Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puskaradio suhisee, osa 28

Omituinen 112. Mitään eivät asialle tehneet.
Puskaradio, osa 28

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 48 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tulos: +47 (57 ääntä)
      Huaaaah. Ei lisättävää.

      Lainaa

    2. Saatanan vajaaälyinen lehmä 20.12.2022 0:45
      Tulos: +147 (153 ääntä)
      Hienoja ihmisiä.

      Lainaa

    3. Viitseliäs huonekalú 20.12.2022 1:00
      Tulos: +117 (123 ääntä)
      Kaikkia se leipä elättää.

      Lainaa

    4. Tulos: +163 (173 ääntä)
      Hätänumeroon soittelusta on opetettu koulussa ja aina välillä lehdistä saa lukea kuinka paljon turhia soittoja sinne tulee vuosittain, ja silti mikään ei näytä muuttuvan. Ei luulisi olevan niin vaikeaa tajuta milloin on aiheellista ja milloin ei soittaa sinne. Varsinkin kun kaikilla on se älyluuri käytössä josta muutaman minuutin sisällä löytää oikean numeron vaikka sitten sinne kunnossapidon pojille ja tytöille. Jossain 112 tai lainvalvojat sarjassa oli hyviä esimerkkejä kuinka kujalla ihmiset ovat, soitellaan ihan turhista jutuista ja toisaalta saatetaan soittaa kun ajetaan ohi jostain tilanteesta muttei voida pysähtyä katsomaan ja antamaan tarkempia tietoja. On se vaan vaikeaa.

      Lainaa

    5. Tulos: -88 (168 ääntä)
      -13 astetta pakkasta eli +13°C

      Lainaa

    6. Tulos: +149 (153 ääntä)
      Birgit, tuo tupakoiva keuhkotautinen koira.

      Lainaa

    7. Osaton pohatta 20.12.2022 3:00
      Tulos: +76 (120 ääntä)
      Joo ja edelleen hätänumero EI oo nykyään pelkästään HÄTÄtilanteita varten (mikä on ihan perseestä.) 10022 takaisin!!!

      Lainaa

    8. Väritön lohikäärme 20.12.2022 4:48
      Tulos: +138 (142 ääntä)
      Birgitin röökin savuun tuli ikäviä pakokaasun vivahteita ja se voi olla kuolemaksi.

      Lainaa

    9. Säädytön lehmä 20.12.2022 6:32
      Tulos: +204 (206 ääntä)
      Höpö: Hätänumeroon soittelusta on opetettu koulussa ja aina välillä lehdistä saa lukea kuinka paljon turhia soittoja sinne tulee vuosittain, ja silti mikään ei näytä muuttuvan. Ei luulisi olevan niin vaikeaa tajuta milloin on aiheellista ja milloin ei soittaa sinne. Varsinkin kun kaikilla on se [...]
      Viimeiset pari kertaa kun on joutunut soittaa häkeen, oikeasti hätätilanteessa, on ollut aivan helvetin karmivat minuutit, kun linjalta tullut automaattiviesti joka kertoo linjan olevan ruuhkautunut ja käskemään odottamaan. Ajatellut, et okei monella muullakin on poikkeuksellisesti hätä sillä hetkellä, kunnes saa lukea mistä kaikesta Hannun kaltaiset idiootit sit soitteleekin hätäkeskukseen.

      Lainaa

    10. Tulos: -81 (145 ääntä)
      Ihan aiheesta toisaalta Birgit valittaa. Yli 2 minuuttia kestävä tyhjäkäynti on laissakin kielletty.

      Lainaa

    11. Pilkkopimeä ämpäri 20.12.2022 7:52
      Tulos: +97 (121 ääntä)
      Pandariini: Ihan aiheesta toisaalta Birgit valittaa. Yli 2 minuuttia kestävä tyhjäkäynti on laissakin kielletty.
      juuh jos näillä pakkasilla lähtee useinkin auto täysin kylmänä saattaa akku mennä aika nopeasti. kaikilla ei ole vepastoa tai sähkötolppaa jolla sen auton saisi lämpiämään ilman tyhjäkäyntiä.

