Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Rakkaat naapurit, osa 75

Pomminvarma tapa karkottaa naapurin kyylä.
Rakkaat naapurit, osa 75

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 69 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mukava maksamakkara 8.12.2022 0:07
   Tulos: -166 (610 ääntä)
   Olen itse hyvinkin liberaali mutta rajani menee noissa värikkäissä valoissa. Ne pitäisi kieltää sakkouhalla. Ehdollista jos ne kaiken lisäksi vilkkuu.

   Lainaa

  2. apinaattori 8.12.2022 0:48
   Tulos: +322 (438 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Olen itse hyvinkin liberaali mutta rajani menee noissa värikkäissä valoissa. Ne pitäisi kieltää sakkouhalla. Ehdollista jos ne kaiken lisäksi vilkkuu.
   Ei niitä vilkkuvia saisi edes myydä. Kamalia ovat.

   Lainaa

  3. Tulos: +165 (259 ääntä)
   Ei. Sinä et ole hyvin liberaali.

   Lainaa

  4. Syrjäytynyt lihapiirakka 8.12.2022 1:11
   Tulos: +160 (216 ääntä)
   Mikä mahtaa olla heippalapun kirjoittajan ikä? Siis käsialan pikaisesti nähdessäni aluksi aattelin että "muksujen kanssa" naurettiin heidän tehtaamalle vitsille.

   Lainaa

  5. Yötön taikuri 8.12.2022 1:18
   Tulos: +239 (275 ääntä)
   "Jos et kestä naapureita, muuta omakotitaloon!" Well..

   Lainaa

  6. Varomaton lintu 8.12.2022 2:11
   Tulos: +171 (235 ääntä)
   apinaattori: Ei niitä vilkkuvia saisi edes myydä. Kamalia ovat.
   Vilkkuvat on santanasta. Saattaa aiheuttaa jollekin vielä epilepsiakohtauksen ja muita enimmäkseen viduttaa valosaaste.

   Lainaa

  7. Puolueeton noita 8.12.2022 2:30
   Tulos: +100 (116 ääntä)
   Syrjäytynyt lihapiirakka: Mikä mahtaa olla heippalapun kirjoittajan ikä? Siis käsialan pikaisesti nähdessäni aluksi aattelin että "muksujen kanssa" naurettiin heidän tehtaamalle vitsille.
   Mun 60-v vanhemmat olis voinu kirjottaa ton heippalapun käsialan perusteella, mutta asuvat maalla niin tuskin ovat sitä tehneet. Et kyl hyvin voi olla aikusen kirjottama

   Lainaa

  8. Tulos: +178 (232 ääntä)
   Varomaton lintu: Vilkkuvat on santanasta. Saattaa aiheuttaa jollekin vielä epilepsiakohtauksen ja muita enimmäkseen viduttaa valosaaste.
   En minäkään värillisistä valoista, saati vilkkuvista sellaisista tykkää, mutta hankala on kuvitella tilannetta, että ihmisiä pakotettaisiin katsomaan naapureiden jouluvaloja niin pitkään, että kohtauksia saisivat.

   Lainaa

  9. Pöhlä rotta 8.12.2022 5:18
   Tulos: +29 (55 ääntä)
   Marjut: En minäkään värillisistä valoista, saati vilkkuvista sellaisista tykkää, mutta hankala on kuvitella tilannetta, että ihmisiä pakotettaisiin katsomaan naapureiden jouluvaloja niin pitkään, että kohtauksia saisivat.
   Onko sinne naapuriin kytättävä ihan "Köpinä"?

   Lainaa

  10. Herkullinen Raato 8.12.2022 5:48
   Tulos: +161 (205 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Olen itse hyvinkin liberaali mutta rajani menee noissa värikkäissä valoissa. Ne pitäisi kieltää sakkouhalla. Ehdollista jos ne kaiken lisäksi vilkkuu.
   Mauttomat jouluvalot ovat kyllä kieltämättä vähemmän mukavaa katseltavaa. Mutta jos joku ulkopuolinen koittaisi määrätä lappusilla mitä minä saan omassa kotonani pitää, hankkisin välittömästi kymmenen hirveintä valosarjaa mitä löytyy. Veikkaan että oikein jos etsii niin löytyy sellainen valosarja missä on nopeasti välkkyvä strobotoimintokin.

   Lainaa

  11. Jaettu kotka 8.12.2022 6:27
   Tulos: +38 (74 ääntä)
   Oliskohan tosta puusta leikattu kuitenkin nuo oksat sangen läheltä menevien sähköpiuhojen takia? Sähköyhtiöllä lienee oikeus kaataa jos näyttää uhkaavalta. Entinen naapuri ei saanut puunkaatolupaa kun hänen mielestään puu uhkasi silloin vielä ylhäällä kulkevia sähkölinjoja. Hän soitti sähköyhtiölle ja sähköyhtiössä kävivät toteamassa, että oikeassa olet, he eivät tarvitse tässä tilanteessa mitään lupia. Puu kaatui seuraavana päivänä. Nykyään ko. kaupungissa saa kaataa/kaadattaa kolme puuta omalta pihalta ilmoitusmenettelyllä ja tiettyjen rajojen puitteissa - ei saa esim. olla vaaraa naapurille - siihen aikaan ei saanut yhtään.

