Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Uutiskatsaus, osa 3

En tiedä asiasta mitään, mutta minulla on mielipide.
Suurenna näkymä
Uutiskatsaus, osa 3

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 72 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +246 (248 ääntä)
   Olikos Filppula eikun flippula voittanut vitusti jotain?

   Lainaa

  2. Turpea seuraeläin 7.6.2022 0:33
   Tulos: +527 (639 ääntä)
   Toden sanoakseni en ole edes tietoinen miten, miksi ja millä tavalla suomi voitti lätkän maailmanmestaruuden 2022. Enkä 2011. Ei edes kiinnosta.

   Lainaa

  3. Kykenemätön peura 7.6.2022 0:36
   Tulos: +321 (349 ääntä)
   Mistäköhän lajista se Filppula on muut MM-kultansa voittanut, jos jääkiekosta on vain yksi? Miki superfanina varmaan tietää. Pitäisiköhän johonkin pystyttää joku sopivan kestävästä materiaalista tehty jääkiakkoilia-kiipeilyteline, mihin juntit voi kiivetä, kun Suomi voittaa jotain.

   Lainaa

  4. Näkökyvytön lihapulla 7.6.2022 1:02
   Tulos: +192 (206 ääntä)
   Kykenemätön peura: Mistäköhän lajista se Filppula on muut MM-kultansa voittanut, jos jääkiekosta on vain yksi? Miki superfanina varmaan tietää. Pitäisiköhän johonkin pystyttää joku sopivan kestävästä materiaalista tehty jääkiakkoilia-kiipeilyteline, mihin juntit voi kiivetä, kun Suomi voittaa jotain.
   Pitäis. Johonkin muualle kuin Helsingin keskustaan. 
   Siinä tulisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla. 

   Lainaa

  5. Sanoinkuvaamaton mulukku 7.6.2022 1:06
   Tulos: -63 (99 ääntä)
   Miki on ihan homona flippulaan alias filpulaan.

   Lainaa

  6. Vastarannan kiiski 7.6.2022 1:22
   Tulos: +49 (57 ääntä)
   Miki on kuin yksikorvainen Mikki Hiiri. Pään sisälläkin taitaa olla vajausta.

   Lainaa

  7. Maanalainen ylioppilas 7.6.2022 1:34
   Tulos: +12 (20 ääntä)
   Niin, Filppula on voittanut änäristä kultaa, häh!

   Lainaa

  8. Kiero sotilas 7.6.2022 3:16
   Tulos: +153 (153 ääntä)
   Filppula on voittanut kaikki. Nyt nukkumaan siitä!

   Lainaa

  9. Jytky Hauki 7.6.2022 3:44
   Tulos: +30 (134 ääntä)
   Patsaassa kiipeily täytyisi kieltää kuolemantuomion uhalla. Loppuu se paskaperseily.

   Lainaa

  10. Jytky Hauki 7.6.2022 3:49
   Tulos: -101 (183 ääntä)
   Ai niin, ja tämä todistaa rasismin olevan faktuaalisesti väärin. Rasistit valittavat, että "ne sellaiset sen väriset ihmiset ovat tylsämielisiä apinarellestäjiä, jotka eivät osaa muuta kuin rikkoa ja riehua". Eipä ole väristä kiinni.

   Lainaa

  11. Tulos: +55 (55 ääntä)
   No muttaku Filppula

   Lainaa

  12. Kaukaloton pussieläin 7.6.2022 5:13
   Tulos: +303 (309 ääntä)
   Matti Matti Matti.. Patsaat on yleensä historiallisia eli hyvin vanhoja, toikin patsas on 1906 valmistunut ja kuvastaa merestä noussutta Helsinkiä. Sun mielestä on siis ok nykyhetken riemussa hajottaa osa maamme historiaa?

   Lainaa

  13. Pystysuora peruna 7.6.2022 6:32
   Tulos: -125 (205 ääntä)
   Sehän on osa kulttuuriperimää, että mantan päälle kiivetään luvatta. Ensin lakittajat 1900-luvun alussa, kunnes siitä tuli laillinen tapahtuma, ja nyt kiekkofanit. Ei ne aidat toimineet silloinkaan… Jospa ensi kerralla tehdäänkin siitä luvallinen tapahtuma. Telineiltä käydään virallisesti paidoittamassa Manta ja lauletaan vaikka ympärillä maamme laulua. 😅

   Lainaa

  14. Tulos: +184 (202 ääntä)
   Manta pitäisi siirtää vaikka Ateneumin aulaan ja tilalle joku kännimöyrimistä kestävä kiipeilyteline.

   Lainaa

  15. Rasvaseppo 7.6.2022 7:19
   Tulos: +75 (151 ääntä)
   Turpea seuraeläin: Toden sanoakseni en ole edes tietoinen miten, miksi ja millä tavalla suomi voitti lätkän maailmanmestaruuden 2022. Enkä 2011. Ei edes kiinnosta.
   Katos ku Suomen joukkue teki sillain jännästi, että ne pani kiekkoja enemmän vastustajan maaliin kuin vastustaja pani kiekkoja niiden maaliin.
   Moni ei tiedä, mutta se on paras strategia jääkiekossa.

