Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Johan on asuntomarkkinat! Osa 26

Vuokrataan unelma-asunto vegaanille.
Johan on asuntomarkkinat! Osa 26

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 62 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +447 (479 ääntä)
   Jahas, tasakatot tekevät taas tuloaan. Kuinkahan monta vuotta tällä kertaa menee ennenkuin niihin korjausrakennetaan harjakatot?

   Lainaa

  2. Tulos: +295 (299 ääntä)
   On kyllä aika dystopiamainen tuollainen kopioi ja liitä -miljöö, varsinkin kun ovat tuollaisia kuutioita. Ihan sikamaisen kalliskin vielä.

   Lainaa

  3. Tulos: +278 (304 ääntä)
   Eiköhän niitä lapsia saa majoittaa vaikka kellarissa jos siltä tuntuu mutta vuokranantajan ei tarvitse ruveta pykäämään siitä makuuhuonetta vain koska idiootti ei ymmärrä että asunnossa on muitakin huoneita, ja paremmin lapsukaisten yöpaikaksi sopivia. Jos mä vuokraan asunnon jollekin ni eipä mua kiinnosta pätkääkään missä raossa se skidinsä säilyttää. Kunhan maksaa vuokransa ja pitää kämpän kunnossa ni siinäpä se.

   Lainaa

  4. Tulos: -180 (356 ääntä)
   Onpas tosi hullunkurista että vegaaninhipin asunnossa palaa todennäköisemmin pajari kuin pekoninrasva. Samaa jos kieltäisi lemmikit mutta sallisi yövieraat. Ja Pauliina kommentoisi että "eli yövieraita saa käydä mutta lemmikit on kielletty?:D" ja 605 yhtä urpoa tykkäisi hyvästä läpästä. Vaikka vastaus on että JUST NIIN eikö se tullut selväksi heti kärkeen, joten tosi tyhmää kysyä samaa asiaa heti uudestaan? Pitääkö se tavuttaa sulle Pauliina? Onko sulla aina kypärä päässä ja kuolaatko paljon?

   Lainaa

  5. Tulos: +123 (185 ääntä)
   Pakko olla samaa mieltä Traumcityn kanssa. En kyllä itse muuttaisi, siinäkään tapauksessa, että ruokavalio täsmäisi. Se, että vuokranantaja pyrkii kontrolloimaan vuokralaisen elämää tuossa määrin, ei kuulosta terveeltä.

   Lainaa

  6. Tulos: +139 (155 ääntä)
   Sinkkujen minitalojen alue. Mut mitäs sit jos seurustelee mut tykkää asuu yksin? Onks se kielletty?

   Lainaa

  7. Tulos: +7 (35 ääntä)
   Eikös tuo tismalleen sama asuntoilmoitus ollut jo täällä taannoin?

   Lainaa

  8. Piparjuuri 21.6.2022 3:56
   Tulos: -90 (236 ääntä)
   Mikä tuossa viimeisessä nyt on niin ihmeellistä, paitsi ehkä se että vuokranantajalta vähän kummallista asettaa vaatimuksia vuokralaisen elämäntyylille, noin niin kuin yleisesti ottaen. Likaisena hippinä pidän kuitenkin pilven polttoa parempana aktiiviteettina kuin lihansyöntiä, jos tässä nyt siitä oli kyse (toisaalta asunkin Hollannissa).

   Lainaa

  9. Pehmeä jänis 21.6.2022 5:59
   Tulos: -5 (69 ääntä)
   Piparjuuri: Mikä tuossa viimeisessä nyt on niin ihmeellistä, paitsi ehkä se että vuokranantajalta vähän kummallista asettaa vaatimuksia vuokralaisen elämäntyylille, noin niin kuin yleisesti ottaen. Likaisena hippinä pidän kuitenkin pilven polttoa parempana aktiiviteettina kuin lihansyöntiä, jos tässä nyt siitä oli kyse (toisaalta asunkin Hollannissa).
   Ei varmaan muutakuin se joka tuohon ryhtyy saa totutella jola viikoiseen kyttien asunnon raidaamiseen tosiaa viljelmät ja hallussapito edelleen kieletty vaikka miten "hip" ja "cool" se olisikin

   Lainaa

  10. Kastunut hai 21.6.2022 6:45
   Tulos: +149 (159 ääntä)
   Jimbo: Jahas, tasakatot tekevät taas tuloaan. Kuinkahan monta vuotta tällä kertaa menee ennenkuin niihin korjausrakennetaan harjakatot?
   Nykyinen rakennustekniikka huomioiden, ensimmäiseen rankempaan vesisateeseen asti odotellaan.

