Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Luontoilta, osa 50

Tunnistatko tämän ötökän?
Suurenna näkymä
Luontoilta, osa 50

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 35 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tuliterä henkilö 4.1.2022 0:44
   Tulos: +268 (278 ääntä)
   Toi kana mun pitää kyllä nyt nähdä tälleen klo 1 yöllä

   Lainaa

  2. Pilkkottu satuhahmo 4.1.2022 1:21
   Tulos: -126 (184 ääntä)
   Iran ois kantsinu miettä tota jo siloin noin 7v sitten, kun alkoi ottamaan housuja pois.

   Lainaa

  3. Tulos: +191 (243 ääntä)
   En vaan ymmärrä miten voi hyvällä mielellä viedä lapset katsomaan vangittuja eläimiä, mutta ei voi kertoa että eläimet syö toisia eläimiä ravinnoksi. Ranuallakin ne pöllöjen elinympäristöt on ihan älyttömiä, missä niiden lintujen olisi tarkoitus lentää? Kerran olen nuorempana koulun mukana käynyt ja ai että suretti myös ne sudet, jotka jolkotti loputonta kehää häkkinsä laitoja myöten ja ilves, joka ei normaalisti luonnossa ihmiselle näyttäytyisi. Omia lapsiani en näihin puistoihin kyllä vie.

   Lainaa

  4. Savolainen 4.1.2022 4:03
   Tulos: +84 (94 ääntä)
   4-jalkainen kana? Jospa se oli kanauta

   Lainaa

  5. Lämmitetty lehmä 4.1.2022 6:30
   Tulos: +254 (262 ääntä)
   Pilkkottu satuhahmo: Iran ois kantsinu miettä tota jo siloin noin 7v sitten, kun alkoi ottamaan housuja pois.
   Ai panevia strutseja?

   Lainaa

  6. Isä viiden, joka olet töissä. 4.1.2022 6:48
   Tulos: +169 (179 ääntä)
   Lämmitetty lehmä: Ai panevia strutseja?
   Siis kukapa niitä ei mieti? Kuumaa kamaa. Hot, i say.

   Lainaa

  7. Vastarannan kiiski 4.1.2022 7:23
   Tulos: +92 (102 ääntä)
   Arvostan tuota Annin suorasukaista rehellisyyttä.

   Lainaa

  8. Taivaanisä 4.1.2022 8:05
   Tulos: +175 (181 ääntä)
   Eläinpuolen opintoja suorittaessa koulu piti maatalousmessut. Villasian, eli mangalitzan, aittauksen kohdalla luki isolla "VILLASIKA" Joka ikinen vamhempi sanoi lapselleen "Katso, villisika." Joka ikinen sadoista vierailijoista.

   Lainaa

  9. Itseasiassa 4.1.2022 9:32
   Tulos: +103 (113 ääntä)
   Pisteet Annille vastauksesta. Lapsi oppi jotain uutta, eikä jäänyt äitinsä vastauksen varaan.

   Lainaa

  10. Lämmin tomaatti 4.1.2022 9:57
   Tulos: +171 (173 ääntä)
   Omistin aikoinaan frettejå ja lenkitin niitä ulkona valjaissa. Hyvin monen kirjavia selityksiä sai kuulla, mitä vanhemmat lapsilleen niistä selittivät... :D Välillä olivat marsuja, välillä mäyräkoiranpentuja. Suosikkini oli mäyräkissa. Myös mäyräksi veikkailtiin.

   Lainaa

  11. Takkuinen hilleri 4.1.2022 10:26
   Tulos: +107 (109 ääntä)
   Eikö lapset nykyään katso Avaraa luontoa? Tuntuu, että itse nykyään satun kääntämään kanavan ykköselle, kun siellä on soidinmenot alkamassa. En kyllä itsekään usein katsele. Yks kaveri kerto kerran poikansa sanoneen eläinleikissä "Nyt nää parittelee". Ei ollut pikku poika tietenkään ymmärtänyt kuin toisen päälle könyämiseksi.

