Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 71

Osaatko tulkita viinipullon viivakoodin oikein?
Suurenna näkymä
Mitä tänään syötäisiin? Osa 71
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 45 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Korpulentti taikuri 17.1.2023 0:13
   Tulos: -217 (403 ääntä)
   Tämä on aina hauskaa lukea, että vhh:lla ei tarvitse laskea kaloreita. Kiveen hakattu fakta kuitenkin on, että ainostaan kaloreilla on vaikutusta painonhallinnassa.

   Lainaa

  2. Tulos: +207 (221 ääntä)
   Ravitsemusterapeutti saattaa kyllä valehdella tai olla täysin pihalla asiasta, jos on samaan aikaan ylimielinen mulgero.

   Lainaa

  3. Juomakelvoton järvisieni 17.1.2023 0:19
   Tulos: +160 (170 ääntä)
   Monet viinit säilyy vuosia ellei vuosikymmeniä ellei korkki ole viallinen. Toki koskee vain avaamattomia. Avatut viinit ei säily kovin montaa päivää, mutta onneksi ne yleensä jännästi tyhjeneekin muutamassa tunnissa ettei pilaantumaan ehdi millään.

   Lainaa

  4. Tulos: +339 (363 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Tämä on aina hauskaa lukea, että vhh:lla ei tarvitse laskea kaloreita. Kiveen hakattu fakta kuitenkin on, että ainostaan kaloreilla on vaikutusta painonhallinnassa.
   Ei tässä väitettykään ettei TARVITSE laskea kaloreita. VähäHIILIHYDRAATTINEN ruokavalio tarkoittaa sitä, että lasketaan HIILIHYDRAATTIEN määriä, ei kaloreita. Siihen en ota kantaa, että jos haluaa painoa pudottaa, niin pitääkö sillon laskea kaloreita. Mutta tärkein tulee tässä: VHH -ruokavaliolla ei olla välittämättä siksi, että paino putoaisi, vaan syy voi olla esim, että iho tai suolisto voi sillon paremmin.

   Lainaa

  5. Tulos: +60 (74 ääntä)
   Mira on asiansa osaava ravitsemusterapeutti tai hänellä on sellainen. Tai sitten hän on vain yksinkertaisesti yksinkertainen. En ymmärrä sitä että sen sijaan että tarkistaisi asian alkaa keksiä tarinaa ravitsemusterapeutista joka jostain syystä olisi kertonut tuollaisen valeen. Mitenkähän sekin väitetty keskustelu on mennyt missä ravintoterapeutti tuumaa. "Hei tiesitkö muuten että juustossa on reippaasti hiilihydraatteja?"

   Lainaa

  6. Tulos: -23 (133 ääntä)
   Minuakin sapettaa aina, kun terveyteni vuoksi kokeilen kaikkia uusia ruokavalioita, eikä kukaan toinen viitsi yhtään ymmärtää, miten tärkeästä asiasta on kyse. Kahvihuoneessa aina vain nauravat minulle, kun pyydän, josko voitaisiin hankkia yhdeksi vaihtoehdoksi gluteenitonta kahvimaitoa. Siis minun terveydelleni nauravat, ja päin naamaa!

   Lainaa

  7. Tulos: +141 (163 ääntä)
   Ihan sama hiilareista, mutta onko tuossa siis omenaviipaleita jonkun juustopalan päällä? ??? Herkkua?

   Lainaa

  8. Tulos: +51 (61 ääntä)
   Miksi Mira itkee vhhsta ja juustosta, juustohan on proteiiniä ja rasvaa 🙄

   Lainaa

  9. Napapiirin suurin lammas 17.1.2023 3:45
   Tulos: +231 (235 ääntä)
   Kiiwi: Miksi Mira itkee vhhsta ja juustosta, juustohan on proteiiniä ja rasvaa 🙄
   Koska se luulee, että hiilihydraatti on synonyymi kaloriille.

   Lainaa

  10. Taidokas Aasi 17.1.2023 5:43
   Tulos: +110 (150 ääntä)
   Toivottavasti Riikan vieraat on läheisiä kavereita tai sukulaisia. Olis nimittäin ahdistavaa jonku puol tutun luona saada tarjottavaa, jolla "hauskasti" viitataan toisen seksielämään.

