Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 64

Olen totuuden torvi!
Vanhempainilta, osa 64

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 75 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +813 (817 ääntä)
   Sehän on aina parasta, kun kysyy neuvoa jonkun ongelman kanssa ja kuuleekin kaiken olevan oma vika. Ja tuntemattomat somessahan tietävät aina parhaiten. Varsinkin ne, joilla ei ole asiasta muutenkaan mitään hajua.

   Lainaa

  2. Tulos: +788 (796 ääntä)
   No nyt Johanna pääsi taas yllättämään… Että joku on noin tyhmä ja vastenmielinen ihminen… Ja tietenkin just tollaset sikiää keskimääräistä enemmän… brrr

   Lainaa

  3. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 13.1.2022 0:17
   Tulos: +809 (813 ääntä)
   Onneksi lapsella on vain lukihäiriö eikä mulkkuus. Tuon tason mulkkuus kun vaikuttaa olevan parantumaton kehityshäiriö jota luultavasti on parhaansa mukaan jälkikasvullekin yritetty opettaa. Toivottavasti lapset eivät pidä oppejaan lopun elämäänsä. Kamala ajatella että noin huonovointinen yksilö oikeasti kasvattaa neljää lasta tähän yhteiskuntaan. Sääliksi käy lapsiraukkoja.

   Lainaa

  4. Luki lukki 13.1.2022 0:18
   Tulos: +352 (360 ääntä)
   Johanna vois itse yrittää opetella lukemaan, kun kirjaimet ja rivit hyppii pitkin sivuja (tai miten kenelläkin ilmenee). Siihen ei vaikuta lainkaan kasvatus tai laiskuus. Muutenkin typerää tulla kommentoimaan ihan asiaan kuulumattomia, kun loppujen lopuksi ei edes halua/osaa neuvoa tai edes usko koko ongelmaa todeksi. Ja on se kiva, että nykyään kun tuollaiseen ikävään käytökseen puuttuu niin ollaan heti pumpulia ja herkkiä lumihiutaleita, jotka ei kestä todellisuutta. Mennyt taas niin usko tähän maailmaan ja etenkin ihmisiin. Eikä tämä tästä edes paremmaksi muutu.

   Lainaa

  5. Tornipöllö 13.1.2022 0:18
   Tulos: +561 (567 ääntä)
   Kuinka totaalisen paska itsetunto pitää ihmisellä olla, että hyökkää paikalle lesoamaan lukihäiriöisen lapsen kustannuksella?

   Lainaa

  6. Tulos: +317 (325 ääntä)
   Johanna kuuluu siihen kastiin, jonka lapset luultavasti koulukiusaa ja palkitsee lapsensa.

   Lainaa

  7. Pikkuvanha papaija 13.1.2022 0:37
   Tulos: +459 (467 ääntä)
   Johannan mielestä lukihäiriö on siis kehitysvamma, joka johtuu huonosta kasvatuksesta? Mielenkiintoinen yhtälö.

   Lainaa

  8. Hieno konna 13.1.2022 0:38
   Tulos: +163 (185 ääntä)
   Ai no eiku vaatimaan Kelasta invataksi käyttöön. Kun kehitysvammainen olen, vain koska omaan lukihäiriön 😂

   Lainaa

  9. Puuhakas majava 13.1.2022 1:03
   Tulos: +25 (93 ääntä)
   Hieno konna: Ai no eiku vaatimaan Kelasta invataksi käyttöön. Kun kehitysvammainen olen, vain koska omaan lukihäiriön 😂
   Nepsy-kuntoutusta kai voi anoa? Kehitysvamma ei tarkoita automaattisesti liikuntarajoitteista ja toisaalta liikuntarajoitteinenkin saattaa ajaa autoa apuvälinein

   Lainaa

  10. Apea mandariini 13.1.2022 1:07
   Tulos: +237 (239 ääntä)
   "Sanon vaan miten asiat on, paitsi että mitään tieteellistä taustaa en tietenkään ole vaivautunut selvittämään koska minun mielipiteeni on parempi totuus neljän lukihäiriöttömän lapsen kokemuksella!" On se kumma kun "rehellisyys" ei perikään maata vaan poikii "ilkeitä" vastakommentteja "pumpulilapsilta." Toivottavasti Johannan lapset ovat äitiään fiksumpia ja näkevät itsekeksittyjä totuuksia pitemmälle... eivätkä myöskään harrasta ääliömäistä kehuskelua täysin epärelevanttina vastauksena asiallisiin kysymyksiin.

   Lainaa

  11. Tulos: +184 (190 ääntä)
   Ja osa näistä tälläsistä kommentoijista vielä ajattelee "ihan vaan ilmaisevansa mielipiteensä", eivät ees aattele olevansa ilkeitä/törkeitä/tahdittomia/tms. Huoh.

