Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Senteistä syntyy euroja, osa 2

Kuinka paljon astianpesukoneen käyttö maksaa?
Senteistä syntyy euroja, osa 2

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 73 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +433 (443 ääntä)
   Onhan tommonen ostos ihan lottovoitto, jos ruokkii isoa perhettä. Onneksi päivityksen kommenteista löytyy 1000+1 syytä miksi tämä on huono asia, niin ei tarvi iloita liian kauaa.

   Lainaa

  2. Tulos: +138 (200 ääntä)
   Googletin että paljonko maksaa pestä koneellinen pyykkiä. "Suurimmassa osassa Suomen kuntia ja kaupunkeja vesijohtovesi on pehmeää ja koneiden täyttömäärä keskiarvoisesti 7kg tasolla. Näinollen pyykinpesun hinta on noin 12snt – 20snt per koneellinen välimaastossa. Jauhemaiset pyykinpeseuaineet ovat halvempia ja nestemäiset kalliimpia käyttää.10.3.2020 "

   Lainaa

  3. Arveluttava vadelma 31.5.2022 1:09
   Tulos: +187 (195 ääntä)
   Kyllä mä persaukisena suosin noita aletuotteita, eikä oo ollut mitään ongelmia. Mutta kyllä ne pitää tehdä heti tai viimeistään seuraavana päivänä.

   Lainaa

  4. Leikkaava puimuri 31.5.2022 1:14
   Tulos: +213 (225 ääntä)
   Egg: Googletin että paljonko maksaa pestä koneellinen pyykkiä. "Suurimmassa osassa Suomen kuntia ja kaupunkeja vesijohtovesi on pehmeää ja koneiden täyttömäärä keskiarvoisesti 7kg tasolla. Näinollen pyykinpesun hinta on noin 12snt – 20snt per koneellinen välimaastossa. Jauhemaiset pyykinpeseuaineet ovat halvempia ja nestemäiset kalliimpia käyttää.10.3.2020 "
   Tämä on mielenkiintoinen tieto ja varmasti auttaisi tuohon astianpesukoneen hintakysymykseen :D

   Lainaa

  5. llama naama 31.5.2022 1:17
   Tulos: +323 (337 ääntä)
   Mites sitten lesbo suhteissa, kuka maksaa treffeillä? Nopeita vastauksia kiitos, tarjoilija jo huutaa että työvuoro loppuu ja maksu on maksettava mutta kun ei tiedetä että mitä mieltä Sari on tästä?

   Lainaa

  6. Käsittämätön ampiainen 31.5.2022 1:25
   Tulos: +244 (254 ääntä)
   15 euroa 😂 Täytyy olla jo isompi budjetti, jos huomaamatta hujahtaa tuommoinen määrä rahaa joka kerta, kun pyöräyttää astianpesukoneen päälle.

   Lainaa

  7. Tulos: +163 (169 ääntä)
   Arveluttava vadelma: Kyllä mä persaukisena suosin noita aletuotteita, eikä oo ollut mitään ongelmia. Mutta kyllä ne pitää tehdä heti tai viimeistään seuraavana päivänä.
   Tai pakastaa. Kunhan muistaa käyttää kohtuu nopeasti sillä muuten menee rahaa vaan hukkaan jos jää käyttämättä ennen kuin pilaantuu. Mulla on paha tapa ostaa pakastimeen enemmän kuin tulee syötyä just alesta ja mikään ei tunnu yhtä tyhmältä kuin heittää ruokaa roskiin. Ja tietysti rahaa samalla kun ite ne on kuitenkin ostanut ja kantanut vielä kotiin vain kantaakseen kohta pois. No oppia ikä kaikki.

   Lainaa

  8. Tulos: -29 (133 ääntä)
   "Treffi-ideoita budjetilla" Niin pitäisi vielä tietää että minkälaisella budjetilla, tuollaisenaan tuohon kysymykseen on aika vaikea vastata kun se budjetti voi kattaa mitä tahansa varjoliitelyn tai pulkkamäen ja Kobe-härän tai koppakuoriaisen väliltä.

   Lainaa

  9. Tulos: +31 (73 ääntä)
   Egg: Googletin että paljonko maksaa pestä koneellinen pyykkiä. "Suurimmassa osassa Suomen kuntia ja kaupunkeja vesijohtovesi on pehmeää ja koneiden täyttömäärä keskiarvoisesti 7kg tasolla. Näinollen pyykinpesun hinta on noin 12snt – 20snt per koneellinen välimaastossa. Jauhemaiset pyykinpeseuaineet ovat halvempia ja nestemäiset kalliimpia käyttää.10.3.2020 "
   Entä käytetty veden ja sähkön hinta?

   Lainaa

  10. Himoton ananas 31.5.2022 6:05
   Tulos: +51 (65 ääntä)
   Pettynyt, kun kommenteistakaan ei löytynyt kunnollista hinta-arviota.

   Lainaa

  11. Tulos: +188 (200 ääntä)
   Jotkut mieltävät nuo alelaput hyväntekeväisyydeksi, vertaavat niitä leipäjonoihin, ja syyttävät ”hyvätuloisiksi” itse arvioimiansa ihmisiä niiden ostamisesta. Nuo laput ovat kuitenkin ihan kaupallista toimintaa siinä missä ne täyshintaisetkin tuotteet. Eivät ne ole mikään sosiaalietuus. ”Jos on oikeasti vähävarainen, ei pysty ostamaan noin paljon…” jep jep. Tuollainen mentaliteetti ylipäänsä ei ainakaan vähätuloisuutta auta. Totta kai vähätuloisillakin on hetkittäin rahaa enemmän, esim rahantulopäivinä, ja silloinhan on fiksua miettiä kerralla eteenpäin ennakoiden kaiken minkä voi, jos siten voi säästää. Ei vähätuloisenkaan ole aina pakko joka päivä tehdä vain juuri sitä kuluvaa päivää koskevaa kädestä suuhun-ratkaisua vaikka asia niinkin tietysti usein on. Jos puhtaasti sitä rahansäästöä miettii, niin toki noiden lappujen kanssa saattaa rahaa kulua enemmän kuin ilman niitä, jos liikaa innostuu siitä alennuksesta, miettimättä olisiko ilman alennusta säästänytkin koko hinnan kun ei olisi tehnyt ko. asiaa edes mieli.

   Lainaa

  12. Enemmän poro 31.5.2022 6:45
   Tulos: +84 (98 ääntä)
   Astianpesukone kuluttaa sähköä 0,6-1,6 kwh/kerta. Mulla maksaaa 1kwh 4,5s. Vettä se kuluttaa noin 9 litraa per kerta. Vesi maksaa 1,57e kuutiolta. Eli eipä siitäkään montaa senttiä jää.

