Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Energiakriisi, osa 2

Sähkölasku nollaan kaupungin vinkeillä.
Energiakriisi, osa 2

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 58 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +860 (876 ääntä)
   Kyllä, pidän Juhaa vähäjärkisenä.

   Lainaa

  2. Timmi makkara 18.10.2022 0:11
   Tulos: -34 (214 ääntä)
   Karego-at: Kyllä, pidän Juhaa vähäjärkisenä.
   Joo, eiköhän tullut selväksi Juhan mielenterveys.

   Lainaa

  3. Sävelletty pulu 18.10.2022 0:30
   Tulos: +548 (554 ääntä)
   Tokmanni on tuohon vielä vastannut että "Hei Juha! Emme pidä." Arvostan.

   Lainaa

  4. Tulos: +51 (155 ääntä)
   There's no free lunches. Me työssäkäyvät veronmaksajat saamme maksaa näiden Juhien "ilmaiset" oikeusavustajavisiitit - onneksi tuskin monikaan näiden järjen jättiläisten case ikinä oikeuteen asti päätyy.

   Lainaa

  5. Triviaali pähkinä 18.10.2022 0:49
   Tulos: +549 (555 ääntä)
   Karego-at: Kyllä, pidän Juhaa vähäjärkisenä.
   MIKSI ERIKSEEN KIRJOITTELET MEILLE PÄIVÄN SELVÄÄ ASIAA?

   Lainaa

  6. Juokseva karjalanpiirakka 18.10.2022 0:54
   Tulos: +189 (201 ääntä)
   Vähän veikkaan, ettei se oikeudenkäynti nyt ihan ilmaiseksi järjestyisi…

   Lainaa

  7. Tulos: +67 (97 ääntä)
   Sähkön hinta on minulle täysi mysteeri. Tuotantokulut on X. Myyntihinta on XHJVBKBK. Sähköä ei voi varastoida kuten timantteja tai viljaa ja keinotekoisesti pitää hintaa yllä, joten kuinka sen hinta voi vaihdella tuhansia prosentteja?

   Lainaa

  8. Urbaani fretti 18.10.2022 2:07
   Tulos: +268 (268 ääntä)
   Myynti-Kikka, Tokmannin uusi maskotti.

   Lainaa

  9. Jääkaapissa on luovuttaja 18.10.2022 4:42
   Tulos: +188 (264 ääntä)
   Timmi makkara: Joo, eiköhän tullut selväksi Juhan mielenterveys.
   Eiköhän jo vihdoin lopeteta mielenterveyden käyttö lyömäaseena.

   Lainaa

  10. Pilkkopimeä joutsen 18.10.2022 6:53
   Tulos: +84 (84 ääntä)
   Juokseva karjalanpiirakka: Vähän veikkaan, ettei se oikeudenkäynti nyt ihan ilmaiseksi järjestyisi…
   Juu, ei sitä oikeusapua ihan joka asiaan saa. Tarve pitää perustella, vaikka kynnys aika matala onkin. Lisäksi vastapuolen kulut pitää silti maksaa, jos häviää juttunsa. Tämä ei tosin ole mikään pelote, jos on jo menettänyt luottotietonsa ja tuloja ei ole.

   Lainaa

  11. Tulos: +171 (185 ääntä)
   Sävelletty pulu: Tokmanni on tuohon vielä vastannut että "Hei Juha! Emme pidä." Arvostan.
   Parempi olisi ollut "Emme ensin pitäneet".

   Lainaa

  12. Tulos: +209 (223 ääntä)
   Missä on Asiakaspalvelu Suomi silloin kun sille olisi tarvetta.

   Lainaa

  13. Häikäilemätön myyrä 18.10.2022 7:07
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Taisi olla Harrin tuotantotaulukossa Olkiluoto 3 tyhjäkäynnillä tai sitten muut ydinvoimalaitokset vajaalla teholla. Suomen ydinvoimalaitosten sähköteho on yhteensä jonkin verran yli 4200 MW joten 2671 MW ei ole lähelläkään täyttä tehoa.

