Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 63

Joulupukki unohti jotain.
Vanhempainilta, osa 63

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 79 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Sisältävä varis 30.12.2021 0:10
   Tulos: +605 (623 ääntä)
   Toivotaan, että Kaisan lapset lahjoittivat äidille hiukan joulumieltä ja kyytipojaksi järkeä päähän.

   Lainaa

  2. Tunteeton hai 30.12.2021 0:15
   Tulos: +760 (764 ääntä)
   Lapset osas ajatella muitakin kuin itseään, joten se on pahasta?

   Lainaa

  3. Tulos: +874 (886 ääntä)
   Alkoi ihan tosissaan vituttaa Kaisan avautuminen. Hänellä on niin fiksut lapset, että osaavat ostaa viidellä kympillä 6 lahjaa ja haluavat vielä omasta tahdostaan ilahduttaa velipuoltaan. Kaisalle tämä on ongelma, minä olisin ylpeä. Toivottavasti pojat pysyvät yhtä kivoina onnettomasta kasvatuksesta huolimatta.

   Lainaa

  4. Utelias jänis 30.12.2021 0:27
   Tulos: +633 (639 ääntä)
   Lahja velipuolelle oli liikaa, vaikka Kaisa itsekin on ”vain” äitipuoli. Hienoa että pojat osasivat ajatella myös muita, toivottavasti Kaisakin oppii sen joskus.

   Lainaa

  5. Tulos: +266 (290 ääntä)
   Ymmärrän että kun on rahasta tiukkaa, niin ärsyttää, mutta annetaan nyt lasten kuitenkin ilahduttaa toisiaan. Vieläpä kun noin kivasti ajattelivat myös velipuolta !

   Lainaa

  6. Tulos: +441 (507 ääntä)
   Kasvatus on kyllä mennyt jo siinä vaiheessa pieleen, jos 9-vuotias tytär on suuri Jaajo-fani.

   Lainaa

  7. Arvoton jänis 30.12.2021 1:58
   Tulos: +250 (384 ääntä)
   Siis onko oikeesti tällaisia perheitä, että vanhemmat antaa lapsille rahaa, jotta voivat ostaa niille vanhemmille lahjat 🙈🤣 ja sit itketään, et rahasta tiukkaa. Naurettavaa. Ylipäätään tuollainen "pakollinen" lahjan ostaminen ihan hölmöä, silloin sitä saa kaapit täyteen jotain kynttilöitä ja kahvimukeja,"jees,kiva kun ostit mulle mun rahoilla tän täysin tarpeettoman tilpehöörin, vaan koska on joulu."

   Lainaa

  8. Vaikeudeton rotta 30.12.2021 2:04
   Tulos: +433 (463 ääntä)
   Olisikohan Marjutin lapsilla hieman liikaa lahjoja, jos ei tuollaisen kasan puuttumista ensin huomaa.

   Lainaa

  9. Kalpea dinosaurus 30.12.2021 3:16
   Tulos: +143 (165 ääntä)
   Jostain syystä miehelle iskee aina himo ajaa parta just sekunti sen jälkeen, kun olen pessyt kylpyhuoneen :/

   Lainaa

  10. Tulos: +327 (333 ääntä)
   Kaisa, vaikka sinä vihaatkin sitä poikien velipuolta, ei tarkoita sitä että poikienkin pitäisi sitä velipuolta vihata

   Lainaa

  11. Itsesiliävä tiikeri 30.12.2021 3:44
   Tulos: +293 (297 ääntä)
   Kaisa on juuri sellainen kusipää äitipuoli joka minullakin oli.

   Lainaa

  12. Järkkymätön puuma 30.12.2021 4:22
   Tulos: +116 (154 ääntä)
   Arvoton jänis: Siis onko oikeesti tällaisia perheitä, että vanhemmat antaa lapsille rahaa, jotta voivat ostaa niille vanhemmille lahjat 🙈🤣 ja sit itketään, et rahasta tiukkaa. Naurettavaa. Ylipäätään tuollainen "pakollinen" lahjan ostaminen ihan hölmöä, silloin sitä saa kaapit täyteen jotain kynttilöitä ja [...]
   Ihmettelin samaa.
   Meillä sovittu jo vuosia sitten, että ydinperheen sisällä ostetaan kimpassa yks lahja per ihminen. Hyvin on toiminut. 
   Vinu: Kasvatus on kyllä mennyt jo siinä vaiheessa pieleen, jos 9-vuotias tytär on suuri Jaajo-fani.
   Yleensä tyydyn antaan tällaisille vaan yläpeukkua, mut nyt on pakko kompata ihan kommentin kanssa, ommeinaa Jaajo ihan raskaimmasta päästä näitä perus telkkari/radionaamoja. 
   Oikeastaan noi Luokkakokous-leffat edustaa mulle ihan jotain Helvetin esikartanoa; miten on onnistuttukin samaan rainaan änkemään kaikki tämän maan ärsyttävimmät ukot?

   Lainaa

  13. Terästetty hirmulisko 30.12.2021 4:28
   Tulos: +253 (277 ääntä)
   Eikö lapselle tosiaankaan voi kertoa mikä on strippari?

   Lainaa

  14. Onnistunut lehmä 30.12.2021 9:41
   Tulos: +113 (183 ääntä)
   Terästetty hirmulisko: Eikö lapselle tosiaankaan voi kertoa mikä on strippari?
   Kyllä voi, mutta jos on huono vanhempi niin mielummin valehdellaan lapselle kun kerrotaan asiat miten ne on. Paras kun tää oikeasti luulee et hoitanu tilanteen hyvin, mutta ei tainnut ihan putkeen mennä.

   Lainaa

  15. Tulos: +221 (243 ääntä)
   Kyllä 9-vuotias jo tietää mikä on strippari. Frendejä ollaan perheen kanssa katsottu aina ja ne on kaikenikäisille sallittu. Niissäkin on strippareita. Kouluikäisen kanssa voi ihan hyvin asiallisesti keskustellen kertoa kaikesta mitä lapsi koulussa kuulee. Parempi se kuin, että lapsi uskoo kavereiden juttuja, ja saa väärän käsityksen seksuaalisista asioista. Mitä pumpulimmassa lapsensa kasvattaa, sitä kovempi on pudotus kun totuus tulee päin kasvoja joskus.