   Lainaa

  13. Esko Ilmari Tuohiruuvi 31.5.2022 7:09
   Tulos: +145 (151 ääntä)
   Himoton ananas: Pettynyt, kun kommenteistakaan ei löytynyt kunnollista hinta-arviota.
   Keskiverto nykyaikainen astianpesukone kuluttaa 7-14 litraa vettä / pesukerta ja 0,6-1,4 kwh sähköä.
   Kylmän veden keskihinta on googlen mukaan suomessa n. 5€ / kuutio, eli litra olis 3,5snt - 7snt. Sähkön hinta on googlen mukaan keskimäärin 5-8snt / kwh + siirtomaksu ja sähkövero (Carunalla 2021 ollut yhteensä n. 5snt / kwh), eli kwh maksais 10-18snt, keskimäärin siis 14snt. Jätevesimaksu lienee jossain 2€/kuutio kohdilla keskimäärin, mutta jos otetaan vaikka helsingistä esimerkki, niin se on 2,45€/kuutio eli n. 1,7 - 3,4 snt / koneellinen.
   Kylmän veden hinta on siis 3,5-7snt, jätevesi 1,7-3,4snt ja sähkön hinta 8,4-19,6snt / koneellinen. Konetiskiaineen tabletit vaihtelee jostain pirkan 9snt / kpl Fairyn 30snt kappale -luokassa. Eli se koneellinen tiskejä maksais suunnilleen välillä 22,6 snt - 60 snt, eli keskimäärin 41,3snt / koneellinen.
   Niin tietty se konekin käytössä kuluu, että jos on oma kone eikä esim. vuokranantajan, niin noiden "kohtuullinen oletettu käyttöikä" on jotain 10 vuoden luokkaa. Jos pesee astiat vaikka joka toinen päivä, niin se on about 1825 koneellista. Jollain 400 € koneella se tarkottais 22snt/käyttökerta lisähintaa, mikä nostais pesukerran hinnat 44,6 - 82snt tasolle.
   Varmaan vielä aika paljon muuttujia mitä puuttuu, ja laskuissakin varmaan virheitä. Siitä sit vaan säästämään puolittamalla tabletteja tai mitä tykkää, muuttujia on aika paljon. Jossain päin suomea ja huonolla sähkösopimuksella se koneellisen hinta voi olla paljon kalliimpi.

   Lainaa

  14. Tulos: -29 (79 ääntä)
   Mistä vetoa, ettö Sari taas toisessa kohtaa vouhottaa tasa-arvosta ja naisten huonosta kohtelusta :D Ja voi tuota suomalaisten ääretöntä kateutta toisen ostoksia kohtaan.

   Lainaa

  15. Tulos: +5 (25 ääntä)
   Roosa tais osua asian ytimeen.

   Lainaa

  16. Tulos: +38 (46 ääntä)
   traumcity: "Treffi-ideoita budjetilla" Niin pitäisi vielä tietää että minkälaisella budjetilla, tuollaisenaan tuohon kysymykseen on aika vaikea vastata kun se budjetti voi kattaa mitä tahansa varjoliitelyn tai pulkkamäen ja Kobe-härän tai koppakuoriaisen väliltä.
   Ryhmän nimestä voi päätellä jotain.

   Lainaa

  17. Tulos: +36 (58 ääntä)
   Sari ja Petri; kahden seksistin kohtaaminen.

   Lainaa

  18. Tulos: -62 (92 ääntä)
   Höpö: Tai pakastaa. Kunhan muistaa käyttää kohtuu nopeasti sillä muuten menee rahaa vaan hukkaan jos jää käyttämättä ennen kuin pilaantuu. Mulla on paha tapa ostaa pakastimeen enemmän kuin tulee syötyä just alesta ja mikään ei tunnu yhtä tyhmältä kuin heittää ruokaa roskiin. Ja tietysti rahaa samalla kun [...]
   Pakasteet ei pilaanu, miksi ihmeessä heität roskiin?
   Jos oikein säilytys ei viimeinen myynti päivä ole viimeinen käyttöpäivä, lihaa raakakypsennetään joskus jopa viikkoja, kala on toinen juttu.

   Lainaa

  19. Tilattava järvisieni 31.5.2022 7:55
   Tulos: +18 (22 ääntä)
   Enemmän poro: Astianpesukone kuluttaa sähköä 0,6-1,6 kwh/kerta. Mulla maksaaa 1kwh 4,5s. Vettä se kuluttaa noin 9 litraa per kerta. Vesi maksaa 1,57e kuutiolta. Eli eipä siitäkään montaa senttiä jää.
   Sähkön hinta on noussut niin, että juuri uusimani sopimus on 11,25 senttiä/kWh. Se oli edullisin mitä nyt löytyi.

   Lainaa

  20. Uhkaava kettu 31.5.2022 8:12
   Tulos: +88 (92 ääntä)
   Kaali: Pakasteet ei pilaanu, miksi ihmeessä heität roskiin?Jos oikein säilytys ei viimeinen myynti päivä ole viimeinen käyttöpäivä, lihaa raakakypsennetään joskus jopa viikkoja, kala on toinen juttu.
   Kyllä pakasteetkin lopulta pilaantuu, ei niitä ikuisuuksia voi pakastimessakaan säilyttää. Tosin esim. liha säilyy omasta mielestäni huomattavastikin pitempään kuin ne pakastussuositukset. Rasvainen kala taas härskiintyy pakkasessakin, sitä ei montaa kk kannata pitää pakastettuna. Typerää toki on hamstrata yhtään mitään pakastimeen ja jättää käyttämättä. Kalleinta ruokaa on se jonka joutuu heittämään roskiin.  Sellaista käsitettä ei ole kuin viimeinen myyntipäivä, on parasta ennen -päivä ja viimeinen käyttöpäivä. Nämä nyt ei varsinaisesti tosin edes liity asiaan kun ei ne pakastettuna tietenkään päde.

   Lainaa

  21. Luihu marja 31.5.2022 8:14
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Kaali: Pakasteet ei pilaanu, miksi ihmeessä heität roskiin?Jos oikein säilytys ei viimeinen myynti päivä ole viimeinen käyttöpäivä, lihaa raakakypsennetään joskus jopa viikkoja, kala on toinen juttu.
   Kyllä pakasteetkin aikanaan pilaantuvat, etenkin, jos niissä on rasvaa. Ks. esim. https://www.ruokatieto.fi/ruokakasvatus/ruokaketju-ruuan-matka-pellolta-poytaan/keittio/raaka-aineiden-sailytys-kotona/sailyvyystaulukko

   Lainaa

  22. Tulos: -21 (63 ääntä)
   Oho!: Ryhmän nimestä voi päätellä jotain.
   Eipä oikeastaan.
   Budjetti ei ole synonyymi sanalle halpa, joten jos budjetti on vaikka tonnin mutta haluaa sillä maximaalisen paljon hyötyä niin säästöä ja penninvenyttämistä sekin on.

   Lainaa

  23. Invariantti herne 31.5.2022 9:48
   Tulos: +25 (37 ääntä)
   Penninvenyttäjällä alkoa ostettuna alesta (vieläpä ilta!), k menun tuotteita s-puolen alemeiningillä ja laput liimattu päin persettä. Loistavaa lavastusta, jolla saadaan muut ulisee.

