Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sentti venyy ja paukkuu, osa 4

Älyttömimmät säästövinkit.
Sentti venyy ja paukkuu, osa 4

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 68 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Juoppo hamsteri 8.11.2022 1:11
   Tulos: +446 (454 ääntä)
   Miten yhteiset sukat tai t-paidat säästää enemmän kuin jos jokaisella on omat?

   Lainaa

  2. Syömätön susi 8.11.2022 1:25
   Tulos: +163 (181 ääntä)
   Juoppo hamsteri: Miten yhteiset sukat tai t-paidat säästää enemmän kuin jos jokaisella on omat?
   Ainakin aikaa jos ei muuta

   Lainaa

  3. Tulos: +134 (148 ääntä)
   Nykyään on puupohjaisia "kertakäyttöisiä" aterimia, joiden myyntipakkauksessa jo tosin sanotaan, että kestävät konepesun ja useamman käytön. Pahviastioista ei toki saa pestäviä. :D Muoviset kertismukit nyt voi sentään vielä pestä käsin, mutta myydäänkö niitä vielä. Harrastan pölypussin tyhjentelyä itsekin jonkin verran, mutta vain pari kertaa ennen pussin vaihtamista. En osta halvimpia paperipusseja, joten ne kyllä kestävät muutaman käytön. Parikymmentä vuotta on jo vähän toisen luokan pihiyttä. 8)

   Lainaa

  4. Tornipöllö 8.11.2022 1:47
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   Henriikan ystävästä tulee Roope-setä mieleen.

   Lainaa

  5. apinaattori 8.11.2022 2:32
   Tulos: +7 (113 ääntä)
   clover: Nykyään on puupohjaisia "kertakäyttöisiä" aterimia, joiden myyntipakkauksessa jo tosin sanotaan, että kestävät konepesun ja useamman käytön. Pahviastioista ei toki saa pestäviä. 😁 Muoviset kertismukit nyt voi sentään vielä pestä käsin, mutta myydäänkö niitä vielä. Harrastan pölypussin [...]
   Ne puuaterimet on SAATNASTA. Menee kylmiäväreitä koko ajan jos käytän niitä ja niistä lähtee makua ja ne tuntuu kamalilta käteen eli yök en käytä.

   Lainaa

  6. Autenttinen teollisuusneuvos 8.11.2022 3:10
   Tulos: -10 (130 ääntä)
   Minulla on kylpyhuoneessa (jossa on myös wc) 70 litran saavi, johon ohjaan pesukoneen poistoveden. Sillä vedellä vedetään vessa ämpäriä käyttäen. Ällöttävää, mutta toimii. Tietysti vessaa vedetään ihan normaalillakin tavalla koska aina ei ole pyykinlikavettä. Vessanpöntön vedensäästönuppisysteemi ei toimi, mutta kunnan vuokratalossa ei niin vain vaihdeta uuteen pönttöön kun se muuten pelittää. Saavia ja ämpäriä pestään Tolulla ja karhunkielellä.

   Lainaa

  7. Koherentti ananas 8.11.2022 3:29
   Tulos: +170 (194 ääntä)
   Lämpötilan laskeminen on ihan käytännön sanelema juttu. Ei tarvitse hikoilla kymmenen muun ihmisen kanssa samassa kopissa.

   Lainaa

  8. Häävi kivi 8.11.2022 4:31
   Tulos: +3 (25 ääntä)
   We don't eat in everybody's houses

   Lainaa

  9. jukkapalmu 8.11.2022 5:10
   Tulos: -30 (48 ääntä)
   Juoppo hamsteri: Miten yhteiset sukat tai t-paidat säästää enemmän kuin jos jokaisella on omat?
   Äläs nyt. Anna toisten harrastaa :D

   Lainaa

  10. jukkapalmu 8.11.2022 5:13
   Tulos: -49 (79 ääntä)
   Koherentti ananas: Lämpötilan laskeminen on ihan käytännön sanelema juttu. Ei tarvitse hikoilla kymmenen muun ihmisen kanssa samassa kopissa.
   No joo, mutta se ei ole todellakaan mitään säästöä, että jäähdytetään asunto  ja lämmitetään hetimiten uudelleen. Nää säästäjän on ihan käsittämättömiä ihmisiä muutenkin. Onneksi ei lähipiiristä löydy.

   Lainaa

  11. jukkapalmu 8.11.2022 5:14
   Tulos: -34 (72 ääntä)
   Autenttinen teollisuusneuvos: Minulla on kylpyhuoneessa (jossa on myös wc) 70 litran saavi, johon ohjaan pesukoneen poistoveden. Sillä vedellä vedetään vessa ämpäriä käyttäen. Ällöttävää, mutta toimii. Tietysti vessaa vedetään ihan normaalillakin tavalla koska aina ei ole pyykinlikavettä. Vessanpöntön [...]
   Ei sulla ole. Jos olis niin se haju sais sut luopumaan ideasta.

   Lainaa

  12. Karkea albatrossi 8.11.2022 5:57
   Tulos: +142 (146 ääntä)
   Välillä kyllä ihmisten säästövinkit on vaan sellaisia, että ne tulee oikeasti kalliimmiksi kuin heti valita se ns. kalliimpi ratkaisu.

   Lainaa

  13. Tulos: +94 (116 ääntä)
   Älyttöminen säästävinkki on, kun repii kaupassa kukkakaalin lehdet irti, laittaa kaalin pussiin ja punnitsee. Tuossa säästää korkeintaan 2 senttiä.

