Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Vanhempainilta, osa 61

Luulin laittavani lapselleni supon, mutta vahingossa laitoinkin...
Vanhempainilta, osa 61

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 69 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +666 (676 ääntä)
   Positiivisten ihmisten Kouvola. Ainakaan mitään ulkomaalaisia ei auteta, vaikka siitä ei sinällään mitään haittaa olisi. Mutta ihan periaatteesta.

   Lainaa

  2. Sisin maahinen 30.11.2021 0:14
   Tulos: -164 (282 ääntä)
   Lisätietoja Suposta. Onko kyseessä Suojelupoliisi vai kenties Salkkareista tuttu Seppo "Suppo" Taalasmaa?

   Lainaa

  3. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 30.11.2021 0:18
   Tulos: +521 (541 ääntä)
   Siis ymmärsinkö oikein... Suomessa laittomasti oleskelevat jotka synnyttävät ilman lääkäriin hakeutumista ovat sen verran pieni ryhmä jonka tavoittaminen ei onnistu edes viranomaisilta on Ninan mielestä sellainen ryhmä jolle jonkun hyväntekijän olisi pyhitettävä elämänsä ennen kuin voi auttaa sellaisia jotka kykenee löytämään helposti autettaviksi? Olipas pitkä ja vaikeaselkoinen lause. Ei kai Nina voi mitään muutakaan tuolla tarkoittaa?

   Lainaa

  4. Kulmikas seepra 30.11.2021 0:23
   Tulos: +727 (737 ääntä)
   On muuten loistava idea kierrättää äitiyspakkauksen tuotteet niitä oikeasti tarvitseville. Suomessa kitistään että väärät värit ja kuosit, eikä kehtaa käyttää julkisesti kun on köyhäinapua. Toisille nää on ylellisyyttä.

   Lainaa

  5. Tornipöllö 30.11.2021 0:25
   Tulos: +578 (578 ääntä)
   Ai että näiden Ninojen kanssa. Aina pitää keksiä jotain valittamista, kun joku muu yrittää tehdä hyvää työtä ja auttaa muita. Ei saa auttaa eläimiä kun maailmassa on kärsiviä ihmisiä, ei saa auttaa ulkomaalaisia kun Suomessakin on ongelmia, ei saa auttaa aikuisia kun vanhuksia kohdellaan kaltoin, ei saa auttaa vanhuksia kun lapsilla on huono olla, jne. jne. On se varmaan rankkaa, kun pitää koko ajan olla vahtimassa ettei kukaan yritä tehdä maailmasta vähän parempaa paikkaa väärällä tavalla.

   Lainaa

  6. Tymäkkä kantojuhta 30.11.2021 0:30
   Tulos: +353 (357 ääntä)
   Kulmikas seepra: On muuten loistava idea kierrättää äitiyspakkauksen tuotteet niitä oikeasti tarvitseville. Suomessa kitistään että väärät värit ja kuosit, eikä kehtaa käyttää julkisesti kun on köyhäinapua. Toisille nää on ylellisyyttä.
   Toi valittaminen on sikälikin typerää, että ainahan Suomessa voi ottaa äitiyspakkauksen rahana, jos oma maku on niin paljon parempi kuin pakkauksen laatijoiden.

   Lainaa

  7. Vakaa peura 30.11.2021 0:30
   Tulos: +258 (262 ääntä)
   Joo ei sitä suppoa sieltä pepusta kannata alkaa kaivaa pois mut miten olis kysyä neuvoa vaikka päivystysavusta tai neuvolasta naistenhuoneen sijaan.

   Lainaa

  8. Tulos: +103 (105 ääntä)
   Muutenkin toi mainoksen alennus... 2%

   Lainaa

  9. Säädytön lehmä 30.11.2021 0:36
   Tulos: +237 (241 ääntä)
   Onko nuo Marian kuvassa olevat siis niitä makuupusseja, joihin on sisään laittanut mm. vaatteita? Mahtava idea!

   Lainaa

  10. Harmaa kivi 30.11.2021 0:49
   Tulos: +268 (270 ääntä)
   Tornipöllö: Ai että näiden Ninojen kanssa. Aina pitää keksiä jotain valittamista, kun joku muu yrittää tehdä hyvää työtä ja auttaa muita. Ei saa auttaa eläimiä kun maailmassa on kärsiviä ihmisiä, ei saa auttaa ulkomaalaisia kun Suomessakin on ongelmia, ei saa auttaa aikuisia kun vanhuksia kohdellaan kaltoin, ei [...]
     ...varsinkin, kun kukaan näistä kitisijöistä ei aika satavarmasti ole auttanut koskaan ketään. "Miksi sinä lahjoitat aikaa kodittomille kissoille/ vaatteita ulkomaalaisille/ rahaa Amnestylle/ jotain kun vanhustenhoito sakkaa!!!?!23!" "Mikset hakeudu vaikkapa Punaisen Ristin kautta vanhuksille avuksi, jos asia on itsellesi niin tärkeä?" "...ei siitä ollut kyse!". Mutta niinhän se on, että muiden ihmisten rahoja ja aikaa on hyvä jaella.

   Lainaa

  11. Varpaaton aprikoosi 30.11.2021 0:51
   Tulos: +300 (304 ääntä)
   Suomessa on ihan valtava määrä tekstiilijätettä, käyttökelpoisia vauvan ja lastenvaatteita, jotka eivät kelpaa edes ilmaiseksi kenellekään. Kirppikset on täynnä vauvan vaatteita alle eurolla, roskalavaryhmät täynnä lahjoitetaan ilmoituksia. Sen lisäksi Suomessa saa ilmaiseksi äitiyspakkauksen tai 170€ rahaa tarvikkeisiin ja vaatteisiin käytettäväksi. Vaikka tavallaan ymmärrän ajatuksen auttaa "omia" ensin, niin tässä tapauksessa se ei kyllä päde sitten mitenkään. On vaan todella hyvä asia, jos ne käyttökelpoiset, ei niin muodikkaat, vauvanvaatteet päätyvät käyttöön eikä roskikseen.

