Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 202

Mutta entä jos tekee mieli ajaa kännissä?
Naistenhuoneen ovi jäi auki, osa 202

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 47 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Liittoutumaton maahinen 15.2.2022 0:34
      Tulos: +424 (444 ääntä)
      Toivottavasti en oo ainut joka yritti avata kuvaa useista profiileista 🤦‍♀️

      Lainaa

    2. Huippuälykäs herne 15.2.2022 0:55
      Tulos: +186 (258 ääntä)
      Voiko muumimukin maksaa Faz erissä? Eh. Heh. Eh.

      Lainaa

    3. Kykenemätön peura 15.2.2022 0:56
      Tulos: -33 (81 ääntä)
      Olen kuullut, että kännissä ajaminen on kiellettyä ihan koko Suomen alueella. Myös jos satut omistamasn lentokoneen, jonne mahtuu auto ja lennät lentokoneella Suomen ilmatilassa, niin et saa ajaa sillä autolla päihtyneenä.

      Lainaa

    4. Päätön mansikka 15.2.2022 1:19
      Tulos: +84 (98 ääntä)
      Liittoutumaton maahinen: Toivottavasti en oo ainut joka yritti avata kuvaa useista profiileista 🤦‍♀️
      Et ole

      Lainaa

    5. Takkuinen hilleri 15.2.2022 7:37
      Tulos: -72 (92 ääntä)
      Ensimmäisen mokan pointti? Tää sivu on Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet. En tiennyt, että noin yksinkertaisesta asiasta valistaminen on moka tai helmi. Eräällä keskustelupalstalla oli pidempää vääntöä asiasta, kun jollekulle kovakalloiselle ei mennyt asia ymmärrykseen. Tässähän asia oli parilla kommentilla kuitattu.

      Lainaa

    6. Hööpölööpö Murmeli Tähtimansikka 15.2.2022 8:55
      Tulos: +29 (43 ääntä)
      Miten muistelen, että ainakin joskus olisi järjestetty ajokouluttajien toimesta tapahtumia, missä ajoharjoitteluradalla olisi nautittu alkoholia ja yritetty suorittaa väistöharjoituksia ym.

      Lainaa

    7. Astmaton keiju 15.2.2022 9:35
      Tulos: -7 (35 ääntä)
      Hööpölööpö Murmeli Tähtimansikka: Miten muistelen, että ainakin joskus olisi järjestetty ajokouluttajien toimesta tapahtumia, missä ajoharjoitteluradalla olisi nautittu alkoholia ja yritetty suorittaa väistöharjoituksia ym.
      Suljetulla radalla valvottua toimintaa voi järjestää.

      Lainaa

    8. Tuijottava hämähäkki 15.2.2022 9:53
      Tulos: +95 (97 ääntä)
      Aikoinaan jossain suomalaisessa tv-ohjelmassa halusivat testata miten humalan taso vaikuttaa reaktioaikaan ratissa. Tekivät sen jollain kilparadalla. Heidän selvityksensä mukaan piti olla tosiaan yksityistie/alue, minkä lisäksi autossa ei saanut olla moottoria. Ilmeisesti muuten olisi ollut rattijuopumus ainakin riskinä. Niinpä ajoivat alamäkeen moottorittomilla pirsseillä esteradan läpi. Tiedä sitten oliko tulkinta täysin tarkka ja olisko se sama nykyään.

      Lainaa

    9. Tulos: +40 (50 ääntä)
      Julian kommentti kultin perustamisesta ei ehkä aukea kaikille, kun Aliisan sukunimi on piilotettu.

      Lainaa

    10. Tulos: +70 (72 ääntä)
      Astmaton keiju: Suljetulla radalla valvottua toimintaa voi järjestää.
      Tuskin, koska edes päältä ajettavalla ruohonleikkurilla ei saa ajaa humalassa omalla tontilla.

