Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Sekalaisia, osa 530

Unohditko saada lahjan?
Suurenna näkymä
Sekalaisia, osa 530
Arvonta! Feissarimokat palasi Facebookiin upouudella sivulla ja arvomme 40 €. Osallistu

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 54 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Ahdistava katkarapu 16.11.2021 0:11
   Tulos: +447 (461 ääntä)
   haluan tuon paidan just tuollaisena

   Lainaa

  2. Elävä taistelija 16.11.2021 0:29
   Tulos: +255 (259 ääntä)
   Ai että! Pomppivat seksiä ilman, että polttaa itseään. Vihdoinkin!

   Lainaa

  3. Kykenemätön peura 16.11.2021 0:31
   Tulos: +269 (271 ääntä)
   Harmi kun isänpäivä meni jo. Enhän ymmärtänyt oikein, että Henrik ryöstettiin ja poliisin sijaan hän pyytää apua randomilta facebookissa?

   Lainaa

  4. Tornipöllö 16.11.2021 0:33
   Tulos: +335 (337 ääntä)
   Meidän isä on ainakin kymmenen kertaa jäähdyttimempi kuin teidän isä!

   Lainaa

  5. Tulos: +117 (229 ääntä)
   Tuli kahdesta ylimmästä mokasta mieleen, että mikä on näiden sekopäiden kanta dinosauruksiin? Niitä ei ole koskaan ollut olemassa? Ne eli alle 6000 vuotta sitten? Oli miten oli niin ei mulla ole mitään uskovaisia tai muita marianordineja vastaan, mutta ei varmaan ole liikaa pyydetty jos niitä haavin kanssa kaduilla jahdattaisiin ja vietäisiin autiolle saarelle ja sitten hukattaisiin se saari.

   Lainaa

  6. Apinaattori 16.11.2021 1:32
   Tulos: +35 (47 ääntä)
   Lauri nyt turpa kiinni.

   Lainaa

  7. Tulos: +261 (269 ääntä)
   Puhutaankohan tuossa uutisessa siitä samasta saaresta, jonne se onneton saarnaaja meni levittämään tietoa Jeesuksesta ja kuoli sitten keihäs sateeseen? Muutoinkin nuo täysin eristyksissä olleet heimot eivät omaa samanlaista vastustuskykyä kuin me, niin antaisivat elää loppuun asti keskenään. Ovat selvästi ilmaisseet etteivät ulkopuolisia halua sinne rettelöimään.

   Lainaa

  8. Tulos: +35 (133 ääntä)
   Ahdistava katkarapu: haluan tuon paidan just tuollaisena
   Anna mieluummin lapsilles ja ehkä lapsen lapsilles hengittää  puhdasta ilmaa  äläkä tilaa tuota kiina-roskaa.

   Lainaa

  9. Tulos: +82 (88 ääntä)
   Mahtava paita! Huumoripaidat on harvoin hauskoja, mutta tämmöiset vahingot toimii.

   Lainaa

  10. Tulos: +63 (69 ääntä)
   traumcity: Tuli kahdesta ylimmästä mokasta mieleen, että mikä on näiden sekopäiden kanta dinosauruksiin? Niitä ei ole koskaan ollut olemassa? Ne eli alle 6000 vuotta sitten? Oli miten oli niin ei mulla ole mitään uskovaisia tai muita marianordineja vastaan, mutta ei varmaan ole liikaa pyydetty jos niitä haavin [...]
   Eräs adventisti kertoi 90-luvulla, että dinosaurukset kuolivat vedenpaisumuksessa. En tiedä vieläkö hän on samaa mieltä, en ole keskustellut hänen kanssaan sen jälkeen. Jos joku miettii että eikö näille opeteta koulussa mitään, voin kertoa että tämä henkilö laitettiin 70-luvulla 14-vuotiaana adventistien sisäoppilaitokseen Piikkiöön kun kotona oli vähän vaikeaa. Opetuksen laadusta en tiedä, mutta kun käy kasteella ja täyttää 16 vuotta niin ilmeisesti ei vanhempiakaan haittaa että jättää koulun kesken.

   Lainaa

  11. Räkäpää 16.11.2021 6:47
   Tulos: +98 (102 ääntä)
   Ensimmäiset sapiens-lajiin kuuluvat homolöydöt ovat jostain 300 000 vuoden takaa ja meitä vastaavalla aivorakenteella 100 000 vuoden takaa. Neanderthalensis syrjäytettiin euroopassa kattavasti vasta noin 40 000 vuotta sitten. Toki nämä luvut ovat jollain asteella epätarkkoja, mutta todennäköisesti vähemmän kuin Laurin. Maapallo "luotiin" 4,5 miljardia vuotta sitten ja elämän ensimmäiset varmistetut merkit ovat 3,8 miljardia vuotta vanhoja. Epäillyt viitteet noin 4,3 miljardia.