   Lainaa

  12. Vastarannan kiisk 30.11.2021 1:03
   Tulos: +57 (69 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Siis ymmärsinkö oikein... Suomessa laittomasti oleskelevat jotka synnyttävät ilman lääkäriin hakeutumista ovat sen verran pieni ryhmä jonka tavoittaminen ei onnistu edes viranomaisilta on Ninan mielestä sellainen ryhmä jolle jonkun hyväntekijän olisi pyhitettävä elämänsä ennen kuin voi auttaa [...]
   Et tajua pointtia mut ei yllättänyt (ihan varmuudeksi lisään, että on viittaus tohon ketjun vastaukseen, ei siis kommentti Tuntemattomalle raadonsyöjälle).

   Lainaa

  13. Elävä taistelija 30.11.2021 1:04
   Tulos: +159 (183 ääntä)
   Nina hyvin todennäköisesti tarkoittaa Suomessakin apua tarvitsevilla suomalaisia, niin kuinkahan paljon täällä on suomalaisia jotka eivät kuuluu terveydenhuollon piiriin? Tuskin kovin montaa. Toki onhan noita piikkikammoisia foliohattuja aika paljon, jotka saattaa irtaantua terveydenhuoltojärjestelmästä, ettei vaan kukaan salaa laita myrkkyä elimistöön.

   Lainaa

  14. Tulos: +127 (129 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Siis ymmärsinkö oikein... Suomessa laittomasti oleskelevat jotka synnyttävät ilman lääkäriin hakeutumista ovat sen verran pieni ryhmä jonka tavoittaminen ei onnistu edes viranomaisilta on Ninan mielestä sellainen ryhmä jolle jonkun hyväntekijän olisi pyhitettävä elämänsä ennen kuin voi auttaa [...]
   Noin sen minäkin ymmärsin. Nina ei kuitenkaan vaikuttanut siltä että aikoisi tehdä jotain asian eteen. Ehkä Nina ei ehdi kun täytyy miettiä miten muut ihmiset voisivat tehdä hyväntekeväisyyttä niille jotka ovat Ninan mielestä sen tarpeessa.

   Lainaa

  15. Tulos: -126 (158 ääntä)
   Lapsi joka haluaa mieluummin pyllyyn työnnettävän asioita kuin juo jotain nestemäistä? Olen oikeasti hämmentynyt.

   Lainaa

  16. Tulos: +111 (113 ääntä)
   Maria on ilahduttava ihminen. Toivottavasti tää moka poikii hänelle lisää huomiota projektiinsa.

   Lainaa

  17. Osaamaton hampurilainen 30.11.2021 6:12
   Tulos: +85 (99 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Siis ymmärsinkö oikein... Suomessa laittomasti oleskelevat jotka synnyttävät ilman lääkäriin hakeutumista ovat sen verran pieni ryhmä jonka tavoittaminen ei onnistu edes viranomaisilta on Ninan mielestä sellainen ryhmä jolle jonkun hyväntekijän olisi pyhitettävä elämänsä ennen kuin voi auttaa [...]
   Suomessa voi olla myös ihan laillisesti, mutta ei silti välttämättä kuulu kelan etuuksien piiriin, eikä siis ole oikeutettu äitiyspakkaukseen. Tosin en usko, että Nina oli edistämässä heidän etuuksiaan, vaan halusi ihan vaan mäkättää.

   Lainaa

  18. Luuton mandariini 30.11.2021 6:24
   Tulos: -25 (63 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Siis ymmärsinkö oikein... Suomessa laittomasti oleskelevat jotka synnyttävät ilman lääkäriin hakeutumista ovat sen verran pieni ryhmä jonka tavoittaminen ei onnistu edes viranomaisilta on Ninan mielestä sellainen ryhmä jolle jonkun hyväntekijän olisi pyhitettävä elämänsä ennen kuin voi auttaa [...]
   Kun opettelee välimerkkien käytön, tulee lauseeseen enemmän selkoa...

   Lainaa

  19. Isä viiden, joka olet töissä. 30.11.2021 6:44
   Tulos: +99 (105 ääntä)
   Kulmikas seepra: On muuten loistava idea kierrättää äitiyspakkauksen tuotteet niitä oikeasti tarvitseville. Suomessa kitistään että väärät värit ja kuosit, eikä kehtaa käyttää julkisesti kun on köyhäinapua. Toisille nää on ylellisyyttä.
   Siis kuka väittää ettei niitä kehtaa käyttää? Nehän on yleisesti ihan hyviä kamppeita ja kestää yhdestä paketista useammallekkin. Ei niissä mitään vikaa ole.

   Lainaa

  20. Myötätunnoton hilleri 30.11.2021 7:04
   Tulos: +106 (112 ääntä)
   Isä viiden, joka olet töissä.: Siis kuka väittää ettei niitä kehtaa käyttää? Nehän on yleisesti ihan hyviä kamppeita ja kestää yhdestä paketista useammallekkin. Ei niissä mitään vikaa ole.
   Veikkaisin et vauvafoorumilta löytyy arvostelijat.
   Katsos se vauva voi traumatisoitua väärästä haalarikuosista.

