Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 105

Mikä nyt neuvoksi: Tyttäreni jäi kiinni keskellä yötä...
Vanhempainilta, osa 105

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 73 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -66 (212 ääntä)
   Soittakaa +358?

   Lainaa

  2. Asiaton haltija 2.3.2023 0:32
   Tulos: +862 (872 ääntä)
   Mitäs Meri jos antaisit teinin syödä.

   Lainaa

  3. Valittu mestari 2.3.2023 0:33
   Tulos: +381 (391 ääntä)
   Nimi: Soittakaa +358?
   Olisko loput numerosta poistettu kun Suomen tuleva mitalitoivo löytyi.

   Lainaa

  4. Kunniaton guava 2.3.2023 0:34
   Tulos: +82 (318 ääntä)
   Täytyy kyllä olla huonokuntoisia vanhempia jos 8v:tä ei kiinni saa. Tai poika todellakin on ilmoitettava ensi töikseen hiihtoseuraan, pääsee valmennukseen ja kisoihin ja lopulta olympiamitalijahtiin.

   Lainaa

  5. Tulos: +707 (713 ääntä)
   Oishan se kauheeta jos joutuis niitä omia lapsiaan ruokkimaan.

   Lainaa

  6. Vieras roska 2.3.2023 0:40
   Tulos: +785 (795 ääntä)
   Meri on ilmeisesti kieltänyt lapselta ylimääräisen syömisen (ehkä ruoan hinnan vuoksi?). Teiniraukka joutunut salaa hakemaan nälkäänsä jotain syötävää. Ja vaikka ei olisikaan ollut nälkä, vaan pelkkä mieliteko, niin kivan jyrkkä reaktio äidiltä siihen.

   Lainaa

  7. Ilmeikäs lisko 2.3.2023 0:46
   Tulos: +498 (510 ääntä)
   Kukapa ei ois teininä yövalvonu ja käyny vähän haukkaamassa hiukopalaa. Yleensä vanhemmat tosin nukkuu mutta nähtävästi kaikenlaisia kyyliä sitä on. Rupesikin tekemään mieli viipale metukkaa, onneksi jääkaapissa on.

   Lainaa

  8. Metsätön kärpänen 2.3.2023 0:47
   Tulos: -43 (199 ääntä)
   Vieras roska: Meri on ilmeisesti kieltänyt lapselta ylimääräisen syömisen (ehkä ruoan hinnan vuoksi?). Teiniraukka joutunut salaa hakemaan nälkäänsä jotain syötävää. Ja vaikka ei olisikaan ollut nälkä, vaan pelkkä mieliteko, niin kivan jyrkkä reaktio äidiltä siihen.
   Pitäisköhän Merin mennä töihin niin ois vara ruokkia lapsensa.

   Lainaa

  9. Monenlaenen sotilas 2.3.2023 1:09
   Tulos: +300 (304 ääntä)
   Kunniaton guava: Täytyy kyllä olla huonokuntoisia vanhempia jos 8v:tä ei kiinni saa. Tai poika todellakin on ilmoitettava ensi töikseen hiihtoseuraan, pääsee valmennukseen ja kisoihin ja lopulta olympiamitalijahtiin.
   Ei välttämättä tarvitse vanhempien olla huonokuntoisia. Ihan riittää ettei hiihto ole se ihan vahvin juttu ja 8v saattaa hiihtää hyvinkin lujaa. 
   Ei oma äitini pysynyt minun kyydissäni vaikken ollut vielä koulussakaan.

   Lainaa

  10. Kuulas pulu 2.3.2023 1:11
   Tulos: +746 (752 ääntä)
   Ei ole edes huvittava juttu tuo Merin avautuminen. Huono homma, jos viisitoistavuotias kasvavassa iässä oleva teini ei saa omassa kodissaan käydä jääkaapilla ilman äitinsä kyttäystä ja somejulkisuutta. Ahdistava kontrollifriikki. Ei jatkoon. Toivottavasti tytöllä on elämässään mukavampiakin aikuisia.

   Lainaa

  11. Epälikvidi ahven 2.3.2023 1:37
   Tulos: +287 (301 ääntä)
   Kuulas pulu: Ei ole edes huvittava juttu tuo Merin avautuminen. Huono homma, jos viisitoistavuotias kasvavassa iässä oleva teini ei saa omassa kodissaan käydä jääkaapilla ilman äitinsä kyttäystä ja somejulkisuutta. Ahdistava kontrollifriikki. Ei jatkoon. Toivottavasti tytöllä on elämässään mukavampiakin aikuisia.
   Oppii vain häpeämään napostelua. 
   Yksikään moka ei ollut hauska, mutta ensimmäisestä tuli todella paha mieli.

   Lainaa

  12. Subwooferilla höystetty ananas 2.3.2023 2:29
   Tulos: +533 (537 ääntä)
   No ihme et "valehdellaan päin naamaa" jos äiti vetää noin pahat kilarit siitä, että lapsi yrittää syödä 😐 ja Meri, toivottavasti ei tuu yllätyksenä et sinulla se velvollisuus on maksaa lapsen ruuat.

   Lainaa

  13. Tulos: -78 (116 ääntä)
   Ilmeikäs lisko: Kukapa ei ois teininä yövalvonu ja käyny vähän haukkaamassa hiukopalaa. Yleensä vanhemmat tosin nukkuu mutta nähtävästi kaikenlaisia kyyliä sitä on. Rupesikin tekemään mieli viipale metukkaa, onneksi jääkaapissa on.
   Munki äiti olis kyllä vetäny kilarit jos olis kuullu mun availevan jääkaappia yöllä teininä mut olis vaan paikanpäällä huutanu että YÖLLÄ NUKUTAAN!! Mutta ei olis sitä varmaan muistanu enää aamulla. Tai tehny muutenkaan sen isompaa numeroa. :D

   Lainaa

  14. Prefabricated hamsteri 2.3.2023 5:56
   Tulos: -21 (101 ääntä)
   Tuo hiihtojuttu ei nyt ehkä kuulu Feissarimokiin. En näe mokaa, eikä nyt ollut kovin hauskakaan. Teinin rähjäävää äitiä en ymmärrä ollenkaan. Meillä saa teinit syödä, kun tulee nälkä. Toki muistutellaan illalla, että syö kunnon iltapalat, mutta jos jotain on yöllä jääkaapista hävinnyt, niin eiköhän se ole tarpeeseen mennyt.