   Lainaa

  12. Kilokalori 4.1.2022 11:36
   Tulos: +158 (162 ääntä)
   Ristipääruuveista ei pääse eroon edes taloa polttamalla. Sieltä ne tuhkan ja hiilloksen seasta löytyvät vielä vuosien kuluttua.

   Lainaa

  13. Kilokalori 4.1.2022 11:42
   Tulos: +110 (112 ääntä)
   Lämmin tomaatti: Omistin aikoinaan frettejå ja lenkitin niitä ulkona valjaissa. Hyvin monen kirjavia selityksiä sai kuulla, mitä vanhemmat lapsilleen niistä selittivät... 😁 Välillä olivat marsuja, välillä mäyräkoiranpentuja. Suosikkini oli mäyräkissa. Myös mäyräksi veikkailtiin.
   Minullakin oli myös nuorena fretti. Sitä luultiin ulkoillessa rotaksi, apinaksi ja kerran jopa pandakarhuksi, kun oli soopelin maski naamalla, "ei kai millään muulla eläimellä tuollaista maskia ole". Vei vähän uskoa biologian opetuksen laatuun Suomessa. Paitsi kerran yksi todella vanha mies tunnisti sen heti hilleriksi, tuli juttelemaan ja kertoi miten heillä eleli puolikesy hilleri joskus maatalon pihapiirissä, syöden hiiriä ja rottia.

   Lainaa

  14. Tulos: +141 (145 ääntä)
   Ei kehveli mua ottaa pannuun vanhemmat jotka "silottelee" lapsille sitä tosiasiaa et moni eläin luonnossa syö toisia eläimiä.

   Lainaa

  15. Kykenemätön hämähäkki 4.1.2022 12:37
   Tulos: +58 (62 ääntä)
   Mun kaveri piirsi kanssa kerran nelijalkaisen kanan. Siitä toipuminen kesti kauan.

   Lainaa

  16. Karkea albatrossi 4.1.2022 13:14
   Tulos: +95 (99 ääntä)
   Eri värinen vasikka... Huoh. Eihän aasi ja lehmä edes näytä saman lajin edustajilta, joten aika paksua. Eikö vaan vois tunnustaa, että ei tiedä sen sijaan, että puhuu shaissea?

   Lainaa

  17. Tornipöllö 4.1.2022 13:19
   Tulos: +58 (60 ääntä)
   Kysy pöllökysymys, saa pöllö vastaus.

   Lainaa

  18. Ajovaloton salaatti 4.1.2022 14:40
   Tulos: +23 (69 ääntä)
   Nimi: En vaan ymmärrä miten voi hyvällä mielellä viedä lapset katsomaan vangittuja eläimiä, mutta ei voi kertoa että eläimet syö toisia eläimiä ravinnoksi. Ranuallakin ne pöllöjen elinympäristöt on ihan älyttömiä, missä niiden lintujen olisi tarkoitus lentää? Kerran olen nuorempana koulun mukana käynyt ja [...]
   Ymmärrän mitä ajat takaa tällä, mutta toisaalta noi eläintarhat kuitenkin on hyväksi myös niille eläinlajeille vaikkei ehkä aina yksilöille. On eri asia lukea jostain kirjasta että Suomessa elää susia, karhuja, ahmoja ja ilveksiä tai vaikka niitä pöllöjä (ja maailmalla muita elukoita), kuin nähdä eläviä eläimiä. Ja toki hienointahan niitä olisi nähdä omassa elinympäristössään, mutta aika pieni todennäköisyys niitä on nähdä luonnossa varsinkaan lasten kanssa. Lapsille tekee hyvää nähdä niitä eläimiä ja oppia että ne ei ole mitään hirviöitä jotka tappaa kaiken vastaantulevan. Puhumattakaan siitä että koska monet eläinlajit ovat äärimmäisen uhanalaisia niin geenipoolia saadaan pidettyä yllä eläintarhoissa elävien eläinten avulla.
   Suomessa kuitenkin on aika hyvät tilat eläimillä (en ole Ranualla käynyt, mutta muissa eläinpuistoissa ja Korkeasaaressa kyllä), kun vertaa vaikka Tallinnan eläintarhaan jossa kävin kymmenisen vuotta sitten (toki saattanut muuttua siitä ja toivon että onkin) ja jossa tiikerit ja leijonat makasivat betonilattialla verkkoaitojen takana aitauksissa jotka oli hyvällä tuurilla parikymmentä metriä sivultaan. Siitä jäi kyllä paskan maku suuhun vaikka olikin hienoa nähdä norsuja ensimmäistä kertaa (niillä oli aika iso alue).

