Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 590

HopLopin sivubisnes ja unohtumaton lääkärireissu.
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 590

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 66 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kykenemätön peura 4.10.2022 0:28
   Tulos: +383 (395 ääntä)
   Onneksi en ole ainoa, joka käy vaan häiritsemässä lääkärien kiireistä työpäivää turhanpäiväisillä pikku ongelmilla.

   Lainaa

  2. Pelimies25senttiä 4.10.2022 0:29
   Tulos: +247 (361 ääntä)
   Ei mene Janin tarinointi nyt kyllä läpi, mutta parempi onni ensi kerralla!

   Lainaa

  3. Tornipöllö 4.10.2022 0:30
   Tulos: +397 (405 ääntä)
   Tunsin sielussani asti tuon lääkärikeskustelun. Vain se jäi mainitsematta, kun lääkäriin päästyäsi et yhtäkkiä osaa kuvailla oireitasi ollenkaan ja iskee paniikki, että selityksesi on niin epämääräinen että sen ansiosta ongelmaasi ei pystytä diagnosoimaan ja kaiken lisäksi annat lääkärille kuvan, että tulit paikalle turhan takia.

   Lainaa

  4. Tulos: +262 (278 ääntä)
   Minä menin kerran lääkärille ihottuman takia, jota epäilin Googletuksen perusteella nokkosrokoksi. Kun oireena oli myös pahaa turvotusta niin halusin hakea ammattilaisen mielipiteen. No, kyseltyään muutaman kysymyksen oireistani lääkäri avasi Googlen ja teki suunnilleen samanlaisen haun kuin itse olin tehnyt kotona, luki vielä samaa terveyskirjaston sivua minulle ennekuin käski mennä kotiin. Vatutti odottaa melkein tunti sinne vastaanotolle ja sitten maksaa poliklinikkamaksu.

   Lainaa

  5. Tulos: +305 (315 ääntä)
   Juoksin kurkkukivun kanssa apua hakemassa, kun en kahteen viikkoon ollu pystynyt nielemään edes vettä ilman särkylääkettä. Ensimmäinen lääkäri sanoi 'varmaan joku virus' ja komensi syömään buranaa. Viikon päästä soitin uudestaan, seuraava lääkäri kielsi syömästä buranaa ja komensi purskuttamaan suolavedellä 10 kertaa päivässä. Tästä vielä viikko eteenpäin ja kurkku alkaa turpoamaan kiinni. Menen ensiapuun keskiyöllä. Lääkäri sanoo 'varmaan joku viirus, mitä sä multa tahdot? Ei antibiootit virusta tapa. Soita vaikka huomenna terveyskeskukseen. ' Soitan ja kerron, että kurkunpään toinen puoli peittää lähes koko kurkun aukon. Sanovat, etten kuulu terveyskeksukseen, vaan sairaalaan infektiopuolelle. Menen, jonotan, sanovat etten kuulu infektiopuolelle vaan nenä-, korva- ja kurkkupuolelle. Tässä vaiheessa kuumetta 39 ja puoli, itken, kuola valuu ja menen sinne suunenäkorva puolelle. Siellä todetaan, että kurkussa on paise, ja se tyhjennetään ja annetaan antibiootit. Ihmetyttää vaan, että miten se yön ensiavun lääkäri ei tunnistanut paisetta, vaikka jo perus googlaus sen olis vahvistanut?

   Lainaa

  6. Kalvakka piirroshahmo 4.10.2022 2:14
   Tulos: +177 (193 ääntä)
   Itselläkin näitä hauskoja lääkärikäyntejä, joista jäänyt sellainen "anteeksi mitä?" olo. Olin ollut useita viikkoja influenssan kourissa ja yks kaks oli tullut aivan järkttävä kipu vasemmalle puolelle kylkeen rinnan alapuolelle. Heti ensimmäinen pelko oli sydäntulehdus ja soitto lääkäriin. Puhelimessa sanottiin, ettei oireet vaikuta sydänperäiseltä, mutta flunssan takia haluavat kuitenkin varmistaa, onko kyseessä jotain vakavaa ja käskivät tulla sinne. Paikan päällä lääkäri kyseli kipuja ja sen jälkeen pyysi mennä makaamaan pöydälle ja näyttämään, missä kohtaa se kipu on. Osoitin aluetta ja lääkäri laski käden siihen ja täysillä painoi siitä kolme kertaa peräkkäin. Kolmannella kerralla kierähdin kyljelleen sikiöasentoon ja pyysin tätä lopettamaan tuon kyyneleet silmissä. Tämä pyysi anteeksi, pyysi tulla istumaan taas penkille ja kertoi suoraan "Sulla on kylkiluu murtunut." Ilme oli varmaan minulla siinä kohtaa tasoa: "Anteeks? Miksi sä sitten painoit sitä täysillä 3 kertaa jos se on kerta poikki?!" Ei muuta kuin kipulääkitys ja kotiin samalla kun pohdin, oliko sitä oikeasti pakko painaa kolmesti.

   Lainaa

  7. Hauska kivi 4.10.2022 3:12
   Tulos: +176 (182 ääntä)
   Mä kerran selitin lääkärille epävarmana oireitani ja kerroin olevani epävarma. Lääkäri hymyili ja sanoi: "Mitä epävarmempi sinä olet, niin sitä varmempi minä olen." 😂😅

   Lainaa

  8. Klooraamaton lammas 4.10.2022 5:23
   Tulos: +120 (140 ääntä)
   Vein n 11-vuotiasta lastani Korona-aikana terveyskeskukseen, kun hänellä oli päänsärkyä tosi usein. Ovella oli vartija vastassa ja kyseli, onko koronaoireita. Sanoin, että ei ole, vaan tytöllä on pää kipeä. Vartija sanoi, että se on koronaoire, menkää infektiopuolelle. Hoitaja otti meidät vastaan ja kerroin hänelle, että ollaan siellä siksi, kun päänsärkyä on usein ja sitä on ollut varmaan 5-vuotiaasta asti, eli reilusti ennen koronaa on alkanut. Hoitaja sanoi, kuten arvelinkin, että olemme väärässä paikassa, menkää tuonne yleiselle puolelle. Siellä viimein pääsimme lääkärin puheille, ja äskeisestä viisastuneena painotin, että päänsärkyä on ollut jo 5-vuotiaasta asti. Lääkäri ihmetteli, että miksi ette ole aikaisemmin käyneet lääkärissä, jos on ollut monta vuotta kipeä. Korjasin, että ei nyt sentään yhtäjaksoisesti, vaan päänsärkyjä on silloin tällöin ollut monta vuotta.

   Lainaa

  9. Lomaton kauris 4.10.2022 5:29
   Tulos: +160 (164 ääntä)
   Nimi: Minä menin kerran lääkärille ihottuman takia, jota epäilin Googletuksen perusteella nokkosrokoksi. Kun oireena oli myös pahaa turvotusta niin halusin hakea ammattilaisen mielipiteen. No, kyseltyään muutaman kysymyksen oireistani lääkäri avasi Googlen ja teki suunnilleen samanlaisen haun kuin itse [...]
   Sama, mulla oli mystistä oireilua iholla, joka vain levisi ja levisi. Nuori vasta valmistunut lääkäri teki googlehakuja ja yhdessä siinä katseltiin ja tutkailtiin, että mikä voisi olla. :D Tosin en syytä googlettelusta, mun mystinen oireilu oli niin mystinen, että lääkäri soitti sitten ihonäytteen tutkimistuloksien jälkeen, että olen toinen todettu tapaus Suomessa, joka oli saanut tämän harvinaisen bakteerin ja ensimmäinen, jolla se oireili ihossa.