   Lainaa

  16. Tulos: -117 (127 ääntä)
   No eipä tossa alemmassa mitään mokaa ollut.

   Lainaa

  17. Edistynyt dinosaurus 7.6.2022 8:25
   Tulos: +36 (46 ääntä)
   Näkökyvytön lihapulla: Pitäis. Johonkin muualle kuin Helsingin keskustaan.  Siinä tulisi kaksi kärpästä yhdellä iskulla. 
   Tampereelle voisi nyt, kun siellä on uusi hieno jääkiekkoareena ja kiekkobuumi parhaimmillaan. Tanpereella voisi olla sitten aina lätkän jälkibuumit niin saadaan olla Helsingissä rauhassa.

   Lainaa

  18. Tulos: -106 (110 ääntä)
   Kaukaloton pussieläin: Matti Matti Matti.. Patsaat on yleensä historiallisia eli hyvin vanhoja, toikin patsas on 1906 valmistunut ja kuvastaa merestä noussutta Helsinkiä. Sun mielestä on siis ok nykyhetken riemussa hajottaa osa maamme historiaa?
   Meni vähän ohi tuo Matin vitsi sulla vissiin.

   Lainaa

  19. Voitettu kurkku 7.6.2022 8:30
   Tulos: +65 (83 ääntä)
   Miki kuvastaa hyvin average sm-liiga fanin aivokapasiteettia

   Lainaa

  20. Isä viiden, joka olet töissä. 7.6.2022 8:31
   Tulos: +34 (44 ääntä)
   Turpea seuraeläin: Toden sanoakseni en ole edes tietoinen miten, miksi ja millä tavalla suomi voitti lätkän maailmanmestaruuden 2022. Enkä 2011. Ei edes kiinnosta.
   Voittamalla finaalissa. Sitä ennen piti tehdä vastustajaa enemmän maaleja monessa pelissä. Ihan ok katsottavaa, mutta eikait sen takia nyt jaksa kylille lähteä.

   Lainaa

  21. Kraaterin pohjalla on eläin 7.6.2022 8:36
   Tulos: +178 (196 ääntä)
   Veikkaan että 120v päästä ketään ei ihan hirveästi kiinnosta Suomen neljäs kultamitali jääkiekon MM-kisoissa. Mutta Mantan patsaan tarina aika varmasti kiinnostaa kun se siinä vaiheessa on jo 240v ikäinen. Ihan tälleen Matille ja Mateille tiedoksi. Jääkiekon MM-kisat on muutenkin niin turha kun ne järjestetään joka vuosi ja ne on kisat käytännössä neljän tai viiden maan kesken.

   Lainaa

  22. Kulkeva maksamato 7.6.2022 8:58
   Tulos: +52 (56 ääntä)
   Edistynyt dinosaurus: Tampereelle voisi nyt, kun siellä on uusi hieno jääkiekkoareena ja kiekkobuumi parhaimmillaan. Tanpereella voisi olla sitten aina lätkän jälkibuumit niin saadaan olla Helsingissä rauhassa.
   Kyllä täällä Tampereella saadaan kärsiä niistä jo ihan tarpeeksi, ei tänne! Pitäkää hyvänänne vaan!

   Lainaa

  23. kaljapossu 7.6.2022 8:59
   Tulos: +142 (144 ääntä)
   Jussi: No eipä tossa alemmassa mitään mokaa ollut.
   No on siinä kyllä mun mielestä sellanen moka, että Matin mielestä on ihan se ja sama jos kulttuuri- ja taidehistoriallinen patsas tuhoutuu kanssaihmisten typeryyden takia, koska saahan noita patsaita tehtyä lisää. Voishan vaikka ton Kansallis mueseonkin sit samalla polttaa, koska ainahan voi rakentaa uuden talon ja värkkäillä sinne jotain esineitä mitä sit porukat voi mennä katselemaan?

   Lainaa

  24. Edustava aprikoosi 7.6.2022 9:00
   Tulos: +122 (124 ääntä)
   Mimmi: Meni vähän ohi tuo Matin vitsi sulla vissiin.
   Matilla mitään vitsiä ollut. Matti on mulk*u.

   Lainaa

  25. Horjahtava keiju 7.6.2022 9:26
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   jjjjjj: Olikos Filppula eikun flippula voittanut vitusti jotain?
   Hänet on kullista tunnettu.

   Lainaa

  26. Itseasiassa 7.6.2022 9:30
   Tulos: +100 (102 ääntä)
   Kaukaloton pussieläin: Matti Matti Matti.. Patsaat on yleensä historiallisia eli hyvin vanhoja, toikin patsas on 1906 valmistunut ja kuvastaa merestä noussutta Helsinkiä. Sun mielestä on siis ok nykyhetken riemussa hajottaa osa maamme historiaa?
   Näemmä Helsinki voi nousta merestä aina uudelleen ja uudelleen. 
   Sinänsä en ymmärrä tuota Matin logiikkaa, kun mestaruus saatiin jo -95. Jos se kerta on ja pysyy, niin miksi niitä aina pitää mennä voittamaan uudelleen? 

