Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 254

Mies vaihtaa nimeään – eikä vaimo saa koskaan tietää.
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 254

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +405 (415 ääntä)
   Tossa sukunimijutussa ex-mies kannattaa haastaa kaiken varalta oikeuteen. Petran serkku on juristi.

   Lainaa

  2. Äkkiarvaamaton norsu 2.3.2023 0:20
   Tulos: +178 (182 ääntä)
   Hattu: Tossa sukunimijutussa ex-mies kannattaa haastaa kaiken varalta oikeuteen. Petran serkku on juristi.
   Petran serkkuhan se oli, melkein pääsi unohtumaan kenen serkku oli se juristi.

   Lainaa

  3. Peseytymätön kesyaasi 2.3.2023 0:40
   Tulos: +202 (212 ääntä)
   Ne on nuo Samsungin iPadit vaikeita murtaa. Ei osaa edes iHelp kaverit avata niitä. Kai se on Applelle lähetettävä jenkkeihin. Yst. terveisin iTapsa.

   Lainaa

  4. Pekka Kana 2.3.2023 4:25
   Tulos: -128 (156 ääntä)
   Hattu: Tossa sukunimijutussa ex-mies kannattaa haastaa kaiken varalta oikeuteen. Petran serkku on juristi.
   Taidettu katsoa vähän liikaa jenkkiohjelmia jos kuvittelet että Suomessa pystyy "haastamaan oikeuteen".

   Lainaa

  5. Tuhomaatti 2.3.2023 5:27
   Tulos: +243 (281 ääntä)
   Näin It tukihenkilönä voin sanoa että melkein jokainen 45+ henkilö sanoo mitä tahansa tabia ipadiksi. Voi pojat kun tuo vaikeuttaa hommia aika ajoin.

   Lainaa

  6. Tulos: +169 (175 ääntä)
   Tuhomaatti: Näin It tukihenkilönä voin sanoa että melkein jokainen 45+ henkilö sanoo mitä tahansa tabia ipadiksi. Voi pojat kun tuo vaikeuttaa hommia aika ajoin.
   Omana aikana, kun olin IT tukihenkilö, niin monet, ikään katsomatta, luulivat, että internet on yhtä kuin Google. Tuki pyynnöt olivat siis, "Tämä google ei toimi, voitteko korjata? Sinun verkkoyhteys ei toiminut, koska et ollut antanut wlanin salasanaa. Voi kiitos, nyt minun Google toimii taas"

   Lainaa

  7. Mieshoitsu 2.3.2023 6:09
   Tulos: +404 (432 ääntä)
   Näin mieshoitajana sanoisin että täysin asiatonta käytöstä terveydenhoitoalan ammattilaiselta potilasta kohtaan. Tottakai asiassa on aina kaksi osapuolta ja se miten todenmukainen potilaan kertomus asiasta on. Olisi mukava kuulla toisenkin osapuolen kokemus asian hoitamisesta, mutta tämän tiedon valossa kyllä täysin asiatonta käytöstä.

   Lainaa

  8. Eräsvaan 2.3.2023 6:33
   Tulos: -36 (110 ääntä)
   Missä julkinen terveydenhuolto toimii niin hyvin, että hoitaja konsultoi lennosta lääkäriä?

   Lainaa

  9. Lempeä kärpänen 2.3.2023 6:39
   Tulos: -139 (227 ääntä)
   Luettelen tässä kaikki, jotka uskovat terveyskeskustarinan oleva totta:

   Lainaa

  10. Synnyttävä pupu 2.3.2023 7:13
   Tulos: +150 (296 ääntä)
   Mieshoitsu: Näin mieshoitajana sanoisin että täysin asiatonta käytöstä terveydenhoitoalan ammattilaiselta potilasta kohtaan. Tottakai asiassa on aina kaksi osapuolta ja se miten todenmukainen potilaan kertomus asiasta on. Olisi mukava kuulla toisenkin osapuolen kokemus asian hoitamisesta, mutta tämän tiedon valossa kyllä täysin asiatonta käytöstä.
   Lempeä kärpänen: Luettelen tässä kaikki, jotka uskovat terveyskeskustarinan oleva totta:
   Tässä kaksi lisä esimerkkiä siitä, kuinka paljon naisten kuukautisvaivoja vähätellään.
   Aina saa kuulla, että keksit vähintään puolet oireista tai, että ei se niin paha ole.

   Lainaa

  11. Maksuunpantu maahinen 2.3.2023 7:24
   Tulos: +281 (295 ääntä)
   Toivottavasti kyseisestä hoitsusta on tehty reklamaatio. Nuo kommentit ovat asiattomia ihan sama miten tai miksi ne on heitetty

   Lainaa

  12. Kunniaton pulu 2.3.2023 7:27
   Tulos: +71 (87 ääntä)
   Mieshoitsu: Näin mieshoitajana sanoisin että täysin asiatonta käytöstä terveydenhoitoalan ammattilaiselta potilasta kohtaan. Tottakai asiassa on aina kaksi osapuolta ja se miten todenmukainen potilaan kertomus asiasta on. Olisi mukava kuulla toisenkin osapuolen kokemus asian hoitamisesta, mutta tämän tiedon valossa kyllä täysin asiatonta käytöstä.
   Näin tranaportter kuskina sanoisin saman.