   Lainaa

  12. Tulos: +42 (78 ääntä)
   Tuo koivu taitaa olla vainaa, kaatokulut sille joka nyrhi oksat pois

   Lainaa

  13. Tulos: +60 (80 ääntä)
   Ah, Tee se itse - DIY; ryhmä, josta sain potkut kyseenalaistettuani yp:n jatkuvaa mainostamista, vaikka säännöissä kiellettiin kyseinen toiminta ❤️

   Lainaa

  14. Itseasiassa 8.12.2022 7:10
   Tulos: +21 (37 ääntä)
   Syrjäytynyt lihapiirakka: Mikä mahtaa olla heippalapun kirjoittajan ikä? Siis käsialan pikaisesti nähdessäni aluksi aattelin että "muksujen kanssa" naurettiin heidän tehtaamalle vitsille.
   Mun luokalta aikoinaan pääsi peruskoulusta henkilö, jolla oli vielä tuotakin kamalampi käsiala ja osasi kirjoittaa vain tikkukirjaimilla.

   Lainaa

  15. Itseasiassa 8.12.2022 7:54
   Tulos: +189 (203 ääntä)
   On muuten ärsyttävä tuo Valtterin asenne. Ok, hän pitää tuosta ihmisestä, muttei pitkään asuminen jossain silti oikeuta ketään tuijottelemaan kenenkään kotiin. Mullakin on käynyt niin että kerrostalossa naapuri onnistui parvekkeen kautta tuijottelemaan mun kotiin, näkyi vain pää kurotettuna seinän takaa. Loppui (ehkä) kun tuijotinkin takaisin sieltä omasta ikkunastani. Tämä seinänaapuri ei edes tervehtinyt rapussa, onneksi jossain vaiheessa muutti pois.

   Lainaa

  16. Tulos: -132 (138 ääntä)
   En ymmärrä Pirjon postausta. Tuo koivu on yhdellä pihalla eikä oksat ylety naapurin puolelle. Mitä hän siis kysyy tässä?

   Lainaa

  17. Tulos: +86 (96 ääntä)
   Ja nyt kun otin silmän käteen ja katsoin, niin ne oksathan on leikattu jo.

   Lainaa

  18. Kouluttamaton muurahainen 8.12.2022 8:43
   Tulos: +13 (99 ääntä)
   Jos asuisun paikassa, missä minun olisi pakko kohdata naapurin tivolivalot, niin luultavasti menisin juttelemaan heidän kanssaan asiasta. Syy on se, että herkimmilläni saan migreenikohtauksen värillisistä valoista (jos ne vilkkuvat, niin melko varmasti), joten mikä naapurin piha näkyisi meille, pitäisin verhoja kiinni 24/7 ja jos voisin poistua ja tulla kotiini muuta kautta kuin pihan vierestä, käyttäisin vaihtoehtoista kulkureittiä. Jos valoja ei olisi mahdollsista kiertää, kävisin kysymässä, ovatko ne tosiaan niin tärkeitä, että niiden täytyy olla siinä huolimatta siitä, että minun migreenikohtaukseni saattaa aiheutta tajunnan menetyksiä, kouristuskohtauksia, toispuolihalvaantumisia (väliaikaisia tietysti) ym. Haluan uskoa, että suurin osa ihmisistä poistaisi valot, kun nätisti pyytäisi ja selittäisi syyn. Jos ei, niin sitten olisi vain muutettava itse.

   Lainaa

  19. Joulupukki 8.12.2022 8:54
   Tulos: -71 (137 ääntä)
   Tästä postauksesta sisuuntuneena lupaan tänään laittaa pihalle lisää Vilkkuvia(!) värivaloja. Vetäkää (muovi)pussi päähänne jos rassaa. (mielellään kireälle.)

   Lainaa

  20. Eloton Lelu 8.12.2022 9:01
   Tulos: +31 (49 ääntä)
   Syrjäytynyt lihapiirakka: Mikä mahtaa olla heippalapun kirjoittajan ikä? Siis käsialan pikaisesti nähdessäni aluksi aattelin että "muksujen kanssa" naurettiin heidän tehtaamalle vitsille.
   Miten ikä liittyy käsialaan? Varsinkin nykypäivänä kun käsin niin harva kirjoittaa yhtään mitään. Tuo näyttää siltä, että voisi olla ihan minkä tahansa ikäisen tekemä.

   Lainaa

  21. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Syrjäytynyt lihapiirakka: Mikä mahtaa olla heippalapun kirjoittajan ikä? Siis käsialan pikaisesti nähdessäni aluksi aattelin että "muksujen kanssa" naurettiin heidän tehtaamalle vitsille.
   Mun isä on 60v ja kirjoittaa just tommosia tikkukirjain harakanvarpaita

   Lainaa

  22. Tulos: +43 (47 ääntä)
   Vaakku: Ah, Tee se itse - DIY; ryhmä, josta sain potkut kyseenalaistettuani yp:n jatkuvaa mainostamista, vaikka säännöissä kiellettiin kyseinen toiminta ❤️
   Joo äläpä. En ole itse uskaltanut kritisoida, mutta ottaa päähän sen JK:n liki jokapäiväinen muiden ryhmien mainostaminen. Etenkin sen "Rohkaisun Sanat ja Mietelauseet" 🙄
   Mietin onko se itse luonut nuo kaikki mainostamansa ryhmät ja elämäntyönä on fb-ryhmien ylläpitäminen.
   Muuten hyvä ryhmä toi DIY, mut se että yp kiertää omaa mainoskieltoaan jatkuvasti on hiton rasittavaa.

   Lainaa

  23. Valmisteleva pingviini 8.12.2022 10:28
   Tulos: +60 (70 ääntä)
   Uskaltaisin veikata että ei ole sähköyhtiö ollut oksien karsimisen taustalla, koska yleensä sieltä tullaan vaan suoraan kaatamaan koko puu. Tai jos karsitaan oksia niin niitä karsitaan vain niiltä kohdin kuin ne ovat johtojen yläpuolella, en ole ikinä nähnyt että koko puun toinen puoli karsittaisiin ja silti jätettäisiin se puu kuolemaan pystyyn. Veikkaan että naapuri ei ole halunnut haravoida "toisten" lehtiä pihaltaan joten on päätynyt tällaiseen ratkaisuun. En usko että on ihan laillinen menetelmä, varsinkaan jos on omistustontit.

