Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puskaradio suhisee, osa 31

Vanhuksille jaetut kranssit aiheuttavat mielipahaa – poliisi apuun.
Puskaradio suhisee, osa 31

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 54 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Pohjaton rätti 12.1.2023 0:17
      Tulos: +506 (516 ääntä)
      Aivan kamalaa, joku oli laittanut nätin ovikranssin mummon postilaatikon päälle! Ihan varmasti se toivoo mummon kuolemaa! Missä on poliisi, palokunta, oikeuslaitos?? Tämä on vakava rikos!

      Lainaa

    2. Kultivoitunut oppilas 12.1.2023 2:18
      Tulos: +395 (401 ääntä)
      Onko ihan asiallista mainostaa ylipäätään mitään Facebookissa, kun kaikki ihmiset eivät ole Facebookissa, ja ovat siten eriarvoisessa asemassa.

      Lainaa

    3. Arvoisa viinirypäle 12.1.2023 2:46
      Tulos: +204 (210 ääntä)
      Nättejä kransseja. Olisin itse ihan onnellinen moisesta.

      Lainaa

    4. Piparjuuri 12.1.2023 2:59
      Tulos: +97 (139 ääntä)
      Heh, sain koronasulun aikana työpaikalta kirjekuoressa valkoisia kukkia, joiden tarkoitus lieni ilahduttaa ja tsempata etätyötä, mutta pakko myöntää että kun postissa jo hieman kuihtuneet valkoiset kukat putosivat ulos kirjekuoresta, ensimmäisenä ajatuksena mieleen tuli hautajaiskukat ja tappouhkaus... Ei sillä, että olisin tosissani ajatellut näin olevan, vaikka kirjeessä ei korttia olisi ollutkaan, olipahan vain ensireaktio.

      Lainaa

    5. Kuutamokka 12.1.2023 4:15
      Tulos: +37 (47 ääntä)
      Aluks mietin että joopajoo mitään vaitioloja muka, mutta se tarkottiki vissii niitä ketkä ilmiantas tekijän, eikä itse tekijästä oiskaan niin vaiti

      Lainaa

    6. Kilokalori 12.1.2023 6:25
      Tulos: +48 (86 ääntä)
      Tarjan juttuun: Eikös liittymän aukipito ole asukkaan vastuulla? Jos kadulla on vaikka 40 omakotitaloa, niin ei tien auraaja voi jokaisen kohdalla olla auraamatta lunta sivuun.

      Lainaa

    7. kakkiainen 12.1.2023 7:40
      Tulos: +52 (54 ääntä)
      Kranssit on toki hieno ajatus, itselle vaan ensimmäisenä tuli mieleen että joku kommentoija valittaa siitä kuinka tuo vaikeuttaa postinjakajan työtä

      Lainaa

    8. Punasteleva haisunäätä 12.1.2023 8:43
      Tulos: +79 (85 ääntä)
      En ymmärrä tuota aurauskuvaa ja tekstiä. Tekemätön joululahja? Aika satunnaisesti, ehkä pari kertaa vuodessa, ne tiet aurataan niin että pihan kohdalle ei jää hirveää vallia eikä koskaan silloin kun lunta on satanut todella paljon. Ovikranssien jakaminen ilmaiseksi kuulostaa niin vakavalta teolta että vähintään tulee ottaa yhteyttä keskusrikospoliisiin, ellei jopa supoon. En tiedä yhtään tekijää joka rakentaisi hautajaiskranssit sammaleesta ja kävyistä. Ei kuulosta kovin juhlalliselta.

