Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 101

Lapsi pilaa telkkarin, mutta kommentoijat tekevät jotain vielä pahempaa.
Vanhempainilta, osa 101

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 55 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Korpulentti taikuri 25.1.2023 0:21
   Tulos: +174 (180 ääntä)
   Siinähän on vaan lapsenlapsi vähän piirtänyt mallia, miten saa lyötyä hyvän turvalyönnin. Aika rajun kierrelyönnin saa kyllä tehdä, että onnistuu.

   Lainaa

  2. Poistuva pupu 25.1.2023 0:40
   Tulos: -46 (62 ääntä)
   Pakko sanoo, et välillä muakin ärsyttää, että kysyt viattomasti vinkkiä netistä, niin tæ

   Lainaa

  3. Poistuva pupu 25.1.2023 0:42
   Tulos: +126 (166 ääntä)
   Laittoikin kommentin tulemaan, kun yritin pyyhkiä virhettä. Mut joo piti sanoa, että muakin välillä ärsyttää noi haha-reaktiot, silloin kun yrittää kysyä neuvoa jostain ryhmästä tai keskustella asiallisesti. 😬

   Lainaa

  4. Korpulentti taikuri 25.1.2023 1:24
   Tulos: -33 (187 ääntä)
   Poistuva pupu: Laittoikin kommentin tulemaan, kun yritin pyyhkiä virhettä. Mut joo piti sanoa, että muakin välillä ärsyttää noi haha-reaktiot, silloin kun yrittää kysyä neuvoa jostain ryhmästä tai keskustella asiallisesti. 😬
   Mun mielestä koko reaktio pitäisi poistaa. Sitä käytetään loukkaamistarkoituksessa hyvin paljon. 
   Tuttu keksi hyvän tavan öyhöjä varten juuri tuota nauru-emojin käyttöön liittyen. Aina kun kommentoi jotain tavalla johon tietää öyhöjen (persut ym.) tarttuvan, kirjoittaa jonkun tyhmän puujalka vitsin kommentin loppuun. Menee nauru-emojin teho hukkaan. 

   Lainaa

  5. Väsymätön jääkarhu 25.1.2023 2:35
   Tulos: +113 (123 ääntä)
   Pompeijin pormestari aiheutti repeilyä :D Hyvä ettei tullu kokikset nenästä vaahtona.

   Lainaa

  6. Tulos: +92 (96 ääntä)
   Niille jotka miettii et miten saa kuulakärkikynä musteen pois ni baby wipes kosteus pyyhkeet

   Lainaa

  7. Kahen kilon kalori 25.1.2023 7:28
   Tulos: +44 (130 ääntä)
   Millainen ihminen muutenkaan vatsataudissa vetää kokista? Ei kovin hyvää tee ne hiilihapot niissä oloissa.

   Lainaa

  8. Tulos: +88 (116 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Mun mielestä koko reaktio pitäisi poistaa. Sitä käytetään loukkaamistarkoituksessa hyvin paljon.  Tuttu keksi hyvän tavan öyhöjä varten juuri tuota nauru-emojin käyttöön liittyen. Aina kun kommentoi jotain tavalla johon tietää öyhöjen (persut ym.) tarttuvan, kirjoittaa jonkun tyhmän puujalka [...]
   Et näe ongelmaa siinä jos tunnereaktion ilmaisemiseen tarvittaisiin erikseen lupa joko valtiolta tai ylikansalliselta somealustalta? 
   Muiden nauruhymiöt menevät myös sillä hukkaan että jätät ne omaan arvoonsa. Sinun ei ole pakko antaa jonkun naurajan määritellä itseäsi.

   Lainaa

  9. Tulos: +116 (150 ääntä)
   Kahen kilon kalori: Millainen ihminen muutenkaan vatsataudissa vetää kokista? Ei kovin hyvää tee ne hiilihapot niissä oloissa.
   No wanha kansa on suositellut Jaffaa mahatautiin jo ammoisista ajoista lähtien, niin tuskin kokis eroaa siitä

   Lainaa

  10. Pekka Kana 25.1.2023 8:07
   Tulos: -47 (99 ääntä)
   -x-x-: No wanha kansa on suositellut Jaffaa mahatautiin jo ammoisista ajoista lähtien, niin tuskin kokis eroaa siitä
   Vanha kansa onkin ollut aivan väärässä. Itse suosittelisin piimää tai täysmaitoa.

   Lainaa

  11. Työtätekevä luovuttaja 25.1.2023 8:13
   Tulos: +122 (128 ääntä)
   Pekka Kana: Vanha kansa onkin ollut aivan väärässä. Itse suosittelisin piimää tai täysmaitoa.
   Aivan sama mitä juo, kunhan juo. Nestetasapainon ylläpito tossa on tärkeintä.

