Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Kirpputorin löytöjä, osa 437

Tuttuni löysi minut kirpputorilta ja otti yhteyttä.
Kirpputorin löytöjä, osa 437

Arkiston aarre

  • Nimi Juuri nyt
    Tulos: 0 (0 ääntä)

    Kommentti

  • 65 kommenttia

      Ei kommentteja
    1. Jalompi noita 20.1.2022 0:04
      Tulos: +1190 (1194 ääntä)
      Kierrättäminen on siis sitä, että oot köyhä ja myyt että saat rahaa ruokaan.. hmm.

      Lainaa

    2. Tulos: -358 (466 ääntä)
      Henrin kommenttiin, miksi myyjän tulisi osoittaa tietävänsä yhtään mitään valjaista? Käsittääkseni Toni myy turvavaljaita eikä mitään Sherpan palveluita.

      Lainaa

    3. Tulos: +605 (623 ääntä)
      traumcity: Henrin kommenttiin, miksi myyjän tulisi osoittaa tietävänsä yhtään mitään valjaista? Käsittääkseni Toni myy turvavaljaita eikä mitään Sherpan palveluita.
      Kenen melkein käyttämättömiä turvavaljaita Toni sitten myy jos ei tiedä edes miten ne puetaan?

      Lainaa

    4. Komea ananas 20.1.2022 0:55
      Tulos: +524 (526 ääntä)
      Jalompi noita: Kierrättäminen on siis sitä, että oot köyhä ja myyt että saat rahaa ruokaan.. hmm.
      Jep, heti alemmasta keskiluokasta ylöspäin vaatteetkin heitetään roskiin heti kun likaantuvat...

      Lainaa

    5. Tornipöllö 20.1.2022 0:57
      Tulos: +395 (397 ääntä)
      Kyllä mahtaa Suomessa olla kamalan paljon köyhiä, kun lähes joka paikkakunnalla on ainakin yksi kivijalkakirppari ja Facebook-kirppiksiä sitäkin enemmän.

      Lainaa

    6. Itämätön makkara 20.1.2022 0:58
      Tulos: +531 (555 ääntä)
      Musta on käsittämätöntä, että kierrättäminen nähdään yhä jonakin köyhien puuhana. Se pitäis olla kaikkien puuhaa. Reijan kaverin maailmankuva on selvästi todella kapea ja lähestymistapa tökerö, mutta jos tuo tarjous auttaa on aito, se jollain tapaa vähän lämmittää. Ehkä hänellä on kieroutunut käsitys kirppareista ja köyhyydestä, koska hän on itse myynyt tavaraa kirppareilla vain rahapulassa? Tietämättä tarinaa tuo tarjous auttaa tuntui hyväntahtoiselta, vaikka lähestymistapa olikin tökerö.

      Lainaa

    7. Tulos: +96 (108 ääntä)
      Kenen vähän käytettyjä turvavaljaita Toni sitten myy jos ei edes tiedä miten ne puetaan päälle?

      Lainaa

    8. Tulos: -142 (228 ääntä)
      Ei Muuta: Kenen melkein käyttämättömiä turvavaljaita Toni sitten myy jos ei tiedä edes miten ne puetaan?
      Kai sitä nyt saa omistaa itselleen hyödyttömiä härpäkkeitä. Sai vaikka valjaat lahjaksi tai osti jostain halvalla.

      Lainaa

    9. Tyhjä panda 20.1.2022 1:10
      Tulos: +17 (33 ääntä)
      Eteen on paljon helpompi laittaa haka kiinni.Virniö.

      Lainaa

    10. Tulos: -28 (98 ääntä)
      Taitaa toni olla joku nitku, kun ei ole älynlahjat riittäny edes netistä katsoa miten päin noi valjaat puetaa päälle

      Lainaa

    11. Kilokalori 20.1.2022 1:16
      Tulos: +231 (257 ääntä)
      Ihmiset, jotka halveksuvat käytettyjen vaatteiden käyttämistä, ovat yleensä itse niitä köyhissä oloissa kasvaneita, joiden "rikastuttuaan" (=duuni ja alempi keskiluokka) pitää larpata menestyjää ja ostaa koko ajan uutta. Kun taas suurin osa esim. tuntemistani akateemisista/ylemmän keskiluokan naisista kiertelee kirppareita ihan viikottain. Bongailevat ties mitä lasilintuja ja designiä pilkkahintaan.

      Lainaa

    12. Tulos: -96 (138 ääntä)
      Hiippi: Taitaa toni olla joku nitku, kun ei ole älynlahjat riittäny edes netistä katsoa miten päin noi valjaat puetaa päälle
      Eihän sullakaan riittänyt älynlahjat katsoa netistä mitä nitku tarkoittaa.
      Itsellänihän on t-paitakin pesulappu kaulalla joka toinen päivä, ei se silti tarkoita että olisin sen paidan jostain varastanut, se tarkoittaa että oon vaan vähän dorka. 
      Ehkä Toni olisi myynyt valjaat käyttämättöminä, mutta meni kuvaa varten ne ekaa kertaa pukemaan päälle. Ja hyvällä menestyksellä.