   Lainaa

  11. Tulos: +51 (107 ääntä)
   traumcity: Onpas tosi hullunkurista että vegaaninhipin asunnossa palaa todennäköisemmin pajari kuin pekoninrasva. Samaa jos kieltäisi lemmikit mutta sallisi yövieraat. Ja Pauliina kommentoisi että "eli yövieraita saa käydä mutta lemmikit on kielletty?:D" ja 605 yhtä urpoa tykkäisi hyvästä läpästä. Vaikka [...]
   Kuka sulle on tehny nuin pahaa, ja mitä, että on noin huono olla kokoajan? :'(

   Lainaa

  12. Itseasiassa 21.6.2022 7:11
   Tulos: +29 (101 ääntä)
   Mä olisin kyllä huolissani Sannin vuokralaisen lapsista. Miksi ne lapset edes viedään ulkovarastoon, eikö asunnossa ole tarpeeksi tilaa vai halutaanko heidät pois asunnosta yöksi? Ja onko se varasto kuinka sopiva paikka nukkua? Onko siellä esim. maaalattia ja jotkut peltiseinät?

   Lainaa

  13. Tulos: +49 (59 ääntä)
   Kastunut hai: Nykyinen rakennustekniikka huomioiden, ensimmäiseen rankempaan vesisateeseen asti odotellaan.
   Nykyinen Uzbekistanista tuotu rakennusosaaminen huomioiden ei se harjakattokaan vettä pidä.

   Lainaa

  14. Epäpyhä black metal -silli 21.6.2022 7:19
   Tulos: +9 (161 ääntä)
   Valehtelisin härskisti vuokraajalle. Heti grilli notkumaan sianniskaa ja vaikka lihatauluja seinille. Siinä sitten koittaa purkaa sopimuksen asukkaan ruokavalioon perustuen. Toki kauhean kiva, että terassin hamppuviljelmät eivät herättäisi paheksuntaa. Kunnon pihvi maistuu paremmin pikkuisen jazztupakan jälkeen.

   Lainaa

  15. Maalattu kilpikonna 21.6.2022 7:24
   Tulos: -24 (78 ääntä)
   Sannina tekisin jo lasun, ei ulkovarastoja ole tarkoitettu asumiskäyttöön.

   Lainaa

  16. Tulos: +40 (64 ääntä)
   Entä jos on 10 lapsen yh-sinkku? Mahtuuko kaikki tuohon minitaloon?

   Lainaa

  17. Tulos: +94 (106 ääntä)
   Itseasiassa: Mä olisin kyllä huolissani Sannin vuokralaisen lapsista. Miksi ne lapset edes viedään ulkovarastoon, eikö asunnossa ole tarpeeksi tilaa vai halutaanko heidät pois asunnosta yöksi? Ja onko se varasto kuinka sopiva paikka nukkua? Onko siellä esim. maaalattia ja jotkut peltiseinät?
   "Satunnaisesti", luulis, että kyse on tyyliin aikuisista lapsista, jotka käy välillä yökylässä vanhemmillaan.

   Lainaa

  18. Tulos: +145 (147 ääntä)
   Oho!: Entä jos on 10 lapsen yh-sinkku? Mahtuuko kaikki tuohon minitaloon?
   No jos on ulkovarasto ni joo, mahtuu.

   Lainaa

  19. Kuolemanvakava kivi 21.6.2022 7:57
   Tulos: +27 (63 ääntä)
   Maalattu kilpikonna: Sannina tekisin jo lasun, ei ulkovarastoja ole tarkoitettu asumiskäyttöön.
   Sannina korottaisin vuokraa ja vesimaksua, koska asuinneliöitä ja ihmisiä onkin yllättäen enemmän.

   Lainaa

  20. Lihaisa ahma 21.6.2022 8:03
   Tulos: +28 (28 ääntä)
   Ilq: Eikös tuo tismalleen sama asuntoilmoitus ollut jo täällä taannoin?
   https://www.feissarimokat.com/2020/03/johan-on-asuntomarkkinat-osa-19/
   Tää on ainakin sama henkilö, en tiedä onko kolmannenkin kerran päässyt Feissarimokiin

   Lainaa

  21. Tulos: -56 (84 ääntä)
   Epäpyhä black metal -silli: Valehtelisin härskisti vuokraajalle. Heti grilli notkumaan sianniskaa ja vaikka lihatauluja seinille. Siinä sitten koittaa purkaa sopimuksen asukkaan ruokavalioon perustuen. Toki kauhean kiva, että terassin hamppuviljelmät eivät herättäisi paheksuntaa. Kunnon pihvi maistuu paremmin pikkuisen jazztupakan jälkeen.
   Ei se ole homma eikä mikään purkaa, jos vuokralainen rikkoo sopimusta. Ja tässä tapauksessa äkkiseltään voisi kuvitella, että ko. vuokranantaja kirjaisi em. ehdot sopimukseen, jolloin vuokralainen sen allekirjoittaessaan sitoutuu niitä noudattamaan. Muuten kyllä kannatan ideaasi!

