Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 561

Jos mainokset pitävät paikkansa, partahöylän voi tuunata toisenlaiseen käyttöön.
Sekalaisia, osa 561

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 51 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Taidoton krokotiili 31.3.2022 0:18
   Tulos: +92 (156 ääntä)
   Lauri ei ole tainnut paljon pyykkiä pestä. On ihan suositeltavaa ja normaalia putsata kone käytön jälkeen. Tämä on vähän sama kun kaveri ihmetteli työpaikan uutta pesukonetta, eikä oikein osannut käyttää sitä. Jossain vaiheessa tajusi, että se on samanlainen kuin kotona.

   Lainaa

  2. Äitelä lehmä 31.3.2022 0:46
   Tulos: +33 (43 ääntä)
   Antti, kyllä voi!

   Lainaa

  3. Kykenemätön peura 31.3.2022 0:54
   Tulos: +403 (411 ääntä)
   Henni, mitä ihmettä? Suora vastaus on se, että Voldemort uskoi ennustuksen tarkoittavan sitä, että Harry tulisi tuhoamaan hänet. Niin toki lopulta tapahtuikin, mutta vain siksi, että Voldemort uskoi siihen.

   Lainaa

  4. Tulos: -52 (84 ääntä)
   En ymmärrä Sarin kommenttia. Johtunee tosin kaiketi siitä etten ymmärrä sanaakaan ruotsia.

   Lainaa

  5. Tulos: +37 (71 ääntä)
   Ett djur, djuret, djur, djuren? Koska ruotsin monikot ei voi olla loogisia, kun tiettyjen sanojen epämääräisen monikon pääte on sama kuin toisten sanojen määrätyn monikon päätellä xD Ett äpple, äpplet, äpplen, äpplena

   Lainaa

  6. Tulos: +92 (108 ääntä)
   Blegh: Ett djur, djuret, djur, djuren? Koska ruotsin monikot ei voi olla loogisia, kun tiettyjen sanojen epämääräisen monikon pääte on sama kuin toisten sanojen määrätyn monikon päätellä xD Ett äpple, äpplet, äpplen, äpplena
   Logiikka on siinä, että ne "tietyt" sanat loppuu vokaaliin ja "toiset" konsonanttiin. Ruotsi on kauhea kieli, mutta ei ihan mielivaltainen sentään.

   Lainaa

  7. Tulos: +162 (164 ääntä)
   Sara, koska ennustuksen mukaan heinäkuun loppussa syntynyt lapsi pystyi voittamaan pimeyden Lordin. Mutta Voldemort ei kuullut koko ennustusta vain osan ja ajatteli sitten hoitaa ongelman jo Harryn ollessa lapsi, mutta se oli ensimmäinen askel, että ennustus lähti toteutumaan.

   Lainaa

  8. Osaton undulaatti 31.3.2022 7:34
   Tulos: +77 (103 ääntä)
   Iron Fox: En ymmärrä Sarin kommenttia. Johtunee tosin kaiketi siitä etten ymmärrä sanaakaan ruotsia.
   Myöskään päättely ei ole vahvin lajisi?

   Lainaa

  9. Tulos: +65 (73 ääntä)
   Eipä tuo vielä mitään. Minulla on itsekseen täyttyvät ja tyhjenevät tiskikone ja pyykkikone. Viikonloppuisin ovat jotenkin aina epäkunnossa. Suuremmaksi ongelmaksi koen kuitenkin, että pyykkiteline ei ole itsekseen tyhjenevää mallia.

   Lainaa

  10. Puuton alpakka 31.3.2022 8:37
   Tulos: +127 (137 ääntä)
   Minulle selvisi jokin aika sitten, että miehen mielestä meillä on itsepuhdistuva vessa.

   Lainaa

  11. Tiedetty päärynä 31.3.2022 8:43
   Tulos: +57 (85 ääntä)
   Kykenemätön peura: Henni, mitä ihmettä? Suora vastaus on se, että Voldemort uskoi ennustuksen tarkoittavan sitä, että Harry tulisi tuhoamaan hänet. Niin toki lopulta tapahtuikin, mutta vain siksi, että Voldemort uskoi siihen.
   Oliko tuo oikea juoni selitetty niissä leffoissa oikeasti kunnolla? Voisi selittää, miksi on mennyt ihan ohi. Ne Potter-leffat mitä olen nähnyt ei ainakaan mielestäni selittäneet yhtään mitään niistä oikeista taustoista tai että miksi mitäkin tapahtuu. En tosin katsonut oikein ajatuksella, kun ne oli niin hirveää sontaa kirjoihin verrattuna.