   Lainaa

  19. Pirteä nektariini 4.1.2022 17:33
   Tulos: +29 (53 ääntä)
   Ajovaloton salaatti: Ymmärrän mitä ajat takaa tällä, mutta toisaalta noi eläintarhat kuitenkin on hyväksi myös niille eläinlajeille vaikkei ehkä aina yksilöille. On eri asia lukea jostain kirjasta että Suomessa elää susia, karhuja, ahmoja ja ilveksiä tai vaikka niitä pöllöjä (ja maailmalla muita elukoita), kuin nähdä [...]
   "koska monet eläinlajit ovat äärimmäisen uhanalaisia niin geenipoolia saadaan pidettyä yllä eläintarhoissa elävien eläinten avulla."
   Parhaiten geenipolia saadaan ylläpidettyä luonnonsuojelualueiden avulla joissa eläimet voivat elää vapaasti, ei sillä että ne suljetaan häkkiin ihmisten pällisteltäväksi. Eläin on vangittuna hyvinkin stressaantunut, jonka vuoksi on usein todella hankalaa saada eläin tiineeksi vaikka sillä olisi lajikumppani samassa häkissä.  Esim. Luonto-ohjelmien avulla eläimistä voi oppia, ne eivät kuitenkaan käyttäydy luonnollisesti vangittuna.

   Lainaa

  20. Pehmeä jänis 4.1.2022 17:59
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Kilokalori: Ristipääruuveista ei pääse eroon edes taloa polttamalla. Sieltä ne tuhkan ja hiilloksen seasta löytyvät vielä vuosien kuluttua.
   Ei jos ne on merkkiä biltema

   Lainaa

  21. Pehmeä jänis 4.1.2022 18:04
   Tulos: +20 (38 ääntä)
   Ajovaloton salaatti: Ymmärrän mitä ajat takaa tällä, mutta toisaalta noi eläintarhat kuitenkin on hyväksi myös niille eläinlajeille vaikkei ehkä aina yksilöille. On eri asia lukea jostain kirjasta että Suomessa elää susia, karhuja, ahmoja ja ilveksiä tai vaikka niitä pöllöjä (ja maailmalla muita elukoita), kuin nähdä [...]
   Probleema tuossa ajatuksessa vaan on se että juuri ne uhanalaiset joita koitetaan tällämenetelmällä pelastaa yleensä ei vankeudessa juuri parittele jonka takia aika +-0tilanne ja lähinnä ihan puhtaasti tuottomielessä  "pelastettu" luonosta

   Lainaa

  22. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 4.1.2022 19:35
   Tulos: +77 (81 ääntä)
   Pilkkottu satuhahmo: Iran ois kantsinu miettä tota jo siloin noin 7v sitten, kun alkoi ottamaan housuja pois.
   Se olisikin ollut outoa jos juuri ennen seksiä alkaa miettiä lisääntyviä strutseja. Käykö sinulle useinkin niin?

   Lainaa

  23. Uneton meduusa 4.1.2022 20:47
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Pilkkottu satuhahmo: Iran ois kantsinu miettä tota jo siloin noin 7v sitten, kun alkoi ottamaan housuja pois.
   Ooohhh, kinky.

