Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 81

Hei, sinä myrkyn niellyt vanhempi mies Prismassa.
Suurenna näkymä
Vanhempainilta, osa 81

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 80 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. MistrMistress 12.7.2022 0:14
   Tulos: +672 (678 ääntä)
   Oliks gää poika siis ite kysyny myrkyn nielleeltä, et maksaisko hänen 30e ostokset?

   Lainaa

  2. Raajaton piikkisika 12.7.2022 0:27
   Tulos: +1036 (1046 ääntä)
   Huhhuh, ei tulis mieleenkään maksaa kenenkään 30e ostoksia 😮

   Lainaa

  3. Järjetön seppä 12.7.2022 0:28
   Tulos: +889 (891 ääntä)
   30 euron ostokset hieman eri kuin joku karkkipussi...

   Lainaa

  4. Tulos: +859 (863 ääntä)
   Jos Risto olisi vaikka kasvattanut lapsensa, poika olisi ymmärtänyt että jos ei ole lompakkoa mukana, se haetaan kotoa ja mennään uudestaan kauppaan ostamaan mitä tarvitsee. Sen sijaan hän on päättänyt antaa lapselleen kaiken pyyteettä, ja opettanut että mistään ei tarvitse olla vastuussa. Kumpaa tässä syytääisi? "Myrkyn niellyttä vanhempaa miestä" vai Ristoa?

   Lainaa

  5. Neulanterävä sitruuna 12.7.2022 0:47
   Tulos: -195 (275 ääntä)
   Miksi miellän Riston päivityksen enemmänkin satiiriksi kuin tosissaan kirjoitetuksi. Ihmetyttää reaktiot.

   Lainaa

  6. Apea mandariini 12.7.2022 0:51
   Tulos: +475 (477 ääntä)
   Risto on ilmeisesti joko niin rikas että voisi hyvin lahjoittaa 30e kenelle tahansa kassajonossa, tai sitten niin köyhä että kuvittelee kenelle tahansa hiukankin parempiosaiselle sen 30e olevan pikkuraha. Aika todellisuudesta vieraantunutta joka tapauksessa. En luopuisi itsekään monen tunnin palkasta siksi että vieraalta lapselta on jäänyt lompakko ja saattaisin itsekin ystävällisesti todeta rahaa pyytävälle, että jokainen meistä joskus unohtaa jotain ja se on ok, mutta omasta unohduksesta on kannettava vastuu (=haettava se lompakko tai palattava ostoksille toiste) eikä olettaa että sen tekee aina "joku muu." Lapsella on vielä joskus aikamoinen pudotus karuun todellisuuteen, jos vanhemmat käärivät pumpuliin ja uskottelevat että maksamisesta kieltäytynyt vieras kauppajonossa oli se joka toimi väärin. Olen itse toisinaan joitain pikkuhiluja antanut lapsille joilla on laskupää pettänyt karkkiostoksilla, mutta ihan omasta aloitteestani. Jos lapsen ensimmäinen reaktio ei ole jättää jotain ostosta pois vaan alkaa kärttää rahaa lähimmältä aikuiselta, ei tipu mitään. Huonoa kasvatusta se on jos lapsi uskoo olevansa etuoikeutettu vaatimaan rahaa noin vain keneltä tahansa.

   Lainaa

  7. Tulos: +247 (249 ääntä)
   30e ostokset...ei kukaan maksa. Kuka oikeesti kehtaa.

   Lainaa

  8. Lipevä pupu 12.7.2022 3:26
   Tulos: +214 (222 ääntä)
   Riston juttu on pakko olla vitsi. Ei kukaan voi olla noin idiootti.

   Lainaa

  9. Hermostumaton kuguaari 12.7.2022 4:38
   Tulos: -171 (207 ääntä)
   Hieman ihmettelen ettei ihmisten sarkasmikiikarit toimineet tossa Riston jutussa. Toihan on niin kieli poskessa kirjoitettu kuin olla voi. Ja ei, en ole Risto.

   Lainaa

  10. Aliarvostettu alpakka 12.7.2022 5:23
   Tulos: +137 (141 ääntä)
   3 euroa yli menneet ostokset on ostettu väärin laskeneille pojille mut 30e vois olla vähän liikaa vaikka kuinka haluaisi aina auttaa.

   Lainaa

  11. Tulos: +177 (181 ääntä)
   Kyllä itketti mnuakin kerran Pudasjärven Alkossa, kun ostin kaksi pulloa kirkasta viinaa ja pari lonkeroa, eikä ollut rahaa lompakossa. Takana seissyt yrmynaama ei suostunut ostamaan eikä torilla kukaan lainannut rahaa muutamaan pulloon. Itketti. Tai no, sain periaatteessa kaksi euroa ja kaksi euron juustoa, mutta se tyyppi osti ne ite, kun sanoin, että en ole syönyt moneen päivään, että antasko johtaja pari euroa juustohampurilaisiin.

   Lainaa

  12. Siveä norsu 12.7.2022 7:07
   Tulos: +83 (91 ääntä)
   Onhan noita pyyntöjä ollut jos jonkinmoista Helsingin rautatieasemalla. Nuoriso on milloin missäkin pulassa ja laittavat rahat "heti" tilille kun pääsevät kotiin. Arvostin erityisesti niitä, jotka suoraan pyysivät rahaa, että saisivat ostettua pari kaljaa. Joskus olen jonkun lantin antanutkin yllättävässä hyvyyden puuskassa. Riston poika taitaa olla aika Joensuun syrjäisessä puskassa kasvanut jos tästä syystä nyt itkee silmät päästään. Hyvähän se on opetella maailmaa varten pettymyksiä, vaikka sitten tällaisen ostospettymyksen muodossa.

   Lainaa

  13. Tulos: +105 (105 ääntä)
   Itse olen useasti maksanut sen pari euroa ja mukuloilta mennyt yli ja heitän usein naapurin nappuloille hiluja. 30e on aivan liikaa.

   Lainaa

  14. Tulos: +72 (76 ääntä)
   Risto mitä vittua

   Lainaa

  15. Tulos: -12 (126 ääntä)
   Aina joskus näkee että on hyviä ihmisiä vielä tallella. Mulla oli yks viikonloppu todella paha hätä, kun oli ruoka loppunut kirjaimellisesti kokonaan kaapeista. Lähdin siitä kauppaan ja olikin tilanne että pankkikortit ei toimineet ollenkaan jonkun häiriön takia. Diabeetikkona en selviäisi edes yhtä päivää ilman ruokaa, tai ainakaan en uskalla laskea sen varaan, joten oli pakko kertoa nöyränä poikana tilanteesta kassalla. Kauppa ei suostunut antamaan yhtään vippiä, mutta onneksi kassa itse tajusi tilanteen ja maksoi ihan pyytämättä minun n.35€ ostokset. Häiriö kesti yhteensä pari päivää, mutta kun siitä selvittiin, etsin kyseisen kassahenkilön kaupasta ja maksoin hälle ylös päin pyöristäen 40€ takaisin. Tyyppi ei edes tuntenut minua ja näytin kaikkea muulta kuin siistiltä (ja luotettavalta?) terveydellisistä syistä johtuen, mutta jannulta riitti sydäntä auttamiseen.

