Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Löytötavaratoimisto Facebook, osa 50

Näin löydät kadonneet avaimesi Turussa.
Suurenna näkymä
Löytötavaratoimisto Facebook, osa 50

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 34 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Reseptivapaa sirkka 28.4.2022 0:45
   Tulos: +562 (562 ääntä)
   Itsekin yleensä jos hukkaan avaimet, haen ne sieltä mihin ne hukkasin.

   Lainaa

  2. Rankka mandariini 28.4.2022 0:50
   Tulos: +188 (208 ääntä)
   Jos hukkaan avaimet, haen ne mieluummin sieltä, mihin hukkasin kuin jonkun toisessa kaupungissa asuvan löytäjän kotoa tai kuukauden odottelun jälkeen löytötavaratoimistolta/matkahuollosta tai järven pohjasta

   Lainaa

  3. Tulostettu satuhahmo 28.4.2022 1:09
   Tulos: -28 (46 ääntä)
   Kuulin Jalin kommentin sieluni korvissa Jetin ja Sukarin risteytyksen äänellä.

   Lainaa

  4. Valaistu tiikeri 28.4.2022 1:16
   Tulos: -112 (136 ääntä)
   Mitä luultavimmin suurin osa turkulaisista ymmärtää mainiosti, mistä sillasta puhutaan. Paikallistasolla aiheuttaa nimittäin melko paljon polemiikkia, kun viiden miljoonan siltaan saadaan upotettua yli 20 miljoonaa veronmaksajien rahoja. Rivien välistä on siis helppo lukea, mistä etsiskellä avaimiaan jos on sellaiset Logomonsillan tienoilla kadottanut. https://yle.fi/uutiset/3-12052223

   Lainaa

  5. Välilaskuton salaatti 28.4.2022 1:57
   Tulos: +118 (122 ääntä)
   Löytyikö puhelimen omistaja?

   Lainaa

  6. Tulos: -35 (139 ääntä)
   Marjutin viestihän on selkeä, avaimet ovat löytyneet sillalta. Avaimensa hukannut henkilö osaa laskea 1+1: Olen hukannut avaimeni ja ylittänyt sillan x = avaimeni ovat silta x:n roskiksen päällä. Jali ei tätä laskutoimitusta nähtävästi tajunnut.

   Lainaa

  7. Hermostumaton kuguaari 28.4.2022 4:39
   Tulos: +12 (50 ääntä)
   Marjo ei nyt ihan tajunnut.

   Lainaa

  8. Tulos: +233 (237 ääntä)
   Itteäni saattaisi jännittää jos tuo puhelin soisi :D

   Lainaa

  9. Höyli leopardi 28.4.2022 7:52
   Tulos: +77 (81 ääntä)
   Rankka mandariini: Jos hukkaan avaimet, haen ne mieluummin sieltä, mihin hukkasin kuin jonkun toisessa kaupungissa asuvan löytäjän kotoa tai kuukauden odottelun jälkeen löytötavaratoimistolta/matkahuollosta tai järven pohjasta
   Mutta jos avaimet on jätetty tuolla tavalla näkyvälle paikalle roskikseen päälle, niin siinä on se riski, että joku ottaa ne ja tosiaan heittää järveen. Tai ottaa ne ja alkaa esittää älyttömiä löytöpalkkiovaatimuksia. 
   Ja löytötavaratoimistosta kuukauden odottelun jälkeen, mitä ihmettä? Liittyykö tää poliisin lupapalveluisen jonoihin, onko samat jonot löytötavaraankin? 
   Jotenkin kokonaisuutena ihmisten suhtautuminen löytötavaraan on mennyt niin erikoiseksi, että toivottavasti en koskaan enää hukkaa mitään. 