   Lainaa

  14. Puli paarma 18.10.2022 7:12
   Tulos: +51 (59 ääntä)
   Megamaani: Sähkön hinta on minulle täysi mysteeri. Tuotantokulut on X. Myyntihinta on XHJVBKBK. Sähköä ei voi varastoida kuten timantteja tai viljaa ja keinotekoisesti pitää hintaa yllä, joten kuinka sen hinta voi vaihdella tuhansia prosentteja?
   Juuri siksi sen hinta vaihtelee, koska varastoimalla sen kulutushuippuja ja tuotantoa ei pysty tasaamaan. Korkea hinta taas johtuu mm. päästökaupasta, sähköpörssistä ja putlerista. Päästökaupan vuoksi fossiilisilla tuotettu energia on kallista. Putlerin vuoksi kaasulla tuotettu energia on pirun kallista. Ja sähköpörssin vuoksi kaikesta sähköstä pitää velottaa kalleimman tuotantotavan mukaan, vaikka se sataisi ilmaiseksi taivaalta.

   Lainaa

  15. Keskisuuri puhveli 18.10.2022 7:14
   Tulos: -81 (87 ääntä)
   Pilkkopimeä joutsen: Juu, ei sitä oikeusapua ihan joka asiaan saa. Tarve pitää perustella, vaikka kynnys aika matala onkin. Lisäksi vastapuolen kulut pitää silti maksaa, jos häviää juttunsa. Tämä ei tosin ole mikään pelote, jos on jo menettänyt luottotietonsa ja tuloja ei ole.
   Kyllä sen joka asiaan saa jos juttu oikeuteen asti etenee, mutta jos lähdet syyttämään tokmannia mainostuksesta niin voi olla, että ei sinne oikeuteen asti päästä. Juhalla on tuossa kylä pointtinsa ennen kun suuttuu tokmannin vastauksesta. Selvästihän tuossa tokmanni mainostaa oman halpis ledisarjan sähkön kulutusta et hakekaa meiltä kun ei kuluta juuri mitään. Jos tässä ei olisi mainostettua mitään niin olisi ilmoitettu x merkin valooilla laskettu ja muutenkin tää on pelkkää huomionhakua/tokmannin mainostusta, että joulun alla hakee huomion laskemalla ledien kulutusta jota on laskettu yleisesti jo ainakin 10v kun ledi lamput ovat yleistyneet ihan joka käytössä.

   Lainaa

  16. Tulos: +13 (21 ääntä)
   Megamaani: Sähkön hinta on minulle täysi mysteeri. Tuotantokulut on X. Myyntihinta on XHJVBKBK. Sähköä ei voi varastoida kuten timantteja tai viljaa ja keinotekoisesti pitää hintaa yllä, joten kuinka sen hinta voi vaihdella tuhansia prosentteja?
   Sillä tätä selitetään, että hinnan määrää kysyntä, ei tuotantokustannukset. Siksi sähkö on ajoittain käytännössä ilmaista (esim. tuulisena yönä), jos tuotantoa on hetkellisesti yli normaalin kulutuksen, pyritään halvalla hinnalla lisäämään kulutusta. Korkea hinta taas johtuu siitä, että sähköstä on pulaa, ja se myydään sähköpörssissä "eniten tarjoavalle", vaikkapa Saksaan. Sitä en kuitenkaan ymmärrä, että jos sähköstä kilpaillaan niin paljon, että hinta on noussut kymmenkertaiseksi, pitäisi sen tarkoittaa että joku jää ilman sähköä. Kuka/mikä tämä joku on? En ole törmännyt uutisiin, että sähkö olisi oikeasti loppunut kesken, vain pelotteluihin että talvella tulee loppumaan.

   Lainaa

  17. Tulos: +208 (210 ääntä)
   Siis mikä ongelma on, että kauppa mainostaa ajankohtaista tuotetta ajankohtaisella tavalla? Ihanko oikeasti joku suuttuu, kun kauppa yrittää saada asiakkaita (erittäin asiallisella tavalla) ja pyörittää bisnestään?

   Lainaa

  18. Viitseliäs henkilö 18.10.2022 8:27
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Jos megawattitunti on 329 euroa, niin millä ilveellä tuo on laskenut kilowattitunnin hinnaksi yli 40 senttiä?

   Lainaa

  19. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Viitseliäs henkilö: Jos megawattitunti on 329 euroa, niin millä ilveellä tuo on laskenut kilowattitunnin hinnaksi yli 40 senttiä?
   +ALV

   Lainaa

  20. Itseasiassa 18.10.2022 8:44
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Juhalle myös yhdyssanat ovat ilmaisia. Jotain tasa-arvoista Tokmannin kanssa.

