Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Juttuja joukkoliikenteestä, osa 62

Ihanan mehukkaat kanssamatkustajat.
Juttuja joukkoliikenteestä, osa 62

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 40 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Itsestäänselvä taistelija 23.6.2022 0:16
   Tulos: +583 (591 ääntä)
   8 linjan kuskille respect!

   Lainaa

  2. Tulos: +520 (546 ääntä)
   Jätkä matkustaa junan ulkoseinästä roikkuen eli tyylillä, josta suomessa pistettäis varmaan linnaan ja mielentilatutkimuksiin kun on sairasta ja vaarallista. Ja silti jätkällä on puhtaiden valkoisten farkkujen lisäksi rennompi, luottavaisempi, levollisempi ja ennen kaikkea coolimpi ilme kun itsellä yksin omassa autossa, tyhjässä junanvaunussa tai oikeastaan missään ikinä. Hiuksetkin on viimesen päälle mintissä.

   Lainaa

  3. Tulos: +227 (237 ääntä)
   Linja 8:n kuski on huikee tyyppi!

   Lainaa

  4. Tulos: +204 (210 ääntä)
   Kuski oli arkipäivän sankari!

   Lainaa

  5. Hieno kesyhanhi 23.6.2022 0:50
   Tulos: +358 (360 ääntä)
   Sannan tarinaan liittyen haluan jakaa tarinan toisesta upeasta bussikuskista. Mun alaikäinen lapseni meni kesäksi töihin vieraaseen kaupunkiin. Eräänä sunnuntai-iltana kun hän palasi kotikaupungista, juna oli myöhässä ja hätäpäissään lapseni hyppäsi väärään bussiin, joka meni päinvastaiseen suuntaan kuin piti. Päätepysäkillä lapseni meni kysymään kuskilta, miten pääsee keskustaan ja ehtiikö vielä viimeiseen bussiin. Tää kuski oli painanut kaasua ja ajanut pysäkille josta lapsukainen ehti juuri ja juuri oikeaan bussiin. Äidin sydämestä kiitän sitä kuskia.

   Lainaa

  6. Säädytön lehmä 23.6.2022 4:08
   Tulos: +439 (439 ääntä)
   Aikoinaan olin onnistunut telomaan polveni ja jouduin käyttämään kyynärsauvoja. Olin bussipysäkillä kävelemässä keskiovien kohdalla etuoville, kun vielä viimeiset pari ihmistä nousi kyytiin. Juuri kun olin päässyt etuoville, päätti kuljettaja laittaa ovet kiinni ja lähteä menemään, ottamatta minuu kyytiin. 🙃 Kerkesin kirota kuljettajan, kunnes huomasin että takaata tulee ”Ei linjalla-bussi” ja pysähtyy pysäkille. Kyseinen kuski oli nähnyt kollegan toiminnan ja päätti ottaa mut sit kyytiin vaikka ei ollut ajossa. Iloitsin mielessäni, että pääsee ns. pikamatkana perille, kun ei tarvitse kiertää samaa reittiä mitä linjalla oleva, vaan mentiin suorinta mahdollista reittiä. Hetkeä ennen päätepysäkkiä kuski kysyi, että oonko jatkamassa siitä mihinpäin? Kerroin ottavani toisen bussin tai sit käveleväni hiljakseen sen 600m. Eipä tarvinnut tehdä kumpaakaan, kun kuljettaja sanoi, et hän vie mut kotipysäkille asti suoraan! 😁 Aivan mahtava kuljettaja!

   Lainaa

  7. Tikku silmään vai silmä tikkuun 23.6.2022 7:42
   Tulos: -129 (137 ääntä)
   Sanna taitaa osittain keksiä päästä tuota tarinaa. Tämä on selkeästi tapahtunut Kotkassa ja tietyömaiden takia bussi 8 ei oo pystynyt ohittaa karkkarin bussia missään välissä kirkon pysäkin jälkeen..

