Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 95

Eduskunnan päätökset eivät ole virallisia. T: Tia.
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 95
Ilman lukijoita emme saa materiaalia. Muista jakaa, jotta voimme julkaista tasaiseen tahtiin myös koko kesän ajan. Lähetä linkki kaverille, jaa Facebook-ryhmässä tai vaikka seinälläsi. Jokainen jako auttaa!

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 70 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mukava maksamakkara 6.12.2022 0:16
   Tulos: +788 (822 ääntä)
   Ja jos huolto olisi ruvennut siirtelemään noita tavaroita ja lakanoita niin siitäkin varmaan olisi tullut tekstiä. En itsekään rupeaisi siirtelemään tuntemattomien ihmisten tavaroita heidän kodissa, enkä haluaisi että kukaan niin tekisi mun kodissa.

   Lainaa

  2. Primööri sitruuna 6.12.2022 0:16
   Tulos: +488 (588 ääntä)
   No romuläjä tuo on. Siitä nyt ei pääse yli eikä ympäri, ei sanallisesti, eikä kirjaimellisestikaan.

   Lainaa

  3. Väritön lohikäärme 6.12.2022 0:36
   Tulos: +336 (392 ääntä)
   Tia ei löytänyt MV-lehdestä, eikä Tokentubesta vahvistusta tuplalapsilisälle, niin ei sitä silloin makseta.

   Lainaa

  4. Saatanan vajaaälyinen lehmä 6.12.2022 1:05
   Tulos: -26 (126 ääntä)
   Voi vittu, Tia, painu helvettiin internetistä 🤦🖕

   Lainaa

  5. Saatanan vajaaälyinen lehmä 6.12.2022 1:05
   Tulos: -36 (90 ääntä)
   Ja Piia perässä!

   Lainaa

  6. Tosikko haisunäätä 6.12.2022 1:09
   Tulos: +283 (323 ääntä)
   Tia ei (ehkä) ole (aivan) niin idiootti kuin millaisen vaikutelman itsestään antaa. Se, että lakimuutos mahdollistaa jonkin asian tapahtumisen, ei tarkoita automaattisesti, että sitä mahdollisuutta käytetään. On siis turha jankuttaa että Eduskunta päätti mahdollistaa kaksinkertaisen lapsilisän maksamisen, kun kyse on nimenomaan siitä käytetäänkö tuota mahdollisuutta juuri tällä kertaa. Toki jos Tia olisi vaivautunut lukemaan Eduskunnan virallisen tiedonannon asiasta (vaikkei se tietenkään ole yhtä luotettava lähde kuin Google), hänelle olisi käynyt välittömästi selväksi, että Eduskunta päätti sekä laillistaa kaksinkertaisen lapsilisän maksamisen että myös toteuttaa sen käytännössä.

   Lainaa

  7. Tulos: -124 (184 ääntä)
   Google on ihan kätevä mutta ei se mikään iltalehti ole. Totuus löytyy sen ja iltasanomien kommenttipalstalta. Jos mietit miten lespiaanit viheRvasat ja suvakit enääN päättävät, Marin kyllä huumeita, vievät euuhun meidän verot. Sori. Mulla keitti kiinni kun luin tuon ja... Error. Page not found. Ei. 404/420. Vittu!

   Lainaa

  8. Valittu mestari 6.12.2022 2:31
   Tulos: -47 (81 ääntä)
   Mammat taas järkevinä.

   Lainaa

  9. heimosenkeimo 6.12.2022 3:12
   Tulos: -41 (133 ääntä)
   Vitun ankeen näkönen maja kyllä:D

   Lainaa

  10. Hännällinen haisunäätä 6.12.2022 3:34
   Tulos: +21 (65 ääntä)
   Tia-Maria, sua kaipaa en Tia-Maria, älä vänkää Tia-Maria, sua kaipaa en Tia-Maria, et jää haaveisiin Tia-Maria, et todellakaan

   Lainaa

  11. Kaiteeton viinirypäle 6.12.2022 3:35
   Tulos: +307 (319 ääntä)
   Kyllähän se niin on, että jos ei oo esteetöntä kulkua korjattavalle kohteelle, niin se on sitten oma syy että kämppä on kylmänä. Majahommissa parasta on myös se, että sen voi rakentaa aina uudelleen ja erilaisena. SE jos jokin ruokkii mielikuvitusta. Ei hiekkalaatikkoakaan valeta betoniin heti eka rakennelman jälkeen.

   Lainaa

  12. Tulos: -166 (212 ääntä)
   Kaiteeton viinirypäle: Kyllähän se niin on, että jos ei oo esteetöntä kulkua korjattavalle kohteelle, niin se on sitten oma syy että kämppä on kylmänä. Majahommissa parasta on myös se, että sen voi rakentaa aina uudelleen ja erilaisena. SE jos jokin ruokkii mielikuvitusta. Ei hiekkalaatikkoakaan valeta betoniin heti eka rakennelman jälkeen.
   Eipä tuota majaakaan ole betoniin valettu. Sen yhden lakanankulman voi suuremmitta draamoitta jopa siirtää sivuun. Itse pystyisin siirtämään jopa takaisin käytyäni, mutta toki olen aivan poikkeuksellinen lahjakkuus.
   Osaisivatkohan ne kiertää lattialle unohtuneet kengät... Tai pizzalaatikon. 