   Lainaa

  22. Alennettu vadelma 21.6.2022 8:26
   Tulos: +147 (149 ääntä)
   Mimmi: Ei se ole homma eikä mikään purkaa, jos vuokralainen rikkoo sopimusta. Ja tässä tapauksessa äkkiseltään voisi kuvitella, että ko. vuokranantaja kirjaisi em. ehdot sopimukseen, jolloin vuokralainen sen allekirjoittaessaan sitoutuu niitä noudattamaan. Muuten kyllä kannatan ideaasi!
   Sopimuksiin voi toki kirjata ihan mitä huvittaa, mutta se ei tarkoita, että vuokralaisen olisi kohtuuttomia ehtoja pakko noudattaa. Hyvin yleinen vaatimus on, että asumistuki tulee maksaa suoraan vuokranantajalle. Tämän vaatiminen on kuitenkin laitonta ja moisen ehdon allekirjoittanut vuokralainen saa edelleen ottaa asumistuen omqlle tililleen ilman pelkoa sopparin irtisanomisesta. En oikein jaksa uskoa, että vaatimus vegaaniudesta tai holittomuudesta menisi läpi yhtään sen paremmin oikeusasteissa.

   Lainaa

  23. Uloin marsu 21.6.2022 8:32
   Tulos: +60 (66 ääntä)
   Onkohan Anna sukua täällä aikoinaan kämpänvuokrausilmoituksen tehneelle henkilölle? Ehtoina oli kanssa, että pitää olla täys vegaani, ei saa kuunnella heviä ja muuta "örinämusiikkia", mutta vahvoja huumeita voi käyttää kokeilumielessä, mikäli ilmoittaa hänelle :D

   Lainaa

  24. Poropietari ahma 21.6.2022 9:39
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Uloin marsu: Onkohan Anna sukua täällä aikoinaan kämpänvuokrausilmoituksen tehneelle henkilölle? Ehtoina oli kanssa, että pitää olla täys vegaani, ei saa kuunnella heviä ja muuta "örinämusiikkia", mutta vahvoja huumeita voi käyttää kokeilumielessä, mikäli ilmoittaa hänelle :D
   Ainaki ylempää on linkattu ja oli saman niminen oulussa asuva, että voipi olla jopa sama henkilö. 
   suffeli: Sinkkujen minitalojen alue. Mut mitäs sit jos seurustelee mut tykkää asuu yksin? Onks se kielletty?
   Sinkkujen ja pariskuntien asuinalue, eli eiköhän tuokin tyyli ole sallittu.

   Lainaa

  25. Numeroitu ihminen 21.6.2022 12:47
   Tulos: +8 (42 ääntä)
   traumcity: Onpas tosi hullunkurista että vegaaninhipin asunnossa palaa todennäköisemmin pajari kuin pekoninrasva. Samaa jos kieltäisi lemmikit mutta sallisi yövieraat. Ja Pauliina kommentoisi että "eli yövieraita saa käydä mutta lemmikit on kielletty?:D" ja 605 yhtä urpoa tykkäisi hyvästä läpästä. Vaikka [...]
   Miksi ihmeessä vegaanihipin asunnossa palaisi ennen 1700-lukua eläneitä venäläisiä ylimmän ruhtinasluokan jäseniä?

   Lainaa

  26. Aivoton ankka 21.6.2022 12:48
   Tulos: +108 (108 ääntä)
   Mimmi: Ei se ole homma eikä mikään purkaa, jos vuokralainen rikkoo sopimusta. Ja tässä tapauksessa äkkiseltään voisi kuvitella, että ko. vuokranantaja kirjaisi em. ehdot sopimukseen, jolloin vuokralainen sen allekirjoittaessaan sitoutuu niitä noudattamaan. Muuten kyllä kannatan ideaasi!
   Muistakaa nyt, että sopimuksiin kirjatut lakien vastaiset ehdot ovat pätemättömiä ja niitä ei tarvitse noudattaa.

   Lainaa

  27. Ponne Jarkka 21.6.2022 13:33
   Tulos: +39 (57 ääntä)
   Mimmi: Ei se ole homma eikä mikään purkaa, jos vuokralainen rikkoo sopimusta. Ja tässä tapauksessa äkkiseltään voisi kuvitella, että ko. vuokranantaja kirjaisi em. ehdot sopimukseen, jolloin vuokralainen sen allekirjoittaessaan sitoutuu niitä noudattamaan. Muuten kyllä kannatan ideaasi!
   Ha ha! Voihan sitä kirjata kaikenmaailman sopimusehtoja soppariin ja moni sen allekirjoittaakin mutta huoneenvuokralakiin on merkitty läjä sitovia pykäliä joihin ei kuulu mitkään ruokavalion noudattamiset ym. hippien lässytykset.