   Lainaa

  21. Vihanta soturi 18.10.2022 9:36
   Tulos: +24 (24 ääntä)
   Megamaani: Sähkön hinta on minulle täysi mysteeri. Tuotantokulut on X. Myyntihinta on XHJVBKBK. Sähköä ei voi varastoida kuten timantteja tai viljaa ja keinotekoisesti pitää hintaa yllä, joten kuinka sen hinta voi vaihdella tuhansia prosentteja?
   Vastasit itse kysymykseesi. Koska sähköä on kallista varastoida, sitä ei vielä laajassa mittakaavassa tehdä. Tuotanto vaihtelee johtuen pääasiassa tuulivoimasta, aurinkosähköstä ja vesivoimasta ja myös kysyntä vaihtelee eri vuorokauden ja vuodenaikojen suhteen. Kun tuotanto on pientä ja kysyntä suurta, nousee hinta rajusti, koska niin monet haluavat tai tarvitsevat sähköä. Välillä sitten tarjonta on suurta ja kysyntä pientä, jolloin hinta laskee nollaan tai jopa negatiiviseksi.

   Lainaa

  22. Synnyttävä salaatti 18.10.2022 10:07
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   Hauskinta on se kun paikallisen sähköyhtiön pomo kertoo haastattelussa yhtiönsä tekevän roimaa tulosta nykyisillä sähkönhintojen korotuksilla, ja kieltää että sähkönhintojen laskeminen auttaisi kuluttajaa nykyisessä tilanteessa. Mikäs siinä jos työsuhde-etuihin kuuluu halvempi sähkö ja palkka heiluu kymppitonnissa joka kuukausi.

   Lainaa

  23. Kuuma mustikka 18.10.2022 10:21
   Tulos: +26 (30 ääntä)
   Megamaani: Sähkön hinta on minulle täysi mysteeri. Tuotantokulut on X. Myyntihinta on XHJVBKBK. Sähköä ei voi varastoida kuten timantteja tai viljaa ja keinotekoisesti pitää hintaa yllä, joten kuinka sen hinta voi vaihdella tuhansia prosentteja?
   Sähkön hinta vaihtelee (muun muassa), KOSKA sitä ei voi varastoida, ei siitä huolimatta.
   Vilja ja timantit ovat todella huono vertailukohde sähkölle, koska niiden kysyntä pysyy koko ajan lähes tasaisena (ja tuotantokin huomattavasti tasaisempana kuin sähkön).

   Lainaa

  24. Osallistava seppä 18.10.2022 10:42
   Tulos: -9 (21 ääntä)
   Keskisuuri puhveli: Kyllä sen joka asiaan saa jos juttu oikeuteen asti etenee, mutta jos lähdet syyttämään tokmannia mainostuksesta niin voi olla, että ei sinne oikeuteen asti päästä. Juhalla on tuossa kylä pointtinsa ennen kun suuttuu tokmannin vastauksesta. Selvästihän tuossa tokmanni mainostaa oman halpis [...]
   Moi Juha!

   Lainaa

  25. Muoviin hukkuva hauki 18.10.2022 10:55
   Tulos: -21 (31 ääntä)
   Voisiko joku kertoa mikä moka tuossa ekassa on?

   Lainaa

  26. Lemuava pupu 18.10.2022 11:03
   Tulos: +77 (79 ääntä)
   Muoviin hukkuva hauki: Voisiko joku kertoa mikä moka tuossa ekassa on?
   Pistorasiaa ei pidä sentään seinästä ottaa pois; sähkölaitteen pistoke riittää (eli töpseli).

   Lainaa

  27. Lemuava pupu 18.10.2022 11:25
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Muoviin hukkuva hauki: Voisiko joku kertoa mikä moka tuossa ekassa on?
   Pistorasiaa ei sentään seinästä pois oteta, sähkölaitteen pistoke riittää.....

   Lainaa

  28. Tulos: +104 (104 ääntä)
   Myyntikikka? Voittoa tavoittelevalta kaupan alan yritykseltä, jonka tarkoitus on myydä ihmisille tavaroita? ... Ei kai sentään.