   Lainaa

  12. Tulos: +110 (124 ääntä)
   -x-x-: No wanha kansa on suositellut Jaffaa mahatautiin jo ammoisista ajoista lähtien, niin tuskin kokis eroaa siitä
   Ihan vain siksi, että se menee todennäköisimmin alas, kun mikään ei oikein maistu, ja sisältää reilusti sokeria elikkäs energiaa. Mutta ne hapot tosiaan vaan ärsyttää sitä vatsaa, eli parempia vaihtoehtoja löytyy.

   Lainaa

  13. Tulos: +5 (59 ääntä)
   Banaani: Et näe ongelmaa siinä jos tunnereaktion ilmaisemiseen tarvittaisiin erikseen lupa joko valtiolta tai ylikansalliselta somealustalta?  Muiden nauruhymiöt menevät myös sillä hukkaan että jätät ne omaan arvoonsa. Sinun ei ole pakko antaa jonkun naurajan määritellä itseäsi.
   Et kysynyt minulta, mutta kerron nyt, siltä varalta, että se kiinnostaa:
   Ei. Minä ainakaan en näe ongelmaa siinä, jos Facebookin omien reaktioiden käyttämiseen tarvitaan lupa Facebookilta. Eli toisin sanoen yritys saa itse päättää, mitä turhakkeita se asiakkailleen tarjoaa, ja jopa asiakkaat saavat ilmaista niistä mielipiteensä, kuten toveri tuossa teki.
   Älä ole niin dramaattinen. Tällä ei ole mitään tekemistä sananvapauden tai valtion kanssa. Ja jos kävisi niin ohraisesti, että Face poistaisi jonkin tunnereaktiovalikoimastaan, niin on muita tapoja ilmaista tunteitaan. Sinä teit juuri niin täällä Feissarimokien kommenteissa. Kun täti oli nuori, tunteita oli tapana ilmaista jopa livenä kasvotusten.
   Minun puolestani ei tarvitse naurunaamaa poistaa. Hoidan asian blokkaamalla tyhjännaurajat.

   Lainaa

  14. Dekadentti laama 25.1.2023 9:09
   Tulos: +111 (113 ääntä)
   Minusta on ihan outoa että nauruemojia jotkut käyttävät vain pilkkanauruna. Ja taas toisaalta toiset ymmärtävät nauruemojin pilkkanauruksi silloinkin kun se on ihan hyväntahtoista mukana nauramista - ei aina kaikkien ensimmäinen ajatus ole ilkeys. Vai onko?

   Lainaa

  15. Kirpeä Ahven 25.1.2023 9:41
   Tulos: -63 (75 ääntä)
   -x-x-: No wanha kansa on suositellut Jaffaa mahatautiin jo ammoisista ajoista lähtien, niin tuskin kokis eroaa siitä
   Kyllä se eroaa. Ainakin minä olen kyllä ymmärtänyt että kyse on nimenomaan siitä appelsiinista Jaffassa/mehussa tms... Ei sokerista ja hiillihapoista.

   Lainaa

  16. Kasapäin simpanssi 25.1.2023 9:47
   Tulos: -33 (45 ääntä)
   On kauan jo puhuttu, että Coca-Cola on vatsatautiselle parempi, kuin Jaffa.

   Lainaa

  17. Poikkeava etana 25.1.2023 10:26
   Tulos: +22 (48 ääntä)
   Tästä on viime vuosina erikoislääkärien haastattelutkin julkaistu, että aivan turhaa ja jopa haitallista hommaa tuo limun litkiminen mahatautiin tms ruoansulatusvaivoihin. Valkoinen sokeri ja lisäaineet periaatteessa pahasta mutta toki nälkäkuolemaa parempi vaihtoehto ja nestettä tulee joo, mutta tulisi vaikka vedestäkin. Jostain mehusta saisi nuo kaikki edellä mainitut. Hiilidioksidi voi ärsyttää mahalaukkua sekä lisätä sen painetta ja sitä myöten mahanportin ahdinkoa.

   Lainaa

  18. Tulos: +81 (81 ääntä)
   Pekka Kana: Vanha kansa onkin ollut aivan väärässä. Itse suosittelisin piimää tai täysmaitoa.
   Ai kauhee, nousi oksu suuhun pelkästä ajatuksesta, että pitäs yrjötaudissa yrittää kiskoa  alas paksua piimää, vaikka piimästä noin muuten tykkäänki DD:  Sitäpaitti, musta tuntuu jossain on lukenu, että maitotuotteita pitäs välttää yrjötaudissa, saa korjata jos oon väärässä.