   Lainaa

  12. Tulos: +27 (41 ääntä)
   Tiedetty päärynä: Oliko tuo oikea juoni selitetty niissä leffoissa oikeasti kunnolla? Voisi selittää, miksi on mennyt ihan ohi. Ne Potter-leffat mitä olen nähnyt ei ainakaan mielestäni selittäneet yhtään mitään niistä oikeista taustoista tai että miksi mitäkin tapahtuu. En tosin katsonut oikein ajatuksella, kun ne oli niin hirveää sontaa kirjoihin verrattuna.
   Eipä kerrottu. T lehvat kattonu tusinan verran.

   Lainaa

  13. Kykenemätön peura 31.3.2022 10:03
   Tulos: +54 (68 ääntä)
   Tiedetty päärynä: Oliko tuo oikea juoni selitetty niissä leffoissa oikeasti kunnolla? Voisi selittää, miksi on mennyt ihan ohi. Ne Potter-leffat mitä olen nähnyt ei ainakaan mielestäni selittäneet yhtään mitään niistä oikeista taustoista tai että miksi mitäkin tapahtuu. En tosin katsonut oikein ajatuksella, kun ne oli niin hirveää sontaa kirjoihin verrattuna.
   Tuskin, mutta sitten voikin keskustella, kannattaako kommentoida aiheesta, jonka lähdemateriaalia ei tunne. Onkohan Hennille jäänyt käsitys, että Voldemort yritti ensimmäisen kerran tappaa Harryn ilman syytä, jos pakkomielle syntyi vasta sen epäonnistumisesta.

   Lainaa

  14. Tulos: +81 (89 ääntä)
   Kykenemätön peura: Tuskin, mutta sitten voikin keskustella, kannattaako kommentoida aiheesta, jonka lähdemateriaalia ei tunne. Onkohan Hennille jäänyt käsitys, että Voldemort yritti ensimmäisen kerran tappaa Harryn ilman syytä, jos pakkomielle syntyi vasta sen epäonnistumisesta.
   Tätä kans mietin, että mitähän Henni ajatteli syyksi ensimmäiseen yritykseen. "Vois käydä läpäl murhaamas yhen vauvan ihan ilman syytä" t Voldy :D
   Jos ei oo lukenu kirjoja, niin ei kannata vastailla kysymyksiin, joiden vastaus ei selviä pelkästään leffoista.

   Lainaa

  15. Hööpölööpö Murmeli Tähtimansikka 31.3.2022 11:38
   Tulos: -20 (54 ääntä)
   Olisiko siellä Tylypahkassa ollut siis tarvetta MeToolle, jos kerran Voldemort suuttui siitä, ettei Harry avannut haarojaan hänelle? Varsinainen Olympiakomitea.

   Lainaa

  16. Tulos: +41 (43 ääntä)
   Sara, Voldemortin pakkomielle Harry Potterin tappamiseen on selitetty kirjassa 6.

   Lainaa

  17. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Potterhead: Tätä kans mietin, että mitähän Henni ajatteli syyksi ensimmäiseen yritykseen. "Vois käydä läpäl murhaamas yhen vauvan ihan ilman syytä" t Voldy :D Jos ei oo lukenu kirjoja, niin ei kannata vastailla kysymyksiin, joiden vastaus ei selviä pelkästään leffoista.
   Läpällä 😂

   Lainaa

  18. Tulos: +108 (124 ääntä)
   Puuton alpakka: Minulle selvisi jokin aika sitten, että miehen mielestä meillä on itsepuhdistuva vessa.
   Tällaiset kommentit ja tuo moka kertovat karua kieltä siitä miten epätasaisesti kotityöt edelleen jakautuvat sukupuolten kesken. Voi apua nämä miehet jotka eivät edes huomaa naisten tekemää työtä...