   Lainaa

  13. Kouluttamaton muurahainen 2.3.2023 7:28
   Tulos: +126 (152 ääntä)
   Mieshoitsu: Näin mieshoitajana sanoisin että täysin asiatonta käytöstä terveydenhoitoalan ammattilaiselta potilasta kohtaan. Tottakai asiassa on aina kaksi osapuolta ja se miten todenmukainen potilaan kertomus asiasta on. Olisi mukava kuulla toisenkin osapuolen kokemus asian hoitamisesta, mutta tämän tiedon valossa kyllä täysin asiatonta käytöstä.
   Jos oletetaan, että tarinassa kerrotut mieshoitajan kommentit ovat totta, niin ne ovat asiattomia ihan riippumatta siitä, kuinka asiaton, hankala, ärsyttävä, itsepäinen, ilkeä tai mitä tahansa itse asiakas on ollut. Mieshoitajien puolustukseksi kuitenkin sanon, että minä en ole koskaan törmännyt asiattomaan mieshoitajaan, mutta asiattomiin naishoitajiin kyllä. Olen silti tavannut myös mieshoitajia.

   Lainaa

  14. Kaatuileva peura 2.3.2023 7:30
   Tulos: +179 (209 ääntä)
   Synnyttävä pupu: Tässä kaksi lisä esimerkkiä siitä, kuinka paljon naisten kuukautisvaivoja vähätellään.Aina saa kuulla, että keksit vähintään puolet oireista tai, että ei se niin paha ole.
   Lisäksi siis ei oikeasti uskota että lääkärit/hoitsut käyttäytyis noin. Siis oikeasti kun varmaan jokaisella naisella on jokin tarina milloin on vähätelty tai suorastaan ohitettu naisten vaivoja.
   Lisäksi kaikki vaivat laitetaan kukkautisten syyksi ja myös kipuja vähätellään, "koska naiset nyt on vaan hysteerisiä ja heikkoja". Mä oikeasti välttelen menemästä tuntemattomille lääkäreille, koska tiedän ettei saa hoitoa. Nyt onneksi kaksi luottolekuria <3 Molemmat toki naisia!

   Lainaa

  15. Sähköistetty hauki 2.3.2023 7:34
   Tulos: +69 (129 ääntä)
   Synnyttävä pupu: Tässä kaksi lisä esimerkkiä siitä, kuinka paljon naisten kuukautisvaivoja vähätellään.Aina saa kuulla, että keksit vähintään puolet oireista tai, että ei se niin paha ole.
   Eipä tuossa ensimmäisessä vähätelty laisinkaan. Todettiin vain, että tarinalla on vähintään se kaksi puolta, usein jopa kolme ja ennen kuin mielipidettä toteaa suuntaan tahi toiseen, pitää se toinenkin näkemys olla tiedossa. Mainittiin jopa, että asiaton oli käytös jos potilaan kertomus on totta. Pelkän kertomuksen esittäminen sosiaalisessa mediassa ei takaa, että kertomus on edes hiukan totta.

   Lainaa

  16. Kiinnitetty sitruuna 2.3.2023 7:55
   Tulos: -29 (65 ääntä)
   Lempeä kärpänen: Luettelen tässä kaikki, jotka uskovat terveyskeskustarinan oleva totta:
   naistenhuonetta monta vuotta seuranneena uskallan myös väittää, että on käytetty aika montaa eriväristä värikynää tuota kirjoittaessa. about 90% tarinoista sielä loppujenlopuksi paljastuu täysin eriksi, mitä julkaisussa alunperin kerrotaan.

   Lainaa

  17. Pliisu leijona 2.3.2023 8:07
   Tulos: +158 (174 ääntä)
   Lapsen päiväkodista aikanaan tuli kyselyä, onko kotona ipadia, että lapsi voisi harjoitella kirjaimia siitä. Vastasin kahdelle kysyjälle erikseen, että ei ole ipadia. Lopulta jouduin kertomaan heille, että Samsungin tabletti toki löytyy, ja sillä on jo viikkoja harjoiteltukin. Hoitajien ällistys: me luultiin ettei teillä oo pädiä! Arrgh, en jaksanut.

   Lainaa

  18. Kimakka paprika 2.3.2023 8:14
   Tulos: -68 (84 ääntä)
   Siis kuinka vähän voi omien ja lasten asioiden hoitaminen kiinnostaa, jos ei reilun puolentoista vuoden aikana käy ilmi heidän oikea nimensä.

   Lainaa

  19. Impotentti kurkku 2.3.2023 8:25
   Tulos: +76 (90 ääntä)
   Erikoinen parisuhde jos sen perustana on pelkästään yhteinen sukunimi.

