haistatellaan muille, että pysyvät omilla tonteillaan.

   Lainaa

  27. Säkkipimeä kesyhanhi 15.6.2023 11:44
   Tulos: +55 (63 ääntä)
   Itseasiassa: Se on taas kesä tullut, kun some on pullollaan ihmisiä, jotka kehuvat kuinka tehokkaasti ovat saaneet kaiken elollisten tapettua kompostista ja puutarhasta. Seuraavaksi lähdetään thermacellin kanssa metsään ja jätetään sinne kaikki omat roskat eläinten iloksi. Ja kiljutaan ympäriinsä, miksi [...]
   Lopuksi mennään someen kirjoittamaan nasevasti siitä, kuinka vihreät on täysin luonnosta vieraantunutta kaupunkisakkia.

   Lainaa

  28. Tyytyväinen aprikoosi 15.6.2023 12:36
   Tulos: +14 (24 ääntä)
   Kujeilematon ämpäri: Sirkka on itsekin nimetty ötökän mukaan.
   Todennäköisemmin Sirkka on kuitenkin nimetty linnun mukaan, samoin kuin ystävänsä Kerttu ja Sinikka.
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Sirkkalinnut
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Kertut
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Sinikat

   Lainaa

  29. Dekadentti ankka 15.6.2023 13:13
   Tulos: +32 (32 ääntä)
   Tarkoitukseton kavioeläin: Ai hitto, mikä juttu tää oli? Kuulen päässäni varmaan oikealla äänellä, mutta en muista mihin liittyy. Joku sketsi?
   Kummelin Myrkyttäjä sketsiä luultavasti muistelet.

   Lainaa

  30. Johtava kobra 15.6.2023 13:17
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   Karoliina: Sirkasta tuli niin paha mieli, että piti palata ekaan mokaan. 'Deeren pihalla Moose' aiheuttaa välitöntä huutonaurua.
   Peura paloi uunissa poroksi. Maku oli hirveä.

   Lainaa

  31. Elämätön mango 15.6.2023 14:32
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   ZZTop: Kultakuoriaisen toukkiin itsekkin päädyin kun noita alkoi tulemaan vastaan pihaa lapiolla kääntäessä. Muuten harmittomia tapauksia, mutta tuntuvat olevan koirien suurta herkkua jos en tajua heittää multapaakkua aidan toiselle puolen saman tien.
   Mun kasvihuoneessa elelee tuollaisia toukkia kasvulaatikoissa. Niistä tulee komeita kuparikuoriaisia. Varon noita aina keväällä, kun valmistelen kasvulaatikot  tomaattien, kurkkujen ja paprikoiden kasvattamista varten. Lisään multaan aina kompostista lisuketta, että niille olisi olisi ruokaa heti keväästä. Mun mielestä kivoja kavereita.

   Lainaa

  32. Venttiilitön järvisieni 15.6.2023 14:48
   Tulos: +34 (34 ääntä)
   Liikkumaton kuguaari: Mitä nuo ötökät on? Oli mitä oli niin ei kai niitä pitäisi myrkyttää jos kompostissa ovat. Tekevät varmaan jotain hyvää sille kompostille. Myrkytys pilaa koko kompostin, mitä sillä myrkkymullalla sitten tekee?
   Turilaan tai jonkin muun ison kovakuoriaisen toukkia. Ne muhentavat sitä kompostijätettä. Jos haluaa tuhota kompostinsa, tokihan sen sitten myrkyttää.

   Lainaa

  33. Asiallinen nuija 15.6.2023 15:47
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Hylätty luovuttaja: Niinpä, kun pesää siellä lähinnä haetaan ja haistatellaan muille, että pysyvät omilla tonteillaan.
   Oisko tässä uus slogan Tinderille?

   Lainaa

  34. Viisto ilves 15.6.2023 18:25
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Hylätty luovuttaja: Niinpä, kun pesää siellä lähinnä haetaan ja haistatellaan muille, että pysyvät omilla tonteillaan.
   Siis perus listapoppia, mutta ilman viinaa.

   Lainaa

  35. Nuutunut kivi 15.6.2023 23:00
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Itseasiassa: Se on taas kesä tullut, kun some on pullollaan ihmisiä, jotka kehuvat kuinka tehokkaasti ovat saaneet kaiken elollisten tapettua kompostista ja puutarhasta. Seuraavaksi lähdetään thermacellin kanssa metsään ja jätetään sinne kaikki omat roskat eläinten iloksi. Ja kiljutaan ympäriinsä, miksi [...]
   Minne saa lähettää nämä hyttyset, paarmat ja muut purevat/pistävät öttiäiset? Ja kärpäset!

