Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Neulontavimma, osa 4

Neuloin villapaidan. Kirahville.
Neulontavimma, osa 4

Edellisestä osasta on jo neljä vuotta. Vieläkö muistat epämääräiset läiskät?

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 77 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: -506 (554 ääntä)
   Vai ei kirjasta saa jakaa ohjetta, uskonpuhetta mutta paskon

   Lainaa

  2. Tornipöllö 15.2.2022 0:28
   Tulos: +998 (1010 ääntä)
   Availlaanko Sadulle useinkin kauppojen ovia aukioloaikojen ulkopuolella, jos kerran pitää vallan häkeltymään ruveta jos joku ei tähän suostukaan?

   Lainaa

  3. Takiton greippi 15.2.2022 0:28
   Tulos: -103 (315 ääntä)
   Kintaat tehdään nahasta tai kankaasta, langasta tulee vain lapasia.

   Lainaa

  4. Kykenemätön peura 15.2.2022 0:38
   Tulos: +410 (416 ääntä)
   Hieno tuo kirahvin villapaita. Itse tahtoisin neuloa naapurin Jaguarin keulamerkille villapaidan. Mutta on kyllä törkeää, ettei kauppoihin pääse ostoksille milloin vain haluaa. Pitäisihän kaikkien pienten erikoisliikkeidenkin olla auki 24/7, jos Satu tarvitsee jotain elintärkeää.

   Lainaa

  5. Valittu mestari 15.2.2022 0:39
   Tulos: +117 (131 ääntä)
   Neuloosit tulilla.

   Lainaa

  6. Huippuälykäs herne 15.2.2022 0:43
   Tulos: +162 (170 ääntä)
   Entinen pomo varmaan ilahtuisi viestistä :) Ja käsitöistä.

   Lainaa

  7. Lämmin tomaatti 15.2.2022 0:55
   Tulos: +479 (485 ääntä)
   Sadulle ei tullut mieleen, että ennen avausta on pakollisia tehtäviä, esim kassan laskentaa, inventaariota yms, joita ei tehdä, kun asiakkaat ovat paikalla? Avasimme ravintolan viikonloppuisin klo 13 ja aina oli joku roikkumassa rivassa. Parhaimmat paukkasivat keittiön läpi takaovista, kun "teidän etuovi ei ole auki". Joo ei ole ei, meillä henkilökunta söi lounaan aina ennen avaamista ja samalla käytiin päivän asiat läpi...

   Lainaa

  8. Piparjuuri 15.2.2022 1:49
   Tulos: +114 (118 ääntä)
   Neulontavimmaiset ystävät on parhautta kun itsellä on peukalo keskellä kämmentä ❤️

   Lainaa

  9. Piiritetty kiivi 15.2.2022 2:20
   Tulos: +327 (353 ääntä)
   Satun toinen nimi on varmaan Karen. Mun on jotenkin megavaikea ymmärtää tollaisia ihmisiä, jotka vaan kulkee läpi elämänsä tollaisen ”Minulla on oikeus!” -mentaliteetin kanssa, samalla jotenkin täydellisen sokeina sille, että muut ihmiset ovat myös omia elämiään eläviä yksilöitä, eivätkä vaan jotain statisteja näiden Satujen elämäntarinassa. Mistä tällainen (ihan oikeasti apua – miksen keksi kunnollista suomennosta tälle, ai kauhee kun hävettää. Auttakaa ny joku.) ”entitlement” kumpuaa?

   Lainaa

  10. Hapero kettu 15.2.2022 2:49
   Tulos: +261 (269 ääntä)
   On kummallista, että lankapuhelinten ollessa historiaa yleensäkään oletetaan, että jos yrittäjä vastaa puhelimeen, on automaattisesti liikketilassa/myymälässä fyysisesti. Titityy on 24/7 toimiva verkkokauppa, joten olettaisin, että yrittäjä poimii/pakkaa aamusta tilaukset varastolta postiin/myymälään toimitettavaksi. En kylläkään tunne yritystä, mutta mieleeni piirtyy enemmin tällainen skenaario kuin Karenin olettama ”istumme aamupuurolla myymälässä, vaikka työvuoron alkuun on vielä kaksi tuntia”

   Lainaa

  11. Nätti kana 15.2.2022 4:07
   Tulos: +26 (58 ääntä)
   Hapero kettu: On kummallista, että lankapuhelinten ollessa historiaa yleensäkään oletetaan, että jos yrittäjä vastaa puhelimeen, on automaattisesti liikketilassa/myymälässä fyysisesti. Titityy on 24/7 toimiva verkkokauppa, joten olettaisin, että yrittäjä poimii/pakkaa aamusta tilaukset varastolta postiin/myymälään [...]
   Kyllä niillä on ihan tavallinen kivijalkaliikekin silti, jolla on aukioloajat ja myymälähenkilökunta. Itse oletin tilanteen menneen jotenkin niin, että Satu on soittanut ja kysynyt onko myymälässä juuri sillä hetkellä niitä puikkoja (eri asia kuin onko varastolla, joten asian tarkistaminen verkkokaupasta ei auta, se ei välttämättä kerro siitä onko niitä kivijalkaliikkeessä juuri sillä hetkellä vaikka verkkokaupasta tilattavissa olisikin), ja sen puhelun aikana käynyt ilmi että myyjä on juuri kaupalla. Siis tyyliin vaikkapa "minä olenkin juuri täällä kaupalla joten hetkinen, tarkistan". Jotenkin luulisi, ettei kukaan enää nykyään automaattisesti olettaisi puhelimeen vastaamisen tarkoittavan sitä että on fyysisesti myymälässä. Vielä tyhmempi juttu tietysti jos oletti.

   Lainaa

  12. Karkea albatrossi 15.2.2022 5:51
   Tulos: +205 (207 ääntä)
   Lämmin tomaatti: Sadulle ei tullut mieleen, että ennen avausta on pakollisia tehtäviä, esim kassan laskentaa, inventaariota yms, joita ei tehdä, kun asiakkaat ovat paikalla? Avasimme ravintolan viikonloppuisin klo 13 ja aina oli joku roikkumassa rivassa. Parhaimmat paukkasivat keittiön läpi takaovista, kun "teidän [...]
   Olin joskus ravintolassa töissä, jossa oli koko ulkoseinän kattavat ikkunat eli kadulta näki,oliko joku henkilökunnasta paikalla. Jos siis oli salin/kassan puolella. Kerta toisensa jälkeen joku koputteli ennen avaamista tai sulkemisajan jälkeen ikkunoihin,ja elehti haluavansa juotavaa/syötävää. Meillä kuitenkin oli aukioloaikojen ulkopuolella kädet täynnä muita hommia,niin pisti välillä ärsyttämään nämä "mut ku minä tarviin ja haluan palvelua nyt" -sankarit.