   Lainaa

  15. Tulos: +221 (235 ääntä)
   Meri ei taida nyt muistaa, että 15 vuotiaasta maksetaan vielä lapsilisää. Kai siitä nyt voi edes osan käyttää lapsen ruokaan, niin silloin Meri ei maksa niitä ruokia, vaan Suomen valtio,

   Lainaa

  16. Kouluttamaton muurahainen 2.3.2023 6:57
   Tulos: -167 (263 ääntä)
   "Kuka ne ylimääräiset napostelut maksaa", kuulostaa kyllä siltä, että kyseessä on nälkäinen teini, joka yrittää edes joskus salaa saada ruokaa. Saman verran ruoka maksaa yöllä kuin päivällä syötynä. Mutta ei meilläkään teinit saa öisin syödä. Syynä on ensinnäkin se, että yöaikaan pitäisi nukkua ja se on jo ihan terveydellisistä syistä perusteltua. Toiseksi se, että ruokailujen pitäisi tapahtua suunnilleen säännöllisesti ja suunnilleen terveellisesti suurimman osan ajasta. Sekin on terveydellisillä syillä perusteltua. Vanhemmilla on vastuu lastensa terveyskasvatuksesta. Jos päivällä kieltäydytään syömästä ruokaa, niin tokihan yöllä tulee nälkä ja mennään etsimään sitä metukkaa, eikä seuraavana päivänä aamupalaa tarvita. Siitä seuraa yösyömiskierre. Jos yöllä on nukuttu, niin päivällä se terveellinenkin ruoka kelpaa. En tietysti silti laittaisi sosiaaliseen mediaan koko kansalle tietoa siitä, mihin aikaan meidän teinimme syö, vaikka se ei aina noudattaisikaan minun antamiani ohjeita.

   Lainaa

  17. Impotentti kurkku 2.3.2023 7:49
   Tulos: +165 (187 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: "Kuka ne ylimääräiset napostelut maksaa", kuulostaa kyllä siltä, että kyseessä on nälkäinen teini, joka yrittää edes joskus salaa saada ruokaa. Saman verran ruoka maksaa yöllä kuin päivällä syötynä. Mutta ei meilläkään teinit saa öisin syödä. Syynä on ensinnäkin se, että yöaikaan pitäisi [...]
   Keskiverto aikuisen tulisi syödä noin viisi kertaa vuorokaudessa noin 4-5 tunnin välein. Vaikka söisit kolmelta yöllä voi olla seitsemältä nälkä aamupalalla. Säännöllistä se ruokailu voi olla yölläkin.
   Ja mistäs tiedät vaikka sitä tekisi teinin mieli syödä porkkanaa silloin yöllä? Ei ole mikään oletus että päivällä syödään terveellistä ruokaa ja yöllä epäterveellistä tai että päivällä syödään epäterveellisesti kun yöllä on syöty. Nämä eivät millään tavalla vaikuta toisiinsa.
   Olisi myös hyvä muistaa, että paljon liikuntaa harrastava voi tarvita kuusikin ateriaa päivässä. Myös se teini.
   Vaikka vanhemmat ovat yhtälailla vastuussa lastensa terveyskasvatuksesta niin olisin myös huolissani, jos teini ei käyttäytyisi kuten teini, eli esimerkiksi valvoisi viikonloppuna salaa.

   Lainaa

  18. Tulos: +146 (156 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: "Kuka ne ylimääräiset napostelut maksaa", kuulostaa kyllä siltä, että kyseessä on nälkäinen teini, joka yrittää edes joskus salaa saada ruokaa. Saman verran ruoka maksaa yöllä kuin päivällä syötynä. Mutta ei meilläkään teinit saa öisin syödä. Syynä on ensinnäkin se, että yöaikaan pitäisi [...]
   Ihmiset ovat  yksilöitä.Jokaisella ei ole nälkä tiettyyn kellonaikaan.Mutta kyllähän ruokailurytmi on on hyvä.Mutta, jos lapsella on yöllä nälkä, silloin täytyy syödä.Vai suututtiko äitiä kun laps´pien polonen syö äidin krapulameetvurstit?Älkää laittako pahaa kiertämään.Jos vanhempasi kohteli sinua huonosti, kohtele lapsiasi paremmin.

   Lainaa

  19. Nirso persikka 2.3.2023 8:03
   Tulos: +120 (126 ääntä)
   Tulipa hyvä mieli hiihtäjäpojasta!

   Lainaa

  20. Itseasiassa 2.3.2023 8:06
   Tulos: +212 (212 ääntä)
   Itse olen iloinen, kun omassa teini-iässä ei vielä ollut somea, meidän äiti olisi voinut laittaa jotain vastaavia päivityksiä. Tuli kyllä surku Merin tytön puolesta. Kaikkea hyvää hänelle ja Meri voi miettiä mitä tuo oma käytös tekee heidän suhteelleen. Jos lapsi jatkossa "valehtelee", niin Meri voi kysyä peililtä miksi niin kävi.

   Lainaa

  21. Vilvas vadelma 2.3.2023 8:17
   Tulos: +180 (182 ääntä)
   En usko, että tässä edes oli kyse mistään yönapostelusta vaan tarpeesta saada teini kiinni jostain, mistä voi hänet haukkua pystyyn ja rajoittaa vielä enemmän tekemisiä ja menemisiä. Muiden kommentit kun eivät sitä omaa mielikuvitusta pönkittäneetkään enempää, niin sillä yönapostelun haittoihin viittaamisella vain olevinaan haettiin oikeutusta sille omalle kyttäämiselle.

   Lainaa

  22. Toj Karin 2.3.2023 8:53
   Tulos: +157 (163 ääntä)
   Vieras roska: Meri on ilmeisesti kieltänyt lapselta ylimääräisen syömisen (ehkä ruoan hinnan vuoksi?). Teiniraukka joutunut salaa hakemaan nälkäänsä jotain syötävää. Ja vaikka ei olisikaan ollut nälkä, vaan pelkkä mieliteko, niin kivan jyrkkä reaktio äidiltä siihen.
   Joo, äidin asenteesta päätellen ei mikään ihme että käy yöllä hakemassa salaa eikä suostu kertomaan mitä oli syömässä.

   Lainaa

  23. Tulos: +2 (24 ääntä)
   Valittu mestari: Olisko loput numerosta poistettu kun Suomen tuleva mitalitoivo löytyi.
   No se tekee kyllä järkeä, vaikka ei tullut selityksenä mieleen kun kuvitellin Facebookin edelleen ilmoittavan jos postausta on editoitu jälkikäteen.

   Lainaa

  24. Tulos: +107 (115 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: "Kuka ne ylimääräiset napostelut maksaa", kuulostaa kyllä siltä, että kyseessä on nälkäinen teini, joka yrittää edes joskus salaa saada ruokaa. Saman verran ruoka maksaa yöllä kuin päivällä syötynä. Mutta ei meilläkään teinit saa öisin syödä. Syynä on ensinnäkin se, että yöaikaan pitäisi [...]
   Ei se sullekaan pahaa tee vähän löysätä. Ymmärsin kyllä pointtisi mutta vähän taitaa kiristää.