   Lainaa

  16. Tulos: +87 (101 ääntä)
   Vaikeudeton rotta: Olisikohan Marjutin lapsilla hieman liikaa lahjoja, jos ei tuollaisen kasan puuttumista ensin huomaa.
   Toivoisin että Marjut olisi suurperheen äiti ja joku sukulainen olisi tuonut jokaiselle lapselle yhden lahjan hieman myöhässä.

   Lainaa

  17. Lempeä kissanpentunen 30.12.2021 10:00
   Tulos: +90 (98 ääntä)
   Ihmettelen, jos Kaisan itsekäs purkaus on vielä nähtävänä. Maineensa varjelemiseksi on varmasti poistanut sen.

   Lainaa

  18. Meikattu jyrsijä 30.12.2021 10:01
   Tulos: -124 (216 ääntä)
   Onnistunut lehmä: Kyllä voi, mutta jos on huono vanhempi niin mielummin valehdellaan lapselle kun kerrotaan asiat miten ne on. Paras kun tää oikeasti luulee et hoitanu tilanteen hyvin, mutta ei tainnut ihan putkeen mennä.
   Kysymys kuuluu: Tarvitseeko alle kymmenvuotiaan tietää että on aikuisia, tässä tapauksessa naisia, jotka saavat rahaa siitä että riisuuntuvat alasti yleisölle joka yleensä koostuu vastakkaisesta sukupuolesta?
   Kyllä minun mielestäni huono vanhempi on se joka näitä alkaa selittelemään jollekin yhdeksänvuotiaalle..
   Ja Kaisa kuulostaa tosi paskalle äitipuolelle. 

   Lainaa

  19. Tulos: -50 (88 ääntä)
   Halvaksi tuli kun 50 eurolla koko suvun lahjat, vähän pihiltä kuulostaa

   Lainaa

  20. Sisustettu appelsiini 30.12.2021 10:24
   Tulos: +60 (86 ääntä)
   Kalpea dinosaurus: Jostain syystä miehelle iskee aina himo ajaa parta just sekunti sen jälkeen, kun olen pessyt kylpyhuoneen :/
   Musta tuntuu, et mun puoliso ajaa partaa moshaten samalla, koska niitä partakarvoja on JOKA PAIKASSA. Sit on sitä mieltä et on siivonnu jälkensä ku huljuttaa vedellä lavuaarin :)))

   Lainaa

  21. Missä moka 30.12.2021 10:44
   Tulos: -9 (103 ääntä)
   Mikä ekassa on mokana? Koitin tsuumailla kuvaa eikä mitään hauskaa löytynyt. Meillä kävi usein ison suvun kansa (ennen koronaa, huom.) näin, että jonkun lahjapussi oli jäänyt milloin takakonttiin, milloin mihinkin. Tällöin tehtiin samat, että "unohtuneet" lahjat löytyi aamulla kuusen juurelta.

   Lainaa

  22. Tulos: +252 (258 ääntä)
   Arvoton jänis: Siis onko oikeesti tällaisia perheitä, että vanhemmat antaa lapsille rahaa, jotta voivat ostaa niille vanhemmille lahjat 🙈🤣 ja sit itketään, et rahasta tiukkaa. Naurettavaa. Ylipäätään tuollainen "pakollinen" lahjan ostaminen ihan hölmöä, silloin sitä saa kaapit täyteen jotain kynttilöitä ja [...]
   Oisko mitenkään mahdollista, että ne lapset haluaa ihan itse ostaa lahjoja tärkeille ihmisille? Jos heillä ei siihen ole riittävästi pätäkkää, onko silloin väärin vanhemman antaa rahaa lahjoihin? 
   Meillä viisivuotias halusi ostaa äidille kirjan. Isä vei lapsen kirjakauppaan ja sieltä tuli valituksi kirja, jonka ostamista olin muutenkin suunnitellut. Joo, minun(kin) rahoillani lapsi osti minulle lahjan. Koska halusi ilahduttaa. Ja onnistui siinä erinomaisesti. Ensimmäiseksi ilahdutti se, että lapsessa itsessään syntyi halu antaa lahja. Sitten ilahdutti se, että hän halusi valita sellaisen lahjan, jota tiesi minun toivovan. Ja aattona ilahdutti paitsi itse lahja, erityisesti se miten onnelliseksi lapsi tuli kun sai paketin minulle antaa.

   Lainaa

  23. Häikäilemätön hyönteinen 30.12.2021 11:29
   Tulos: +109 (115 ääntä)
   Niin... Toisen Luokkakokous-elokuvan koko nimi on Luokkakokous 2 - Polttarit. En ole nähnyt elokuvaa, mutta ei ihan liikaa päättelyä tarvitse, että siinä saattaisi olla jotain stripparijuttua.

   Lainaa

  24. Katsottava seppä 30.12.2021 11:44
   Tulos: +121 (125 ääntä)
   Arvoton jänis: Siis onko oikeesti tällaisia perheitä, että vanhemmat antaa lapsille rahaa, jotta voivat ostaa niille vanhemmille lahjat 🙈🤣 ja sit itketään, et rahasta tiukkaa. Naurettavaa. Ylipäätään tuollainen "pakollinen" lahjan ostaminen ihan hölmöä, silloin sitä saa kaapit täyteen jotain kynttilöitä ja [...]
   Miksei tietyn ikäiselle lapselle voisi opettaa toisten huomioimista noinkin. Vaikka kuinka kovasti itse toivoo pierulimaa joululahjaksi, pitää ostaa jotakin muuta, jos käteen lyödään seteli äidin joululahjaa varten. Toki idea on huono, jos sitä varten pitää venyttää perheen budjettia. Veikkaisin, ettei tässä ole siitä kysymys, vaan Kaisaa kaivelee, että miehen eksän lapsi sai yhtä arvokkaan tai arvokkaamman lahjan kuin Kaisa itse. Tässä kohtaa Kaisa lienee se, joka on huomaavaisuuskasvatuksen tarpeessa ennemmän kuin pojat.