   Lainaa

  13. Talvehtiva viikinki 15.2.2022 6:01
   Tulos: +79 (91 ääntä)
   Nätti kana: Kyllä niillä on ihan tavallinen kivijalkaliikekin silti, jolla on aukioloajat ja myymälähenkilökunta. Itse oletin tilanteen menneen jotenkin niin, että Satu on soittanut ja kysynyt onko myymälässä juuri sillä hetkellä niitä puikkoja (eri asia kuin onko varastolla, joten asian tarkistaminen [...]
   Myymälässä se verkkokaupakin varasto usein on. Itsellä on  ihan lähellä kotia yksi  lankakauppa ja ei siellä asiakkaita koko ajan ole. Yrittäjä kerää tilauksia hiljaiseen aikaan. Mutta tietysti hän näkee varastotilanteen koneelta, oli missä tahansa ja  yrittäjä vastaa puhelimeen jos joku tekee tilauksen tai jollain muulla on liiketoimintaan liittyvää asiaa aukioloajan ulkopuolella ja voi vastata. Ei nykyään kukaan verkkokaupannpitäjä juokse varastolla fyysisesti. Oli verkkokaupan varasto erillinen tai ei, niin ei ole mitään järkeä siinä, etteikö molemmat tilanteet olisi koneella. 
   Miksi noihin lapasiin pitää olla ohje? Peuslapasetjan nuo on ja kaikki nyt värit voi valita ilman ohjetta, kun eihän tuo mikään monimutkainen kuvio ole. Peruslapasiin on ilmaisiakin ohjeita. 1. Kommentoijalle 1. tiedoksi  että neuleohjeet on tekijänoikeuslain suojan alaisia ja joka ikinen neuleryhmä kieltää maksullisten ohjeiden kopiomisen. 

   Lainaa

  14. Talvehtiva viikinki 15.2.2022 6:04
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   Korjaan vielä omaa viestiäni, siis tietysti varastolla pitää olla fyysisesti kun kerää tavarat, mutta tilanteen voi aina tarkistaa etänä koneelta.

   Lainaa

  15. Tulos: -121 (133 ääntä)
   Ei ehkä liity asiaan, mutta 60cm pyöröpuikko kuulostaa järjettömän isolta? Ehkä en ole täysin sisäistänyt niiden toimintalogiikkaa...

   Lainaa

  16. Jakoon laitettu mustikka 15.2.2022 6:40
   Tulos: +148 (152 ääntä)
   L.: Ei ehkä liity asiaan, mutta 60cm pyöröpuikko kuulostaa järjettömän isolta? Ehkä en ole täysin sisäistänyt niiden toimintalogiikkaa...
   No et ole joo sisäistänyt. Ihan passelin pituinen kun neuloo esim. paitaa.

   Lainaa

  17. Kaatuileva haltija 15.2.2022 6:42
   Tulos: +122 (124 ääntä)
   L.: Ei ehkä liity asiaan, mutta 60cm pyöröpuikko kuulostaa järjettömän isolta? Ehkä en ole täysin sisäistänyt niiden toimintalogiikkaa...
   Villapaidan tekemiseen tarvitaan 80cm pyöröpuikkojakin. Tarkoittaa siis puikkojen pituutta sen kaapelin kanssa, ei puikon paksuutta (jos joku tätäkin ihmetteli)

   Lainaa

  18. Mönjässä kierinyt tohtori 15.2.2022 6:57
   Tulos: +62 (64 ääntä)
   Kaatuileva haltija: Villapaidan tekemiseen tarvitaan 80cm pyöröpuikkojakin. Tarkoittaa siis puikkojen pituutta sen kaapelin kanssa, ei puikon paksuutta (jos joku tätäkin ihmetteli)
   Pyöröpuikoilla voi neuloa vaikka sukan vartta ja silloin pitää olla nimenomaan pitkät. Tekniikkaa kutsutaan looppaamiseksi, nettihaulla löytyy video-ohjeita siitä. Jotkut neulovat sillä useita sukan varsia samaan aikaan. Ei ole vaikeaa, kun sen ensin oppii ja itse en enää käytä muita kuin pyöröpuikkoja ihan vasta kärkikavennusten loppupäässä.

   Lainaa

  19. Mönjässä kierinyt tohtori 15.2.2022 7:02
   Tulos: +160 (164 ääntä)
   Joskus kauan sitten olin määräaikaisena valtion virastossa, parissakin eri paikassa samassa talossa. Ovet aukesivat automaattisesti tasan silloin kun aukioloajat alkoivat. Itse olin taustatöissä ja työaika oli liukuva, joten olin usein ennen aukioloaikaa paikalla. Asiakasjärjestelmiin minulla ei ollut tunnuksia, koska en niitä hoitanut. Yksikin oli kerran lasioven takana potkimassa jo puoli tuntia etuajassa että pitää aukaista kun siellä kerran ollaan, hahmot näki siitä läpi. Oli ehdottomasti kiellettyä aukaista ovia itse, koska ne toimivat sähkölukoilla. Itse mentiin aukioloaikojen ulkopuolella paikalle takaovista. Siellä aulassa oli kuitenkin tuoleja missä odottaa, mitä hyötyä kellekään on siitä, että joku toimistotantta, jota ei ole koulutettu asiakasjärjestelmiin, päästäisi heidät sisälle? Miksi ihmset ei ylipäätään ymmärrä, että varsinkin isoimmissa virastoissa on muitakin töissä kuin asiakaspalvelijoita? Olisin voinut olla vaikka siivooja, tosin itse nyt olin toimistossa, mutta tein niitä töitä, mitkä ei asiakkaille näy.