   Lainaa

  16. Tulos: +35 (57 ääntä)
   Riihimäki. Paikkakunta, jonka nimikin kuulostaa kesäteatterilta.

   Lainaa

  17. Aasiantuntija 12.7.2022 8:48
   Tulos: -61 (93 ääntä)
   Näen Annen mielessäni vaan hieman pyöreänä opettajana ja näin ollen oppilas kuittasi hänelle lenkille lähtemisellä

   Lainaa

  18. Tulos: +74 (114 ääntä)
   Vähän ihmetyttää että Piian piti liftata kilometri...

   Lainaa

  19. Kuolemanvakava kivi 12.7.2022 9:16
   Tulos: -12 (46 ääntä)
   Järjetön seppä: 30 euron ostokset hieman eri kuin joku karkkipussi...
   Karkkipussi maksaa kohta 30 euroa.

   Lainaa

  20. Nasta tonttu 12.7.2022 9:18
   Tulos: +83 (137 ääntä)
   Toj Karin: Aina joskus näkee että on hyviä ihmisiä vielä tallella. Mulla oli yks viikonloppu todella paha hätä, kun oli ruoka loppunut kirjaimellisesti kokonaan kaapeista. Lähdin siitä kauppaan ja olikin tilanne että pankkikortit ei toimineet ollenkaan jonkun häiriön takia. Diabeetikkona en selviäisi edes [...]
   Sulla siis ihan yhtäkkiä yllättäen loppui ihan kaikki ruoka-aineet kaapista? Ei ollut kuiva-aineskaapissa makaronia, jauhoja, säilykkeitä, eikä pakastimessa yhtään mitään? Aika jännä.

   Lainaa

  21. Tulikuuma lepakko 12.7.2022 9:46
   Tulos: +114 (116 ääntä)
   Voisi Ristolta kysyä milloin on seuraavan kerran lähdössä Prismaan Joensuussa, niin hän voisi maksaa minun kolmenkympin ruokaostokseni. Kun se kerran on niin pieni summa että sen voi tuntemattomille heittää tuosta vaan.

   Lainaa

  22. En ymmärrä 12.7.2022 10:16
   Tulos: +82 (108 ääntä)
   Nasta tonttu: Sulla siis ihan yhtäkkiä yllättäen loppui ihan kaikki ruoka-aineet kaapista? Ei ollut kuiva-aineskaapissa makaronia, jauhoja, säilykkeitä, eikä pakastimessa yhtään mitään? Aika jännä.
   Joo, ja päivän ruuat maksoi 35e? Nyt vähän haiskahtaa...

   Lainaa

  23. Tulos: -60 (126 ääntä)
   Nasta tonttu: Sulla siis ihan yhtäkkiä yllättäen loppui ihan kaikki ruoka-aineet kaapista? Ei ollut kuiva-aineskaapissa makaronia, jauhoja, säilykkeitä, eikä pakastimessa yhtään mitään? Aika jännä.
   Oletko idiootti? Ruoka ei lopu yhtäkkiä kaapista. On joo tosi jännää. Helvetin mielenterveysongelmaisena kaappien pitäminen täynnä ei ole aina niin saatanan helppoa niin kuin sinulle.

   Lainaa

  24. Pystysuora pomelo 12.7.2022 11:47
   Tulos: -13 (25 ääntä)
   Jonathan itse lähettänyt mokan? Ei se niin hauska juttu ollut.

   Lainaa

  25. Kuohittu katkarapu 12.7.2022 11:55
   Tulos: +15 (51 ääntä)
   Toj Karin: Aina joskus näkee että on hyviä ihmisiä vielä tallella. Mulla oli yks viikonloppu todella paha hätä, kun oli ruoka loppunut kirjaimellisesti kokonaan kaapeista. Lähdin siitä kauppaan ja olikin tilanne että pankkikortit ei toimineet ollenkaan jonkun häiriön takia. Diabeetikkona en selviäisi edes [...]
   Sitten heräsit ja päästit kissan ulos ja koko bussillinen matkustajia taputti.

   Lainaa

  26. Nasta tonttu 12.7.2022 12:08
   Tulos: +73 (93 ääntä)
   Toj Karin: Oletko idiootti? Ruoka ei lopu yhtäkkiä kaapista. On joo tosi jännää. Helvetin mielenterveysongelmaisena kaappien pitäminen täynnä ei ole aina niin saatanan helppoa niin kuin sinulle.
   Viestissäsi ei mainittu mitään mielenterveysongelmasta, vaan diabeteksesta. Ei kaappien tarvitse olla täynnä, mutta kun on järkevät perusvarastot, niin yllättävän pitkäksi aikaa saa tehtyä itselleen jotain ruokaa (ei välttämättä mitään gourmetia, mutta vatsan täyttöä). Kestäisi todella kauan, ennen kuin minulla olisi ruokakaapit täysin tyhjät kaikesta sellaisesta, mistä voi ruokaa tehdä vaikka en pääsisikään kauppaan tai kortti ei toimisi.

   Lainaa

  27. Harmaa kivi 12.7.2022 12:40
   Tulos: +96 (104 ääntä)
   Toj Karin: Oletko idiootti? Ruoka ei lopu yhtäkkiä kaapista. On joo tosi jännää. Helvetin mielenterveysongelmaisena kaappien pitäminen täynnä ei ole aina niin saatanan helppoa niin kuin sinulle.
     On yksi asia, että on kotivarana kaikkea mitä tarvitaan, purkkivihanneksia ja kastiketta jonka voi syödä kylmänäkin, niin että vaikkapa totaalisen sähkökatkon sattuessa voisi syödä miellyttävän, joskin huoneenlämpöisen kynttiläillallisen. Se tosiaan vaatii vähän järjestelykykyä. Mutta vaikea uskoa, että joku olisi vielä elossa, jos _diabeetikkona_ joka ei _päivääkään_ pärjää, ei pidä edes puurohiutalepakettia ja pussillista kuivattuja hedelmiä aina kaapissa. Siinä alkaisi mennä jo sille tasolle, että vähän ihmettelen, miten on edes hengissä. Voihan sitä muistakin syistä olla mahdotonta käydä kaupassa, nyt viimeisen parin vuoden aikana vaikka jos on testannut positiiviseksi tiettyyn tautiin, eikä voi lähteä kylille huitomaan. Toki silloin voisi pyytää kaveria tuomaan ruokakassin oven taakse, mutta niin voi silloinkin, jos ei ole rahaa. Jokin tässä jutussa ei natsaa. 
     Mitä Riston "sarkasmiin" tai "läppään" tulee, niin eikö läpässä pitäisi olla jotain hauskaa? Vai puuttuuko tuosta joku konteksti, jossa ensin lauma vanhempia on valittanut, ettei heidän mussuilleen makseta jätskiä, ja Risto sitten veti överiksi? Muuten en tajua, miten ei olisi tosissaan?

   Lainaa

  28. Tulos: -44 (78 ääntä)
   Nasta tonttu: Viestissäsi ei mainittu mitään mielenterveysongelmasta, vaan diabeteksesta. Ei kaappien tarvitse olla täynnä, mutta kun on järkevät perusvarastot, niin yllättävän pitkäksi aikaa saa tehtyä itselleen jotain ruokaa (ei välttämättä mitään gourmetia, mutta vatsan täyttöä). Kestäisi todella kauan, ennen [...]
   Ei niin. Koska se millä tavalla ruoka loppui, on täysin merkityksetöntä. Vain sillä oli väliä asian kannalta että ruokaa ei ollut.

   Lainaa

  29. Tulos: -23 (63 ääntä)
   Kuohittu katkarapu: Sitten heräsit ja päästit kissan ulos ja koko bussillinen matkustajia taputti.
   Minä tiedän itse olevani hyvin kyyninen paskiainen, mutta en silti ole niin menetetty tapaus että uskoisin kaikkien valehtelevan ja ettei hyviä ihmisiä ole olemassa. Toivottavasti saat parannettua itsesi tuosta.