   Lainaa

  24. Tulos: +36 (58 ääntä)
   Vähän epäilyttää tuo Merin kuva. Liha- ja maitotuotteissa lyhyet säilymisajat, niin on ihan arkipäivää laittaa niihin noita punalappuja, mutta takia kuukausia säilyvät limutölkit tai olut/lonkero olisi laputettu illalla -30% tarralla? Ja jos vielä saanut alen tuplana, niin se tupla-ale ainakin S-ryhmällä tulee voimaan vasta klo 21 jälkeen, jolloin alkoholia ei saa enää myydä. Meri taitaa nyt juksata.

   Lainaa

  25. Itseasiassa 31.5.2022 10:16
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Banaani: ”Jos on oikeasti vähävarainen, ei pysty ostamaan noin paljon…” jep jep. Tuollainen mentaliteetti ylipäänsä ei ainakaan vähätuloisuutta auta. Totta kai vähätuloisillakin on hetkittäin rahaa enemmän, esim rahantulopäivinä, ja silloinhan on fiksua miettiä kerralla eteenpäin ennakoiden kaiken minkä voi, jos siten voi säästää. Ei vähätuloisenkaan ole aina pakko joka päivä tehdä vain juuri sitä kuluvaa päivää koskevaa kädestä suuhun-ratkaisua vaikka asia niinkin tietysti usein on.
   Niinpä, kyllä rahankäyttöä suunnittelevia vähävaraisiakin on. Itse tiedän lapsiperheitä, joissa ostetaan rahapäivinä käytännössä koko seuraavan kuukauden ruuat. Tietysti se vaatii ruokalistojen suunnittelua ja ehkä joitain tuoretuotteita pitää täydentää, mutta muuten se ruokalasti kerran kuussa säästää varmasti, varsinkin jos mitään syötäväksi kelpaavaa ei mene biojätteeseen. Vielä jos ajoittaa kaupassa käynnin ilta-aikaan, voi hyvin säästää vielä lapputuotteilla. Itse muistan noilta omilta köyhemmiltä ajoilta, että maksoin mielelläni isot summat etukäteen, jotta tarvitsi muuten vähemmän stressata esim. rahan riittämistä ruokaan.

   Lainaa

  26. Itseasiassa 31.5.2022 10:25
   Tulos: +44 (54 ääntä)
   Sam: Mistä vetoa, ettö Sari taas toisessa kohtaa vouhottaa tasa-arvosta ja naisten huonosta kohtelusta :D Ja voi tuota suomalaisten ääretöntä kateutta toisen ostoksia kohtaan.
   Kyllä munkin mielestä pitää olla tasa-arvoinen. Treffeillä aikoinaan oli kiva, kun mies tarjosi edes kupin kahvia, se riitti osoitukseksi että voi ottaa muita huomioon. Itselläni kun on huonoja kokemuksia ihmisestä, joka ei koskaan tarjonnut mitään, mutta mielellään käytti mun rahojani. Sen kahvikupin jälkeen ollaankin maksettu kuka milloinkin, taloudessa ollaan hyvin joustavia rahankäytön kanssa, kummankaan ei tarvitse stressata jos omat rahat eivät riitä. Pieni ele treffeillä osoitti mulle, että voin luottaa ettei suhteessa todennäköisesti tule olemaan esim. taloudellista väkivaltaa, vaikka noin pienestä asiasta sitä on vielä huono päätellä. Joka tapauksessa se auttoi minua ottamaan riskin ja tässä sitä ollaan onnellisessa parisuhteessa vuosien jälkeen.
   Todennäköisesti Sari kuitenkin on myös jokaisessa tasa-arvoartikkelissa itkemässä, että tasa-arvoa on jo riittävästi. 

   Lainaa

  27. It's a deal 31.5.2022 10:34
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   justjoo: Vähän epäilyttää tuo Merin kuva. Liha- ja maitotuotteissa lyhyet säilymisajat, niin on ihan arkipäivää laittaa niihin noita punalappuja, mutta takia kuukausia säilyvät limutölkit tai olut/lonkero olisi laputettu illalla -30% tarralla? Ja jos vielä saanut alen tuplana, niin se tupla-ale ainakin [...]
   Meidän kylällämme se tupla alkaa S-marketissa 20:00, joskus tuotteita unohtuu vääriin paikkoihin varastoa ja ne löydetään kuukausia myöhemmin. Lisäksi osa tuotteista saattaa poistua valikoimista tai niiden pakkausta muutetaan. Ja kerran olen nähnyt poistuvia alkoholijuomia -30%.
   Kaiken tuon osuminen yhdelle päivälle on silti aika epätodennäköistä.

   Lainaa

  28. Tulos: +19 (33 ääntä)
   traumcity: Eipä oikeastaan. Budjetti ei ole synonyymi sanalle halpa, joten jos budjetti on vaikka tonnin mutta haluaa sillä maximaalisen paljon hyötyä niin säästöä ja penninvenyttämistä sekin on.
   "Budjetilla" on englannin kielestä (on a budjet) lainattu ja puhekielessä myös Suomessa omaksuttu ilmaisu. Ilman budjettiahan tarkoittaa, että raha ei ole merkittävä tekijä treffejä (tai remonttia, häitä, matkaa, mitä ikinä) suunnitellessa, vaan kaikki käy. Budjetilla kun mennään, niin etsitään edullisempia palveluita/tuotteita/kohteita. Tietysti sinä tämän jo tiesit, mutta jospa tästä on hyötyä jollekin toiselle ihmettelijälle.

   Lainaa

  29. Kykenemätön peura 31.5.2022 11:20
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Jännä tuo Tarjan oletus, että alennustuotteista maksetaan tuottajalle vähemmän kuin normaalihintaisista ja hävikkiin menneistä. Kyllähän kauppa maksaa tuottajalle kaikista tuotteista, mitä on toimitettu, vaikka varmaan mieluusti pistäisivät kaiken hävikinkin tuottajien piikkiin. Jos tuottajista on huolissaan, niin ruoka kannattaa ostaa muualta kuin marketeista. Minkäköhän kokoiset sähkö- ja vesilaskut Marjalla on, jos 15 euroa tiskikoneellisesta kuulostaa mahdolliselta?

   Lainaa

  30. Tulos: +9 (33 ääntä)
   Mimmi: "Budjetilla" on englannin kielestä (on a budjet) lainattu ja puhekielessä myös Suomessa omaksuttu ilmaisu. Ilman budjettiahan tarkoittaa, että raha ei ole merkittävä tekijä treffejä (tai remonttia, häitä, matkaa, mitä ikinä) suunnitellessa, vaan kaikki käy. Budjetilla kun mennään, niin etsitään [...]
   Kyllä kyllä mutta tuo pätee vain ilman budjettia kohdalla yleispätevästi, kun sitten taas jos menee budjetilla niin se voi tarkoittaa melkein mitä tahansa. Esim lomailua budjetilla, onko se mahd halvat lennot ja yöpymiset Japanissa, rahtilaivalla Malagaan vai liftaten Kuusamoon?
   Sama treffien kohdalla, se että on budjetti tarkoittaa että on valmis maksamaan jotakin (treffi-ideoita ilmaiseksi olisi paljon helpompi kysymys) Toisen romu on toisen aarre, toisen tonni on toisen kymppi.