   Lainaa

  19. Taidoton krokotiili 31.3.2022 13:02
   Tulos: -37 (79 ääntä)
   Piparjuuri: Tällaiset kommentit ja tuo moka kertovat karua kieltä siitä miten epätasaisesti kotityöt edelleen jakautuvat sukupuolten kesken. Voi apua nämä miehet jotka eivät edes huomaa naisten tekemää työtä...
   Menee se joskus myös toisin päin. Kerran työkaverin puoliso soitti hätääntyneenä, että mitä tehdä kun auton mittaristoon syttyi joku outo valo. Voiko enää ajaa on lapset ja kaikki kyydissä. 
   Työkaveri rauhoitteli ja tuumasi, että aja vaan kotiin kyllä sillä pääsee vielä melkein sata kilometriä sen jälkeen kun bensavalo syttyy. 

   Lainaa

  20. Kannatettava kurkku 31.3.2022 13:27
   Tulos: +76 (108 ääntä)
   Taidoton krokotiili: Menee se joskus myös toisin päin. Kerran työkaverin puoliso soitti hätääntyneenä, että mitä tehdä kun auton mittaristoon syttyi joku outo valo. Voiko enää ajaa on lapset ja kaikki kyydissä. Työkaveri rauhoitteli ja tuumasi, että aja vaan kotiin kyllä sillä pääsee vielä melkein sata kilometriä sen jälkeen kun bensavalo syttyy. 
   Miten tässä nyt mikään menee toisin päin? Kävikö työkaverisi sitten itse hakemassa puolison auton, kävi tankilla ja maksoi polttoaineet? Se, että kaverisi tietää enemmän autoista ei ole verrattavissa siihen kuinka naiset joutuvat hoitamaan edelleen suurimman osan kotitöistä.

   Lainaa

  21. Taidoton krokotiili 31.3.2022 14:01
   Tulos: -24 (68 ääntä)
   Kannatettava kurkku: Miten tässä nyt mikään menee toisin päin? Kävikö työkaverisi sitten itse hakemassa puolison auton, kävi tankilla ja maksoi polttoaineet? Se, että kaverisi tietää enemmän autoista ei ole verrattavissa siihen kuinka naiset joutuvat hoitamaan edelleen suurimman osan kotitöistä.
   Kuten kirjoitin, työkaveri opasti puolisoaan ajamaan auton kotiin. Eli hoiti aina tankkaamisen ja hoitanee edelleen. 
   Miksei esim. auton huoltamista ja korjaamista tai talon teknisistä asioita huolehtimista voi verrata naisten tekemiin kotitöihin. 

   Lainaa

  22. Puuton alpakka 31.3.2022 14:35
   Tulos: +101 (105 ääntä)
   Piparjuuri: Tällaiset kommentit ja tuo moka kertovat karua kieltä siitä miten epätasaisesti kotityöt edelleen jakautuvat sukupuolten kesken. Voi apua nämä miehet jotka eivät edes huomaa naisten tekemää työtä...
   Mainittakoon vielä, että mieheni tekee kyllä kotitöitä ihan kiitettävästi. (Ja kotitöihin lasketaan tietenkin myös ne "miesten hommat", joita meistä molemmat myös tekee.) Ongelma on nimenomaan se, että miehen mielestä hän tekee meillä kaikki kotityöt, ja tämä mielipide johtuu siitä, ettei hän todellakaan huomaa niitä asioita, mitkä muut tekevät.