   Lainaa

  14. Sulatettu hanhi 8.11.2022 6:39
   Tulos: +109 (115 ääntä)
   Tuossa lämpötilan laskemksessa kyläilyn ajaksi tulee bonuksena se, ettei palelevat vieraat viivy liian pitkään 😄

   Lainaa

  15. Kouluttamaton muurahainen 8.11.2022 6:47
   Tulos: +73 (83 ääntä)
   jukkapalmu: No joo, mutta se ei ole todellakaan mitään säästöä, että jäähdytetään asunto  ja lämmitetään hetimiten uudelleen. Nää säästäjän on ihan käsittämättömiä ihmisiä muutenkin. Onneksi ei lähipiiristä löydy.
   Jos ne vieraat tosiaan lämmittää sen asunnon, niin eihän sitä lämpötilaa tarvitse nostaa sähköllä (tai millä se lämmitys nyt toimiikaan) uudelleen vieraiden jälkeen. Se on silloin noussut jo, sitten vain säätää termostaatin takaisin normaaliin, jolloin se ei jäähdy uudestaan vieraiden jälkeen. Teoriassa tämä säästää vähän, jos tosiaan käy niin paljon vieraita, että lämpö todella nousee normaaliin. Useimmissa talouksissa tuskin käy kovin usein. En silti pitäisi tuon säästövaikutusta kovin suurena, että viitsisin nähdä vaivan, jollei sitten vieraat nosta huonelämpöä epämiellyttävän korkeaksi, jolloin se on enemmän mukavuus- kuin säästökysymys. Toisaalta, en näe mitään syytä säästää euroa tai kahta, jos sen kuitenkin tuhlaa johonkin muuhun. Useimmilla nimittäin on taipumus käyttää tili tyhjäksi aina palkkapäivään mennessä, joten jotain tarpeetonta sillä säästyneellä rahalla kuitenkin ostaa. Jos säästää, se säästö pitäisi laittaa talteen.

   Lainaa

  16. Tulos: +43 (45 ääntä)
   Sam: Älyttöminen säästävinkki on, kun repii kaupassa kukkakaalin lehdet irti, laittaa kaalin pussiin ja punnitsee. Tuossa säästää korkeintaan 2 senttiä.
   Eipäs kun se, kun joku punnitsi ananaksen niin, että se lehtiosa meni sen haavan reunan yli. Oli aikoinaan täällä feissarimokissakin.

   Lainaa

  17. Kirpeä Ahven 8.11.2022 7:34
   Tulos: +79 (83 ääntä)
   Koherentti ananas: Lämpötilan laskeminen on ihan käytännön sanelema juttu. Ei tarvitse hikoilla kymmenen muun ihmisen kanssa samassa kopissa.
   Juu. Samaa mietin että on tosissaan vain huomaavainen isäntä eikä muuta. Jos on enemmään porukkaa kylässä, niin lämpöhän nousee. Itselle 22-24 astetta on jo tukalan lämmin ja hiki nousee pintaan. Ikävää kylässä käydessä, mutta tavallista, varsinkin vanhempien ihmisten kotona ja isommissa h.juhlissa, jossa enemmän porukkaa paikalla

   Lainaa

  18. Miehekäs vadelma 8.11.2022 7:38
   Tulos: -59 (61 ääntä)
   Tämä todistaa sen, että Lapin Sodasta jäi naisille muistoja fyysisessä olomuodossa...

   Lainaa

  19. Sisällötön hylje 8.11.2022 7:53
   Tulos: +1 (45 ääntä)
   Mä käytän vanulaput kahteen kertaan siten, että aamulla pyyhin kasvovedellä kasvot, ja illalla laitan silmämeikin poistoainetta siihen samaan, lavuaarin reunalla kuivahtaneeseen lappuun. Sitten roskiin. Ja joo, oon kokeillut kestovanulappuja mut ne oli liian paksuja ja kovia, en tykännyt käyttää.

   Lainaa

  20. Sähkötön hanhi 8.11.2022 8:12
   Tulos: +63 (69 ääntä)
   Juoppo hamsteri: Miten yhteiset sukat tai t-paidat säästää enemmän kuin jos jokaisella on omat?
   Ainakin vaivaa. Hoida pyykit niin huomaat.

   Lainaa

  21. Terästämätön pingviini 8.11.2022 8:19
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   jukkapalmu: Äläs nyt. Anna toisten harrastaa :D
   Säästää vaivaa, uskoisin. Sukkien lajittelu on työlästä.

   Lainaa

  22. Harmaa kivi 8.11.2022 8:28
   Tulos: +77 (79 ääntä)
   Sähkötön hanhi: Ainakin vaivaa. Hoida pyykit niin huomaat.
     Ostan tahallani erilaiset sukat miehelle ja itselleni, että näen heti vilkaisemalla kumpaan luokkaan kuuluvat. 
     Mutta lapsi kylpee pienessä ammeessaan joka aamu, ja kun mies (jonka töihin kuuluu kylvettää) ei kaada vettä pois ennen kuin vasta valmistautuessaan seuraavaan kylvetykseen, valitin ensin että kaataisi, vaan kun ei, aloin käyttää sitä ja ämpäriä vessan huuhteluun. Nyt en toivokaan että kaataisi, parikymmentä litraa vettä säästyy.
     Purkkavinkki on kammottava.