   Lainaa

  11. Tulos: +145 (145 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Tämä on aina hauskaa lukea, että vhh:lla ei tarvitse laskea kaloreita. Kiveen hakattu fakta kuitenkin on, että ainostaan kaloreilla on vaikutusta painonhallinnassa.
   Tässähän ei kaloreiden merkitystä kiistetty eikä edes kukaan laihduttanut. Vaan tehdään vähähiilihydraattista ruokaa.

   Lainaa

  12. Tukintolvana 17.1.2023 6:17
   Tulos: +117 (147 ääntä)
   Taidokas Aasi: Toivottavasti Riikan vieraat on läheisiä kavereita tai sukulaisia. Olis nimittäin ahdistavaa jonku puol tutun luona saada tarjottavaa, jolla "hauskasti" viitataan toisen seksielämään.
   Ja nimenomaan oletettuun seksielämään. Kaikki eivät harrasta penetraatiota.

   Lainaa

  13. Mäntylahti-Piiras 17.1.2023 6:19
   Tulos: -22 (76 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Tämä on aina hauskaa lukea, että vhh:lla ei tarvitse laskea kaloreita. Kiveen hakattu fakta kuitenkin on, että ainostaan kaloreilla on vaikutusta painonhallinnassa.
   kysymys kuuluukin että onko vhh:ta noudattavista kaikilla tavoitteena painonhallinta vai onko osalla kenties syynä lähinnä "trendikkyys"? Vastahan tässä muutama vuosi sitten idiootit noudatti gluteenitonta ruokavaliota ihan vain huvikseen ja keliakiasta kärsivät sai sitten selitellä että heillä on ihan oikea tarve noudattaa gluteenitonta ruokavaliota.

   Lainaa

  14. Tittelintuure 17.1.2023 7:00
   Tulos: +87 (89 ääntä)
   Mammutti: Ei tässä väitettykään ettei TARVITSE laskea kaloreita. VähäHIILIHYDRAATTINEN ruokavalio tarkoittaa sitä, että lasketaan HIILIHYDRAATTIEN määriä, ei kaloreita. Siihen en ota kantaa, että jos haluaa painoa pudottaa, niin pitääkö sillon laskea kaloreita. Mutta tärkein tulee tässä: VHH [...]
   Minkä lisäksi monet laihduttajat eivät laske eivätkä halua laskea kaloreita - oli ruokavalio sitten vhh tai ei. VHH on tosin yleinen tässä mielessä painonpudotuksessa, jolloin ideana on, että runsas proteiini ja rasva pitävät sen verran kylläisenä, että tulee syötyä kyllin vähän kaloreita ilman, että niitä tarvitsee erikseen laskea.  Joillekin laskeminen sopii, mutta toisille se ei sovi, koska jotkut esimerkiksi ovat taipuvaisia ortoreksiaan ja jos he alkavat laskea, homma menee todella tiukaksi ja alkaa hallita koko elämää. Se ei yleisesti ottaen ole jotain, mitä ihmiset haluavat. Energialla on painonpudotuksessa oleellinen merkitys, mutta sen vähentäminen ei tosiaan välttämättä edellytä laskemista.  Huom. vaikka lainasin sun juttua, en siis argumentoi millään tapaa sua vastaan. Jatkan vaan sun pointtia, joka oli oleellinen.

   Lainaa

  15. Kilokalori 17.1.2023 7:03
   Tulos: -47 (95 ääntä)
   Mira vastaa käsitystäni vhh noudattajista. Hitonmoinen säätö ja meteli asiasta, varmasti toimii ja kaikki laihtuisivat näin, mutta faktat tasolla juustossa on hiilareita. Aivot tarvitsevat hiilareita ja vain hiilareita toimiakseen, tai ne ottavat tarvitsemansa glukoosin lihaksista. Se kertonee kaiken vhh järkevyydestä. Kyllä sitä lihakset kadottamallakin toki "laihtuu", mutta ei siitä enempää. Jos olet vhh:lla, älä vastaa tähän mitään. En jaksa laittaa kättäni päähän tänään.

   Lainaa

  16. Tulos: +96 (124 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Tämä on aina hauskaa lukea, että vhh:lla ei tarvitse laskea kaloreita. Kiveen hakattu fakta kuitenkin on, että ainostaan kaloreilla on vaikutusta painonhallinnassa.
   Kas kun et vielä kirjoittanut perään klassista "syö vähemmän kuin kuluttaa, niin simppeliä se vaan on". Painon muutokseen liittyy niin paljon asioita ihmisen suoliston bakteerikannasta lähtien, että en viitsi alkaa niitä tähän edes luettelemaan.