   Lainaa

  25. Tulos: +28 (40 ääntä)
   Sisustettu appelsiini: Musta tuntuu, et mun puoliso ajaa partaa moshaten samalla, koska niitä partakarvoja on JOKA PAIKASSA. Sit on sitä mieltä et on siivonnu jälkensä ku huljuttaa vedellä lavuaarin :)))
   Ai tämä onkin ilmeisesti jokin puolisoille aika tyypillinen asia. Kiitos vertaistuesta.

   Lainaa

  26. Hiuksenhieno raparperi 30.12.2021 11:49
   Tulos: +61 (139 ääntä)
   Voi jestas taas näitä parempia vanhempia täällä kommenteissa. Se lapsi ei nyt todellakaan mene pilalle, jos ei vielä selitetä, mitä strippari tarkoittaa. Joo, toki hyvä on lapselle selittää asioita kysyttäessä, mutta jos nyt joku jää välistä, kun sopivasti lapsi itse antoi sille mahdollisuuden, niin ei se nyt siitä ole traumoja tai muutakaan vielä saanut. Enkä kyllä huomannut, että olisi ollut silti ylpeä tilanteesta tuo äitikään, vaikka joku täällä niin väitti. Paremminkin nauroi itsekin, ettei nyt ehkä ollut ihan putkeen mennyt ratkaisu, mutta edelleenkään ei nyt puhuta mistään vakavasta laiminlyönnistä. En yhtään ihmettele, jos ihmiset ei halua tehdä lapsia, kun aina kaikki on väärin ja mukulat pilalla, kun vaan sattuu ajattelemaankin epähuomiossa väärin. Huoh.

   Lainaa

  27. Tulos: +170 (172 ääntä)
   Lapsille se velipuoli on kuitenkin perhettä, ihan niin kuin äitipuolikin joka tässä nyt valittaa. Että tottakai he haluavat ostaa lahjan myös velipuolelle, eikä siitä kyllä sais syyllistää tai painostaa. :/

   Lainaa

  28. Takkuinen hilleri 30.12.2021 12:09
   Tulos: -8 (44 ääntä)
   Jaajo oli hyvä Haluatko miljonääriksi -ohjelmassa, mutta luokkakokous -elokuvien katsominen kertoo kyllä kieroon kasvaneesta ihmisestä.

   Lainaa

  29. Eksakti vesinokkaeläin 30.12.2021 12:09
   Tulos: +39 (123 ääntä)
   Meikattu jyrsijä: Kysymys kuuluu: Tarvitseeko alle kymmenvuotiaan tietää että on aikuisia, tässä tapauksessa naisia, jotka saavat rahaa siitä että riisuuntuvat alasti yleisölle joka yleensä koostuu vastakkaisesta sukupuolesta?Kyllä minun mielestäni huono vanhempi on se joka näitä alkaa selittelemään jollekin yhdeksänvuotiaalle.. Ja Kaisa kuulostaa tosi paskalle äitipuolelle. 
   No tarvitseeko alle kymmenvuotiaan tietää, että on ihmisiä, jotka saavat rahaa tulipalojen sammuttamisesta, ihmisten pidättämisestä, lääkkeiden määräämisestä jne jne... Ei varmaan välttämättä tarvitse, mutta kuuluu kyllä vahvasti yleissivistykseen. En näe mitään pahaa siinä, että lapsille kerrotaan sanojen merkityksiä.

   Lainaa

  30. Tulviva ihminen 30.12.2021 12:19
   Tulos: +85 (101 ääntä)
   Kuinka pitkään vessaa ei saa käyttää sen jälkeen kun se on pesty?

   Lainaa

  31. Sitkas karjalanpiirakka 30.12.2021 12:23
   Tulos: +56 (72 ääntä)
   Hiuksenhieno raparperi: Voi jestas taas näitä parempia vanhempia täällä kommenteissa. Se lapsi ei nyt todellakaan mene pilalle, jos ei vielä selitetä, mitä strippari tarkoittaa. Joo, toki hyvä on lapselle selittää asioita kysyttäessä, mutta jos nyt joku jää välistä, kun sopivasti lapsi itse antoi sille mahdollisuuden, niin [...]
   Niin, no eihän tuossa mitään maailmanlopun meininkiä ole. Mutta lapsi kuitenkin googlaa sen vastauksen itse kun ei äiti kehdannut selittää. Tai kysyy kavereilta.

   Lainaa

  32. Tulos: +23 (31 ääntä)
   Järkkymätön puuma: Ihmettelin samaa.Meillä sovittu jo vuosia sitten, että ydinperheen sisällä ostetaan kimpassa yks lahja per ihminen. Hyvin on toiminut.  Yleensä tyydyn antaan tällaisille vaan yläpeukkua, mut nyt on pakko kompata ihan kommentin kanssa, ommeinaa Jaajo ihan raskaimmasta päästä näitä perus [...]
   Olen samaa mieltä, että luokkakokous leffasta. Ja mieskaartista.

   Lainaa

  33. Tulos: -70 (80 ääntä)
   Ainii. Ja kyl miun täysin sokea miehenikin ajaa partaansa. Mutta ei hän vain ole mitenkään levitellyt jälkiään vaan. Ettei muihin akkoihin vaan ole tullut asennevikaa?

   Lainaa

  34. Äiti ja mummo 30.12.2021 13:16
   Tulos: +117 (123 ääntä)
   Kaisa, ne velipuolet on miehesi lapselle sukua. Sinä et ole. Miksi sinun aikuisena pitäisi olla lapsille, jotka eivät ole sukuasi, olla tärkeämpi kuin oletettavasti pieni lapsi, joka on miehesi lapsille sukua? Vaikutat vähän narsistilta, no et oikeastaan ihan vähänkään. Sinua ne lapset eivät aikuisena, kun olette jo eronneet, mikä luonteesi perusteella vaikuttaa väistämättömältä, muista, velipuoli on heille tämän perusteella tärkeä myöhemminkin.