   Lainaa

  12. Tulos: +87 (115 ääntä)
   Just mietin jossain toisaalla että ihmisillä tuntuu olevan surkastumaan päin oleva kyky tuntea empatiaa. Mutuiluna mietin että voisiko syy siihen olla se, että modernissa yhteiskunnassa yksilön ei tarvitse enää selviytyä ryhmänä tai yhteiskuntana, vaan yksilö voi huoletta elää elämäänsä ilman muita. Tämä sosiaalisen toiminnan ja välttämättömien sosiaalisten tarpeiden puute on auttanut niitä yksilöitä selviytymään ja lisääntymään keillä on heikompi kyky ottaa huomioon muita. Kuulostaa tosi järkevältä, mutta en rehellisesti tiedä puhunko kuitenkin pelkkää paskaa. Joku asiantuntevampi voinee korjata tai lisäillä, jos on tarvetta.

   Lainaa

  13. Tahmainen makkara 13.1.2022 1:41
   Tulos: +103 (109 ääntä)
   Johanna on tyypillinen some-idiootti. Varmasti ei sanoisi samoja asioita kasvotusten.

   Lainaa

  14. Apinaattori 13.1.2022 4:42
   Tulos: -33 (55 ääntä)
   Tolla johannallahan se isoin kehitysVamma taitaa löytyä. Anteeksi tämä koko juttu mut jouduin koskä olisin alkanut juurikohta huutaa,lujaa ja se on kerrostalossa hiukan hänkkalaa klo 04.40.

   Lainaa

  15. Naurettava panda 13.1.2022 5:01
   Tulos: +127 (135 ääntä)
   Vaikka lukihäiriö olisikin vanhempien vika (mitä ei tietenkään ole) niin Johanna olisi edes voinut antaa niitä mahtavia kasvatusohjeita joilla asiaa ratkaista oman egon pönkittämisen sijaan.

   Lainaa

  16. Lottoava tuhatjalkainen 13.1.2022 5:31
   Tulos: +162 (166 ääntä)
   Miten kännissä täytyy olla, että kehtaa omalla nimellään ja naamallaan jankuttaa noin typeriä?

   Lainaa

  17. Ryhmätön siili 13.1.2022 6:35
   Tulos: +127 (129 ääntä)
   Vanhempien tärkein homma lukivaikeuksien kanssa painiskellessa on tsempata ja pitää hyvää motivaatiota ja itsetuntoa yllä. Lasten kanssa lukeminen, riimittely, sanojen tavurajan etsiminen esim. taputtamalla edistävät kaikki lukemisen kannalta tärkeitä taitoja mutta pääasia olisi että lapsella säilyy into oppimista kohtaan. Varsinaisia lukiharjoituksia ehtii tekemään koulun ohjeiden mukaan sitten aikanaan.

   Lainaa

  18. Sorsapulla 13.1.2022 6:39
   Tulos: -31 (43 ääntä)
   Johannan lapset eivät ole tarvinneet "eritysopetusta", vaan kuria. 'Nyt alat hikoilla siinä!' 'Ja sitten kaikki paskalle!' 'Antaa nyt sen rään valua vaan ihan reippaasti!'

   Lainaa

  19. Suojaisa kookos 13.1.2022 6:41
   Tulos: +87 (89 ääntä)
   Jos on lukivaikeus lapsella, niin kirjallisuuden puolelta kannattaa lukea - sarjakuvia - tavutettuja kirjoja - kuvakirjoja/kuvitettuja helppolukuisia kirjoja - Selkokirjoja

   Lainaa

  20. Hoikka hauki 13.1.2022 6:57
   Tulos: +126 (128 ääntä)
   Ei sillä lukutaidolla mitään tee jos ei sitä käytä. Tutkitustihan kaunokirjallisuuden lukeminen kehittää empatiaa ja lukihäiriön syistä on saatavilla ihan ajantasaista tietoa. Johannan on turha keulia. Kuka oikeasti hyvä vanhempi joutuu korostamaan omaa erinomaisuuttaan facessa?

   Lainaa

  21. Tulos: +143 (145 ääntä)
   Toivottavasti Johannan lapset eivät oikeasti olisi tarvinnut eritysapua koulussa. Tuollaiset vanhemmat tekevät juuri hallaa lapsilleen, kieltämällä, et ei meidän lapsilla mitään oppimisvaikeuksia ole, vaikka olisikin.

   Lainaa

  22. Kykenemätön peura 13.1.2022 7:35
   Tulos: +98 (100 ääntä)
   Tuleeko niistä 'minulla on Mielipide'-ihmisistä tarpeeksi pitkälle kehittyessään tällaisia Johannoja, joiden mielipiteistä tulee Faktoja, jotka kumoaa kaiken tutkitun tiedon. Mieluummin olisin lukihäiriöinen kuin Johanna.

   Lainaa

  23. Tulos: +98 (102 ääntä)
   Johanna se on melkoinen ÄITI, ottaen huomioon että dysleksiasta kärsineet tai ovat kärsineet muun muassa Ruotsin tuleva kuningatar Viktoria, Walt Disney ja Albert Einstein. Huonoa vanhemmuuttako? Tässä oiva esimerkki, että ihminen voi osata lukea muttei ymmärrä lukemaansa. Toivotaan, ettei Johannan tapauksessa tämä KEHITYSHÄIRIÖ periydy.

