Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 76

Naapuri vakoilee postiluukun kautta ja ääntelee kissoille.
Rakkaat naapurit, osa 76

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 29 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Viallinen persikka 16.5.2023 0:27
   Tulos: +325 (329 ääntä)
   Huoli-ilmoitukset dementikoista ja postiluukkukyylistä.

   Lainaa

  2. Kaikkivaltias haukka 16.5.2023 0:56
   Tulos: +125 (137 ääntä)
   Lähes joka kerrostalossa asuu vähintään yksi kyylä. Parempi toivoa, että hän on eri rapussa.

   Lainaa

  3. Tuoksuva raatokärpänen 16.5.2023 1:29
   Tulos: +182 (194 ääntä)
   Itse hankkisin sellaisen paineilmalla toimivan perkeleellisen kovaäänisen tööttitorven ja jäisin väijymään postiluukulle. Sellaisella kun tuuttaisi päin naamaa kun toinen hiljaisuudessa luuraa postikuukusta niin varmasti oppisi olemaan. Ja pesemään kalsareita.

   Lainaa

  4. Tulos: -67 (95 ääntä)
   Ja taas näitä, ensin suomeen vaikka olisi pää irti ennen kuin pyytää apua oikealta taholta. Itse avaisin oven vauhdilla ja ihmettelisin kuinka sattuikin ja sitten kertoisin tekeväni rikosilmoituksen.

   Lainaa

  5. Relevantti ankka 16.5.2023 2:12
   Tulos: +154 (160 ääntä)
   Joillain on tosi huono kasvomuisti, mutta yleensä ihmiset kuitenkin muistavat edes jollain tasolla sellaisen ihmisen, jonka kanssa on useita kertoja juteltu ja todennäköisesti säännöllisesti ohimennen nähty. Jos iäkäs naapuri ei muista että ovat jutelleet monta kertaa ja tunteneet yli vuoden, niin eiköhän siinä tosiaan ole kyse ihan muistisairauden oireista. Se on surullista ja pelottavaa, mutta ikävä kyllä yleistä. Jos on yksin asuvasta ihmisestä kyse, niin pitäisin kyllä tilannetta silmällä. Muistisairaat eivät useinkaan osaa tai ymmärrä itse hakeutua avun piiriin ja tilanne voi joskus edetä aika hurjaksi ja vaaralliseksikin ennen kuin kukaan ymmärtää puuttua asiaan.

   Lainaa

  6. Tulos: +328 (334 ääntä)
   No en ihmettele että poikaa "ujostuttaa", jos naapurissa asuu seksuaalisia ahdistelijoita.

   Lainaa

  7. Tulos: +125 (133 ääntä)
   Kaikkivaltias haukka: Lähes joka kerrostalossa asuu vähintään yksi kyylä. Parempi toivoa, että hän on eri rapussa.
   Ja jos jostakin tuntuu siltä, että omassa talossa ei ole yhtäkään kyylää, on minulla huonoja uutisia...