   Lainaa

  12. Tulos: +157 (167 ääntä)
   Jatkan samasta aiheesta. Kysyin silloin 90-luvulla lukiossa biologian ja maantiedon opettajalta, miten em. kaltaisille uskovaisille voi perustella esim. evoluution olemassaolon, onhan sitä radiohiilitutkimustakin ja vielä ei edes tiedetä mitä kaikkia tutkimusmenetelmiä tulevaisuudessa voi olla. Hän vastasi että ”ei mitenkään”. Kun ihminen on uskossaan järkkymätön, ei mikään järkeen, päättelykykyyn, tieteeseen ja tutkimukseen nojautuva argumentti mene perille. Turhaa ajanhaaskausta yrittääkään. Alan vähitellen uskoa opettajan olleen oikeassa.

   Lainaa

  13. Mukava Norppa 16.11.2021 8:17
   Tulos: -62 (118 ääntä)
   Kummikäki: Jatkan samasta aiheesta. Kysyin silloin 90-luvulla lukiossa biologian ja maantiedon opettajalta, miten em. kaltaisille uskovaisille voi perustella esim. evoluution olemassaolon, onhan sitä radiohiilitutkimustakin ja vielä ei edes tiedetä mitä kaikkia tutkimusmenetelmiä tulevaisuudessa voi olla. Hän [...]
   Tavallaanhan myös ne, jotka nojaavat tietonsa tieteeseen, uskoo siihen järkkymättömästi. Mä oon paljon pohdiskellut uskonasioita ja todennut, että lopulta ja pohjimmiltaan ihan kaikessa on kyse siitä, mihin uskoo. Ihan jo sekin, että päätät uskoa astiesi antamia asioita on tietynlaista uskoa. Kuvitellaan tilanne, jossa on kaksi ihmistä, jotka kokee ja näkee samoja asioita. Nämä kaksi ihmistä on kuitenkin nähnyt ja kuullut ja aistinut kyseisen tilanteen omalta kantiltaan ja heidän näkemyksensä eroaa väkisinkin hiukan toisistaan jo ihan senkin puolesta, mista suunnasta näki jonkun asian, oliko lähempänä vai kauempana esim äänenlähdettä, mihin kiinnitti huomionsa jne. Molemmat uskovat kertovansa tilanteesta jollekin ulkopuoliselle totuuden, mutta kuultuaan molempien versiot, tämä kolmas huomaa, että ne eivät täsmää kaikilta osin. Kumman kertomus oli totuus?
   Itselleni tieteen antamissa selityksissä on enemmän järkeä ja uskon evoluutioon yms, mutta en ajattele, että jonkun esimerkiksi kristinuskoisen kokemus maailmasta ja sen historiasta olisi automaattisesti väärin - hän vain on kokenut ja nähnyt asiat eri vinkkelistä, kuin minä ja uskoo eri asioihin. Mikä on totuus?

   Lainaa

  14. Tulos: +18 (44 ääntä)
   traumcity: Tuli kahdesta ylimmästä mokasta mieleen, että mikä on näiden sekopäiden kanta dinosauruksiin? Niitä ei ole koskaan ollut olemassa? Ne eli alle 6000 vuotta sitten? Oli miten oli niin ei mulla ole mitään uskovaisia tai muita marianordineja vastaan, mutta ei varmaan ole liikaa pyydetty jos niitä haavin [...]
   Sä oot kiukkunen tänään, mä huomaan.

   Lainaa

  15. Tulos: +46 (50 ääntä)
   traumcity: Tuli kahdesta ylimmästä mokasta mieleen, että mikä on näiden sekopäiden kanta dinosauruksiin? Niitä ei ole koskaan ollut olemassa? Ne eli alle 6000 vuotta sitten? Oli miten oli niin ei mulla ole mitään uskovaisia tai muita marianordineja vastaan, mutta ei varmaan ole liikaa pyydetty jos niitä haavin [...]
   On olemassa ryhmä christians against dinosaurs. En tiedä onko se satiiria vai ovatko he siellä tosissaan, mutta hyvin viihdyttävä fb-ryhmä.