   Lainaa

  10. Tulos: +19 (59 ääntä)
   Tähän niin sopisi "Sure, Jan" -gif.

   Lainaa

  11. Tulos: +173 (205 ääntä)
   Mulla on edelleen paha mieli kun mul tuli romahdus masennuksen kanssa (oon ollu kroonisesti masentunut jo +15v), ja sillon se tuli sellasena burnoutin tyyppisenä shaissena. Menin lääkärille pyytään sairaslomaa ja selitin että oon niin herkäl mielentilal et pelkästään uutiset saa mut itkemään, kun kaikki on koko ajan huonosti. Sitten huomaan että sen suu värisee ja se yrittää olla nauramatta. Kiitos kun tirskut mun mielenterveysongelmille suunnilleen päin naamaa. Sain saikun mutta niin sain myös traumat, ei ollu kivaa kun ihminen, jonka pitäs auttaa sua, ei ota sua tosissaan.

   Lainaa

  12. Syötävä marsu 4.10.2022 6:41
   Tulos: +94 (198 ääntä)
   Pelimies25senttiä: Ei mene Janin tarinointi nyt kyllä läpi, mutta parempi onni ensi kerralla!
   Olen 90% varma, että ainoastaan ne, joilla on tapana keksiä tarinoita päästään, eivät usko muiden tarinoihin.
   Maailmassa tapahtuu mitä ihmeellisempiä ja tyhmempiä asioita päivittäin, mutta sitten ei uskota tuollaiseen joka voisi käydä ihan kenelle vaan.

   Lainaa

  13. Nesteytetty raparperi 4.10.2022 6:48
   Tulos: -38 (148 ääntä)
   Syötävä marsu: Olen 90% varma, että ainoastaan ne, joilla on tapana keksiä tarinoita päästään, eivät usko muiden tarinoihin. Maailmassa tapahtuu mitä ihmeellisempiä ja tyhmempiä asioita päivittäin, mutta sitten ei uskota tuollaiseen joka voisi käydä ihan kenelle vaan.
   Morjens, Jan! Mä olen 100% varma että ainoastaan ne jotka keksivät itsekin noita juttuja, ovat niitä jotka puolustelevat muita satujen kertojia. Janin tarina on jo vanha vitsi.

   Lainaa

  14. Tulos: +213 (215 ääntä)
   egg: Mulla on edelleen paha mieli kun mul tuli romahdus masennuksen kanssa (oon ollu kroonisesti masentunut jo +15v), ja sillon se tuli sellasena burnoutin tyyppisenä shaissena. Menin lääkärille pyytään sairaslomaa ja selitin että oon niin herkäl mielentilal et pelkästään uutiset saa mut itkemään, kun [...]
   Mie olin noin 10 vuotta sitten hyvin itsetuhoinen. Olin sitten vahingoitranut itteäni niin pahasti, ettei haava menny kiinni. Puhelimen kautta (asuin toisella puolella Suomea) miun sisarus sai maaniteltua minut lääkäriin.
   No, lääkäri ei ees halunnut nähdä haavoja, vaan kyseli onko minulla pahaa stressiä ja miksi minulla ei ole kumppania... 
   Meni kolme kuukautta ennen kuin rohkaistuin menemään uudelleen. Se lääkäri oli ihan raivona, että miksi minun haavoja ei tikattu tai hoidettu mitenkään. Kerroin miksi ja se lääkäri lähetti minut hoitajan luo joka auttoi minua tekemään valituksen. Eli semisti onnellinen loppu. 
   Voin nykyään paljon paremmin! Jos joku tätä lukeva kärsii mt-ongelmista, niin toivottavasti löydät hyvän hoitosuhteen joka toimii sinulle  :) 

   Lainaa

  15. Palkitseva biisoni 4.10.2022 7:51
   Tulos: +131 (135 ääntä)
   Mulla oli oireita huulissa, ne turpos ja poltteli ja kun ei parissa päivässä menny ohi, vaan paheni, menin lääkäriin. Kolmen oireenkuvaussanan jälkeen lääkäri alko selaamaan jotain kirjaa ja ennen ku olin päässy loppuun, ehdotti diagnoosia: "Voisko ollankyse tästä? Epätyypillisenä kylläkin?", ja käänsi kirjan muhun päin. Luin kuvauksen ja totesin, et ei kyllä oikein mätsää. "Niinniin, mutta epätyypillisenä?". Hoito tuohon vaivaan olis ollut 3kk antibioottikuuri. Mitään muuta ehdotusta lääkäriltä ei tullut, vaikka yritin kaivella, koyen lopuks sanoin sit, et: "Ok, kokeillaan tätä, mut mitäs jos se ei autakkaan, tuunko sit uudestaan ja selvitetään lisää?". Lääkkärin vastaus? "No se on kyllä aika turhaa, miksi me sitten tiedettäis yhtään enempää kuin nytkään?". "Niin että jos tää ei auta, niin mä olen sit jumissa näiden oireiden kanssa?" "Näin se menee" Menin kotiin, en koskaan hakenut antibiootteja, vaan googlailin. Löysin sieltä samanlaiset oireet ja hoito-ohjeet, joilla oireet katosivat 3 päivässä. Ja kaikki hoitoon tarvittava löytyi kotoa.

   Lainaa

  16. Tulos: +152 (154 ääntä)
   Menin lääkäriin mielenterveysongelmien vuoksi, olin 19 tai 20. Kerroin masennusoireistani ja itsetuhoisuudestani, lääkäri kuunteli kunnes yhtäkkiä kysyi käytänkö kannabista. Vastasin totuudenmukaisesti, että en ja lääkäri sanoi jotain punoittavista silmistä (joo, itketti), mutta jatkettiin keskustelua. Kohta hän nojautui tuolissaan taaksepäin ja sanoi: "kerro ihan rehellisesti, en kirjaa tätä mihinkään, käytätkö sä kannabista?". Mun suu loksahti vähän auki ja sanoin vähän vihaisena, että en käytä, jolloin lääkäri uskoi ja sanoi ajatelleensa, että käytän, koska mulla on "jengimerkkejä" eli pari korvalävistystä, ohut venytys toisessa korvassa ja pari tatuointia (sydän ja pieni tekstitatuointi).

   Lainaa

  17. Nova Earth 4.10.2022 8:26
   Tulos: -4 (38 ääntä)
   Jarin tarina on vanha ja kiertänyt netissä jo tovin.

   Lainaa

  18. Maksuunpantu maahinen 4.10.2022 8:57
   Tulos: +150 (160 ääntä)
   Sain 17-vuotiaana ensimmäisen burnoutini hoitamattoman masennuksen takia ja se oireili puhtaasti pahoinvointina ja muina fyysisinä oireina. En oikein kyennyt syömään ja kun ongelmaa oli aikansa selvitetty fyysisenä, minut laitettiin puhumaan psykiatrille. Kerroin psykiatrille oireistani ja siitä, etten pystynyt pahoinvoinniltani syömään. Ajan päätyttyä psykiatri totesi, että hänen on pakko mennä kyllä syömään, koska tuli niin kova nälkä. En ollut siinä kohtaa pystynyt syömään tai juomaan kunnolla jo pariin viikkoon, joten voi veikata kummalla meistä oli kovempi nälkä. Muutama viikko eteenpäin tilanteeni ei ollut muuttunut miksikään ja olin epätoivoinen ja myönsin ko psykiatrille, että olen luopunut kokonaan toivosta. Psykiatri huusi minulle useampaan otteeseen vihaisesti, ettei hän ota minun henkeäni omalle tunnolleen ja siirsi minut isompaan keskussairaalaan. Kyseessä keski-ikäine ukko, joka oli ollut alalla jo monta kymmentä vuotta. En voi käsittää, miten asiakkaan itsetuhoisuus laittaa hänet raivoamaan, vaikka työkseen hoitaa mielenterveyspotilaita.