   Lainaa

  20. Tulos: +161 (161 ääntä)
   "Heidi Aitta-Ahon kuukautiset olivat jatkuneet kaksi viikkoa, kun mieshoitaja ehdotti tulppaa alapäähän" https://yle.fi/a/74-20017968

   Lainaa

  21. Itseasiassa 2.3.2023 8:37
   Tulos: +117 (121 ääntä)
   Mieshoitsu: Näin mieshoitajana sanoisin että täysin asiatonta käytöstä terveydenhoitoalan ammattilaiselta potilasta kohtaan. Tottakai asiassa on aina kaksi osapuolta ja se miten todenmukainen potilaan kertomus asiasta on. Olisi mukava kuulla toisenkin osapuolen kokemus asian hoitamisesta, mutta tämän tiedon valossa kyllä täysin asiatonta käytöstä.
   Tuosta oli ainakin Ylellä artikkeli ja soittanut potilas oli siinä ihan omalla nimellä. Sain ainakin sen käsityksen, että keskustelu oli mennyt juuri noin.
   Ja itse koen saaneeni taannoin pitkästä aikaa vähättelyä mieslääkäreiltä. Söin kuukauden sisällä 4 antibioottikuuria virtsatietulehdukseen, kertaakaan ei löytynyt virtsasta bakteereita ja oireet eivät viitanneet siihen muuten kuin että kipu oli alavatsassa. Syyn löysi näiden jälkeen viides lääkäri, joka on nainen, ja sain oikeat lääkkeet. Mutta jos joka kerta sanoo, ettei pissatessa kirvele ja ei ole muutenkaan tyypillisiä oireita, niin annetaan vain uutta reseptiä pissatuheldukseen. Ehkä gyne olisi ollut viimeistään toisen virtsanäytteen jälkeen oikea osoite, kun edellisestä tulehduksesta on useita vuosia aikaa. 

   Lainaa

  22. Itseasiassa 2.3.2023 8:50
   Tulos: +85 (85 ääntä)
   Ehkä se avioero oli ihan paikallaan jos toinen on jo vaihtanut sukunimensä valmiiksi. Ja turha roikkua siinä että yhteiset sukunimet tekee perheen, kyllä siihen tarvitaan jotain ihan muuta. Mullakin on suurimman osan sisaruksista ja toisen vanhemman kanssa eri sukunimet ja meidän välistä suhdetta määrittävät ihan eri asiat.

   Lainaa

  23. Toj Karin 2.3.2023 9:26
   Tulos: -7 (63 ääntä)
   Sähköistetty hauki: Eipä tuossa ensimmäisessä vähätelty laisinkaan. Todettiin vain, että tarinalla on vähintään se kaksi puolta, usein jopa kolme ja ennen kuin mielipidettä toteaa suuntaan tahi toiseen, pitää se toinenkin näkemys olla tiedossa. Mainittiin jopa, että asiaton oli käytös jos potilaan kertomus on [...]
   Idioottia väittää vähäteltiinkö siinä teknisesti ottaen naista vai naisten vaivoja, mutta molemmissa vitseissä asiakas oli vitsin perse ja punch-line, joten menee teknisestikin ottaen täysin samaan kategoriaan kuin mainittu vähättely.

   Lainaa

  24. Tulos: +99 (101 ääntä)
   Itseasiassa: Ehkä se avioero oli ihan paikallaan jos toinen on jo vaihtanut sukunimensä valmiiksi. Ja turha roikkua siinä että yhteiset sukunimet tekee perheen, kyllä siihen tarvitaan jotain ihan muuta. Mullakin on suurimman osan sisaruksista ja toisen vanhemman kanssa eri sukunimet ja meidän välistä suhdetta määrittävät ihan eri asiat.
   Minulle tuli heti ensimmäisenä mieleen, että mies on tuolloin nimen vaihtaessa jo tiennyt että eroaa, sen puolitoista vuotta on sitten järjestellyt hissukseen asioita hänen edukseen.

   Lainaa

  25. Esiintyvä käärme 2.3.2023 9:47
   Tulos: +143 (151 ääntä)
   Sisältövaroitus: tiivistettyjä keskusteluja intiimiasioista lääkärien kanssa. Mieshoitajien kans oon intiimivaivojen kans ollu tosi vähän tekemisissä, mutta mieslääkärit on kyllä usein sillä saralla todella ylimielisiä, vähätteleviä, epäuskoisia. Helläkätisempiä kyllä sisätutkimuksissa, mutta aivan liian usein kertakaikkisen tietämättömiä. Muutama esimerkki mieslääkäreiden kommenteista minulle: "Et voi olla raskaana, koska olet neitsyt." No tuota, luulen tietäväni itse kyllä paremmin, olenko ollut yhdynnässä vai en. "Sinulla on kovat kivut, koska kuukautisveri ei pääse ulos liian ahtaasta emättimen aukosta." Hmmm, mielenkiintoista. Vastahan mulla on neljä vuotta ollut runsaat ja kellontarkat kuukautiset - ilman suurempia kipuja. "Et voi mitenkään tietää, milloin olet tullut raskaaksi." No sen ainakin voin sataprosenttisen varmaksi tietää, etten ainakaan tuon sun raskauskiekkosi määrittelemänä aikana, koska puolisoni oli toisessa maassa, enkä ollut käynyt myöskään vieraissa. "Pitäis olla vähän iloisempaa musiikkia, ni (supistus)kipukin voisi helpottaa." Kiitos kun kerrot, millainen musiikki minua rentouttaa ja tuo turvallisuudentunnetta!