   Lainaa

  16. Kravatiton papukaija 16.11.2021 9:03
   Tulos: +60 (64 ääntä)
   traumcity: Tuli kahdesta ylimmästä mokasta mieleen, että mikä on näiden sekopäiden kanta dinosauruksiin? Niitä ei ole koskaan ollut olemassa? Ne eli alle 6000 vuotta sitten? Oli miten oli niin ei mulla ole mitään uskovaisia tai muita marianordineja vastaan, mutta ei varmaan ole liikaa pyydetty jos niitä haavin [...]
   Olen kuullut joko sen kuolivat vedenpaisumuksessa selityksen tai että jumala loi fossiilit maahan vain hämäykseksi ja koetellakseen uskoa. Eli näin dinosaurukset eivät ikinä eläneet, vain niiden jäänteet luotiin.

   Lainaa

  17. Tulos: +24 (26 ääntä)
   traumcity: Tuli kahdesta ylimmästä mokasta mieleen, että mikä on näiden sekopäiden kanta dinosauruksiin? Niitä ei ole koskaan ollut olemassa? Ne eli alle 6000 vuotta sitten? Oli miten oli niin ei mulla ole mitään uskovaisia tai muita marianordineja vastaan, mutta ei varmaan ole liikaa pyydetty jos niitä haavin [...]
   Tästähän se kanta löytyy: https://youtu.be/Bjtv92J12es
   Ja vaikka ei päällepäin uskoisikaan, niin kyseessä ei ole kauan kadoksissa ollut Kummeli-sketsi. 

   Lainaa

  18. Pähkähullu liitu 16.11.2021 9:13
   Tulos: +28 (30 ääntä)
   Ahdistava katkarapu: haluan tuon paidan just tuollaisena
   Käännöskone ei petä koskaan.

   Lainaa

  19. Pähkähullu liitu 16.11.2021 9:15
   Tulos: +57 (71 ääntä)
   Kravatiton papukaija: Olen kuullut joko sen kuolivat vedenpaisumuksessa selityksen tai että jumala loi fossiilit maahan vain hämäykseksi ja koetellakseen uskoa. Eli näin dinosaurukset eivät ikinä eläneet, vain niiden jäänteet luotiin.
   On se jumala ovela, kun on luonut hämäykseksi Vantaanjoen varsillekin 10 000 vuotta vanhoja asuinpaikkoja.
   Miksi ihmeessä hän näin olisi toiminut? Onko uskovaisilla selitystä näille jekuille, onko jumala persoonallusuushäiriöinen pikkukersa tyyliin Tero 6 v. ja pierutyyny

   Lainaa

  20. Tulos: +69 (73 ääntä)
   Kravatiton papukaija: Olen kuullut joko sen kuolivat vedenpaisumuksessa selityksen tai että jumala loi fossiilit maahan vain hämäykseksi ja koetellakseen uskoa. Eli näin dinosaurukset eivät ikinä eläneet, vain niiden jäänteet luotiin.
   Mitähän pahaa ne oli jumalalle tehneet, kun kaikki muut eläinlajit pelastettiin vedenpaisumukselta? Tarinan mukaan.

   Lainaa

  21. Harmaa kivi 16.11.2021 10:43
   Tulos: +60 (78 ääntä)
   Mukava Norppa: Tavallaanhan myös ne, jotka nojaavat tietonsa tieteeseen, uskoo siihen järkkymättömästi. Mä oon paljon pohdiskellut uskonasioita ja todennut, että lopulta ja pohjimmiltaan ihan kaikessa on kyse siitä, mihin uskoo. Ihan jo sekin, että päätät uskoa astiesi antamia asioita on tietynlaista uskoa. [...]
     Totuus on se, millä on jotain havaittavaa yhteyttä siihen, mitä tapahtuu. Jos katson maallikkona, voin havaita, että lentokoneet pysyvät ilmassa, joogalentäjät eivät pysy, joten oletettavasti insinöörit tietävät jotain, ja hörhöt eivät. Voin halutessani mennä yliopistolle ja hankkia kosmologian arvosanan (jos päätä riittää), ja katsoa itse miltä maailmankaikkeus näyttää, mutta teologian laitos ei kerro, että pääsisin valmistuttuani tapaamaan jumalan, uskolla pitäisi mennä edelleen. Kukin voi toki itsekseen olla asioista mitä mieltä haluaa, mutta jos muiden kanssa alkaa jakaa, niin muidenkin pitäisi se sinun kummituksesi pystyä näkemään, aivan kuten näemme lentokoneen, muuten koko keskustelussa ei ole mitään järkeä.

   Lainaa

  22. Tulos: +36 (38 ääntä)
   Elvis oli paljon jäähdytin kuin Paul Anka.

   Lainaa

  23. Piikkisuora kilpikonna 16.11.2021 11:30
   Tulos: +63 (65 ääntä)
   Mimmi: Mitähän pahaa ne oli jumalalle tehneet, kun kaikki muut eläinlajit pelastettiin vedenpaisumukselta? Tarinan mukaan.
   Liian isoja arkkiin. Pahempi rasti on selittää miksi vesisaurukset yms. vedenelävät hävisivät?