   Lainaa

  8. Ajattelematon hylje 23.6.2022 7:43
   Tulos: -21 (35 ääntä)
   Mä kanssa kerran odottelin yli 20 min bussia ja tuumasin jo, että kerkesiköhän se jo menemään ennen kuin ite menin pysäkille. No saapuhan se sieltä sitten kuitenkin reippaasti aikataulussa myöhässä. Ajaa posotettiin kiiruusti keskustaan ja jatkoin samalla bussilla vielä toiselle päättärille. Keskustassa kuski kysy, että mihin oon menossa ja lähettiinkin sitten suoraa tietä noukkimatta ketään kyytiin mun pysäkille :D

   Lainaa

  9. Snadi pulu 23.6.2022 7:56
   Tulos: +92 (98 ääntä)
   Tikku silmään vai silmä tikkuun: Sanna taitaa osittain keksiä päästä tuota tarinaa. Tämä on selkeästi tapahtunut Kotkassa ja tietyömaiden takia bussi 8 ei oo pystynyt ohittaa karkkarin bussia missään välissä kirkon pysäkin jälkeen..
   Jos olikin Lappeenrannan Karhuvuori?

   Lainaa

  10. Tikku silmään vai silmä tikkuun 23.6.2022 8:14
   Tulos: -26 (36 ääntä)
   Snadi pulu: Jos olikin Lappeenrannan Karhuvuori?
   Ajaaks siellä linja 8 ja karhuvuoreen menevät bussit molemmat sekä kirkon pysäkin, että sairaalan pysäkin kautta?

   Lainaa

  11. Sekoitettu ilves 23.6.2022 8:41
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   Snadi pulu: Jos olikin Lappeenrannan Karhuvuori?
   Kotkan puskaradiossa oli tää juttu. Ja on se mahdollista hyvärillä ohittaa ennen tietyömaata

   Lainaa

  12. Peitettävä albatrossi 23.6.2022 9:11
   Tulos: -104 (120 ääntä)
   Mutta eikö ketään yhtään ahista että onko Sanna jättäny kirjallisen palautteen noin hemmetin huonolla suomenkielellä ? Puhekieli on erikseen tottakai, mutta mielestäni kirjallinen, virallinen teksti tulisi olla jotenkin asiallisesti kirjoitettu. En ole pilkunviilaaja mutta silti tuo ahistaa. Eikö ihmiset osaa enää tuottaa tekstiä

   Lainaa

  13. Idioottivarma kultakala 23.6.2022 9:27
   Tulos: +182 (188 ääntä)
   Peitettävä albatrossi: Mutta eikö ketään yhtään ahista että onko Sanna jättäny kirjallisen palautteen noin hemmetin huonolla suomenkielellä ? Puhekieli on erikseen tottakai, mutta mielestäni kirjallinen, virallinen teksti tulisi olla jotenkin asiallisesti kirjoitettu. En ole pilkunviilaaja mutta silti tuo ahistaa. Eikö ihmiset osaa enää tuottaa tekstiä
   Viesti kaverille ≠ kirjallinen palaute
   Ahistaa enemmän se, että tuomitaan lukematta kunnolla.

   Lainaa

  14. Tulos: +82 (84 ääntä)
   Peitettävä albatrossi: Mutta eikö ketään yhtään ahista että onko Sanna jättäny kirjallisen palautteen noin hemmetin huonolla suomenkielellä ? Puhekieli on erikseen tottakai, mutta mielestäni kirjallinen, virallinen teksti tulisi olla jotenkin asiallisesti kirjoitettu. En ole pilkunviilaaja mutta silti tuo ahistaa. Eikö ihmiset osaa enää tuottaa tekstiä
   "Kirjoitin kaverille"

   Lainaa

  15. Säädytön lehmä 23.6.2022 9:30
   Tulos: +103 (105 ääntä)
   Peitettävä albatrossi: Mutta eikö ketään yhtään ahista että onko Sanna jättäny kirjallisen palautteen noin hemmetin huonolla suomenkielellä ? Puhekieli on erikseen tottakai, mutta mielestäni kirjallinen, virallinen teksti tulisi olla jotenkin asiallisesti kirjoitettu. En ole pilkunviilaaja mutta silti tuo ahistaa. Eikö ihmiset osaa enää tuottaa tekstiä
   Satuitko yhtään lukemaan omaa tekstiäsi, ennen kuin lähetit kommenttisi?