      Lainaa

    12. Mopo hamsteri 20.12.2022 8:42
      Tulos: -69 (97 ääntä)
      Osaton pohatta: Joo ja edelleen hätänumero EI oo nykyään pelkästään HÄTÄtilanteita varten (mikä on ihan perseestä.) 10022 takaisin!!!
      Siis mitä oikein yrität sanoa? Ihan hitokseen epäselvä kommentti.

      Lainaa

    13. Tulos: +43 (43 ääntä)
      Viitseliäs huonekalú: Kaikkia se leipä elättää.
      Kaikkea sitä nahasta tehdään.

      Lainaa

    14. Tulos: +70 (78 ääntä)
      Höpö: Hätänumeroon soittelusta on opetettu koulussa ja aina välillä lehdistä saa lukea kuinka paljon turhia soittoja sinne tulee vuosittain, ja silti mikään ei näytä muuttuvan. Ei luulisi olevan niin vaikeaa tajuta milloin on aiheellista ja milloin ei soittaa sinne. Varsinkin kun kaikilla on se [...]
      Siis se oli jotain 100 000 se turhien puheluiden määrä vuodessa, ihan hirveetä.

      Lainaa

    15. Tulos: +49 (55 ääntä)
      Pandariini: Ihan aiheesta toisaalta Birgit valittaa. Yli 2 minuuttia kestävä tyhjäkäynti on laissakin kielletty.
      Eikö se oo kesällä 2 min ja talvella 4 min?

      Lainaa

    16. Sarvekas kantojuhta 20.12.2022 9:51
      Tulos: -84 (130 ääntä)
      Pilkkopimeä ämpäri: juuh jos näillä pakkasilla lähtee useinkin auto täysin kylmänä saattaa akku mennä aika nopeasti. kaikilla ei ole vepastoa tai sähkötolppaa jolla sen auton saisi lämpiämään ilman tyhjäkäyntiä.
      Ei sitä autoa tarvitse jäädä lämmittämään tyhjäkäynnillä, vaan yksinkertaisesti käynnistät sen silloin kun olet valmis lähtemään ja sitten lähdet ajamaan.
      Jos pyllyä paleltaa, kun auto ei ole jo lähtiessä valmiiksi lämmin, niin laita ensi kerralla housut jalkaan.

      Lainaa

    17. Kouluttamaton muurahainen 20.12.2022 10:51
      Tulos: +99 (99 ääntä)
      Itse roikuin joskus hätäkeskukseen soittaessani linjoilla 10 minuuttia, kun puhelin oli koko ajan varattu. Silloin rattijuoppo lähti naapurin pihasta ja ajoi ohimennessään kuudesta rivissä parkissa olevasta autosta puskurit irti ja oikaisi omakotitalon pihan nurmikon läpi. Pihalla leikki lapsia, jotka eivät kuitenkaan sattuneet olemaan silloin edessä. Onneksi se oli ajanut ojaan ennen kuin pääsi kovin pitkälle, niin ei tapahtunut henkilövahinkoja. Niin, että toisaalta eipä siinä kiirettä ollut, ihan sama, vaikka edeltävät puhelut olisivat koskeneet tien hiekoituksia. Juoppo olisi voinut minun puolestani olla ojassa miten pitkään vaan. Soittaessani en kuitenkaan tiennyt, että hän on jo ojassa, tiesin vain sen, että hän oli matkalla keskustaan päin.

