Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 215

Seuraasi tunkeutuu tuntematon henkilö. Toimisitko näin?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 215

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 79 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +273 (457 ääntä)
   Sun itsemääräämisoikeutta on loukattu, ja sä olet ihan itse sen loukkauksen tehnyt. Sen kundin olisi voinut potkia pois seurasta jo sieltä taksista, ei oo pakko odottaa aamuun asti.

   Lainaa

  2. Puoliväljä harakka 26.4.2022 0:38
   Tulos: +865 (909 ääntä)
   Todella hämmentävä tuo naistenhuone specialin tapaus. Ihan totta, että puheen pitäisi riittää, mutta jos toinen ei usko puhetta, niin silloin olisi hyvä kohdistaa se puhe vaikka baarin henkilökunnalle. "Tämä ihminen ei jätä mua rauhaan. Voitteko poistaa sen baarista." Tai jos päästään taksiin asti, niin kuskille että "en kerro osoitetta ennen kuin tuo jätkä on ulkona taksista". Rajansa konfliktien välttelylläkin. Ahdistaa jo kirjoittaessa tämä oma kommentti, koska tämähän on ihan perinteistä victim blamingiä, mutta tuo op:n flegmaattisuus tuntuu uskomattomalta. Ellei kyse ollut sitten Promising young woman -elokuvan tyylisestä performanssista, jossa testataan miten käy jos kieltää sanallisesti, mutta antaa tilanteen edetä, jos tyyppi ei kuuntele kieltoa. Tai ehkä todennäköisemmin meriselitys sille, miksi kämpillä oli yötä vieras mies.

   Lainaa

  3. Huippuälykäs herne 26.4.2022 0:53
   Tulos: +46 (82 ääntä)
   Samalla varmaan eläinsuojelulaki koskis hyttysiäkin.

   Lainaa

  4. Pohjaton sammakko 26.4.2022 1:38
   Tulos: +184 (226 ääntä)
   Eläinsuojelulaki 2§:n mukaan: "Tätä lakia sovelletaan kaikkiin eläimiin." Laki koskee siis niin tuotanto- ja lemmikkieläimiä, kuin myös esimerkiksi kärpäsiä ja hyttysiä.

   Lainaa

  5. Kaukaa viisas papukaija 26.4.2022 1:40
   Tulos: +238 (348 ääntä)
   Tässä "mogassa" taisi olla lopulta kyse siitä että halusi todistaa poikaystävälleen että "katso, kysyin asiaa naistenhuoneeltakin" jotta saisi pelastettua suhteensa jäätyään kiinni että oli vieras mies yötä.

   Lainaa

  6. Puoliväljä orava 26.4.2022 1:52
   Tulos: +317 (343 ääntä)
   Puoliväljä harakka: Todella hämmentävä tuo naistenhuone specialin tapaus. Ihan totta, että puheen pitäisi riittää, mutta jos toinen ei usko puhetta, niin silloin olisi hyvä kohdistaa se puhe vaikka baarin henkilökunnalle. "Tämä ihminen ei jätä mua rauhaan. Voitteko poistaa sen baarista." Tai jos päästään taksiin asti, [...]
   Kyllä siinä uhrin osassakin menee se raja jossain. Hyvin voi soittaa vaikka poliisit jos toinen änkee sisään ilman lupaa. Ja tietty noi aiemmin mainitsemasi.

   Lainaa

  7. Tulos: +46 (66 ääntä)
   Heidi teki kyllä nyt kärpäsestä härkäsen.

   Lainaa

  8. Ikävä kirahvi 26.4.2022 6:26
   Tulos: +101 (269 ääntä)
   En ihan ymmärrä, miten anonyymille nauraminen on niin hauska juttu noin monen mielestä. Klassinen ”ahdistelija ei kuuntele sanaa ei ja uhri/kohde ei uskalla tai tiedä mitä tehdä”. Se on helppoa aina tilanteen väistyessä tai itse ulkopuolisena viisastella, mitä olisi pitänyt tai voinut tehdä, ja miten nyt taas ahdistelun uhri on tehnyt kaiken väärin. Totuus kumminkin on se, että ennen kuin itse joutuu siihen tilanteeseen, että joku häirikkö ahdistelee eikä kuuntele mitään mitä sanot, ja ahdistut niin ettet tiedä mitä tehdä - vasta sitten voit viisastella mitä olisit itse voinut tehdä toisin.

   Lainaa

  9. Tulos: -184 (232 ääntä)
   Pohjaton sammakko: Eläinsuojelulaki 2§:n mukaan: "Tätä lakia sovelletaan kaikkiin eläimiin." Laki koskee siis niin tuotanto- ja lemmikkieläimiä, kuin myös esimerkiksi kärpäsiä ja hyttysiä.
   Paitsi että kärpäset ja hyttyset on hyönteisiä, ei eläimiä

   Lainaa

  10. Horjahtava satuhahmo 26.4.2022 7:35
   Tulos: +192 (208 ääntä)
   Juha: Paitsi että kärpäset ja hyttyset on hyönteisiä, ei eläimiä
   Niin, nehän kuuluu pikemminkin kivi- kuin eläinkuntaan. 😂

   Lainaa

  11. Juoruava järvisieni 26.4.2022 7:55
   Tulos: +123 (139 ääntä)
   Juha: Paitsi että kärpäset ja hyttyset on hyönteisiä, ei eläimiä
   Sä et varmaan ole tosissas tän kommentin kanssa. Toivon ainakin.

   Lainaa

  12. Tulos: -93 (141 ääntä)
   Koskeeko se eläinsuojelulaki sitten myös esimerkiksi erilaisia bakteereita,joita me tuhoamme joka päivä peseytymällä ja käyttämällä lääkkeitä yms. Eläviä olentoja ne on nekin.

   Lainaa

  13. Tulos: -11 (51 ääntä)
   Meillä ei kotona ollut eläimiä, ja olen pienestä asti jostain syystä tottunut läiskimään liiskaksi ihan jokaisen ötökän, joka on erehtynyt sisätiloihin häiritsemään. Olen aistiherkkä ja kaikki pörinät ja ininät häiritsee kesäöinä, mutta nykyään en pysty liiskaamaan mitään banaanikärpäsiä ja sääskiä lukuunottamatta. En ole edelleenkään eläinrakas (allerginenkin olen), mutta lapsensaannin myötä tämä muutos on tapahtunut, en vaan kykene tappamaan kärpästä! Hankalaa.

   Lainaa

  14. Tulos: -2 (24 ääntä)
   Hämähäkeistä puhumattakaan! Onneksi ne kai syö muita vipeltäjiä tuolla kellarikerroksessaan.

   Lainaa

  15. Carl Linnaeus 26.4.2022 8:18
   Tulos: +77 (85 ääntä)
   Animalian sivuilta napattua: "Eläinsuojelulaki koskee myös hyönteisten kohtelua, mutta sen soveltaminen hyönteisiin ei ole yksinkertaista. Eläinsuojelulain perusteella hyönteistenkin osalta on otettava huomioon kunkin lajin käyttäytymis- ja fysiologiset tarpeet. Hyönteisten kohdalla tämän tulisi tarkoittaa olosuhteita, jotka ovat mahdollisimman lähellä kunkin lajin luontaisen elinympäristön olosuhteita. Erilaisten hyönteislajien kasvatusolosuhteille on kuitenkin vaikea määrittää yleisiä vaatimuksia eläinryhmän moninaisuuden vuoksi. Eläinsuojelulaissa todetaan, ettei eläimelle saa aiheuttaa tarpeetonta tuskaa, kipua tai kärsimystä. Tutkimukseen perustuvaa tietoa hyönteisten lopettamisesta on vielä vähän. Ei ole olemassa selviä tieteellisiä vastauksia siihen, mikä on vähiten kärsimystä aiheuttava tapa lopettaa eri hyönteislajit. Vähiten kärsimystä aiheuttava lopetustapa todennäköisesti vaihtelee myös lajikohtaisesti."