   Lainaa

  20. Tajuton siili 15.2.2022 7:03
   Tulos: -4 (16 ääntä)
   Ei neulooseja - ei huolia.

   Lainaa

  21. Tulos: +18 (36 ääntä)
   Heer Hank: Vai ei kirjasta saa jakaa ohjetta, uskonpuhetta mutta paskon
   Niin no, ohjeen sinänsä saisikin jakaa, tekijänoikeus ei suojaa tietoa, mutta ei esim kuvaa siitä kirjan sivusta. Eli jos tekee omat kuvat joissa samat ohjeet ilman mitään muuta ilmaisullista kopioimista, niin kyllä niin saa tehdä, se vaan on eri asia kuka niin tekee maksettuaan ensin kirjasta?

   Lainaa

  22. Tulos: +94 (96 ääntä)
   Kaatuileva haltija: Villapaidan tekemiseen tarvitaan 80cm pyöröpuikkojakin. Tarkoittaa siis puikkojen pituutta sen kaapelin kanssa, ei puikon paksuutta (jos joku tätäkin ihmetteli)
   Hyvä lisäys mut todella toivon ettei kukaan ajatellut puikkojen paksuuden olevan 60cm :D

   Lainaa

  23. Urbaani kuormaeläin 15.2.2022 7:32
   Tulos: +64 (66 ääntä)
   L.: Ei ehkä liity asiaan, mutta 60cm pyöröpuikko kuulostaa järjettömän isolta? Ehkä en ole täysin sisäistänyt niiden toimintalogiikkaa...
   60cm kertoo puikot yhdistävän kaapelin pituuden. 60cm on itseasiassa jopa lyhyen puoleinen pyöröpuikko, villapaitaa tehdään yleensä 80cm pyöröpuikolla ja itse kun teen tällä hetkellä villapaidan hihoja tuplalooppaustekniikalla, on mulla käytössä 120cm pyöröpuikko.
   Puikkojen paksuus on sit erikseen ja sehän valitaan käytettävän langan ja tehtävän työn perusteella. Itsekin aloitin hihojen resorit 4:n puikoilla, kun halusin miistä napakat ja resorin jälkeen vaihdoin 5:n puikot. Kaapelin pituus koko ajan 120cm.

   Lainaa

  24. Tulos: -93 (121 ääntä)
   En ymmärrä miksi tuo Virpin julkaisu on täällä. Kuvan omA-logosta näkee, että kyseessä on omA KOPPA -kirjojen (juuh, näin se kirjoitetaan tyyliteltynä) ja somesivujen Virpi, jolla on hivenen omalaatuinen tyyli. Tuo ei siis ole vahingossa kirahvin mitoille, vaan hän on sen sellaiseksi suunnitellut. On tehnyt myös mm. kokovartaloasun mänty-yökköselle – eli ötökälle. Tässä ei siis ole mokaa, vaan vain ✨taiteilija✨ vauhdissa.

   Lainaa

  25. Tulos: +88 (90 ääntä)
   Kykenemätön peura: Hieno tuo kirahvin villapaita. Itse tahtoisin neuloa naapurin Jaguarin keulamerkille villapaidan.
   Tee se, pliis.

   Lainaa

  26. Kannaton herkkuruoka 15.2.2022 8:11
   Tulos: +97 (99 ääntä)
   Piiritetty kiivi: Satun toinen nimi on varmaan Karen. Mun on jotenkin megavaikea ymmärtää tollaisia ihmisiä, jotka vaan kulkee läpi elämänsä tollaisen ”Minulla on oikeus!” -mentaliteetin kanssa, samalla jotenkin täydellisen sokeina sille, että muut ihmiset ovat myös omia elämiään eläviä yksilöitä, eivätkä vaan [...]
   Se on karua nähtävää kun tälläinen ihminen kohtaa tilanteen jossa ei on ei ja tarkoittaa häntäkin. Alahuulen putoaminen semmoiseksi pajatson kupiksi on sinänsä hilpeä näky.

   Lainaa

  27. Jakoon laitettu mustikka 15.2.2022 8:14
   Tulos: +47 (49 ääntä)
   Urbaani kuormaeläin: 60cm kertoo puikot yhdistävän kaapelin pituuden. 60cm on itseasiassa jopa lyhyen puoleinen pyöröpuikko, villapaitaa tehdään yleensä 80cm pyöröpuikolla ja itse kun teen tällä hetkellä villapaidan hihoja tuplalooppaustekniikalla, on mulla käytössä 120cm pyöröpuikko. Puikkojen paksuus on sit erikseen [...]
   Jos nyt saivarrellaan, niin pituus on puikkojen koko pituus (puikot+kaapeli), ei pelkän kaapelin. 60 cm voi toki olla kaapelin pituus, jos sinulla on puikot joihin voit vaihtaa erimittaisia kaapeleita.

   Lainaa

  28. Jakoon laitettu mustikka 15.2.2022 8:15
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Peeke: Hyvä lisäys mut todella toivon ettei kukaan ajatellut puikkojen paksuuden olevan 60cm :D
   Joskus Feissarimokien kommenttikenttä on itsessään feissarimoka :-D.

   Lainaa

  29. Kilokalori 15.2.2022 8:30
   Tulos: +92 (94 ääntä)
   Pieni lankakauppa saattaa myös vastata aamulla puhelimeen siksi, että puhelinnumero on yrittäjän oma puhelin. Se, että kännykkään vastaa, ei välttämättä tarkoita että henkilö on paikalla liikehuoneistossaan...

   Lainaa

  30. Poikkeava simpanssi 15.2.2022 8:43
   Tulos: +105 (107 ääntä)
   Lämmin tomaatti: Sadulle ei tullut mieleen, että ennen avausta on pakollisia tehtäviä, esim kassan laskentaa, inventaariota yms, joita ei tehdä, kun asiakkaat ovat paikalla? Avasimme ravintolan viikonloppuisin klo 13 ja aina oli joku roikkumassa rivassa. Parhaimmat paukkasivat keittiön läpi takaovista, kun "teidän [...]
   Lisäksi tietynlaisia sähköisiä kassajärjestelmiä ei saa edes auki ennen virallista aukioloaikaa. Turvallisuusjuttu. Entisessä työpaikassani kassajärjestelmään ei saanut edes tunnuksia syötettyä ennen klo 9.00, kun liike aukesi.