   Lainaa

  24. Vastuuton hämähäkki 13.1.2022 7:51
   Tulos: +57 (65 ääntä)
   Onpa kiva kun Johanna kertoo miten mun ihanat vanhemmat ovat olleet ihan paskoja kasvattajia ja sen takia en pärjännyt koulussa. Ei ADD:llä(aikuisiällä huomattu) tai sen aiheuttamalla keskittymisehäiriöllä ja lukihäiriöllä ollutkaan mitään tekemistä asian kanssa. Kyllä se oli ihan vanhempien vika. Kyllä näin on. Ehdottomasti.

   Lainaa

  25. Kynätön tiikeri 13.1.2022 8:16
   Tulos: +105 (107 ääntä)
   Ei Johanna, et kerro niin kuin asia on. Kerrot sen niin kuin haluaisit uskoa sen olevan, jotta pääset nostamaan itseäsi äitinä jalustalle ja pönkittämään omaa kehittymätöntä itsetuntoasi. Kiva, että omia lapsiasi kannustat ja rakastat ja asetat heille tiukat rajat, vaikkei omat vanhempasi ilmeisesti siinä onnistuneetkaan, mutta toivottavasti et vahingossa myös tartuta heille tuota omaa ongelmaasi. Ja se ongelmasi on surkea itsetunto, jonka vuoksi joudut elämään lastesi ja heidän saavutusten kautta ja uskottelemaan itsellesi, että se lastesi saavuttaminen (vaikka lukihäiriötön lukutaito nyt ei sinänsä saavutus edes ole) on sinun ansiotasi jotenkin ja sitä itsellesi todistellaksesi sinun pitää käydä lyttäämässä muut lapset ja erityisesti heidän vanhempansa. Muutenkin aika sairasta äitinä varsinkaan lähteä toisten lapsia haukkumaan. Vielä sairaampaa tästä tekee sen, että jos itse pitää sitä kehitysvammana ja siitä huolimatta haukkuu lapsenkin.

   Lainaa

  26. Johtava kuormaeläin 13.1.2022 8:21
   Tulos: +5 (39 ääntä)
   Johannan kirjoitusten perusteella vaikuttaa, että hän on hieman kaljaan menevä elämänhallinnan juuri ja juuri säilyttänyt kotitanttara, joka kipuilee elämättä jääneen elämänsä kanssa. Todennäköisesti mieskin pettää ja kotona vain riidellään. Tällaiset ihmiset kun tuppaavat tulemaan pätemään keskusteluun kuin keskusteluun.

   Lainaa

  27. Lukihäiriöinen 13.1.2022 8:26
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   Toivottavasti tuo idiotismi ei ole periytyvää.

   Lainaa

  28. Väsymätön marsu 13.1.2022 8:40
   Tulos: +66 (68 ääntä)
   Eipä se harvinaista ole, jos lapsi oppii lukemaan ennen kouluun pääsyä. Joten sen takia ei kannata kerskua. Epäilen, että Johannalla itsellään on lukihäiriö tai itsetunnonpuute.

   Lainaa

  29. Tulos: +77 (79 ääntä)
   Tulee mieleen, että Johanna on kasvatettu vanhan kansan uskomuksin. Eli oppimisvaikeudet/lukivaikeudet/keskittymisvaikeudet on vaan tyhmyyttä ja laiskuutta. Mutta ei mitään, mikä ei pienellä koivunvitsalla lähtis.

   Lainaa

  30. Vakaa herne 13.1.2022 9:04
   Tulos: +37 (45 ääntä)
   Toj Karin: Just mietin jossain toisaalla että ihmisillä tuntuu olevan surkastumaan päin oleva kyky tuntea empatiaa. Mutuiluna mietin että voisiko syy siihen olla se, että modernissa yhteiskunnassa yksilön ei tarvitse enää selviytyä ryhmänä tai yhteiskuntana, vaan yksilö voi huoletta elää elämäänsä ilman muita. [...]
   Puhuit varmaan pelkkää paskaa, mutta kerroit miten olet päätynyt mielipiteeseesi. Tuplasti parempi suoritus kuin mokan "neuvojalla"

   Lainaa

  31. Ontuva guava 13.1.2022 9:21
   Tulos: +63 (67 ääntä)
   Lapsen saanti sekoittaa joidenkin päät. Ex-kaveristani tuli ihan mahdoton kusipää ja hysteerikko, kun hänestä tuli äiti. Tietysti lapsi mullistaa koko elämän, sen ymmärrän, mutta ei se oikeuta ketään ylimielisyyteen.

   Lainaa

  32. Tulos: +46 (52 ääntä)
   En ole vieläkään varma, ovatko Johannan tyylillä kirjoitetut kommentit silkkaa käytöstapojen puutetta vai netiketin osaamattomuutta. Ei minulla ainakaan näin 20 internetin ihmemaailmassa vietetyn vuoden aikana tai jälkeen ole ikinä käynyt mielessä laukoa asiattomuuksia ventovieraille. Meuhkaajia ja trolleja on ollut aina, mutta some tuntuu heittäneen valtaväestön sosiaalista kanssakäymistä säätelevät filtterit täysin roskikseen.

