Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 560

Mitä tämä emoji mielestäsi tarkoittaa? 😏
Sekalaisia, osa 560

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 78 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulenarka delfiini 29.3.2022 0:20
   Tulos: +285 (303 ääntä)
   Olipa hulvattomat mokat 😏

   Lainaa

  2. Peeaa vadelma 29.3.2022 0:21
   Tulos: +76 (82 ääntä)
   😳

   Lainaa

  3. Huippuälykäs herne 29.3.2022 0:26
   Tulos: +208 (218 ääntä)
   Peeaa vadelma: 😳
   😏

   Lainaa

  4. Tornipöllö 29.3.2022 0:41
   Tulos: +288 (292 ääntä)
   Itkunauruhymiöt voi myös aiheuttaa hämmennystä. Mm. olen nähnyt, kun joku kommentoi koiraryhmässä toisen ihmisen koiran kuolemaa postaamalla "😂😂😂". Ilmeisesti luuli, että kyseessä on ihan tavallinen itkuhymiö... Sinällään ymmärrettävä erehdys, mutta silti melko jäätävää.

   Lainaa

  5. Virkeä kilpikonna 29.3.2022 0:57
   Tulos: +156 (174 ääntä)
   Sama tää: 😪 Mä aattelen että se on nukahtanut ja nenästä tulee räkäkupla, mutta nään sitä käytettävän vaan itkuhymiönä! Kumpi se oikeasti on 😐

   Lainaa

  6. Liila Laiskiainen 29.3.2022 2:29
   Tulos: +30 (84 ääntä)
   Virkeä kilpikonna: Sama tää: 😪 Mä aattelen että se on nukahtanut ja nenästä tulee räkäkupla, mutta nään sitä käytettävän vaan itkuhymiönä! Kumpi se oikeasti on 😐
   Toi räkäkupla silmät kiinni olevalla naamalla jostain syystä merkitsee Japanissa uneliasta. Itsekin oon käyttäny tota itkuhymiönä

   Lainaa

  7. Rasfgssfre333 29.3.2022 3:55
   Tulos: +90 (100 ääntä)
   Virkeä kilpikonna: Sama tää: 😪 Mä aattelen että se on nukahtanut ja nenästä tulee räkäkupla, mutta nään sitä käytettävän vaan itkuhymiönä! Kumpi se oikeasti on 😐
   Olet tajunnut oikein.

   Lainaa

  8. Käärinliinaton tonttu 29.3.2022 6:05
   Tulos: +14 (40 ääntä)
   Mammuttimarkkinoilla sai Ben&Jerrys jäätelöä puoleen hintaan 3kpl/10e. Piti tarkistaa

   Lainaa

  9. Rehevöitynyt monni 29.3.2022 7:08
   Tulos: +126 (194 ääntä)
   Mulle kans joskus suvun teinit valitti, että me vanhemmat käytetään hymiöitä väärin. Ööö no ei. Me ollaan keksitty ne hymiöt. Terv. nimim. Boomer-81

   Lainaa

  10. Lokaali orava 29.3.2022 8:44
   Tulos: +54 (62 ääntä)
   Tornipöllö: Itkunauruhymiöt voi myös aiheuttaa hämmennystä. Mm. olen nähnyt, kun joku kommentoi koiraryhmässä toisen ihmisen koiran kuolemaa postaamalla "😂😂😂". Ilmeisesti luuli, että kyseessä on ihan tavallinen itkuhymiö... Sinällään ymmärrettävä erehdys, mutta silti melko jäätävää.
   Tuota itkunauruhymiön väärin ymmärtämistä en voi kyllä käsittää mitenkään, kun on kyllä niin selvä tuo nauruilme. Vai päättääkö jotkut vaan tulkita heti jos on joku vesitipan näköinen, että kaikki varmaan ymmärtää tän itkuhymiöksi. Vai eikö "nauraa vedet silmissä" ole sitten kaikille tuttu ilmaus? Tuon 😪 väärinymmärryksen voisin ehkä vielä joten kuten sulattaa varsinkin jos vaikka on hieman likinäköinen eikä jotenkin ihan tuota kasvojen ilmettä saa selville kunnolla eikä ole piirretyistäkään jäänyt tuollainen kuvaus mitenkään mieleen, vaikka minun silmään ihan selkeä nukahtamiseen viittaava hymiö.

   Lainaa

  11. Leuaton kuguaari 29.3.2022 8:44
   Tulos: +305 (319 ääntä)
   Ahdistaa hymiöiden käyttö ylipäätään, kun nykyään kaikilla on joku piilomerkitys. Yrität sanoa että tekispä mieli kahvia ja yhtäkkiä oletkin julistanut kannattavasi turkistarhausta ja punakhmerejä. Ja jos et käytä hymiöitä olet tyly paska. Ole tässä sitten saatana.

   Lainaa

  12. Tulos: -68 (72 ääntä)
   Tornipöllö: Itkunauruhymiöt voi myös aiheuttaa hämmennystä. Mm. olen nähnyt, kun joku kommentoi koiraryhmässä toisen ihmisen koiran kuolemaa postaamalla "😂😂😂". Ilmeisesti luuli, että kyseessä on ihan tavallinen itkuhymiö... Sinällään ymmärrettävä erehdys, mutta silti melko jäätävää.
   Vanhin juttu hetkeen.