   Lainaa

  21. Tulos: +170 (172 ääntä)
   Ninan pointti taisi vaan olla, että ulkomaalaisia ei saa auttaa. Yritti perusrassena piilottaa rasisminsa ties mihin sanahelinään "ja auttaisitte nyt x tuon y sijasta", mutta pointti välittyi silti. En nimittäin usko, että hän oli apua ohjaamassa Suomessa asuville asiakirjattomille äideille...

   Lainaa

  22. Hihaton järvisieni 30.11.2021 8:12
   Tulos: +103 (105 ääntä)
   Isä viiden, joka olet töissä.: Siis kuka väittää ettei niitä kehtaa käyttää? Nehän on yleisesti ihan hyviä kamppeita ja kestää yhdestä paketista useammallekkin. Ei niissä mitään vikaa ole.
   Olihan tästä taannoin joku feissarimokakin, missä joku mamma vinkui, että kuka kehtaa käyttää niitä äitiyspakkauksen kamppeita, kun niistä huomaa heti, että ne on siitä peräisin. Että kyllä niitä löytyy. Jospa joku jaksaa kaivella linkin siihen.

   Lainaa

  23. Tulos: +96 (104 ääntä)
   Toj Karin: Lapsi joka haluaa mieluummin pyllyyn työnnettävän asioita kuin juo jotain nestemäistä? Olen oikeasti hämmentynyt.
   Kun on tarpeeksi pieni lapsi, joka ei välttämättä kunnolla kommunikoi omia halujaan, niin helpompi se suppo on laittaa kuin antaa isohko määrä nestemäistä lääkettä.

   Lainaa

  24. Ylpeä mäyrä 30.11.2021 8:40
   Tulos: +128 (136 ääntä)
   Minäkin saan itseni välillä kiinni niinailusta, siis vastaavasta paheksumisesta että "miksi nuo tekevät vapaaehtoistyötä asian X hyväksi kun asia Y olisi Paljon Tärkeämpää!", mutta sitten läpsäytän itseäni poskelle ja muistutan, että jos ihminen omalla vapaa-ajallaan tekee jotain hyvää jollekin niin se ei ole millään lailla minulta pois.

   Lainaa

  25. Tavallinen krokotiili 30.11.2021 9:36
   Tulos: +109 (115 ääntä)
   Isä viiden, joka olet töissä.: Siis kuka väittää ettei niitä kehtaa käyttää? Nehän on yleisesti ihan hyviä kamppeita ja kestää yhdestä paketista useammallekkin. Ei niissä mitään vikaa ole.
   Muistanko väärin, vai onko nimimerkki ollut aiemmin ”isä neljän”? Jos näin on, niin onnittelut tuoreimmasta lisäyksestä 😊

   Lainaa

  26. Mauton orava 30.11.2021 9:38
   Tulos: +40 (40 ääntä)
   Isä viiden, joka olet töissä.: Siis kuka väittää ettei niitä kehtaa käyttää? Nehän on yleisesti ihan hyviä kamppeita ja kestää yhdestä paketista useammallekkin. Ei niissä mitään vikaa ole.
   Esim.
   https://www.feissarimokat.com/2013/06/aitiyspakkaus/
   https://www.feissarimokat.com/2018/05/aina-on-varaa-valittaa/

   Lainaa

  27. Tulos: +96 (102 ääntä)
   "Et tajunnut pointtia, mutta ei yllättänyt." Eli Nina on ilmeisesti tottunut siihen, että hänen kirjoituksensa ovat epäselviä eikä hänen jutuistaan yleensä pointtia ymmärretä. Positiivista vaihtelua moinen itsetietoisuus :D

   Lainaa

  28. Tulos: +58 (62 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Siis ymmärsinkö oikein... Suomessa laittomasti oleskelevat jotka synnyttävät ilman lääkäriin hakeutumista ovat sen verran pieni ryhmä jonka tavoittaminen ei onnistu edes viranomaisilta on Ninan mielestä sellainen ryhmä jolle jonkun hyväntekijän olisi pyhitettävä elämänsä ennen kuin voi auttaa [...]
   Noh, käsittääkseni se on ainoa ryhmä, mikä ei ns. kuulu Suomessa terveydenhuollon piiriin. Vaikka pahoin pelkään ettei Nina tiedä itsekään, mitä oikeastaan tarkoittaa. Paitsi että ei halua auttaa muita.

   Lainaa

  29. Tulos: +42 (52 ääntä)
   Vakaa peura: Joo ei sitä suppoa sieltä pepusta kannata alkaa kaivaa pois mut miten olis kysyä neuvoa vaikka päivystysavusta tai neuvolasta naistenhuoneen sijaan.
   Jotenkin mua ärsyttää suunnattomasti Minnan huolimattomuus. Luulin laittaneeni mutta en sitten laittanutkaan, harmi vaan että sijaiskärsijänä tässä on lapsi. Onneksi tuo nyt on harmiton "suppo".

   Lainaa

  30. Raihnas haukka 30.11.2021 11:02
   Tulos: +104 (104 ääntä)
   Kokemukseni mukaan ne ihmiset, jotka sanovat "miksi sinä noin autat, eikö muka _______ tarvitsisi enemmän apua" eivät itse auta ylipäätään ketään. He haluavat vain valittaa.

   Lainaa

  31. Pehmeä jänis 30.11.2021 11:10
   Tulos: -13 (23 ääntä)
   Sisin maahinen: Lisätietoja Suposta. Onko kyseessä Suojelupoliisi vai kenties Salkkareista tuttu Seppo "Suppo" Taalasmaa?
   Et halua tietää, trust me

   Lainaa

  32. Limetinvihreä lihapiirakka 30.11.2021 11:18
   Tulos: +41 (47 ääntä)
   P: Kun on tarpeeksi pieni lapsi, joka ei välttämättä kunnolla kommunikoi omia halujaan, niin helpompi se suppo on laittaa kuin antaa isohko määrä nestemäistä lääkettä.
   Varsinkin kun se nestemäinen maistuu pahalta (ainakin meidän lasten mielestä) ja on aivan jäätävän tahmeaa. Nestemäisen ainoa etu on, että sitä saa annettua tarkan painonmukaisen annoksen.