   Lainaa

  23. Tiedetty päärynä 31.3.2022 15:43
   Tulos: +49 (59 ääntä)
   Taidoton krokotiili: Kuten kirjoitin, työkaveri opasti puolisoaan ajamaan auton kotiin. Eli hoiti aina tankkaamisen ja hoitanee edelleen. Miksei esim. auton huoltamista ja korjaamista tai talon teknisistä asioita huolehtimista voi verrata naisten tekemiin kotitöihin. 
   Tietenkin voi siinä suhteessa, että ne ovat kaikki työtä, mitä vaan joutuu tekemään, tykkäsi siitä tai ei mutta tuo tarinasi ei kyllä silti oikein liity tähän tai ainakin vertauksesi ontuu aika tavalla. Ensinnäkään, mikään tarinassa ei kerro, että toinen osapuoli hoitaisi aina tankkauksen. Paremminkin minusta vaikuttaisi enemmän siltä, että autoa tankataan sen verran usein, että koskaan ei anneta tankin mennä niin tyhjiin, että olisi joutunut bensavalo palaen ajamaan. Itsekin aikanaan kun sain ajokortin, niin pelkäsin aina valon syttyessä, etten pääse kotiin, kun en tiennyt kuinka pitkälle voi huoletta ajaa. Ja tuolloin asuin yksin eli itse olen kaikki autoni asiat tuolloin huolehtinut. Eli tämän tarinasi lähtötiedoilla ei kyllä mitenkään voi päätellä, että nainen vaan odottaa miehen tekevän kaikki autoon liittyvät hommat, vaikkei hänelle kaikki aivan selvillä olekaan. Itsekin olen joskus miehelle soittanut, että bensa loppuu kesken matkan kun jouduin onnettomuuden takia kääntymäänkin eri reitille ja oli jo bensavalokin palanut hyvän aikaa, vaikka tiesin ettei hän sinänsä sille mitään voi, mutta se vaan jotenkin helpotti omaa stressiä asiasta. Toisekseen vaikka tankkauksen hoitaisikin toinen osapuoli aina, en kyllä silti näe sitä oikein hyvin verrattavaksi tässä nyt ihan siihen, että selvästi oletetaan, että kodit nyt vaan pysyy puhtaana, koska sellaisia kodit nyt vaan on. Muuten kyllä olet jäljillä siinä, että joskus arvostetaan turhan vähän myös noita korjaus, huolto jne. hommia myös.

   Lainaa

  24. Uljas krokotiili 31.3.2022 15:58
   Tulos: +60 (72 ääntä)
   Taidoton krokotiili: Kuten kirjoitin, työkaveri opasti puolisoaan ajamaan auton kotiin. Eli hoiti aina tankkaamisen ja hoitanee edelleen. Miksei esim. auton huoltamista ja korjaamista tai talon teknisistä asioita huolehtimista voi verrata naisten tekemiin kotitöihin. 
   Pitääkö autoa ja taloa todella huoltaa päivittäin?

   Lainaa

  25. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Puuton alpakka: Mainittakoon vielä, että mieheni tekee kyllä kotitöitä ihan kiitettävästi. (Ja kotitöihin lasketaan tietenkin myös ne "miesten hommat", joita meistä molemmat myös tekee.) Ongelma on nimenomaan se, että miehen mielestä hän tekee meillä kaikki kotityöt, ja tämä mielipide johtuu siitä, ettei hän todellakaan huomaa niitä asioita, mitkä muut tekevät.
   Siinä tapauksessa hyvä että tekee! Ehkä ongelma sitten hoitunee kommunikaatiolla (tai sillä että jätät kaiken vaikka kuukaudeksi tekemättä niin miehesi kenties huomaa eron).

   Lainaa

  26. Tulos: -13 (21 ääntä)
   Osaton undulaatti: Myöskään päättely ei ole vahvin lajisi?
   Sana pitenee, ja etuliite muuttuu. Mitä tuosta voi päätellä?

   Lainaa

  27. Taidoton krokotiili 31.3.2022 18:38
   Tulos: +3 (23 ääntä)
   Uljas krokotiili: Pitääkö autoa ja taloa todella huoltaa päivittäin?
   Kannattaa kokeilla omakotiasumista puulämmitteisessä talossa.

   Lainaa

  28. Kuriton hylje 31.3.2022 20:54
   Tulos: +17 (41 ääntä)
   Taidoton krokotiili: Menee se joskus myös toisin päin. Kerran työkaverin puoliso soitti hätääntyneenä, että mitä tehdä kun auton mittaristoon syttyi joku outo valo. Voiko enää ajaa on lapset ja kaikki kyydissä. Työkaveri rauhoitteli ja tuumasi, että aja vaan kotiin kyllä sillä pääsee vielä melkein sata kilometriä sen jälkeen kun bensavalo syttyy. 
   Hauska tarina, mutta jospa seuraavan kerran pysyisit totuudessa sen sijaan, että värität kertomuksesi misogynialla?

   Lainaa

  29. Mauton orava 31.3.2022 20:59
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Iron Fox: Sana pitenee, ja etuliite muuttuu. Mitä tuosta voi päätellä?
   Aika helposti tosta voi päätellä, että ett djur on eläin, koska opettaja kysyy, miten sanotaan "eläimet". Sit katot tosta toisesta sanasta että siinä on se djur ja sitten park. Tää on se vaikeampi osa. Jos osaat englantia, niin voit tietää, että park on puisto, ja voit ehkä rohkeasti arvata, että ehkä se on sama myös ruotsiksi, ja että djurpark voisi olla eläinpuisto eli tuttavallisemmin eläintarha. Tai sit voi käyttää sanakirjaa.