   Lainaa

  16. Kykenemätön peura 26.4.2022 8:22
   Tulos: +147 (155 ääntä)
   Jäin nyt vähän ahdistamaan molemmat ryhmän jäsenet. Ensimmäinen, koska haluan ajatella, että ihmiset noin yleensä ymmärtää, että todetuista sukupuolitaudeista kerrotaan tuleville kumppaneille. Toinen, koska nyt tuo mies tietää missä jäsen asuu. Itsekin välttelen konflikteja ja olen liiankin kiltti, mutta toivottavasti osaisin hankkiutua hyypiöstä eroon vähän aiemmin, jos vastaava osuisi kohdalle. Jos ei nyt muuta, niin menisi sillä taksilla johonkin 24/7 auki olevaan kauppaan ja pyörisi siellä, kunnes tyyppi kyllästyy. Tosin osaisiko sitä ajatella yhtään järkevästi väsyneenä ja mahdollisesti humalassa vai toivoisiko sitä vaan, että tyyppi ymmärtää sadannella kerralla puhetta tai taianomaisesti häviää.

   Lainaa

  17. Tulos: +50 (54 ääntä)
   Juha: Paitsi että kärpäset ja hyttyset on hyönteisiä, ei eläimiä
   Mutta eikö hyönteinen ole eläin?

   Lainaa

  18. Saasteeton tohtori 26.4.2022 8:47
   Tulos: +191 (197 ääntä)
   Puoliväljä harakka: Todella hämmentävä tuo naistenhuone specialin tapaus. Ihan totta, että puheen pitäisi riittää, mutta jos toinen ei usko puhetta, niin silloin olisi hyvä kohdistaa se puhe vaikka baarin henkilökunnalle. "Tämä ihminen ei jätä mua rauhaan. Voitteko poistaa sen baarista." Tai jos päästään taksiin asti, [...]
   Konfliktien välttely oli itselläni nuorempana oikeasti ihan vakava ongelma. Se johti juuri kuvatun kaltaisiin ja paljon ikävämpiinkin tilanteisiin monta kertaa, kun ilmeisesti en vaan osannut riittävän hanakasti ja selvästi ilmaista, että nyt voisi painua sinne missä pippuri kasvaa. Jostain syystä lapsuuden traumat johti siihen, että minulle oli ihan valtavan iso kynnys pitää omia puoliani. En osaa sitä edes selittää niin, että sitä oikeasti kukaan ymmärtäisi, enkä itsekään osannut selittää itselleni edes, että mitä niissä konflikteissa ihan niin valtavasti pelkäsin ja miten se oli muka parempi kuin välttää konflikti ja traumatisoitua entisestään huonon kokemuksen myötä. Hieman huono olen noissa tilanteissa vieläkin, mutta sentään jo onnistunut välttymään ikäviltä tilanteilta useamman vuoden. Osin toki senkin takia, että välttelen riskipaikkoja kuten baareja. Olen oppinut nuo tapahtumat hyväksymään enkä sillä tavalla syytä ketään, koska tiedän, että oma käyttäytyminen oli aika itsetuhoista monella tapaa, mutta pakko silti myöntää, että karvat nousee todella helposti pystyyn kun koen tai kuulen juttuja, jossa ihan oikeasti ei ole siitä ensimmäisestä (oli sitten kuinka ystävällinen tahansa) ei-sanasta ymmärretty tai haluttu jättää toista rauhaan.

   Lainaa

  19. oontaakissa 26.4.2022 9:00
   Tulos: -124 (152 ääntä)
   Eiköhän tossa taksicasessa ole ihan nainen itse hairahtunut ja sitten perunut koko homman kun kotio on saavuttu

   Lainaa

  20. Tulos: +2 (42 ääntä)
   Mun mielestä Heidin itsemääräämisoikeutta on loukattu, kun ei kärpäset tajua lähteä ennen kun sammuttaa valot ja hätistelee. Kärpäset on nykyään just tollasia.

   Lainaa

  21. Kelvoton ananas 26.4.2022 9:15
   Tulos: +18 (40 ääntä)
   Mutta mikä tuo Elinan kysymä laite oli?

   Lainaa

  22. Sikeä pöllö 26.4.2022 9:16
   Tulos: +256 (284 ääntä)
   Näin yli 30-vuotiaana tuo "vieras mies tuli kotiini enkä vain voinut asialle mitään" tyyppi tuntuu ärsyttävän saamattomalta ja jopa typerältä. Helppo tosiaan ajatella hänestä, että ehkä hän jopa halusi seuraa, koska miksi ei ollut tiukempi. Olisihan tuossa voinut sanoa asiasta ties vaikka kelle ja pyytää apua, jos ei itse kykene. Mutta ei siitä hitto vie ole kovinkaan kauaa, kun olin itsekin toivottoman nössö. Miesten lähentelyt alkoivat jo silloin, kun murrosikäni ei ole kunnolla alkanut, eikä ainakaan minulle kukaan opettanut kuin "hyviä käytöstapoja". Ei koskaan sitä, kuinka sanotaan EI. Ei vähäisintäkään määrää itsepuolustusta. Eli kun vieraat miehet lyöttäytyivät seuraan, sitä yritti jotenkin kierrellä ja kaarrella kohteliaasti, koska "mitään ei ollut periaatteessa tapahtunut". Mies oli periaatteessa "kohtelias". Oikeastihan tämä on miehen osalta täysin nuorten tyttöjen nuoruuden ja hyväntahtoisuuden hyväksikäyttöä. Epäsuorat ja jopa suorat ei:t vaan ignoorataan ja tyttö ihmettelee, että mitenköhän tuon nyt saisi uskomaan ja syyttelee lähinnä itseään. Mä nyt sentään onnistuin näistä rimpuilemaan eroon ennen kuin seurasivat kotiovelle asti, mutta kyllä yritystä oli. Juuri täysikäistyneellä kaverilla joku mies seurasi kerran kotiin asti ja istui pokkana olohuoneen sohvalla kunnes kaverin äiti tuli kotiin ja ajoi tyypin ulos. Ja kuulostaa toki jälkikäteen typerältä, mutta tuntien tämän kaverin voin sanoa, ettei hän tuota tyyppia kotiinsa tahtonut, hän on vain empaattinen ja kiltti ihminen, jonka on edelleen aikuisena vaikea sanoa ei. Ja toki se ärsyttää, että eikö sitä voisi kasvattaa hieman enemmän selkärankaa (ihan vain omaksi parhaaksi), mutta kyllä näissä minun tietämissäni tapauksissa se roisto on silti ollut seuraan tuppautunut mies. Opettakaa niille tyttärillenne, kuinka sanoa EI! Ja että ei ole noloa "järjestää kohtausta", jos sille on tarvis.

   Lainaa

  23. Arkkienkeli 26.4.2022 9:20
   Tulos: -85 (103 ääntä)
   Käytänpä samaa veruketta seuraavalla kerralla, kun baarista tarttuu joku mukaan...

   Lainaa

  24. Tulos: -18 (48 ääntä)
   Carl Linnaeus: Animalian sivuilta napattua: "Eläinsuojelulaki koskee myös hyönteisten kohtelua, mutta sen soveltaminen hyönteisiin ei ole yksinkertaista. Eläinsuojelulain perusteella hyönteistenkin osalta on otettava huomioon kunkin lajin käyttäytymis- ja fysiologiset tarpeet. Hyönteisten kohdalla tämän tulisi [...]
   Animalian tyypit eivät ole ilmeisesti koskaan käyttäneet kärpäslätkää. Hyönteiset ovat kaikki niin pieniä että ne kuolevat nopeiten litistämällä ne. Mitä isompi ötökkä, sitä isompaa astaloa tarvitsee. Esimerkiksi ampiainen ja isot koppakuoriaiset eivät välttämättä kuole kärpäslätkällä, mutta rullalle kääritty sanomalehti on riittävä. Todella iso ötökät joita Suomesta ei edes löydy, saattavat tarvita puupalikkaa tai halkoa, mutta yksikään tuskin sen järeämpää.