   Lainaa

  23. Harjaton ahma 8.11.2022 9:03
   Tulos: +11 (63 ääntä)
   Suomessa ei kuulu antaa tippiä

   Lainaa

  24. Tulos: +111 (119 ääntä)
   Sam: Älyttöminen säästävinkki on, kun repii kaupassa kukkakaalin lehdet irti, laittaa kaalin pussiin ja punnitsee. Tuossa säästää korkeintaan 2 senttiä.
   Etenkin kun sen pussin voi jättää ottamatta vallan kokonaan. Ahdistun kaupassa, kun ihmiset ottaa ison banaanitertun ja väkisin tunkee sen siihen pieneen pussiin. MIKSI??!

   Lainaa

  25. Tulos: -33 (55 ääntä)
   Sisällötön hylje: Mä käytän vanulaput kahteen kertaan siten, että aamulla pyyhin kasvovedellä kasvot, ja illalla laitan silmämeikin poistoainetta siihen samaan, lavuaarin reunalla kuivahtaneeseen lappuun. Sitten roskiin. Ja joo, oon kokeillut kestovanulappuja mut ne oli liian paksuja ja kovia, en tykännyt käyttää.
   Tiesitkö, että sitä kasvovettä voi laittaa ihan käsin? Ei se naama aamulla ole niin likainen, että sitä tarvisi lapulla pyyhkiä.

   Lainaa

  26. Jäätynyt sakaali 8.11.2022 9:44
   Tulos: +21 (29 ääntä)
   Juoppo hamsteri: Miten yhteiset sukat tai t-paidat säästää enemmän kuin jos jokaisella on omat?
   Aikaa---> joka ainakin omassa elämässäni on rahan arvoista.

   Lainaa

  27. Tulos: +47 (69 ääntä)
   Autenttinen teollisuusneuvos: Minulla on kylpyhuoneessa (jossa on myös wc) 70 litran saavi, johon ohjaan pesukoneen poistoveden. Sillä vedellä vedetään vessa ämpäriä käyttäen. Ällöttävää, mutta toimii. Tietysti vessaa vedetään ihan normaalillakin tavalla koska aina ei ole pyykinlikavettä. Vessanpöntön [...]
   Montakohan kertaa vetäisit vessan sillä vedellä mikä sen saavin pesemiseen menee?

   Lainaa

  28. Nolostunut päärynä 8.11.2022 9:48
   Tulos: +34 (50 ääntä)
   Autenttinen teollisuusneuvos: Minulla on kylpyhuoneessa (jossa on myös wc) 70 litran saavi, johon ohjaan pesukoneen poistoveden. Sillä vedellä vedetään vessa ämpäriä käyttäen. Ällöttävää, mutta toimii. Tietysti vessaa vedetään ihan normaalillakin tavalla koska aina ei ole pyykinlikavettä. Vessanpöntön [...]
   Tämä säästövinkkitarina nyt hieman ontuu.
   Kuten joku jo edellä huomauttikin, likaveden säilöminen asunnossa aiheuttaa todennäköisesti hajuhaittoja. Tuohan ei kuitenkaan ole mikään varsinainen este, jos haju ei haittaa.
   Lisäksi on varsin kyseenalaista säästääkö tuolla vinkillä mitään. Ei ainakaan vaivaa, mutta ei myöskään rahaa jos (kuten kerroit) jynssäät kyseistä saavia puhtaaksi pesuaineen ja karhunkielen kanssa. Nuo puhdistusvälineet maksavat varmasti enemmän kuin vessan vetäminen. Tämäkään ei silti tee likaveden säästöstä mahdotonta, jos haluaa käyttää ylimääräistä aikaa ja rahaa siihen, että saa vetää vessan pyykkivedellä.
   Sen sijaan fysiikka asettaa vähän hankalammin sivuutettavan esteen tuolle "säästövinkille". Pyykkikoneet tyhjentävät pesuveden yksinkertaisesti avaamalla poistovesiputkeen johtavan sulun, jolloin painovoima vetää veden viemäriin. Jos vedät poistovesiputken viemärin sijaan saaviin, pyykkikone ei tyhjene kokonaan, vaan vain siihen asti kunnes koneen sisällä ja saavissa olevan veden pinta on samalla tasolla.

   Lainaa

  29. Itseasiassa 8.11.2022 9:56
   Tulos: +45 (45 ääntä)
   Sam: Älyttöminen säästävinkki on, kun repii kaupassa kukkakaalin lehdet irti, laittaa kaalin pussiin ja punnitsee. Tuossa säästää korkeintaan 2 senttiä.
   Varsinkin kun ne lehdet voi myös syödä.

   Lainaa

  30. Itseasiassa 8.11.2022 9:58
   Tulos: +57 (57 ääntä)
   Mä tyhjäsin nuorempana imurin pölypussia virkkuukoukulla. Ei tainnut olla kiinni säästöstä vaan laiskuudesta, olihan se hirveä homma tutustua aiheeseen, mistä ja millaisia pölypusseja pitää ostaa...

   Lainaa

  31. Ylipäällikkö 8.11.2022 10:16
   Tulos: +65 (65 ääntä)
   Työkaveri ei koskaan ladannut puhelintaan kotona. Tää oli muinoin Nokia-aikoina, kun akku kesti viikon.

   Lainaa

  32. Impotentti kurkku 8.11.2022 10:33
   Tulos: +59 (59 ääntä)
   Mimmi: Etenkin kun sen pussin voi jättää ottamatta vallan kokonaan. Ahdistun kaupassa, kun ihmiset ottaa ison banaanitertun ja väkisin tunkee sen siihen pieneen pussiin. MIKSI??!
   En todellakaan ymmärrä miten ihmiset selittää itselleen sen että se pussi kannattaa ottaa esim. banaanitertulle, kukkakaalille tai yhdelle paprikalle.
   Näin kerran kaupassa kun mies heitti kaaleista kaksi päällimmäistä lehteä takaisin astiaan. En usko että se kovin suurta säästöä toi, mutta olihan se ehkä hieman törkeää.

