Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puskaradio suhisee, osa 34

Tarina sohvavierailusta: Mitä tapahtuu, kun otat tuntemattoman yöksi kylään?
Puskaradio suhisee, osa 34

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 41 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +198 (210 ääntä)
   Mistä se tietää että oli Make eikä Jere?

   Lainaa

  2. Tornipöllö 28.3.2023 1:27
   Tulos: -88 (160 ääntä)
   Ei Janitan äidille sitten tullut mieleen kysyä sen yövierailijan nimeä ennen kuin kutsui tämän kotiinsa?

   Lainaa

  3. Halukas matelija 28.3.2023 3:03
   Tulos: -30 (48 ääntä)
   Kertotaulu?

   Lainaa

  4. Tulos: +458 (470 ääntä)
   Emt, jos mä jonkun tuntemattoman luonani majotan, niin ei tulis kyl mieleenkään että paskois ja kusis ympäriinsä. Että ihan hyvästä syystä yllättynyt.

   Lainaa

  5. Tulistettu kuguaari 28.3.2023 4:16
   Tulos: +70 (82 ääntä)
   Ei ikinä Toppilaan yöksi, siellä ei pysy tolpillaan.

   Lainaa

  6. Mehukas banaani 28.3.2023 6:59
   Tulos: +129 (139 ääntä)
   Vain ruotsinkieliset saivat pysäköidä ilmaiseksi 18.3. Toriparkistako lie kysymys, luultavasti. Siellä vartijat ehkä kävivät läpi jokaisen kohdalla, osaako vastata oikein ruotsiksi muutamaan kysymykseen.

   Lainaa

  7. Tulos: -15 (37 ääntä)
   Kyllä on Toppila vähän muuttunu siitä 90-luvun alusta kun siellä tuli asuttua 🤣 Sillon rakennettiin ekat kerrostalot ja se oli oikein viihtyisää lähiötä, harmi :/

   Lainaa

  8. Itseasiassa 28.3.2023 7:59
   Tulos: +48 (54 ääntä)
   Mehukas banaani: Vain ruotsinkieliset saivat pysäköidä ilmaiseksi 18.3. Toriparkistako lie kysymys, luultavasti. Siellä vartijat ehkä kävivät läpi jokaisen kohdalla, osaako vastata oikein ruotsiksi muutamaan kysymykseen.
   Ilmoituksessa lukee Toriparkki, myös Torgparkeringen, joten on se.

   Lainaa

  9. Itseasiassa 28.3.2023 8:01
   Tulos: 0 (72 ääntä)
   Kyllä mulla joskus on ollut tuntemattomia yökylässä, mutta ne on kyllä majoittuneet muualle kuin sohvalle. Oi niitä sinkkuaikoja.

   Lainaa

  10. Syötävä pesusieni 28.3.2023 8:35
   Tulos: -25 (51 ääntä)
   Nimi: Mistä se tietää että oli Make eikä Jere?
   Voihan siihen olla vaikka kuinka monta tapaa. Ehkä vain sillä sohvalla jolla Make nukkui oli paskaa? Ehkä hänellä on valvontakamerat sisällä? 
   Lähtökohtaisesti kuitenkin voisi kuvitella, että tarinan kertoja tietää asiansa paremmin, kuin sinä. Joten ihan turhaan asiaa mietit.

   Lainaa

  11. Satavuotias lohikäärme 28.3.2023 8:54
   Tulos: +32 (40 ääntä)
   Nimi: Mistä se tietää että oli Make eikä Jere?
   Olisikohan Make järjestänyt tämän yökyläilyn?

   Lainaa

  12. Kiistaton rotta 28.3.2023 9:02
   Tulos: +116 (134 ääntä)
   Tornipöllö: Ei Janitan äidille sitten tullut mieleen kysyä sen yövierailijan nimeä ennen kuin kutsui tämän kotiinsa?
   Mä näkisin tässä semmosen kouhottavan äänekkään kanaemon, jolta ei saa edes sekunniksi suunvuoroa. Hyvän tottelevaisuuskoulutuksen saanut nuorimies ei ole sitten hämmennykseltään uskaltanut kysyä, että mitä täällä tapahtuu...