   Lainaa

  27. Itseasiassa 7.6.2022 9:36
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Alkaa mennä noista jarmoista maku somessa. Siksi on aika vähän tullut selattua FB:tä lähiaikoina. Vaikka kuinka niihin yrittää suhtautua kuin johonkin kaupan tuulikaapissa örisijään, niin silti ne ottaa psyykkeeseen enemmän kuin näet tuon sanoman tekstinä. Tai eihän tuossa mitään sanomaa tai asiaa ollut, taas joku salaliitto-, Yle-viha-, elämäkolu- ja maalaisjärkiteoriaoksennus.

   Lainaa

  28. Häikäilemätön hyönteinen 7.6.2022 10:05
   Tulos: +92 (110 ääntä)
   Patsaiden vähättelyitä kuullessani/lukiessani muistelen arkeologi Khaled al-Asaadia, joka kuoli suojellessaan arkeologista kohdetta ISIS:ltä. Samoin nyt on Ukrainassa pyritty suojaamaan taidetta. Vaikken ole erityisen perehtynyt taidehistoriaan, olen vakuuttunut, että joidenkin patsaiden arvo on huomattavan paljon suurempi kuin esimerkiksi oma henkeni. Oksettaa nähdä, kuinka monelle Manta on vain kiipeilyteline. Sopivasti muuten on ollut otsikoissa poliisin käyttäytyminen Elokapinaa kohtaan. Koomisesti poliisi käytti enemmän voimaa täysin siivosti käyttäytyneitä mielenosoittajia kuin paikkoja hajottaneita juhlineita kohtaan.

   Lainaa

  29. Tulos: +19 (27 ääntä)
   Jos tämä "flippula" (sic) on ala-asteella voittanut sukkulajuoksusta kullatun lusikan niin onkos se sitten neljän kullan mies? Entä jos on polttareissa napannut mikroautoilussa kullanvärisen muovisen pokaalin voittaessaan muun polttariporukan kierrosajoissa niin onko "flippula" sitten viiden kullan mies?

   Lainaa

  30. Horjahtava keiju 7.6.2022 10:48
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   Iso Hoo: Jos tämä "flippula" (sic) on ala-asteella voittanut sukkulajuoksusta kullatun lusikan niin onkos se sitten neljän kullan mies? Entä jos on polttareissa napannut mikroautoilussa kullanvärisen muovisen pokaalin voittaessaan muun polttariporukan kierrosajoissa niin onko "flippula" sitten viiden kullan mies?
   Ei, ne eivät olet jääkiekon arvokisojen kultia.

   Lainaa

  31. Tulos: +64 (74 ääntä)
   En muutenkaan pidä tuollaisista suun kautta hengittäjistä, kuten Matti, joille lätkä tai futis on kuin uskonto, mutta voin sanoa tämän viimeisen voitonjuhlan jälkeen, että inho on kasvanut ennestään. Ihan oikeasti, se on vaan urheilumatsi. Toivottavasti mahdollisimman moni riehuja saa tuntea nahoissaan käytöksensä.

   Lainaa

  32. jukkapalmu 7.6.2022 11:26
   Tulos: +35 (41 ääntä)
   Jussi: No eipä tossa alemmassa mitään mokaa ollut.
   Kumikiekkojuntit öyhöttää. Se oli se hauska asia.

   Lainaa

  33. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Onneksi niitä uusia mestaruuksia ei saa enää mitenkään.

   Lainaa

  34. Kohtuuton robotti 7.6.2022 12:04
   Tulos: -1 (17 ääntä)
   Turpea seuraeläin: Toden sanoakseni en ole edes tietoinen miten, miksi ja millä tavalla suomi voitti lätkän maailmanmestaruuden 2022. Enkä 2011. Ei edes kiinnosta.
   Ja 2019 sekä 1995

   Lainaa

  35. Sivistynyt pingviini 7.6.2022 14:51
   Tulos: +73 (75 ääntä)
   "mestaruus on ja pysyy" miksi siitä sitten pelataan uudestaan joka vuosi?

   Lainaa

  36. Tulos: -48 (54 ääntä)
   Kykenemätön peura: Mistäköhän lajista se Filppula on muut MM-kultansa voittanut, jos jääkiekosta on vain yksi? Miki superfanina varmaan tietää. Pitäisiköhän johonkin pystyttää joku sopivan kestävästä materiaalista tehty jääkiakkoilia-kiipeilyteline, mihin juntit voi kiivetä, kun Suomi voittaa jotain.
   Sinäkö nostit itsesi urbaaniksi älykösi vain sentakia, kun sinua ei kiinnosta jääkiekko? Vituiks meni tuo yritys.

   Lainaa

  37. Koeajettu noita 7.6.2022 16:52
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   Taitaa olla noiden patsaiden veistäjät olla aika uhanalainen ammatti. Siksikin pitäisi arvostaa vähän enemmän taidonnäytettä, joka vielä 120 vuotta myöhemmin toimii siihen suunnitellussa tehtävässään eikä ole homehtunut tai murentunut. Kaupunki voisi käydä laittamassa Leijona paidan valmiiksi päälle patsaalle ennen juhlijoiden saapumista ja sitten aidan ja vahdit paikalle 500 euron uintilipun uhalla.