   Lainaa

  25. Tulos: +72 (80 ääntä)
   Sikeä pöllö: Näin yli 30-vuotiaana tuo "vieras mies tuli kotiini enkä vain voinut asialle mitään" tyyppi tuntuu ärsyttävän saamattomalta ja jopa typerältä. Helppo tosiaan ajatella hänestä, että ehkä hän jopa halusi seuraa, koska miksi ei ollut tiukempi. Olisihan tuossa voinut sanoa asiasta ties vaikka kelle ja [...]
   Hyvin sanottu.

   Lainaa

  26. Tulos: -108 (134 ääntä)
   Aika saamaton tapaus, kun ei osaa vaan tylysti sanoa ei. Näin niitä väärinkäsityksiä syntyy, kun humalaiselle antaa vähänkin siimaa.

   Lainaa

  27. Meikattu nuija 26.4.2022 10:23
   Tulos: +61 (67 ääntä)
   Kykenemätön peura: Jäin nyt vähän ahdistamaan molemmat ryhmän jäsenet. Ensimmäinen, koska haluan ajatella, että ihmiset noin yleensä ymmärtää, että todetuista sukupuolitaudeista kerrotaan tuleville kumppaneille. Toinen, koska nyt tuo mies tietää missä jäsen asuu. Itsekin välttelen konflikteja ja olen liiankin kiltti, [...]
   Kyseessä lienee HPV-viruksen aiheuttamia kondyloomia, mutta HPV ei itsessään ole sukupuolitauti ja kondyloomia ei tosiaan suurimmalle osalle tule. Luulen, että tämän takia aloittaja kysyi, että pitäisikö kertoa, koska ei varsinaisesti sukupuolitauti ole.
   Googlesta löytyy paljon lisää tietoa, tässä esim: 
   HPV (human papilloma virus) ei valikoi kantajaansa. Se tarttuu ihmisen ihon ja limakalvojen kautta sukupuoleen katsomatta. Vaikka HPV onkin yleisin sukupuoliteitse tarttuva virustauti se ei silti ole vain sukupuolitauti. Virus voi tarttua myös raskauden, synnytyksen tai varhaislapsuuden aikana. Sen aiheuttamia infektioita tavataan siten myös lapsilla.

   Valtaosa ihmisistä sairastaa HPV:n aiheuttaman harmittoman infektion elämänsä aikana, moni jopa tietämättään. Suurin osa infektioista paranee itsestään ja virus jää nukkumaan elimistöön loppuelämän ajaksi.

   Lainaa

  28. Tulos: +22 (38 ääntä)
   Mikään laki ei kiellä tappamasta hyttystä/kärpästä tai mitään hyönteistä. Eli ihan normaalisti saa kärpäslätkää tai muita välineitä käyttää. Turhaa kärsimystä ei saa aiheuttaa, ja kyllä tuo laite minusta näyttää siltä, ettei sitä ko. lakikohdan mukaan saisi käyttää.

   Lainaa

  29. Tulos: -64 (116 ääntä)
   Ikävä kirahvi: En ihan ymmärrä, miten anonyymille nauraminen on niin hauska juttu noin monen mielestä. Klassinen ”ahdistelija ei kuuntele sanaa ei ja uhri/kohde ei uskalla tai tiedä mitä tehdä”. Se on helppoa aina tilanteen väistyessä tai itse ulkopuolisena viisastella, mitä olisi pitänyt tai voinut tehdä, ja miten [...]
   Miten niin hauska juttu? Ja kuka hänelle on nauranut?
   Mutta kannattaisi anonyymin jättää baarireissut väliin ihan oman turvallisuutensa takia, jos on noin tyhmä ja saamaton ettei ihan oikeasti edes taksissa osaa sanoa kuskille että tämä tuntematon hiippari ei samalla kyydillä tule. 
   Ja viisasteluja ja neuvoja kannattaa nimenomaan kuunnella sellaisilta ihmisiltä jotka eivät koskaan joudu vastaaviin tilanteisiin.

   Lainaa

  30. Lyhyt biisoni 26.4.2022 10:40
   Tulos: +126 (140 ääntä)
   Tyttö kertoo sanoneensa että seurustelee eikö halua että toinen tulee lähelle. Kotiovella on sanonut toiselle että tämä ei ole tervetullut. Kyllä tuossa nyt väärin teki tämä seuraan tuppautuja, joka ei ottanut kuuleviin korviinsa toisen kieltelyjä. Joskin itse olisin varmasti jo nuorena nostanut kunnon metakan ja uhannut poliisilla.

   Lainaa

  31. Tulos: +173 (197 ääntä)
   Surettaa pinkin jäsenen puolesta kun kaiken tuon jälkeenkin ajattelee ettei "mitään tapahtunut". Tiedän, että hän viittaa seksuaaliseen kanssakäymiseen, mutta onhan tuo nyt oikeasti kamalaa että vieras ihminen vaan änkeää omaan kotiin. Minun mielestäni raja ei kyllä mene missään vaiheessa niin, että olisi uhrin vika milläänlailla. Tapahtumat eivät tapahdu umpiossa, ja kuten täällä moni jo kertoi, erityisesti nuoria tyttöjä opetetaan käyttäytymään nätisti, puhumaan nätisti, olemaan herättämättä huomiota itseensä ja kärsimään muiden ihmisten hyväksi. Joten sitten nämä limanuljaskat, jotka eivät ota kuuleviin korviinsa, saavat tehdä mitä lystäävät kun heidän tunteitaan ei saa loukata ajamalla heidät tiehensä.

   Lainaa

  32. antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu 26.4.2022 10:52
   Tulos: -108 (154 ääntä)
   Kyllähän toi nyt vähän uskomattomalta kuulostaa, että päästää tuntemattoman miehen kotiinsa ja sohvalle nukkumaan, vaikkei itse halua. Eiköhän sitä nyt ois voinut matkalla jo pyytää apua joltain. Kas ku ei vielä antanut lupaa tulla sänkyynsä sekä sisällensä ja syyttänyt aamulla raiskauksesta.

   Lainaa

  33. pinkki puudeli 26.4.2022 11:10
   Tulos: +93 (101 ääntä)
   traumcity: Sun itsemääräämisoikeutta on loukattu, ja sä olet ihan itse sen loukkauksen tehnyt. Sen kundin olisi voinut potkia pois seurasta jo sieltä taksista, ei oo pakko odottaa aamuun asti.
   Toi on totta. Minäkin olin itse teininä samanlainen: en osannut asettaa rajoja ja jouduin joskus vastaaviin tilanteisiin. 
    Vasta paljon myöhemmin sain asperger-diagnoosin, mikä selittää kommunikointiongelmani.

   Lainaa

  34. Vastuuton hämähäkki 26.4.2022 11:25
   Tulos: -9 (29 ääntä)
   Carl Linnaeus: Animalian sivuilta napattua: "Eläinsuojelulaki koskee myös hyönteisten kohtelua, mutta sen soveltaminen hyönteisiin ei ole yksinkertaista. Eläinsuojelulain perusteella hyönteistenkin osalta on otettava huomioon kunkin lajin käyttäytymis- ja fysiologiset tarpeet. Hyönteisten kohdalla tämän tulisi [...]
   Kyllä mä tapan kaikki ötökät sisältä, mitkä sinne tulee. 

   Lainaa

  35. Jäätynyt sakaali 26.4.2022 11:47
   Tulos: -67 (89 ääntä)
   Puoliväljä harakka: Todella hämmentävä tuo naistenhuone specialin tapaus. Ihan totta, että puheen pitäisi riittää, mutta jos toinen ei usko puhetta, niin silloin olisi hyvä kohdistaa se puhe vaikka baarin henkilökunnalle. "Tämä ihminen ei jätä mua rauhaan. Voitteko poistaa sen baarista." Tai jos päästään taksiin asti, [...]
   Niin tai on pettänyt äijäänsä niin yrittää saada parempaa mieltä.