   Lainaa

  24. Tulos: +27 (39 ääntä)
   Jaettu kotka: Oliskohan tosta puusta leikattu kuitenkin nuo oksat sangen läheltä menevien sähköpiuhojen takia? Sähköyhtiöllä lienee oikeus kaataa jos näyttää uhkaavalta. Entinen naapuri ei saanut puunkaatolupaa kun hänen mielestään puu uhkasi silloin vielä ylhäällä kulkevia sähkölinjoja. Hän soitti [...]
   Jotenkin ei näytä yhtään siltä että olisi leikattu tuon edestä kulkevan johdon takia. Jos olisi, oksat oli leikattu lähinnä johdon kohdalta ja sen verran kuin on tarvis, eikä suinkaan kokonaan naapurin puolelta missä suurin osa leikatuista oksista ei pystyisi kovalla tuulellakaan osumaan johtoon. Mutta pirun hyvä vinkki tuo sähköyhtiölle soittaminen. Olis ollut ihan hyvä tietää joitain vuosia sitten kun tarvitsin. Olisi säästänyt pään hakkaamiselta seinään turhan byrokratian takia.

   Lainaa

  25. Kuutioitu paimen 8.12.2022 11:04
   Tulos: +20 (44 ääntä)
   apinaattori: Ei niitä vilkkuvia saisi edes myydä. Kamalia ovat.
   Ei tarvitse kokonaan kieltää, mutta käyttö pitäisi rajata uudenvuoden aattoon klo: 18-24

   Lainaa

  26. Tulos: +10 (16 ääntä)
   Valmisteleva pingviini: Uskaltaisin veikata että ei ole sähköyhtiö ollut oksien karsimisen taustalla, koska yleensä sieltä tullaan vaan suoraan kaatamaan koko puu. Tai jos karsitaan oksia niin niitä karsitaan vain niiltä kohdin kuin ne ovat johtojen yläpuolella, en ole ikinä nähnyt että koko puun toinen puoli [...]
   Kyllä ne kuule kursii niitä aivan miten itte tykkäävät; meillä käytiin sen enempiä kyselemättä kurismassa tuomet aivan onnettomiksi ja yks vaan katkastiin keskeltä katki ja sillä hyvä. Koskaan ei oo kaadettu kokonaista puuta, aina vaan käyty karsiin osia sieltä täältä tai muuten ruskoitu rumaksi.

   Lainaa

  27. Tulos: +50 (58 ääntä)
   Aina vähän sääli kun noin isoja puita lähdetään pilkkomaan tai kaatamaan. 😔 Tottakai joskus on pakko ihan turvallisuussyistäkin, mutta silti. Puita ja pensaita osataan yleensä kaivata vasta sitten kun ne on jo kaadettu ja pihat ja tienvieret on pelkkää paljasta maata.

   Lainaa

  28. Torkahteleva piikkisika 8.12.2022 12:04
   Tulos: -9 (25 ääntä)
   Häh: Tuo koivu taitaa olla vainaa, kaatokulut sille joka nyrhi oksat pois
   Höpö höpö, oksat saa leikata omalta puoleltaan, tuossa toki syy voi olla johdossa mutta koivun ”omistaja” maksaa kyllä puunsa kaadon ihan itse. Ja maksaa myös, jos puu kaatuu ja vahingoittaa naapurin omaisuutta.

   Lainaa

  29. Pehmeä jänis 8.12.2022 12:31
   Tulos: -6 (24 ääntä)
   Jaettu kotka: Oliskohan tosta puusta leikattu kuitenkin nuo oksat sangen läheltä menevien sähköpiuhojen takia? Sähköyhtiöllä lienee oikeus kaataa jos näyttää uhkaavalta. Entinen naapuri ei saanut puunkaatolupaa kun hänen mielestään puu uhkasi silloin vielä ylhäällä kulkevia sähkölinjoja. Hän soitti [...]
   Ei noi oo sähkölinjoja, jotain jo vuodelta pottujamuikku ajalla ollutta vitun vanhaa puhelinlankaa toi on, ei tuon takia kyllä mitään puita kaadella tai oksia sahailla. Kyllä tuo on vaan pelköstään kusipää naapuri joka keskellä yötä käyny otsalampunkanssa tikkailla vähän sahailemassa

   Lainaa

  30. Pehmeä jänis 8.12.2022 12:35
   Tulos: -15 (25 ääntä)
   Unis: Kyllä ne kuule kursii niitä aivan miten itte tykkäävät; meillä käytiin sen enempiä kyselemättä kurismassa tuomet aivan onnettomiksi ja yks vaan katkastiin keskeltä katki ja sillä hyvä. Koskaan ei oo kaadettu kokonaista puuta, aina vaan käyty karsiin osia sieltä täältä tai muuten ruskoitu rumaksi.
   No sitten käyty naapurin pyynnöstä, kuvasta näkee että ei sähköpiuha kyseessä, vaan puhelinlanka. Naapurin tekeleitä, luultavasti yön aikana käyty tikkaiden kanssa sahailee otsalampunvalossa... Nimimerkilla 15 vuotta samantapaisen naapurin vieressä asuneena