   Lainaa

  31. Tulos: -10 (46 ääntä)
   llama naama: Mites sitten lesbo suhteissa, kuka maksaa treffeillä? Nopeita vastauksia kiitos, tarjoilija jo huutaa että työvuoro loppuu ja maksu on maksettava mutta kun ei tiedetä että mitä mieltä Sari on tästä?
   No tietysti se suhteen "butch", jonka tyypillisesti tunnistaa sivukaljusta tai täysin klanista päästä ja joka ei koskaan käytä mekkoja.

   Lainaa

  32. Ujosteleva ankerias 31.5.2022 12:53
   Tulos: +17 (23 ääntä)
   Invariantti herne: Penninvenyttäjällä alkoa ostettuna alesta (vieläpä ilta!), k menun tuotteita s-puolen alemeiningillä ja laput liimattu päin persettä. Loistavaa lavastusta, jolla saadaan muut ulisee.
   Katsoin ihan samaa. Alennuslaput ovat erilaiset kuin S-ryhmällä. Lonkero on uusi tuote ja tänä vuonna tullut markkinoille. Ensimmäisten lonkero erien parasta ennen päivä on heinä-elokuussa.

   Lainaa

  33. Tulos: -9 (43 ääntä)
   Sam: Mistä vetoa, ettö Sari taas toisessa kohtaa vouhottaa tasa-arvosta ja naisten huonosta kohtelusta :D Ja voi tuota suomalaisten ääretöntä kateutta toisen ostoksia kohtaan.
     En ole Sari, mutta ulisen sekä tasa-arvosta, että siitä jos mies ei maksa. Treffeillä toki ihan eri asia, se maksaa joka kutsui, tai muuten molemmat omansa. Mutta vain Suomessa on mahdollista, että nainen käy töissä ja teoreettisesti ansaitsee omat rahansa, mutta kuitenkin joutuu ottamaan aikaa lapsille ja kodille, mistä palkkakehitys toki kärsii, mutta mies, joka on saanut ilmaisen synnytys- ja lastenhoitopalvelun *omille* lapsilleen, kuitenkin pitää rahansa itse -ja nainen suostuu tähän, suorastaan kannattaa sitä, koska se on "itsenäistä". Suomalaiset naiset ovat onnistuneet kaivamaan ihan ihme kuopan, ja luulevat sitä itsenäisyydeksi.

   Lainaa

  34. Tulos: +5 (11 ääntä)
   Egg: Googletin että paljonko maksaa pestä koneellinen pyykkiä. "Suurimmassa osassa Suomen kuntia ja kaupunkeja vesijohtovesi on pehmeää ja koneiden täyttömäärä keskiarvoisesti 7kg tasolla. Näinollen pyykinpesun hinta on noin 12snt – 20snt per koneellinen välimaastossa. Jauhemaiset pyykinpeseuaineet ovat halvempia ja nestemäiset kalliimpia käyttää.10.3.2020 "
   Puhe oli astianpesukoneesta.

   Lainaa

  35. Tulos: -4 (26 ääntä)
   Lätkinny ite noi tarrat kotona. On varmaan kaupassa töissä. Ei kaljaa saa myydä aletarroilla ja noi limutkin vähän epäilyttää kun ne säilyy ainakin vuoden.

   Lainaa

  36. Tulos: -40 (46 ääntä)
   Topi: No tietysti se suhteen "butch", jonka tyypillisesti tunnistaa sivukaljusta tai täysin klanista päästä ja joka ei koskaan käytä mekkoja.
   Ja näyttää jo siltä ettei kukaan mies voisi ikinä kiinnostua siitä. Naapurin Ranekin on naisellisempi kuin hän.

   Lainaa

  37. Parantumaton ihminen 31.5.2022 14:59
   Tulos: +11 (17 ääntä)
   Enemmän poro: Astianpesukone kuluttaa sähköä 0,6-1,6 kwh/kerta. Mulla maksaaa 1kwh 4,5s. Vettä se kuluttaa noin 9 litraa per kerta. Vesi maksaa 1,57e kuutiolta. Eli eipä siitäkään montaa senttiä jää.
   MISTÄ SAA NOIN HALPAA SÄHKÖÄ??!

   Lainaa

  38. Tuttu pingviini 31.5.2022 15:05
   Tulos: +6 (16 ääntä)
   Jukkapalmu: Lätkinny ite noi tarrat kotona. On varmaan kaupassa töissä. Ei kaljaa saa myydä aletarroilla ja noi limutkin vähän epäilyttää kun ne säilyy ainakin vuoden.
   Ei mikään laki kiellä alkoholin myyntiä alennuksella

   Lainaa

  39. Kirpeä ahven 31.5.2022 15:05
   Tulos: +4 (10 ääntä)
   Egg: Googletin että paljonko maksaa pestä koneellinen pyykkiä. "Suurimmassa osassa Suomen kuntia ja kaupunkeja vesijohtovesi on pehmeää ja koneiden täyttömäärä keskiarvoisesti 7kg tasolla. Näinollen pyykinpesun hinta on noin 12snt – 20snt per koneellinen välimaastossa. Jauhemaiset pyykinpeseuaineet ovat halvempia ja nestemäiset kalliimpia käyttää.10.3.2020 "
   Sehän tietenkin riippuu siitä paljonko vesi ja sähkö maksaa. Siksi minusta nämä suoraan euromääräiset esimerkit on ihan typeriä. Fiksumpi olisi pistää esimerkkinä paljonko pyykinpesukone kuluttaa vettä ja sähköä. Vaihteluväli on pienempi, ja siitä helppo itse laskea suhdeluokka.