   Lainaa

  31. Tulos: +33 (43 ääntä)
   Kilokalori: Pieni lankakauppa saattaa myös vastata aamulla puhelimeen siksi, että puhelinnumero on yrittäjän oma puhelin. Se, että kännykkään vastaa, ei välttämättä tarkoita että henkilö on paikalla liikehuoneistossaan...
   Titityy tosin ei ole kovinkaan pieni 😁 liikevaihto 1,1 miljoonaa euroa (2020).

   Lainaa

  32. Tulos: +9 (63 ääntä)
   Tuo Virpi on taiteilija, hän ei mitenkään vahingossa neulonut kirahville sopivaa paitaa. On tehnyt paitoja vaikka mille eläimille ja öttiäisille.

   Lainaa

  33. Kykenemätön peura 15.2.2022 9:00
   Tulos: +38 (40 ääntä)
   tee se: Tee se, pliis.
   En tunne naapuria edes ulkonäöltä, kun näen vain autoa parkkipaikalla. Pitää varmaan itselle ostaa uusi auto, että voin neuloa kasan sesongin mukaisia asuja.

   Lainaa

  34. Parraton kalkkuna 15.2.2022 9:04
   Tulos: +126 (128 ääntä)
   Ai että Satu... Olin itse aiemmin pankissa töissä, jossa ovet avattiin klo 9. Lähes joka ikinen aamu (varsinkin ma ja eläkkeenmaksupäivinä) ikäihmihmiset olivat oven kahvassa kiinni rämpyttämässä ja koputtelemassa ikkunoita. Kun ovet sitten aukaistiin ja he pääsivät kassalle niin ihmeteltiin kovaan ääneen miksi ei voinut ovia avata vaikka sisällä selvästi ihmisiä oli ja ulkona paleli nyt teidän takia. He pitivät sitä kiusantekona ja oli kuin seinälle puhuisi kun selitimme aina että hälyt menevät päälle jos ovet aukaistaan ennen klo 9 ja kassat eivät ole edes auki jne jne jne. Hämmentävintä oli että monelle ihmiselle tämän joutui käymään joka ikinen eläkkeenmaksupäivä läpi, eivät vaan uskoneet

   Lainaa

  35. Turtunut pingviini 15.2.2022 10:10
   Tulos: +92 (94 ääntä)
   Piparjuuri: Neulontavimmaiset ystävät on parhautta kun itsellä on peukalo keskellä kämmentä ❤️
   Peukalon sijainti on syytä huomioida lapasia neuloessa.

   Lainaa

  36. Tulos: -20 (86 ääntä)
   Sanoja, joiden takia toivon että voisin aikamatkustaa kuristamaan sen keksijän jo kehtoonsa: neuloosi. Myös: kotoilu, jouluttaminen, halpuutus.

   Lainaa

  37. Lomaileva peura 15.2.2022 10:29
   Tulos: +92 (94 ääntä)
   On kyllä surkeaa asiakaspalvelua semmoinen jos ei pääse aukioloaikojen ulkopuolella tekemään ostoksia! Siellä se Satu seisoskelee myös lähikaupan oven takana koputtelemassa ikkunoihin vartin yli kuusi. Hänhän on niin tärkeä ihminen, siis Asiakas, että häntä kuuluisi palvella vaikka kolmelta aamulla!

   Lainaa

  38. Lunki peruna 15.2.2022 10:48
   Tulos: +64 (66 ääntä)
   Heer Hank: Vai ei kirjasta saa jakaa ohjetta, uskonpuhetta mutta paskon
   Omaan käyttöön voi ohjeen kopioida mutta ei yleiseen jakoon. Tekijänoikeuslaki löytyy finlexistä.

   Lainaa

  39. Hapan alpakka 15.2.2022 10:56
   Tulos: +33 (35 ääntä)
   Talvehtiva viikinki: Myymälässä se verkkokaupakin varasto usein on. Itsellä on  ihan lähellä kotia yksi  lankakauppa ja ei siellä asiakkaita koko ajan ole. Yrittäjä kerää tilauksia hiljaiseen aikaan. Mutta tietysti hän näkee varastotilanteen koneelta, oli missä tahansa ja  yrittäjä vastaa puhelimeen jos joku tekee [...]
   Osalle on hankalaa hahmottaa erilaisen peukalon tekoa ja siihen voi tarvita ohjetta 🤷 ei sen kummempaa. Noissa lapasissa on peukalo niin, että voi pitää kummassa kädessä vaan (eli lapasia voi oikeasti yhdistellä miten vaan, silloin kun ovat samaa kokoa).

   Lainaa

  40. Aaltoileva haltija 15.2.2022 11:03
   Tulos: +41 (45 ääntä)
   Pienyrittäjän pitää tietysti avata aikasemmin, menetkö vaatimaan samaa isoilta ketjuilta? Niinpä niin. Rasittavia nämä.

   Lainaa

  41. Aaltoileva haltija 15.2.2022 11:06
   Tulos: +1 (39 ääntä)
   FatVonD: Sanoja, joiden takia toivon että voisin aikamatkustaa kuristamaan sen keksijän jo kehtoonsa: neuloosi. Myös: kotoilu, jouluttaminen, halpuutus.
   Voimaantuminen.

   Lainaa

  42. Reseptivapaa dinosaurus 15.2.2022 11:10
   Tulos: +66 (68 ääntä)
   Satun kaltaiset minäminäminä-ihmiset pitäisi laittaa apukouluun opettelemaan käytöstapoja. Kaikki sympatiat ja voimia niille työntekijöille ja yrittäjille, jotka näiden Satujen kanssa joutuvat vastatusten!

   Lainaa

  43. Tulos: +1 (43 ääntä)
   Takiton greippi: Kintaat tehdään nahasta tai kankaasta, langasta tulee vain lapasia.
   Öö.. Mitä hittoa sä kuvittelet neuloksen olevan jos ei kangasta ja mistä kuvittelet kankaan olevan tehty jos ei langasta?

