Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Roskalavalla rapisee, osa 151

Nyt alkaa hampaiden kiskonta!
Suurenna näkymä
Roskalavalla rapisee, osa 151

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 56 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Mistr Mistrsss 2.11.2021 0:08
   Tulos: -208 (326 ääntä)
   Hampaat irti vaan, niin ei imiessä raavi. Slurps slurps.

   Lainaa

  2. Apea mandariini 2.11.2021 0:13
   Tulos: +571 (583 ääntä)
   On se kumma kun jaksamista löytyy sen verran että ottaa kuvan ja laatii someilmoituksen mutta se on ihan liikaa vaadittu että pitäisi soittaa numeroon josta tilata ilmainen nouto. Mieluummin kannan roskiin kuin asianmukaisesti palautan sille jolle se kuuluu, nih!

   Lainaa

  3. Tulos: +248 (262 ääntä)
   Kertokaa pliis, että olen ymmärtänyt jotain väärin ja Sanna ei ole oikeasti poistattamassa kenenkään hampaita hammaslääkärin klinikan ulkopuolella.

   Lainaa

  4. Tornipöllö 2.11.2021 1:29
   Tulos: +192 (210 ääntä)
   Ihan uteliaisuudesta kysyn: jos rullakko kerran kuuluu Postille ja Tiia heittää sen roskiin, eikö hän silloin syyllistyisi vahingontekoon? Eli jos Tiia toteuttaa tuon uhkauksensa ja rullakko lentää mäkeen, voiko hän saada siitä jotain sanktioita?

   Lainaa

  5. Tulos: -131 (169 ääntä)
   Tornipöllö: Ihan uteliaisuudesta kysyn: jos rullakko kerran kuuluu Postille ja Tiia heittää sen roskiin, eikö hän silloin syyllistyisi vahingontekoon? Eli jos Tiia toteuttaa tuon uhkauksensa ja rullakko lentää mäkeen, voiko hän saada siitä jotain sanktioita?
   Mitäpä luulet? Jos minä käyn viemässä kenkäni johonkin random kerrostalon hissin eteen ja se siitä siivotaan roskiin niin oletatko että jonkun on tässä oltava korvausvelvollinen?
   On jotain romua tontilla ja ei ihmiset jaksa säätää saati tiedä mistään postin rullakoiden noutopalvelulinjoista.
   Niinku Posti ei ite mitään koskaan hukkaisi!

   Lainaa

  6. Elävä taistelija 2.11.2021 2:22
   Tulos: +72 (76 ääntä)
   Pakkasvahti pimeältä puolelta.

   Lainaa

  7. King Arthur 2.11.2021 3:07
   Tulos: -3 (39 ääntä)
   Runosläpi.

   Lainaa

  8. Apinaattori 2.11.2021 4:18
   Tulos: -4 (22 ääntä)
   Runosmäki on aika rankka paikka joo.

   Lainaa

  9. Kilpaileva riesa 2.11.2021 6:36
   Tulos: +16 (72 ääntä)
   Tornipöllö: Ihan uteliaisuudesta kysyn: jos rullakko kerran kuuluu Postille ja Tiia heittää sen roskiin, eikö hän silloin syyllistyisi vahingontekoon? Eli jos Tiia toteuttaa tuon uhkauksensa ja rullakko lentää mäkeen, voiko hän saada siitä jotain sanktioita?
   Ei syyllisty, eikä saa sanktioita. Riippuen siitä, millä ehdoilla rullakko on Tiialle tullut, toki, mutta lähtökohtaisesti ketään ei voi velvoittaa soittamaan tai ilmoittamaan mihinkään, jos toisen omaisuutta on päätynyt tontillesi. Korostan, että jos Tiia on tilannut jotain jonka yhteydessä rullakko on hänelle päätynyt, ja tilauksen ehdoissa sanotaan jotain muuta, asia on toinen, mutta mitään yksipuolisia velvoittavia sopimuksia ei voi postikaan tehdä.