      Lainaa

    11. Tulos: +36 (38 ääntä)
      Jonku maan surkeimmassa kuskissa valvotettiin niitä kilpailijoita ihan hullun kauan(joka teoriassa vastaa jotain promille määrää) ja laitettiin rattiin suorittaan esterataa, lopputulosta en enää harmillisesti muista :D

      Lainaa

    12. antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu 15.2.2022 11:10
      Tulos: -13 (25 ääntä)
      Sehän kestää ainakin 15 sekuntia löytää Facebookista haulla "Aliisa ripsiteknikko" henkilö jolla on useita profiileja. En väitä, että on sama Aliisa tietenkään ;)

      Lainaa

    13. Tulos: +30 (34 ääntä)
      Tuijottava hämähäkki: Aikoinaan jossain suomalaisessa tv-ohjelmassa halusivat testata miten humalan taso vaikuttaa reaktioaikaan ratissa. Tekivät sen jollain kilparadalla. Heidän selvityksensä mukaan piti olla tosiaan yksityistie/alue, minkä lisäksi autossa ei saanut olla moottoria. Ilmeisesti muuten olisi ollut [...]
      Rikoslaissa puhutaan nimenomaan moottorikäyttöisestä ajoneuvosta, joten periaatteessa vaikka täyspitkällä yhdistelmällä saa lasketella nyppylöitä alas soosissa kunhan on repinyt ensin moottorin irti. Toisaalta kuitenkin tieliikennelain 17. pykälä kieltää ajamasta ajoneuvolla ja sama laki määrittelee sen "maalla kulkevaksi laitteeksi joka ei kulje kiskolla". Moottorittoman ajoneuvon käyttäminen päihtyneenä ei kuitenkaan ole rangaistavaa, joten se on käytännössä sallittua niin pitkään kun ei syyllisty muihin rikoksiin kuten liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.

      Lainaa

    14. Harmaa kivi 15.2.2022 12:42
      Tulos: +3 (23 ääntä)
      Toj Karin: Rikoslaissa puhutaan nimenomaan moottorikäyttöisestä ajoneuvosta, joten periaatteessa vaikka täyspitkällä yhdistelmällä saa lasketella nyppylöitä alas soosissa kunhan on repinyt ensin moottorin irti. Toisaalta kuitenkin tieliikennelain 17. pykälä kieltää ajamasta ajoneuvolla ja sama laki [...]
        Olen kuullut väitettävän että "tankojuoppous" olisi laitonta, eli ei pyörälläkään saisi ajaa silmät ristissä. En ole tullut tarkistaneeksi. En silti pidä ensimmäistä kysymystä kovin tyhmänä (paitsi sitä, että kyseli Facesta eikä katsonut Finlexistä); olen ajellut yksityisellä mökkitiellä sen ikäisenä, etten kunnolla nähnyt ratin yli (toki tosi hitaasti ja isä vieressä). Joten miksei sitten kännissä -tyhmähän pitäisi olla, että lähtisi kruisailemaan täydessä soosissa, oli missä tahansa -auton ajaminen juopuneena on laitonta ihan hyvistä syistä. Voisi mennä auto ja ehkä ajajakin rikki. Mutta jos haluaisi vaikkapa hitaasti siirtää jonkun aukean yhdeltä puolelta toiselle, eikä muita paikalla -tai vaihtoehtoisesti testailla miten reaktionopeus tosiaan kärsii, samaan tapaan kuin autokoulussa saa testata miten jäällä on vaikea pysähtyä, niin se voisi olla sallittua?

      Lainaa

    15. Parantava kameli 15.2.2022 13:03
      Tulos: +55 (65 ääntä)
      8000-10000 euroa posliinimukista? Kai sitä ihminen voi turhempiinkin asioihin rahansa laittaa.

      Lainaa

    16. Tulos: -20 (50 ääntä)
      Parantava kameli: 8000-10000 euroa posliinimukista? Kai sitä ihminen voi turhempiinkin asioihin rahansa laittaa.
      Kyllä mieluummin ottaisin lahjaksi tonnin kuin kymmenen muumimukia. Ja ei, en vois myydä niitä eteenpäin kun raivopäissäni heittäisin mukin seinään.