   Lainaa

  31. Koherentti ankka 8.12.2022 12:51
   Tulos: +21 (71 ääntä)
   Marjut: En minäkään värillisistä valoista, saati vilkkuvista sellaisista tykkää, mutta hankala on kuvitella tilannetta, että ihmisiä pakotettaisiin katsomaan naapureiden jouluvaloja niin pitkään, että kohtauksia saisivat.
   Niitähän ei tarvi välttämättä katsoa suoraan, itselleni riittää migreenikohtauksen laukeamiseen syrjäsilmällä näkyvä läikekin. Eilen autolla ajaessa oli pikkusen kusinen paikka, kun liikennevaloissa edessäni olevan auton vilkussa oli sellainen vika, joka saa vilkun tuplanopeudelle. Muutama sekunti riitti siihen, että silmissä alkoi vilistä (migreenin esioire). Välkkyvät jouluvalot naapurissa tarkottais, että en voisi lainkaan pitää verhoja auki siihen suuntaan ja pimeällä kotoa poistuminen olisi riskialtista. Vastapäisen naapurimme pihavaloista yksi välkkyy ajoittain (on siis jotenkin rikki), ja tuolloin meillä on pakko olla verhot kiinni.
   Että kyllä ne välkkyvalot vaan on ihan aito terveysriski joillekin kroonisia neurologisia sairauksia sairastaville. En minäkään osannut ajatella tätä ennen kuin kolahti omalle kohdalle. Joidenkin fillari-idioottien (en pidä kaikkia pyöräilijöitä idiootteina, vain näitä) suosimien välkkyvien tai jopa strobovalojen pitäis johtaa suoraan syytteeseen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

   Lainaa

  32. Tulos: +12 (18 ääntä)
   amatsoni: Joo äläpä. En ole itse uskaltanut kritisoida, mutta ottaa päähän sen JK:n liki jokapäiväinen muiden ryhmien mainostaminen. Etenkin sen "Rohkaisun Sanat ja Mietelauseet" 🙄Mietin onko se itse luonut nuo kaikki mainostamansa ryhmät ja elämäntyönä on fb-ryhmien ylläpitäminen.Muuten hyvä ryhmä [...]
   On itse luonut ilmeisesti kaikki ryhmät, mutta ottaa tuolta DIY ryhmästä satunnaisia jäseniä ylläpitäjiksi, äitini sai bannit kun oli tuota parin muun jäsenen kanssa ihmetellyt

   Lainaa

  33. Ratsastanut makkara 8.12.2022 13:35
   Tulos: +5 (63 ääntä)
   En tiedä mikä suomalaisilla on, kun ulkomailla ihastellaan rakennusten värikkyyttä ja eloisuutta, mutta omilta naapureilta vaaditaan vihaisina väritöntä ja elotonta Kouvola-ulkoasua (ja silti Kouvolaa pilkataan juuri samasta syystä).

   Lainaa

  34. Ikivihreä harakka 8.12.2022 13:50
   Tulos: -9 (77 ääntä)
   Koherentti ankka: Niitähän ei tarvi välttämättä katsoa suoraan, itselleni riittää migreenikohtauksen laukeamiseen syrjäsilmällä näkyvä läikekin. Eilen autolla ajaessa oli pikkusen kusinen paikka, kun liikennevaloissa edessäni olevan auton vilkussa oli sellainen vika, joka saa vilkun tuplanopeudelle. Muutama [...]
   Ikävä kuulla sairaudestasi mutta mietippä... pitäisikö koko naapuriston rajoittaa elämäänsä vain sinun oireidesi välttämiseksi?

   Lainaa

  35. Kouluttamaton muurahainen 8.12.2022 13:55
   Tulos: +52 (60 ääntä)
   Koherentti ankka: En minäkään osannut ajatella tätä ennen kuin kolahti omalle kohdalle. Joidenkin fillari-idioottien (en pidä kaikkia pyöräilijöitä idiootteina, vain näitä) suosimien välkkyvien tai jopa strobovalojen pitäis johtaa suoraan syytteeseen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. [...]
   Edellisessä virkkeessä sanot, ettet osannut ajatella ennen kuin osui omalle kohdalle ja heti seuraavassa haukut idiootiksi ne, jotka eivät osaa ajatella. Ehkä heillä ei ole osunut omalle kohdalle. Itse asiasta olen samaa mieltä. Ne vilkkuvalot aiheuttavat migreenikohtauksia, joten niitä ei pitäisi valmistaa eikä myydä. Toisaalta, jos ne pelastaa ihmishenkiä, niin ehkä uhraudun toisten hyväksi ja kärsin migreenini tarvittaessa. Joka tapauksessa se pyöräilijä, joka niitä käyttää, ei varmasti osaa ajatella, että joku saisi siitä vakavan kohtauksen.

   Lainaa

  36. Jumalaton mäyrä 8.12.2022 15:21
   Tulos: +34 (44 ääntä)
   Naapurilla on nyt kolmatta vuotta olohuoneen ikkunassa värikkäät vilkkuvalot. Vilkkuvat vuorokauden ympäri. Kohta on pakko käydä kysymässä, miten sellaisessa discokämpässä pystyy elämään!

   Lainaa

  37. Koherentti ankka 8.12.2022 15:44
   Tulos: -7 (49 ääntä)
   Ikivihreä harakka: Ikävä kuulla sairaudestasi mutta mietippä... pitäisikö koko naapuriston rajoittaa elämäänsä vain sinun oireidesi välttämiseksi?
   Kovastihan se rajoittaa elämää, jos ei saa vilkkuvia jouluvaloja käyttää. Ihmisoikeuksia suorastaan loukkaa. 
   Jollekin toiselle henkilölle: se että sanoin etten osannut ajatella miten pienestä/nopeasti kohtaus voi laueta, ei tarkoita sitä ettenkö olisi tiennyt ylipäänsä vilkkuvien valojen aiheuttamista terveyshaasteista. Se raju migreenikohtaus auton ratissa voi muuten myös vaarantaa ihmishenkiä, yllättäen alkavasta epileptisestä kohtauksesta puhumattakaan (joskus se epilepsiakin puhkeaa tai kohtaus iskee vuosien tauon jälkeen). Strobovalo ei ole kenellekään tarpeellinen liikenteessä, ja etäisyys on helpompi hahmottaa jatkuvasti palavaan kuin vilkkuvaan valoon, joten edes hitaammin vilkkuva valo ei ole kenellekään pyöräilijälle tarpeellinen turvallisuustekijä. Vilkkuvalot liikenteessä pitäisi varata tilanteisiin, joissa on jotain poikkeuksellista (työkoneet/-autot ja hälytysajoneuvot), normaalissa liikenteessä riittää ja tehoaakin paremmin ihan tavallinen valo.