   Lainaa

  10. Soikea mato 2.11.2021 6:43
   Tulos: +15 (49 ääntä)
   Postiin ei ihan helposti saa yhteyttä, sivustolla erikseen pyydetään, että ethän ota yhteyttä palvelupisteisiin. Pari palvelunumeroa on toki tarjolla, mutta ei siihen vaivaan, että posti on jättänyt rullakon pihalle. Siinä mielessä ymmärrän oikein hyvin, että on helpompaa pyytää ihan kuka tahansa hakemaan se kuin alkaa tavoitella sopivaa tahoa.

   Lainaa

  11. Vihreä sulka 2.11.2021 6:47
   Tulos: +59 (81 ääntä)
   Kilpaileva riesa: Ei syyllisty, eikä saa sanktioita. Riippuen siitä, millä ehdoilla rullakko on Tiialle tullut, toki, mutta lähtökohtaisesti ketään ei voi velvoittaa soittamaan tai ilmoittamaan mihinkään, jos toisen omaisuutta on päätynyt tontillesi. Korostan, että jos Tiia on tilannut jotain jonka yhteydessä [...]
   Kuvitteletko, että jos joku ajaa kysymättä autonsa sun tontille, niin saat tehdä sille mitä haluat?
   Mieti!

   Lainaa

  12. Tietämätön 2.11.2021 7:05
   Tulos: +80 (96 ääntä)
   Miten tuosta rullakosta näkee, että se kuuluu Postille?

   Lainaa

  13. Terästetty joutsen 2.11.2021 7:11
   Tulos: +55 (91 ääntä)
   Mistr Mistrsss: Hampaat irti vaan, niin ei imiessä raavi. Slurps slurps.
   Mikä ihmeen spämmäävä jonnetrolli on tännekin eksynyt, kun tätä slurps slurpsia on alkanut tulla joka paikkaan, voiko ihmiset tosiaan noin pahoin ja voisko Feissaritiimi vaikka bannata tämän?

   Lainaa

  14. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 2.11.2021 7:17
   Tulos: +44 (58 ääntä)
   Oi, en tiennytkään, että eestinkielinen "ei saa peittää" on noin lähellä Turu murret. Vanha päikkäritäti ois varmaan sanonu just noin. Ei tohi kiinni katta. :')

   Lainaa

  15. Tulos: +87 (87 ääntä)
   Tietämätön: Miten tuosta rullakosta näkee, että se kuuluu Postille?
   Esim. tosta sinisestä lätkästä tunnistaa. Muutenkin on semmonen malli mitä vaan posti käyttää. Tossa sivuseinässä on toi metallinen kyltti, jossa myös lukee sen olevan Postin omaisuutta, ei vaan näy tästä suunnasta ☺️

   Lainaa

  16. Tulos: +51 (55 ääntä)
   Kilpaileva riesa: Ei syyllisty, eikä saa sanktioita. Riippuen siitä, millä ehdoilla rullakko on Tiialle tullut, toki, mutta lähtökohtaisesti ketään ei voi velvoittaa soittamaan tai ilmoittamaan mihinkään, jos toisen omaisuutta on päätynyt tontillesi. Korostan, että jos Tiia on tilannut jotain jonka yhteydessä [...]
   No itseasiassa löytötavaroista on ihan lakikin olemassa, jos toi rullakko on vaan tupsahtanut sun pihalle... En tiedä, mitä rullakot maksavat, mutta varmasti yli sen 20 €, minkä löytäjä saa pitää.

   Lainaa

  17. Reseptivapaa dinosaurus 2.11.2021 10:24
   Tulos: +77 (91 ääntä)
   Miten ei aikuinen täysivaltainen osaa etsiä numeroa, johon soittamalla postilaiset käyvät ihan itse ja ilmaiseksi hakemassa rullakkonsa pois? Vieläpä käyvät ihan saman päivän aikana, jos ihmisten aikaan soittaa. Ei tarvitse kummoisiakaan google-fu -taitoja, että sen löytää. Kirjoittaa vain "posti rullakko palautus" googlen riville ja tadaa, siinä komeilee heti toimintaohje. Mutta ei, helpompaa ja yksinkertaisempaahan se on laittaa roskalavalle postaus. Miten uusavuton tähän suoritukseen pitää olla?

