Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Löytötavaratoimisto Facebook, osa 62

Rehellisyyttä ei aina palkita: Nordea on keksinyt tavan hankaloittaa jopa pankkikortin löytäjän elämää.
Löytötavaratoimisto Facebook, osa 62

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 32 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -90 (112 ääntä)
   Mitä on tuo valkoinen asia nois tekareis? Ompa paskaa touhua kyl nordeal. Oon aina tykänny, muuten mut jotkut asiat siel on kyl nii vaikeesti. Mut taitaa olla melkee kaikilla muillakin pankeilla

   Lainaa

  2. Tornipöllö 20.4.2023 0:55
   Tulos: +214 (218 ääntä)
   ss: Mitä on tuo valkoinen asia nois tekareis?
   Veikkaisin että lunta.

   Lainaa

  3. Aseeton poro 20.4.2023 1:20
   Tulos: +105 (107 ääntä)
   Tornipöllö: Veikkaisin että lunta.
   Luultavasti tekarit ollu hangessa ja joku ystävällinen nostanut ne paremmin näkyville roskiksen päälle.

   Lainaa

  4. Kivulias matelija 20.4.2023 2:02
   Tulos: +133 (143 ääntä)
   Löytämästään kortista voi myös ihan vaan soittaa sulkupalveluun ja saksia sen sitten palasiksi kuten kortti normaalistikin hävitetään. Löytöpalkkiota ei saa, mutta vaivaa säästää senkin edestä.

   Lainaa

  5. Tääontää 20.4.2023 2:55
   Tulos: +26 (50 ääntä)
   Kivulias matelija: Löytämästään kortista voi myös ihan vaan soittaa sulkupalveluun ja saksia sen sitten palasiksi kuten kortti normaalistikin hävitetään. Löytöpalkkiota ei saa, mutta vaivaa säästää senkin edestä.
   No voi perhana en o mistään löytöpalkkiosta tienny. Oon vaan aina tiputtanut löytämäni kortit ja lompakot postilaatikkoon ni jos ei mee uudestaan hukkaan ni ehkäpä palautuu.

   Lainaa

  6. Välttämätön albatrossi 20.4.2023 3:30
   Tulos: +130 (134 ääntä)
   Yksi tuollainen proteesi maksaa useamman satasen, joskus tonnin 😳

   Lainaa

  7. Tunnettu vesimeloni 20.4.2023 3:43
   Tulos: -123 (187 ääntä)
   Herättää aikamoista myötähäpeää lukea Nooran kaltaisten ihmisten kommentteja muiden ongelmille/häiriöille nauramisesta, mutta jotenkin ne silti aina itse uskoo olevan hyvä idea painaa sitä lähetä-nappia…

   Lainaa

  8. Säädytön lehmä 20.4.2023 4:40
   Tulos: -54 (66 ääntä)
   On kyllä aivan järkyttävän näköinen proteesi…

   Lainaa

  9. Tuoksuva raatokärpänen 20.4.2023 5:58
   Tulos: -40 (98 ääntä)
   Välttämätön albatrossi: Yksi tuollainen proteesi maksaa useamman satasen, joskus tonnin 😳
   Mahtava keksintö! Siis tommosten tekarien kanssa vaan kassalle ja ne voi maksaa vaikka tonnin edestä sun ostoksia.

   Lainaa

  10. Suomen kieli on hienoa 20.4.2023 7:02
   Tulos: +109 (133 ääntä)
   Tunnettu vesimeloni: Herättää aikamoista myötähäpeää lukea Nooran kaltaisten ihmisten kommentteja muiden ongelmille/häiriöille nauramisesta, mutta jotenkin ne silti aina itse uskoo olevan hyvä idea painaa sitä lähetä-nappia…
   Minä ainakin saan suurta huvia lukihäiriöstä, myös omastani! Tässä feissarimokassa ei tosin ollut kyse lukihäiriöstä. On se nyt kumma, jos ei saa nauraa, kun joku tarkoittaa sanoa jotain, mutta sen voi ymmärtää myös ihan eri tavalla!

   Lainaa

  11. Tulos: +108 (110 ääntä)
   No johan onkin säätöä Nordean kanssa. Itse kun löysin dansken kortin kadulta, eikä konttoriin päässyt jos ei ollut asiakas (korona), niin laitoin vaan kuoren kortissa postiluukkuun, kaveriksi lapun, jossa mukana tilinumeron. Rahat tuli parin päivän päästä tilille

   Lainaa

  12. Säälittävä apina 20.4.2023 8:02
   Tulos: -13 (19 ääntä)
   Lähiaikoina mokia selaillessani on ilmeisesti usesmmalta ollut tekarit hukassa. Sarjahukkaaja?