   Lainaa

  38. Kelvoton ananas 8.12.2022 16:32
   Tulos: +6 (18 ääntä)
   Koivu tulee ottamaan lahon sisäänsä noista oksan tyngistä ja jonain myrskynä kaatuu jomman kumman talon päälle.

   Lainaa

  39. Nuutunut kivi 8.12.2022 17:55
   Tulos: +45 (59 ääntä)
   Valtterin ulosantia oli melko työläs luke, saati ymmärtää. "Parhaan kaverin vanhemmat asuneet juuri tuossa asunnossa mihin muutit varmaan parikymmentä vuotta." Melko pitkä muuttorupeama. Ne pilkut.

   Lainaa

  40. Maksukyvytön sika 8.12.2022 22:19
   Tulos: +33 (37 ääntä)
   "Utelias mies, joka ei sisälle kattele" Eli homma ok? Toimiskohan Sepon kuva kans?

   Lainaa

  41. Timmi makkara 8.12.2022 23:59
   Tulos: +37 (65 ääntä)
   Koherentti ankka: Niitähän ei tarvi välttämättä katsoa suoraan, itselleni riittää migreenikohtauksen laukeamiseen syrjäsilmällä näkyvä läikekin. Eilen autolla ajaessa oli pikkusen kusinen paikka, kun liikennevaloissa edessäni olevan auton vilkussa oli sellainen vika, joka saa vilkun tuplanopeudelle. Muutama [...]
   Eli siis saat vilkkuvista valoista vaarallisia migreenikohtauksia ja siitäkin huolimatta olet saanut pitää ajokorttisi?

   Lainaa

  42. Vikuri ahven 9.12.2022 2:28
   Tulos: +5 (17 ääntä)
   Puuparka

   Lainaa

  43. Vikuri ahven 9.12.2022 2:29
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Ihmiset on sairas laji

   Lainaa

  44. Tulos: +6 (20 ääntä)
   Nuutunut kivi: Valtterin ulosantia oli melko työläs luke, saati ymmärtää. "Parhaan kaverin vanhemmat asuneet juuri tuossa asunnossa mihin muutit varmaan parikymmentä vuotta." Melko pitkä muuttorupeama. Ne pilkut.
   Mua hämäs se, että hän mainitsi myös itse asuneensa tuossa kämpässä aiemmin. 🤔

   Lainaa

  45. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Vaakku: On itse luonut ilmeisesti kaikki ryhmät, mutta ottaa tuolta DIY ryhmästä satunnaisia jäseniä ylläpitäjiksi, äitini sai bannit kun oli tuota parin muun jäsenen kanssa ihmetellyt
   Onko tuosta ollut täällä Feissarimokissa vielä? Kuulostaa aika Feissarimokat materiaalilta ainakin.

   Lainaa

  46. Talokas tonttu 9.12.2022 14:07
   Tulos: -9 (29 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Olen itse hyvinkin liberaali mutta rajani menee noissa värikkäissä valoissa. Ne pitäisi kieltää sakkouhalla. Ehdollista jos ne kaiken lisäksi vilkkuu.
   Ei ne minunkaan lemppareita ole kun häikäisevät normaaliakin kausivaloa enemmän pahasti hajataitosta kärsivää, mutta erityisen ikävät ne ovat epileptikolle. Viimeksi tänään saattelin ystävän kotiinsa kesken aamupäivän hänen saatuaan kohtauksen vilkkuvaloista.
   Ex aikoinaan sanoi värivaloista, että ne luovat kivaa sirkustunnelmaa. Sirkustunnelma ehkä sopii pellen kotiin ja sirkukseen mutta öh, suomalaistyyppiseen hartaaseen joulunviettoon? 
   No, hyvää makua ei saa kaupasta, eikä terveitä silmiä.

   Lainaa

  47. Estävä roska 9.12.2022 14:31
   Tulos: -1 (7 ääntä)
   Valmisteleva pingviini: Uskaltaisin veikata että ei ole sähköyhtiö ollut oksien karsimisen taustalla, koska yleensä sieltä tullaan vaan suoraan kaatamaan koko puu. Tai jos karsitaan oksia niin niitä karsitaan vain niiltä kohdin kuin ne ovat johtojen yläpuolella, en ole ikinä nähnyt että koko puun toinen puoli [...]
   Ihan on laillista sahata omalta puolelta oksat. Nehän voi esim mädättää sun katon ja tukkia rännit yms. Ei naapuri sun kattoa korvaa.

   Lainaa

  48. Mäsä liitu 9.12.2022 17:37
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Talokas tonttu: Ei ne minunkaan lemppareita ole kun häikäisevät normaaliakin kausivaloa enemmän pahasti hajataitosta kärsivää, mutta erityisen ikävät ne ovat epileptikolle. Viimeksi tänään saattelin ystävän kotiinsa kesken aamupäivän hänen saatuaan kohtauksen vilkkuvaloista.Ex aikoinaan sanoi värivaloista, [...]
   Pellen kotiin? Miksi?