   Lainaa

  10. Kokomusta käärme 28.4.2022 8:07
   Tulos: +57 (61 ääntä)
   Valaistu tiikeri: Mitä luultavimmin suurin osa turkulaisista ymmärtää mainiosti, mistä sillasta puhutaan. Paikallistasolla aiheuttaa nimittäin melko paljon polemiikkia, kun viiden miljoonan siltaan saadaan upotettua yli 20 miljoonaa veronmaksajien rahoja. Rivien välistä on siis helppo lukea, mistä etsiskellä avaimiaan [...]
   Entäpä jos on vasta muuttanut Turkuun, tai asunut siellä vain vuoden-kaks? Ite hörähdin (enemmän pottuuntuneesti kuin iloisesti) kun luin tuon mokan, että kuulostaa kyllä ihan hiton turkulaiselta. Toivottavasti en ikinä enää keksi muuttaa sinne.

   Lainaa

  11. Äksy seppä 28.4.2022 8:10
   Tulos: +32 (40 ääntä)
   Hermostumaton kuguaari: Marjo ei nyt ihan tajunnut.
   Tai sitten on sarkasmia, ken tietää.

   Lainaa

  12. Saasteeton tohtori 28.4.2022 8:31
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Höyli leopardi: Mutta jos avaimet on jätetty tuolla tavalla näkyvälle paikalle roskikseen päälle, niin siinä on se riski, että joku ottaa ne ja tosiaan heittää järveen. Tai ottaa ne ja alkaa esittää älyttömiä löytöpalkkiovaatimuksia.  Ja löytötavaratoimistosta kuukauden odottelun jälkeen, mitä ihmettä? Liittyykö [...]
   Eiköhän Rankka Mandariini juuri viitannut näihin aiempiin mokiin, missä porukka rahankiilto silmissä on kaikki löytötavarat haalineet kotiinsa ja ilmoittaneet, että saat 50e löytöpalkkiota vastaan tai muuten heitän järveen. Tai että vie löytötavaroihin tosiaan sitten kolmen kuukauden päästä jos jaksaa. Toki on mahdollista, että joku seuraava sen tekee jos ei ensimmäisenä löytänyt sitä tehnyt, mutta sentään ainakin se ensimmäinen edes tajusi ne sinne jättää. Jos se ensimmäinen vie ne mukanaan sillä periaatteella, että ei ainakaan joku muu vie, niin tilannehan ei muuttunut mihinkään tuosta kuitenkaan.

   Lainaa

  13. Itseasiassa 28.4.2022 9:06
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Onko tää se sama käytöstavat unohtanut Marjut, joka käski aiemmin etsiä intuitiolla jotain kadonnutta tavaraa?

   Lainaa

  14. Valaiseva matelija 28.4.2022 10:25
   Tulos: +33 (45 ääntä)
   Turussa ei sitten ilmeisesti ole kuin yksi silta. Aika köyhää kaupungille joka sijaitsee joen varrella..

   Lainaa

  15. antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu 28.4.2022 11:15
   Tulos: +57 (61 ääntä)
   Iesus: Marjutin viestihän on selkeä, avaimet ovat löytyneet sillalta. Avaimensa hukannut henkilö osaa laskea 1+1: Olen hukannut avaimeni ja ylittänyt sillan x = avaimeni ovat silta x:n roskiksen päällä. Jali ei tätä laskutoimitusta nähtävästi tajunnut.
   Entä jos on matkallaan ylittänyt 2 siltaa tai useamman?

   Lainaa

  16. Hiomaton mango 28.4.2022 11:21
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Valaistu tiikeri: Mitä luultavimmin suurin osa turkulaisista ymmärtää mainiosti, mistä sillasta puhutaan. Paikallistasolla aiheuttaa nimittäin melko paljon polemiikkia, kun viiden miljoonan siltaan saadaan upotettua yli 20 miljoonaa veronmaksajien rahoja. Rivien välistä on siis helppo lukea, mistä etsiskellä avaimiaan [...]
   Turussahan on vain yksi silta.