   Lainaa

  30. Nasta tonttu 12.7.2022 12:48
   Tulos: +55 (73 ääntä)
   Toj Karin: Ei niin. Koska se millä tavalla ruoka loppui, on täysin merkityksetöntä. Vain sillä oli väliä asian kannalta että ruokaa ei ollut.
   Noh, ehkäpä jatkossa kannattaisi alkaa pitämään vaikkapa vain makaronipussi ja tonnikalatölkki ruokakaapissa yllättäviä tilanteita varten, tai pakastevihanneksia ja jauhelihaa pakastimessa.

   Lainaa

  31. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Kirjoitin kerran johonkin lomakkeeseen sukunimen kohdalle "Sukunimi". Juteltiin siinä samalla virkailijan kanssa, niin ei ihan aivot ja/tai käsi pysyneet mukana mitä pitikään kirjoittaa. :D

   Lainaa

  32. Abstrakti albatrossi 12.7.2022 14:52
   Tulos: +68 (78 ääntä)
   Toj Karin: Oletko idiootti? Ruoka ei lopu yhtäkkiä kaapista. On joo tosi jännää. Helvetin mielenterveysongelmaisena kaappien pitäminen täynnä ei ole aina niin saatanan helppoa niin kuin sinulle.
   Nyt vasta selvisi mielenterveysongelmasi, aiemmin vetosit vaan diabetekseen. Sitä sairastavat kyllä yleensä osaavat varata hätävaraa kotiin etteivät kuole.

   Lainaa

  33. Höylätty kala 12.7.2022 15:51
   Tulos: +43 (45 ääntä)
   Neulanterävä sitruuna: Miksi miellän Riston päivityksen enemmänkin satiiriksi kuin tosissaan kirjoitetuksi. Ihmetyttää reaktiot.
   Surkea satiiri ansaitsee 2 vuotta ehdotonta vankeutta.

   Lainaa

  34. Puuton alpakka 12.7.2022 16:01
   Tulos: -39 (71 ääntä)
   Abstrakti albatrossi: Nyt vasta selvisi mielenterveysongelmasi, aiemmin vetosit vaan diabetekseen. Sitä sairastavat kyllä yleensä osaavat varata hätävaraa kotiin etteivät kuole.
   Jos joku tekee tai ei tee jotain, mikä perustellusti kaikkien pitäisi pystyä tekemään, niin silloin on aina oletettava, että siihen on jokin syy. Usein se syy on mielenterveysongelma. Jos haluaisin provosoida, niin sanoisin, että jokaisen pitäisi ymmärtää tuo. Voisit sitten itse miettiä, mitä ajattelen sinun mielenterveydestäsi.

   Lainaa

  35. Tulos: +46 (46 ääntä)
   Se, että Risto päätti tehdä päivityksen tuollaisesta syystä vie kyllä mun uskoa ihmisten hyvyyteen paljon enemmän kuin se, ettei joku halunnut (tai mahdollisesti edes voinut) maksaa tuntemattoman 30€ arvoisia ostoksia. Meeppä ja kasvata se lapses nyt vähän paremmin, että saan uskoni takaisin...

   Lainaa

  36. Ilkeä kiivi 12.7.2022 18:36
   Tulos: -6 (44 ääntä)
   Toj Karin: Oletko idiootti? Ruoka ei lopu yhtäkkiä kaapista. On joo tosi jännää. Helvetin mielenterveysongelmaisena kaappien pitäminen täynnä ei ole aina niin saatanan helppoa niin kuin sinulle.
   Ai nyt sieltä tuli mielenterveysongelma selitykseksi... Joopa joo. Keksi parempia stooreja. Mielenterveysongelmiin viittaaminen noin yleisellä tasolla kertoo ettet edes tiedä mihin mielenterveysongelmaan voisit tuon satusi liittää.

   Lainaa

  37. Vastasyntynyt hai 12.7.2022 18:38
   Tulos: +28 (50 ääntä)
   Nanna: Vähän ihmetyttää että Piian piti liftata kilometri...
   Mikä siinä ihmetyttää? Viisivuotias lapsi lähtee karkuun etkä pääse riittävän nopeasti juosten perään niin mitäs siinä olisi pitänyt tehdä?

   Lainaa

  38. Tulos: +33 (49 ääntä)
   Toj Karin: Aina joskus näkee että on hyviä ihmisiä vielä tallella. Mulla oli yks viikonloppu todella paha hätä, kun oli ruoka loppunut kirjaimellisesti kokonaan kaapeista. Lähdin siitä kauppaan ja olikin tilanne että pankkikortit ei toimineet ollenkaan jonkun häiriön takia. Diabeetikkona en selviäisi edes [...]
   Tällein diabeetikon tyttärenä todettava, että olet älyttömän vastuuton ihminen, jos päästät kaiken ruuan loppumaan. Kyseisessä taudissa kun on tärkeintä pitää ne verensokerit tasaisena koko päivän, eli syödä säännöllisesti muutaman tunnin välein ravitsevasti, eikä kerran päivässä roskaa navan täydeltä.

   Lainaa

  39. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 12.7.2022 22:08
   Tulos: +19 (47 ääntä)
   Nasta tonttu: Viestissäsi ei mainittu mitään mielenterveysongelmasta, vaan diabeteksesta. Ei kaappien tarvitse olla täynnä, mutta kun on järkevät perusvarastot, niin yllättävän pitkäksi aikaa saa tehtyä itselleen jotain ruokaa (ei välttämättä mitään gourmetia, mutta vatsan täyttöä). Kestäisi todella kauan, ennen [...]
   Ymmärtäjät ymmärtää. Itsellä ei ole kaapissa mitään syötävää. Masennuksesta kärsin ja syömishäiriöstä jonka vuoksi saatan syödä järjettömän määrän tavaraa yhdeltä istumalta. Eli käytännössä bulimia ilman oksentamista. En ole diabeetikko mutta ymmärrän että kaikilla ei ole ruokaa kaapissa (tosin diabeetikon todella kannattaisi miettiä edes vähän pahimman varalle). Toki ongelmat saattavat olla vielä pahempia kuin minulla jotka johtavat tällaiseen tilanteeseen. Te jotka ette ole samassa tilanteessa ette pysty helposti ymmärtämään että tämä on joillekin julmaa todellisuutta. Ymmärrän teitä myös. Ei teillä ole eväitä ymmärtää mitä syvä masennus voi pahimmillaan olla. Se saattaa olla juuri tuota että hengissä pitäviä tarvikkeita hommataan viimeisellä mahdollisella hetkellä. Te auotte siellä että tuliko tilanne yllättäen. Ei tullut mutta se saattoi tulla että kortti ei toimi ja ne ostokset on kassalla. Se kertoo siitä ymmärryksen puutteesta mikä teillä on asioita kohtaan paljon. Teille on oikeasti ihan absurdi ajatus että jollekin voi käydä noin mutta monille se on osa normaalia kamppailua masennuksen tai muun mt-ongelman kanssa. Kuten sanoin ymmärrän myös teidän puolen.