   Lainaa

  8. Tulos: +67 (91 ääntä)
   Miten ihmeessä toinen voi purra kainalosta?

   Lainaa

  9. Rei'ikäs sateenvarjo 16.5.2023 7:54
   Tulos: +145 (145 ääntä)
   Minun pitää tuohon kyselyyn liittyen, ja mokan vastapainoksi kertoa omista naapureistani. Annoin heille kyselyssä arvosanaksi viisi tähteä. Minullakin on ollut vaikka minkälaisia naapureita, useimmat ihan jees ja osa ihan helvetin perseestä. Mutta nämä nykyiset naapurit ovat varmasti koko maailman parhaat. Seinänaapurini ajoi minut monen kymmenen kilometrin päähän lemmikin eutanasiaan, kun itselläni ei ollut vielä autoa ja oman kylän eläinlääkäri olikin ylläripylläri koko KUUKAUDEN lomalla. Ja silloin olin juuri muuttanut tähän asuntoon, tuo eutanasiaan ajaminen oli ensimmäinen kerta kuin edes tapasin koko naapurin! Hän myös ajoi minua bussipysäkille, että pääsin käymään autokouluni loppuun, ja kun ensimmäisen autoni kanssa tuli ongelmia, hän soitti autoharrastajaveljelleen, joka tuli auttamaan. Muutkin naapurini ovat hirveän mukavia. He ovat kaikki omistaja-asukkaita, minä olen rakennuksen ainoa vuokralainen, eli heillä on täällä kaikki päätösvalta (niin kuin tietysti kuuluukin olla). Ja he antavat minulle hirveästi vapauksia tehdä omalla pihallani mitä haluan, samoin kuin vuokranantajanikin. Olen saanut esim. istuttaa tähän raparperit kasvamaan, ja viljellä pientä perunamaata rivitaloasunnon pihalla :D Ja viereisen rakennuksen naapuri on hirveän kiva juttukaveri aina tuossa pihalla. Hän kaatoi pihaltaan häiritsevän puun, ja sitten hänen piti tietysti saada puu pilkottua eteenpäin pienemmiksi kappaleiksi. No minähän sen tarjouduin tekemään. Ja hänpä antoi minun pitää ne pilkkomani halot! Kun ei itsellään ole, missä niitä poltella.

   Lainaa

  10. Kenkku ampiainen 16.5.2023 7:56
   Tulos: +61 (61 ääntä)
   Kaikkivaltias haukka: Lähes joka kerrostalossa asuu vähintään yksi kyylä. Parempi toivoa, että hän on eri rapussa.
   Antaa kyylääjien kyylätä. Tosin ei ihan potiluukusta kuitenkaan.

   Lainaa

  11. Sisustettu appelsiini 16.5.2023 8:01
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Kaikkivaltias haukka: Lähes joka kerrostalossa asuu vähintään yksi kyylä. Parempi toivoa, että hän on eri rapussa.
   Meillä on seinänaapurina <3

   Lainaa

  12. Tulos: +78 (78 ääntä)
   Perar3ika: Ja taas näitä, ensin suomeen vaikka olisi pää irti ennen kuin pyytää apua oikealta taholta. Itse avaisin oven vauhdilla ja ihmettelisin kuinka sattuikin ja sitten kertoisin tekeväni rikosilmoituksen.
   Kokeilepas lukea juttu uudestaan, niin saatat huomata ettei some ollut se ensimmäinen taho.

   Lainaa

  13. karvaturpa 16.5.2023 8:58
   Tulos: +25 (41 ääntä)
   Suomessa on paljon ihmisiä jotka kuuluis johkin osastolle mutta ovat vapaalla jalalla avohoitopotilaina.

   Lainaa

  14. Itseasiassa 16.5.2023 9:48
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   Piiana huutaisin takaisin "Ei VKK:ta kannatakkaan äänestää!" ja katsoisin huutelevan ukon ilmettä.

   Lainaa

  15. Tulos: -16 (20 ääntä)
   Kaikkivaltias haukka: Lähes joka kerrostalossa asuu vähintään yksi kyylä. Parempi toivoa, että hän on eri rapussa.
   Onneksi asun itse rivitalossa, niin ei ole kyylää naapureissa. Edellisessä, pienessä kerrostalossa kyllä oli joten tukee tätä teoriaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Rei'ikäs sateenvarjo: Minun pitää tuohon kyselyyn liittyen, ja mokan vastapainoksi kertoa omista naapureistani. Annoin heille kyselyssä arvosanaksi viisi tähteä. Minullakin on ollut vaikka minkälaisia naapureita, useimmat ihan jees ja osa ihan helvetin perseestä. Mutta nämä nykyiset naapurit ovat varmasti koko maailman parhaat. [...]
   Minulla on ihan samantyylisiä naapureita! Yksi oli valmis lainaamaan autoaan kun meidän meni rikki ja oli laskettu aika noin kuukauden sisällä ja olisi pitänyt mennä synnyttämään parin sadan kilsan päähän. Ei oltu puhuttu aiemmin. Nykyään ollaan hyviä kavereita. Muut naapuritkin on kaikki ystävällisiä ja enemmän tai vähemmän puheliaita kun pihalla näkee. 
   Mutta annoin itse 4 tähteä siitä syystä, että seinänaapurin tupakansavut tulee välillä ikkunasta sisään jos haluaisi tuulettaa, lisäksi haittaa myös välillä muksun kanssa pihalla oleskelua. Tuo on kuitenkin ainoa negatiivinen asia koko naapurustossa niin en halua itse olla se valittaja ja riskeerata vallitsevaa naapurisopua vaan sopeudun mieluummin tilanteeseen. 