   Lainaa

  13. Tulos: +116 (130 ääntä)
   Lokaali orava: Tuota itkunauruhymiön väärin ymmärtämistä en voi kyllä käsittää mitenkään, kun on kyllä niin selvä tuo nauruilme. Vai päättääkö jotkut vaan tulkita heti jos on joku vesitipan näköinen, että kaikki varmaan ymmärtää tän itkuhymiöksi. Vai eikö "nauraa vedet silmissä" ole sitten kaikille tuttu ilmaus? [...]
   Eiku ne ei vaan näe sitä. Ne vanhat ihmiset, kun zoomailevat moniteholasiensa yli, siirrellen puhelinta kauemmas ja lähemmäs, tihrustellen sitä näyttöä.
   Tästä tuli mieleen, kun kerran yksi rouva esitteli puhelimestaan jotain kuvia, niin aina muutaman näytönpyyhkäisyn välein nuolaisi pyyhkäisysormea, niin kuin joskus kirjoja selatessa... 🤢

   Lainaa

  14. Piparjuuri 29.3.2022 9:40
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Tämä hymiömoka ja kommentit naurattaa tänään jostain syystä ihan liikaa 😂😏

   Lainaa

  15. Mukava Norppa 29.3.2022 9:43
   Tulos: +65 (85 ääntä)
   Mä oon käyttäny tota 😏 semmosena lievästi-huvittunut-mutta-unimpressed (en osannu suomentaa). Ai kamala, jos porukka luullu vihjailevaksi!

   Lainaa

  16. Kaveriton kauris 29.3.2022 10:36
   Tulos: +48 (62 ääntä)
   Jos ei kunnolla näe, niin miksi ihmeessä niitä emojeja on sitten käytettävä? Olen itsekin kuullut että viesteistäni saa usein tylyn fiiliksen, koska käytän niiden päättämiseen välimerkkiä, enkä emojia. Ei johdu siitä etten näkisi, vaan en ole koskaan niitä natiivisti oppinut käyttämään, joten se tuntuisi väkinäiseltä 😏

   Lainaa

  17. Ystävällinen paarma 29.3.2022 10:42
   Tulos: +57 (59 ääntä)
   Jutan jutusta: Kauan, kauan sitten, ennen kuin Facebook oli edes virne sen keksijän (tai sen vanhempien) kasvoilla, oli aika, jolloin ihmisillä oli NMT-puhelimia. Niiden akkujen kesto oli tyypillisesti sitä luokkaa, että taisteluvyö sai olla mukana ja se tungettu täyteen akkuja, jos meinasi päivän selviytyä (niin no, näinhän se on nykyajan puhelimienkin kanssa). Siispä kotiin tullessani käänsin aina kännykkäpuheluni lankapuhelimeeni, ja kosken jaksanut aina näppäillä samaa komentoa, tein sen puhelimeen pikavalinnaksi. Puoli vuotta myöhemmin huomasin, että kohdenumeroksi olin valinnut väärän numeron. Soitin sinne pyytääkseni anteeksi. Mummo kysyi ihan vain "Oletko sä palomies?" Sen verran ahkerasti oli mummon puhelin soinut...

   Lainaa

  18. Ajatteleva krokotiili 29.3.2022 10:51
   Tulos: +164 (166 ääntä)
   Oma äitini käyttää emojeita tekstareissa samaan tyyliin, kuin joskus ennen liimailtiin kivoja tarroja postikortteihin. Hän saattaa esim. lähettää tekstarin "Hyvää matkaa! 🐹" ja tuo hamsteri on viestin lopussa ihan vain siksi, kun viestin vastaanottaja sattuu pitämään pienistä ja pörröisistä eläimistä.

   Lainaa

  19. Ystävällinen paarma 29.3.2022 11:00
   Tulos: +20 (32 ääntä)
   Leuaton kuguaari: Ahdistaa hymiöiden käyttö ylipäätään, kun nykyään kaikilla on joku piilomerkitys. Yrität sanoa että tekispä mieli kahvia ja yhtäkkiä oletkin julistanut kannattavasi turkistarhausta ja punakhmerejä. Ja jos et käytä hymiöitä olet tyly paska. Ole tässä sitten saatana.
   Juuri niinhän se menee: jos et käytä hymiöitä, olet sitten saatana. Syynä saatanallinen media.

   Lainaa

  20. Kykenemätön peura 29.3.2022 11:03
   Tulos: +131 (135 ääntä)
   Minulla on yksi yli kuusikymppinen työkaveri, joka käyttää pelkästään silmäniskuhymiötä. Kiitos 😉 Hyvää viikonloppua 😉 Sopiiko palaveri keskiviikkona 😉 En jotenkin osaa lukea noita neutraalilla sävyllä.

   Lainaa

  21. Liika persikka 29.3.2022 11:07
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   Mukava Norppa: Mä oon käyttäny tota 😏 semmosena lievästi-huvittunut-mutta-unimpressed (en osannu suomentaa). Ai kamala, jos porukka luullu vihjailevaksi!
   Minä myös! Tässä näyttää kyllä enemmän flirtiltä kuin fb:ssä. Sehän voi olla myös sellain smirking, sarkastinen vinohymy.... terkuin, Boomer

   Lainaa

  22. Äkkijyrkkä pingviini 29.3.2022 11:46
   Tulos: +87 (91 ääntä)
   Oma reilu kolmekymppinen mies käyttää tuota 😏-hymiötä myös mitä kummallisemmissa yhteyksissä. "Miten meni hammaslääkäri? 😏" "Joko migreeni hellittäny? 😏" "En pääsekkää lähtemään vielä töistä 😏" Hämmennyn edelleen pikkusen joka kerta

   Lainaa

  23. Mukava Norppa 29.3.2022 12:15
   Tulos: +66 (72 ääntä)
   Liika persikka: Minä myös! Tässä näyttää kyllä enemmän flirtiltä kuin fb:ssä. Sehän voi olla myös sellain smirking, sarkastinen vinohymy.... terkuin, Boomer
   Joo! Sarkastinen vinohymy oli hyvin kuvailtu!
   Oon kaveriporukassa kyllä huomannut, että ihmiset käsittää noi hymiöt tosi eri tavoin. Voi tulla väärinkäsityksiä. Ja sitten kun joku Iltis sivistää meitä aina välillä "Oletko sinäkin aina käyttänyt näitä emojeita väärin" -tyyppisillä artikkeleillaan, niin on kyllä tosi erikoisia ne "oikeat" kuvaukset.