   Lainaa

  33. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Itse asiassa toi patterien säätäminen voi olla ihan hyvä, koska tyyliin vaikkapa 10 ihmistä samassa tilassa nostaa huonelämpötilaa jo sen verran että se voi tuntua epämukavalta. Joten viihtyvyystekijänä ymmärrän kyllä säätämisen etukäteen - energiansäästö tulee siinä sitten kylkiäisenä 🤷🏼‍♂️

   Lainaa

  34. Karvas roska 8.11.2022 11:27
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Kaverin isä säästi monessa asiassa ja varmaan säästää vieläkin. Auton öljyt ”vaihtoi” niin, että laski sukkahousujen läpi pois ja laittoi takaisin. Maksalaatikon yms. foliorasioita oli lattiasta kattoon pinossa. Ei mitään tieto mihin niitä säästettiin. Toisen kaverin mummo seisoi aina vadissa kun kävi hyvin pikaisesti kylmässä suihkussa. Vatiin jääneillä vesillä sitten kasteltiin kukat.

   Lainaa

  35. Tulos: -10 (34 ääntä)
   clover: Nykyään on puupohjaisia "kertakäyttöisiä" aterimia, joiden myyntipakkauksessa jo tosin sanotaan, että kestävät konepesun ja useamman käytön. Pahviastioista ei toki saa pestäviä. 😁 Muoviset kertismukit nyt voi sentään vielä pestä käsin, mutta myydäänkö niitä vielä. Harrastan pölypussin [...]
   En laittais sellaisia puuaterimia suuhun jotka kestää konepesua. Pitää olla melkosilla myrkyillä kyllästetty se puu ettei kuuma vesikylpy saa niitä pehmenemään ja tuhoutumaan.

   Lainaa

  36. Tulos: -28 (50 ääntä)
   Ylipäällikkö: Työkaveri ei koskaan ladannut puhelintaan kotona. Tää oli muinoin Nokia-aikoina, kun akku kesti viikon.
   Mulla kestää äluluurissakin akku viikon. Johtunee siittä, että en kulje niska körmyssä ympäri kyliä. Asia erikseen, jos esim hoitaa työasioita luurinsa kautta.

   Lainaa

  37. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Juu. Samaa mietin että on tosissaan vain huomaavainen isäntä eikä muuta. Jos on enemmään porukkaa kylässä, niin lämpöhän nousee. Itselle 22-24 astetta on jo tukalan lämmin ja hiki nousee pintaan. Ikävää kylässä käydessä, mutta tavallista, varsinkin vanhempien ihmisten kotona ja isommissa h.juhlissa, jossa enemmän porukkaa paikalla
   Näinpä, jos on yhtään enemmän väkeä varsinkin pienemmässä kämpässä niin huomaa että lämpöä täytyy laskea kun tulee niin kuuma. Kaikki eivät tätä tee, ja sen saattaa huomata kun vierailee juhlissa ja lämpö nousee tukalaksi. Olen vieläpä niitä ihmisiä joille tulee tosi helposti kuuma, joten pippaloihin pukeudun aina niin että voi vähentää vaatetta kevyemmäksi tarvittaessa.

   Lainaa

  38. Tulos: +36 (36 ääntä)
   Sisällötön hylje: Mä käytän vanulaput kahteen kertaan siten, että aamulla pyyhin kasvovedellä kasvot, ja illalla laitan silmämeikin poistoainetta siihen samaan, lavuaarin reunalla kuivahtaneeseen lappuun. Sitten roskiin. Ja joo, oon kokeillut kestovanulappuja mut ne oli liian paksuja ja kovia, en tykännyt käyttää.
   Jos tarkoitat niitä LastObject-tyyppisiä, niin ne vaikuttavat melko kovilta, mutta toisaalta esim. Etsystä löytyy 'make-up removal pads' -hakusanalla etsiessä vaikka minkälaisia bambusta yms. pehmeästä materiaalista tehtyjä, joiden luulisi olevan tarpeeksi pehmeitä ja ohuita? Sinänsä saatan olla jäävi neuvomaan, sillä meikkaan korkeintaan naamiaisiin, mutta tuli vain mieleen (:

   Lainaa

  39. Vastuuton hämähäkki 8.11.2022 12:20
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Ilona. Mitä vittua?! Oli niin hauska ketju. Pidä edes joskus ne mölyt mahassasi.

   Lainaa

  40. Ailahteleva jänis 8.11.2022 12:45
   Tulos: +50 (50 ääntä)
   apinaattori: Ne puuaterimet on SAATNASTA. Menee kylmiäväreitä koko ajan jos käytän niitä ja niistä lähtee makua ja ne tuntuu kamalilta käteen eli yök en käytä.
   Ne puukuituiset tuntuu kyllä ihan muovilta eikä niistä mitään makua irtoa :) Puiset on sitten asia erikseen.