   Lainaa

  40. Kokeiden pisteyttäjä 12.7.2022 22:26
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Muutamia vuosia sitten eräs ysiluokkalainen Ville oli kirjoittanut nähnyt: -kohtaan suunnilleen seuraavasti (nimi muutettu, tietty) Nähnyt: Ville Virtanen (tai en ainakaan huomannut, että kukaan muu olisi tätä nähnyt)

   Lainaa

  41. Alice Wonderland 13.7.2022 0:52
   Tulos: +31 (41 ääntä)
   Diabeteksen hoitoon sitoutuminen ei aina ole helppoa, ei vaikka oma terveys on siinä pelissä. Jos siinä päällä on elämänhallintaan vaikuttavia ongelmia, niin ei se ole niin ihmeellistä jos kaapista onkokin jo syönyt sen hätävaran, kun ei saa aikaiseksi lähteä kauppaan. Ihmettelen sitä, että täällä on niin vaikea uskoa olevan ihmisiä täysin eri elämäntilanteissa kuin itse on, syystä tai toisesta. Se ettei jaa diagnoosejaan kuin lääkäri epikriisissään, varmistaakseen oman kokemuksensa aitouden, ei kyllä mielestäni ole aihe kettuilla täällä muille ihmisille. Minulla oli aikoinaan työkaveri, joka oli muuten täysin kykenevä huolehtimaan itsestään ja "ilman mielenterveyshäiriöitä", joka sairastui ykköstyypin diabetekseen vasta aikuisena (harvinaisempaa). Hän hoiti sairauttaan syömällä kuusi possumunkkia eväänä "että sokerit pysyy hyvänä" ja heräsi meidän yhteisen työuran aikana ainakin seitsemän kertaa ambulanssista, kun ei mitannut nukkumaan mennessä sokereita ja oli vajoamassa koomaan (puoliso hälytti apua)! Uskomatonta ettei oma kuolevaisuus huolettanut sen enempää, että olisi sitoutunut tähän elämänmittaiseen seurantaan ja insuliinin annosteluun. En tiedä onko nykyisin enää elossakaan, ehkä tuurilla onkin.

   Lainaa

  42. Tulos: +28 (34 ääntä)
   Harmaa kivi:   On yksi asia, että on kotivarana kaikkea mitä tarvitaan, purkkivihanneksia ja kastiketta jonka voi syödä kylmänäkin, niin että vaikkapa totaalisen sähkökatkon sattuessa voisi syödä miellyttävän, joskin huoneenlämpöisen kynttiläillallisen. Se tosiaan vaatii vähän järjestelykykyä. Mutta vaikea [...]
   Itse olin karanteenissa noin viikon päivät, en muista enää tarkkaan oliko 7 vai 8, ja onneksi on läheisiä jotka kävivät kaupassa puolestani. Kyllä mä oisin selvinnyt noilla kaapissa olevilla safkoilla mutta ei mitään herkkua olisi ollut. Mutta joo itse pointti on se että olin huuli pyöreänä kuinka moni sanoi minulle että ei se ole niin justiinsa et kyllä sä kaupassa voit käydä. Siis mitä vittua, muiden odotetaan noudattavan suosituksia ja hyvää hygieniaa mutta itse voi joustaa sillee vaan vähän ku ei nappaa. Ja sitten ihmetellään kun epidemia jyllää. Saatanan idarit. En siis itse ollut positiivinen mutta olin tekemisissä läheisesti kahden sairastuneen kanssa. Pysyin kiltisti siis eristyksissä ja kävin vain yksin lenkillä ja vaikka rupesi seinät kaatuu päälle en pysty kuvittelee että olisin ottanut riskin että tartutan jonkun kuka joutuu sairaalaan tai ehkä jopa kuolee. Ei vaan pystyisi elämään itsensä kanssa sellaisen jälkeen. Mutta monien mielestä olin jopa hysteerinen kun nyt silleen hölmönä uskoin thl:ää. Meni taas usko ihmisiin kun kuuntelin sitä skeidaa miten kevyesti jengi otti niinkin rankan jutun. No ainakin mun omatunto on puhdas, siltä osin ainakin.
   Ja Plurille tsemppiä ja jaksa uskoa että vielä joku päivä se saattaa helpottaa. Itsellä  rankka päihde historia johtuen juurikin masennuksesta ja olen kerran ihan tosissani yrittänyt ampua itseni. Ase perkele ei lauennut. Menin seisomaan seinää vasten että naapuri ainakin kuulee jos ei nyt luoti satu lävistämään seinää. Tämä siis jottei vanhemmat joudu löytämään mun kroppaa vaan naapuri tajuaisi soittaa slurkit. Kauan mä sitä mutkaa yritin räpeltää toimintakuntoon mutta onneksi ei onnistunut. Nyt jo elämä hymyilee välillä ja ainakaan ei tule mietittyä enää parhainta tapaa kuolla ja olla mahdollisimman vähän häiriöksi sen tehdessään. Siksi kai en kävellyt junan alle kun aina mietin että kuskille jää kauhea trauma. Mutta joo sitä toivottomuuden tunnetta ei ymmärrä moni joka ei ole kokenut masennusta. Eikä masennus ole myöskään sama kuin väsymys tai uupumus kuten moni luulee ja kehottaa piristymään ja vaikka käymään lenkillä kun ulkonakin on nätti ilma.  Helppo lähteä mihinkään kun ei jaksa edes kuselle nousta sängystä vaikka hampaat kelluu. Onneksi suomessa on paljon hyviä kolmannen sektorin toimijoita, jos sattuu asumaan isommassa kaupungissa. Toivottavasti vielä sullekin elämä maistuu joskus. Itse olen parhainta apua saanut vertaisryhmien kautta mutta jokaisen polku on omanlaisensa eikä mitään patentti ratkaisua ole. Ikävä kyllä mulle jäi pysyviä sivuoireita lääkkeistä vaikka nyt jo varmaan kymmenisen vuotta ilman. No pieni hinta siitä että oon päässyt sentään sängystä ja edennyt jopa sohvaltakin joskus ylös. Jee. 

   Lainaa

  43. Tulos: +3 (29 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Ymmärtäjät ymmärtää. Itsellä ei ole kaapissa mitään syötävää. Masennuksesta kärsin ja syömishäiriöstä jonka vuoksi saatan syödä järjettömän määrän tavaraa yhdeltä istumalta. Eli käytännössä bulimia ilman oksentamista. En ole diabeetikko mutta ymmärrän että kaikilla ei ole ruokaa kaapissa (tosin [...]
   Se on ahmintahäiriö. Miulla on kanssa. Saattaa mennä kolmen päivän ruuat ja hätävarat yhden päivän aikana. Ja sitten ne kaapit on totaalisen tyhjät. Eikä masennuksessa ja ahdistuksessa aina "vaan voi mennä kauppaan". Vaikkanr kaapit on tyhjät. Sinällään luulisi, että diabeetikkona olisi sitä hätävaraa, mutta ei sekään aina ole niin yksinkertaista. Tiedän kaksi tapausta joilla se sokereista huolehtiminen ei vaan suju. Toista piti/pitää jatkuvasti muistuttaa syömisestä ja sokereiden tarkistamisesta. Toinen kuoli muutama vuosi sitten hypoglykemiaan (muistaakseni se on se lääketieteellinen ilmaisu?). Elämänhallinta ei ole kaikille itsestään selvää. Mutta on se kivaa kun joillain on niin helppo elämä ja kaikki sujuu, että voi anonyyminä syyllistää kaikesta meitä, joille elämä on mt-ongelmien vuoksi jatkuvaa kamppailua. Ihanaa kun teillä ei ole mitään ongelmia ja paremmuuden tunteessanne mesoatte pitkin internettiä, että "ottaisit itseäsi niskasta kiinni ja vaan tekisit niin kyllä se elämä on sitten helppoa, senkin vätys". Haistakaa vittu. Te ette selviäisi viikkoa sillä ongelma määrällä mitä joillain meistä on jokaikinen päivä. Mie oon onnekseni edes osittain funktionaalinen, ja silti hyvätkin päivät on haasteellisia. Täyttäkää jätesäkki nastoilla, istukaa sinne kaulaa myöteen, pyytäkää joku teippaamaan teidät patteriin ja hoitakaa sitten asianne ilman, että yhtäkään nastaa tulee jätesäkistä läpi. Siinä on hyvä simulaattori siitä miten helppoa asiat joskus on kun kärsii mt-ongelmista..