      Lainaa

    13. Siirrettävä apina 20.1.2022 1:35
      Tulos: -12 (96 ääntä)
      traumcity: Kai sitä nyt saa omistaa itselleen hyödyttömiä härpäkkeitä. Sai vaikka valjaat lahjaksi tai osti jostain halvalla.
      Joku nisti tuo myyjä kuitenkin, joka on vieny rehellisen työmiehen kamat.

      Lainaa

    14. Apea mandariini 20.1.2022 1:47
      Tulos: +209 (213 ääntä)
      Reijan kaverin kaltaiset pinnalliset "second hand on köyhille" -tyypit elää kyllä jossain aivan käsittämättömässä kerskakulutuksen yltäkylläisyystynnyrissä jossa luonnonvarat on loppumattomat. Eihän kukaan nyt oikeasti käytettyjä vaatteita myy paitsi jos JOUTUU kun rahat on loppu, varmaan viimeisiä myy päältä jo! Ja käytettyjä ostavatkin on taatusti viittä vaille katuojassa, voi köyhiä parkoja, onneksi hänen ei ikinä TARVITSE mitään käytettyä ostaa tai myydä! Sattuu päähän. Onneksi minulle on tehty jo lapsena selväksi että keskiluokkaisetkin voi käydä kirpparilla ja se on itse asiassa todella kivaa. Saattaa löytää sen vaatteen jonka halusi pari vuotta sitten mutta koot myytiin loppuun tai jotain ihan uniikkia, vintagea, käsitöitä... ja niin tavara saa uuden elämän eikä mene käyttökelpoisena roskikseen.

      Lainaa

    15. Aliarvostettu alpakka 20.1.2022 6:00
      Tulos: +208 (212 ääntä)
      Kirppikset on ensimmäinen asia mitkä googlettaa ja käy tsekkaamassa kun käväisee vieraassa kaupungissa. IHAN tykkimestoja. Mukava harrastus myös aina laskea montako Bengalin tiikeri -DVD:tä näkee päivän kirppiskiertelyn aikana. Ennätys taitaa olla 11 Hämeenlinnassa. Kohti tusinaa!

      Lainaa

    16. Tulos: +88 (90 ääntä)
      Kirpparit on fiksu tapa kierrättää, siitä ei pääse mihinkään ja ei se leimaa ketään köyhäksi, jos ostaa tavaroita sieltä. Mutta muutama vuosi sitten Eero Lehti herätti pahennus, kun kertoi ostavansa tavaroita kirppareilta. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/a91a3ece-dc1c-4eae-957c-a1b30e4e4f38 Valitettavasti monella ihmisellä on vääränlainen kuva siitä kuka saa/voi ostaa tavaroita kirpputorilta.

      Lainaa

    17. Isä viiden, joka olet töissä. 20.1.2022 6:48
      Tulos: +79 (83 ääntä)
      Todellakin myydään pienet vaatteet jne kirpparilla ja kyllä, voidaan ottaa ilmaisella. Ei tunnu edes pahalta. Jos jollakin on liikaa rahaa että voi noin ajatella, niin tänne vaan.

      Lainaa

    18. Mönjässä kierinyt tohtori 20.1.2022 7:24
      Tulos: +92 (96 ääntä)
      Kaikista ekologisinta on tietysti oma tapani, että sitä myytävää tavaraa ei jää, kun kaikki käytetään niin loppuun kuin pystyy ja sittenkin vielä mietitään, mitä tästä voisi tehdä. Juuri pesin vanhat polvista ja haaroist puhkikuluneet farkut ja katson, jos lahkeista saisi tehtyä pari kassia. Omaan tyyliini ei reikäfarkkumuoti sovi.

      Lainaa

    19. Itseasiassa 20.1.2022 7:25
      Tulos: +83 (83 ääntä)
      Kilokalori: Ihmiset, jotka halveksuvat käytettyjen vaatteiden käyttämistä, ovat yleensä itse niitä köyhissä oloissa kasvaneita, joiden "rikastuttuaan" (=duuni ja alempi keskiluokka) pitää larpata menestyjää ja ostaa koko ajan uutta. Kun taas suurin osa esim. tuntemistani akateemisista/ylemmän keskiluokan [...]
      Itse aikoinaan vastavalmistuneena työttömänä päätin aloittaa työnhaun pukeutumalla paremmin. Aloitin kirppareilta etsimällä työhaastatteluihin ja muualle parempia vaatteita, välillä oli tilaisuuksia muuallakin tehdä vaikutus mahdollisiin rekryäjiin. Kirppareilta sai helposti alle 5 eurolla toimistoon sopivia asukokonaisuuksia, siihen päälle villakangastakki ja tyylikäs laukku, johon mahtui kansio. Eipä siinä kauaa mennyt, kun samat vaatteet päällä mentiin jo töihin.
      Reijan kaverin olisi hyvä käydä katsomassa, mitä sieltä kirppareilta todellisuudessa löytyy. Se ei ole vain hylätty kokoelma kirppujen pesittämiä vaatteita. Niissä on oikeasti käyttökelposta ja laadukastakin kamaa, jotka jokaisen olisi syytä tsekata ennen kuin lähtee ostamaan mitään uutta. Nykyään ostan edelleen esim. kaikki farkut kirpparilta, miksi maksaa 60-100 €, kun sopivat löytyvät 2-4 €:llä? 