   Lainaa

  35. Satoisa peura 30.12.2021 13:40
   Tulos: +71 (79 ääntä)
   Tulviva ihminen: Kuinka pitkään vessaa ei saa käyttää sen jälkeen kun se on pesty?
   2-4 tuntiin. Muuten tuntuu, että on rehkinyt turhaan.

   Lainaa

  36. Letkeä munankuori 30.12.2021 15:05
   Tulos: -24 (62 ääntä)
   Mitä hauskaa tossa on, että rikkaiden lapsilla riittää lahjoja kahdeksi päiväksi?

   Lainaa

  37. Sukkanauhaton sarvikuono 30.12.2021 15:33
   Tulos: +32 (48 ääntä)
   Satoisa peura: 2-4 tuntiin. Muuten tuntuu, että on rehkinyt turhaan.
   Silloin harvoin kun saan vessan pestyä, käyn ainakin viikon kakalla vain työpaikalla.

   Lainaa

  38. Tulos: -31 (75 ääntä)
   Jussi: Kyllä 9-vuotias jo tietää mikä on strippari. Frendejä ollaan perheen kanssa katsottu aina ja ne on kaikenikäisille sallittu. Niissäkin on strippareita. Kouluikäisen kanssa voi ihan hyvin asiallisesti keskustellen kertoa kaikesta mitä lapsi koulussa kuulee. Parempi se kuin, että lapsi uskoo [...]
   Pakko kommentoida tätä, ainoa "strippari" frendeistä minkä keksin on Danny de Viton esittämä rooli kymppikaudella, eikä sekään missään vaiheessa mene mauttomuuden puolelle. mistä revit että frendeissä on 'strippareita'? ja ei, mielestäni 9 vuotiaan ei tarvitse vielä tietää mikä on strippari.

   Lainaa

  39. Tulos: +42 (62 ääntä)
   Mun mielestä kaikkia ihmisiä pitäis suojella niiltä Luokkakokous- elokuvilta. Tai perustaa oma saari niille ketkä haluaa katsoa niitä. Siellä vois pyöriä kaikki "Poliisiopisto" ja "Yksin kotona" -elokuvat myös.

   Lainaa

  40. Tulos: +69 (71 ääntä)
   Jos "lapsilla on kuitenkin omaa rahaa" niin mistä Kaisa tietää, että ostivat velipuolelleen lahjan juuri tuosta 50 eurosta? Ehkä he vain päättivät ostaa kaikille sen hintaiset lahjat että siihen riitti yhteensä 50e.

   Lainaa

  41. Vallaton vuohi 30.12.2021 19:46
   Tulos: +24 (50 ääntä)
   jukkapalmu: Mun mielestä kaikkia ihmisiä pitäis suojella niiltä Luokkakokous- elokuvilta. Tai perustaa oma saari niille ketkä haluaa katsoa niitä. Siellä vois pyöriä kaikki "Poliisiopisto" ja "Yksin kotona" -elokuvat myös.
   Yksin kotona? 1 ja 2? En enää pidä sinusta, jukkapalmu.

   Lainaa

  42. Tulos: +32 (70 ääntä)
   Miten joku on saanut 2,9t tykkäystä siitä et on niin rikas/ökytuhlari et on niin paljon unohtuneita lahjoja millä ilahduttais kymmenen lapsen joulun...

   Lainaa

  43. Itseasiassa 30.12.2021 23:39
   Tulos: +29 (49 ääntä)
   Arvoton jänis: Siis onko oikeesti tällaisia perheitä, että vanhemmat antaa lapsille rahaa, jotta voivat ostaa niille vanhemmille lahjat 🙈🤣 ja sit itketään, et rahasta tiukkaa. Naurettavaa. Ylipäätään tuollainen "pakollinen" lahjan ostaminen ihan hölmöä, silloin sitä saa kaapit täyteen jotain kynttilöitä ja [...]
   Katsoessa Marjutin viimeistä laatikollista lahjoja, toivoisi heillä olevan vähintään 8 lasta tai saavan jotain järkevää tilpehöörin sijaan.

   Lainaa

  44. Itseasiassa 30.12.2021 23:48
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Terästetty hirmulisko: Eikö lapselle tosiaankaan voi kertoa mikä on strippari?
   Lapsen kaverit varmasti kertovat m, ehkä vielä todellisuutta parempia versioita. Been there, done that.

   Lainaa

  45. Kiltti tyttö 30.12.2021 23:53
   Tulos: +39 (43 ääntä)
   SnoopyDoge: Pakko kommentoida tätä, ainoa "strippari" frendeistä minkä keksin on Danny de Viton esittämä rooli kymppikaudella, eikä sekään missään vaiheessa mene mauttomuuden puolelle. mistä revit että frendeissä on 'strippareita'? ja ei, mielestäni 9 vuotiaan ei tarvitse vielä tietää mikä on strippari.
   No esim se jakso, jossa tytöt vievät Chandlerin - tadaa - strippiklubille. Ja se jakso, jossa joku tilaa vahingossa prostituoidun, kun piti tilata strippari...

   Lainaa

  46. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 31.12.2021 0:47
   Tulos: +49 (49 ääntä)
   Itseasiassa: Katsoessa Marjutin viimeistä laatikollista lahjoja, toivoisi heillä olevan vähintään 8 lasta tai saavan jotain järkevää tilpehöörin sijaan.
   Meidän perheessä kyllä jouluun säästetään monet tarpeelliset ostokset, jotka sitten paketoidaan lapsille. Kuten alusvaatteet, sukat, uudet monot, kinttaat jne. Ja toisin kuin sanotaan, pehmeät paketitkaan ei aiheuta kuin ilon huudahduksia.