   Lainaa

  40. Pehmeä jänis 31.5.2022 15:13
   Tulos: -22 (30 ääntä)
   llama naama: Mites sitten lesbo suhteissa, kuka maksaa treffeillä? Nopeita vastauksia kiitos, tarjoilija jo huutaa että työvuoro loppuu ja maksu on maksettava mutta kun ei tiedetä että mitä mieltä Sari on tästä?
   Kyllä se siinä tapauksessa menee tiskihommiksi, tai vaihtoehtoisesti poskihommiksi

   Lainaa

  41. Kirpeä ahven 31.5.2022 15:15
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Parantumaton ihminen: MISTÄ SAA NOIN HALPAA SÄHKÖÄ??!
   Ei varmaan nyt enää mistään. nimim. Määräaikainen sopimus voimassa tammikuu 2023 5 snt/kwh

   Lainaa

  42. Kirpeä ahven 31.5.2022 15:21
   Tulos: +18 (32 ääntä)
   Mimmi: "Budjetilla" on englannin kielestä (on a budjet) lainattu ja puhekielessä myös Suomessa omaksuttu ilmaisu. Ilman budjettiahan tarkoittaa, että raha ei ole merkittävä tekijä treffejä (tai remonttia, häitä, matkaa, mitä ikinä) suunnitellessa, vaan kaikki käy. Budjetilla kun mennään, niin etsitään [...]
   Ei välttämättä. Budjettihan tarkoittaa rahamäärän varausta tiettyyn tarkoitukseen. Jos vaikka hääbudjetissa on vielä rahaa, vaikka kaikki ns. jo laskettu valmiiksi, niin voi sitten vaihtaa vaikka kuohujuomat kalliimpiin. Eli ei tosiaan tarkoita budjetti sitä, että etsittäisiin aina edullista vaihtoehtoa.

   Lainaa

  43. Tulos: +6 (34 ääntä)
   kivi:   En ole Sari, mutta ulisen sekä tasa-arvosta, että siitä jos mies ei maksa. Treffeillä toki ihan eri asia, se maksaa joka kutsui, tai muuten molemmat omansa. Mutta vain Suomessa on mahdollista, että nainen käy töissä ja teoreettisesti ansaitsee omat rahansa, mutta kuitenkin joutuu ottamaan aikaa [...]
   Miksi mies ei muka "joutuisi" ottamaan aikaa lapsille ja kodille? Jos molemmat käy töissä, molemmat huolehtii lapsesta ja molemmat siivoaa kotona niin mikä tässä on ongelma ja miksi tämä kuvio olisi millään tapaa hankala toteuttaa?

   Lainaa

  44. Tosikko kiivi 31.5.2022 15:52
   Tulos: +23 (25 ääntä)
   Parantumaton ihminen: MISTÄ SAA NOIN HALPAA SÄHKÖÄ??!
   Vanhasta määräaikaisesta sopimuksesta.

   Lainaa

  45. Makaileva kantojuhta 31.5.2022 16:01
   Tulos: -11 (19 ääntä)
   llama naama: Mites sitten lesbo suhteissa, kuka maksaa treffeillä? Nopeita vastauksia kiitos, tarjoilija jo huutaa että työvuoro loppuu ja maksu on maksettava mutta kun ei tiedetä että mitä mieltä Sari on tästä?
   Kaikkihan sen tietää että juoksukaljat on ainoa oikea vaihtoehto lesbotreffeille

   Lainaa

  46. Uneton meduusa 31.5.2022 17:53
   Tulos: +8 (16 ääntä)
   Sari ja Petri, menkää treffeille. Sovitte toisillenne.

   Lainaa

  47. Sysimusta piirroshahmo 31.5.2022 18:10
   Tulos: -8 (8 ääntä)
   Leikkaava puimuri: Tämä on mielenkiintoinen tieto ja varmasti auttaisi tuohon astianpesukoneen hintakysymykseen :D
   Kyllä se sillä tavalla auttaa, että astianpesukoneelta menee suunnilleen tuplasti aikaa pesussa ja pyörintää on paljon vähemmän, niin voisin sen perusteella arvioida koneellisen pesemisen vähän halvemmaksi kuin tuo.

   Lainaa

  48. Tulos: +19 (31 ääntä)
   traumcity: Miksi mies ei muka "joutuisi" ottamaan aikaa lapsille ja kodille? Jos molemmat käy töissä, molemmat huolehtii lapsesta ja molemmat siivoaa kotona niin mikä tässä on ongelma ja miksi tämä kuvio olisi millään tapaa hankala toteuttaa?
   Pakko olla samaa mieltä. En tiedä, mitä sukupolvea kirjoittelijat edustavat. Nykyään on normaalia, että perhevapaat jaetaan tasan, ja kumpikin sekä käy töissä että tekee kotihommia.
   Jos miehen oletetaan makselevan naisen puolesta, silloin käytännössä pönkitetään sellaista systeemiä, jossa mies myös ansaitsee enemmän. Miksi naisen pitäisi saada kunnon palkkaa, jos hän ei mistään maksakaan? Sen, joka sanoo,että miehen pitää maksaa, koska parempi palkkakehitys, pitäisi mieluummin pyrkiä vaikuttamaan siihen palkkakehitykseen kuin pönkittämään sitä entisestään.
   Tähän iänikuiseen synnytyksillä keulimiseen taas tekee mieli huomauttaa: edelleenkin on myös meitä lapsettomia naisia. En ole koskaan synnyttänyt, en ilmeisesti myöskään synnytä, en tarjoa mitään synnytys- ja lapsenhoitopalvelua ("palvelua"?!) yhtään kenellekään. Eli millään tällaisilla en ole ostamassa ilmaisia juomia miehiltä.
   Jos ollaan jo pari, ja toinen tienaa selvästi enemmän, toki sitten voi enemmän tienaava maksaa useammin.

   Lainaa

  49. Mielekäs mäyrä 31.5.2022 20:05
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   traumcity: "Treffi-ideoita budjetilla" Niin pitäisi vielä tietää että minkälaisella budjetilla, tuollaisenaan tuohon kysymykseen on aika vaikea vastata kun se budjetti voi kattaa mitä tahansa varjoliitelyn tai pulkkamäen ja Kobe-härän tai koppakuoriaisen väliltä.
   Sentinvenyttäjän budjetilla ryhmän nimestä päätellen.

   Lainaa

  50. Tilattava tuhatjalkainen 31.5.2022 22:28
   Tulos: +15 (27 ääntä)
   llama naama: Mites sitten lesbo suhteissa, kuka maksaa treffeillä? Nopeita vastauksia kiitos, tarjoilija jo huutaa että työvuoro loppuu ja maksu on maksettava mutta kun ei tiedetä että mitä mieltä Sari on tästä?
   Kumpikaan ei maksa. Joku random ohikulkija MIES  maksaa. Voitte poistua hyvillä mielillä 🙂

   Lainaa

  51. Tulos: -4 (18 ääntä)
   traumcity: Miksi mies ei muka "joutuisi" ottamaan aikaa lapsille ja kodille? Jos molemmat käy töissä, molemmat huolehtii lapsesta ja molemmat siivoaa kotona niin mikä tässä on ongelma ja miksi tämä kuvio olisi millään tapaa hankala toteuttaa?
     No, nykyisin on transporukoita ja muuta, mikä on ihan hyvä mutta aika marginaalia. Miehet eivät yleensä synnytä ja imettäminenkin tahtoo tökkiä. Ainakin oma työnantajani ilahtui soikeaksi kun kerroin alkavasta äitiyslomasta sopivaan aikaan -"oo miten hyvä, soppariasi ei tarvitse jatkaa!" Toki se on laitonta, mutta jos ei ollut nauhoitus päällä niin miten todistat, että soppari ei loppunut koska määräaikainen (sitäkin, mutta yleensä aina jatkettiin). Kaikilla naispuolisilla kollegoilla oli samantyyppinen, miehillä ei. Mieheni otti kaikki vapaat ja teki kaiken voitavansa, ei siinä valittamista. Mutta en ikinä saa takaisin sitä tulonmenetystä, joka syntyi biologiasta jolle ei hyväntahtoisinkaan miesfeministi mitään voi -paitsi heittää palkkapussinsa perheelleen.
     Tiedän, että suomalainen nainen loukkaantuu kuoliaaksi, jos ehdottaa että miestenkin pitää maksaa jotain. Me osaamme kaiken! Yksin! Sorry not sorry, oletan että saan jotain vastiketta jos ja kun joudun kuitenkin tekemään enemmän -ei miesten pahuuden takia, vaan koska he eivät voi.