   Lainaa

  13. Tulos: +159 (165 ääntä)
   Janitan äidin kaveri ei sit illalla laittanu viestiä et poika ei tuukaan..?

   Lainaa

  14. Astmasta kärsivä noita 28.3.2023 9:12
   Tulos: +68 (88 ääntä)
   Angst: Janitan äidin kaveri ei sit illalla laittanu viestiä et poika ei tuukaan..?
   No jos se poika norkoilee kaduilla ja pummii tuntemattomilta sohvapaikkaa, niin perheen kommunikaatiossa voi olla yhtä sun toista häikkää.

   Lainaa

  15. Tulos: -14 (22 ääntä)
   Joskus 2000-luvun alussa oli inflaatio jyllännyt Turkissa niin, että miljoona liiraa vastasi suunnilleen yhtä euroa. Niihin aikoihin näin kuvan, jossa lippuluukun yläpuolella oli kaksikielinen kyltti, jossa luki: GİRİŞ BİR MİLYON ENTRANCE FEE 2 000 000 En olisi suoranaisesti yllättynyt, vaikka kuva olisi aito ja ulkomaalaisilta turisteilta olisi tarkoituksella peritty tuplahintaa.

   Lainaa

  16. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Suomenkieliset saavat pysäköidä ilmaiseksi la 8.3.2025.

   Lainaa

  17. Tulos: -38 (46 ääntä)
   Nimi: Mistä se tietää että oli Make eikä Jere?
   Täh? Eihän tuo syytä Makea henkilökohtaisesti yhtään mistään tai väitä tietävänsä sen tehneen jotain. Se nimeää vain kaksi epäiltyä tietämättä kumpiko on syyllinen.

   Lainaa

  18. Tulos: -7 (21 ääntä)
   Toppilassakin on alue jossa on rintamamiestaloja ja rauhallinen meininki. Sitten on tuoreempi Meritoppila, missä saattaa paikallisen baarin aitaa vasten maata kuollut ihminen eikä ketään kiinnosta, koska ihan normaali meininki. Tuo on alue minne ei kannata mennä yöllä, eikä kyllä päivälläkään. Siten ei nämä tarinat mitenkään ihmetytä. Perus Meritoppilameininkiä.

   Lainaa

  19. Tulos: +115 (121 ääntä)
   Kiistaton rotta: Mä näkisin tässä semmosen kouhottavan äänekkään kanaemon, jolta ei saa edes sekunniksi suunvuoroa. Hyvän tottelevaisuuskoulutuksen saanut nuorimies ei ole sitten hämmennykseltään uskaltanut kysyä, että mitä täällä tapahtuu...
   Mitähän se oli siellä alaovella "norkoillut"? Ollut tupakalla? Kavereita tai puolisoa odottamassa?
   Sit yhtäkkiä joku touhokas mamma repii mukanaan omaan asuntoonsa, höpöttää taukoamatta että "vessa on tossa vasemmalla, kengät ja takin voit jättää siihen. Tässä sulle peitto ja tyyny, levitin jo vuodesohvan käypäs nukkumaan. Ai niin ja voit varmaan auttaa tytärtä kantamaan laatikot autoon sit huomenna? No niin, öitä." 
   ... Okei? 😶 Kai mä.. Sit käyn nukkumaan? 🤷‍♂️

   Lainaa

  20. Tulos: +31 (35 ääntä)
   sori oikeesti

   Lainaa

  21. Uneton meduusa 28.3.2023 12:30
   Tulos: +76 (76 ääntä)
   Okei, Toppilassa en ole majoittanut enkä majoittanut. Mutta eiköhän esim. Airbnb ja Couchsurfing (joista edellisessä raha ei vaihda omistajaa) perustu siihen, että joku majoittaa tuntemattomia kodissaan...ja pääsääntöisesti kai luotetaan siihen, ettei ruukkukasveihin kusta.