   Lainaa

  36. Luettu sakaali 15.6.2023 23:38
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Dekadentti ankka: Kummelin Myrkyttäjä sketsiä luultavasti muistelet.
   Tais myrkyttää siilin, ahvenparven, oravan, kalasääksen ja vaikka mitkä. Lopulta myrkytti porkkanat joista muija teki ruokaa ja myrkytti siten itsensä. Nää on mun maita että tänne on turha minkään luontokappaleen tulla riehuun.

   Lainaa

  37. Seksikäs kumisaapas 16.6.2023 9:19
   Tulos: -3 (7 ääntä)
   Mutta minkä ihmeen Deeren vieressä?

   Lainaa

  38. Pullea ämpäri 16.6.2023 9:50
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Seksikäs kumisaapas: Mutta minkä ihmeen Deeren vieressä?
   John Deere

   Lainaa

  39. Kaasuttava metsämarja 16.6.2023 13:56
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Tyytyväinen aprikoosi: Todennäköisemmin Sirkka on kuitenkin nimetty linnun mukaan, samoin kuin ystävänsä Kerttu ja Sinikka. fi.wikipedia.org/wiki/Sirkkalinnut fi.wikipedia.org/wiki/Kertut fi.wikipedia.org/wiki/Sinikat
   Sirkkalinnut on nimetty sirkan siritystä muistuttavan äänensä takia.

   Lainaa

  40. Seksikäs kumisaapas 16.6.2023 22:24
   Tulos: -11 (11 ääntä)
   Pullea ämpäri: John Deere
   No missä se sitten on? Ei ainakaan kuvassa.

   Lainaa

  41. Typerä neuvonantaja 17.6.2023 0:39
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Henri: "Ei siellä turhia ötököitä ole"...luin taannoin muistaakseni Tieteen kuvalehdestä, että hyttysistä ei ole mitään hyötyä. Ekosysteemiin ei vaikuttaisi juuri millään tavalla, vaikka ne kaikki hävisivät maapallolta.
   Mitähän meidän mökkipihan kaikki pääskyset, västäräkit ja kirjosiepot sitten syöttäis poikasilleen jos ei hyttysiä enää olis 🤔 Luulen että muistelet jotain punkeista kirjoitettu juttua, niistä ei oikeasti ole iloa juuri kenellekään.

   Lainaa

  42. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Nuutunut kivi: Minne saa lähettää nämä hyttyset, paarmat ja muut purevat/pistävät öttiäiset? Ja kärpäset!
     Et minnekään, tulet itse sieltä maalta pois, jos et kestä. Kas kun näin cityvihreänä en minä halua tulla niiden syömäksi myöskään -ja siksi pysynkin täällä, missä ei ole öttiäisiä, toukkia, tai mitä nyt keksitään. Kas kun niin vieraantunut kuin olenkin, tiedän, että ruokaa en ilman pölyttäjiä saa, ja ne tahtovat mennä siinä samalla. Vähän samaa kuin hullun lehmän tauti -olisin voinut kertoa juureville maalaisille, ettei lehmien ole tarkoitus syödä muita lehmiä, vaan ei. Cityvihreä kettutyttö sirkuttaa, kunnes sitten käy pahasti, ja kaikki ovat ihan "mistä olisi voinut tietää että lehmät ovat kasvissyöjiä!!!" 
     Alakoulun biologian tunnilta ehkä, jos ei eläinsuojelijoita kelpaa kuunnella?

   Lainaa

  43. Hallitsematon timantti 19.6.2023 12:08
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Seksikäs kumisaapas: No missä se sitten on? Ei ainakaan kuvassa.
   Kuvan teollisuusalueella sijaitsee John Deeren metsäkonetehdas.

   Lainaa

  44. Omavarainen sohvaperuna 20.6.2023 10:21
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Apea mandariini: Olisi varsinainen ekoteko, että Sirkan kaltaiset ihmiset tosiaan painelisivat johonkin kerrostaloon ja katselisivat luontoa pelkästään dokumentteina ruudulta. On se kumma, että painutaan skutsiin kun tahdotaan "nauttia luonnosta" mutta sitten pitää kylvää myrkkyjä ja tuhoa ympärille kun halutaankin itsekkäästi [...]
   Eiks tää nyt oo ihan itsestään selvyys ilman seinällistä tekstiäkin? 😂

   Lainaa

  45. Onnekas robotti 20.6.2023 14:42
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Henri: "Ei siellä turhia ötököitä ole"...luin taannoin muistaakseni Tieteen kuvalehdestä, että hyttysistä ei ole mitään hyötyä. Ekosysteemiin ei vaikuttaisi juuri millään tavalla, vaikka ne kaikki hävisivät maapallolta.
   Lue välillä jotain laatulehtiä.