   Lainaa

  25. Tulos: +161 (161 ääntä)
   Luulin tuollaisten "merien" jääneen ysärille. Kaverin isä suuttui valtaisasta, koska söimme yöllä suolakeksejä metukan kanssa. Olin omassa kodissa tottunut, ett jos on nälkä, niin sitten haetaan keittiöstä syötävää. Olikin aikamoinen järkytys, että toisessa perheessä olisi tarvittu lupa kaikkeen syömiseen.

   Lainaa

  26. Vastuuton hämähäkki 2.3.2023 10:10
   Tulos: +96 (102 ääntä)
   Merin lapsista tulee varmasti tasapainoisia ja henkisesti kypsiä yhteiskunnan jäseniä...

   Lainaa

  27. Yötön taikuri 2.3.2023 10:16
   Tulos: +64 (92 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: "Kuka ne ylimääräiset napostelut maksaa", kuulostaa kyllä siltä, että kyseessä on nälkäinen teini, joka yrittää edes joskus salaa saada ruokaa. Saman verran ruoka maksaa yöllä kuin päivällä syötynä. Mutta ei meilläkään teinit saa öisin syödä. Syynä on ensinnäkin se, että yöaikaan pitäisi [...]
   Kommentoijissahan on näköjään joku toinen yhtä surkee äiti kuin Meri :)

   Lainaa

  28. Tulos: +146 (148 ääntä)
   Toj Karin: Joo, äidin asenteesta päätellen ei mikään ihme että käy yöllä hakemassa salaa eikä suostu kertomaan mitä oli syömässä.
     Aivan samaa mieltä. Kyllähän normaali lapsi, teinikin, toteaisi että tuli nälkä, ja jatkaisi syömistä. Aikuisen pitäisi olla siitä vastuussa, että jääkaapissa on jotain järkevää syötävää ja hedelmäkori täynnä, jotta voi ottaa jotain terveellistä vatsantäytettä eikä tarvitse yölläkään syödä roskaruokaa. Nälkäisenä nukkuminen kun on lähes mahdotonta, itsekin otan leivän mieluummin, kuin tuijotan kattoon tuntikausia. Mutta jos saa heti haukut ja somen peräänsä, niin varmasti periaatteeksi tulee "älä kerro vanhemmille koskaan mitään, varmuuden vuoksi". Ja on sitä vakavampiakin asioita mistä pitäisi voida puhua kuin yksi leipä. 
     Ruoka on kallista, mutta samanhan se maksaa, söipä yöllä tai päivällä. Ellei Meri sitten ole niitä vanhempia, joiden lapset ilmaantuvat kouluun maanantaisin nälästä puolikuolleina?

   Lainaa

  29. Kouluttamaton muurahainen 2.3.2023 10:53
   Tulos: -98 (124 ääntä)
   Impotentti kurkku: Keskiverto aikuisen tulisi syödä noin viisi kertaa vuorokaudessa noin 4-5 tunnin välein. Vaikka söisit kolmelta yöllä voi olla seitsemältä nälkä aamupalalla. Säännöllistä se ruokailu voi olla yölläkin.Ja mistäs tiedät vaikka sitä tekisi teinin mieli syödä porkkanaa silloin yöllä? Ei ole [...]
   Keskiverto aikuisen tulisi syödä noin viisi kertaa vuorokaudessa noin 3-5 tunnin välein. Nuoren taas kuuluisi nukkua 10 tuntia vuorokaudessa, mieluiten yhteen menoon, ja kovasti urheileva nuori tarvitsee vielä enemmän unta. Kuusikin ateriaa ehtii syödä päivän aikana, ei sen takia tarvitse eikä kannata valvoa yöllä. Ruuansulatukselle on myös hyväksi saada pidempi yöpaasto sen sijaan, että syö tasaisin välein ympäri vuorokauden. Muiden teineistä en tiedä, mutta omistani tiedän, että heidän ei tee mieli porkkanoita. Tiedän sen siitä, että minä aina täytän jääkaapin sitä mukaa kun se tyhjenee. Mitä enemmän syödään epäterveellisiä asioita, sen vähemmän syödään terveellisiä. Tuon luulisi kaikkien ymmärtävän. Päivällä meillä on kaksi lämmintä ruokaa (joista toinen arkisin toki koulussa), joten jos teinit syövät silloin hyvin, he syövät melko terveellisesti. Jos he mässäävät yöllä mitä sattuu tai vaikka vaan leipää, se vaikuttaa hyvin selkeästi siihen, haluavatko he syödä päivällä ruokaa. Jos teini sattuisi tosiaan olemaan nälkäinen öisinkin, niin voisimme puhua siitä ja sopia vaikka, että ruokaa saa syödä myös yöllä. Se ei ole kuitenkaan koskaan yhtäkään meidän teineistä kiinnostanut. Joskus olen ihmetellyt, miten vuosittain koulussa tarvitsee terveydenhoitajan pitää vanhemmille vanhempainilta, jossa kerrotaan, että lasten tarvitsee nukkua ja syödä terveellisesti. Nyt ymmärrän, että se näyttää olevan tarpeen. Teinit pyrkivät valvomaan yöllä salaa. Mitä se tähän liittyy? Oletko sitä mieltä, että vanhempien pitää antaa lupa alaikäisten alkoholinkäyttöönkin, koska on melko normaalia, että teinit kuitenkin tekevät sitä salaa?
   John Doe: Ihmiset ovat  yksilöitä.Jokaisella ei ole nälkä tiettyyn kellonaikaan.Mutta kyllähän ruokailurytmi on on hyvä.Mutta, jos lapsella on yöllä nälkä, silloin täytyy syödä.Vai suututtiko äitiä kun laps´pien polonen syö äidin krapulameetvurstit?Älkää laittako pahaa kiertämään.Jos vanhempasi kohteli sinua huonosti, kohtele lapsiasi paremmin.
   Minä en syö lihaa enkä juo alkoholia, joten minulle on ihan sama, syökö joku muu krapulameetvurstia vai ei.

   Lainaa

  30. Ryhmätön flamingo 2.3.2023 10:55
   Tulos: +95 (95 ääntä)
   Meri kuulostaa kyllä mukavalta äidiltä. Tsemppiä aikuisuuteen kaiken sorttisten mielenterveysongelmien ja traumojen kanssa, Merin tytär!