   Lainaa

  29. Tulos: +44 (44 ääntä)
   Oikeuden... ... ... 😴 ... ... ... käynti.

   Lainaa

  30. Tulos: -23 (31 ääntä)
   Vihanta soturi: Vastasit itse kysymykseesi. Koska sähköä on kallista varastoida, sitä ei vielä laajassa mittakaavassa tehdä. Tuotanto vaihtelee johtuen pääasiassa tuulivoimasta, aurinkosähköstä ja vesivoimasta ja myös kysyntä vaihtelee eri vuorokauden ja vuodenaikojen suhteen. Kun tuotanto on pientä ja [...]
   Kovastippa on tuuli tyyntynyt ja aurinko pilven takana koko ajan verrattuna viime vuorteen. kun sähkön hinta on monin kertainen. Vai onko niin, että sähköautot ja pyörät ovat nostaneet kulutuslukemat taivaisiin? Uskottavampaa on, jos joku kertoisi että sähköputket vuotavat ja sähkö valuu hukkaan.

   Lainaa

  31. Tulos: +56 (56 ääntä)
   Tuliko Juhalle yllätyksenä että voittoa tavoitteleva kaupallinen yritys mainostaa tuotteitaan? Ei mainostaminen ole mitenkään laitonta.

   Lainaa

  32. Sievistelevä mansikka 18.10.2022 12:04
   Tulos: -47 (53 ääntä)
   Sävelletty pulu: Tokmanni on tuohon vielä vastannut että "Hei Juha! Emme pidä." Arvostan.
   En arvosta. Epäammattimaista lähteä kinaamaan tylsän provon kanssa. Tottakai se on mainos. Sitähän kaupat tekee, mainostaa tuotteitaan. Mitä sitten jos joku mainoksen perään kommentoi että se on mainos. No shit, Sherlock. Outoa, että jonkun työntekijän mielestä sitä piti lähteä puolustelemaan.

   Lainaa

  33. Harmaa kivi 18.10.2022 12:18
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Jääkaapissa on luovuttaja: Eiköhän jo vihdoin lopeteta mielenterveyden käyttö lyömäaseena.
    Luin tässä kirjaa "Suomen historian jännät naiset", jonka eräs luku alkaa "Vuonna 123 sejase tuli hulluksi" (pahoittelen epätarkkaa lainausta, kirja piti palauttaa jo). Ensimmäinen reaktioni oli "ei saa sanoa 'tulee hulluksi', pitäisi sanoa 'mt-ongelma' tms". Vaan juttu jatkuu -hän ja seuraajansa saivat päähänsä hakata ihmisten ruumiista lukuisia osia irti, ja kantaa ne metsälähteeseen, sillä teorialla, että näin lähteestä nousisi kulta-aarre. Joten joo, tulla hulluksi kuulostaa itse asiassa ihan oikealta, useimmat mt-ongelmaiset eivät tee näin. 
     Nykyisin meillä on alkemian lisäksi kemia, astrologian lisäksi astronomia, ja niin edelleen -eli täyspäisempi versio samasta teemasta. Myös mt-ongelmista on tullut "salonkikelpoisia" -niitä voi hoitaa, eivätkä niistä kärsivät käyttäydy mitenkään poikkeuksellisen antisosiaalisesti. (Minä mukaan lukien). Ehkä pitäisi olla erikseen ongelmat, jotka ovat sairauksia siinä missä jokin muukin, ja sitten tosiaan se sekoaminen, jolloin alkaa käyttäytyä niin, ettei tekisi mieli olla samassa huoneessa? 

   Lainaa

  34. Impotentti kurkku 18.10.2022 14:50
   Tulos: +29 (33 ääntä)
   Sievistelevä mansikka: En arvosta. Epäammattimaista lähteä kinaamaan tylsän provon kanssa. Tottakai se on mainos. Sitähän kaupat tekee, mainostaa tuotteitaan. Mitä sitten jos joku mainoksen perään kommentoi että se on mainos. No shit, Sherlock. Outoa, että jonkun työntekijän mielestä sitä piti lähteä puolustelemaan.
   Se on asiakaspalvelua ja käsittääkseni yleinen käytäntö on vastata pääasiassa kaikkiin viesteihin, eikä sitä osaa jokaisesta sanoa mitä kenenkin päässä liikkuu.