   Lainaa

  33. Takkuinen hilleri 13.1.2022 9:30
   Tulos: +15 (21 ääntä)
   Toj Karin: Just mietin jossain toisaalla että ihmisillä tuntuu olevan surkastumaan päin oleva kyky tuntea empatiaa. Mutuiluna mietin että voisiko syy siihen olla se, että modernissa yhteiskunnassa yksilön ei tarvitse enää selviytyä ryhmänä tai yhteiskuntana, vaan yksilö voi huoletta elää elämäänsä ilman muita. [...]
   Voi toki miettiä, miksi he, jotka eivät osaa ottaa toisia huomioon, lisääntyvät yhteiskunnassa, vaikka pariutumisessa yleensä luulisi toisten huomioon ottamisen olevan tärkeää. Onko kuitenkin siis nykypariskunnista toinen toisen tossun alla?

   Lainaa

  34. Kimurantti sirkka 13.1.2022 9:51
   Tulos: +43 (57 ääntä)
   Se että lapsi oppii lukemaan ennen koulua ei tarkoita että lapsi olisi erityisen älykäs tai erikoinen. Tutkimusten mukaan sillä ei ole merkitystä oppiiko lapsi ennen koulua lukemaan vai vasta ekan ja tokan luokan aikana. Lukutaidot tasaantuvat kuudenteen luokkaan mennessä, eikä eroja enää ole.

   Lainaa

  35. Iäkäs pähkinä 13.1.2022 10:10
   Tulos: +78 (82 ääntä)
   Johannan mukaan lukihäiriö on kehitysvamma, joka johtuu huonosta kotikasvatuksesta ja kurin puutteesta. Tästä voisi siis päätellä, että kehitysvammaisuudesta voi parantua, jos vanhemmat vain pitävät lapselleen vähän parempaa kuria. Voi pyhä yksinkertaisuus.

   Lainaa

  36. Pidätetty kauris 13.1.2022 10:38
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Johannan idiotismi pistää kyllä vihaksi :/

   Lainaa

  37. Jäätynyt sakaali 13.1.2022 10:44
   Tulos: +13 (25 ääntä)
   Tornipöllö: Kuinka totaalisen paska itsetunto pitää ihmisellä olla, että hyökkää paikalle lesoamaan lukihäiriöisen lapsen kustannuksella?
   Ei tartte olla huono itsetunto, vaan NARSISTI. Toivottavasti omenat on tippuneet todella kauas puusta.

   Lainaa

  38. Vaivaton sohvaperuna 13.1.2022 10:47
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   Nuo ihmiset jotka kuvittelevat kaiken olevan omaa ansiotaan, ovat niin rasittavia! Vielä nyt jollain lapsen kasvatuksella voi ehkä keuliakin, mut se menee mulla suoraan hermoon kun ihmiset pitävät lasten saamista jollain lailla omana ansionaan ja sanovat jopa suoraan tahattomasti lapsettomille että se on heidän omaa syytään. Eikä jokaiselle viittis lähteä selittämään esimerkiksi kromosomihäiriöistä, saatikka sitten siitä että ihan aina ei voi myöskään adoptoida... Mut suotta sitä selittämään. He tietävät aina paremmin koska ovat perustavanlaatuisesti parempaa ihmislajia. Huoh.

   Lainaa

  39. Putketon Pihti 13.1.2022 11:19
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Mimmi: Tulee mieleen, että Johanna on kasvatettu vanhan kansan uskomuksin. Eli oppimisvaikeudet/lukivaikeudet/keskittymisvaikeudet on vaan tyhmyyttä ja laiskuutta. Mutta ei mitään, mikä ei pienellä koivunvitsalla lähtis.
   Epäilen samaa. Miten Johanna mahtaisi reagoida, jos saisi viidennen lapsen ja sillä olisi lukihäiriön lisäksi puheen kehityksen häiriö ja vaikka ADHD? Sulkisi luostariin? Tai ehkä muuttaisi asennetta?

   Lainaa

  40. Kannatettava hamsteri 13.1.2022 11:22
   Tulos: +59 (61 ääntä)
   Jokainen toki voi olla ylpeä siitä mitä lapsi on saavuttanut elämässään, mutta eihän kukaan voi herranjestas ottaa kunniaa siitä itselleen ja keulia asialla. Olet ehkä kasvattanut lapsesi hyvin, mutta hänen saavutukset ovat hänen omiaan. Ikävää tietysti jos et ole itse ikinä saavuttanut mitään omassa elämässäsi lasten synnyttämistä ja kasvattamista lukuunottamatta, mutta tuo lasten tekemisillä lesoilu on kyllä niin tajuttoman idioottimaista.

