Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Puskaradio suhisee, osa 11

Tietääkö kukaan, onko kaverini murhattu?
Suurenna näkymä
Puskaradio suhisee, osa 11

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 22 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Kilokalori 8.2.2022 0:47
   Tulos: +405 (421 ääntä)
   Joku päivä Jarmo vielä keksii, mitä lumilapiolla on tarkoitus tehdä silloin, kun omasta pihasta ei pääse lumen takia pois.

   Lainaa

  2. Vaikeudeton patsas 8.2.2022 0:51
   Tulos: +150 (154 ääntä)
   Juu, harmi!

   Lainaa

  3. Tulos: +460 (462 ääntä)
   Kaikki sympatiat hätäkeskuksen päivystäjille kun kaiken mailman Jarmot soittelee sinne lumitöistä

   Lainaa

  4. Uusiutuva kärpänen 8.2.2022 5:15
   Tulos: +127 (147 ääntä)
   Ohovau: Kaikki sympatiat hätäkeskuksen päivystäjille kun kaiken mailman Jarmot soittelee sinne lumitöistä
   Toisaalta, jos isompi tienpätkä alkaa olla täysin ajamattomassa kunnossa voi hätätilanteessa avun perillesaaminen estyä.

   Lainaa

  5. Paheksuttava hanki 8.2.2022 6:48
   Tulos: +189 (197 ääntä)
   Jarmolle tiedoksi, että kola voi tarkoittaa muutakin kuin sitä mustaa juomaa.

   Lainaa

  6. Koherentti ankka 8.2.2022 7:55
   Tulos: +200 (200 ääntä)
   Jarmo on melkoinen idiootti kun soittelee 112 tuosta syystä, mutta auraamaton alue voi olla vaikka kilometrejä pitkä tie, ei pelkkä liittymä pihaan. Parikin sataa metriä on aika monen tunnin urakka kolan ja lumilapion kanssa, etenkin jos lunta on niin paljon että auto ei tosiaan siinä liiku.

   Lainaa

  7. Itseasiassa 8.2.2022 8:15
   Tulos: +79 (85 ääntä)
   Kilokalori: Joku päivä Jarmo vielä keksii, mitä lumilapiolla on tarkoitus tehdä silloin, kun omasta pihasta ei pääse lumen takia pois.
   Sana tuli mieleen, ei maininnut että esim. naapureilla olisi ongelmaa tai mitään tiestä. Näitä löytyy paljon, jotka kuvittelevat kunnan aurausalueen ulottuvan omille kotiportaille asti vaikka se olisi 15 metriä tiestä. Jarmo on muutenkin hukassa, koska  on aika erikoista jos Lahden kokoisessa kaupungissa ei ole aurauspäivystystä.
   Hätäkeskuksessa on jatkuvasti säästetty, eli vähennetty porukkaa, ja päivystäjät ovat todella ylityöllistettyjä, joten kiva kun sinne jarmot soittavat, kun ei itseä kiinnosta oman pihan huolto. 

   Lainaa

  8. Itseasiassa 8.2.2022 8:20
   Tulos: +82 (88 ääntä)
   Siljalle ja vastaaville pitäisi järjestää jotain päivätoimintaa, jotta saisivat sisältöä elämään. Taannoin meidän kaupungissa tapahtui joku surma, sen jälkeen kuulin että yksi etäisesti tuttu tyyppi oli soitellut ympäri kyliä ihan vain udellakseen mitä oli tapahtunut. Siis omien kaveriensa jälkeen puoli tutuille joiden kanssa ei muuten ole tekemisissä ja kysynyt suoraan mitä siellä on tapahtunut. Tämä henkilö ei siis liittynyt itse tähä kuolemantapaukseen milläänlailla, mutta nähtävästi kaikilla ei ole omaa elämää.

   Lainaa

  9. Kavokki satuhahmo 8.2.2022 8:27
   Tulos: +64 (84 ääntä)
   Jarmosta oikein säteilee sellainen "No enhän nyt MINÄ henkilökohtaisesti ala mitään lumia auraamaan!" -ajattelutapa. Ennemmin soitetaan vaikka hätäkeskukseen tästä hirvittävästä hengenvaarasta kuin aherretaan vartti parkkipaikalla.