   Lainaa

  13. Laiton taikuri 20.4.2023 8:23
   Tulos: +99 (109 ääntä)
   Olen joutunut hoitamaan perikunnan asioita viime kuukausina ja säätöä riittää ainakin Nordeassa ja S-Pankissa, joissa asioiden hoito tuntuu olevan tehty tarkoituksella vaikeaksi. Aika pitää varata, jos ei halua jonottaa paria tuntia. Viimeksi oli kaikissa lähikonttoreissa ensimmäinen vapaa aika kuukauden kuluttua. Piti sitten matkustaa 70 kilometriä, että ehti hoitaa asiansa ajoissa. Nordean virkailija vielä kehtasi kehua, kuinka ovat saaneet kiitosta tästä ajanvaraussysteemistä. Tuskin kuitenkaan asiakkailta.

   Lainaa

  14. Huippuälykäs karpalo 20.4.2023 9:07
   Tulos: 0 (50 ääntä)
   ss: Mitä on tuo valkoinen asia nois tekareis? Ompa paskaa touhua kyl nordeal. Oon aina tykänny, muuten mut jotkut asiat siel on kyl nii vaikeesti. Mut taitaa olla melkee kaikilla muillakin pankeilla
   Onpa, ei ompa. Yritä nyt oppia tämä. Kantansa on on, ei om.

   Lainaa

  15. Täys haisunäätä 20.4.2023 9:27
   Tulos: +4 (32 ääntä)
   Vaakku: No johan onkin säätöä Nordean kanssa. Itse kun löysin dansken kortin kadulta, eikä konttoriin päässyt jos ei ollut asiakas (korona), niin laitoin vaan kuoren kortissa postiluukkuun, kaveriksi lapun, jossa mukana tilinumeron. Rahat tuli parin päivän päästä tilille
   ”…kuoren kortissa…”?

   Lainaa

  16. Tulos: +61 (65 ääntä)
   Ottamatta muuten kantaa Nordean touhuihin, niin Laurilla oli kyllä lähtökohtaisesti pieni ajatusvirhe, kun päätti odottaa klo 17 asti. Ei taida missään, vain arkena pyörivässä toimistossa, olla sen jälkeen ketään.

   Lainaa

  17. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Tornipöllö: Veikkaisin että lunta.
   No sitähän se tais ollla. näytti vaan jotenki epämääräiseltä kasvustolta :D

   Lainaa

  18. Tulos: +22 (30 ääntä)
   Löytynyttä korttia ei ole mitään järkeä palauttaa pankkiin, koska omistaja kuolettaa sen kuitenkin. Fiksumpi on leikata se kahtia ja heittää roskiin.

   Lainaa

  19. Pumaska mehiläinen 20.4.2023 11:10
   Tulos: +2 (24 ääntä)
   Huippuälykäs karpalo: Onpa, ei ompa. Yritä nyt oppia tämä. Kantansa on on, ei om.
   Siis kantasana vai? Vai kenen kantaan otit kantaa?

   Lainaa

  20. Itseasiassa 20.4.2023 11:22
   Tulos: +55 (61 ääntä)
   Laiton taikuri: Olen joutunut hoitamaan perikunnan asioita viime kuukausina ja säätöä riittää ainakin Nordeassa ja S-Pankissa, joissa asioiden hoito tuntuu olevan tehty tarkoituksella vaikeaksi. Aika pitää varata, jos ei halua jonottaa paria tuntia. Viimeksi oli kaikissa lähikonttoreissa ensimmäinen vapaa [...]
   Oon ymmärtänyt että Nordean tavoite on olla puhtaasti yrityspankki. Siksi yksityisasiakkaisiin ei panosteta. Kuten Nalle joskus sanoi, asiakkaat tuovat vain hiekkaa pankin lattialle.

   Lainaa

  21. Tunnettu vesimeloni 20.4.2023 12:59
   Tulos: -7 (23 ääntä)
   Suomen kieli on hienoa: Minä ainakin saan suurta huvia lukihäiriöstä, myös omastani! Tässä feissarimokassa ei tosin ollut kyse lukihäiriöstä. On se nyt kumma, jos ei saa nauraa, kun joku tarkoittaa sanoa jotain, mutta sen voi ymmärtää myös ihan eri tavalla!
   ”Mitään ei saa enää sanoa”? 🫢 Ehkäpä nyt kumminkaan ei tarvitse noin nokkiinsa ottaa mun kommentista, kun mitään tuollaista mä en edes siinä sanonut. Vai saanko mä nyt oikeasti nauraa sun luetunymmärtämiselle ja pilkata sua, koska säkin naurat omalle lukihäiriöllesi…? Aivan eri asia kuin mistä mä puhuin.