   Lainaa

  13. Väritön lohikäärme 6.12.2022 5:51
   Tulos: +250 (260 ääntä)
   Kyöpeli: Eipä tuota majaakaan ole betoniin valettu. Sen yhden lakanankulman voi suuremmitta draamoitta jopa siirtää sivuun. Itse pystyisin siirtämään jopa takaisin käytyäni, mutta toki olen aivan poikkeuksellinen lahjakkuus. Osaisivatkohan ne kiertää lattialle unohtuneet kengät... Tai pizzalaatikon. 
   Itse ainakin pitäisin siitä huolen, että huollettavaan kohteeseen on esteetön pääsy. Minä en halua maksaa huoltomiehelle siivoamisesta tai tavaroiden järjestelystä.

   Lainaa

  14. Mäsä lohikäärme 6.12.2022 6:09
   Tulos: +314 (330 ääntä)
   Musta ihmeellisintä tässä on, että huolto ilmottanut että tulossa ja sit juuri sillon pitänyt rakentaa maja keskelle kulkureittiä ja jättää se pystyyn? Ja vielä kehtaa valittaa asiasta? 🤔 Tässä ei edes viikkoa välissä ja vaan 2 arkipäivääkin.

   Lainaa

  15. apinaattori 6.12.2022 7:12
   Tulos: -51 (65 ääntä)
   Sun lapsi on ja haisee ruläjälle, anteeksi.

   Lainaa

  16. Tulos: +257 (277 ääntä)
   Miten joku voi edes mielen viressä olettaa, että huoltomies alkaa purkamaan tuollaista, että pääsee patterin viereen? Jos huoltomies olisi sen tehnyt, niin Anna valittaisi facessa, kuinka huoltomies rikkoi hänen lastensa tekeleen.

   Lainaa

  17. Tulos: +218 (224 ääntä)
   kutakuinkin joka viidennellä keikalla pitää vaan kääntyä ympäri ja laittaa asunnon haltijalle viestiä että tullaan toisella kertaa koska ei vaan pääse kohteelle. siinä ei aleta itse mitään purkaa tai siirtää. hankala hommahan se on myös asiakkaalle kun ei yleensä pystytä edes kovin tarkkaa aikaa tai edes päivää antamaan. t:huoltohenkilö

   Lainaa

  18. Tulos: +37 (51 ääntä)
   Tian suhtautuminen Keskustan lupauksiin on viisaanoloisesti varovaisen epätoiveikas.

   Lainaa

  19. Riihikuiva raataja 6.12.2022 9:40
   Tulos: -149 (171 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Ja jos huolto olisi ruvennut siirtelemään noita tavaroita ja lakanoita niin siitäkin varmaan olisi tullut tekstiä. En itsekään rupeaisi siirtelemään tuntemattomien ihmisten tavaroita heidän kodissa, enkä haluaisi että kukaan niin tekisi mun kodissa.
   Onneksi ei kannata soittaa asukkaalle että saako tavaroita siirtää.

   Lainaa

  20. Järkky kavioeläin 6.12.2022 10:08
   Tulos: +195 (219 ääntä)
   Riihikuiva raataja: Onneksi ei kannata soittaa asukkaalle että saako tavaroita siirtää.
   Huoltomies alkaisi soittelemaan joka kämpässä että saako siellä siivota, ja sitten vielä alkaisi oikeasti siivoamaan? Voi v*ttu miten tyhmiä ihmiset voivat olla.

   Lainaa

  21. Aurinkolasiton Noita 6.12.2022 10:12
   Tulos: +147 (155 ääntä)
   Ehkä sen majanrakennusikäisen ei kannata lukea facebookkia. Ni ei sit tuu paha mieli. Kukaan ei kai kuitenkaan sen lapsen kuullen oo näin ääneen sanonut? Ja tosiaan majan voi välillä purkaa, kiva vaan rakennella taas uusia juttuja. Mut niitten huoltomiesten pitää ehkä ehtiä päivän aikana muuallekin leikkimään. Kun mulle käytiin patterin putki vaihtamassa, siirsin jo edellisenä iltana sohvaa pois tieltä, ja raapimapuun pois edestä. Mukavampi niiden tehdä työnsä nopeasti ja esteettä, eikä mun tarvi miettiä mikä on missäkin, kun tuun töistä kotiin.

   Lainaa

  22. Kumarteleva seuraeläin 6.12.2022 10:16
   Tulos: +179 (185 ääntä)
   Huoltomieshän ei voi myös tietää mitä majan sisällä on, eli jos hän olisi lähtenyt purkamaan majaa päästäkseen kulkemaan, olisi esim. peiton alla mutta tuolin päältä voinut pudota vaikka lapsen sinne piilottama tabletti. Sitten valitettaisiin, että huoltomies on rikkonut tavaraa. Hotellisiivoojana oli ärsyttävää, kun asiakkaat jättivät helposti rikkoutuvia tavaroita lattialle, lakanoiden väliin jne. mikä teki siivoamisesta rasittavaa. Aina sai pelätä vahingossa rikkovansa jotain.