   Lainaa

  38. Kykenemätön peura 7.6.2022 17:41
   Tulos: +43 (49 ääntä)
   Leeppo: Sinäkö nostit itsesi urbaaniksi älykösi vain sentakia, kun sinua ei kiinnosta jääkiekko? Vituiks meni tuo yritys.
   Ei jääkiekkofaneissa ole mitään vikaa. Ihmisissä, jotka kiipeilee patsaisiin ym. ja rikkoo paikkoja, on. Varmaan siellä oli paikalla myös porukkaa, joka osasi juhlia asiallisesti.

   Lainaa

  39. Epäkurantti hamsteri 7.6.2022 18:24
   Tulos: -39 (55 ääntä)
   Matti on tavallaan oikeassa siinä että Mantan päälle kiipeäminen on isompi osa suomalaista kulttuuria (ei ainoastaan jääkiekko- tai edes urheilukulttuuria) kuin itse patsas. Jos Mantan päälle ei olisi tapana kiivetä, ehkä 0,1% kansasta tietäisi koko patsaasta yhtään mitään. Nyt kaikki tietävät patsaasta jotain.

   Lainaa

  40. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 7.6.2022 19:43
   Tulos: -43 (61 ääntä)
   Onko se manta hajoamispisteessä vai mikä on homma? Jos kulttuuria halutaan suojella pelastamalla patsas viemällä se turvaan juhlijoilta johonkin museoon niin siinä kuolee samalla osa helsinkiläistä juhlimiskulttuuria. Kulttuuria on monenlaista ja jokainen arvottaa minkälaista kulttuuria arvostaa. Itse arvostan patsasta ja sen historiaa myös juhlineen. Jos on oikea vaara että patsas tuhoutuu niin mielestäni museo voisi olla oikea vaihtoehto. Viereiseen huoneeseen voisi tehdä kuvakavalkaadin parhaista juhlista jolloin kumpikaan kulttuurihistoriallisesti iso asia ei häviäisi unholaan. Niin ja kyllä... pidän isoja juhlia Mantalla kulttuurihistoriallisesti isona asiana.

   Lainaa

  41. Tumaton seuraeläin 7.6.2022 19:53
   Tulos: +26 (34 ääntä)
   Kykenemätön peura: Mistäköhän lajista se Filppula on muut MM-kultansa voittanut, jos jääkiekosta on vain yksi? Miki superfanina varmaan tietää. Pitäisiköhän johonkin pystyttää joku sopivan kestävästä materiaalista tehty jääkiakkoilia-kiipeilyteline, mihin juntit voi kiivetä, kun Suomi voittaa jotain.
   Sata metriä korkea, vaseliinilla rasvattu  ja alle keihäitä pystyyn betoniin. Loppu on silkkaa evoluution riemua.

   Lainaa

  42. Kirpeä ahven 7.6.2022 21:18
   Tulos: -20 (40 ääntä)
   Vähän kyllä ihmetyttää, kun tuo patsaalla kiipeily oli nyt itsestäänselvästi tiedossa, niin miksei Helsingin kaupunki viitsinyt laittaa sinne paria portsaria yövartioon. Luulisi ettei Helsingin kaupungin kokoisessa puljussa parin ihmisen palkka yhdeltä yöltä (edes sunnuntaina) merkitsisi mitään, kun kyseessä kuitenkin niin historiallinen patsas.

   Lainaa

  43. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Kirpeä ahven: Vähän kyllä ihmetyttää, kun tuo patsaalla kiipeily oli nyt itsestäänselvästi tiedossa, niin miksei Helsingin kaupunki viitsinyt laittaa sinne paria portsaria yövartioon. Luulisi ettei Helsingin kaupungin kokoisessa puljussa parin ihmisen palkka yhdeltä yöltä (edes sunnuntaina) merkitsisi mitään, kun kyseessä kuitenkin niin historiallinen patsas.
   Kaupunki laittoi Mantalle kymmenkunta vartijaa ja vaneriaidan. Ei riittänyt

   Lainaa

  44. Tosikko kiivi 7.6.2022 23:33
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Kirpeä ahven: Vähän kyllä ihmetyttää, kun tuo patsaalla kiipeily oli nyt itsestäänselvästi tiedossa, niin miksei Helsingin kaupunki viitsinyt laittaa sinne paria portsaria yövartioon. Luulisi ettei Helsingin kaupungin kokoisessa puljussa parin ihmisen palkka yhdeltä yöltä (edes sunnuntaina) merkitsisi mitään, kun kyseessä kuitenkin niin historiallinen patsas.
   Kyllä siellä vartijoita oli. Ei tuhatpäiselle väkijoukolle oikein mitään voi.

