Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 68

2-vuotiaan pojan vanhempien pahin pelko.
Vanhempainilta, osa 68

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 149 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +420 (432 ääntä)
   Mun äitini ilmoitti, että mun sänkyni alla on niin paljon pölyä, että keiju on ilmoittanut jättävänsä kolikot äidin sängyn alle. Aika järkevää toimintaa keijulta.

   Lainaa

  2. Tulos: +878 (950 ääntä)
   Jos Anette on kerran niin mahdottoman älykäs, niin koittaispa suunnitella semmosen yhteiskunnan, jossa "amisvätyksiä" ei oo. Jäisi kadut auraamatta, roskat viemättä ja kaupoista loppuis ruoka. Siinä voi sitte amishenkisyyttä herätellä.

   Lainaa

  3. Tulos: +440 (466 ääntä)
   Kyllä Aneten vanhemmat on varmasti ylpeitä omasta lapsestaan.

   Lainaa

  4. Tulos: -284 (370 ääntä)
   Minulle kerrottiin jo lapsena että joulupukki on ampunut itsensä ja hammaskeiju dokas ittesä hengiltä :D

   Lainaa

  5. Autio myyrä 17.2.2022 0:19
   Tulos: -620 (776 ääntä)
   Miksi toi alin on täällä? Mun mielestä ihan oikea huoli asiallisesti kerrottuna.

   Lainaa

  6. Tulos: +469 (497 ääntä)
   Anette voisi käyttää omaa älykyttään siihen, että pohtisi, miten äidin huoli lapsen kasvamisesta heijastuu lapsen kasvuun, varsinkin spyykkiseen kasvuun. Anetella itsellään taitaa olla juuri sillä saralla itsellään enemmänkin petrattavaa.

   Lainaa

  7. Tunnustamaton ahven 17.2.2022 0:35
   Tulos: +276 (320 ääntä)
   Anette, hakeudu terapiaan.

   Lainaa

  8. Kuolematon muovipussi 17.2.2022 0:40
   Tulos: +622 (646 ääntä)
   Ei ole erityisen älykästä syödä konvehteja kenenkään persvaosta.

   Lainaa

  9. Valittu mestari 17.2.2022 0:41
   Tulos: -155 (211 ääntä)
   Olisihan se ikävää jos oman lapsen kanssa ei tuntuisi olevan mitään yhteistä. Tuskin Anette oikeasti miettii paljoa asiaa.

   Lainaa

  10. Hoitamaton omena 17.2.2022 0:47
   Tulos: +310 (384 ääntä)
   Autio myyrä: Miksi toi alin on täällä? Mun mielestä ihan oikea huoli asiallisesti kerrottuna.
   Moi Anette 👋🏻

   Lainaa

  11. Lentävä lapamato 17.2.2022 0:59
   Tulos: +274 (298 ääntä)
   Lapseni saa olla mitä vain haluaa, kunhan hänestä ei tule mitään rahvaanomaista rupusakkilaista.

   Lainaa

  12. Pehmeä jänis 17.2.2022 1:01
   Tulos: +470 (492 ääntä)
   Anette ei päässyt junttiudestaan kuitenkaan eroon korkeakouluja käymällä.

   Lainaa

  13. Tulos: +583 (591 ääntä)
   Siis mä kuvittelen yön pikkutunteina jotain kauheita onnettomuuksia, joissa lapseni voisi kuolla tai vammautua, tai sitten vaan stressaan erilaisia kuvitteellisia tulevaisuuksia, joissa lapsestani tulee jollain tavalla onneton ja miten voisin estää ne omalla toiminnallani. Mutta eipä ole vielä tullut mieleen menettää yöunia siitäkin tiedosta, että lapsi saattaisi ehkä joskus tulevaisuudessa haluta opiskella itselleen mieluisen ammatin.

   Lainaa

  14. Autio myyrä 17.2.2022 1:26
   Tulos: -354 (412 ääntä)
   Hoitamaton omena: Moi Anette 👋🏻
   Ah, tämä pakollinen originelli kommentti.
   Ei, en ole Anette, olen lapseton vätys. 
   Tainnut kalikka kalahtaa monella kommenteissa, kun eihän Anette itse edes sanonut mitään "amisvätyksistä" tai että "tyhmemmät" ihmiset olisi jotenkin huonompia. Huolestuttavaa, että kommentoijilla on niin kova kiire ja halu loukkaantua, että lukee omiaan, tai eivät ymmärrä lukemaansa.

   Lainaa

  15. Aatteeton piikkisika 17.2.2022 1:32
   Tulos: +241 (249 ääntä)
   Mietin tuota galluppia. Kuinka nuorta porukka täällä onkaan. Mun hampaat irtos markka-aikaan.

   Lainaa

  16. Alushousuton öykkäri 17.2.2022 2:12
   Tulos: +265 (271 ääntä)
   No kaikkee sitä.. kyllä minusta omaa lasta ei hävetä, vaikka olisikin amiksen käynyt juntti. Onneksi itsellä on äitini, joka kannustanut aina eteenpäin. Terveisin opinnot kesken jättänyt entinen narkomaani.

   Lainaa

  17. Tulos: +305 (309 ääntä)
   Autio myyrä: Ah, tämä pakollinen originelli kommentti.Ei, en ole Anette, olen lapseton vätys.  Tainnut kalikka kalahtaa monella kommenteissa, kun eihän Anette itse edes sanonut mitään "amisvätyksistä" tai että "tyhmemmät" ihmiset olisi jotenkin huonompia. Huolestuttavaa, että kommentoijilla on niin kova kiire ja [...]
   Totta. Se ei puhunu amisvätyksistä vaan amiksen käyneistä vätyksistä. Onhan siinä vissi ero!

   Lainaa

  18. Honottava huuhkaja 17.2.2022 2:15
   Tulos: +395 (413 ääntä)
   Autio myyrä: Miksi toi alin on täällä? Mun mielestä ihan oikea huoli asiallisesti kerrottuna.
   Asiallisesti kerrottuna, oikea huoli? Äiti pelkää, että lapsella tulee olemaan oppimisvaikeuksia, jolloin _äitiä ei otettaisi ehkä enää edes tosissaan_ ja se olisi _äidin itsetunnolle kova kolaus_. Kuvottavaa. Ymmärrän, että oppimisvaikeudet ja muut haasteet voivat pelottaa kiusaamisen sekä lapsen väsymisen ja turhautumisen tms.,
   mutta nuo kyseiset syyt ovat... jestas. 
   Ja millaiset paineet hän asettaakaan lapselleen tuolla ajattelulla? Jospa tämä ei haluakaan asettua äitinsä "akateeminen ihannelapsi"-asetelmaan, vaan haluaa, herranen aika sentään, opiskella ammattikoulussa vaikka liikenneopettajaksi, lentokoneasentajaksi, lääketeknikoksi, ensihoitajaksi tai sähköasentajaksi? Mikä häpeä! 
   Ja millainen on amishenkinen? Olen käynyt ammattikoulun, yliopiston ja ammattikorkeakoulun, mihin näistä henkeni tulisi asettua? 

   Lainaa

  19. Honottava huuhkaja 17.2.2022 2:23
   Tulos: +355 (361 ääntä)
   Autio myyrä: Ah, tämä pakollinen originelli kommentti.Ei, en ole Anette, olen lapseton vätys.  Tainnut kalikka kalahtaa monella kommenteissa, kun eihän Anette itse edes sanonut mitään "amisvätyksistä" tai että "tyhmemmät" ihmiset olisi jotenkin huonompia. Huolestuttavaa, että kommentoijilla on niin kova kiire ja [...]
   Ymmärsin täydellisesti kyllä, mitä Anette ajaa takaa. Hän tarkoittaa täsmälleen sitä samaa, mitä oma virheettömän akateeminen, hienostunut ja sivistynyt lähisukunikin tarkoitti aikoinaan, kommentoidessaan oppimisvaikeuksiani ja sinne ah niin matala-arvoiseen ammattikouluun hakiessani.
   Ne lyhytnäköiset ja empatiakyvyttömät piilojuntit eivät kuitenkaan koulutuksillaan onnistuneet koskaan kerryttämään sellaisia taitoja, mitä tarvitaan muun muassa lapsen tasapainoiseen kasvattamiseen ilman paineiden asettamista harteilleen. 
   Nyt on AMK- ja maisteripaperit vetolaatikossa, mutta minkäänlaista mielenkiintoa korjata välejä sukuuni ei ole. 

   Lainaa

  20. Harhaton tiikeri 17.2.2022 2:47
   Tulos: +305 (307 ääntä)
   Minun äitini oli oman aikansa Anette. Monen monta haavetta nitistettiin heti alkutekijöihinsä kun ei ollut tarpeeksi "hienoa" tai arvostettua, ja pitkään hukkasin elämääni yrittämällä väkisin lukea alaa, joka ei kiinnostanut pätkääkään. Onneksi lopulta kasvoin siitä yli ja sisäistin, ettei minun elämäntehtäväni ole miellyttää äitiäni. Silti toivoisin, että olisi alusta asti hyväksytty ja kannustettu olemaan ihan oma itsensä eikä vaipoista asti valmennettu täyttämään jotain ennalta määriteltyä äidin akateemista unelmaa.