   Lainaa

  35. Madoton seepra 18.10.2022 16:55
   Tulos: -8 (18 ääntä)
   Iso Hoo: There's no free lunches. Me työssäkäyvät veronmaksajat saamme maksaa näiden Juhien "ilmaiset" oikeusavustajavisiitit - onneksi tuskin monikaan näiden järjen jättiläisten case ikinä oikeuteen asti päätyy.
   Me työssäkäymättömät eläkeläisveronmaksajat osallistumme isommalla veroprosentilla Juhien oikeusapuun, koska eläkeläisiltä puuttuu työssäkäyvän verovähennysoikeus.
   Saatana.

   Lainaa

  36. Kirpeä Ahven 18.10.2022 17:22
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Häikäilemätön myyrä: Taisi olla Harrin tuotantotaulukossa Olkiluoto 3 tyhjäkäynnillä tai sitten muut ydinvoimalaitokset vajaalla teholla. Suomen ydinvoimalaitosten sähköteho on yhteensä jonkin verran yli 4200 MW joten 2671 MW ei ole lähelläkään täyttä tehoa.
   Olkiluoto 3:n tehot ajettiin alas osana käyttöönottoa. Kerkesi välissä pyöriä täydellä teholla, jolloin pörssisähkö olikin paljon halvempaa. Sen teho muuten on juurikin tuo 1600 MW

   Lainaa

  37. Tulos: -3 (7 ääntä)
   Pakko tulla hehkuttamaan, että meillä on sama diili kuin Jannella.

   Lainaa

  38. Eheä mango 18.10.2022 21:13
   Tulos: -45 (53 ääntä)
   Tulinpahan vain tänne leijumaan, että itselläni on vielä 2024 heinäkuulle asti voimassa 4,67c/kWh määräaikainen sopimus! Vituttaako köyhiä? Häh!? ...ja varmaan vituttaa itseänikin sitten 2024 kun täytyy tehdä uusi sopimus :| Ellei sitten saada seuraavissa vaaleissa sellaista hallitusta joka luopuisi noista turhista päästötavoitteista joilla sähkön hintaa on nostettu.

   Lainaa

  39. Rohkea sateenvarjo 18.10.2022 21:22
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Keskisuuri puhveli: Kyllä sen joka asiaan saa jos juttu oikeuteen asti etenee, mutta jos lähdet syyttämään tokmannia mainostuksesta niin voi olla, että ei sinne oikeuteen asti päästä. Juhalla on tuossa kylä pointtinsa ennen kun suuttuu tokmannin vastauksesta. Selvästihän tuossa tokmanni mainostaa oman halpis [...]
   Ihanko itse osasit päätellä, että kauppaketju hakee julkaisullaan huomiota ja tarkoitus on saada tavaraa myytyä!

   Lainaa

  40. Sievistelevä mansikka 18.10.2022 21:38
   Tulos: -13 (17 ääntä)
   Impotentti kurkku: Se on asiakaspalvelua ja käsittääkseni yleinen käytäntö on vastata pääasiassa kaikkiin viesteihin, eikä sitä osaa jokaisesta sanoa mitä kenenkin päässä liikkuu.
   Asiakaspalvelun käytännöt ovat usein typeryyden tyyssija.

   Lainaa

  41. Pöpipää karhu 19.10.2022 0:20
   Tulos: -8 (14 ääntä)
   Maksaako ne valot tuossa esimerkissä ton verran per päivä? Vai per sata päivää?

   Lainaa

  42. Impotentti kurkku 19.10.2022 9:41
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Sievistelevä mansikka: Asiakaspalvelun käytännöt ovat usein typeryyden tyyssija.
   Ja mikähän asia pitäisi tehdä toisin?
   Suurin osa ihmisistä haluaa asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua eli esimerkiksi että viestiin vastataan. Näin asiakaspalvelijana vastaisin tuollaiseen "myyntikikka" -viestiin, sillä ei tuosta osaisi ensimmäisen viestin perusteella sanoa että ei ehkä tarvitse vastata. Joku taas saattaisi suuttua jos ei vastaisi. Enkä nyt tiedä onko kovinkaan oletettavissa että ihminen suuttuu kun kerrotaan että yritysten idea on nimenomaan tavoitella voittoa, sen kun pitäisi olla tiedossa ilmankin.