   Lainaa

  44. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Piparjuuri: Neulontavimmaiset ystävät on parhautta kun itsellä on peukalo keskellä kämmentä ❤️
   No varmasti, tuolla anatomialla voi olla vaikeeta löytää hanskoja kaupasta! *comedy drumroll* 🥁🥁.. Sori 😅
   Mutta voi, kyllä varmaan nyt tuolla myymälässä surevat kun ei Satu asioikaan heillä! (oikeesti, onko niin vaikee ymmärtää ettei kauppaa avata yhden ihmisen takia, muuten myyjät ei pääsis ikinä kotiin) 

   Lainaa

  45. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Urbaani kuormaeläin: 60cm kertoo puikot yhdistävän kaapelin pituuden. 60cm on itseasiassa jopa lyhyen puoleinen pyöröpuikko, villapaitaa tehdään yleensä 80cm pyöröpuikolla ja itse kun teen tällä hetkellä villapaidan hihoja tuplalooppaustekniikalla, on mulla käytössä 120cm pyöröpuikko. Puikkojen paksuus on sit erikseen [...]
   Aina oppii uutta! Ei mennyt hukkaan tämäkään päivä...

   Lainaa

  46. Raastettu pupu 15.2.2022 12:26
   Tulos: +54 (58 ääntä)
   Takiton greippi: Kintaat tehdään nahasta tai kankaasta, langasta tulee vain lapasia.
   "Suomen kielessä tunnetaan monta käsinettä tarkoittavaa sanaa. Niistä kinnas (sekä lapanen ja rukkanen) tarkoittavat pussimaista käsinettä, jossa vain peukalolla on oma lokeronsa. Kinnas on valmistettu joko nahasta tai langasta." - Kotimaisten kielten keskus

   Lainaa

  47. Tulos: -115 (121 ääntä)
   Lämmin tomaatti: Sadulle ei tullut mieleen, että ennen avausta on pakollisia tehtäviä, esim kassan laskentaa, inventaariota yms, joita ei tehdä, kun asiakkaat ovat paikalla? Avasimme ravintolan viikonloppuisin klo 13 ja aina oli joku roikkumassa rivassa. Parhaimmat paukkasivat keittiön läpi takaovista, kun "teidän [...]
   Ei käynyt päivityksestä ilmi oliko joku erityinen syy miksi asiakasta ei voitu palvella ennen avaamisaikaa. Jos itse pyörittäisin käsityöliikettä ja joku asiakas haluaisi käydä noutamassa juuri tietyn tuotteen ennen avaamisaikaa, pyrkisin sen kaikin keinoin tekemään mahdolliseksi. Ravintola on hiukan erilainen toimintaympäristö ja aamuisin voi tosiaan olla mahdoton palvella asiakkaita. Puikkopaketin luovuttaminen asiakkaalle on kuitenkin niin simppeli toiminto ettei haittaisi muuta tekemistä mitenkään. Eikä pikkuliikkeissä ole mitään rajoituksia kassan avaamisessakaan. En nyt sano asiasta enempää tietämättä oliko tämä huonoa asiakaspalvelua mutta ei se ainakaan hyvää ole.

   Lainaa

  48. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 15.2.2022 12:58
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   Aaltoileva haltija: Pienyrittäjän pitää tietysti avata aikasemmin, menetkö vaatimaan samaa isoilta ketjuilta? Niinpä niin. Rasittavia nämä.
   Kyllä tuollaiset menevät. Erona tietenkin se, että jätti-Prisman etuovea raivoissaan paukuttava aasiakas ei kuulu edes kassoille asti.

   Lainaa

  49. Tulos: +139 (139 ääntä)
   Tylsimys: Ei käynyt päivityksestä ilmi oliko joku erityinen syy miksi asiakasta ei voitu palvella ennen avaamisaikaa. Jos itse pyörittäisin käsityöliikettä ja joku asiakas haluaisi käydä noutamassa juuri tietyn tuotteen ennen avaamisaikaa, pyrkisin sen kaikin keinoin tekemään mahdolliseksi. Ravintola on [...]
   Huomaa, ettet itse pyöritä liikettä. Katsos kun näitä asiakkaita on enemmän kuin se yksi, niin käytännössä saisi aina olla avaamassa liikkeen ennen aikojaan ja jäädä aukiolon jälkeen vielä toisen takia päivystämään. Lisäksi pienelläkin yrityksellä voi olla työntekijöitä, eikä tätä voi heiltä vaatia. 
   Myös yrittäjä tarvitsee omaa aikaa. Työt tulevat helposti kotiin muutenkin, niin vielä puuttuu se, että pitäisi olla auki 24/7. 
   Yrittäjäkin on ihminen, jolla on perhe, ystäviä, menoja, lomia, lääkäriaikoja yms., eikä asiakkaille tarvitse kertoa, miksi ei pääse paikalle klo 9, jos ovessa lukee, että liike aukeaa klo 10. Ei yrittäjältä voi vaatia mitään "erityistä syytä" sille, että aukioloajoista pidetään kiinni.

   Lainaa

  50. Ylväs gorilla 15.2.2022 15:14
   Tulos: -8 (16 ääntä)
   Takiton greippi: Kintaat tehdään nahasta tai kankaasta, langasta tulee vain lapasia.
   Kintaat tehdään langasta, käyttäen kinnasneulaa. Rukkaset ovat kangasta tai nahkaa.

   Lainaa

  51. Silminnähtävä herkkuruoka 15.2.2022 15:26
   Tulos: +50 (50 ääntä)
   Mönjässä kierinyt tohtori: Joskus kauan sitten olin määräaikaisena valtion virastossa, parissakin eri paikassa samassa talossa. Ovet aukesivat automaattisesti tasan silloin kun aukioloajat alkoivat. Itse olin taustatöissä ja työaika oli liukuva, joten olin usein ennen aukioloaikaa paikalla. Asiakasjärjestelmiin minulla ei [...]
   Mä olin joskus ulkoistetussa puhelinvaihteessa, yhdistin siis vaan kymmenien firmojen puheluita, en hoitanut niiden asioita enkä niistä kauheasti tiennytkään. Jos jossain aspassa oli ruuhkaa, muutamankin kerran alettiin vaatia minua hoitamaan asia. Kun sanoin nätisti, että en tästä pysty sitä hoitamaan, tuli monesti hyökkääviä kommentteja "Sä et vaan osaa!"
   Olisin osannut, jos olisi kuulunut työhöni, mutta ei tosiaan ollut pääsyä niihin asiakasjärjestelmiin, kun ei se homma mulle kuulunut. Ymmärrän, ettei asiakas sitä voi tietää, mutta jos nätisti ja asiallisesti sanoo, että tämä puhelu on täällä vaihteessa ja tuo asia hoidetaan asiakaspalvelussa, en valitettavasti voi sitä täältä hoitaa.

