Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kielletyt sanat, osa 26

Näistä sanoista annettakoon vähintään viisi vuotta ehdotonta.
Kielletyt sanat, osa 26

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 28 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Tervankeittäjä 22.12.2022 0:31
      Tulos: +106 (126 ääntä)
      Multitasking(pasking) = monitohelointia, sanoi yksi varsin kouluttautunut heppu vähän aikaa sitten seminaarissa. Kertoi, ettei multit/paskingin hyödyistä ole kuin yksi huono ja varsin epätieteellinen lähde. Hassua hypetystä mutta ihan laatatun bataatin hyöty koko höpsöröpsötyksessä tuollaisen termin ympärillä tanssitussa palvontariiteissä. Aivot ei oikeesti tykkää sekoilusta, hyppelystä tai raiteiden vaihdosta. Singletasking tehokkaampaa.

      Lainaa

    2. Polarisoitunut harakka 22.12.2022 1:26
      Tulos: +77 (83 ääntä)
      Kiitos yönauruista multipasking, nyt aika mennä nukkumaan. o/

      Lainaa

    3. HepomiestenTietotoimisto 22.12.2022 1:46
      Tulos: +89 (93 ääntä)
      Olen hyvä multipaskaamaan.

      Lainaa

    4. Turta persoona 22.12.2022 1:56
      Tulos: -46 (78 ääntä)
      Onko multipaskaus sitä kun ensin tulee paukku ja seuraavaksi lorahtaa lusikallinen housuun?

      Lainaa

    5. Tulos: -6 (22 ääntä)
      Tervankeittäjä: Multitasking(pasking) = monitohelointia, sanoi yksi varsin kouluttautunut heppu vähän aikaa sitten seminaarissa. Kertoi, ettei multit/paskingin hyödyistä ole kuin yksi huono ja varsin epätieteellinen lähde. Hassua hypetystä mutta ihan laatatun bataatin hyöty koko höpsöröpsötyksessä tuollaisen [...]
      Selvään tuo. Pystyispä iteki. Jos se olis mun päätettävissä, niin tot

      Lainaa

    6. Tulos: +21 (27 ääntä)
      Äh, karkas. Niin. Tottakai valitsisin tehdä vain yhden asian kerrallaan hyvin, jos se ois mun päätettävissä. Ei vaan kykene.

      Lainaa

    7. Tiedostava opas 22.12.2022 2:33
      Tulos: +128 (146 ääntä)
      Osari on osavuosikatsaus. Älkää nyt helvetissäkään vääntäkö mitään kun joku on kuollut. Osanotto tai surunvalittelu on ok. RIP ei ole suomea.

      Lainaa

    8. Tulos: +186 (192 ääntä)
      En ole aiemmin kuullut, mutta osarit on suomenkielen loukkaavin sana. Jos läheinen kuollut ja joku yrittää osoittaa myötätuntoa, jaksamatta sanoa tai kirjoittaa yhtä tai kahta sanaa lyhentämättä, tuntuu se todella loukkaavalta ja etenkin teennäiseltä.

      Lainaa

    9. Jakoon laitettu hilleri 22.12.2022 6:28
      Tulos: +56 (58 ääntä)
      Mulla on samaa vikaa ku Villellä, et unohdan ihan perus asioiden nimiä ja mulla tulee jotain ihan muuta tilalle miettimättä. Harmi ku ei oo tullu kirjoitettua ylös niitä kaikkia