   Lainaa

  19. Huoliteltu tomaatti 25.1.2023 11:12
   Tulos: -21 (59 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Mun mielestä koko reaktio pitäisi poistaa. Sitä käytetään loukkaamistarkoituksessa hyvin paljon.  Tuttu keksi hyvän tavan öyhöjä varten juuri tuota nauru-emojin käyttöön liittyen. Aina kun kommentoi jotain tavalla johon tietää öyhöjen (persut ym.) tarttuvan, kirjoittaa jonkun tyhmän puujalka [...]
   Persut kortti käytetty. Onnittelut olet voittanut Internetin.

   Lainaa

  20. Tulos: +42 (50 ääntä)
   Poikkeava etana: Tästä on viime vuosina erikoislääkärien haastattelutkin julkaistu, että aivan turhaa ja jopa haitallista hommaa tuo limun litkiminen mahatautiin tms ruoansulatusvaivoihin. Valkoinen sokeri ja lisäaineet periaatteessa pahasta mutta toki nälkäkuolemaa parempi vaihtoehto ja nestettä tulee joo, [...]
     Itselleni annan Jaffaa vatsatautiin, koska äiti teki niin. Tosi sairaana sitä kokee olevansa peni ja hoivaa vailla, ja kun äiti ei ole hoivaamassa, hoivaan sitten itse. Se on psykologinen asia, en usko että Jaffa on kovin terveellistä, mutta itsehän sen päätän. Saisin ottaa vaikka liköörikonvehteja jos arvelisin olon siitä helpottuvan. 
     Lapselleni antaisin laihaa mehua, tai jos tilanne tosi paha, suolasokeriliuosta. (Jotenkin hän ei vielä ole sairastanut hirveää yrjötautia, koputan puuta). Nestetasapainohan on pääasia. Kokis kuulostaa kyllä aika huonolta idealta -siinä on sen hiilihapon lisäksi kofeiinia mikä ei muutenkaan oikein sovi pikkulapselle, mutta sairaana on paras levätä, nukkua jos mahdollista unohtaakseen ikävän olonsa, ja miten se onnistuu kofeiinia systeemissä?
     Epäsuomalaisen perheenjäsenen mielestä vatsatautiin pitää antaa teetä, sekä korppuja joiden päällä on "gestompte muisjes" -eräänlaista murskattua karkkia. Ajatuskin hirvittää -kofeiinia teestä, ja sitten vielä minkä tahansa kovan takaisin oksentamisen kivuliaisuus -mutta kun kerran äiti teki niin, niin näin on tehtävä. No, Jaffani kanssa siihen ei ole paljoa sanomista, paitsi että ei lapselle.

   Lainaa

  21. Tulos: +22 (28 ääntä)
   Mitä tuohon Aapon juttuun tulee, niin muuten hauska, paitsi että sikiöt eivät lisäänny?

   Lainaa

  22. Vastuuton hämähäkki 25.1.2023 12:32
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   Ihan kun Helillä olis menny tunteisiin?