   Lainaa

  17. Laineeton metsämarja 17.1.2023 8:21
   Tulos: +84 (102 ääntä)
   Tukintolvana: Ja nimenomaan oletettuun seksielämään. Kaikki eivät harrasta penetraatiota.
   Oli pakko ihan tulla erikseen sanomaan, että olen täysin yllättynyt näin freessistä kommentista palstalla, jossa lähinnä perseillään. Kiitos siitä!

   Lainaa

  18. Avulias leopardi 17.1.2023 8:28
   Tulos: +28 (60 ääntä)
   Vaakku: Kas kun et vielä kirjoittanut perään klassista "syö vähemmän kuin kuluttaa, niin simppeliä se vaan on". Painon muutokseen liittyy niin paljon asioita ihmisen suoliston bakteerikannasta lähtien, että en viitsi alkaa niitä tähän edes luettelemaan.
   No itse asiassa "syö vähemmän kuin kulutat" on silti täysin oikein sanottu, vaikkei asia ihan niin yksinkertainen olekaan. Ne suoliston bakteerit vaikuttavat nimenomaan siihen kulutukseen minkä keho suorittaa eli jotkut bakteerikannat pienentävät kehon kykyä kalorien kulutukseen eli päivän kokonaiskulutus pienenee ja pienemmällä syöntimäärällä lihoo herkemmin kuin mitä keskimääräinen kulutus olisi. Ei mikään bakteerikanta vaan mystisesti tyhjästä taio ylimääräisiä kaloreita kehoon. Tietenkin se ongelma on vaan siinä, että sitä todellista kulutusta ei pysty käytännössä päättelemään mitenkään muuten kuin kokeilemalla ja laskemalla tarkasti päivässä syödyt kalorit ja vertaamalla sitä painon kehitykseen. Juuri samalla tavalla myös sairaudet vaikuttaa siihen lihomiseen. Ei mikään sairauskaan mitenkään erikoisesti kehitä kaloreita elimistöön, vaan se lihominen ja laihtuminen johtuu kulutuksen muutoksesta ja siitä, ettei sitä pysty ihminen tuntemaan ja ennakoimaan mitenkään. Varsinkin jos kulutus vaihtelee tiheään tahtiin jonkun sairauden seurauksena, voi olla todella vaikea pitää huolta painonhallinnasta. Eli syö vähemmän kuin kulutat on sinänsä oikein, mutta sen toteuttaminen ei ole ollenkaan niin helppoa, kuin moni tuosta lausahduksesta kuvittelee.

   Lainaa

  19. Tulos: +61 (61 ääntä)
   Napapiirin suurin lammas: Koska se luulee, että hiilihydraatti on synonyymi kaloriille.
   Täähän se ois. Ravitsemusterapeutti sanoo: "tiesitkö, että juustossa on paljon kaloreita". VHH-ryhmässä sanotaan, että "hiilihydraatit on pahasta ja lihottaa" Miran aukottoman logiikan mukaan juusto=lihottaa=hiilihydraatteja

   Lainaa

  20. Koherentti ankka 17.1.2023 8:54
   Tulos: +118 (124 ääntä)
   Mä oletin kyllä että toi persläpipiirakka oli puhdas vahinko, ajatuksena on ollut joku ihan muu juttu, mutta valmis leipomus ei olekaan näyttänyt siltä miltä piti. Aivan kuten ne mällimuffinitkin. Eli että tarkoitus ei ole ollut vihjailla mitään vieraiden seksielämästä, vaan hassu ulkonäkö ja vieraiden suuntautuminen yhdistettynä stereotypioihin aiheuttivat mielleyhtymän. Voin toki olla väärässä, koska jotkut ihmiset nyt vaan kuvittelevat, että heidän huumorinsa on hauskaa kaikkien mielestä.

   Lainaa

  21. Kantava mäyrä 17.1.2023 9:04
   Tulos: +57 (57 ääntä)
   Pluri: Mira on asiansa osaava ravitsemusterapeutti tai hänellä on sellainen. Tai sitten hän on vain yksinkertaisesti yksinkertainen. En ymmärrä sitä että sen sijaan että tarkistaisi asian alkaa keksiä tarinaa ravitsemusterapeutista joka jostain syystä olisi kertonut tuollaisen valeen. Mitenkähän [...]
   Ehkä todennäköisempää kuitenkin, että on ymmärtänyt väärin, mitä ravitsemusterapeutti on sanonut.

