Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Unelmasopimus

Porsaanreiän löytänyt työntekijä junailee itselleen ilmaista rahaa.
Unelmasopimus

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 22 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Keitetty maahinen 3.1.2023 1:10
   Tulos: -364 (390 ääntä)
   Mitä nuo puhuu? Minä voin laskuttaa 0-300 tuntia per kuukausi riippuen siitä mitä ja kuinka kauan olen tehnyt. Ja tuntihinta on 145€ per tunti. Netto. Miksi kukaan tekisi 37,5 tuntia viikossa?

   Lainaa

  2. Koherentti ankka 3.1.2023 1:17
   Tulos: +316 (320 ääntä)
   Ryhmän jäsenelle: ota kaikin mokomin yhteys juristiin! Hän varmasti mielellään laskuttaa sinua siitä, että saa kertoa sinulle että lain mukaan suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinen, vaikeampi todistaa vain, ja siksi suositellaan aina kirjallista. Tuossa tapauksessa tosin ilmeisesti on olemassa kirjallinenkin sopimus, vapaamuotoinen vain, koska ilmoitat "laittaneesi pomolle" että haluat jatkaa osa-aikaisena. Tällöin, jos esimies on kuitannut asian esimerkiksi "ok" tai vaikkei olisi kuitannutkaan, mutta olet itse mukisematta tehnyt ne vajaatuntiset työvuorot, katsottaisiin aivan varmasti että sopimus on syntynyt.

   Lainaa

  3. Kiipeilevä perhonen 3.1.2023 2:37
   Tulos: -182 (260 ääntä)
   Siis miten musta tuntuu, ettei kommentoijat ihan ymmärtänyt ryhmän jäsenen kysymystä. Hän ei oo vaatimassa täyttä palkkaa siitä, että teki toivotusti pienempiä tunteja, vaikka uutta sopimusta ei kirjotettukaan. Mut koska hän nyt haluis siirtyä takaisin täysiin tunteihin, jotka sopimuksessakin vielä lukee, hän kyseenalaistaa sen, tulisko työnantajan tarjota näitä luvattuja tunteja tai kuitenkin maksaa täysi palkka, jos eivät voi niitä tarjota halukkaalle työntekijälle. Tää on mun mielestä ihan validi kysymys.

   Lainaa

  4. Karkea albatrossi 3.1.2023 5:29
   Tulos: +199 (211 ääntä)
   Kiipeilevä perhonen: Siis miten musta tuntuu, ettei kommentoijat ihan ymmärtänyt ryhmän jäsenen kysymystä. Hän ei oo vaatimassa täyttä palkkaa siitä, että teki toivotusti pienempiä tunteja, vaikka uutta sopimusta ei kirjotettukaan. Mut koska hän nyt haluis siirtyä takaisin täysiin tunteihin, jotka sopimuksessakin [...]
   Siis tuo keltainenhan sanoo kolmeen kertaan, että haluaa, että hänelle maksetaan isommista tuntimääristä kuin mitä hän on nyt tän nykyisen sopimuksen mukaan tehnyt. Ja sivuhuomiona vaan lisää, että haluaa seuraavaksi palata tekemään täysiä tunteja.

   Lainaa

  5. Nuhteeton pähkinä 3.1.2023 6:41
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Porsaanreiän*

   Lainaa

  6. Aatteeton piikkisika 3.1.2023 7:01
   Tulos: -17 (63 ääntä)
   Nyt en oo varma, onko perhonen kuienkin oikeassa. Aloittajan ulosanti ei ole ihan selkein kommenteissakaan kun tarkkaan lukee. Jos näin niin validimpi kysymys tosiaan!