   Lainaa

  41. Tulos: +59 (59 ääntä)
   Impotentti kurkku: En todellakaan ymmärrä miten ihmiset selittää itselleen sen että se pussi kannattaa ottaa esim. banaanitertulle, kukkakaalille tai yhdelle paprikalle. Näin kerran kaupassa kun mies heitti kaaleista kaksi päällimmäistä lehteä takaisin astiaan. En usko että se kovin suurta säästöä toi, mutta olihan se ehkä hieman törkeää.
   Jep, jos tuotteessa on kuori mitä ei aio syödä, niin ei se mitään pussia tarvi. Eikä välttämättä muutenkaan, mutta onhan se joskus näppärämpi kuljettaa vaikka 8 tomaattia pussissa kuin irrallisina. Jännä kuitenkin, et banaanit roudataan jostain maailman ääristä tänne ja sit matkalla lähikaupasta kotiin ne menee pilalle ilman muovipussia :D

   Lainaa

  42. Kyllästynyt pussieläin 8.11.2022 14:59
   Tulos: +46 (46 ääntä)
   Itselläni on useita pareja samanlaisia sukkia, mikä säästää lajitteluun kuluvaa aikaa ja rikkoutuneet voi heittää pois yksi kerrallaan, eikä koko paria. En ymmärrä Ilonan kilahdusta Annikin vinkistä. Eihän sitä tippiä ole pakko jättää, vaikka vaihtorahat saisi missä muodossa. Muutaman kerran (ulkomailla) on käynyt niin, ettei lompakossa tai vaihtorahoissa ole yhtään pientä tipin jättämistä varten. Muutenkin tipin antaminen on mielestäni niin kiusallista, että en kehtaa pyytää vaihtorahaa tai tippisumman lisäämistä korttimaksuun. Jätän kyllä välillä isojakin tippejä, kunhan sen voi tehdä "salaa".

   Lainaa

  43. Käyttämätön tyyny 8.11.2022 15:39
   Tulos: +24 (34 ääntä)
   Autenttinen teollisuusneuvos: Minulla on kylpyhuoneessa (jossa on myös wc) 70 litran saavi, johon ohjaan pesukoneen poistoveden. Sillä vedellä vedetään vessa ämpäriä käyttäen. Ällöttävää, mutta toimii. Tietysti vessaa vedetään ihan normaalillakin tavalla koska aina ei ole pyykinlikavettä. Vessanpöntön [...]
   Tuntuu vähän erikoiselta että sulle täytyy erikseen kertoa asiasta, mutta tuollaiset vuokranantajat kyllä ovat velvollisia itse korjaamaan/ostamaan uudet vessanpöntöt. Jos se siis on rikkoutunut itsestään. Ei ole asukkaan itse ostettava, kuten vaikka omistusasunnossa olisi, koska se kuuluu ns. kiinteään kalustukseen. Että sinuna olisin kyllä yhteydessä vuokranantajaan asiasta niin ei tarvitsisi säätää jonkun pesukoneen vesien kanssa...

   Lainaa

  44. Tulos: -37 (47 ääntä)
   Mimmi: Etenkin kun sen pussin voi jättää ottamatta vallan kokonaan. Ahdistun kaupassa, kun ihmiset ottaa ison banaanitertun ja väkisin tunkee sen siihen pieneen pussiin. MIKSI??!
   Koska monesti ne banaanit on märkiä, niin ällöttää.

   Lainaa

  45. Pienennettävä greippi 8.11.2022 16:55
   Tulos: +41 (47 ääntä)
   Impotentti kurkku: En todellakaan ymmärrä miten ihmiset selittää itselleen sen että se pussi kannattaa ottaa esim. banaanitertulle, kukkakaalille tai yhdelle paprikalle. Näin kerran kaupassa kun mies heitti kaaleista kaksi päällimmäistä lehteä takaisin astiaan. En usko että se kovin suurta säästöä toi, mutta olihan se ehkä hieman törkeää.
   Säästövinkki: Se pussi on juuri sopivan kokoinen vessan roskikseen. Turhaa ostaa erikseen roskapusseja sitä varten, kun voi kierrättää kaupan hedelmäpussit.

   Lainaa

  46. rottanpää 8.11.2022 17:35
   Tulos: -36 (38 ääntä)
   Pienennettävä greippi: Säästövinkki: Se pussi on juuri sopivan kokoinen vessan roskikseen. Turhaa ostaa erikseen roskapusseja sitä varten, kun voi kierrättää kaupan hedelmäpussit.
   Paljonkohan sen hedelmapussin hinnaksi tuli aiemmassa feissarimokissa, muistaakseni 2 snt? Rainbown roskapussit maksaa 8 snt/kpl. Aika hurjaa 6 sentin säästöä. :D
   Varsinkin, kun roskapussiin mahtuu ainakin kaksinkertainen määrä roskaa, voi säästö kutistua aika pieneksi.

   Lainaa

  47. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Karvas roska: Kaverin isä säästi monessa asiassa ja varmaan säästää vieläkin. Auton öljyt ”vaihtoi” niin, että laski sukkahousujen läpi pois ja laittoi takaisin. Maksalaatikon yms. foliorasioita oli lattiasta kattoon pinossa. Ei mitään tieto mihin niitä säästettiin. Toisen kaverin mummo seisoi aina [...]
   Siltä kaveris isältä ei sitte kannata kyllä autoa ostaa. 😂

   Lainaa

  48. Tulos: -2 (14 ääntä)
   Ailahteleva jänis: Ne puukuituiset tuntuu kyllä ihan muovilta eikä niistä mitään makua irtoa 😊 Puiset on sitten asia erikseen.
   Noita puisia/puukuituisia on monenlaisia. Puhtaasti puusta tehty, ei lahoa sekunnissa eikä maistu miltään. Sitten on puukuituisia jotka maistuu. Jne.
   Sama kuin paperipillit, on huonoja ja hyviä.