   Lainaa

  28. Tulos: +51 (57 ääntä)
   Piparjuuri: Mikä tuossa viimeisessä nyt on niin ihmeellistä, paitsi ehkä se että vuokranantajalta vähän kummallista asettaa vaatimuksia vuokralaisen elämäntyylille, noin niin kuin yleisesti ottaen. Likaisena hippinä pidän kuitenkin pilven polttoa parempana aktiiviteettina kuin lihansyöntiä, jos tässä nyt siitä oli kyse (toisaalta asunkin Hollannissa).
   Niin no, ei vuokranantajalla ole mitään sanomista mihinkään elämäntyyliasioihin jotka esim eivät vaikuta siihen asunnon kuntoon tai arvoon. Eli on se nyt aika ”moka” sellaista olettaa vain siitä syystä että sattuu omistamaan neliöitä.

   Lainaa

  29. Harmaa kivi 21.6.2022 13:57
   Tulos: +25 (25 ääntä)
   Pehmeä jänis: Ei varmaan muutakuin se joka tuohon ryhtyy saa totutella jola viikoiseen kyttien asunnon raidaamiseen tosiaa viljelmät ja hallussapito edelleen kieletty vaikka miten "hip" ja "cool" se olisikin
     Kuka sanoi, että viljellä saa -itse en haluaisi yhtään mitään vesipohjaista viljelmää kaupunkiasuntooni, vaikka sitten ihan vain chilliä kasvateltaisiin. Jos se viritelmä on jonkun amatöörin laittama ja leviää, niin whops. Kasvilamppu komerossa olisi jo tulipaloriski. Jos olisin vuokranantaja, ihan sama olisi jos *polttelisivat* kunhan eivät viljelisi (vaikka en tietenkään menisi sitä soppariin laittamaan kun laitonta kuitenkin on, sanoisin vain). 
     En oikein tajua miksi vuokralaista pitäisi etsiä kuin parisuhdetta, samapa kai se on mitä puuhailevat jos eivät mekasta tai riko paikkoja, mutta toisaalta tajuan, että ihmisen on usein helpompi luottaa toiseen samankaltaiseen -työpaikkaa tai asuntoa hakiessa yleensä _ei_ kannata kovin näkyvästi vaikuttaa hörhöltä, vaikka olisi ihan vuokranmaksukykyinen, siisti hörhö, kun useimmat vaan eivät tykkää sellaisesta ilman järkisyitä, ja sen me kaikki hyväksymme. Hörhö neuvoisi toisellekin, että älä nyt helvatti laita rastoja päivää ennen työhaastattelua, laita ne sen jälkeen, koska ihmiset nyt päättelevät kaikenlaista ihan epärelevanteista asioista. Joten jos nyt joku on sitten päättänyt toimia samoin tunnesyin mutta tasan toiseen suuntaan, niin ei kai se sen kummempaa ole, jos asiaa ajattelee.

   Lainaa

  30. Tulos: +18 (20 ääntä)
   Ilq: Eikös tuo tismalleen sama asuntoilmoitus ollut jo täällä taannoin?
   Eikun ei vissiin olekaan ollut, tajusin että kaveri joskus laitto screenshotin suoraan fb:stä :D. Siinä oli vielä pidempi teksti, olisi pitänyt kai laittaa se suoraan tänne.

   Lainaa

  31. Tulos: +12 (26 ääntä)
   Banaani: Niin no, ei vuokranantajalla ole mitään sanomista mihinkään elämäntyyliasioihin jotka esim eivät vaikuta siihen asunnon kuntoon tai arvoon. Eli on se nyt aika ”moka” sellaista olettaa vain siitä syystä että sattuu omistamaan neliöitä.
   Saahan sitä vuokrata asunnon juuri sellaiselle ihmiselle jonka kanssa elämäntyyliasiat kohtaa.

   Lainaa

  32. Tulos: -18 (30 ääntä)
   Höpö: Eiköhän niitä lapsia saa majoittaa vaikka kellarissa jos siltä tuntuu mutta vuokranantajan ei tarvitse ruveta pykäämään siitä makuuhuonetta vain koska idiootti ei ymmärrä että asunnossa on muitakin huoneita, ja paremmin lapsukaisten yöpaikaksi sopivia. Jos mä vuokraan asunnon jollekin ni eipä mua [...]
   Sulle siis Josef Fritzlin kaltainen yhteiskunnan tukipilari on suorastaan unelmavuokralainen.

   Lainaa

  33. Sivistynyt pingviini 21.6.2022 14:40
   Tulos: +10 (52 ääntä)
   Numeroitu ihminen: Miksi ihmeessä vegaanihipin asunnossa palaisi ennen 1700-lukua eläneitä venäläisiä ylimmän ruhtinasluokan jäseniä?https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Pajarit
   Täytyy sanoa että vitsi on aika heikoilla jäillä, jos heti sen jälkeeni pitää linkata joku wikipedia-artikkeli selitykseksi

   Lainaa

  34. Tulos: -5 (15 ääntä)
   traumcity: Onpas tosi hullunkurista että vegaaninhipin asunnossa palaa todennäköisemmin pajari kuin pekoninrasva. Samaa jos kieltäisi lemmikit mutta sallisi yövieraat. Ja Pauliina kommentoisi että "eli yövieraita saa käydä mutta lemmikit on kielletty?:D" ja 605 yhtä urpoa tykkäisi hyvästä läpästä. Vaikka [...]
   Katsoppa peiliin ja kysy sama itseltäsi. Jos nupissasi vielä liikkuu muukin kuin ilma, niin vastaat oikein, eli kyllä.