      Lainaa

    20. Itseasiassa 20.1.2022 7:28
      Tulos: +60 (60 ääntä)
      Aliarvostettu alpakka: Kirppikset on ensimmäinen asia mitkä googlettaa ja käy tsekkaamassa kun käväisee vieraassa kaupungissa. IHAN tykkimestoja. Mukava harrastus myös aina laskea montako Bengalin tiikeri -DVD:tä näkee päivän kirppiskiertelyn aikana. Ennätys taitaa olla 11 Hämeenlinnassa. Kohti tusinaa!
      Kirppareilla on vielä erityisiä piirteitä eri alueilla ja kaupungeissa. Joistain esim. löytyy vintagea todella hyvin! Paljon mielummin myös pyörin näissä tai todella pienissä yksityisissä puodeissa kun menen ostoskeskuksiin, niissä kun on joka kaupungissa ihan samat kaupat.

      Lainaa

    21. Hilpeä hippi 20.1.2022 7:37
      Tulos: +25 (59 ääntä)
      Itämätön makkara: Musta on käsittämätöntä, että kierrättäminen nähdään yhä jonakin köyhien puuhana. Se pitäis olla kaikkien puuhaa.
      Onko kirpputorilla myyminen ainoa kierrätysmuoto? Itse veisin esim. lapsille pieneksi jääneet vaatteet UFFin laatikkoon. Lasten vanhoja leluja olen lahjoittanut naapureille joiden lapset on pienempiä.
      Enkä edes ole mitenkään rikas. Ainoastaan laiska.

      Lainaa

    22. Rikkoontumaton noita 20.1.2022 7:45
      Tulos: +103 (105 ääntä)
      Mun vanha äitini elää sitkaasti jossain 90-luvun laman synnyttämässä mielikuvassa, että köyhät myyvät kirpparilla nuhjuisia vanhoja rytkyjään. Itse hankin kaikki päällivaatteeni (myös huonekalut, kodintarvikkeet, urheiluvälineet jne) kierrätettyinä, ja kun olen vienyt äidille tuliaisina lähes uudenveroisia, kauniita puseroita ja esitellyt omia löytöjäni, on mieli alkanut muuttua. Tosin nyt hän selittää asian itselleen että joku on taas lihonut niin ettei mahdu vaatteisiinsa ja joutuu myymään ne kirpulla, miksi muuten kukaan näin hyviä vaatteita pois laittaisi? Kierrätys ylipäänsä ajatuksena on vielä vieras, eikä äiti lajittele roskiakaan koska ”näin kerran kun biojäteastia tyhjennettiin samaan autoon kuin muutkin roskat, eli samaan läjään ne kaikki menee kumminkin”. Tarkemmin ajatellen, onhan tuo puolisonikin kierrätetty...

      Lainaa

    23. Mietteetön gorilla 20.1.2022 8:33
      Tulos: +63 (63 ääntä)
      Itämätön makkara: Musta on käsittämätöntä, että kierrättäminen nähdään yhä jonakin köyhien puuhana. Se pitäis olla kaikkien puuhaa. Reijan kaverin maailmankuva on selvästi todella kapea ja lähestymistapa tökerö, mutta jos tuo tarjous auttaa on aito, se jollain tapaa vähän lämmittää. Ehkä hänellä on kieroutunut [...]
      Joskus 80-luvulla oli sellainen käsitys, että kirppareilla kävivät vain sellaiset, keillä ei ole varaa ostaa uutta. Muistan, kun minun luokalla oli tyttö joka kertoi että hänellä on kirpputorilta ostettu mekko päällä niin häntä kiusattiin armottomasti siitä. :-(

      Lainaa

    24. Tulos: +83 (87 ääntä)
      Jos kainalot ovat tuon väriset, kannattaa ehkä laittaa pepantteenia...

      Lainaa

    25. Kuivakas vihannes 20.1.2022 8:57
      Tulos: +57 (59 ääntä)
      Rikkoontumaton noita: Mun vanha äitini elää sitkaasti jossain 90-luvun laman synnyttämässä mielikuvassa, että köyhät myyvät kirpparilla nuhjuisia vanhoja rytkyjään. Itse hankin kaikki päällivaatteeni (myös huonekalut, kodintarvikkeet, urheiluvälineet jne) kierrätettyinä, ja kun olen vienyt äidille tuliaisina lähes [...]
      Kai äidillesi on selostettu jätehuoltoa nykyaikana? Että äitisikin asumiskustannukset saattaisivat alentua, jos alkaisi lajitella erikseen sen biojätteen (mikäli jätehuolto sen mahdollistaa ja yaloyhtiö

      Lainaa

    26. Tulos: +38 (40 ääntä)
      Mönjässä kierinyt tohtori: Kaikista ekologisinta on tietysti oma tapani, että sitä myytävää tavaraa ei jää, kun kaikki käytetään niin loppuun kuin pystyy ja sittenkin vielä mietitään, mitä tästä voisi tehdä. Juuri pesin vanhat polvista ja haaroist puhkikuluneet farkut ja katson, jos lahkeista saisi tehtyä pari kassia. Omaan tyyliini ei reikäfarkkumuoti sovi.
      Itse teen melkein samaa. Erolla etten tee liia risoist vaatteist mitään. Kun paita, sukat tai bokserit menny nii rikki ettei siviilis kehtaa käyttää ni käytän raksal kunnes hajoaa totaalisesti.