   Lainaa

  26. Dekadentti oliivi 2.3.2023 10:01
   Tulos: +27 (55 ääntä)
   Tuhomaatti: Näin It tukihenkilönä voin sanoa että melkein jokainen 45+ henkilö sanoo mitä tahansa tabia ipadiksi. Voi pojat kun tuo vaikeuttaa hommia aika ajoin.
   Melkein jokainen, joka sun kanssa asioi, mutta ne 45+ ikäiset, jotka ei sun apua tarvi (kuten minä) osaa kyllä erottaa. Myös mun 50+ ikäinen siskoni osaa erottaa. Myös kaikki mun työkaverit osaa erottaa. Jne jne

   Lainaa

  27. Valittu mestari 2.3.2023 10:01
   Tulos: +26 (46 ääntä)
   Mieshoitajista puheenollen. Minulta on otettu elämäni aikana satoja kertoja verinäyte. Ainoa kerta kun se on todella koskenut, oli kun mieshoitaja oli tökkimässä neulaa ja vielä seurasi tarkkaan muuttuuko ilmeeni. Outo sattuma.

   Lainaa

  28. Hajuton sateenvarjo 2.3.2023 11:10
   Tulos: +20 (36 ääntä)
   Pliisu leijona: Lapsen päiväkodista aikanaan tuli kyselyä, onko kotona ipadia, että lapsi voisi harjoitella kirjaimia siitä. Vastasin kahdelle kysyjälle erikseen, että ei ole ipadia. Lopulta jouduin kertomaan heille, että Samsungin tabletti toki löytyy, ja sillä on jo viikkoja harjoiteltukin. Hoitajien [...]
   Miksi ei voi vaan kysyä onko pädiä? Sehän on helpompi sanoakin kuin iiiipädi tai aipäd? Kuitenkaan Applen tuotemerkkiä iPad edustavia laitteita ei ole >90% kaikista vaan muitakin on paljon.

   Lainaa

  29. Itsekeksitty eläin 2.3.2023 11:29
   Tulos: +93 (93 ääntä)
   Toivottavasti nykyään ja tulevaisuudessa käytöstavat kehittyvät ja ihmiset uskaltavat potilaanakin vaatia asiallista kohtelua. Minulle on sattunut useita huonoja kokemuksia, eikä niihin ole osannut nuorena ja muutenkin heikossa kunnossa ja alisteisessa asemassa juuri mitenkään puuttua. Jälkeenpäin kyllä suututtaa, etenkin hermoratatutkimuksen tehnyt lääkäri, joka sanoi ettei minulla ole vikaa kuin päässä. Vain pari viikkoa myöhemmin löytyi magneettikuvauksessa kolme välilevynpullistumaa, jotka aiheuttivat suuria kiputiloja, voimattomuutta ja turtuutta/tunnottomuutta. Olin niin herkkäuskoinen tai itseäni epäilevä, että otin lääkärin sanat ihan todesta ja olin ainakin lähes valmis uskomaan, että vain "kuvittelen" itseni sairaaksi, vaikken saanut edes haarukkaa nostetuksi suuhun toisella kädellä. Leikkaus vei kivut, mistä olen hyvin kiitollinen, mutta kyllä terveydenhoitojärjestelmämme on huonolla tolalla. Kolme leikkausta läpikäyneenä olen kokenut myös, kuinka hankalana pidetään, jos potilaalla on rajoitteita, muita, kuin juuri hoidettava vaiva, tms.joka sitten pitää ikävästi huomioida hoitoa järjestettäessä. Esimerkiksi se, että yleisimmät esilääkityksessä käytetyt kipulääkkeet eivät minulle sovi (aiheuttaa välittömän oksentamisen, testattu useamman kerran), on tuottanut ikäviä reaktioita, ja ilkeyttä, kuinka sitten kehtaan olla kipeä ilman lääkettä tai vajaalla lääkityksellä, kun "lääke ei kelpaa". Huh, näitä vastaavia tilanteita tulee mieleen nyt niin monta, että tulen todella vihaiseksi. Harmin paikka, kun miltei kaikki ovat tapahtuneet 7-20 vuotta sitten, eikä useimmista tilanteista ole henkilöiden nimiä tiedossa, joten myöhäistä enää tehdä mitään. Toivottavasti itsekin osaan jatkossa pitää puoliani paremmin, mutta kyllä asetelma on päälaellaan, jos hoidettavana oleva, kipeä ja kenties heikossa tajunnantilassa oleva ihminen joutuu puolustautumaan niitä kohtaan, jotka ovat vastuussa hänen terveydestään ja sen hoidosta.

   Lainaa

  30. Viritetty pähkinä 2.3.2023 11:29
   Tulos: +34 (42 ääntä)
   Tai se kun joku kutsuu videopuhelita facetimeks, eikä edes omista iPhonea missä kyseinen sovellus on. "Soitan facetimen whatsappissa"... Nojoo no kyllähän sen ymmärtää mitä meinaa, mutta silti.