   Lainaa

  47. Mielipuoli piikkisika 31.12.2021 1:22
   Tulos: +50 (50 ääntä)
   Se, että antaa lapselle rahaa joululahjojen ostoa varten, ei ole kyllä mitenkään naurettavaa. Se itsessään on jo hyvä lahja kyseiselle lapselle. Ite olen monena vuotena pyytänyt saada oman lahjani käteisenä, ja ennakkoon, jolloin voin ostaa jokaiselle jotain. Lahjan antaminen aiheuttaa riemua, ja toisaalta myös paljon surua, jos sitä ei pystykkään tekemään. Jos on rahasta tiukkaa, voi summakin olla pieni, koska kyllä lapsen ilme on ihan yhtä autuas, antoi hän sitten äitille vaikka sukat paketissa, tai satasen hajuveden. Ei se hinta, vaan se ajatus.

   Lainaa

  48. Vastuuton hämähäkki 31.12.2021 7:40
   Tulos: +32 (44 ääntä)
   Kaisa ei kuullosta kovin mukavalta ihmiseltä. Onneksi hänen lapsensa kuullostavat tosi kivoilta.

   Lainaa

  49. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Kissa harrastaa myös tätä vessan sotkemista heti siivouksen jälkeen. Heti kun on puhtaat hiekat sinne pitää mennä vääntämään vuosisadan kakat. Sama myös tilanteessa jossa odotat vieraita saapuvaksi. Tiedät mennä ovelle kun kissa kuopii laatikolla o_O onko kissamme myös ennustaja

   Lainaa

  50. Niin kutsuttu kesyaasi 31.12.2021 11:43
   Tulos: +46 (52 ääntä)
   Meikattu jyrsijä: Kysymys kuuluu: Tarvitseeko alle kymmenvuotiaan tietää että on aikuisia, tässä tapauksessa naisia, jotka saavat rahaa siitä että riisuuntuvat alasti yleisölle joka yleensä koostuu vastakkaisesta sukupuolesta?Kyllä minun mielestäni huono vanhempi on se joka näitä alkaa selittelemään jollekin yhdeksänvuotiaalle.. Ja Kaisa kuulostaa tosi paskalle äitipuolelle. 
   Asian selittäminen ei tarkoita sitä, että lapsi päättää heti sillä hetkellä ryhtyä itse strippariksi. Kyse on enemmänkin siitä, että lapsi kokee pystyvänsä kysymään kiperiäkin kysymyksiä vanhemmiltaan, eikä vanhemmat ohita sitä sanomalla "tiedät kun olet vanhempi", koska eivät vaan osaa selittää asiaa niin kuin se on. Lapselle se näyttäytyy vaan siltä, että kysyy "väärän" kysymyksen, jota hän ei saa tietää vielä. Omat vanhemmat teki tätä, ja en enää teininä kysynyt vanhemmilta, vaan käännyin kavereiden ja Googlen puoleen, koska helpommin sain vastauksen näistä lähteistä.

   Lainaa

  51. Sisin maahinen 31.12.2021 17:25
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   Arvoton jänis: Siis onko oikeesti tällaisia perheitä, että vanhemmat antaa lapsille rahaa, jotta voivat ostaa niille vanhemmille lahjat 🙈🤣 ja sit itketään, et rahasta tiukkaa. Naurettavaa. Ylipäätään tuollainen "pakollinen" lahjan ostaminen ihan hölmöä, silloin sitä saa kaapit täyteen jotain kynttilöitä ja [...]
   Voi sua kyynistä möksöttäjää.

   Lainaa

  52. Piparjuuri 1.1.2022 17:08
   Tulos: +18 (24 ääntä)
   Erika, mies siivotkoon jälkensä. Ei sinun pidä kenenkään kakkarantuja joutua katselemaan.

   Lainaa

  53. Perverssi kesyhanhi 1.1.2022 17:35
   Tulos: +11 (11 ääntä)
   Vaikeudeton rotta: Olisikohan Marjutin lapsilla hieman liikaa lahjoja, jos ei tuollaisen kasan puuttumista ensin huomaa.
   eihän sitä tiiä jos Marjutilla on vaikka 10 lasta.

   Lainaa

  54. Pesemätön maahinen 1.1.2022 20:10
   Tulos: +30 (30 ääntä)
   Rikas orja: Oisko mitenkään mahdollista, että ne lapset haluaa ihan itse ostaa lahjoja tärkeille ihmisille? Jos heillä ei siihen ole riittävästi pätäkkää, onko silloin väärin vanhemman antaa rahaa lahjoihin?  Meillä viisivuotias halusi ostaa äidille kirjan. Isä vei lapsen kirjakauppaan ja sieltä tuli valituksi [...]
   Ihana lapsi ❤️ minunkin lapsi halusi ostaa minulle muovikukan, kun tiesi ettei oikea eläisi meillä 😅

   Lainaa

  55. Samea kuormaeläin 1.1.2022 22:16
   Tulos: +33 (39 ääntä)
   Laura: Lapsille se velipuoli on kuitenkin perhettä, ihan niin kuin äitipuolikin joka tässä nyt valittaa. Että tottakai he haluavat ostaa lahjan myös velipuolelle, eikä siitä kyllä sais syyllistää tai painostaa. :/
   Etta aikuinen kehtaa valittaa kun ei saanut tarpeeksi kallista lahjaa lapsilta. Kaisa: Haluan vieda ahneuksissani joululahjan pikkulapselta, enka ymmarra edes, ettei tuollainen halu ole missaan maailmassa hyvaksyttavaa, vaan luulen saavani myotatuntoa? Mita seuraavaksi, "varastin lapsen karkin mutta ei se ollutkaan hyvaa, voi minua parkaa"?