      Lainaa

    27. Tulos: -2 (34 ääntä)
      traumcity: Henrin kommenttiin, miksi myyjän tulisi osoittaa tietävänsä yhtään mitään valjaista? Käsittääkseni Toni myy turvavaljaita eikä mitään Sherpan palveluita.
      Sulla meni taas päälaen yli tämänkin asian pointti. Mutta ei se mitään, jatka ihmeessä valitsemallasi tiellä. Pääset vielä tuonne ylös, itse mokaksi.

      Lainaa

    28. Ontuva pelikaani 20.1.2022 10:13
      Tulos: +28 (30 ääntä)
      Itseasiassa: Kirppareilla on vielä erityisiä piirteitä eri alueilla ja kaupungeissa. Joistain esim. löytyy vintagea todella hyvin! Paljon mielummin myös pyörin näissä tai todella pienissä yksityisissä puodeissa kun menen ostoskeskuksiin, niissä kun on joka kaupungissa ihan samat kaupat.
      Ja kaikissa kaupoissa samat vaatteet.

      Lainaa

    29. Tulos: +60 (62 ääntä)
      Apea mandariini: Reijan kaverin kaltaiset pinnalliset "second hand on köyhille" -tyypit elää kyllä jossain aivan käsittämättömässä kerskakulutuksen yltäkylläisyystynnyrissä jossa luonnonvarat on loppumattomat. Eihän kukaan nyt oikeasti käytettyjä vaatteita myy paitsi jos JOUTUU kun rahat on loppu, varmaan viimeisiä [...]
      Mä en vaan ymmärrä, miten joku on voinut elää niin tynnyrissä viimeiset...20?  40?vuotta, ettei tiedä että käytettyjä vaatteitaan myyvät ihan kaikki ja ehkä eniten juuri keskiluokkaiset ihmiset. Toi assosiaatio köyhyyteen ja puutteeseen on ehkä ollut olemassa viimeeksi 80-luvulla.

      Lainaa

    30. Ontuva pelikaani 20.1.2022 10:17
      Tulos: +62 (62 ääntä)
      Mietteetön gorilla: Joskus 80-luvulla oli sellainen käsitys, että kirppareilla kävivät vain sellaiset, keillä ei ole varaa ostaa uutta. Muistan, kun minun luokalla oli tyttö joka kertoi että hänellä on kirpputorilta ostettu mekko päällä niin häntä kiusattiin armottomasti siitä. :-(
      Muistan itse kun menin ylpeänä ekaluokkalaisena kouluun uudessa farkkutakissa, joka maksoi vain markan! Hienon takin ihanuus himmeni, kun hyvä ystävä tuhahti halveksien: "vain markan?!"

      Lainaa

    31. Tulos: +46 (46 ääntä)
      Hilpeä hippi: Onko kirpputorilla myyminen ainoa kierrätysmuoto? Itse veisin esim. lapsille pieneksi jääneet vaatteet UFFin laatikkoon. Lasten vanhoja leluja olen lahjoittanut naapureille joiden lapset on pienempiä.Enkä edes ole mitenkään rikas. Ainoastaan laiska.
      Ei ole, eihän kukaan niin sanonutkaan?

      Lainaa

    32. Paidaton hyeena 20.1.2022 10:17
      Tulos: +68 (68 ääntä)
      Näin itse tyyppinä joka on allerginen lähes jokaiselle deodorantille ja jonka kainalot saavat niistä helakanpunaista ihottumaa, täytyy sanoa, että tuon iittalan kupin väri olisi sangen osuva. :'D

      Lainaa

    33. Sisäänlämpiävä järvisieni 20.1.2022 10:19
      Tulos: -47 (53 ääntä)
      Vaikka oli vähän tökerö ajatus, että kirppari=köyhät, mutta jos tarkoitus oli vain auttaa, niin pitikö heti laittaa feissarimokiin.

      Lainaa

    34. Näkymätön herkkuruoka 20.1.2022 10:49
      Tulos: +54 (54 ääntä)
      Ei nyt oikein avaudu tämä logiikka. Eli jos myyt tavaraa kirpparilla, olet köyhä? Rikkaista en tiedä, mutta jos puhutaan ihan normaaleista "suurituloisista" niin nekö heittää pieneksi käyneet ja vähälle käytölle jääneet vaatteensa roskiin ennemmin kuin kokeilevat saada niistä muutaman euron tai *hui kauhistus!* lahjoittavat kierrätykseen?