   Lainaa

  22. Tulos: +30 (36 ääntä)
   Itseasiassa: Oon ymmärtänyt että Nordean tavoite on olla puhtaasti yrityspankki. Siksi yksityisasiakkaisiin ei panosteta. Kuten Nalle joskus sanoi, asiakkaat tuovat vain hiekkaa pankin lattialle.
   Tämä lienee enemmän tai vähemmän ongelma kaikissa pankeissa. Ainakin isoissa. Itse olen OP:n asiakas ja viimeisen kymmenen vuoden aikana palvelun laatu on tippunut pieni askel kerrallaan jatkuvasti alaspäin. Yksi askel on niin pieni ettei sitä edes huomaa. Yhtäkkiä kun jotain palvelua vain tarvitsee, tajuaakin ettei sitä ole ollut olemassa enää pitkiin aikoihin.

   Lainaa

  23. Ex-Pankkilainen 20.4.2023 15:30
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Tuohon korttiin liittyen, pankkikortin voi palauttaa myös oman pankkinsa konttoriin, josta se toimitetaan eteenpäin esim. Nordeaan. Olisi nimittäin aika paljon vaadittu, että asiakas toimittaisi vaikka Ålandsbankenin kortin Ålandsbankenin konttoriin, kun ko. pankkikonttoreita löytyy vain kahden käden sormilla laskettava määrä Manner-Suomesta.

   Lainaa

  24. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Löysin viime kesänä töiden yhteydessä pankkikortin maasta. Googlasin kaverin yhteystiedot ja varmistin että on kaikki samat toiset nimet ja muut ja laitoin tekstiviestiä että onko kortti hukassa. Pian sain soiton ja sain palauttaa kortin omistajalleen samaan paikkaan mistä olin sen löytänytkin, jossa hän oli etsimässä loppuakin lompakkonsa sisällöstä joka oli unohtunut auton katolle. Sain 50e löytöpalkkion. :D

   Lainaa

  25. Avaamaton mustikka 20.4.2023 21:05
   Tulos: -3 (11 ääntä)
   Toni ❤

   Lainaa

  26. Pennitön kolibri 21.4.2023 6:36
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Joo voi perkeleen nordea. Vanhemmille myytiin kotisol nimisestä liikkeestä akku omakotitaloon ja kyseisen akun rahoittajana toimi nordea. Akku joka asennettiin oli puolet pienempi kapasiteetiltaan kuin mitä oli luvattu. Kotisol ilmoitti, että tälle ei voi mitään vaan laskut pitää maksaa. Vanhemmat otti nordeaan yhteyttä ja yritti saada maksut tauolle siksi aikaa että hommat kotisolin kanssa järjestyy. Nordeasta vastattii, että ei käy vaan jos ei maksa niin menee perinnän kautta. Ja siitä kuukausierästä jonka ko. ihmiset maksaa (400€ muistaakseni) menee korkoja ja palvelumaksuja nordeaan niin paljon että todellinen lyhennys on n.20€/kk. Jos nordealla ja kotisolilla olisi yksi iso konttori minkä polttamalla voisi lakkauttaa nämä laitokset niin sen tekisin. Vituttaa sen verran vanhempieni puolesta, jotka jo pitkään ovat eläkkeellä olleet ja aina valitettavasti ovat huijauksen kohteena.

   Lainaa

  27. Peruuttamaton riikinkukko 21.4.2023 7:49
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Laiton taikuri: Olen joutunut hoitamaan perikunnan asioita viime kuukausina ja säätöä riittää ainakin Nordeassa ja S-Pankissa, joissa asioiden hoito tuntuu olevan tehty tarkoituksella vaikeaksi. Aika pitää varata, jos ei halua jonottaa paria tuntia. Viimeksi oli kaikissa lähikonttoreissa ensimmäinen vapaa [...]
   Mä jouduin hoitamaan perikunnan asioita S-pankin ja Handelsbankenin kans. Handelsbanken oli ihan unelma, ei mitään ongelmia missään vaiheessa. Näytin kuolleen henkilön virkatodistuksen, josta kävi ilmi, että kuulun kuolinpesään ja sain hoitaa kaikki asiat sujuvasti. S-pankki sen sijaan ois vaatinut S-pankin OMAA PAPERISTA VALTAKIRJAA, (ja lisäks asiakasomistajapuolelle toista, erillistä paperista S-ketjun valtakirjaa), että olisin saanut yhtään mitään tietoa sieltä ulos.
   Harvoin korotan ääntäni tuollasissa paikoissa, mut sillon sen tein. Kaveri oli töissä toisessa pankissa, niin se kertoi mulle, miten pankkilaki menee tommosessa tilanteessa ja ne lakipykälät sit luin S-pankille. Loppu mun kohalla kyykyttäminen siihen ja sain asiat hoidettua.