   Lainaa

  24. Arkkienkeli 16.11.2021 11:34
   Tulos: -46 (50 ääntä)
   Mukava Norppa: Tavallaanhan myös ne, jotka nojaavat tietonsa tieteeseen, uskoo siihen järkkymättömästi. Mä oon paljon pohdiskellut uskonasioita ja todennut, että lopulta ja pohjimmiltaan ihan kaikessa on kyse siitä, mihin uskoo. Ihan jo sekin, että päätät uskoa astiesi antamia asioita on tietynlaista uskoa. [...]
   Kirjoitusvirheesi kertovat karulla tavalla älykkyytesi tasosta.

   Lainaa

  25. Piikkisuora kilpikonna 16.11.2021 11:39
   Tulos: +32 (36 ääntä)
   Harmaa kivi:   Totuus on se, millä on jotain havaittavaa yhteyttä siihen, mitä tapahtuu. Jos katson maallikkona, voin havaita, että lentokoneet pysyvät ilmassa, joogalentäjät eivät pysy, joten oletettavasti insinöörit tietävät jotain, ja hörhöt eivät. Voin halutessani mennä yliopistolle ja hankkia kosmologian [...]
   Siinä mielessä aloittaja on oikeassa että kaikki kokemamme on vain aivojen tulkinta aistiärsykkeistä eikä siihen voi luottaa 100%. Aistihavaintoja on myös helppo huiputtaa, kysy keneltä tahansa taikurilta. Kuka voi silloin tietää millainen todellisuus oikeasti on? Yhteinen kokemuksemme maailmasta on tosin todennäköisesti hyvin lähellä totuutta, muuten esim. teknologiselta kehitykseltä katoisi pohja koska mihinkään aiempaan havaintoon ei voisi luottaa (pyörä pyörii -> siispä sen pohjalta voi kehittää kulkuneuvon).

   Lainaa

  26. Arkkienkeli 16.11.2021 11:41
   Tulos: +1 (13 ääntä)
   Pähkähullu liitu: On se jumala ovela, kun on luonut hämäykseksi Vantaanjoen varsillekin 10 000 vuotta vanhoja asuinpaikkoja. Miksi ihmeessä hän näin olisi toiminut? Onko uskovaisilla selitystä näille jekuille, onko jumala persoonallusuushäiriöinen pikkukersa tyyliin Tero 6 v. ja pierutyyny
   Se on fakta ettei kyseisen joen varrella elänyt kukaan 10th vuotta sitten, sillä Veiksel-jääkauden jälkeen tätä aluetta peitti Ancylusjärvi joka peitti maa-alueet alleen Aavasaksalta alkaen nykyisen saksan maille. Järvi vetäytyi alueeltamme noin 7500 vuotta sitten.
   Ancylusjärvi

   Lainaa

  27. Köppänen mustikka 16.11.2021 12:09
   Tulos: +39 (41 ääntä)
   Kummikäki: Jatkan samasta aiheesta. Kysyin silloin 90-luvulla lukiossa biologian ja maantiedon opettajalta, miten em. kaltaisille uskovaisille voi perustella esim. evoluution olemassaolon, onhan sitä radiohiilitutkimustakin ja vielä ei edes tiedetä mitä kaikkia tutkimusmenetelmiä tulevaisuudessa voi olla. Hän [...]
   Tällä hetkellä toimivin metodi, jota olen nähnyt, on Street Epistemology. Löytyy Youtubesta. Siinä on edes kohtalainen onnistumisprosentti. Se toimii periaatteessa siten, että oivallutetaan toista. Ei lainkaan kyseenalaisteta toista vaan pyritään vilpittömästi selvittämään, miten toinen ajattelee. Tämä tehdään ystävällisillä kysymyksillä. "Käännytys" tapahtuu, kun henkilö itse oivaltaa ajatusharhansa, mikä on se, miten mielipiteen vaihdos yleensä meneekin. Ainakin näin yhden ihmisen otannalla, entisenä uskovaisena ja nykyisenä ateistina voisin näin sanoa. Olen itse etsinyt tällaista empaattista tapaa keskustella uskomuksista ja tämä on toiminut minulla monen muunkin aiheen kanssa.

   Lainaa

  28. Tulos: +14 (20 ääntä)
   Tornipöllö: Meidän isä on ainakin kymmenen kertaa jäähdyttimempi kuin teidän isä!
   Kiitos tästä, Tornipöllö. Nauroin ääneen.