   Lainaa

  7. Jaettu kotka 3.1.2023 7:31
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Keitetty maahinen: Mitä nuo puhuu? Minä voin laskuttaa 0-300 tuntia per kuukausi riippuen siitä mitä ja kuinka kauan olen tehnyt. Ja tuntihinta on 145€ per tunti. Netto. Miksi kukaan tekisi 37,5 tuntia viikossa?
   Siksi, että se on palkansaajan yleisin sopimuksiin kirjattu työaika. Melko monella alalla siitä joustetaan, mutta tuon on palkanmaksuperuste ja ylityöt sitten liukumina tai rahana. Alityöt korvataan työtunneilla ja laiminlyönniksi menee, sillä että työpaikasta tulee entinen.

   Lainaa

  8. Triviaali pähkinä 3.1.2023 7:47
   Tulos: -23 (69 ääntä)
   Ihan asiallinen kysymys tuon on. Noilla tunneilla kyse lienee siis siitä, että kysyjä on halunnut tehdä nelipäiväistä työviikkoa ja tähän on suostuttu. Noissa olisi vain hyvä sopia jokin jakso aina, jonka jälkeen käytäntö tarkastellaan. Työnantajaa kohtaan ei ole reilua odottaa, että viisipäiväiseen viikkoon palattaisiin saman tien ilmoitusasiana. Jos lyhennetyn viikon perusteet ovat kuitenkin muuttuneet ja työntekijällä on halu palata työsopparissa määriteltyyn työaikaan, niin totta kai fiksu työnantaja pyrkii näin tekemään kohtuullisessa ajassa. Työnantajan vastauksesta päätelleen juuri niin onkin tapahtumassa. On tietenkin kurjaa, jos kysyjän lyhennetyn työajan vuoksi firmaan on esim. palkattu uutta väkeä, joille ei enää riittäisi mielekästä määrää työtä. Sellaisessa tapauksessa suotavinta olisi avoin keskustelu kysyjän ja työnantajan välillä. Tai se olisi joka tapauksessa ja alun alkaenkin ollut järkevää. Kun asioihin on perustelut, niin suora puhe molempiin suuntiin usein mahdollistaa tarvittavan jouston kummallekin osapuolelle, eikö tarvitsisi arvuutella.

   Lainaa

  9. Tietävä ilves 3.1.2023 8:08
   Tulos: -4 (34 ääntä)
   Mikäli on töissä valtiolla ja esimiehenä on "erittäin pätevä", saattaa saada työn, jossa ei ole edes työvelvoitetta...

   Lainaa

  10. Itseasiassa 3.1.2023 8:43
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Koherentti ankka: Ryhmän jäsenelle: ota kaikin mokomin yhteys juristiin! Hän varmasti mielellään laskuttaa sinua siitä, että saa kertoa sinulle että lain mukaan suullinen sopimus on yhtä pätevä kuin kirjallinen, vaikeampi todistaa vain, ja siksi suositellaan aina kirjallista. Tuossa tapauksessa tosin [...]
   Meidän liitossa ainakin on omat juristit, ei tarvitse kuin lähettää sähköpostia ja saat vastaukset ja vinkit miten toimia tai miten ei ainakaan kannata toimia. Olen sinne lähettänyt esim. uudet työsopimukseni allekirjoitettaviksi (liitosta kehoitetaan tekemään niin). Viimeksi kysyin kilpailukiellon purusta, työnantaja ilmoitti siitä yksipuolisesti, mutta oli pistänyt sinne vähän omiansa lisää. Juristi kertoi ettei ole laillista tai pätevää tehdä lisäyksiä työsopimukseen pelkällä ilmoituksella, joten tiedän etteivät ne koske minua tai muitakaan. Mutta vaikka liiton jäsenyys jotain maksaa, niin mielelläni pidän tuon palvelun, harvoin mikään lakiasia hoituu millään arkijärjellä.

   Lainaa

  11. Päihteetön raadonsyöjä 3.1.2023 8:59
   Tulos: +141 (143 ääntä)
   Mistä tämä käsitys, että ”isossa lafkaasa” on pohjaton rahakirstu, mistä voi kaikille halukkaille jakaa vastikkeetta rahaa?