   Lainaa

  35. Tulos: +15 (29 ääntä)
   -nuuuh, haiseeko täällä liha?! -e-ei lainkaan, vedin just bongillisen kukkaa vaan -ok, no selvä juttu, jatkakaa asumista!

   Lainaa

  36. Tulos: +35 (49 ääntä)
   Uloin marsu: Onkohan Anna sukua täällä aikoinaan kämpänvuokrausilmoituksen tehneelle henkilölle? Ehtoina oli kanssa, että pitää olla täys vegaani, ei saa kuunnella heviä ja muuta "örinämusiikkia", mutta vahvoja huumeita voi käyttää kokeilumielessä, mikäli ilmoittaa hänelle :D
   Mitä helvettiä 🤦‍♀️ eli asukas voi maata siellä kämpän lattialla, piikki kummassakin kyynärtaipeessa, samalla vedelle viivoja marisätkä huulessa? Ja tämä on ihan okay, dude, peace and love! Mutta sillä siunaamalla kun lähtee Meshuggah soimaan niin painu vaikka kadulle, täällä et asu enää hetkeäkään!
   ... Kuulostaa.. "ihanalta" ihmiseltä 😬

   Lainaa

  37. Tulos: +39 (41 ääntä)
   traumcity: Saahan sitä vuokrata asunnon juuri sellaiselle ihmiselle jonka kanssa elämäntyyliasiat kohtaa.
   Saa toki, mutta se vuokralainen voi vain yksinkertaisesti heti vuokrasopimuksen allekirjoitettuaan joka tapauksessa paistaa pekonia jos lystää, eli kohtasi elämäntavat tai ei, niin mitään velvoitteita tuollaiset toiveet eivät silti vuokralaiselle jatkoa ajatellen luo. Eli jos vuokranantaja sanottaa niin, kuin hänen toiveellaan pitäisi olla sopikuksen allekirjoittamisen jälkeenkin jotain aitoa merkitystä niin on se vähän minusta kaikkivoipaisesti ajateltu. Toki jos vuokralaiseksi löytyy ihan oikeasti pössyttelevä vegaani niin sittenhän kaikki ovat tyytyväisiä ja se siitä.

   Lainaa

  38. Tulos: +9 (27 ääntä)
   Pilveä saa kyllä pössytellä, mutta auta armias jos otat yhden saunakaljan.

   Lainaa

  39. Rakennusinsinööri 21.6.2022 18:12
   Tulos: +24 (26 ääntä)
   Jimbo: Jahas, tasakatot tekevät taas tuloaan. Kuinkahan monta vuotta tällä kertaa menee ennenkuin niihin korjausrakennetaan harjakatot?
   Ei nuo ole tasakattoja. Julkisivut on nostettu "ylös" ja kallistus on näkymättömissä muualta paitsi tuolta takaa. Eli ihan perus pulpettikatto tyyliin 1:3 kallistuksella.

   Lainaa

  40. Komea kuormaeläin 21.6.2022 18:33
   Tulos: +1 (23 ääntä)
   Kyllä mä mieluummin sitä pilveä polttaisin kun söisin pekonia T. 36v lihapää

   Lainaa

  41. Murmurmurmeli 21.6.2022 18:39
   Tulos: -16 (36 ääntä)
   Oho!: Entä jos on 10 lapsen yh-sinkku? Mahtuuko kaikki tuohon minitaloon?
   Sinkun määritelmä oli ainakin joskus yksinasuva ihminen. 10 lapsen kanssa asuva yh ei ole kyllä mitenkään "sinkku", vaikka ei seurustelisikaan.

   Lainaa

  42. Liikkumaton pingviini 21.6.2022 19:21
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Jos kämppistä hakisi niin ymmärtäisin, mutta kun kyseessä on yksiö niin herää kyllä kysymyksiä..

   Lainaa

  43. Ruostumaton piimä 21.6.2022 19:49
   Tulos: +29 (33 ääntä)
   Piparjuuri: Mikä tuossa viimeisessä nyt on niin ihmeellistä, paitsi ehkä se että vuokranantajalta vähän kummallista asettaa vaatimuksia vuokralaisen elämäntyylille, noin niin kuin yleisesti ottaen. Likaisena hippinä pidän kuitenkin pilven polttoa parempana aktiiviteettina kuin lihansyöntiä, jos tässä nyt siitä oli kyse (toisaalta asunkin Hollannissa).
   Et kai oikeasti kuvittele, että vuokranantaja voi kieltää vuokralaiselta eläinperäisten tuotteiden ja alkoholin käytön?? SE siinä oli ihmeellistä. Ja vuokranantaja saa toki tykätä pilvenpoltosta ja siihen liittyvistä aktiviteeteista mitä haluaa, mutta Suomen laki ne edelleen kieltää.