   Lainaa

  19. Kolea panda 4.10.2022 9:05
   Tulos: +149 (161 ääntä)
   Kiva maksaa 20e siitä että käy kuulemassa kun lääkäri sanoo "ei tälle voi mitään, se menee ohi itsestään", mutta vielä kivempaa on kun kolmen kuukauden päästä menee uudestaan sen saman asian takia ja silloin toinen lääkäri ihmettelee "miten se edellinen ei tajunnut että tälle piti tehdä jotain jo silloin, nyt on paljon pahempi!".. Ja sitten ihmetellään miksi ihmiset suosivat yksityisiä lääkäripalveluja vaikka hinnat ovat huomattavasti kalliimmat..

   Lainaa

  20. Litteä jänis 4.10.2022 9:17
   Tulos: +126 (130 ääntä)
   Siis järkyttäviä noi teidän kokemukset huonoista lääkäreistä! Tehkää ihmeessä valituksia niistä ja pyytäkää toisenkin lääkärin mielipide, jos ensimmäinen on täys idiootti törppö.

   Lainaa

  21. Tulos: +95 (109 ääntä)
   Eipä toi lääkärin "mitä noi on" ole nyt niin outo kysymys, jos miettii että lähtötietoina olisi kiva hänenkin ymmärtää onko ne aiheuttanut ampiainen, kuuma silitysrauta vai joku tauti, ei varmaan hänkään olettanut asiakkaan suoraa diagnosoivan itseään, vaan vähän pohjustavan niitä rakkuloita

   Lainaa

  22. Siirrettävä hedelmä 4.10.2022 9:34
   Tulos: +103 (113 ääntä)
   Se on kyllä yks suurimpia valeita Suomen terveydenhuollossa, kun hoitaja (jolle pitää ensin kuvailla oireet, koska se päättää onko vaiva lääkärin ajan arvoinen) sanoo, että ”kerrot sitten lääkärille tarkemmin ja muista sanoa kaikki minkä sanoit mullekin” —ei se lääkäri nimittäin kuuntele yhtään, vilkasee vaan hoitajan nopeet muistiinpanot ja tekee päätökset niiden mukaan ja ennenkuin huomaatkaan, sut on jo tuupattu ovesta ulos ilman että sait käynnistä mitään irti ja lääkärikin taitaa olla sitä mieltä että tuhlasit sen aikaa. Aika hienosti muuten sain kirjotettua tuon niin, että vain lopussa on piste! Pari pilkkua taitaa kyllä puuttua

   Lainaa

  23. Puuton alpakka 4.10.2022 9:36
   Tulos: +102 (108 ääntä)
   Kolea panda: Kiva maksaa 20e siitä että käy kuulemassa kun lääkäri sanoo "ei tälle voi mitään, se menee ohi itsestään", mutta vielä kivempaa on kun kolmen kuukauden päästä menee uudestaan sen saman asian takia ja silloin toinen lääkäri ihmettelee "miten se edellinen ei tajunnut että tälle piti tehdä jotain jo [...]
   Kokemus kertoo, ettei siellä yksityisellä välttämättä saa yhtään parempaa palvelua. Rampattiin lapsen oireiden kanssa lääkäreillä, niin yksityisillä kuin kunnallisilla, vuoden, saatiin neljä eri diagnoosia ja hoitoa , jotka eivät tepsineet. Sinä aikana vaiva tarttui koko perheeseen. 
   Lopulta valvoin yhden yön Google seuranani ja tein sen perusteella diagnoosin. Soitin terveyskeskukseen kertoen diagnoosini ja ilmoitin, että tarvitsemme siihen Googlen suosittelemaa reseptilääkettä. Saimme ajan heti, ja koska kyse oli helposti tarttuvasta vaivasta, meidät ohjattiin välittömästi terveyskeskukseen saavuttuamme erilliseen huoneeseen, ettemme tartuta muita. Tuntui aika koomiselta, kun olimme moneen kertaan jo istuneet siellä vastaanotossa. Sitten lääkäri saapui maskeineen ja hanskoineen, vahvisti diagnoosin ja määräsi hoidon, joka vihdoin tepsi. Perheemme sai viikon kiellon mennä ihmisten ilmoille tartuttamaan ennen kuin lääkkeet alkoivat tehota. Niin, vuosihan me oltiin jo tartuteltu. Ilmoitettiin kouluille diagnoosista ja päästimme lapsemme kouluun vasta kuukauden päästä, jolloin koulukavereiden vaivat oli myös hoidettu, ettei se tartu taas meihin. Yksi äiti kertoi, että kun he soittivat terveyskeskukseen oireista, siellä oli kysytty millä luokalla lapsi oli ja lääkäri kirjoitti reseptin tapaamatta potilasta.

   Lainaa

  24. Monopolistia 4.10.2022 9:45
   Tulos: +144 (158 ääntä)
   Monissa suuremmissa Alkoissa on kyllä niin laadukas viinivalikoima että lähinnä pistää huvittamaan nämä erikoisuudentavoittelija-Rosat. Ja mitä ei hyllystä löydy tilaamalla saa. Yleisestikin asia, jonka Alkon monopolin purkamista kannattavat aina jättävät mainitsematta on se, että Alko on yksi maailman suurimmista viinin sisäänostajista. Sen takia sillä on aika hyvä neuvotteluasema mikä näkyy valikoimassa ja hinnoissa. Jos Alkon markkinaosuus viineissä romahtaisi monopolin purkamisen myötä niin samalla laatuviinien hinnat suomalaisille nousisivat tuntuvasti. Tuskin siellä lähikaupassa mitään Gato negroa kummempaa viiniä myytäisiin. Toki sitten ehkä olisi se pieni Rosan haaveilema viinikauppa jossain Helsingin kantakaupungin syövereissä, mutta hinnat olisivatkin aivan jotain muuta kuin mihin ollaan alkossa totuttu.

   Lainaa

  25. Syömäkelvoton robotti 4.10.2022 9:49
   Tulos: +48 (54 ääntä)
   Kalvakka piirroshahmo: Itselläkin näitä hauskoja lääkärikäyntejä, joista jäänyt sellainen "anteeksi mitä?" olo. Olin ollut useita viikkoja influenssan kourissa ja yks kaks oli tullut aivan järkttävä kipu vasemmalle puolelle kylkeen rinnan alapuolelle. Heti ensimmäinen pelko oli sydäntulehdus ja soitto lääkäriin. [...]
   Itse olen onnistunut murtamaan useamman luun ja joka kerta lääkärit on väännelleet ja paineleet kipeää kohtaa. Vasta murtuneeseen luuhun sattuu kyllä ihan ilman mitään ärsykettäkin, niin lääkärin aiheuttama ekstra kipu tuntuu kyllä täysin turhalta siinä vaiheessa.

   Lainaa

  26. Kirpeä Ahven 4.10.2022 10:10
   Tulos: +82 (94 ääntä)
   Monopolistia: Monissa suuremmissa Alkoissa on kyllä niin laadukas viinivalikoima että lähinnä pistää huvittamaan nämä erikoisuudentavoittelija-Rosat. Ja mitä ei hyllystä löydy tilaamalla saa. Yleisestikin asia, jonka Alkon monopolin purkamista kannattavat aina jättävät mainitsematta on se, että Alko on yksi [...]
   Tämä on erinomainen huomio, mitä moni ei tule ajatelleeksi.

   Lainaa

  27. Hyödyllinen Pesukone 4.10.2022 10:26
   Tulos: +197 (197 ääntä)
   Minulla on eräs harvinaissairauksiin kuuluva vaiva. Sellainen, josta useimmat lääkärit eivät ole koskaan kuulleetkaan. Joskus aikanaan, kun kävin sen vaivan vuoksi lääkärissä, istuskelin vastaanottohuoneessa siten että näin juuri ja juuri lääkärin tietokoneen näytön kuvapuolen. Kerroin sille lääkärille diagnoosin (joka kyllä olisi selvinnyt myös aiemmista epikriiseistä) ja lääkäri näpytteli konetta. Näin sitten että hän lueskeli suomenkielistä wikipedia-artikkelia ko. sairaudesta. En viitsinyt kommentoida hänelle, että olin itse kirjoittanut sen artikkelin.

