Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 65

Oravan kohtalo on selvitettävä.
Luontoilta, osa 65

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 48 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ihan oikea viikuna 1.11.2022 0:11
   Tulos: +320 (330 ääntä)
   Hyvän mielen jutut on kyllä aika subjektiivinen käsite. Aina sen mielensä voi pahoittaa ihan mistä vaan.

   Lainaa

  2. Mukava maksamakkara 1.11.2022 0:17
   Tulos: +669 (677 ääntä)
   Hate to be this guy, mutta kyllä ollaan luonnosta vieraannuttu jos jokainen kuollut orava pitäisi eviralle lähettää :D Joskus ne villieläimet kuolee ihan luonnollisistakin syistä.

   Lainaa

  3. Hajoamaton lihapiirakka 1.11.2022 0:19
   Tulos: +290 (292 ääntä)
   Antakaa nyt oravan olla. Kyllä luonto hoitaa.

   Lainaa

  4. Valittu mestari 1.11.2022 0:36
   Tulos: +268 (340 ääntä)
   Kuvassa kauriit syö haudalta leikkokukkia jotka muuten vain kuihtuisivat. Miten voi suuttua siitä näkymästä? Tosiaan kuuluisa suomalainen luontosuhde... Villieläimille tapahtuu myös onnettomuuksia ja orava on ihan hyvin voinut pudota vahingossa korkealta. Kieltämättä olisi ollut hieno yksilö täytettäväksi.

   Lainaa

  5. Koherentti ananas 1.11.2022 0:44
   Tulos: +103 (151 ääntä)
   Orava ei tiedä painovoimasta hölkäsen pöläystä, joten se ei näin ollen voi pudota.

   Lainaa

  6. Kuoleva omena 1.11.2022 1:26
   Tulos: -204 (220 ääntä)
   Orava on riistaeläin ja kuolleesta oravasta on tehtävä ilmoitus alueen riistanhoitoyhdistykselle. Ilman pyyntilupaa, ei löytäjä saa ottaa oravaa haltuunsa, tuskin lähetelläkseen mihinkään Evirallekaan.

   Lainaa

  7. Sitoutumaton hampurilainen 1.11.2022 1:40
   Tulos: +91 (105 ääntä)
   eikös oravilla ole se joku supervoima pudotusten kanssa? jotain että kehon rakenne sallii useiden kymmenien metrien pudotuksen ilman vakavia vammoja. liekö tuolla joku loinen tms. sisäinen ongelma joka nyt vaan hengen vei.

   Lainaa

  8. Klooriton paarma 1.11.2022 1:45
   Tulos: +187 (211 ääntä)
   Peurat on upeita. Todella toivoisin, että jos joku jälkipolven edustaja tai muu läheiseni näkisi sellaisen sitten joskus haudallani, hän osaisi ihailla näkyä ja sitä kaunista hetkeä eikä urputtaa. Tietäisi että arvostaisin sitä pientä kohtaamista villin luonnon kanssa eikä se millään tavalla olisi pois heidän muistamisestaan ja kukista, päinvastoin.

   Lainaa

  9. Kuoleva omena 1.11.2022 1:46
   Tulos: -34 (42 ääntä)
   Kuoleva omena: Orava on riistaeläin ja kuolleesta oravasta on tehtävä ilmoitus alueen riistanhoitoyhdistykselle. Ilman pyyntilupaa, ei löytäjä saa ottaa oravaa haltuunsa, tuskin lähetelläkseen mihinkään Evirallekaan.
   Korjaan, orava ei vaadi pyyntilupaa, ainoastaan metsästysluvan

   Lainaa

  10. Tulos: +151 (177 ääntä)
   Kyseessä ei siis selvästikään ollut liito-orava *badum tshh*.

   Lainaa

  11. Kimakka paprika 1.11.2022 4:52
   Tulos: +261 (261 ääntä)
   Siis oikeestiko eläimiä kuolee luontoon noin vaan ihmisten näkösälle? Pitää kyllä joku laki säätää, jolla se estetään.

   Lainaa

  12. Tulos: +155 (169 ääntä)
   Onneks Lea ei nähny videoo missä sorsat mussutti menemään mereen lasketut tuhkat :D Parempi et peurat saapi välipalaa kuin et kukat dumpataan vaa bioroskiin.