      Lainaa

    17. Tulos: +17 (21 ääntä)
      Harmaa kivi:   Olen kuullut väitettävän että "tankojuoppous" olisi laitonta, eli ei pyörälläkään saisi ajaa silmät ristissä. En ole tullut tarkistaneeksi. En silti pidä ensimmäistä kysymystä kovin tyhmänä (paitsi sitä, että kyseli Facesta eikä katsonut Finlexistä); olen ajellut yksityisellä mökkitiellä sen [...]
      Rattijuopumus on rikoslaissa. Tämän takia kiellettyä myös suljetulla alueella, esim omalla pellolla.
      Ylinopeudet jne. on tieliikennelaissa, joten ovat voimassa ainoastaan tieliikennelaissa tarkoitetulla alueella.
      "Tankojuoppous", eli Liikennejuopumus moottorittomalla ajoneuvolla on myös rikoslaissa, mutta sen määritelmä on hieman hämäävä. Se on kiellettyä ainoastaan jos aiheuttaa muille vaaraa. Muuten se on sallittua, eikä siihen ole olemassa promilerajaa.

      Lainaa

    18. Julmettu banaani 15.2.2022 15:24
      Tulos: +17 (27 ääntä)
      Minkälainen ammatti on leikkikenttäohjaaja?

      Lainaa

    19. Tulos: +16 (18 ääntä)
      Tuijottava hämähäkki: Aikoinaan jossain suomalaisessa tv-ohjelmassa halusivat testata miten humalan taso vaikuttaa reaktioaikaan ratissa. Tekivät sen jollain kilparadalla. Heidän selvityksensä mukaan piti olla tosiaan yksityistie/alue, minkä lisäksi autossa ei saanut olla moottoria. Ilmeisesti muuten olisi ollut [...]
      Autokoulussa kerrottiin tällaisesta. Eli ei onnistu humalassa edes suljetulla alueella, testimielessä, auton siirto toiseen parkkiruutuun - nada. Ilman korttia saa ajaa suljetulla alueella. Tarkistin tämän, kun ajoin kortin 2021. Sain treenata parkkeerausta oman talon parkkiksella, jonka ympäri kulkeeaita, JOS suljen ensin portin ja lukitsen.
      Tankojuoppous on tosiaan kielletty vain, jos se vaarantaa liikennettä. Promillerajaa ei ole määritelty, ja puhalluttaa ei saa. 

      Lainaa

    20. Ylväs gorilla 15.2.2022 16:54
      Tulos: +17 (19 ääntä)
      antivaxxerikoronadenialistihörhöpersu: Sehän kestää ainakin 15 sekuntia löytää Facebookista haulla "Aliisa ripsiteknikko" henkilö jolla on useita profiileja. En väitä, että on sama Aliisa tietenkään ;)
      Ei muuten tullut yhtään tulosta... ;)

      Lainaa

    21. Tulos: +9 (17 ääntä)
      Kykenemätön peura: Olen kuullut, että kännissä ajaminen on kiellettyä ihan koko Suomen alueella. Myös jos satut omistamasn lentokoneen, jonne mahtuu auto ja lennät lentokoneella Suomen ilmatilassa, niin et saa ajaa sillä autolla päihtyneenä.
      Alaspäin ahkerasti kääntyvistä peukaloista huolimatta asia on juuri näin. Siitä tosin en ole varma, onko väliä, onko kyseessä kansainvälinen lento vai kotimaan lento. Vähintään kotimaan lennolla on Suomen rikoslaki kokonaisuudessaan voimassa, joten humalassa ei saa moottorikäyttöisellä kulkuneuvolla ajaa lentokoneen ruumassakaan.

      Lainaa

    22. Tulos: +1 (7 ääntä)
      Jepajee: Rattijuopumus on rikoslaissa. Tämän takia kiellettyä myös suljetulla alueella, esim omalla pellolla.Ylinopeudet jne. on tieliikennelaissa, joten ovat voimassa ainoastaan tieliikennelaissa tarkoitetulla alueella. "Tankojuoppous", eli Liikennejuopumus moottorittomalla ajoneuvolla on myös rikoslaissa, [...]
      Niin kuin rattijuopumus, liikenneturvallisuuden vaarantaminenkin on rikoslaissa, mutta siinä on heti ensimmäisessä momentissa viitattu tieliikennelakiin ja ajoneuvolakiin: "Joka tienkäyttäjänä tahallaan tai huolimattomuudesta rikkoo tieliikennelakia tai ajoneuvolakia taikka niiden nojalla annettuja säännöksiä tai määräyksiä tavalla, joka on omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle...". Myös kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta on rikoslaissa, eikä siinä viitata muuhun lakiin. Kuitenkin se, millaista ajo-oikeutta ajoneuvon kuljettamiseen vaaditaan on määritelty muissa laissa, joten vaikutusalue on siksi riippuvainen mm. tieliikennelaista.