      Lainaa

    9. Otettu päärynä 12.1.2023 9:30
      Tulos: +27 (43 ääntä)
      Punasteleva haisunäätä: En ymmärrä tuota aurauskuvaa ja tekstiä. Tekemätön joululahja? Aika satunnaisesti, ehkä pari kertaa vuodessa, ne tiet aurataan niin että pihan kohdalle ei jää hirveää vallia eikä koskaan silloin kun lunta on satanut todella paljon. Ovikranssien jakaminen ilmaiseksi kuulostaa niin vakavalta [...]
      Miksei hautakransseja tehtäisi myös sammalesta ja kävyistä? Vaikkei se kranssi vainajaa itseään siinä vaiheessa enää kauheasti kiinnostakaan, aika monet haluavat kukkalaitteissaan jotenkin huomioida hänen kiinnostuksenkohteitaan.
      Jos esimerkiksi sattuu tietämään vainajan lempikukan, voi haudalle tuoda niitä. Tai jos esimerkiksi tietää vainajan olleen eräilijätyyppi, joka istuskeli puolet vuodesta sammalmättäällä ja toisen puolen lumimättäällä, niin sammalesta ja kävyistä tehty kranssi olisi varsin huomaavainen koristus arkun päälle tuotavaksi, ja erittäin paljon juhlallisempi kuin joku vain ilman pienintäkään ajatusta valittu geneerinen kranssi, jossa on jotain perinteisiä hautajaiskukkia.

      Lainaa

    10. Tulos: +67 (83 ääntä)
      Ne hipsterit ovat todennäköisesti oikeassa. Koska puut näyttävät olevan pitkää rakennuspuuta, niin ovat todennäköisesti painekyllästettyä, joten ongelmajätettä. Ne kuuluu viedä jätteenkäsittelylaitokseen. Soo soo.

      Lainaa

    11. Tulos: +54 (58 ääntä)
      Musta Teemun ei pitäis kirjotella nettiin koska kaikkien nimi ei voi mitenkään olla Teemu ja sit kaikki epä-Teemut tulee kateellisiksi ja se on syrjintää meitä muita kohtaan et joku saa olla Teemu ja joku toinen ei.

      Lainaa

    12. Tulos: -45 (63 ääntä)
      Suomessa kyllä varmasti joka ikinen henkilö jolla on pankkitili, saa pankista pyytäessään nettipankkitunnukset. Täysin riippumatta mistään rikos- tai luottomerkinnöistä tai mistään muustakaan. Eikä siihen tarvitse omistaa edes sellaista laitetta jolla pääsee nettiin.

      Lainaa

    13. It's a deal 12.1.2023 11:02
      Tulos: +33 (35 ääntä)
      Kultivoitunut oppilas: Onko ihan asiallista mainostaa ylipäätään mitään Facebookissa, kun kaikki ihmiset eivät ole Facebookissa, ja ovat siten eriarvoisessa asemassa.
      Tilanne pahenee entisestään, kun juttuja jaetaan tänne. Nyt näitä ongelmia ratkoo ainoastaan täällä oleva eliitti ja suurimmaksi osin suomeksi. En edes ala luettelemaan mitä "tiettyjä ihmisryhmiä" syrjimme. Onko ihan asiallista?

      Lainaa

    14. Tulos: +40 (46 ääntä)
      Teemu menee varmaan lentokentällekin vinkunmaan ettei kaikilla ole välttämättä passia, eli ne etelänlomat ovat syrjintää tiettyä ihmisryhmää vastaan.

      Lainaa

    15. Haiseva mehiläinen 12.1.2023 14:09
      Tulos: -7 (17 ääntä)
      Mikä tuossa katsastusjutussa on pielessä?

      Lainaa

    16. Pikimusta nauta 12.1.2023 14:25
      Tulos: +63 (63 ääntä)
      Haiseva mehiläinen: Mikä tuossa katsastusjutussa on pielessä?
      Teemu

      Lainaa

    17. Tulos: +24 (24 ääntä)
      Pohjaton rätti: Aivan kamalaa, joku oli laittanut nätin ovikranssin mummon postilaatikon päälle! Ihan varmasti se toivoo mummon kuolemaa! Missä on poliisi, palokunta, oikeuslaitos?? Tämä on vakava rikos!
      Ei vaan se on UHKAUS että pian on tässä taloudessa tarvetta tälläselle hautakranssille XD