   Lainaa

  23. Tulos: 0 (18 ääntä)
   Kyöpeli: Et kysynyt minulta, mutta kerron nyt, siltä varalta, että se kiinnostaa: Ei. Minä ainakaan en näe ongelmaa siinä, jos Facebookin omien reaktioiden käyttämiseen tarvitaan lupa Facebookilta. Eli toisin sanoen yritys saa itse päättää, mitä turhakkeita se asiakkailleen tarjoaa, ja jopa asiakkaat [...]
   Moi , kiinnostaa. : )
   Minäkin kannatan sitä että esim fb päättää mitä hymiöitä on tarjolla heidän palvelussaan jne. Olen kuitenkin huolestuneempi siitä jos niin geneerisen ilmauksen kuin nauruhymiö pois ottamisen syynä olisi loukkaavuus. Ja en usko että niin on käymässä, vaan vastaan siihen että jos jotkut sellaista toivovat.
   Mitä loukkaavampana me ihmiset yhteisesti pidämme jotain ilmausta, sitä loukkaavammalta kyseinen ilmaus sitten jatkossa tuntuu yksilöstä. Eli konteksti määrittelee loukkaavuuden ja siksi on huolestuttavaa jos ilmauksen loukkaavuutta lisätään esim paheksuttavien ilmausten listan kasvattamisella huonoin perustein.
   Minun dramaattisuuteni (tai siis olettamasi dramaattisuus) esiin nostaminen on ad hominum -argumentti, jollaisia kannattaa välttää. Ei ole nimittäin asian kannalta mitään väliä hengittelenkö paperipussiin vai en. : ) 
   Jos validoidaan loukkaantumista, joudutaan se tekemään nimenomaan ilmauksen ja siis esim nauruhymiöin viestijän kustannuksella. Sellainen kyllä voi johtaa ilmauksen mustamaalaamiseen, ensin kulttuurisesti, lopulta joskus lainkin tasolla. Näin on käynyt useita kertoja ja kyllä siinä pohjimmiltaan on sananvapaudestakin kyse. Sen taisit kyllä sinäkin jollain tavalla huomata kun kerran otit termin esiin? 
   En siis usko että juuri nauruhymiö ollaan kieltämässä! Mutta jokainen askel suuntaan jossa vakiintuu tavaksi määritellä tekojen oikeellisuus yksipuolisesti vastaanottajan tunnevasteen ja intuitiivisen tulkinnan perusteella on minusta haitallinen lopulta kaikkien kannalta. Minusta jokaisen tehtävänä on kestää muiden tunteita ja ajatuksia, myös heitä itseään koskien. Ja tätä taitoa voi ja pitäisi harjoitella.
   Pääasiani on sanoa, että ihmisten loukkaantumista on ihan turhaa ja peräti haitallista yrittää koko ajan estää koska se vain vahvistaa standardia jossa vastuutetaan kaikkia muita paitsi loukkaantujia siitä, mikä on oikein tai väärin keneltäkin tehty tai sanottu. 
   Mitä enemmän loukkaantumista validoidaan, sitä loukatummaksi ”loukattu” itsensä kokee. Toisin sanoen tämä vain vahvistaa loukkaantumisreaktiota jatkossakin. Samoin vaikka ahdistuksen kanssa; aiheetonkin ahdistus voi tuntua ylitsepääsemättömältä jos ihmiset ympärillä yrittävät suojella ihmistä ahdistukselta. Silloin ahdistunut ei pääse oppimaan ahdistuksen sietämistä vaan ainoastaan vahvistaa välttelykäyttäytymistään. Ahdistus ja loukkaantuminen ovat toki ihan eri asioita mutta niitä yhdistää minäkuvan suuri merkitys osana ilmiön haitallisuutta, siksi tällainen vertaus. 
   Ja kun ihan oikeasti ihminen kyllä kestää tällaiset jutut joista tässä oli kyse. 

   Lainaa

  24. Epäreilu fretti 25.1.2023 13:09
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Mun mielestä koko reaktio pitäisi poistaa. Sitä käytetään loukkaamistarkoituksessa hyvin paljon.  Tuttu keksi hyvän tavan öyhöjä varten juuri tuota nauru-emojin käyttöön liittyen. Aina kun kommentoi jotain tavalla johon tietää öyhöjen (persut ym.) tarttuvan, kirjoittaa jonkun tyhmän puujalka [...]
   Hieman kuulostaa nyt siltä, että "tuttusi" ottaa reaktiot liian tosissaan. Todella outoa yrittää puujalkavitsillä ennakkoon neutralisoida naurua.

   Lainaa

  25. Nostettu susi 25.1.2023 13:45
   Tulos: 0 (20 ääntä)
   Kivi: Mitä tuohon Aapon juttuun tulee, niin muuten hauska, paitsi että sikiöt eivät lisäänny?
   Lisääntyy sekin sitten (mahdollisesti) myöhemmin. Imee alussa energian äidistä, vielä synnyttyäänkin imee ehkä tissiä ja sukukypsäksi kasvettuaan lisääntyy itse. Tosin jos on kohdullinen, niin ympyrä sulkeutuu ja sikiö imee sitten energiat kuten itse teki sikiönä.

   Lainaa

  26. Lehtevä makkara 25.1.2023 14:31
   Tulos: -24 (38 ääntä)
   Banaani: Et näe ongelmaa siinä jos tunnereaktion ilmaisemiseen tarvittaisiin erikseen lupa joko valtiolta tai ylikansalliselta somealustalta?  Muiden nauruhymiöt menevät myös sillä hukkaan että jätät ne omaan arvoonsa. Sinun ei ole pakko antaa jonkun naurajan määritellä itseäsi.
   Tässä on katsos se, että ainoastaan persujen kommentteja saa pilkata. Muut on oikeassa, ne on väärssä.

   Lainaa

  27. Päätön metso 25.1.2023 15:15
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Kyllä se eroaa. Ainakin minä olen kyllä ymmärtänyt että kyse on nimenomaan siitä appelsiinista Jaffassa/mehussa tms... Ei sokerista ja hiillihapoista.
   Ei se kyllä oikeaa appelsiinia ole että siinä mielessä :D

   Lainaa

  28. Korpulentti taikuri 25.1.2023 15:56
   Tulos: -9 (21 ääntä)
   Epäreilu fretti: Hieman kuulostaa nyt siltä, että "tuttusi" ottaa reaktiot liian tosissaan. Todella outoa yrittää puujalkavitsillä ennakkoon neutralisoida naurua.
   Ihan turhaan nuo lainausmerkit. Voisin kyllä ihan hyvin anonyyminä myöntää itse niin tekeväni, miksei myös omalla nimelläni. 
   Tämä neutralisointi liittyy lähinnä näihin salaliittohörhöjä triggeröiviin aiheisiin, eli korono/rokotteet ja Ukrainan kriisi/NATO. Ehkä persut oli turha yleistys, vaikka fakta onkin että heidän kannattajajoukosta hörhöjä eniten löytyy. 

