Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Koiranomistajat, osa 43

Bonusten kerryttäminen kannattaa aina, eikö?
Suurenna näkymä
Koiranomistajat, osa 43

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 68 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mukava maksamakkara 15.9.2022 0:12
   Tulos: +280 (380 ääntä)
   ... ja tämän vuoksi niitä 650 euron sekarotuisia ei tehdä. Tai myydä. Tai osteta. Luoja tietää millaisiin oloihin tuollainen koira päätyy.

   Lainaa

  2. Tulos: +481 (489 ääntä)
   Onneksi Konna näyttää kolmensadan euron jälkeen varsin tyytyväiseltä.

   Lainaa

  3. Tulos: +344 (352 ääntä)
   Laumanvartia, jaxuhalit och live love. Nyt oli rankkaa settiä

   Lainaa

  4. Hauska kivi 15.9.2022 0:34
   Tulos: +132 (198 ääntä)
   Kammottavaa aatella, että joillain on varaa maksaa "lelusta" yli 600e. Toivottavasti Seila oikeasti myi sen koiran, ei hän sen rakkautta ansaitse. 😰😢

   Lainaa

  5. Tulos: +153 (163 ääntä)
   Jaxuhaleja myös Hetalle, ei varmaan ole helppoa elää itsensä kanssa

   Lainaa

  6. Tornipöllö 15.9.2022 0:37
   Tulos: +390 (400 ääntä)
   Olen henkeen ja vereen koiraihminen, mutta Heta kuulostaa aavistuksen verran sellaiselta tyypiltä, joka hankkii itselleen aivan liian ison ja haastavan koiran ja sitten kun käy vahinko ja se mamman höpönassu raatelee joltain ohikulkijalta jalat irti, niin alkaa selitys että "voi eiii, eihän meidän Pupsi koskaan ketään satuttaisi, se on kotona sellainen lempeä nallekarhu, kyllä se naapurin Matti varmana ärsytti sitä tahallaan ja se vain hätääntyi ja yritti puolustautua, ei Pupsi ilman syytä ikinä...". Koirat on ihan helvetin kivoja otuksia, mutta niitä pitää osata käsitellä oikein tai voi tulla pahaa jälkeä.

   Lainaa

  7. Persunatsimisogynistihuoh 15.9.2022 0:57
   Tulos: -225 (267 ääntä)
   Maya kuulostaa nimenä vähän siltä että hän on yrittänyt syödä koiran ennen kun se on sitten puolustautunut

   Lainaa

  8. Nenäliinaan itkevä appelsiini 15.9.2022 1:54
   Tulos: +62 (68 ääntä)
   Konna ja Kelmi

   Lainaa

  9. Tulos: -68 (96 ääntä)
   Persunatsimisogynistihuoh: Maya kuulostaa nimenä vähän siltä että hän on yrittänyt syödä koiran ennen kun se on sitten puolustautunut
   Ai kamala, miks mä nauroin tälle :D

   Lainaa

  10. Kalpea karpalo 15.9.2022 5:11
   Tulos: +281 (289 ääntä)
   Maya asuu ulkomailla ja tilanne meni niin, että hän nappasi oman, pienen koiransa syliin, jolloin tämä iso koira nappasi kasvoista kiinni. Ymmärtääkseni vielä sellainen rotu, jolla pitää kys. maan lain mukaan pitää kuonokoppaa. Ikävä tapahtuma kaikin puolin.

   Lainaa

  11. Raivostuttava hyeena 15.9.2022 5:18
   Tulos: +143 (167 ääntä)
   Tulin surulliseksi ekan koiran takia :( Niin klassiset koiran myynti- ja "osto"ilmoitukset, joista ei hyvää seuraa vaan kiertolaisuus ja väärin ymmärrettäväksi joutuminen on tosi iso riski. Ensimmäinen omistaja myy vitsillä mutta kuitenkin tosissaan kertomatta yhtään mitään myykö koiran mistä syystä - onko ongelmia, koira luonteeltaan vääränlainen heille, yksinolo-ongelmia tms.. Ostajaehdokas ei tiedä edes koiran rotuja jotka olisi aika ehdotonta tietää (ei laumismixille ole oikea paikka kt jne.), vaan ainostaan hinta kiinnostaa - kaupat tuli.

   Lainaa

  12. Oliivinvihreä fretti 15.9.2022 6:24
   Tulos: +6 (46 ääntä)
   Mukava maksamakkara: ... ja tämän vuoksi niitä 650 euron sekarotuisia ei tehdä. Tai myydä. Tai osteta. Luoja tietää millaisiin oloihin tuollainen koira päätyy.
   Kuka idiootti on keksinyt, että koirat ovat kauppatavaraa?