   Lainaa

  21. Särytön opas 17.2.2022 3:01
   Tulos: +192 (200 ääntä)
   Haluaisinpav nähdä Aneten asentamassa omat sähkönsä. Ja haluaisin tietää, miten käytännön ammatin/ammattien osaaminen estää olemasta komea ja viisas. Aneten mainitsemista ominaisuuksista ainoastaan akateeminen menestyneisyys on sellainen, jota ei voi olla korkeakoulua käymättömällä. Muunlaista menestystä kyllä voi. Onneksi omat akateemiset tuttavani ovat viisaampia.

   Lainaa

  22. Tornipöllö 17.2.2022 5:29
   Tulos: +230 (236 ääntä)
   Ei sekään kyllä kovin hygieeniseltä kuulosta, että syö konvehteja jotka ovat ilmeisesti ensin pudonneet sohvalle/lattialle ja sitten hengailleet jonkun paljaassa persposkessa luoja ties kuinka kauan.

   Lainaa

  23. Kulmakarvaton lokki 17.2.2022 6:01
   Tulos: -71 (97 ääntä)
   Anette on hirmu älykäs mutta silti ei edes ymmärrä kysymystä. "Pahin pelkosi jota sinulla ei ollut". :) No, typohan tuo tietty on.

   Lainaa

  24. Ratkiriemukas kirjohylje 17.2.2022 6:10
   Tulos: +62 (72 ääntä)
   Aatteeton piikkisika: Mietin tuota galluppia. Kuinka nuorta porukka täällä onkaan. Mun hampaat irtos markka-aikaan.
   Sama.. vastasin kuitenkin ihan miettimättä asiaa kysymykseen ja vasta nyt tajusin että eihän sillon ollut euroja.

   Lainaa

  25. Tulos: +12 (38 ääntä)
   Aatteeton piikkisika: Mietin tuota galluppia. Kuinka nuorta porukka täällä onkaan. Mun hampaat irtos markka-aikaan.
   *Ensimmäisen kerran markka-aikaan.

   Lainaa

  26. Väistämätön sitruuna 17.2.2022 6:50
   Tulos: +61 (125 ääntä)
   Toivon että lapsestani tulee mieluummin amiksen käynyt työssäkäyvä aikuinen kuin akateeminen työtön.

   Lainaa

  27. Tunnistamaton hedelmä 17.2.2022 6:51
   Tulos: -59 (113 ääntä)
   Mua ei haittaisi jos lapsi käy amiksen. Olen itsekin käynyt amiksen ja tässä sitä insinööritittelillä tehdään töitä :D Musta olisi kamalaa, jos lapsi ei ymmärtäisi helposti matematiikka tai ei tykkäisi lukea. Siis toki on ehdottomasti kamalampiakin asioita, mutta olisi niin vaikeaa tuntea yhteenkuuluvuutta. Ennen kuin tulette joukolla itkemään, että mun ei pitäisi sitten hankkia lapsia niin en ole hankkimassakaan. Tämä ei ole toki ainoa syy, että en hanki ;)

   Lainaa

  28. Tulos: +64 (68 ääntä)
   "Ei millään pahalla, mutta ei kyllä hyvälläkään."

   Lainaa

  29. Harmaa kivi 17.2.2022 7:26
   Tulos: +132 (142 ääntä)
   Toivon, että lapsestani ei tule Anette, joka on yliopistolleen häpeäksi. Eräs ohjaajani selitti kerran ryhmätyöt, joita en koskaan voinut peruskoulussa tai edes lukiossa ymmärtää (miksi minun täytyy sietää noiden toilailuja?) niin että lopulta ymmärsin: "Ei meitä kiinnosta mitä te saatte muinaisenglannin kieliopista selville, joku täällä tietää sen jo paremmin. Tämä on siksi, että opitte olemaan kiltisti ihmisiksi keskenänne, vaikka joku tunaroisikin, koska se on taito jota tulette tarvitsemaan". Se oli ahaa-elämys. Toinen tuli eilen, kun sain toruja kun suutuin opiskelijalle, joka sähläsi kaiken: eivät ne opi jos kettuillaan ja säikytellään, meidän *täytyy*aina*olla*kilttejä*. Näin opettavat itseäni menestyneemmät akateemiset. Pelkäsin itsekin, että lapsestani tulisi vajaa, mutta pelkäsin sitä mikä tapahtui vanhemmille sukulaisilleni -heidän lapsensa ei koskaan edistynyt pariviikkoista edemmäksi, ja nelikymppisenäkin itki vaipoissa. Se olisi kauheaa. Ihminen joka ei ole hirveä muille ja selviytyy päivästään on täysin onnistunut projekti, yksityiskohdat he voivat päättää itse.

   Lainaa

  30. Nyrpeä karhu 17.2.2022 7:28
   Tulos: +117 (117 ääntä)
   Mitähän Anette tuumaisi, jos hänelle syntyisi kehitysvammainen lapsi?

   Lainaa

  31. Tahraton öykkäri 17.2.2022 7:49
   Tulos: +44 (78 ääntä)
   Hyi kuinka ällötti tuo persvakosuklaa. Anette jäi minun ahdistuksen aiheuttajissani kirkkaasti kakkoseksi näissä mokissa.

   Lainaa

  32. Tulos: +35 (51 ääntä)
   Minusta Aneten ongelman juuri ei ole hänen suhteensa lapseen vaan itseensä. Tavallaan on ihan inhimillistä haluta lapselle niiden arvojen mukaisesti mitattua menestystä joihin itsekin vahvasti identifioituu, eli Aneten kannattaisi ehkä vähän laajentaa käsitystään siitä mikä tekee ylipäänsä onnelliseksi ja kasvattaa tietoisuuttaan siitä, mikä hyvinvointia puolestaan haittaa. Ja se ei välttämättä Aneten ”piireissä” ole helppoa jos ympärillä on paljon sitä samaa. Mutta vaikka mikä olisi, jokaisen vanhemman, syistä riippumatta, olisi tärkeää itseltään että mitä asioita ylipäänsä kannattaa hyvinvoinnin kustannuksella tavoitella; mielestäni ei juuri mitään.

   Lainaa

  33. Peruuttamaton riikinkukko 17.2.2022 8:17
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Aatteeton piikkisika: Mietin tuota galluppia. Kuinka nuorta porukka täällä onkaan. Mun hampaat irtos markka-aikaan.
   Ratkiriemukas kirjohylje: Sama.. vastasin kuitenkin ihan miettimättä asiaa kysymykseen ja vasta nyt tajusin että eihän sillon ollut euroja.
   Mullakin hampaat vaihtui markka-aikaan, mutta oli silti helppo vastata, kun ei meillä siitä mitenkään erityisesti palkittu muuten kuin positiivisella huomiolla. Siitä jäi ihan hyvä fiilis.

   Lainaa

  34. Kilokalori 17.2.2022 8:25
   Tulos: +113 (117 ääntä)
   Aika todennäköisesti Anetten lapsi saa teini-iässä jonkunlaisen "en kestä mun vanhempia"-kriisin ja hakee amikseen. Kun hänelle on koko lapsuuden ajan hoettu, miten paljon se ahdistaisi vanhempia. Pari tällaista tapausta oli omissa koulukavereissa. Vanhemmat oli niiiiin akateemisia ja hienot talot missä ei saanut kaverit kyläillä - ja lopulta se teini dokasi ja poltti röökiä koko yläasteen ajan.

   Lainaa

  35. Kutsuttu haltija 17.2.2022 8:35
   Tulos: +5 (47 ääntä)
   Tahraton öykkäri: Hyi kuinka ällötti tuo persvakosuklaa. Anette jäi minun ahdistuksen aiheuttajissani kirkkaasti kakkoseksi näissä mokissa.
   Pakara ja persvako ei nyt ihan sama asia kuitenkaan ole. Oli tuo minustakin ällöttävä juttu eikä tulisi mieleenkään syödä kenenkään pakaraan takertunutta suklaata jonka päällä on istuttu, mutta ei se nyt sitä sen persvaosta silti sentään kaivanut.

   Lainaa

  36. Jahas jahas 17.2.2022 8:38
   Tulos: +59 (63 ääntä)
   Anetesta tulee vahvasti mieleen tämä "Apua, vauvani ei jumppaa" tapaus.

   Lainaa

  37. Tulos: -19 (25 ääntä)
   Maarit, uskopuhetta mutta paskon.

   Lainaa

  38. Kappaswaan 17.2.2022 8:57
   Tulos: +14 (22 ääntä)
   Maarit vissiin lukenut Fingerporia kun sieltä ton stoorinsa napannut

   Lainaa

  39. Huippuälykäs herne 17.2.2022 8:57
   Tulos: +76 (86 ääntä)
   "Jollain tapaa kokisin epäonnistuneeni vanhempana." Anette, olet jo epäonnistunut ihmisenä.

   Lainaa

  40. Estävä hampurilainen 17.2.2022 9:18
   Tulos: -98 (120 ääntä)
   Asiallista pohdintaa Anetelta. Ei siinä ole mitään vikaa, että haluaa lapsensa lukioon eikä ammattikouluun. Hän vielä korosti, ettei hänellä ole mitään ammattikoulua vastaan. Alapeukut tulee 3.. 2.. 1..