   Lainaa

  24. Tulos: +16 (30 ääntä)
   Ajovaloton salaatti: Ymmärrän mitä ajat takaa tällä, mutta toisaalta noi eläintarhat kuitenkin on hyväksi myös niille eläinlajeille vaikkei ehkä aina yksilöille. On eri asia lukea jostain kirjasta että Suomessa elää susia, karhuja, ahmoja ja ilveksiä tai vaikka niitä pöllöjä (ja maailmalla muita elukoita), kuin nähdä [...]
   Ainoa mahdollinen syy, miksi eläintarha olisi jollain tavalla hyväksi jollekin eläinlajille on siksi, että sen luontainen elinympäristö on jo tuhottu. Silloinkin vika on meidän toiminnassa ja ratkaisu pitäisi olla elinympäristön palauttaminen. Ei kenenkään tulisi elää vangittuna vain siksi, että sinä voit opettaa lapsiasi. Enkä sitä paitsi itse halua antaa omilleni sellaista opetusta, että voimme kohdella eläimiä vain jonain näyttelyesineinä, joiden lajityypillinen käytös on estetty vain koska me nyt halutaan vähän katsella niitä. Sitäpaitsi Suomen eläintarhoissa olevat eläinlajit eivät suurimmaksi osaksi ole uhanalaisia (siellä on hemmetti hirviäkin), tai niiden ympäristö on vääränlainen (esim. on järjetöntä rahdata pandakarhuja Suomeen, missä pelkästään niiden ruokinta on suuri ongelma, koska täällä ei kasva bambua). Olen keskustellut aiheesta paljon, enkä ole kuullut vielä koskaan hyvää syytä sille miksi olisi parempi "suojella" eläimiä laittamalla ne näytteille häkkeihin kuin pistää kaikki rahoitus ja vaiva niiden luontaisten elinympäristöjen säilyttämiseen. Bisnes ei ole hyvä syy. Ja Suomenkin eläintarhoissa ne häkit ovat pieniä vaikka tilanne olisikin parempi kuin jossain Virossa, esim. suden lajityypillinen reviiri kattaa luonnossa monta SATAA neliökilometriä eikä eläinpuistoon nyt vaan voi järjestää sellaista. Todellisuudessa se alue on jotain jalkapallokentän kokoluokkaa ja ymmärrät varmaan hyvin, ettei se ole millään tavalla verrannollinen tuohon luonnolliseen reviiriin. 
   Ainoa poikkeus jonka hyväksyn ovat "animal sanctuary" - tyyliset puistot (en löytänyt nopeasti suomenkielistä vastinetta tälle enkä jaksa alkaa etsimään), joissa voi siis myös olla vierailijoita. Mutta niissäkin eläimillä on yleensä isot, aidatut alueet pelkän näytteilläolohäkin sijasta ja lähtökohtaisesti eläimet ovat siellä hoidettavana, eivätkä nähtävyytenä jonka funktio on takoa puistolle rahaa. Monesti niissä on myös luontoon palautusta odottavia, esim. loukkaantuneita eläimiä, tai eläimiä joiden elinympäristöt eivät ole pelastettavissa vain lainsäädännöllä esim. salametsästyksen takia. Suomessa tätä ongelmaa ei juuri ole, vaan melkein kaikkia, myös uhanalaisia eläimiä metsästetään ensisijaisesti pyynti- tai poikkeuslupien turvien - eli meidän olisi mahdollista vielä vaikuttaa kannan säilymiseen muillakin keinoilla. 
   Mietipä oikeasti miten hieno kokemus lapsellekin olisi nähdä se eläin luonnossa, onnellisena omassa elinympäristössään vrt jossain häkissä ja saisit kertoa lapsellesi, että näin ne eläimet täällä elävät vrt nämä ovat nyt täällä koska me hakattiin metsä. 

   Lainaa

  25. Pomminvarma vesinokkaeläin 5.1.2022 4:43
   Tulos: -30 (36 ääntä)
   Kilokalori: Ristipääruuveista ei pääse eroon edes taloa polttamalla. Sieltä ne tuhkan ja hiilloksen seasta löytyvät vielä vuosien kuluttua.
   Vaatii kuitenkin vielä vuosisatoja, jotta estrogeeni tottuu, saati osaa ruuvata sellaisen itse.