   Lainaa

  23. Reilu sakaali 6.12.2022 11:09
   Tulos: +114 (122 ääntä)
   Kyöpeli: Eipä tuota majaakaan ole betoniin valettu. Sen yhden lakanankulman voi suuremmitta draamoitta jopa siirtää sivuun. Itse pystyisin siirtämään jopa takaisin käytyäni, mutta toki olen aivan poikkeuksellinen lahjakkuus. Osaisivatkohan ne kiertää lattialle unohtuneet kengät... Tai pizzalaatikon. 
   Kyöpelille tulee yllätyksenä, mutta ei ne huoltomiehet jää raivaamaan mitään kulkuväyliä kun hommia varmasti on vähän enemmän sille päivälle kuin yhden asunnon patterin säätäminen. Normaalille vuokralaiselle luulisi olevan itsestäänselvyys että jonkinlainen kulkuväylä pitää olla, mutta jotkut näköjään oppivat vasta kantapään kautta. Jos oppivat, tässäkään ei ainakaan tekstin perusteella opittu mitään.

   Lainaa

  24. Arkkienkeli 6.12.2022 11:24
   Tulos: -34 (52 ääntä)
   Ajatella, että joku Alfauros on halunnut lisääntyä tämän "Tia" kanssa. Ei tainnut kundillakaan aivosolut toisiinsa törmäillä.

   Lainaa

  25. Tulos: -28 (62 ääntä)
   Primööri sitruuna: No romuläjä tuo on. Siitä nyt ei pääse yli eikä ympäri, ei sanallisesti, eikä kirjaimellisestikaan.
   Romu on käytöstä poistettua osittain tai kokonaan hajonneita asioita. Minun silmään ei osu yhtään romua tuosta kuvasta, vaikka melko epämäämäinen läjä se onkin.

   Lainaa

  26. Enemmän norsu 6.12.2022 12:07
   Tulos: +54 (72 ääntä)
   Riihikuiva raataja: Onneksi ei kannata soittaa asukkaalle että saako tavaroita siirtää.
   Onpas ärsyttävä ilmaisutapa.

   Lainaa

  27. Rekisteröity puuma 6.12.2022 12:34
   Tulos: +73 (83 ääntä)
   Haluan nähdä näiden kommentoijien ilmeen kun alkaisi näkymään laskuissa se, kun kiinteistöhoitajat joutuisi joka kerta jonkun esteen selvittämään itse käydessään. Ei se lapsi siitä traumatisoidu, jos maja olisi odottanut kiinteistöhoitajan käyntiä tai purettu siksi aikaa, että pääsee käymään.

   Lainaa

  28. Sievistelevä mansikka 6.12.2022 12:49
   Tulos: -29 (63 ääntä)
   Kannattaa asua omakotitalossa. Putkimies tulee pattereita korjaamaan silloin kun on etukäteen sovittu. Ei olisi kiva pistää koko elämää tauolle sitä odottaessa, että joku sitten johonkin aikaan ehkä ensi viikolla sattuu paikalle ilmestymään.

   Lainaa

  29. Tulos: +50 (66 ääntä)
   Ajattelin ensin että Anna häpeile hölmöyttään mutta ilmeisesti kuitenkin syytti huoltomiestä siitä että oli itse evännyt pääsyn huoltokohteeseen. Tuosta kun olis vetänyt kengät jalassa yli niin siitä se haloo olisi vasta noussut. Vai oletteko hän että huoltomies pyykkiä ja viikkaa nuo siinä samalla?

   Lainaa

  30. Kyllästynyt pussieläin 6.12.2022 13:45
   Tulos: +45 (53 ääntä)
   Minä en edes lukenut viimeistä aloitusta ihmeempänä valituksena, vaan ennemminkin 'hups, kun kävi näin'-tyylisenä ihmettelynä. Mokaksi tulkitsin Piian kommentin.

   Lainaa

  31. Hinaava rätti 6.12.2022 14:41
   Tulos: +5 (29 ääntä)
   Toj Karin: Romu on käytöstä poistettua osittain tai kokonaan hajonneita asioita.
   Höpsis.

   Lainaa

  32. Torkahteleva kauris 6.12.2022 14:42
   Tulos: +22 (32 ääntä)
   Sievistelevä mansikka: Kannattaa asua omakotitalossa. Putkimies tulee pattereita korjaamaan silloin kun on etukäteen sovittu.
   Heh heh. Hauska vitsi.

   Lainaa

  33. Tulos: +8 (44 ääntä)
   Mäsä lohikäärme: Musta ihmeellisintä tässä on, että huolto ilmottanut että tulossa ja sit juuri sillon pitänyt rakentaa maja keskelle kulkureittiä ja jättää se pystyyn? Ja vielä kehtaa valittaa asiasta? 🤔 Tässä ei edes viikkoa välissä ja vaan 2 arkipäivääkin.
   Missään ei lukenut, että huolto olisi ilmoittanut tulostaan?