   Lainaa

  29. Tulos: +20 (38 ääntä)
   Harmaa kivi:   Totuus on se, millä on jotain havaittavaa yhteyttä siihen, mitä tapahtuu. Jos katson maallikkona, voin havaita, että lentokoneet pysyvät ilmassa, joogalentäjät eivät pysy, joten oletettavasti insinöörit tietävät jotain, ja hörhöt eivät. Voin halutessani mennä yliopistolle ja hankkia kosmologian [...]
   Itseasiassa havainnointi nimenomaan ei liity mitenkään siihen, mikä on totuus. Totuus on aina sama, muuttumatta siitä, ynmärrämmekö me sitä tai tiedämmekö me sen olemassaolosta. Vaikka joku näkisi omin silmin joogalentäjän pysyvän ilmassa, se ei muuta totuutta siitä, osaako joogalentäjä oikeasti lentää. Tiede pyrkii peristelemalla selvittämään tämän totuuden, ja se mitä "insinöörit tietävät" on vain sen hetkinen käsityksemme tästä totuudesta. Ja tieteen päätelmäthän tarkentuvat ja jopa muuttuvat koko ajan, koska tiede ei anna meille mitään ultimaattisia faktoja, vaan vain loogisia päätelmiä siitä, mitä ne fakat voisivat olla. Sitä paitsi suurin osa ihmisistä ei ollenkaan ymmärrä niitä prosesseja, miten tiedemiehet ovat johonkin päätelmään tulleet, vaan ovat yksinkertaisesti päättäneet uskoa johonkuhun muuhun, jota pitävät tarpeeksi fiksuna ja luotettavana tekemään tämän prosessin puolestaan. Silloin kyse on puhtaasta uskosta.

   Lainaa

  30. Tulos: +64 (68 ääntä)
   Tiede ei usko mitään. Tiede päinvastoin pyrkii korjaamaan ja tarkentamaan itseään jatkuvasti. ”Lukittu vastaus” ei ole tiedettä.

   Lainaa

  31. Peitettävä kala 16.11.2021 14:13
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Tilhi: Tiede ei usko mitään. Tiede päinvastoin pyrkii korjaamaan ja tarkentamaan itseään jatkuvasti. ”Lukittu vastaus” ei ole tiedettä.
   Lukitaan tämä vastaus.

   Lainaa

  32. Tulos: +46 (48 ääntä)
   Jotkut väittävät että Charles Darwin lakkasi kuolinvuoteellaan uskomasta omaan evoluutioteoriaansa. Tieteellisissä teorioissa vain on se jännä juttu että se uskooko niihin ei vaikuta mitenkään siihen ovatko ne totta.

   Lainaa

  33. Numeroton delfiini 16.11.2021 14:33
   Tulos: +26 (28 ääntä)
   traumcity: Tuli kahdesta ylimmästä mokasta mieleen, että mikä on näiden sekopäiden kanta dinosauruksiin? Niitä ei ole koskaan ollut olemassa? Ne eli alle 6000 vuotta sitten? Oli miten oli niin ei mulla ole mitään uskovaisia tai muita marianordineja vastaan, mutta ei varmaan ole liikaa pyydetty jos niitä haavin [...]
   Olen joskus kysynyt tälläiseltä uskovalta henkilöltä asiasta ja hänen vastaus on ollut, että pahat ihmiset ja itse piru on ne sinne piilottanut hämätäkseen ihmisiä.

   Lainaa

  34. Tulos: +20 (22 ääntä)
   Numeroton delfiini: Olen joskus kysynyt tälläiseltä uskovalta henkilöltä asiasta ja hänen vastaus on ollut, että pahat ihmiset ja itse piru on ne sinne piilottanut hämätäkseen ihmisiä.
   Samalla tavallahan aikoinaan kehitettiin planeettojen kiertoradoille monimutkaisia sisäkkäisiä silmukoita jotta saatiin havainnot tukemaan olemassaolevaa johtopäätöstä että maapallo on maailmankaikkeuden liikkumaton keskus.

   Lainaa

  35. Tulos: +22 (34 ääntä)
   Tornipöllö: Meidän isä on ainakin kymmenen kertaa jäähdyttimempi kuin teidän isä!
   Olen liian jäähdytin kouluun.

   Lainaa

  36. Vaikeuksiin ajautunut vadelma 16.11.2021 17:45
   Tulos: +25 (29 ääntä)
   Mä olen tutkimusteni perusteella aika varma, että dinosaurukset tukehtuivat kakkostyypin diabetekseen, koska kärsivät lentopelosta (paitsi hipposaurit).