   Lainaa

  16. Harmaa kivi 23.6.2022 9:51
   Tulos: +78 (78 ääntä)
   Säädytön lehmä: Aikoinaan olin onnistunut telomaan polveni ja jouduin käyttämään kyynärsauvoja. Olin bussipysäkillä kävelemässä keskiovien kohdalla etuoville, kun vielä viimeiset pari ihmistä nousi kyytiin. Juuri kun olin päässyt etuoville, päätti kuljettaja laittaa ovet kiinni ja lähteä menemään, ottamatta minuu [...]
     Minäkin jaan: 
     Asuin aikanani kauempana, ja ihan omaa typeryyttäni missasin viimeisen ratikan laitakaupungilta keskustaan. Juoksin kuin pieni eläin vaan ohi meni. No, sen takana tuleva ratikka pysähtyi, ja kun ei sieltä mennyt kuin yksi ratikka katsoin että ahaa, ylimääräinen, ja hyppäsin kyytiin. No, kuski onnistui lopulta selittämään että tämä ei ole ajossa, vaan kävi sääli pysäkille jäänyttä, otetaan edellinen ratikka kiinni. Otettiin, ja parin pysäkin päästä vaihdoin siihen oikeaan. 
     Edellinen tapahtui kaukomailla kauan sitten, mutta viime talvena kun olin tulossa metrolla jostain idästä, rastilasta muistaakseni, metrojen väli oli joku 15 min ja pysäkki oli avoinna ulkoilmaan, ja ulkona oli kammottavan kylmä. Metro meni juuri nenän edestä, mutta näki kun hulluna juoksin, ja pysähtyi avaten ovet uudelleen. Ei siinä mennyt kuin jotain 20 sekuntia, mutta metro! Tunsin itseni tärkeäksi (ja kiitokset kuskille, siellä tosiaan oli kylmä). 

   Lainaa

  17. Valloittava herukka 23.6.2022 9:53
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Snadi pulu: Jos olikin Lappeenrannan Karhuvuori?
   Tai Seinäjoen Karhuvuori?

   Lainaa

  18. Tulos: +37 (41 ääntä)
   Jännää, ja ärsyttävää, kun mieleen jää helpommin negatiivinen asia kuin positiivinen. Yritän itse ajatella kaikkea aina parhaiten päin sillä läheiseni onnistui vääntämään kaiken huonoksi, vaikka lottovoiton, ja näin kuinka ikäväksi tekee oman elämänsä ihan turhaan. Ja silti en tähän hätään keksi mitään hyvää sanottavaa busseista ja niiden kuskeista. Huonompia tapahtumia kyllä muistuu mieleen. Ja se on aivan varma että kyllä mä oon hyvää ja jopa spessua palvelua saanut joskus kun kuljen käytännössä joka päivä dösällä monta kertaa. Vielä on näköjään duunia tehtävä että saan aivoni tottelee mua.

   Lainaa

  19. Tosikko kiivi 23.6.2022 10:13
   Tulos: -15 (23 ääntä)
   Peitettävä albatrossi: Mutta eikö ketään yhtään ahista että onko Sanna jättäny kirjallisen palautteen noin hemmetin huonolla suomenkielellä ? Puhekieli on erikseen tottakai, mutta mielestäni kirjallinen, virallinen teksti tulisi olla jotenkin asiallisesti kirjoitettu. En ole pilkunviilaaja mutta silti tuo ahistaa. Eikö ihmiset osaa enää tuottaa tekstiä
   Ei osaa, kun niillä on liian kiire ahdistua kaikesta turhanpäiväisestä.