   Lainaa

  41. Lasiton hanhi 17.2.2022 9:25
   Tulos: +100 (106 ääntä)
   Mua aina koulussa suretti ne lapset, jotka oli pettyneitä siihen että tai kasin tai ysin, kun vanhemmat kuitenkin kysyvät, että miksi tuli niin huono numero. Itelle se kasi tai ysi kotona olisi aiheuttanut riemunkiljahduksia. Anette, tai kuka tahansa, joka ajattelee samalla tavalla, älkää pistäkö sitä omaa egoa lapsenne edelle. Sillä ei ole mitään väliä mitä muut miettii sinusta vanhempana verrattuna siihen miten lapsesi kärsii siitä, että joutuu elämään sinun egosi vuoksi.

   Lainaa

  42. Kuorimaton marsu 17.2.2022 9:27
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   niin, ei se maailma pyörisi jos kaikki olisivat vain toimitusjohtajia ja filosofian maistereita.

   Lainaa

  43. Kofeiiniton tiikeri 17.2.2022 9:42
   Tulos: +57 (85 ääntä)
   Jännästi älykkäimmät mun tuntemat ihmiset (osa ihan Mensan testaamia) ovat olleet niitä, joita ei kiinnosta uraputket ja sosiaalinen asema. Ennemminkin pysyvät mahdollisimman kaukana ns. oravanpyörähommista, yhteiskunnan laitamilla. Lähes kuka vain tampio voi halutessaan korkeakouluttautua koska vanhemmat käskee/muu olisi noloa/se on hienompaa, mutta älykkyyden kanssa noilla asioilla ei ole juuri tekemistä.

   Lainaa

  44. Korkeahko persoona 17.2.2022 9:44
   Tulos: +68 (68 ääntä)
   Meillä hammaskeiju toi karkin, mikä kieltämättä on vähän outoa

   Lainaa

  45. Koditon muovipussi 17.2.2022 9:49
   Tulos: +74 (78 ääntä)
   Lapsensa käyttäminen egonsa jatkeena on hyvin tyypillistä käytöstä narsistiselle vanhemmalle, eikä tuollainen asetelma kyllä valitettavasti lupaa ainakaan helppoa elämää lapselle joutuessaan täyttämään äitinsä mahdottomia vaatimuksia. Näillä suuruuskuvitelmissa elävillä ihmisillä on usein myös aika vaatimattomat lähtökohdat vaikka toisin väittävätkin. He yrittävät sitä kaikin keinoin kuitenkin peitellä näyttelemällä olevansa kovan luokan akateemikkoja ja tuomalla liioitellusti omaa sivistyneisyyttään ja paremmuuttaan esille. Oma lapsi sopii tällaiseen tarkoitukseen oikein hyvin, mutta koska vanhemman tarkoitus on luoda itsestään se kiiltokuva muita varten, ei lapsen omat intressit ole tuossa vinksahtaneessa asetelmassa koskaan ensisijaisia.

   Lainaa

  46. Tulos: +2 (16 ääntä)
   Toi persikkasuklaa on taas näitä hullunveikeitä sattumuksia jotka "tapahtuu" aina säännöllisin väliajoin.

   Lainaa

  47. Terävä unikeko 17.2.2022 9:59
   Tulos: +18 (50 ääntä)
   Mammutti: Jos Anette on kerran niin mahdottoman älykäs, niin koittaispa suunnitella semmosen yhteiskunnan, jossa "amisvätyksiä" ei oo. Jäisi kadut auraamatta, roskat viemättä ja kaupoista loppuis ruoka. Siinä voi sitte amishenkisyyttä herätellä.
   Todennäköisemmin kuin älykäs hän on kokoomuslainen.

   Lainaa

  48. Puoliavoin sammakko 17.2.2022 10:00
   Tulos: +63 (71 ääntä)
   Autio myyrä: Miksi toi alin on täällä? Mun mielestä ihan oikea huoli asiallisesti kerrottuna.
   Se on ihan oikea huoli, jos lapsen ainoa tarkoitus on saada vanhemmat näyttämään menestyneiltä ja fiksuilta.

   Lainaa

  49. Tulos: +42 (44 ääntä)
   Autio myyrä: Miksi toi alin on täällä? Mun mielestä ihan oikea huoli asiallisesti kerrottuna.
   Kuinka pahasti omat vanhempasi pettyivät sinuun?

   Lainaa

  50. Paljas viikinki 17.2.2022 10:29
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   Honottava huuhkaja: Asiallisesti kerrottuna, oikea huoli? Äiti pelkää, että lapsella tulee olemaan oppimisvaikeuksia, jolloin _äitiä ei otettaisi ehkä enää edes tosissaan_ ja se olisi _äidin itsetunnolle kova kolaus_. Kuvottavaa. Ymmärrän, että oppimisvaikeudet ja muut haasteet voivat pelottaa kiusaamisen sekä lapsen [...]
   Tästä tuli mieleen, että Anetella on kyllä lähtökohtaisesti huono itsetunto, jos siihen tuollaisesta tulee kolhu. Ellei sitten ole väsynyt trolli, mitä epäilen vahvasti.
   Ja mitä vikaa pelkän amiksen käymisessä? Monet Mensan jäsenet esimerkiksi ovat "vain" ammattikoulun käyneitä. Kaikkia älykkäitä ei kiinnosta akateeminen ura.

   Lainaa

  51. Iäkäs pähkinä 17.2.2022 10:55
   Tulos: +37 (43 ääntä)
   Jösses, luulin, että Pokka pitää on draamaa, mut se onkin dokkari Anetten elämästä.

   Lainaa

  52. Tunnustamaton ahven 17.2.2022 11:02
   Tulos: +64 (70 ääntä)
   Estävä hampurilainen: Asiallista pohdintaa Anetelta. Ei siinä ole mitään vikaa, että haluaa lapsensa lukioon eikä ammattikouluun. Hän vielä korosti, ettei hänellä ole mitään ammattikoulua vastaan. Alapeukut tulee 3.. 2.. 1..
   Sulta meni näköjään ohi se, että Anette selvästi pitää lastaan itsensä jatkeena ja  oman erinomaisuutensa näyttökappaleena.

   Lainaa

  53. Kyvykäs kyyhky 17.2.2022 11:03
   Tulos: +125 (127 ääntä)
   Pistää vihaksi tuo ajattelumalli, missä 2-vuotiaalle lapselle on jo asetettu ehdot miten hänen tulee elämänsä elää ja millainen hänestä on tultava. Itse olin kympin oppilas läpi koko peruskoulun ja sen pari kertaa kun sain kokeesta arvosanaksi 8+, sain rangaistukseksi arestia tai viikkorahaa vähennettiin. Minusta piti tulla eläinlääkäri ja kaikki taiteeseen liittyvät harrastukseni olivat "lapsellista hömpötystä". Kun menin lukioon, opintomenestys jatkui tasan siihen päivään saakka että täytin 18 ja vanhempien oikeus kytätä arvosanoja Vilmasta päättyi. Aloin lintsata ja juhlia, lopulta lensin ulos lukiosta. Koin hirveää syyllisyyttä ja tuntui kuin olisin pettänyt vanhempieni lisäksi itseni, mutta menin töihin muutamaksi vuodeksi ja päädyin monen mutkan kautta opiskelemaan taidetta. Nykyään teen myös eläinten parissa vapaaehtoistyötä. Vaikka teen nyt sitä mitä rakastan, kamppailen silti masennuksen ja ahdistuksen kanssa enkä koe hyödyntäväni "täyttä potentiaaliani". Nämä kummittelemaan jääneet myrkylliset ajatusmallit johtuvat juuri noista älyttömistä odotuksista mitä lasten niskaan kasataan jo alakouluiässä. Kuunnelkaa lapsianne ja tukekaa heitä

   Lainaa

  54. Kyvykäs kyyhky 17.2.2022 11:04
   Tulos: +84 (84 ääntä)
   Hups, viestin lopusta jäi uupumaan että "tukekaa heitä, vaikka oma visionne heidän tulevaisuudestaan ei kohtaisikaan lapsen toiveiden kanssa"

   Lainaa

  55. Upouuni pöllö 17.2.2022 11:17
   Tulos: +45 (53 ääntä)
   Autio myyrä: Miksi toi alin on täällä? Mun mielestä ihan oikea huoli asiallisesti kerrottuna.
   No kertoohan se hänen omasta älystään jotain, kun mieltää älykkyyden kulkevan käsi kädessä koulutuksen kanssa. 
   Ihmiset saavat tehdä ihan omia valintoja omien mieltymystensä mukaisesti, olla vaikka käymättä kouluja vaikka älliä piisaisi.  Älykkäällä ihmisellä voi lisäksi olla muita hankaluuksia elämässään. Sosiaaliset taidot voivat olla hukassa, ja mitä vain. Eikä se korreloi älyn kanssa lainkaan.

   Lainaa

  56. Tulos: +61 (65 ääntä)
   Jonkin verran olen kohdannut työssäni syömishäiriöisiä nuoria, jotka ovat nimenomaan menestyneestä/varakkaasta/akateemisesta perheestä ja nuoret itse ovat suorittajia, L:n paperit kirjoittaneita ylioppilaita, jotka vaativat itseltään hyvin paljon. Tuttavallani on mielenterveysongelmia ja hän on ollut huumeriippuvainen. Hän itse on sanonut ongelmansa juurisyynä olleen varakkaiden ja menestyvien vanhempiensa suunnalta tulleet vaatimukset olla itsekin akateeminen ja menestynyt. Tulipahan vaan mieleen...