      Lainaa

    10. Tulos: +74 (74 ääntä)
      Nokitan sanalla "monitohelointi"

      Lainaa

    11. Kirpeä Ahven 22.12.2022 9:12
      Tulos: +22 (44 ääntä)
      fyysikkö: Nokitan sanalla "monitohelointi"
      Kannatan. Joskin itse kyllä olen tottunut tekemään montaa asia yhtä aikaa. Työpäivä menee sulavasti ja tehokkaasti kun kokoajan touhuaa jotain keskeneräistä valmiimmaksi. Sen sijaan jos keskittyy tasan yhteen asiaan kerrallaan, siinä tulee jatkivasti epämukavia taukoja, kun joutuu odottamaan jotaan työkaverin, asiakkaan tms. vastausta. Ohjelmistojen latautumista jne... Sitten kun tuo yksi asia on päivän osalta paketissa, niin tulee taas sellaisen hölmö tauko, kun pitää miettiä mikä se seuraava asia on mitä pitäisi tehdä. Siinä menee taas hetki että saa aivonsa "työmoodiin" takaisin. Lisäksi, jos kesken jonkin toisen asian tulee hyvä idea eri hankkeeseen liittyen, niin kyllähän se pitää hyödyntää silloin kun inspiraatio on.

      Lainaa

    12. Tulos: -23 (35 ääntä)
      Mää kerran multipaskasin kun tuli sekä tumman ruskea että vaalea pökäle samalla kertaa.

      Lainaa

    13. Arkkienkeli 22.12.2022 11:04
      Tulos: +52 (56 ääntä)
      Ai perhana! Otan heti käyttöön laatikkokalsarit.

      Lainaa

    14. Haihtuva mäyrä 22.12.2022 12:32
      Tulos: -4 (54 ääntä)
      Tervankeittäjä: Multitasking(pasking) = monitohelointia, sanoi yksi varsin kouluttautunut heppu vähän aikaa sitten seminaarissa. Kertoi, ettei multit/paskingin hyödyistä ole kuin yksi huono ja varsin epätieteellinen lähde. Hassua hypetystä mutta ihan laatatun bataatin hyöty koko höpsöröpsötyksessä tuollaisen [...]
      Tuohan taas ei pidä alkuunkaan paikkaansa.
      Ei multitasking tietenkään jokaiseen työhön tai harrastukseen sovi, mutta ajatustyötä tekeville singletasking on yksinkertaisesti typerin kuviteltavissa oleva työskentelymalli. Jos sinulla on ratkaistavana monimutkainen ongelma, ei ole mitään järkeä käyttää kolmea viikkoa vain tuijottamalla tyhjää paperia tai näyttöä, kunnes keksit ratkaisun, vaan ”oikea” tapa on perehtyä ongelmaan huolellisesti ja tehdä sitten jotain aivan muuta, jolloin ratkot ongelmaa pala kerrallaan kaiken muun tekemisen ohessa. Näin voi myös ratkoa useita ongelmia samaan aikaan.
      Esimerkiksi ohjelmoidessani minä mietin etukäteen, mikä tai mitkä ovat algoritmin hankalimmin ratkottavat palat, pohdin niitä hetken, ja aloitan sitten ohjelmoinnin triviaaleista osista, ja toteutan monimutkaisemmat palat sitä mukaa kun keksin niihin ratkaisuja.

      Lainaa

    15. Murheeton herne 22.12.2022 13:05
      Tulos: +90 (94 ääntä)
      Haihtuva mäyrä: Tuohan taas ei pidä alkuunkaan paikkaansa. Ei multitasking tietenkään jokaiseen työhön tai harrastukseen sovi, mutta ajatustyötä tekeville singletasking on yksinkertaisesti typerin kuviteltavissa oleva työskentelymalli. Jos sinulla on ratkaistavana monimutkainen ongelma, ei ole mitään järkeä [...]
      Tuo kuvailemasi ei ole ihan sitä, mitä multitaskingilla tarkoitetaan. Se, että taustalla olet tietoinen isosta kuvasta, ei ole multitaskausta, vaan yhteen asiaan keskittymistä. Multitaskaus olisi esim. sitä, että olisit asiakkaiden kanssa puhelimessa samalla kuin koodaat. Multitaskauksessa ollaan tekevinään kahta eri asiaa kirjaimellisesti samaan aikaan, mutta tutkimukset osoittavat, että ihminen ei siihen pysty, eli joko työn laatu tai siihen käytetty aika kärsivät. 