   Lainaa

  41. Tulos: +67 (69 ääntä)
   Joni osui luultavasti naulan kantaan. Toi Johanna vaikuttaa just sellaiselta joka alottaa kaikki lauseet "Neljän lapsen ÄITINÄ.." ja jolle synnyttäminen oli elämän suurin saavutus. 🙄 Tohon lukihäiriöön muuten, mun veljellä auttoi sellainen kikka että pitää viivotinta sen rivin alla jota lukee. Ei kuulemma niin pahasti hyppiny kirjaimet sen jälkeen, ja pystyi seuraamaan tekstiä.

   Lainaa

  42. Tulos: +51 (55 ääntä)
   Toj Karin: Just mietin jossain toisaalla että ihmisillä tuntuu olevan surkastumaan päin oleva kyky tuntea empatiaa. Mutuiluna mietin että voisiko syy siihen olla se, että modernissa yhteiskunnassa yksilön ei tarvitse enää selviytyä ryhmänä tai yhteiskuntana, vaan yksilö voi huoletta elää elämäänsä ilman muita. [...]
   Sanoisin että osittain totta, osittain ei - tutkimusten mukaan ihmisten empatia on sikäli lisääntynyt, että ajan saatossa empatian piiriin on otettu yhä laajempi joukko. Esim. eri ulkoryhmäläiset, ihonväriltään erilaiset, kehitysvammaiset, mielenterveyden häiriöistä kärsivät, yms., joita on ennen ikävästi pidetty 'vähemmän ihmisinä', mikä on näkynyt varsin julmana kohteluna. Myös lapset ja eläimet otetaan nykyään ihan eri tavalla empatian piiriin kuin ennen (vaikka ristiriitaisesti jälkimmäisiä kohdellaankin huonosti lisääntyneen lihankulutuksen ja siitä seuranneen tehotuotannon myötä). Esim. Steven Pinker osoittaa empatian lisääntymiselle useita todisteita ja argumentteja kirjassaan The better angels of our nature:
   https://en.m.wikipedia.org/wiki/The_Better_Angels_of_Our_Nature
   Totta sen sijaan on se, että varakkuus vähentää empatiaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että kun ihmisellä on paljon rahaa, hän ei samalla tavalla tarvitse muita ihmisiä, mikä vähentää motivaatiota välittää näiden tunteista, ja täten vähentää empatiaa.

   Lainaa

  43. Peseytymätön kantojuhta 13.1.2022 12:50
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Tove: No nyt Johanna pääsi taas yllättämään… Että joku on noin tyhmä ja vastenmielinen ihminen… Ja tietenkin just tollaset sikiää keskimääräistä enemmän… brrr
   Mutta ei se ole lasten vika, että ÄITI on idiootti :)

   Lainaa

  44. Tulos: +37 (39 ääntä)
   Takkuinen hilleri: Voi toki miettiä, miksi he, jotka eivät osaa ottaa toisia huomioon, lisääntyvät yhteiskunnassa, vaikka pariutumisessa yleensä luulisi toisten huomioon ottamisen olevan tärkeää. Onko kuitenkin siis nykypariskunnista toinen toisen tossun alla?
   Mä epäilen, että Johannan kaltaiset ihmiset tuntevat kyllä empatiaa sitä ihan pienintä lähipiiriään kohtaan (puoliso ja lapset, ehkä sisarukset ja vanhemmat), tai ainakin ovat valmiita "puolustamaan" sitä. Ketään muuta ei tarvitse ottaa huomioon, paitsi jos haluaa solvata ja polkea jotakuta. Ja on todella yleistä oppia lukemaan ennen koulua. Muistaakseni n. 50% oppii viimeistään esikoulussa, loput sitten 1-2 luokalla. Lastensa kehitysnopeudella ylpeily on naurettavaa joka tapauksessa, mutta tässä tapauksessa vielä naurettavampaa: yksi lapsistani kuului nopeimpaan puolikkaaseen, loput 3 hitaampaan puolikkaaseen...

   Lainaa

  45. Minä suojelen sinua taiteelta 13.1.2022 13:20
   Tulos: +29 (33 ääntä)
   Mm. heillä on/ oli lukihäiriö: Thomas Edison, muun muassa hehkulampun keksijä Albert Einstein, suhteellisuusteorian kehittäjä Cher Naapurimaaan kunkku, prinssi ja prinsessa Agatha Christie, kirjailija Ingvar Kamprad, Ikean perustajaWalt Disney, Disney-yhtiöiden perustaja John Lennon, Beatles-muusikko Leonardo da Vinci, keksijä-taiteilija Pablo Picasso, taiteilija jne, jne

   Lainaa

  46. Liittoutumaton haukka 13.1.2022 13:32
   Tulos: +34 (38 ääntä)
   Voin kuvitella, kuinka Johannan lapset itkua tihrustaen yrittävät lukea jotain ja ihana kuria pitävä äiti huutaa kurkku suorana vitsa ojossa "NYT LUET PERKELE SEN SANAN MINUN LAPSIHAN EI MIKÄÄN KEHITYSVAMMANEN OLE", sellanen kuvan hänestä saa.