   Lainaa

  18. Noheva hamsteri 2.11.2021 10:25
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Oi, en tiennytkään, että eestinkielinen "ei saa peittää" on noin lähellä Turu murret. Vanha päikkäritäti ois varmaan sanonu just noin. Ei tohi kiinni katta. :')
   Turkulaisten on helpoin oppia viron kieli juuri murteen vuoksi.

   Lainaa

  19. Korvamerkitty orja 2.11.2021 10:35
   Tulos: +35 (65 ääntä)
   Apea mandariini: On se kumma kun jaksamista löytyy sen verran että ottaa kuvan ja laatii someilmoituksen mutta se on ihan liikaa vaadittu että pitäisi soittaa numeroon josta tilata ilmainen nouto. Mieluummin kannan roskiin kuin asianmukaisesti palautan sille jolle se kuuluu, nih!
   Postin sivuilla "Voit tilata yksittäisen kuljetuksen myös numerosta 0200 92000 arkisin klo 8–18. Puhelimella tehdystä tilauksesta laskutamme erikseen 7,25 euroa/tilaus."
   en minäkään tilaisi tuolle hinnalla postia noutamaan yhtään mitään. Rullakot veisin postilaatikoiden viereen ja laittaisin ISON lapun "vie v***u mennessäs", joka olisi osoitettu postin tuojalle. En kuitenkaan tuota * kommenttia oikeasti laittaisi. Se oli hjuumoria. =)

   Lainaa

  20. Viallinen kärpänen 2.11.2021 11:38
   Tulos: -31 (41 ääntä)
   Apea mandariini: On se kumma kun jaksamista löytyy sen verran että ottaa kuvan ja laatii someilmoituksen mutta se on ihan liikaa vaadittu että pitäisi soittaa numeroon josta tilata ilmainen nouto. Mieluummin kannan roskiin kuin asianmukaisesti palautan sille jolle se kuuluu, nih!
   Pelle

   Lainaa

  21. Tulos: +24 (30 ääntä)
   Soikea mato: Postiin ei ihan helposti saa yhteyttä, sivustolla erikseen pyydetään, että ethän ota yhteyttä palvelupisteisiin. Pari palvelunumeroa on toki tarjolla, mutta ei siihen vaivaan, että posti on jättänyt rullakon pihalle. Siinä mielessä ymmärrän oikein hyvin, että on helpompaa pyytää ihan kuka tahansa hakemaan se kuin alkaa tavoitella sopivaa tahoa.
   Onhan niillä numero siihen vaivaan, tuossahan sen oli joku jo linkannut?

   Lainaa

  22. Tulos: +38 (40 ääntä)
   Napael: Kertokaa pliis, että olen ymmärtänyt jotain väärin ja Sanna ei ole oikeasti poistattamassa kenenkään hampaita hammaslääkärin klinikan ulkopuolella.
   Hyi että, tosta on varmaan oikeesti kyse 😬😱 Näin hammaslääkäripelkoisena täytyy sanoo että ainoa ajatus mikä pelottaa vielä enemmän kuin hammaslääkärille meno, on alkaa repimään itse hampaita suusta! *kylmät väreet*

   Lainaa

  23. Tulos: +45 (51 ääntä)
   traumcity: Mitäpä luulet? Jos minä käyn viemässä kenkäni johonkin random kerrostalon hissin eteen ja se siitä siivotaan roskiin niin oletatko että jonkun on tässä oltava korvausvelvollinen? On jotain romua tontilla ja ei ihmiset jaksa säätää saati tiedä mistään postin rullakoiden noutopalvelulinjoista. Niinku Posti ei ite mitään koskaan hukkaisi!
   Siinä rullakossa lukee "noutopalvelulinjan" puhelinnumero ihan kohtuullisen isolla. Ja en tiedä minkälaisia kanootteja käytät, mutta jos toimitat asiakkaillesi tavaraa kengissäsi, niin todennäköisesti haluat ne kengät takaisin käyttöön.