   Lainaa

  31. Arkkienkeli 2.3.2023 11:14
   Tulos: +132 (132 ääntä)
   Asiaton haltija: Mitäs Meri jos antaisit teinin syödä.
   Usko vain, tuollaisia vanhempia löytyy. Joskus muinoin (80-luvulla) isäni päätti ettei klo 20:00 saa syödä ja laittoi lukon jääkaapin oveen. Ja meikällä oli ykköstyypin diabetes. Piti jemmata omaan huoneeseen mehuja, leipää yms. ja piilottaa ne vaatekaappiin jääpallovarusteiden kanssa samaan säkkiin munasuojan jne. kanssa.

   Lainaa

  32. Tulos: +94 (98 ääntä)
   Vinkkejä? 1. Lopeta vaahtoaminen. Jos haluat teiniltäsi tietoa tämän tekemisistä ja yrität tehdä sen noin, päädytte vain nostamaan äänentasoja kilpaa seuraavat viisi vuotta ja teini saattaa haluta luottaa sinun sijaasi johonkin muuhun tahoon. 2. Lähde keskustelussa siitä liikkeelle että teinilläsi on toiminnan takana jokin ymmärrettävä inhimillinen tarve. Nälkä? Pikku hiuko? Teki mieli makeaa, suolaista? Tai peräti teki mieli kokeilla alkoholia (jos sitä on niin usein kaapissasi että voidaan olettaa teinin mahdollisesti olleen sen perässä)? Tarpeet ovat teineillä pohjimmiltaan ihan samoja kuin aikuisillakin, ja voit oman asennoitumisesi ja luottamuksesi helpottamiseksi lähteä siitä liikkeelle. 3. Tarve ei ole sama asia kuin toiminta sen seurauksena; nyt kun olet toivottavasti saanut ymmärtäväisesti keskustellen tietää teinisi tarpeista, sinulla on tarvittava tieto keskustelun jatkamiseksi siihen suuntaan, mitä muita, parempia toimintatapoja on tarpeen tyydyttämiseksi kuin yöllinen jääkaapilla käynti, mikäli tuollainen toiminta ei sinulle sovi. Missä kantimissa unirytmi ylipäätään on? Valvottaako yöllä omassa käytössä oleva puhelin? Sen voi ottaa pois yöksi. Jos unettomuuden takana on muita syitä, niitä kannattaa hoitaa ensisijaisesti. Jos syynä taas on puhdas nälkä, voi ruokailurytmistä olla hyvä käydä yhteistä pohdintaa; tuleeko illalla syötyä tarpeeksi ja oikeita asioita? 4. Toimintatapojen kartoituksen jälkeen voit sopia säännöt teinisi kanssa. JOS olette nämä säännöt pohtineet teinin tarpeiden pohjalta joita olet ymmärtäväisesti kuullut, teinillä on niiden suhteen kätevästi vähemmän sekä halua että kykyä väittää vastaankaan. Erimielisyystapauksessa voit täysin neutraalisti todeta että valitettavasti toimitte sinun tahtosi mukaan koska olet aikuinen, ellei teini tuo esiin jotain inhimillistä tarvetta, jota et ole vielä ottanut huomioon sääntöjen suunnittelussa. 5. Jos sinulla on tiukkojen sääntöjen taustalla jotain omia haasteitasi, tarpeitasi ja tahtoa, kuten rahapula tai se että haluat aamulla kaapista löytyvän ennakoidusti tiettyjä ruoka-aineita tms, perustele asia niin että teini samaan aikaan ymmärtää mutta ei syyllisty. Ongelmasi eivät ole teinisi risti kantaa mutta teinin pitää oppia kuitenkin toimimaan myös muiden ihmisten tarpeiden näkökulmasta huomioonottavalla tavalla. Jos omat tarpeesi asiassa ovat sellaisia joita et halua teinisi tietoon (kuten vaikka tosi paha rahatilanne tai mitä vain), pidä huolta ettei teini saa ongelmiasi niskaansa kuitenkin tunnepuuskiesi muodossa. 6. Luota. Oleta pahinta vasta kun näet pahinta. Ilmaise teinillesi että olet iloinen voidessasi luottaa. Teini ei halua tässä tapauksessa läheskään yhtä todennäköisesti tuottaa sinulle pettymystä, kuin silloin jos koko keskustelu on käyty siitä asetelmasta että teinin tarpeet ovat vanhemman oikeus mitätöidä lähinnä auktoriteetin säilyttämiseksi. Silloin teinillä ei ole alunalkaenkaan paljoakaan hävittävää sääntöjä rikkoessaan.

   Lainaa

  33. Tulos: +51 (59 ääntä)
   Prefabricated hamsteri: Tuo hiihtojuttu ei nyt ehkä kuulu Feissarimokiin. En näe mokaa, eikä nyt ollut kovin hauskakaan. Teinin rähjäävää äitiä en ymmärrä ollenkaan. Meillä saa teinit syödä, kun tulee nälkä. Toki muistutellaan illalla, että syö kunnon iltapalat, mutta jos jotain on yöllä jääkaapista hävinnyt, niin eiköhän se ole tarpeeseen mennyt.
   No kyllähän tuo nyt pisti hymyilyttämään kun alko oikein kuvittelemaan, et siel poika hiihdelly menemään niin kovaa et ei oo kotia ehtiny pysähtyä :D just hauska! 
   Toki olishan tossa voinut käydä huonostikin, mut loppu hyvin kaikki hyvin, voi poika ja koko perhe muistella tota myöhemmin ilolla!

   Lainaa

  34. Tulos: +65 (65 ääntä)
   Kunniaton guava: Täytyy kyllä olla huonokuntoisia vanhempia jos 8v:tä ei kiinni saa. Tai poika todellakin on ilmoitettava ensi töikseen hiihtoseuraan, pääsee valmennukseen ja kisoihin ja lopulta olympiamitalijahtiin.
   Ei kyllä tartte. Mun serkkupoika 11v hiihtää ihan hirveetä vauhtia niin että ei meinaa edes entinen hiihtäjä-isänsä pysyä perässä. Sama homma luistelun kanssa. Ihan jäätävä vauhti kun niin haluaa. Eli jos ei ole vanhempien laji ollenkaan, niin ei ihme et ei pysy perässä.

   Lainaa

  35. Tarvittava lisko 2.3.2023 15:21
   Tulos: +94 (94 ääntä)
   Omassa lapsuudessani oli ajoittain ja erinäisistä syistä rahasta todella tiukkaa, ja silloin kyllä rajoitettiin myös lapsilta ihan kaikkea. Ruokaa ei kuitenkaan koskaan jätetty hankkimatta rahaan vedoten, eikä ruokaa koskaan kielletty syömästä missään tilanteessa. Myös kyläileville kavereille riitti lautasellinen aina. Vanhempani eivät millään mittarilla olleet täydellisiä, mutta tuosta Merin postauksesta tajusin, että paljon huonomminkin olisi voinut olla. Oli sentään katto pään päällä, ja ruokaa sai aina kun sitä halusi.