   Lainaa

  28. Tulos: +13 (17 ääntä)
   Huippuälykäs karpalo: Onpa, ei ompa. Yritä nyt oppia tämä. Kantansa on on, ei om.
   Se on kantasana, ei kantansa. Yritä nyt oppia tämä. Kun se jostain syystä minua niin helpottaisi.

   Lainaa

  29. Vetoisa vadelma 21.4.2023 16:50
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Tunnettu vesimeloni: ”Mitään ei saa enää sanoa”? 🫢 Ehkäpä nyt kumminkaan ei tarvitse noin nokkiinsa ottaa mun kommentista, kun mitään tuollaista mä en edes siinä sanonut. Vai saanko mä nyt oikeasti nauraa sun luetunymmärtämiselle ja pilkata sua, koska säkin naurat omalle lukihäiriöllesi…? Aivan eri asia kuin mistä mä puhuin.
   Jaa kumpikohan otti nokkiinsa 😂 Nimimerkki Suomen kieli on hienoa ei sanonut "mitään ei saa enää sanoa". 
   Mitähän sitten mahdoit tarkoittaa lauseella "Herättää aikamoista myötähäpeää lukea Nooran kaltaisten ihmisten kommentteja muiden ongelmille/häiriöille nauramisesta"?, ellet juuri sitä mitä siinä lukee? 🤔

   Lainaa

  30. Pelokas luovuttaja 21.4.2023 23:04
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   ss: Mitä on tuo valkoinen asia nois tekareis? Ompa paskaa touhua kyl nordeal. Oon aina tykänny, muuten mut jotkut asiat siel on kyl nii vaikeesti. Mut taitaa olla melkee kaikilla muillakin pankeilla
   Olet suomalainen etkä tunnista lunta? Roskis selvästi kohmeinen, siitäkin voi päätellä että sää on talvinen.