   Lainaa

  57. Jäätynyt sakaali 17.2.2022 11:23
   Tulos: +48 (52 ääntä)
   Tyhmä: Anette voisi käyttää omaa älykyttään siihen, että pohtisi, miten äidin huoli lapsen kasvamisesta heijastuu lapsen kasvuun, varsinkin spyykkiseen kasvuun. Anetella itsellään taitaa olla juuri sillä saralla itsellään enemmänkin petrattavaa.
   Juuri tällaisten Anettejen takia on paljon stressaantuneita lapsia joiden pitää suorittaa vanhempia takia. Yleensä se ei pääty hyvin ja heistä tulee pettymyksiä vanhempiensa silmissä. Antaa lapsien olla lapsia ja kasvaa omassa tahdissa omaan elämään, EI VANHEMPIEN ELÄMÄÄN.

   Lainaa

  58. Parraton kalkkuna 17.2.2022 11:25
   Tulos: +69 (73 ääntä)
   Kaikkein koomisinta ja samalla surullisinta tuossa Aneten tilanteessa on se, että jos edes murto-osa tuosta hänen aseenteestaan välittyy pojalle, tulee pojasta aivan satavarmasti täysin uupunut ylisuorittaja/stressaaja/en kelpaa kenellekkään- henkilö. Eikö vanhemman tärkeimpiä tehtäviä ole tukea lastaan mitä hän päättääkin tehdä elämässä? Jos poika haluaa automekaanikoksi ja alusta asti elämässä on läsnä se henki että amikset ovat vätyksiä ja epäonnistuneita elämässä niin voi kuvitella kaikki millainen pojan itsetunto tulee olemaan.

   Lainaa

  59. Laho norppa 17.2.2022 11:26
   Tulos: +17 (25 ääntä)
   Taitaa Anette olla siellä äo-skaalan toisessa päässä..

   Lainaa

  60. Tulos: +64 (68 ääntä)
   Ai että mä vihaan tollasia anetteja jotka hankkii lapsia siinä luulossa että heistä tulee itsen täydellisiä, kauniita, älykkäitä jatkeita. Ikään kuin klooni itsestä, mikä tietysti tarkoittaa täydellistä virheettömyyttä ja itsen kanssa identtistä arvomaailmaa yms yms. Pelaa Simsiä synnyttämisen sijaan jos tää on se syy miksi lapsia hankit.

   Lainaa

  61. Tulos: +4 (38 ääntä)
   Miksi lapsille pitää valehsella kaiken maailman joulupukeista ja hammaskeijuista? En tiedä miten paljon tuota kusetusta minun lapsuudessa harrastettiin, mutta tiedin jo kolmevuotiaana joulupukin olevan satua. Sitä aikaisemmista jouluista en osaa sanoa. Hammaskeijuista ja muista satuolennoista en muista että niitä olisi käsitelty koskaan minään muuna kuin satuina. Kaikesta tästä huolimatta minusta tuli suhteellisen epänormaali ihminen...eiku..nyt mä ymmärrän.

   Lainaa

  62. Jurpo greippi 17.2.2022 11:44
   Tulos: +71 (73 ääntä)
   Väistämätön sitruuna: Toivon että lapsestani tulee mieluummin amiksen käynyt työssäkäyvä aikuinen kuin akateeminen työtön.
   Itse toivon, että lapsellani on mielekästä tekemistä elämässään riippumatta siitä, mikä työmarkkinatilanne on.

   Lainaa

  63. Tulos: +40 (40 ääntä)
   Mä mietin, et mitäköhän käy, jos Anetten lapsiei haluakkaan akateemista uraa? Kaikkihan ei ees haluu mihinkään yliopistoon.

   Lainaa

  64. Ontto maksamato 17.2.2022 11:58
   Tulos: +48 (50 ääntä)
   Anettella ei ole mitään amista vastaan, kunhan vain hänen lapsensa ei koskaan opiskele siellä. Lapsestahan voisi tulla vaikka lähihoitaja, laitoshuoltaja, kokki, LVI-asentaja, autonasentaja, kuorma-auton kuljettaja, tai jokin muu vastaava turhanpäiväinen vätys. Arvostus nk. "duunari"ammatteja kohtaan on hänellä selvästi korkealla.

   Lainaa

  65. Tulos: +26 (28 ääntä)
   Hartain toiveeni on että lapsestani tulee akateeminen vätys kuten Anettenkin lapsista.

   Lainaa

  66. Kivetön katkarapu 17.2.2022 12:21
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Hieno yleistys, että amiksen käynyt on vätys.

   Lainaa

  67. Tulos: +50 (52 ääntä)
   Käy hieman sääliksi Aneten lasta, koska hänelle asetetaan tuolla lailla paineita, että ollaan pettyneitä, jos valitsee korkean koulutuksen sijaan mieleisen ammatin amiksen käymällä. Se on rankkaa, jos vanhemmat vähättelee sitä ammattipolkua minkä valitsee. Kokemusta on. Ja viisas voi hyvinkin olla myös, vaikka kävisikin amiksen.

   Lainaa

  68. Pulska mehiläinen 17.2.2022 12:29
   Tulos: +44 (46 ääntä)
   Tanja: Mä mietin, et mitäköhän käy, jos Anetten lapsiei haluakkaan akateemista uraa? Kaikkihan ei ees haluu mihinkään yliopistoon.
   Pahimmillaan mitätöintiä, vähättelyä, suosimista, epäreilun ja epäjohdonmukaisen kilpailuasetelman luomista muihin lapsiin/nuoriin, rahallisella tuella nuoren kiristämistä, piikittelyä ja syyllistämistä siitä miten lapsi pilasi vanhempiensa maineen ja elämän, itsetunnon murtamista, hylkäämistä ja ihan muuta sellaista koko elämän kestävää tavanomaista ja leppoisaa arkipäiväistä henkistä väkivaltaa, mitä nuori sitten ehkä joskus keski-iän paikkeilla uskaltaa mennä purkamaan terapeutille, kun viimein tajuaa ettei se ollut hänen oma syynsä.

   Lainaa

  69. Neuvoihin kyllästynyt simpanssi 17.2.2022 12:41
   Tulos: +50 (54 ääntä)
   Ontto maksamato: Anettella ei ole mitään amista vastaan, kunhan vain hänen lapsensa ei koskaan opiskele siellä. Lapsestahan voisi tulla vaikka lähihoitaja, laitoshuoltaja, kokki, LVI-asentaja, autonasentaja, kuorma-auton kuljettaja, tai jokin muu vastaava turhanpäiväinen vätys. Arvostus nk. "duunari"ammatteja kohtaan on hänellä selvästi korkealla.
   Koska oikeastihan tässä on kyse yhteiskuntaluokista, jota yritetään naamioida älykkyysasiaksi. Anetelle on tottakai täysin ok, että alempi väki käy amiksia, mutta hänen perheensä on parempaa väkeä, jolle moinen ei sovi. Pitää jonkun kuitenkin heillekin hyödylliset roskaduunit tehdä, se on alemman yhteiskuntaluokan rooli! Ei oteta huomioon sitä, että amiksistakin voi päästä oikeasti hyväpalkkaisiin ja siisteihin töihin, onnistuupa siinä osa ilman koulutuksiakin, koska osaavat asiansa, ja sivistystä voi hankkia ilman korkeakouluja. Yliopistokoulutus taas ei takaa enää hyvää työtä. Urapolkuja on monenlaisia, mutta yhteiskuntaluokkauskovaiset ovat kangistuneet menneisyyteen.

   Lainaa

  70. Ontuva pelikaani 17.2.2022 12:45
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Tunnistamaton hedelmä: Mua ei haittaisi jos lapsi käy amiksen. Olen itsekin käynyt amiksen ja tässä sitä insinööritittelillä tehdään töitä 😁 Musta olisi kamalaa, jos lapsi ei ymmärtäisi helposti matematiikka tai ei tykkäisi lukea. Siis toki on ehdottomasti kamalampiakin asioita, mutta olisi niin vaikeaa tuntea [...]
   Kyllä aattelen, että se yhteenkuuluvuus tulee ihan monesta muusta asiasta kuin siitä onko samoja kiinnostuksen kohteita. 
   Mutta olenkin kyllä kolmen ihanan yksilön ja persoonan äiti.

   Lainaa

  71. Ontuva pelikaani 17.2.2022 12:49
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Korkeahko persoona: Meillä hammaskeiju toi karkin, mikä kieltämättä on vähän outoa
   Tavallaan loogista, koska se hammaskeijuhan kerää niitä hampaita.
   Tiedä sitten mitä varten.

   Lainaa

  72. Honottava huuhkaja 17.2.2022 13:08
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   Estävä hampurilainen: Asiallista pohdintaa Anetelta. Ei siinä ole mitään vikaa, että haluaa lapsensa lukioon eikä ammattikouluun. Hän vielä korosti, ettei hänellä ole mitään ammattikoulua vastaan. Alapeukut tulee 3.. 2.. 1..
   Totta kai hänellä on jotain ammattikoulua vastaan, sisälukutaito sen varsin selkeästi kertoo. Hän pitää ammattikoulua alempiarvoisena, sopimattomana paikkana hänen komealle ja älykkäällä lapselleen. 
   Eikä hän mistään lukiosta tuossa puhu, vaan akateemisuudesta eli korkeakoulusta. 
   Siinä on myös paljon vikaa, että vanhempi on asettanut tuollaiset valtavat ja täysin tarpeettomat paineet lapselleen. 