   Lainaa

  43. Puolikuiva ampiainen 19.10.2022 9:53
   Tulos: +4 (16 ääntä)
   Mutta jos kaikki Suomen kausivalaistus sammutetaan, paljonko säästyy sähköä valtakunnan mittakaavassa? Jos toisessa vaakakupissa on sähköpulan uhka ja toisessa kausivalot (ja Tokmannin liikevaihto) niin miten on? Kummanko valitsee suurin osa? Nythän kehotetaan säästämään kännykän laturin seinässä pitämisestäkin. Kai nyt kausivalot syö enemmän sähköä? Vai syökö? Missä ne konkreettiset esimerkit luuraa?

   Lainaa

  44. Arkkienkeli 19.10.2022 15:42
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   OOmi nosti yksipuoleisesti sähkön kulutushintaa ilmoittamalla siitä kuluttajilleen. Kahdeksan kertaiseksi. Edelliset laskut ovat olleet noin 50-60€ ja seuraava on noin 800€. Olen seurannut OOmin sivuilta kulutustani ja se on jopa alhaisempi kuin vuosi sitten.

   Lainaa

  45. Sievistelevä mansikka 19.10.2022 16:14
   Tulos: -4 (10 ääntä)
   Impotentti kurkku: Ja mikähän asia pitäisi tehdä toisin? Suurin osa ihmisistä haluaa asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua eli esimerkiksi että viestiin vastataan. Näin asiakaspalvelijana vastaisin tuollaiseen "myyntikikka" -viestiin, sillä ei tuosta osaisi ensimmäisen viestin perusteella sanoa että ei ehkä [...]
   Ei siinä edes kysytty mitään.

   Lainaa

  46. Vaikeuksiin ajautunut hampurilainen 19.10.2022 18:25
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Voi vittu, Juha 🤦

   Lainaa

  47. Särkemätön nektariini 20.10.2022 1:24
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Arkkienkeli: OOmi nosti yksipuoleisesti sähkön kulutushintaa ilmoittamalla siitä kuluttajilleen. Kahdeksan kertaiseksi. Edelliset laskut ovat olleet noin 50-60€ ja seuraava on noin 800€. Olen seurannut OOmin sivuilta kulutustani ja se on jopa alhaisempi kuin vuosi sitten.
   ...mutta... jos sun lasku on ollut 50-60e ja siitä tulee kahdeksankertainen, ei se ole 800e. Se olisi 480e jos laskee 60e x 8.
   Ihan sama, kauheeta silti :( omakin soppari pomppasi ja on nyt noin 25c/kwh. Sähkölämmitteinen talo niin eihän se hulluna naurata.

   Lainaa

  48. Harmaa Soturi 20.10.2022 8:44
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Pöpipää karhu: Maksaako ne valot tuossa esimerkissä ton verran per päivä? Vai per sata päivää?
   Yritäpä päätellä. Vai ajattelitko, että niiden käyttö 6h/pv maksaa sadan päivän ajan 0,65€/pv ja kun 100 päivää on kulunut niin kulutus taianomaisesti lisääntyy tai vähenee? (Oletetaan, että se käyttöaika on edelleen 6h/pv.) Tietystikään tuossa ei ole huomioitu sähkön hinnan vaihtelua, eli jos sähkön hinta kymmenkertaistuu, niin sadan päivän aikana kuuden tunnin päälläpito per päivä maksaisikin yhteensä 6,5€, tai jos hinta romahtaa kymmenesosaan, kokonaishinta olisi enää 0,065€.

   Lainaa

  49. Varma hyönteinen 20.10.2022 21:29
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Harmaa Soturi: Yritäpä päätellä. Vai ajattelitko, että niiden käyttö 6h/pv maksaa sadan päivän ajan 0,65€/pv ja kun 100 päivää on kulunut niin kulutus taianomaisesti lisääntyy tai vähenee? (Oletetaan, että se käyttöaika on edelleen 6h/pv.) Tietystikään tuossa ei ole huomioitu sähkön hinnan vaihtelua, eli [...]
   Niin että onko se hinta nyt per päivä vai per sata päivää? Ilmeisesti per päivä, kuulostaa muuten liian edulliselta, kun sinäkään et tuota toista vaihtoehtoa pysty edes käsittelemään vastauksessasi? 
   -eri

   Lainaa

  50. Punahilkka tohtori 21.10.2022 21:16
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Timmi makkara: Joo, eiköhän tullut selväksi Juhan mielenterveys.
   Järjen puute ei liity mielenterveyteen mitenkään.