   Lainaa

  13. Puuton alpakka 15.9.2022 6:59
   Tulos: +70 (78 ääntä)
   Raivostuttava hyeena: Tulin surulliseksi ekan koiran takia 😒 Niin klassiset koiran myynti- ja "osto"ilmoitukset, joista ei hyvää seuraa vaan kiertolaisuus ja väärin ymmärrettäväksi joutuminen on tosi iso riski. Ensimmäinen omistaja myy vitsillä mutta kuitenkin tosissaan kertomatta yhtään mitään myykö koiran mistä syystä [...]
   Seila ei vaikuta kovin fiksulta koiran omistajalta kaikkine myyn-en myy-myyn sittenkin -säätöineen, vaikka toki elämässä saattaa tulla radikaaleja, odottamattomia muutoksia nopeastikin koiran ottamisen jälkeen. Tässä tuskin on niistä kyse.
   Kimmosta taas ei pysty sanomaan mitään. Eikö Seilan ilmoitus ole hänen omalla sivullaan? Ilmeisesti Kimmo tuntee Seilan ja siten myös tämän koiran ehkä paljon paremmin kuin normaali koiranostaja. Jos asuu esimerkiksi maalla, ei ole mitään syytä pohtia koiraa ottaessaan sitä, soveltuuko se kerrostaloon.

   Lainaa

  14. Kilokalori 15.9.2022 7:04
   Tulos: +147 (173 ääntä)
   Heta on myös se sama tyyppi, joka syyttelee raiskattua siskoaan liian lyhyen hameen käytöstä, ja kotiväkivallan uhri se olemuksellaan jatkuvasti ärsyttää hakkaajaansa niin pitäähän sitä lyödä. Voiteli leivän hitaasti, turpaan ansaitsi.

   Lainaa

  15. Haihtuva tuhatjalkainen 15.9.2022 7:22
   Tulos: +127 (141 ääntä)
   Mulle tuli mielikuva, että Kimmo tietää pystyvänsä antamaan koiralle paremman kodin, eikä siksi edes tinkaa. On heti valmis maksamaan pyydetyn hinnan. Itselle jäi siis Kimmosta eläinrakas vaikutelma kommenttiensa perusteella. Toivottavasti pääsee koira hyvään kotiin.

   Lainaa

  16. Tulos: +173 (179 ääntä)
   Luin kyllä tuon "vitsin", että postaajaa harmittaa luopua koirasta, kun toinen ihanasti makoili selänpäällä. Ei niin, että ilmoitus on itsessään vitsi.

   Lainaa

  17. Tulos: +15 (21 ääntä)
   Nenäliinaan itkevä appelsiini: Konna ja Kelmi
   En oo siis ainut joka tunnisti!

   Lainaa

  18. Pilaantunut päärynä 15.9.2022 7:58
   Tulos: +89 (93 ääntä)
   Ihan pentuhan tuo vielä on, ei sillä mitään isompaa ongelmaa ole vielä kehittynyt. Moni hankkii koiran kuin koiran. Sitten kun se söpö pikkupentuvaihe on ohi ja pitäis alkaa kouluttamaan ja ehkä vähän kuria pitämään, menee homma liian hankalaksi ja se myydään pois "koirasta riippumattomista syistä". Tietysti parempi luopua kuin pitää itsellä jos ei koiranpito nappaa, mutta kun älyäisivät olla ottamatta uutta.

   Lainaa

  19. Tulos: +101 (105 ääntä)
   Karoliina: Onneksi Konna näyttää kolmensadan euron jälkeen varsin tyytyväiseltä.
   Konna on edelleen "zero regrets" vaikka tapauksesta on ehkä 4 vuotta? Hauskaa, että vanhojakin juttuja bongataan 😄 Terkkuja Konnalta ja Kelmiltä😊

   Lainaa

  20. Horisko hyeena 15.9.2022 8:44
   Tulos: +42 (46 ääntä)
   Aika pienen oloinen lelu tuo kyllä. Näyttää mun kissojen roinilta, niillä taitaa jotain itsy bitsyä ollakin.

   Lainaa

  21. Itseasiassa 15.9.2022 8:49
   Tulos: +113 (117 ääntä)
   Seils ei ole paras mahdollinen kirjoittaja, mutta tuo "Öö vitsi", näyttää mun mielestä enemmän sellaiselta "voi surku, pitää luopua vaikka meillä tässä on hyviäkin hetkiä". Siihen en ota kantaa, onko koiran hankkiminen ylipäätään ollut järkevää, mutta toivottavasti tarina päättyi hyvin.