   Lainaa

  28. Tulos: +51 (53 ääntä)
   Menin kerran päivystykseen kipujen takia ja lääkäri vain kysyy minulta että mitä hänen pitäisi niille tehdä

   Lainaa

  29. Naurettava panda 4.10.2022 11:05
   Tulos: +54 (54 ääntä)
   Kyllä viiniä saa muualtakin kuin Alkosta ostettua. Suomessa on useita viinitiloja jotka myyvät viinejään, joista ei kaikki ole Alkon valikoimassa.

   Lainaa

  30. It's a deal 4.10.2022 12:00
   Tulos: +76 (80 ääntä)
   Yksityislääkärit ovat usein paremmin motivoituneita, koska tyytyväinen asiakas tulee toistekin. Itselläni on ollut 10 vuotta sama lääkitys, mutta tk-lääkärin mielestä resepti pitää uusia kuukausittain. Yksityislääkäri kirjoitti vuoden setin ja ihmetteli miksi meidän pitäisi tavata sen useammin jos mikään ei muutu? Onneksi tuli omakanta.

   Lainaa

  31. Tulos: -83 (97 ääntä)
   Kalvakka piirroshahmo: Itselläkin näitä hauskoja lääkärikäyntejä, joista jäänyt sellainen "anteeksi mitä?" olo. Olin ollut useita viikkoja influenssan kourissa ja yks kaks oli tullut aivan järkttävä kipu vasemmalle puolelle kylkeen rinnan alapuolelle. Heti ensimmäinen pelko oli sydäntulehdus ja soitto lääkäriin. [...]
   Miten sulla voi kylkiluu murtua ilman että itse tiedät siitä mitään? Olet saanut jonkun hemmetin kovan iskun siihen kohtaan ja silti luulet ongelman johtuvan jostain influenssasta?

   Lainaa

  32. Tulos: +98 (100 ääntä)
   Toj Karin: Miten sulla voi kylkiluu murtua ilman että itse tiedät siitä mitään? Olet saanut jonkun hemmetin kovan iskun siihen kohtaan ja silti luulet ongelman johtuvan jostain influenssasta?
   Aiempia hiusmurtumia ja sitten vähän kovempi pärskähdys voi aiheuttaa murtumankin, jos oikein paska tuuri käy.

   Lainaa

  33. Vilkuton dinosaurus 4.10.2022 13:48
   Tulos: +120 (120 ääntä)
   Toj Karin: Miten sulla voi kylkiluu murtua ilman että itse tiedät siitä mitään? Olet saanut jonkun hemmetin kovan iskun siihen kohtaan ja silti luulet ongelman johtuvan jostain influenssasta?
   Kylkiluu voi murtua esim. kovasti yskiessä, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin.

   Lainaa

  34. Kristitty maksamato 4.10.2022 13:50
   Tulos: +16 (22 ääntä)
   Naurettava panda: Kyllä viiniä saa muualtakin kuin Alkosta ostettua. Suomessa on useita viinitiloja jotka myyvät viinejään, joista ei kaikki ole Alkon valikoimassa.
   Itse ostin esim eräästä Ruukista luomuviiniä, herukoista tehtyä. Itselle ja lahjaksi.
   Kummallista eltaantunutta hajua jonkin aikaa ihmeteltyäni kävi ilmi, että 2 pulloa oli poksauttanut korkit pihalle ja käynyt viini valunut pitkin kaappia. Reklamaation tehtyäni oli kuulemma hiivavika, sain korvaukseksi nämä 2 pulloa. 
   Lahjaksi antamiani pulloja en kun en tajunnut säästää kuittia. On siinä ollut kiva ripuli varmaan tuliaisen saaneilla…

   Lainaa

  35. Pesemätön guava 4.10.2022 13:52
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   Toj Karin: Miten sulla voi kylkiluu murtua ilman että itse tiedät siitä mitään? Olet saanut jonkun hemmetin kovan iskun siihen kohtaan ja silti luulet ongelman johtuvan jostain influenssasta?
   Yskimällä saa kylkiluun poikki. Jopa dreneerusta ja sairaalahoitoa vaativan ilmarinnan.
   Ei mitenkään tavatonta.

   Lainaa

  36. Särötön vihannes 4.10.2022 14:54
   Tulos: +93 (95 ääntä)
   Ehkä erilainen mielipide, mutta mielestäni on ihan hyvä, että lääkärit katsovat netistä tietoa. Googletus ja random nettifoorumit ovat asia erikseen, mutta harva lääkäri on oikeasti sellainen tietopankki, että hän oppii diagnoosit heti ja muistaa joka ikisen variaation noin vain. Parempi se on että etsii sitä tietoa aktiivisesti, kuin se että lääkäri toteaa "en muista koulussa kuulleeni tai lukeneeni tästä, joku virus/bakteeri, mene kotiin lepäämään."

   Lainaa

  37. Sutki paarma 4.10.2022 15:38
   Tulos: -12 (34 ääntä)
   Monopolistia: Monissa suuremmissa Alkoissa on kyllä niin laadukas viinivalikoima että lähinnä pistää huvittamaan nämä erikoisuudentavoittelija-Rosat. Ja mitä ei hyllystä löydy tilaamalla saa. Yleisestikin asia, jonka Alkon monopolin purkamista kannattavat aina jättävät mainitsematta on se, että Alko on yksi [...]
   Lähde väitteelle "Alko on yksi maailman suurimmista viinin sisäänostajista?" Tässä koko maassa on maailman mittakaavassa vain keskiverto suurkaupungin verran asukkaita, joten kuulostaa omituiselta että täällä olisi yksi maailman suurimmista yhtään minkään ostajista. Eikä kukaan mitään hienostoviinejä joka lähikauppaan odota. Mutta ilman monopolilakia ne voisi tilata vaikka Amazonista. Ja kyllä, hinnat ovat tosiaan ihan eri kuin Alkossa, tarkoittaa puolet halvempaa.

   Lainaa

  38. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Vakkari: Menin lääkäriin mielenterveysongelmien vuoksi, olin 19 tai 20. Kerroin masennusoireistani ja itsetuhoisuudestani, lääkäri kuunteli kunnes yhtäkkiä kysyi käytänkö kannabista. Vastasin totuudenmukaisesti, että en ja lääkäri sanoi jotain punoittavista silmistä (joo, itketti), mutta jatkettiin [...]
   Mitä helvettiä

   Lainaa

  39. Mutkikas kärpänen 4.10.2022 15:56
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   Nesteytetty raparperi: Morjens, Jan! Mä olen 100% varma että ainoastaan ne jotka keksivät itsekin noita juttuja, ovat niitä jotka puolustelevat muita satujen kertojia. Janin tarina on jo vanha vitsi.
   Asiat tapahtuvat toistuvasti. Varsin vähän olet elänyt jos luulet kaiken olevan ainutlaatuista.