   Lainaa

  29. Jalkineeton lokki 25.1.2023 16:02
   Tulos: +36 (36 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Ihan turhaan nuo lainausmerkit. Voisin kyllä ihan hyvin anonyyminä myöntää itse niin tekeväni, miksei myös omalla nimelläni.  Tämä neutralisointi liittyy lähinnä näihin salaliittohörhöjä triggeröiviin aiheisiin, eli korono/rokotteet ja Ukrainan kriisi/NATO. Ehkä persut oli turha yleistys, [...]
   Mutta siis... miksi? 😂 Antaa naurajien nauraa. Miten kukaan jaksaa ottaa jotain salaliittohörhöjä niin tosissaan, että alkaa heidän vuokseen käyttää jotain neutralisointikikkoja?

   Lainaa

  30. Silmitön manaatti 25.1.2023 16:13
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Syökää sairastaessa vesimelonia. Siitä saa nestettä että sokeria ja on helposti oksennetavaa.

   Lainaa

  31. Korpulentti taikuri 25.1.2023 17:05
   Tulos: -1 (23 ääntä)
   Jalkineeton lokki: Mutta siis... miksi? 😂 Antaa naurajien nauraa. Miten kukaan jaksaa ottaa jotain salaliittohörhöjä niin tosissaan, että alkaa heidän vuokseen käyttää jotain neutralisointikikkoja?
   Miksi ei? On se aina pieni voitto, jos saa lyötyä niille hanttiin. Järkipuhe ei auta ja pelottavan paljon ne saa höynäytettyä hyväuskoisia mukaansa.

   Lainaa

  32. Tulos: -7 (25 ääntä)
   Vinkki: Niille jotka miettii et miten saa kuulakärkikynä musteen pois ni baby wipes kosteus pyyhkeet
   Mä en välttämättä haluaisi pestä vauvaa sellaisilla aineilla millä kuulakärkikynä irtoaa helposti. Ei kuulosta erityisen terveelliseltä.

   Lainaa

  33. Marjaisa jänis 25.1.2023 17:58
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Unis: Sitäpaitti, musta tuntuu jossain on lukenu, että maitotuotteita pitäs välttää yrjötaudissa, saa korjata jos oon väärässä.
   Aivan oikein! Tosin se johtuu siitä että maitotuotteita on KAMALAA oksentaa ulos :'D Hyi. Muuten juomalla ei oo niin väliä.
   Ps. Itellä on aina turkinpippureita kaapissa pahoinvoinnin varalta, koska salmiakin oksentaminen on verrattuna ihan jees 👍

   Lainaa

  34. Kirpeä Ahven 25.1.2023 18:34
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Päätön metso: Ei se kyllä oikeaa appelsiinia ole että siinä mielessä :D
   Kysymyshän ei ollut siitä että onko siinä, vaan että vanha kansa näin on ajatellut. Ja itseasiassa tarkistin asian, niin kyllä Jaffan tuotetiedossa on myös appelsiinimehutiiviste. Todennäköisesti 50 vuotta sitten voinut olla enemmänkin.

   Lainaa

  35. Varoittava siili 25.1.2023 19:30
   Tulos: 0 (12 ääntä)
   Dekadentti laama: Minusta on ihan outoa että nauruemojia jotkut käyttävät vain pilkkanauruna. Ja taas toisaalta toiset ymmärtävät nauruemojin pilkkanauruksi silloinkin kun se on ihan hyväntahtoista mukana nauramista - ei aina kaikkien ensimmäinen ajatus ole ilkeys. Vai onko?
   Mielestäni tämä johtuu sen nauruhymiön ärsyttävästä ulkonäöstä. 😆 ei ole mukavaa naureskelua vaan tuollainen riekkuva - miksei se ole enemmän 😀, 😄 tai edes 😂?

   Lainaa

  36. Tulos: +8 (12 ääntä)
   Kivi:   Itselleni annan Jaffaa vatsatautiin, koska äiti teki niin. Tosi sairaana sitä kokee olevansa peni ja hoivaa vailla, ja kun äiti ei ole hoivaamassa, hoivaan sitten itse. Se on psykologinen asia, en usko että Jaffa on kovin terveellistä, mutta itsehän sen päätän. Saisin ottaa vaikka [...]
   Teetä kyllä suositellaan mahataudissa nautittavaksi Suomessakin. Tai laimeaa teetä jos tarkkoja ollaan. En tiedä miksi, en löytänyt hyvää perustelua, mutta varmaan se on vatsalle kohtalaisen hellä nesteytys. Eikä esim. joku vihreän teen sisältämä kofeiini vielä ainakaan minun uniani vie. Toki tee voi olla vaikka kofeiinitonta yrttiteetäkin.