   Lainaa

  20. Listaamaton etana 23.6.2022 10:18
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Valloittava herukka: Tai Seinäjoen Karhuvuori?
   Seinäjoki mainittu! Mietin itsekin samaa, mutta Seinäjoen bussi numero kahdeksan taitaa mennä Framilta Ideaparkiin eikä siihen väliin osu kirkkoa, Karhuvuorta eikä sairaalaa :D Mutta siitä huolimatta omatkin aivot kuvittelivat tän heti Seinäjoen Karhuvuoreen

   Lainaa

  21. Valloittava herukka 23.6.2022 10:43
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Listaamaton etana: Seinäjoki mainittu! Mietin itsekin samaa, mutta Seinäjoen bussi numero kahdeksan taitaa mennä Framilta Ideaparkiin eikä siihen väliin osu kirkkoa, Karhuvuorta eikä sairaalaa 😁 Mutta siitä huolimatta omatkin aivot kuvittelivat tän heti Seinäjoen Karhuvuoreen
   Näinhän se on, olipahan pakko vaan saada hämmentää :D

   Lainaa

  22. antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu 23.6.2022 11:24
   Tulos: +22 (24 ääntä)
   Tikku silmään vai silmä tikkuun: Sanna taitaa osittain keksiä päästä tuota tarinaa. Tämä on selkeästi tapahtunut Kotkassa ja tietyömaiden takia bussi 8 ei oo pystynyt ohittaa karkkarin bussia missään välissä kirkon pysäkin jälkeen..
   Tietöitä maaliskuussa?

   Lainaa

  23. Tulos: +63 (63 ääntä)
   Intiassa on ihan normaalia arkea että ihmisiä kuolee junamatkoilla. Mistäköhän vois johtua 🤔

   Lainaa

  24. Kypäräpäinen kymiläinen 23.6.2022 17:01
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu: Tietöitä maaliskuussa?
   Joo, sitä on tehty jo yli vuoden ajan, ja vielä toinen vuosi menee ennen kuin on ees luvattu valmista. Ei oo siis mistään asfalttitöistä kyse, vaan rakennetaan isoa eritasoliittymää.
   Sekoitettu ilves: Kotkan puskaradiossa oli tää juttu. Ja on se mahdollista hyvärillä ohittaa ennen tietyömaata
   Meniks noi bussit maaliskuussa Hyvärin vai Hovarin kautta? Vaikka ei sen väliä, pääsee Hovarillakin ohi.

   Lainaa

  25. Tulos: +22 (22 ääntä)
   Tikku silmään vai silmä tikkuun: Sanna taitaa osittain keksiä päästä tuota tarinaa. Tämä on selkeästi tapahtunut Kotkassa ja tietyömaiden takia bussi 8 ei oo pystynyt ohittaa karkkarin bussia missään välissä kirkon pysäkin jälkeen..
   Kyllä pystyi, sillä bussit ajoivat n. 2 kuukautta Hyväntuulentietä pitkin sairaalan ohi tietyömaan takia.

   Lainaa

  26. Valaiseva noita 23.6.2022 19:20
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Irma: Jätkä matkustaa junan ulkoseinästä roikkuen eli tyylillä, josta suomessa pistettäis varmaan linnaan ja mielentilatutkimuksiin kun on sairasta ja vaarallista. Ja silti jätkällä on puhtaiden valkoisten farkkujen lisäksi rennompi, luottavaisempi, levollisempi ja ennen kaikkea coolimpi ilme kun itsellä [...]
   Sisäinen soturi.

   Lainaa

  27. Mietteliäs järvisieni 23.6.2022 23:10
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Hyväri hovari karkkari, vain Kotka jutut.