   Lainaa

  49. Järvisieni 10.12.2022 8:07
   Tulos: +5 (19 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Olen itse hyvinkin liberaali mutta rajani menee noissa värikkäissä valoissa. Ne pitäisi kieltää sakkouhalla. Ehdollista jos ne kaiken lisäksi vilkkuu.
   Voit katsoa muualle.

   Lainaa

  50. Järvisieni 10.12.2022 8:08
   Tulos: +4 (22 ääntä)
   Talokas tonttu: Ei ne minunkaan lemppareita ole kun häikäisevät normaaliakin kausivaloa enemmän pahasti hajataitosta kärsivää, mutta erityisen ikävät ne ovat epileptikolle. Viimeksi tänään saattelin ystävän kotiinsa kesken aamupäivän hänen saatuaan kohtauksen vilkkuvaloista.Ex aikoinaan sanoi värivaloista, [...]
   Onko oikeasti vaikeaa siirtää katse muualle?

   Lainaa

  51. Arkkienkeli 10.12.2022 10:25
   Tulos: +1 (21 ääntä)
   apinaattori: Ei niitä vilkkuvia saisi edes myydä. Kamalia ovat.
   Ei teitä vinkuvia ihmisiä saisi edes tehdä. Kamalia ovat.

   Lainaa

  52. Arkkienkeli 10.12.2022 10:36
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Pehmeä jänis: No sitten käyty naapurin pyynnöstä, kuvasta näkee että ei sähköpiuha kyseessä, vaan puhelinlanka. Naapurin tekeleitä, luultavasti yön aikana käyty tikkaiden kanssa sahailee otsalampunvalossa... Nimimerkilla 15 vuotta samantapaisen naapurin vieressä asuneena
   Kirjoitusvirheistä päätellen vastasit itse itsellesi.

   Lainaa

  53. aksamakkara 11.12.2022 14:35
   Tulos: +2 (6 ääntä)
   Jaettu kotka: Oliskohan tosta puusta leikattu kuitenkin nuo oksat sangen läheltä menevien sähköpiuhojen takia? Sähköyhtiöllä lienee oikeus kaataa jos näyttää uhkaavalta. Entinen naapuri ei saanut puunkaatolupaa kun hänen mielestään puu uhkasi silloin vielä ylhäällä kulkevia sähkölinjoja. Hän soitti [...]
   https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/5414692
   "Kotkalaispariskunnan pihakoivu jyrsittiin puolikaljuksi – Raivaustyöt tilannut naapuri on toivonut rajakoivun kaatamista jo pitkään"

   Lainaa

  54. Puuton alpakka 11.12.2022 17:33
   Tulos: +1 (23 ääntä)
   Järvisieni: Voit katsoa muualle.
   Valitettavasti vilkkuvalot ovat niitä harvoja asioita, joiden kohdalla ei auta muualle katsominen. Ja varsinkaan ennen kuin tietää, että jossain on vilkkuvaloja, on vaikea ymmärtää katsoa muualle.

   Lainaa

  55. Hellittämätön hirmulisko 12.12.2022 8:29
   Tulos: +7 (31 ääntä)
   Aina ihmetyttää ihmiset, jotka sanovat, että jos et kestä muita ihmisiä, niin muuta omakotitaloon/maalle. Kyllä sen mielestäni pitäisi mennä niin, että jos et osaa ottaa muita huomioon, olet kykenemätön asumaan ympäristössä, jossa asuu muitakin lähietäisyydellä. Mielestäni sen kantapääkävelijän, aamukuudelta imuroijan, koiran haukuttajan, kyttääjän, strobovaloharrastajan, yöreivaajan pitäisi muuttaa maalle. Ja jättää ne sulassa sovussa asuvat ihmiset rauhaan.

   Lainaa

  56. Tulos: -2 (20 ääntä)
   aksamakkara: kymensanomat.fi/paikalliset/5414692 "Kotkalaispariskunnan pihakoivu jyrsittiin puolikaljuksi – Raivaustyöt tilannut naapuri on toivonut rajakoivun kaatamista jo pitkään"
   Ihmetyttää miksi tontinomistaja ei ole suostunut kaatamaan koivua. Ei tuollainen yksittäinen koivu mikään tontin kaunistus ole. Tyvestä päätellen ei ihan tervekään eli vain ajan kysymys koska joku isoista oksista repeää tuulella ja rikkoo katon. Ei tiheään rakennetulla alueella tarvita korkeita puita, eihän ne toimi edes näkösuojana. Ja koivu imee ravinteet isolta alueelta ettei sen lähellä mitään muita istutuksia saa menestymään.

   Lainaa

  57. Kyvytön karpalo 12.12.2022 15:11
   Tulos: +2 (12 ääntä)
   Turussa kolmen pihapuun kaataminen maksoi 600 euroa. Siis kaupungin lupa kaataa kolme pihapuuta ja istuttaa uudet tilalle maksoi 600 euroa virkamieskuluja. Lisäksi tuli vaade hyväksyttää uusien taimien laji kaupungilla, mistä seuraa uudelleen rakennuslupamaksuja. Lienee Suomen byrokratisin kaupunki.