   Lainaa

  31. It's a deal 2.3.2023 11:33
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Valittu mestari: Mieshoitajista puheenollen. Minulta on otettu elämäni aikana satoja kertoja verinäyte. Ainoa kerta kun se on todella koskenut, oli kun mieshoitaja oli tökkimässä neulaa ja vielä seurasi tarkkaan muuttuuko ilmeeni. Outo sattuma.
   Kokeilepa, kun harjoittelija yrittää vaihtaa letkua valtimoosi ja se puristusside on ollut liian kauan paikallaan, kun siinä kestää. Ensin sattuu tökkiminen ihan saakelisti ja sitten verta lentää seinään asti. Toinen on paniikissa ja toinen nauraa katketakseen, onneksi potilas oli se hirnuva osapuoli. Paineistetusta suonesta joku puoli senttilitraakin lähtee sellaisena sprayna, ettei uskoisi.
   Varovaisin verikokeen ottaja avasi toimenpiteen varoittamalla: "Sormeni saattaa tuntua kylmältä kun kokeilen kyynärtaivettasi."

   Lainaa

  32. Itsekeksitty eläin 2.3.2023 11:35
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   Lisäyksenä vielä omaan kommenttiini, että eihän vastuu hoitotilanteessa ammattilaisen käytöksestä ja siihen puuttumisesta pitäisi ikinä olla potilaalla! Mutta usein tilanteissa ei ole läsnä toista henkilökunnan jäsentä tai omaista tai ketään muutakaan, joka tilanteen todistaisi ja voisi puuttua. Siksi olisi hyvin tärkeää, että edes jälkeenpäin uskallettaisiin kertoa huonosta kohtelusta ja tehdä valituksia ym.

   Lainaa

  33. Pandariini 2.3.2023 14:08
   Tulos: +25 (71 ääntä)
   Pliisu leijona: Lapsen päiväkodista aikanaan tuli kyselyä, onko kotona ipadia, että lapsi voisi harjoitella kirjaimia siitä. Vastasin kahdelle kysyjälle erikseen, että ei ole ipadia. Lopulta jouduin kertomaan heille, että Samsungin tabletti toki löytyy, ja sillä on jo viikkoja harjoiteltukin. Hoitajien [...]
   Aargh itsellesi, kun olet noin pikkumainen. Mikä esti vastaamasta vaikka "ei ole ipadia, mutta on kyllä tabletti"?

   Lainaa

  34. Kahleeton ahma 2.3.2023 16:27
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Valittu mestari: Mieshoitajista puheenollen. Minulta on otettu elämäni aikana satoja kertoja verinäyte. Ainoa kerta kun se on todella koskenut, oli kun mieshoitaja oli tökkimässä neulaa ja vielä seurasi tarkkaan muuttuuko ilmeeni. Outo sattuma.
   Mulla yleensä ne nuoremmat naiset ovat olleet "kovakouraisempia" verinäytteissä ja rokotteiden antamisessa. Ovat tuntuneet paljon hätäisemmiltä liikkeissään. En tiedä miksi. Sitten jos on ollut vanhempia naisia (jostain syystä en nyt pysty muistamaan että kertaakaan olisi ollut mieshoitajaa) niin on aika leppoisaa. Käyn siis pari kertaa vuodessa verikokeissa.

   Lainaa

  35. Epäkypsä sirkka 2.3.2023 16:57
   Tulos: -64 (72 ääntä)
   Ei voi pelkän äänen ja nimen perusteella päätellä, mitä sukupuolta henkilö on. Möreä-ääninen ja maskuliininen voi olla kuitenkin herkkä naisellinen prinsessa sisältä ja kokea menkkojen levittämisen naamalleen cis-naisten tapana osoittaa dominointiaggressiota. Et kannattaa vähän miettiä ennen kuin kirjoittaa jotain tuollaista. Ja miehetkin voivat tuntea menkkakateutta.

   Lainaa

  36. Kirpeä Ahven 2.3.2023 17:11
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   Hajuton sateenvarjo: Miksi ei voi vaan kysyä onko pädiä? Sehän on helpompi sanoakin kuin iiiipädi tai aipäd? Kuitenkaan Applen tuotemerkkiä iPad edustavia laitteita ei ole >90% kaikista vaan muitakin on paljon.
   Se on tapulaattori.

   Lainaa

  37. Pätemätön pupu 2.3.2023 17:53
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   Lempeä kärpänen: Luettelen tässä kaikki, jotka uskovat terveyskeskustarinan oleva totta:
   Olen kyllä kuullut terveydenhuollon ammattilaisten suusta vielä typerämpiä/asiattomampia juttuja. En usein, 99% kohtaamisista on ollut asiallisia, mutta en yhtään epäile ettei tuo tarina voisi olla totta (sitä en tietenkään tiedä onko vai ei, kuten aina näiden nettikertomusten ja muidenkin kertomusten kanssa).