   Lainaa

  22. Validi mansikka 17.1.2023 9:08
   Tulos: +83 (89 ääntä)
   Taidokas Aasi: Toivottavasti Riikan vieraat on läheisiä kavereita tai sukulaisia. Olis nimittäin ahdistavaa jonku puol tutun luona saada tarjottavaa, jolla "hauskasti" viitataan toisen seksielämään.
   Riikan kommentista käy kyllä ilmi, että piiras ei todellakaan ollut tarkoituksella tuon näköinen.

   Lainaa

  23. Ruostunut timantti 17.1.2023 9:09
   Tulos: -27 (57 ääntä)
   Vaakku: Kas kun et vielä kirjoittanut perään klassista "syö vähemmän kuin kuluttaa, niin simppeliä se vaan on". Painon muutokseen liittyy niin paljon asioita ihmisen suoliston bakteerikannasta lähtien, että en viitsi alkaa niitä tähän edes luettelemaan.
   Sulla on varmaan tutkimustuloksia esittää joissa ihmiset lihoo kun syövät vähemmän kuin kuluttaa.

   Lainaa

  24. Tulos: +23 (61 ääntä)
   Ruostunut timantti: Sulla on varmaan tutkimustuloksia esittää joissa ihmiset lihoo kun syövät vähemmän kuin kuluttaa.
   Olisiko kyse kuitenkin siitä, että ihminen ei automaattisesti aina laihdu, vaikka syö vähemmän kuin kuluttaa.

   Lainaa

  25. Tulos: +40 (48 ääntä)
   Ruostunut timantti: Sulla on varmaan tutkimustuloksia esittää joissa ihmiset lihoo kun syövät vähemmän kuin kuluttaa.
   Ei kukaan väitä etteikö tuo perusajatus pitäisi paikkaansa, vaan että se ei ole ainoa painonhallintaan vaikuttava asia.
   Esim. Rasvasolujen toiminta, erilaiset lääkitykset jotka voivat vaikuttaa ruokahaluun, aiheuttaa turvotusta jne, kilpirauhassairaudet ja vaikka mitä vielä.

   Lainaa

  26. Tulos: +26 (36 ääntä)
   Vaakku: Kas kun et vielä kirjoittanut perään klassista "syö vähemmän kuin kuluttaa, niin simppeliä se vaan on". Painon muutokseen liittyy niin paljon asioita ihmisen suoliston bakteerikannasta lähtien, että en viitsi alkaa niitä tähän edes luettelemaan.
   Se suoliston bakteerikanta on yksi elementeistä, jotka vaikuttavat kulutukseen ja ravinnon imeytymiseen. 
   Se, että ihmisen kalorikulutuksen tarkka laskeminen on huomattavasti monimutkaisempi asia kuin jonkun taulukon tai laskurin katsominen netistä tai edes sykemittarin arvioiden seuraaminen ei poista fysiikan peruslakeja energian säilyvyydestä. 
   Kalorilaskenta on siitä haastavaa, että käytännössä edes sisään menevien kalorien tarkka laskenta ei ole mahdollista, koska useimmat meistä eivät pysty punnitsemaan jokaista suupalaansa ja esim. ravintoloiden ja työpaikkaruokaloiden ruuissa mennään jo todella hiha-arvion perusteella, kun merkataan sinne laskuriin 300 g makkarakastiketta. Jopa ihan raaka-aineissakin voi olla heittoja siitä keskiarvosta riippuen vaikka kuinka pulskassa kunnossa se teurastettu possu on sattunut olemaan. 
   Sisään menevien kalorien laskenta on kuitenkin vielä erittäin helppoa kulutuksen arviointiin verrattuna. Olemme kaikki yksilöitä ja kulutuksemme voi vaihdella huomattavasti siitä keskiarvosta, joka on otettu koko kansasta. Jos esimerkiksi näännytämme kehoamme jatkuvasti liian vähäisellä ravinnolla, kehomme oppii vähitellen tulemaan toimeen pienemmällä kalorimäärällä. Sopeutuminen tapahtuu esimerkiksi polttamalla lihaksia energiaksi, koska vähäisemmällä lihasmassalla varustettu keho kuluttaa vähemmän energiaa. Lisäksi meitä voi alkaa väsyttämään, mikä on kehon tapa kertoa, että on aika säästää energiaa eikä lähteä vaikka lenkille. 
   Kolmas iso virheiden aiheuttaja on sitten sykemittarit. Ne antavat illuusion tarkasta mittauksesta, koska kellot ilmoittavat jatkuvasti kulutuksen kilokalorin tarkkuudella, mutta nekin perustuvat keskiarvoihin. Lisäksi, jos niihin on asetettu väärät pohjatiedot, kuten käytetty maksimisykkeenä kellon antamaa matemaattista arviota, kello voi arvioida liikunnan rasituksen aivan pieleen. 