   Lainaa

  40. Kykenemätön peura 4.10.2022 16:19
   Tulos: +65 (65 ääntä)
   Särötön vihannes: Ehkä erilainen mielipide, mutta mielestäni on ihan hyvä, että lääkärit katsovat netistä tietoa. Googletus ja random nettifoorumit ovat asia erikseen, mutta harva lääkäri on oikeasti sellainen tietopankki, että hän oppii diagnoosit heti ja muistaa joka ikisen variaation noin vain. Parempi se on että [...]
   Samaa mieltä. Paljon mieluummin asioisin lääkärin kanssa, joka myöntää, ettei tiedä kaikkea, mutta selvittää asioita kuin lääkärin, jonka asenne on jo valmiiksi, että potilas on turha saikkuttaja, jota vaivaa ainoastaan laiskuus. Nykyään on aika turha olettaa, että kukaan tietää mistään ihan kaikkea ulkomuistista, joten on paljon hyödyllisempää oppia etsimään tietoa.
   Monet kommentoijista tuntuvat olevan sitä mieltä, että yksityiseltä saisi oletuksena parempaa hoitoa kuin julkiselta puolelta, mutta minun kokemukseni mukaan tämä ei pidä paikkaansa, vaan omat pahimmat kokemukset on nimenomaan yksityiseltä. Kai molemmista järjestelmistä löytyy lääkäreitä, jotka ovat aivan väärällä alalla.
   Olen joskus miettinyt, aiheuttaako se, että valintakokeissa testataan ainoastaan akateemista osaamista, sen että osa lääkäreistä eivät oikein osaa kohdella potilasta ihmisenä.

   Lainaa

  41. Palava maito 4.10.2022 16:45
   Tulos: +73 (77 ääntä)
   Lohduttavaa lukea näitä muidenkin kokemuksia lääkäreistä. Itselläni iski yläasteen alussa ärhäkkä flunssa, mutta valkoisten peitteiden ilmestyttyä nieluun totesimme, että kyseessä on aika varmasti angiina ja suuntasimme lääkäriin. Lääkäri sitten kurkkasi suuhun ja ilmoitti kyseessä olevan pusutauti. Hämmentyneenä kysyin, mikä on pusutauti ja lääkäri vastasi sen olevan syljen välityksellä tarttuva virustauti, joka on hyvin yleinen murrosikäisillä, koska meillä on taipumusta pussailla paljon keskenämme. Nolona änkytin lääkärille, että ei voi pitää paikkaansa, sillä en ollut koskaan pussannut vielä ketään. Lääkäri ei tätä uskonut, mutta tovin intettyäni kirjoitti pitkin hampain lähetteen nieluviljelyyn. Pari päivää myöhemmin lääkäri soitti tulosten kanssa ja totesi kyseessä olevan angiina.

   Lainaa

  42. Kirpeä kielo 4.10.2022 17:14
   Tulos: +79 (79 ääntä)
   Palkitseva biisoni: Mulla oli oireita huulissa, ne turpos ja poltteli ja kun ei parissa päivässä menny ohi, vaan paheni, menin lääkäriin. Kolmen oireenkuvaussanan jälkeen lääkäri alko selaamaan jotain kirjaa ja ennen ku olin päässy loppuun, ehdotti diagnoosia: "Voisko ollankyse tästä? Epätyypillisenä kylläkin?", ja [...]
   Minulla oli jaloissa nivelet niin tulehtuneet, että en voinut laskea jalkoja lattialle kunnolla, saati kävellä ilman kyynärsauvoja. Reumavasta-aineita ei ollut verikokeessa, joten lääkäri meinasi ihan samalla tavalla vain jättää minut hoidotta! Että turha minun sitten uudelleen tulla, kun ei hän keksi mitään, jos se ei ole kerran reumaa! Olin ihan järkyttynyt. No, silmiään pyöritellen laittoi lähetteen reumapolille, vaikka sanoi myös minun tuhlaavan kaikkien aikaa siellä, kerran ei se ole reumaa. Siellä reumapolilla löytyi nopeasti nivelpsoridiagnoosi ja sain reumalääkityksen. Nyt ~ vuosi myöhemmin pystyn kävelemään jo melkein normaalisti. 
   En vaan voi käsittää, että se lääkäri ihan oikeasti halusi vain jättää minut ilman hoitoa, vaikka olin melkein rampa tulehduksien takia. 

   Lainaa

  43. Hiirakko muurahainen 4.10.2022 18:12
   Tulos: -14 (22 ääntä)
   Terhi taitaa olla sellainen papupata joka ei osaa tiivistää tai hahmottaa mikä on relevanttia ja mikä ei. Kertoo kaiken kronologisessa järjestyksessä.

   Lainaa

  44. Harmaa kivi 4.10.2022 18:19
   Tulos: +55 (55 ääntä)
   Vakkari: Menin lääkäriin mielenterveysongelmien vuoksi, olin 19 tai 20. Kerroin masennusoireistani ja itsetuhoisuudestani, lääkäri kuunteli kunnes yhtäkkiä kysyi käytänkö kannabista. Vastasin totuudenmukaisesti, että en ja lääkäri sanoi jotain punoittavista silmistä (joo, itketti), mutta jatkettiin [...]
     Olen käynyt huumeseuloissa siinä tusinan kertaa, koska hain hoitoa masennukseeni. Terapeutti sai selville, että asuin aikanaan maassa, jolla on maine. (Pyydettiin kertomaan missä vika, joten saivat selville, että huonon olon syynä oli aika luultavasti hollantilainen eksäni, joka oli väkivaltainen, luonnehäiriöinen, ja muutenkin ihmiselle huonoksi). No, miten huumeidenkäyttöni? Sehän se kuitenkin mt-häiriöt aiheuttaa.
     -En käytä huumeita. 
     -Käytätpäs. 
     -En. 
     -Käytät. Testiin. 
     Useamman testin jälkeen (negatiivisia totta kai) psykiatri menetti täysin itsehillintänsä ja alkoi huutaa. "EI PITÄISI OLLA MAHDOLLISTA HÄMÄTÄ NÄITÄ SEULOJA!!! KERRO MITEN TEET SEN JA AUTAT MUITAKIN NARKKAREITA!"
     Niin, kun en käytä huumeita. 
     KAIKKI AMSTERDAMISSA KÄYTTÄVÄT! EN MINÄ VOI AUTTAA KUN ET MYÖNNÄ ETTÄ OLET NARKKARI JA KERRO MITEN SEN PIILOTAT!!!""
     ...aha. (Menin yksityiselle, vanhemmat maksoivat. He uskoivat, ettei koko Alankomaat ole pilvessä kaiken aikaa). 
     Toisaalta pääsin julkiselle hammashoitoon parissa päivässä, kun soitin. "Koskeeko siihen?" "No ei oikeastaan, etuhammas on vain lohjennut, joten näyttää pahalta, mutta kosmeettinen haittahan tämä on". "No voi ei, täytyy olla inhottavaa, sano nyt että koskee niin saat ajan!" "Ok, koskee". "Tule ylihuomenna". Näyttää hyvältä nyt. 
     Ei ole suotu ihmisen ymmärtää, muuta kuin että ihmisiä kai terveydenhuollonkin porukka on, ja kaikenlaista sattuu ja tapahtuu. (Jos luulee, ettei outoa tapahdu kaiken aikaa, niin pitäisi tosiaan hankkia elämä). 

   Lainaa

  45. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Lomaton kauris: Sama, mulla oli mystistä oireilua iholla, joka vain levisi ja levisi. Nuori vasta valmistunut lääkäri teki googlehakuja ja yhdessä siinä katseltiin ja tutkailtiin, että mikä voisi olla. 😁 Tosin en syytä googlettelusta, mun mystinen oireilu oli niin mystinen, että lääkäri soitti sitten ihonäytteen [...]
   Mulla lääkäri oli sellainen eläkeikää lähentelevä herra, eikä ottanut mitään kokeita tai näytteitä, jonkun histamiinin se määräsi mutta en edes hakenut sitä, kun ihottuma ja turvotus katosi aika pian itsestään. Mut joo, silloin ärsytti ja nyt huvittaa kun oli niin turha käynti. Kiva, että sulla kuitenkin tutki asian myös vähän perusteellisemmin ja sai syynkin selville!