   Lainaa

  38. Taitettu pohatta 2.3.2023 19:10
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   "Kaverin puolesta"

   Lainaa

  39. Kenkku ampiainen 2.3.2023 19:12
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Juha: "Heidi Aitta-Ahon kuukautiset olivat jatkuneet kaksi viikkoa, kun mieshoitaja ehdotti tulppaa alapäähän" yle.fi/a/74-20017968
   Järkyttävää käytöstä! Olin itse ihan varma, ettei tarina voi olla totta. En ole ikinä törmännyt vitsailuun lääkäriasioita varatessa. Vähättelyä ja epäilyä toisinaan kyllä, mutta kyllä silti tosissaan on aina oltu. Luulisin varmaan olevani jossain piilokamerassa jos tuollaiseen törmäisin.

   Lainaa

  40. Nuutunut kivi 2.3.2023 19:52
   Tulos: -27 (37 ääntä)
   Crisin kaveri otti miehensä kanssa yhdistelmäsukunimet, monikossa. Eli kummallekin omansa? Lapselle ei saa antaa tuollaista yhdistelmää sukunimeksi. Se on jompikumpi. Silti koko perheellä oli sama nimi? Miten tämä oikein siis meni?

   Lainaa

  41. Nuutunut kivi 2.3.2023 19:53
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Epäkypsä sirkka: Ei voi pelkän äänen ja nimen perusteella päätellä, mitä sukupuolta henkilö on. Möreä-ääninen ja maskuliininen voi olla kuitenkin herkkä naisellinen prinsessa sisältä ja kokea menkkojen levittämisen naamalleen cis-naisten tapana osoittaa dominointiaggressiota. Et kannattaa vähän miettiä ennen [...]
   Menkkakateus???

   Lainaa

  42. Tulos: +36 (36 ääntä)
   Nuutunut kivi: Crisin kaveri otti miehensä kanssa yhdistelmäsukunimet, monikossa. Eli kummallekin omansa? Lapselle ei saa antaa tuollaista yhdistelmää sukunimeksi. Se on jompikumpi. Silti koko perheellä oli sama nimi? Miten tämä oikein siis meni?
   Nykyään saa antaa lapsellekin. Päivitä tietosi.

   Lainaa

  43. Tulos: +41 (41 ääntä)
   Lempeä kärpänen: Luettelen tässä kaikki, jotka uskovat terveyskeskustarinan oleva totta:
   Tuossa ketjussa ihan tunnistettiin tapahtumapaikkakunta kun oli muillekkin asiakkailla läppä lennellyt oletettavasti samalta mieshenkilöltä. Myöskin aloittaja teki valituksen puhelusta ja lukemani uutisjutun mukaan kyseessä ollut terveysasema oli puhuttanut koomikkohoitajaa :))))
   Eräsvaan: Missä julkinen terveydenhuolto toimii niin hyvin, että hoitaja konsultoi lennosta lääkäriä?
   Missä ei toimi? Itse soittelin viime pe terveysasemalle. Hoitaja laittoi minut pitoon n. 5 minuutiksi ja konsultoi sillä välin lääkäriä ja välitti sitten ohjeet minulle.

   Lainaa

  44. Halukas matelija 2.3.2023 21:27
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   Oupp: Tuossa ketjussa ihan tunnistettiin tapahtumapaikkakunta kun oli muillekkin asiakkailla läppä lennellyt oletettavasti samalta mieshenkilöltä. Myöskin aloittaja teki valituksen puhelusta ja lukemani uutisjutun mukaan kyseessä ollut terveysasema oli puhuttanut koomikkohoitajaa :)))) Missä ei [...]
   Ah ihanaa, joku muukin joka seurasi tätä nh:lla, luulin jo olleeni ainoa koko ketjun lukenut.
   Pakko sanoa, ei ole kyllä ikinä tullut vastaan miespuolisia hoitajia, mutta ne harvat naispuoliset lääkärit on kyllä olleet aina ihania ja ammattimaisia.❤️

   Lainaa

  45. Valtava kauris 3.3.2023 0:53
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Itse koen yleisestikin kiusalliseksi anella lääkärinaikoja terkkarin puhelinvastaajilta, saati sitten intiimivaivoihin. On jäänyt kokonaan soittamattakin kun ei jaksa selittää puhelimessa ummet ja lammet ja toivoa sormet ristissä että herra tai rouva portinvartija ei sivuuta koko asiaa jollain tuollaisella "ei ole mitään hätää vielä" -heitolla. Eikä todellakaan uppoaisi siinä tilanteessa minkään valtakunnan huumori. Yksityiselle saa sentään ajan kyselemättä. Riittää kun selittää sitten sille lääkärille.

   Lainaa

  46. Rakas paprika 3.3.2023 10:40
   Tulos: +45 (45 ääntä)
   Ai s**tana, tekis kyllä huitaista päin näköä tuollaista iloista humoristia, jos omalle kohdalle osuisi. Myönnän, mulla on patoutunutta vihaa naisten terveysongelmien vähättelystä johtuen. Kaikki on vaan jotain mystistä, selittämätöntä ja kuitenkin, ah, niin luonnollista, että mitään ei voi eikä tarvitse tehdä asian eteen. Tuo tulppakommentti on ällöttävä ja vähättelee kysyjän ongelmaa. Toisessa kommentissa taas vähätellään henkilön terveysongelmaa rinnastaen se siihen, että eipä mieskään saa sinä aikana seksiä naiselta, voi miesparkaa. Todellä typerä ja ällöttävä vitsiniekka-hoitaja.