      Lainaa

    18. Lahjakas majava 12.1.2023 14:59
      Tulos: +44 (48 ääntä)
      Punasteleva haisunäätä: En ymmärrä tuota aurauskuvaa ja tekstiä. Tekemätön joululahja? Aika satunnaisesti, ehkä pari kertaa vuodessa, ne tiet aurataan niin että pihan kohdalle ei jää hirveää vallia eikä koskaan silloin kun lunta on satanut todella paljon. Ovikranssien jakaminen ilmaiseksi kuulostaa niin vakavalta [...]
      Kyseessä on märkää lunta jolla oli tukittu liittymä juuri ennen pakkasia. Jäätyivät jääkasoiksi ja sitä ei kolalla saa enää pois. Vanhukset tuupertuvat, kun auraajan urakkaan ei kuulu olla estämättä muiden kulkua.

      Lainaa

    19. Rimppakinttu hilleri 12.1.2023 16:23
      Tulos: +25 (25 ääntä)
      Piparjuuri: Heh, sain koronasulun aikana työpaikalta kirjekuoressa valkoisia kukkia, joiden tarkoitus lieni ilahduttaa ja tsempata etätyötä, mutta pakko myöntää että kun postissa jo hieman kuihtuneet valkoiset kukat putosivat ulos kirjekuoresta, ensimmäisenä ajatuksena mieleen tuli hautajaiskukat ja [...]
      Hevosen pää vois olla semmonen uhkaus josta ei voi erehtyä.

      Lainaa

    20. Koherentti ankka 12.1.2023 19:45
      Tulos: +2 (16 ääntä)
      Otettu päärynä: Miksei hautakransseja tehtäisi myös sammalesta ja kävyistä? Vaikkei se kranssi vainajaa itseään siinä vaiheessa enää kauheasti kiinnostakaan, aika monet haluavat kukkalaitteissaan jotenkin huomioida hänen kiinnostuksenkohteitaan. Jos esimerkiksi sattuu tietämään vainajan lempikukan, voi [...]
      En tiiä miks tuolla on näköjään ollu negapeukkujakin. Asiahan nimittäin on juurikin näin, yleisellä tasolla. Luonnonmateriaaleista tehdyt kukkalaitteet hautajaisiin ovat ehdottomasti kauneimpia ja persoonallisimpia mitä olen nähnyt. Kaikki kukkakaupat tosin eivät joko osaa tai viitsi niitä tehdä, mutta itselläni on ollut onni törmätä huippuammattilaisiin, joille asiakaspalvelu on sydämen asia. 
      Ja myös itse voi kukkalaitteen hautajaisiin tehdä. Useimmiten toki ne on suurempia kuin nämä ovikranssit, joista tässä aivan ilmeisesti on kyse - mutta voi olla niinkin, että jos vainajan persoonallisuus ja mieltymykset on olleet luokkaa "pieni on kaunista", isot kukkalaitteet tuntuvat kerrassaan väärältä.
      Noi postilaatikoiden päälle asetellut kranssit on tavallaan kaunis ajatus, mutta ehkä ois kumminki ollut fiksumpaa käydä ovella kysymässä, että haluaisitko tällaisen, kun jäi yli. Ihan jo siksikin, että aina on näitä harreja jotka pahastuu varmuuden vuoksi, koska oma maailmankuva on niin pimeä ettei voi kuvitellakaan jonkun muun tekevän jotain vain hyvästä sydämestä.

      Lainaa

    21. Itseasiassa 12.1.2023 21:07
      Tulos: +11 (11 ääntä)
      Kilokalori: Tarjan juttuun: Eikös liittymän aukipito ole asukkaan vastuulla? Jos kadulla on vaikka 40 omakotitaloa, niin ei tien auraaja voi jokaisen kohdalla olla auraamatta lunta sivuun.
      On se ihan lain mukaan. Se on tietysti ikävää että on jäänyt kasa, joka on jäätynyt varsinkin jos ei ole ollut tuolloin kotona kolaamassa. Mutta en tiedä onko nuo Tarjan omat ihan jäätä vai onko jo sen verran huonossa kunnossa, ettei kunto riitä hoitamaan pihaa.