   Lainaa

  47. Tiuha jyrsijä 13.1.2022 16:58
   Tulos: +53 (55 ääntä)
   Anoppini on tuollainen johanna. Kaikki on kurin puutetta ja huonoa kasvatusta. Vain yksin hän on oikeassa. Kun lapseni sai vihdoin diagnoosin, oli sekin minun itse keksimäni. Ei varmaan yllätys, että pidämme nykyään yhteyttä joulukortilla.

   Lainaa

  48. Itseasiassa 13.1.2022 17:00
   Tulos: +35 (37 ääntä)
   Jos olisin törmännyt Facebookissa Johannan kommenttiin, niin olisin saanut raivarin. Kun muistelee omaa lukemaan opettelua, lähes jokaisen kirjaimen kanssa itkettiin, vanhemmista tai opettajasta ei ollut kuin Johannan tyyppistä tukea. Ihan painajaismaista pienelle lapselle. Siihen verrattuna Johannan lapset ovat pumpulissa kasvatettuja ja joka päivä pullamössöä syöneitä.

   Lainaa

  49. Tulos: -40 (42 ääntä)
   Lukihäiriö on mielenterveysongelma! Päässä pyörii liikaa asioita, ja siitä kaikki johtuu. Terveisin TERAPEUTTI.

   Lainaa

  50. Itseasiassa 13.1.2022 17:11
   Tulos: +38 (42 ääntä)
   Sam: Toivottavasti Johannan lapset eivät oikeasti olisi tarvinnut eritysapua koulussa. Tuollaiset vanhemmat tekevät juuri hallaa lapsilleen, kieltämällä, et ei meidän lapsilla mitään oppimisvaikeuksia ole, vaikka olisikin.
   Tää on kyllä totta. Itsekin tiedän tapauksia, joille on tarjottu erityistukea tai sairaalakoulua, mutta vanhemmat eivät huolineet apua ja lapsi kärsi normaaliopetuksessa. Siinä ei voita kukaan.

   Lainaa

  51. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 13.1.2022 19:17
   Tulos: +19 (21 ääntä)
   Jos idiootit lisääntyvät keskimääräistä enemmän (en tiedä, en ole tilastoja nähnyt), se selittyy kai helpoimmin sillä että eivät muista/jaksa/viitsi käyttää ehkäisyä.

   Lainaa

  52. Kuuro karpalo 13.1.2022 19:23
   Tulos: -20 (34 ääntä)
   Jos on ihan oikea lukihäiriö niin kuin lääketieteellisessä mielessä niin kyllä se on neurologinen kehityshäiriö, jonka puhkeamiseen ja ilmenemiseen myös ympäristö vaikuttaa. Tämä ilman sarvia ja harppuunoita. En tiedä mitä kehitysvammasyrjintää sitten harjoitetaan näissä piireissä joissa asiaa ei voi myöntää, tyyliin "minun mussukka on vaan vähän enemmän erilainen kuin muut

   Lainaa

  53. Silmälasiton viinirypäle 13.1.2022 20:38
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Puuhakas majava: Nepsy-kuntoutusta kai voi anoa? Kehitysvamma ei tarkoita automaattisesti liikuntarajoitteista ja toisaalta liikuntarajoitteinenkin saattaa ajaa autoa apuvälinein
   Olen 100% invalidi ja ajan autoa.

   Lainaa

  54. Tulos: +50 (56 ääntä)
   "Miten autatte sokeaa lasta pistekirjoituksen oppimisessa?" "Meidän lapset ei kukaan tarvi edes silmälaseja vaan näkee täydellisesti! Ihme pumpulia tuollaiset erikoiskirjoitukset!" "Onko vinkkejä liikuntamuotoihin kun jalka on amputoitu?" "Minun pojat on kyllä niin hyviä juoksemaan, ettei tarvi tuollaisia erityiskeinoja keksiä!"

   Lainaa

  55. Vaiheikas sohvaperuna 13.1.2022 20:57
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Minä suojelen sinua taiteelta: Mm. heillä on/ oli lukihäiriö: Thomas Edison, muun muassa hehkulampun keksijä Albert Einstein, suhteellisuusteorian kehittäjä Cher Naapurimaaan kunkku, prinssi ja prinsessa Agatha Christie, kirjailija Ingvar Kamprad, Ikean perustajaWalt Disney, Disney-yhtiöiden perustaja John Lennon, [...]
   Alvar Aalto, suunnitteli vähän sitä sun tätä

   Lainaa

  56. Vuolas hamsteri 13.1.2022 21:11
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Naurettava panda: Vaikka lukihäiriö olisikin vanhempien vika (mitä ei tietenkään ole) niin Johanna olisi edes voinut antaa niitä mahtavia kasvatusohjeita joilla asiaa ratkaista oman egon pönkittämisen sijaan.
   Kyllähän se tavallaan antoi. Se on se KURI. Kaamea idiootti johanna.