   Lainaa

  36. Penan_broidi 26.4.2022 11:48
   Tulos: +54 (68 ääntä)
   antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu: Kyllähän toi nyt vähän uskomattomalta kuulostaa, että päästää tuntemattoman miehen kotiinsa ja sohvalle nukkumaan, vaikkei itse halua. Eiköhän sitä nyt ois voinut matkalla jo pyytää apua joltain. Kas ku ei vielä antanut lupaa tulla sänkyynsä sekä sisällensä ja syyttänyt aamulla raiskauksesta.
   Ei saa apua pyydettyä tai poliiseja kutsuttua mutta oikeuteen olis heti menossa? Just. Tosin toi äijä vaikuttaa sen verran ymmärryskyvyttömältä "sexpestiltä" että ihmettelisin jos leivätön pöytä ei olisi entuudestaan tuttu.

   Lainaa

  37. Maustetu mango 26.4.2022 12:30
   Tulos: +125 (135 ääntä)
   Tässähän kuitenkin toistuvasti oli kieltäydytty seurasta ja siitä huolimatta tyyppi ei ota uskoakseen. On todella inhottavaa että tapoihin vähän kuuluu että kaikenmaailman hupsut eit voi jättää huomiotta. "Se vaan leikkii vaikeestitavoiteltavaa", "her eyes said yes". Hämmentävää että sana uppos kuitenkin siinä vaiheessa kun käskettiin sohvalle nukkumaan, tässä ois voinu käydä hyvinkin ikävästi.

   Lainaa

  38. Tsykkelityde 26.4.2022 12:38
   Tulos: -64 (86 ääntä)
   traumcity: Sun itsemääräämisoikeutta on loukattu, ja sä olet ihan itse sen loukkauksen tehnyt. Sen kundin olisi voinut potkia pois seurasta jo sieltä taksista, ei oo pakko odottaa aamuun asti.
   Taitaa olla vain surkea peitetarinaviritelmä pettämisen peittelyksi 🙄

   Lainaa

  39. Katettu järvisieni 26.4.2022 13:18
   Tulos: +100 (118 ääntä)
   Voi olla peitetarina, mutta myöskin ihan vaan näille tyypeille jotka kutsuu saamattomaksi urpeloksi: Saako saamattomia ja/tai urpoja ihmisiä hyväksikäyttää enemmän kuin muita? Jos joku on niin "tyhmä" ettei osaa sanoa ei, niin tarkoittaako se että ÄO:n määrä vaikuttaa itsemääräämisoikeuteen? Tai mt-ongelmat?

   Lainaa

  40. Tulos: +61 (97 ääntä)
   Mikä helvetti tässä naisten haukkumisessa ja alistamisessa on. Sitä mukaa kun sukupuolten välinen tasa-arvo julkisesti alkaa olla ok, sitä mukaa 16-25 v jätkät netissä enemmän lyttää ja alistaa. "Saamaton"? Voi luoja.

   Lainaa

  41. Harmaa kivi 26.4.2022 15:23
   Tulos: +148 (168 ääntä)
   antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu: Kyllähän toi nyt vähän uskomattomalta kuulostaa, että päästää tuntemattoman miehen kotiinsa ja sohvalle nukkumaan, vaikkei itse halua. Eiköhän sitä nyt ois voinut matkalla jo pyytää apua joltain. Kas ku ei vielä antanut lupaa tulla sänkyynsä sekä sisällensä ja syyttänyt aamulla raiskauksesta.
     No itselleni on käynyt juurikin noin, vaikkakin sillä erolla, ettei mies ollut tuntematon. Hyväkäytöksiseksi kasvattaminen on kauhea kirous nuorille naisille. Mies tunki seuraan, hän oli tuntemani naisen eksä, joten ei *ihan* tuntematon. Seura ei kiinnostanut, joten käyttäydyin hyvin kylmästi ja useaan kertaan huomautin, että meillä oli tässä juttu kesken. Mutta kun hänellä ei ollut muuta juttuseuraa, omat ystävät ei tulleet, blaablaa... No, säälistä siinä sitten hengaili. En sanonut henkilökunnalle, kun ajattelin että se olisi "kohtuutonta" kun en nyt kuitenkaan pelännyt, uskoin itsekin sen lässytyksen että miehillä on niin vaikeaa, kun naiset aina ovat kylmiä. 
     No, tunki sitten samaan taksiin vaikka yritin estellä. En kehdannut sanoa kuskillekaan, koska mitä jos luulevat miesparkaa joksikin rikolliseksi, kun hän nyt kuitenkin on vain kännissä. Ainahan miehiä turhasta syytetään, he vain ovat sosiaalisesti lahjattomia...
     Päästyäni kotiin mitään apua ei enää ollut, joten raahasin miehen sohvalle (oli tosiaan kännissä), kehotin pysymään siinä, ja vetäydyin huoneeseeni ja suljin oven. Onneksi "no, pitää ymmärtää, käyttäydyn aina sievästi, muiden tunteita ei saa loukata" vaihde meni pois päältä kun hän tunki sänkyyni, ja kun huuto ei auttanut potkaisin oikein kunnolla. Humalassa mies tosiaan oli, koska tämä tepsi, oikeaa tappelua en olisi voinut voittaa. Hän vetäytyi. 
     Aamulla lähti kotiinsa, väittäen ettei muistanut mitään (tai kysynyt miksi on tullut potkituksi). 
     En *edelleenkään* kehdannut sanoa miehelle, joka pyöri samoissa paikoissa, ettei hänen seuransa todellakaan kelpaa, vaan loin (kuvitteellisen) poikaystävän joka opetti viereisessä kaupungissa kamppailulajeja, on tulossa käymään nyt ihan pian, ja on tosi mustasukkainen. Se tepsi.
     Tällaista ei enää voisi sattua, siksi meillä on portsarit, hätänumerot, isokokoiset kaverit, ja kyky kirkua kuin raivotautinen lokki. Olen kuullut kaiken, ei mies mitään pahaa tarkoittanut (kun tarttui perseestä), miksen tykkää kohteliaisuuksista, aiheutan kauhean haloon ihan tyhjästä, kyllä miehiä kunnon naiset ymmärtää mutta ei tuollaiset telaketjufeministit.. Pitäisi olla kiltti ja valmis miellyttämään tai on äkeä akka. No hyvä, olen siis äkeä akka, mutta eipä ole epätoivottuja vieraita tullut toista kertaa. Mutta ei nuoria naisia kasvateta äkeän akan identiteettiin, ja vaikea se on aluksi hyväksyä.
     (Ennen kuin joku ilahtuu että miksi et voi sanoa ei, kyllä voin ja ihan ystävälliseen sävyyn, mutta ei näihin olioihin mikään kiltti ei tepsi, se vain lisää kierroksia kun arvioivat naisen kiltiksi) .

   Lainaa

  42. Tulos: -51 (85 ääntä)
   Kaaleppi: Mikä helvetti tässä naisten haukkumisessa ja alistamisessa on. Sitä mukaa kun sukupuolten välinen tasa-arvo julkisesti alkaa olla ok, sitä mukaa 16-25 v jätkät netissä enemmän lyttää ja alistaa. "Saamaton"? Voi luoja.
   Höpö höpö.
   Se on about niin kaukana naisen alistamisesta kuin voi olla, jos ihmiset neuvoo ettei nyt todellakaan kannata päästää kämpille sisään jotain tuollaista hyvin raiskarin oloista jannua. 
   Se ei ole turvallista, siinä voi käydä huonosti, älä ole jatkossa yhtä idiootti.

   Lainaa

  43. Karvas poro 26.4.2022 16:35
   Tulos: -53 (85 ääntä)
   Ikävä kirahvi: En ihan ymmärrä, miten anonyymille nauraminen on niin hauska juttu noin monen mielestä. Klassinen ”ahdistelija ei kuuntele sanaa ei ja uhri/kohde ei uskalla tai tiedä mitä tehdä”. Se on helppoa aina tilanteen väistyessä tai itse ulkopuolisena viisastella, mitä olisi pitänyt tai voinut tehdä, ja miten [...]
   No kuulostaahan tuo nyt jo sellaiselta että voi kysyä onko tuollainen ihminen ylipäänsä kykenevä huolehtimaan omista asioistaan itsenäisesti. Siis mitä helvettiä, siskoni on lievästi autistinen ja hänellä on myös lievä cp-vamma, ja jopa hän osaisi estää vierasta miestä tai naista tulemasta kotiinsa pyytämättä.
   Hieman on vaikea uskoa että juttu on mennyt 100% kuvatulla tavalla. Että joku täysin tuntematon tyyppi vaan änkeää sun kotiin ja ajattelet vaan että no, tälle ei mahda mitään. Ja sitten kuitenkin saat sen aamulla pyydettyä poistumaan. 

