Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juttuja joukkoliikenteestä, osa 64

Ruuhkabussi. Joku tulee istumaan viereesi...
Juttuja joukkoliikenteestä, osa 64

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 33 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Väritön lohikäärme 6.12.2022 0:53
   Tulos: -41 (175 ääntä)
   Tuo bussinappihomma on vähän sama kun menet miesten vessaan rännille ja juuri ennen kuin ehdit aloittaa lorottamisen tulee joku viereen tarpeilleen. Ei muuta kuin veitikka housuun ja käsien pesulle niin kuin olisit saanut homman tehtyä. Sitten vaan vessasta pihalle kauhean hädän kanssa etsimään toista vessaa ja äkkiä.

   Lainaa

  2. Tornipöllö 6.12.2022 1:18
   Tulos: +461 (469 ääntä)
   Tuo on kyllä ikuisuuskysymys, että pitääkö istua koko matka jonkun toisen vieressä vaikka tulisi vapaita paikkoja. Entä jos vierustoveri ottaa paikanvaihdon loukkauksena tyyliin "ai, oonko mä niin luotaantyöntävä ihminen ettei mun vieressä viitsi istua"? Mutta entä jos taas pysytkin paikoillasi ja annat sen mielikuvan, että olet joku stalkkeri tai ihan vaan kiusallasi istut siinä vieressä vaikka vapaita paikkojakin olisi? On tää suomalainen bussietiketti sitten monimutkainen asia.

   Lainaa

  3. Kelpo viinirypäle 6.12.2022 1:29
   Tulos: +75 (81 ääntä)
   Tornipöllö: Tuo on kyllä ikuisuuskysymys, että pitääkö istua koko matka jonkun toisen vieressä vaikka tulisi vapaita paikkoja. Entä jos vierustoveri ottaa paikanvaihdon loukkauksena tyyliin "ai, oonko mä niin luotaantyöntävä ihminen ettei mun vieressä viitsi istua"? Mutta entä jos taas pysytkin [...]
   Maski naamalla ja yskäiset silloin tälloin. En usko että kukaan ihmettelee paikanvaihtoa.

   Lainaa

  4. Lehtevä makkara 6.12.2022 1:48
   Tulos: +10 (46 ääntä)
   Ida, aina voi pieraista.

   Lainaa

  5. Tulos: -35 (79 ääntä)
   Finnish nightmares😱 Nää on ihan hauskoja läppiä mutta oikeasti kyllä sen suunsa voi avata. Ja istua toisen viereen jos käytävä on jo täynnä seisovia matkustajia? Se on ihanaa kun täällä meillä Suomessa saa tilaa ympärilleen ilman että sitä pitää ottaa. Kultainen keskitie tässäkin on paras. Ja me kyllä osataan se mielestäni aika hyvin vaikka "metsäläisiä maakuopista just ja just nousseita ollaankin"/s.

   Lainaa

  6. Kastunut mato 6.12.2022 3:32
   Tulos: +161 (167 ääntä)
   toi että stop napit ei oo käytössä ois kyl oikeesti ihan kamalaa. etenki jos on vähän täydempi bussi, eikä istu missään kovin lähellä sitä kuljettajaa, joutuis kömpimään sieltä toisesta päästä vaan huikkaseen et päästätkö ulos tossa seuraavalla.... ihmekkään jos kaikki jää vasta päätepysäkillä.

   Lainaa

  7. Jonninjoutava neuvonantaja 6.12.2022 3:49
   Tulos: +161 (177 ääntä)
   Niin kyllähän siinä kohti kun tulee ensimmäinen täysin vapaa 2 penkin paikka saa siihen siirtyä. Ei siitä kukaan närkästy. Ennemminkin se on ahdistavaa jos EI siirry.

   Lainaa

  8. rottanpää 6.12.2022 5:12
   Tulos: +134 (150 ääntä)
   Tornipöllö: Tuo on kyllä ikuisuuskysymys, että pitääkö istua koko matka jonkun toisen vieressä vaikka tulisi vapaita paikkoja. Entä jos vierustoveri ottaa paikanvaihdon loukkauksena tyyliin "ai, oonko mä niin luotaantyöntävä ihminen ettei mun vieressä viitsi istua"? Mutta entä jos taas pysytkin [...]
   Ehkä jossain toisessa kulttuurissa tää voiskin olla hankalaa, mutta ei musta meillä. Aina pitää vaihtaa. Suomalaista ei ahdista vierustoverin häipyminen vaan sen jääminen.
   Musta poikkeuksena on lähinnä vain se, kun oma pysäkki on jo ihan kohta. Silloin ei tarvitse vaihtaa.