   Lainaa

  37. Pinkki laama 16.11.2021 23:44
   Tulos: +36 (40 ääntä)
   Mukava Norppa: Tavallaanhan myös ne, jotka nojaavat tietonsa tieteeseen, uskoo siihen järkkymättömästi. Mä oon paljon pohdiskellut uskonasioita ja todennut, että lopulta ja pohjimmiltaan ihan kaikessa on kyse siitä, mihin uskoo. Ihan jo sekin, että päätät uskoa astiesi antamia asioita on tietynlaista uskoa. [...]
   Sen kenen kokemus on toistettavissa. Aivan älytöntä ottaa esimerkiksi yksittäisten ihmisten kokemukset kun puhutaan tieteestä. 
   Ja vielä typerämpää on esittää tieteeseen, joka perustuu toistettavissa oleviin havaintoihin ja mittauksiin, luottaminen samalla viivalla uskontojen kanssa, jotka vaativat uskoa toisten harhoihin ilman mitään todisteita. 

   Lainaa

  38. Söpö undulaatti 16.11.2021 23:47
   Tulos: +8 (10 ääntä)
   traumcity: Tuli kahdesta ylimmästä mokasta mieleen, että mikä on näiden sekopäiden kanta dinosauruksiin? Niitä ei ole koskaan ollut olemassa? Ne eli alle 6000 vuotta sitten? Oli miten oli niin ei mulla ole mitään uskovaisia tai muita marianordineja vastaan, mutta ei varmaan ole liikaa pyydetty jos niitä haavin [...]
   Lestadiolainen mummoni ei usko dinosauruksiin.

   Lainaa

  39. Tulos: +15 (17 ääntä)
   traumcity: Tuli kahdesta ylimmästä mokasta mieleen, että mikä on näiden sekopäiden kanta dinosauruksiin? Niitä ei ole koskaan ollut olemassa? Ne eli alle 6000 vuotta sitten? Oli miten oli niin ei mulla ole mitään uskovaisia tai muita marianordineja vastaan, mutta ei varmaan ole liikaa pyydetty jos niitä haavin [...]

   Yleisin mielipide on, että dinosaurukset luotiin siinä kohtaa Raamattua, kun jumala loi eläimet. Tämä, ilman sitä 6000 vuoden aikarajaa, on myös ev. lut. kirkon virallinen kanta Suomessa.

   Tosin, yksi ystäväni kasvoi keskellä Amerikan "bible belt"-aluetta, ja hänelle opetettiin koulussa, että Saatana laittoi fossiilit maahan huijaamaan ihmisiä ateismiin.

   Lainaa

  40. Tarkoitukseton varis 17.11.2021 3:02
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Numeroton delfiini: Olen joskus kysynyt tälläiseltä uskovalta henkilöltä asiasta ja hänen vastaus on ollut, että pahat ihmiset ja itse piru on ne sinne piilottanut hämätäkseen ihmisiä.
   Minulle sanoivat, että Behemot oli dinosaurus. Raamatun kuvaus kyllä viittaa enemmän virtahepoon.

   Lainaa

  41. hippiäinen 17.11.2021 7:06
   Tulos: +7 (15 ääntä)
   Mukava Norppa: Tavallaanhan myös ne, jotka nojaavat tietonsa tieteeseen, uskoo siihen järkkymättömästi. Mä oon paljon pohdiskellut uskonasioita ja todennut, että lopulta ja pohjimmiltaan ihan kaikessa on kyse siitä, mihin uskoo. Ihan jo sekin, että päätät uskoa astiesi antamia asioita on tietynlaista uskoa. [...]
   Mun maailmankuva kyllä nojautuu tieteeseen, mutta en usko siihen järkkymättömästi. Tiede elää ja uudet vertaisarvioidut tutkimukset kertoo meille uusia asioita jatkuvasti ja osa vanhemmista "faktoista" voi muuttua. Mun kohdalla ei ainakaan oo kyse uskomisesta. Mun mielestä ero uskontoihin on aika suuri. Uskotaan pyhiin kirjoihin tai teksteihin, jotka ei pahemmin muutu. Vaikka toki esim. raamattua on muuteltu eri aikoina.

   Lainaa

  42. Tulos: +18 (20 ääntä)
   traumcity: Tuli kahdesta ylimmästä mokasta mieleen, että mikä on näiden sekopäiden kanta dinosauruksiin? Niitä ei ole koskaan ollut olemassa? Ne eli alle 6000 vuotta sitten? Oli miten oli niin ei mulla ole mitään uskovaisia tai muita marianordineja vastaan, mutta ei varmaan ole liikaa pyydetty jos niitä haavin [...]
   Kerran yhdeltä uskovaiselta sukulaiselta opin, että jumala on laittanut dinosaurien luut piiloon maan poveen siksi, että uskottomat sitten haksahtaa uskomaan niihin tekoluihin, eikä pääse taivaaseen. Niinkuin testi, että tällä erotellaan oikeat uskovaiset tiedehörhöistä.
   Vähän kieroa toimintaa jumalalta.