      Lainaa

    23. Tulos: -8 (18 ääntä)
      Eräällä pienemmällä kylällä tavattiin sanoa että kyllä omalla kylällä saa ajaa kännissä, kunhan ajaa hiljaa (normaalisti paikalliset olivat kaikki oman elämänsä rallikuskeja) 😁

      Lainaa

    24. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 15.2.2022 17:57
      Tulos: +20 (22 ääntä)
      Vaakku: Eräällä pienemmällä kylällä tavattiin sanoa että kyllä omalla kylällä saa ajaa kännissä, kunhan ajaa hiljaa (normaalisti paikalliset olivat kaikki oman elämänsä rallikuskeja) 😁
      Johtunee siitä, että syrjäkylillä liikennepoliisi on harvinainen näky.

      Lainaa

    25. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Toj Karin: Rikoslaissa puhutaan nimenomaan moottorikäyttöisestä ajoneuvosta, joten periaatteessa vaikka täyspitkällä yhdistelmällä saa lasketella nyppylöitä alas soosissa kunhan on repinyt ensin moottorin irti. Toisaalta kuitenkin tieliikennelain 17. pykälä kieltää ajamasta ajoneuvolla ja sama laki [...]
      Tieliikennelain 17 § olennaisilta osiltaan: "Ajoneuvoa ei saa ajaa se, jolta ... päihtymyksen vuoksi ... puuttuu siihen tarvittavat edellytykset." Eli tämän pykälän päihtymyksen tasoa ei ole kovin tarkasti määritelty, mutta käytännössä "puuttuu tarvittavat edellytykset" vaatinee melko kovaa känniä. Rangaistuspykälä tuon vaatimuksen rikkomiseen kulkuneuvoa kuljettaessa olisi rikoslaissa liikenneturvallisuuden vaarantaminen, joka puoletaan vaatii lisäksi, että teko on "omiaan aiheuttamaan vaaraa toisen turvallisuudelle". Erona "tankojuoppouteen" eli myös rikoslaissa määriteltyyn liikennejuopumukseen moottorittomalla kulkuneuvolla, on se, että liikenneturvallisuuden vaarantamisen täyttymiseen riittää abstrakti vaara, eli jokin, mikä on omiaan aiheuttamaan vaaraa, kun taas "tankojuoppous" vaatii konkreettisesti sen, että aiheuttaa vaaratilanteen (tai onnettomuuden).

      Lainaa

    26. Tulos: +13 (13 ääntä)
      Tuijottava hämähäkki: Aikoinaan jossain suomalaisessa tv-ohjelmassa halusivat testata miten humalan taso vaikuttaa reaktioaikaan ratissa. Tekivät sen jollain kilparadalla. Heidän selvityksensä mukaan piti olla tosiaan yksityistie/alue, minkä lisäksi autossa ei saanut olla moottoria. Ilmeisesti muuten olisi ollut [...]
      Samaa tarinaa olen kuullut liikenneoikeuden luennoitsijalta, eikä kyseinen luennoitsija muuta laillista keinoa autolla kännissä ajamisen tutkimiseen osannut tarjota. Enkä keksi kyllä minäkään.

      Lainaa

    27. Tavaton krokotiili 15.2.2022 18:20
      Tulos: -1 (11 ääntä)
      Vaakku: Eräällä pienemmällä kylällä tavattiin sanoa että kyllä omalla kylällä saa ajaa kännissä, kunhan ajaa hiljaa (normaalisti paikalliset olivat kaikki oman elämänsä rallikuskeja) 😁
      Olen ehkä saattanut olla samassa kylässä.. Juuri ajokortin saaneena lähdin tuttavalle kuskiksi ja heidän kylällä on sellainen tapa, että kuskille tarjotaan juotavat. Baarimikollekin siitä kerrottiin. Olin siis enemmän humalassa kuin kyyditettäväni. Edelleen häpeissäni enkä ole koskaan tämän matkan jälkeen tehnyt samaa.
      Sotilasarvoltaan herkkuruoka: Johtunee siitä, että syrjäkylillä liikennepoliisi on harvinainen näky.
      Tässä yllämainitsemassa kylässä on tietenkin whatsapp-rinki, johon ilmoitetaan, jos joku näkee poliisit. Juopot ajaa äkkiä baariin tai kotiin.