   Lainaa

  17. Tulos: -37 (39 ääntä)
   Miten se laki menikään
   Höyli leopardi: Mutta jos avaimet on jätetty tuolla tavalla näkyvälle paikalle roskikseen päälle, niin siinä on se riski, että joku ottaa ne ja tosiaan heittää järveen. Tai ottaa ne ja alkaa esittää älyttömiä löytöpalkkiovaatimuksia.  Ja löytötavaratoimistosta kuukauden odottelun jälkeen, mitä ihmettä? Liittyykö [...]
   Miten se laki menikään että löytäjälle kuuluu löytöpalkkio joka on 10% asian arvosta.  10% asunnon hinnasta voi kuulostaa suurelta, mutta niin laki sanoo. :D

   Lainaa

  18. Tulos: -22 (24 ääntä)
   antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu: Entä jos on matkallaan ylittänyt 2 siltaa tai useamman?
   Kuinka monta siltaa yleensä ylität matkallasi? Turussa kun ollaan, kyseessä lienee kuitenkin silta yli "joen". Itse ylitän joen yleensä yhtä siltaa pitkin, kahteen Iesukseen kun en osaa itseäni jakaa.

   Lainaa

  19. Tulos: +48 (54 ääntä)
   Toj Karin: Miten se laki menikään Miten se laki menikään että löytäjälle kuuluu löytöpalkkio joka on 10% asian arvosta.  10% asunnon hinnasta voi kuulostaa suurelta, mutta niin laki sanoo. :D
   Tuskin kukaan asuntoaan hukkaa, ellei ole kännissä tai muistisairas.

   Lainaa

  20. Hylätty riesa 28.4.2022 14:49
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   Toj Karin: Miten se laki menikään Miten se laki menikään että löytäjälle kuuluu löytöpalkkio joka on 10% asian arvosta.  10% asunnon hinnasta voi kuulostaa suurelta, mutta niin laki sanoo. :D
   Avainnipun arvo on sama kuin vastaavan kokoisen romumetalliläjän arvo, eli ei käytännössä yhtään mitään.
   Oikealle omistajalle avainten käyttöarvo on toki suurempi, mutta pelkkä avaimen hallussapito ei anna kenellekään omistusoikeutta siihen pyörään, autoon tai asuntoon, jonka lukkoon avain sattuu sopimaan. Muille kuin omistajalle avain on vain metallinpala.
   Ja löytäjällehän ei lakisääteisesti kuulu minkäänlaista palkkiota, vaan löytäjällä on oikeus vaatia 10% tavaran arvosta löytöpalkkiona JOS on toimittanut löytämänsä tavaran poliisiasemalle. Jos tavara päätyy muita reittejä pitkin löytäjältä oikealle omistajalle, ei omistajalla ole mitään velvollisuutta maksaa löytöpalkkiota.

   Lainaa

  21. Tulos: +4 (12 ääntä)
   Hermostumaton kuguaari: Marjo ei nyt ihan tajunnut.
   Marjo tajusi oikein hyvin ja lähti mukaan vitsiin.

   Lainaa

  22. Uneton meduusa 28.4.2022 17:03
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu: Entä jos on matkallaan ylittänyt 2 siltaa tai useamman?
   Tai jos on OHITTANUT useamman sillan.
   Roskis kun ei sijainnut millään sillalla, vaan jonkun sillan _lähellä_...
   Tulee siitä jokunen silta ohitettua, jos tekee reippaan kävely- tai pyörälenkin vaikkapa kirkolta Vaakahuoneen tienoille ja takaisin.

   Lainaa

  23. Varpaaton aprikoosi 28.4.2022 22:02
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Iesus: Kuinka monta siltaa yleensä ylität matkallasi? Turussa kun ollaan, kyseessä lienee kuitenkin silta yli "joen". Itse ylitän joen yleensä yhtä siltaa pitkin, kahteen Iesukseen kun en osaa itseäni jakaa.
   Turussa voi kävellä vaikkapa kotimatkallaan kävelysillalta joen yli ja sitten logomonsillan.