   Lainaa

  28. Tulos: +48 (48 ääntä)
   Peitettävä albatrossi: Mutta eikö ketään yhtään ahista että onko Sanna jättäny kirjallisen palautteen noin hemmetin huonolla suomenkielellä ? Puhekieli on erikseen tottakai, mutta mielestäni kirjallinen, virallinen teksti tulisi olla jotenkin asiallisesti kirjoitettu. En ole pilkunviilaaja mutta silti tuo ahistaa. Eikö ihmiset osaa enää tuottaa tekstiä
   Jätin ihan "selkosuomella" palautteen bussifirmalle joten ei huolta...
   "Tällaisen palautteen jätin bussifirmalle: 
   Odotin Kirkkokadun pysäkillä Karhuvuoreen menevää bussia n. klo 8.00. Bussilinja 14 tuli mutta ei pysähtynyt käsimerkistäni huolimatta (olin siis oikean pysäkin kohdalla). Takaa tuleva linjan 8 bussikuski huomasi tilanteen ja pysäytti bussinsa ja vinkkasi minut kyytiin sanoen jotakuinkin "ehditään vielä ottamaan bussi kiinni ja ajetaan edelle. Nouset sitten kyytiin sairaalan pysäkiltä". Linjan 8 kuski siis onnistui ohittamaan linjan 14 bussin turvallisesti ja pääsimme edelle. Saavuttaessa sairaalan pysäkille kuski ns. blokkasi muun takaa tulevan liikenteen, poistuin bussista pysäkille turvallisesti ja sain vaihdettua takana odottavaan linjan 14 bussiin. Myöskään muu takaa tuleva liikenne ei vaikeutunut tästä mitenkään. Iso kiitos linjan 8 kuskille, olit aamun piristys ja todellinen arjen sankari. :)"

   Lainaa

  29. Tulviva guava 24.6.2022 0:16
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Irma: Jätkä matkustaa junan ulkoseinästä roikkuen eli tyylillä, josta suomessa pistettäis varmaan linnaan ja mielentilatutkimuksiin kun on sairasta ja vaarallista. Ja silti jätkällä on puhtaiden valkoisten farkkujen lisäksi rennompi, luottavaisempi, levollisempi ja ennen kaikkea coolimpi ilme kun itsellä [...]
   Nuo junat kulkee tuolla max 20 km/h nopeudella.

   Lainaa

  30. Kykenemätön peura 24.6.2022 8:55
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Minä matkustin kerran bussilla tosi liukkaalla talvikelillä ja yhdeltä pysäkiltä bussi ei päässytkään lähtemään, vaan liukui kohti ojaa. Seuraava olisi tullut tunnin päästä, mutta ohi ajoi toisen bussifirman auto, jolla oli varikko kyseisen reitin varrella. Tämä kuski otti ystävällisesti matkustajat kyytiin ja vei meidät perille. Parin pysäkin päässä oli vielä toinen, tyhjä bussi jumissa, niin ei ollut hyvä päivä ajella bussilla. Toisen kerran olin myöhässä bussipysäkiltä ja yritin juosta, mutta en ehtinyt. Takaa tuli pois linjalta oleva bussi, joka pysähtyi, otti minut kyytiin ja vei perille.

   Lainaa

  31. Kalaisa keiju 24.6.2022 13:05
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Peitettävä albatrossi: Mutta eikö ketään yhtään ahista että onko Sanna jättäny kirjallisen palautteen noin hemmetin huonolla suomenkielellä ? Puhekieli on erikseen tottakai, mutta mielestäni kirjallinen, virallinen teksti tulisi olla jotenkin asiallisesti kirjoitettu. En ole pilkunviilaaja mutta silti tuo ahistaa. Eikö ihmiset osaa enää tuottaa tekstiä
   Paljon enemmän "ahistaa" kun huonosta suomen kielestä valitetaan todella huonolla suomella.