      Lainaa

    28. Tulos: +8 (10 ääntä)
      Tuijottava hämähäkki: Aikoinaan jossain suomalaisessa tv-ohjelmassa halusivat testata miten humalan taso vaikuttaa reaktioaikaan ratissa. Tekivät sen jollain kilparadalla. Heidän selvityksensä mukaan piti olla tosiaan yksityistie/alue, minkä lisäksi autossa ei saanut olla moottoria. Ilmeisesti muuten olisi ollut [...]
      Karpo teki joo. Laskettelivat Ahveniston moottoriradalta alamäkeen moottoritonta autoa kun se oli ainoa vaihtoehto tehdä se laillisesti.

      Lainaa

    29. Heleä rätti 15.2.2022 23:03
      Tulos: +6 (6 ääntä)
      Toj Karin: Rikoslaissa puhutaan nimenomaan moottorikäyttöisestä ajoneuvosta, joten periaatteessa vaikka täyspitkällä yhdistelmällä saa lasketella nyppylöitä alas soosissa kunhan on repinyt ensin moottorin irti. Toisaalta kuitenkin tieliikennelain 17. pykälä kieltää ajamasta ajoneuvolla ja sama laki [...]
      Ei ihan niinkään. Moottorittoman ajoneuvon kuljettamiselle ei ole säädetty promillerajaa, mutta mikäli aiheuttaa humalassa vaikkapa pyörällä tötöillessä vaaraa liikenteelle, voidaan tuomita liikennejuopumuksesta. Toisin sanoen, jos laskettelisi mäkeä humalassa autolla kännissä, se todennäköisesti tulkittaisiin liikenteelle vaaran aiheuttamiseksi, josta napsahtaisi sanktiot.

      Lainaa

    30. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Heleä rätti: Ei ihan niinkään. Moottorittoman ajoneuvon kuljettamiselle ei ole säädetty promillerajaa, mutta mikäli aiheuttaa humalassa vaikkapa pyörällä tötöillessä vaaraa liikenteelle, voidaan tuomita liikennejuopumuksesta. Toisin sanoen, jos laskettelisi mäkeä humalassa autolla kännissä, se todennäköisesti [...]
      Liikennejuopumus moottorittomalla ajoneuvolla vaatii konkreettisen vaaratilanteen. Ei riitä, että joku voisi joutua vaaraan, vaan jonkun täytyy myös oikeasti joutua vaaraan. Eli siellä mäessä täytyy vaikkapa olla joku, joka melkein jää alle. Tuolloin "tankojuoppous" pykälä sopii, jos vaaran aiheutumista on edesauttanut päihtymys. Sen sijaan tuo mäen lasketteleminen kännissä moottorittomalla autolla voi hyvinkin täyttää liikenneturvallisuuden vaarantamisen tunnusmerkistön eri tavoilla myös silloin, kun ketään ei satu lähimaillekaan, jos siihen olisi ollut edes teoreettinen mahdollisuus.

      Lainaa

    31. Tulos: +12 (12 ääntä)
      MJV: Samaa tarinaa olen kuullut liikenneoikeuden luennoitsijalta, eikä kyseinen luennoitsija muuta laillista keinoa autolla kännissä ajamisen tutkimiseen osannut tarjota. Enkä keksi kyllä minäkään.
      Kännissäajelua on tietääkseni kokeiltu ajosimulaattorissa. Se on ihan laillista.

      Lainaa

    32. Tulos: +2 (6 ääntä)
      Angst: Julian kommentti kultin perustamisesta ei ehkä aukea kaikille, kun Aliisan sukunimi on piilotettu.
      Jep.
      Olisko tässä kohtaa ollut fiksumpaa laittaa se sukunimi näkyviin.

      Lainaa

    33. Tulos: +9 (11 ääntä)
      Väsynyt: Kännissäajelua on tietääkseni kokeiltu ajosimulaattorissa. Se on ihan laillista.
      Joo, se on varmasti toimiva vaihtoehto riittävän realistisella simulaattorilla.

      Lainaa

    34. Nuutunut kivi 16.2.2022 15:53
      Tulos: +9 (11 ääntä)
      Joskus miettinyt tilannetta, missä on pakko ajaa autoa ja kuski vaihtoehtoina ovat humalainen ajokortillinen ja selvä kortiton. Kumpi on pienempi rike poliisin silmissä, humalainen vai kortiton?