   Lainaa

  27. Luodinkestävä lihapiirakka 17.1.2023 10:30
   Tulos: -25 (43 ääntä)
   Juustossahan on nimenomaan sitä huonoa kovaa rasvaa, joka lihottaa ja tukkii verisuonia. Eikös VHHssa ole tarkoitus käyttää pehmeitä terveellisiä rasvoja? Ei VHH-ruokavaliokaan ole hyväksi jos ei kiinnitä huomiota syömänsä ruuan laatuun.

   Lainaa

  28. Kunhan naureskelen 17.1.2023 11:04
   Tulos: +22 (38 ääntä)
   Kalsari: Minuakin sapettaa aina, kun terveyteni vuoksi kokeilen kaikkia uusia ruokavalioita, eikä kukaan toinen viitsi yhtään ymmärtää, miten tärkeästä asiasta on kyse. Kahvihuoneessa aina vain nauravat minulle, kun pyydän, josko voitaisiin hankkia yhdeksi vaihtoehdoksi gluteenitonta kahvimaitoa. Siis minun terveydelleni nauravat, ja päin naamaa!
   Ymmärrän huolesi. Harmillista, että työpaikan kahvipöydän kauramaito ei ole gluteenitonta. Useimmat ovat. Kannattaa myös kysyä, voisiko vaihtoehdoksi hankkia tavallista maitoa tai kermaa, jos kauramaidon merkkiä ei voi vaihtaa.

   Lainaa

  29. Kunhan naureskelen 17.1.2023 11:15
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Avulias leopardi: No itse asiassa "syö vähemmän kuin kulutat" on silti täysin oikein sanottu, vaikkei asia ihan niin yksinkertainen olekaan. Ne suoliston bakteerit vaikuttavat nimenomaan siihen kulutukseen minkä keho suorittaa eli jotkut bakteerikannat pienentävät kehon kykyä kalorien kulutukseen eli päivän [...]
   Lisäksi asiaa vaikeuttaa painon mittaamisen epätarkkuus. Nopea painonpudotus ei käytännössä onnistu, joten se hidas painon putoaminen pitäisi pystyä erottamaan hälyisen signaalin seasta. Mitattuun painoon kun vaikuttaa todella moni asia, vaikka yrittäisi poistaa mahdollisimman monet häiriöt.
   Luotettava päivästä toiseen mitattu painoaikasarja pitäisi mitata aina samalla tavalla. Oletan, että paras hetki olisi aamulla vessakäynnin jälkeen mahdollisimman vähissä vaatteissa ja ennen kuin syö mitään. Silti mukaan tulee satunnaista vaihtelua. Pitäisi seurata vaikka viikon mittausten liukuvaa keskiarvoa. Jos painoa ei mittaa aina samalla tavalla, virhettä syntyy vaikkapa vaatteiden määrästä. Vaatteiden paino voi olla kilo tai parikin. Se vaikuttaa, onko juuri syönyt tai juonut. Yksi puolituttu pelästyi, että vesi lihottaa, kun paino oli noussut aamusta, vaikka oli vain juonut vettä. Sekin vaikuttaa, onko juuri kuntoillut tai saunonut ja sen takia hikoillut.

   Lainaa

  30. Tuulenpitävä karhu 17.1.2023 11:27
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   Mikä ihme on tämä ihmisten automaattinen kalorikammo. Kalorit eivät ole yksiselitteisesti hyvästä tai pahasta. Joku voi olla vaikka alipainoinen tai harrastaa niin vaativaa liikuntaa, että suuret kalorimäärät ruokavaliossa on hyvä asia eikä päinvastoin, kuten monet ulkopuoliset ulisijat tuntuvat ajattelevan.