   Lainaa

  52. traumcity 1.6.2022 6:52
   Tulos: -6 (16 ääntä)
   kivi:   No, nykyisin on transporukoita ja muuta, mikä on ihan hyvä mutta aika marginaalia. Miehet eivät yleensä synnytä ja imettäminenkin tahtoo tökkiä. Ainakin oma työnantajani ilahtui soikeaksi kun kerroin alkavasta äitiyslomasta sopivaan aikaan -"oo miten hyvä, soppariasi ei tarvitse jatkaa!" Toki se [...]
   Siinä tapauksessa ei kannata tehdä lapsia, elämä on valintoja. Äidin side vauvaan on normaalisti vahvempi, kiitos näiden biologisten seikkojen, siinä on sulle vastiketta mitä ei jollain hikisillä seteleillä pysty ostamaan. Niin siis jos ei ajattele vauvaa lähinnä tulonmenetyksenä.

   Lainaa

  53. Esiintyvä salaatti 1.6.2022 11:08
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Juuri tuollaisten Sarien takia on kiva maksaa kun ollaan miehen kanssa syömässä. Etenkin silloin kun tarjoilija selvästi olettaa miehen maksavan. Onneksi viime vuosina tuntuu vähentyneen nuo oletukset, aiemmin oli yleisempää.

   Lainaa

  54. Tulos: +4 (6 ääntä)
   justjoo: Vähän epäilyttää tuo Merin kuva. Liha- ja maitotuotteissa lyhyet säilymisajat, niin on ihan arkipäivää laittaa niihin noita punalappuja, mutta takia kuukausia säilyvät limutölkit tai olut/lonkero olisi laputettu illalla -30% tarralla? Ja jos vielä saanut alen tuplana, niin se tupla-ale ainakin [...]
   Väärin, se ale alkaa jo 18:00. Aiemmin oli 20:00. Aleen tulee tasaisesti valikoimista poistuvia tuotteita. Esim. joulun ja pääsiäisen jälkeen löytyy paljon kausisuklaita -30%. Samoin keksejä, glögiä ja on limppareistakin paljon kausimakuja. Näitä jää yli tavallisesti tosi vähän & määrät vaihtelee tosi sattumanvaraisesti: jouluna 2020 oli ihan jäätävät määrät suklaata alennuksissa, tänä pääsiäisenä oli vain yksittäisiä pääsiäismunia alennuksessa, koska Kinder-munia vedettiin takaisin salmonellan takia. Nämä ale-tavarat on tosi haluttuja ja ne hinnoitellaan tavallisesti kaikki kerralla & loppuvat saman päivän aikana etenkin ilta-alessa, koska ihmiset ostaa niitä paljon myös -30% hinnalla. T: alennusmetsästäjä

   Lainaa

  55. Juureton ilonpilaaja 1.6.2022 11:47
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Kaali: Pakasteet ei pilaanu, miksi ihmeessä heität roskiin?Jos oikein säilytys ei viimeinen myynti päivä ole viimeinen käyttöpäivä, lihaa raakakypsennetään joskus jopa viikkoja, kala on toinen juttu.
   Itseasiassa ei sitä lihaa voi loputtomiin pakastaa. Jauheliha säilyy pakkasessa noin kuukauden. Ei se välttämättä siellä pakkasessa harmaannu mutta sulatusvaiheessa kyllä. Tuore liha on varmasti eri asia, esimerkiksi hirvipaisteja on syöty vuodenkin päästä.

   Lainaa

  56. Korvaamaton varis 1.6.2022 13:09
   Tulos: -3 (3 ääntä)
   Egg: Googletin että paljonko maksaa pestä koneellinen pyykkiä. "Suurimmassa osassa Suomen kuntia ja kaupunkeja vesijohtovesi on pehmeää ja koneiden täyttömäärä keskiarvoisesti 7kg tasolla. Näinollen pyykinpesun hinta on noin 12snt – 20snt per koneellinen välimaastossa. Jauhemaiset pyykinpeseuaineet ovat halvempia ja nestemäiset kalliimpia käyttää.10.3.2020 "
   Ja riippuu käyttääkö myrkkyjä vai luonnollisis apesuaineita. Jälkimmäiset tulevat erittäin kalliiksi, mutta minkäs herkälle iholle voi.

   Lainaa

  57. Listaamaton etana 1.6.2022 14:10
   Tulos: +10 (18 ääntä)
   Kyöpeli: Pakko olla samaa mieltä. En tiedä, mitä sukupolvea kirjoittelijat edustavat. Nykyään on normaalia, että perhevapaat jaetaan tasan, ja kumpikin sekä käy töissä että tekee kotihommia. Jos miehen oletetaan makselevan naisen puolesta, silloin käytännössä pönkitetään sellaista systeemiä, jossa mies myös [...]
   Melkoisessa unelmamaailmassa elät, jos todella koet, että miesten ja naisten kotona tehtävät työt jakautuvat tasan. Tutkimusten mukaan naiset tekevät kotitöitä vuorokaudessa noin 220 minuuttia ja miehet 150 minuuttia. Lisäksi viime aikoina on tutkittu, että naisten tekemä metatyö tulee vielä tähän päälle. Eli vaikka mies kävisi yhtä usein kaupassa kuin nainen, niin todennäköisesti nainen on hoitanut ns. metatyön eli mahdollisesti suunnitellut aikataulut kauppareissuille ja ehkä myös tehnyt kauppalapun tai miettinyt ruoat valmiiksi. Eli tosiaan tässä kohtaa tasa-arvo on melko kesken. Naiset käyvät nykyään töissä aivan kuten miehetkin (toisin kuin ennen, kun mies hoiti raha-asiat ja nainen kodin), mutta valitettavasti kotityöt ovat edelleen enemmän naisten harteilla. Tottakai on parisuhteita, joissa tasa-arvo on täydellinen tai mies tekee jopa enemmän, mutta voisihan sitä lähtökohtaisesti ajatella, että niin kauan, kun nainen tekee enemmän töitä kuin mies (ansiotyö + kotityö), niin mies voisi vaikka ihan maksaa tästä työstä naiselle.