   Lainaa

  73. Muoviin hukkuva vihannes 17.2.2022 13:13
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Kivetön katkarapu: Hieno yleistys, että amiksen käynyt on vätys.
   Ja akateemisesti menestyvä oli automaattisesti myös komea.

   Lainaa

  74. Liitoutunut alpakka 17.2.2022 13:21
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Surettaa ne tulevat mielenterveysongelmat lapsilla joiden vanhemmat eivät ikinä ole ymmärtäneet että he ovat olemassa lapsiaan varten, eivät lapset vanhempiaan. Ajatellaan että kun minä nyt olen sinut tähän maailmaan saattanut, niin vähin mitä voit tehdä on se että toimit juuri niin kuin minä haluan. Käytännössä orjuutetaan lapsi omille ideologeille ja toiveille. Jää ymmärtämättä se että jokainen meistä on yksilö ja jokaisella on se oma polkunsa. Ei ole mitään väärää siinä että toivotaan lapselle parasta, mutta sen pitäisi lähteä siitä lapsen hyvinvoinnista, ei mistään "muttakun minua ahdistaa miten muut tuomitsevat minut jos minun lapseni ei mene yliopistoon ja lue itseään siihen ammattiin mihin minä hänet haluan". Se ei ole SINUN elämäsi.

   Lainaa

  75. Näkökyvytön myyrä 17.2.2022 13:23
   Tulos: +46 (46 ääntä)
   Aneten tekstistä tuli mieleen se vanha Feissarimoka, jossa äiti oli huolissaan, kun hänen alle kouluikäinen lapsensa ei ole kiinnostunut liikunnasta vaikka molemmilla vanhemmilla on fitnesstausta. Halusi vielä, että se normaalipainoinen ipana pudottaisi pari kiloa ettei siitä vain tule mitään "laiskaa pullaposkea" kun vanhemmat ovat kuitenkin vahvasti liikuntahenkisiä.

   Lainaa

  76. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Sääliksi käy Aneten lasta :( Minun pahin pelkoni on, että paineistan omat lapseni omilla unelmillani ja he eivät siten tule tehneeksi asioita jotka oikeasti tekevät heidät onnelliseksi.

   Lainaa

  77. Reseptivapaa dinosaurus 17.2.2022 14:45
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   Minulla oli aikoinaan läheinen ystävä, jonka äiti oli samaa maata, kuin Anette. Kaveri oli eläinrakas ja haaveili eläintenhoitajan työstä ja omasta maatilasta, mutta lähti kuitenkin isoon kaupunkiin lukemaan lakia, kuten äitinsä oli aina odottanut. Ampui itsensä opintojensa viimeisenä vuonna. Aina sitä ihmetellään, että "Miksi hyvän perheen lapsi..." No miksiköhän?

   Lainaa

  78. Sukkahousuton ankka 17.2.2022 14:45
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Autio myyrä: Miksi toi alin on täällä? Mun mielestä ihan oikea huoli asiallisesti kerrottuna.
   Ja taas kannattaa miettiä vähän kontekstia. 
   Jos kysytään mikä on kamalinta, mitä lapselle voisi sattua, niin keskivertoälykkyyden pelkääminen kuulostaa hyvin absurdilta.

   Lainaa

  79. Sukkahousuton ankka 17.2.2022 14:47
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   Muoviin hukkuva vihannes: Ja akateemisesti menestyvä oli automaattisesti myös komea.
   Minä korkeakoulusta valmistunut ja pian tutkimuskeskuksessa työskentelevä "akateemikko" näytän variksen perseeltä.  Eli en kelpaisi Anetelle.

   Lainaa

  80. Tulos: -1 (7 ääntä)
   Pulska mehiläinen: Pahimmillaan mitätöintiä, vähättelyä, suosimista, epäreilun ja epäjohdonmukaisen kilpailuasetelman luomista muihin lapsiin/nuoriin, rahallisella tuella nuoren kiristämistä, piikittelyä ja syyllistämistä siitä miten lapsi pilasi vanhempiensa maineen ja elämän, itsetunnon murtamista, hylkäämistä ja [...]
   Kuulostaa ihanalta.....😬😬😬😬😬
   Surettaa toi lapsen puolesta. Mietin myös, et ei kai älykkyys periydy? 

   Lainaa

  81. Tulos: +23 (25 ääntä)
   Tuo Anettehan vaikuttaa täysmulkulta

   Lainaa

  82. Puolimakea alpakka 17.2.2022 15:15
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Harhaton tiikeri: Minun äitini oli oman aikansa Anette. Monen monta haavetta nitistettiin heti alkutekijöihinsä kun ei ollut tarpeeksi "hienoa" tai arvostettua, ja pitkään hukkasin elämääni yrittämällä väkisin lukea alaa, joka ei kiinnostanut pätkääkään. Onneksi lopulta kasvoin siitä yli ja sisäistin, ettei minun [...]
   Ihan, kuin itse olisin tämän kirjoittanut.

   Lainaa

  83. Tulos: +39 (39 ääntä)
   Mitähän mieltä Anette olisi siitä, että lapsi olisikin 30-vuotiaana kaunis muilla tavoin menestynyt nainen? Ei lupaa hyvää elämää lapselle jos on elämä noin suunniteltu etukäteen. Oma äitini ei ole akateemista taustaa, mutta silti omasta mielestään "parempaa väkeä" kun muutti pääkaupunkiseudulle asumaan. Jostain kumman syystä en puhu enää henkilölle joka uratoiveisiini vastasi "Insinööri?? Enhän mä kehtaa kellekään sanoa että susta tulee insinööri!" ja koulun ollessa kehä kolmosen ulkopuolella "sähän puhut lehmää sitten ku tuut takasin sieltä". Puhumattakaan niistä muista suorituspaineista joita sain elämäni aikana. Kokemuksesta voin sanoa, että ei vaikuta hyvin lapsen itsetuntoon. Johtaa vielä kaiken lisäksi helposti huonoihin ihmissuhteisiin kun tekee kaiken miellyyttääkseen sitä toista, ja käsitys omasta arvosta on aivan olematon.

   Lainaa

  84. Tulos: +29 (29 ääntä)
   Kulmakarvaton lokki: Anette on hirmu älykäs mutta silti ei edes ymmärrä kysymystä. "Pahin pelkosi jota sinulla ei ollut". 😊 No, typohan tuo tietty on.
   Luehan itse se kysymys pariin kertaan uudestaan. "Pahin pelkosi jota sinulla ei ollut ENNEN KUIN sait lapsia."

   Lainaa

  85. Itseasiassa 17.2.2022 16:23
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Kilokalori: Aika todennäköisesti Anetten lapsi saa teini-iässä jonkunlaisen "en kestä mun vanhempia"-kriisin ja hakee amikseen. Kun hänelle on koko lapsuuden ajan hoettu, miten paljon se ahdistaisi vanhempia. Pari tällaista tapausta oli omissa koulukavereissa. Vanhemmat oli niiiiin akateemisia ja hienot talot [...]
   Mäkin tiedän tällaisia tapauksia. Yhden perheessä oltiin kunnolla urheilullisia ja kaikkien piti pukeutua aina urheiluvaatteisiin. Oltiin lähinnä tuulipuvuissa, verkkareissa ja lenkkareissa, kunnes teini halusikin irtaantua tästä ja äiti joutui käärmeissään viemään H&Mään ostamaan muotivaatteita. En kyllä ymmärrä mikä idea siinä jatkuvissa uheiluvaatteiden pidossa oli, aivan kun aina pitäisi olla valmis maratonille.

   Lainaa

  86. Itseasiassa 17.2.2022 16:29
   Tulos: -9 (13 ääntä)
   Kofeiiniton tiikeri: Jännästi älykkäimmät mun tuntemat ihmiset (osa ihan Mensan testaamia) ovat olleet niitä, joita ei kiinnosta uraputket ja sosiaalinen asema. Ennemminkin pysyvät mahdollisimman kaukana ns. oravanpyörähommista, yhteiskunnan laitamilla. Lähes kuka vain tampio voi halutessaan korkeakouluttautua koska [...]
   Mensan jäsenissäkin vaihtelee. On niitä, jotka ovat onnellisia päästessään sinne a elämä jatkuu. Ja sitten niitä, jotka osaavat hyödyntää älykkyyttään ja päätyvät hyvin korkealle. Tällainen älykkyyden hyödyntäjä on esim. Tom Laine, joka pitää sosiaalisen median koulutuksia.

   Lainaa

  87. Keittiötön kurkku 17.2.2022 16:38
   Tulos: -17 (29 ääntä)
   Kofeiiniton tiikeri: Jännästi älykkäimmät mun tuntemat ihmiset (osa ihan Mensan testaamia) ovat olleet niitä, joita ei kiinnosta uraputket ja sosiaalinen asema. Ennemminkin pysyvät mahdollisimman kaukana ns. oravanpyörähommista, yhteiskunnan laitamilla. Lähes kuka vain tampio voi halutessaan korkeakouluttautua koska [...]
   Jos tuo tarina sua lohduttaa, niin anna mennä vaan.🙈

   Lainaa

  88. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Minkälainen älyn jättiläinen syö jonkun peffassa pyörineen suklaakonvehdin??!!