   Lainaa

  24. Korska biisoni 29.3.2022 12:19
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Rehevöitynyt monni: Mulle kans joskus suvun teinit valitti, että me vanhemmat käytetään hymiöitä väärin. Ööö no ei. Me ollaan keksitty ne hymiöt. Terv. nimim. Boomer-81
   🤓

   Lainaa

  25. Tulos: +56 (58 ääntä)
   Leuaton kuguaari: Ahdistaa hymiöiden käyttö ylipäätään, kun nykyään kaikilla on joku piilomerkitys. Yrität sanoa että tekispä mieli kahvia ja yhtäkkiä oletkin julistanut kannattavasi turkistarhausta ja punakhmerejä. Ja jos et käytä hymiöitä olet tyly paska. Ole tässä sitten saatana.
   Tämä. Mitä jos tuli syötyä munakoisoa, persikoita ja tacoa? Ja sitten satoi pisaroita.

   Lainaa

  26. Itseasiassa 29.3.2022 13:11
   Tulos: +35 (39 ääntä)
   Kykenemätön peura: Minulla on yksi yli kuusikymppinen työkaveri, joka käyttää pelkästään silmäniskuhymiötä. Kiitos 😉 Hyvää viikonloppua 😉 Sopiiko palaveri keskiviikkona 😉 En jotenkin osaa lukea noita neutraalilla sävyllä.
   Tän saaminen työsähköpostiin on aina outoa. Tai sitten perinteisen ;) . Yleensä lähettäjä on vanhempi mies. Ehkä parempi vain ajatella, että todennäköisesti lähettäjä ei ihan tiedä mitä tuo tarkoittaa, mutta nähtävästi jää välillämme on rikottu.

   Lainaa

  27. Itseasiassa 29.3.2022 13:17
   Tulos: +29 (43 ääntä)
   Monetkohan korkkarit Ronilla muuten on? Mielestäni kysymys on kuitenkin sellainen, että siihen kannattaa vastata, jos on kokemusta joko niiden säilytysjärjestelmien käytöstä tai hankinnasta. Vai meneekö joku esim. kravatteja käyttämätön kommentoimaan niitä koskevaan kysymykseen, että säästä max kolme ja heitä loput menemään?

   Lainaa

  28. Jutteleva panda 29.3.2022 13:51
   Tulos: +3 (23 ääntä)
   Virkeä kilpikonna: Sama tää: 😪 Mä aattelen että se on nukahtanut ja nenästä tulee räkäkupla, mutta nään sitä käytettävän vaan itkuhymiönä! Kumpi se oikeasti on 😐
   Tuo on selvästi hyvin väsynyt/tylsistynyt hymiö. En kykene näkemään sitä kyyneleenä.

   Lainaa

  29. Jutteleva panda 29.3.2022 13:53
   Tulos: +50 (52 ääntä)
   Itseasiassa: Tän saaminen työsähköpostiin on aina outoa. Tai sitten perinteisen 😉 . Yleensä lähettäjä on vanhempi mies. Ehkä parempi vain ajatella, että todennäköisesti lähettäjä ei ihan tiedä mitä tuo tarkoittaa, mutta nähtävästi jää välillämme on rikottu.
   Jaa oma vuokranantaja (noin 30v nainen) laittoi hymiöitä ja kaikenmaailman reaktioita jokaisen viestin ja sähköpostin loppuun.....  vuokranantajan ensivaikutelmaksi tuli se, että joku ilta kyseinen tyyppi tulee omilla avaimilla sisään ja herään ilman munuaista.

   Lainaa

  30. Jutteleva panda 29.3.2022 13:57
   Tulos: +82 (84 ääntä)
   Ajatteleva krokotiili: Oma äitini käyttää emojeita tekstareissa samaan tyyliin, kuin joskus ennen liimailtiin kivoja tarroja postikortteihin. Hän saattaa esim. lähettää tekstarin "Hyvää matkaa! 🐹" ja tuo hamsteri on viestin lopussa ihan vain siksi, kun viestin vastaanottaja sattuu pitämään pienistä ja pörröisistä eläimistä.
   Ei tuo minusta ollenkaan huono tapa ole. Silloin kun kyse on eläimistä. Söpöä.
   Eräs sukulainen korvaa kokonaisia sanoja hymiöillä...
   "Olen menossa 👉🏥"
   "👀 sinut"
   "Kylmä 🍺 maistuu niin 🤌"

   Lainaa

  31. Halpa keiju 29.3.2022 14:15
   Tulos: +42 (50 ääntä)
   Kirjailijamieheni ei suostunut käyttämään viesteissään minkäänlaisia hymiöitä. Muutama hetki meni täysin hukkaan setviessä hänen sarkastisia kommenttejaan, jos ei ennastaan tuntenut hänen puhetyyliään. "Se olikin vitsi." oli yleinen selvitys. Että kyllä ne hymiöt on kommunikointia ihan helpottaviakin. Tosin. Olen saanut myös virallisen asiakirjan, jossa viranhaltija on päättänyt tekstin: "Hyviä elinpäiviä! 🙂 Ei se ihan kaikkiin yhteyksiin sovi.