   Lainaa

  36. Lauha liitu 2.3.2023 15:55
   Tulos: +93 (95 ääntä)
   On kyllä aika surkea koti sellainen jossa ei saa syödä silloin kun on nälkä.

   Lainaa

  37. Tulos: +77 (77 ääntä)
   Huhhuh. Onneksi ite sain teininä hakea ruokaa yölläkin jos tuli nälkä. Turvaton olo tulis jos äiti ois heti huutamassa kun käyt jääkaapilla.

   Lainaa

  38. Tulos: +62 (64 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: "Kuka ne ylimääräiset napostelut maksaa", kuulostaa kyllä siltä, että kyseessä on nälkäinen teini, joka yrittää edes joskus salaa saada ruokaa. Saman verran ruoka maksaa yöllä kuin päivällä syötynä. Mutta ei meilläkään teinit saa öisin syödä. Syynä on ensinnäkin se, että yöaikaan pitäisi [...]
   Toivottavasti tossa on kuitenkin huomioitu, että ajoittain tulee nälkä keskellä yötä, vaikka kuinka säännöllisyyteen pyrkisi. Ymmärrän tavoitteena säännölliset ruoka-ajat ja ajatuksena sen, että jos nyt joka yö tarvii yöpalaa, niin on hyvä miettiä miten päivällä tulee syötyä. Mutta itse oon kyllä aika vahvasti sitä mieltä, että silloin kun on nälkä, on saatava syödä. (Sairaudet ja muut häiriöt toki tarvittaessa asia erikseen)

   Lainaa

  39. Kenkku ampiainen 2.3.2023 18:38
   Tulos: -36 (52 ääntä)
   Sam: Meri ei taida nyt muistaa, että 15 vuotiaasta maksetaan vielä lapsilisää. Kai siitä nyt voi edes osan käyttää lapsen ruokaan, niin silloin Meri ei maksa niitä ruokia, vaan Suomen valtio,
   Lapsilisä on n.100e/kk. Ei siitä jää erityisesti hirveen paljon sivuun pantavaa.

   Lainaa

  40. Kenkku ampiainen 2.3.2023 18:42
   Tulos: -4 (18 ääntä)
   Nirso persikka: Tulipa hyvä mieli hiihtäjäpojasta!
   Mä vaan hiihdän ja hiihdän...

   Lainaa

  41. Tulos: +70 (72 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Keskiverto aikuisen tulisi syödä noin viisi kertaa vuorokaudessa noin 3-5 tunnin välein. Nuoren taas kuuluisi nukkua 10 tuntia vuorokaudessa, mieluiten yhteen menoon, ja kovasti urheileva nuori tarvitsee vielä enemmän unta. Kuusikin ateriaa ehtii syödä päivän aikana, ei sen takia tarvitse [...]
   Nuorilla myös on luonnostaan myöhäisempi unirytmi, tätä on tutkittu paljon. Yöllä valvotaan salaa siksi, että silloin ollaan virkeitä ja on aikaa ja rauhaa tehdä omia juttujaan. Tietysti koulupäivinä on hyvä edes yrittää olla ajoissa nukkumassa, mutta joku yksittäinen yövalvominen nyt ei kerro noin mitään muuta kuin sen, että kyseessä on teini.

   Lainaa

  42. Vakavarainen marsu 2.3.2023 20:25
   Tulos: +89 (91 ääntä)
   Niin ne ihmiset on erilaisia. Toiset tuhoaa suhteensa lapsiinsa ja kyttäilee avaten lastensa kaikkia asioita someen. Jos oma teini ois kukkumassa yömyöhään niin kysyisin onko joku hätänä ja syötäs vaikka ihan yhdessä yöpalaa. hyvä hetki jutella teinin kanssa rauhassa painaako joku mieltä - vai onko vaan ihan nälkä. Tietysti jos toistuvasti joka yö valvotaan niin siitäkin voi puhua - ihan sen teinin kanssa kehittävästi keskustellen, ei somessa ihmetellen ja tuomiten.

   Lainaa

  43. Halukas matelija 2.3.2023 20:42
   Tulos: +52 (54 ääntä)
   Merin kaltaiset vanhemmat omanneena olin teininä oikein onnellinen kuukausirahoista, kun niillä pystyi hyvin myös ostamaan omia ruokia ja vaikka kouluun välipalaa.

   Lainaa

  44. Kesytön krokotiili 2.3.2023 20:49
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Teinit syö paljon. Antaa syödä.

   Lainaa

  45. Tulos: +12 (34 ääntä)
   Vilvas vadelma: En usko, että tässä edes oli kyse mistään yönapostelusta vaan tarpeesta saada teini kiinni jostain, mistä voi hänet haukkua pystyyn ja rajoittaa vielä enemmän tekemisiä ja menemisiä. Muiden kommentit kun eivät sitä omaa mielikuvitusta pönkittäneetkään enempää, niin sillä yönapostelun [...]
   "... sillä yönapostelun haittoihin viittaamisella vain olevinaan haettiin oikeutusta sille omalle kyttäämiselle."
   *Oltiin vain hakevinaan. 

   Lainaa

  46. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 3.3.2023 0:31
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Arkkienkeli: Usko vain, tuollaisia vanhempia löytyy. Joskus muinoin (80-luvulla) isäni päätti ettei klo 20:00 saa syödä ja laittoi lukon jääkaapin oveen. Ja meikällä oli ykköstyypin diabetes. Piti jemmata omaan huoneeseen mehuja, leipää yms. ja piilottaa ne vaatekaappiin jääpallovarusteiden kanssa samaan säkkiin munasuojan jne. kanssa.
   Herranen aika! Ja minäkö kauhistelin naapurin lapsien rajoitusta "ei kahta särvintä.samalle leivälle". Sekin tuntui omituisen pskkomielteiselle rajoitukselle.

   Lainaa

  47. Huoleton taikuri 3.3.2023 2:54
   Tulos: -60 (62 ääntä)
   Asiaton haltija: Mitäs Meri jos antaisit teinin syödä.
   Kyseessävoi olla myös syömishäiriö, jolloin sitä yösyöntiä pitäisi valvoa. Syömishäiriöiset valehtelevat ahmimiskohtauksista, koskahäpeävät niitä, mutta eivät voi estääkään ahmiistaan. Äiti keskeytti tyttären aikeet alkuunsa, josta tyttö kukustui. Tosin äidinkin reaktio jääkaapikolinaan oli perseestä.

   Lainaa

  48. Taitettu pohatta 3.3.2023 4:52
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Halukas matelija: Merin kaltaiset vanhemmat omanneena olin teininä oikein onnellinen kuukausirahoista, kun niillä pystyi hyvin myös ostamaan omia ruokia ja vaikka kouluun välipalaa.
   Aikoinaan kaverilla kylässä käydessä ei saanut ottaa maitoa kahviin, kun niiden mutsi oli ilmeisesti millilitran tarkkuudella laskenut että riittää x päivään asti.