   Lainaa

  34. Tulos: +23 (33 ääntä)
   Sievistelevä mansikka: Kannattaa asua omakotitalossa. Putkimies tulee pattereita korjaamaan silloin kun on etukäteen sovittu. Ei olisi kiva pistää koko elämää tauolle sitä odottaessa, että joku sitten johonkin aikaan ehkä ensi viikolla sattuu paikalle ilmestymään.
   Ehkä niin mutta eipähän tarvitse vuokra-asunnossa itse maksaa jotain pattereiden korjaamisia. 😊 Jääkaappikin meni viikonloppuna rikki, maanantaina tuli ilmaiseksi upouusi.

   Lainaa

  35. Oletettava pomelo 6.12.2022 21:30
   Tulos: +22 (28 ääntä)
   Piia, et sä tuhoo lapsen mieltä jos et kerro hänelle miksikä hänen majaansa kutsutaan? Vai kerrotko ihan sillä uhalla?

   Lainaa

  36. Tulos: -4 (14 ääntä)
   Hinaava rätti: Höpsis.
   Olet täysin vapaa kertomaan paremman sanamääritelmän.

   Lainaa

  37. Itseasiassa 6.12.2022 22:53
   Tulos: +16 (28 ääntä)
   Kaiteeton viinirypäle: Kyllähän se niin on, että jos ei oo esteetöntä kulkua korjattavalle kohteelle, niin se on sitten oma syy että kämppä on kylmänä. Majahommissa parasta on myös se, että sen voi rakentaa aina uudelleen ja erilaisena. SE jos jokin ruokkii mielikuvitusta. Ei hiekkalaatikkoakaan valeta betoniin heti eka rakennelman jälkeen.
   Ei nähtävästi riittävön kylmä kun siellä leikkii joku lapsikin pelkät pikkuhousut jalassa.

   Lainaa

  38. Apea mandariini 7.12.2022 0:35
   Tulos: +54 (70 ääntä)
   Ei voi kyllä käsittää joidenkin ihmisten ajatuksenjuoksua... jos jättää huoltoyhtiölle ilmoituksen että jotain pitäisi korjata, silloin voi todellakin odottaa että joku tulee sitä katsomaan ja samaan aikaan ei oikein voi olla koko olkkarin kattavaa ja tien tukkivaa lakanamajaa pystyssä. Ihmettelen kyllä kuka muutenkaan pitää tuollaista hökötystä olkkarissa 3+ päivää? Kun olin itse lapsi, omassa huoneessa sai pitää leikit levällään useamman päivän (paitsi jos oli siivouspäivä edessä) mutta olohuoneen sohvamajat ym. piti purkaa heti leikin loppumisen jälkeen jotta sitä voi aikuisetkin käyttää normaalisti. Jos nyt talouden aikuisillekin sitten on ok elää kuin hoplopissa niin mikäs siinä, mutta ei tarvitsisi huoltomiestä raahata turhaan sitä katsomaan...

   Lainaa

  39. Sievistelevä mansikka 7.12.2022 0:41
   Tulos: +5 (27 ääntä)
   Nimi: Ehkä niin mutta eipähän tarvitse vuokra-asunnossa itse maksaa jotain pattereiden korjaamisia. 😊 Jääkaappikin meni viikonloppuna rikki, maanantaina tuli ilmaiseksi upouusi.
   Mutta vuokraa tarvii maksaa. Mikään ei ole ilmaista.

   Lainaa

  40. Triviaali pähkinä 7.12.2022 1:24
   Tulos: -24 (64 ääntä)
   Sanotaan heti alkuun, että tietenkään korjaajien ei tarvitse tuosta mennä läpi. Silti olisi upeaa, että maailmamme olisi tällainen: – (Vastaa puhelimeen) Piia. – No se Pekka tästä huoltoyhtoöstä, moikka! – Moi, siitä patteristako... – Joo, sitäpä tultiin katsomaan. Täällä on tällainen hieno maja... – Ai, pahus, tyttö sellaisen siihen tosiaan pykäsi sunnuntaina, kun katsottiin Selviytyjiä... pitikin se purkaa aamulla, mutta – No eipä tässä, pikkuisen jos saa tuota yhtä kulmaa avata, niin pääsen katsomaan sen patterin. – Ilman muuta, pahoittelut barrikaadista ja totta kai saa siirtää sitä lakanaa. Kiva, että pääsitte nopeesti tulemaan. – Joo, se pukkaa taas pakkasia, niin pistetään lämmöt kuntoon. Ja oli muuten hyvä kausi Selviytyjissä, itekin katsoin sunnuntaina. Mutta tässähän tää patteri on, mukavaa päivää teille. – Samoin, kiitos paljon! Oon naiivi ja idealisti, mutta ihan oikeasti maailma olisi kivempi paikka, jos kyseisessä tilanteessa olisikin käyty tämä hyväntuulinen puhelinkeskustelu. Toivottavasti joskus vielä maailma on sellainen.