   Lainaa

  49. Suvaitsematon muurahainen 8.11.2022 17:57
   Tulos: -14 (18 ääntä)
   Syömätön susi: Ainakin aikaa jos ei muuta
   Miten?

   Lainaa

  50. Haihtuva tuhatjalkainen 8.11.2022 18:16
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Impotentti kurkku: En todellakaan ymmärrä miten ihmiset selittää itselleen sen että se pussi kannattaa ottaa esim. banaanitertulle, kukkakaalille tai yhdelle paprikalle. Näin kerran kaupassa kun mies heitti kaaleista kaksi päällimmäistä lehteä takaisin astiaan. En usko että se kovin suurta säästöä toi, mutta olihan se ehkä hieman törkeää.
   Juu, ne hevipussit on käteviä kotona. Ja jos niitä ottais ilman sisältöä, se olis varastamista. 
   Tuli myös mieleen liittyen edelliseen keskusteluun hevipusseista, että on ihan ok punnita tuote ilman pussia, vaikka sille pussin ottaisi, koska oon ite monesti käyttänyt samaa pussia useammalle tuotteelle ja siinä on sit vaan useampi tarra pussin kyljessä.

   Lainaa

  51. Kamala mansikka 8.11.2022 18:51
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Nolostunut päärynä: Tämä säästövinkkitarina nyt hieman ontuu. Kuten joku jo edellä huomauttikin, likaveden säilöminen asunnossa aiheuttaa todennäköisesti hajuhaittoja. Tuohan ei kuitenkaan ole mikään varsinainen este, jos haju ei haittaa. Lisäksi on varsin kyseenalaista säästääkö tuolla vinkillä mitään. Ei [...]
   Kyllä pesukoneissa on poistovesipumppu, lähes aina se poistovesiletkun liitäntäkin on (asunnon seinässä tai lavuaarin alla) vähintään yhtä ylhäällä kuin joku saavin reuna, eli kyllä se sinne saaviin menee.
   Usein pesukoneissa on mukana myös sellainen letkuun kiinnitettävä käyrä, jonka avulla poistovesi voidaan ohjata vaikkapa lavuaariin.
   Ja saaviin voi laittaa kannen, niin ei tule hajuhaittaakaan. Eli pitäisin tuota vinkkiä kyllä ihan mahdollisena.

   Lainaa

  52. Karvas roska 8.11.2022 19:20
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Jusa: Siltä kaveris isältä ei sitte kannata kyllä autoa ostaa. 😂
   No ei kyllä. Vähän saattaa öljyn viskositeetti kärsiä ajan myötä. Kyseessä oli tosin vanha takamoottorinen Skoda, joten kovin suurta vahinkoa ei päässyt tapahtumaan.

   Lainaa

  53. Vapaamaalari 8.11.2022 20:16
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Nolostunut päärynä: Tämä säästövinkkitarina nyt hieman ontuu. Kuten joku jo edellä huomauttikin, likaveden säilöminen asunnossa aiheuttaa todennäköisesti hajuhaittoja. Tuohan ei kuitenkaan ole mikään varsinainen este, jos haju ei haittaa. Lisäksi on varsin kyseenalaista säästääkö tuolla vinkillä mitään. Ei [...]
   Sun kannattais sen fysiikankirjan sijasta lukea se pesukoneen käyttöohje. Siellä nimittäin nimenomaan sanotaan että sen poistovesiletkunpään tulee olla vähintään xx senttiä lattiasta, eli sitä ei saa laittaa suoraan lattiakaivoon.

   Lainaa

  54. Ajastettu pupu 8.11.2022 20:36
   Tulos: +8 (20 ääntä)
   Katsotaan ketä naurattaa sitten, kun on pula-aika. Juustovahojen hamstraajaa, vai sitä kellä ei ole kynttilöitä.

   Lainaa

  55. Nurja jyrsijä 8.11.2022 21:00
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   rottanpää: Paljonkohan sen hedelmapussin hinnaksi tuli aiemmassa feissarimokissa, muistaakseni 2 snt? Rainbown roskapussit maksaa 8 snt/kpl. Aika hurjaa 6 sentin säästöä. :D Varsinkin, kun roskapussiin mahtuu ainakin kaksinkertainen määrä roskaa, voi säästö kutistua aika pieneksi.
   Mulla on ainakin vessassa niin pieni roskis, että oikea roskapussi jäisi puolilleen, kun roskikseen itseensä ei mahdu enää tavaraa. Kaupan hedelmäpussit on just oikean kokoiset.

   Lainaa

  56. Harmaa kivi 8.11.2022 21:12
   Tulos: -3 (23 ääntä)
   Pienennettävä greippi: Säästövinkki: Se pussi on juuri sopivan kokoinen vessan roskikseen. Turhaa ostaa erikseen roskapusseja sitä varten, kun voi kierrättää kaupan hedelmäpussit.
      Olen aina ihmetellyt, kuka ostaa roskapusseja? Vaikka välttäisi ylimääräisiä pusseja viimeiseen asti, niin jo johonkin vessapaperin käärepussiin menee parin viikon kierrätysmuoviroska. Pusseja jää pikemminkin yli. En ota he-vi pusseja ellei ole pakko (joku kahdeksan tomaattia lähtee pussitta eri suuntiin litistymään, mutta banaanit ja muut terhakkaammat tapaukset eivät pussia tarvitse). 
     Kukkakaalinlehdet ja muut naatit ovat tosiaankin hyviä syötäväksi, kannatan menetelmää viikottainen kasvissosekeitto johon voi sulloa kaiken sellaisen kasvishässäkän. Ananasten latvoihin kuitenkin suhtaudun skeptisesti (onneksi ananasta saa purkissa niin ei tarvitse pohtia irrottaisinko vai en. Irrottaminen näyttäisi jotenkin liian krouvilta). 
    