   Lainaa

  58. Tulos: -7 (15 ääntä)
   Listaamaton etana: Melkoisessa unelmamaailmassa elät, jos todella koet, että miesten ja naisten kotona tehtävät työt jakautuvat tasan. Tutkimusten mukaan naiset tekevät kotitöitä vuorokaudessa noin 220 minuuttia ja miehet 150 minuuttia. Lisäksi viime aikoina on tutkittu, että naisten tekemä metatyö tulee vielä tähän [...]
   Jos nyt kuitenkin lähtökohtaisesti ajatellaan että molemmat tekee about yhtä paljon perheen ja talon eteen, se kuulostaa kaikin puolin normaalimmalta kuin se että työt jakautuvat jotenkin niin poikkeuksellisen epätasaisesti että toiselle täytyy maksaa palkkaa siitä hyvästä. Mutta totta kai siis naiset yleisesti ottaen varmasti enemmän tekevät, ja se on pitkälti naisten oma vika. Ukko vaihtoon jos meno ei miellytä, ei sluibailua oo pakko sietää.
   Metatyöt oli mahtava, ehkä tuollainen turhailu yksityiskohdissa selittää tuon 70 minuutin eron kotitöissäkin.
   Vai vaatiiko se nyt jotain erityistä suunnittelua että menee kauppaan, ostaa ruokaa sekä valmistaa sen? Mä osaan hoitaa nää kaikki lennosta minuutin varoitusajalla.

   Lainaa

  59. Nuutunut kivi 1.6.2022 15:17
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Itseasiassa: Kyllä munkin mielestä pitää olla tasa-arvoinen. Treffeillä aikoinaan oli kiva, kun mies tarjosi edes kupin kahvia, se riitti osoitukseksi että voi ottaa muita huomioon. Itselläni kun on huonoja kokemuksia ihmisestä, joka ei koskaan tarjonnut mitään, mutta mielellään käytti mun rahojani. Sen [...]
   Entä nunnan mielestä?

   Lainaa

  60. Nuutunut kivi 1.6.2022 15:33
   Tulos: 0 (6 ääntä)
   Kykenemätön peura: Jännä tuo Tarjan oletus, että alennustuotteista maksetaan tuottajalle vähemmän kuin normaalihintaisista ja hävikkiin menneistä. Kyllähän kauppa maksaa tuottajalle kaikista tuotteista, mitä on toimitettu, vaikka varmaan mieluusti pistäisivät kaiken hävikinkin tuottajien piikkiin. Jos tuottajista on [...]
   Kauppa ei maksa tuottajalle sentinjeniä. Se ostaa tuotteet meijeriltä, teurastamolta, leipimosta jne. Nämä maksavat tuottajalle ostamistaan raaka-aineista. Ja kauppa kyllä huolehtii omista katteistaan (tuottajan kustannuksella).

   Lainaa

  61. Turvaisa satuhahmo 2.6.2022 1:12
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Niille jotka ulisee alennuslapuilla huijaamisesta, niin ihan oli Rovaniemen Minimanissa noita laputettuja tuotteita vaikka mitä tarjolla. Myös alkoholia.

   Lainaa

  62. Kuulas laama 2.6.2022 1:25
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Kaupan täti tässä, terve! Alkoholia todellakin saa myydä laputettuna. Eri kaupoissa ilta-alet alkaa eri aikoihin. Paikallisessa Prismassa sekä Minimanissa klo 20.

   Lainaa

  63. Tulos: -3 (11 ääntä)
   Teillä on kyllä huonot pakastimet, jos lihat vuodessa pilaantuu. Kannattaa tarkistaa lämpötila, ja pakastaminen on ei siis kuin jäätyminen. Kaksi vuotta vanhaa hirveä syötiin viime syksynä, kun oli vahingossa unohtunut. Maku kyllä voi muuttua pitkässä pakastuksessa, mutta kauan se on syötävää. Etenkin rasvaisen kalan maku muuttuu nopeammin eikä sitä kannata pakastaa, kuin pari kolme viikkoa, ahven säilyy pidempään.

   Lainaa

  64. Päheä lammas 2.6.2022 6:43
   Tulos: -3 (9 ääntä)
   Karoliina: Onhan tommonen ostos ihan lottovoitto, jos ruokkii isoa perhettä. Onneksi päivityksen kommenteista löytyy 1000+1 syytä miksi tämä on huono asia, niin ei tarvi iloita liian kauaa.
   Lottovoitto lähinnä sokeritaudille ja syövälle kun tuollaisella tavaralla perheensä elättää. 
   Välillä hävettää ihmisten puolesta kun näkee, että kärkytään ilta alennuksia ja kannetaan kaikkea roskaa kotiin missä vaan punainen lappu on. Suosittelen miettimään sen viikon ruokalistan etukäteen ja hankkimaan tuotteet niihin, niin tulee halvemmaksi kun rohmuta ale tavaraa, jossa ravintoarvot on mitä on ja kaikki tarvii pakastaa tai syödä heti.

   Lainaa

  65. Vanhurskas sotilas 2.6.2022 6:56
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   traumcity: Jos nyt kuitenkin lähtökohtaisesti ajatellaan että molemmat tekee about yhtä paljon perheen ja talon eteen, se kuulostaa kaikin puolin normaalimmalta kuin se että työt jakautuvat jotenkin niin poikkeuksellisen epätasaisesti että toiselle täytyy maksaa palkkaa siitä hyvästä. Mutta totta kai siis [...]
   Metatöihin sisältyy se, että tarkistetaan, ettei pyykinpesuaine tai tiskiaine lopu kesken, muistetaan pistää se ostoslistalle. Tai vaikka lapsen tarvitsemat lääkkeet. Tai varataan lapsen lääkäriaika. Tai huolehditaan kaverisynttäreistä tai koulun liikuntapäivistä. Varmistetaan, että tarvittavat vaatteet (esim. liikuntavaatteet, juhlavaatteet) on varmasti puhtaana tarvittavana päivänä eikä edelleen pyykkikopassa. Vaikka siis ostosreissut, kyytimiset ja pyykinpesut olisi jaettu tasan, siellä taustalla on mastermind, joka mahdollistaa sen kaiken toimimisen. Vähän sama kuin erilaisilla työpaikoilla on yleensä joku "pomo", joka varmistaa, että kaikki osa-alueet toimii.
   Mutta toisaalta, joidenkin mielestä pomothan on ihan turhia ja vain ne työläiset mitään tekee. Sitä taustalla tapahtuvaa, kaiken mahdollistavaa koordinointiahan ei tarvita?
   Joku ehkä pystyy elämään sellaisessa kaaoksessa, että kaikki tehdään lennosta ja mitään ei suunnitella. Tämä mies ei. Onneksi vaimo jo aluksi "opetti" minulle suunnittelun taidon, kun itse osasin suunnitella vain sinkkumiehen tarpeisiin. Elämä on paljon helpompaa, kun asiat hoituvat ilman, että pitää lennosta muistaa kaikki. 