   Lainaa

  12. Säännötön haukka 3.1.2023 9:03
   Tulos: -9 (29 ääntä)
   Karkea albatrossi: Siis tuo keltainenhan sanoo kolmeen kertaan, että haluaa, että hänelle maksetaan isommista tuntimääristä kuin mitä hän on nyt tän nykyisen sopimuksen mukaan tehnyt. Ja sivuhuomiona vaan lisää, että haluaa seuraavaksi palata tekemään täysiä tunteja.
   Siis jos ei tarjoa 2.1 alkaen sopimuksen mukaisia tunteja keltainen haluaa kuitenkin palkan sopimuksen tuntien mukaan

   Lainaa

  13. Littana kameli 3.1.2023 9:11
   Tulos: +64 (66 ääntä)
   Päihteetön raadonsyöjä: Mistä tämä käsitys, että ”isossa lafkaasa” on pohjaton rahakirstu, mistä voi kaikille halukkaille jakaa vastikkeetta rahaa?
   Kauppiaaksi kutsuu pomoaan eli luultavasti jonkun markettiketjun työntekijä ja koska kyseessä ketju niin pomokin on "vaan kauppias" ja "ei ole omasta pussista pois", kun luultavasti olettaa, että se koko ketju vaan syytää rahaa sinne kauppoihin ja maksaa kaikki laskut, vaikka joku kauppa nyt vähän mitä sattuu palkkoja maksaisikin työntekijöilleen ja olisi tappiolla. Tjsp.

   Lainaa

  14. Halukas etana 3.1.2023 10:19
   Tulos: +19 (27 ääntä)
   Jos määräaikaisen sopimuksen päätyttyä jatkaa töitä, katsotaan työsopimus toistaiseksi voimassa olevaksi. Tässä on tietty pohjalla toistaiseksi voimassa oleva 37,5h sopimus, mutta koska töitä on jatkettu 30h sopimuksen mukaan niin eiköhän oikeudessakin katsota sen jatkuvan toistaiseksi voimassa olevana.

   Lainaa

  15. Riitaisa simpanssi 3.1.2023 10:59
   Tulos: +82 (84 ääntä)
   Kiipeilevä perhonen: Siis miten musta tuntuu, ettei kommentoijat ihan ymmärtänyt ryhmän jäsenen kysymystä. Hän ei oo vaatimassa täyttä palkkaa siitä, että teki toivotusti pienempiä tunteja, vaikka uutta sopimusta ei kirjotettukaan. Mut koska hän nyt haluis siirtyä takaisin täysiin tunteihin, jotka sopimuksessakin [...]
   Kysymyksessä ei ole mitään validia. Hän on itse halunnut muuttaa sopimusta, ensin väliaikaisesti ja sitten pysyvästi. Nyt hän kuitenkin katsoo, että vanha sopimus olisi jostain syystä The Sopimus, jonka pohjalta voi yhtäkkiä alkaa vaatia joko lisää tunteja, palkkaa, tai molempia. Ja vielä asenteella, että tunnit on hänelle "luvattu", joten niihin on oikeus. Ei. Töitä on tehty 30h sopimuksella jo kesästä asti, työntekijän omasta pyynnöstä, joten se on ainoa voimassa oleva sopimus ja muusta täytyy neuvotella. Toki sopimuksen voi pyytää kirjallisena, mutta se on eri juttu. 

   Lainaa

  16. Runsas norsu 3.1.2023 11:45
   Tulos: -29 (43 ääntä)
   Päihteetön raadonsyöjä: Mistä tämä käsitys, että ”isossa lafkaasa” on pohjaton rahakirstu, mistä voi kaikille halukkaille jakaa vastikkeetta rahaa?
   En tiedä mistä olet tuollaisen käsityksen saanut, mutta siinä on perää sen verran että mitä "isompi lafka" niin sitä enemmän siellä on rahaa. Myös ns. löysää rahaa. Se ei tietenkään tarkoita että sitä pitäisi sieltä vastikkeetta jakaa, mutta kyllä esim. Keskolla isompi ja väljempi kirstu on kuin Maken pihahuollon kirstu.