   Lainaa

  33. Tulos: +77 (79 ääntä)
   Ninalle ei oikeasti ole tärkeää se, että suomalaisia autetaan, vaan se että maahanmuuttajia ei auteta, vaikka mikä olisi.

   Lainaa

  34. Tulos: +66 (68 ääntä)
   Vakaa peura: Joo ei sitä suppoa sieltä pepusta kannata alkaa kaivaa pois mut miten olis kysyä neuvoa vaikka päivystysavusta tai neuvolasta naistenhuoneen sijaan.
   Tai myrkytystietokeskuksesta.
   Luulisi oman lapsen hyvinvointi olevan sen verran tärkeä asia, ettei tälläisiä asioita kyseltäisi facebookissa.

   Lainaa

  35. Tulos: +63 (65 ääntä)
   Ylpeä mäyrä: Minäkin saan itseni välillä kiinni niinailusta, siis vastaavasta paheksumisesta että "miksi nuo tekevät vapaaehtoistyötä asian X hyväksi kun asia Y olisi Paljon Tärkeämpää!", mutta sitten läpsäytän itseäni poskelle ja muistutan, että jos ihminen omalla vapaa-ajallaan tekee jotain hyvää jollekin niin se ei ole millään lailla minulta pois.
   Ja vaikka lopettaisi X:n ja siirtyisi Y:hyn, ei sekään riittäisi, sillä aina löytyy asia Z, joka on vielä Y:täkin tärkeämpää. 
   Argumentin ’älä auta X:ää, koska ensin täytyy auttaa Y:tä’ noudattaminen vaatisi ensin maailman kaikkien auttamistarpeiden listaamista tärkeysjärjestykseen. Kun järjestyksestä olisi päästy sopuun, auttaisi koko maailma ensin listan ykkösenä olevaa asiaa niin kauan, että avuntarve poistuu. Tämän jälkeen siirryttäisiin auttamaan listan kakkosena olevaa asiaa, jne. 

   Lainaa

  36. Tulos: +57 (63 ääntä)
   Elävä taistelija: Nina hyvin todennäköisesti tarkoittaa Suomessakin apua tarvitsevilla suomalaisia, niin kuinkahan paljon täällä on suomalaisia jotka eivät kuuluu terveydenhuollon piiriin? Tuskin kovin montaa. Toki onhan noita piikkikammoisia foliohattuja aika paljon, jotka saattaa irtaantua terveydenhuoltojärjestelmästä, ettei vaan kukaan salaa laita myrkkyä elimistöön.
   Nuo piikkikammoiset foliohatut tuskin myöskään haluais valtiolta ilmaisia vauvanvaatteita: ties mitä mikrosiruja niihin on ommeltu! XD

   Lainaa

  37. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 30.11.2021 12:43
   Tulos: +15 (31 ääntä)
   Luuton mandariini: Kun opettelee välimerkkien käytön, tulee lauseeseen enemmän selkoa...
   Pahoittelut. Olen huono pilkun käytössä enkä ole jaksanut liikaa panostaa sen opetteluun. Se on jostain syystä tuottanut aina isoja vaikeuksia joten olen vähän antanut periksi. Toisaalta ei tuo lause helpoksi muutu vaikka oikein sen pilkuttaisikin.

   Lainaa

  38. Harmaa kivi 30.11.2021 13:05
   Tulos: +85 (87 ääntä)
   foo: Ninalle ei oikeasti ole tärkeää se, että suomalaisia autetaan, vaan se että maahanmuuttajia ei auteta, vaikka mikä olisi.
     Mutta Itä-Euroopan köyhiin kyliinhän ne vaatteet oltiin lähettämässä, eli kukaan ei edes ole muuttamassa mihinkään? Eivätkö rajakit aina selitä, että he vain toivovat, että ihmisiä autettaisiin mieluummin siellä, missä he ovat, mutta jos joku yrittää niin ei sekään sitten kuitenkaan kelpaa. Olen aika varma, että vaikka Maria olisi tarjonnut vaatteita suoraan Ninalle, olettaen että tällä on lapsi, sitten olisi tullut itku ja hammastenkiristys kun eivät ole tarpeeksi uusia ja designeriä. Nina haluaa vain valittaa, ei siitä mihinkään pääse.

   Lainaa

  39. Katsottava seppä 30.11.2021 13:40
   Tulos: +13 (27 ääntä)
   Sisin maahinen: Lisätietoja Suposta. Onko kyseessä Suojelupoliisi vai kenties Salkkareista tuttu Seppo "Suppo" Taalasmaa?
   Mitä arvelet Suppo-väännöksen Taalasmaan nimestä tarkoittavan?

   Lainaa

  40. Sitkas karjalanpiirakka 30.11.2021 14:25
   Tulos: +60 (66 ääntä)
   Toj Karin: Lapsi joka haluaa mieluummin pyllyyn työnnettävän asioita kuin juo jotain nestemäistä? Olen oikeasti hämmentynyt.
   Ei varmaan, mutta pepusta lapsi ei pysty sylkemään lääkettä pois.