      Lainaa

    35. Itseasiassa 20.1.2022 10:52
      Tulos: +15 (15 ääntä)
      Mönjässä kierinyt tohtori: Kaikista ekologisinta on tietysti oma tapani, että sitä myytävää tavaraa ei jää, kun kaikki käytetään niin loppuun kuin pystyy ja sittenkin vielä mietitään, mitä tästä voisi tehdä. Juuri pesin vanhat polvista ja haaroist puhkikuluneet farkut ja katson, jos lahkeista saisi tehtyä pari kassia. Omaan tyyliini ei reikäfarkkumuoti sovi.
      Kannattaa tsekata Piece of Jeans. Vähän oon unelmoinut noista, niitä voi pikku korjauksilla käyttää ikuisesti.

      Lainaa

    36. Itseasiassa 20.1.2022 10:56
      Tulos: +69 (69 ääntä)
      Rikkoontumaton noita: Kierrätys ylipäänsä ajatuksena on vielä vieras, eikä äiti lajittele roskiakaan koska ”näin kerran kun biojäteastia tyhjennettiin samaan autoon kuin muutkin roskat, eli samaan läjään ne kaikki menee kumminkin”. 
      Useissa jäteautoissa on nykyään useampi säiliö, jotta samalla autolla voi ajaa useampia jätelajeja. Tästä varmaan pitäisi tehdä joku lööppi, että päästäisiin tästä väärästä käsityksestä.

      Lainaa

    37. Köppänen aprikoosi 20.1.2022 10:56
      Tulos: +59 (59 ääntä)
      Mietteetön gorilla: Joskus 80-luvulla oli sellainen käsitys, että kirppareilla kävivät vain sellaiset, keillä ei ole varaa ostaa uutta. Muistan, kun minun luokalla oli tyttö joka kertoi että hänellä on kirpputorilta ostettu mekko päällä niin häntä kiusattiin armottomasti siitä. :-(
      2000-luvun alussa oli vielä ihan sama juttu varsinkin yläkouluissa. Nykyään se on trendikästä. Toki on ihan varmasti niitä jotka katsovat nenänvarttaan pitkin omissa vanhempien rahoilla ostetuissa satojen eurojen vaatteissaan, mutta sydäntäni lämmittää nykyään nähdä teini-ikäisiä kiertelemässä vaaterekkejä kirppareilla koska siitä on tullut normaalia ja hyväksyttyä. Vaate-elitismi on niin idioottimaista, varsinkin jos et edes omilla rahoillasi osta niitä vaatteita.

      Lainaa

    38. Rytmikäs vihannes 20.1.2022 11:55
      Tulos: -8 (28 ääntä)
      Reijan kaveri vaikuttaa jotenkin niin liikuttavan vilpittömältä että tekee mieli löytää joku puolijärkevä selitys. Ehkä hän on niin minimalisti että omistaa vain yhden takin ja luulee että Reijakin on ainokaistaan myymässä? Tai sitten takki oli hänen mielestään niin ihana ettei voi kuvitella miksi kukaan myisi sitä muuten kuin äärimmäisessä hädässä?

      Lainaa

    39. Sotilasarvoltaan herkkuruoka 20.1.2022 13:01
      Tulos: +31 (33 ääntä)
      Itseasiassa: Useissa jäteautoissa on nykyään useampi säiliö, jotta samalla autolla voi ajaa useampia jätelajeja. Tästä varmaan pitäisi tehdä joku lööppi, että päästäisiin tästä väärästä käsityksestä.
      Ei kai kukaan oikeasti voi kuvitella, että roskia haettaisiin kymmenen auton letkalla että sais joka pöntölle oman autonsa?

      Lainaa

    40. Jutteleva mäyrä 20.1.2022 14:08
      Tulos: +29 (33 ääntä)
      Mä en ymmärrä näitä kommentteja missä puolustetaan Reijan "kaveria". Mulle hän näyttäytyy kaikkena muuna kuin vilpittömänä ja auttavaisena. Tulee kuva, että hän tyrkyttää vanhoja vaatteitaan vain koska Reija-parkahan tietenkin myy hänelle tarpeetonta tavaraa vain jotta saisi leivän päälle muutakin kuin ylähuulen. Menee se viimeinen takkikin päältä. Samalla itselleen saa kiiltävämmän sädekehän kun on "vilpittömästi" auttanut parkaa kippaamalla hänelle tarpeettomat vaatteet niin ei tarvi omaa roskistaan täyttää. Mikäli hän olisi ollut oikeasti auttavaisena liikenteessä olisi hän aloittanut viestimisen aivan eri tyylillä. Varsinkin kun eivät ole olleet yhteyksissä! Vaikkapa ihan vaan "Hei! Mulla olisi kassillinen minulle tarpeetonta, mutta hyväkuntoisia vaatteita koossa X. Haluaisitko nähdä mitä on tarjolla vai laitanko suosiolla kierrätykseen?" Mutta... tämä ihminen ei käytä kirpputoreja, hänen mielestään kaikki jotka kierrättävät kärsivät rahanpuutteesta ja olisi todella kummallista kirjoittaa tuollainen viesti ihmiselle, joka on sinulle etäinen. Tässä ei ollut takana mitään vilpitöntä, ainoastaan yritys pelastaa kasvonsa.