   Lainaa

  22. Tulos: +12 (30 ääntä)
   Tornipöllö: Olen henkeen ja vereen koiraihminen, mutta Heta kuulostaa aavistuksen verran sellaiselta tyypiltä, joka hankkii itselleen aivan liian ison ja haastavan koiran ja sitten kun käy vahinko ja se mamman höpönassu raatelee joltain ohikulkijalta jalat irti, niin alkaa selitys että "voi eiii, eihän meidän [...]
   Tähän sopii se sama että koira ei ole pehmolelu vaan elävä olento joka kaipaa rajoja ja rakkautta. Just näiden mokan kaltaisten ihmisten takia me koira ihmiset saadan seinähullujen maine. #notalldogpeople

   Lainaa

  23. Uneton meduusa 15.9.2022 8:56
   Tulos: +129 (135 ääntä)
   Olenko mä nyt ainoa, joka ymmärsi Seilan "Öö vitsi" = "Ai että" tms? Eli vitsi = voimasana, ei että "äskeinen postaus oli vitsi". Noin rautalangasta vääntäen. "Äh, en kestä, tässä se nyt nukkuu vieressä." Tarkoittaako "ei johdu minusta" = "kumppani sanoo, että nyt saa rakki lähteä" tai mitä, vaikea lähteä arvailemaan.

   Lainaa

  24. Muoviin hukkuva pomelo 15.9.2022 9:14
   Tulos: +62 (68 ääntä)
   Nuo Hetan kaltaiset tyypit on kyllä niin hemmetin ärsyttäviä. Kun kusipäisyys yritetään verhota eläinrakkauteen.

   Lainaa

  25. Tulos: +81 (85 ääntä)
   Uneton meduusa: Olenko mä nyt ainoa, joka ymmärsi Seilan "Öö vitsi" = "Ai että" tms? Eli vitsi = voimasana, ei että "äskeinen postaus oli vitsi". Noin rautalangasta vääntäen. "Äh, en kestä, tässä se nyt nukkuu vieressä."
   Meinasin kommentoida samaa mutta kerkesit ensin. Ja riippumatta miten tuon tulkitsee, ei siitä nyt saa millään tavalla järjevästi sellaista kommenttia että ei olisikaan myymässä koiraa.

   Lainaa

  26. Tulos: +25 (33 ääntä)
   Oliivinvihreä fretti: Kuka idiootti on keksinyt, että koirat ovat kauppatavaraa?
   Varmaan ne koirien kasvattajat.

   Lainaa

  27. Karmia maito 15.9.2022 11:22
   Tulos: -17 (51 ääntä)
   Ensinnäkin, mistä lähtien sekarotuiset koirat on maksaneet 500€? Toisekseen, koiranomistajista huolestuttavan suuri osa tuntuu pistävän "koiruuksien" hyvinvoinnin ja elämänlaadun kanssaihmisten hyvinvoinnin ja elämänlaadun edelle. Ja itseasiassa pidän koirista, mutta outoo on meno nykyään.

   Lainaa

  28. Horjahtava keiju 15.9.2022 11:29
   Tulos: +17 (33 ääntä)
   305 euroa kuulostaa siltä, että olisi tehty ihan leikkaus, mutta että pelkästä oksennuspiikistä tuon verran...

   Lainaa

  29. Tulos: +83 (87 ääntä)
   Horjahtava keiju: 305 euroa kuulostaa siltä, että olisi tehty ihan leikkaus, mutta että pelkästä oksennuspiikistä tuon verran...
   Viikonloppuna sattui, tietysti😄

   Lainaa

  30. Horjahtava keiju 15.9.2022 11:43
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   Erika: Viikonloppuna sattui, tietysti😄
   Niinpä tietenkin. Mutta sentään sait lelun takaisin. :D

   Lainaa

  31. Tulos: +48 (56 ääntä)
   Tornipöllö: Olen henkeen ja vereen koiraihminen, mutta Heta kuulostaa aavistuksen verran sellaiselta tyypiltä, joka hankkii itselleen aivan liian ison ja haastavan koiran ja sitten kun käy vahinko ja se mamman höpönassu raatelee joltain ohikulkijalta jalat irti, niin alkaa selitys että "voi eiii, eihän meidän [...]
   Joo mua aina ärsyttää nämä "mutta Pupsi on aina kotona niin kiltti, ei se voi olla meidän Pupsi joka tuon teki!"
   Tietenkään koira ei oman "lauman" kimppuun käy, tai käyttäydy aggressiivisesti omassa tutussa kodissaan. (ellei nyt ihan hakata ja pahoinpidellä perheen toimesta). Mutta muihin ihmisiin, eläimiin ja ulkomaailmaan koita täytyy sosiaalistaa ja kouluttaa kunnolla kuuntelemaan omistajan käskyjä. 