   Lainaa

  32. Tulos: +96 (98 ääntä)
   Leuaton kuguaari: Ahdistaa hymiöiden käyttö ylipäätään, kun nykyään kaikilla on joku piilomerkitys. Yrität sanoa että tekispä mieli kahvia ja yhtäkkiä oletkin julistanut kannattavasi turkistarhausta ja punakhmerejä. Ja jos et käytä hymiöitä olet tyly paska. Ole tässä sitten saatana.
   Omalta teiniltä kuultua: "hei boomeri, ei kukaan enää käytä hymiöitä!"
   No hitto mitä sitten, kun sen viesteistä päätellen kukaan ei käytä enää kirjaimiakaan.

   Lainaa

  33. Loistelias lokki 29.3.2022 14:21
   Tulos: +34 (46 ääntä)
   Siskoni myös käyttää 😪 itkuhymiönä. Häiritsi vietävästi ja kerran sitte varovasti huomautin sille asiasta. Selitin taustat ja osoitin miten vesitippa tulee nenästä eikä silmästä. Sisko koki ahaa-elämyksen ja aattelin että asia on sillä selvä. Pari viikkoa myöhemmin se taas käytti sitä itkuhymiönä 😑 En viitti sanoa uudestaan, koska sisko on 7 vuotta nuorempi ja voi hyvin olla, että ite oon vaan tipahtanu kommunikoinnin kelkasta ja nykynuorisolle toi on joku "suree räkä poskella."

   Lainaa

  34. Loistelias lokki 29.3.2022 14:30
   Tulos: +52 (58 ääntä)
   Ja vanhat ukot ja 😉😉😉, hyh! Kerran oli tarkotus vuokrata yleiseltä vertaalta pieni tila puutöitä varten. Eipä vaikuttanu kovin limaselta se vuokraisäntä, ku joka viestissä iski silmää: "Eiköhän me jotain saada sovittua 😉" Bonuksena äijä suuttui ku en sitte vuokrannutkaan tilaa, ja laitto vittuilevaa viestiä perään - silmäniskujen saattelemana, tottakai.

   Lainaa

  35. Tulos: +47 (49 ääntä)
   Ajatteleva krokotiili: Oma äitini käyttää emojeita tekstareissa samaan tyyliin, kuin joskus ennen liimailtiin kivoja tarroja postikortteihin. Hän saattaa esim. lähettää tekstarin "Hyvää matkaa! 🐹" ja tuo hamsteri on viestin lopussa ihan vain siksi, kun viestin vastaanottaja sattuu pitämään pienistä ja pörröisistä eläimistä.
   Isäni käyttää näin myös, hänen suosikkinsa on 🛵-hymiö lauseiden perässä, mikä on kyllä aika söpöä.
   Itseasiassa: Tän saaminen työsähköpostiin on aina outoa. Tai sitten perinteisen 😉 . Yleensä lähettäjä on vanhempi mies. Ehkä parempi vain ajatella, että todennäköisesti lähettäjä ei ihan tiedä mitä tuo tarkoittaa, mutta nähtävästi jää välillämme on rikottu.
   Vanhemmat miehet tuntuu tosiaan viljelevän noita silmäniskuja työsähköposteissaan! Sekä yksi omista väikkäriohjaajistani että kumppanini väikkäriohjaaja tekivät tätä; ihan viattomasti, mutta on se silti vähän hämmentävää 😉

   Lainaa

  36. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Mun täti oli laittanu mun äidille viestin kun niiden koira viettin piikille, että "Alma lähtee nyt viimeiselle matkalleen 😂" Luuli siis tota itkuksi.

   Lainaa

  37. Valtaisa kettu 29.3.2022 16:06
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   Isäni (kuusikymppinen) käyttää 😎-emojia viestiensä perässä tavallisen hymiön sijaan. Esim. "Mitä kuuluu? 😎" Aluksi olin hämmentynyt. Nykyään se on minusta aika herttaista. Ikään kuin allekirjoitus.

   Lainaa

  38. AinaPihalla 29.3.2022 16:10
   Tulos: -3 (25 ääntä)
   Virkeä kilpikonna: Sama tää: 😪 Mä aattelen että se on nukahtanut ja nenästä tulee räkäkupla, mutta nään sitä käytettävän vaan itkuhymiönä! Kumpi se oikeasti on 😐
   Mä oon aina luullut sen tarkoittavan ns raskasta huokausta! Että huokaa niiiiin raskaasti, että kuola valuu, kun on esim todella poikki työpäivästä. 

   Lainaa

  39. Tilattava tuhatjalkainen 29.3.2022 17:35
   Tulos: +19 (33 ääntä)
   Ajatteleva krokotiili: Oma äitini käyttää emojeita tekstareissa samaan tyyliin, kuin joskus ennen liimailtiin kivoja tarroja postikortteihin. Hän saattaa esim. lähettää tekstarin "Hyvää matkaa! 🐹" ja tuo hamsteri on viestin lopussa ihan vain siksi, kun viestin vastaanottaja sattuu pitämään pienistä ja pörröisistä eläimistä.
   Minä teen samalla tavalla! 
   Esim. Hyvää matkaa! 🏵️ Toivottavasti siellä on lämmintä 🌞 täällä sataa vain vettä 💧🌧️

   Lainaa

  40. Kiilloton nektariini 29.3.2022 17:37
   Tulos: +32 (44 ääntä)
   Loistelias lokki: Siskoni myös käyttää 😪 itkuhymiönä. Häiritsi vietävästi ja kerran sitte varovasti huomautin sille asiasta. Selitin taustat ja osoitin miten vesitippa tulee nenästä eikä silmästä. Sisko koki ahaa-elämyksen ja aattelin että asia on sillä selvä. Pari viikkoa myöhemmin se taas käytti sitä itkuhymiönä 😑 [...]
   Mä olen tähän päivään asti kuvitellut että se on nimenomaan vähän surullinen, kyynel poskella -hymiö, kun eihän sillä ole nenääkään 😦 mutta hyvä tietää - anteeks kaikille kavereille jos oon suru-uutiseen vastannu  ilmeisesti ”hohhoijaa”.