   Lainaa

  58. Äreä vuohi 12.12.2022 23:37
   Tulos: -2 (30 ääntä)
   Järvisieni: Onko oikeasti vaikeaa siirtää katse muualle?
   Ei, mutta kuten jo kerrottu, se ei aina auta. Jopa ambulanssin vilkkuvat valot saattavat aiheuttaa sen ambulanssin sisällä olevalle, epilepsiaa sairastavalle potilaalle kohtauksen (tai pahentaa sitä).
   Surkuhupaisaa tässä on se, että muilla tienkäyttäjillä ei ole väistämisvelvollisuutta ambulanssia kohtaan, jossa on vain sireeni päällä. Jos siis ambulanssi kyyditsee juuri kohtauksen saanutta vilkkuvaloherkkää sairaalaan, vaihtoehtoina on joko körötellä ruuhkassa ilman mitään merkkiä kiireestä tai pahentaa kohtausta vilkkuvaloilla.
   Surullista on myös, että täällä jotkut kirjoittavat, että vilkkuvaloille herkkiä ei pitäisi olla, meidän pitäisi tappaa itsemme ym. Toivottavasti te kirjoittajat saatte jouluna paljon rakkautta ja läheistenne seuraa, että olo kevenee. Myös erilaisia palvelevia puhelimia on, jos ei ole muuta keinoa purkaa pahaa oloa.

   Lainaa

  59. Säädytön lehmä 13.12.2022 6:01
   Tulos: +23 (33 ääntä)
   Koherentti ankka: Niitähän ei tarvi välttämättä katsoa suoraan, itselleni riittää migreenikohtauksen laukeamiseen syrjäsilmällä näkyvä läikekin. Eilen autolla ajaessa oli pikkusen kusinen paikka, kun liikennevaloissa edessäni olevan auton vilkussa oli sellainen vika, joka saa vilkun tuplanopeudelle. Muutama [...]
   Sun ajamisesta liikenteen seassa pitäisi saada suoraan syytteet liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, jos noin monta riskitekijää jotka pahimmillaan tekee susta ajokyvyttömän hetkenä minä hyvänsä.

   Lainaa

  60. Neulottu ilonpilaaja 13.12.2022 6:07
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Koherentti ankka: Niitähän ei tarvi välttämättä katsoa suoraan, itselleni riittää migreenikohtauksen laukeamiseen syrjäsilmällä näkyvä läikekin. Eilen autolla ajaessa oli pikkusen kusinen paikka, kun liikennevaloissa edessäni olevan auton vilkussa oli sellainen vika, joka saa vilkun tuplanopeudelle. Muutama [...]
   Kyllähän se vain on niin, että jos olet oikeasti noin herkkä saamaan sen migreeni tai epilepsia kohtauksen, niin sinun pitäisi jättää autoilu muille. Se että jonkun autoilijan vilkku lakkaa toimimasta oikein on hyvin vaikea välttää kun niitä joskus käy, mutta sinä liikenteessä niistä valittamassa olet se joka sen liikenteen vaarantaa. Jouluvaloihin en ota kantaa, mutta tuo oli jotain jo niin paksua että mene oikeasti itseesi ja mieti.

   Lainaa

  61. Tulos: +2 (6 ääntä)
   Pehmeä jänis: Ei noi oo sähkölinjoja, jotain jo vuodelta pottujamuikku ajalla ollutta vitun vanhaa puhelinlankaa toi on, ei tuon takia kyllä mitään puita kaadella tai oksia sahailla. Kyllä tuo on vaan pelköstään kusipää naapuri joka keskellä yötä käyny otsalampunkanssa tikkailla vähän sahailemassa
   Luin "pottumulkku ja mietin, mitä aikaa se sellainen olikaan

   Lainaa

  62. Tulos: -8 (18 ääntä)
   Koherentti ankka:
   Että kyllä ne välkkyvalot vaan on ihan aito terveysriski joillekin kroonisia neurologisia sairauksia sairastaville. En minäkään osannut ajatella tätä ennen kuin kolahti omalle kohdalle. Joidenkin fillari-idioottien (en pidä kaikkia pyöräilijöitä idiootteina, vain näitä) suosimien välkkyvien tai jopa strobovalojen pitäis johtaa suoraan syytteeseen törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
   Minulla oli sekä edessä että takana ne "strobo-valot" pyörässäni ja syy oli se että ne kuluttavat vähemmän paristoja/sähköä. Niissä lukee että se voi kestää jopa 2X pidempään, joten miksi en hyödyntäisi sitä? Enemmän minulle itselleni on haittaa ollut paskasti suunnatuista valoista pyörissä ja osin jopa autoissa kun ei osata suunnata sitä muualle kuin vastaantulevan naamaan. Ja niissä on yleensä kyse niistä helvetin kirkkaista valoista, joissa tuntuu että olisi kuin auton pitkät valot osoittamassa suoraan silmille. Nykyisin minulla onkin eri pyörä, jossa on edessä napadynamon kautta toimiva tasainen valo mutta takana on valo, joka välkkyy joka kerta kun pinnoihin lisätyt kaksi magneettia ohittavat valon. Syynä näihin molempiin on se, että ei tarvitse erikseen laittaa joka kerta irtovaloja ja/tai paristoja/akkuja vaan minulla on aina lainkin vaatimat valot pyörässä valmiina eikä tarvitse huolehtia onko niissä virtaa kun virta tulee pyörien pyörimisestä. En ole tullut ajatelleeksi epileptikkoja, ja tuskin moni muukaan, mutta enemmän minua huolestuttaa jos on niin herkkä että saa kohtauksen ja on vielä auton ratissa. En itse uskaltaisi riskeerata itseäni, lähimmäisiäni ja muita kulkijoita jos itselläni tuollainen riski olisi. Rajoittaisi ikävästi toki elämää mutta minkäs sille voi. Kaikkia valoja ja elämää ei voi sopeuttaa kuitenkaan sen mukaisesti ettei ikinä ole riskiä kohtaukselle. PS. Ottaisin mieluusti takavalonkin tasaisesti toimivana valona mutta en vielä ole jaksanut tai saanut aikaiseksi vaihtaa/vaihdattaa jotain dynamo-tyyppistä virtalähdettä myös takavalolle. Se on ollut ajatuksena mutta kun tuntuu ettei nykyään ehdi töiltä ja muulta mihinkään pyöräasioille tai edes ylimääräisille ostoksille. Tuo magneeteilla toimiva takavalo oli helppo napata ostosreissun yhteydessä ja sen asennukseen meni max. 10 min.