   Lainaa

  89. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 17.2.2022 17:26
   Tulos: +26 (30 ääntä)
   Anette vaikuttaa malliesimerkiltä ihmisestä, joka on älykäs sillä tavalla kuin akateeminen koulumaailma sitä mittaa, mutta järki ja viisaus loistavat poissaolollaan.

   Lainaa

  90. Luepa uudestaan 17.2.2022 17:38
   Tulos: 0 (10 ääntä)
   Kuolematon muovipussi: Ei ole erityisen älykästä syödä konvehteja kenenkään persvaosta.
   Eihän se persvaossa ollut

   Lainaa

  91. Vaivaton sohvaperuna 17.2.2022 17:40
   Tulos: +37 (37 ääntä)
   Kiitos universumi, ettet antanut minulle ketään "anettea" äidiksi. T: kaksi amista kesken jättänyt pitkäaikaistyötön vätys

   Lainaa

  92. Tulos: +23 (27 ääntä)
   Kyllä tämä amis alkaa velttoilla, kun saa 40 täyteen. Sitten on aika myydä perustettu ja laajennettu yritys eteenpäin. Tai keskittyä itse vain johto tehtäviin. Pahus kun en ymmärtänyt keskittyä akateemiseen koulutukseen, kun piti vätystellä töissä nuorena. Ihmisen tulee seurata intohimojaan huomioiden luontaiset lahjansa. Toisilla koulutus auttaa eteenpäin ja joillekkin (kuten itselleni) se on vain ajan hukkaa. En tiedä kaikkea kaikesta, mutta tiedän tarpeeksi alastani ja luonteeni/persoonani sopii siihen.

   Lainaa

  93. Parantumaton ihminen 17.2.2022 17:54
   Tulos: +23 (23 ääntä)
   Paljonkokan Aneten äo todella on, ja mistä nettitestistä hän on tuloksensa saanut? 🤔

   Lainaa

  94. Parantumaton ihminen 17.2.2022 18:09
   Tulos: +41 (43 ääntä)
   Lasiton hanhi: Mua aina koulussa suretti ne lapset, jotka oli pettyneitä siihen että tai kasin tai ysin, kun vanhemmat kuitenkin kysyvät, että miksi tuli niin huono numero. Itelle se kasi tai ysi kotona olisi aiheuttanut riemunkiljahduksia. Anette, tai kuka tahansa, joka ajattelee samalla tavalla, älkää pistäkö [...]
   Jep. Mä en uskaltanut edes viedä kasia näytille, sillä siitä olisi seurannut ties mitä ikävää. Huutamista, haukkumista, aresti, kivojen asioiden poisottamista rangaistuksena. Kokeet piti näyttää vanhemmille, joskus taisin väärentää nimikirjoituksen kasin kokeeseen. Kävin sitten salaa uusimassa ja näytin sen uusitun kympin vanhemmille... lopputulos? Oikis dropout. Ei kiinnosta vittu pätkääkään. Kolmekymppisenä niin paha burnout-pää, että en tiedä ihan oikeasti kuntoudunko koskaan kunnolla takaisin työelämään. Mutta mitä mä edes tekisin, en ainakaan juristin hommia 🤢
   Anette on sairas, hakeutuisi hoitoon ennen kuin pilaa lapsensa elämän. Silloin olisi murheet vähän eri luokkaa kuin amiksen käyminen.

   Lainaa

  95. Tuota pikaa jyrsijä 17.2.2022 18:34
   Tulos: +23 (29 ääntä)
   Vähän kyllä epäilyttää Anette. Akateemisten ihmisten ei tarvitse tuoda esille akateemisuuttaan, se on asia, jota pidetään itsestään selvänä. Vähän saman tyylisesti kuin Helsinkiin muuttaneet ”hesalaiset”, jotka pitävät itseään parempina kuin muut, mutta joiden länkytykselle stadilaiset hymistelee..

   Lainaa

  96. Ruostumaton piimä 17.2.2022 18:40
   Tulos: +15 (23 ääntä)
   Siis hyi hemmetti tuo mamma joka söi sohvan vakoon tippuneen ja sieltä lapsen persposkeen päätyneen suklaakonvehdin!?!?🤢 Ja sitten vielä jakoi asian netissä kuin minkäkin hupaisan arkipäivän sattumuksen.

   Lainaa

  97. Kofeiiniton tiikeri 17.2.2022 18:46
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Keittiötön kurkku: Jos tuo tarina sua lohduttaa, niin anna mennä vaan.🙈
   Mä oon maisteri, mutta mensalainen mieheni on amis. 😁

   Lainaa

  98. Ylväs gorilla 17.2.2022 18:58
   Tulos: +31 (35 ääntä)
   Toivottavasti Anette päätyy lukemaan nämä kommentit. Jos hyvällä tuurilla vaikka onnistuisi ymmärtämään, millaista vahinkoa lapselle aiheuttaa. Kenelläkään ei ole missään olosuhteissa oikeutta kaataa kenenkään toisen kannettavaksi omia unelmiaan. Onneksi tämä kommenttipalsta on jo vuosia pitänyt toivoa yllä, että ihmiskunta ehkä vielä joskus muuttuu parempaan suuntaan.

   Lainaa

  99. Räväkkä kirsikka 17.2.2022 18:59
   Tulos: -12 (28 ääntä)
   Kannattaa tehdä useampi lapsi, jotta edes joku pärjää elämässä.

   Lainaa

  100. Tulos: -19 (31 ääntä)
   Kyllä tässä on taas esimerkki siitä, kuinka äiti synnyttää lapsen lisäksi aivonsa ulos.

   Lainaa

  101. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Peruuttamaton riikinkukko: Mullakin hampaat vaihtui markka-aikaan, mutta oli silti helppo vastata, kun ei meillä siitä mitenkään erityisesti palkittu muuten kuin positiivisella huomiolla. Siitä jäi ihan hyvä fiilis.
   Juu, ja ihmettelenkin kuinka helkatisti sitä rahaa sinne tyynyn alle sullotaan... "muutaman kaks euroa", "euron tai enemmän"?? Minä sain tyyliin markan, max 5. Yhden markan arvo 90-luvulla oli n. 25 senttiä :D
   Enkä siis omien lapsienikaan hampaista ole 50 senttiä tai euroa enempää antanut keijun laittaa.

   Lainaa

  102. Tukintolvana 17.2.2022 21:53
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Meillä ei ollut hammaskeijua. Hampaan irrotessa se heitettiin uunin pankolle, josta kotitonttu nouti ne omiin tarpeisiinsa. Palkkaa ei saatu, koska palkka oli se että saatiin pitää kotitonttu tyytyväisenä ja hän piti talon kunnossa.

   Lainaa

  103. Kulahtanut Pilli 17.2.2022 22:00
   Tulos: -35 (41 ääntä)
   Mammutti: Jos Anette on kerran niin mahdottoman älykäs, niin koittaispa suunnitella semmosen yhteiskunnan, jossa "amisvätyksiä" ei oo. Jäisi kadut auraamatta, roskat viemättä ja kaupoista loppuis ruoka. Siinä voi sitte amishenkisyyttä herätellä.
   Ei se mitään tollasta väittänyt, vaan ilmaisi että jos omasta lapsesta tulisi amis niin olisi pettynyt. Täysin ymmärrettävää. Meillä kaikilla on omat tasomme ja ihmiset ovat eri suorituksiin tyytyväisiä kohdillaan.

   Lainaa

  104. Tulos: +18 (24 ääntä)
   Mä oon kyllä jokaisen kouluja käyneen uranaisen unelmapoika. Oon opiskellut viittä eri alaa, en oo valmistunut mistään peruskoulun jälkeen, ja kaiken päälle oon eläkkeellä alle 30-vuotiaana, koska mielenterveysongelmat. 👍 PLUS oon lisääntymiskyvytön, eli kunniaa suvulle ei tule sieltäkään.

   Lainaa

  105. Semmonen robotti 18.2.2022 5:06
   Tulos: +3 (9 ääntä)
   Tyhmä: Anette voisi käyttää omaa älykyttään siihen, että pohtisi, miten äidin huoli lapsen kasvamisesta heijastuu lapsen kasvuun, varsinkin spyykkiseen kasvuun. Anetella itsellään taitaa olla juuri sillä saralla itsellään enemmänkin petrattavaa.
   Spyykkiseen😂😂😂

   Lainaa

  106. jukkapalmu 18.2.2022 8:55
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Mulla on viisi lasta joista kolme on elossa. Siinä vähän perspektiiviä tollaseen ihme märinään ja siihen että hirvittää jos lapsi menee ammattikouluun.

   Lainaa

  107. Pehmeä jänis 18.2.2022 10:21
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Tyhmä: Anette voisi käyttää omaa älykyttään siihen, että pohtisi, miten äidin huoli lapsen kasvamisesta heijastuu lapsen kasvuun, varsinkin spyykkiseen kasvuun. Anetella itsellään taitaa olla juuri sillä saralla itsellään enemmänkin petrattavaa.
   Henkilöiden joiden tarvii sanoa olevansa "Korkean aön" omaavia, harvemmin on niitä

   Lainaa

  108. Puuton alpakka 18.2.2022 10:38
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Sukkahousuton ankka: Ja taas kannattaa miettiä vähän kontekstia.  Jos kysytään mikä on kamalinta, mitä lapselle voisi sattua, niin keskivertoälykkyyden pelkääminen kuulostaa hyvin absurdilta.
   Mutta kun ei kysytty, mikä on kamalinta, mitä lapselle voi tapahtua. Kysyttiin, MIKÄ ON PAHIN PELKO, MITÄ EI OLE OLLUT. Ehkä hänellä on kaikki normaalit pelot jo ollut ja tuollainen epälooginen on tullut mieleen, kun ne pahemmat eivät ole toteutuneet.
   Itse en osaisi vastata tuollaiseen kysymykseen mitään. 