   Lainaa

  9. Tuoksuva susi 6.12.2022 8:56
   Tulos: +242 (246 ääntä)
   Siinä vaiheessa kun jää vierustoverin kanssa kahdestaan, niin voi kääntyä toisen puoleen, katsoa häntä hellästi silmiin ja sanoa: "Vihdoinkin jäimme kaksin."

   Lainaa

  10. Eiköyhäeikäkipee 6.12.2022 10:24
   Tulos: -36 (68 ääntä)
   Tämän takia kuljen omalla autolla enkä julkisilla, sori ilmasto ei maha minkää

   Lainaa

  11. Harmiton monni 6.12.2022 11:02
   Tulos: +32 (52 ääntä)
   Höpö: Finnish nightmares😱 Nää on ihan hauskoja läppiä mutta oikeasti kyllä sen suunsa voi avata. Ja istua toisen viereen jos käytävä on jo täynnä seisovia matkustajia? Se on ihanaa kun täällä meillä Suomessa saa tilaa ympärilleen ilman että sitä pitää ottaa. Kultainen keskitie tässäkin on paras. [...]
   Tässä puhuttiin nimenomaan siitä että tyhjä bussi ja silti joku istuu siinä vieressä. Se sotii kyllä kaikkien maiden etikettejä vastaan. Toisessakin mokassa avattiin suu mutta kuski ei kuullut.
   Voisi tehdä Höpöllekin hyvää lukea nämä mokat ennen kommentointia.

   Lainaa

  12. Tulos: -21 (35 ääntä)
   Väritön lohikäärme: Tuo bussinappihomma on vähän sama kun menet miesten vessaan rännille ja juuri ennen kuin ehdit aloittaa lorottamisen tulee joku viereen tarpeilleen. Ei muuta kuin veitikka housuun ja käsien pesulle niin kuin olisit saanut homman tehtyä. Sitten vaan vessasta pihalle kauhean hädän kanssa etsimään toista vessaa ja äkkiä.
   Voi pikkuista.

   Lainaa

  13. Tulos: +61 (63 ääntä)
   Ahdista kerran, kun bussissa ei ollut lisäkseni muita matkustajia ja kyytiin nousi ulkomaalainen ymmärtämättä suomalaista etikettiä. Istui sitten viereeni.

   Lainaa

  14. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Turussa tiedetään, että suomalaisten on vain parempi suosiolla kävellä koko matka.

   Lainaa

  15. Häikäilemätön myyrä 6.12.2022 21:30
   Tulos: +35 (35 ääntä)
   Muutama vuosi sitten HSL:n reittisovellus tarjosi kävelylähtöjä 10min välein, jos muuta ei ollut tarjolla. Nykyään on tarjolla kävelylle vain matka-aikaa, eikä lähtöajasta tietoakaan.

   Lainaa

  16. Uloin kettu 6.12.2022 21:51
   Tulos: +52 (58 ääntä)
   Mua jännittää joka kerta, että mitä jos bussikuski ei pysähdy vaikka olen painanut nappia. Tai ei avaa ovea jotta pääsisin ulos bussista. Ahdistaa jos joutuu huutamaan jotain kuskille! Tuo oikeasti ahdistaa ja käy mielessä joka kerta.

   Lainaa

  17. Tulos: +74 (76 ääntä)
   Uloin kettu: Mua jännittää joka kerta, että mitä jos bussikuski ei pysähdy vaikka olen painanut nappia. Tai ei avaa ovea jotta pääsisin ulos bussista. Ahdistaa jos joutuu huutamaan jotain kuskille! Tuo oikeasti ahdistaa ja käy mielessä joka kerta.
   Mulle kävi kerran niin, että kuski ei pysäyttänyt vaikka olin painanut nappia, joten jäin kiltisti odottamaan seuraavaa pysäkkiä, mutta kuski ei pysäyttänyt siinäkään! Pääsin pois vasta kolmannella pysäkillä. Se oli kauhea kokemus.