      Lainaa

    22. Nuutunut kivi 12.1.2023 21:32
      Tulos: +37 (37 ääntä)
      Piparjuuri: Heh, sain koronasulun aikana työpaikalta kirjekuoressa valkoisia kukkia, joiden tarkoitus lieni ilahduttaa ja tsempata etätyötä, mutta pakko myöntää että kun postissa jo hieman kuihtuneet valkoiset kukat putosivat ulos kirjekuoresta, ensimmäisenä ajatuksena mieleen tuli hautajaiskukat ja [...]
      Sait kukkia kirjekuoressa?

      Lainaa

    23. Nuutunut kivi 12.1.2023 21:34
      Tulos: +37 (37 ääntä)
      Jynx: Ne hipsterit ovat todennäköisesti oikeassa. Koska puut näyttävät olevan pitkää rakennuspuuta, niin ovat todennäköisesti painekyllästettyä, joten ongelmajätettä. Ne kuuluu viedä jätteenkäsittelylaitokseen. Soo soo.
      Ei kaikki pitkä puutavara ole paine, tai muutankaan, kyllästettyä. Meillä rakennettiin pitkästä puutavarasta ulkorakennukset ja ainut mikä kyllästyi oli meikäläinen, kun tuntui ettei homma tule koskaan valmiiksi.

      Lainaa

    24. Nuutunut kivi 12.1.2023 21:36
      Tulos: +12 (16 ääntä)
      Ensisilmäyksellä luulin Tarjan kuvaa Marsista tai vastaavasta otetuksi.

      Lainaa

    25. Kärkäs seppä 12.1.2023 22:01
      Tulos: +30 (32 ääntä)
      Toj Karin: Suomessa kyllä varmasti joka ikinen henkilö jolla on pankkitili, saa pankista pyytäessään nettipankkitunnukset. Täysin riippumatta mistään rikos- tai luottomerkinnöistä tai mistään muustakaan. Eikä siihen tarvitse omistaa edes sellaista laitetta jolla pääsee nettiin.
      Tiedän työni puolesta maahanmuuttajia, jotka ovat Suomessa töissä ja palkka tulee omalle tilille, mutta eivät saa nettipankkitunnuksia.

      Lainaa

    26. Introvertti raadonsyöjä 13.1.2023 6:31
      Tulos: +7 (13 ääntä)
      Toj Karin: Suomessa kyllä varmasti joka ikinen henkilö jolla on pankkitili, saa pankista pyytäessään nettipankkitunnukset. Täysin riippumatta mistään rikos- tai luottomerkinnöistä tai mistään muustakaan. Eikä siihen tarvitse omistaa edes sellaista laitetta jolla pääsee nettiin.
      Höpsis.

      Lainaa

    27. Tulos: -2 (14 ääntä)
      Kärkäs seppä: Tiedän työni puolesta maahanmuuttajia, jotka ovat Suomessa töissä ja palkka tulee omalle tilille, mutta eivät saa nettipankkitunnuksia.
      Oho! 😮 Miten heidän kanssaan sitten toimitaan että saavat rahat käyttöön? Mistä tää johtuu?
      Olispa kyllä ahdistavaa käydä töissä mutta ei pääsis käsiksi ansaitsemiinsa rahoihin 😑

      Lainaa

    28. Tulos: +25 (27 ääntä)
      Arvoisa viinirypäle: Nättejä kransseja. Olisin itse ihan onnellinen moisesta.
      Mä en varmaan edes tajuaisi että joku on näin kauniin eleen tehnyt. Olisin vaan että "Oi oi, jonkun kranssi on jäänyt tohon. Nostetaas vähän niin otan nää mun postit täältä... Onpa kyllä hieno, ehkä se on naapurin? Ehkä mä nostan sen tohon naapurin postilaatikon päälle."

      Lainaa

    29. Tulos: -11 (17 ääntä)
      Kärkäs seppä: Tiedän työni puolesta maahanmuuttajia, jotka ovat Suomessa töissä ja palkka tulee omalle tilille, mutta eivät saa nettipankkitunnuksia.
      Tiedän itsekin. Olisi pitänyt tarkentaa että Suomen kansalainen, jolla on suomalainen hetu.