   Lainaa

  56. Rottanpää 2.1.2022 1:56
   Tulos: +11 (23 ääntä)
   Jotenkin Kaisan päivitys onnistu kiteyttään miksi mä en ole osannut nauttia joulusta enää muutamaan vuoteen. Sen sijaan et se olis aidosti lämmön, yhdessäolon ja empatian aikaa, kuten mun mielestä kuuluisi, niin nykyään päällimmäisenä siitä huokuu mulle suorittaminen, ahneus ja itsekeskeisyys. Pakko olla sitä tai tätä, joulu ei ole kunnon joulu ilman Lumiukkoa, Joulurauhan julistusta, kinkkua, saunaa tai mitä hyvänsä. Pakko vierailla siellä ja täällä vaikka ei tahtoisi, koska jouluna on oltava yhdessä. Lahjoja on pakko antaa ja saada, vaikka ei edes tietäisi mitä ostaisi tai vaikka ei mitään tarvitsisi. Huonokin lahja on parempi kuin ei mitään, koska jostain ihmeen syystä jonkun turhan krääsän antaminen on eleenä muka merkittävä. En nyt tietenkään puhu kenenkään joulusta erityisesti, vaan siitä miltä joulu yleisellä tasolla mulle näyttäytyy. Eihän noi kaikki, tai edes mitkään, kohdat automaattisesti päde yhtään kenenkään jouluun. Mutta noi asenteet (ja moni vielä hirveämpikin, joita en halunnut mainita) kiinnittää mun huomion juuri niiden ja joulun välisen ristiriidan takia. Jotenkin, et jouluna on aivan pakko olla ihanaa juuri sillä itselleen mieluisimmalla tavalla, eikä se sit olekaan, kun painetaan pinna kiireellä ympäri ostoskeskuksia, Prismaa ja omaa napaa. Enkä nyt sit tiedä kiteyttikö Kaisan päivitys oikeesti yhtään mitään. Ehkä mun ajatuhyrrä lähti siitä ihan muuten vaan liikkeelle.

   Lainaa

  57. Tulos: -11 (21 ääntä)
   Miksei voi asiallisesti selittää mikä on strippari? Onko seksityö edelleen näin tabu?

   Lainaa

  58. Mustasukkainen persikka 2.1.2022 11:09
   Tulos: +43 (47 ääntä)
   JK: Miksei voi asiallisesti selittää mikä on strippari? Onko seksityö edelleen näin tabu?
   Strippari ei ole seksityöläinen, joten lienee syytä selittää joillekin aikuisellekin että mitä se on.

   Lainaa

  59. Tulos: +7 (13 ääntä)
   Vaikeudeton rotta: Olisikohan Marjutin lapsilla hieman liikaa lahjoja, jos ei tuollaisen kasan puuttumista ensin huomaa.
   Me löydettiin kerran loppiaisena jätesäkillinen lahjoja vaatehuoneesta. Kun on kaksi pientä lasta ja ensimmäisiä jouluja, niin sukulaiset roudaa romua selkä vääränä paikalle. Vaimon kanssa ollaan vielä ainoita lapsia, joten ei ole juurikaan jakajia suvun rahoista.
   Itse käytän lahjoihin jouluna yleensä sunnilleen 0€, jos jotain tarpeellista keksin ja osuu sopivasti joulu kohdalle, niin sit voin jotain ostaa. Lapsille turha ostaa mitään, sukulaiset roudaa kamaa ihan riittävästi. Nytkin lapsilla on joulun jälkeen taas yli 1000€ käteisenä huoneissaan ja ikää molemmilla noin 10 vuotta. Ei paljo maksa vaivaa ostaa mitäån romua.

   Lainaa

  60. Keittiötön kurkku 2.1.2022 15:28
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   Rikas orja: Oisko mitenkään mahdollista, että ne lapset haluaa ihan itse ostaa lahjoja tärkeille ihmisille? Jos heillä ei siihen ole riittävästi pätäkkää, onko silloin väärin vanhemman antaa rahaa lahjoihin?  Meillä viisivuotias halusi ostaa äidille kirjan. Isä vei lapsen kirjakauppaan ja sieltä tuli valituksi [...]
   Just tuo, lapsen ilo kun saa antaa lahjan. Nihilistit upotkoot suohon.

   Lainaa

  61. Kesytön harakka 2.1.2022 22:22
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Kiltti tyttö: No esim se jakso, jossa tytöt vievät Chandlerin - tadaa - strippiklubille. Ja se jakso, jossa joku tilaa vahingossa prostituoidun, kun piti tilata strippari...
   Nuo ja sitten se Rossin polttareihin kutsuttu, jonka luultiin varastaneen sormuksen vaikka ankka olikin syönyt sen.

   Lainaa

  62. Rönsyilevä satuhahmo 3.1.2022 6:36
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   NipaMan: Me löydettiin kerran loppiaisena jätesäkillinen lahjoja vaatehuoneesta. Kun on kaksi pientä lasta ja ensimmäisiä jouluja, niin sukulaiset roudaa romua selkä vääränä paikalle. Vaimon kanssa ollaan vielä ainoita lapsia, joten ei ole juurikaan jakajia suvun rahoista. Itse käytän lahjoihin jouluna [...]
   Niin koska hyödyllisten lahjojen ostaminenhan on kiellettyä.

   Lainaa

  63. Kouluttamaton muurahainen 3.1.2022 7:42
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Kirsikka: Ymmärrän että kun on rahasta tiukkaa, niin ärsyttää, mutta annetaan nyt lasten kuitenkin ilahduttaa toisiaan. Vieläpä kun noin kivasti ajattelivat myös velipuolta !
   Jos on rahasta tiukkaa, niin virhe tapahtui siinä kohdassa, kun annettiin lapsille lahjojen ostoon enemmän rahaa kuin mihin olisi ollut varaa. Se raha oli menetetty jo. Ennemmin pitäisi olla tyytyväinen siitä, että edes lapset ovat oppineet käyttämään rahaa vähän paremmin ja ostamaan samalla rahalla lahjoja isommalle porukalle (ja säästämään ne omat rahat). Ehkä köyhyyden kierteellä on nyt mahdollista katketa niihin lapsiin, joilla ei ole periaate, että kun rahaa näkee, sitä ei saa yrittää säästää.