   Lainaa

  37. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Onko Tiitu feissarimokien vetäjä?

   Lainaa

  38. Koherentti ankka 25.1.2023 22:08
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Toj Karin: Mä en välttämättä haluaisi pestä vauvaa sellaisilla aineilla millä kuulakärkikynä irtoaa helposti. Ei kuulosta erityisen terveelliseltä.
   No sehän se niin hullua onkin. Eipä niitä kosteuspyyhkeitä tee mieli käyttääkään jos on muita vaihtoehtoja, mutta esim. pitkällä ajomatkalla/luontoretkellä ovat käytännössä ainoa vaihtoehto. Niistä kyllä pyrkii valitsemaan vähiten myrkyt vaihtoehdot, eli esim. Pampers jää hyllyyn, mutta silti kauhistuttaa kun tietää että on ihmisiä jotka käyttää niitä _aina_ vaippaa vaihtaessa. Kun tosiaan jos "wipesit" on helpoin tapa puhdistaa mustekynä ja monet muut hankalat tahrat sekä kivestä, puusta että kankaasta, ni mitä ne tekee lapsen iholle...?

   Lainaa

  39. Kiltti tyttö 25.1.2023 23:59
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Vinkki: Niille jotka miettii et miten saa kuulakärkikynä musteen pois ni baby wipes kosteus pyyhkeet
   Jos on kankaassa, hiuslakka voi toimia myös. Ja siis hangataan suihkuttamisen jälkeen. Riippuu kyllä kankaasta, lähteekö. Villakankaasta lähtee.

   Lainaa

  40. heimosenkeimo 26.1.2023 4:48
   Tulos: -16 (20 ääntä)
   Lyö sen lapsen pää edellä siihen telkkariin ja laittaa kotivakuutuksen. Sillä muksun henkivakuutuksella saa vielä mukavasti maksettua omavastuun kotivakuutuksesta ja lopuilla voi ostaa viinaa alkosta

   Lainaa

  41. Apea mandariini 26.1.2023 11:33
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Noh, sen lisäksi että limsat meni pitkin pöytiä ja seiniä, maitohappobakteerit tuhoutuivat samalla. Ne on "pakattu" kapseleihin sun muihin täyteaineisiin juuri siksi, että ne eivät sellaisenaan pääse kovin helposti mahalaukun olosuhteista elävänä läpi. Heittämällä ne ulos kapselista pH 2-3 hiilihapotettuun litkuun varmistaa, ettei yksikään pääse suolistoon toimintakykyisenä. Mehu ei ole yhtään sen parempi tähän yritelmään, vaikka todennäköisesti pysyy lasissa eikä purskahda pitkin keittiötä.

   Lainaa

  42. Kalvakka albatrossi 26.1.2023 11:51
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Apea mandariini: Noh, sen lisäksi että limsat meni pitkin pöytiä ja seiniä, maitohappobakteerit tuhoutuivat samalla. Ne on "pakattu" kapseleihin sun muihin täyteaineisiin juuri siksi, että ne eivät sellaisenaan pääse kovin helposti mahalaukun olosuhteista elävänä läpi. Heittämällä ne ulos kapselista pH 2-3 [...]
   Ainakin Maitohappobakteeri + B Ratiopharmin annosteluohjeessa sanotaan näin: "Annostus: 1 kapseli 2 kertaa päivässä Jos kapselin nieleminen on vaikeaa, kapselin voi avata ja sisällyksen sekoittaa ruokaan tai juomaan" Sitä en osaa sanoa, että pilaavatko limsan hiilihapot tuon aineen jotenkin, mutta juomaan sekoittaminen on ihan OK.

   Lainaa

  43. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Kääpä ja sikiö. Vastaus on ihan oikein, ainakin jos kääpä viittaa minun anoppiin.

   Lainaa

  44. Kapeahko muurahainen 26.1.2023 15:38
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Kyllä se eroaa. Ainakin minä olen kyllä ymmärtänyt että kyse on nimenomaan siitä appelsiinista Jaffassa/mehussa tms... Ei sokerista ja hiillihapoista.
   Joo, sinänsähän ajatuksena on se, että appelsiinissa on C-vitamiinia, joka puolestaan olisi hyväksi, mutta jaffa ei toki ole appelsiinia (tai sitä C-vitamiinia) nähnytkään.