   Lainaa

  18. Aineeton karpalo 6.12.2022 23:48
   Tulos: +98 (98 ääntä)
   Entäs sellainen tilanne, kun joku painaa nappia liian aikaisin ja huutaa kuskille, että "painoin vahingossa, ei tarvii pysähtyä"... Mutta sun pitäisikin jäädä juuri sillä pysäkillä, eikä nappia voi painaa enää uudestaan...

   Lainaa

  19. Apea mandariini 7.12.2022 1:16
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Harmiton monni: Tässä puhuttiin nimenomaan siitä että tyhjä bussi ja silti joku istuu siinä vieressä. Se sotii kyllä kaikkien maiden etikettejä vastaan. Toisessakin mokassa avattiin suu mutta kuski ei kuullut.Voisi tehdä Höpöllekin hyvää lukea nämä mokat ennen kommentointia.
   "Kaikkien maiden etikettejä vastaan" on kyllä melkoisen överi yleistys ja vähemmän yllättäen myös epätosi. Vastikään luin erään nigerialaisnaisen haastattelun jossa hän kertoi vaikeuksista saada suomalaisia ystäviä, kontaktien luominen on vaikeaa. Hänen mukaansa jos Nigeriassa nousee bussiin jossa on lisäksesi vain yksi matkustaja, on loukkaavaa jos EI mene hänen viereensä istumaan; enkä epäile hetkeäkään etteikö myös joissain muissakin maissa katsottaisi epäkohteliaaksi jos et "pidä seuraa" yksinäiselle tuntemattomalle. Näin supisuomalaisena tuo olisi minusta todella kiusallista, mutta ei kannata tuudittautua siihen uskoon että eihän asiat nyt mitenkään voisi olla toisin jossain muualla maailmassa. Kyllä ne voi.

   Lainaa

  20. Sievistelevä mansikka 7.12.2022 1:20
   Tulos: +26 (34 ääntä)
   Aineeton karpalo: Entäs sellainen tilanne, kun joku painaa nappia liian aikaisin ja huutaa kuskille, että "painoin vahingossa, ei tarvii pysähtyä"... Mutta sun pitäisikin jäädä juuri sillä pysäkillä, eikä nappia voi painaa enää uudestaan...
   Tai mitä jos jonkun muun piti jäädä pois sillä pysäkillä? En huutaisi. Sinänsä olisi bussinappisysteemiin hyvä parannus jos painalluksen voisi perua painamalla uudestaan. Tai vielä parempi, koska liput pitää kuitenkin ostaa jollain kännykkäsovelluksella nykyään, siihen voisi samalla laittaa missä haluaa jäädä pois ja järjestelmä hoitaisi asian automaattisesti.

   Lainaa

  21. Osaton pohatta 7.12.2022 7:31
   Tulos: -22 (22 ääntä)
   Tornipöllö: Tuo on kyllä ikuisuuskysymys, että pitääkö istua koko matka jonkun toisen vieressä vaikka tulisi vapaita paikkoja. Entä jos vierustoveri ottaa paikanvaihdon loukkauksena tyyliin "ai, oonko mä niin luotaantyöntävä ihminen ettei mun vieressä viitsi istua"? Mutta entä jos taas pysytkin [...]
   Sori mut toi on ihan kansainvälinen ilmiö🥱🥱

   Lainaa

  22. Järvisieni 7.12.2022 7:52
   Tulos: -16 (18 ääntä)
   Tornipöllö: Tuo on kyllä ikuisuuskysymys, että pitääkö istua koko matka jonkun toisen vieressä vaikka tulisi vapaita paikkoja. Entä jos vierustoveri ottaa paikanvaihdon loukkauksena tyyliin "ai, oonko mä niin luotaantyöntävä ihminen ettei mun vieressä viitsi istua"? Mutta entä jos taas pysytkin [...]
   Tehdään taas ihan turhasta ongelmia, suomalaiset osaa 😁