   Lainaa

  46. Epäpätevä lintu 4.10.2022 18:40
   Tulos: +44 (44 ääntä)
   Kolea panda: Kiva maksaa 20e siitä että käy kuulemassa kun lääkäri sanoo "ei tälle voi mitään, se menee ohi itsestään", mutta vielä kivempaa on kun kolmen kuukauden päästä menee uudestaan sen saman asian takia ja silloin toinen lääkäri ihmettelee "miten se edellinen ei tajunnut että tälle piti tehdä jotain jo [...]
   Ei ne yksityiset ainakaan parempia ole. Teen sairaalatyötä julkisella ja sivussa hoitanut n. 5-10 000 potilaskäyntiä yksityisellä. Julkisella on joka sairaanhoitopiirissä muutama ihan onneton tunari terveyskeskuksessa, mutta lähtökohtaisesti osaamattomimpia on ne yksityislääkärit joilta tulee ihan käsittämättömiä lähetteitä, varsinkin yleislääkäreissä. 
   Jos menet yksityiselle, varmista että lääkäri työskentelee myös julkisella, kertoo paremmasta osaamisesta ja kunnianhimosta. Yksityistä kutsutaan ammattikunnan sisällä ammatilliseksi itsemurhaksi, koska siellä ihan valtaosa on itsekseen paranevia pikkuvaivoja: flunssaa ja pientä ohimenevää kolotusta + paljon vaarattomien oireiden suhteen ihmisten rauhoittelua. Vakavat tai olennaisesti hoidosta hyötyvät sairaudet on harvassa. Yksityisellä palkka on moninkertainen, työajat ja -määrät saa ihan itse päättää. Täydellisten työolojen hinta on tylsä ja haasteita tarjoamaton työ.
   Ja tuosta oireiden keston kyselystä: sitä ei kysellä kiusaksi tai arvioimaan hoidon tärkeyttä vaan pitkälti diagnoosin tekemiseksi. Jos vaikka tulet vatsakivun takia ja sitä on ollut 20v, on syöpä hyvin epätodennäköinen syy vrt jos olisi 8kk ajan kokoajan pahenevaa kipua. Toisaalta jos kipu on kestänyt 3h ilman mitään aiempaa kipuhistoriaa, on hoitoa vaativan kiireellisen syyn todennäköisyys suurempi.

   Lainaa

  47. Mäntylahti-Piiras 4.10.2022 19:07
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   vedin kerran lipat liukkaalla kelillä ja kolautin kyynärpääni, joten menin päivystykseen, tiskillä käskettiin röntgeniin, täti sanoi että tulevat hakemaan ja kun ohjeet loppui siihen niin istuin alas odottamaan, parikymmentä minuuttia myöhemmin vastaanottotiskin täti huomasi että istun odottamassa ja kysyi että joko kävin röntgenissä, sanoin että ei kun odotan, johon täti sanoi että pitää mennä sinne röntgenin ovelle odottamaan, missä vaiheessa sain viimein ohjeet siihen mistä päin huomattavan isoa rakennusta se röntgen löytyy.

   Lainaa

  48. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Joskus julkinenkin puoli yllättää aktiivisuudellaan. Vuosia sitten talvella kärsin ihottumasta ympäri vartaloani. Olin sitä jonkin aikaa katsellut, mutta alkoi olla niin kutisevaa ja joka paikassa, että soitin sitten ajanvaraukseen. Soitin illalla, koska päivisin en ehtinyt/muistanut, mutta siis Tampereella ainakin tuolloin soitettiin yhteen numeroon jossa hoitaja diagnosoi ja varaa sitten ajan. Noh, miespuolinen sairaanhoitaja kyseli. Kutiseeko? Onko näppylää joka puolella? Onko levinnyt nopeasti, onko ollut jo pitkään? Ja joo, kutisee, pientä näppylää on joka paikassa jo muutaman viikon levinneenä, on hieman epämukava olo, josko saisi lähipäiville lääkäriajan. Hemmo komensi Acutaan! Totesin, että eihän tämä akuutti asia ole, mutta hän ei suostunut varaamaan aikaa vaan käski suoraan päivystykseen, kello taisi olla 20 illalla. Sinne siis, ilmoittauduin ja sanoin että tänne käskettiin, ja vastaanotossa luettiin tiedoistani muistiinpanot ja ohjattiin istumaan. Odotin aikani, toista tuntia, pääsin lääkäriin ja selostin asiani hieman nolona, koska kutiava ihottuma ei ole akuutti asia, saati päivystystä vaativa, mutta ajanvarausta ei oltu suostuttu tehdä. Lääkäri katsoi ihottumaa, nyökkäsi että pakkassäästä johtuvaa lievää atopiaa ja määräsi rasvaa. Kysyin, miksiköhän minut käskettiin saman tien päivystykseen. Lääkäri kertoi, että puhelimen sairaanhoitaja oli epäillyt minulla kokovartaloherpestä, jolloin tilanne olisi ollut jo kriittinen kun "rakkuloita" olisi ollut jo viikkojen ajan. En tiedä miten lievästi kutisevista näpyistä oli tämän diagnoosin repinyt, lääkärin kanssa kyllä naurettiin tälle. Mutta ainakin olivat ottaneet vaivani tosissaan - lievästi sanottuna!

   Lainaa

  49. Hämärä maahinen 4.10.2022 19:45
   Tulos: +52 (52 ääntä)
   Menin lääkäriin koska olkapää meni jatkuvasti sijoiltaan. Kuvailin kuinka meni ensimmäisen kerran sijoiltaan ja ammattilainen veti sen takaisin paikoilleen. Sen jälkeen olkapää löystyi ja meni useammin sijoiltaan ja laitoin takaisin paikoilleen. Lääkäri totesi vain että se on venähtänyt ja sanoi että antaa Burana kuurin. Totesin ettei taida olla venähtänyt jos erottuu selkeästi se luu mitä vasten olkapään pitäisi olla ja parin sormen leveyden verran alempana on olkapää. Ja käsi ei ottanut oikein mitään käskyjä vastaan, sormet sentään liikkui. Ei vieläkään meinannut uskoa. Lopulta uskoi ja sama Burana kuurin kuitenkin. Vaikka kuinka sanoin ettei se kipu ole yhtä iso ongelma kuin se että perkele herään öisin siihen ja en voi tehdäkään oikein mitään ilman että se menee sijoiltaan. Ei auta. Noh seuraava lääkäri vähän myöhemmin. Tällä kertaa yksityisellä puolella. Taas sama homma. Ei halua uskoa. Ei millään. Ärsytti niin nykäisin olkapään sijoiltaan. Alkoi uskoa. Magneettikuvaus ja Buranaa. Taas kerran Buranaa. Kuvien otannan jälkeen lepoa 6 viikkoa ja vähän kuntouttavia liikkeitä. Noh eipä se tietysti auttanut. Tutulle lääkärille lähetin sitten kuvat. Totesi heti että leikkaukseen ja äkkiä, koko ajan vaurioitunut lisää. Luotto terveydenhuollon toimintaan kyllä hävisi

   Lainaa

  50. Validi mansikka 4.10.2022 20:15
   Tulos: +1 (43 ääntä)
   Palava maito: Lohduttavaa lukea näitä muidenkin kokemuksia lääkäreistä. Itselläni iski yläasteen alussa ärhäkkä flunssa, mutta valkoisten peitteiden ilmestyttyä nieluun totesimme, että kyseessä on aika varmasti angiina ja suuntasimme lääkäriin. Lääkäri sitten kurkkasi suuhun ja ilmoitti kyseessä olevan pusutauti. [...]
   Ihan hyvin olisi voinut olla "pusutautikin", lähes kaikki ihmiset sairastavat mononukleoosin jossain vaiheessa elämäänsä, pussailivat tai eivät, ja myös sen oireena on peitteet nielussa. Nimitys pusutauti tulee siitä, että tauti leviää syljen välityksellä. Turhaan siis nolostelit.