   Lainaa

  30. Osaton undulaatti 31.3.2022 21:36
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Iron Fox: Sana pitenee, ja etuliite muuttuu. Mitä tuosta voi päätellä?
   Djur = eläin, park = puisto (yhteensä eläintarha) siinä, ole hyvä.

   Lainaa

  31. Tunteeton sitruuna 31.3.2022 21:37
   Tulos: -3 (17 ääntä)
   Taidoton krokotiili: Lauri ei ole tainnut paljon pyykkiä pestä. On ihan suositeltavaa ja normaalia putsata kone käytön jälkeen. Tämä on vähän sama kun kaveri ihmetteli työpaikan uutta pesukonetta, eikä oikein osannut käyttää sitä. Jossain vaiheessa tajusi, että se on samanlainen kuin kotona.
   Jaa... Minä kyllä pesennpyykit aina silloin tällöin, mutta ei siellä koneessa ikinä mitään putsattavaa ole? Kiiltää sisältä kuin uusi. Olen ajateellut että se lika lähtee veden mukana, ja kone siksi pysyy puhtaana. Mitä putsattavaa sinne yleensä voi jäädä sellaisen myllytyksen jäljiltä?

   Lainaa

  32. Hoidettu sonni 31.3.2022 22:10
   Tulos: -23 (29 ääntä)
   Iron Fox: En ymmärrä Sarin kommenttia. Johtunee tosin kaiketi siitä etten ymmärrä sanaakaan ruotsia.
   Sano vielä ettet ole rasisti, mutta äänestät persuja.

   Lainaa

  33. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Taidoton krokotiili: Kuten kirjoitin, työkaveri opasti puolisoaan ajamaan auton kotiin. Eli hoiti aina tankkaamisen ja hoitanee edelleen. Miksei esim. auton huoltamista ja korjaamista tai talon teknisistä asioita huolehtimista voi verrata naisten tekemiin kotitöihin. 
   Jos vaimo kuvitteli että auton tankki täyttyy itsestään, niin sitten kyllä voi verrata.

   Lainaa

  34. Tulos: +37 (47 ääntä)
   Taidoton krokotiili: Kuten kirjoitin, työkaveri opasti puolisoaan ajamaan auton kotiin. Eli hoiti aina tankkaamisen ja hoitanee edelleen. Miksei esim. auton huoltamista ja korjaamista tai talon teknisistä asioita huolehtimista voi verrata naisten tekemiin kotitöihin. 
   Pyykkiä pestään pikkulapsiperheissä päivittäin, astianpesukoneellisia yksi tai kaksi. Ja tietty ne puhtaa pyykit viikataan kaappiin ja astiat laitetaan takaisin paikoilleen. Päivittäin myös lattian pikkuputsausta (harjalla/rätillä), viikoittain imuroimista. Samoin vessan pesua viikoittain. Lakanoiden vaihto... Eikä tässä todellakaan ole vielä edes puolia, yleensä perheen naispuoliselle sälytettyjä "pikkuhommia".
   Ja kuinkas usein niitä auton huoltoja tehdään? Tai renkaanvaihdot? Ja hei oikeasti nyt... niin kuka nekin huollot tekee? 
   "Mutta kun kyllähän mä leikkaan ruohonkin..." kuulen jo jonkun perustelevan...

   Lainaa

  35. Oletko vajaa 1.4.2022 8:38
   Tulos: -10 (20 ääntä)
   FatVonD: Logiikka on siinä, että ne "tietyt" sanat loppuu vokaaliin ja "toiset" konsonanttiin. Ruotsi on kauhea kieli, mutta ei ihan mielivaltainen sentään.
   Sen kun opettelee, saksan oppii lähes vahingossa. Saksa on vaikeampaa, ruotsi siihen verrattuna älyttömän simppeliä ja loogista.
   Opiskele ihan mitä tahansa kieltä ja tajua, että asenteesi on karmea rasistisen tollon asenne. 
   Kieli on ainut tietoa siirtävä  käyttöliittymä ihmispäiden välillä, joten kieliin tavallasi suhtautuvilla on häikkää tiedonkäsittelyelimessä.