   Lainaa

  26. Überhauptsturmtantta 5.1.2022 9:25
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Paneva strutsi vois tulla nimimerkiksi tästä Feissarimokien nimikoneesta. ^^

   Lainaa

  27. Tulos: +3 (17 ääntä)
   Nimi: Ainoa mahdollinen syy, miksi eläintarha olisi jollain tavalla hyväksi jollekin eläinlajille on siksi, että sen luontainen elinympäristö on jo tuhottu. Silloinkin vika on meidän toiminnassa ja ratkaisu pitäisi olla elinympäristön palauttaminen. Ei kenenkään tulisi elää vangittuna vain siksi, että [...]
   Aamen.

   Lainaa

  28. Pilkkottu satuhahmo 5.1.2022 18:13
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   Lämmitetty lehmä: Ai panevia strutseja?
   Jeh ois pitäny ennakoiden kortsu laittaa ettei tuleva muksu saa traumoja eläintarhasta. Noh tuo 6v saattaa tietää jo mikä on strippari, jos ei, nih huomena tai parin vuoden päästä viimeistään tietää.

   Lainaa

  29. Suomalainen 6.1.2022 17:05
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Jarnoa ei ole päässeet äidinkielentunnit haittaamaan.

   Lainaa

  30. Vikuri lisko 6.1.2022 21:11
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Tanja: Ei kehveli mua ottaa pannuun vanhemmat jotka "silottelee" lapsille sitä tosiasiaa et moni eläin luonnossa syö toisia eläimiä.
   Etenkin jos ittekin syövät lihaa. Sekin on tapettu eläin.

   Lainaa

  31. Vikuri lisko 6.1.2022 21:13
   Tulos: +8 (14 ääntä)
   Pomminvarma vesinokkaeläin: Vaatii kuitenkin vielä vuosisatoja, jotta estrogeeni tottuu, saati osaa ruuvata sellaisen itse.
   Estrogeeni tottuu paljon kätevämmin kuin testosteroni, joka ei näköjään kehity ollenkaan. Haista sinä. Mä rakensin talon ja pysyy koneet käsissä traktoriin saakka.

   Lainaa

  32. Veretön aprikoosi 7.1.2022 1:27
   Tulos: -2 (8 ääntä)
   Nimi: Ainoa mahdollinen syy, miksi eläintarha olisi jollain tavalla hyväksi jollekin eläinlajille on siksi, että sen luontainen elinympäristö on jo tuhottu. Silloinkin vika on meidän toiminnassa ja ratkaisu pitäisi olla elinympäristön palauttaminen. Ei kenenkään tulisi elää vangittuna vain siksi, että [...]
   Toivottavasti olet vegaani.

   Lainaa

  33. Nyrpeä karpalo 7.1.2022 8:40
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Karkea albatrossi: Eri värinen vasikka... Huoh. Eihän aasi ja lehmä edes näytä saman lajin edustajilta, joten aika paksua. Eikö vaan vois tunnustaa, että ei tiedä sen sijaan, että puhuu shaissea?
   Nämä ihmiset eivät tiedä etteivät he tiedä.

   Lainaa

  34. Tulos: -8 (10 ääntä)
   Menee eläintarhaan ja näkee eläimet tekemässä mitä eläimet tekevät: allah akbar, koko tarha on räjäytettävä koska se on nyt turmellut Pertti-Liisan mielen jolle juuri sain opetettua ettei sukupuolia ole. Wälä wälä WÄLÄWÄLÄWLÄ!!

   Lainaa

  35. Tuomittava tiikeri 11.1.2022 10:56
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Pilkkottu satuhahmo: Jeh ois pitäny ennakoiden kortsu laittaa ettei tuleva muksu saa traumoja eläintarhasta. Noh tuo 6v saattaa tietää jo mikä on strippari, jos ei, nih huomena tai parin vuoden päästä viimeistään tietää.
   Luulen, että äiti sai enemmän traumoja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: eläimet, eläinpuisto, kana, kuoriainen, kuva, luonto, opossumit, ruuvi, strutsit, ötkökkä

 • Uusimmat

 • Kategoriat