   Lainaa

  44. Tulos: +5 (17 ääntä)
   Banaani: Saa toki, mutta se vuokralainen voi vain yksinkertaisesti heti vuokrasopimuksen allekirjoitettuaan joka tapauksessa paistaa pekonia jos lystää, eli kohtasi elämäntavat tai ei, niin mitään velvoitteita tuollaiset toiveet eivät silti vuokralaiselle jatkoa ajatellen luo. Eli jos vuokranantaja sanottaa [...]
   Sepäs siinä että niitä pössytteleviä vegaaneja on helppo löytää, heidän taas ei ole aina helpoin löytää vuokrakämppää joten eiköhän tässä olla win-win tilanteessa.
   Outo ongelmia kaikkiaan ihmetellä, joku haluaa vuokrata asuntonsa tyypille jonka kanssa omat kemiat kohtaa.

   Lainaa

  45. Tulos: +6 (24 ääntä)
   Leeppo: Katsoppa peiliin ja kysy sama itseltäsi. Jos nupissasi vielä liikkuu muukin kuin ilma, niin vastaat oikein, eli kyllä.
   En nyt ihan sori hahmottanut että mitä mun pitäisi kysyä itseltäni? Meinaatko että käytänkö aina kypärää? En käytä ikinä, oon sen verran kova jätkät. Ja meidät erottaa se, että siinä missä sinä pelokkaana kuolaat, minä syljen pelottomana vastatuuleen ihan vaan koska kyllä se tuulenmyräkkäkin vähän osumaa saa siinä.

   Lainaa

  46. Kiva muovipussi 21.6.2022 23:37
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Höpö: Eiköhän niitä lapsia saa majoittaa vaikka kellarissa jos siltä tuntuu mutta vuokranantajan ei tarvitse ruveta pykäämään siitä makuuhuonetta vain koska idiootti ei ymmärrä että asunnossa on muitakin huoneita, ja paremmin lapsukaisten yöpaikaksi sopivia. Jos mä vuokraan asunnon jollekin ni eipä mua [...]
   Se kämpän kunnossapito kuuluu kyllä vuokranantajalle. Vuokralaisen velvollisuus on vain ilmoittaa vuokranantajalle jos jotain menee rikki, ja elää suht siivosti.

   Lainaa

  47. Tulos: +13 (15 ääntä)
   traumcity: Sepäs siinä että niitä pössytteleviä vegaaneja on helppo löytää, heidän taas ei ole aina helpoin löytää vuokrakämppää joten eiköhän tässä olla win-win tilanteessa. Outo ongelmia kaikkiaan ihmetellä, joku haluaa vuokrata asuntonsa tyypille jonka kanssa omat kemiat kohtaa.
   ”Haluta vuokrata” tietynlaiselle ihmiselle on silti eri asia kuin ”ensisijaisesti vaatia” jotain yksityiselämään liittyvää asiaa vuokralaiselta, eli pyrkiä ikään kuin asetelmallisesti sitomaan virallisen sopimuksen alle sellaisia asioita joita sinne oikeasti ei voi missään nimessä laittaa. Oletan että sinäkin ymmärrät tässä eron ihan hyvin :) 
   (Lisäksi, sivuhuomiona, jos tarkoitus on vaikuttaa ihmisiin lihansyönnin vähenemiseksi aatteellisista syistä, niin noin jyrkkä ihmisten lokeroiminen ”hyväksyttyihin” ja ”muihin” ei ainakaan vegaanien asiaa aja.)
   hyvässä lykyssä kenelläkään ei tosiaan ole ongelmaa tuossa asiassa onneksi. 

   Lainaa

  48. Kilokalori 22.6.2022 9:56
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Valokuvien violetista valaistuksesta päätellen myöskään ganjan kasvatus asunnossa ei Annaa haittaa. Tai ehkä se on vaan ihan hiton iso vegaaninen chilikasvattamo alle 40m2 yksiössä. Koska kukapa ei itsekasvatettua chiliä ympäri vuoden haluaisi.

   Lainaa

  49. Kilokalori 22.6.2022 9:58
   Tulos: +21 (27 ääntä)
   Kiva muovipussi: Se kämpän kunnossapito kuuluu kyllä vuokranantajalle. Vuokralaisen velvollisuus on vain ilmoittaa vuokranantajalle jos jotain menee rikki, ja elää suht siivosti.
   Mutta vuokranantajan ei tarvitse muuttaa varaston ilmanvaihtoa vastaamaan makuuhuoneen olosuhteita, vaikka ilma varastossa olisi kuinka tunkkaista.