   Lainaa

  51. Itseasiassa 4.10.2022 20:44
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   Kerran menin työterveydessä lääkärille ja sisään astuttuani lääkäri ensimmäisenä huokaisi jotenkin poikkeuksellisen syvään. Alkoi heti istuuduttuani jotenkin maanittelemaan, että oliko tuo nyt hyvä ratkaisu ja olisiko sitä pitänyt yhdessä suunnitella ja keskustella jne. Olin aika hämilläni ja ihmettelin, mistä me oikein hyvin puhutaan. Lääkäri katsoi näyttöään ja kysyi nimeäni. Nähtävästi me keskusteltiin jonkun toisen henkilön mielialalääkkeiden spontaanista lopetuksesta. Toisella kertaa menin ihan eri asialla toiselle lääkärille. Olin lähinnä väsynyt ja jonkun taudin jälkioireissa. Lääkäri alkoi myötätuntoisesti jutella, että kyllähän tällaiset ratkaisut aina sattuvat ja kyllä elämä tästä jatkuu ja muuta kummallista. Taas olin aika pihalla, että ei kai joku perus vähän pitkittynyt vatsatauti tarvitse hirveätä lohdutusta. Lopulta selvisi että mun tiedoissa luki, että mulle on tehty abortti. Muuten hyvä, mutta sellaista en ole ikinä teettänyt, jostain syystä minut eteenpäin ohjannut hoitaja oli tehnyt väärän kirjauksen. Sain avun oikeaan vaivaan, mutta eipä tullut ikinä tarkistettua jäikö tuo sinne historiaani. Omakantaakaan ei vielä ollut olemassa.

   Lainaa

  52. Sutki paarma 4.10.2022 23:35
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Taitaa tuo yksityinen vs julkinen riippua aika paljon paikkakunnasta. Sen mitä olen nähnyt niin isommissa kaupungeissa toimii ihan kelvollisesti, mutta kokemukseni pikkukaupungin terkkarista on lähinnä arpapeliä. Siellä ne lääkärit ovat kaikki jotain lyhytaikaisia sijaisuuksia joista ei koskaan tiedä onko just valmistunut ekassa työharjoittelussa vai mitä. Samaan lääkäriin en ole toistamiseen törmännyt pariinkymmeneen vuoteen. Hoitajat sentään vähän pysyy. Ajanvaraus on tunti arkiaamuisin, sen jälkeen sieltä ei vastata puhelimeen. Ai olet töissä siihen aikaan, no se on voi voi. Päivystyksessä jonotat tuntikausia, vaikka potilaita ei riitä edes yhden käden sormille. Yksityisellä sen sijaan on aina sujunut hyvin. Ja jos ei sujuisi, voi vaihtaa lääkäriä. Valinnanvapaus, ei tarvitse tyytyä siihen mitä sijaisruletista tällä viikolla on tullut. Toivoa sopii että hyvinvointialuehärdelli toisi vähän tasa-arvoa tähän. Mutta en pidätä hengitystäni.

   Lainaa

  53. Säpevä manaatti 4.10.2022 23:38
   Tulos: +11 (31 ääntä)
   Nykypäivänä minua hermostuttaa lääkärille meno, kun lääkärin suomalainen nimi ei takaa sitä, että saisin lääkärin, joka puhuu selkeästi suomenkieltä. Tuskallista siksi, kun mulla on huono kuulo, enkä saa aina suomalaisten selkeästä puheestakaan selvää, niin sit ku tulee lääkäri, joka puhuu vielä epäselvemmin sönkäten. Asiaa ei ole auttanut yhtään sekään, että vaikka itse selkeästi kerron syyn miksi olen vastaanotolla, nää ulkomaalaistaustaiset lääkärit eivät kielimuurin takia ymmärrä mitä heille sanoo, vaikka puhuisi selkeästi ja rauhallisesti. Lapsuudesta muutenkin jäänyt kivat traumat lääkärireissuista, niin ei se nykypäivänkään tilanne oo yhtään kiva, kun ei potilas ja lääkäri eivät ymmärrä toistensa puhetta. Pitääkö supisuomalaisenkin hankkia nykyään lääkäriin tulkki, jotta lääkäri ymmärtäisi miksi potilas on hakeutunut hoitoon?!

   Lainaa

  54. Kalteva tornitalo 5.10.2022 1:45
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Minullakin on jokin huulten turvotustaipumus, joka iskee aina öisin, kestää viikkoja ja huulet sykkii kivusta, tulipunaisena ja valuen kudosnestettä. Allergialääke ei koskaan auttanut, joten erään kerran vaivan uusiessa hakeuduin työterveyslääkärille. Lääkäri vain naureskeli, että mitä sinä tänne tulet, monet naiset maksaisivat noista huulista! 🙄 Työnantajan vaihduttua hakeuduin uudestaan selvitykseen vaivan uusiessa ja pääsin ihotautilääkärin arvioon. Se tehtiin osin valokuvien perusteella, kun ei sattunut tulemaan juuri oikeaan aikaan kohtausta. Mitään ei selvinnyt, kunhan suljettiin vakavat vaihtoehdot pois, mutta tämän käynnin seurauksena hoitosuhde oli edelleen aktiivinen kun sain seuraavan kohtauksen. Soitin että voinko tulla suoraan käymään paikalla, kun muuta kautta viive on liian pitkä. He ottivat minut ylimääräiseksi ja vaikka turvotuksen syy on edelleen epäselvä, sain täsmähoidoksi kortisonikuurin. Ja sillä tämä turvotus kuivaa kasaan alle kahdessa tunnissa, ja muistelen enää vain kauhulla millaisia kipuja se kahden, kolmen viikon turvotus aiheutti.

   Lainaa

  55. Vyölaukkuun pukeutunut lisko 5.10.2022 7:22
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Kykenemätön peura: Samaa mieltä. Paljon mieluummin asioisin lääkärin kanssa, joka myöntää, ettei tiedä kaikkea, mutta selvittää asioita kuin lääkärin, jonka asenne on jo valmiiksi, että potilas on turha saikkuttaja, jota vaivaa ainoastaan laiskuus. Nykyään on aika turha olettaa, että kukaan tietää mistään ihan kaikkea [...]
   Komppaan. Yksityisellä koettu hoidon paremmuus liittyy usein siihen, että siellä pääsee helpommin suoraan erikoislääkärille, kun julkisella pitää mennä yleislääkärin kautta. Hyvä yleislääkäri toki on korvaanaton, koska hän tunnistaa myös, minkä erikoisalan piiriin potilaan vaiva kuuluu ja vältytään tässäkin ketjussa kuvatulta ravaamiselta eri luukuilla. Valitettavasti vain pitkään jatkunut säästäminen julkisesta terveydenhuollosta tarkoittaa, että tk:n puolelle päätyy paljon suht kokemattomia nuoria lääkäreitä ja kokeneemmistakin tulee työhönsä leipääntyneitä. Uupumus kyynistää. Osa on toki vain muuten tonttuja. Sitten on hyviäkin, joiden ammatillinen itsetunto kestää myös myöntää, ettei tiedä kaikkea mutta voi selvittää tai ohjata edelleen.
   Olen itse kohdannut myös yksityisellä sangen monenlaista menijää ja monen lääkärin ongelma vaikuttaa olevan, että he päättävät potilaan ongelman laadun parista sanasta ja sen jälkeen kuunteleminen loppuu siihen. 

   Lainaa

  56. Sotaisa vihannes 5.10.2022 10:18
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Olisin utelias tietämään, onko tuohon Janin päivitykseen joku sukulainen kommentoinut mitään, kuten kysymyksiä kenen läheisen kuoleman yhteydessä tämä tapahtui jne. Kommenttien poisjättäminen kielii keksitystä tarinasta, mikä kävisi ehkä julkaisun kommenteista ilmi

   Lainaa

  57. Kahvia juova gerbiili 5.10.2022 10:39
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Sutki paarma: Lähde väitteelle "Alko on yksi maailman suurimmista viinin sisäänostajista?" Tässä koko maassa on maailman mittakaavassa vain keskiverto suurkaupungin verran asukkaita, joten kuulostaa omituiselta että täällä olisi yksi maailman suurimmista yhtään minkään ostajista. Eikä kukaan mitään [...]
   Saattaa selittyä sillä, että muualla maailmassa alkoholimonopolit on suhteellisen harvinaisia, eikä monella muulla alkoholinmyyjällä ole yhtä laajaa myymäläverkostoa (Alkolla 514). Siinä saa ostaa muutaman pullon, että saadaan nuo hyllyt täytettyä.