   Lainaa

  32. Uhattu siili 15.9.2022 11:50
   Tulos: +81 (83 ääntä)
   Erika: Viikonloppuna sattui, tietysti😄
   Koiranomistajan ensimmäinen sääntö: viikonloppuisin tai myöhään illalla EI leikata kynsiä, osteta uusia leluja, kokeilla uutta ruokavaliota, trimmata tassukarvoja tai mitään muutakaan "riskialtista". Varminta olisi istua hiljaa sisällä kädet ristissä ja toivoa ettei koira käännä kylkeään väärällä tavalla 😄
   Nimimerkillä "Leikattiin sunnuntai-iltana tassukarvoja, koira käännähti ja pieni vekki vaati paikkaamista. Pari tikkiä koska oli huonossa paikassa, läkkeet ja tarvikkeet maksoivat 3 €, käynti alle puoli tuntia. Koko käynnin hinta lähemmäs 100 €". 

   Lainaa

  33. Tulos: +76 (82 ääntä)
   Hyi miten pahaa jälkeä oli koira saanut aikaan 😱 se on aivan sama minkä rotuinen koira kyseessä, kyllä omistaja on tästä vastuussa.

   Lainaa

  34. Symppis hämähäkki 15.9.2022 12:04
   Tulos: +25 (41 ääntä)
   Karmia maito: Ensinnäkin, mistä lähtien sekarotuiset koirat on maksaneet 500€? Toisekseen, koiranomistajista huolestuttavan suuri osa tuntuu pistävän "koiruuksien" hyvinvoinnin ja elämänlaadun kanssaihmisten hyvinvoinnin ja elämänlaadun edelle. Ja itseasiassa pidän koirista, mutta outoo on meno nykyään.
     Siitä lähtien kun joku tunari on niistä maksanut. Mitä liikkuu ihmisten päässä, jotka ostavat seropipennun jostain suoli24'stä löydetystä hämäräperäisestä ilmoituksesta, ei ole suotu ymmärtää. 
     Rotukoirathan vasta kalliiksi tulevatkin, mutta jos ne ovat kunnolliselta kasvattajalta, niin ne eivät ole "myyntitavaraa", sinänsä, että kasvattaja ei mitään hirveää voittoa tee. Ne on pitänyt näyttelyttää ja testata kaiken maailman luonne- ja lonkkavikojen varalta, kunnollisen rekisteröidyn pennun aikaan saaminen on kallista puuhaa. 
     Joku sitten katsoo, että aha, koira maksaa 1500 E, mutta tästä saisin koiran 150 E, onpas halpa! -eivätkä tajua, että tässä on vähän sama kuin siinä "aitokultaisessa roleksissa" joka on hankittu Turkista, sillä erolla, ettei se roleksi ainakaan sairastu ja maksa lisää. 
     Jos haluaa sekarotuisen koiran, niin eläinsuojeluyhdistykseltä löytyy. Epäilemättä pentuja vähemmän, mutta koirassa on se juttu, että ei se pysy pentuna.

   Lainaa

  35. Tulos: +18 (34 ääntä)
   Että mua kuvottaa ihmiset, joiden mielestä eläin on rinnastettavissa johonkin kirpparitavaraan.

   Lainaa

  36. It's a deal 15.9.2022 13:26
   Tulos: +12 (24 ääntä)
   Juhalla ei ole retorisen kysymyksen konsepti ihan hallussa. Silti parempi kuin eilen lukemani lausunto, jossa ihminen keräsi akvaariokaloille maasta ainoastaan matoja, jotka olivat "henkipattoja".

   Lainaa

  37. Tulos: +5 (9 ääntä)
   Karmia maito: Ensinnäkin, mistä lähtien sekarotuiset koirat on maksaneet 500€? Toisekseen, koiranomistajista huolestuttavan suuri osa tuntuu pistävän "koiruuksien" hyvinvoinnin ja elämänlaadun kanssaihmisten hyvinvoinnin ja elämänlaadun edelle. Ja itseasiassa pidän koirista, mutta outoo on meno nykyään.
   Mistä lähtien? No tossa oli pari vuotta pandemia nimeltä korona. Kaikki halusivat koiran kotiin, ja hinnat raketoi.

   Lainaa

  38. Sikeä käärme 15.9.2022 13:28
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   Eräsvaan: Luin kyllä tuon "vitsin", että postaajaa harmittaa luopua koirasta, kun toinen ihanasti makoili selänpäällä. Ei niin, että ilmoitus on itsessään vitsi.
   Jep, ihmisiltä puuttuu nylyään lukutaito.

   Lainaa

  39. Tulos: +5 (27 ääntä)
   Sikeä käärme: Jep, ihmisiltä puuttuu nylyään lukutaito.
   Taitaa olla niin, että siinä on vaan taas lauma oikeamielisiä ihmisiä, kutsutaan myös Paremmiksi Ihmisiksi, tahallaan ymmärtämässä väärin, jotta pääsee puolustamaan näkyvästi jotain paikassa, jossa ei ole mitään tilannetta edes päällä.
   Nykyään ihmiset ymmärtää ihan tahallaan kaiken väärin päästäkseen pätemään ja esittelemään hyvyyttään.