   Lainaa

  57. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 9.11.2022 2:18
   Tulos: +4 (20 ääntä)
   Piparjuuri: Näinpä, jos on yhtään enemmän väkeä varsinkin pienemmässä kämpässä niin huomaa että lämpöä täytyy laskea kun tulee niin kuuma. Kaikki eivät tätä tee, ja sen saattaa huomata kun vierailee juhlissa ja lämpö nousee tukalaksi. Olen vieläpä niitä ihmisiä joille tulee tosi helposti kuuma, joten [...]
   En käsitä ihmisiä joilla on sisälämpötila 25° tai enemmän. Sitten shortsit jalassa taretaan itse, mutta vieraana joutuu kestämään ahdistavaa kuumuutta, kun ei osannut varautua vierailuun pukeutumalla narutoppiin talvipakkasilla.
    Itse olen tottunut (nyt erityisen suositeltuihin) mataliin huonelämpötiloihin, makkarissa 18° ja muualla 20°. Meillä on suht iso olohuone/keittiötila ja ilman lämmitykseen koskematta 7hlön kolmen tunnin vierailu nosti lämpötilan yli 22°C. Jos lähtölämpö onkin 24°C niin johan tulisi hiki vaikka 20 hengen pippaloissa!

   Lainaa

  58. heimosenkeimo 9.11.2022 2:35
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Mulla on 30vuotta vanha imuri, papan perintö siemens. Jostain syystä pölypusseissa on 1e ero niihin oikeisiin niin ostan aina ne halvemmat ja leikkaan itse sen pahvilärpäkkeen oikean muotoiseksi. Eikä olis edes kovin paha ostaa sitä kalliimpaa koska olen poikamies ja imuroin parikertaa vuodessa.

   Lainaa

  59. Kirpeä Ahven 9.11.2022 9:24
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Harmaa kivi:    Olen aina ihmetellyt, kuka ostaa roskapusseja? Vaikka välttäisi ylimääräisiä pusseja viimeiseen asti, niin jo johonkin vessapaperin käärepussiin menee parin viikon kierrätysmuoviroska. Pusseja jää pikemminkin yli. En ota he-vi pusseja ellei ole pakko (joku kahdeksan tomaattia lähtee [...]
   Olen ihmetellyt miksi kaupoissa yleensä edes on muita kuin niitä biopusseja kasviksille? Ihan yhtä hyvin toimivat.

   Lainaa

  60. Arkkienkeli 9.11.2022 11:19
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Juoppo hamsteri: Miten yhteiset sukat tai t-paidat säästää enemmän kuin jos jokaisella on omat?
   Jos laitan vaimoni Metallica-paidan päälleni, niin kaikkien katse kohdistuu etuvarustukseeni.

   Lainaa

  61. Haihtuva tuhatjalkainen 9.11.2022 16:38
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Kirpeä Ahven: Olen ihmetellyt miksi kaupoissa yleensä edes on muita kuin niitä biopusseja kasviksille? Ihan yhtä hyvin toimivat.
   Biopussit on jätteenkäsittelyn riesa, ainakin oman kaupungin biojätteen käsittelyprosessissa. Paperipussit olis jees.

   Lainaa

  62. Tulos: +6 (14 ääntä)
   Mimmi: Tiesitkö, että sitä kasvovettä voi laittaa ihan käsin? Ei se naama aamulla ole niin likainen, että sitä tarvisi lapulla pyyhkiä.
   En tiedä miksi tämä kommentti on saanut paljon miinusta. Itse en osta mitään lappuja (enkä tosin kasvovettäkään), pesen kasvoni käsin vedellä ja joskus saippualla esim suihkussa käydessä tai jos on meikkiä poistettavana. Iho on puhdas ja terve, eli sitäkään syytä en osta ettäkö kasvovesi lappuineen olisi se paras saati oikea tapa.

   Lainaa

  63. Paineeton marsu 10.11.2022 8:59
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Lämpötilaa ei ainakaan säästömielessä tarvitse laskea, vaikka vieraita olisikin tulossa. Vieraiden tuottama lämpöenergia lämmittää taloa, ja termostaatti kytkee lämmityksen pois ihan itsestään... Tippausjutusta tuli mieleen, että minulle on yhden kerran tuotu kohtuullisen suuren summan edestä vaihtorahaa pikkukolikoina. Tämä tapahtui ulkomailla, mutta sellaisessa korkean elintason maassa, jossa tippaus ei kuulu tapoihin. Päättelin, että nyt yritetään lypsää turistia, ja otin ihan kiusallani joka ikisen hilun mukaani.

   Lainaa

  64. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Karvas roska: Kaverin isä säästi monessa asiassa ja varmaan säästää vieläkin. Auton öljyt ”vaihtoi” niin, että laski sukkahousujen läpi pois ja laittoi takaisin. Maksalaatikon yms. foliorasioita oli lattiasta kattoon pinossa. Ei mitään tieto mihin niitä säästettiin. Toisen kaverin mummo seisoi aina [...]
   Eli ei säästänyt mitään teki vain turhaa työtä. Saattaa nimittäin olla että öljynsuodatin puhdistaa öljyn vähän paremmin kuin sukkahousut. Voin olla aika varma ettei sama öljy koneeseen puhtaampana mennyt takaisin mitä tuli ulos. Eli häviönä aikaa, sukkahousut ja entistä likaisemmat öljyt moottorissa.