   Lainaa

  64. Tulos: -32 (36 ääntä)
   Häh? Minä olisin hoitanut Tiinan "kasvatuskeskustelun" alle puolessa minuutissa: "Strippari on sellainen nainen, jolle miehet maksavat siitä että hän riisuu vaatteensa pois yksi kerrallaan, koska miehet haluavat nähdä alastomia naisia, ja naiset taas haluavat rahaa." Kas noin.

   Lainaa

  65. Tulos: +28 (32 ääntä)
   Mustasukkainen persikka: Strippari ei ole seksityöläinen, joten lienee syytä selittää joillekin aikuisellekin että mitä se on.
   Ei, kyllä strippari nimenomaan on seksityöläinen. Moniin muihin alalla oleviin verrattuna melko "kevyt" sellainen, mutta kyllä hän selkeästi tuottaa seksuaalista ja seksuaalissävytteistä ja -henkistä palvelua rahaa vastaan. Seksityöhän ei aina edellytä penetraatiota tai edes asiakkaan koskemista (sitähän voi tehdä mm. puhelimessakin), mikä tuntuu olevan oma pinttynyt harhaluulonsa sekin.

   Lainaa

  66. Jouheva taistelija 4.1.2022 5:37
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Suutuihan Kaisan mies Kaisalle eikä pojille?

   Lainaa

  67. Gämbinä 4.1.2022 6:12
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kaisalla on tauti, mutta Kaisa ei välitä.

   Lainaa

  68. Tulos: +12 (14 ääntä)
   Kiiwi86: Miten joku on saanut 2,9t tykkäystä siitä et on niin rikas/ökytuhlari et on niin paljon unohtuneita lahjoja millä ilahduttais kymmenen lapsen joulun...
   Vähän saa itsekin ajatella. Tässä pari kysymystä ennen kommenttiani: 1. Mistä tiedät paljonko nuo lahjat on maksaneet? Määrä ei ole yhtä kuin hinta. 2. Mistä tiedät kuka nuo lahjat on ostanut?
   3. Kymmenen lapsen joulun verran lahjoja? Kuvasta laskin että noin kaksi lahjaa per lapsi? Missä tämä määrä muuten määritellään ja saako siitä missään tapauksessa poiketa? Voiko olla esim. sukat, pipo ja hanskat vai meneekö jo yli? Voiko sääntöä kiertää laittamalla nuo yhteen ns. vaatelahjaan? Omasta kokemuksestani: lapsiperheissä lahjoja vain ilmestyy. Isovanhemmat ja sisarukset ja muut perheineen tapaavat ostaa aina varsinkin lapsille jotain, joten sitten kun niitä säkkejä/pusseja on useista eri lähteistä niin helposti voi joku jäädä jonnekin nurkkaan tai piiloon unholaan. Oli muuten hiton vaikea keksiä että mihin saa lahjat piiloon aattoon asti ja miten ne sieltä piilosta vielä siirtää pukille jaettavaksi asti. Ei ihme että yksi kassi jäi ihan vain eteiseen tuolin taakse eikä edes kunnolla piiloon ja huomattiin vasta illalla. Eikä mitään rikkaita olla ja esim. toisillemme ei ostettu mitään. Lapselle ostettiin, siis vanhemmalle niistä, joka on kuusi (ei se koristeltava). Nuoremmalle lähinnä vaatteita koska hän on yksi. Joka vuosi pyritään sanomaan että ei ostettaisi mitään vain ostamisen pakosta. Yritetään myös antaa listoja, mitä lapset tarvitsee ja toivoo. Tehdään myös esikarsintaa, eli lapset eivät saa kaikkea toivomaansa vaan ne, mistä oletamme olevan eniten iloa ja/tai hyötyä. Mutta aina sitä tulee kaikkea randomia, kuten halpiskaukoputki tai lisäosa johonkin leluaseeseen, jota meillä ei edes ole.

   Lainaa

  69. Tulos: +1 (7 ääntä)
   Rönsyilevä satuhahmo: Niin koska hyödyllisten lahjojen ostaminenhan on kiellettyä.
   Ei ole. Jotkut sukulaiset ymmärtävät kysyä mitä laoset tarttis, joten tulee sieltä hyödyllistäkin seassa.
   Kuinkakohan monta sataa euroa on mennyt lahjapapereiden seassa roskiin, kerran löysin satasen lahjapapereiden seasta, kun muksuilla oli vähän kiire repiä papereita auki. Tuon jälkeen olen ollut hauskuuspoliisi ja paketit avataan siistissä järjestyksessä ja roskat laitetaan heti roskiin.

   Lainaa

  70. Näköalaton ahma 4.1.2022 13:24
   Tulos: +6 (16 ääntä)
   Miksi kukaan ei ole tarttunut siihen, että Luokkakokous 2 -leffaa on katsottu siihen asti, että Sami Hedberg mainitsee tilanneensa stripparit? Jos tämä kohtaus on Vanajanlinnassa kuvattu, elokuvan puoli välissä oleva, ennen tätä on tapahtunut vaikka mitä törkyä, jotka ovat mielestäni paljon pahempia kuin strippareiden mainitseminen. (Mm. Jaajo ja kumppanit ovat tutkineet kuolleen miehen penistä ja penis myös näytetään taustalla elokuvassa).