   Lainaa

  40. Karkea albatrossi 15.9.2022 14:04
   Tulos: +14 (20 ääntä)
   Oliivinvihreä fretti: Kuka idiootti on keksinyt, että koirat ovat kauppatavaraa?
   Hmm. Muistaakseni koiria on myyty/ostettu jo 1800-luvulla. Ihan en oo varma, että oisko ollut ekat kaupat jo 1700-l. Mutta yksinkertaisempi vastaus kysymykseesi: ihmiset, ne on niitä idiootteja.

   Lainaa

  41. Tulos: -1 (27 ääntä)
   Minkälainen ihminen ottaa kotiinsa koiran joka on jalostettu tappamaan toisia koiria...

   Lainaa

  42. Silmitön manaatti 15.9.2022 14:45
   Tulos: +29 (35 ääntä)
   Horjahtava keiju: 305 euroa kuulostaa siltä, että olisi tehty ihan leikkaus, mutta että pelkästä oksennuspiikistä tuon verran...
   Röntgenkuvauksella on aika kova hinta.

   Lainaa

  43. Laimentamaton menninkäinen 15.9.2022 14:50
   Tulos: +41 (47 ääntä)
   En nyt tiedä olenko tässä asiassa vastarannan kiiski, mutta en ymmärrä miksi pitäisi selitellä miksi myy koiran, jos syy ei ole koirassa. Eiköhän se ole sesselle parempi, että pääsee kotiin, jossa on aikaa, rakkautta ja rahaa pitää huolta. Mitä siinä enää saarnaaminen ja moralisointi auttaa, jos koira tarvitsee kodin?

   Lainaa

  44. Tuulenpitävä kauris 15.9.2022 15:44
   Tulos: -12 (34 ääntä)
   Kalpea karpalo: Maya asuu ulkomailla ja tilanne meni niin, että hän nappasi oman, pienen koiransa syliin, jolloin tämä iso koira nappasi kasvoista kiinni. Ymmärtääkseni vielä sellainen rotu, jolla pitää kys. maan lain mukaan pitää kuonokoppaa. Ikävä tapahtuma kaikin puolin.
   Tiesin heti päivityksen lukiessani, että kyseessä on pitbull.

   Lainaa

  45. Töykeä undulaatti 15.9.2022 15:46
   Tulos: +12 (18 ääntä)
   Ei ollut hauskoja nämä, vaan surullisia.

   Lainaa

  46. Priima undulaatti 15.9.2022 16:28
   Tulos: -20 (34 ääntä)
   Jossu: Että mua kuvottaa ihmiset, joiden mielestä eläin on rinnastettavissa johonkin kirpparitavaraan.
   Koetko nyt olevasi parempi ihminen, kun sait tuon kirjoitettua, vaikkei kukaan sitä pyytänyt tai kysynytkään?

   Lainaa

  47. Pikkutarkka myyrä 15.9.2022 16:51
   Tulos: +39 (47 ääntä)
   Vaikka ärsytti muutenki jo tommonen koiran riepottelu , eikö kukaan tarttunu tuohon termiin ”29 viikkoinen”? Kauhee raksutus alkaa päässä ja sit laskin esiin. Oisko kaikille osapuolille helpoin sanoa 7 kuukautta?

   Lainaa

  48. Liila Laiskiainen 15.9.2022 16:52
   Tulos: +21 (31 ääntä)
   Ärsyttävä tuo Juha. Miksi pitää heti olettaa pahinta ja alkaa saarnata, kun ei edes tiedä oikeaa syytä, miksi koira annetaan pois. "Retoorinen kysymys"

   Lainaa

  49. Ekvivalentti lisko 15.9.2022 18:02
   Tulos: -5 (41 ääntä)
   Koiraihmisillä on usein ongelma, että heillä menee rakkaus koiriin ihmisten edelle. Kaikkein pahinta on, kun koiraihminen pitää koiraa lapsenaan ja pakottaa muut käyttäytymään kuin koira todella olisi lapsi. Milloin kyse on mielisairaudesta?

   Lainaa

  50. Liuho puuma 16.9.2022 7:02
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Laimentamaton menninkäinen: En nyt tiedä olenko tässä asiassa vastarannan kiiski, mutta en ymmärrä miksi pitäisi selitellä miksi myy koiran, jos syy ei ole koirassa. Eiköhän se ole sesselle parempi, että pääsee kotiin, jossa on aikaa, rakkautta ja rahaa pitää huolta. Mitä siinä enää saarnaaminen ja moralisointi auttaa, jos koira tarvitsee kodin?
   Kyllä, mutta se, että se koira pääsisi loppuelämän kotiin eikä joutuisi kiertolaiseksi, vaatisi omistajamyyjältä hieman viitseliäisyyttä kertoa jotain siitä koirastaan/lemmikistä ylipäätään. Siis ihan peristiedot. Ikä, rotu/rodut, luonne, leikattu vai leikkaamaton. Sillä karsii jo varmaan 90% "ostan heti" -kyselyitä ja jäljelle jää enää ne varteenotettavimmat.