   Lainaa

  44. Mikrofoniton mato 13.7.2022 7:52
   Tulos: +16 (26 ääntä)
   Nasta tonttu: Noh, ehkäpä jatkossa kannattaisi alkaa pitämään vaikkapa vain makaronipussi ja tonnikalatölkki ruokakaapissa yllättäviä tilanteita varten, tai pakastevihanneksia ja jauhelihaa pakastimessa.
   Nokun jos ne hätävararuuatkin oli syöty jo?

   Lainaa

  45. Tulos: -1 (31 ääntä)
   Ilkeä kiivi: Ai nyt sieltä tuli mielenterveysongelma selitykseksi... Joopa joo. Keksi parempia stooreja. Mielenterveysongelmiin viittaaminen noin yleisellä tasolla kertoo ettet edes tiedä mihin mielenterveysongelmaan voisit tuon satusi liittää.
   Tiedän kyllä tasan tarkkaan mihin ongelmiin ja diagnooseihin se liitty, mutta en tunne tarvetta kertoa omia terveystietoja kaltaisillesi pahantahtoisille ihmisille. Ja jos edes hieman käyttäisit aivojasi muuhunkin kuin suun kautta hengittämiseen, saattaisit huomata ettei näillä diagnooseilla ole mitään merkitystä kauppatapahtumien selittämisen kanssa.

   Lainaa

  46. Tulos: +10 (28 ääntä)
   Justjoo: Tällein diabeetikon tyttärenä todettava, että olet älyttömän vastuuton ihminen, jos päästät kaiken ruuan loppumaan. Kyseisessä taudissa kun on tärkeintä pitää ne verensokerit tasaisena koko päivän, eli syödä säännöllisesti muutaman tunnin välein ravitsevasti, eikä kerran päivässä roskaa navan täydeltä.
   En niinkään olevastuuton, vaan kyvytön. Ihan pelkästään normi-arjen pyörittäminen on ollut mulle lapsesta saakka helvetin vaikeaa, osin jopa mahdotonta, ja vasta nyt olen saanut siihen minkäänlaista ulkopuolista apua. Väkisin olen itteni pitänyt aina hengissä tähän asti, mutta jospa tästä pikkuhiljaa pystyisi tuon avun kanssa alkaa jopa huolehtimaan itsestään pelkän selviytymisen sijaan. Yleensä mulla on aina ollut jotain hätävaraa. Kokonaan ruoka on päässyt loppumaan vain muutamia kertoja ja vain tuon yhden kerran oli ongelmia saada sitä välittömästi lisää.

   Lainaa

  47. Silminnähtävä kenguru 13.7.2022 11:15
   Tulos: -12 (32 ääntä)
   Toj Karin: Tiedän kyllä tasan tarkkaan mihin ongelmiin ja diagnooseihin se liitty, mutta en tunne tarvetta kertoa omia terveystietoja kaltaisillesi pahantahtoisille ihmisille. Ja jos edes hieman käyttäisit aivojasi muuhunkin kuin suun kautta hengittämiseen, saattaisit huomata ettei näillä diagnooseilla ole mitään merkitystä kauppatapahtumien selittämisen kanssa.
   Höpsis. Jäit kiinni valheesta ja nyt yrität luikerrella tilanteesta ja jotenkin pelastaa kasvosi.

   Lainaa

  48. Harmaa kivi 13.7.2022 11:26
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Temoni: Se on ahmintahäiriö. Miulla on kanssa. Saattaa mennä kolmen päivän ruuat ja hätävarat yhden päivän aikana. Ja sitten ne kaapit on totaalisen tyhjät. Eikä masennuksessa ja ahdistuksessa aina "vaan voi mennä kauppaan". Vaikkanr kaapit on tyhjät. Sinällään luulisi, että diabeetikkona olisi sitä [...]
     Hei, hei, hei. En minä sanonut, että mt-ongelmaisen pitäisi vain ryhdistäytyä. Itselläni on kokemusta sen tason masennuksesta, että elin yli viikon vesijohtovedellä, koska kauppa oli liian vaikea paikka (siellä voisi vaikka olla ihmisiä). Mutta en ole diabeetikko, joten en kuollut. Enkä muutenkaan kuollut, koska se olisi vaatinut johonkin ryhtymistä. Mikä ei onnistunut ollenkaan. Ei se ehkä laiskuutta ole, ettei pääse kulmakauppaan vaikkei ole syönyt päiväkausiin, se on jotain muuta. (Voin nyttemmin paremmin, joten ehkä jotakuta auttaa tieto, että on ihan mahdotonta olla neulapussissa, kuten kuvailit, mutta se voi myös jossain vaiheessa loppua).
     Jos diabeetikko jätetään yksin, vaikka on sellaisessa kunnossa ettei saa verensokereitaan pidettyä tasaisena, niin se on sitten kaupungin/ kunnan/ kuka palveluita järjestääkään taholta heitteillejättö. Joku ylempänä ketjussa kertoikin, että joku oli tosiaan siihen kuollut. Epäilemättä Suomessa on aivan käsittämättömän vaikeaa saada kunnollisia palveluita tämäntyyppisissä ongelmissa, mutta älyttömäksi menee, jos kaupan kassan täytyy pelastaa ettei henki lähde, koska kassan tehtäviinhän se ei kuulu. Sitten ei ainakaan ole enää hyvän mielen kertomus, vaan paremminkin kertomus siitä, miten systeemi on todella hajalla. "Meinasin kuolla koska kukaan, jonka tehtäviin kuuluu auttaa, ei auta, vaan Lidlin kassa pelasti". 

   Lainaa

  49. Tulos: -5 (27 ääntä)
   Silminnähtävä kenguru: Höpsis. Jäit kiinni valheesta ja nyt yrität luikerrella tilanteesta ja jotenkin pelastaa kasvosi.
   Jäinkö? Onko sulla jotain todisteita sille? Itse en ainakaan huomannut mitään tuollasita. Ehkä se johtuu siitä että en elä sinun harhaisessa mielikuvitusmaailmassa, jossa kaikki ovat valehtelijoita ja vihollisia sinulle.

   Lainaa

  50. Jurpo kameli 13.7.2022 17:23
   Tulos: -6 (26 ääntä)
   Toj Karin: Jäinkö?
   Jäit.

   Lainaa

  51. Tulos: +1 (25 ääntä)
   Jurpo kameli: Jäit.
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri) Kirjoitti tuolla ylempänä hyvän kommentin aiheesta. Kannattaa sinunkin lukea se ja sen jälkeen hieman avata sinun pienen pientä kuplaa, jossa elämä on täydellistä ja kaikki "mielenterveysongelmat" vain laiskuutta ja oma vika.

   Lainaa

  52. Validi koira 13.7.2022 17:51
   Tulos: -10 (26 ääntä)
   Toj Karin: Tunteeton raadonsyöjä (pluri) Kirjoitti tuolla ylempänä hyvän kommentin aiheesta. Kannattaa sinunkin lukea se ja sen jälkeen hieman avata sinun pienen pientä kuplaa, jossa elämä on täydellistä ja kaikki "mielenterveysongelmat" vain laiskuutta ja oma vika.
   Jossain muuallakin on varmasti kaikenlaisia hyviä kommentteja, joilla kääntää huomio pois siitä että keksit tarinan ja jäit kiinni valheesta.