   Lainaa

  31. Tunnettu vesimeloni 22.4.2023 0:01
   Tulos: -4 (12 ääntä)
   Vetoisa vadelma: Jaa kumpikohan otti nokkiinsa 😂 Nimimerkki Suomen kieli on hienoa ei sanonut "mitään ei saa enää sanoa".  Mitähän sitten mahdoit tarkoittaa lauseella "Herättää aikamoista myötähäpeää lukea Nooran kaltaisten ihmisten kommentteja muiden ongelmille/häiriöille nauramisesta"?, ellet juuri sitä mitä siinä lukee? 🤔
   Niin, sanoin nimenomaan, että herättää aikamoista myötähäpeää lukea Nooran kaltaisten ihmisten kommentteja muiden ongelmille/häiriöille nauramisesta, ja täsmälleen tarkoitan juuri sitä mitä sanoin - Nooran kaltaiset kommentit ja ihmiset aiheuttaa mussa myötähäpeän tunnetta.😄
   Ilmeisesti mun kommentissa oli kuitenkin jotain epäselvää, joten voin yrittää avata vähän lisää - varoitus esseestä jo nyt, yritän tiivistää todella laajan aiheen mahd. lyhyeksi:
   1. Missään vaiheessa en ole sanonut mitään siitä, että jotenkin pitäisi kieltää Nooraa ja teitä muita laittamasta kys. tyyppisiä kommentteja tai nauramasta niille muiden ongelmille, vaikka Skoh:n mainitsemalle esimerkille eli lukihäiriölle. ”Mitään ei saa enää sanoa!” lausahdukset (tai samaa tarkoittava ”On se nyt kumma, jos ei saa nauraa”) ovat siis suht outo reaktio mun kommenttiin, missä en ole nauramista millään tavalla kieltänyt tai komentanut ketään olemaan kirjoittamatta yhtään minkäänlaisia kommentteja. Samalla tavalla kuin tekin saatte nauraa ja kertoa niitä omia mielipiteitänne, mullakin on mahdollisuus ja vapaus kommentoida ja kertoa ne omat mielipiteeni, jotka voivat myös erota - ja todella suurella todennäköisyydellä eroavatkin - niistä teidän mielipiteistä.
   Vähän outoa ”cancellointia”, jos vain teidän ja Nooran mp:eet sallittaisiin, mutta niistä mp:istä ei taas saisi kenelläkään muulla olla omaansa.🤔
   2. En puhunut edes missään vaiheessa lukihäiriöstä, toki Noora siitä itse puhui, joten ymmärrettävästi se oli sitten se, mistä te oletitte munkin ilmeisesti puhuvan kommentissani mainitessani yleisesti toisten ihmisten ongelmille/häiriöille ilkkumisen. Se, mistä mä puhuin, oli kumminkin yleisesti Nooran kaltaiset ihmiset - kuten sanoin - jotka juuri Nooran kuvaamalla tavalla kiusaavat ihmisiä (oli se sitten netissä tai vaikka kasvotusten) ja sen jälkeen sitten vielä naureskelevat siitä julkisesti muille, miten ”önnönnöö kun toisten suuttuminen on niin hauskaa ja sit mä sanoin et sille nauraminen on hauskaa ja siitä sitten päästiin uudelle kierrokselle ja pääsin provoamaan sitä lisää”.
   Nooran sanoin, ”Aina joku pahoittaa mielensä”, ja ”todellakin (lukihäiriö on naurun asia)” - ei vaan anna mulle sitä fiksua ja järkevää kuvaa, minkä yleensä aikuisista ihmisistä netissä haluaisin itse saada. Trollaaminen aka provoaminen on toki suht yleistä ja kai siitä saa jotain mielihyvää, mut nää samat ihmiset, jotka sitä viihdettään hankkii provoamalla, saa sitä nimenomaan haastamalla turhaan riitaa ja levittämällä omaa pahaa oloaan muiden kustannuksella, välittämättä oliko aiheena sitten vaikka se esimerkin lukihäiriö tai jonkun läheisen kuolema. Nää tämän kaltaiset ihmiset herättää juurikin vaan sitä myötähäpeää, varsinkin kerskuessaan Nooran tavoin netissä, keitä ovatkaan milloinkin provonneet ja kenelle nauraneet, oli siinä kuka tahansa muu tai sitten minä itse kohteena, ja aina ne suuttuu, kun ja jos siihen tilanteeseen joku puuttuu ja sanoo mielipiteensä siitä käytöksen tyhmyydestä. Ja kyllä, mä olen itsekin ollut tälläisen ihmisen kohteena täysin tämän kaltaisessa provosointiyrityksissä mun henk.koht. ongelmia/häiriötä kohtaan - ennemmin siinä teki mieli facepalmata kaksin käsin myötähäpeästä, mieluiten vaikkapa autolla, kuin suuttua.
   Loppujen lopuksi, tämäkään aihe ei ole niin vakavaa. Mun tuntema myötähäpeä tuskin liikuttaa montaa ihmistä oikeasti mitenkään, ja mun mielipiteet voi - ja aivan kaikkien oikeuksien mukaan saa - sivuuttaa ihan yhtä helposti kuin mäkin pystyn tekemään niille, joiden kanssa en ehkä ole samaa mieltä tai jotka eivät mua niinkään kiinnosta.
   Olkaa hyvä esseestä kumminkin, mielipiteet on mun mielestä mielenkiintoinen aihe ja jostain syystä aiheuttaa melkeinpä aina suht kuumia tunteita keskustelijoissa, vaikka kuinka kirjoittaisi omasta mielestä selkeästi ja neutraalisti. Se on siitä jännä, et kaikilla on tässäkin ne omat mielipiteensä...🤭
   Hyvää yötä!😁

   Lainaa

  32. Tulos: +6 (8 ääntä)
   jukkapalmu: Löytynyttä korttia ei ole mitään järkeä palauttaa pankkiin, koska omistaja kuolettaa sen kuitenkin. Fiksumpi on leikata se kahtia ja heittää roskiin.
   Löytöpalkkio siitä tulee, olipa kuoletettu tai ei, niin lähin postilaatikko on oiva osoite. Löytäjän tilinumerolla varustettuna tietysti tai heitä vaan irtokortti lähtevän postin laatikkoon jollet ole pikkurahan perään.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ajanvaraus, konttori, kortti, kuva, löytöpalkkio, nordea, näsäviisas, näsäviisaus, palautus, pankki, pankkikortti, puhelin, tekarit, tekohampaat