   Lainaa

  51. Tulos: +15 (19 ääntä)
   Liuho puuma: Kyllä, mutta se, että se koira pääsisi loppuelämän kotiin eikä joutuisi kiertolaiseksi, vaatisi omistajamyyjältä hieman viitseliäisyyttä kertoa jotain siitä koirastaan/lemmikistä ylipäätään. Siis ihan peristiedot. Ikä, rotu/rodut, luonne, leikattu vai leikkaamaton. Sillä karsii jo varmaan 90% "ostan heti" -kyselyitä ja jäljelle jää enää ne varteenotettavimmat.
   Jep! Ja ehkä vielä vähän tietoa millaisiin "käytöshäiriöihin" /ongelmiin uuden omistajan kannattaa varautua. (onko haukkuherkkä? Tuleeko toimeen toisten lemmikkien/lasten kanssa? Onko jo sisäsiisti? Miten kulkee hihnassa?)
   Näitä kun kertoo valmiiksi niin potentiaalinen ostaja voi oikeasti miettiä millaista arki tämän koiran kanssa tulisi olemaan - ja onko resursseja tähän. 

   Lainaa

  52. Korvainen mato 16.9.2022 15:03
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   "Öö vitsi" on samanlainen lausahdus kuin "voi vitsi" tai "voi että". Eiköhän sillä ole tarkoitettu sitä, että on ihanaa, kun koira on unikaverina, ei sitä, että myynti-ilmoitus olisi ollut vitsi.

   Lainaa

  53. Sutki paarma 16.9.2022 17:10
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Irvikisu: Taitaa olla niin, että siinä on vaan taas lauma oikeamielisiä ihmisiä, kutsutaan myös Paremmiksi Ihmisiksi, tahallaan ymmärtämässä väärin, jotta pääsee puolustamaan näkyvästi jotain paikassa, jossa ei ole mitään tilannetta edes päällä.Nykyään ihmiset ymmärtää ihan tahallaan kaiken väärin päästäkseen pätemään ja esittelemään hyvyyttään.
   Tämä. Kyllä aikuiset ihmiset tajuaa että "vitsi" on korvike sille rumemmalle v-alkuiselle, mutta kun on pakko päästä valittamaan.

   Lainaa

  54. Kostea roska 17.9.2022 0:30
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Symppis hämähäkki:   Siitä lähtien kun joku tunari on niistä maksanut. Mitä liikkuu ihmisten päässä, jotka ostavat seropipennun jostain suoli24'stä löydetystä hämäräperäisestä ilmoituksesta, ei ole suotu ymmärtää.   Rotukoirathan vasta kalliiksi tulevatkin, mutta jos ne ovat kunnolliselta kasvattajalta, niin ne eivät [...]
   Sepä se vasta onkin hauskaa kun nykyään sekarotuisista maksetaan enemmän kuin tutkitusta rotukoirasta. Riittää että keksitään joku hieno nimi, kuten chihupoodle tai labralapinkoira ja porukka maksaa 4000€ (enkä edes liioittele hinnassa)!! Sitten kaiken lisäksi taivastellaan julkisesti miksi "oikeat kasvattajat" on niin ahneita eikä ne anna koiriaan kelle tahansa, joka ilmoittaa haluavansa koiran. Eikä väliä vaikka kasvattajien koirien geenitutkimukset perinnöllisten sairauksien varalta, luustokuvaukset, näyttelyt, astutusmatkat ja -astutusmaksut yms vaatii aikaa, vaivaa, omistautumista ja rahaa, toisin kuin pentutehtailijoilla. 
   "Sekarotuiset on terveempiä" ei päde millään lailla jos risteyttää geneettisesti sairaan mäyräkoiran geneettisesti sairaan bulldogin kanssa, saati että pentutehtailua tapahtuu usein ihan sukulaiskoirien kanssa käytännön syistä (helppous, jos asuu samassa osoitteessa). Ja sekin vielä, että jos haluaa tiettyä rotua sen tietyn ominaisuuden vuoksi niin mikä todennäköisyys on saada se random geenilotolla? Huh, aika paatos tuli, mutta raivostuttaa tämä suuntaus että kaikilla on oikeus koiraan huolimatta siitä millaisen kodin sille pystyy tarjoamaan ja samaan aikaan ne rahat annetaan jopa rikollisille 

   Lainaa

  55. Mutkikas kärpänen 17.9.2022 5:03
   Tulos: -6 (20 ääntä)
   Höpö: Tähän sopii se sama että koira ei ole pehmolelu vaan elävä olento joka kaipaa rajoja ja rakkautta. Just näiden mokan kaltaisten ihmisten takia me koira ihmiset saadan seinähullujen maine. #notalldogpeople
   Kyllä te sen maineenne itse lunastatte mm. kirjoitustaidottomuudellanne. Koiraihmiset on yhdyssana. Yhdyssanojen kirjoittaminen erikseen on natiivilta sen tason moka, että jotain puuttuu päästä.