   Lainaa

  31. Korpulentti taikuri 17.1.2023 11:47
   Tulos: +7 (27 ääntä)
   Vaakku: Kas kun et vielä kirjoittanut perään klassista "syö vähemmän kuin kuluttaa, niin simppeliä se vaan on". Painon muutokseen liittyy niin paljon asioita ihmisen suoliston bakteerikannasta lähtien, että en viitsi alkaa niitä tähän edes luettelemaan.
   Ainoa tapa laihtua on kalorivaje ja siihen argumenttiin ei ole vastaväitteitä. Toki sairaudet on asia erikseen ja lisäksi oman kalorikulutuksen todentaminen on haastavaa. 
   Syy miksi kirjoitin edellisen kommentin on se, että tunnen useammankin tyypin jotka ovat suosineet näitä vhh- tai keto-dieettejä. Niiden ruokavalio onkin sitten koostunut pekonista, jauhelihasta ja kananmunista ym. rasvaisista ja runsaskalorisista ruoista. Sitten ihmetellään alun nestepöhön lähtemisen jälkeen, että miksi paino ei putoa. 

   Lainaa

  32. It's a deal 17.1.2023 12:01
   Tulos: -1 (11 ääntä)
   Kyllä on heppoista argumentointia jos yksi ravitsemusterapeutti on riittävä lähde. Johan kanin sukukypsyyden määrittämiseenkin tarvitaan neljä loviisalaista kirurgia. https://www.feissarimokat.com/2018/03/vieriva-vastuu/

   Lainaa

  33. Tulos: +28 (34 ääntä)
   Mira, se perse leviää paljosta juuston syömisestä siksi että juustossa on rasvaa. Hiilihydraatteja siinä ei niin hirveästi ole, vaan juuri sitä rasvaa ja eläinproteiinia.

   Lainaa

  34. Huikea mestari 17.1.2023 12:05
   Tulos: +21 (31 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Tämä on aina hauskaa lukea, että vhh:lla ei tarvitse laskea kaloreita. Kiveen hakattu fakta kuitenkin on, että ainostaan kaloreilla on vaikutusta painonhallinnassa.
   Totta. Jos luontainen energiakulutus päivässä on esim. 1500kcal ja haluaa laihtua, on aivan sama vähentääkö energiaa päivässä tuhanteen syömällä voita, munkkeja, pizzaa vai salaattia. Se taas on eri asia, että verisuonet ei siitä rasvasta pidä.

   Lainaa

  35. Lahjakas majava 17.1.2023 13:17
   Tulos: +18 (30 ääntä)
   Kilokalori: Mira vastaa käsitystäni vhh noudattajista. Hitonmoinen säätö ja meteli asiasta, varmasti toimii ja kaikki laihtuisivat näin, mutta faktat tasolla juustossa on hiilareita. Aivot tarvitsevat hiilareita ja vain hiilareita toimiakseen, tai ne ottavat tarvitsemansa glukoosin lihaksista. Se [...]
   Sinä vastaat käsitystäni kaikkeen pätijästä. Mira ei selvästikään ole VHH-noudattaja, kun ei tiedä siitä mitään.

   Lainaa

  36. Tulos: -5 (19 ääntä)
   Kilokalori: Mira vastaa käsitystäni vhh noudattajista. Hitonmoinen säätö ja meteli asiasta, varmasti toimii ja kaikki laihtuisivat näin, mutta faktat tasolla juustossa on hiilareita. Aivot tarvitsevat hiilareita ja vain hiilareita toimiakseen, tai ne ottavat tarvitsemansa glukoosin lihaksista. Se [...]
   Meinasin vastata mutt jätän väliin. Tekstistäsi näkee tyypillisen pätijän, jolla ei sitten loppujenlopuksi ole juur mitään käsitystä ko aiheesta. Totean vain, että työnnä kätesi ennemmin anneliisi, siellä sen on parempi olla.

   Lainaa

  37. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Tämä on aina hauskaa lukea, että vhh:lla ei tarvitse laskea kaloreita. Kiveen hakattu fakta kuitenkin on, että ainostaan kaloreilla on vaikutusta painonhallinnassa.
   Korpulentti taikuri: Ainoa tapa laihtua on kalorivaje ja siihen argumenttiin ei ole vastaväitteitä. Toki sairaudet on asia erikseen ja lisäksi oman kalorikulutuksen todentaminen on haastavaa.  Syy miksi kirjoitin edellisen kommentin on se, että tunnen useammankin tyypin jotka ovat suosineet näitä vhh- tai [...]
   Ja ne sairaudetkin, jotka vaikuttaa painoon joko kerää nestettä kehoon tai nimenomaan vaikuttaa metabolismiin ja sitä kautta energian - eli kaloreiden - kulutukseen.