   Lainaa

  41. Ekvivalentti ampiainen 30.11.2021 16:31
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Osaamaton hampurilainen: Suomessa voi olla myös ihan laillisesti, mutta ei silti välttämättä kuulu kelan etuuksien piiriin, eikä siis ole oikeutettu äitiyspakkaukseen. Tosin en usko, että Nina oli edistämässä heidän etuuksiaan, vaan halusi ihan vaan mäkättää.
   Jos oleskelee (asuu, työskentelee, voimassaoleva oleskelulupa) Suomessa laillisesti on oikeutettu äitiyspakkaukseen. Ei sitä varten tarvitse olla minkään kelan muiden etuuksien piirissä.

   Lainaa

  42. Tulos: +81 (87 ääntä)
   Hope Ry:n Pitäjänmäen osaston joulukalenteriprojekti lopetettiin. Idea oli, että sai lahjoittaa joulukalenterin joka annettiin sitten eteenpäin lapsiperheille. Lasten äidit vaan nostivat metelin kun niiden lapsi sai jonkun "tyhmän" kalenterin. Olis pitänyt olla joku 50€:n kalenteri missä on joka luukussa pleikkari tai poni. Lopulta tosiaan koko homma loppui epäkiitollisten paskojen takia.

   Lainaa

  43. Tunteeton raadonsyöjä (pluri) 30.11.2021 16:43
   Tulos: +21 (25 ääntä)
   Osaamaton hampurilainen: Suomessa voi olla myös ihan laillisesti, mutta ei silti välttämättä kuulu kelan etuuksien piiriin, eikä siis ole oikeutettu äitiyspakkaukseen. Tosin en usko, että Nina oli edistämässä heidän etuuksiaan, vaan halusi ihan vaan mäkättää.
   Käsittääkseni ei tarvitse edes kuulua Kelan etuuksien piiriin ollakseen oikeutettu äitiyspakkaukseen. Voin olla toki väärässäkin. Saa korjata.

   Lainaa

  44. Paheksuttava jääkarhu 30.11.2021 17:10
   Tulos: +40 (44 ääntä)
   Harmaa kivi:   ...varsinkin, kun kukaan näistä kitisijöistä ei aika satavarmasti ole auttanut koskaan ketään. "Miksi sinä lahjoitat aikaa kodittomille kissoille/ vaatteita ulkomaalaisille/ rahaa Amnestylle/ jotain kun vanhustenhoito sakkaa!!!?!23!" "Mikset hakeudu vaikkapa Punaisen Ristin kautta vanhuksille [...]
   Juuri näin. Kaikenlisäksi yleensä samat ihmiset auttavat useaa ryhmää, kuulun itsekin siihen, jolle eläinsuojassa työvuorojen tekeminen on lähinnä rentouttavaa tekemistä, autan lähipiirin sairaseläkeläisiä ja juuri on tekeillä pussi paikalliselle yhdistykselle joululahjoja varten. Ne jotka sanovat, että väärin autettu, eivät tee muuta kuin valittavat ja ne jotka auttavat, auttavat monta eri tahoa.

   Lainaa

  45. Painuva mansikka 30.11.2021 18:06
   Tulos: +57 (65 ääntä)
   Miten voi olla niin huolimaton antaessaan lapselle lääkettä, ettei tarkista mistä paketista ottaa?? Oho, piti antaa särkylääke, mut annoinkin vahingossa diapamin! Ei ziisus!

   Lainaa

  46. Tulos: +38 (44 ääntä)
   Kelan sivulta: Äitiysavustuksen (pakkauksen tai sen rahan) saamisen edellytyksenä on, että olet käynyt terveystarkastuksessa lääkärissä tai neuvolassa ennen neljännen raskauskuukauden päättymistä eli viimeistään 18. raskausviikolla. Toisin sanoen äitiyspakkausta vaille jää, jos ei vaikka huomaa olevansa raskaana. Mutta ehkä näitäkin tapauksia on niin vähän, että pakkauksen verran tavaroita saadaan kokoon lähipiiristä eikä tarvita laajamittaisempia keräyksiä.

   Lainaa

  47. Tulos: +34 (36 ääntä)
   Sisin maahinen: Lisätietoja Suposta. Onko kyseessä Suojelupoliisi vai kenties Salkkareista tuttu Seppo "Suppo" Taalasmaa?
   Ei vaikuta merkittävästi reagointiin, molemmat kannattaa joka tapauksessa ottaa sieltä pepusta pois. Molemmat jopa mielellään melko ripeästi.

   Lainaa

  48. Tulos: -28 (32 ääntä)
   Kuha sanoo: Kelan sivulta: Äitiysavustuksen (pakkauksen tai sen rahan) saamisen edellytyksenä on, että olet käynyt terveystarkastuksessa lääkärissä tai neuvolassa ennen neljännen raskauskuukauden päättymistä eli viimeistään 18. raskausviikolla. Toisin sanoen äitiyspakkausta vaille jää, jos ei vaikka huomaa [...]
   Jos on joku niin uuno äiti, että ei kuulu mihinkään sellaiseen, mitä kautta ton pakkauksen saisi, niin tokkopa se sellainen sitä edes osaisi avata tai niitä tuotteita käyttää, joten ehkä parempikin kun ei tartte alkaa sellaisen kanssa sitten ähräämään.

   Lainaa

  49. Itseasiassa 30.11.2021 21:54
   Tulos: +54 (56 ääntä)
   Tornipöllö: Ai että näiden Ninojen kanssa. Aina pitää keksiä jotain valittamista, kun joku muu yrittää tehdä hyvää työtä ja auttaa muita. Ei saa auttaa eläimiä kun maailmassa on kärsiviä ihmisiä, ei saa auttaa ulkomaalaisia kun Suomessakin on ongelmia, ei saa auttaa aikuisia kun vanhuksia kohdellaan kaltoin, ei [...]
   Viime jouluna kuului järjestöistä ä, että niihin oli tuotu lapsille lahjoituksina joululahjoja, joihin oli erikseen kirjoitettu iän ja sukupuolen lisäksi "suomalaiselle lapselle". Lapsi on lapsi ihonväristä ja syntyperästä huolimatta, sitten on näitä sydämettömiä Ninoja.