   Lainaa

  49. Universaali paarma 3.3.2023 7:46
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Kuulas pulu: Ei ole edes huvittava juttu tuo Merin avautuminen. Huono homma, jos viisitoistavuotias kasvavassa iässä oleva teini ei saa omassa kodissaan käydä jääkaapilla ilman äitinsä kyttäystä ja somejulkisuutta. Ahdistava kontrollifriikki. Ei jatkoon. Toivottavasti tytöllä on elämässään mukavampiakin aikuisia.

   Ja tostahan saattaa nopeasti kehittyä syömishäiriö.

   Lainaa

  50. Rimppakinttu ihminen 3.3.2023 9:22
   Tulos: +33 (45 ääntä)
   Nimi: No se tekee kyllä järkeä, vaikka ei tullut selityksenä mieleen kun kuvitellin Facebookin edelleen ilmoittavan jos postausta on editoitu jälkikäteen.
   Miinusta koska ”tekee järkeä”. Hyi. Kieltoon.

   Lainaa

  51. Tulos: -24 (38 ääntä)
   Rimppakinttu ihminen: Miinusta koska ”tekee järkeä”. Hyi. Kieltoon.
   Käytän sitä nyt varmasti täällä toistekin 👌

   Lainaa

  52. Poistuva pupu 3.3.2023 12:53
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Tarvittava lisko: Omassa lapsuudessani oli ajoittain ja erinäisistä syistä rahasta todella tiukkaa, ja silloin kyllä rajoitettiin myös lapsilta ihan kaikkea. Ruokaa ei kuitenkaan koskaan jätetty hankkimatta rahaan vedoten, eikä ruokaa koskaan kielletty syömästä missään tilanteessa. Myös kyläileville kavereille [...]
   Sama täällä. Muistan tosin, että joskus loppukuut oli silleen tiukkoja, että pakastimen voimilla selvittiin iskän seuraavaan palkkapäivään. Mutta ei meillä silti koskaan nähty nälkää. 
   Meillä tosin osa iskän tuloista laitettiin reissuihin, koska iskän ja äidin puoleiset isovanhemmat asui kaukana ja setä ruotsissa, mutta koskaan kotona ei tarvinnut olla nälässä, siitä vanhemmat piti huolen.

   Lainaa

  53. Tuttu taistelija 3.3.2023 14:31
   Tulos: +33 (33 ääntä)
   Vanhemmillani on ollut tapana syödä iltapala 20 aikoihin jolloin itsekin söin iltapalan. Sitten he katsovat tv:tä 22 asti ja ennen nukkumaan käymistä syövät vielä voileivän ja jogurtin, minun on (teininä ja vielä kotona asuessa) pitänyt olla siihen aikaan nukkumassa tai ainakin omassa huoneessa enkä ole enää saanut syömistä. Aamulla he heräävät ensimmäisen kerran kello 6 syömään aamupalan, jotain pientä kuten jogurtin ja voileivän. Sitten käyvät vielä vähäksi aikaa nukkumaan ja 9 aikoihin syövät toisen aamupalan. Itse heräsin milloin 7 ennen kouluun lähtöä tai viikonloppuna joskus klo 9 ja söin aamupalan. Kyllä siinä teinille tulee monta tuntia nälkäisenä ja jos Merin perheessä on yhtään samanlainen ruokailurytmi niin en ihmettele jos teini etsii jotain syömistä keskellä yötä.

   Lainaa

  54. Tulos: +36 (38 ääntä)
   KikkaK: Toivottavasti tossa on kuitenkin huomioitu, että ajoittain tulee nälkä keskellä yötä, vaikka kuinka säännöllisyyteen pyrkisi. Ymmärrän tavoitteena säännölliset ruoka-ajat ja ajatuksena sen, että jos nyt joka yö tarvii yöpalaa, niin on hyvä miettiä miten päivällä tulee syötyä. Mutta itse oon [...]
     Jotenkin kauhistuttaa ajatus vanhemmasta, joka ei anna lapselleen ruokaa, oli kello sitten mitä tahansa. Toki jos yösyömisiä on enemmänkin, voidaan päätellä, ettei iltapala ole riittävä, ja tehdä sille sitten jatkossa jotain. Toki jos tulee syötyä epäterveellisesti, jääkaapin täyttäjän tulisi mennä itseensä sen suhteen, mitä siellä oikein on -itse en pidä herkkuja varastossa ihan oman terveyteni takia, vaan hedelmiä kulhossa ja padallista jotain minkä voi lämmittää, jääkaapissa (linssikeittoa tällä hetkellä). Jos ostaa herkkuja varastoon, niitä tulee sitten huomaamatta naposteltua, helpommalla pääsee kun on virittänyt ruokahuollon sellaiseksi, että jos kaipaa suuhunpantavaa, se mikä käteen sattuu on luultavasti terveellistä. Tietysti jos ostan keksejä, lapsi haluaa syödä ne eikä illallista, paras siis jättää kauppaan.
     Mutta nämä ovat siis "miten jatkossa" korjausliikkeitä: äitinä reaktioni nälkäiseen lapseen on "tarjoa ruokaa". Kamala ajatus pitää lasta nälkäisenä. 

   Lainaa

  55. Monitoroimaton mansikka 4.3.2023 0:11
   Tulos: -34 (50 ääntä)
   Meillä oli kotona tinkimätön sääntö että sapuskaa otettiin vain ruoka-aikoina eikä sitten muulloin ellei pöydällä ollut hedelmäkulhoa tai vihannesvatia josta sai napostella milloin mieli teki. Jääkaapille ei ollut kenelläkään mitään asiaa ruoka-aikojen ulkopuolella, eikä sitä sääntöä rikottu, eikä sen enempää kummasteltu omien eikä vieraiden toimesta. Kenellekään ei ole tullut asiasta traumoja eikä syömishäiriöitä. Pidän samaa sääntöä oman perheeni kesken eikä kukaan ole valittanut. Eivät pienet lapset, eivät teinit, eivätkä aikuisetkaan. Aterioilla saavat nassuttaa sapuskaa niin paljon kuin maha vetää ja jälkiruokaa jos haluavat ja hyvinhän nuo ovat pysyneet kylläisinä ja tyytyväisinä. Mutta se on meidän tapamme, ei sovi kaikille, joten jokainen syö omalla tavallaan.