      Lainaa

    35. Tilattava tuhatjalkainen 16.2.2022 17:34
      Tulos: +12 (14 ääntä)
      Kykenemätön peura: Olen kuullut, että kännissä ajaminen on kiellettyä ihan koko Suomen alueella. Myös jos satut omistamasn lentokoneen, jonne mahtuu auto ja lennät lentokoneella Suomen ilmatilassa, niin et saa ajaa sillä autolla päihtyneenä.
      Voi harmi, minulle käy aina noin!

      Lainaa

    36. Keljuilematon perhonen 16.2.2022 17:45
      Tulos: +15 (17 ääntä)
      Jos siis onnistuisin jostain saamaan käsiini tuollaisen muumimukin ja pistäisin myyntiin 7000 eurolla, niin joku tulisi kiljuen ostamaan?

      Lainaa

    37. Vajoava hämähäkki 16.2.2022 22:45
      Tulos: +11 (13 ääntä)
      Nuutunut kivi: Joskus miettinyt tilannetta, missä on pakko ajaa autoa ja kuski vaihtoehtoina ovat humalainen ajokortillinen ja selvä kortiton. Kumpi on pienempi rike poliisin silmissä, humalainen vai kortiton?
      Kortitonta veikkaisin

      Lainaa

    38. Tervetullut undulaatti 16.2.2022 23:12
      Tulos: +16 (22 ääntä)
      Julmettu banaani: Minkälainen ammatti on leikkikenttäohjaaja?
      Vaativa ja vaarallinen ammatti, arvostettu myös ulkomailla. Tosin kaikissa maissa ei ole järjestetty koulutusta tähän ammattiin ja siksi kansainvälisesti erityisen suosituksi on muodostunut Stuttgartin insinööriopiston pedagoginen purjehduslinja. Opetuskielenä on sveitsin kieli, kesto 2-3 vuotta.
      Leikkikentän takiloinnista riippuen siihen voi kytkeä täysperävaunun tai jopa hiiliproomun. Usein tähystyspaikkana on sellainen tanskalaisvalmisteinen verkkokiipeilyhässäkkä, mutta suosittu on myös Lappsetin laiva-aiheinen rakennelma, jossa on ylemmässä kerroksessa ruori leikkikentän ohjaamiseen.
      Opinnoissa käydään läpi myös nousuun tarvittava kiitoradan pituus, yksikköinä on totuttu käyttämään desibelejä (dBA). Yleensä parikymmentä lasten riemunkiljahdusta takaa jo sopivan lentoonlähdön ja siinä sitten mennään lauantaiaamupäivä matalakiitoa leikkikenttäohjaajan turvallisessa ohjauksessa.

      Lainaa

    39. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Nuutunut kivi: Joskus miettinyt tilannetta, missä on pakko ajaa autoa ja kuski vaihtoehtoina ovat humalainen ajokortillinen ja selvä kortiton. Kumpi on pienempi rike poliisin silmissä, humalainen vai kortiton?
      Poliisin silmien sijaan oikeuskäytäntö on muodostunut niin, että rattijuopumuksesta yleensä tuomitaan ankarammin kuin kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Tosin, jos oikeasti on pakko ajaa, ei kummastakaan tuomita lainkaan. Mutta se sitten tarkoittaakin ihan oikeaa pakkoa, eikä mitään vähän sinnepäin tekosyytä.

      Lainaa

    40. Mäntylahti-Piiras 17.2.2022 11:40
      Tulos: -2 (12 ääntä)
      H: Tuskin, koska edes päältä ajettavalla ruohonleikkurilla ei saa ajaa humalassa omalla tontilla.
      kaikkea saa tehdä niin kauan kunnes jää kiinni, on pikkuisen eri asia ajella kännissä kaupungissa omakotitalon nurmikolla kuin ajella kännissä keskellä korpea olevan maatalon pellolla, ensinnä mainitussa tapauksessa on vaara että teloo jonkun sivullisen, jäljemmässä jos onnistuu telomaan omalla pellolla jonkun sivullisen niin sivullinen saa syyttää itseään kun tunki yksityiselle pellolle ilman omistajan lupaa.