   Lainaa

  38. Tulos: +26 (32 ääntä)
   Korpulentti taikuri: Ainoa tapa laihtua on kalorivaje ja siihen argumenttiin ei ole vastaväitteitä. Toki sairaudet on asia erikseen ja lisäksi oman kalorikulutuksen todentaminen on haastavaa.  Syy miksi kirjoitin edellisen kommentin on se, että tunnen useammankin tyypin jotka ovat suosineet näitä vhh- tai [...]
   Hauskaa on, että puhut tässä itseäsi vastaan. Sanot, että vain kaloreilla on merkitystä, ja samaan hengenvetoon esität ajatuksen, että joku ei laihdu siksi, että hän syö runsasenergistä ruokaa.
   Jos vain kaloreilla on merkitystä, et voi tehdä tällaista oletusta. Ihmisenhän voi saada 1500 kcal päivässä syömällä salaattia, tai 1500 kcal päivässä syömällä pekonia. Pekonia vain pitää syödä vähemmän. Jostain syystä kuitenkin oletat, että runsasenergisen ruoan syöjä ei onnistu syömään riittävän vähän. Eli sinunkin mielestäsi on väliä, mistä kalorit tulevat.
   Ja oletat oikein. Sillä on väliä, koska ihminen ei ONNISTU sovinnolla vain tunkemaan suuhunsa tilastollisesti sopivaa kalorimäärää, vaan hänen pitää myös olla kylläinen. Muuten hän sortuu syömään enemmän. Näin käy lähes kaikille laihdutusta yrittäville.
   On tietenkin totta, että ihminen laihtuu jos ja vain jos hänen kehonsa kuluttaa enemmän energiaa kuin mitä siihen imeytyy ruoasta. (Todellisen kulutuksen arviointi ei ole yksinkertaista, mutta silti). Asian ilmaiseminen muodossa "vain kaloreilla on väliä, ei riokavaliolla" on kuitenkin höpsöä. Vähän sama kuin sanoisi: Maratonjuoksun maailmanmestaruudessa ei ole mitään väliä jalkojen lihaksilla, sillä onko hoikka vai sairaalloisen lihava, tai sillä, treenaako ikinä - väliä on vain sillä, kuinka nopeasti juoksee 42,195 km. Jep, mutta kun ne ihmiset tuppaavat juoksemaan nopeasti, jotka treenaavat. Ja ne tuppaavat syömään riittävän vähän kaloreita, joilla on sopiva ruokavalio, JA sopivia liikuntaharrastuksia, JA psyyke kunnossa, JA ei ole kylläisyyttä säätelevissä geeneissä vikaa, JA on säännöllinen ateriarytmi, JA ei ole huonoja tottumuksia, JA ei ole stressiä, ja lisää tähän miljoona muuta asiaa.

   Lainaa

  39. Löyhkäävä robotti 17.1.2023 15:04
   Tulos: -12 (16 ääntä)
   Kunhan naureskelen: Lisäksi asiaa vaikeuttaa painon mittaamisen epätarkkuus. Nopea painonpudotus ei käytännössä onnistu, joten se hidas painon putoaminen pitäisi pystyä erottamaan hälyisen signaalin seasta. Mitattuun painoon kun vaikuttaa todella moni asia, vaikka yrittäisi poistaa mahdollisimman monet [...]
   Ok tämä on jo höpöä taas: joka laihduttaa voinee käydä esm joka ma-aamu ennen  vessaa vaa'alla tai mitata vyötärönsä/muun paikan. Kuulostaa siltä, että kun oikein tekee hankalaksi painon trendinseurannan viikko- ja kk-tasolla, ei ollenkaan tarvi ees yrittää.