   Lainaa

  13. Yököttävä riesa 1.11.2022 6:33
   Tulos: -38 (68 ääntä)
   Valittu mestari: Kuvassa kauriit syö haudalta leikkokukkia jotka muuten vain kuihtuisivat. Miten voi suuttua siitä näkymästä? Tosiaan kuuluisa suomalainen luontosuhde... Villieläimille tapahtuu myös onnettomuuksia ja orava on ihan hyvin voinut pudota vahingossa korkealta. Kieltämättä olisi ollut hieno yksilö täytettäväksi.
   Luontosuhde tosiaan, koska leikkokukathan ovat osa luontoa.

   Lainaa

  14. Tulos: -49 (65 ääntä)
   Koherentti ananas: Orava ei tiedä painovoimasta hölkäsen pöläystä, joten se ei näin ollen voi pudota.
   No kyllä tietää 😂

   Lainaa

  15. Puuton alpakka 1.11.2022 6:50
   Tulos: +121 (131 ääntä)
   Jostain syystä "terveen, hyväkuntoisen ja vahingoittumattoman näköinen" eivät ole sanoja, joilla ensimmäiseksi tulisi mieleen kuvailla vainajaa.

   Lainaa

  16. Kunniaton pulu 1.11.2022 7:24
   Tulos: +74 (90 ääntä)
   Sitoutumaton hampurilainen: eikös oravilla ole se joku supervoima pudotusten kanssa? jotain että kehon rakenne sallii useiden kymmenien metrien pudotuksen ilman vakavia vammoja. liekö tuolla joku loinen tms. sisäinen ongelma joka nyt vaan hengen vei.
   koronarokote, varma tieto.

   Lainaa

  17. Tornipöllö 1.11.2022 8:07
   Tulos: +90 (90 ääntä)
   Se oravahan varmaan olisi ollutkin vielä samassa paikassa mistä Seija sen löysi eikä joku kettu, varis, tjsp. olisi vienyt sitä mennessään.

   Lainaa

  18. Aatteeton piikkisika 1.11.2022 8:09
   Tulos: +102 (106 ääntä)
   "Ruokavirasto tarvitsee näytteeksi kuolleena löytyneitä ja sairauden takia lopetettuja luonnon- varaisia eläimiä (kaikki lajit). Näytteiden avulla seurataan muun muassa vakavien eläintautien ja eläimistä ihmisiin tarttuvien tautien esiintymistä Suomessa. Tuoreet raadot ovat parhaita näytteitä, mutta useat taudit voidaan osoittaa pilaantuneistakin eläimistä. Jokainen voi lä- hettää näytteitä Ruokavirastoon. Ruokavirasto maksaa näytteiden lähetyksen Matkahuollon kautta." T:Evira

   Lainaa

  19. Itseasiassa 1.11.2022 8:52
   Tulos: +82 (88 ääntä)
   Mistäköhän Lean mielestä eläinten pitäisi päätellä, ettei ne saa syödä kukkia? Ymmärrän jos harmittaa esim. surun ollessa akuutti, että tällaisen huomatessa voi tulla paha mieli, mutta aikuisen ihmisen pitäisi jossain asiassa jo pystyä hyväksymään tilanne. Toisaalta ihminen valtaa kokoajan lisää tilaa luonnolta, joten ei noilla eläimillä välttämättä ole lähistöllä paljon muuta ruokaa. Tuonne suuntaan eksyttyä napsitaan sitten mitä saadaan.

   Lainaa

  20. Vai jonkun muun? 1.11.2022 9:08
   Tulos: +39 (47 ääntä)
   Iso peuran pökäle?

   Lainaa

  21. Reseptivapaa Dinosaurus 1.11.2022 10:34
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Täytyypä jatkossa muistaa katsoa tarkemmin, että hautakukat on syötävää laatua!