   Lainaa

  24. Perverssi salaatti 28.4.2022 22:34
   Tulos: +20 (20 ääntä)
   Toj Karin: Miten se laki menikään Miten se laki menikään että löytäjälle kuuluu löytöpalkkio joka on 10% asian arvosta.  10% asunnon hinnasta voi kuulostaa suurelta, mutta niin laki sanoo. :D
   Korostan, että tarkoitin älyttömillä löytöpalkkiovaatimuksilla näitä Facebookin ryhmissä joskus nähtyjä löytötavarailmoituksia, joissa tosiaan vaaditaan suurin piirtein 10 % asunnon arvosta avaimista. 
   Jotkut vaikuttaa jo suorastaan kiristykseltä. 
   t. aikaisempi höyli leopardi

   Lainaa

  25. Perverssi salaatti 28.4.2022 22:35
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Tottakai löytöpalkkio kuuluu asiallisesti toimineelle löytäjälle, se on selvä! Se alkaa vielä nykyään olla katoava luonnonvara, joten kyllä sellainen tulee palkita.

   Lainaa

  26. Alustavasti pulu 29.4.2022 1:09
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Sulin kyllä tolle pikkupuhelimelle :D toivottavasti omistaja sai takaisin eikä mennyt hirveesti bisneksiä sivu suun!

   Lainaa

  27. Nuutunut kivi 29.4.2022 11:57
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Kokomusta käärme: Entäpä jos on vasta muuttanut Turkuun, tai asunut siellä vain vuoden-kaks? Ite hörähdin (enemmän pottuuntuneesti kuin iloisesti) kun luin tuon mokan, että kuulostaa kyllä ihan hiton turkulaiselta. Toivottavasti en ikinä enää keksi muuttaa sinne.
   Tai jos on vain käymässä Turussa. Mistä tietää/osaa etsiä avaimiaan jostain random paikallisesta puskaradioryhmästä. Saati jostain sillan kupeesta roskiksen päältä.

   Lainaa

  28. Puuton alpakka 30.4.2022 15:25
   Tulos: -2 (6 ääntä)
   Jos ne avaimet on löydetty sillalta, niin silloin niiden pudottaja on kulkenut sen sillan yli. Yleensä ei kulje kuin yhden sillan yli, mutta jos onkin meno- ja tulomatkalla ylittänyt kaksi siltaa, niin ei siinäkään ole kuin kahden sillan roskikset tarkastettavana. Ja vaikka olisi tehnyt siltasightseeingin ja ylittänyt ne kaikki, niin saman joen yli melko vierekkäinhän ne menevät (ja sen jokainen Turussa käynyt näkee, siihen ei tarvitse olla turkulainen), eli suhteellisen pienellä vaivalla löytyvät ainakin verrattuna siihen, että pitäisi etsiä niitä maasta koko kulkureittinsä varrelta. Jos sellaiset, jotka eivät ole Turussa koskaan käyneet eivät ymmärrä vihjettä, niin ei heiltä sinne ole avaimiakaan kadonnut. Eivätkä he todennäköisesti lue Turun puskaradiota, joten jos tämä ei olisi päätynyt tänne, eivät he hämääntyisi ohjeesta. Se on sitten eri asia, lukeeko avaimet kadottanut henkilö fb-ryhmiä. Samoin kuin se, että pudottaako/kadottaako/ottaako joku roskista tarvitseva avaimet.

   Lainaa

  29. Mietteliäs järvisieni 30.4.2022 23:17
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Siis mitä nää "yleensä ei kuljeta kuin yhden sillan yli" kommentit on? Keksin omassa kotikaupungissa montakin siltaa joiden yli voin kulkea yhden päivän aikana.