   Lainaa

  53. Tulos: 0 (20 ääntä)
   Validi koira: Jossain muuallakin on varmasti kaikenlaisia hyviä kommentteja, joilla kääntää huomio pois siitä että keksit tarinan ja jäit kiinni valheesta.
   Annappa nyt tulla niitä todisteita missä kohtaa valehtelin. Vain koska sinä sanot niin harhojesi mukaan, ei ihan riitä siihen.

   Lainaa

  54. Avattu ilves 13.7.2022 18:39
   Tulos: -13 (21 ääntä)
   Toj Karin: Annappa nyt tulla niitä todisteita missä kohtaa valehtelin. Vain koska sinä sanot niin harhojesi mukaan, ei ihan riitä siihen.
   Siellä ne ovat. Tässä kommenttiosiossa jo muidenkin toimesta osoitettu. Jos et enää itse muista mitä olet missäkin valehdellut, niin sehän on lähinnä sinun ongelmasi.

   Lainaa

  55. Tulos: -1 (19 ääntä)
   Avattu ilves: Siellä ne ovat. Tässä kommenttiosiossa jo muidenkin toimesta osoitettu. Jos et enää itse muista mitä olet missäkin valehdellut, niin sehän on lähinnä sinun ongelmasi.
   "Sä valehtelet" ei ole todiste siitä että valehtelen. Yhtäkään perusteltua väitettä tuolla ei ole, pelkkää paskan jauhantaa. Mitä ihmettä sä saat itsellesi noin saatanan tyhmää esittämällä? Perversionsa itse kullakin, mutta tuo on yksi käsittämättömimmistä ja kaikin puolin paskimmista. Pidä ne oman makkarin puolella äläkä tuputa niitä kaikille täällä.

   Lainaa

  56. Rajoittunut kuormaeläin 13.7.2022 20:39
   Tulos: -6 (12 ääntä)
   Toj Karin: "Sä valehtelet" ei ole todiste siitä että valehtelen.
   Eikä niin ole kukaan väittänytkään.

   Lainaa

  57. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 14.7.2022 0:27
   Tulos: +12 (16 ääntä)
   Temoni: Se on ahmintahäiriö. Miulla on kanssa. Saattaa mennä kolmen päivän ruuat ja hätävarat yhden päivän aikana. Ja sitten ne kaapit on totaalisen tyhjät. Eikä masennuksessa ja ahdistuksessa aina "vaan voi mennä kauppaan". Vaikkanr kaapit on tyhjät. Sinällään luulisi, että diabeetikkona olisi sitä [...]
   Ymmärrän että harmittaa kun on sellaisia ihmisiä jotka ei ymmärrä. Ei kannata päästää kuitenkaan ihon alle vaan ymmärtää se asia että heillä ei ole aidosti kompetenssia ymmärtää. Tojkarinille sanon myös että turha riidellä näiden kanssa ja olet täällä anonyyminä käytännössä joten tohtinet diagnoosisikin tuoda julki. Eri asia tietysti jos olet samalla nimimerkillä sielläkin missä tuttavasi on mutta se on oma virheesi silloin. Olen kuullut itsekin paljon sitä että lähde lenkille kyllä se siitä. Nämä kommentit ovat kuitenkin ihmisiltä jotka eivät pysty tai halua ymmärtää ongelman peruslähtökohtia joten parempi niellä vitutus ja olla edes yrittämättä aloittaa keskustelua näiden kanssa. Se ei johda kuin pahaan mieleen ja siihen että he pitävät sinua laiskana paskana ja pohjasakkaa. Kuten ensimmäisessä viestissä sanoin että ymmärtäjät ymmärtää. Ei me tarvita sääliä vaan sitä että ihmiset ymmärtää mitä tämä voi olla. Ihmiset jotka näkevät asuntoni eivät varmasti usko että tienaan enemmän kuin he. Tuttavat ja kaverit eivät näe kun hävettää liikaa. Huoltomiehiä varten siistin sen verran että ei näytä liian pahalta. Hiljan kuitenkin palomiehet kävivät kämpässä naapurin tulipalon vuoksi kun olin työmatkalla ja näkivät kämpän joka varmasti kuuluu narkille. En ole sellainen mutta kun työt on tehty voimat on täysin loppu ja siviilielämä retuperällä. Siivoan harvoin ja nautin liikaa alkoholia vapaalla. En jaksa kerätä tölkkejä ja kämppäni on sotkuinen. Teen kuitenkin viikottain 50h reissuhommia ja edes moni tuttavani ei tiedä kuinka huonosti voin. Pelkään liikaa sitä reaktiota että kyllä se siitä... lahde lenkille. Ymmärsin tilanteeni jo lomamatkalla 8-vuotiaana kun näin veneessä kehitysvammaisen pojan joka hymyili aidosta onnesta. Mietin että jos voisin koskaan kokea tuollaisia tunteita niin se olisi mahtavaa. 8-vuotiaana...

   Lainaa

  58. Parree sika 14.7.2022 8:45
   Tulos: -13 (15 ääntä)
   Hermostumaton kuguaari: Hieman ihmettelen ettei ihmisten sarkasmikiikarit toimineet tossa Riston jutussa. Toihan on niin kieli poskessa kirjoitettu kuin olla voi. Ja ei, en ole Risto.
   Tämä. Jatkuvasti näkee näitä kiitoksia facessa kun jonku kakaran tikkarit maksettu, niin aika selkeä "kuittaus" näille postauksille.

   Lainaa

  59. Säädytön lehmä 14.7.2022 11:59
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Silminnähtävä kenguru: Höpsis. Jäit kiinni valheesta ja nyt yrität luikerrella tilanteesta ja jotenkin pelastaa kasvosi.
   Miten voi pelastaa jotain sellaista, mitä ei enää edes ole… 🙈

   Lainaa

  60. Suopea haltija 14.7.2022 12:15
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Säädytön lehmä: Miten voi pelastaa jotain sellaista, mitä ei enää edes ole… 🙈
   Hyvä pointti.

   Lainaa

  61. Tilattava tuhatjalkainen 14.7.2022 21:54
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Merq: Kirjoitin kerran johonkin lomakkeeseen sukunimen kohdalle "Sukunimi". Juteltiin siinä samalla virkailijan kanssa, niin ei ihan aivot ja/tai käsi pysyneet mukana mitä pitikään kirjoittaa. :D
   Minä kirjoitin sukunimi kohtaan etunimeni ja etunimi kohtaan sukunimeni. Huomasin onneksi, suttasin ne ja kirjoitin oikeisiin paikkoihin. Näytti vain hölmöltä, kun nimet oli kirjoitettu väärin. Osoitteen vielä ymmärtää, jos on vaikka juuri muuttanut. Ja syntymäaikakin menee helposti sekaisin päivämäärän kanssa, jos on lähekkäin.