   Lainaa

  41. Tulos: +34 (56 ääntä)
   Triviaali pähkinä: Sanotaan heti alkuun, että tietenkään korjaajien ei tarvitse tuosta mennä läpi. Silti olisi upeaa, että maailmamme olisi tällainen: – (Vastaa puhelimeen) Piia. – No se Pekka tästä huoltoyhtoöstä, moikka! – Moi, siitä patteristako... – Joo, sitäpä tultiin katsomaan. Täällä on tällainen hieno [...]
   Olet tosiaan naiivi idealisti. Tosiasiassa se ei vain oikein toimi noin. Ihmiset kun eivät useinkaan vastaa tuntemattomiin numeroihin, huoltohenkilöstöllä lienee riittävästi töitä ilman että tarvitsee purkaa toisten leikit pois alta. Tämäkin huoltomies tuli kumminkin vasta yhden arkipäivän jälkeen ilmoituksesta ja luultavasti jos olisi toiminut näin edellisen vuodenkin ajan olisi hän luultavasti korjailemassa tällä hetkellä kuukausi sitten tilanneiden asunnossa. Vaihtoehtoisesti olisi pitänyt palkata lisätyövoimaa jolloin huoltokustannukset nousisivat. Mitä luulet jos muilta taloyhtiön asukkailta kysytään halutaanko maksaa huoltohenkilölle lasten leikkien siivoilusta olevan melko yleinen vastaus? Eihän tuossa kertomassasi yhtälössä kauan menisi mutta kaikki kertaantuu. Lisäksi ihmisten jatkuva välinpitämättömyys käy myös hermoille niin riskinä on se että aikaa myöten puhelu menisi kutakuinkin niin että Pekka moro. Mitä noi vitun rätit tekee täällä lattialla jossa pitäisi huolto suorittaa?

   Lainaa

  42. Käypä unikeko 7.12.2022 6:46
   Tulos: +1 (9 ääntä)
   Toj Karin: Olet täysin vapaa kertomaan paremman sanamääritelmän.
   Suomi Substantiivi romu erityisesti metallista koostuva jäte huonokuntoinen tai hylätty auto kehno tai tarpeeton tavara https://fi.wiktionary.org/wiki/romu

   Lainaa

  43. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Siis miten viimesessä mokassa on Piian "kuinka tapetaan lapselta mielikuvitus"-kommentti on voinu saada enemmän tykkäyksiä kuin nauruja? :O Missä ryhmässä tuo oikein oli?

   Lainaa

  44. Osaton pohatta 7.12.2022 7:28
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Reilu sakaali: Kyöpelille tulee yllätyksenä, mutta ei ne huoltomiehet jää raivaamaan mitään kulkuväyliä kun hommia varmasti on vähän enemmän sille päivälle kuin yhden asunnon patterin säätäminen. Normaalille vuokralaiselle luulisi olevan itsestäänselvyys että jonkinlainen kulkuväylä pitää olla, mutta [...]
   Öööö missä kohdassa sanottiin, että Anna asuu vuokralla?? 🥱

   Lainaa

  45. Pula-ajan Hiltter 7.12.2022 7:29
   Tulos: -8 (24 ääntä)
   Primööri sitruuna: No romuläjä tuo on. Siitä nyt ei pääse yli eikä ympäri, ei sanallisesti, eikä kirjaimellisestikaan.
   Itse olet ihmisenä romuläjä

   Lainaa

  46. Pula-ajan Hiltter 7.12.2022 7:31
   Tulos: -8 (42 ääntä)
   Pluri: Olet tosiaan naiivi idealisti. Tosiasiassa se ei vain oikein toimi noin. Ihmiset kun eivät useinkaan vastaa tuntemattomiin numeroihin, huoltohenkilöstöllä lienee riittävästi töitä ilman että tarvitsee purkaa toisten leikit pois alta. Tämäkin huoltomies tuli kumminkin vasta yhden arkipäivän [...]
   Mitä vitun ankeuttajia tää palsta täynnä?

   Lainaa

  47. Tulos: +11 (23 ääntä)
   Sievistelevä mansikka: Mutta vuokraa tarvii maksaa. Mikään ei ole ilmaista.
   Suurin osa omistusasunnossa asuvista maksaa yhtiövastiketta, joka voi olla vuokran suuruinen. Tai pankille lainanlyhennystä. Tai edes kiinteistöveroa. Melkein kaikesta tässä elämässä joutuu aina maksamaan, joten harva asia on ilmaista jos sille linjalle lähdetään.

   Lainaa

  48. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Lähti kommenttini liian aikaisin, mutta siis ilmainen on mielestäni aika vakiintunut sana myös silloin kun tarkoitetaan saatavan jotain ilman lisämaksua.

   Lainaa

  49. Tulos: +19 (25 ääntä)
   Sievistelevä mansikka: Mutta vuokraa tarvii maksaa. Mikään ei ole ilmaista.
   Ja säkin joudut lyhentämään asuntolainaa omakotitalosta. Ja maksamaan sähköt. Ja vedet. Eikä kaupastakaan saa ilmaiseksi kantaa ruokaa kotiin. On tää sairas maailma.

   Lainaa

  50. Tulos: +32 (40 ääntä)
   Jos itse tilaa huollon, niin pitäis kai tajuta jättää esteetön kulkuväylä sitten! (varsinkin jos tää ongelma on pelkästään olohuoneessa, mikä pakko se maja on just sinne rakentaa eikä esim makuuhuoneeseen?)