   Lainaa

  22. Tulos: +59 (59 ääntä)
   Itsekin olen nähnyt puusta pudonneen oravan joskus lapsena. Sillä oli vielä pieni oksan palanen suussa. Silloin ajattelin, että se olisi hypännyt ja mitoittanut hyppynsä hiukan väärin. Matkalla sitten vielä napannut oksasta palan, tai jotain. Ei voi tietää. Haudattiin orava sitten kodin lähelle. Taidettiin hautakivikin laittaa. RIP orava

   Lainaa

  23. It's a deal 1.11.2022 11:15
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   Reseptivapaa Dinosaurus: Täytyypä jatkossa muistaa katsoa tarkemmin, että hautakukat on syötävää laatua!
   Pelaa varman päälle ja tee kimppu erivärisistä porkkanoista.

   Lainaa

  24. Tulos: -10 (20 ääntä)
   Neoneo: No kyllä tietää 😂
   Edes ihminen ei tiedä kuin pienen osan painovoimasta, joten tuskin orava ymmärtää sitä ollenkaan. Kokemuksen perusteella ymmärtää pystyvänsä hyppäämään korkeintaan tietylle korkeudelle, mutta ei ollenkaan pysty käsittämään miksi näin on.

   Lainaa

  25. Pilaantunut päärynä 1.11.2022 15:22
   Tulos: +33 (67 ääntä)
   Nyt tulee varmaan melko vihattu kommentti... mutta peuroja on liikaa. Kun peurakanta kasvaa, kasvaa punkkien määrä. Moni peuralaji on vieraslajeja jotka on haitaksi luonnon monimuotoisuudelle. Kuten kuvasta ilmenee, ovat persoja kukille ja syövät niittykukat ennen kuin ne ehtii siementää. Että sikäli voisikin olla hyvä että syövät mieluiten ne leikkokukat hautausmailta kuin niittykukat...

   Lainaa

  26. Tulos: +31 (61 ääntä)
   Peura on varmasti tälle pallolle vähemmän vahingollinen ja enemmän hyödyllinen olento kun minä ikinä. Tervetuloa peura syömään kukat minun haudalta sitten joskus - jos vaan kelpaa. Olis kunnia ♥️ Myös puput ovat erittäin tervetulleita!

   Lainaa

  27. Tulos: +78 (78 ääntä)
   Tulisin henkilökohtaisesti kummittelemaan jos joku menis ja ajais söpöt eläimet pois mun haudalta.

   Lainaa

  28. Arkkienkeli 1.11.2022 16:31
   Tulos: -2 (64 ääntä)
   Mukava maksamakkara: Hate to be this guy, mutta kyllä ollaan luonnosta vieraannuttu jos jokainen kuollut orava pitäisi eviralle lähettää 😁 Joskus ne villieläimet kuolee ihan luonnollisistakin syistä.
   Disney-lapset eivät ymmärrä luontoa. Vähän sama kun viimeviikolla eräs henkilö laittoi naamakirjaan kuvan kaatamastaan hirvestä. Jeesus sitä paskaryöpyn määrää. Murhaaja ja muuta skeidaa. Osa aikoi jopa ilmoittaa eläinsuojeluviranomaisille. Mutta näillehän se lihatiskin jauheliha tulee vain kaupan takahuoneesta.

   Lainaa

  29. Murea ylioppilas 1.11.2022 16:59
   Tulos: +34 (46 ääntä)
   Pilaantunut päärynä: Nyt tulee varmaan melko vihattu kommentti... mutta peuroja on liikaa. Kun peurakanta kasvaa, kasvaa punkkien määrä. Moni peuralaji on vieraslajeja jotka on haitaksi luonnon monimuotoisuudelle. Kuten kuvasta ilmenee, ovat persoja kukille ja syövät niittykukat ennen kuin ne ehtii siementää. [...]
   "Moni peuralaji on vieraslajeja" kuinkahan moni? Suomessa taitaa olla kolme peuralajia joten valitse viisaasti.

   Lainaa

  30. Arkkienkeli 1.11.2022 17:07
   Tulos: -35 (47 ääntä)
   Aatteeton piikkisika: "Ruokavirasto tarvitsee näytteeksi kuolleena löytyneitä ja sairauden takia lopetettuja luonnon- varaisia eläimiä (kaikki lajit). Näytteiden avulla seurataan muun muassa vakavien eläintautien ja eläimistä ihmisiin tarttuvien tautien esiintymistä Suomessa. Tuoreet raadot ovat parhaita [...]
   Ajoin eilen oravan päälle. Lähetänkö lätyn ruokavirastolle, tai sen mitä on jäljellä? Varikset olivat syöneet sen 99% kun tulin puolen tunnin jälkeen takaisin kaupasta.