   Lainaa

  17. Tulos: +64 (70 ääntä)
   Runsas norsu: En tiedä mistä olet tuollaisen käsityksen saanut, mutta siinä on perää sen verran että mitä "isompi lafka" niin sitä enemmän siellä on rahaa. Myös ns. löysää rahaa. Se ei tietenkään tarkoita että sitä pitäisi sieltä vastikkeetta jakaa, mutta kyllä esim. Keskolla isompi ja väljempi kirstu on kuin Maken pihahuollon kirstu.
   Ei Kesko maksa niitä palkkoja, vaan ihan vaan se kauppias itse. Ja sen yhden kauppiaan pienen kaupan kirstu ei (välttämättä) ole siis mikään iso. Jokainen kauppias on yrittäjä, ei siis töissä Keskolla.

   Lainaa

  18. Kahvaton hyönteinen 3.1.2023 12:54
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   Runsas norsu: En tiedä mistä olet tuollaisen käsityksen saanut, mutta siinä on perää sen verran että mitä "isompi lafka" niin sitä enemmän siellä on rahaa. Myös ns. löysää rahaa. Se ei tietenkään tarkoita että sitä pitäisi sieltä vastikkeetta jakaa, mutta kyllä esim. Keskolla isompi ja väljempi kirstu on kuin Maken pihahuollon kirstu.
   GlobalMegaBusiness Ltd. -konsernin kirstu on tietysti suurempi kuin Maken pihahuollon, mutta ei se todellakaan väljempi ole jos väljyydellä tarkoitat sitä, kuinka helppo sieltä on saada lisää rahaa (palkankorotuksiin, bonuksiin, joululahjoihin, yms.).
   Make voi aivan vapaasti ja oman mielensä mukaan maksaa työntekijöilleen (itselleen tai sille toiselle) hyvän miehen (tai naisen, tai miksei muunkin) lisää tai tarjota sopimusta enemmän työtunteja, tai tehdä firman rahoilla muutenkin mitä lystää kunhan noudattaa lakia ja tarjoaa vähintään sen, mitä työsopimuksessa lukee.
   GMB:llä puolestaan noudatetaan firman yleistä käytäntöä ja Kantin kategorista imperatiivia: Ylimääräistä rahaa annetaan työntekijälle jos ja vain jos samassa tilanteessa annetaan rahaa jatkossa kenelle tahansa työntekijälle.
   Jos päätetään antaa yhdelle työntekijälle 200 euron design-tuhkakuppi lahjaksi kun hän on ollut viisi vuotta firman palkkalistoilla, se maksaa Maken pihahuollolle 200 euroa, mutta GMB:lle 400 000 euroa kun sama käytäntö koskee myös 2 000 muuta samaan aikaan aloittanutta työntekijää, ja jatkossa kaikkia tulevia työntekijöitä. Siksi mitään pomon hetken mielijohteesta antamia hyvän miehen (tai muun, tai naisen) lisiä ei jaella isoissa firmoissa, vaan bonukset tulevat tiettyjen etukäteen firman kahvihuoneen viralliseen marmoritauluun kirjattujen yleisten sääntöjen mukaisesti.

   Lainaa

  19. Harjaton ahma 3.1.2023 18:46
   Tulos: +8 (24 ääntä)
   Keitetty maahinen: Mitä nuo puhuu? Minä voin laskuttaa 0-300 tuntia per kuukausi riippuen siitä mitä ja kuinka kauan olen tehnyt. Ja tuntihinta on 145€ per tunti. Netto. Miksi kukaan tekisi 37,5 tuntia viikossa?
   Höpöhöpö, ette te työttömät pysty mitään laskuttamaan. Jos nyt vaan kömpisit sieltä äidin kellarista sossun luukulle.