   Lainaa

  23. Järvisieni 7.12.2022 7:53
   Tulos: 0 (12 ääntä)
   Pandariini: Mulle kävi kerran niin, että kuski ei pysäyttänyt vaikka olin painanut nappia, joten jäin kiltisti odottamaan seuraavaa pysäkkiä, mutta kuski ei pysäyttänyt siinäkään! Pääsin pois vasta kolmannella pysäkillä. Se oli kauhea kokemus.
   550? Taisin olla paikalla

   Lainaa

  24. Peitettävä albatrossi 7.12.2022 10:00
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Tornipöllö: Tuo on kyllä ikuisuuskysymys, että pitääkö istua koko matka jonkun toisen vieressä vaikka tulisi vapaita paikkoja. Entä jos vierustoveri ottaa paikanvaihdon loukkauksena tyyliin "ai, oonko mä niin luotaantyöntävä ihminen ettei mun vieressä viitsi istua"? Mutta entä jos taas pysytkin [...]
   kyllä saa vaihtaa istumaan tyhjälle penkille, jos semmoinen vapautuu. Tämä vain Suomessa mahdollista ilman että vierustoveri loukkaantuu :D Only in Finland

   Lainaa

  25. Kullattu patsas 7.12.2022 10:59
   Tulos: +1 (23 ääntä)
   Kyllä mä jos painaisin turhaan nappia niin poistuisin seuraavalla pysäkillä. Ihan oma moka, ja kyseessä kuitenkin todennäköisesti vain se yksi pysäkinväli. Tai saa se olla enemmänkin, kumminkin ihan oma moka.