   Lainaa

  51. Nopsa hanhi 7.12.2022 12:30
   Tulos: -15 (25 ääntä)
   Se on jännä, että siitä luonnon tuhoamisesta oikein maksetaan ja samalla ollaan niin vihreää etää. AINUT oikea ekoteko on jättää lapset tekemättä, vihreät eivät kyllä näin tee.

   Lainaa

  52. Tajuton piimä 7.12.2022 13:50
   Tulos: -21 (47 ääntä)
   Mikä teitä ihmisiä oikein vaivaa? Romuläjä? Ihan siisti huone, jossa on kaksi lakanaa viritetty huonekalujen päälle. Miten nuo kaksi lakanaa saa siitä sotkuisen tai romuläjän? Ettekö te ihmiset elämässä tee mitään muuta kuin siivoatte? Oletteko te niitä "Ei, äiti ei voi nyt leikkiä/auttaa/jutella/halia/yhtään mitään, koska äidin pitää nyt siivota nämä jäljet tästä"? Ja lapsilta kielletään kaikki, koska vaatteet voivat likaantua/koti sotkeentua? Kaiken pitäisi muka olla ojennuksessa ja viimeisen päälle, päiväpeiton laitettu, suorassa, nurkat pölyttömät, keittiö tahraton ja työtasot tyhjät, ei esineitä missään olohuoneessakaan? Kokeilkaa vaikka elää ja hankkikaa harrastus, kaksi tai kolme. Ehkä alatte nähdä maailmassa muutakin kuin siisteystason. Elämässä voi tehdä muutakin kuin siivota tai katsoa televisiota (siitä ei tule sotkua). Vai oletteko syyllistäjät ja haukkujat itse hamstraajia tai muita sottapyttyjä kun vedätte huomiota noinkin pieniin epäkohtiin.

   Lainaa

  53. Tulos: -25 (31 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Ja jos huolto olisi ruvennut siirtelemään noita tavaroita ja lakanoita niin siitäkin varmaan olisi tullut tekstiä. En itsekään rupeaisi siirtelemään tuntemattomien ihmisten tavaroita heidän kodissa, enkä haluaisi että kukaan niin tekisi mun kodissa.
   En minäkään. Helpompaa on mennä esson baariin kahaville ja sanoa "ei me päästy kohteeseen". Noinhan tekee kaikki huoltofirmat, "ei me päästy, siinä oli matto, ois voinut sotkeentua", "ei me päästy, eteisessä oli matto ...", "ei me päästy, siinä oli turvalukko (tosin aiuki)", ei me päästy, se oli toisessa kerroksessa ja ei meidän 1000kW kompura mahtunut hissiin", "ei me päästy ku naapurin mummo", "ei me päästy ku sato räntää", ...

   Lainaa

  54. Tulos: -7 (13 ääntä)
   Tosikko haisunäätä: Tia ei (ehkä) ole (aivan) niin idiootti kuin millaisen vaikutelman itsestään antaa. Se, että lakimuutos mahdollistaa jonkin asian tapahtumisen, ei tarkoita automaattisesti, että sitä mahdollisuutta käytetään. On siis turha jankuttaa että Eduskunta päätti mahdollistaa kaksinkertaisen [...]
   Kyllä on. Ekstra lapsilisä maksetaan vaikkei tekis yhtään mitään. Vaikka vastustas "mahdollisuutta".

   Lainaa

  55. Tulos: -28 (32 ääntä)
   Ed: kutakuinkin joka viidennellä keikalla pitää vaan kääntyä ympäri ja laittaa asunnon haltijalle viestiä että tullaan toisella kertaa koska ei vaan pääse kohteelle. siinä ei aleta itse mitään purkaa tai siirtää. hankala hommahan se on myös asiakkaalle kun ei yleensä pystytä edes kovin tarkkaa aikaa tai edes päivää antamaan. t:huoltohenkilö
   Älä höpötä! Eiköhän se sulla ole 4/5 kun "ei päästy, ku oli edessä kengät/pyyhe/matto/keittiössä pesemättömiä astioita/aivan hirveän hankala viltti/voi olla irti pyyttoni siellä viltissä/mun housuissa pyyttoni, ei paikalla pyyttonista huolta ottavaa".

   Lainaa

  56. Gabriel DJ 8.12.2022 1:14
   Tulos: +2 (30 ääntä)
   Nimi: Ehkä niin mutta eipähän tarvitse vuokra-asunnossa itse maksaa jotain pattereiden korjaamisia. 😊 Jääkaappikin meni viikonloppuna rikki, maanantaina tuli ilmaiseksi upouusi.
   Kerronpa sulle salaisuuden.
   Maksat vuokrassa patterin korjauksen, sen uuden jääkaapin ja tarpeeksi kauan kun asut vuokralla, maksat asunnon omistajan huviveneen tai mihin ikinä hän haluaakaan rahasi sijoittaa.