   Lainaa

  50. Itseasiassa 30.11.2021 22:06
   Tulos: +30 (34 ääntä)
   jukkapalmu: Hope Ry:n Pitäjänmäen osaston joulukalenteriprojekti lopetettiin. Idea oli, että sai lahjoittaa joulukalenterin joka annettiin sitten eteenpäin lapsiperheille. Lasten äidit vaan nostivat metelin kun niiden lapsi sai jonkun "tyhmän" kalenterin. Olis pitänyt olla joku 50€:n kalenteri missä on joka [...]
   Nähtävästi näiden vähän liikaa toivovien vuoksi meidän Hopella on joululahjoille ilmoitettu sopivaksi hinnaksi 10-30 €. Vähemmän helppo myös myydä kirppareilla eteenpäin. Sääli tietysti noiden käsipitkällä olijoiden vuoksi, kun on todella niitä perheitä jotka toivovat lapsille pyjamaa ja hygieniatuotteita.

   Lainaa

  51. Itseasiassa 30.11.2021 22:09
   Tulos: +12 (14 ääntä)
   Kuha sanoo: Kelan sivulta: Äitiysavustuksen (pakkauksen tai sen rahan) saamisen edellytyksenä on, että olet käynyt terveystarkastuksessa lääkärissä tai neuvolassa ennen neljännen raskauskuukauden päättymistä eli viimeistään 18. raskausviikolla. Toisin sanoen äitiyspakkausta vaille jää, jos ei vaikka huomaa [...]
   On niitäkin jotka jäävät ilman äitiyspäivärajaa, kun syystä tai toisesta ei ole käynyt neuvolassa. Pätee samat rajat.

   Lainaa

  52. Tulos: +32 (34 ääntä)
   Ninan pointti oli se, että ensin venkoillaan ja argumentoidaan asiat täysin sivuraiteille (Nina tosin menee kohtuullisen suoraan siihen oikeaan pointtiinsa vaikkei sitten kehtaakaan sanoa sitä ääneen, mistä pienet propsit), mutta loppujen lopuksi varsinaiseksi pointiksi paljastuu se, että mitään ulkomaalaisia ei pitäisi millään tavalla auttaa, ei varsinkaan tietyn värisiä ja tietyistä maista tulevia. Onhan se jo monen monta kertaa näissä keskusteluissa nähty.

   Lainaa

  53. Tulos: +27 (31 ääntä)
   Toj Karin: Lapsi joka haluaa mieluummin pyllyyn työnnettävän asioita kuin juo jotain nestemäistä? Olen oikeasti hämmentynyt.
   Epäilisin että kyseessä on vielä sen verran nuori lapsi ettei sitä saa vielä puheilla vakuuteltua lääkkeen hyödyllisyydestä ja yhteistyötä on turha odottaa. Tuskinpa se lapsi kumpaakaan varsinaisesti haluaa, mutta takapuoleen työnnettävää suppoa on aika paljon vaikeampaa vastustella kuin pahanmakuista nestettä jonka voi itse jättää nielemättä ja syljeksiä pois. Pepulla ei maistella eikä syljeksitä.

   Lainaa

  54. Hullu huumemies 1.12.2021 6:50
   Tulos: -40 (42 ääntä)
   Toj Karin: Lapsi joka haluaa mieluummin pyllyyn työnnettävän asioita kuin juo jotain nestemäistä? Olen oikeasti hämmentynyt.
   Tuleva ulkoministeri?

   Lainaa

  55. Tulos: +44 (46 ääntä)
   Kuha sanoo: Kelan sivulta: Äitiysavustuksen (pakkauksen tai sen rahan) saamisen edellytyksenä on, että olet käynyt terveystarkastuksessa lääkärissä tai neuvolassa ennen neljännen raskauskuukauden päättymistä eli viimeistään 18. raskausviikolla. Toisin sanoen äitiyspakkausta vaille jää, jos ei vaikka huomaa [...]
   Paitsi että silloinkaan ei jää ilman pakkausta. Kelaan laitetaan siinä tapauksessa selvitys, miksi ei ole käyty neuvolassa. Syy voi olla juuri se, ettei syystä tai toisesta ole huomannut raskautta.

   Lainaa

  56. Kouluttamaton muurahainen 1.12.2021 8:27
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Kuha sanoo: Kelan sivulta: Äitiysavustuksen (pakkauksen tai sen rahan) saamisen edellytyksenä on, että olet käynyt terveystarkastuksessa lääkärissä tai neuvolassa ennen neljännen raskauskuukauden päättymistä eli viimeistään 18. raskausviikolla. Toisin sanoen äitiyspakkausta vaille jää, jos ei vaikka huomaa [...]
   Käytännössä, jos ei ole huomannut olevansa raskaana, saa äitiyspakkauksen silti, kun sen selittää. Ainakin tuttavapiirissäni on ollut tällainen tapaus ja hän sai pakkauksen. Tuo sääntö on siksi, että odottavat äidit eivät tahallaan lykkäisi neuvolakäyntejä tai jättäisi niitä tekemättä, mutta jos tietämättömyyttään niin käy, ei ole kenenkään etu, että heidän lastensa asemaa heikennettäisiin.