   Lainaa

  50. Tulos: +1 (15 ääntä)
   Banaani: ”Haluta vuokrata” tietynlaiselle ihmiselle on silti eri asia kuin ”ensisijaisesti vaatia” jotain yksityiselämään liittyvää asiaa vuokralaiselta, eli pyrkiä ikään kuin asetelmallisesti sitomaan virallisen sopimuksen alle sellaisia asioita joita sinne oikeasti ei voi missään nimessä laittaa. Oletan [...]
   Ymmärrän mutta se on periaatteessa sama asia. Sen kun käy moikkaamassa potentiaalisia vuokralaishippejä ja valitsee niistä mieluisensa. Ei tässä nyt vuokrasopimukseen olla kirjoittamassa että pilveä saa polttaa mutta pekonia ei. Nämä ensisijaiset vaatimukset täyttyy kun tapaa sopivan vuokranhakijan.
   En myöskään usko että tässä koitetaan jotenkin globaalisti ajaa vegaanien asemaa vaan etsiä vuokralaista joka on hyvä tyyppi ja vuokranantaja tulee sen kanssa toimeen.
   Monet vuokranantajat vaativat myös työpaikkaa hakijalta, vaikka töitä ei välttämättä asunnossa tehdä sekuntiakaan.

   Lainaa

  51. rottanpää 22.6.2022 12:07
   Tulos: -15 (23 ääntä)
   Jalin kommentti on hauska, ja siksi juttu sopii tänne musta hyvin, mutta ei tuo itse ilmoitus musta nyt niin outo tai kohtuuton ole. Mielestäni on ihan ymmärrettävää, ettei vegaani halua katsella ja haistella lihaa ym. omassa kodissaan, jos vegaaniuden syyt ovat eettiset (eikä siis terveys tai maku). Varmaan aika läheisesti samasta syystä, miksi jotkut sekasyöjätkään eivät välttämättä tahtoisi jääkaappiinsa vaikkapa koiran tai kissan lihaa. Eläintuotteet voivat sekä ällöttää vegaania, että muistuttaa tätä tuotantoeläinten kohtelusta. Niitä muistutuksia ei varmaan halua omaan kotiinsa, kun sen ulkopuolella niitä on kuitenkin kaikkialla.
   Kyöpeli: Pakko olla samaa mieltä Traumcityn kanssa. En kyllä itse muuttaisi, siinäkään tapauksessa, että ruokavalio täsmäisi. Se, että vuokranantaja pyrkii kontrolloimaan vuokralaisen elämää tuossa määrin, ei kuulosta terveeltä.
   Ei tässä nyt välttämättä mistään kontrollista ole kyse, vaan siitä, että etsitään sellaista kämppistä, jonka elämäntyyli (/-arvot) ovat lähtökohtsisestikin yhteensopivat. Joku kämppää vailla oleva vegaani muuttaisi todennäköisesti mieluiten toisen vegaanin kämppiseksi. Alkoholisääntö hämmensi hieman muakin, ellei sillä sitten tarkoiteta "järkevää kohtuukäyttö ok, känniörveltäminen ei", mutta kun absolutismi (/alkoholittomuus) ei ole vegaanien keskuudessa mitenkään tavatonta (vaikka sielläkin toki vähemmistössä, niin niitä on kuitenkin tarpeeksi, että niihin törmää vegaanipiireissä tosi usein), ei sekään toive musta lopulta nyt niin kummallinen ole. Absolutistivegaanikin muuttaisi varmaan mieluiten sellaseen vegaanitalouteen, jonka tietää olevan alkoholiton, jos sellainen on tarjolla. Itseäni sääntö kummastutti varmaankin siksi, etten ole kohderyhmää. 
   Se, että ilmoitus on Oulun puskaradiossa eikä vegaaniryhmässä on musta tässä se oudoin juttu, koska ilmoitus on tosiaan selvästi ihan tietylle kohderyhmälle. (Paitsi jos ilmoitus on myös vegaaniryhmissä, silloinhan ilmoittaja vain maksimoi todennäköisyyden tavoittaa etsitty kämppis.) 

   Lainaa

  52. Enempi järvisieni 22.6.2022 13:49
   Tulos: +28 (32 ääntä)
   Suomalaiset käy ulkomailla ihastelemassa ihania värikkäitä ja arkkitehtuuriltaan moninaisia naapurustoja ja sitten palaa takaisin Suomeen vaatimaan, että saman alueen talojen on oltava keskenään täsmälleen samanlaisia koppeja. Uskallakin maalata kotisi vivahteeltaan vähän naapureista poikkeavalla sävyllä niin kohta sut määrätään maalaamaan uudestaan. Eikö tuo voitais jo lopettaa? Kuka on päättänyt, että Neuvostoliittolookki on se mitä meille halutaan?

   Lainaa

  53. Tosikko kiivi 22.6.2022 17:31
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   rottanpää: Jalin kommentti on hauska, ja siksi juttu sopii tänne musta hyvin, mutta ei tuo itse ilmoitus musta nyt niin outo tai kohtuuton ole. Mielestäni on ihan ymmärrettävää, ettei vegaani halua katsella ja haistella lihaa ym. omassa kodissaan, jos vegaaniuden syyt ovat eettiset (eikä siis terveys tai maku). [...]
   Ei siinä haeta mitään kämppistä.