   Lainaa

  10. Koherentti ankka 8.2.2022 9:18
   Tulos: +72 (100 ääntä)
   En nyt tiiä miksi mun kommentti ei näemmä tule läpi, mutta vaikka Jarmo onkin melkoinen pöljä soitellessaan häkeen auraamattomasta tiestä, kommentoijienkin rajallinen käsityskyky paistaa kauas. Missään ei lue, että kyse olisi 15 metrin matkasta. Jo 150 metriäkin on aika pitkä matka lapioida/kolata käsin ihan vaan jalkaisin kuljettavaa reittiä, saati autolla. Ja aivan yhtä hyvin matka saattaa olla 1500 metriä. Tai on lyhyempi tienpätkä, mutta jokin todella jyrkkä mäki, jonka päällä on asutusta. Itsekin joskus jouduttiin puskaradiossa huutelemaan, että kenenhän vastuulle kuuluu tämän tien auraaminen, kun mäen alla odotteli jo puolenkymmentä autoa kotipihaan pääsyä ja joku oli valunut ojaankin kun veto ei riittänyt. Tällä hetkellä ei ole mäkeä, mutta semmoinen kilometri lähimmälle aina auratulle tielle on aika pitkä matka, ja sille asuinalueelle mahtuu useita satoja talouksia.

   Lainaa

  11. Olemassa oleva oppilas 8.2.2022 10:27
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   En kyllä väittäisi lapiovarasta laatutietoiseksi. Taloyhtiön puolesta on samanlainen lapio yhteiskäytössä ja on huonoin lumilapio sitten lasten leikkilapioiden. Lumi tarttuu kiinni lapioon, ei pure yhtään tiiviimmin pakkautuneeseen lumeen ja henkilökohtaisesti on liian pitkäkin. Se tuntuu myös yrittävän ajaa kaksoisvirkaa lumentyöntimenä, mutta tässä toimessa varren kulma jää varsin omituiseksi. Pliis varastakaa joku tuo niin saadaan parempi tilalle. Ihan mikä vain on parempi kuin tämä.

   Lainaa

  12. Sukkahousuton ankka 8.2.2022 10:52
   Tulos: +12 (30 ääntä)
   No siis jos auto jää oikeasti hankeen jumiin ja kaikki asutus on 100km päässä, niin kyllähän tässä tapauksessa asia kuuluu hätäkeskukselle. Itsehän kerran alaikäisenä suunnittelin hätäkeskukseen soittamista suunnilleen, kun nuorempana peruuntuikin kyyti kotia pakkasella ja erään leirin ovet olivat jo sulkeutuneet.

   Lainaa

  13. Itseasiassa 8.2.2022 10:53
   Tulos: +40 (42 ääntä)
   Koherentti ankka: En nyt tiiä miksi mun kommentti ei näemmä tule läpi, mutta vaikka Jarmo onkin melkoinen pöljä soitellessaan häkeen auraamattomasta tiestä, kommentoijienkin rajallinen käsityskyky paistaa kauas. Missään ei lue, että kyse olisi 15 metrin matkasta. Jo 150 metriäkin on aika pitkä matka lapioida/kolata [...]
   Jarmolla nyt ei selvinnyt mikä todella on auraamatta. Ja joskus olen aikoinaan itse joutunut juuri näiden "mun portaiden edessä on lunta" -tyyppien valituksiin vastaamaan. Siis ihmisten joiden todella ei tarvitsisi asua omakotitalossa, koska oman pihan hoito on joko laiskuuttaan tai huonokuntoisuuttaan ylivoimaista. Se on sitten toinen asia jos todella katu on auraamatta, mutta niiden valitusten osuus oli todella pieni elämäntapavalittajiin verrattuna.

   Lainaa

  14. Suojaisa kotieläin 8.2.2022 10:56
   Tulos: +24 (44 ääntä)
   Paheksuttava hanki: Jarmolle tiedoksi, että kola voi tarkoittaa muutakin kuin sitä mustaa juomaa.
   Joo, kokaiinia! Sen voimin jaksaa siivota lumet.

   Lainaa

  15. Kesytön harakka 8.2.2022 19:30
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   Koherentti ankka: En nyt tiiä miksi mun kommentti ei näemmä tule läpi, mutta vaikka Jarmo onkin melkoinen pöljä soitellessaan häkeen auraamattomasta tiestä, kommentoijienkin rajallinen käsityskyky paistaa kauas. Missään ei lue, että kyse olisi 15 metrin matkasta. Jo 150 metriäkin on aika pitkä matka lapioida/kolata [...]
   Periaatteessa samaa mieltä, mutta sääntö on, että pääväylät ja joukkoliikennetiet ensin, asutusten ympäriltä sitten. Jos lunta tulee lisää, palataan alkuun pääteille ja pihatiet jäävät odottamaan.