      Lainaa

    18. It's a deal 20.12.2022 11:07
      Tulos: +45 (49 ääntä)
      Kun joku asia vituttaa ja joudut keksimään ääritapauksia, joille tilanne voisi olla epämiellyttävä. "Mitäs jos olisin ollut kuolemassa astmakohtaukseen? Toyotasi blokkasi vielä pelastustienkin, ei siitä olisi ambulanssi välttämättä mahtunut ajamaan ovelle!" Jeff Bezos olisi persaukinen verrattuna siihen tyyppiin, joka kehittäisi rinnakkaisuniversumisimulaattorin johon voisi syöttää nuo parametrit ja nähdä mitä joko Birgitille tai Hannun mielikuvitusambulanssille olisi käynyt.

      Lainaa

    19. Vastuuton hämähäkki 20.12.2022 11:27
      Tulos: +17 (21 ääntä)
      Birgit taitaa olla ns. nesteaivo aka kusipää

      Lainaa

    20. Tulos: +47 (53 ääntä)
      Birgit: "Sairastan keuhkoihin liittyvää tautia, autojen pakokaasu aiheuttaa VAARA... ... ... tilanteen!1!" Myöskin Birgit: polttaa tupakkaa ja asuu kaupungissa.

      Lainaa

    21. Aivasteleva lihapiirakka 20.12.2022 11:36
      Tulos: +50 (50 ääntä)
      Kommentoin: Eikö se oo kesällä 2 min ja talvella 4 min?
      Ei, vaan muuten 2 min, mutta yli 15 asteen pakkasella 4 min.
      Jos lämpötila on sama, ei tyhjäkäynnin tarve ole mitenkään maagisesti suurempi tammikuussa kuin juhannuksena.

      Lainaa

    22. Tulos: +68 (72 ääntä)
      Säädytön lehmä: Viimeiset pari kertaa kun on joutunut soittaa häkeen, oikeasti hätätilanteessa, on ollut aivan helvetin karmivat minuutit, kun linjalta tullut automaattiviesti joka kertoo linjan olevan ruuhkautunut ja käskemään odottamaan. Ajatellut, et okei monella muullakin on poikkeuksellisesti hätä [...]
      Iso kiitos niille jotka vastaavat hätäpuheluihin! Tekevät todella tärkeää työtä, varmaan hyvin stressaavaa kun on ihmishenki kyseessä ja koko ajan pitää olla skarppina. Ja sen lisäksi joutuvat jankuttamaan näiden idioottien kanssa, jotka linjoja turhaan tukkivat. 😔

      Lainaa

    23. Lyhyt hamsteri 20.12.2022 12:03
      Tulos: +60 (60 ääntä)
      Laura: Iso kiitos niille jotka vastaavat hätäpuheluihin! Tekevät todella tärkeää työtä, varmaan hyvin stressaavaa kun on ihmishenki kyseessä ja koko ajan pitää olla skarppina. Ja sen lisäksi joutuvat jankuttamaan näiden idioottien kanssa, jotka linjoja turhaan tukkivat. 😔
      Pahimpia lienevät telkussakin esitetyt kännipuhelut, joissa baarista ulos lentänyt soittelee poliisia apuun että pääsis ryyppäämään lisää. Eikä niillekkään kai voi luuria korvaan lyödä selvittämättä onko juopolla joku oikeakin hätä.

      Lainaa

    24. Tulos: +27 (29 ääntä)
      Ekaa kertaa tulee julkaisu, jonka olen jo "livenä" nähnyt! Miksiköhän tuo 112-saaga oli niin kovin suppea, Hannun jankkaus oli melko viihdyttävää ja samaan aikaan niin kovin raivostuttavaa.