   Lainaa

  22. Kiitettävä tohtori 28.3.2023 12:32
   Tulos: +98 (98 ääntä)
   Luulis olevan ymmärrettävää et yllättyy siitä et ihmiset ei osaa olla sisäsiistejä.

   Lainaa

  23. Kapitalisoitu lihapiirakka 28.3.2023 13:43
   Tulos: -11 (65 ääntä)
   Tuli mieleen, kun meillä kerran kävi erikoinen vieras kylässä. Eräänä iltana ovikello soi ja oven takana seisoi tuntematon mies. Hän vaikutti ystävälliseltä, mutta oli hieman arka. Kerroimme hänelle, että hän voi jäädä yöksi sohvallemme, jos hän tarvitsee paikkaa nukkua. Aamulla herätessämme huomasimme, että mies oli yhä sohvalla. Hän oli riisunut paitansa nukkuessaan. Kun mies nousi ylös sohvalta, huomasimme selässä valtavan natsitatuoinnin. Kysyimme mieheltä hänen taustoistaan, mutta hän kieltäytyi kertomasta mitään. Tilanne oli hyvin epämiellyttävä ja päätimme pyytää miestä poistumaan välittömästi. Olimme järkyttyneitä ja pelästyneitä, mutta samalla kiitollisia, ettei mitään käynyt. Mieheni on tummaihoinen.

   Lainaa

  24. Äänekäs hyttynen 28.3.2023 14:18
   Tulos: -22 (28 ääntä)
   Ai että, sohvasurffaus on nykyajan versio siitä, kun tuntematon mies tarjosi karkkia koulun pihalla. Ei voi koskaan olla varma, kenen sohvalla yöpyy tai mitä aamupalaksi tarjotaan. Siinä sitä sitten urheasti syödään majoneesivoileivän kuivaa reunaa ja toivotaan, ettei se samainen tuntematon mies ole myrkyttämässä sun mehua.

   Lainaa

  25. Heska Pavonen 28.3.2023 14:43
   Tulos: -7 (25 ääntä)
   Nimi: Mistä se tietää että oli Make eikä Jere?
   Ilmiselvää on, että taisteluparista Jere oli yön kalpea ratsastaja, joka uhrautui antamaan huvia ratsulle, Siispä Makelle jäi jäljelle Kanaalin apina.

   Lainaa

  26. Tulos: -18 (32 ääntä)
   Onko se liikaa vaadittu että katsotaan kalenterista kumpi päiväon lauantai ja päätellään siitä kummassa on virhe?

   Lainaa

  27. Tulos: +51 (53 ääntä)
   Uneton meduusa: Okei, Toppilassa en ole majoittanut enkä majoittanut. Mutta eiköhän esim. Airbnb ja Couchsurfing (joista edellisessä raha ei vaihda omistajaa) perustu siihen, että joku majoittaa tuntemattomia kodissaan...ja pääsääntöisesti kai luotetaan siihen, ettei ruukkukasveihin kusta.
     AirBnb'n kautta olen majoittunut usein -yleensä kohtaa ihmisiä, joilla se asunto on sijoitusasunnoksi tarkoitettukin, ja on varsin hotellimainen. Mutta on käynyt myös niin, että asunto oli ihan majoittajan oma koti -oli lähdössä viikonlopuksi reissuun -ja erittäin huokeaan hintaan kuului majoittajan kissasta huolehtiminen. Mikäs siinä, pidän kissoista ja tein sen mielelläni -en silti olisi itse ihan noin luottavainen. Mitä jos joku haluaa vain sen edullisen hinnan eikä sitten ruokikaan kissaa? Nääntynyt kissa on vähän eri kertaluokan vahinko kuin se, että joutuu siivoamaan.
     Nuoruudessani kun olin haahuilemassa baarista kotiin, ja siten kovin hyvällä tuulella, törmäsin turistiin (asuin isossa eurooppalaisessa kaupungissa, jossa paljon reppureissaajia), joka kyseli halpaa hostellia. Neuvoin, mutta oli kuulemma niissä käynyt, ja liian kallista/ täynnä. No, olen itsekin reissannut paljon kyseenalaisella budjetilla, ja kuten sanottu, olin hyvällä tuulella, joten totesin että mitä tässä, saat nukkua sohvassani. -Tyyppi sitten asettui siihen viikoksi. Tosin hänestä ei näkynyt kuin rinkka, pyöri päivät ulkona. Aivan mallivieras, rinkan lisäksi toinen seikka, mistä saattoi havaita että paikalla on joku, oli, että hän jätti joka aamu kahvia ja croissantteja valmiiksi. 
     Tutuntuttuja majoittaessani käytös on harvemmin ollut näin hyvää, ikävimmät jättivät bongin lattialle vaikka olin pyytänyt, ettei asunnossa polteta, ja kompastuin siihen kotiin tullessani, joten vedet pitkin. 
     Nykyisin, kun asunnossani on kissoja ja lapsi, en uskaltaisi ottaa ketään jota en tunne hyvin: bongivesi lattialla on yksi asia, vaikkapa avonainen ikkuna josta kissa/ lapsi voi pudota on ihan eri. 