      Lainaa

    30. Tulos: +29 (31 ääntä)
      Laura: Oho! 😮 Miten heidän kanssaan sitten toimitaan että saavat rahat käyttöön? Mistä tää johtuu? Olispa kyllä ahdistavaa käydä töissä mutta ei pääsis käsiksi ansaitsemiinsa rahoihin 😑
        Onhan se. Kun mieheni muutti tänne, ei saanut avata pankkitiliä todistamatta, että palkka juoksee, mutta miten juoksisi, kun ei sitä saa mihinkään maksetuksi, kun tili puuttuu :D. Aikamme pähkäiltyämme löytyi oma vanha ent. kultapossutilini jota en ollut lähtiessäni tullut sulkeneeksi, se otettiin käyttöön ja muutettiin kahden ihmisen käytettäväksi, mies ilmoitti työpaikalleen sen ja näin sai jopa palkkaa työstään. 
        Oli kyllä vähän kafkamainen tunnelma. Varsinkin aikuiselle ihmiselle saattoi olla vähän ahdistavaa käyttää vaimon lapsuuden ajan joululahjarahojen säästötiliä kun ei muuta saa... Mutta siihen sai kyllä sitten pankkitunnukset ja kaikki, myös se jolta Suomen hetu puuttui.
        Muissa maissa asuimme kävelin pankkiin ja pyysin saada avata tilin, pyysivät osoitteen ja henkkarit, ja avasivat. Sen sijaan kaasun kytkeminen Briteissä oli ihan Haadeksesta, kun osoittaakseen, että asuu siinä missä sanoo asuvansa ei vain vuokrasopimus riitä, halutaan lisätodiste. Esim. siihen osoitteeseen lähetetty kaasulasku. En muista miten se ninjailtiin, muistaakseni pyysin pankista tiliotteen ja sen lähetys oikeaan osoitteeseen sitten riitti... Mutta on se ihme kun passi, vuokra- ja työsopparit eivät riitä sen todistamiseen että on oikealla asialla, kun EU'ssa tässä oltaisiin? (UK oli silloin vielä). 

      Lainaa

    31. Tulos: +1 (3 ääntä)
      Nuutunut kivi: Sait kukkia kirjekuoressa?
      Niin sain, muutamia kukkia isossa kirjekuoressa. Myös sen jälkeen olen kerran saanut, sillä kertaa oli myös koottava kukkateline mukana.

      Lainaa

    32. Pelle Vinttilä 13.1.2023 16:40
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      Itseasiassa: On se ihan lain mukaan. Se on tietysti ikävää että on jäänyt kasa, joka on jäätynyt varsinkin jos ei ole ollut tuolloin kotona kolaamassa. Mutta en tiedä onko nuo Tarjan omat ihan jäätä vai onko jo sen verran huonossa kunnossa, ettei kunto riitä hoitamaan pihaa.
      Sinä iltana meni pakkaselle, kun ensin oli päivällä tullut märkää lunta paljon.

      Lainaa

    33. Tyydyttävä aprikoosi 13.1.2023 20:49
      Tulos: +12 (14 ääntä)
      Toj Karin: Tiedän itsekin. Olisi pitänyt tarkentaa että Suomen kansalainen, jolla on suomalainen hetu.
      Eipä aina riitä edes Suomen kansalaisuus ja hetu. Jos on vaikkapa edunvalvontapäätös, eivät pankit välttämättä myönnä nettitunnuksia. 
      https://www.oikeusasiamies.fi/r/fi/ratkaisut/-/eoar/2065/2019

      Lainaa

    34. Tulos: -9 (11 ääntä)
      Tyydyttävä aprikoosi: Eipä aina riitä edes Suomen kansalaisuus ja hetu. Jos on vaikkapa edunvalvontapäätös, eivät pankit välttämättä myönnä nettitunnuksia.  oikeusasiamies.fi/r/fi/ratkaisut/-/eoar/2065/2019
      Ilmeisesti et lukenut linkkaamaasi päätöstä ja sen perusteluja. Edunvalvontapäätös ei ole laillisesti pätevä syy evätä tunnusten saamista.