      Lainaa

    25. Hallituksen nektariini 20.12.2022 14:40
      Tulos: +59 (59 ääntä)
      Höpö: Hätänumeroon soittelusta on opetettu koulussa ja aina välillä lehdistä saa lukea kuinka paljon turhia soittoja sinne tulee vuosittain, ja silti mikään ei näytä muuttuvan. Ei luulisi olevan niin vaikeaa tajuta milloin on aiheellista ja milloin ei soittaa sinne. Varsinkin kun kaikilla on se [...]
      Minulle opetettiin hätänumeroon soittaminen silloin, kun oli vielä 10022 käytössä, eli saamani opetus ei käsittääkseni enää päde.
      Se on selvä, että hätänumeroon soitetaan vain hätätilanteissa, enkä todellakaan puolustele mitään "naapurilla on rumat verhot!!" -turhia soittelijoita. Mutta monissa tilanteissa on oikeasti tosi vaikea itse arvioida, onko kyseessä hätätilanne vai ei, ja siksihän siellä onkin ne ammattilaiset vastaamassa ja auttamassa arvion tekemisessä.
      Minä olen jonkun verran joutunut hätäkeskukseen soittelemaan, ja tilanteet ovat aina olleet aika epävarmoja, että soitanko nyt aiheesta vai en.
      Tapaus 1: Naapuriasunnossa on riitely käynnissä ja nainen huutaa: "Apua! Soittakaa hätänumeroon!" Kyseiset asukkaat olivat narkkareita, joilla oli vähän väliä äänekkäitä, mutta väkivallattomia riitoja meneillään, ja tämä nainen usein uhkasi riidan toista osapuolta sillä, että "soitan poliisit sut viemään jos et lakkaa olemasta ärsyttävä".
      Tapaus 2: Kaupungissa haahuili keskellä lämmintä kesää yksinäinen mies, jolla ei sinänsä näkynyt olevan akuuttia hätää, ja joka ei käyttäytynyt häiritsevästi. Mutta hän pysäytti minut kysyäkseen, että onko nyt ilta vai aamu. Kerroin, että ilta, ja mies jatkoi matkaansa näyttäen siltä, että takana oli pitkä päihdeputki (enkä nyt puhu alkoholista). Heräsi kysymys, että missä määrin hän on tietoinen ympäristöstään, ja tuleeko hän pärjäämään.
      Tapaus 3: Olin ollut koko päivän migreenissä, ja vaikka muuten oli normaalit migreenifiilikset (eli "en ole kirjaimellisesti kuolemassa mutta kidutustahan tämä on"), niin rupesin ilman mitään näkyvää syytä oksentamaan verta. Paikallinen terveysasema oli kiinni, lähin päivystys yli 100 km päässä, minulla ei mitään mahdollisuuksia itse päästä sinne. Soitin päivystysapuun kysyäkseni, soitanko ambulanssin, ja kehottivat soittamaan "mikäli en pärjää yön yli".
      Kaikissa kolmessa tapauksessa soitin hätänumeroon. En ole varma, teinkö oikein.

      Lainaa

    26. Höyrystetty ahma 20.12.2022 14:43
      Tulos: +37 (53 ääntä)
      Sarvekas kantojuhta: Ei sitä autoa tarvitse jäädä lämmittämään tyhjäkäynnillä, vaan yksinkertaisesti käynnistät sen silloin kun olet valmis lähtemään ja sitten lähdet ajamaan. Jos pyllyä paleltaa, kun auto ei ole jo lähtiessä valmiiksi lämmin, niin laita ensi kerralla housut jalkaan.
      Kyllä huomaa, että siellä ei ole paljon autoilla ajeltu. Kun pistät auton käyntiin -13 asteen pakkasella ilman esilämmitystä, niin jo yksin lasit on sen verran huurussa, että et sinä sieltä mitään näe. 
      Ja eikö keuhkotautiset voisi ulkoiluttaa sitä koiraa jossain muualla kuin juuri pakoputken vieressä?

      Lainaa

    27. Tulos: -15 (19 ääntä)
      Pilkkopimeä ämpäri: juuh jos näillä pakkasilla lähtee useinkin auto täysin kylmänä saattaa akku mennä aika nopeasti. kaikilla ei ole vepastoa tai sähkötolppaa jolla sen auton saisi lämpiämään ilman tyhjäkäyntiä.
      Mihin ihmeeseen se akku muka lähtee käynnissä olevasta autosta? Kaikissa autoissa on akkulaturit, jotka toimivat jopa tyhjäkäynnillä koska ne on vedetty hihnalla kiinni moottorin jakopäähän ennen vaihteistoa.