   Lainaa

  56. Pehmeä jänis 17.9.2022 9:34
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Öö Vitsi, enpäs kommentoikkaa

   Lainaa

  57. Pehmeä jänis 17.9.2022 9:36
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Karoliina: Onneksi Konna näyttää kolmensadan euron jälkeen varsin tyytyväiseltä.
   Kuva oli vanha, edelliseltä viikolta

   Lainaa

  58. Punahilkka tohtori 17.9.2022 10:59
   Tulos: -6 (12 ääntä)
   Laimentamaton menninkäinen: En nyt tiedä olenko tässä asiassa vastarannan kiiski, mutta en ymmärrä miksi pitäisi selitellä miksi myy koiran, jos syy ei ole koirassa. Eiköhän se ole sesselle parempi, että pääsee kotiin, jossa on aikaa, rakkautta ja rahaa pitää huolta. Mitä siinä enää saarnaaminen ja moralisointi auttaa, jos koira tarvitsee kodin?
   Selittelyä vaatii se, miksi koira on alunperin hankittu, jos siitä ei pysty asianmukaisesti koko koiran elämän ajan huolehtimaan.

   Lainaa

  59. Peittynyt persikka 18.9.2022 5:20
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   Mua aina jotenkin ihmetyttää ja surettaa eläinten myynti-ilmoitukset. Kun meille tuli kissa, oli ihan päivänselvää, että meillä se myös pysyy loppuun asti. Siskolla on allergiaakin, mutta hyvin pärjäs silti kisun kanssa. Jos mä hommaan uuden kissan joskus, niin sen pois myyminen tai antaminen ei edelleenkään oo vaihtoehto missään tilanteessa.

   Lainaa

  60. Kahvia juova hiiri 19.9.2022 5:39
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Mukava maksamakkara: ... ja tämän vuoksi niitä 650 euron sekarotuisia ei tehdä. Tai myydä. Tai osteta. Luoja tietää millaisiin oloihin tuollainen koira päätyy.
   Mua jotenkin korpee, että tästä on tehty tällainen sekarotuiset vs rotukoirat juttu. Itse olen sikäli ehdottomasti seropien kannalla, että jalostus ja sen nykyilmentymät on musta niin karua kamaa, että ei meinaa päivänvaloa kestää, ja toivon, että tähänastista menoa katsotaan parin sadan vuoden päästä tyyliin että ”mitä ihmiset tuolloin oikein ajatteli.”
   Pentutehtailua vastustan tietysti, ja sekä ne, jotka myy koiria parilla sadalla ensimmäiselle joka vastaan kävelee, että ne, jotka ottaa sen eläimen miettimättä ens viikkoa pidemmälle ja sit annetaan pois kun tulee yllätyksenä, että koiraa pitää kasvattaa ja kouluttaa, ottaa ihmistyyppeinä molemmat päähän yhtä paljon. 
   Mutta kyllä sekarotuisen koiran voi hankkia ja omistaa täysin eettisesti kestävästi, kun oikeasti tietää mistä hankkii eikä ole näitä ”no torista löysin ja vaikutti ihan luotettavalta.” Sen sijaan mun on vaikea nähdä eettisenä sitä, että jalostuksen tuotteena syntyy näitä Kennelliiton siunaamia elukoita, joilla ulkonäkösyistä tehtyjen jalostustoimien ”sivutuotteena” syntyy lonkka-, selkä-, hengitystie- ja tiesmikävikaisia koiria, jotka elää just ja just kymmenen vuotta ja siitäkin viimeisen kolmasosan eläinlääkärin lompakkoa tuhansilla ja tuhansilla täyttäen. Meinaan että aika vähän alkaa olla rotukoiria, joilla näitä ns ”tyyppivikoja” ei olisi useampia ja toinen toistaan vakavampia. 
   Että ehdottomasti tuomitaan pentutehtailu, sekä ihmiset, jotka ottaa koiran samalla harkinta-ajalla ja mentaliteetilla kuin pehmolelun, mutta ihan yhtä rahan kiilto silmissä – ja eläimen kustannuksella – sitä bisnestä tehdään siellä näyttelykoirien kasvattajien keskuudessa, arvovaltaisen Kennelliiton valvovan silmän alla. 