   Lainaa

  57. Itseasiassa 1.12.2021 8:50
   Tulos: +21 (23 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Käytännössä, jos ei ole huomannut olevansa raskaana, saa äitiyspakkauksen silti, kun sen selittää. Ainakin tuttavapiirissäni on ollut tällainen tapaus ja hän sai pakkauksen. Tuo sääntö on siksi, että odottavat äidit eivät tahallaan lykkäisi neuvolakäyntejä tai jättäisi niitä tekemättä, mutta jos [...]
   Tämä on kiva tietää, joskus 15 vuotta sitten oli vielä paljon tiukempaa, tukia ei todella saanut jos ei ollut käynyt ajoissa neuvolassa. Sehän on ollut alusta asti vaatimuksena, silloin kun äitiysavustuksia alettiin jakaa niin terveyspalveluiden käyttö raskauden aikana oli uusi asia, eikä sitä kansan puolella nähty tarpeelliseksi. Valtiolle taas jokainen syntyvä veronmaksaja oli tarpeen.

   Lainaa

  58. Letittämätön kyyhky 1.12.2021 11:10
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Kuha sanoo: Kelan sivulta: Äitiysavustuksen (pakkauksen tai sen rahan) saamisen edellytyksenä on, että olet käynyt terveystarkastuksessa lääkärissä tai neuvolassa ennen neljännen raskauskuukauden päättymistä eli viimeistään 18. raskausviikolla. Toisin sanoen äitiyspakkausta vaille jää, jos ei vaikka huomaa [...]
   Muistankin muuten joskus lukeneeni jutun vanhemmista, jotka tosiaan eivät suostuneet neuvolassa käymään edes sitä yhtä pakollista kertaa. Ihan syntyperäisiä suomalaisia "foliohattuilijoita" olivat ja omaan aatteeseen vetosivat. Ovat kuitenkin hyvin hyvin pieni marginaali, ja vapaaehtoisesti ilman pakkausta jäävät, joten tuskin olisivat sen parempi kohde... Mielestäni kiva idea lähettää nuo makuupussit niitä tarvitseville, yleensä kun jäävät kuitenkin käyttämättöminä lojumaan ja lopulta päättyvät roskikseen. Ei niitä kukaan tuore vanhempi huoli, kun saavat omansa äitiyspakkauksesta. Sama pätee vauvanvaatteisiin, joista en päässyt eroon edes ilmaiseksi antamalla.

   Lainaa

  59. Haudankaivaja 1.12.2021 17:30
   Tulos: +5 (13 ääntä)
   Parempi kai työntää lapsen pyllyyn emätinpuikko kuin Suojelupoliisi, olettaisin.

   Lainaa

  60. Tulos: +24 (26 ääntä)
   Juomari: Ninan pointti oli se, että ensin venkoillaan ja argumentoidaan asiat täysin sivuraiteille (Nina tosin menee kohtuullisen suoraan siihen oikeaan pointtiinsa vaikkei sitten kehtaakaan sanoa sitä ääneen, mistä pienet propsit), mutta loppujen lopuksi varsinaiseksi pointiksi paljastuu se, että mitään [...]
   Niin, vaikka siitä ei olisi millään tavalla haittaa eikä se olisi suomalaisilta pois, niin periaate on, ettei ulkomaalaisia auteta. Ulkomaalaisilla kuuluu olla vaikeata, ja jos ei ole, niin vaikeutetaan.

   Lainaa

  61. Hellä lohikäärme 1.12.2021 20:16
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Ihan googlaamalla selviää, että Vagisan on maitohappobakteerivalmiste, joten tuskinpa vakavaa vahinkoa saa aikaan lapsen peräreiässä.

   Lainaa

  62. Setä Tiramisu 1.12.2021 21:49
   Tulos: +12 (28 ääntä)
   Edelleen Kelan sivuilta: "Äitiysavustus voidaan myöntää vakinaisesti Suomessa asuville. Siihen on oikeus myös, jos olet tullut töihin Suomeen toisesta EU- tai Eta-maasta tai Sveitsistä tai olet töihin tulevan perheenjäsen. Tällöin sinun tulee lisäksi kuulua Suomen sosiaaliturvaan." Eli esim ulkomaalaiset opiskelijat eivät voi saada, vaikka kuinka laillisesti täällä olisivat, väliaikaisella oleskeluluvalla olevat eivät voi saada jne. Itsellenikin on tullut yllätyksenä, kuinka kylmä maa Suomi voi olla, niille joilla ei mene niin hyvin. Ei sitä tälleen keski-ikäisenä, keskivartaloihanana keskituloisena toimistotyöläisenä ole tullut ajatelleeksi, että Kelan sairaus päivissä on 10 pv omavastuu (aina on työnantaja maksanut), niitä saa enintään 300 yhteen/yhtäjaksoiseen sairauteen (eipä ole selkäkipuja kummempia vaivoja, pentuna murtui olkapää) tai että lapsilisä vähentää toimeentulotukea (vaimokin on töissä). Suomi on kiva paikka, jos sulla menee ihan OK. Jos ei mene, niin et välttämättä saa edes äitiyspakkaustakaan - tai ainakaan mahdollisuutta vaihtaa sitä rahaksi, koska se 170€ - yllätys-yllätys - vähentää toimeentulotukea.