      Lainaa

    28. Valittu mestari 20.12.2022 15:56
      Tulos: +34 (34 ääntä)
      Oon saanu tarpeekseni Sirpoista ja Birgiteistä. Sellaiset saattaa esim. tulla vaikka pukuhuoneessa valittamaan ettei saisi olla viereisellä kaapilla, vaikka olen itse saapunut siihen ensimmäisenä.

      Lainaa

    29. Arvostettu vadelma 20.12.2022 16:44
      Tulos: -18 (24 ääntä)
      Samat pakokaasut sieltä putkesta ajaessakin tulee, joten antaa auton lotkottaa ja lämmetä vaan. Itsellä toki auton lämmittää defan tuotteet!

      Lainaa

    30. Nuutunut kivi 20.12.2022 19:01
      Tulos: +42 (42 ääntä)
      Hallituksen nektariini: Minulle opetettiin hätänumeroon soittaminen silloin, kun oli vielä 10022 käytössä, eli saamani opetus ei käsittääkseni enää päde. Se on selvä, että hätänumeroon soitetaan vain hätätilanteissa, enkä todellakaan puolustele mitään "naapurilla on rumat verhot!!" -turhia soittelijoita. Mutta [...]
      Teit aivan oikein jokakerta.

      Lainaa

    31. Nuutunut kivi 20.12.2022 19:04
      Tulos: 0 (32 ääntä)
      Petkele: -13 astetta pakkasta eli +13°C
      Koska ihmiset oppivat, että kaksi negatiivista kumoaa toisensa? 
      Ärsyttää jokakerta, kun näkee -X% alennusta. 

      Lainaa

    32. Tulos: +6 (6 ääntä)
      En yllättynyt, että eepeellä voidaan pahoin. Ja mä tarviin kakkaemojireaktion. Ja voi helvetti mikä show ton Birgitin julkaisuun tuli, yli 400 kommenttia.

      Lainaa

    33. Kouluttamaton muurahainen 21.12.2022 8:30
      Tulos: +24 (24 ääntä)
      Hallituksen nektariini: Minulle opetettiin hätänumeroon soittaminen silloin, kun oli vielä 10022 käytössä, eli saamani opetus ei käsittääkseni enää päde. Se on selvä, että hätänumeroon soitetaan vain hätätilanteissa, enkä todellakaan puolustele mitään "naapurilla on rumat verhot!!" -turhia soittelijoita. Mutta [...]
      Virallinen ohje on, että jos et ole varma, onko soitto tarpeen (= onko kyseessä henkeä, terveyttä tai suurta omaisuutta uhkaava tilanne), niin pitää soittaa. Eli teit oikein. Itse en tämän kuvailun perusteella olisi todennäköisesti soittanut tapauksessa 2, mutta muissa olisin.

      Lainaa

    34. Hallituksen nektariini 21.12.2022 10:03
      Tulos: +10 (12 ääntä)
      Kouluttamaton muurahainen: Virallinen ohje on, että jos et ole varma, onko soitto tarpeen (= onko kyseessä henkeä, terveyttä tai suurta omaisuutta uhkaava tilanne), niin pitää soittaa. Eli teit oikein. Itse en tämän kuvailun perusteella olisi todennäköisesti soittanut tapauksessa 2, mutta muissa olisin.
      No niin. Mutta sitten jos häke arvioikin, että kyseessä ei ole hätätilanne, niin minä jäänkin pelkäksi väärin tekeväksi, turhaksi soittajaksi.
      Pistivät kyllä aina jotain toimintaa käyntiin, kakkostapauksessakin lähettivät poliisin tsekkaamaan miekkosen kunnon.