   Lainaa

  61. Kirpeä Ahven 19.9.2022 23:31
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Karkea albatrossi: Hmm. Muistaakseni koiria on myyty/ostettu jo 1800-luvulla. Ihan en oo varma, että oisko ollut ekat kaupat jo 1700-l. Mutta yksinkertaisempi vastaus kysymykseesi: ihmiset, ne on niitä idiootteja.
   No joo... On koirista taatusti kauppaa käyty se kymmenen tuhatta vuotta, niin kuin kaikista muistakin kotieläimistä...

   Lainaa

  62. Hyödytön tomaatti 20.9.2022 3:20
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Mukava maksamakkara: ... ja tämän vuoksi niitä 650 euron sekarotuisia ei tehdä. Tai myydä. Tai osteta. Luoja tietää millaisiin oloihin tuollainen koira päätyy.
   Ihan samanlaisia koiria ne on nekin siinä missä rotukoirat. Kodinvaihtajaa ja ongelmaluonnetta on molemmissa edustettuna aivan riittävästi.
   Olen ostanut kaksi pitovaikeus koiraa jotka ei ollut minusta ollenkaan haastavia kun perusasiat laittaa kuntoon. Aion ostaa vastakin.Jonkunhan se niillekin pitää koti tarjota. 

   Lainaa

  63. Viettävä kivi 21.9.2022 18:15
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Hyödytön tomaatti: Ihan samanlaisia koiria ne on nekin siinä missä rotukoirat. Kodinvaihtajaa ja ongelmaluonnetta on molemmissa edustettuna aivan riittävästi.Olen ostanut kaksi pitovaikeus koiraa jotka ei ollut minusta ollenkaan haastavia kun perusasiat laittaa kuntoon. Aion ostaa vastakin.Jonkunhan se niillekin pitää koti tarjota. 
   Koira on koira on koira. Kahden perustervettä rotua edustaneen koirayksilön jälkeen otin ilmaisen seropin. Olihan se aluksi haastava, mutta tykkään enemmän koirankouluttamisesta kuin tuhansien eurojen ell-maksujen maksamisesta. En meinaa vieläkään sisäistää, miten helppo ja stressitön lemmikki koira voi olla. Ei piikityksiä, antibiootteja, eläinlääkäriaikoja, ei erikoisruokia. 
   Me vaan lenkkeillään ja nautitaan elämästä. Ihan absurdia. Tällainen touhukkaampi ihminen saa koiranomistajuuteen aivan uuden ulottuvuuden, kun ei tarvitse olla koiran omaishoitaja. 

   Lainaa

  64. Sopivimpaa pulu 21.9.2022 21:04
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Kalpea karpalo: Maya asuu ulkomailla ja tilanne meni niin, että hän nappasi oman, pienen koiransa syliin, jolloin tämä iso koira nappasi kasvoista kiinni. Ymmärtääkseni vielä sellainen rotu, jolla pitää kys. maan lain mukaan pitää kuonokoppaa. Ikävä tapahtuma kaikin puolin.
   "Kill yourself -maa"

   Lainaa

  65. Sammutettu oliivi 24.9.2022 13:15
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Hyi hemmetti että pistää vihaksi nää koiraihmiset jotka aloittaa victim blamingin heti kun joku kertoo joutuneensa koiran hyökkäyksen kohteeksi. Pakko olla päässä jotain vikaa jos näkee ihmisen kasvot tuossa kunnossa ja ensimmäisenä tulee mieleen alkaa puolustamaan koiraa.

   Lainaa

  66. Aloitekyvytön joutsen 26.9.2022 15:07
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Oli SAASTAINEN RAKKI

   Lainaa

  67. Sulava makkara 27.9.2022 13:51
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Tornipöllö: Olen henkeen ja vereen koiraihminen, mutta Heta kuulostaa aavistuksen verran sellaiselta tyypiltä, joka hankkii itselleen aivan liian ison ja haastavan koiran ja sitten kun käy vahinko ja se mamman höpönassu raatelee joltain ohikulkijalta jalat irti, niin alkaa selitys että "voi eiii, eihän meidän [...]
   Mikä on henkeen ja vereen koiraihminen? Tavallisena kissaihmisenä tulin vaan ihmettelmään, kuulostaa nimittäin aika huolestuttavalta.

   Lainaa

  68. ApinaKapina 6.10.2022 15:42
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Eräsvaan: Luin kyllä tuon "vitsin", että postaajaa harmittaa luopua koirasta, kun toinen ihanasti makoili selänpäällä. Ei niin, että ilmoitus on itsessään vitsi.
   Tämä. Vitsi =hitsi, esimerkiksi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bonus, bonuspisteet, hyökätä, koirat, kuva, lelu, merihevonen, musti ja mirri, myydä, pentu, päivystys, rakki, verinen, vitsi