   Lainaa

  28. Kapitalisoitu lihapiirakka 28.3.2023 15:42
   Tulos: -12 (60 ääntä)
   Kapitalisoitu lihapiirakka: Tuli mieleen, kun meillä kerran kävi erikoinen vieras kylässä. Eräänä iltana ovikello soi ja oven takana seisoi tuntematon mies. Hän vaikutti ystävälliseltä, mutta oli hieman arka. Kerroimme hänelle, että hän voi jäädä yöksi sohvallemme, jos hän tarvitsee paikkaa nukkua. Aamulla herätessämme [...]
   Saanko sanoa suoraan? Olen hieman pettynyt ja surullinen siitä, että kommenttini on saanut pelkkiä miinusääniä, vaikka näin vaivaa sen kirjoittamisessa ja yritin tiivistää sen mahdollisimman selkeäksi ilman turhaa jaarittelua ja kielikoruja. Voi olla että tää kuulostaa vähän uhriutuvalta, mutta rehellisesti sanottuna tuli paska fiilis.

   Lainaa

  29. Likomärkä tussu 28.3.2023 16:37
   Tulos: -8 (10 ääntä)
   Tainnut käydä muutama crustipunkkari kylässä.

   Lainaa

  30. Nuutunut kivi 28.3.2023 17:53
   Tulos: +24 (32 ääntä)
   Uneton meduusa: Okei, Toppilassa en ole majoittanut enkä majoittanut. Mutta eiköhän esim. Airbnb ja Couchsurfing (joista edellisessä raha ei vaihda omistajaa) perustu siihen, että joku majoittaa tuntemattomia kodissaan...ja pääsääntöisesti kai luotetaan siihen, ettei ruukkukasveihin kusta.
   Jälkimmäisessä raha ei vaihtane omistajaa. Itse olen ainakin maksanut rahalla Airbnb majoitukseni.

   Lainaa

  31. Pohdiskelija 28.3.2023 19:45
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Mulla heräs pohdinta, että oliskohan poika mahdollisesti luullut olleensa muualla kuin tuolla yötä, kun tekstistä päätellen ei äitinsä kaveria (tätä toista äitiä) nähnyt vaan ainoastaan tämän lapsen.

   Lainaa

  32. Kuumennettu hämähäkki 28.3.2023 20:40
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Jotenkin niin symppis mielikuva siitä hämmentyneestä miekkosesta nostelemassa kiltisti laatikoita kun käsketään :D

   Lainaa

  33. Välilaskuton salaatti 29.3.2023 0:28
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Kapitalisoitu lihapiirakka: Saanko sanoa suoraan? Olen hieman pettynyt ja surullinen siitä, että kommenttini on saanut pelkkiä miinusääniä, vaikka näin vaivaa sen kirjoittamisessa ja yritin tiivistää sen mahdollisimman selkeäksi ilman turhaa jaarittelua ja kielikoruja. Voi olla että tää kuulostaa vähän uhriutuvalta, mutta rehellisesti sanottuna tuli paska fiilis.
   Olisko ei tarinan kerronnan, vaan sisällön takia. Ei kannata ottaa tuntemattomia oven takana kolkuttelijoita sisälle nukkumaan.