   Lainaa

  41. Päivettynyt liitu 29.3.2022 19:33
   Tulos: -8 (40 ääntä)
   Loistelias lokki: Siskoni myös käyttää 😪 itkuhymiönä. Häiritsi vietävästi ja kerran sitte varovasti huomautin sille asiasta. Selitin taustat ja osoitin miten vesitippa tulee nenästä eikä silmästä. Sisko koki ahaa-elämyksen ja aattelin että asia on sillä selvä. Pari viikkoa myöhemmin se taas käytti sitä itkuhymiönä 😑 [...]
   Tossa on tippa linssissä, ei räkä poskella. Ja se mekko on sinimusta.

   Lainaa

  42. Tosikko kiivi 29.3.2022 19:42
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   Joidenkin hymiöiden tulkinta on sinänsäkin vaikeaa kun ne ovat eri laitteissa ja sovelluksissa eri näköisiä. Ja vaikka en ole räkäkuplaa luullut itkuhymiöksi, hikipisaroiden kanssa saa olla tarkkana kun käyttävät usein samaa pisarankuvaa kuin kyynelissä vain pari pikseliä sivummalla.

   Lainaa

  43. Nukkuva dinosaurus 29.3.2022 20:36
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   Iltalehden (tms.) mukaan ihmistä,joka käyttää viesteissä välimerkkejä, pidetään epäluotettavana. En kirjaimellisesti pysty lähettämään yhtään ainoaa viestiä ilman että muistan tämän ja tietoisesti jätän ainakin yhden pisteen ja pilkun pois ja korvaan välimerkin hymiöllä 😄

   Lainaa

  44. Siisti käärme 29.3.2022 21:28
   Tulos: +41 (41 ääntä)
   Emojien merkitykset muuttuvat juuri sen takia, että joku alkaa käyttää niitä "väärin". Minusta on lähinnä kiehtovaa, miten eri lailla eri ihmiset voi samoilla kuvilla kommunikoida. Toki olen itse just sellainen keski-ikäinen kurppa, jonka nuoruudessa kasailtiin itse välimerkeistä hymiöitä. Siis sen jälkeen kun kännykät oli ensin keksitty 😄

   Lainaa

  45. Väistämätön sitruuna 29.3.2022 21:43
   Tulos: +97 (97 ääntä)
   Mun lapsuudessa hymiöt oli :) :D 8) :O :( :/ ;)

   Lainaa

  46. Luihu marja 29.3.2022 21:58
   Tulos: +65 (65 ääntä)
   Väistämätön sitruuna: Mun lapsuudessa hymiöt oli :) :D 8) :O :( :/ ;)
   Unohdit:
   :-D
   :P

   Lainaa

  47. Kykenemätön peura 29.3.2022 22:08
   Tulos: +72 (72 ääntä)
   Luihu marja: Unohdit::-D:P
   Ja XD

   Lainaa

  48. Tulos: +4 (4 ääntä)
   Olisin halunnut tykätä Ronin kommentista 😁

   Lainaa

  49. Murjottava mustikka 29.3.2022 22:42
   Tulos: +4 (26 ääntä)
   Kykenemätön peura: Ja XD
   Ja:
   ;D
   :——-D
   :::——DddaassddDAASSDd
   Sekä:
   :>
   ;>
   <:
   <;
   ((((;;;
   (((:::
   Jne. 

   Lainaa

  50. Leukava salaatti 29.3.2022 22:42
   Tulos: +24 (34 ääntä)
   Minulla käy jostain syystä suhteettoman kovin tunteisiin, jos käyttää hymynaamaa jonkun neuvon. Tyyliin ”Kirjoja saa myös kirjastosta 😊”. Heti tekee mieli läimäistä kirjalla 😊😏😉😂

   Lainaa

  51. Murjottava mustikka 29.3.2022 22:46
   Tulos: +15 (23 ääntä)
   Murjottava mustikka: Ja: ;D:——-D:::——DddaassddDAASSDd Sekä: :>;> <:<; ((((;;;(((::: Jne. 
   Jännästi muuten hymiön ”sävyä” sai muutettua sillä, miten monta kaksoispistettä tai sulkumerkkiä hymiössä oli:
   (:
   On ihan eri kuin tämä erittäin iloinen:
   (((:
   Saati hieman sarkastinen tai tympiintynyt:
   (((::::: 
   Tai ”jeeeee!”
   (((((((:::

   Lainaa

  52. Tervetullut undulaatti 29.3.2022 23:10
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Murjottava mustikka: Ja: ;D:——-D:::——DddaassddDAASSDd Sekä: :>;> <:<; ((((;;;(((::: Jne. 
   Parhaita olivat tissiöt ja persiöt!

   Lainaa

  53. Lojaali siili 30.3.2022 0:08
   Tulos: -10 (44 ääntä)
   Mä oon jotenkin aina ajatellut (ja siten käyttänyt), että 😏 on vähän kuin ”meh”. Sellainen olkapäiden kohautus. Aion edelleen kyllä sillä käyttää, on selkeä se.