      Lainaa

    41. Jäyhä karpalo 18.2.2022 10:35
      Tulos: +3 (5 ääntä)
      Astmaton keiju: Suljetulla radalla valvottua toimintaa voi järjestää.
      No ei voi. Humalassa ajaminen on rikoslaissa, siksi kännissä ei saa ajaa edes omalla pihalla tai sisällä talossa. Kortitta ajaminen ja muu ratissa rötöstely on tieliikennelaissa, eli omalla suljetulla, rajatulla yksityisalueella saa sen vuoksi laillisesti niitä harrastaa.

      Lainaa

    42. Itseasiassa 18.2.2022 21:58
      Tulos: +8 (8 ääntä)
      Unis: Jonku maan surkeimmassa kuskissa valvotettiin niitä kilpailijoita ihan hullun kauan(joka teoriassa vastaa jotain promille määrää) ja laitettiin rattiin suorittaan esterataa, lopputulosta en enää harmillisesti muista :D
      Joskus jossain brittiohjelmassa testattiin valvomisen vaikutusta vireyteen. Oli aika kauhean näköistä, kun yksi mies ajoi silmät auki autoa, mutta samalla mitattiin hänen silmien liikettä ja niistä pystyttiin päättelemään, että hän käytännössä nukkui ratissa. Näitä kun oikeasti on liikenteessä, pääsevät tutut reitit, mutta eivät pysty reagoimaan yllättäviin tilanteisiin.

      Lainaa

    43. Itseasiassa 18.2.2022 22:03
      Tulos: +10 (10 ääntä)
      Vaakku: Eräällä pienemmällä kylällä tavattiin sanoa että kyllä omalla kylällä saa ajaa kännissä, kunhan ajaa hiljaa (normaalisti paikalliset olivat kaikki oman elämänsä rallikuskeja) 😁
      Eli jos joku ajoi laillista nopeutta, niin kaikki tiesivät sen olevan kännissä?

      Lainaa

    44. Tulos: +1 (1 ääni)
      Takkuinen hilleri: Ensimmäisen mokan pointti? Tää sivu on Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet. En tiennyt, että noin yksinkertaisesta asiasta valistaminen on moka tai helmi. Eräällä keskustelupalstalla oli pidempää vääntöä asiasta, kun jollekulle kovakalloiselle ei mennyt asia ymmärrykseen. Tässähän asia oli parilla kommentilla kuitattu.
      Itse asiassa tota väännettiin henkilölle useamman kommentin verran.

      Lainaa

    45. Tekopyhä keiju 21.2.2022 9:19
      Tulos: +2 (4 ääntä)
      Kykenemätön peura: Olen kuullut, että kännissä ajaminen on kiellettyä ihan koko Suomen alueella. Myös jos satut omistamasn lentokoneen, jonne mahtuu auto ja lennät lentokoneella Suomen ilmatilassa, niin et saa ajaa sillä autolla päihtyneenä.
      Minä taas olen kuullut että rattijuopumuksen promillerajan alittuessa saat ajaa kännissä.. ihan tuolla liikenteessäkin.. toki poliisi sitten voi silti keskeyttää sen touhun, mutta kyllä se ihan sallittua on.

      Lainaa

    46. Samea papukaija 7.3.2022 23:41
      Tulos: +1 (1 ääni)
      Hööpölööpö Murmeli Tähtimansikka: Miten muistelen, että ainakin joskus olisi järjestetty ajokouluttajien toimesta tapahtumia, missä ajoharjoitteluradalla olisi nautittu alkoholia ja yritetty suorittaa väistöharjoituksia ym.
      Se oli tutkimus ja siihen oli haettu lupa.

      Lainaa

    47. Samea papukaija 7.3.2022 23:42
      Tulos: +3 (3 ääntä)
      Tekopyhä keiju: Minä taas olen kuullut että rattijuopumuksen promillerajan alittuessa saat ajaa kännissä.. ihan tuolla liikenteessäkin.. toki poliisi sitten voi silti keskeyttää sen touhun, mutta kyllä se ihan sallittua on.
      Ei vaan ei saa ajaa nauttineenq, mutta rangaistavuuden raja on 0.5 promillea

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: ajaa, ajokortti, fazer muumimuki, halvalla, hinta, ripset, ripsiteknikko