   Lainaa

  36. Taidoton krokotiili 1.4.2022 9:33
   Tulos: +4 (20 ääntä)
   Kuriton hylje: Hauska tarina, mutta jospa seuraavan kerran pysyisit totuudessa sen sijaan, että värität kertomuksesi misogynialla?
   Tarina on minunkin mielestäni hauska ja tosi, jos se tekee siitä misogynisen niin olkoon niin. 
   Kyseinen nainen ei ollut ikinä, muuta kuin ajanut autolla. Ei tankannut, ei lisännyt tuulilasinpesunestettä ym. 
   Eli tarinan opetus oli siis se, että myös on olemassa tilanteita, että mies hoitaa hommia mitä nainen ei edes tiedä tehdyn. 

   Lainaa

  37. Taidoton krokotiili 1.4.2022 9:36
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Tunteeton sitruuna: Jaa... Minä kyllä pesennpyykit aina silloin tällöin, mutta ei siellä koneessa ikinä mitään putsattavaa ole? Kiiltää sisältä kuin uusi. Olen ajateellut että se lika lähtee veden mukana, ja kone siksi pysyy puhtaana. Mitä putsattavaa sinne yleensä voi jäädä sellaisen myllytyksen jäljiltä?
   Pesukonekin on hyvä putsata aika ajoin. Esim. nukkasihti on aika karmean näköinen, jos sitä ei säännöllisesti puhdista. Lisäksi kyseisessä tapauksessa oli kuivaava pesukone, missä pitää suodattimet puhdistaa luultavasti joka käytön jälkeen.

   Lainaa

  38. Kapeahko muurahainen 1.4.2022 12:48
   Tulos: +19 (31 ääntä)
   Taidoton krokotiili: Tarina on minunkin mielestäni hauska ja tosi, jos se tekee siitä misogynisen niin olkoon niin. Kyseinen nainen ei ollut ikinä, muuta kuin ajanut autolla. Ei tankannut, ei lisännyt tuulilasinpesunestettä ym. Eli tarinan opetus oli siis se, että myös on olemassa tilanteita, että mies hoitaa hommia mitä nainen ei edes tiedä tehdyn. 
   Tässä tarinassa ei edelleenkään mikään osoittanut, että nainen ei tiennyt näitä asioita tehtävän. Se, että ei tiedä, mitä bensavalo tarkoittaa, ei suinkaan tarkoita, että ei tiedä, että autoa pitää tankata välillä.

   Lainaa

  39. Taidoton krokotiili 1.4.2022 16:47
   Tulos: -4 (20 ääntä)
   Kapeahko muurahainen: Tässä tarinassa ei edelleenkään mikään osoittanut, että nainen ei tiennyt näitä asioita tehtävän. Se, että ei tiedä, mitä bensavalo tarkoittaa, ei suinkaan tarkoita, että ei tiedä, että autoa pitää tankata välillä.
   Kyseessä ei ole ns. tarina vaan ihan tosi tapahtuma. Ja todellakin tiedän, että asia on juuri niin kuin kirjoitin. Ihme jänkäämistä, pitääkö tässä vielä jotenkin todistaa sen paikkaansa pitävyys.

   Lainaa

  40. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Taidoton krokotiili: Pesukonekin on hyvä putsata aika ajoin. Esim. nukkasihti on aika karmean näköinen, jos sitä ei säännöllisesti puhdista. Lisäksi kyseisessä tapauksessa oli kuivaava pesukone, missä pitää suodattimet puhdistaa luultavasti joka käytön jälkeen.
   Ostin just kuivaavan pesukoneen (Perusmallin LG suoravetokone) oltuani kymmenen vuotta erillisen rummun kanssa ja meinas hermot mennä kun en pesun ja kuivauksen jälkeen löytänyt mistään kohtaa josta kaavin nukan pois kuten kuivausrummussa oli. Syykin selvisi: ei tässä ole sellaista. Ollenkaan. Rypyttää pyykin järkyttävän ryppyiseksi eikä todellakaan kuivaa kuivaksi ja vielä tunkee nukat suoraan viemäriin, kauhulla odotan kun tuota viemäriä pääsen auki rassailemaan.