   Lainaa

  45. Väsynyt sarvikuono 8.6.2022 5:03
   Tulos: +49 (51 ääntä)
   Epäkurantti hamsteri: Matti on tavallaan oikeassa siinä että Mantan päälle kiipeäminen on isompi osa suomalaista kulttuuria (ei ainoastaan jääkiekko- tai edes urheilukulttuuria) kuin itse patsas. Jos Mantan päälle ei olisi tapana kiivetä, ehkä 0,1% kansasta tietäisi koko patsaasta yhtään mitään. Nyt kaikki tietävät patsaasta jotain.
   Eli meinaat että jonkin asian merkitys kulttuurille mitataan sillä, kuinka moni ihminen tietää asian?
   Esim. että koska oletettavasti iso osa ihmisistä ei tunne varhaisia keinokastelumenetelmiä, niiden merkitys kulttuurille on tätä vasten pieni? (Vaikka siis kyseessä on asia, joka mahdollisti viljelyn ja sitä myöten pysyvän asutuksen rakentamisen, joka vaikutti suuresti sekä lajimme että kulttuurimme kehitykseen.) Vastaavia asioita on ihan loputtomasti; kulttuuri on täynnä asioita, joista enemmistö ei juuri tiedä, mutta joiden merkitys on kiistaton. 
   Matin argumentti on kaikella tapaa aivan nurinkurinen. Nimenomaan ne mestaruudet on ne, jotka tulee ja menee – siitä kun todella kilpaillaan joka vuosi, jolloin siis mestaruus käytännössä ”siirtyy” seuraavalle. Patsaat taas pysyvät – satoja, jopa tuhansia vuosia – ellei niitä erikseen oikein asiakseen pyritä tuhoamaan.
   Heikoissa kantimissa se mestaruuden tuoma riemu silloin on, jos sitä jotenkin latistaisi se, että asiaa juhlittaisi tuhoamatta taideteoksia (tai paikallisen yrityksen kattorakenteita.) Itselleen tärkeän kulttuurin osan, kuten lätkän, arvostaminen ja juhliminen on tosi ok, mutta miksi ihmeessä se on tehtävä muun kustannuksella? 
   Täällä osa jopa väittää, että se paikkojen tuhoaminen on jotenkin olennainen ja tärkeä osa lätkäkulttuuria. Väitän kyllä, että jos yhden kulttuurin juhlistaminen vaatii toisen tuhoamista, sillon on ko kulttuurissa jotain vialla. Vaikka veikkaanpa myös, että se on oikeasti aika pieni vähemmistö, joka kokee sen hajottamisen olevan jotenkin tärkeä osa lätkäjuhlintaa. 

   Lainaa

  46. Pesty liitu 8.6.2022 8:35
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   99% kiekkoniiloista pilaa kaikkien maineen.

   Lainaa

  47. Iäkäs riikinkukko 8.6.2022 9:17
   Tulos: -27 (35 ääntä)
   Tumaton seuraeläin: Sata metriä korkea, vaseliinilla rasvattu  ja alle keihäitä pystyyn betoniin. Loppu on silkkaa evoluution riemua.
   Ompas täällä paljon urheilukulttuurin vihaajia.

   Lainaa

  48. Iäkäs riikinkukko 8.6.2022 9:21
   Tulos: -28 (30 ääntä)
   Väsynyt sarvikuono: Eli meinaat että jonkin asian merkitys kulttuurille mitataan sillä, kuinka moni ihminen tietää asian? Esim. että koska oletettavasti iso osa ihmisistä ei tunne varhaisia keinokastelumenetelmiä, niiden merkitys kulttuurille on tätä vasten pieni? (Vaikka siis kyseessä on asia, joka mahdollisti [...]
   En puolusta tässä paikkojen tuhoamista, toin esille ainoastaan Mantan merkityksen suomalaisessa urheilukulttuurissa. En myöskään sanonut että Mantalla ei olisi kulttuurihistoriallista merkitystä, tarkoitin vaan sitä että sen maltilliset vauriot (ei täysin alkuperäisessä kunnossa säilyminen) tässä tilanteessa on kulttuurisesti merkitykseltään pienempää kuin sen poistaminen juhlien keskipisteestä. Mitenkään ottamatta kantaa sen merkitykseen historiallisessa jatkumossa. Keinokastelumenetelmä tässä on hyvin erikoinen vertailukohta, enemmänkin voisi verrata jonkin yksittäisen vanhan keinokastelujärjestelmän säilymistä, koska nyt kyse ei ole koko teknologian/ilmiöstä häviämisestä historiasta, mikä vaikuttaa tietenkin nykyhetkeen merkittävästi.

   Lainaa

  49. Arkkienkeli 8.6.2022 9:58
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Joskus aikoinaan, ennen nettiä, 90-luvun alussa mietin että miksi 20% suomalaisista on näin vit*n tyhmiä. Netin tultua paljastui totuus. Idiootteja onkin 80% kansalaisista. Edes ala-asteen kirjoitustaitoja ei osata.

   Lainaa

  50. Nuutunut kivi 8.6.2022 12:42
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Itseasiassa: Alkaa mennä noista jarmoista maku somessa. Siksi on aika vähän tullut selattua FB:tä lähiaikoina. Vaikka kuinka niihin yrittää suhtautua kuin johonkin kaupan tuulikaapissa örisijään, niin silti ne ottaa psyykkeeseen enemmän kuin näet tuon sanoman tekstinä. Tai eihän tuossa mitään sanomaa tai asiaa [...]
   Tällä öykkäröinnillä ei ole mitään tekemistä maalaisjärjen kanssa.