   Lainaa

  54. rottanpää 22.6.2022 18:18
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Tosikko kiivi: Ei siinä haeta mitään kämppistä.
   No eipä tosiaan taidetakaan, kun yksiöstäkin kyse! No se tietty muuttaakin ihan kaiken.

   Lainaa

  55. Piparjuuri 23.6.2022 6:31
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Ruostumaton piimä: Et kai oikeasti kuvittele, että vuokranantaja voi kieltää vuokralaiselta eläinperäisten tuotteiden ja alkoholin käytön?? SE siinä oli ihmeellistä. Ja vuokranantaja saa toki tykätä pilvenpoltosta ja siihen liittyvistä aktiviteeteista mitä haluaa, mutta Suomen laki ne edelleen kieltää.
   En kuvittele, ja myönnänkin että on kummallista vaatia tiettyä elämäntyyliä vuokralaiselta. Lähinnä ajattelin, että moka on täällä koska vegaanius ja pilvenpoltto.

   Lainaa

  56. Komia dinosaurus 23.6.2022 18:47
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Ihan sama onko vuokralaisen lasten majoitus järkevää vai ei. Vuokranantajan hommaa ei ole huudella vuokralaisen asioita somessa.

   Lainaa

  57. Komia dinosaurus 23.6.2022 18:51
   Tulos: -1 (3 ääntä)
   Itseasiassa: Mä olisin kyllä huolissani Sannin vuokralaisen lapsista. Miksi ne lapset edes viedään ulkovarastoon, eikö asunnossa ole tarpeeksi tilaa vai halutaanko heidät pois asunnosta yöksi? Ja onko se varasto kuinka sopiva paikka nukkua? Onko siellä esim. maaalattia ja jotkut peltiseinät?
   Ei voi tietää. Itse tykkäsin lapsena nukkua kesäisin ”pömpelissä”.

   Lainaa

  58. Aseistettu mandariini 24.6.2022 5:20
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   rottanpää: Jalin kommentti on hauska, ja siksi juttu sopii tänne musta hyvin, mutta ei tuo itse ilmoitus musta nyt niin outo tai kohtuuton ole. Mielestäni on ihan ymmärrettävää, ettei vegaani halua katsella ja haistella lihaa ym. omassa kodissaan, jos vegaaniuden syyt ovat eettiset (eikä siis terveys tai maku). [...]
   vegesafka pehmittäny? ei suju enää lukeminen, ei ymmärrä? syö lihaa. 
   postauksessa etsitään vuokralaista, ei kämppistä.
   rottanpää: No eipä tosiaan taidetakaan, kun yksiöstäkin kyse! No se tietty muuttaakin ihan kaiken.
   parempi liha, parempi mieli

   Lainaa

  59. Kykenemätön peura 24.6.2022 10:43
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kilokalori: Valokuvien violetista valaistuksesta päätellen myöskään ganjan kasvatus asunnossa ei Annaa haittaa. Tai ehkä se on vaan ihan hiton iso vegaaninen chilikasvattamo alle 40m2 yksiössä. Koska kukapa ei itsekasvatettua chiliä ympäri vuoden haluaisi.
   Kyllä noita kasvivaloja on paljon myös ihan kasviharrastajilla, joten ei valoista voi päätellä muuta kuin että jotain kasveja asunnossa lienee. Onneksi niitä saa myös kirkkaina, niin ei tarvitse sietää kotona tuota liilaa valoa.

   Lainaa

  60. Höylätty katkarapu 28.6.2022 13:59
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Plant based-henkilö..hohhoijaa

   Lainaa

  61. Höylätty katkarapu 28.6.2022 14:01
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   traumcity: Onpas tosi hullunkurista että vegaaninhipin asunnossa palaa todennäköisemmin pajari kuin pekoninrasva. Samaa jos kieltäisi lemmikit mutta sallisi yövieraat. Ja Pauliina kommentoisi että "eli yövieraita saa käydä mutta lemmikit on kielletty?:D" ja 605 yhtä urpoa tykkäisi hyvästä läpästä. Vaikka [...]
   Huumeet tuhoavat aivosoluja.

   Lainaa

  62. Laimennettu soijamaito 4.7.2022 21:55
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Rakennusinsinööri: Ei nuo ole tasakattoja. Julkisivut on nostettu "ylös" ja kallistus on näkymättömissä muualta paitsi tuolta takaa. Eli ihan perus pulpettikatto tyyliin 1:3 kallistuksella.
   Jep, eli korotetut räystäät

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asunto, espoo, kallis, koirankoppi, pahvilaatikko, sinkku, sinkut, ulkovarasto, vaatimus, varasto, vegaanit, vuokra, vuokranantaja

 • Uusimmat

 • Kategoriat