      Lainaa

    41. Tyydyttävä mato 20.1.2022 14:26
      Tulos: +25 (33 ääntä)
      Ihan turha on kenenkään tuota Tonia puolustella. Kaikenlaista säätöä hustlaava nisti, joka myy varastettua tavaraa elämäm kolulaisen kirotus taitoilla ja älynlahjoilla varustettuna. Tietäjät tietää henkilön.

      Lainaa

    42. Tulos: +6 (6 ääntä)
      Paidaton hyeena: Näin itse tyyppinä joka on allerginen lähes jokaiselle deodorantille ja jonka kainalot saavat niistä helakanpunaista ihottumaa, täytyy sanoa, että tuon iittalan kupin väri olisi sangen osuva. :'D
      Suosittelen Nuudia! ( https://nuudcare.com ). Aivan mahtava tuote meille herkkäihoisille ja muillekin. Ei ole varsinainen deodorantti, vaan tappaa ihon pinnalta hien hajua aiheuttavat bakteerit niin hajua ei muodostu ollenkaan. Ja on ekologinen :)

      Lainaa

    43. Neljän tuulen 20.1.2022 15:37
      Tulos: +27 (29 ääntä)
      Kuinkahan paljon kirpputorien mainetta auttaisi, jos niitä kutsuttaisiin jollain toisella nimellä?

      Lainaa

    44. Katettu järvisieni 20.1.2022 17:29
      Tulos: +17 (23 ääntä)
      Väri ei toki ole ihan kainalo, mutta ei tuo myöskään ole Marimekkoa, eikä kiveä :D

      Lainaa

    45. Tiuha jyrsijä 20.1.2022 17:57
      Tulos: +37 (37 ääntä)
      Itseasiassa: Useissa jäteautoissa on nykyään useampi säiliö, jotta samalla autolla voi ajaa useampia jätelajeja. Tästä varmaan pitäisi tehdä joku lööppi, että päästäisiin tästä väärästä käsityksestä.
      Yritin tätä selittää naapurin jäärälle. Jäärä tiesi auton rakenteen, mutta kun hänelle oli "tuttu roskakuski" kertonut että kaikki ne kipataan samaan penkkaan.
      Ei uskonut, ettei missään ole kipattu mitään penkkaan enää vuosikausiin.

      Lainaa

    46. Tulos: -1 (11 ääntä)
      Haha, Marimekko kivi tuikku väri kainalo, vai ehkä iittalan lasituikku väri punainen, hahahaha

      Lainaa

    47. Ruostumaton piimä 20.1.2022 20:25
      Tulos: +45 (45 ääntä)
      Älytön reaktio, kun joku myy takkiaan (eli haluaa siitä EROON): "Voin antaa sulle takin!" Niinku miksi? Jos oikeasti oli huolissaan toisen rahatilanteesta, niin olisi sitten tarjoutunut ostamaan sen takin tai antamaan rahaa. En vain voi tajuta millä ajatuksenkululla tulee mieleen, että tarjoanpa takkiani henkilölle joka juuri yrittää hankkiutua yhdestä takista eroon.

      Lainaa

    48. Tulos: +8 (8 ääntä)
      Hyviä suosituksia kommenteissa! Täällä käytössä sekä nuud että Piece of jeans, molemmat ihan lemppareita.

      Lainaa

    49. Rikkoontumaton noita 20.1.2022 23:04
      Tulos: -12 (18 ääntä)
      Kuivakas vihannes: Kai äidillesi on selostettu jätehuoltoa nykyaikana? Että äitisikin asumiskustannukset saattaisivat alentua, jos alkaisi lajitella erikseen sen biojätteen (mikäli jätehuolto sen mahdollistaa ja yaloyhtiö
      On, mutta hän ei tuosta käsityksestään luovu. Maailma ei kaadu siihen että vanha mummo ei lajittele vähiä biojätteitään.

      Lainaa

    50. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 21.1.2022 0:19
      Tulos: +22 (22 ääntä)
      Tiuha jyrsijä: Yritin tätä selittää naapurin jäärälle. Jäärä tiesi auton rakenteen, mutta kun hänelle oli "tuttu roskakuski" kertonut että kaikki ne kipataan samaan penkkaan. Ei uskonut, ettei missään ole kipattu mitään penkkaan enää vuosikausiin.
      Tuo on oikeasti uskomatonta, miten kaikki kuvittelee sen "kaverin kaveri on töissä paikassa X ja se sanoo..." olevan totta. Ja tietysti, että kuulostaa sitten tätä tosiasiaa levitellessään vakuuttavammalta, tiputtaa sen yhden kaverin tarinasta pois eli "kaveri on töissä", ja näin nämä legendat leviävät ympäri Suomen aina ensi käden tietona. Minunkin vanhempi sukulaiseni, muuten ihan fiksu mies, kertoi minulle tätä asiaa jo 15v sitten ihmetellessään miksi kierrätän. Hän ei millään ottanut uskoakseen, että ei tarvitse kuin vierailla paikallisella kaatopaikalla nähdäkseen että kierrätys toimii. Toki joskus se kierrätysastia joudutaankin kaatamaan sekajätteisiin mikäli lajittelu on tehty päin honkia eikä sisältö käy enää raaka-aineeksi.