   Lainaa

  44. Vehmas kotieläin 26.4.2022 16:55
   Tulos: +89 (93 ääntä)
   Ei se aina ole helppoa selvittää tilannetta, jos itse yrittää toimia normaalien käyttäytymissääntöjen mukaisesti, ja vastapuoli viis veisaa. Kyllähän lähtökohtaisesti voisi olettaa, että useaan kertaan sanottu "Ei" ymmärrettäisiin. Nuori tyttö voi hyvinkin pelätä "konfliktin" aiheuttamista, eikä uskalla nostaa isompaa metakkaa. Mua seurasi parikymppisenä bussipysäkiltä kotiovelle tyyppi, joka oli bussissa tullut viereen istumaan (ruuhka-aika, eli ei sinällään ihmeellistä). Matka pysäkiltä ovelle oli alle sata metriä, niin mitään "harhautusmatkaa" ei ollut, ja kyse oli opiskelija-asuntolasta, ja tyyppi sen ikäinen, että olisi voinut olla siinä asuva myös. Siinä sit ovella tajuat, että tää olis oikeasti tulossa mukana sisään. Onneksi uskoi lopulta "ei":n, mutta sekin vaati ihmeen pitkään neuvottelua. Jonkin aikaa pelotti, ettei yritä uudelleen kylään... Joka tapauksessa, ei tommoset tilanteet ole mitenkään helppoja selvittää.

   Lainaa

  45. Tulos: +94 (114 ääntä)
   Ja ei, ei se ole "kämpille päästämistä" jos ei fyysisesti voi sekavaa ihmistä estää. Kelatkaa vähän esimerkiksi tilannetta, jossa 160cm nainen yrittää estää väkivaltaisesti sisään tunkevaa, humalaa ja sekaista 180cm miestä. Vastaavaa on kokenut moni ja silloin on paljon helpompi päästää se sisään kuin yrittää estellä. Tässä tilanteessa jos mies olisi ollut kiva ja helppo esteltävä, se ei olisi seurannut ensimmäisenkään ein jälkeen kirjoittajaa. Vittu jotain ymmärrystä, että ne tilanteet on ihan saatanan pelottavia uhreille. Ottakaa se pää pois perseestä ja lakatkaa syyllistämästä uhreja.

   Lainaa

  46. Tosikko kiivi 26.4.2022 20:02
   Tulos: -36 (76 ääntä)
   Mitähän te järkeviä itsesuojeluneuvoja haukkumiseksi ja alistamiseksi kutsuvat oikein ajatte takaa? Ei kukaan kyseenalaista sitä, etteikö väkisin mukaan lyöttäytynyt hiippari olisi tehnyt väärin. Tottakai teki. Mutta elämä on. Joskus ihmiset tekevät väärin, eivät usko puhetta, rikkovat prkle lakejakin. Siihen täytyy varautua. Ei voi jättää joka baarihiipparin päätettäväksi tuleeko ne kotiisi. Jos ei puhetta usko niin sitten jotain muuta. Ja mieluiten tosiaan jo siellä baarissa tai viimeistään taksissa jotta on tarvittaessa apua lähellä.

   Lainaa

  47. Harmaa kivi 26.4.2022 20:34
   Tulos: +92 (114 ääntä)
   Tosikko kiivi: Mitähän te järkeviä itsesuojeluneuvoja haukkumiseksi ja alistamiseksi kutsuvat oikein ajatte takaa? Ei kukaan kyseenalaista sitä, etteikö väkisin mukaan lyöttäytynyt hiippari olisi tehnyt väärin. Tottakai teki. Mutta elämä on. Joskus ihmiset tekevät väärin, eivät usko puhetta, rikkovat prkle [...]
     Miehet -myös tällä palstalla -itkevät mielellään, että on se niin väärin kun mitään ei saa sanoa eikä naisia ihan viattomasti lähestyä. Naiset ovat niin vainoharhaisia, syyttävät kaikkia raiskaajiksi, vinku. Mutta jos ei epäile, ainakaan reagoi epäilevästi, saati ilmoita tai huitaise, on sitten tyhmä. Mitenköhän tämä pitäisi voittaa?

   Lainaa

  48. Kiltti tyttö 26.4.2022 22:18
   Tulos: -5 (31 ääntä)
   Katettu järvisieni: Voi olla peitetarina, mutta myöskin ihan vaan näille tyypeille jotka kutsuu saamattomaksi urpeloksi: Saako saamattomia ja/tai urpoja ihmisiä hyväksikäyttää enemmän kuin muita? Jos joku on niin "tyhmä" ettei osaa sanoa ei, niin tarkoittaako se että ÄO:n määrä vaikuttaa itsemääräämisoikeuteen? Tai mt-ongelmat?
   Ei tietenkään saa. Mutta heitä saa ja pitää neuvoa, jotta ovat jatkossa turvassa.

   Lainaa

  49. Saivartelija 26.4.2022 23:42
   Tulos: +78 (82 ääntä)
   Aika ahdistavaa tollanen et joku random tunkee seuraan. Mäkin oon yleensä sellanen, että vaikee sanoa vastaan muille, kun oon aina kaikille kiva. Mun seuraan kerran tuppautui bussissa aivan liian ahdistava tyyppi. Taisi olla maistissa. Bussi oli aika tyhjä. Mut mun seuraan hän tuppas. En vastaillu hänelle mitään, mutta jutut oli sitä luokkaa että mukaani oli tulossa. Painoin bussin nappia ja kerroin jääväni pois ja hän lähti seuraamaan. Menin poikkeuksellisesti etuovesta ja kuiskasin kuskille: "Mä kierrän tän bussin ja tuun takas kyytiin. Että pääsen tosta eroon." Kuski nyökkäsi ja äijä tosiaan lähti mun vieressä kulkemaan. Mut se ei tajunnu heti, että käännyin nopeesti kiertämään sen bussin ympäri. Se äijä tajus, mitä oli tapahtunut, vasta kun olin jo bussissa taas ja bussi lähtenyt liikkeelle.

   Lainaa

  50. Alushousuton öykkäri 26.4.2022 23:49
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Toivottavasti tälle naiselle ei nyt tule loputon riesa tästä kaverista.. niinkin voi käydä. Minä olisin kyllä pillastunut ja varmaan jonkun kaverin hätiin soittanut, jos joku ventovieras läheisyyden kipeä jantteri seuraisi kotiin asti, sisälle asti! Huhhei. Onneksi ei nyt pahemmin käynyt.

   Lainaa

  51. Miesasiamies 27.4.2022 0:13
   Tulos: -57 (65 ääntä)
   Naisekkeet ne kehtaavat vaatia tasa-arvoa, vaikka tolkuttomia kotkottavat ja paidatta napsuttelevat sormiaan baarimikolle.

   Lainaa

  52. Pomminvarma viinirypäle 27.4.2022 6:45
   Tulos: +54 (68 ääntä)
   Kiltti tyttö: Ei tietenkään saa. Mutta heitä saa ja pitää neuvoa, jotta ovat jatkossa turvassa.
   Ei se mitään neuvomista ole, kun täällä huudellaan ivaillen, että ei kannata päästää vierasta miestä sisään, jos ei halua sitä sinne. Kyllä jokainen sen varmasti tietää, myös tämän mokan kirjoittaja. Miksi sitten kuitenkin päästi, niin siihen on annettu hyviä veikkauksia jo monessa aiemmassa kommentissa. Mokan kirjoittajakin varmasti osaisi seuraavalla kerralla toimia eri tavalla, kun tilanne ei olisi enää uusi, ja olisi saanut levänneenä, täysin selvänä ja turvassa miettiä, mikä olisi ollut järkevä tapa toimia. Ihan ilmankin Feissarimokien lukijoiden viisaita neuvoja.