   Lainaa

  51. Työtön fretti 22.10.2022 11:21
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Punahilkka tohtori: Järjen puute ei liity mielenterveyteen mitenkään.
   Hyvä kommentti. Paitsi että olet täysin väärässä.

   Lainaa

  52. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Varma hyönteinen: Niin että onko se hinta nyt per päivä vai per sata päivää? Ilmeisesti per päivä, kuulostaa muuten liian edulliselta, kun sinäkään et tuota toista vaihtoehtoa pysty edes käsittelemään vastauksessasi?  -eri
   Se on 0.65 euroa YHTEENSÄ sadalta päivältä.
   Nyt vähän valoja päälle. Jooko. Sähkö on sen verran ajankohtainen seikka, jotta ihan perusasiat on jokaisen aikuisen hyvä osata. Lapsille tuo opetetaankin jo peruskoulussa.

   Lainaa

  53. Tulos: +8 (8 ääntä)
   Puolikuiva ampiainen: Mutta jos kaikki Suomen kausivalaistus sammutetaan, paljonko säästyy sähköä valtakunnan mittakaavassa? Jos toisessa vaakakupissa on sähköpulan uhka ja toisessa kausivalot (ja Tokmannin liikevaihto) niin miten on? Kummanko valitsee suurin osa? Nythän kehotetaan säästämään kännykän laturin [...]
   Ei säästy minkään vertaa mahdollisen sähköpulan kannalta. Kännykän laturi vie enemmän kuin esimerkiksi tuo Tokmannin kausivalo.
   Lämmitys ja teollisuus käyttää Sähköä sellaisessa mittakaavassa, jotta pakkaspäivänä edes miljoonan suomalaisen kausivalaistuksen sammuttaminen ei vaikuttaisi kuin promilleja.

   Lainaa

  54. Valvomaton leijona 24.10.2022 23:26
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Kalukilori: Ei säästy minkään vertaa mahdollisen sähköpulan kannalta. Kännykän laturi vie enemmän kuin esimerkiksi tuo Tokmannin kausivalo. Lämmitys ja teollisuus käyttää Sähköä sellaisessa mittakaavassa, jotta pakkaspäivänä edes miljoonan suomalaisen kausivalaistuksen sammuttaminen ei vaikuttaisi kuin promilleja.
   Siis viekö kännykän laturi seinässä (ilman latautuvaa puhelinta) enemmän ku toi Tokmannin led-kausivalo? 
   Oho!! 

   Lainaa

  55. Puolimakea pomelo 24.10.2022 23:30
   Tulos: -1 (1 ääni)
   https://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/ajankohtaista_nyt/koriste-_ja_kausivalot Motiva muuten suosittaa sammuttamaan nekin kausivalot korkean kulutuksen tunteina.

   Lainaa

  56. Ulkoneva kesyaasi 29.10.2022 19:26
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Timmi makkara: Joo, eiköhän tullut selväksi Juhan mielenterveys.
   Näin umpihulluna en haluu että mut niputetaan samaan joukkoon tommosten Juhien kaa.

   Lainaa

  57. Tulos: +1 (1 ääni)
   Miksei liisa osta sit naapuriltaan sähköä vaikka 10c/kwh. Olis molemmille hyvä diili

   Lainaa

  58. Laaja maahinen 7.7.2023 5:28
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Pilkkopimeä joutsen: Juu, ei sitä oikeusapua ihan joka asiaan saa. Tarve pitää perustella, vaikka kynnys aika matala onkin. Lisäksi vastapuolen kulut pitää silti maksaa, jos häviää juttunsa. Tämä ei tosin ole mikään pelote, jos on jo menettänyt luottotietonsa ja tuloja ei ole.
   Menettänyt luottotietonsa😂😂😂🤦🏼‍♀️ Kyllä kaikilla on luottotiedot 🤦🏼‍♀️

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: energia, energiakriisi, hinta, jouluvalot, kausivalot, koristevalot, kulutus, kuva, naapurit, sähkö, sähkölasku, tokmanni, vinkki