   Lainaa

  51. Nuutunut kivi 8.6.2022 12:44
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Horjahtava keiju: Ei, ne eivät olet jääkiekon arvokisojen kultia.
   Niinmutkun se voitti ne kuiteniin ja sit sillä on viisi kultaa eikä kaikki pysty siihen. Nih!

   Lainaa

  52. Nuutunut kivi 8.6.2022 12:46
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Leeppo: Sinäkö nostit itsesi urbaaniksi älykösi vain sentakia, kun sinua ei kiinnosta jääkiekko? Vituiks meni tuo yritys.
   Et tykkää jääkiekosta eli olet urbaani älykkö. Tämä selvä.

   Lainaa

  53. Nuutunut kivi 8.6.2022 12:50
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Iäkäs riikinkukko: Ompas täällä paljon urheilukulttuurin vihaajia.
   Jos urheilu- tai joku muu kulttuuri tarkoittaa paikkojen rikkomista, niin myönnän olevani kulttuurin vihaaja.

   Lainaa

  54. Tulos: +19 (23 ääntä)
   Matin kommentti vain vahvistaa käsitystäni siitä, että intohimoiset lätkäfanit on juntteja pahimmasta päästä.

   Lainaa

  55. Kirpeä ahven 8.6.2022 14:29
   Tulos: -26 (28 ääntä)
   Tosikko kiivi: Kyllä siellä vartijoita oli. Ei tuhatpäiselle väkijoukolle oikein mitään voi.
   Oliko? Koko yön? Minkähänlaisia vartijoita siellä muka oli jos eivät saa estettyä patsaalle kiipeämistä?

   Lainaa

  56. Kirpeä ahven 8.6.2022 14:33
   Tulos: -32 (34 ääntä)
   Ei siinä mikään huligaanijoukko kuitenkaan kyseessä ole, vaan juhlijoita. Kyllä nyt sellaiset pitäisi pystyä aisoissa pitäämään ammattilaisten. Jos siellä oli vartijoita niin miksi missään ei mainita heidän toimistaan? Miksi ei pistetty rautoihin yhtään ainutta noista kiipeilijöistä? Kutsuttu poliisia paikalle? Miten lehdissä on kuvia juhlijoista patsaan päällä, eikä yhtään vartijaa näy missään?

   Lainaa

  57. Tulos: +20 (20 ääntä)
   Kirpeä ahven: Ei siinä mikään huligaanijoukko kuitenkaan kyseessä ole, vaan juhlijoita. Kyllä nyt sellaiset pitäisi pystyä aisoissa pitäämään ammattilaisten. Jos siellä oli vartijoita niin miksi missään ei mainita heidän toimistaan? Miksi ei pistetty rautoihin yhtään ainutta noista kiipeilijöistä? Kutsuttu [...]
   Esimerkiksi Iltalehden jutussa vartijoista puhutaan tekstissä, samoin kuvissa näkyy vartijoita sekä ennen aidan murtumista että sen jälkeen: https://www.iltalehti.fi/jaakiekon-mm-2022/a/3f2df35b-ff90-4145-a94d-1b404a1d2160
   Helsingin Sanomissa kuva ja maininta vartioinnista esim. tässä: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008853112.html
   Timelapse-video Kauppatorin tapahtumista Hesarissa täällä: https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000008851334.html

   Lainaa

  58. Kirpeä ahven 8.6.2022 20:57
   Tulos: -24 (24 ääntä)
   Ok. Mutta mikseivät vartijat tehneet asialle mitään? Porukkaa rautoihin, poliisille soitto, kyynelkaasua jne... Jokuhan pitäisi pistää vastuuseen tuosta möhlimisestä. Hupiukkoja nuo vartijat. Tai sitten lähtivät kotiin ns. etuajassa.

   Lainaa

  59. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Horjahtava keiju: Ei, ne eivät olet jääkiekon arvokisojen kultia.
   Eipä ole Stanley Cuppikaan.

   Lainaa

  60. Väsynyt sarvikuono 9.6.2022 2:32
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Iäkäs riikinkukko: En puolusta tässä paikkojen tuhoamista, toin esille ainoastaan Mantan merkityksen suomalaisessa urheilukulttuurissa. En myöskään sanonut että Mantalla ei olisi kulttuurihistoriallista merkitystä, tarkoitin vaan sitä että sen maltilliset vauriot (ei täysin alkuperäisessä kunnossa säilyminen) tässä [...]
   Aa, eli nyt kyse onkin siitä, että jos jokin ei tuhoutuessaan aiheuta muutosta nykyhetkeen, se ei ole riittävän tärkeä itsessään? 
   Eli poistetaan Sibelius, koska klassinen musiikki yleisesti ja todellisuutemme siltä osin tuskin olisi yhtään toisenlaista ilman Sibeliusta? Tai ei. ”Maltilliset vauriot”, nehän oli ok, että jos minä nyt oikein maltillisesti uudelleensävellän Finlandian, niin se on ihan ok, uus sävellys sisään vaan vanhan korvaamaan? 
   Kai ymmärrät, että vaikka _sinulle_ ei juuri merkkaisi paskaakaan vaikka Manta hajoaisi lopullisesti lätkäjuhlijoiden alla, tämä ei välttämättä koske koko muuta kansaa?