   Lainaa

  54. Puuton alpakka 30.3.2022 12:09
   Tulos: +22 (28 ääntä)
   Virkeä kilpikonna: Sama tää: 😪 Mä aattelen että se on nukahtanut ja nenästä tulee räkäkupla, mutta nään sitä käytettävän vaan itkuhymiönä! Kumpi se oikeasti on 😐
   Myönnän olevani surkea hymiöiden käytössä, mutta en äkkiseltään keksi yhtäkään tilannetta, jossa minun olisi tarpeen ilmaista jollekin, että räkäkupla roikkuu nukkuvan poskella.
   Oma hymiönkäyttöni rajoittuu erittäin pitkälle 😊-hymiön käyttöön. Se tuntuu olevan pakollinen, koska jos sitä ei ole, kaikki mitä kirjoittaa tulkitaan  tylyksi ja töykeäksi. Minusta on hyvin omituista, että jos ihminen ei erikseen ilmoita olevansa hyvällä tuulella, tulkinta on automaattisesti, että hän on huonolla tuulella ja kiukuttelee tai kaikki mitä hän sanoo, on ilman muuta sarkastista tai vinoilua. 
   Kun itse luen tekstiä, hypin yleensä hymiöiden yli. Jos siis niillä ilmaistaan paljon, niin se menee minulta kokonaan ohi. En todellakaan jaksa jäädä miettimään, mitä kukakin monitulkintaisilla symboleillaan tarkoittaa.

   Lainaa

  55. Soiva hämähäkki 30.3.2022 12:17
   Tulos: +13 (19 ääntä)
   Matt3: Tämä. Mitä jos tuli syötyä munakoisoa, persikoita ja tacoa? Ja sitten satoi pisaroita.
   Tacoa? Sivistäkää noloa keski-ikäistä.

   Lainaa

  56. Letittämätön greippi 30.3.2022 16:18
   Tulos: +2 (22 ääntä)
   Lokaali orava: Tuota itkunauruhymiön väärin ymmärtämistä en voi kyllä käsittää mitenkään, kun on kyllä niin selvä tuo nauruilme. Vai päättääkö jotkut vaan tulkita heti jos on joku vesitipan näköinen, että kaikki varmaan ymmärtää tän itkuhymiöksi. Vai eikö "nauraa vedet silmissä" ole sitten kaikille tuttu ilmaus? [...]
   Eihän nyt vesitipalla silmän alla ole mitään tekemistä nukahtamisen kanssa, ja tuo ilme on surkea, niin kyllä mäkin tuon sellaiseksi suru/tuskasteluhymiöksi tulkitsen.

   Lainaa

  57. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Liila Laiskiainen: Toi räkäkupla silmät kiinni olevalla naamalla jostain syystä merkitsee Japanissa uneliasta. Itsekin oon käyttäny tota itkuhymiönä
   Miksi kellään tulis nenästä kyyneliä. Sen vielä ymmärrän että käyttäis flunssaisena hymiönä. 🤯

   Lainaa

  58. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Tässäpä näiden "pisaraemojien erot": surullinen: 😢 väsynyt ("kuorsaa räkä poskella"): 😪 tuskanhiki: 😓😰 pettynyt, mutta helpottunut: 😥 Niin ja tää paljon kiistelty 😏 on ehdottomasti joko sarkastinen tai vittuileva virnistys (sen nimikin taitaa virallisesti olla "smirk") tai flirttaileva hymy. "No oishan tässä sohvalla tilaa sullekin. 😏" "Kannattais varmaan olla ajamatta autoa jos ei osaa. 😏" Jos haluu "kohautella olkiaan" niin siihen tarkotukseen on nää: 🤷‍♀️🤷‍♂️ Tai huonoille vitseille voi vaikka pyöritellä silmiään: 🙄

   Lainaa

  59. Nuutunut kivi 30.3.2022 23:09
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Nukkuva dinosaurus: Iltalehden (tms.) mukaan ihmistä,joka käyttää viesteissä välimerkkejä, pidetään epäluotettavana. En kirjaimellisesti pysty lähettämään yhtään ainoaa viestiä ilman että muistan tämän ja tietoisesti jätän ainakin yhden pisteen ja pilkun pois ja korvaan välimerkin hymiöllä 😄
   Mikaela ei ole siis epäluotettava. Hän vain tuottaa epäluettavaa tekstiä.

   Lainaa

  60. Nuutunut kivi 30.3.2022 23:11
   Tulos: +5 (7 ääntä)
   Markus %$#@, sun takia sain vain yhden cookie doughin.

   Lainaa

  61. Tulos: +5 (31 ääntä)
   Taidan muuttaa jonnekin tynnyriin jos tuo 😪 on muka millään tapaa nukkumista. Minä tulkitsen tuon niin että on surullinen ja nenänvartta on kyynel. Noinhan kyynel käyttäytyy. Eli tuon "suomentaisin" näin: on itkenyt, väsynyt tai sairas. Silmät suljettuina kun ei välttämättä tarkoita nukkuvaa, sekin ihan sarjiksista tuttu, kun joku tuolla niihin viittasi että pitäisi muka tajuta että tuossa nukutaan. Silmät kun voi olla kiinni muutenkin, ihan oikeasti että varsinkin sarjiksissa, joita olen lukenut lapsesta lähtien ja itsekin piirrellyt ihan työksenikin. Lisäksi koko hymiöllä ei ole nenää, joten en ymmärrä miten luovalla tulkinnalla tuosta saa "räkä nokalla nukkuvan". Japanin sarjikset sitten on asia ihan erikseen. Siellähän lentelee kaikki eritteet ihan joka tunteissa, joten niitä en lähtisi tänne tuomaan :D Mutta menee aika sekavaksi nämä jos jotkut haluavat nähdä tuossa nukkuvan räkäpisaraa ja toiset (oikeassa olevat ;D ) taas surua kyyneleineen.