   Lainaa

  31. Kaikkitietävä ahven 1.11.2022 17:58
   Tulos: +21 (35 ääntä)
   Murea ylioppilas: "Moni peuralaji on vieraslajeja" kuinkahan moni? Suomessa taitaa olla kolme peuralajia joten valitse viisaasti.
   No ainakin valkohäntäpeura. Niitä on joillakin alueilla todella riesaksi asti. Syövät kaiken puutarhoista, perunanvarsia myöten. Levittävät puutiaisia ja hukkakauraa. Töytäilevät hämärän aikaan tiellä laumoina. Haitallinen vieraslaji, vaikka onkin söpö. Voi kun olisi enemmän susia ja ilveksiä, kun ihmiset eivät pidä kantaa kurissa!

   Lainaa

  32. Mietteliäs kivi 1.11.2022 18:25
   Tulos: +22 (30 ääntä)
   Kyllä eläimet kuuluvat hautausmaalle. Siellä ne madotkin maiskuttaa.

   Lainaa

  33. Litteä jänis 1.11.2022 20:57
   Tulos: +13 (17 ääntä)
   Sitoutumaton hampurilainen: eikös oravilla ole se joku supervoima pudotusten kanssa? jotain että kehon rakenne sallii useiden kymmenien metrien pudotuksen ilman vakavia vammoja. liekö tuolla joku loinen tms. sisäinen ongelma joka nyt vaan hengen vei.
   On! Teoriassa orava voi pudota miltä tahansa korkeudelta ja selvitä hengissä. Se supervoima on putoaminen tarpeeksi hitaasti.

   Lainaa

  34. Tulos: +55 (57 ääntä)
   Pohdittiin kerran tätä oravan putoamisnjuttua kun oltiin mökillä, kukaan ei ollut nähnyt oravan putoavan aiemmin ja keskusteltiin tapahtuukohan sitä ja mitä oravalle käy. Samalla hetkellä ohitse viiletti orava hyppien männystä toiseen ja yhtäkkiä putosi maahan. Käytiin tsekkaamassa, oli juossut karkuun. Kuuli kai keskustelun ja päätti demonstroida.

   Lainaa

  35. Eksakti vesinokkaeläin 1.11.2022 21:37
   Tulos: +34 (36 ääntä)
   Putoavan oravan terminaalinopeus on n. 30km/h. Vertailun vuoksi ihmisen terminaalinopeus on n. 100-200 km/h riippuen että kuinka aerodynaamisessa asennossa mennään. Eli vaikka tiputat oravan kuinka korkealta, niin sen nopeus ei kasva yli tuon 30km/h. Tuo on sen verran pieni nopeus ja oravalla sen verran vähän massaa, että tippui se kuinka korkealta hyvänsä, niin se tuskin kuolee siihen.

   Lainaa

  36. Leuto apina 2.11.2022 0:14
   Tulos: +7 (21 ääntä)
   Kyllä mua harmittaisi jos minun viemiä kukkia eläimet kävisi napostelemassa. Vihainen sille ei voi olla, normaali luonnon tapahtuma kuitenkin. Mutta en missään nimessä ilosta pomppisi, jos näin kävisi. Peuroja näkee kyllä muutenkin ihan riittävästi.

   Lainaa

  37. Sikaministeri Simo Toini 2.11.2022 0:35
   Tulos: -30 (40 ääntä)
   Klooriton paarma: Peurat on upeita. Todella toivoisin, että jos joku jälkipolven edustaja tai muu läheiseni näkisi sellaisen sitten joskus haudallani, hän osaisi ihailla näkyä ja sitä kaunista hetkeä eikä urputtaa. Tietäisi että arvostaisin sitä pientä kohtaamista villin luonnon kanssa eikä se millään tavalla [...]
   Mä voin käydä heittämässä helmeilevät sun haudalle, kun sielläpäin luonto kutsuu. Samalla siinä villikin viuhahtaisi, läheistesi ja jälkipolviesi ihailevien katseiden alla. Diili?