   Lainaa

  43. Räkäpää 17.11.2021 13:00
   Tulos: +5 (11 ääntä)
   foo: Jotkut väittävät että Charles Darwin lakkasi kuolinvuoteellaan uskomasta omaan evoluutioteoriaansa. Tieteellisissä teorioissa vain on se jännä juttu että se uskooko niihin ei vaikuta mitenkään siihen ovatko ne totta.
   Jotkut väittävät, että Elvis on elossa ja asuu Lohjalla.

   Lainaa

  44. Viallinen kärpänen 17.11.2021 14:16
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   traumcity: Tuli kahdesta ylimmästä mokasta mieleen, että mikä on näiden sekopäiden kanta dinosauruksiin? Niitä ei ole koskaan ollut olemassa? Ne eli alle 6000 vuotta sitten? Oli miten oli niin ei mulla ole mitään uskovaisia tai muita marianordineja vastaan, mutta ei varmaan ole liikaa pyydetty jos niitä haavin [...]
   Kysyin kerran oven taakse pelmahtaneelta lähetyssaarnaajalta (tais olla Jehovan todistaja) noista dinoista. Ei osannut suoraan sanoa, mutta palasi parin päivän päästä kertomaan, että fossiilit on jumala luonut sellaisenaan koettelemaan meidän uskoamme.

   Lainaa

  45. Viallinen kärpänen 17.11.2021 14:22
   Tulos: +16 (16 ääntä)
   Arkkienkeli: Se on fakta ettei kyseisen joen varrella elänyt kukaan 10th vuotta sitten, sillä Veiksel-jääkauden jälkeen tätä aluetta peitti Ancylusjärvi joka peitti maa-alueet alleen Aavasaksalta alkaen nykyisen saksan maille. Järvi vetäytyi alueeltamme noin 7500 vuotta sitten. Ancylusjärvi
   Jaa? Vantaan kaupunginmuseon mukaan  "Vantaalla on asuttu jo esihistoriallisena aikana 10 000 vuotta sitten. "

   Lainaa

  46. Päätön mansikka 17.11.2021 15:51
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Räkäpää: homolöydöt
   *tirsk*

   Lainaa

  47. Itseasiassa 17.11.2021 22:03
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Kykenemätön peura: Harmi kun isänpäivä meni jo. Enhän ymmärtänyt oikein, että Henrik ryöstettiin ja poliisin sijaan hän pyytää apua randomilta facebookissa?
   Toi paita on niin hieno, että sen voi hyvin antaa jouluna.

   Lainaa

  48. Itseasiassa 17.11.2021 22:14
   Tulos: +15 (15 ääntä)
   traumcity: Tuli kahdesta ylimmästä mokasta mieleen, että mikä on näiden sekopäiden kanta dinosauruksiin? Niitä ei ole koskaan ollut olemassa? Ne eli alle 6000 vuotta sitten? Oli miten oli niin ei mulla ole mitään uskovaisia tai muita marianordineja vastaan, mutta ei varmaan ole liikaa pyydetty jos niitä haavin [...]
   Kilokalori: Kerran yhdeltä uskovaiselta sukulaiselta opin, että jumala on laittanut dinosaurien luut piiloon maan poveen siksi, että uskottomat sitten haksahtaa uskomaan niihin tekoluihin, eikä pääse taivaaseen. Niinkuin testi, että tällä erotellaan oikeat uskovaiset tiedehörhöistä. Vähän kieroa toimintaa jumalalta.
   Ainakin jehovan-todistajat väittävät, että Jehova teki fossiilit huijatakseen ihmisiä. Mun mielestä aika ilkeetä, pienet lapset ovat jo tuomittuja. Olisi piilotellut maahan jotain vähemmän jännää.

   Lainaa

  49. Tulos: +15 (17 ääntä)
   Itseasiassa: Ainakin jehovan-todistajat väittävät, että Jehova teki fossiilit huijatakseen ihmisiä. Mun mielestä aika ilkeetä, pienet lapset ovat jo tuomittuja. Olisi piilotellut maahan jotain vähemmän jännää.
   Joo tässä on itsekin nyt tiukan paikan edessä, helvetissä joutuisi hengailemaan Ross Gellerin kanssa ja taivaassa Päivi Räsäsen. Oceanic flight 815 kyydissä limboon lienee paras vaihtoehto, myöhästyin tosin lennolta jo mutta kai mikä tahansa Malaysia Airlinesin kone riittää?