      Lainaa

    35. Lyhyt hamsteri 13.1.2023 22:45
      Tulos: +11 (11 ääntä)
      Toj Karin: Ilmeisesti et lukenut linkkaamaasi päätöstä ja sen perusteluja. Edunvalvontapäätös ei ole laillisesti pätevä syy evätä tunnusten saamista.
      Voi olla, mutta sehän ei siis todellakaan tarkoita, etteivätkö pankit kuitenkin eväisi tunnuksia sillä perusteella.

      Lainaa

    36. Tulos: -14 (16 ääntä)
      Lyhyt hamsteri: Voi olla, mutta sehän ei siis todellakaan tarkoita, etteivätkö pankit kuitenkin eväisi tunnuksia sillä perusteella.
      Pankkien laiton toiminta ei muuta minun väitettä epätodeksi. Vähän sama kun yrittäisit väittää että kauposta saa hakea tavaraa ilmaiseksi, koska jotkut  laittomasto varastaa. Ei, se homma nyt ei ihan toimi noin.

      Lainaa

    37. FeedingTheDeathMachine 14.1.2023 5:51
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      Kärkäs seppä: Tiedän työni puolesta maahanmuuttajia, jotka ovat Suomessa töissä ja palkka tulee omalle tilille, mutta eivät saa nettipankkitunnuksia.
      Voitkos kertoa miten he laskunsa maksavat? Työajalla pankissa käyvät maksamassa? Kun tuskin enää missään laskujenmaksuautomaatteja on, ja jos on, niin niihinkin tarvitaan tunnukset

      Lainaa

    38. Tyydyttävä aprikoosi 14.1.2023 11:33
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Toj Karin: Ilmeisesti et lukenut linkkaamaasi päätöstä ja sen perusteluja. Edunvalvontapäätös ei ole laillisesti pätevä syy evätä tunnusten saamista.
      Tokihan luin. "Pankkiryhmien välillä on selkeästi eroja. Vastausten perusteella näyttää siltä, että vaihtelua olisi alueittainkin saman pankkiryhmän sisällä. Joissakin vastauksissa kerrotaan, että kaikki pankit eivät myönnä tunnuksia lainkaan, jotkut asettavat ehtoja ja jotkut antavat ongelmitta tunnukset päämiehille."

      Lainaa

    39. Nuutunut kivi 14.1.2023 12:05
      Tulos: +4 (4 ääntä)
      FeedingTheDeathMachine: Voitkos kertoa miten he laskunsa maksavat? Työajalla pankissa käyvät maksamassa? Kun tuskin enää missään laskujenmaksuautomaatteja on, ja jos on, niin niihinkin tarvitaan tunnukset
      Kaikki suoraveloituksella? Vai mikä sen nimi nykyään onkaan.

      Lainaa

    40. rottanpää 14.1.2023 13:16
      Tulos: +13 (13 ääntä)
      Haiseva mehiläinen: Mikä tuossa katsastusjutussa on pielessä?
      Ajatus, ettei sellaisia asioita tulisi mainostaa, joihin kaikilla ei ole mahdollisuutta. Tällä periaatteella ei voisi mainostaa juuri mitään. Itse asiassa koko katsastumainoshan pitäisi poistaa, sillä eihän kaikilla ole autoa eikä edes mahdollisuutta sellaiseen.