   Lainaa

  56. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Nyt kyllä tämä vuoden äiti paineli omiakin kipupisteitä. Montakohan kertaa sitä tuli jätettyä ruokailut väliin, kun henkistä väkivaltaa käyttävä äitipuoli oli kotona... Juurikin tuota jokaisen suupalan laskemista ja turhasta loukkaantumista ja vauhkoamista. Lopultahan en tuntenut koskaan nälkää ja saatoin mennä päiväkausia pelkällä aamiaismuroilla (sokeroimattomia) koululounaalla. Arvatkaapa onko nyt

   Lainaa

  57. Tulos: +55 (57 ääntä)
   No läskipeukalot sentään. Että arvatkaapa, onko nyt aikuisena terve ruokasuhde, kun lapsena tottui siihen, että ihan normaalia syömistäkin piti piilotella ja omassa kodissa ei ollut lupaa olla olemassa (muuten kuin hiljaa omassa huoneessa). Terveisin aikuisiällä lihonut vaikeasti pitkäaikaismasentunut läski.

   Lainaa

  58. Pehmeä jänis 4.3.2023 8:07
   Tulos: -14 (18 ääntä)
   Omaol: Oishan se kauheeta jos joutuis niitä omia lapsiaan ruokkimaan.
   No sitä varteha meilä on koulut et käyvät sielä ruokansa napostelemassa

   Lainaa

  59. Tulos: +31 (33 ääntä)
   clover: No läskipeukalot sentään. Että arvatkaapa, onko nyt aikuisena terve ruokasuhde, kun lapsena tottui siihen, että ihan normaalia syömistäkin piti piilotella ja omassa kodissa ei ollut lupaa olla olemassa (muuten kuin hiljaa omassa huoneessa). Terveisin aikuisiällä lihonut vaikeasti pitkäaikaismasentunut läski.
     Kerronpa. Suhtauduin nuorena ruokaan hyvinkin epäterveesti (syy ei ollut äitini, joka antoi tarpeeksi ruokaa, vaan kiusaaminen). Löysin netistä senaikaisia "kehopositiivisuus"sivuja, kuten North American Association for Fat Acceptance -siihen aikaan (20+ vuotta sitten)  koko sanaa kehopositiivisuus ei ollut keksitty, vaan puhuttiin siitä, että siis todella oikeasti _isot_ ihmiset halusivat, että heitä ainakin kohdeltaisiin kuin ihmisiä, teorialla ehkäpä ei ole terveellistä painaa 200 kiloa, mutta vielä vähemmän terveellistä on painaa niin paljon, ja olla masentunut. Kuka siitä hyötyy? Oli miten oli, roikuin niillä sivuilla tukeakseni omaa itsetuntoani: ehkäpä koen olevani lihava, mutta en nyt sentään noin lihava! Huh! (En kommentoinut mitään, niin paskamainen en ollut varhaisteininäkään).
     Mutta tuli sitten luettua muiden juttuja, ja taustalla oli aika poikkeuksetta jotain kamalaa: varsinkin naisilla useimmiten äiti, joka luuli, että tytön pitää olla pajunhoikka, ja siten ei antanut tarpeeksi ruokaa. Pahimmilla tapauksilla ensimmäiset laihdutuslääkkeet, 70-luvulla amfetamiinia, 11-vuotiaana. Kaikilla täysi mahdottomuus saada omassa kodissaan syödä vatsansa täyteen kunnollista lämmintä ruokaa. Lopputulos aineenvaihdunta ja ruokasuhde täysin sekaisin, ja mahdottomuus olla aikuisena normaalipainon paikkeillakaan. Joo, en enää pönkitä omaa paremmuuttani sillä, että muut ovat isoja, siihen liian usein on tällainen syy. 
     (Sivumennen sanoen, ruokasuhteeni korjaantui kun kiusaaminen loppui, ja siitä luen kiitoksen äidilleni, joka ei koskaan puhunut painosta, ja antoi tarpeeksi ruokaa. Lapsena tosiaan olin pyöreä, nyt aikuisena normaalipainoinen. Omalle lapselleni luennoin vain siitä, miten tärkeää on syödä tarpeeksi ateria-aikaan, että jaksaa kasvaa -se, että tarjottu ateria on terveellinen on minun asiani eikä hänen). 

   Lainaa

  60. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 4.3.2023 19:36
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Kivi:   Kerronpa. Suhtauduin nuorena ruokaan hyvinkin epäterveesti (syy ei ollut äitini, joka antoi tarpeeksi ruokaa, vaan kiusaaminen). Löysin netistä senaikaisia "kehopositiivisuus"sivuja, kuten North American Association for Fat Acceptance -siihen aikaan (20+ vuotta sitten)  koko sanaa [...]
   Jos katsoo My 600lb lifeä, suurimmalla osalla on jonkinlainen kokemus vallankäytöstä, hylkäämisestä tai (seksuaalista ) hyväksikäytöstä lapsuudessaan. Ruoka on tosi isoille henkilöille useimmiten muutakin kuin hyvää ruokaa ja nautintoa. Kovin helposti ei kyllä painakaan 200-350 kg, se vaatii ihan työtä syödä sellainen määrä ruokaa eikä se tuota pelkkää mielihyvää. Myönnän kyllä, että oma kokemus perustuu täysin tv:n esitykseen, mutta ko. ohjelma antaa ymmärrystä miksi riippuvuus ruokaan on vaikea hoitaa.

   Lainaa

  61. Tulos: -9 (13 ääntä)
   Toj Karin: Joo, äidin asenteesta päätellen ei mikään ihme että käy yöllä hakemassa salaa eikä suostu kertomaan mitä oli syömässä.
   Ädistä tuli mieleen  yksi Koskelan Jussi ja uudenvuodenjuhlista kotio palannut Akseli, jolla oli tietenkin nälkä. Kun poika meni kaapille etsimään suuhunpantavaa, Jussi ärähti: "Annas olla kromehtimata sen lihakupin, ettes sitä vallan tyhjennä. Tälläkin vuosisadalla syödään mun tietääkseni."

   Lainaa

  62. Kesytön mansikka 6.3.2023 5:49
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   clover: No läskipeukalot sentään. Että arvatkaapa, onko nyt aikuisena terve ruokasuhde, kun lapsena tottui siihen, että ihan normaalia syömistäkin piti piilotella ja omassa kodissa ei ollut lupaa olla olemassa (muuten kuin hiljaa omassa huoneessa). Terveisin aikuisiällä lihonut vaikeasti pitkäaikaismasentunut läski.
   Meidän talossa isä oli keittiötä vahtiva natsi. Kaikesta ruuasta tuli kommenttia. Sitähän syötiin sitten aina kun silmä vältti, kun ei tienny milloin taas kehtaa mennä syömään. Olen nyt pahasta ylipainosta kärsivä keski-ikäinen. 🤷🏼‍♀️ En toki kaikkee voi sen piikkiin laittaa, mutta suhde ruokaan ja omaan kehoon ei oo koskaan ollu normaali.