   Lainaa

  41. Alice Wonderland 1.4.2022 21:10
   Tulos: +10 (10 ääntä)
   Tunteeton sitruuna: Jaa... Minä kyllä pesennpyykit aina silloin tällöin, mutta ei siellä koneessa ikinä mitään putsattavaa ole? Kiiltää sisältä kuin uusi. Olen ajateellut että se lika lähtee veden mukana, ja kone siksi pysyy puhtaana. Mitä putsattavaa sinne yleensä voi jäädä sellaisen myllytyksen jäljiltä?
   Nukkasihti pitäisi putsata tavallisesta pesukoneesta säännöllisesti, se löytyy koneen alaosasta. Se sisältää yleensä vaatenöyhtän lisäksi hiuspinnejä, muutaman kadonneen sukan ja kolikoita vaivanpalkaksi. 
   Kuivaavassa pesukoneessa on samassa rummussa kuivausominaisuus, jonka oma nukkasihti täyttyy kyllä yhdellä kuivauskerralla ja siksi täytyy kyllä puhdistaa joka käytön jälkeen. 

   Lainaa

  42. Nuutunut kivi 1.4.2022 22:47
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Antin kaverin kannattaisi ostaa One Blade. Siinä on valmiiksi vaan yksi terä, ei tartte mitään repiä irti.

   Lainaa

  43. Itseasiassa 1.4.2022 22:49
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Piparjuuri: Tällaiset kommentit ja tuo moka kertovat karua kieltä siitä miten epätasaisesti kotityöt edelleen jakautuvat sukupuolten kesken. Voi apua nämä miehet jotka eivät edes huomaa naisten tekemää työtä...
   Meillä ei huomattu mikrokotitöitä ja huomautukset kyllä tuloksetta että niihin saisi osallistua, joten laitoin ne tauolle tahallani. Jonkun ajan päästä mies ihmetteli kun kaikki tasot alkoivat olla täynnä tavaraa ja epämääräisiä kasoja ja likaläiskiä ympäri kämppää, matot rutussa jne.  Alkoi mieskin huomaamaan ettei jotkut asiat tapahtumaan ihan itsekseen, joten on edes yrittänyt osallistua niihin.

   Lainaa

  44. Tilattava tuhatjalkainen 1.4.2022 22:59
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Laura: Sara, Voldemortin pakkomielle Harry Potterin tappamiseen on selitetty kirjassa 6.
   Ja 5.

   Lainaa

  45. Itseasiassa 1.4.2022 23:03
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Tunteeton sitruuna: Jaa... Minä kyllä pesennpyykit aina silloin tällöin, mutta ei siellä koneessa ikinä mitään putsattavaa ole? Kiiltää sisältä kuin uusi. Olen ajateellut että se lika lähtee veden mukana, ja kone siksi pysyy puhtaana. Mitä putsattavaa sinne yleensä voi jäädä sellaisen myllytyksen jäljiltä?
   Jos sulla on ihan vain pesukone, niin yleensä ne pitää ihan käyttöohjeidenkin mukaan pestä tasaisin väliajoin. Koneisiin kerääntyy mm. rasvaa. Joissain koneissa on erillinen pesuohjelma, jotkut vielä pyöräyttää vaikka 90 asteen ohjelmalla. Ohjeissa yleensä kerrotaan muutkin suositeltavat toimenpiteet, kuten kumiosien putsausta rätillä.

   Lainaa

  46. Taidokas hedelmä 2.4.2022 21:11
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Kapu: Pyykkiä pestään pikkulapsiperheissä päivittäin, astianpesukoneellisia yksi tai kaksi. Ja tietty ne puhtaa pyykit viikataan kaappiin ja astiat laitetaan takaisin paikoilleen. Päivittäin myös lattian pikkuputsausta (harjalla/rätillä), viikoittain imuroimista. Samoin vessan pesua viikoittain. [...]
   Koneellinen pyykkiä joka toinen päivä, astianpesukoneellisia 1 päivässä. 
   Kannattaa opettaa lapsille, että valitsevat päivän lasin, jota huuhdellaan käyttökertojen välissä, ja pestään koneellisesti sitten päivän päätteeksi. Saat ainakin vähennettyä yhden turhan tehtävän.