      Lainaa

    41. Pehmeä jänis 14.1.2023 16:56
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Pohjaton rätti: Aivan kamalaa, joku oli laittanut nätin ovikranssin mummon postilaatikon päälle! Ihan varmasti se toivoo mummon kuolemaa! Missä on poliisi, palokunta, oikeuslaitos?? Tämä on vakava rikos!
      Hautakransseja postilaatikkojen päällä tänään, lanpaab verta ulko oven yläpuolella huomenna

      Lainaa

    42. Lyömätön soturi 14.1.2023 23:41
      Tulos: +4 (6 ääntä)
      rottanpää: Ajatus, ettei sellaisia asioita tulisi mainostaa, joihin kaikilla ei ole mahdollisuutta. Tällä periaatteella ei voisi mainostaa juuri mitään. Itse asiassa koko katsastumainoshan pitäisi poistaa, sillä eihän kaikilla ole autoa eikä edes mahdollisuutta sellaiseen.
      Ahaa, niin se liittyi tuohon Teemun juttuun kun katsoin että täysin itsenäinen ja irrallinen julkaisu oli

      Lainaa

    43. Tulos: -8 (14 ääntä)
      Tyydyttävä aprikoosi: Tokihan luin. "Pankkiryhmien välillä on selkeästi eroja. Vastausten perusteella näyttää siltä, että vaihtelua olisi alueittainkin saman pankkiryhmän sisällä. Joissakin vastauksissa kerrotaan, että kaikki pankit eivät myönnä tunnuksia lainkaan, jotkut asettavat ehtoja ja jotkut antavat ongelmitta tunnukset päämiehille."
      Kun siitä tekstistä alkaa poimimaan kirsikoita välittämättä pätkääkään kontekstista, sieltä saa melkein yhtä villejä tulkintoija aikaiseksi kuin Raamatusta. Tuo lainaamaasi kohta löytyy selvityksen aineistosta, eli siitä miten pankit ovat hoitaneet asioita aineiston keräämisen aikaan. Argumenttina se on siis täysin pätemätön. Kokeile lukea se nivaska ihan kokonaan, jospa se helpottaisi asian ymmärtämistä.

      Lainaa

    44. Fluorattu oppilas 16.1.2023 7:41
      Tulos: +2 (10 ääntä)
      Toj Karin: Kun siitä tekstistä alkaa poimimaan kirsikoita välittämättä pätkääkään kontekstista, sieltä saa melkein yhtä villejä tulkintoija aikaiseksi kuin Raamatusta. Tuo lainaamaasi kohta löytyy selvityksen aineistosta, eli siitä miten pankit ovat hoitaneet asioita aineiston keräämisen aikaan. [...]
      Sattuuko tyhmyytesi sinuun yhtä paljon kuin ympäristöösi?

      Lainaa

    45. Tulos: -4 (12 ääntä)
      Fluorattu oppilas: Sattuuko tyhmyytesi sinuun yhtä paljon kuin ympäristöösi?
      Keskustellaan tyhmyydestä ja älystä sitten kun olet itse oppinut sanomaan jotain lasten hiekkalaatikkonaljailua kehittävämpää.

      Lainaa

    46. Yllätyksetön pelikaani 17.1.2023 9:53
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Kilokalori: Tarjan juttuun: Eikös liittymän aukipito ole asukkaan vastuulla? Jos kadulla on vaikka 40 omakotitaloa, niin ei tien auraaja voi jokaisen kohdalla olla auraamatta lunta sivuun.
      Liittymän aukipito on todellakin asukkaan vastuulla. Se ei silti poista sitä tosiasiaa, että lumen tai varsinkin jäätymisvaarassa olevan sohjon auraaminen tieltä liittymään ei ole mitenkään erityisen mieltäylentävä asia, etenkin kun harvalla on mahdollisuutta jatkuvasti kytätä auran tulemisia ja menemisiä etenkään arkipäivisin. Se olisi myös teknisesti hyvin helposti vältettävissä ilman merkittäviä lisäkustannuksia tai -vaivaa, mikäli kunnilta löytyisi halukkuutta tällaista lähteä urakoitsijoiltaan vaatimaan. Vaikka itse olenkin vielä terve ja suht hyväkuntoinen ja sitä myötä kykenevä lumet ja sohjot siivoamaan ilman merkittävää sydänkohtauksen riskiä, olisin silti valmis vaikka maksamaan korotettua kiinteistöveroa, jos sen vastineena päästäisiin tästä ongelmasta. Eli: Kyllä voi olla auraamatta liittymään, jos halua löytyy.