   Lainaa

  109. Muoviin hukkuva vihannes 18.2.2022 12:13
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Puuton alpakka: Mutta kun ei kysytty, mikä on kamalinta, mitä lapselle voi tapahtua. Kysyttiin, MIKÄ ON PAHIN PELKO, MITÄ EI OLE OLLUT. Ehkä hänellä on kaikki normaalit pelot jo ollut ja tuollainen epälooginen on tullut mieleen, kun ne pahemmat eivät ole toteutuneet. Itse en osaisi vastata tuollaiseen kysymykseen mitään. 
   Siis kysymys oli yksinkertaistettuna: "Mitä aloit pelätä, kun sait lapsen?"
   Ei kai kukaan pelkää esim. oman lapsensa kuolemaa, jos omia lapsia ei edes ole? ("…pelko, jota ei ollut ENNEN KUIN sait lapsia")

   Lainaa

  110. Kopiseva maksamato 18.2.2022 14:43
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Jesme1: Minulle kerrottiin jo lapsena että joulupukki on ampunut itsensä ja hammaskeiju dokas ittesä hengiltä :D
   Tuliko susta sitten myös tampio amisvätys?

   Lainaa

  111. Nuutunut kivi 18.2.2022 15:42
   Tulos: -9 (19 ääntä)
   Estävä hampurilainen: Asiallista pohdintaa Anetelta. Ei siinä ole mitään vikaa, että haluaa lapsensa lukioon eikä ammattikouluun. Hän vielä korosti, ettei hänellä ole mitään ammattikoulua vastaan. Alapeukut tulee 3.. 2.. 1..
   Minulla ei ole mitään ammattikoulua vastaan, MUTTA minun lapseni ei mene amikseen.

   Lainaa

  112. Raksu jänis 18.2.2022 15:55
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Älykkyys ja hyvät arvosanat koulussa, eivät oikein korreloi. Idiotismi ei onneksi periinny.

   Lainaa

  113. Raksu jänis 18.2.2022 15:58
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Honottava huuhkaja: Ymmärsin täydellisesti kyllä, mitä Anette ajaa takaa. Hän tarkoittaa täsmälleen sitä samaa, mitä oma virheettömän akateeminen, hienostunut ja sivistynyt lähisukunikin tarkoitti aikoinaan, kommentoidessaan oppimisvaikeuksiani ja sinne ah niin matala-arvoiseen ammattikouluun hakiessani. Ne [...]
   Eikä kannatakaan, tuollaisia tyyppejä ei elämässä kaipaa.

   Lainaa

  114. Puuton alpakka 18.2.2022 16:37
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Muoviin hukkuva vihannes: Siis kysymys oli yksinkertaistettuna: "Mitä aloit pelätä, kun sait lapsen?" Ei kai kukaan pelkää esim. oman lapsensa kuolemaa, jos omia lapsia ei edes ole? ("…pelko, jota ei ollut ENNEN KUIN sait lapsia")
   Ai. Mä luulin, että kaikki pelkäävät raskausaikana ja jo raskautta harkitessaan monenlaisia skenaarioita, mitä lapselle voi tapahtua ja käydä. Jotkut eivät näiden takia takia uskalla edes lisääntyä. Itse pelkäsin nimenomaan lapsen kuolemaa siitä asti, kun ajatus lasten hankkimisesta tuli mieleen vakavasti. Sen sijaan lapset ovat tehneet monia typeryyksiä, joita en etukäteen osannut pelätä. 
   Mutta voit olla oikeassa. Kysymys on niin outo, että ehkä minä en vain ymmärrä sitä.

   Lainaa

  115. Nuutunut kivi 18.2.2022 16:39
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Tukintolvana: Meillä ei ollut hammaskeijua. Hampaan irrotessa se heitettiin uunin pankolle, josta kotitonttu nouti ne omiin tarpeisiinsa. Palkkaa ei saatu, koska palkka oli se että saatiin pitää kotitonttu tyytyväisenä ja hän piti talon kunnossa.
   Paikkaskohan se omaa purukalustoaan niillä?

   Lainaa

  116. Nuutunut kivi 18.2.2022 16:43
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Kulahtanut Pilli: Ei se mitään tollasta väittänyt, vaan ilmaisi että jos omasta lapsesta tulisi amis niin olisi pettynyt. Täysin ymmärrettävää. Meillä kaikilla on omat tasomme ja ihmiset ovat eri suorituksiin tyytyväisiä kohdillaan.
   Jokaisella on joo oma tasonsa, mihin haluaa yltää. Se että määrittä sen tason toiselle / toisen puolesta, on väärin.

   Lainaa

  117. Nuutunut kivi 18.2.2022 16:44
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Jennillä ja Lauralla on ihanan innovatiiviset ideat. Tykkään!

   Lainaa

  118. Etumerkitön hiiri 18.2.2022 18:15
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Anette hyvä, et sinä nyt kovin älykkäältä vaikuta. Yleensä äidit pelkäävät että lapsi sortuu päihteisiin, lahjoihin tai huonoihin ihmissuhteisiin. Tai että tulee se vakava sairaus tai onnettomuus. En tunne ketään (akateemistakaan) vanhempaa joka pelkää että lapsi valmistuu amiksesta. Etenkin kun jokainen tietää että amiksesta voi jatkaa opintoja lähes siitä missä lukiostakin.

   Lainaa

  119. Etumerkitön hiiri 18.2.2022 18:16
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Siis lahkoihin :D

   Lainaa

  120. Tulos: -7 (17 ääntä)
   Nuutunut kivi: Jokaisella on joo oma tasonsa, mihin haluaa yltää. Se että määrittä sen tason toiselle / toisen puolesta, on väärin.
   Vitut amis on "eri tasolla" kuin yliopisto. Se on erilaista osaamista mutta "taso"??? Paskat, jos sä tykkäät, se on top-tasolla.

   Lainaa

  121. Tulos: +28 (30 ääntä)
   Koska oppimisvaikeus on tottakai sama asia kuin tyhmyys. Hienoa Anette, hienoa. Onkohan oma ADHD-diagnoosi sitten virhe kun pääsin korkeakouluun sisään treenaamatta, oikeasti hyvillä pisteillä? Koska eihän tämmöinen oppimisvaikeuksinen idiootti voi olla akateemisesti lahjakas. O.o

   Lainaa

  122. Tulos: -35 (39 ääntä)
   Huomaa hyvin, että viime kädessä älykkäitä ihmisiä ei oikeastaan arvosteta millään lailla. Tai itseasiassa tuohan on hyvä testi: jos ymmärsit mitä Anette ajoi takaa olet älykäs ihminen, jos aloit heti haukkumaan häntä tai koit tekstin jotenkin negatiivisena, olet tyhmä.

   Lainaa

  123. Tulos: -14 (14 ääntä)
   Mammutti: Jos Anette on kerran niin mahdottoman älykäs, niin koittaispa suunnitella semmosen yhteiskunnan, jossa "amisvätyksiä" ei oo. Jäisi kadut auraamatta, roskat viemättä ja kaupoista loppuis ruoka. Siinä voi sitte amishenkisyyttä herätellä.
   Ei sellaista maailmaa ole, koska älykkyyttä, sosiaalisia taitoja ja kunnianhimoa ei ole jaettu tasan🤣

   Lainaa

  124. Tulos: -32 (38 ääntä)
   Ja ei, Anette ei haukkunut amiksen käyneitä vätyksiksi tai arvostellut amiksen käyneitä ihmisiä huonoiksi. Jos ajattelet niin, niin sun täytyy kyllä oikeasti alkaa panostaa luetun ymmärtämiseen enemmän.

   Lainaa

  125. Tulos: +10 (14 ääntä)
   Jesme1: Minulle kerrottiin jo lapsena että joulupukki on ampunut itsensä ja hammaskeiju dokas ittesä hengiltä :D
   Ui juma miten hauska

   Lainaa

  126. Innostunut Sonni 19.2.2022 9:21
   Tulos: -10 (12 ääntä)
   Inkerin ja näiden sankareiden ainoa moka oli lisääntyä. Jos lapselle opetetaan pienestä pitäen valheita mitä lapsesta kasvaa? Tohon lisääntymiseen pitäs kyllä käydä joku kurssi ennen kun sen saa tehdä, että idiootit ei kasvata lisää idiootteja.

   Lainaa

  127. Innostunut Sonni 19.2.2022 9:29
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Mammutti: Jos Anette on kerran niin mahdottoman älykäs, niin koittaispa suunnitella semmosen yhteiskunnan, jossa "amisvätyksiä" ei oo. Jäisi kadut auraamatta, roskat viemättä ja kaupoista loppuis ruoka. Siinä voi sitte amishenkisyyttä herätellä.
   Jos Anette olis jotenkin fiksu, ei hän miettisi tällaisia asioita ja jos miettisi, ei niitä julkisesti jakaisi. ÄO on juttujen perusteella ainakin normaalia alhaisempi ja mitä ihmeen flexaus aihe se on et "oon muita. fiksumpi" kun jo ulosannista näkee, että et ole.