   Lainaa

  63. Aseeton henkilö 6.3.2023 12:14
   Tulos: -27 (45 ääntä)
   Tuohon yösyömiseen sanoisin, että olen tässä tuon äidin puolella. On yksi ärsyttävämpiä asioita, kun teini kukkuu pitkälle aamuyöhön, ja käy "vähän" napostelemassa leivänpäälliseksi tarkoitettuja kinkkuja vetämällä koko paketin. On aika hiton ärsyttävää aamupalaa tehdessä huomata, ettei kinkkua ole enää yhtään, vaikka illalla vielä oli juuri avattu (tai jopa avaamaton) paketti jääkaapissa...

   Lainaa

  64. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Unelma-äiti Meri.

   Lainaa

  65. Kesytön krokotiili 7.3.2023 6:53
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Aseeton henkilö: Tuohon yösyömiseen sanoisin, että olen tässä tuon äidin puolella. On yksi ärsyttävämpiä asioita, kun teini kukkuu pitkälle aamuyöhön, ja käy "vähän" napostelemassa leivänpäälliseksi tarkoitettuja kinkkuja vetämällä koko paketin. On aika hiton ärsyttävää aamupalaa tehdessä huomata, ettei [...]
   No voisiko sille teinille ostaa jotain mieluisaa ja täyttävää naposteltavaa sinne jääkaappiin ja pyytää että jättäisi ne voileipäkinkut vähemmälle? Vaikka kaupasta käydä yhdessä valitsemassa jotain mikä hänelle maistuu.

   Lainaa

  66. Luonnonkihara myyrä 7.3.2023 12:44
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Tuttu taistelija: Vanhemmillani on ollut tapana syödä iltapala 20 aikoihin jolloin itsekin söin iltapalan. Sitten he katsovat tv:tä 22 asti ja ennen nukkumaan käymistä syövät vielä voileivän ja jogurtin, minun on (teininä ja vielä kotona asuessa) pitänyt olla siihen aikaan nukkumassa tai ainakin omassa [...]
   Ovatko vanhempasi hobitteja? Toinen aamupala  😀

   Lainaa

  67. Tulos: -4 (6 ääntä)
   Vieras roska: Meri on ilmeisesti kieltänyt lapselta ylimääräisen syömisen (ehkä ruoan hinnan vuoksi?). Teiniraukka joutunut salaa hakemaan nälkäänsä jotain syötävää. Ja vaikka ei olisikaan ollut nälkä, vaan pelkkä mieliteko, niin kivan jyrkkä reaktio äidiltä siihen.
   Tyttö haki varmaan porkkanaa, banskua, kurkkua ta jos oikein kokenut niin kesäkurpitsaa.

   Lainaa

  68. Silityskuiva pulu 11.3.2023 0:25
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   En mäkään lapseni syömisistä facessa avautuisi (tai no, olen avautunutkin siitä kun 8-kuisella paino tippui, kun syöminen ei vaan kiinnostanut), mutta mustakin periaate on, että hampaiden pesun jälkeen ei syödä mitään ennen aamua. Siitä säännöstä voi poiketa joululomalla (ja syödä konvehteja vielä sängyssä) ja jos on raskaana tai muuten vaan pahoinvoiva, mutta pääsääntöisesti annetaan hampaille taukoa happohyökkäyksistä yön ajaksi.

   Lainaa

  69. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Onpas paskamaista sheimata lasta syömisestä! 😡 Teineillä on muutenkin ihan helvetisti stressiä ja hormonit jyllää, ruokakaan ei ehkä maistu samaan aikaan kuin vanhemmille. Eikä omaa kehoaan osaa vielä kuunnella, yhtäkkiä havahtuu siihen että on ihan hirveä nälkä/jano. Toi valittava äiti voisi laittaa asioita perspektiiviin: olisi kiitollinen että oma lapsi on yöllä kotona turvassa eikä esim jossain huumeita vetämässä tai muuten jengiytymässä.

   Lainaa

  70. Pattayan Jorma 20.3.2023 5:23
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Mun pakun kylmälaukussa on aina metukkaa Merin 15 v. tytsylle.

   Lainaa

  71. Möhlä kotieläin 21.4.2023 3:11
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Merin teini on tervetullut meille syömään, hommaan naposteltaviakin jos niitä haluaa. Oma on vasta taapero mutta toivon että löytää tiensä jääkaapille aina kun on nälkä, kunhan ruoka maistuu ruoka-aikaankin, ja toivoakseni sellaista tilannetta ei tule mutta jos olisi rahat niin tiukilla että pitää säännöstellä syömisiä niin ne on kyllä mun omat syömiset, ei lasten. Tälleen mammana joka söi lapsena kunnolla lähinnä koulussa tai mummolassa ottaa hermoon tuollaiset Merit

   Lainaa

  72. Timmi makkara 31.5.2023 21:56
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   -S-: Luulin tuollaisten "merien" jääneen ysärille. Kaverin isä suuttui valtaisasta, koska söimme yöllä suolakeksejä metukan kanssa. Olin omassa kodissa tottunut, ett jos on nälkä, niin sitten haetaan keittiöstä syötävää. Olikin aikamoinen järkytys, että toisessa perheessä olisi tarvittu lupa kaikkeen syömiseen.
   Oli itselläkin sellaisia kavereita, joiden piti vanhemmiltaan kysyä lupa syödä jotain. Omassa kodissa kuitenkin piti jo aika pienestä pitäen osata tehdä aamupalat ja välipalat. Ei ollut vanhemmat passaamassa joka käänteessä.

   Lainaa

  73. Tilattava tuhatjalkainen 24.2.2024 23:42
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Meillä alle kouluikäiset lapset ei Malta syödä illalla, kun on kaikenlaista muuta mielekkäämpää puuhaa. Kun on nukkumaanmenoaika, silloin vasta muistetaan että on nälkä. Tai sitten yöllä. Minulle on ihan sama miten paljon syövät, mutta itseä ärsyttää herätä siihen kolinaan, kun lapset etsii kaapista ruokaa, kun ei illalla "muistanut" sadan kerran sanomisen jälkeen. Ei oikein voida sitä ruokaa väkisinkään kurkusta laittaa alas. Itse herään yöllä todella helposti, enkä saa enää nukuttua. Jos he osaisikik itse ottaa ruokaa hiljaa, niin etten siihen herää, niin syökööt minun puolesta vaikka koko kaapin tyhjäksi. Minä taidan olla meillä ainut, joka tarvitsee yöllä nukkua.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hiihtää, jääkaappi, kadonnut, keittiö, lapsi, meetvursti, napostella, rätti, samalla rätillä, siivota, syödä, tytär, vessa, wc