   Lainaa

  20. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Keitetty maahinen: Mitä nuo puhuu? Minä voin laskuttaa 0-300 tuntia per kuukausi riippuen siitä mitä ja kuinka kauan olen tehnyt. Ja tuntihinta on 145€ per tunti. Netto. Miksi kukaan tekisi 37,5 tuntia viikossa?
   En usko että väitteesi pitää miltään osin paikkaansa. Yleensä osaaminen mitä tuollainen liksa vaatii kulkee käsikädessä fiksuuden kanssa ja fiksu ymmärtäisi sellaisen yhtälön että jos kaupassa ei olisi myyjiä ja sairaalassa väkeä töissä niin noilla tuloilla ei tee mitään. Skenaariossasi täytyisi palata menneeseen jossa käytännössä kaikki asiat tuotettiin itse ja silloin tuo tuntimäärä jää pieneksi mitä sen elannon tuottaminen vaatii. Unohtamatta sitä tosi asiaa että laskuttaakseen 300h kuukaudessa viikkotunteja tulee aika paljon enemmän kuin 37,5. Tuomitsen sinut huonosta trollauksesta lämmittämään toisenkin valmisburgerin ja mausteena käyttämään samaa Pirkka-ketsuppia kuin siihen ensimmäiseen. Sen ääressä voit sitten jatkaa unelmointia omasta firmasta ja niinkin vähistä työtunneista kuin 300h/kk.

   Lainaa

  21. Jäyhä hampurilainen 4.1.2023 12:18
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Kahvaton hyönteinen: GlobalMegaBusiness Ltd. -konsernin kirstu on tietysti suurempi kuin Maken pihahuollon, mutta ei se todellakaan väljempi ole jos väljyydellä tarkoitat sitä, kuinka helppo sieltä on saada lisää rahaa (palkankorotuksiin, bonuksiin, joululahjoihin, yms.). Make voi aivan vapaasti ja oman mielensä [...]
   Sulla on aika vaaleanpunasävyinen kuva siitä, miten tasapuolisesti ja reilusti tuo GlobalMegaBusiness Ltd -konserni toimii. Mä olen kuullut että kyseisen firman pikkupomot eivät noudata tuota yrityksen linjaa, vaan jakavat bonuksia ihan eri periaatteilla. Jotkut kuulemma jopa pärstäkertoimen mukaan! Erilaisissa lahja- ja muistamisrahastoissa on huhujen mukaan aika isojakin summia rahaa, eikä niitä valvota ihan niin tarkkaan kuin yhtiön policy virallisesti vaatisi. Mutta ketään ei oikein kiinnosta se, koska mitä ylemmäs kiivetään hallintoportaassa, sitä vähemmän ketään kiinnostaa mitä siellä alhaalla tehdään. Eiväthän he ole koskaan edes käyneet kaikissa niissä toimipaikoissa.

   Lainaa

  22. Tietämätön viikinki 4.1.2023 12:21
   Tulos: -21 (31 ääntä)
   Angst: Ei Kesko maksa niitä palkkoja, vaan ihan vaan se kauppias itse. Ja sen yhden kauppiaan pienen kaupan kirstu ei (välttämättä) ole siis mikään iso. Jokainen kauppias on yrittäjä, ei siis töissä Keskolla.
   Nypytitkö nänniäsi kun tulit pätemään? Jos jatketaan viisastelua, niin missään vaiheessa ei mainittu kauppiaista mitään. Kesko on muutakin kuin kauppaketju. Ja kyseessä oli tosiaan esimerkki. Ja vielä: Keskolla ON isompi kirstu kuin Maken pihahuollolla. Viisastele mitä viisastelet.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: allekirjoittaa, palkka, sopimus, tunnit, tuntipalkka, työ, työsopimus