      Lainaa

    35. It's a deal 21.12.2022 10:39
      Tulos: +30 (30 ääntä)
      Hallituksen nektariini: No niin. Mutta sitten jos häke arvioikin, että kyseessä ei ole hätätilanne, niin minä jäänkin pelkäksi väärin tekeväksi, turhaksi soittajaksi. Pistivät kyllä aina jotain toimintaa käyntiin, kakkostapauksessakin lähettivät poliisin tsekkaamaan miekkosen kunnon.
      Eihän se soitto ole väärin tai turha, jos se tilanne arvioidaan. Sieltä kyllä sanotaan "Älä soita tälläisestä asiasta jatkossa", jos niin olisi. Jos se kynnys nostetaan siihen, että ihmiset jättävät edes joskus soittamatta silloin kun pitäisi, niin väärinhän sekin menee.

      Lainaa

    36. Tulos: +1 (17 ääntä)
      Höyrystetty ahma: Kyllä huomaa, että siellä ei ole paljon autoilla ajeltu. Kun pistät auton käyntiin -13 asteen pakkasella ilman esilämmitystä, niin jo yksin lasit on sen verran huurussa, että et sinä sieltä mitään näe.  Ja eikö keuhkotautiset voisi ulkoiluttaa sitä koiraa jossain muualla kuin juuri pakoputken vieressä?
      Miksi puhut esilämmityksestä ja tyhjäkäynnistä sekaisin? Jos autoa haluaa lämmittää, sitä varten on sisätilanlämmittimet. Mikäli sellaista ei ole, niin kyllä: lasit tuppaavat huurtumaan. Sen huurun saa pois.
      Minulla on 90-luvun auto, ei sisätilanlämmitintä, ja parkissa normaalisti sähköjen ulottumattomissa, joten ei tule moottorilämmitintäkään käytettyä kuin tosi kovilla pakkasilla. Kun lähden talvella ajamaan, putsaan auton lumesta ja raappaan ikkunat. Jos tarpeen, raappaan myös sisäpuolelta. Sitten käynnistän auton ja ajan sillä. Lämpö ja puhallus hetkeksi täysille.
      Ei tarvitse mitään tyhjäkäynnillä huudattamista. Joskus olen sen pari minuuttia pitänyt, jos ikkunat ovat pahasti jäässä, niin helpompi saada pois.

      Lainaa

    37. Tulos: +10 (10 ääntä)
      Toi tänpäivän 60-70 -vuotiaiden sukupolvi tuntuu tosiaan olevan oudon aggressiivistä ja valittavaista sorttia. Sama jengi myös valittaa jatkuvasti nykyajan huonosti käyttäytyvistä nuorista.

      Lainaa

    38. Kirpeä Ahven 22.12.2022 8:43
      Tulos: +2 (6 ääntä)
      Toj Karin: Mihin ihmeeseen se akku muka lähtee käynnissä olevasta autosta? Kaikissa autoissa on akkulaturit, jotka toimivat jopa tyhjäkäynnillä koska ne on vedetty hihnalla kiinni moottorin jakopäähän ennen vaihteistoa.
      Akkua rasittaa se käynnistystilanne. Tyhjäkäynnillä akku latautuu tosiaan ihan samalla tavalla kuin ajossa, eli ei sillä ole merkitystä. Sen sijaan kylmässä moottorissa on öljyt ja tiivisteet kankeita, jolloin ei voitelu toimi kunnolla, ja öljyvuotojakin saattaa aiheutua. Siksi auton pitäisi antaa lämmetä ennen kuin rasitetaan ajamalla. Siihen tuo 2 min./ 4 min. on kyllä liian lyhyt aika ilman esilämmitystä.