   Lainaa

  63. Kalju panda 2.12.2021 8:13
   Tulos: -6 (8 ääntä)
   Tunteeton raadonsyöjä (pluri): Siis ymmärsinkö oikein... Suomessa laittomasti oleskelevat jotka synnyttävät ilman lääkäriin hakeutumista ovat sen verran pieni ryhmä jonka tavoittaminen ei onnistu edes viranomaisilta on Ninan mielestä sellainen ryhmä jolle jonkun hyväntekijän olisi pyhitettävä elämänsä ennen kuin voi auttaa [...]
   Nina on syrjäytynyt eikä siksi tiedä piireistä siis piireistä mutta piristä kyllä

   Lainaa

  64. Kalju panda 2.12.2021 8:17
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Itseasiassa: Tämä on kiva tietää, joskus 15 vuotta sitten oli vielä paljon tiukempaa, tukia ei todella saanut jos ei ollut käynyt ajoissa neuvolassa. Sehän on ollut alusta asti vaatimuksena, silloin kun äitiysavustuksia alettiin jakaa niin terveyspalveluiden käyttö raskauden aikana oli uusi asia, eikä sitä [...]
   Sain lapsen 25 vuotta sitten. Huomasin raskauden 13. viikolla, kun ei se koulukirjanyrkkisääntö pätenytkään, että kuukautisten loppuminen on raskauden oire.
   Ei mua rankaistu siitä, että fysiikka huijasi ja valutti verta.

   Lainaa

  65. Tulos: +7 (9 ääntä)
   Jepajee: Tai myrkytystietokeskuksesta.Luulisi oman lapsen hyvinvointi olevan sen verran tärkeä asia, ettei tälläisiä asioita kyseltäisi facebookissa.
   Luulisi myös oman lapsen hyvinvoinnin olevan sen verran tärkeää että katsoisi huolellisesti mitä toisen pyllyyn laittaa. Ne vagisanit on ihan eri näköisestä pakkauksesta kuin supot. Ketuttaa vauvojen puolesta kun heitä hoitaa kaikenlaiset imbesillit.

   Lainaa

  66. Ekvivalentti ampiainen 2.12.2021 23:54
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Setä Tiramisu: Edelleen Kelan sivuilta: "Äitiysavustus voidaan myöntää vakinaisesti Suomessa asuville. Siihen on oikeus myös, jos olet tullut töihin Suomeen toisesta EU- tai Eta-maasta tai Sveitsistä tai olet töihin tulevan perheenjäsen. Tällöin sinun tulee lisäksi kuulua Suomen sosiaaliturvaan." Eli esim [...]
   Ei äitiysavustusta vähennetä toimeentulotuesta.
   Ei siinä minusta varsinaisesti mitään kylmää ole, ettei ulkomailta voi tulla Suomeen opiskelijana saamaan suomalaisia äitiysavustuksia ja muita tukia. Siinä taas minusta on epäkohta, että ymmärtääkseni lapsen toisen vanhemman kansalaisuudella tai sosiaaliturvaoikeudella ei ole äitiysavustuksen kannalta merkitystä. Lapselle ja lapsen takiahan se avustus annetaan, ja mikäli toinen vanhempi on suomalainen, lapsi saa kansalaisuuden mutta jostain syystä ei sitten saa hyötyä tästä yhdestä tukimuodosta, joka muuten myönnetään kaikille oli sille tarve tai ei.
   Työtön saa sairauspäivärahan omavastuuajalta pääsääntöisesti edelleen työttömyysturvaa, eli siinä ei ole toimeentulossa työssäkäyvään verrattuna muutosta muuten kuin se, että sairauspäivärahaa pitää hakea alusta asti itse.
   Toimeentulotuki on ruokakuntakohtainen kuten monet muutkin tuet ja siksi kaikkien jäsenten tulot vaikuttaa. Onhan se toisaalta outoa siksi, ettei esim. avopuolisolla ole mitään velvollisuutta elättää kumppaniaan. Nämä ruokakuntakohtaiset etuudet ovatkin siitä hankalia, että niistä koituu paljon huonoa mutta kansan oikeustaju nostaisi älämölön jos niihin tehtäisiin muutos. Jotkut pariskunnat joista toinen tai molemmat työttömiä/työllisyyspalveluissa/pienituloisia asuu esimerkiksi virallisesti eri osoitteissa vaikka käytännössä asuvat samassa. Siinä sitten mietitään kun on pulaa halvoista ja/tai pienistä asunnoista.

   Lainaa

  67. Niinsanottu raadonsyöjä 4.12.2021 5:58
   Tulos: -5 (7 ääntä)
   Tornipöllö: Ai että näiden Ninojen kanssa. Aina pitää keksiä jotain valittamista, kun joku muu yrittää tehdä hyvää työtä ja auttaa muita. Ei saa auttaa eläimiä kun maailmassa on kärsiviä ihmisiä, ei saa auttaa ulkomaalaisia kun Suomessakin on ongelmia, ei saa auttaa aikuisia kun vanhuksia kohdellaan kaltoin, ei [...]
   Niin että vanhukset ei oo aikuisia? :DD

   Lainaa

  68. Törppönen 5.12.2021 15:12
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Kulmikas seepra: On muuten loistava idea kierrättää äitiyspakkauksen tuotteet niitä oikeasti tarvitseville. Suomessa kitistään että väärät värit ja kuosit, eikä kehtaa käyttää julkisesti kun on köyhäinapua. Toisille nää on ylellisyyttä.
   Erittäin hyvä idea minustakin! Etenkin kun pieni vauva kasvaa nopeasti ulos sekä vaatteista että makuupusseista.

   Lainaa

  69. Törppönen 5.12.2021 15:16
   Tulos: +4 (4 ääntä)
   Ylpeä mäyrä: Minäkin saan itseni välillä kiinni niinailusta, siis vastaavasta paheksumisesta että "miksi nuo tekevät vapaaehtoistyötä asian X hyväksi kun asia Y olisi Paljon Tärkeämpää!", mutta sitten läpsäytän itseäni poskelle ja muistutan, että jos ihminen omalla vapaa-ajallaan tekee jotain hyvää jollekin niin se ei ole millään lailla minulta pois.
   Onneksi läpsäytät. Tarpeeksi monet eivät sitä tee :(

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hyväntekeväisyys, kuva, lapset, legot, mainos, suppo, äitiyspakkaus