   Lainaa

  52. Harmaa kivi 15.2.2022 15:36
   Tulos: +89 (93 ääntä)
   Tylsimys: Ei käynyt päivityksestä ilmi oliko joku erityinen syy miksi asiakasta ei voitu palvella ennen avaamisaikaa. Jos itse pyörittäisin käsityöliikettä ja joku asiakas haluaisi käydä noutamassa juuri tietyn tuotteen ennen avaamisaikaa, pyrkisin sen kaikin keinoin tekemään mahdolliseksi. Ravintola on [...]
     Miten hyvää asiakaskäyttäytymistä? Itsellenikin on sattunut, että asiakkaita kohtaavissa töissä joku on tehnyt palveluksen (paras ikinä kun myöhästyin viimeisestä ratikasta kovin kaukana kotoa, ja perässä tullut ratikka -joka oli menossa varikolle -pysähtyi kun näki juoksevan, itkuisen olemukseni -oli kylmä ja muita kulkumuotoja ei ollut -kehotti hyppäämään kyytiin ja otti edellisen kiinni. Koko matka meni kiitellessä). Mutta se on *palvelus*. Se on *ylimääräistä*. Järjestys ei ole "minä olen tärkeämpi kuin kaikki muut", se on "joku nyt sai päähänsä olla kiltimpi kuin kaikki muut", kiitollisuussuhde on tässä ihan toisinpäin. Jos ei halua tai jaksa tai voi tehdä yhtään enempää kuin minimin, niin olette tasoissa, hän on asiakaspalvelija, ei orja.

   Lainaa

  53. Puuton alpakka 15.2.2022 16:45
   Tulos: +36 (42 ääntä)
   Tylsimys: Ei käynyt päivityksestä ilmi oliko joku erityinen syy miksi asiakasta ei voitu palvella ennen avaamisaikaa. Jos itse pyörittäisin käsityöliikettä ja joku asiakas haluaisi käydä noutamassa juuri tietyn tuotteen ennen avaamisaikaa, pyrkisin sen kaikin keinoin tekemään mahdolliseksi. Ravintola on [...]
   Emme tosiaan voi tietää, miksi asiakasta ei tässä palveltu ennen avaamisaikaa, siihen oli varmasti syy, mitä me tai asiakas emme tiedä. 
   Itse olen yrittäjä ja pyrin joustamaan aina, kun se on järkevästi mahdollista. En siis välttämättä juoksisi kotoa liikkeelle aukioloajan ulkopuolella, mutta jos jo olisin liikkeellä (kuten tässä väitetään, en tiedä onko totta vai ei), niin ehdottomasti myisin sukkapuikot vaikka oven raosta, mikäli asiakas soittaisi ja sitä pyytäisi. Yrittäjyyteen nyt vain kuuluu se, että joustetaan. Toki esimerkiksi työntekijälle se ei kuulu, joten työntekijää ei voi velvoittaa joustamaaan.
   Mutta vaikka yrittäjät yleensä parhaansa mukaan joustavat, niin asiakkaat eivät tietenkään voi sitä vaatia. Yrittäjälläkin saa olla myös muuta elämää, eikä sitä tarvitse selitellä kenellekään.

   Lainaa

  54. Laatuisa hirmulisko 15.2.2022 18:48
   Tulos: +67 (67 ääntä)
   Kykenemätön peura: En tunne naapuria edes ulkonäöltä, kun näen vain autoa parkkipaikalla. Pitää varmaan itselle ostaa uusi auto, että voin neuloa kasan sesongin mukaisia asuja.
   Hienointahan olisi jos paita vain ilmestyisi auton keulaan joskus yön pimeinä tunteina.

   Lainaa

  55. Kesytön harakka 15.2.2022 19:09
   Tulos: +59 (59 ääntä)
   Puuton alpakka: Emme tosiaan voi tietää, miksi asiakasta ei tässä palveltu ennen avaamisaikaa, siihen oli varmasti syy, mitä me tai asiakas emme tiedä.  Itse olen yrittäjä ja pyrin joustamaan aina, kun se on järkevästi mahdollista. En siis välttämättä juoksisi kotoa liikkeelle aukioloajan ulkopuolella, mutta jos jo [...]
   On totta, että varsinkin yrittäjänä mielellään joustaa, jotta saa myyntiä ja jää hyvällä mieleen. Toisaalta joskus se voi johtaa siihen, että kun kerran joustaa avaamisesta viisi minuuttia niin seuraavana päivänä ovella väijytäänkin jo varttia aiemmin jne. Lisäksi yrityksellä voi olla asioita, jotka täytyy hoitaa tiettyyn kellonaikaan mennessä (vaihtoraha- ja tukkutilaukset, turvakierros, alkuinventaario, erilaiset ohjelmistopäivitykset tms.) jolloin ei vain voi lähteä availemaan ovia ennen kuin ne on tehty.

   Lainaa

  56. Kesytön harakka 15.2.2022 19:12
   Tulos: +47 (51 ääntä)
   Vakkari: En ymmärrä miksi tuo Virpin julkaisu on täällä. Kuvan omA-logosta näkee, että kyseessä on omA KOPPA -kirjojen (juuh, näin se kirjoitetaan tyyliteltynä) ja somesivujen Virpi, jolla on hivenen omalaatuinen tyyli. Tuo ei siis ole vahingossa kirahvin mitoille, vaan hän on sen sellaiseksi suunnitellut. On [...]
   "Tuo Virpi on taiteilija, hän ei mitenkään vahingossa neulonut kirahville sopivaa paitaa. On tehnyt paitoja vaikka mille eläimille ja öttiäisille." 
   Luulin, ettei täällä enää tarvitsisi todeta että  "sosiaalisen median helmet". 

   Lainaa

  57. Niukka gorilla 15.2.2022 19:33
   Tulos: +50 (50 ääntä)
   Vakkari: En ymmärrä miksi tuo Virpin julkaisu on täällä. Kuvan omA-logosta näkee, että kyseessä on omA KOPPA -kirjojen (juuh, näin se kirjoitetaan tyyliteltynä) ja somesivujen Virpi, jolla on hivenen omalaatuinen tyyli. Tuo ei siis ole vahingossa kirahvin mitoille, vaan hän on sen sellaiseksi suunnitellut. On [...]
   Kiva lun selvensit. Kaikki varmaan kuvittelikin että vahingossa tuli kirahvin muotoinen...