   Lainaa

  26. Tulos: +48 (52 ääntä)
   Me sosiaalisesti rajoittuneet pyörittelemme näitä mitättömiä bussikokemuksia vuosikausia mielessä. Itselle sattunut mm. seuraavat: 1) Jonotin kiltisti pääsyä bussiin, bussikuski ei nähnyt minua ja laittoi oven nenän edestä kiinni ja kaasutteli matkaan. Ei auttanut kuin kohauttaa olkia ja odottaa seuraavaa bussia. 2) Astuin täydehköön pitkän matkan bussiin ja näin vapaan paikan nuoren naisen vieressä. Huomasin vasta istumisliikkeen aloitettuani, että hänellä oli jalkatilassa matkalaukku ja hän joutui siirtämään jalkansa koukkuun laukun päälle jotta minä saan ahterini mahtumaan penkkiin. Olisin varmaan löytänyt tilavamman paikan, mutta en kehdannut enää lähteä etsimään kun olin jo paikkani valinnut. 3) Istahdin vapaalle paikalle tuntemattoman rouvan viereen. Parin minuutin kuluttua hän alkoi nykiä takkinsa helmaa takapuoleni alta. 4) Istuin täydessä bussissa tuntemattoman ihmisen vieressä. Matkan edetessä paikkoja vapautui, ja vieruskaveri kysyi että voisinko siirtyä muualle. En ollut varautunut siihen, että joku kehtaisi moista kysellä, joten totesin vain että "mahtuuhan tässäkin olemaan". Tajusin vasta muutaman sekunnin kuluttua, että parempihan se olisi väljemmin istua, mutta en kehdannut enää siinä vaiheessa vaihtaa paikkaa. 5) Vieressäni ikkunan puolella oleva henkilö painaa stoppia, mutta seuraavalle pysäkille on vielä matkaa. Rupeanko heti väistämään, vai odotanko kun pysäkki on lähempänä? No minä odotin, niin vieruskaveri sanoo että "päästätkö pois?!". 6) Matkustin normaalisti runkolinjalla, joka ei pysähdy jokaisella pysäkillä. Olin siis tottunut painamaan stoppia hyvissä ajoin edelliseltä pysäkiltä lähtiessä, ja siirryn keskiovelle sillä aikaa kun bussi ajaa yhden pysäkin ohi. Eräänä päivänä kuitenkin tulin samaa reittiä eri bussilla, ja se pysähtyikin siinä välissä olevalla pysäkillä. Muita ei ollut jäämässä pois, joten minä astuin sitten ulos ja kävelin seuraavalle pysäkille. 7) Torkahdin pitkän matkan bussissa, ja heräsin juuri kun bussi oli ajamassa pysäkkini ohi. Ehdin painaa stoppia vasta pysäkin kohdalla, joten bussi paineli ohi ja jouduin tulemaan toisella bussilla takaisin päin. 8) Olen monet kerrat nukkunut kotiin tullessani pysäkkini ohi, ja seuraava pysäkki on päätepysäkki. En tiedä onko kuskeilla päätepysäkillä tauko vai jatkavatko he saman tien takaisin päin, joten jään päätepysäkillä pois ja etsin laiturin paluubussille. 9) Olin juuri saanut työpaikan pääkaupunkiseudulta, ja en tiennyt miten bussiliput alueella toimivat. Kotiseudullani liput ostettiin tietylle pysäkille saakka, ja bussikuski katsoi taulukosta kilometrit pysäkille ja veloitti sen mukaan. Oletin, että kaikki bussit toimivat samalla tavalla, joten bussiin astuessani kerroin kuskille päätepysäkkini, ja kuski sanoi "eli seutulippu" ja antoi vaihtorahat. Tämä toistui muutaman kerran, ennen kuin tajusin että helpommalla pääsen pyytämällä suoraan seutulippua. Ja vielä helpommalla ostamalla bussikortin. 10) Bussikuski ajoi pysäkkini ohi, vaikka olin painanut stoppia. Aloin tietysti epäilemään itseäni, vaikka selkeästi merkkivalo paloi. Otin kuulokkeet päästä ja kyselin keskiovella odottelevalta naiselta, että paloihan tuo valo jo edellisellä pysäkillä. Nainen ilmoitti ärsyyntyneen oloisena (koska hänkin olisi ollut jäämässä pysäkillä pois), että kyllä paloi, ja että kuski oli jo huudellut anteeksipyynnön. 11) Heilutin pysäkillä bussille kättä heti, kun sain bussin numerosta selvää. Bussiin astuessani bussikuski alkoi valittaa, että voisi vähän aikaisemmin heilutella, hän meinasi ajaa suoraan ohi. En siinä tilanteessa osannut edes reagoida. Jälkikäteen tuli mieleen montakin asiaa mitkä olisi pitänyt sanoa, enhän minä voi varmuuden vuoksi jokaista bussia pysäyttää. 12) Joku painoi stoppia, bussi pysähtyi, mutta kukaan ei jäänyt pysäkille. Bussikuski alkoi huutaa, että "kuka siellä huvikseen niitä nappeja painelee?". 13) Eräänä helmikuuna unohdin, että kuukausi loppuu aiemmin. Latasin bussikortille aina kautta kuukauden viimeiseen päivään asti, ja olin alkuviikosta katsonut että riittää hyvin jos käyn perjantaina töiden jälkeen lataamassa. Kuukausi kuitenkin vaihtui jo torstaina, eikä missään vaiheessa päivää tullut mieleen kyseenalaistaa maanantaisia päätelmiä. Homman kruunasi vielä se, että työkaveri haki minut aamulla kotoa työmaalle, ja toi päivän päätteeksi pysäkille josta nousen sellaiseen bussiin, jossa ei tarvitse näyttää bussikorttia. Pari pysäkkiä ennen kotia kyytiin nousee lipuntarkastajat, ja siinä vaiheessa jonkinlainen filminauha pyörähti sielun silmien edessä. Yritin vielä päästä ulos bussista, mutta eihän se tietenkään onnistunut. 14) En halua painaa stoppia, jos joku on sen jo kertaalleen painanut. En kuule äänimerkkiä, koska kuljen napit korvilla. Normaalisti tämä ei ole ongelma, koska busseissa on jonkinlainen valotaulu edessä. Sitä saa joskus tosin hakea - joskus se on vasemmalla, joskus oikealla, joskus se on punainen, joskus keltainen, ja joskus se on vaihtuvassa syklissä samassa taulussa pysäkkitietojen kanssa, mutta nykyään yleisimmin suuremman infotaulun oikeassa yläkulmassa. Eräässä bussissa on infotaulu pimeänä, mutta se peittää vanhemman syklimallisen taulun. Ainoa keino nähdä onko bussi pysähtymässä on katsella heijastuksia bussin katosta. 15) Nuori mies tarjosi minulle, keski-ikäiselle miehelle, paikkaansa täpötäydessä bussissa. Taidan olla huonommassa kunnossa kuin olin uskonut. 16) Bussi tulee pysäkille niin myöhässä, että seuraava bussi on ehtinyt ottaa sen kiinni ja tulee samaan aikaan pysäkille. Astun ensimmäisenä tulleeseen bussiin, mutta takaa tullut bussi lähtee ensimmäisenä liikkelle ja minun bussini jää pysäkille odottamaan. Nyt nämä on eetterissä, joku muu saa murehtia näitä ja minä alan miettimään tärkeämpiä asioita. Kuten sitä, että mitä tehdä jos olen ylittämässä katua liikennevaloissa, olen painanut nappia ja odotan valojen vaihtumista vihreäksi, kun joku astelee vastakkaisella puolella minua vastapäätä napill