   Lainaa

  57. Tulos: +8 (18 ääntä)
   Triviaali pähkinä: Sanotaan heti alkuun, että tietenkään korjaajien ei tarvitse tuosta mennä läpi. Silti olisi upeaa, että maailmamme olisi tällainen: – (Vastaa puhelimeen) Piia. – No se Pekka tästä huoltoyhtoöstä, moikka! – Moi, siitä patteristako... – Joo, sitäpä tultiin katsomaan. Täällä on tällainen hieno [...]
   Tosiaan olisi upeaa, jos Pia vastaisi puhelimeensa. Niinhän monet eivät nykyään enää tee, piittaamatta siitä, kuinka paljon heidän "panee viestiä jos on jotain asiaa" - asenteensa vaikeuttaa toisten työtä ja elämää.

   Lainaa

  58. Tulos: +7 (15 ääntä)
   Nimi: Suurin osa omistusasunnossa asuvista maksaa yhtiövastiketta, joka voi olla vuokran suuruinen. Tai pankille lainanlyhennystä. Tai edes kiinteistöveroa. Melkein kaikesta tässä elämässä joutuu aina maksamaan, joten harva asia on ilmaista jos sille linjalle lähdetään.
   Joskin tietysti vuokralla asuessasi maksat vuokraisännän yhtiövastikkeen, asuntolainan lyhennyksen, kiinteistöveron, putkiremontin, sähkölaskun ja vesilaskun, sen "Ilmaisen" jääkaapin ja mukavasti vielä makkaraa vuokraisännän leivän päälle. Se hoidetaan tyypillisesti kerran kuussa ja kulkee nimikkeellä "vuokra".

   Lainaa

  59. Löysä vaatekappale 8.12.2022 8:32
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Tajuton piimä: Mikä teitä ihmisiä oikein vaivaa? Romuläjä? Ihan siisti huone, jossa on kaksi lakanaa viritetty huonekalujen päälle. Miten nuo kaksi lakanaa saa siitä sotkuisen tai romuläjän? Ettekö te ihmiset elämässä tee mitään muuta kuin siivoatte? Oletteko te niitä "Ei, äiti ei voi nyt [...]
   Leikit saa olla usein päiviäkin, koska koti on koko perheen yhteinen. Myös niiden lapsien, ja ne saa kodissa näkyä. MUTTA, jos odottelen huoltohenkilöä korjaamaan kohdetta X, kulku siihen kohteeseen X jätetään vapaaksi. Ihan vaan jo toisen ammatin kunnioituksesta. Onko lääkärin tehtävä riisua potilaan paita ennen keuhkojen kuuntelua? Tuleeko kassa purkamaan ostokset kärrystä hihnalle?

   Lainaa

  60. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Kyöpeli: Eipä tuota majaakaan ole betoniin valettu. Sen yhden lakanankulman voi suuremmitta draamoitta jopa siirtää sivuun. Itse pystyisin siirtämään jopa takaisin käytyäni, mutta toki olen aivan poikkeuksellinen lahjakkuus. Osaisivatkohan ne kiertää lattialle unohtuneet kengät... Tai pizzalaatikon. 
   Mun kämpässä eivät osanneet kiertää posteja eteisen lattialla, vaan kuoressa oli tyylikäs kengänjälki ja sisällä oleva cd-kotelo rikki. Levy oli onneksi ehjä!

   Lainaa

  61. Tulos: +20 (24 ääntä)
   Riihikuiva raataja: Onneksi ei kannata soittaa asukkaalle että saako tavaroita siirtää.
   Juu, ei varmaan muutakaan tekemistä ole, ku soitella asiakkaille, että saanko mä siivota sun kämpässä. Jotkut ihmiset oikeasti kuvittelevat, että se huoltomies/ postinjakaja/ roskakuski/ kaupan kassa elää vain just sua varten ja sä oot sen päivän ainoa asiakas.

   Lainaa

  62. Ohimenevä roska 8.12.2022 23:42
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Triviaali pähkinä: Sanotaan heti alkuun, että tietenkään korjaajien ei tarvitse tuosta mennä läpi. Silti olisi upeaa, että maailmamme olisi tällainen: – (Vastaa puhelimeen) Piia. – No se Pekka tästä huoltoyhtoöstä, moikka! – Moi, siitä patteristako... – Joo, sitäpä tultiin katsomaan. Täällä on tällainen hieno [...]
   Jos kyse olisi pelkästään yhden (tai kahden) lakanan kulman siirtämisestä niin fine, voisi jopa onnistua. Mutta tässäkin tapauksessa patteriventtiilit on mitä todennäköisimmin patterin vasemmassa reunassa, jolloin koko sohva täytyy siitä edestä siirtää. Nyt kun se huoltomies sitä sohvaa alkaa siirtämään nii huomataan, että täytyy siirtää myös penkkiä, pöytää, hyllyä... Ja koska asukas ei ole todennäköisesti myöskään imuroinut (sehän olisi aika hankalaa tuossa tapauksessa) on lattialla esimerkiksi kiviä, jotka sitten naarmuttavat lattiaa kun näitä kalusteita siirretään. Tai sitten tuolta hyllyltä tippuu joku Ming-dynastian aikainen vaasi, kun siellä on lapsen virittämä Seliytyjät ansa. Kyllä tulee itku molemmilla osapuolilla. On niin monta asiaa jotka voivat mennä pieleen (ihan vahingossakin), että kannattaa mielummin jättää se lappu asiakkaalle ja odottaa heidän tekevän tilaa. Tarkoitus ei ole olla negatiivinen vaan putkimiehenä avata asiaa vähän :)

   Lainaa

  63. Itkevä kana 9.12.2022 6:21
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Tiakin saa lisääntyä, valitettavasti.