   Lainaa

  58. Laimennettu soijamaito 15.2.2022 21:01
   Tulos: +26 (26 ääntä)
   Piiritetty kiivi: Satun toinen nimi on varmaan Karen. Mun on jotenkin megavaikea ymmärtää tollaisia ihmisiä, jotka vaan kulkee läpi elämänsä tollaisen ”Minulla on oikeus!” -mentaliteetin kanssa, samalla jotenkin täydellisen sokeina sille, että muut ihmiset ovat myös omia elämiään eläviä yksilöitä, eivätkä vaan [...]
   Entitlement ei toimi samalla tavalla suomenkielisessä lauserakenteessa. Voisi sanoa esim. "miksi jotkut kuvittelevat olevansa oikeutettuja tähän".

   Lainaa

  59. Maineikas kenguru 16.2.2022 13:13
   Tulos: -18 (28 ääntä)
   Virpi itkee käsityöryhmässä, koska hänen kuva on netissä ilman tekijän nimeä. Itse en kyllä käsityöntekijänä tai graafikkona haluaisi omaa nimeäni yhdistettävän noinkin huonosti photoshopattuun tekeleeseen. En tiennyt, että käsitöitä voi nykyään tehdä kuvankäsittelyohjelmalla :D

   Lainaa

  60. Epärelevantti patsas 16.2.2022 14:24
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Laatuisa hirmulisko: Hienointahan olisi jos paita vain ilmestyisi auton keulaan joskus yön pimeinä tunteina.
   Kauankohan menisi, ennenkuin auton omistaja edes huomaisi moisen lisäyksen?

   Lainaa

  61. Puuton alpakka 16.2.2022 16:00
   Tulos: +2 (18 ääntä)
   Kesytön harakka: On totta, että varsinkin yrittäjänä mielellään joustaa, jotta saa myyntiä ja jää hyvällä mieleen. Toisaalta joskus se voi johtaa siihen, että kun kerran joustaa avaamisesta viisi minuuttia niin seuraavana päivänä ovella väijytäänkin jo varttia aiemmin jne. Lisäksi yrityksellä voi olla asioita, jotka [...]
   Minun kokemus yrittäjänä ei todellakaan tue sitä, että mitä enemmän joustaa, sen hankalampia asiakkaista tulee. Ennemminkin päin vastoin. Mitä enemmän joustaa itse, sen enemmän asiakkaatkin joustaa. 
   En nyt ota kantaa siihen, miten tuon yrittäjän olisi pitänyt toimia. Enkä tiedä tarkemmin, miksi hän ei voinut myydä niitä puikkoja ennen avaamisaikaa. Jos itse olisin ollut liikkeellä ennen avaamisajankohtaa, niin olisin vaikka antanut sukkapuikot oven raosta käteismaksua vastaan, jos sitä olisi pyydetty. Ne voi iskeä kassaan sitten myöhemmin, kun kassan saa auki. Tai olisin voinut vaikka laittaa ne kirjekuoreen postilaatikkoon tai teipillä ulko-oveen laskun kanssa odottamaan hakijaa, jos en olisi pystynyt itse niitä ojentamaan. Tällaisia kauppoja teen omassa yrityksessäni jatkuvasti, enkä koe sitä mitenkään ongelmalliseksi. Asiakkaat tietävät, että minä joustan aina kun voin ja he pyytävät minulta joustoja. Mutta vastapainoksi he ovat erittäin hyviä ja uskollisia asiakkaita ja sietävät myös minulta epätäydellisyyksiä.
   Mutta kukin tavallaan. Kukaan ei ole oikeutettu vaatimaan mitään ylimääräistä yrittäjältä, mutta ei myöskään velvoitettu käyttämään sen palveluja, joten jos yhteistyö ei syystä tai toisesta toimi, ei asiakassuhdettakaan synny.

   Lainaa

  62. Kävelevä Virtahepo 16.2.2022 20:44
   Tulos: -16 (20 ääntä)
   Kaatuileva haltija: Villapaidan tekemiseen tarvitaan 80cm pyöröpuikkojakin. Tarkoittaa siis puikkojen pituutta sen kaapelin kanssa, ei puikon paksuutta (jos joku tätäkin ihmetteli)
   Mun kokoiselle antropomorfiselle pacadermille tarvii 120cm pyöröpuikot villapaidan tekoon... 
   80cm paidanympärys kuulostaa enemmän joltain 14vee jääprinsessalta joka syö vaan salaattia ja painaa 45kg

   Lainaa

  63. Särkemätön nektariini 16.2.2022 23:31
   Tulos: +17 (17 ääntä)
   Kävelevä Virtahepo: Mun kokoiselle antropomorfiselle pacadermille tarvii 120cm pyöröpuikot villapaidan tekoon...  80cm paidanympärys kuulostaa enemmän joltain 14vee jääprinsessalta joka syö vaan salaattia ja painaa 45kg
   Pyöröpuikon pituus ei kerro valmiin työn mittaa laisinkaan. Sillä 80cm pyöröllä voi tehdä pienelle lapselle lapaset, tai isolle aikuiselle villapaidan (riippuu tosin vähän langan paksuudestakin mahtuuko kaikki silmukat 80cm pyörölle). 
   Samoin 120cm pyöröllä voi tehdä kaikkea vauvan myssystä ison miehen villapaitaan. 

   Lainaa

  64. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Vakkari: Titityy tosin ei ole kovinkaan pieni 😁 liikevaihto 1,1 miljoonaa euroa (2020).
   No onhan se nyt tavattoman pieni. Tolla liikevaihdolla saa katteesta riippuen nippa nappa yhdestä neljään henkeä palkat sivukuluineen maksuun kiinteiden kulujen jälkeen.

   Lainaa

  65. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Epärelevantti patsas: Kauankohan menisi, ennenkuin auton omistaja edes huomaisi moisen lisäyksen?
   Vaikka yksikään autoharrastaja ei arvosta ketään jolla on pokkaa mennä ilman lupaa koskemaan autoonsa niin tämän tempun kyllä paitsi antaisin anteeksi heti kun hysteerisestä naurukohtauksestani selviäisin mutta myös jättäisin villapaidan koko talveksi paikkaansa niin saa kanssaihmisetkin päivän huumoriannoksensa XD
   Sääli että villapaita johtotähdessä ei näytä lainkaan yhtä hauskalta...