   Lainaa

  46. Sairaslomasta nauttiva hedelmä 21.6.2023 2:56
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Sanna Melin: Sehän on tietenkin sieppo.
   Viskisieppo laulaa: "Tili tuli tili meni"

   Lainaa

  47. rottanpää 22.6.2023 17:41
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Apea mandariini: Veikkaisin myös että monet teolliset myrkyt ei kauhean hyvin hajoa kompostissa: sieltä kun sitten levitellään kompostimultaa johonkin kukkapenkkiin, äkkiä alkaa mm. myös elintärkeitä pölyttäjiä kuolla, vain koska joku lyhytnäköinen yökkäilijä antoi lapsellisen inhon ohittaa järjen...
   Plus resistenssien potentiaalinen kasvu. Vähän vaan kun myrkyttää ja sopivan harvoin, niin antaa aika hyvät mahdollisuudet myrkyille vastustuskykyisten eliöiden kehitykselle. Myös tuholaisten, koska eihän se myrkky luontoon päädyttyään uhrejaan valkkaa. Ehkä yks Sirkka, tai satakaan mokomaa, ei vielä saa mitään ekokatastrofia aikaan, mutta mua suututtaa tuollainen periaatetasoinen vastuuttomuus ja välinpitämättömyys.

   Lainaa

  48. myrkky make 23.6.2023 12:03
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Sirkka olet iljettävä murhaaja tule hakemaan myrkkysi HETI, tahdomme eroon sinusta!

   Lainaa

  49. Nuutunut kivi 23.6.2023 17:51
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kivi:   Et minnekään, tulet itse sieltä maalta pois, jos et kestä. Kas kun näin cityvihreänä en minä halua tulla niiden syömäksi myöskään -ja siksi pysynkin täällä, missä ei ole öttiäisiä, toukkia, tai mitä nyt keksitään. Kas kun niin vieraantunut kuin olenkin, tiedän, että ruokaa en ilman pölyttäjiä saa, ja ne tahtovat [...]
   Paha täältä maalta on pois muuttaa, kun työ on täällä. Harvemmin kerrostalossa voi peltoja viljellä. Vai sekö se cityvihreiden agenda onkin, että kaikki pois maalta elukoita kiusaamasta. Ruokaa kaupasta saa. 
   Vastasin kommenttiin, missä ihmeteltiin öttiäisten vähyyttä. Täällä niitä on ihan tosi paljon, tarjoudun lähettämään ap:lle osa. 
   Saan kai ärsyyntyä purevista ja pistävistä öttiöisistä ja silti ymmärrtää, että ne ovat tärkeä osa ekosysteemiä. 

   Lainaa

  50. Karvainen nappi 20.7.2023 1:36
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   ZZTop: Kultakuoriaisen toukkiin itsekkin päädyin kun noita alkoi tulemaan vastaan pihaa lapiolla kääntäessä. Muuten harmittomia tapauksia, mutta tuntuvat olevan koirien suurta herkkua jos en tajua heittää multapaakkua aidan toiselle puolen saman tien.
   Ei vitsi, onko tää muillakin ongelmana! Mun koira kaivaa näitä tarhasta ja roudaa sänkyyn. Kiva mennä nukkumaan ja löytää peitonmutkasta tommonen natusteltu yllätys.

   Lainaa

  51. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Meillä on kotona alettu myrkyttää vain sisätiloissa esiintyviä ötököitä, esim. sokerimuurahaisia ja paperitoukkia (kumpiakin löytyy). Tuhosin takapihalla myös ampiaispesän, olisivat muuten pesineet kattorakenteisiin ja tulleet jostain sisälle. (Syy tuolle pesäraivolle: kesämökillä olivat ampiaiset pesineet katon sisään suoraan sänkyni yläpuolelle... sitähän ei sieltä ulos saanut, joten myrkytettiin koko roska. En halunnut kokea samaa uudestaan.) Banaanikärpäsillekin on tehty etikka-ansoja aina kun niitä tulee. Ulkona esiintyvät ötökät eivät juuri haittaa (elleivät ole hyttysiä, punkkeja, täitä tai kirppuja). "Pelastin" aikoinaan kirjaston tiloista sinne eksyneen yökkösen - annoin sen tarttua hiuksiin kiinni ja kannoin sen siinä suortuvassa ulos. Muista selkärangattomista kastemadot ja etanatkin tulee nostettua asfaltilta ruohoon aina kun tulee vastaan.

   Lainaa

  52. Itsekäs apina 17.4.2024 12:59
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Miksi tuolla Sirkalla edes on komposti?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hirvi, kirjosieppo, komposti, laulaa, linnunlaulu, linnut, lintu, multa, myrkyttää, myrkytys, pizzaa, vitsi

 • Uusimmat

 • Kategoriat