   Lainaa

  17. Tiedostava norppa 16.5.2023 12:12
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Toj Karin: Miten ihmeessä toinen voi purra kainalosta?
   Näkisin tilanteen edenneen mahdollisesti jotenkin näin:
   Kohotat käden torjuaksesi hyökkäystä, jonka odotat olevan kasvoihin kohdistuva lyönti, hiusten repimistä, raapimista, tai muuta vastaavaa, mutta sekopäinen hyökkääjä vetääkin odottamatta matalaksi ja eläimellisesti puree paljastuneeseen heikkoon kohtaan. Kotona kun olit, on vaatteena saattanut olla vain joku kevyt toppi, ja koko tilanne tulla ns.hieman yllättäin. Auts.
   Sitä kyllä ihmettelen, ettei ole mitään apua hälyyttänyt hätiin tuolloinkaan, tai tähän mennessä häiriköinnin vain jatkuessa. Voisi saada apua tämä kyseinen naapurikin siinä viimeistään sitten viranomaisen tekemän huoli-ilmoituksen kautta, selvästi voisi tarvetta olla.

   Lainaa

  18. Peloton riesa 16.5.2023 12:15
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Nimi: Onneksi asun itse rivitalossa, niin ei ole kyylää naapureissa. Edellisessä, pienessä kerrostalossa kyllä oli joten tukee tätä teoriaa.
   Niinhän sinä luulet, niinhän sinä luulet.

   Lainaa

  19. Loistelias lokki 16.5.2023 12:23
   Tulos: +52 (56 ääntä)
   Vaakku: Ja jos jostakin tuntuu siltä, että omassa talossa ei ole yhtäkään kyylää, on minulla huonoja uutisia...
   Meinasinpas taas ilahtua ajatuksesta ettei omassa rapussa ole kyyliä, mutta ai niin, minä itse... :D Puolustuksekseni, olen harmiton yksilö joka ei kolistele naapurien postiluukuilla tai tongi roskia tai rähjää olemattomista asioista; olenpahan vaan nenä littanana ikkunassa tai kurkin ovisilmässä jos kuulen mitään jänniä draaman ääniä~ 😁