   Lainaa

  66. Hapero kettu 17.2.2022 1:56
   Tulos: +13 (13 ääntä)
   Iso Hoo: Vaikka yksikään autoharrastaja ei arvosta ketään jolla on pokkaa mennä ilman lupaa koskemaan autoonsa niin tämän tempun kyllä paitsi antaisin anteeksi heti kun hysteerisestä naurukohtauksestani selviäisin mutta myös jättäisin villapaidan koko talveksi paikkaansa niin saa kanssaihmisetkin päivän [...]
   Johtotähden suojaksi voi virkata pikkuriikkiset stringi-bikinit

   Lainaa

  67. Tulos: +9 (11 ääntä)
   Kävelevä Virtahepo: Mun kokoiselle antropomorfiselle pacadermille tarvii 120cm pyöröpuikot villapaidan tekoon...  80cm paidanympärys kuulostaa enemmän joltain 14vee jääprinsessalta joka syö vaan salaattia ja painaa 45kg
   Mistä näitä asiasta mitään tietämättömiä selittäjiä aina riittää?

   Lainaa

  68. Tulos: +11 (11 ääntä)
   Maineikas kenguru: Virpi itkee käsityöryhmässä, koska hänen kuva on netissä ilman tekijän nimeä. Itse en kyllä käsityöntekijänä tai graafikkona haluaisi omaa nimeäni yhdistettävän noinkin huonosti photoshopattuun tekeleeseen. En tiennyt, että käsitöitä voi nykyään tehdä kuvankäsittelyohjelmalla :D
   Ei tämä ole photaroitu.

   Lainaa

  69. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Iso Hoo: No onhan se nyt tavattoman pieni. Tolla liikevaihdolla saa katteesta riippuen nippa nappa yhdestä neljään henkeä palkat sivukuluineen maksuun kiinteiden kulujen jälkeen.
   Toimipaikan henkilöstöluokka5–9 henkilöäLähde: Fonecta-konserni

   Lainaa

  70. Itseasiassa 18.2.2022 21:28
   Tulos: +6 (6 ääntä)
   Kilokalori: Pieni lankakauppa saattaa myös vastata aamulla puhelimeen siksi, että puhelinnumero on yrittäjän oma puhelin. Se, että kännykkään vastaa, ei välttämättä tarkoita että henkilö on paikalla liikehuoneistossaan...
   Toivottavasti ei, kaiken maailman urpot soittelis viikonloppuna ja öisin, koska on aspaan kiireellistä asiaa. Ei auta vaikka aukioloajat lukisivat Virpin minkä tahansa kirahvin kokosin kirjaimin.

   Lainaa

  71. Itseasiassa 18.2.2022 21:33
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Parraton kalkkuna: Ai että Satu... Olin itse aiemmin pankissa töissä, jossa ovet avattiin klo 9. Lähes joka ikinen aamu (varsinkin ma ja eläkkeenmaksupäivinä) ikäihmihmiset olivat oven kahvassa kiinni rämpyttämässä ja koputtelemassa ikkunoita. Kun ovet sitten aukaistiin ja he pääsivät kassalle niin ihmeteltiin kovaan [...]
   Oon kuullut joskus terveydenhuollon ammattilaiselta, että terveyskeskuksissa nämä ovat aiheuttaneet vaaratilanteita, kun jonoa on ovella ja sinne on yritetty tuoda potilasta sisälle paareilla. Ei päästetä ohi, kun pitää itse päästä ekana sisälle. Nyt onneksi ei varmaan ole tätä ongelmaa, mutta minkä ikäisenä tärkein asia päivästä päästä jonottamaan? Ja missä kaikki jonottajat muuten ovat, kun pankkien aulatkin on jo aikoja sitten tyhjätty?

   Lainaa

  72. Törppönen 18.2.2022 22:05
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kykenemätön peura: Hieno tuo kirahvin villapaita. Itse tahtoisin neuloa naapurin Jaguarin keulamerkille villapaidan. Mutta on kyllä törkeää, ettei kauppoihin pääse ostoksille milloin vain haluaa. Pitäisihän kaikkien pienten erikoisliikkeidenkin olla auki 24/7, jos Satu tarvitsee jotain elintärkeää.
   Neulo ja pistä kuva tänne! Kyllä ne kissaeläimetkin tarvitsevat lämmikettä! :D

   Lainaa

  73. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Piiritetty kiivi: Satun toinen nimi on varmaan Karen. Mun on jotenkin megavaikea ymmärtää tollaisia ihmisiä, jotka vaan kulkee läpi elämänsä tollaisen ”Minulla on oikeus!” -mentaliteetin kanssa, samalla jotenkin täydellisen sokeina sille, että muut ihmiset ovat myös omia elämiään eläviä yksilöitä, eivätkä vaan [...]
   Etuoikeutuksen tunne?
   Onko tääkään sana?
   Yritin.

   Lainaa

  74. Tilattava tuhatjalkainen 21.2.2022 12:52
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Niukka gorilla: Kiva lun selvensit. Kaikki varmaan kuvittelikin että vahingossa tuli kirahvin muotoinen...
   Minulta varmaan tulisi, jos paitaa rupeaisin neulomaan. Tosin en pääsisi edes niin pitkälle.

   Lainaa

  75. Multainen varhaisperuna 23.2.2022 11:29
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Satun fontti on rikos ihmisyyttä vastaan.

   Lainaa

  76. Koeajettu noita 23.2.2022 11:50
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Takiton greippi: Kintaat tehdään nahasta tai kankaasta, langasta tulee vain lapasia.
   Met tehhään vanttuita.

   Lainaa

  77. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Piiritetty kiivi: Satun toinen nimi on varmaan Karen. Mun on jotenkin megavaikea ymmärtää tollaisia ihmisiä, jotka vaan kulkee läpi elämänsä tollaisen ”Minulla on oikeus!” -mentaliteetin kanssa, samalla jotenkin täydellisen sokeina sille, että muut ihmiset ovat myös omia elämiään eläviä yksilöitä, eivätkä vaan [...]
   Etuoikeus?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: asiakaspalvelu, aukiolo, eripari, harrastus, kuva, lapaset, neuloa, neulonta, tekstiviesti, väärä henkilö