   Lainaa

  57. Kopiseva öykkäri 13.1.2022 23:20
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Olen suhteellisen varma, että myös muun muassa vaikea raskaus tai synnytys, imetysongelmat, vauvan uniongelmat, refluksi, allergiat ja koliikki johtuvat yksinkertaisesti siitä, että äiti ei ole yhtä hyvä ÄITI kuin Johanna.

   Lainaa

  58. Epämukava hyönteinen 14.1.2022 2:09
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   TQ: Ja osa näistä tälläsistä kommentoijista vielä ajattelee "ihan vaan ilmaisevansa mielipiteensä", eivät ees aattele olevansa ilkeitä/törkeitä/tahdittomia/tms. Huoh.
   Toisaalta oletteko koskaan tavannut ihmistä, joka käyttää lausetta ”mä oon vaan rehellinen” tai vastaavaa, ja _ei_ yritä sillä perustella ihan vaan ilkeyttä? Oman kokemuksen mukaan nää rehellisyyteen vetoajat on järjestään pahimpia mulkvisteja aina, jotka jostain syystä kokee oikeudekseen olla ilkeitä aina ja kaikille, ovathan ”vain rehellisiä.” Mutta auta armias jos joku muu joskus ”on vaan rehellinen” heitä kohtaan ja sanoo yhden poikkipuolisen sanan – siitähän se kiukuttelu, kuten Johannankin kohdalla, vasta alkaa.

   Lainaa

  59. Tulos: +40 (42 ääntä)
   Tiuha jyrsijä: Anoppini on tuollainen johanna. Kaikki on kurin puutetta ja huonoa kasvatusta. Vain yksin hän on oikeassa. Kun lapseni sai vihdoin diagnoosin, oli sekin minun itse keksimäni. Ei varmaan yllätys, että pidämme nykyään yhteyttä joulukortilla.
   On yllätys, itse asiassa. En olisi ajatellut, että viitsit lähettää joulukortin tuollaiselle mäntille! ;)

   Lainaa

  60. Tulos: +16 (20 ääntä)
   Putketon Pihti: Epäilen samaa. Miten Johanna mahtaisi reagoida, jos saisi viidennen lapsen ja sillä olisi lukihäiriön lisäksi puheen kehityksen häiriö ja vaikka ADHD? Sulkisi luostariin? Tai ehkä muuttaisi asennetta?
   Toivon, ettei saa, sillä epäilen, et hän löisi. Saan puistatuksia näistä "kuria" ihannoivista.

   Lainaa

  61. Kilokalori 14.1.2022 8:43
   Tulos: +16 (20 ääntä)
   Putketon Pihti: Epäilen samaa. Miten Johanna mahtaisi reagoida, jos saisi viidennen lapsen ja sillä olisi lukihäiriön lisäksi puheen kehityksen häiriö ja vaikka ADHD? Sulkisi luostariin? Tai ehkä muuttaisi asennetta?
   Luultavasti hänestä tulisi sellainen ADHD:sta joka välissä muita valistava äiti, joka tekisi selväksi että tämä sairaus on SAIRAUS ja siitä PARANNUTAAN ja vaatisi kaikilta erikoiskohtelua ja huomaattehan että on muuten isän puolen geeneistä 100% varmasti tullut koska tämä ÄITI on paras maailmassa lapsilleen eikä mikään SAIRAS itse. Ei muistaisi vanhoja sanojaan lainkaan.

   Lainaa

  62. Jäätynyt sakaali 14.1.2022 11:21
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Tiuha jyrsijä: Anoppini on tuollainen johanna. Kaikki on kurin puutetta ja huonoa kasvatusta. Vain yksin hän on oikeassa. Kun lapseni sai vihdoin diagnoosin, oli sekin minun itse keksimäni. Ei varmaan yllätys, että pidämme nykyään yhteyttä joulukortilla.
   Samantapainen ongelma, anoppi oli jo tyyliin huostaanottamassa meidän lapsia kun ei osata mukamas kasvattaa, omille vanhemmilleni oli sanonut että hän hoitaa kasvatuksen, hoitakaa te raha-asiat. Eipä ole anoppi nähnyt lapsia viiteen vuoteen, eikä näe.

   Lainaa

  63. Päivänpolttava kuormaeläin 14.1.2022 15:50
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Nämä asian vierestä vastaajat on kyllä parasta porukkaa. Joku kysyy mistä kaupasta tietyssä ulkomaassa kannattaa ostaa ravintolisät, ja nämä neropatit rynnivät ilmoittamaan, että hedelmähyllyltä. Toinen kysyy mistä kaupasta löytäisi matkamuiston paikallisesta maamerkistä, ja neropatit avuliaasti tulevat kertomaan, että suunnittele itse ja marssi metallisepälle neuvottelemaan työn toteutuksen hinnasta. Miten nuo voi elää edes itsensä kanssa?

   Lainaa

  64. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Ai helvetti mitä tekstiä. Mä "omistan" lukihäiriön ja tällainen kommenttien jälkeen voin sanoa että vituttaa. Kaiken päälle noita ihmisiä on muuallakin ku netissä. Oon törmännyt Johannan tyylisiin ihmisiin ihan koulussa.