      Lainaa

    47. Tulos: -4 (4 ääntä)
      Teemulle on MobilePay ja luottokortit ihan tuntemattomia konsepteja?

      Lainaa

    48. Tulos: +3 (5 ääntä)
      Tätä en tajua,että vanhemmat ihmiset loukkaantuvat jos heille antaa jotain mikä viittaa elämän rajallisuuteen, kun kerran kaikkien elämä päättyy joskus. Eikä se elämä siitä yhtään lyhene, jos joku antaa hautakranssin tai vaikka valkoisia kukkia. Lisäksi myös nuoria ihmisiä kuolee...

      Lainaa

    49. Siivetön kuguaari 18.1.2023 0:26
      Tulos: +2 (6 ääntä)
      Koherentti ankka: En tiiä miks tuolla on näköjään ollu negapeukkujakin. Asiahan nimittäin on juurikin näin, yleisellä tasolla. Luonnonmateriaaleista tehdyt kukkalaitteet hautajaisiin ovat ehdottomasti kauneimpia ja persoonallisimpia mitä olen nähnyt. Kaikki kukkakaupat tosin eivät joko osaa tai viitsi niitä [...]
      Me suunniteltiin floristin kanssa äidin hautajaisiin maanläheinen kukkalaite marjoineen ja viljoineen. Oli todella nätti ja kuvasti äitiä. Sille tuli tosin hintaakin geneettistä peruslaitetta enemmän. Mutta ymmärrän kanssa sen, että kaikki ei jaksa surun keskellä miettiä jotain kukkalaitteita hautajaisiin.
      Olisin ilahtunut tuollaisesta kranssista minäkin. En ymmärrä, miksei "tavalliset" luonnonmateriaalit voi olla juhlavia. Eipä sitä arkena monenkaan ovessa roiku käpykranssia.

      Lainaa

    50. Tulos: 0 (2 ääntä)
      Siivetön kuguaari: Me suunniteltiin floristin kanssa äidin hautajaisiin maanläheinen kukkalaite marjoineen ja viljoineen. Oli todella nätti ja kuvasti äitiä. Sille tuli tosin hintaakin geneettistä peruslaitetta enemmän. Mutta ymmärrän kanssa sen, että kaikki ei jaksa surun keskellä miettiä jotain [...]
      Geneettistä...?

      Lainaa

    51. Upouuni pöllö 19.1.2023 14:45
      Tulos: -1 (1 ääni)
      Kyllä tuo "seppele" on vanhemmalle väelle selkeä vihje. Tuossa varmasti on ajateltu hyvää, mutta on menty metsään silti. Isäni (syntynyt 50-luvulla) on kertonut jostain tuttavastaan, jonka ovelle oli tuotu seppele, ja oli joutunut muuttamaan pois. Tai oli muuttanut, vihje kun oli ollut sen verran suora.

      Lainaa

    52. Hupaisa päärynä 21.1.2023 13:32
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Tässä hieman juttua verkkopankkitunnuksista: https://yle.fi/a/3-12571129

      Lainaa

    53. Aistikas manaatti 12.2.2023 12:49
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Kilokalori: Tarjan juttuun: Eikös liittymän aukipito ole asukkaan vastuulla? Jos kadulla on vaikka 40 omakotitaloa, niin ei tien auraaja voi jokaisen kohdalla olla auraamatta lunta sivuun.
      Ennenvanhaan onnistui, auran perässä kulki kauhakuormaaja, joka aukoi liittymät. 90-luvulta alkaen kaikki palvelut on säästetty pois

      Lainaa

    54. Aistikas manaatti 12.2.2023 12:51
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Joo: Geneettistä...?
      Synteettinen lienee vaihtoehto geneettiselle

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: alennus, aurata, auraus, hautakranssit, katsastus, kranssit, mielensäpahoittajat, natsikortti, natsit, ovikranssit, poliisit, postilaatikko, tarjous, tasa-arvo