   Lainaa

  71. Törppönen 5.1.2022 1:31
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Nanne: Kissa harrastaa myös tätä vessan sotkemista heti siivouksen jälkeen. Heti kun on puhtaat hiekat sinne pitää mennä vääntämään vuosisadan kakat. Sama myös tilanteessa jossa odotat vieraita saapuvaksi. Tiedät mennä ovelle kun kissa kuopii laatikolla o_O onko kissamme myös ennustaja
   Tää on niin tuttua että kipeää tekee.. Joskus olen kytiksellä hiekkalaatikon vierellä kun katti päättää testata uudet hiekat. :,D

   Lainaa

  72. Haalea riesa 5.1.2022 13:23
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Jussi: Kyllä 9-vuotias jo tietää mikä on strippari. Frendejä ollaan perheen kanssa katsottu aina ja ne on kaikenikäisille sallittu. Niissäkin on strippareita. Kouluikäisen kanssa voi ihan hyvin asiallisesti keskustellen kertoa kaikesta mitä lapsi koulussa kuulee. Parempi se kuin, että lapsi uskoo [...]
   Frendit eivät ole lastensarja (kaikki kouluikäiset ovat lapsia), vaikka niissä ei ikärajaa olekaan. Taitaa olla suunnattu alunperin ihan nuorille aikuisille, mikä selittää stripparit, yms.
   Luokkakokouksessa taas on niin paljon aikuisille suunnattua sisältöä, että lähinnä ihmetyttää, miksi antoi lapsen katsoa edes strippareihin saakka.
   Mutta yleisesti, jos kouluikäinen lapsi kovasti haluaa tietää jonkun sanan, hän luultavasti ottaa siitä itse selvää. Jos aikuinen ei asiaa kerro, niin Google tai koulussa kaverit kertoo. Älypuhelimet löytyy lähes kaikilta ja lapset ovat näppäriä niiden käytössä. Vanhempien selitys on todennäköisesti paljon parempi ikätasolle, kuin esim. Googlen. 

   Lainaa

  73. moka-addikti 5.1.2022 18:01
   Tulos: +7 (7 ääntä)
   Niin kutsuttu kesyaasi: Asian selittäminen ei tarkoita sitä, että lapsi päättää heti sillä hetkellä ryhtyä itse strippariksi. Kyse on enemmänkin siitä, että lapsi kokee pystyvänsä kysymään kiperiäkin kysymyksiä vanhemmiltaan, eikä vanhemmat ohita sitä sanomalla "tiedät kun olet vanhempi", koska eivät vaan osaa selittää [...]
   Jep juuri näin. Itse kuulin vanhempieni joskus pohtivan, voivatko viedä mut 9-vuotiaana johonkin viihde-esitykseen, vai onko siellä pornoa. Elin 90-luvulla, joten en tiennyt, mitä porno tarkoittaa, joten ajattelin sen olevan todella raakaa väkivaltaa. Paljon enemmän se mua vaivasi, kuin jos olisin kehdannut kysyä vanhemmilta ja he olisivat asiallisesti vastanneet, että se liittyy seksiin. :D

   Lainaa

  74. Sitkas karjalanpiirakka 6.1.2022 0:29
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Törppönen: Tää on niin tuttua että kipeää tekee.. Joskus olen kytiksellä hiekkalaatikon vierellä kun katti päättää testata uudet hiekat. :,D
   Hiekkalaatikon merkkaaminen kuuluu asiaan. Meidän katit yleensä jonottaa kuka saa puhtaaseen laatikkoon laitettua ekat hajut.

   Lainaa

  75. kilokalori 7.3.2022 15:48
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Harmittaa Tiinan asenne. Juuri tuon vuoksi Suomessa ei seksityöläisiä arvosteta. Jos sanoisin, että olen tehnyt aivan julmetusti ylitöitä lakimiehenä ja tienannut kahdessa viikossa yli 20 000 euroa, väki arvostaisi uurastusta. Mutta kun nyt kerron kuinka tienasin 20k€, väki tuomitsee minut. Kaikki lähtee siitä, että lapsesta saakka Tiinat opettavat asioita väärin. Jo pikkulapsen kuuluisi oppia, että maksullisissa käynti on normaalia asioiden hoitamista.

   Lainaa

  76. Taskuton karpalo 20.4.2022 19:59
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Arvoton jänis: Siis onko oikeesti tällaisia perheitä, että vanhemmat antaa lapsille rahaa, jotta voivat ostaa niille vanhemmille lahjat 🙈🤣 ja sit itketään, et rahasta tiukkaa. Naurettavaa. Ylipäätään tuollainen "pakollinen" lahjan ostaminen ihan hölmöä, silloin sitä saa kaapit täyteen jotain kynttilöitä ja [...]
   Onko oikeasti perheitä, joissa lapsille ei anneta joulurahaa, että voivat ostaa lahjoja?

   Lainaa

  77. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Arvoton jänis: Siis onko oikeesti tällaisia perheitä, että vanhemmat antaa lapsille rahaa, jotta voivat ostaa niille vanhemmille lahjat 🙈🤣 ja sit itketään, et rahasta tiukkaa. Naurettavaa. Ylipäätään tuollainen "pakollinen" lahjan ostaminen ihan hölmöä, silloin sitä saa kaapit täyteen jotain kynttilöitä ja [...]
   Meillä luovuttiin lahjojen ostosta vasta sen jälkeen kun mummoni kuoli, mummo kun oli sitä mieltä että jouluna pitää kaikille olla lahjoja. Mummosta jätti aika v. 2018 ja siitä pitäen ei ole paljoa joulu- eikä synttärilahjoja hankittu, paitsi jos on jotain oikeasti hyödyllistä kuten äidiltä saamani hierontalahjakortti (pääsylippu johonkin museoon olisi myös hieno... ei maksa paljoa ja tavaratilaa säästyy).
   Ai jai, nyt tekee taas mieli lähteä Heurekaan. Viime kerrasta onkin varmaan kymmenen vuotta.

   Lainaa

  78. jukkapalmu 1.1.2023 11:42
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Vallaton vuohi: Yksin kotona? 1 ja 2? En enää pidä sinusta, jukkapalmu.
   Täytyy kyllä tnnustaa etten ole edes nähnyt niitä elokuvia. Siinä nyt on vaan "nokkela" kakara pääosassa ja tyhmiä rosvoja niin ei ole ollut mitään mielenkiintoa katsoa. En usko että mun huumorintajulle sopii sellainen sekoilu.

   Lainaa

  79. jukkapalmu 1.1.2023 11:45
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Viidelläkympillä lahjat vähintään kuudelle?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: elokuva, joulu, joululahjat, kasvatus, kuva, lahjat, lapset, leffa, luokkakokous, raha, vaippa, velipuoli, vessa, wc