   Lainaa

  65. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Kauheeta ajatella jos Johannalle olis syntyny vaikka autistinen lapsi, millanen elämä sillä olis. Toisaalta, ehkä Johanna oliski kasvanut ihmisenä sen lapsen myötä.

   Lainaa

  66. Kypsynyt kana 14.1.2022 20:19
   Tulos: +32 (34 ääntä)
   Minulla on lukihäiriö. Samoin sisaruksillani. Meillä jokaisella on maisterin paperit ja lukihäiriö pitkälle kuntoutunut, joskin tietenkin olemassa. En tiennyt olevani kehitysvammainen. Mutta siinä tapauksessa tilanne on aika ironinen, olenhan opettaja. Kehitysvammaisena saatan siis olla opettamassa Johannan täydellisiä rakkausrusinoita? Saatan myös joskus olla ainoa luokassa, jolla on lukihäiriö 😆

   Lainaa

  67. Tulos: +30 (32 ääntä)
   Jotkut ihmiset ovat lukihairioisia, kehitysvammaisia, autismin spektrumilla tai mita nyt sattuukaan, ja ihmiskunnan hyodyllisia, auttavaisia jasenia jotka tekevat maailman noin yleensa paremmaksi. Sitten jotkut ihan muut ovat Johannoja. Kyselin kerran mieheltani (jolla on tohtorin paperit psykologiasta) mika eraassa hyvin hankalassa ihmisessa saattaisi olla vikana ja han totesi "kultaseni, ei kaikelle ole diagnoosia. Jotkut ihan vaan ovat kusipaita".

   Lainaa

  68. Tuomittava tiikeri 14.1.2022 21:22
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Kypsynyt kana: Minulla on lukihäiriö. Samoin sisaruksillani. Meillä jokaisella on maisterin paperit ja lukihäiriö pitkälle kuntoutunut, joskin tietenkin olemassa. En tiennyt olevani kehitysvammainen. Mutta siinä tapauksessa tilanne on aika ironinen, olenhan opettaja. Kehitysvammaisena saatan siis olla opettamassa [...]
   Rakkausrusina. <3 Jatkoon!

   Lainaa

  69. Kirjastontäti 14.1.2022 23:14
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Vastauksena Lotan kysymykseen, mikäli joku muukin täällä miettii samaa: esimerkiksi kirjastoista löytyy lainattavaksi selkokirjoja, jotka on mm. lukihäiriöiselle peruskirjaa helpompia luettavia, mikäli tällaista kaipaa. :)

   Lainaa

  70. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Toivottavasti Johanna ei saa enempää lapsia, ja onneksi tuntuu pitävän kaikkia neljää lastaan kultalapsina, vaikkei lapsilla siltikään varmasti helppoa ole. Tämän tyyppinen ihminen hakkaa jaskat pihalle vääränlaisista lapsista. Meitä oli just tuo neljä ja ikäväkseni mä olin jotenkin vääränlainen. Yritti jopa tappaa pari kertaa. Hurja ihmistyyppi.

   Lainaa

  71. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Eli kehitysvamma onkin vain seurausta huonosta kasvatuksesta. Hyvin mielenkiintoista. 😏

   Lainaa

  72. Tulos: +4 (6 ääntä)
   Kyllä nyt vähän jäi epäselväksi Onko se lukihäiriö kehitysvamma vai huonon kasvatuksen syytä??

   Lainaa

  73. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Ja ajatelkaas: näitä johannia opettajat saavat kestää. Varmasti tällaiset "vanhemmat" hyppivät linjoilla! On siinä eittämättä kestäminen. Siihen nähden lukihäiriöisen lapsen opettaminen lukemaan ei liene temppu eikä mikään ammattitaitoisen opettajan käsissä.

   Lainaa

  74. Silityskuiva pulu 25.2.2023 23:08
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kamala, miten kuuluisatkin vanhemmat saattavat olla niin huonoja vanhempia, että lapsille tulee lukihäiriö. Hyi teitä, Kaarle Kustaa ja Silvia, kun olitte niin laiskoja.

   Lainaa

  75. Epäkelpo maito 7.3.2023 5:39
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Laura: Joni osui luultavasti naulan kantaan. Toi Johanna vaikuttaa just sellaiselta joka alottaa kaikki lauseet "Neljän lapsen ÄITINÄ.." ja jolle synnyttäminen oli elämän suurin saavutus. 🙄 Tohon lukihäiriöön muuten, mun veljellä auttoi sellainen kikka että pitää viivotinta sen rivin alla jota [...]
   Samaista viivotin kikkaa käytti monet alakoulussa ja yläkoulussa vaikkei lukihäiriötä ollutkaan. Jos tuli keskeytyksiä muiden toimesta, niin pääsi melko nopeasti takas oikeelle riville. Toinen oli sormella tekstin seuraaminen.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: erityisopetus, kasvatus, kehitysvamma, koulu, lapset, lukea, lukihäiriö, lukutaito, opetella, pumpuli, sanoa suoraan, vanhemmat