      Lainaa

    16. Itseasiassa 22.12.2022 15:56
      Tulos: +80 (82 ääntä)
      Ymmärrän Ninaa, vaikka 15-vuotiaan empatia tai käytös voi olla vielä aika kehittymätön. Olin itse saman ikäinen, kun oma isoisäni kuoli ja olin asiasta ihan rikki. Seuraavana päivänä menin kouluun, mutta en pystynyt menemään tunnille koska vain itkin, niin kaverini jäivät hengaamaan kanssani ja nauroivat kuinka voivat lintsata varjollani, kun sain itkeä yksistäni. Jossain vaiheessa päätin lähteä sinne tunnille, nämä tietysti perässä kun eivät voineet poiskaan jäädä. Luokassa opettaja kysyi aika kovaa, miksi olemme niin reippaasti myöhässä, niin nämä kaverini seisoivat hiljaa selkäni takana ja olin lopulta se joka joutui itkemiseltä sanomaan läheiseni kuolleen edellispäivän. Ja tämän jälkeen opettaja kysyi että te olette vissiin olleet tukena ja nämä kaksi sankaria sanoivat olleensa. Vieläkin tulee paha mieli kun tuota muistelee, onneksi mulla oli silloin ymmärtäväisempiäkin kavereita ja jonkun ajan kuluttua lopetin näiden kanssa hengailun.

      Lainaa

    17. Tulos: +61 (63 ääntä)
      Tiedostava opas: Osari on osavuosikatsaus. Älkää nyt helvetissäkään vääntäkö mitään kun joku on kuollut. Osanotto tai surunvalittelu on ok. RIP ei ole suomea.
      Kertoo tulotasosta paljon tarkoittaako tuo osavuosikatsaus vai osamaksulla ostettu tuote. Minulle se on jälkimmäinen.

      Lainaa

    18. Lyhyt hamsteri 22.12.2022 21:35
      Tulos: +8 (10 ääntä)
      Multipasking voisi olla se kun julkisessa vessassa on monta koppia yhtäaikaa kakkoshädällä, mutta ei kai se nyt niin kallista ole ettei varaa olisi?

      Lainaa

    19. Tulos: +28 (32 ääntä)
      Kirpeä Ahven: Kannatan. Joskin itse kyllä olen tottunut tekemään montaa asia yhtä aikaa. Työpäivä menee sulavasti ja tehokkaasti kun kokoajan touhuaa jotain keskeneräistä valmiimmaksi. Sen sijaan jos keskittyy tasan yhteen asiaan kerrallaan, siinä tulee jatkivasti epämukavia taukoja, kun joutuu [...]
      Tämähän ei ole multitaskausta = monen asian tekemistä samanaikaisesti, vaan monen asian tekemistä limittäin. Eli vaikka näennäisesti teet päivän aikana kahta hommaa "yhtä aikaa", todellisuudessa sinä teet niitä peräjälkeen, et samanaikaisesti.

      Lainaa

    20. Tymäkkä sorsa 23.12.2022 11:55
      Tulos: +20 (22 ääntä)
      Harva asia on niin ärsyttävää kuin se että poliitikko ei osaa puhua selkeää suomea. Ei ole Heinäluoma ainoa joka on käyttänyt näitä sekoitesanoja jotka ei loppujen lopuksi sitten tarkoita yhtään mitään kummallakaan kielellä. "Ruineeraantumaan", ymmärrän tietysti mitä sillä tarkoitetaan mutta eihän se ole suomea, ruotsia tai englantia. Tietysti kapulakieli on toinen ärsyttävä asia, mitä varsinkin Vanhanen suosii haastatteluissa ihan liikaa.

      Lainaa

    21. Kirpeä Ahven 23.12.2022 12:26
      Tulos: -26 (38 ääntä)
      Tero: Tämähän ei ole multitaskausta = monen asian tekemistä samanaikaisesti, vaan monen asian tekemistä limittäin. Eli vaikka näennäisesti teet päivän aikana kahta hommaa "yhtä aikaa", todellisuudessa sinä teet niitä peräjälkeen, et samanaikaisesti.
      Et taida tehdä aivotyötä työksesi? Se työ nimenomaan tapahtuu pään sisällä. Saatan laskea kustannusarviota ja samalla suunnitella sähköpostivastausta johonkin samaan aikaan. Se näkyvä osa, eli vaikka sähköpostin kirjoittaminen tapahtuu automaattisesti; teksti on valmiina mielessä.