   Lainaa

  50. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Mukava Norppa: Tavallaanhan myös ne, jotka nojaavat tietonsa tieteeseen, uskoo siihen järkkymättömästi. Mä oon paljon pohdiskellut uskonasioita ja todennut, että lopulta ja pohjimmiltaan ihan kaikessa on kyse siitä, mihin uskoo. Ihan jo sekin, että päätät uskoa astiesi antamia asioita on tietynlaista uskoa. [...]
   Siis koko maailma on täynnä tekniikkaa, joka pelaa siksi, että tiede toimii. Montako laitetta on rakennettu Raamatun tai Koraanin ohjeilla? Tai jos sinun täytyy tietää, koska on seuraava täydellinen auringonpimennys niin kysytkö astrologilta vai astronomilta?

   Lainaa

  51. Tulos: +7 (7 ääntä)
   Nimi: Itseasiassa havainnointi nimenomaan ei liity mitenkään siihen, mikä on totuus. Totuus on aina sama, muuttumatta siitä, ynmärrämmekö me sitä tai tiedämmekö me sen olemassaolosta. Vaikka joku näkisi omin silmin joogalentäjän pysyvän ilmassa, se ei muuta totuutta siitä, osaako joogalentäjä oikeasti [...]
   Nimenomaan EI puhtaasta uskosta, koska luotettavaa empiiristä todistusaineistoa tieteen toimivuudesta on todella valtavasti. Toisin kuin uskontojen kohdalla, jossa sitä ei käytännössä ole ollenkaan. Oliskohan ihan pieni ero tässä?

   Lainaa

  52. Tulos: +6 (8 ääntä)
   Räkäpää: Jotkut väittävät, että Elvis on elossa ja asuu Lohjalla.
   Tällaisissa "Elvis elää"-jutuissa on hauskinta se että epäuskottavampi osuus on Lohjalla asuminen :D Elvis elää? Ok. Asuu lohjalla? No en usko.

   Lainaa

  53. Tulos: +4 (6 ääntä)
   En ole geologi enkä antropologi, mutta silti ajattelisin, että tuo väite 70 000 vuoden eristyksestä on kyllä ihan tuulesta temmattu. Pohjois Sentinelin saarelta lähimmälle saarelle on noin 28km. Eli käytännössä hyvällä säällä on näköyhteys lähisaarelle, eikä moisen matkan taittamiseen välttämättä kovinkaan kummoista kanoottia tarvita, jos on vaan tyyni sää. Siitä seuraavalle saarelle on vielä vähemmän ja kyseessä on jo sen verran iso paikka, että liikennettä on ollut tänne jo ties kuinka paljon. Sentinelit siis tuskin ovat tiedottomia naapureiden olemassaolosta ja naapurit varmastikaan eivät ole tiedottomia sentineleistä. Miksi sitten heillä ei ole jousipyssyä kehittyneempää teknologiaa? Tällaiset taidot saattaa myös unohtua. Esimerkiks jos Suomesta lähtisi 100 ihmisistä jollekin saarelle ilman mitään välineitä, niin harva siellä olisi jotain vakuutusyhtiötä tai autoliikettä ensimmäiseksi perustamassa. Ekana varmaan ruvettaisiin etsimään jotain kiviä ja keppejä yms. 1967 kuvauksissa (Triloknath Pandit), jotka löysin internetistä,(forbes) kerrotaan heidän kykenevän ihan hyvin hallitsemaan myös tulta, vaikka Tekniikan Maailmassa väitettiin toisin. Samoissa kuvauksissa kuvailtiin myös heidän asuinmajojaan. Eli saarelle oli rantauduttu ja asukkaat olivat kätkeytyneet niin vilkkaasti, että olivat jättäneet mökkinsä vartioimatta ja tulet palamaan. Antopologit olivat jättäneet jotain lahjoja, kuten kippoja, vaatteita yms. mökeille ja toiset retkikunnan jäsenet sitten taas olivat sitten varastaneet sentineleitä jotain heidän tavaroitaan.

   Lainaa

  54. Pölynimuriton kani 18.11.2021 17:36
   Tulos: +6 (8 ääntä)
   Arkkienkeli: Kirjoitusvirheesi kertovat karulla tavalla älykkyytesi tasosta.
   Samoin sinun kommenttiesi sisältö.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: cooler, gigantti, heimo, isänpäivä, jäähdytin, kuva, käännösvirhe, messenger, paita, ryöstetty, sentinelit, teksti, yv