      Lainaa

    39. Ei ne kaikki 22.12.2022 11:59
      Tulos: +7 (7 ääntä)
      Litton: Toi tänpäivän 60-70 -vuotiaiden sukupolvi tuntuu tosiaan olevan oudon aggressiivistä ja valittavaista sorttia. Sama jengi myös valittaa jatkuvasti nykyajan huonosti käyttäytyvistä nuorista.
      Olen nyt 53, ja tätä hetken mietittyäni tuntuisi, että kyseinen ikäryhmä (ei siis sukupolvi) on käyttäytynyt huonosti pitkään. Iän ja vaivojen kertyessä elämä saattaa alkaa vaikuttamaan hieman pelottavalta, eikä kaikilla ole ymmärrystä aktiivisesti pyrkiä pois siitä ajan myötä kapeutuvalta mukavuussektorilta, johon itsensä ovat asettaneet. Sitä ahdistusta puretaan valittamalla nettiin, kun se on turvallinen keino.

      Lainaa

    40. Intravenoosi jänis 22.12.2022 12:44
      Tulos: +23 (25 ääntä)
      Hallituksen nektariini: Minulle opetettiin hätänumeroon soittaminen silloin, kun oli vielä 10022 käytössä, eli saamani opetus ei käsittääkseni enää päde. Se on selvä, että hätänumeroon soitetaan vain hätätilanteissa, enkä todellakaan puolustele mitään "naapurilla on rumat verhot!!" -turhia soittelijoita. Mutta [...]
      Aiheellisia soittoja jokainen. T. Häkepäivystäjä

      Lainaa

    41. Tulos: -1 (5 ääntä)
      Kirpeä Ahven: Akkua rasittaa se käynnistystilanne. Tyhjäkäynnillä akku latautuu tosiaan ihan samalla tavalla kuin ajossa, eli ei sillä ole merkitystä. Sen sijaan kylmässä moottorissa on öljyt ja tiivisteet kankeita, jolloin ei voitelu toimi kunnolla, ja öljyvuotojakin saattaa aiheutua. Siksi auton [...]
      Luulin että nuo on kaikille itsestäänselvyyksiä. Tai siis pitäisi ainakin olla tiedossa jokaisella auton omistajalla ja kuskilla. Pilkkopimeä Ämpäri ei kuitenkaan puhunut noista, vaan siitä että akku tyhjenee nopeasti kun  kylmällä autolla lähtee ajamaan. Ja nimenomaan ajon aikana. Siksi en ymmärrä miksi minulle sanot noita, kun Ämpäri  on tässä se jolla on alkeet hukassa.

      Lainaa

    42. Onnekas norppa 23.12.2022 7:30
      Tulos: +5 (5 ääntä)
      Pitkästä aikaa ihan tosissaan vituttaa joku feissarimoka. "Omituinen tuo 112...". Saatanan ääliö, viljele vaikka ite sitä hiekkaa sinne mäkeen.

      Lainaa

    43. Kävelevä papukaija 23.12.2022 8:03
      Tulos: -3 (5 ääntä)
      Hallituksen nektariini: Minulle opetettiin hätänumeroon soittaminen silloin, kun oli vielä 10022 käytössä, eli saamani opetus ei käsittääkseni enää päde. Se on selvä, että hätänumeroon soitetaan vain hätätilanteissa, enkä todellakaan puolustele mitään "naapurilla on rumat verhot!!" -turhia soittelijoita. Mutta [...]
      Viimeisessä olisin soittanut päivystysapuun eli suoraan paikallisen sairaalan tarjoamaan neuvontanumeroon. Samalla saa päivystyksen jonotusajan.

      Lainaa

    44. Huomattava vesinokkaeläin 23.12.2022 9:52
      Tulos: +3 (7 ääntä)
      Kirpeä Ahven: Akkua rasittaa se käynnistystilanne. Tyhjäkäynnillä akku latautuu tosiaan ihan samalla tavalla kuin ajossa, eli ei sillä ole merkitystä. Sen sijaan kylmässä moottorissa on öljyt ja tiivisteet kankeita, jolloin ei voitelu toimi kunnolla, ja öljyvuotojakin saattaa aiheutua. Siksi auton [...]
      Nykyautojen osalta asiantuntijamielipide on se, että tyhjäkäynnistä ei ole hyötyä, ja että liikkelle voi lähteä heti, mutta moottoria ei tule rasittaa kovilla kierroksilla. Eli ei muuta kuin (rauhallisesti) liikkeelle vaan.