   Lainaa

  53. Taitamaton hai 27.4.2022 9:25
   Tulos: +17 (29 ääntä)
   Jonne: Koskeeko se eläinsuojelulaki sitten myös esimerkiksi erilaisia bakteereita,joita me tuhoamme joka päivä peseytymällä ja käyttämällä lääkkeitä yms. Eläviä olentoja ne on nekin.
   Eläviä olentoja, mutta eivät eläimiä.

   Lainaa

  54. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Just ton ekan takia en luota ihmisiin tarpeeksi voidakseni harrastaa "yhden illan huveja" 😑

   Lainaa

  55. Ontto maksamato 27.4.2022 13:14
   Tulos: +60 (62 ääntä)
   Sikeä pöllö: Näin yli 30-vuotiaana tuo "vieras mies tuli kotiini enkä vain voinut asialle mitään" tyyppi tuntuu ärsyttävän saamattomalta ja jopa typerältä. Helppo tosiaan ajatella hänestä, että ehkä hän jopa halusi seuraa, koska miksi ei ollut tiukempi. Olisihan tuossa voinut sanoa asiasta ties vaikka kelle ja [...]
   Puoliensa pitämistä olisi kyllä tosi tärkeää opettaa jo pienestä pitäen. Kuitenkin vähintään yhtä tärkeää, ellei jopa tärkeämpää, olisi mielestäni opettaa ihan jokaiselle, että ei tarkoittaa ei. Ja että sitä toisen sanaa myös kunnioitetaan. 
   Jos joku jää vaille seuraa siksi, että esittää "vaikeasti tavoiteltavaa" (näitä tapauksia veikkaisin olevan oikeasti melko vähän), se on sitten hänen ihan oma ongelmansa. 

   Lainaa

  56. Avulias tohtori 27.4.2022 13:44
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Juha: Paitsi että kärpäset ja hyttyset on hyönteisiä, ei eläimiä
   Biologian tunnit meni sulla varmaan nenää kaivellessa.

   Lainaa

  57. Itseasiassa 27.4.2022 14:10
   Tulos: +68 (70 ääntä)
   Seuraan tuppautujia on kyllä nähty, mutta itselläni ehdottomasti pahin tapahtui kun olin noin 20-vuotias. Olin tullut baarista ja mennyt lähiravintolaan syömään. Pöydässä oli muitakin ihmisiä, mutta joku kolmikymppinen naimisissa oleva perheenisä tuppautui mun seuraan. En ollut kiinnostunut, joten hän jutteli toiseen suuntaan jollekin tutulleen ja näin tilaisuuteni tulleen ja lähdin ravintolasta. Mies tulikin perään ja ilmoitti tulevansa mun luo. Kielsin monta kertaa siinä kävellessä, mutta lies alkoi puhua jo aggressiivisesti että tulee kyllä mun luo vaikkei ole kutsuttu. Kadut olivat aika tyhjiä, mutta yritin aina kun joku näkyi lähellä puhua kovaa, tai jo huutaa, ettei mies ole tulossa mun luo ja tehdä tällä keskustelulla sivullisille selväksi että kaikki ei ole hyvin. Oli aika kauheaa katsoa kun esim. yhden snäkärin työntekijä sulki juuri oven meidän edessä, vilkaisi meihin ja pinkoi pois. Sanoin miehelle, että soitan poliisit. Tälle hän eka naureskeli, mutta kun katsoin vieressä olevan talon osoitetta ja aloin luetella sitä puhelimeen, niin mies katosikin johonkin. Hetken seisoin kadulla yksin, puhelu yhdistettiin poliisiautoon ja seuraavaksi olivatkin jo paikalla. Nappasivat mut kyytiin ja selvitettiin tilannetta ja ajattiin hetki eteenpäin. Sitten mies näkyikin kyttäämässä tilannetta läheisellä nurmikolla. Poliisit lähtivät jututtamaan ja toinen tuli kysymään multa, että olinko samassa ravintolassa sen kanssa. Sanoin että olin, jolloin mies pääsi vapaaksi, koska nähtävästi tulkittiin että olisin vapaaehtoisesti lähtenyt sieltä yhtä matkaa. Poliisit heittivät mut kuitenkin kotiovelle. Onneksi itselläni rohkeus riitti, tappelussa olisin sata varmasti hävinnyt. Tarinan opetus taitaa olla, ettei nainen on suojaton jos on ollut julkisella paikalla viettämässä aikaa.

   Lainaa

  58. Tosikko kiivi 27.4.2022 14:52
   Tulos: -48 (62 ääntä)
   Itseasiassa: Seuraan tuppautujia on kyllä nähty, mutta itselläni ehdottomasti pahin tapahtui kun olin noin 20-vuotias. Olin tullut baarista ja mennyt lähiravintolaan syömään. Pöydässä oli muitakin ihmisiä, mutta joku kolmikymppinen naimisissa oleva perheenisä tuppautui mun seuraan. En ollut kiinnostunut, joten [...]
   Miten niin suojaton? Sait apua, pääsit äijästä eroon ja kyydin kotiin.

   Lainaa

  59. Tulos: -37 (41 ääntä)
   Hoitoon tuo ämmä

   Lainaa

  60. Ajattelematon metso 27.4.2022 21:03
   Tulos: +32 (46 ääntä)
   Itseä ainankin näin suoraan sanottuna vaan ärsyttää nämä kaikkitietävät kommentit. Ihanko noin oikeasti luulette että naiset ovat niin typeriä, että eivät tajua ettei sitä miestä ole pakko päästää sisälle? Itselle on kerran tullut tilanne, että en meinannut päästä eroon humalaisesta öykkäristä, ennenkuin annoin hänelle puhelinnumeroni. Halusinko antaa sitä? No vittu en, mutta pakkohan se oli antaa kun en päässyt muutoin eroon hänestä. Tämä tapahtui exäni taloyhtiön pihalla, jolloin ketään ei ollut lähellä edes auttamassa. Ja kyllä, tämä ihana uros sitten väkisin antoi pusun poskelle ja yritti soittaa useamman kerran minulle, ja vielä tuli paukomaan kyseisen rapun ovia, kun en vastannut soittoihin.

   Lainaa

  61. Maalaamaton sirkka 27.4.2022 21:33
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Tiesinpä aikoinaan eräänkin naisen, joka totesi mieluummin antavansa aina kuin kieltäytyvänsä vaikkei olisi seksiä halunnut, koska koki sen helpommaksi ja turvallisemmaksi kuin kieltäytymisen, halusi siis välttää konfliktit ja mahdolliset vaaratilanteet. Tämä siis tilanteissa, joissa esimerkiksi nukuttiin samoissa tiloissa ja joku tunki viereen lähmimään. Aika surullista.

   Lainaa

  62. Tulos: +56 (68 ääntä)
   Tulen tänne lisäämään oman vahvistukseni siitä, että valitettavasti meitä ”selkärangattomia” (etenkin) naisia on enemmänkin. Olkoon vika rikkinäisessä lapsuudessani, tahattomasti roolitetussa kasvatuksessa (”tytöt eivät riehu, kiroile tai väitä muille vastaan”) tai (todennäköisessä) autismin kirjossa, konfliktitilanteeseen joutuminen on niin lamaannuttava ajatus, että olen passiivisena antanut tehdä itselleni asioita, joita en kuunaan hyväksyisi läheisilleni tehtävän. Ja kyse ei ole yksinomaan seksuaalisesta ahdistelusta vaan esim. työolosuhteista. Ystäviä olen pystynyt puolustamaan sellaisissakin tilanteissa, joissa väkivallan uhka on ollut välitön. Mutta auta armias kun on pitänyt baarissa torpata hännystelijän liehittelyt tai osata sanoa pomolle ”ei”, kun tämä vaatii ilman hätäkutsukorvausta tulemaan vapaalta paikkaamaan sairasta työntekijää, vaikka olen ollut lomalla toisella paikkakunnalla. Taannun lapsen tasolle. ”Jos nyt en mukaile, minulle tapahtuu jotain vielä kamalampaa.” Tuollainen ajattelutapa ei ole terve. Tajuan sen sanomattakin. Läheisiään sitä pitää niin arvokkaina, että on valmis vaikka ottamaan nenilleen heitä puolustaessa. Mutta itseään ei pidä yhtään minään, joten ei ole kykyä tai osaamista puolustaa omaa hyvinvointiaan. Ylikiltti väistää ja tekee muille tilaa, koska pitää sitä jotenkin kohtuuttomana vaatia itselleen samaa. Pienellä aasinsillalla naisvaltaisten alojen käynnissä oleviin työtaisteluihin. Hyvä tytöt! Meidän pitää oppia, että joustamisella on rajansa. Laupeutta ei ole sellainen ylikiltteys, jota hyväksikäytetään itsestäänselvyytenä.