   Lainaa

  62. Tulos: -5 (17 ääntä)
   Pieni lisäys vielä: miksi tuo "nukkuva räkänenä" on surullinen jos hän muka on vain "nukkuva räkänenä"? Katsokaa niitä kulmakarvoja, niissä se tunne usein on. Ne ovat surulliset. Vai lähdetäänkö tekemään tuosta täysin uusi tulkinta: räkäisenä nukkuva tyyppi näkee pahaa unta tuskaisena? :D

   Lainaa

  63. Tulos: +16 (16 ääntä)
   Soiva hämähäkki: Tacoa? Sivistäkää noloa keski-ikäistä.
   🌮 on pimppi, sille kun ei ole yhtä selkeää hymiötä kuin 🍆 on peenikselle

   Lainaa

  64. Tulos: +6 (16 ääntä)
   seppo: Taidan muuttaa jonnekin tynnyriin jos tuo 😪 on muka millään tapaa nukkumista. Minä tulkitsen tuon niin että on surullinen ja nenänvartta on kyynel. Noinhan kyynel käyttäytyy. Eli tuon "suomentaisin" näin: on itkenyt, väsynyt tai sairas. Silmät suljettuina kun ei välttämättä tarkoita nukkuvaa, sekin [...]
   Ei tarvi haluta nähdä tai tulkita välttämättä mitään, kun voi vaikka tarkistaa oikean merkityksen: https://emojipedia.org/sleepy-face

   Lainaa

  65. Tulos: +2 (16 ääntä)
   seppo: Taidan muuttaa jonnekin tynnyriin jos tuo 😪 on muka millään tapaa nukkumista. Minä tulkitsen tuon niin että on surullinen ja nenänvartta on kyynel. Noinhan kyynel käyttäytyy. Eli tuon "suomentaisin" näin: on itkenyt, väsynyt tai sairas. Silmät suljettuina kun ei välttämättä tarkoita nukkuvaa, sekin [...]
   Jos tarkkaan tuota hymiötä katsot niin ihan selkeästi pisara tulee nenän suunnalta eikä silmästä.

   Lainaa

  66. Tulos: -8 (20 ääntä)
   Puu: Ei tarvi haluta nähdä tai tulkita välttämättä mitään, kun voi vaikka tarkistaa oikean merkityksen: emojipedia.org/sleepy-face
   Joopa joo, kukahan tuonkin sitten on määrittänyt ja millä oikeuksin? Paska piirtäjä ja that's it. Siellä sanotaan myös näin: "Snot bubbles indicate a character is tired or sleeping in anime or manga" Anime ja manga. Siinä se selitys. Siellä tosiaan ne ulosteet lentää joka tilanteessa. Kuten sanoin, en ottaisi sieltä mitään yleisempään käyttöön.
   Piparjuuri: Jos tarkkaan tuota hymiötä katsot niin ihan selkeästi pisara tulee nenän suunnalta eikä silmästä.
   Kun minä itken ja kyynel valuu silmästä, se menee nenänvartta pitkin. Selitin asian jo ja toivon nyt että tämä selittäisi miksi "pisara tulee nenän suunnalta". Sitä paitsi en kutsuisi räkäpalloa "pisaraksi", joten jos siinä nähdään pisara, pitäisi jo sen viitata kyyneleeseen. Mutta minkäs minä tälle voin. Joku on vetänyt mangasta ja animesta typeriä juttuja myös tänne yleiseen käyttöön ja nyt logiikalla ei ole mitään merkitystä.

   Lainaa

  67. Tulos: 0 (20 ääntä)
   Huomasin että tuolla luki myös että "also known as" side-tear. Lisäksi yhä näkisin että järkevämpi tulkinta on itku. Itkussa kulmakarvat on alaspäin, silmät usein kiinni ja kyynel(eet) valuu. Tai vaihtoehtoisesti räkä, sillä surullisena nenäkin alkaa "niiskuttaa". Eli kaikkea muuta kuin sitä "sleepyä" :D

   Lainaa

  68. Lajiteltu flamingo 31.3.2022 16:26
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   Puu: Tässäpä näiden "pisaraemojien erot": surullinen: 😢 väsynyt ("kuorsaa räkä poskella"): 😪 tuskanhiki: 😓😰 pettynyt, mutta helpottunut: 😥 Niin ja tää paljon kiistelty 😏 on ehdottomasti joko sarkastinen tai vittuileva virnistys (sen nimikin taitaa virallisesti olla "smirk") tai flirttaileva [...]
   Mutta kuka kuorsaa räkä poskella?! Jotkut kuolaa unissaan joo, mutta en ole koskaan nähnyt kenenkään valuttelevan räkiä nenästä. Anime/mangapiirit on omat klikkinsä, jotka saavat saada syöksynenäverenvuotoja (= mikälie kiihotuksen merkki heille) ihan keskenään.

   Lainaa

  69. Tulos: +7 (19 ääntä)
   seppo: Huomasin että tuolla luki myös että "also known as" side-tear. Lisäksi yhä näkisin että järkevämpi tulkinta on itku. Itkussa kulmakarvat on alaspäin, silmät usein kiinni ja kyynel(eet) valuu. Tai vaihtoehtoisesti räkä, sillä surullisena nenäkin alkaa "niiskuttaa". Eli kaikkea muuta kuin sitä "sleepyä" :D
   Voit toki käyttää tuota itkuhymiönä, mutta turha ihmetellä sitten kun suuri(n) osa ihmisistä ymmärtää sinut väärin.