      Lainaa

    22. Tulos: +21 (27 ääntä)
      Kirpeä Ahven: Et taida tehdä aivotyötä työksesi? Se työ nimenomaan tapahtuu pään sisällä. Saatan laskea kustannusarviota ja samalla suunnitella sähköpostivastausta johonkin samaan aikaan. Se näkyvä osa, eli vaikka sähköpostin kirjoittaminen tapahtuu automaattisesti; teksti on valmiina mielessä.
      Kyllä teen. Tämä toinen esimerkkisi on multitaskausta, ensimmäisen kommenttisi mukainen peräkkäintekeminen ei. Nimittäin se, että täyttää "tyhjät tauot" työnteolla, ei ole multitaskausta.

      Lainaa

    23. Tulos: +22 (24 ääntä)
      Kyllähän jokaisella työpaikalla pitää yksi multipaskaaja olla. Siinä on kumman työllistävä vaikutus, kun kaksi muuta työntekijää korjailee omien töidensä ohella sen yhen tollon tohelointeja.

      Lainaa

    24. Ulkoneva kesyaasi 24.12.2022 1:30
      Tulos: +8 (12 ääntä)
      Jakoon laitettu hilleri: Mulla on samaa vikaa ku Villellä, et unohdan ihan perus asioiden nimiä ja mulla tulee jotain ihan muuta tilalle miettimättä. Harmi ku ei oo tullu kirjoitettua ylös niitä kaikkia
      Mummolla oli sama taipumus (jo nuoresta asti kuulemma), mut niinkun toi laatikkokalsari niin ne omatekoset oli kyllä upeen nerokkaita.

      Lainaa

    25. Läpikäytävä sotilas 26.12.2022 10:55
      Tulos: 0 (2 ääntä)
      Mammutti: Äh, karkas. Niin. Tottakai valitsisin tehdä vain yhden asian kerrallaan hyvin, jos se ois mun päätettävissä. Ei vaan kykene.
      Aina sitä ei voi itse päättää. Silloin pitää vain tehdä keskilaatua tai surkeaa ja opetella sietämään se. 
      Jos ei esimies sanomalla asiaa ymmärrä niin oma on ongelmansa.

      Lainaa

    26. Skitso käärme 26.12.2022 11:19
      Tulos: +1 (5 ääntä)
      Kirpeä Ahven: Et taida tehdä aivotyötä työksesi? Se työ nimenomaan tapahtuu pään sisällä. Saatan laskea kustannusarviota ja samalla suunnitella sähköpostivastausta johonkin samaan aikaan. Se näkyvä osa, eli vaikka sähköpostin kirjoittaminen tapahtuu automaattisesti; teksti on valmiina mielessä.
      Arvasit väärin.

      Lainaa

    27. Kirpeä Ahven 7.1.2023 23:45
      Tulos: -6 (6 ääntä)
      Tero: Kyllä teen. Tämä toinen esimerkkisi on multitaskausta, ensimmäisen kommenttisi mukainen peräkkäintekeminen ei. Nimittäin se, että täyttää "tyhjät tauot" työnteolla, ei ole multitaskausta.
      Tarkoitin kyllä molemmissa kommenteissa ihan samaa tapaa tehdä töitä. Ensimmäinen oli varmaan aika epäselvästi esitetty, siksi annoinkin esimerkin toisessa.

      Lainaa

    28. heimosenkeimo 30.1.2023 23:51
      Tulos: -5 (5 ääntä)
      Mua rasauttaa kaikista eniten "protsku" proteiini. Sana "trendaava" kans kieltoon. Jumalan siunausta kaikille, elämme vaikeita aikoja näiden sanahirviöiden osalta.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: anastaasia, astialle, bokserit, kielletyt sanat, lusikka nurkkaan, multipaskaus, multipasking, osanotto, osarit, ruineeraantua, sanonnat