   Lainaa

  62. Tulos: -1 (17 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Ymmärrän että harmittaa kun on sellaisia ihmisiä jotka ei ymmärrä. Ei kannata päästää kuitenkaan ihon alle vaan ymmärtää se asia että heillä ei ole aidosti kompetenssia ymmärtää. Tojkarinille sanon myös että turha riidellä näiden kanssa ja olet täällä anonyyminä käytännössä joten tohtinet [...]
   Osaisimpa ajatella samalla tavalla kuin sinä ja antaa asioiden vain olla. Joskus siinä onnistun mutta ei ole helppoa. Diagnoosia en tohdi sanoa siksi että en ole sellaista saanut. Ongelmia hoidettu alusta asti pelkästään masennuksena, mikä ei ole sinänsä väärä diagnoosi, mutta hyvin puutteellinen. Selittää vain hyvin pienen osan ongelmista ja on selkeästi havaittavissa nimenomaan nämä muut ongelmat on masennusta ylläpitäviä, ehkä osittain jopa syynä siihen. Minun omat silmät avautui näille muille ongelmille vasta 28-29 vuotiaana. Jouduin vaatimalla vaatimaan tutkimuksia, ennen kuin sain niitä ja koko paskan lopputulos on se että kaikki mielenterveystyöntekijät on yhtä mieltä siitä että masennus selittää vain pienen osan ongelmista, mutta diagnoosia eivät ole suostuneet antamaan tähän päivään mennessä. Antoivat vain muutaman paskan ehdotuksen joilla voi selittää yksittäisiä asioita, mutta ei millään tavalla kokonaisuutta. Puhumattakaan siitä että eivät ole suostuneet selittämään ensimmäistäkään asiaa mikä on johtanut noihin johtopäätöksiin. Kaikin puolin koko tutkimukset tehtiin vasemmalla kädellä ja pienimmällä mahdollisella vaivalla. Tavoitteena tuntui olevan enemmänkin hommien nopea tekeminen kuin auttaminen. Siitä kertoo myös välinpitämätön asenne minua kohtaan mikä näkyi mm. siinä että eivät ottaneet ollenkaan huomioon minun omaa inputtia eivätkä suostuneet keskustelemaan asioista sellaisten kohdalla jotka olivat minusta selkeästi virhetulkintoja.
   Itse olen niin varma kuin vain maallikkona voin olla siitä mikä minua vaivaa, mutta tuon viralisen diagnoosin puutteen takia en sitä viitsi sanoa edes anonyymina. Siitä saisi vain paskaa niskaani. Tosin luultavasti myös tästä, kun väitän tietäväni paremmin kuin terveydenhuolto. Tähän on kuitenkin mahdotonta tiivistää vuosien kokemusta siitä miten ala-arvoista ja puutteellista hoito ja tutkimukset on ollut, sekä kokemuksia siitä kun minua itseäni ei kuunnella ollenkaan siitä mikä minua mahdollisesti vaivaa.

   Lainaa

  63. Tuleentunut herne 15.7.2022 12:25
   Tulos: -16 (22 ääntä)
   Toj Karin: Osaisimpa ajatella samalla tavalla kuin sinä ja antaa asioiden vain olla. Joskus siinä onnistun mutta ei ole helppoa. Diagnoosia en tohdi sanoa siksi että en ole sellaista saanut. Ongelmia hoidettu alusta asti pelkästään masennuksena, mikä ei ole sinänsä väärä diagnoosi, mutta hyvin puutteellinen. [...]
   Lyhyesti: sinulla ei ole todettu minkäänlaisia mielenterveysongelmia (pl. masennus, joka ei edes omasta mielestäsi ollut asiaa täysin selittävä juttu). Eli valehtelit, kuten aiemmin jo todettiin useamman (?) kirjoittajan toimesta.

   Lainaa

  64. Saivartelija 15.7.2022 18:23
   Tulos: +10 (18 ääntä)
   Tuleentunut herne: Lyhyesti: sinulla ei ole todettu minkäänlaisia mielenterveysongelmia (pl. masennus, joka ei edes omasta mielestäsi ollut asiaa täysin selittävä juttu). Eli valehtelit, kuten aiemmin jo todettiin useamman (?) kirjoittajan toimesta.
   Mullakin diagnosoitiin masennus vuonna käpylehmä. Ja yli 10 vuoden turhan mielialalääkkeiden popsimisen jälkeen (niistä kun oli vain haittaa, eikä mitään apua) ruvettiin pohtimaan että se ois muuta. Ammattilaiset ovat sanoneet että viittaisi ihan muuhun, mutta terveydenhuollon tilanne Suomessa on oikeasti niin paska, ettei se asia oikein etene.
   Mulle on tungettu monta kertaa lääkäri, joka puhuu todella huonosti suomea ja koska olen huonokuuloinen, niin näitä asioita on turhauttava viedä itellä eteenpäin, kun en saa lääkärien puheesta mitään tolkkua. Viimeksikin lääkäri puhui kaikista muista sairauksista, mutta se varsinainen syy, miksi olin siellä, sivuutettiin. 
   Että ymmärrän Toj Karinia kyllä.
   Itelläkin ollut paha ahmimishäiriö ja joskus ollut parikin päivää ilman ruokaa ja kauppaan ei ole oman voinnin vuoksi ollut voimia mennä.
   Toj Karin, mä tiedän että ne jutut menee ihon alle, mullakin menee usein. Muista, että sä kuitenkin tiedät mikä on totta, jos muut ei sitä usko, niin se on vain heidän oma ongelmansa. ❤️

   Lainaa

  65. Tulos: +2 (12 ääntä)
   Tuleentunut herne: Lyhyesti: sinulla ei ole todettu minkäänlaisia mielenterveysongelmia (pl. masennus, joka ei edes omasta mielestäsi ollut asiaa täysin selittävä juttu). Eli valehtelit, kuten aiemmin jo todettiin useamman (?) kirjoittajan toimesta.
   Koska minun kommentteihin ei löydy mitään tämän kommenttiosion ulkopuolista kontekstia, ainoa keino todistaa minun valehdelleen on näyttää että olen puhunut ristiriitaisesti asioista täällä. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut, joten kukaan ei pysty näyttämään minun valehdelleen.  Odotan edelleen jotain näyttöä minun valheista, mutta jostain syystä kukaan siitä syyttävä ei niitä kykene esittämään. Mistäköhän tämä voisi johtua? Ehkäpä siitä etten ole valehdellut? Ihan mielelläni  kuulisin missä valehtelin, kun en sitä itsekään kykene huomaamaan.

   Lainaa

  66. Palkitseva peto 16.7.2022 20:35
   Tulos: -4 (12 ääntä)
   Toj Karin: Koska minun kommentteihin ei löydy mitään tämän kommenttiosion ulkopuolista kontekstia, ainoa keino todistaa minun valehdelleen on näyttää että olen puhunut ristiriitaisesti asioista täällä. Näin ei ole kuitenkaan tapahtunut, joten kukaan ei pysty näyttämään minun valehdelleen.  Odotan edelleen [...]
   Ei näitä "näytä missä sanoin" -argumentteja oikein jaksais. Sen verran vanhoja ja väsyneitä jo. Lue omat kommenttisi ja katso ihan itse että missä meni pieleen.

   Lainaa

  67. Tulos: -7 (15 ääntä)
   Palkitseva peto: Ei näitä "näytä missä sanoin" -argumentteja oikein jaksais. Sen verran vanhoja ja väsyneitä jo. Lue omat kommenttisi ja katso ihan itse että missä meni pieleen.
   Ymmärrän ettei sinun kognitiiviset kyvyt riitä kuin öyhöttämiseen ja kaikki muu tuntuu vaikealta tai mahdottomalta. Ihan ymmärrettävää. Mut menehän nyt sinne äitis kainaloon. Se ei varmaan tykkää että oot näin myöhään istumassa ruudun äärellä.