   Lainaa

  70. Paperiton laama 31.3.2022 20:21
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Ystäväni ja minä - kaksi boomeria teini-ikäisten vanhempaa - kyllästyttiin teinien jatkuvaan napinaan siitä, että käytetään välimerkkejä ja ”vääriä” hymiöitä (esim. supernolo mummohymiö 😀) että ollaan ruvettu vastaiskuun ja vedetään aivan minkä tahansa viestin mihin tahansa kohtaan mikä tahansa hymiö. Siinäpä napisevat, ..tana. Hyvin on mennyt oppi perille. Ja jos joku 🎣 miettii että niinku miten 🏋🏿 niin esim tälleen 🍩 Ja lopuksi vielä erillisviestinä esim 🍽🌛🛼

   Lainaa

  71. Tulos: +1 (13 ääntä)
   Piparjuuri: Voit toki käyttää tuota itkuhymiönä, mutta turha ihmetellä sitten kun suuri(n) osa ihmisistä ymmärtää sinut väärin.
   Miksi käyttäisin tuota hymiötä ollenkaan? Minulle riittää nämä perusversiot: :) :( :D XD ;) :/ :S Jos ei noilla pärjää niin huonosti menee. Lisäksi käytän noita yleensä nimenomaan tekstimuodossa ellei alusta itse niitä käännä hymiöksi. Muutenkin välillä ärsyttää kun pitää joka asiaan olla hymiö: "itkevä hahmo, jolla on koiraa ikävä koska se kuoli ja on vähän myös samalla nälkä sekä väsyttää". Huoh. Nykyaikana noita hymiöitä on ihan liikaa ja liian spesifejä. Niiden tarkoitus on ainakin minulle ollut aina kertoa viestin perusfiilis eikä avata kaikkea "millilleen".

   Lainaa

  72. Vetämätön seepra 31.3.2022 23:57
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Puu: Ei tarvi haluta nähdä tai tulkita välttämättä mitään, kun voi vaikka tarkistaa oikean merkityksen: emojipedia.org/sleepy-face
   Noista muuten kun katsoo niin Facebookin piirrostyyli on ainut jossa tuo pisara näyttää siltä mitä se kuvaa eli räkäkuplalta. Muilla on pisara eikä kupla, joten se näyttää eksyneeltä kyyneleeltä vaikka tiedänkin mitä emoji tarkoittaa. Itse käytän väsymyksestä ennemmin 😴 niin ei tarvi miettiä

   Lainaa

  73. Piparjuuri 1.4.2022 15:49
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   seppo: Miksi käyttäisin tuota hymiötä ollenkaan? Minulle riittää nämä perusversiot: :) :( :D XD ;) :/ :S Jos ei noilla pärjää niin huonosti menee. Lisäksi käytän noita yleensä nimenomaan tekstimuodossa ellei alusta itse niitä käännä hymiöksi. Muutenkin välillä ärsyttää kun pitää joka asiaan olla hymiö: [...]
   Tästä olen melko samaa mieltä. Hymiöt on ihan hauskoja joskus, mutta ilmankin pärjää hyvin.

   Lainaa

  74. Viimi eläin 2.4.2022 21:18
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Väistämätön sitruuna: Mun lapsuudessa hymiöt oli :) :D 8) :O :( :/ ;)
   Mä käytän noita edelleen, jotenkin vanhasta tottumuksesta xD

   Lainaa

  75. Peruuttamaton perhonen 4.4.2022 14:48
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Jutteleva panda: Ei tuo minusta ollenkaan huono tapa ole. Silloin kun kyse on eläimistä. Söpöä. Eräs sukulainen korvaa kokonaisia sanoja hymiöillä..."Olen menossa 👉🏥""👀 sinut""Kylmä 🍺 maistuu niin 🤌"
   Vielä tätäkin rasittavampaa on se, että laitetaan hymiö keskelle tekstiä juuri tuohon tyyliin, mutta sen perään sitten kuitenkin kirjoitetaan se sana, tyylillä "juon kylmää 🍺olutta!" En ymmärrä, katkaisee lauseen todella häiritsevästi. 
   Eräs ystäväni käyttää surullisena hymiönä tätä: 🥲 Ehkä olen väärässä, mutta itse koen tuon "helpottuneena hymynä", en suruna.

   Lainaa

  76. Massiivinen hyttynen 5.4.2022 8:14
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   🤤 Tässä nukutaan kuola poskella 😪 Tässä ollaan murheellisena... 🤔

   Lainaa

  77. Silityskuiva pulu 29.1.2023 23:32
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Siis olenko mä ainoa, joka on kuvitellut😪 aina tarkoittavan, että kirjoittajalla on nuha? Ihan ilmiselvästi oikein kunnon räkätauti päällä, sellainen ettei ehdi edes niistämään siltä kaikelta räältå ja väsyttääkin vielä.

   Lainaa

  78. Tulos: +1 (1 ääni)
   Rehevöitynyt monni: Mulle kans joskus suvun teinit valitti, että me vanhemmat käytetään hymiöitä väärin. Ööö no ei. Me ollaan keksitty ne hymiöt. Terv. nimim. Boomer-81
   -81 syntynyt ei ole boomer.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: ben & jerry's, emojit, hamstrata, hymiöt, jäätelö, kengät, merkitys, nouto, posti, puhelinnumero