   Lainaa

  61. Tulos: -15 (15 ääntä)
   Miksi mä olin ainoa, jonka mielestä Matin kommentti oli aivan selvää sarkasmia/parodiaa? Eihän kukaan nyt tosissaan ole noin tyhmä 😅

   Lainaa

  62. Pehmeä jänis 9.6.2022 19:04
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Pystysuora peruna: Sehän on osa kulttuuriperimää, että mantan päälle kiivetään luvatta. Ensin lakittajat 1900-luvun alussa, kunnes siitä tuli laillinen tapahtuma, ja nyt kiekkofanit. Ei ne aidat toimineet silloinkaan… Jospa ensi kerralla tehdäänkin siitä luvallinen tapahtuma. Telineiltä käydään virallisesti paidoittamassa Manta ja lauletaan vaikka ympärillä maamme laulua. 😅
   Ei, poliisi vartio, kovat piippuu ja lupa ampua kohti jos tulee 10m lähemmäs turva alauetta. Ihan turhia juhlia jotain paskaa joka on jokavuotista ja yhtäturhaa, jääpallo on ainoa oikea urheilu.

   Lainaa

  63. Peilityyni maahinen 10.6.2022 15:00
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   On se sitten oikein tai väärin, niin jos Suomessa äänestettäisiin siitä, että onko Mantalle kiipeäminen mestaruusjuhlissa hyväksyttävää, niin suurin osa olisi sitä mieltä että on. Ja yhden näkemyksen mukaan demokratia on aina oikeassa ja hanhinaamat kaakattaa.

   Lainaa

  64. Tosikko kiivi 11.6.2022 3:10
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kirpeä ahven: Ok. Mutta mikseivät vartijat tehneet asialle mitään? Porukkaa rautoihin, poliisille soitto, kyynelkaasua jne... Jokuhan pitäisi pistää vastuuseen tuosta möhlimisestä. Hupiukkoja nuo vartijat. Tai sitten lähtivät kotiin ns. etuajassa.
   Iloisen juhlinnan muuttaminen mellakaksi yhden patsaan mahdollisisesti kärsimien vähäisten vaurioiden takia olisi mielestäsi järkevää? Onneksi viranomaisilla oli sivistyneempi käsitys asiasta.

   Lainaa

  65. Kirpeä Ahven 13.6.2022 16:50
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tosikko kiivi: Iloisen juhlinnan muuttaminen mellakaksi yhden patsaan mahdollisisesti kärsimien vähäisten vaurioiden takia olisi mielestäsi järkevää? Onneksi viranomaisilla oli sivistyneempi käsitys asiasta.
   Mellakoitsijat ovat yksinkertaisesti idiootteja, ja yleensä kyllä saavat juuri sen mitä ansaitsevat. Kyllä minulla sen verran luottoa kuitenkin suomalaisiin jääkiekkofaneihin on, ettei siitä mitään oikeaa mellakkaa saa aikaan, jos muutaman kiipelijän ottaa kiinni ja tekee selväksi ettei sinne mennä. Mutta jos kiltisti vaan pyydetään, niin eihän kukaan usko.

   Lainaa

  66. Mennyt laama 14.6.2022 5:20
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Tuolle mellakoivalle paskasakille pitäisi saada kunnon rangaistukset, Turussakin laittoivat aivan uuden rakennuksen paskaksi.

   Lainaa

  67. Tulos: +1 (1 ääni)
   Turpea seuraeläin: Toden sanoakseni en ole edes tietoinen miten, miksi ja millä tavalla suomi voitti lätkän maailmanmestaruuden 2022. Enkä 2011. Ei edes kiinnosta.
   Urheilufanit ovat oikeastaan aika huvittavia kuvitellessaan, että suurta yleisöä kiinnostaisi jonkin urheilukisan tulos paria vuotta pitempään saati sitten vuosikymmeniä. Toki urheilujutuissa kerrotaan myös menneet tapahtumat ja yksittäiset ihmiset saattavat muistaa valtavan määrän tarpeetonta urheilutriviaa. Mutta ei tavallinen ihminen muista kuin jonkin aivan poikkeuksellisen urheilutapahtuman ja silloinkin varsinainen tulos saattaa olla jo unohtunut. Monelle on saattanut jäädä vuosikymmeniksi mieleen Virenin kaatuminen ja voitto olympiakisoissa. Moni muistaa Vainion doping-käryn, samoin hiihtäjien doping-sekoilut. Ehkä joku muistaa, että Suomi voitti ensimmäisen kerran jääkiekon MM:n vuonna 1995. 
   Mutta onko tuolla tiedolla oikeasti jotain merkitystä? Tuskin. Harva katsoo vanhoja urheilukisatallenteita ja ihastelee hienoja suorituksia. Sen sijaan keskeisellä paikalla sijaitsevaa patsasta, veistosta tai muuta taideteosta moni ohikulkija ihailee ainakin silloin tällöin ohikulkiessaan. Patsaan poistaminen tai vaihtaminen toiseen muuttaisi kaupunkikuvaa. Hienoa patsasta saatetaan jopa matkustaa katsomaan ja sitä saatetaan katsella ja tekijä tiedetään vuosisatojakin myöhemmin. Entä kuinka moni oikeasti muistaa edes sitä, ketkä tekivät maalit vuonna 1995? Etsivätkö ihmiset muita samojen urheilijoiden suorituksia voidaakseen ihailla niitä vielä kymmeniä vuosia myöhemmin? Tuskin.