   Lainaa

  20. Tulos: +59 (61 ääntä)
   Hyi miten ahdistava toi postiluukusta kyttääjä 😬

   Lainaa

  21. Tulos: +43 (49 ääntä)
   Tiedostava norppa: Näkisin tilanteen edenneen mahdollisesti jotenkin näin:Kohotat käden torjuaksesi hyökkäystä, jonka odotat olevan kasvoihin kohdistuva lyönti, hiusten repimistä, raapimista, tai muuta vastaavaa, mutta sekopäinen hyökkääjä vetääkin odottamatta matalaksi ja eläimellisesti puree paljastuneeseen heikkoon kohtaan. Kotona [...]
     Siinähän lukee, että ilmoitus tehtiin, mutta mitään ei tapahtunut?
     Omat nykyiset naapurini ovat sietämättömiä. Yritin juuri pestä pyykkiä, joku oli taas ottanut vuoroni. Ei sillä, tämä pyysi anteeksi -on sattunut useammin kuin kerran, että joku ottaa vuoroni ja paiskoo pyykkejäni pitkin lattioita -useallekin tässä rakennuksessa tuntuu olevan tosi haastavaa tietää, mikä päivä on. 
     Ei se tietysti ihme ole -rakennus rakennettiin ysärillä, ja suurin osa muutti sisään kerralla silloin. Muutama on kuollut vanhuuttaan, muutama muuttanut vanhainkotiin, mutta loppujenkin pitäisi. Yksi uskoo, että valutamme tahallamme vettä joka yö klo 11-03 ja se pitää häntä hereillä (en tiedä, mitä hän kuulee). Mistään, mitä oikeasti teemme ja voisi katsoa häiröksi -esim. neljä kissaa joista joku on joskus karannut rappuunkin -ei, erikoista kyllä, ole tullut mitään sanomista. Vain kuvitteellisista. Kaikki tuntuvat elävän omissa maailmoissaan -yksi sihisee ihmisille, toinen kertoo pitkät pätkät lapsenlapsistaan suomeksi jokaiselle vastaantulevalle -myös miehelleni, joka ei ymmärrä suomea. Kolmas, sinänsä ihan ystävällinen, osaa ranskaa, ja haluaa demota sen aina kun hänet näkee. Kannattaa vältellä jos on kiire eikä halua kuunnella varttia ranskan verbejä. Miten voi tehdä huoli-ilmoituksen koko yhtiöstä?
     Vanhassa rakennuksessani oli ihania naapureita -yhdessä järjestettiin joulujuhlat ja talkoot, ja joku lainasi omaa kotiavaintaankin (alakerran lukot vaihdettiin, joten vanhalla avaimella ei päässyt läpi, ja unohdin hakea uuden ajoissa). Siis se sama avain, jolla pääsisi hänen asuntoonsakin, aika iso palvelus. Kaipaan heitä. Hyvä taloyhtiö on asia, jonka arvon tajuaa vasta, jos sitä ei ole.
     No jaa, pitäisi kai olla kiitollinen, ettei kukaan ole purrut.Vielä.

   Lainaa

  22. Tulos: +39 (47 ääntä)
   On kyllä hyvin erikoista, ei voisi mies sanoa menevänsä postilaatikon taakse odottelemaan paikat paljaana että johan alkaisi naapurin ujoa sinkkutyttöä miehet kiinnostaa...

   Lainaa

  23. Arvonen kobra 17.5.2023 8:43
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   > Asun kerrostalossa. Naapuri käy joka torstai ilta sihisemässä postiluukustani. Pitkään ihmettelin että mitä httoa kuuluu jostain mutta kerran oli väliovi jäänyt auki ja kuulin sihinän lopussa postilaatikon kolahduksen.

   Lainaa

  24. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Arvonen kobra: > Asun kerrostalossa. Naapuri käy joka torstai ilta sihisemässä postiluukustani. Pitkään ihmettelin että mitä httoa kuuluu jostain mutta kerran oli väliovi jäänyt auki ja kuulin sihinän lopussa postilaatikon kolahduksen.
   Naapurisi juoruilee jotakin kärmeskielellä ja luulee sinun kobrana ymmärtävän.

   Lainaa

  25. Kiikkerä kuguaari 17.5.2023 12:25
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Toj Karin: Miten ihmeessä toinen voi purra kainalosta?
   Riikka

   Lainaa

  26. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Perar3ika: Ja taas näitä, ensin suomeen vaikka olisi pää irti ennen kuin pyytää apua oikealta taholta. Itse avaisin oven vauhdilla ja ihmettelisin kuinka sattuikin ja sitten kertoisin tekeväni rikosilmoituksen.
   Someen.

   Lainaa

  27. Tulos: +21 (23 ääntä)
   Mulla naapuri väitti kiven kovaa, että pidän jotain laitonta pakolaista mun kämpässä, vaikka ihan yksin asun. Sitten myöhemmin otti asian uudestaan esille, eikä uskonut että asun edes omassa kämpässäni, koska viimekerran puhui blondille ja tällä kertaa olikin tummemmat hiukset. Koska niitähän ei voikaan värjätä. 🙄

   Lainaa

  28. Häjy paarma 13.7.2023 19:34
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Lolan ongelma ratkeaa kun laittaa kissan virtsaa ruiskupulloon ja kyttää postiluukulla

   Lainaa

  29. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Jos minulla olisi tuollainen kyylä naapurina, pistäisin siihen vesipyssyyn sitruunamehua ja ruuttaisin postiluukusta silmille.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ehdokas, kissat, maukua, naapurit, poliisit, postilaatikko, postiluukku, purra, salakuunnella, ulkomaalainen, vaalit