   Lainaa

  63. Haikea mansikka 13.12.2022 20:58
   Tulos: +10 (18 ääntä)
   Ratsastanut makkara: En tiedä mikä suomalaisilla on, kun ulkomailla ihastellaan rakennusten värikkyyttä ja eloisuutta, mutta omilta naapureilta vaaditaan vihaisina väritöntä ja elotonta Kouvola-ulkoasua (ja silti Kouvolaa pilkataan juuri samasta syystä).
   Suomessa pitää kaiken olla tuoksutonta ja jouluvalojenkin värittömiä. En tuu ikinä ymmärtämään. Itsellä aina värikkäät, paljon hienommat.

   Lainaa

  64. Ruokoton karjalanpiirakka 14.12.2022 1:12
   Tulos: -9 (13 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Olen itse hyvinkin liberaali mutta rajani menee noissa värikkäissä valoissa. Ne pitäisi kieltää sakkouhalla. Ehdollista jos ne kaiken lisäksi vilkkuu.
   Laukaisee migreenikohtauksen tai epileptisen kohtauksen ja näyttää he le ve tin ha la val ta sirkukselta.

   Lainaa

  65. Tulos: +8 (10 ääntä)
   Hiukan riippuu. Itse kaytan "tunnelmavaloja" (varikkaita jouluvaloja) vuoden ympari koska pidan niista. Tosin ei pitaisi nakya naapuriin ellei naapuri tartu kiikariin. Jos naapuri kuitenkin kiltisti pyytaisi, etta migreenin tms takia jos voisin poistaa, niin poistaisin. Toisaalta jos tulisi heippalappua ja komento poistaa moinen loukkaus Hanen Korkeutensa Makutuomaria kohtaan, ripustaisin varmaan viela ketjun lisaa.

   Lainaa

  66. Kiilloton kirjohylje 17.12.2022 23:39
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   seppo: Minulla oli sekä edessä että takana ne "strobo-valot" pyörässäni ja syy oli se että ne kuluttavat vähemmän paristoja/sähköä. Niissä lukee että se voi kestää jopa 2X pidempään, joten miksi en hyödyntäisi sitä? Enemmän minulle itselleni on haittaa ollut paskasti suunnatuista valoista pyörissä [...]
   Vilkkuvat pyöränvalot pitäisi kieltää ihan jo siksi, että vilkkuvasta valonlähteestä on tosi vaikea arvioida etäisyyttä ja liikettä. Jos käytät vilkkuvaa valoa pyörässä, aiheutat itsellesi vaaraa kun muiden tienkäyttäjien on vaikea hahmottaa missä olet ja millä vauhdilla liikut. Tasainen valo ei siis ole pelkästään kohteliaampi muita kohtaan (ei tarvi olla epileptikko että ne ärsyttävät) vaan myös turvallisempi.

   Lainaa

  67. Ulkoneva kesyaasi 24.12.2022 3:17
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Herkullinen Raato: Mauttomat jouluvalot ovat kyllä kieltämättä vähemmän mukavaa katseltavaa. Mutta jos joku ulkopuolinen koittaisi määrätä lappusilla mitä minä saan omassa kotonani pitää, hankkisin välittömästi kymmenen hirveintä valosarjaa mitä löytyy. Veikkaan että oikein jos etsii niin löytyy sellainen valosarja missä on nopeasti välkkyvä strobotoimintokin.
   Nykyään ku asuu täällä Hesan suunnalla ja talvi on pimeetä mörkkiä, ku monesti se hanki puuttuu, nii ymmärrän noi valosarjat ja on kiva ku ulkona kävellessä naapureiden partsut loistaa. Itekki oon semmosta miettiny

   Lainaa

  68. Punerva raataja 26.12.2022 11:41
   Tulos: -1 (5 ääntä)
   Ruokoton karjalanpiirakka: Laukaisee migreenikohtauksen tai epileptisen kohtauksen ja näyttää he le ve tin ha la val ta sirkukselta.
   Ei laukaise. Urbaanilegendaa. Hoituu placebolla.

   Lainaa

  69. Pimeä paprika 21.3.2023 16:54
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Pehmeä jänis: Ei noi oo sähkölinjoja, jotain jo vuodelta pottujamuikku ajalla ollutta vitun vanhaa puhelinlankaa toi on, ei tuon takia kyllä mitään puita kaadella tai oksia sahailla. Kyllä tuo on vaan pelköstään kusipää naapuri joka keskellä yötä käyny otsalampunkanssa tikkailla vähän sahailemassa
   Ei tarvitse yöllä sählätä. Omalle puolelle naapurista tunkevat oksat, juuret sun muut saa aivan laillisesti päivälläkin poistaa. Itse vastaavassa tilanteessa kysyisin naapurilta että jos hän puun omistajana haluaa hoitaa homman hellävaraisesti niin saa hoitaa, mutta jos ei kiinnosta niin sitten ihan vaan nips ja naps moottorisahalla. 
   Vastaavaa tilannetta ei kyllä helposti tulisi ellei se naapurin puu olisi jotenkin vaarallinen esimerkiksi pudottelemalla isoja oksia omalle ajotielleni tai taloni päälle, pikku risut ei tunnu missään. En pidä tarpeettomasta ja turhasta puiden rusikoinnista.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: heippalappu, ikkunat, jouluvalot, kuva, kytätä, kyylä, lappu, naapuri, puu, ulla taalasmaa, valot, viesti

 • Uusimmat

 • Kategoriat