   Lainaa

  47. Tulos: +12 (20 ääntä)
   Nuutunut kivi: Crisin kaveri otti miehensä kanssa yhdistelmäsukunimet, monikossa. Eli kummallekin omansa? Lapselle ei saa antaa tuollaista yhdistelmää sukunimeksi. Se on jompikumpi. Silti koko perheellä oli sama nimi? Miten tämä oikein siis meni?
     Hassua, lapsellani siis ei ole sukunimeä? Minä kun luulin että on, ja poliisi ja Kelakin luulevat, kun kelakortti ja passi löytyy... Sukunimenä on siis yhdistelmä tyttönimeni-mieheni nimi, kuten meillä kaikilla. Olisikin aika outoa, jos lapsen sukunimi ei olisi sama kuin kummankaan vanhemman, ja eihän se olisi jos meillä on yhdistelmänimet ja lapsella ei.
     Mitä tuohon nimenvaihtajaan tulee, ymmärsin sen niin, että tyyppi oli vaihtanut vain oman nimensä takaisin, ei lasten, koska lasten puolesta asioidessa sellaisen tietysti huomaisi (voiko lapsen nimeä edes muuttaa ilman molempien vanhempien suostumusta? Ei kai?). Siten voi ymmärtää ettei olisi huomannut, harvemminhan sitä lukee puolison postia tai muutakaan, ja jos sen joskus satunnaisesti huomaakin, voi luulla, että virhe oli lähettäjän, jos ei ole mitään syytä epäillä muuta -itse ainakin luulisin, että joku teki virheen, ennemmin kuin epäilisin, että puolisoni on salaa muuttanut nimensä, sellainen olisi jo sen verran outoa. 

   Lainaa

  48. Tulos: +44 (44 ääntä)
   Mieslääkäri hedelmällisyysklinikalla (jossa kävin luovuttamassa munasoluja) totesi ykskantaan mun puhuvan paskaa, kun kehtasin väittää kuukautisteni kestävän 7-10 päivää. Tämä ei hänen mukaansa ole mahdollista, koska kirjassa lukee 3-5 päivää. Ei siinä, vastahan sitä verta on vuotanu joka kuukausi 25 vuoden ajan, mut kun kerta lääkäri sanoo niin annanpa sit olla ilman suojaa ja kerron verisiä housuja ihmetteleville, ettei ole mitenkään mahdollista, että näkisitte niissä mitään veren tapaistakaan. Kaksi mieslääkäriä kirjoitti loppuraskauden aikana sairaslomaa selkäkivusta, jonka syytä ei pystytä määrittelemään. Siitä huolimatta, että olin hyvinkin tukevasti raskaana, kolmatta kertaa ja kerroin samojen vaivojen lisääntyneen joka raskaudessa. En pystynyt enää kunnolla kävelemään tai istumaan. Vaivana oli siis järkyttävät liitoskivut. Vasta naislääkäri ymmärsi mistä puhuin ja sain saikkua sen loput pari viikkoa, mitä äitiyslomaan oli, ettei tarvinnut enää 3 päivän välein ravata lääkärissä, sekä kyynärsauvat helpottamaan kävelyä.

   Lainaa

  49. Tulos: +21 (27 ääntä)
   "Ilman ilmoittamatta" Pfffff. Ilman ilmoitusta. Iloittamatta. Pick one.

   Lainaa

  50. Vieraskorea öykkäri 4.3.2023 10:34
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Väärinkäsitysten ehkäisemiseksi, käyttäkää toki suositeltua suomenkielistä nimitystä laitteelle: "sormitietokone" Muistattehan HS:n nimikilpailun voittajan. https://www.kotus.fi/nyt/kolumnit_artikkelit_ja_esitelmat/sana_sanasta_ajan_sanojen_taustaa_(2005_2013)/sormitietokone

   Lainaa

  51. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Akrasia: "Ilman ilmoittamatta" Pfffff. Ilman ilmoitusta. Iloittamatta. Pick one.
   Valitsen näistä vaihtoehdoista tuon "iloittamatta", mutta lyhennän sen muotoon ilotta.