   Lainaa

  68. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Onko se manta hajoamispisteessä vai mikä on homma? Jos kulttuuria halutaan suojella pelastamalla patsas viemällä se turvaan juhlijoilta johonkin museoon niin siinä kuolee samalla osa helsinkiläistä juhlimiskulttuuria. Kulttuuria on monenlaista ja jokainen arvottaa minkälaista kulttuuria arvostaa. [...]
   Manta on ihan oikeasti vaurioitunut, kun urheiluidiootit ovat kiipeilleet sen päällä. Juurihan siitä oli lehdissä juttua. Ne alkuperäiset kiipeilijät eli Mantan lakittaneet ylioppilaat eivät enää kiipeile. Kun patsaan huono kunto noin vuonna 1990 selvisi, lakitus alettiin tehdä nosturista käsin. Jääkiekkoväellä on nyt ollut yli 30 vuotta aikaa oppia, että Manta ei kestä kiipeilyä. Jokainen kiipeilykerta vaurioittaa sitä lisää. Mutta mitäpä sitä voisi jääkiekkoväeltä odottaa. Sama väki riehuu humalassa, heittelee paitoja päältään, rypee vedessä ja kiipeilee patsaissa. Ja tietysti huutaa, sillä eihän suomalainen voi urheilumenestystä juhlia mitenkään muuten kuin huutamalla ja ölisemällä.

   Lainaa

  69. Tulos: +1 (1 ääni)
   Kirpeä ahven: Vähän kyllä ihmetyttää, kun tuo patsaalla kiipeily oli nyt itsestäänselvästi tiedossa, niin miksei Helsingin kaupunki viitsinyt laittaa sinne paria portsaria yövartioon. Luulisi ettei Helsingin kaupungin kokoisessa puljussa parin ihmisen palkka yhdeltä yöltä (edes sunnuntaina) merkitsisi mitään, kun kyseessä kuitenkin niin historiallinen patsas.
   Niin, miksi ei. Lehdissä kyllä kerrottiin, että Manta oli ympäröity kolme metriä korkealla vanerilevyaidalla ja paikalla oli noin 10 vartijaa. Mutta eihän se jääkiekkoväkeä pitele, sillä suoja-aita rikottiin ja vartijoita pahoinpideltiin.

   Lainaa

  70. Rapee minkki 19.6.2022 8:53
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Itseasiassa: Alkaa mennä noista jarmoista maku somessa. Siksi on aika vähän tullut selattua FB:tä lähiaikoina. Vaikka kuinka niihin yrittää suhtautua kuin johonkin kaupan tuulikaapissa örisijään, niin silti ne ottaa psyykkeeseen enemmän kuin näet tuon sanoman tekstinä. Tai eihän tuossa mitään sanomaa tai asiaa [...]
   Enemmän kait luulisi psyykkeeseen ottavan että käytetään yli 460 miljoonaa verorahoja joukkoon televisio ja radiokanavia, joita harva edes käyttää. Ylelle riittäisi tuosta prosentti ja lopun voisi laittaa vaikka sairaanhoitajien palkkoihin.

   Lainaa

  71. Raitti majava 19.6.2022 23:42
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Pystysuora peruna: Sehän on osa kulttuuriperimää, että mantan päälle kiivetään luvatta. Ensin lakittajat 1900-luvun alussa, kunnes siitä tuli laillinen tapahtuma, ja nyt kiekkofanit. Ei ne aidat toimineet silloinkaan… Jospa ensi kerralla tehdäänkin siitä luvallinen tapahtuma. Telineiltä käydään virallisesti paidoittamassa Manta ja lauletaan vaikka ympärillä maamme laulua. 😅
   No toi juu, pistetään manta kunnolla turvahäkkiin ja antaa bileiden mennä sen ulkopuolella. Voi tosin olla hankalaa semmoista suunnitella. Mutta jättäkää se Manta ite ny rauhaan ettei irtoile osat tms

   Lainaa

  72. Juonitteleva luovuttaja 23.6.2022 18:02
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Rasvaseppo: Katos ku Suomen joukkue teki sillain jännästi, että ne pani kiekkoja enemmän vastustajan maaliin kuin vastustaja pani kiekkoja niiden maaliin.Moni ei tiedä, mutta se on paras strategia jääkiekossa.
   Jalonenpa tietää ja Curre

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: havis amanda, jääkiekko, kirjeenvaihtaja, kulta, lätkä, manta, mestaruus, patsas, uutiset, valtteri filppula, yle