   Lainaa

  47. Taidoton krokotiili 3.4.2022 2:12
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Kapu: Pyykkiä pestään pikkulapsiperheissä päivittäin, astianpesukoneellisia yksi tai kaksi. Ja tietty ne puhtaa pyykit viikataan kaappiin ja astiat laitetaan takaisin paikoilleen. Päivittäin myös lattian pikkuputsausta (harjalla/rätillä), viikoittain imuroimista. Samoin vessan pesua viikoittain. [...]
   Onpa taas aika rajua yleistystä. Harvassa perheessä on asiat niin huonosti, että nainen tekisi nuo kaikki. Itse osallistun melko tasaisesti kotitöihin, mutta hoidan kaikki ns. tekniset työt yksin.Ja se ei ole minulle ongelma. 

   Lainaa

  48. Nuutunut kivi 3.4.2022 12:37
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Itseasiassa: Jos sulla on ihan vain pesukone, niin yleensä ne pitää ihan käyttöohjeidenkin mukaan pestä tasaisin väliajoin. Koneisiin kerääntyy mm. rasvaa. Joissain koneissa on erillinen pesuohjelma, jotkut vielä pyöräyttää vaikka 90 asteen ohjelmalla. Ohjeissa yleensä kerrotaan muutkin suositeltavat toimenpiteet, kuten kumiosien putsausta rätillä.
   Kuka muka käyttöohjeita lukee?

   Lainaa

  49. Lanteikas mäyrä 4.4.2022 10:32
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Taidoton krokotiili: Onpa taas aika rajua yleistystä. Harvassa perheessä on asiat niin huonosti, että nainen tekisi nuo kaikki. Itse osallistun melko tasaisesti kotitöihin, mutta hoidan kaikki ns. tekniset työt yksin.Ja se ei ole minulle ongelma. 
   Se on ihan tutkittua faktaa, että naiset hoitavat yleisesti kotitöitä enemmän kuin miehet. Ei mitään "rajua yleistystä". Tottakai poikkeuksiakin on ja varmasti löytyy koti, jossa mies tekee kaiken ja nainen ei mitään. Nämä laskelmat ovat jo muutaman vuoden vanhoja ja onneksi tilanne on hieman tasaantunut. Tuskin kuitenkaan kokonaan: https://thl.fi/fi/web/sukupuolten-tasa-arvo/tasa-arvon-tila/perheet-ja-vanhemmuus/kotitoiden-ja-hoivavastuun-jakautuminen Ennen miehet sentään huolehtivat perheen elannosta. Nykyään naiset tekevät yhtälailla töitä, joten olisi tietysti toivottavaa, että kotityötkin jakaantuisivat tasaisesti.  Ja ennen kuin kukaan mainitsee äitiyslomaa, niin sen kesto on alle vuoden. Mahdollinen hoitovapaa siihen päälle, mutta senkin kesto on yksi kärpäsen kakka kymmenien vuosien aikana, jolloin kotityöt mahdollisesti jakautuvat hyvinkin epätasaisesti perheessä.

   Lainaa

  50. Rottanpää 6.4.2022 4:03
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Tohtori M: Eipä kerrottu. T lehvat kattonu tusinan verran.
   Kylläpä muuten onkin ihmeellinen moka. Ihan "pikkusen" oleellinen seikka koko tarinan juonessa.
   En oikein muista mikä kaikki käy leffoissa selväksi ja kuinka hyvin/huonosti, mutta muistan hyvin sellaisen yleisfiiliksen, ettei ne kyllä ihan toimi itsenäisesti. Enempi vähän kuin leffaversio kuvituksesta: visualisoi kirjojen tapahtumia tosi hyvin, mutta varsinainen juoni löytyy vain tekstistä.

   Lainaa

  51. Nuutunut kivi 10.4.2022 23:11
   Tulos: +5 (5 ääntä)
   Lanteikas mäyrä: Se on ihan tutkittua faktaa, että naiset hoitavat yleisesti kotitöitä enemmän kuin miehet. Ei mitään "rajua yleistystä". Tottakai poikkeuksiakin on ja varmasti löytyy koti, jossa mies tekee kaiken ja nainen ei mitään. Nämä laskelmat ovat jo muutaman vuoden vanhoja ja onneksi tilanne on hieman [...]
   Pakko viilata pilkkua. Se on äitysvapaa, ei äitysloma. Kaikkea muuta kuin lomaa on se.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: avada kedavra, djur, djurpark, harry potter, höylä, itsepuhdistuva, kuivaava pesukone, loitsu, monikko, nukka, parta, pesukone, pyykinpesukone, ruotsi, terät, voldemort