      Lainaa

    45. Kirpeä Ahven 23.12.2022 14:31
      Tulos: -3 (3 ääntä)
      Huomattava vesinokkaeläin: Nykyautojen osalta asiantuntijamielipide on se, että tyhjäkäynnistä ei ole hyötyä, ja että liikkelle voi lähteä heti, mutta moottoria ei tule rasittaa kovilla kierroksilla. Eli ei muuta kuin (rauhallisesti) liikkeelle vaan.
      Esilämmitettynä voi toki lähteä ajamaan vaikka heti. Kyse oli kylmästä moottorista. Pitää myös ottaa huomioon millainen auto on kyseessä. "Nykyauto" ei sano itsessään vielä mitään. Uudemmissa dieseleissä ainakin on lähes järjestään polttoainekäyttöinen lisälämmitin, joka toimii automaattisesti, ja silloin moottori lämpiää nopeasti, eikä liikkeelle lähtö heti ole niinkään ongelma. Jos sitä ei ole, niin kyllä silloin pitää moottorin antaa lämmetä hetki. Ei fysiikka ole miksikään muuttunut. Uusissa autoissa tosin on usein paremmin lämpösuojattu moottoritila, ja nykyöljyt ovat pääosin ohuempia, joka parantaa virtausta. Toisaalta, moottorit ovat korkeaviritteisempiä, ja usein turboahdettuja, joka lisää merkittävästi vaurioriskiä kylmää moottoria rasittaessa.

      Lainaa

    46. Pätevä hai 24.12.2022 17:00
      Tulos: +12 (12 ääntä)
      Kävelevä papukaija: Viimeisessä olisin soittanut päivystysapuun eli suoraan paikallisen sairaalan tarjoamaan neuvontanumeroon. Samalla saa päivystyksen jonotusajan.
      Sinnehän minä soitin, niin kuin alkuperäisestä kommentista ilmenee. Sanoivat päivystysavusta, että "soita 112, mikäli et pärjää yön yli". En ymmärtänyt, mitä tämä tarkoittaa. Oksensin verta, enkä tiennyt, voinko käydä nukkumaan, vai tulenko kuolemaan unissani.
      Päivystyksen jonotusajalla en olisi tehnyt mitään, koska lähin päivystys oli yli 100 km päässä, eikä minulla ollut mitään mahdollisuuksia päästä sinne omin avuin. Kuten aiemmasta kommentista ilmeni.

      Lainaa

    47. Moitteeton vaatekappale 26.12.2022 11:23
      Tulos: -12 (16 ääntä)
      Intravenoosi jänis: Aiheellisia soittoja jokainen. T. Häkepäivystäjä
      Ei ole. t. Kasvissyöjä

      Lainaa

    48. Gämbinä 3.1.2023 2:49
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Osaton pohatta: Joo ja edelleen hätänumero EI oo nykyään pelkästään HÄTÄtilanteita varten (mikä on ihan perseestä.) 10022 takaisin!!!
      Valitettavasti tuo on totta. Oli yks kerta tossa kesällä syksyllä ku jossaki 2 kilsan säteellä pidettiin pitkälle yöhön jotaki saatanan bakkanaaleja. Perkeleellinen jumputus ja huutaminen vaan kuulu. Siitä sitten ettimään poliisin numeroa niin ohje oli soittaa häkeen. Poliisillehan se juttu ois kuulunu eikä häkelle, kerpele. Kai siellä joku kävi ku se neljän ruusun huudatus loppu sitten. Tää on menetetty maa.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: 112, auraus, autot, elämänkoulu, hiekoitus, hätäkeskus, hätänumero, hätätilanne, keuhkot, lämmittää, pakokaasu, tyhjäkäynti, white trash