   Lainaa

  68. Tarkentuva lehmä 16.7.2022 22:46
   Tulos: -5 (11 ääntä)
   Toj Karin: Ymmärrän ettei sinun kognitiiviset kyvyt riitä kuin öyhöttämiseen ja kaikki muu tuntuu vaikealta tai mahdottomalta. Ihan ymmärrettävää. Mut menehän nyt sinne äitis kainaloon. Se ei varmaan tykkää että oot näin myöhään istumassa ruudun äärellä.
   Todistit väitteeni. Kiitos.

   Lainaa

  69. Tulos: -1 (9 ääntä)
   Tarkentuva lehmä: Todistit väitteeni. Kiitos.
   Sure, hon. :)

   Lainaa

  70. heimosenkeimo 17.7.2022 15:08
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Ihmisten hyvyyteen ei todellakaan voi luottaa sillä, jos tuo olis normaalia että joku maksaa toisen ostokset, niin monella saattas unohtua ihan joka kerta lompakko kotiin.

   Lainaa

  71. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 17.7.2022 20:05
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Toj Karin: Osaisimpa ajatella samalla tavalla kuin sinä ja antaa asioiden vain olla. Joskus siinä onnistun mutta ei ole helppoa. Diagnoosia en tohdi sanoa siksi että en ole sellaista saanut. Ongelmia hoidettu alusta asti pelkästään masennuksena, mikä ei ole sinänsä väärä diagnoosi, mutta hyvin puutteellinen. [...]
   Voin allekirjoittaa täysin terveydenhuollon tilan. Itsellä oli onnea ja pääsin tutkimuksiin lopulta. Ongelmani on siinä että vaikutan ulospäin täysin normaalilta ja ahdistus sekä pelkotilat jäävät myös ammattilaisilta helposti huomaamatta. Vasta pitkässä istunnossa alkaa oireet näkyä kun kysellään vaikeita kysymyksiä asiaan liittyen ja alkaa olo olla niin hermostunut että sen todella näkee kehonkielestä.

   Lainaa

  72. Inhottava riikinkukko 18.7.2022 13:26
   Tulos: -9 (13 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Voin allekirjoittaa täysin terveydenhuollon tilan. Itsellä oli onnea ja pääsin tutkimuksiin lopulta. Ongelmani on siinä että vaikutan ulospäin täysin normaalilta ja ahdistus sekä pelkotilat jäävät myös ammattilaisilta helposti huomaamatta. Vasta pitkässä istunnossa alkaa oireet näkyä kun kysellään [...]
   Valehtelet. Voit tuosta poimia vähän vinkkejä sen suhteen, miten valehtelet paremmin: Psyykettä ei todellakaan tutkita niin että pidetään riittävän pitkiä "istuntoja" jotta saadaan jotain ihmeen oireita näkyviin. Näiden "istuntojen" tarkoitus ei ole saada sinua oireilemaan. Päin vastoin. Jos aiot jatkossa esittää varttihullua, niin se onnistuu ihan puhumalla. Ei tarvitse, eikä kannata näytellä mitään ahdistuskohtauksia. Sekään ei ole mikään ongelma että "vaikuttaa ulospäin täysin normaalilta". Suurin osa mielenterveysongelmista on sellaisia, etteivät ne näy ulospäin millään tavalla. Kommentissasi on muitakin valheen paljastavia seikkoja, mutta en kerro mitä.

   Lainaa

  73. Inhottava riikinkukko 18.7.2022 13:30
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Se vielä että ennen nettiä ihmiset löysivät näitä diagnoosejaan lääkärikirjoista, mutta se vaati edes vähän enemmän ponnisteluja kuin nykyään. Nykyään Googlesta löytyy tarvittaessa jokaiselle kiva diagnoosi, ja sen tuomalla varmuudella painetaan haastamaan ammatti-ihmisen osaaminen. "Terveydenhoidon tila" on sitten huonolla tolalla ja mieli pahana, kun he eivät uskokaan "potilasta" vaikka hän on tutkinut ja selvittänyt (eli googlannut) diagnoosin niin tarkasti, ettei tarvitsisi kuin antaa oikean väriset napit kouraan. Seuraukset näkyvät jo. Päästään helpommalla kun annetaan joku trendidiagnoosi ja jotain nappeja siihen. Mielialalääkkeitä syödään enemmän kuin koskaan, ja niistä suuri osa täysin turhaan.

   Lainaa

  74. Vallaton sarvikuono 18.7.2022 15:41
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Voi Risto! Minkä karhunpalveluksen teet pojallesi.

   Lainaa

  75. Hämärä hirmulisko 19.7.2022 1:07
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   No onpa yllätys ettei se setä voinut maksaa Riston pojan 30€ ostoksia. Jos Riston poika olisi perseillyt jotain, niin varmasti setä olisi urputtanut. Koko kylä muka kasvattaa, mutta se pätee vain pahassa eikä koskaan hyvässä. Nuorille jaksetaan kyllä valittaa mutta heitä harvemmin viitsitään auttaa. Kun on nuorille töykeä niin turha sitten ihmetellä jos nuoret on epäkohteliaita aikuisille. PS. Sarkasmi :—————)

   Lainaa

  76. Punainen molotovi 19.7.2022 6:34
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Aasiantuntija: Näen Annen mielessäni vaan hieman pyöreänä opettajana ja näin ollen oppilas kuittasi hänelle lenkille lähtemisellä
   en ole pyöreä enkä edes opettaja

   Lainaa

  77. Punainen molotovi 19.7.2022 6:35
   Tulos: -4 (8 ääntä)
   eka diabetes sitten mt ongelmat, selitys on pyöreämpi ku maapallo

   Lainaa

  78. Pilkuntarkka fretti 19.7.2022 17:34
   Tulos: +7 (11 ääntä)
   Kommenttiosion taso, eli ihmisten käytöstavat ja ÄO laskee kuin lehmän häntä. Ymmärtämättömät ihmiset hyökkäävät joukolla yhden kimppuun ja käyttäytyvät kuin pahimmat foliohattutyypit konsanaan. "Valehtelet, mutta en jaksa selittää miten. Siellä se totuus on, kaiva itse". Ei ole ilmeisesti mahdollista että ihmisellä on sekä diabetes että mt-ongelmia. Kasvakaa aikuisiksi ja lopettakaa säälittävä mussutus. Lukekaa vaikka muutama kirja, niin ymmärrätte muunkinlaista elämää kuin vain omaa kuplaanne.

   Lainaa

  79. Pyykkivuoreen hautautunut patsas 20.7.2022 13:57
   Tulos: +6 (12 ääntä)
   Tuleentunut herne: Lyhyesti: sinulla ei ole todettu minkäänlaisia mielenterveysongelmia (pl. masennus, joka ei edes omasta mielestäsi ollut asiaa täysin selittävä juttu). Eli valehtelit, kuten aiemmin jo todettiin useamman (?) kirjoittajan toimesta.
   Meinaatko ettei voi olla mt-ongelmia, jos ei ole diagnoosia? Olet kyllä harvinaisen väärässä!

   Lainaa

  80. Sieluton kalkkuna 21.7.2022 17:01
   Tulos: -5 (9 ääntä)
   Pyykkivuoreen hautautunut patsas: Meinaatko ettei voi olla mt-ongelmia, jos ei ole diagnoosia? Olet kyllä harvinaisen väärässä!
   Meinaatko että kaikilla on mt-ongelmia? Olet kyllä harvinaisen väärässä!

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: kassa, kaupassa, kauppa, koe, koevastaukset, koulu, lompakko, maksaa, nimesi, pyörä, ritarit