   Lainaa

  16. Koherentti ankka 8.2.2022 20:00
   Tulos: +6 (30 ääntä)
   Itseasiassa: Jarmolla nyt ei selvinnyt mikä todella on auraamatta. Ja joskus olen aikoinaan itse joutunut juuri näiden "mun portaiden edessä on lunta" -tyyppien valituksiin vastaamaan. Siis ihmisten joiden todella ei tarvitsisi asua omakotitalossa, koska oman pihan hoito on joko laiskuuttaan tai [...]
   Jotain viitettä voisi saada virkkeen osasta "vaimo ei pääse töistä kotiin". Siis kotiin, ei kotipihaan. Mikäli kyse olisi jostain kotipihan auraamattomuudesta, tuskin asia ilmaistaisiin näin, koska ei kukaan oo oikeesti niin tollo että jäis autoonsa kotipihan viereen kököttämään ja odottamaan, sattuisko aura tulemaan viiden minuutin vai viiden tunnin kuluttua.

   Lainaa

  17. Tulos: +13 (25 ääntä)
   Kavokki satuhahmo: Jarmosta oikein säteilee sellainen "No enhän nyt MINÄ henkilökohtaisesti ala mitään lumia auraamaan!" -ajattelutapa. Ennemmin soitetaan vaikka hätäkeskukseen tästä hirvittävästä hengenvaarasta kuin aherretaan vartti parkkipaikalla.
   Itselle jäi sellainen kuva että kyseessä olisi pitempi pätkä auraamatonta tietä, kun vaimokaan ei pääse töistä kotiin. Vaimo varmaan kahlaisi vaikka jalan pihatienpätkän jos vain se olisi tekemättä. Tällaisessa tilanteessa häkeen soitto ei välttämättä ole täysin surkea idea, koska tuskin tuolla kulkevat hälytysajoneuvotkaan. Tieliikennekeskus toki oikeampi paikka, mutta sinne osaa harva soittaa. Jos kyseessä on taajama jonka hoito on kunnan vastuulla, on auratulle pätkälle tuskin niin mahdotonta matkaa etteikö tuon kävelisi.
   Itse hankkisin nelivetoisen (mieluusti suv) auton mikäli asuisin paikassa jossa on riski että lunta kertyy reilusti ennenkuin aura saapuu.

   Lainaa

  18. Tulos: -11 (11 ääntä)
   Paheksuttava hanki: Jarmolle tiedoksi, että kola voi tarkoittaa muutakin kuin sitä mustaa juomaa.
   Miten kokaiinin nuuskaaminen auttaa tuossa tilanteessa?

   Lainaa

  19. Käsittelemätön pöllö 10.2.2022 16:01
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Matula: Miten kokaiinin nuuskaaminen auttaa tuossa tilanteessa?
   Kuulemma piristää. Ei kai sitä siksi käytetä että tulisi ankeampaa.

   Lainaa

  20. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Eikö Johanna tunnistanut miehensä jalanjälkiä lumessa? Meillä ainakin on halpaa huvia kytätä puolison liikkeitä (omalla pihalla, ei sen kauempana) juurikin jalanjälkien perusteella. "Ai se meni tänään talon toista laitaa töihin" XD Kerran sovittiin treffit vieraassa kaupungissa. Mentiin oikkasen ristiin, mut mieheni löysi mut jalanjälkiä seuraamalla.

   Lainaa

  21. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Veikkaisin, että toi aurauskeissi on sellainen, että pääväylältä on aurattu jumalaton kasa lunta pihatien eteen.

   Lainaa

  22. Tulos: -1 (1 ääni)
   Ohovau: Kaikki sympatiat hätäkeskuksen päivystäjille kun kaiken mailman Jarmot soittelee sinne lumitöistä
   Oma äiti soitti vahingossa 112:een kun ei saanut telkkarin kaukosäädintä toimimaan. Ei ollut edes vanha tai muistisairas, jotenkin vain epähuomiossa soitti täysin väärään numeroon.
   Hän nauraa vieläkin kyseiselle mokalle katketakseen aina kun se muistuu mieleen. Todennäköisesti saattaa olla hymy herkässä päivystäjälläkin kun joku kysyy "Mistä pitää painaa, mikään nappula ei toimi?".

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: 112, auraus, hätänumero, jalanjäljet, kaveri, laatutietoinen, lumi, lumilapio, murha, surma, varas, varastaa