   Lainaa

  66. Kilokalori 2.6.2022 8:28
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Egg: Googletin että paljonko maksaa pestä koneellinen pyykkiä. "Suurimmassa osassa Suomen kuntia ja kaupunkeja vesijohtovesi on pehmeää ja koneiden täyttömäärä keskiarvoisesti 7kg tasolla. Näinollen pyykinpesun hinta on noin 12snt – 20snt per koneellinen välimaastossa. Jauhemaiset pyykinpeseuaineet ovat halvempia ja nestemäiset kalliimpia käyttää.10.3.2020 "
   Et sitten tajunnut, että kirjoitit laukauksestasi pelkän pyykkiaineen hinnan 🤦

   Lainaa

  67. Kilokalori 2.6.2022 8:34
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   justjoo: Vähän epäilyttää tuo Merin kuva. Liha- ja maitotuotteissa lyhyet säilymisajat, niin on ihan arkipäivää laittaa niihin noita punalappuja, mutta takia kuukausia säilyvät limutölkit tai olut/lonkero olisi laputettu illalla -30% tarralla? Ja jos vielä saanut alen tuplana, niin se tupla-ale ainakin [...]
   S-ryhmän suositus ilta-alesta on kello 18, liikekohtaisesti voivat kuitenkin päättää.
   Meillä oli koko alkoholi-osasto punalaputettu remonttia ennen. Laatikko koffia 9 euroa, siis 24-päkki. Lonkeroa 5 euroa 6-pakki ym.
   Merin kaupassaon ollut inventaario, ja poistuvat tuotteet on laputettu päiväyksestä riippumatta.

   Lainaa

  68. Kilokalori 2.6.2022 8:36
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Esko Ilmari Tuohiruuvi: Keskiverto nykyaikainen astianpesukone kuluttaa 7-14 litraa vettä / pesukerta ja 0,6-1,4 kwh sähköä. Kylmän veden keskihinta on googlen mukaan suomessa n. 5€ / kuutio, eli litra olis 3,5snt - 7snt. Sähkön hinta on googlen mukaan keskimäärin 5-8snt / kwh + siirtomaksu ja sähkövero (Carunalla 2021 [...]
   Tällä hetkellä sähkönkeskihinta on 20-25 snt kwh. Ja siirto lähes 10.
   Ja tuskin halpenee ennen kuin Olkiluoto saadaan käyttöön.

   Lainaa

  69. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Kirpeä ahven: Ei välttämättä. Budjettihan tarkoittaa rahamäärän varausta tiettyyn tarkoitukseen. Jos vaikka hääbudjetissa on vielä rahaa, vaikka kaikki ns. jo laskettu valmiiksi, niin voi sitten vaihtaa vaikka kuohujuomat kalliimpiin. Eli ei tosiaan tarkoita budjetti sitä, että etsittäisiin aina edullista vaihtoehtoa.
   Niin. Alunperin suomen kielessä budjetti tarkoittaa budjettia, ja budjetti voi olla pieni tai sitten voi olla iso budjetti. Avasinkin tässä tuota yksistään käytettävän "budjetilla"-termin puhekielen tarkoitusta. Jos googlaat alkuperäisen "on a budjet", hoksaat mitä sillä tarkoitetaan. Ja toinen esimerkki: "Ostaisin pyykinpesukoneen." "Onko sulla tähän joku budjetti?" "Ei ole." "Okei, no tässä olisi näitä 12000 euron koneita." Ymmärsitkö?

   Lainaa

  70. Kirpeä ahven 7.6.2022 21:09
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Mimmi: Niin. Alunperin suomen kielessä budjetti tarkoittaa budjettia, ja budjetti voi olla pieni tai sitten voi olla iso budjetti. Avasinkin tässä tuota yksistään käytettävän "budjetilla"-termin puhekielen tarkoitusta. Jos googlaat alkuperäisen "on a budjet", hoksaat mitä sillä tarkoitetaan. Ja toinen [...]
   Puhekieli nyt on puhekieltä, ja sitä saa käyttää miten näkee parhaaksi. Budjetti sanana on substantiivi. "Mennään budjetilla" tarkoittaa siis kirjaimellisesti sitä että "Mennään budjetin mukaan". Mutta tietenkin puhekielessä sitä voi käyttää myös edullisen vaihtoehdon etsimisestä, kun toinenkin osapuoli sen ymmärtää. Henkilökohtaisesti ymmärrän tuon kirjaimellisessa merkityksessään.

   Lainaa

  71. Juonitteleva luovuttaja 23.6.2022 21:23
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Mitähän nuo 10 pientä pulloa ovat. Jotain maustekastiketta? Kyseiset tuotteet ovat itsellä niitä jotka menee puolitäysinä roskiin päiväysten mentyä aikapäiviä sitten.

   Lainaa

  72. Särkymätön dinosaurus 24.6.2022 7:28
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Esko Ilmari Tuohiruuvi: Keskiverto nykyaikainen astianpesukone kuluttaa 7-14 litraa vettä / pesukerta ja 0,6-1,4 kwh sähköä. Kylmän veden keskihinta on googlen mukaan suomessa n. 5€ / kuutio, eli litra olis 3,5snt - 7snt. Sähkön hinta on googlen mukaan keskimäärin 5-8snt / kwh + siirtomaksu ja sähkövero (Carunalla 2021 [...]
   Jätevesi on tuossa keskimääräisessä 5€ hinnassa mukana, ei kai missään ole niin päin että vesi olisi jätevettä kalliimpi. Helsingissä vesi+jätevesi on karvan alle 4€ ja Turussa vähän yli 5€.

   Lainaa

  73. Tapetoitu varis 12.8.2023 15:39
   Tulos: 0 (0 ääntä)
   Höpö: Tai pakastaa. Kunhan muistaa käyttää kohtuu nopeasti sillä muuten menee rahaa vaan hukkaan jos jää käyttämättä ennen kuin pilaantuu. Mulla on paha tapa ostaa pakastimeen enemmän kuin tulee syötyä just alesta ja mikään ei tunnu yhtä tyhmältä kuin heittää ruokaa roskiin. Ja tietysti rahaa samalla kun ite ne on [...]
   Ite kyselen talon Facebook ryhmässä naapureilta jos on ruokaa menossa vanhaksi tai muusta syystä jäisi käyttämättä, et ei tarvi heittää roskiin. Aika usein joku ottaa mielellään saman päivän maitopurkin tms. vastaan. Toki pyritään siihen et ei osteta typerästi safkaa, mutta joskus tulee yllätyksiä eteen ja saattaa olla ettei ruoka suunnitelmat menekään ihan suunnitellusti.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: 1800-luku, alennus, astianpesukone, astiat, hinta, kateellinen, kateus, liha, maksaa, mies maksaa, pilaantua, punalaputetut, ruoka, sukupuoliroolit, sähkö, tarjous, tiskikone, treffit, vanhanaikainen