   Lainaa

  52. Reitevä puhveli 5.3.2023 11:01
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Itsekeksitty eläin: Lisäyksenä vielä omaan kommenttiini, että eihän vastuu hoitotilanteessa ammattilaisen käytöksestä ja siihen puuttumisesta pitäisi ikinä olla potilaalla! Mutta usein tilanteissa ei ole läsnä toista henkilökunnan jäsentä tai omaista tai ketään muutakaan, joka tilanteen todistaisi ja voisi [...]
   Itse jännitän esim. lääkärikäyntejä niin, etten muista puoliakaan vastaanotolla puhutuista asioista saati jatko-ohjeista. On ollut pitkin ikääni niin järkyttävän karseita tilanteita terveydenhuollon henkilöstön kanssa, että menen helposti ihan lukkoon. Kommentit on ollut tuolla "tulppa alapäähän" tasolla, heitetty erikoislääkärin määräämiä reseptejä roskiin kun toin niitä uusittavaksi, tai lääkäri on hoitajalle edessäni kommentoinut ettei muualla kuin päässä ole vikaa (kunnes löytyi vakava hoitamaton pitkäaikaissairaus). Olen ottanut tavaksi ottaa joko sanelunauhurin taskuun, tai laittaa puhelimen tallentamaan jo odotushuoneessa. Kunhan mitään ei julkaise, niin on laillista nauhoittaa omat keskustelunsa. Voin jälkikäteen kotona rauhassa tarkistaa, mitä oikein puhuttiin. On myös oman ja miksei lääkärinkin oikeusturvan mukaista jos tulee isompia valituksia tai erimielisyyksiä koska todistajia tilanteissa harvemmin on. Siitä saa lisäksi tukea jos hakee isompia oikaisuja lääkärin tekemiin muistiinpanoihin. Suosittelen tarkistamaan vastaanottokäynnin jälkeen, että Kantaan tallennetut jutut pitää edes pääosin paikkansa, sillä ne luetaan ensimmäiseksi kun seuraavan kerran saavutte vastaanotolle.

   Lainaa

  53. huoh rakas 5.3.2023 12:23
   Tulos: -26 (26 ääntä)
   Toj Karin: Idioottia väittää vähäteltiinkö siinä teknisesti ottaen naista vai naisten vaivoja, mutta molemmissa vitseissä asiakas oli vitsin perse ja punch-line, joten menee teknisestikin ottaen täysin samaan kategoriaan kuin mainittu vähättely.
   voi yhyy :D ehkä ihmisten kannattais kasvattaa vähän paksumpi nahka niin ei kaikki pienet läpät menisi niin tunteisiin.

   Lainaa

  54. Soinnikas ilonpilaaja 5.3.2023 14:57
   Tulos: +36 (36 ääntä)
   huoh rakas: voi yhyy 😁 ehkä ihmisten kannattais kasvattaa vähän paksumpi nahka niin ei kaikki pienet läpät menisi niin tunteisiin.
   Ei ne ole mitään pientä läppää jos kyse on terveydestä. Tuo voi olla oire kohdunkaulan syövälle. 
   Monikaan ei huomaa miten alidiagnosoituja naisten sairaudet on. Tätä on maailmalla ihan tutkittukin ja se on fakta että naisten kipua ei hoideta eikä lääkitä yhtä tehokkaasti kuin miesten. Tämä koskee valitettavasti myös tyttölapsia näin oman kokemuksen myötä todenneena.
   Gynekologisia sairauksia ei tutkita ja hoideta tarpeeksi tehokkaasti koska ne on niitä mystisiä naisten vaivoja ja ajatellaan että niiden kanssa tulee vain elää. Esimerkkinä vaikeatkin laskeumat synnytysten jälkeen. Ihan hoidettavissa, mutta ei ketään kiinnosta voiko kyseinen äiti-ihminen elää normaalia elämää kun on ponnistanut uuden veronmaksajan maailmaan. 
   Nämä ei ole läppää ja aiheena sen verran vakavia että olisi hyvä jos niistä ei sitä läppää väännettäisi.

   Lainaa

  55. Raskas salaatti 6.3.2023 21:25
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Valtava kauris: Itse koen yleisestikin kiusalliseksi anella lääkärinaikoja terkkarin puhelinvastaajilta, saati sitten intiimivaivoihin. On jäänyt kokonaan soittamattakin kun ei jaksa selittää puhelimessa ummet ja lammet ja toivoa sormet ristissä että herra tai rouva portinvartija ei sivuuta koko asiaa [...]
   Tässä terkkarin "portinvartija". Laki käskee terveydenhuollon laillistetun ammattihenkilön (ei potilaan) tekemään hoidon tarpeen arvion, emme me huviksemme kysele ihmisiltä niitä yksityiskohtia. Olisi munkin mielestä toki yksinkertaisempaa antaa suoraan aika kaikille soittajille kyselemättä, mutta valitettavasti siihen ei ole resursseja. Jonot lääkärille olisivat useita kuukausia, jollei tee jonkinlaista "esikarsintaa". Sitä paitsi moni vaiva paranisi itsehoitokeinoilla, mutta todella moni ei ole niitä edes kokeillut ennen kuin soittaa terkkariin. Siksi puhelinneuvontakin on hyvin usein paikallaan.

   Lainaa

  56. Kesy viikuna 6.3.2023 22:04
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Pekka Kana: Taidettu katsoa vähän liikaa jenkkiohjelmia jos kuvittelet että Suomessa pystyy "haastamaan oikeuteen".
   On se hassua miten kuitenkin asianomainen voidaan haastaa oikeuteen jopa sakon uhalla. On jopa sellainen ammatti kuin haastemies, jonka yhtenä tehtävänä on toimittaa haasteita, eli haastaa muita oikeuteen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ero, ipad, korvaus, nimenmuutos, nimet, puhelu, samsung, sukunimi, terveyskeskus