   Lainaa

  63. Laikukas kana 27.4.2022 22:37
   Tulos: -50 (64 ääntä)
   Naiset joutuvat 99% useammmin raikatuksi, eikä raiskausta pahempaa tekoa ole kuin keksitty raiskaus. Ennen miehen lynkkausta kannattaisi tässäkin kuunnella toisen osapuolen versio. Naisilla on tapana morkkiksessa keksiä tuollaisia tarinoita. Kännipettämiselle haetaan syytä muualta ja valitettavasti tuollainen kirjoitus koetaan hätätilassa hyvältä idealta. Voimia kaikille tuollaisten tapausten uhreille. Vaikka miehet esittävät kestävänsä, jokainen uhri on silti liikaa.

   Lainaa

  64. Syyntakeeton mustikka 28.4.2022 0:49
   Tulos: +28 (36 ääntä)
   Itsellänikin kokemus kahdesti autoon luvatta työntyneestä miehestä. Kummallakin kerralla miehet huumaavien päihteiden vaikutuksen alaisena, toinen keskellä päivää bussipysäkiltä pelkääjän paikalle hypännyt tyyppi ja toinen baarireissulta parkkipaikalta mukaan ängännyt. Molemmat halusivat kyydin paikkaan x ja siinä pohtiessani mitä tehdä, päädyin siihen arvioon että ehkä olen parhaimmassa turvassa olemalla kiva ja ystävällinen ja kuljettamalla herrat osoitteisiinsa. Jälkeenpäin oikeastaan kauhistuttaa ja hävettääkin, että alistuin vain, varsinkin päivän seikkailussa päätös lähteä ajamaan tuli siitä, että takaa tuli bussi ja olisin tukkinut ajokaistan! Mutta "mitään ei tapahtunut" on sellainen syy miksi en syönyt soittanut poliisille sekä tavoite sillä hetkellä, kun en voinut olla varma että esimerkiksi karkuun juokseminen tai kirkuminen ei voisi johtaa vakavampiin seuraamuksiin kuin bensaan kulumiseen. Että ymmärrän varsin hyvin tilanteen, vaikka toivoisin että kotiini en olisi päästänyt ketään tuollaisessa tilanteessakaan. Nykyään lukitsen aina ovet ajaessani keskusta-alueella yksin.

   Lainaa

  65. Tulos: -13 (25 ääntä)
   Harmaa kivi:   Miehet -myös tällä palstalla -itkevät mielellään, että on se niin väärin kun mitään ei saa sanoa eikä naisia ihan viattomasti lähestyä. Naiset ovat niin vainoharhaisia, syyttävät kaikkia raiskaajiksi, vinku. Mutta jos ei epäile, ainakaan reagoi epäilevästi, saati ilmoita tai huitaise, on sitten tyhmä. Mitenköhän tämä pitäisi voittaa?
   Jos lyöt avarilla, potkit munille tai huudat raiskausta kun joku tulee kysymään saako tulla seuraan, se on ylilyönti->ei ok. Jos lyöt, potkit tai huudat kun joku käy käsiksi, se on itsepuolustusta->ok. Kontekstia saa ajatella

   Lainaa

  66. Uhattu siili 29.4.2022 8:20
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Tuo ylikilttiys ja konfliktien välttely on niin tuttua... Kesti vuosia että tajusin että minulla ihan oikeasti on oikeus käskeä ahdistelijaa häipymään. Syytän tästä pitkälti kasvatusta, etenkin isääni. Aina kun puolustin itseäni härnäävää veljeä vastaan, tai hän itse syytti minua väärin perustein, vika oli minussa. Vain minussa, ja sitä huutoa miten olen vittumainen sitruunanaama kesti jopa tuntikausia. Jos yritin rauhallisesti sanoa vastaan, vastaus oli fyysinen väkivalta. Kun on hyvin pienenä oppinut että pahinta mitä voi tehdä on puolustaa itseään rauhallisella "älä tee noin" lauseella niin vaikeaa sitä on myöhemmin oppia. 15-20 v olisin voinut kokea saman kuin tuo nainen. Lääppiminenkin oli niin yleistä että kesti tajuta ettei se ihan oikeasti ole ok eikä sitä tarvitse sietää. Kavereita on minunkin helpompi puolustaa, ja nykyään olen aika ärhäkkä tönimään limanuljaskat porukan seurasta.

   Lainaa

  67. Uhattu siili 29.4.2022 8:24
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Salama: Jos lyöt avarilla, potkit munille tai huudat raiskausta kun joku tulee kysymään saako tulla seuraan, se on ylilyönti->ei ok. Jos lyöt, potkit tai huudat kun joku käy käsiksi, se on itsepuolustusta->ok. Kontekstia saa ajatella
   Nämä tyypit eivät usein käy käsiksi ennen kuin ovat päässeet naisen kanssa kahdestaan, avun ulottumattomiin. Eli jos et "ylireagoi" siinä vaiheessa kun ystävällistä eitä ei uskota, oletkin kohta tilanteessa jossa itsensä puolustaminen paljon isompaa ja vahvempaa henkilöä vastaan voi olla vaarallista. 
   Monella lamaantuminen on luontainen reaktio vaaratilateessa, eikä sille itse minkään. Parempi ylireagoida silloin kun vielä voi kuin odottaa ettet enää kykenekään puolustamaan itseäsi.

   Lainaa

  68. Kylmänarka herukka 29.4.2022 14:17
   Tulos: -23 (29 ääntä)
   Ajattelematon metso: Itseä ainankin näin suoraan sanottuna vaan ärsyttää nämä kaikkitietävät kommentit. Ihanko noin oikeasti luulette että naiset ovat niin typeriä, että eivät tajua ettei sitä miestä ole pakko päästää sisälle? Itselle on kerran tullut tilanne, että en meinannut päästä eroon humalaisesta öykkäristä, [...]
   Ja pakko oli antaa ihan oikea puhelinnumero?

   Lainaa

  69. Tosikko kiivi 29.4.2022 20:33
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Uhattu siili: Nämä tyypit eivät usein käy käsiksi ennen kuin ovat päässeet naisen kanssa kahdestaan, avun ulottumattomiin. Eli jos et "ylireagoi" siinä vaiheessa kun ystävällistä eitä ei uskota, oletkin kohta tilanteessa jossa itsensä puolustaminen paljon isompaa ja vahvempaa henkilöä vastaan voi olla [...]
   Juuri näin. Tosin portsarin pyytäminen apuun kutsumattoman vieraan poistamiseen pöydästä tai perässä roikkuvasta hännystelijästä irtautumiseen ei kyllä ole edes ylireagointia.

   Lainaa

  70. Yöpyvä sirkka 30.4.2022 11:59
   Tulos: -12 (18 ääntä)
   Vihreidn takia Suomessa ei ole enää itikantappokisoja, on ne terveitä. Hiilivoima on pahasta, mutta Stadissa kuitenkin OK!

   Lainaa

  71. Itseasiassa 30.4.2022 19:50
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Kylmänarka herukka: Ja pakko oli antaa ihan oikea puhelinnumero?
   Tällaiset miehet yleensä soittavat numeroon samantien ihan vain kokeillakseen että se on oikea. Ei siis voi edes yrittää kusettaa uhkaavassa tilanteessa.