   Lainaa

  27. Tulos: +43 (45 ääntä)
   Mel: Me sosiaalisesti rajoittuneet pyörittelemme näitä mitättömiä bussikokemuksia vuosikausia mielessä. Itselle sattunut mm. seuraavat: 1) Jonotin kiltisti pääsyä bussiin, bussikuski ei nähnyt minua ja laittoi oven nenän edestä kiinni ja kaasutteli matkaan. Ei auttanut kuin kohauttaa olkia ja [...]
   Mahtava lista! Lisään tähän oman kauhuni, joka ei enää ole ajankohtainen, koska ainakin pk-seudulla lähes kaikissa busseissa lukee seuraava pysäkin nimi ja usein se jopa kuulutetaan. Vuosia sitten näin ei kuitenkaan ollut ja se aiheutti päänvaivaa, jos piti jäädä entuudestaan tuntemattomalla pysäkillä. Yleensä katsoin reittioppaasta parin edellisen pysäkin nimet ja usein varmuuden vuoksi kirjoitin ne ylöskin. Pimeällä ei kuitenkaan meinannut nähdä nimiä pysäkkien päällä ja talvisin niissä saattoi olla lunta. Tai sitten ei päässyt ikkunapaikalle ja joutui miettimään, mitä vieruspaikalla istuva miettii kun tiirailen tiukasti ikkunasta ulos. Tai sitten puhelin soi tms jotain keskittymistä vaativaa tapahtui ja kohta jo mietin että ei helvetti, meniköhän se pysäkki jo. Ja sitten vielä se ikuisuuskysymys, että koska on soveliasta painaa stop-nappia, kun on jäämässä pois. Se pysäkkien väli kun voi olla mitä tahansa paristasadasta metristä kymmeneen kilometriin. Ja jos reitti ei ole tuttu niin järkevintä tuntuu olevan painaa nappia heti, kun bussi kaasuttaa edelliseltä pysäkiltä eteenpäin. Mutta onko tästä päänvaivaa kuljettajalle? Vaikutanko nololta turistilta?? Ei ole helppoa tää bussilla kulkeminen.

   Lainaa

  28. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Tuli suomalaisista ja bussietiketistä mieleen kun olin kerran odottamassa bussia joulupukin kylän edessä, töistä lähdössä. Olin hyvissä ajoin siellä eikä muita ollut edes paikalla, mutta olin hieman sivussa bussipysäkin kyltistä ja siihen alkoi myöhemmin kasaantua melkein täysi bussilastillinen turisteja, jotka sitten muodostivat oman jonon pysäkille eri kohtaan kuin missä minä olin. Bussi sitten tuli ja koska olin lähinnä ovea, menin ensin sisään. Tästä sitten jonon alussa olleet britit närkästyivät niin pahasti, että korottivat ääntään ja alkoivat syyttelemään minua ohittelusta, johon kerroin, ettei meillä yleensä jonoteta vaan ihmiset ryhmittyvät pysäkille ja lähin menee ensin, ja että he voisivat noudattaa maassa maan tapoja eikä vaatia minua noudattamaan heidän tapojaan. Vaativat vielä, että päästän heidät ensin. Minä olin seurueen ainoa, jolla oli bussikortti ja maksaminen kestää noin sekunnin, joten hymähdin vaan ja kuittasin matkani. Kehtasivat vielä matkan aikana vilkuilla minua ja mutista töykeydestäni. Meanwhile, jonossa ihka ensimmäisenä olleet kaksi aasialaisturistia seurasivat tilannetta lähinnä kiinnostuneina, eivätkä näyttäneet olevan moksiskaan "etuilustani" vaan hymyilivät kohteliaasti.