      Lainaa

    51. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 21.1.2022 0:36
      Tulos: +25 (25 ääntä)
      Rikkoontumaton noita: On, mutta hän ei tuosta käsityksestään luovu. Maailma ei kaadu siihen että vanha mummo ei lajittele vähiä biojätteitään.
      On surkea huomata, että niitä mummoja vaan on yli puolet suomalaisista, nimittäin biojätteen kierrätysprosentti on vain 42! Biojätteestähän saadaan sekä polttoainetta että multaa. Kierrätettynä kaatopaikkojen tuhoeläinkannat + hajuhaitat pienenisivät, kun taas sekajätteiden seassa se mätänee ja hajun ohessa tuottaa kasvihuonekaasuja 
      Meillä kierrätettiin kaikki jo minun lapsuudessani, ja muistan kuinka järkyttynyt olin kotoa pois muuttaessani ettei kaikki tätä tee. Samoin se havainto että aikuiset roskaavat luontoa soti idealistisen runotytön järkeä vastaan... 

      Lainaa

    52. Parraton lokki 21.1.2022 8:04
      Tulos: +6 (14 ääntä)
      Sotilasarvoltaan herkkuruoka: Ei kai kukaan oikeasti voi kuvitella, että roskia haettaisiin kymmenen auton letkalla että sais joka pöntölle oman autonsa?
      Ei kai kukan kuvittele, että kaikki roskikset tyhjennetään samana päivänä? Ne jakeetkin menee ihan eri paikkoihin. Sekajäte voimalaitokselle, pahvit paperitehtaalle, biojäte kompostointiin, metallit Tornioon ja lasit rikki.

      Lainaa

    53. Tulos: -20 (20 ääntä)
      Kyllä toi Reija oli se törkee tässä sadussa, nykyaikana ei osata kuunnella vaan heti aletaan kiroilla ja puhua rumasti. Toinen oli huolissaan että alasti Reija joutuu hyppeleen. Häpeä Reija

      Lainaa

    54. Harmaa kivi 21.1.2022 9:15
      Tulos: +15 (17 ääntä)
      Köppänen aprikoosi: 2000-luvun alussa oli vielä ihan sama juttu varsinkin yläkouluissa. Nykyään se on trendikästä. Toki on ihan varmasti niitä jotka katsovat nenänvarttaan pitkin omissa vanhempien rahoilla ostetuissa satojen eurojen vaatteissaan, mutta sydäntäni lämmittää nykyään nähdä teini-ikäisiä kiertelemässä [...]
       Vaate-elitismi oli omana aikanani omassa lukiokuplassani juttu, ja puolustan omaa versiotamme edelleen. Ihailimme eniten tyttöä, joka pystyi hakemaan kaikki vaatteensa (no, en tiedä alusvaatteista) kierrätyskeskuksen "ilmaista" -pinosta, ja näyttämään siltä, että muotisuunnittelijat seuraavat häntä eikä toisinpäin. Oikeastaan ihailen vieläkin, ihminen ei tarvitse muotia, jos hänellä on tyyli. (Ja totta kai jokainen täyspäinen käy kirppareilla; itselläni ei ole muotisuunnittelijan lahjoja, mutta parilla eurolla saa joskus parempia mekkoja, joissa on vielä hintalaput -satasia -kiinni. On kauheaa planeetan kannalta, että jotkut ostelevat niin paljon, etteivät ehdi edes sovittaa, mutta kiva heiltä viedä keräykseen sitten, jotta meidän muiden ei tarvitse maksaa vaatteistamme melkein mitään). (Olen itsekin liian laiska myymään, omat vaatteeni käytän ensin töissä tai muuten näkyvillä, sitten haahuillessa tai ihan vain ollessa, ja lopuksi siivotessa/ nukkuessa/ mökillä, kunnes ovat riepuina. Mutta lapsi kasvaa omistaan ulos ennen kuin ne kuluvat, vien ne Punaisen Ristin Konttiin, mistä ne yleensä hainkin).

      Lainaa

    55. Tulos: +5 (13 ääntä)
      traumcity: Kai sitä nyt saa omistaa itselleen hyödyttömiä härpäkkeitä. Sai vaikka valjaat lahjaksi tai osti jostain halvalla.
      Plus nistitatskat kaulassa ja teinix-nistikuteet. Uskotaan.

      Lainaa

    56. Tulos: +14 (14 ääntä)
      Tyyppi yrittää myydä takkia kirpparilla ts. haluaa päästä takista eroon, jolloin toisen reaktio on tarjota hänelle "hyväntekeväisyytenä" toista takkia? Hei Reijan kaveri, vaikka olisit kuinka hyvällä asialla niin tarkistathan ensin logiikkapiirisi, kiitos.