   Lainaa

  40. Tulos: +9 (13 ääntä)
   Ruostunut timantti: Sulla on varmaan tutkimustuloksia esittää joissa ihmiset lihoo kun syövät vähemmän kuin kuluttaa.
     Oletko koskaan ollut oikeasti nälkäinen? Olen, kerran reppureissatessani kun tuli budjetoitua liian vähän ruokaan. Lennolla (etukäteen varattu ja maksettu, ei vaikuttanut budjettiin), katsoin kanssamatkustajani tarjotinta. "Aiotko syödä tuon?" "No *en*todellakaan* vastasi rouva nenä pystyssä, ikään kuin murot ja jogurtti olisivat loukanneet häntä kun eivät olleet kidutetun hanhen maksaa. "Ok hyvä" totesin ja vaihdoin tarjottimet päittäin (omani oli jo tyhjä), ja ala-arvoiset aamiaismurot lopettivat olemassaolonsa sekunneissa. En yleensä käyttäytyisi noin, mutta nälkäisenä sitä keksii kaikenlaista. 
     Tämä siis haluaa sanoa, että nälkäinen keho ei paljon kuuntele sitä, mikä olisi normaalia käytöstä. Jos näännyttää itsensä, tulee NÄLKÄ. (Olen hoikan puolella, koska nykyisin syön aina jos on nälkä, tai jos on vaara, että seuraavan parin tunnin aikana tulisi. Sitä voi syödä pienen hedelmän jos ei vielä ole hysteriatilassa, jos on, kaikki menee, mukaan lukien mitä tahansa tarjotaan. Ja nykyisinhän tarjotaan). 

   Lainaa

  41. Korpulentti taikuri 18.1.2023 0:41
   Tulos: -9 (17 ääntä)
   Kyöpeli: Hauskaa on, että puhut tässä itseäsi vastaan. Sanot, että vain kaloreilla on merkitystä, ja samaan hengenvetoon esität ajatuksen, että joku ei laihdu siksi, että hän syö runsasenergistä ruokaa. Jos vain kaloreilla on merkitystä, et voi tehdä tällaista oletusta. Ihmisenhän voi saada 1500 kcal [...]
   Aina täältä löytyy näitä saivartelijoita, huoh. Uskon tyhmemmänkin ymmärtäneen mitä tarkoitin. Eli ei se keto tai vhh yksin auta, vaan on yksinkertaisesti syötävä vähemmän.

   Lainaa

  42. Tulos: +19 (21 ääntä)
   just: Ja ne sairaudetkin, jotka vaikuttaa painoon joko kerää nestettä kehoon tai nimenomaan vaikuttaa metabolismiin ja sitä kautta energian - eli kaloreiden - kulutukseen.
   Tai ruokahaluun lisäten tai vähentäen nälkää ja sitä kautta vaikuttaen sisään tulevaan kalorimäärään. Itsellänikin oli aikanaan lääkitys, jonka yleisesti tunnettu sivuvaikutus on makeanhimo ja kyllähän se näkyi vaa'alla. Vaikka lääkitykseni varmasti vaikutti painonnousuuni, ei minulla ole mitään harhakuvitelmaa, ettei ne jokailtaiset karkkipussit olleet se varsinainen aiheuttaja.

   Lainaa

  43. Korskea kirsikka 24.1.2023 13:07
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Korpulentti taikuri: Tämä on aina hauskaa lukea, että vhh:lla ei tarvitse laskea kaloreita. Kiveen hakattu fakta kuitenkin on, että ainostaan kaloreilla on vaikutusta painonhallinnassa.
   Olet 100% väärässä, mutta ole vain.

   Lainaa

  44. Korskea kirsikka 24.1.2023 13:10
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Luodinkestävä lihapiirakka: Juustossahan on nimenomaan sitä huonoa kovaa rasvaa, joka lihottaa ja tukkii verisuonia. Eikös VHHssa ole tarkoitus käyttää pehmeitä terveellisiä rasvoja? Ei VHH-ruokavaliokaan ole hyväksi jos ei kiinnitä huomiota syömänsä ruuan laatuun.
   No ei todellakaan tuki verisuonia, ne kasvisrasvamössöt sitä tekevät.

   Lainaa

  45. Aistikas manaatti 12.2.2023 12:26
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Kalsari: Minuakin sapettaa aina, kun terveyteni vuoksi kokeilen kaikkia uusia ruokavalioita, eikä kukaan toinen viitsi yhtään ymmärtää, miten tärkeästä asiasta on kyse. Kahvihuoneessa aina vain nauravat minulle, kun pyydän, josko voitaisiin hankkia yhdeksi vaihtoehdoksi gluteenitonta kahvimaitoa. Siis minun terveydelleni nauravat, ja päin naamaa!
   Kannattaa kokeilla myös maitoa joka ei ole vähälaktoositonta.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hiilarit, hiilihydraatit, juusto, kalorit, kuohuviini, kuva, muffinit, muffinssit, piirakka, päiväys, ruoka, vhh, viini, vähähiilihydraattinen