   Lainaa

  30. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Itseasiassa: Onko tää se sama käytöstavat unohtanut Marjut, joka käski aiemmin etsiä intuitiolla jotain kadonnutta tavaraa?
   Ei varsinaisesti liity mitenkään mihinkään mutta toteanpa kuitenkin että mulla on harvinaisen pitkä hermo. Kovin äkäseen mua ei saa ärsyyntymään, paitsi, ihmiset ketkä latelee itsestään selvyyksiä muka neuvoina vain päästäkseen vähän ojentaa. Tyyliin jos puhelin katoaa niin tälläinen kaikkien alojen asiantuntija totee et kandeis pitää parempaa huolta tavaroista🤯 kaadut niin tyyppi kehottaa katsomaan mihin kävelet. Ai ihanko totta, enpä olisi itse tajunnut ja paljon jeesaa hieroa naamaan sitä virhettä säestettynä täysin turhalla lässytyksellä. 
   Hävitin just pari päivää takaperin oman luurin ja sen löytänyt rouva ei jaksanut ollenkaan kuunnella kiitoksia kun oli taas kymmenennen kerran päästävä heristää sormea ja kertoa kuinka ei kannata pudottaa taskusta vahingossa puhelinta.
   Tosiaan normisti tälläinen tilanne ois saanu mut polttaa päreet mut tämä ruova oli niin läpinäkyvä ja mehuissaan ku pääsi kertomaan "nuorisolle" miten pitää elää ja olla. Marjut ja kaltaisensa pitää maailman radallaan kun muut vaan porsastelee joten heille pitäisi olla kiitollinen🤪

   Lainaa

  31. Puuton alpakka 1.5.2022 17:45
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Mietteliäs järvisieni: Siis mitä nää "yleensä ei kuljeta kuin yhden sillan yli" kommentit on? Keksin omassa kotikaupungissa montakin siltaa joiden yli voin kulkea yhden päivän aikana.
   Turun läpi kulkee yksi joki, jonka ylittää muistaakseni viisi siltaa. Jos reittisi ei kulje joen yli montaa kertaa siksakkia, et ylitä kuin yhden sillan. Jos menet edestakaisen matkan, ylität yleensä saman sillan kahteen kertaan tai korkeintaan menet toista siltaa toiseen suuntaan ja toista takaisin, eli kahta siltaa pitkin. Nuo sillat ovat suhteellisen lähekkäin sen joen varrella, joten ainakaan itse en kokisi mitenkään ongelmaksi käydä katsomassa jokaisen sillan päädyt, jos jostain käsittämättömästä syystä päätyisin kulkemaan sitä siksakkia. Ja koska avaimet ovat pudonneet ilmeisesti kävellessä tai pyöräillessä, ei autosta, niin todennäköisesti on käytetty kävelysiltoja, jolloin vaihtoehdot vähenevät entisestään.
   Joten Turussa ei yleensä kuljeta kuin yhtä siltaa pitkin, koska ne kaikki ovat vierekkäin. Tietysti jos käy viisi kertaa päivän aikana joen toisella puolella, saattaa käyttää kaikkia viittä siltaa, mutta silloin on varmaan huomannut minkä sillan ylityksen jälkeen avaimet ovat kadonneet, kun joka välissä niitä olisi tarvinnut.
   Itse en kokisi mitenkään ongelmaksi tuota ohjeistusta, enkä edes ole turkulainen. Olen käynyt siellä muutaman kerran.
   Onko kaikki sun kotikaupungin sillat vierekkäin?

   Lainaa

  32. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Äksy seppä: Tai sitten on sarkasmia, ken tietää.
   Tai Marjo on näkövammainen ja lukee facebookia esim screen rederillä eikä siis nähnyt liitteenä olevaa kuvaa (siinä tuskin oli kunnon alt-tekstiä).

   Lainaa

  33. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Puuton alpakka: Turun läpi kulkee yksi joki, jonka ylittää muistaakseni viisi siltaa. Jos reittisi ei kulje joen yli montaa kertaa siksakkia, et ylitä kuin yhden sillan. Jos menet edestakaisen matkan, ylität yleensä saman sillan kahteen kertaan tai korkeintaan menet toista siltaa toiseen suuntaan ja toista [...]
   Sillatko ei tosiaan voi ylittää muita kuin jokia? Mun kotikaupungissa on myös vaan yksi joki, mutta silti meillä on muitakin kuin sen joen ylittäviä siltoja. Ehkä Turussa ei sitten tosiaan ole, vaikka melko iso paikka onkin.

   Lainaa

  34. Tulos: +1 (1 ääni)
   Välilaskuton salaatti: Löytyikö puhelimen omistaja?
   Kyllä, omistaja on Jorma Ollila-Eeloppi.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: avaimet, henkkarit, kännykkä, lapset, löytötavarat, puhelin, silta, turku