   Lainaa

  29. Tulos: +25 (27 ääntä)
   En edes tiedä mihin kohtaan tuota pitkää jonoa niiden brittien mielestä olisi kuulunut mennä, tästäkin suomalainen kehittää mojovan ahdistuksen jota voi hautoa vuosikausia. Olin kuitenkin paikalla ensin, joten olisinko kuitenkin saanut ottaa kärkipaikan? Vai olisiko pitänyt mennä jonoon siinä vaiheessa kun näin sen muodostuvan, eli ehkä viiden kuuden ihmisen jälkeen ja vaihtaa odotuspaikkaa ahdistavan likelle ja keskelle muita ihmisiä? Vaiko päästää täysi bussi sisälle ja mennä itse nöyrästi hännille, vaikka olin odottanut siellä jo melkein tunnin? 😔

   Lainaa

  30. Tulos: -17 (19 ääntä)
   Mel: 11) Heilutin pysäkillä bussille kättä heti, kun sain bussin numerosta selvää. Bussiin astuessani bussikuski alkoi valittaa, että voisi vähän aikaisemmin heilutella, hän meinasi ajaa suoraan ohi. En siinä tilanteessa osannut edes reagoida. Jälkikäteen tuli mieleen montakin asiaa mitkä olisi pitänyt sanoa, enhän minä voi varmuuden vuoksi jokaista bussia pysäyttää.
   Toivon, että olet käynyt tämän tapauksen jälkeen näöntarkastuksessa. :)

   Lainaa

  31. Kesy viikuna 7.12.2022 23:21
   Tulos: 0 (12 ääntä)
   Joku voinee selittää Emmalle, että jos julkista liikennettä ei juuri hänen matka-aikanaan kulje, niin voi olla että julkisen liikenteen reittiopas neuvoo kävelemään muiden vaihtoehtojen puuttuessa.

   Lainaa

  32. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Mel: Me sosiaalisesti rajoittuneet pyörittelemme näitä mitättömiä bussikokemuksia vuosikausia mielessä. Itselle sattunut mm. seuraavat: 1) Jonotin kiltisti pääsyä bussiin, bussikuski ei nähnyt minua ja laittoi oven nenän edestä kiinni ja kaasutteli matkaan. Ei auttanut kuin kohauttaa olkia ja [...]
   Ala-asteikäisenä pikkukloppina varhaisella kahdeksankytluvulla odottelin bussia pysäkillä. Bussin lopulta saapuessa pysäkillä samaan aikaan odottanut vanha täti-ihminen huitoikin kuskille että anna mennä ohi vaan - ja kuski kaasutteli ohi.
   Odotin seuraavaa bussia kolme varttia siksi että joku itseään täynnä oleva Karen ei nähnyt omaa napaansa pidemmälle. Itsellä vielä täysi partiolaisunivormu päällä eikä siksi kehdannut edes antaa mamman kuulla kunniaansa, häkellyin niin kun en keksinyt mitään painokelvollista sanottavaa että tuijotin vaan mammaa monttu auki kunnes tämä nousi minuutin päästä hänelle oikeaan bussiin ja jäin odottamaan seuraavaa, vanhemmat kauhuissaan että mitä mulle on käynyt kun ei jamppaa näy eikä kuulu.

   Lainaa

  33. Tulos: -1 (11 ääntä)
   Sievistelevä mansikka: Tai mitä jos jonkun muun piti jäädä pois sillä pysäkillä? En huutaisi. Sinänsä olisi bussinappisysteemiin hyvä parannus jos painalluksen voisi perua painamalla uudestaan. Tai vielä parempi, koska liput pitää kuitenkin ostaa jollain kännykkäsovelluksella nykyään, siihen voisi samalla laittaa [...]
   Mutta eikö toi painalluksen peruminen olisi käytännössä ihan sama kuin huutaa se "sori en jääkään"?
   Edelleen joku voi haluta jäädä siinä pysäkillä mutta sä perutkin sen painalluksen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bussi, bussissa, huutaa, istua, kuski, kävellä, nappi, nolo, ovet, painaa, pysähtyä, päätepysäkki, stop, turku, vieressä, väärä pysäkki