   Lainaa

  64. Kaikkein paras mestari 9.12.2022 14:28
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Höpö: Google on ihan kätevä mutta ei se mikään iltalehti ole. Totuus löytyy sen ja iltasanomien kommenttipalstalta. Jos mietit miten lespiaanit viheRvasat ja suvakit enääN päättävät, Marin kyllä huumeita, vievät euuhun meidän verot. Sori. Mulla keitti kiinni kun luin tuon ja... Error. Page not found. Ei. 404/420. Vittu!
   Iltisten kommenttipalstojen totuudellisuus taisi olla syvistä syvintä sarkasmia. Toivottavasti. Siellähän on 60% kommentoijista trollitilejä.

   Lainaa

  65. Tulos: +10 (12 ääntä)
   Kyöpeli: Eipä tuota majaakaan ole betoniin valettu. Sen yhden lakanankulman voi suuremmitta draamoitta jopa siirtää sivuun. Itse pystyisin siirtämään jopa takaisin käytyäni, mutta toki olen aivan poikkeuksellinen lahjakkuus. Osaisivatkohan ne kiertää lattialle unohtuneet kengät... Tai pizzalaatikon. 
   Eipä tossa ole kyse siitä, että osaako vai ei. Asukkaan vastuulla on huolehtia, että huoltokohteeseen on esteetön kulku ja täts it. Typerää valittamista erityisesti tässä kohtaa kun olivat itse tilanneet sen huoltomiehen.

   Lainaa

  66. Ulkoneva kesyaasi 11.12.2022 0:46
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Ja jos huolto olisi ruvennut siirtelemään noita tavaroita ja lakanoita niin siitäkin varmaan olisi tullut tekstiä. En itsekään rupeaisi siirtelemään tuntemattomien ihmisten tavaroita heidän kodissa, enkä haluaisi että kukaan niin tekisi mun kodissa.
   Ja suorat ohjeet on kyllä, että pattereille pitää päästä ja tilaa metri kun huolto tulee. Yleissääntö.

   Lainaa

  67. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Harmi, että majamokassa ei näy, että se on julkaistu "Ei menny niinku Strömsöössä" -ryhmässä. Julkaisija ei siis moiti huoltomiehiä tekemättömästä työstä, vaan itseään siitä, ettei muistanut huoltomiesten olevan tulossa.

   Lainaa

  68. Tulos: -1 (5 ääntä)
   Gabriel DJ: Kerronpa sulle salaisuuden.Maksat vuokrassa patterin korjauksen, sen uuden jääkaapin ja tarpeeksi kauan kun asut vuokralla, maksat asunnon omistajan huviveneen tai mihin ikinä hän haluaakaan rahasi sijoittaa.
   Ai mitä, onko kapitalismi siis kusetusta? 🤔 Herranjestas. Kyllä nyt pitää vetää syvään henkeä ja istua hetkeksi alas.

   Lainaa

  69. Tulos: +2 (10 ääntä)
   Mäsä lohikäärme: Musta ihmeellisintä tässä on, että huolto ilmottanut että tulossa ja sit juuri sillon pitänyt rakentaa maja keskelle kulkureittiä ja jättää se pystyyn? Ja vielä kehtaa valittaa asiasta? 🤔 Tässä ei edes viikkoa välissä ja vaan 2 arkipäivääkin.
   Valittiko se? Jos joku mun tuttu ois tehnyt tuollaisen päivityksen, olettaisin että siinä vähän nolona myönnetään että uppouduttiin majahommiin ja unohdettiin koko huolto. Sitten naureskeltaisiin yhdessä että olipa hassua 😊

   Lainaa

  70. Ulkoneva kesyaasi 24.12.2022 3:42
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Ja jos huolto olisi ruvennut siirtelemään noita tavaroita ja lakanoita niin siitäkin varmaan olisi tullut tekstiä. En itsekään rupeaisi siirtelemään tuntemattomien ihmisten tavaroita heidän kodissa, enkä haluaisi että kukaan niin tekisi mun kodissa.
   Oli syksyllä patteriremppa. Erikseen sanottiin (ja niin on varmasti näillekkin esterasankareille sanottu), että patterille kumpaankin päätyyn pitää raivata esteetön pääsy ja joissain jutuissa metri patterin koko mitalta eteen tilaa. Veikkaanpa että sama näillekin kerrottu, mutta muiden huomioiminen on vaan toissijaista, varsinkin heille työtä tekevien

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: clas ohlson, eduskunta, huolto, joulukoristeet, kuva, laki, lapset, lapsilisät, lämmitys, maja, maksaa, patterit, romuläjä, tuplana, vanhemmat