   Lainaa

  38. Tyydyttävä aprikoosi 2.11.2022 2:20
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Murea ylioppilas: "Moni peuralaji on vieraslajeja" kuinkahan moni? Suomessa taitaa olla kolme peuralajia joten valitse viisaasti.
   Aivan oikein. Suomessa elää metsäpeura, tunturipeura sekä siitä osittain kesytetty poro.

   Lainaa

  39. Alin sitruuna 2.11.2022 6:44
   Tulos: -1 (19 ääntä)
   Arkkienkeli: Ajoin eilen oravan päälle. Lähetänkö lätyn ruokavirastolle, tai sen mitä on jäljellä? Varikset olivat syöneet sen 99% kun tulin puolen tunnin jälkeen takaisin kaupasta.
   Et taida olla niitä penaalin terävimpiä kyniä.

   Lainaa

  40. Logiikka 5/5 2.11.2022 12:15
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Tiinan mielestä Seijan pitäisi lähteä yli 400km päähän, mutta Tiina itse sanoo, että "en lähde sinne asti todellakaa". Mitä helvettiä?

   Lainaa

  41. Tulos: +25 (29 ääntä)
   Kyllä mun haudalta ainakin saa eläimet sitten tulevaisuudessa syödä kukat. Eipä vainaja niillä mitään tee. Ja jos olen ateistina väärässä ja onkin tuonpuoleinen, niin kyllä sinne läheisen viesti on mennyt perille vaikka ne kukat siitä haudalta häviäisivätkin parempiin suihin.

   Lainaa

  42. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Kyllä oravakin voi kuolla vaikka sydänkohtaukseen. Mistä sen tietää jos on kesken loikan sydän pettänyt tms. 😔

   Lainaa

  43. Talokas keiju 3.11.2022 0:10
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Näin kerran kun orava putosi puusta. Putosi käpälilleen ja aika korkealta, mutta ei vaikuttanut kyllä loukkaantuneelta koska hetken paikallaan oltuaan loikki toiseen puuhun.

   Lainaa

  44. Tulos: +22 (26 ääntä)
   Ärsyttää aina nuo kommentit, että eläimet eivät "kuulu" sinne ja tänne. Itse et kuulu, höpsö. Tuo luomakunnan kruunu -ajattelu on niin väsynyttä. Ihan kuin ihmisellä olisi joku erityinen oikeus ottaa tila itselleen tästä yhteisestä maapallosta.

   Lainaa

  45. Tinkimätön hanhi 4.11.2022 9:14
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Auts, pupuketjusta on jäänyt puuttumaan monta kymmentä hauskaa ja kuvailevaa vastausta viisastelevalle kysyjälle! Nyt se näyttää perin tylsältä.

   Lainaa

  46. Alushousuton öykkäri 4.11.2022 17:50
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Ihmetellään siinä sitten, kun ei eväsreppuun kehdannut kurrea pakata, koska mieti nyt jos sinun lapsi olisi siinä maassa ja hänet jätettäisiin niille sijoilleen! Ajappa nyt takaisin sinne ja lähetä Eviralle luonnollisesti kuollut oravanraato.
   Mukava maksamakkara: Hate to be this guy, mutta kyllä ollaan luonnosta vieraannuttu jos jokainen kuollut orava pitäisi eviralle lähettää 😁 Joskus ne villieläimet kuolee ihan luonnollisistakin syistä.

   Lainaa

  47. Ylipäällikkö 5.11.2022 16:06
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Pilaantunut päärynä: Nyt tulee varmaan melko vihattu kommentti... mutta peuroja on liikaa. Kun peurakanta kasvaa, kasvaa punkkien määrä. Moni peuralaji on vieraslajeja jotka on haitaksi luonnon monimuotoisuudelle. Kuten kuvasta ilmenee, ovat persoja kukille ja syövät niittykukat ennen kuin ne ehtii siementää. [...]
   Oravia niitä vasta liikaa onkin.

   Lainaa

  48. Tymäkkä orava 6.11.2022 16:27
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   ”mieti ny omalle kohdalle jos sulle sattuis jotain ja kukaan ei välittäis” Surullinen ajatus kyllä, jos makaisin elottomana metsässä eikä kukaan toimittaisi mua Eviralle :,(

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: eläimet, hautausmaa, jänikset, kuolema, kuva, luonto, myrkky, oravat, peurat, puput, rusakot