   Lainaa

  34. Vauhdikas kissa 29.3.2023 1:03
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Uneton meduusa: Okei, Toppilassa en ole majoittanut enkä majoittanut. Mutta eiköhän esim. Airbnb ja Couchsurfing (joista edellisessä raha ei vaihda omistajaa) perustu siihen, että joku majoittaa tuntemattomia kodissaan...ja pääsääntöisesti kai luotetaan siihen, ettei ruukkukasveihin kusta.
   Jos Meri-Toppilassa on Airbnb:tä tarjolla niin en menisi. Pääsee vielä Alibiin ja Murha.infoon eikä missään hyvässä mielessä.

   Lainaa

  35. Tulos: +21 (21 ääntä)
   jukkapalmu: Onko se liikaa vaadittu että katsotaan kalenterista kumpi päiväon lauantai ja päätellään siitä kummassa on virhe?
   On, jos saman asian voi päätellä ilman kalenteria siitä, kumpi päivä on jo mennyt lehden ilmestyessä.

   Lainaa

  36. Mieletön banaani 30.3.2023 6:59
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Vauhdikas kissa: Jos Meri-Toppilassa on Airbnb:tä tarjolla niin en menisi. Pääsee vielä Alibiin ja Murha.infoon eikä missään hyvässä mielessä.
   Voiko näihin yleensä päästä hyvässä mielessä?

   Lainaa

  37. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Nimi: Mistä se tietää että oli Make eikä Jere?
   Jos on kerran Maken pökäleen nähnyt, niin kyllä tietää.

   Lainaa

  38. Pilkuntarkka näsäviisastelija 31.3.2023 8:05
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   jukkapalmu: Onko se liikaa vaadittu että katsotaan kalenterista kumpi päiväon lauantai ja päätellään siitä kummassa on virhe?
   Varmaan molemmat ovat, mutta eri vuosina. Lehdellä toki on päiväys, mutta parkkitarjouksessa vuotta ei ole rajattu mihinkään tiettyyn. Tuostahan saa kivasti monivuotisen perinteen. Suomenkielisille eri vuosina kuin ruotsinkielisille, etteivät ilmaisparkit aivan kesken loppuisi. 😁

   Lainaa

  39. Melvin von Hercules 2.4.2023 2:37
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Itseasiassa: Kyllä mulla joskus on ollut tuntemattomia yökylässä, mutta ne on kyllä majoittuneet muualle kuin sohvalle. Oi niitä sinkkuaikoja.
   Anita, sinäkö se olet? Muistan yhä elävästi kuinka orgasmisi rampautti sinut herran vuonna 1963. Laita yv:tä, niin otetaan uusinnat.

   Lainaa

  40. Melko kesyaasi 3.4.2023 22:48
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Laura: Mitähän se oli siellä alaovella "norkoillut"? Ollut tupakalla? Kavereita tai puolisoa odottamassa? Sit yhtäkkiä joku touhokas mamma repii mukanaan omaan asuntoonsa, höpöttää taukoamatta että "vessa on tossa vasemmalla, kengät ja takin voit jättää siihen. Tässä sulle peitto ja tyyny, levitin jo vuodesohvan käypäs [...]
   On siinä aamulla ollut selittelemistä tyttöystävälle. ”Eikun oikeesti vaan harmittomasti tossa naapurin sohvalla nukuin ku se vaati.”

   Lainaa

  41. Tulos: -4 (4 ääntä)
   Nimi: Mistä se tietää että oli Make eikä Jere?
   ?? Makelle ja Jerellehän se tuossa sano? molemmille?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kukka, kuva, käännös, lyhenne, parkkipaikka, päivämäärä, sohva, sohvasurffailu, tuntematon, yövieras