   Lainaa

  32. Tikku silmään vai silmä tikkuun 24.6.2022 15:55
   Tulos: -4 (6 ääntä)
   Sekoitettu ilves: Kotkan puskaradiossa oli tää juttu. Ja on se mahdollista hyvärillä ohittaa ennen tietyömaata
   Ainoo vaa et ei mee hyvärii pitkin vaan hovari-> sairaalantie

   Lainaa

  33. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Tikku silmään vai silmä tikkuun: Ainoo vaa et ei mee hyvärii pitkin vaan hovari-> sairaalantie
   Niin nyt menee joukkoliikenne Lainekadun kautta mutta 1.3.-28.4. meni Hyväntuulentietä kaikki bussit. Lisävuoroina meni linjat 50 ja 51 Hovinsaarelta keskustan kautta sairaalan pysäkille ja toisin päin.

   Lainaa

  34. Tulos: -6 (12 ääntä)
   Yleensä mä puristan niitä rusinoita ulos mun nappisilmästä. Miten mä mun beban nyt rusinaksi puristan? Onks tää joku käännöskukkanen vai jotain jooga sanastoa? Kun niillähän on rukoilevaa koiraa ja auringon heippaa ym. No ihan sama en oo kyllä tuon yhtiön busseihin näköjään menossa.

   Lainaa

  35. Tumaton seuraeläin 28.6.2022 0:39
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Tikku silmään vai silmä tikkuun: Sanna taitaa osittain keksiä päästä tuota tarinaa. Tämä on selkeästi tapahtunut Kotkassa ja tietyömaiden takia bussi 8 ei oo pystynyt ohittaa karkkarin bussia missään välissä kirkon pysäkin jälkeen..
   Ajaako Kotkassa kaikki erinumeroiset bussit yhtä ja samaa reittiä?
   Ja vaikka niin olisi, kun yksi pysähtyy pysäkille, perässä tuleva pääsee ohi.

   Lainaa

  36. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tumaton seuraeläin: Ajaako Kotkassa kaikki erinumeroiset bussit yhtä ja samaa reittiä?Ja vaikka niin olisi, kun yksi pysähtyy pysäkille, perässä tuleva pääsee ohi.
   Suurin osa ajaa tohon sairaalalle asti, koska Kotkansaarelta, eli keskustasta on tasan kaksi poistumis väylää.

   Lainaa

  37. Höylätty katkarapu 28.6.2022 13:45
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Pari kissaa tekee hullun kissanaisen? Mites jos on mies ja on niitä tuplasti? Entä useampi koira, papukaija jne?

   Lainaa

  38. Riihikuiva kissa 9.7.2022 16:55
   Tulos: -3 (5 ääntä)
   Höylätty katkarapu: Pari kissaa tekee hullun kissanaisen? Mites jos on mies ja on niitä tuplasti? Entä useampi koira, papukaija jne?
   Tai entäpä jos whataboutismi kiellettäisiin lailla? Jäisikö sinun kommentillesi enää mitään sisältöä?

   Lainaa

  39. Kumarteleva appelsiini 17.7.2022 0:09
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Katsokaa millaisella antaumuksella tuo elämänkoululainen kuokkii nenäänsä! Varmasti on jättipotti ihan siinä tuloillaan ja otteista kyllä näkee että suuhun on päätynyt aiemminkin noita potteja!

   Lainaa

  40. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Tuo peppujumppa kyllä tuottaa myötähäpeää. Senhän huomaa muut, jos puristelee peppua, kun istuma-asento muuttuu. Samoin iso osa noista bussijumppa-liikkeistä on niin leveitä, ettei niitä ruuhkabussissa pysty tekemään. Helppohan sitä on istua pallilla keskellä huonetta ja jumpata, eri asia kun on ikkunaa vasten jumissa ja kaikki istuma- ja seisomapaikat täynnä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bussi, bussikuski, intia, jalat, juna, kuva, onnibus, sukat