   Lainaa

  58. Kulkeva hedelmä 5.10.2022 13:57
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Validi mansikka: Ihan hyvin olisi voinut olla "pusutautikin", lähes kaikki ihmiset sairastavat mononukleoosin jossain vaiheessa elämäänsä, pussailivat tai eivät, ja myös sen oireena on peitteet nielussa. Nimitys pusutauti tulee siitä, että tauti leviää syljen välityksellä. Turhaan siis nolostelit.
   Tarinan pointti taisi kuitenkin olla se, että lääkäri ei kuunnellut tässä tilanteessa potilasta ja heitti aika räikeän yleistyksen. Pusutauti ja angiina muistuttavat todella paljon toisiaan, mutta vain toinen tarttuu pelkästään syljen välityksellä. Tietenkin sylkeä voi vaihtua muillakin tavoilla, kuten esimerkiksi jakamalla lusikan vanhemman kanssa, mutta tässä tilanteessa lääkäri teki diagnoosinsa pelkästään potilaan iän perusteella.

   Lainaa

  59. Tulos: +21 (21 ääntä)
   Hitsi että tekee kyllä pahaa lukea näitä huonoja lääkärikokemuksia.

   Lainaa

  60. Nuutunut kivi 5.10.2022 22:00
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Kirpeä kielo: Minulla oli jaloissa nivelet niin tulehtuneet, että en voinut laskea jalkoja lattialle kunnolla, saati kävellä ilman kyynärsauvoja. Reumavasta-aineita ei ollut verikokeessa, joten lääkäri meinasi ihan samalla tavalla vain jättää minut hoidotta! Että turha minun sitten uudelleen tulla, kun ei hän [...]
   Reumavasta-aineethan ei näy läheskään kaikilla reumaa sairastavilla.

   Lainaa

  61. Platku henkilö 6.10.2022 2:00
   Tulos: +9 (13 ääntä)
   Pelimies25senttiä: Ei mene Janin tarinointi nyt kyllä läpi, mutta parempi onni ensi kerralla!
   Totta tai ei mutta nauratti. Vähän liikaakin. T. mustan huumorin ystävä.

   Lainaa

  62. Suomalainen 6.10.2022 15:21
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   Juotava viini ei taivu "viintä", ainoastaan nuolikoteloa tarkoittava viini taipuu. Joten juu, viintä saa ostaa nimenomaan muualta kuin Alkosta.

   Lainaa

  63. Huokea kirjohylje 6.10.2022 16:56
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Liekö kyseessä sama Jan kuin tässä? Jopas hänelle sattuu ja tapahtuu! https://www.feissarimokat.com/2022/08/rakkaat-naapurit-osa-73/

   Lainaa

  64. Tulos: +14 (14 ääntä)
   Mulle ilmestyi päähän teini-ikäisenä koholla oleva, kipeä ja vähän violetinsävyinen patti. Terveyskeskuksessa sitä ihmettelivät, pyysivät oikein kollegoita katsomaan ja arvailemaan kovaan ääneen ("On kyllä jännä, toi väri on kyllä jotenkin hämäävä..."). Inttivät, että olenko lyönyt sen johonkin (en ollut). Käskivät katsella pari viikkoa, "jos kuitenkin oot lyönyt sen johonkin". No äiti hermostui ja vei lopulta yksityiselle, jonka vastaanotolla kesti yhteensä noin 5min ja diagnoosi oli selvä, hemangiooma, ns. hyvänlaatuinen verisuonikasvain tms. Ja ainoana vaihtoehtona sen leikkaaminen.

   Lainaa

  65. Piparjuuri 7.10.2022 0:20
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Harmaa kivi:   Olen käynyt huumeseuloissa siinä tusinan kertaa, koska hain hoitoa masennukseeni. Terapeutti sai selville, että asuin aikanaan maassa, jolla on maine. (Pyydettiin kertomaan missä vika, joten saivat selville, että huonon olon syynä oli aika luultavasti hollantilainen eksäni, joka oli väkivaltainen, [...]
   Huhhuh mikä asenne, alkoipa ärsyttää. Niin kuin nämä muutkin stoorit täällä kommenteissa.
   Täällä Alankomaissa on vähän että määrätään Buranaa vain kaikkeen, että kyllä se siitä. Ja sitten pitää vielä olla kaikille pakollinen kallis yksityinen sairausvakuutus, joka ei edes kata kaikkea -.- sen siitä saa kun terveydenhuoltoasiat on yksityistetty.
   Suomessa taas... Olin koko lukion ajan vakavasti masentunut, itsetuhoinen ja itsemurhan partaalla, ja kun viimein menin psykiatrille niin vastaus oli että "et sä oo voinut noin kauan olla masentunut kun et oo tänne aiemmin tullut" ja "et sä voi olla noin masentunut kun sulla menee noin hyvin koulussa". Sain sentään masennuslääkkeet, jotka yhdessä parin välivuoden ja uusien kuvioiden kanssa auttoivat ulos masennuksesta. Vituttaa vieläkin ajatella sen psykiatrin asennetta, varsinkin kun olen nykyään psykologian tutkija, niin on jopa asiantuntijuutta aiheesta.

   Lainaa

  66. Kärkäs seppä 12.10.2022 9:06
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Mulla on hyviä ja huonoja kokemuksia sekä kunnalliselta että yksityiseltä puolelta. On ollut sekä "No onpas outoa. En yhtään tiedä, mikä tämä voi olla. Hei hei." Ja "No onpas outoa. En yhtään tiedä, mikä tämä voi olla. Täytyy tutkia ja keskustella kollegoiden kanssa." Ehkä olen kuitenkin saanut parempaa hoitoa julkisen kautta, vaikka ajan saaminen kestääkin. Yksityiselle pääsee jokainen, joka maksaa eli sinne menee myös paljon asiakkaita, jotka olisi hoitajakin osannut ohjata ilman lääkäriaikaa. Jos se kyynistää lääkäreitä, kun joutuu hoitamaan asioita, jotka eivät vastaa omaa koulutustasoa? Kerran menin yksityiselle vaivasta X. Lääkäri intti, että se johtuu ihan selvästi siitä, että olen tehnyt asiaa Y. Ei auttanut, vaikka sanoin, etten ole tehnyt mitään sellaista. Hoitona oli se, että lopetan tämän asian Y tekemisen. Turha käynti. Kiva maksaa siitä. Vaikka kävisi työterveyden kautta eikä itse joutuisi maksamaan, ärsyttää työnantajan puolesta. Julkiselta hyvä kokemus. Menin hoitajalle asiasta X. Seuraavana päivänä olin lääkärissä ja sitä seuraavana ultrassa ja verikokeissa. Asia selvisi äkkiä, hoito saatiin ajoissa alkuun ja kohtelu oli hyvää. Yleensä nuoret lääkärit ovat olleet parempia. He osaavat kohdata ihmisen, tutkivat tarkkaan ja konsultoivat kokeneempia lääkäreitä. Vanhemmilla lääkäreillä tuntuu olevan usein se asenne, että yleensä vaivat ovat vaarattomia ja paranevat Buranalla.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: alko, hautaustoimisto, hoplop, huonekalut, kaatopaikka, koirat, lääkäri, parveke, trimmaus, viini

 • Uusimmat

 • Kategoriat