      Lainaa

    57. Pizzaa rakastava kuguaari 23.1.2022 3:10
      Tulos: +5 (7 ääntä)
      reija! sun käytös ei ole millään lailla väärin :3

      Lainaa

    58. Tulos: -4 (6 ääntä)
      Mun mielestä hupparillani on vielä puolisen vuoden verran aikaa mutta äitini murehtii josko vaikka naapuri sattuisi kurkistamaan, ja sitten ne kaikki ovat sitä mieltä ettei meillä ole varaa ostaa ehjiä vaatteita. Siinähän vahtaavat saattaa nimittäin vilahtaa piilottamisen arvoinen pähkinä, rouva kyllä tarkkaan sitä vartioi. Pakko vielä sellainen tarina kertoo kun aikoinaan mutsi valitti aina mun kenkien olevan ihan kodittoman spugen näköiset, siis sen spugen kenkien ei itse juopon näköiset, hönöt, no kuitenkin uhkali vielä heittävänsä ne roskiin. Joku kaunis päivä kävin tapani mukaan moikkaa isoäitiä. Ja kas kummaa kun oli aika lähteä kotiin olivat mun etniessit kadonnut jTtubj66⁸jjkk

      Lainaa

    59. Tulos: -3 (5 ääntä)
      No niin nukahdin kesken kaiken kun flunssan kourissa täällä kärvistelen. Niin siis joka tapauksessa mutsi oli heittänyt kuistilta mun tennarit rodee ja jättänyt feikkicrocsit. Sanoi että hae uudet hän maksaa. Itse oisin käyttänyt vielä toiset 4v jos pohjat ei ouhkeö

      Lainaa

    60. Syytön kirjohylje 24.1.2022 12:31
      Tulos: +4 (6 ääntä)
      Mönjässä kierinyt tohtori: Kaikista ekologisinta on tietysti oma tapani, että sitä myytävää tavaraa ei jää, kun kaikki käytetään niin loppuun kuin pystyy ja sittenkin vielä mietitään, mitä tästä voisi tehdä. Juuri pesin vanhat polvista ja haaroist puhkikuluneet farkut ja katson, jos lahkeista saisi tehtyä pari kassia. Omaan tyyliini ei reikäfarkkumuoti sovi.
      Ja tämä koskee myös autoja, käytetään loppuun.

      Lainaa

    61. Tulos: +6 (8 ääntä)
      Sam: Kirpparit on fiksu tapa kierrättää, siitä ei pääse mihinkään ja ei se leimaa ketään köyhäksi, jos ostaa tavaroita sieltä. Mutta muutama vuosi sitten Eero Lehti herätti pahennus, kun kertoi ostavansa tavaroita kirppareilta. [...]
      Hitsi. Luin ton jutun ja ei ole mitään ongelmaa että rikas kiertää kirppareira, mutta jotenkin pysäytti toi, että sijoitusasuntoja on 'satakunta'. Näin entisestä itäblokistä tulleena duunarityttönä en meinaa käsittää, että tyypillä on sata (100) sijoitusasuntoa, kun itse voin vain haaveilla siitä, että ikinä omistaisin yhtään mitään. Toki tääkään ei ole mitään verrattuna siihen, minkälaisia omaisuuksia pyörittää maailman rikkaimmat, mutta kun sen laittaa normaalin ihmisen vielä käsitettäviin numeroihin, niin tippuu vaan leuka maahan.

      Lainaa

    62. heimosenkeimo 26.1.2022 3:02
      Tulos: -4 (4 ääntä)
      Toi Iiittala psykoosi kyllä toimii. Niitä voi irrottaa vanhoista/rikkoutuneista astioista kuumailmapuhaltimella ja laittaa random laseihin ja porukka ostaa niitä:D Vittu lampaat, mitä idiootteja.

      Lainaa

    63. Tilattava tuhatjalkainen 30.1.2022 14:20
      Tulos: 0 (0 ääntä)
      Hilpeä hippi: Onko kirpputorilla myyminen ainoa kierrätysmuoto? Itse veisin esim. lapsille pieneksi jääneet vaatteet UFFin laatikkoon. Lasten vanhoja leluja olen lahjoittanut naapureille joiden lapset on pienempiä.Enkä edes ole mitenkään rikas. Ainoastaan laiska.
      Itsekin annan lasten pienet vaatteet tutuille joilla on pienempiä lapsia. Samasta syystä kuin sinä, laiskuus. En halua niistä mitään rahaa ( merkkivaatteita ei meillä ole, itsekin ne kirpparilta ostanut, tai ilmaiseksi saanut) en edes kehtaisi pyytää niistä rahaa. Myös kierrätyspisteelle olen niitä ilmaiseksi vienyt. Itse käyn paljon kirppiksillä, mutta en jaksa sellaista itse pitää. Muutaman lantin tähden. Mieluuminen annan tarvitsevalle.

      Lainaa

    64. Tulos: +1 (1 ääni)
      Luulen että tuolla kainalolla on haettu väriä "karpalo".

      Lainaa

    65. Tulos: 0 (0 ääntä)
      Noista työkamoista. Löysin netistä akkukone merkkiä Skanska.

      Lainaa

    Lue lisää

    Kommentoi

    Avatar

    Vastaa

    Nimikone

    Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

    Avainsanat: karpalo, kirppari, kirppis, kirpputori, kuva, marimekko, messenger, tiukkaa, tuikku, valjaat, viesti, väri, yv