   Lainaa

  45. Ärsyttävä pupu 26.1.2023 19:36
   Tulos: -11 (11 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Ihan turhaan nuo lainausmerkit. Voisin kyllä ihan hyvin anonyyminä myöntää itse niin tekeväni, miksei myös omalla nimelläni.  Tämä neutralisointi liittyy lähinnä näihin salaliittohörhöjä triggeröiviin aiheisiin, eli korono/rokotteet ja Ukrainan kriisi/NATO. Ehkä persut oli turha yleistys, [...]
   Olen ikäni koittanut asettua kiusattujen puolelle, ja mahdollisuuksien mukaan auttaa jo puolustaa heitä. 
   Joudunko nyt äänestämään persuja? 

   Lainaa

  46. Ärsyttävä pupu 26.1.2023 19:39
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Marjaisa jänis: Aivan oikein! Tosin se johtuu siitä että maitotuotteita on KAMALAA oksentaa ulos :'D Hyi. Muuten juomalla ei oo niin väliä. Ps. Itellä on aina turkinpippureita kaapissa pahoinvoinnin varalta, koska salmiakin oksentaminen on verrattuna ihan jees 👍
   Nope. 10v meni ennenku koskin salmariin uudestaan.

   Lainaa

  47. Apea mandariini 26.1.2023 23:06
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Kalvakka albatrossi: Ainakin Maitohappobakteeri + B Ratiopharmin annosteluohjeessa sanotaan näin: "Annostus: 1 kapseli 2 kertaa päivässä Jos kapselin nieleminen on vaikeaa, kapselin voi avata ja sisällyksen sekoittaa ruokaan tai juomaan" Sitä en osaa sanoa, että pilaavatko limsan hiilihapot tuon aineen jotenkin, mutta juomaan sekoittaminen on ihan OK.
   Aineen? Nyt puhutaan siis maitohappobakteereista. Bakteerit ovat eliöitä ja jos ne kuolevat, niin kyllä, ne ovat "pilalla." Itse bakteerien kestävyys riippuu kannasta sekä valmisteeseen mahdollisesti lisätyistä suojaavista aineista, mutta lähtökohtaisesti ihmisen ruuansulatuskanava on tehty torjumaan ulkopuolelta tulevia mikrobeja, joten nielemällä kapselin kokonaisena edesauttaa suunnattomasti niiden selviytymismahdollisuuksia vatsahappokylvystä. Limsojen pH on yhtä matala kuin mahalaukun sisällön, eli kun ne ensin heitetään sinne limsalasiin ja sitten kaadetaan mahaan, ne käytännössä uitetaan hapossa kahdesti. Yleensä maitohappobakteerit kehotetaan myös ottamaan tyhjään mahaan, jotta siellä olisi mahdollisimman vähän happoa ja ne solahtaisivat nopeasti läpi. Täytyy muistaa, että probiootit ovat aikamoinen bisnes joita mainostetaan ylivoimaisena kaikkien mahavaivojen korjaajina. Vaikka niistä onkin todettu olevan hyötyä erityisesti tietyissä tilanteissa, tutkimuksissa on havaittu monta lisäkysymyksiä herättävää seikkaa. Yksi niistä on ollut se, miten ne pitäisi ottaa jotta ne selviäisivät elävinä suolistoon asti. Ja vielä silloinkaan ne eivät ole selvillä vesillä, vaan myös suolisto saattaa hylkiä niitä, eli joillekin niistä ei ole yhtään mitään hyötyä. Uskaltaisin kuitenkin väittää, että hyötyvaikutuksille antaa paremman toteutumismahdollisuuden, jos ei yritä tuhota mikrobiparkoja jo ennen niiden kaatamista kitusiinsa.

   Lainaa

  48. Höveli soturi 26.1.2023 23:08
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Mullekin juotettiin Jaffaa aina muksuna, kun oli oksennustauti. Tänäkään päivänä en Jaffaa juo, kun se tuoksuu ja maistuu mielestäni oksennukselta... Omille penskoille tarjoilen mustikkakeittoa vatsataudin iskiessä.