   Lainaa

  65. Kuuluva guava 15.11.2022 12:27
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Harmaa kivi:    Olen aina ihmetellyt, kuka ostaa roskapusseja? Vaikka välttäisi ylimääräisiä pusseja viimeiseen asti, niin jo johonkin vessapaperin käärepussiin menee parin viikon kierrätysmuoviroska. Pusseja jää pikemminkin yli. En ota he-vi pusseja ellei ole pakko (joku kahdeksan tomaattia lähtee [...]
   Ehkä asut yksin ja/tai kokkaa itse ruokaa päivittäin? Meillä kaksi aikuista ja kolme lasta, joista kaksi teiniä, ja vaikka kuinka yrittää ekologisesti ostaa ruokaa, niin muovista pakkausjätettä tulee tolkuton määrä! Joka toinen päivä on yksi peruskokoinen muovipussi täynnä. Siinä ei yksi vessapaperirullien pussi riitä, vaikka tietysti nekin meillä käytetään. 
   Tietysti jos syötäisiin pelkästään paperipussiin ostettuja juureksia… mutta ei syödä. Että kyllä vaan ”joku ostaa roskapusseja” ja nimenomaan siihen muovinkierrätykseen. 

   Lainaa

  66. Letittämätön kyyhky 15.11.2022 14:25
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Harmaa kivi:    Olen aina ihmetellyt, kuka ostaa roskapusseja? Vaikka välttäisi ylimääräisiä pusseja viimeiseen asti, niin jo johonkin vessapaperin käärepussiin menee parin viikon kierrätysmuoviroska. Pusseja jää pikemminkin yli. En ota he-vi pusseja ellei ole pakko (joku kahdeksan tomaattia lähtee [...]
   Onnea vain jos teillä selvitään vessapaperipussilla parin viikon muoviroskasta. Meillä ollaan varmaan joka toinen päivä viemässä muoviroskia, vaikka pyrin mahdollisuuksien mukaan välttämään muoviroskaa (esim täyttöpakkauksilla, isoilla pakkauksilla tai ostamalla irtotuotteita ja käyttämällä kestohevipusseja). Perheessä kun on kasvuikäisiä koululaisia, lemmikkejä ja kotona lounaatkin valmistavat vanhemmat, niin sitä ruuanlaitosta ja ylipäätänsä syömisestä tulevaa roskaa tulee älyttömästi, etenkin kun syödään paljon hedelmiä ja kasviksia. Päälle käyttötavaroista tulevat muovipakkaukset, esim hammastahna- tai rasvatuubit. Että kyllä niitä roskapusseja ostaa ne kierrättävät ja tiedostavat kuluttajatkin, vaikka käytän kaikki mahdolliset pussit hyödyksi (kuten ne vessapaperipussit vessan roskiksen pusseina), niin ei se riitä jos haluaa kierrätää, eikä tunkea kaikkia roskia samaan pussiin. Etenkin kun ostokset kannetaan kestokasseissa.

   Lainaa

  67. Letittämätön kyyhky 15.11.2022 14:33
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Tips: En tiedä miksi tämä kommentti on saanut paljon miinusta. Itse en osta mitään lappuja (enkä tosin kasvovettäkään), pesen kasvoni käsin vedellä ja joskus saippualla esim suihkussa käydessä tai jos on meikkiä poistettavana. Iho on puhdas ja terve, eli sitäkään syytä en osta ettäkö kasvovesi lappuineen olisi se paras saati oikea tapa.
   Kasvoveden idea on pyyhkiä loput liat kasvoista pois. Ideana ei ole siis levittää mitään kasvoille, vaan pyyhkiä kasvot sillä niin, että se lika tarttuu siihen lappuun. Tähän tarkoitukseen ei sormet sovellu. Kasvojenpihdistukseen tarkoitetut aineet, jotka pestään pois, on tietenkin paras levittää ihan vaan sormin, mutta kasvovettä ei kuulu pestä pois. Eli ensin pestään kasvot ja lopuksi pyyhitään loput lian kasvovedellä. Toki nykyään on paljon micellar-vesiä, jotka yhdistävät kasvojen puhdistusaineen sekä kasvoveden. Mutta sitäkään ei levitetä kasvoille sormin, vaan vanulapulla tai vastaavalla pyyhitään liat eikä pestä lopuksi pois.

   Lainaa

  68. Purppura apina 16.11.2022 23:06
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Letittämätön kyyhky: Kasvoveden idea on pyyhkiä loput liat kasvoista pois. Ideana ei ole siis levittää mitään kasvoille, vaan pyyhkiä kasvot sillä niin, että se lika tarttuu siihen lappuun. Tähän tarkoitukseen ei sormet sovellu. Kasvojenpihdistukseen tarkoitetut aineet, jotka pestään pois, on tietenkin paras [...]
   Itse asiassa kasvovedellä kosteutetaan ihoa tehokkaasti hieromalla ja painelemalle sitä iholle, kasvovoide siihen päälle kosteille kasvoille. Ja ihan sormia käyttämällä. Tämä on toki eri asia kuin puhdistus, mutta yksi kasvoveden käyttötapa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: imuri, juhlat, kassa, kertakäyttöastiat, kierrättää, kierrätys, pestä, pölypussit, raha, sukat, säästövinkit, t-paita, tippi