   Lainaa

  128. Tulos: +27 (29 ääntä)
   Olento: Huomaa hyvin, että viime kädessä älykkäitä ihmisiä ei oikeastaan arvosteta millään lailla. Tai itseasiassa tuohan on hyvä testi: jos ymmärsit mitä Anette ajoi takaa olet älykäs ihminen, jos aloit heti haukkumaan häntä tai koit tekstin jotenkin negatiivisena, olet tyhmä.
   Älykkäitä ihmisiä arvostetaan kyllä. Mutta jos kuvittelee esimerkiksi oppimisvaikeuksien tarkoittavan, että joku on "tyhmä" tai "tampio", ei ole kovin viisas. Lisäksi ihminen voi olla vaikka miten akateemisesti älykäs ja silti epämiellyttävä. Jos häneltä nimittäin puuttuu tunnetaitoja.
   Korkeakouluopintoja voi arvostaa, ja silti ymmärtää, etteivät ammattikoulun käyneet ole "vätyksiä". Kärjistykset ja stereotypiat ovat aivan turhia.
   Tässäkään tekstissä ei oikeasti tullut esiin mitään tietoa varsinaisesti älykkyydestä, vaan pelkästään 2-vuotiaalle asetetuista valtavista paineista. Missään vaiheessa ei puhuttu lapsen onnellisuudesta tai toiveista. Pelkästään vanhemman häpeästä.
   Lapsi on ihminen, ei vanhemman jatke.
   T: "Tyhmä" kasvatustieteiden maisteri

   Lainaa

  129. Kädet irti Ukrainasta 19.2.2022 17:48
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   Aatteeton piikkisika: Mietin tuota galluppia. Kuinka nuorta porukka täällä onkaan. Mun hampaat irtos markka-aikaan.
   Eikä tullut hammaskeiju tulikin Iiro Viinanen?

   Lainaa

  130. Paljas viikinki 20.2.2022 9:56
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Olento: Ja ei, Anette ei haukkunut amiksen käyneitä vätyksiksi tai arvostellut amiksen käyneitä ihmisiä huonoiksi. Jos ajattelet niin, niin sun täytyy kyllä oikeasti alkaa panostaa luetun ymmärtämiseen enemmän.
   Anette liitti amikseen häpeän ja sanan "vätys", joten kyllä hän arvotti amiksen käyneet muita huonommiksi. Ehkä sinun pitäisi panostaa siihen luetun ymmärtämiseen.

   Lainaa

  131. Tulos: -4 (8 ääntä)
   Olen aina luullut että hammaskeiju on sellainen, että pimeällä kujalla lyö legot kurkkuun ja pihistää kukkaron. Näin olen lapsillekin opettanut.

   Lainaa

  132. ÄO isompi kuin 92%:lla 22.2.2022 20:50
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Perkele, amiksen käyny raksaukko ja tyytyväinen mitä teen.

   Lainaa

  133. Ujosteleva raataja 23.2.2022 15:49
   Tulos: +8 (8 ääntä)
   Autio myyrä: Miksi toi alin on täällä? Mun mielestä ihan oikea huoli asiallisesti kerrottuna.
   Luulisi, että tärkeämpää olisi oman lapsen terveys ja saisi elää onnellisen lapsuuden ja aikuisuuden!

   Lainaa

  134. Nuutunut kivi 23.2.2022 20:26
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Mirjami: Olen aina luullut että hammaskeiju on sellainen, että pimeällä kujalla lyö legot kurkkuun ja pihistää kukkaron. Näin olen lapsillekin opettanut.
   Lego jalan alla on paha. Legot kurkussa on varmaan tosi paha.

   Lainaa

  135. Keljuilematon seepra 24.2.2022 6:29
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Minä itte: Koska oppimisvaikeus on tottakai sama asia kuin tyhmyys. Hienoa Anette, hienoa. Onkohan oma ADHD-diagnoosi sitten virhe kun pääsin korkeakouluun sisään treenaamatta, oikeasti hyvillä pisteillä? Koska eihän tämmöinen oppimisvaikeuksinen idiootti voi olla akateemisesti lahjakas. O.o
   Oikeastaan pikemminkin päinvastoin, sillä Mensassa on enemmän oppimishäiriöisiä kuin väestössä keskimäärin.

   Lainaa

  136. Julma herne 24.2.2022 8:56
   Tulos: -5 (5 ääntä)
   Paljas viikinki: Anette liitti amikseen häpeän ja sanan "vätys", joten kyllä hän arvotti amiksen käyneet muita huonommiksi. Ehkä sinun pitäisi panostaa siihen luetun ymmärtämiseen.
   Minä ymmärsin tuon niin, että jos lapsesta tulee vätys, hän käy (korkeintaan) amiksen, eikä niin, että kaikki amiksen käyneet ovat vätyksiä.

   Lainaa

  137. Vanhentumaton kirahvi 24.2.2022 18:25
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Siis miksi tuo söi sen konvehdin tuolta lapsen perseestä? Jotain rajaa

   Lainaa

  138. Tulos: +3 (3 ääntä)
   Mammutti: Jos Anette on kerran niin mahdottoman älykäs, niin koittaispa suunnitella semmosen yhteiskunnan, jossa "amisvätyksiä" ei oo. Jäisi kadut auraamatta, roskat viemättä ja kaupoista loppuis ruoka. Siinä voi sitte amishenkisyyttä herätellä.
   Kyllä siellä kaupassa on jengiä maisterinpapereidenkin kanssa. Ei se duuni mitä rahasta tekee aina vastaa koulutusta.

   Lainaa

  139. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Akateemiset elitistisuvakit voisi heittää uuniin.

   Lainaa

  140. Tulos: -3 (5 ääntä)
   Tai ehkä vielä paremmin akateemiset elitistivajakit

   Lainaa

  141. Tulos: +1 (1 ääni)
   Sääliksi käy Anetten lapsia. Ja muita hänen kaltaisiaan. Monella normaalin tunne-elämän omaavalla ihmisellä pahin pelko on lapsen kuolema tai vaikea sairaus joka estää elämästä omaa elämäänsä.

   Lainaa

  142. Anonymous 5.3.2022 9:21
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Hävettäisi olla Anetten vanhempi. Miettisin mitä on mennyt pieleen, kun en osannut opettaa empatiaa ja käytöstapoja. Ai kauhee mitä kommentteja hänellä. T:Menestynyt aikuisena, mutta lapsena luokan hitain amis. Äo 149

   Lainaa

  143. Ruodoton ilonpilaaja 5.3.2022 11:06
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Breaking Amis -finland

   Lainaa

  144. Mahtaileva lammas 7.3.2022 22:38
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Mammutti: Jos Anette on kerran niin mahdottoman älykäs, niin koittaispa suunnitella semmosen yhteiskunnan, jossa "amisvätyksiä" ei oo. Jäisi kadut auraamatta, roskat viemättä ja kaupoista loppuis ruoka. Siinä voi sitte amishenkisyyttä herätellä.
   Sitten jää kuitenkin vielä paha mieli, koska putkimies tienaa enemmän.

   Lainaa

  145. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Alushousuton öykkäri: No kaikkee sitä.. kyllä minusta omaa lasta ei hävetä, vaikka olisikin amiksen käynyt juntti. Onneksi itsellä on äitini, joka kannustanut aina eteenpäin. Terveisin opinnot kesken jättänyt entinen narkomaani.
   Itsek

   Lainaa

  146. Rehellinen aikuinen 14.3.2022 9:37
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Prööt: Mun äitini ilmoitti, että mun sänkyni alla on niin paljon pölyä, että keiju on ilmoittanut jättävänsä kolikot äidin sängyn alle. Aika järkevää toimintaa keijulta.
   Itse ilmoitin lapselleni, että hammaskeiju on satua kuten joulupukkikin. Lapsi kyllä odottaa ihan samalla tavalla joulupukkia kun tietää sen tuovan lahjoja ja ei enään odota koska hampaita putoaa, että saa kolikoita. En tajua miksi lapsille syötetään pienestä pitäen ihme satuja.

   Lainaa

  147. Tulos: -5 (5 ääntä)
   Olento: Huomaa hyvin, että viime kädessä älykkäitä ihmisiä ei oikeastaan arvosteta millään lailla. Tai itseasiassa tuohan on hyvä testi: jos ymmärsit mitä Anette ajoi takaa olet älykäs ihminen, jos aloit heti haukkumaan häntä tai koit tekstin jotenkin negatiivisena, olet tyhmä.
   Nimenomaan.

   Lainaa

  148. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Paljas viikinki: Kaikkia älykkäitä ei kiinnosta akateeminen ura.
   Case in point, ÄO 135 ja olen opiskelemassa kirjastonhoitajaksi (kirjastovirkailija olenkin jo). Ennemmin teen työtä mistä nautin kuin jotain yliopiston käyneen maisterin tutkijanhommia.

   Lainaa

  149. Tulos: +1 (1 ääni)
   Niin tai sitten Inkeri kävisi nostamassa vaikka 20euroa ja ostaisi jotain pientä et saisi rikki.mut ei pitää lapselta varastaa .

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: amis, ammattikoulu, hammaskeiju, lapset, oppishäiriö, pelko, raha, suklaa, vajaa, vanhemmat, viisas, älykkyys, älykkyysosamäärä, älykäs, äo