   Lainaa

  49. Tulos: -1 (1 ääni)
   Mistä huomaa että Heli on ekaa päivää internetissä XD

   Lainaa

  50. Päällystetty dinosaurus 31.1.2023 7:53
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Nimi: Teetä kyllä suositellaan mahataudissa nautittavaksi Suomessakin. Tai laimeaa teetä jos tarkkoja ollaan. En tiedä miksi, en löytänyt hyvää perustelua, mutta varmaan se on vatsalle kohtalaisen hellä nesteytys. Eikä esim. joku vihreän teen sisältämä kofeiini vielä ainakaan minun uniani vie. Toki tee voi olla vaikka kofeiinitonta yrttiteetäkin.
   Ehkä tämä suositus johtuu oletuksesta, että kofeiinista "saa energiaa", ja kipeänä sitä tarvitsee. Onhan esim. Finrexinissäkin kofeiinia.
   Mutta sen verran korjaan, että vihreässä teessä on enemmän kofeiinia kuin kahvikupillisessa. 
   vihreä tee > musta tee > valkoinen tee > rooibos

   Lainaa

  51. Päällystetty dinosaurus 31.1.2023 8:03
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Päällystetty dinosaurus: Ehkä tämä suositus johtuu oletuksesta, että kofeiinista "saa energiaa", ja kipeänä sitä tarvitsee. Onhan esim. Finrexinissäkin kofeiinia. Mutta sen verran korjaan, että vihreässä teessä on enemmän kofeiinia kuin kahvikupillisessa.  vihreä tee > musta tee > valkoinen tee > rooibos
   Ja ajatusvirhe tietenkin lipsahti joukkoon... Oolongia tarkoitin, en valkoista teetä tuossa viimeisessä vertailussani.
   Mitä aiemmin lehdet kerätään, sen enemmän kofeiinia.

   Lainaa

  52. Kuiskaava sirkka 1.2.2023 8:34
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Päällystetty dinosaurus: Ehkä tämä suositus johtuu oletuksesta, että kofeiinista "saa energiaa", ja kipeänä sitä tarvitsee. Onhan esim. Finrexinissäkin kofeiinia. Mutta sen verran korjaan, että vihreässä teessä on enemmän kofeiinia kuin kahvikupillisessa.  vihreä tee > musta tee > valkoinen tee > rooibos
   Kuivassa teessä on tosiaan enemmän kofeiinia kuin kuivassa kahvissa, mutta itse teejuomaan sitä päätyy yleensä vähemmän kuin kahvikuppiin.
   Teetä käytetään vähemmän kuin kahvia per kuppi, ja kofeiini irtoaa kahvipavusta helpommin kuin teenlehdestä. Vihreä ja valkoinen tee yleensä haudutetaan matalammassa lämmössä, jolloin kofeiinia irtoaa heikommin. Musta tee tehdään yleensä kuumempaan veteen ja lisäksi mustan teen lehdille tehty käsittely helpottaa kofeiinin irtoamista, joten valmiin juoman kofeiinipitoisuus on vaaleita teejuomia korkeampi. Tietyt teet, kuten matcha, ovat niin kofeiinipitoisia että ne voivat vastata valmiina juomana kofeiinipitoisuudeltaan kahvia. Kahveissakin on tietysti lajikkeesta ja valmistustavasta johtuvia eroja, mutta keskimäärin voidaan sanoa että jos hauduttelee tavallisia teepusseja ohjeen mukaan ohjeen mukaisessa lämpötilassa, saa aina vähempikofeiinisen juoman kuin kahvi (ja järjestyksessä musta > vihreä > valkoinen).

   Lainaa

  53. Aistikas manaatti 12.2.2023 11:15
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Mun mielestä koko reaktio pitäisi poistaa. Sitä käytetään loukkaamistarkoituksessa hyvin paljon.  Tuttu keksi hyvän tavan öyhöjä varten juuri tuota nauru-emojin käyttöön liittyen. Aina kun kommentoi jotain tavalla johon tietää öyhöjen (persut ym.) tarttuvan, kirjoittaa jonkun tyhmän puujalka [...]
   joku persuja loukkaava vitsi loppuun, niin siinäpä räkänauravat 🤣

   Lainaa

  54. Sosiopaattinen Sosiologi 15.5.2024 12:03
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Helillä on siinä tiukka kymmenen minuutin stand-up rutiini valmiina

   Lainaa

  55. Kokomusta ananas 15.5.2024 15:57
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Poistuva pupu: Laittoikin kommentin tulemaan, kun yritin pyyhkiä virhettä. Mut joo piti sanoa, että muakin välillä ärsyttää noi haha-reaktiot, silloin kun yrittää kysyä neuvoa jostain ryhmästä tai keskustella asiallisesti. 😬
   Mun lempparit on ”Mieti itse” ja ”Mitäs luulisit”.
   Mä voin miettiä erilaisia asioita maailman tappiin asti, enkä silti välttämättä keksi vastausta. Samoin voin luulla vaikka mitä - ja olla väärässä.
   Mä tykkään vastata muiden kysymyksiin, kun tiedän vastauksen. Siksi vastaan aina. Auttaminen on kivaa.
   Eihän mitään tiedä ennen kuin sen tietää.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: coca-cola, koevastaus, kokis, koulu, kuohu, kääpä, loinen, nauraa, nauru, piirtää, reaktiot, sikiö, televisio, tv, yllyttää