   Lainaa

  72. Tymäkkä koala 2.5.2022 5:00
   Tulos: -5 (19 ääntä)
   Harmaa kivi:   Miehet -myös tällä palstalla -itkevät mielellään, että on se niin väärin kun mitään ei saa sanoa eikä naisia ihan viattomasti lähestyä. Naiset ovat niin vainoharhaisia, syyttävät kaikkia raiskaajiksi, vinku. Mutta jos ei epäile, ainakaan reagoi epäilevästi, saati ilmoita tai huitaise, on sitten tyhmä. Mitenköhän tämä pitäisi voittaa?
   Onko tuo mokassa nähty käytös sinun mielestä "viatonta lähestymistä". Vertaat kahta eri asiaa ja sitten yrität epätoivoisesti vielä uhriutua.

   Lainaa

  73. Rottanpää 2.5.2022 12:45
   Tulos: +26 (30 ääntä)
   Sikeä pöllö: Opettakaa niille tyttärillenne, kuinka sanoa EI!
   Vaikka tämäkin on tärkeää, niin olisin lopussa ennemmin painottanut pojille kuuntelun ja ein uskomisen opettamista. Suurin ongelma tässä ei suinkaan ole se, ettei naiset osaa sanoa ei (olihan mokankin tyyppi sanonut, vaikka sen kiltisti tekikin), vaan nimenomaan se, etteivät miehet kuuntele/usko sitä.

   Lainaa

  74. Neulottu rätti 3.5.2022 5:16
   Tulos: -12 (14 ääntä)
   Rottanpää: Vaikka tämäkin on tärkeää, niin olisin lopussa ennemmin painottanut pojille kuuntelun ja ein uskomisen opettamista. Suurin ongelma tässä ei suinkaan ole se, ettei naiset osaa sanoa ei (olihan mokankin tyyppi sanonut, vaikka sen kiltisti tekikin), vaan nimenomaan se, etteivät miehet kuuntele/usko sitä.
   Kyllähän normaali järjellä varustettu mies ymmärtääkin. Mutta maailmasta löytyy silti aina pahoja ja sairaitakin ihmisiä. Kyllä meillä itselläkin on oltava vastuu ja kyky toimia. Eikä piiloutua sen taakse, että "kyllä se pitäisi ymmärtää".
   Jotkut on aina vaan vinkumassa, että maailma pitäisi olla heille suoraan valmis, eikä itsellä tarvitse tehdä mitään. Välillä ihmetyttää miten ne pystyy edes hengittämään, kun sitäkään ei kukaan tee puolesta.

   Lainaa

  75. Gaius Blatar 5.5.2022 14:00
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Kylmänarka herukka: Ja pakko oli antaa ihan oikea puhelinnumero?
   Moni soittaa heti tuohon numeroon, antaakseen oman vastapuolelle. Siinä jos joku hullu saa selville että annoit juuri väärän numeron, voi olla vielä vaikeampi paikka. Toki voi pelastaa tilanteen sanomalla että unohdit että juuri vaihtui työnantajan numero ja kerroit vahingossa vanhan numerosi.

   Lainaa

  76. Omavarainen sonni 6.5.2022 13:27
   Tulos: -6 (12 ääntä)
   Gaius Blatar: Moni soittaa heti tuohon numeroon, antaakseen oman vastapuolelle. Siinä jos joku hullu saa selville että annoit juuri väärän numeron, voi olla vielä vaikeampi paikka. Toki voi pelastaa tilanteen sanomalla että unohdit että juuri vaihtui työnantajan numero ja kerroit vahingossa vanhan numerosi.
   Entäpä jos sanoisi ihan suoraan, että en tarvitse numeroasi, enkä anna omaani.
   Sitten ohjeena näille, joilla ei ole sisua puhua totta, voi tehdä ko. rituaalit ja sanoa vaikka että: "Minulla on puhelin äänettömällä, tässähän tämä sinun numero tulikin"

   Lainaa

  77. Sikeä pöllö 7.6.2022 9:32
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Rottanpää: Vaikka tämäkin on tärkeää, niin olisin lopussa ennemmin painottanut pojille kuuntelun ja ein uskomisen opettamista. Suurin ongelma tässä ei suinkaan ole se, ettei naiset osaa sanoa ei (olihan mokankin tyyppi sanonut, vaikka sen kiltisti tekikin), vaan nimenomaan se, etteivät miehet kuuntele/usko sitä.
   Olet aivan oikeassa! Olisin toki tämän voinut omaan kommenttiinikin lisätä, että opetetaan ehdottomasti poikia ymmärtämään ei. Kenenkään ei pitäisi joutua aiheuttamaan kohtausta toisen huonon käytöksen vuoksi. Mutta luottoni siihen, että hyväksikäyttöön valmiit kusipäät loppuisivat maailmasta lienee aika heikko... Sen takia toivon, että minutkin olisi kasvatettu eri tavalla, jotta en olisi murehtinut niin monta kertaa turhaan hyväksikäyttäjien tunteita ja ottanut voimakkaasta vastaan sanomisesta itselleni niin kauhean isoa henkistä kuormaa. Eli vaikka optimitilanteessa ystävällistä ei:tä voimakkaampaa kommunikointia ei tarvittaisi, niin toivon, että ahdistavan tilanteen iskiessä päälle jokaisella tytöllä olisi kyky puolustaa itseään. Ja tieto siitä, että jos tilanne ei tunnu hyvältä, sitä ei tarvitse sietää.

   Lainaa

  78. Tulos: +5 (7 ääntä)
   Ikävä kirahvi: En ihan ymmärrä, miten anonyymille nauraminen on niin hauska juttu noin monen mielestä. Klassinen ”ahdistelija ei kuuntele sanaa ei ja uhri/kohde ei uskalla tai tiedä mitä tehdä”. Se on helppoa aina tilanteen väistyessä tai itse ulkopuolisena viisastella, mitä olisi pitänyt tai voinut tehdä, ja miten [...]
   Näinpä. Olen tullut ahdistelluksi töissä ja näin miehenä en osannut odottaa sitä joten hyydyin täysin siinä tilanteessa. Siis en todellakaan tiennyt miten pitäisi reagoida joten en sitten tehnyt mitään. Ymmärrän täysin siis miten ihmiset jäätyy tilanteessa joka on niin odottamaton ettei uskoisi. Väkivaltaan olisin osannut vastata mutta jotenkin en vaan pystynyt kuvitella ihmisen toiselle voivan tehdä niinkin. Jännä miten mieli toimii koska oikeasti turpaan saaminen ei oo niin paha kuin ahdistelluksi tuleminen. Kokemusta löytyy molemmista ja 5 kertaa viidestä otan daijuun mieluummin. Metoo ja jotain sen sellaista.

   Lainaa

  79. Kaikkitietävä ahven 2.1.2023 17:53
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Toj Karin: Animalian tyypit eivät ole ilmeisesti koskaan käyttäneet kärpäslätkää. Hyönteiset ovat kaikki niin pieniä että ne kuolevat nopeiten litistämällä ne. Mitä isompi ötökkä, sitä isompaa astaloa tarvitsee. Esimerkiksi ampiainen ja isot koppakuoriaiset eivät välttämättä kuole kärpäslätkällä, mutta [...]
   Animalia taitaa puhua lähinnä tuotantohyönteisistä, siis esim. mehiläisistä, biotorjuntaan käytettävistä petopunkeista ja syötävistä sirkoista. Ainakin sirkat pitäisi saada hengiltä humaanisti, mutta tehokkaasti, eikä sirkka saisi mennä muussiksi. Tuhannen sirkan tappaminen kärpäslätkällä voisi myös olla yllättävän rankka homma...? Onko jollakin tietoa, miten esim. sirkkasuklaaseen menevät sirkat lopetetaan?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: baari, eläimet, eläinsuojelu, kuva, kärpänen, kärpäsansa, kärpäset, kärpäsloukku, taksi, tartunta, tunkeutua, yö