   Lainaa

  24. Tupakaton alligaattori 2.11.2021 13:26
   Tulos: +45 (47 ääntä)
   Eikö tuo Postin värkki ole verrattavissa niihin kuljetuslaatikoihin, jotka ovat aina firman omaisuutta, ja jotka on palautettava firmalle? Jos rullakon on saanut yrittäjyyden myötä, niin silloin Posti on varmaankin antanut ohjeet, miten rullakko tulee palauttaa. Muussa tapauksessa kyseessä on löytötavara, jonka ainakin minä arvioisin olevan väh. 20 € arvoinen. Löytätavaralain mukaan tällainen löytötavara on toimitettava poliisiaseman löytötavaroihin, tai tässä tapauksessa, kun tavaran omistaja on selkeästi tiedossa, niin suoraan omistajalle.

   Lainaa

  25. Terhakas pelikaani 2.11.2021 14:48
   Tulos: -5 (21 ääntä)
   Korvamerkitty orja: Postin sivuilla "Voit tilata yksittäisen kuljetuksen myös numerosta 0200 92000 arkisin klo 8–18. Puhelimella tehdystä tilauksesta laskutamme erikseen 7,25 euroa/tilaus." en minäkään tilaisi tuolle hinnalla postia noutamaan yhtään mitään. Rullakot veisin postilaatikoiden viereen ja laittaisin ISON [...]
   Minä laskuttaisin niitä sen 7.25 euroa metalliromun varastoimisesta pihallani luvatta.

   Lainaa

  26. Tulos: +62 (62 ääntä)
   Korvamerkitty orja: Postin sivuilla "Voit tilata yksittäisen kuljetuksen myös numerosta 0200 92000 arkisin klo 8–18. Puhelimella tehdystä tilauksesta laskutamme erikseen 7,25 euroa/tilaus." en minäkään tilaisi tuolle hinnalla postia noutamaan yhtään mitään. Rullakot veisin postilaatikoiden viereen ja laittaisin ISON [...]
   Olet kyllä nyt katsonut tietoa ihan väärästä kohdasta. Tuo 7,25 e/tilaus on pakettilähetysten noudosta. Rullakkojen nouto on ilmainen kuten Twitter-ilmoituksessakin ihan selvästi sanotaan.

   Lainaa

  27. Soikea mato 2.11.2021 16:22
   Tulos: -17 (25 ääntä)
   Onko tuo jotenkin ilmiselvästi juuri postin rullakko? Matkahuollon, dhl:n, PTY:n ja varmaan monen muunkin tahon on ihan samaa kamaa. Kiva siinä jonotella johonkin postin palvelunumeroon, jos rötiskö on jonkun ihan muun. Tuo mainittu twiittikin on vuodelta 2015, eikä siinä oleva numero ole enää edes näkyvillä postin yrityssivuilla. En kyllä itsekään haluaisi alkaa soitella perään, vaan olettaisin, että kuljetusyhtiö olisi itse kiinnostunut rahanarvoisesta tavarastaan, ja saattaisi jopa selvitellä kulkureitin varrelta mahdollisia unohduspaikkoja. Tuskin sitä sentään roskalavalle tarjoaisin, mutta en ehkä kovin aktiivisesti ryhtyisi etsimään oikeaa omistajaa.

   Lainaa

  28. Soikea mato 2.11.2021 16:25
   Tulos: +24 (28 ääntä)
   Korvamerkitty orja: Postin sivuilla "Voit tilata yksittäisen kuljetuksen myös numerosta 0200 92000 arkisin klo 8–18. Puhelimella tehdystä tilauksesta laskutamme erikseen 7,25 euroa/tilaus." en minäkään tilaisi tuolle hinnalla postia noutamaan yhtään mitään. Rullakot veisin postilaatikoiden viereen ja laittaisin ISON [...]
   Tämä ei kai ole rullakoiden kuljetuksen vaan kirjeiden ja pakettien kuljetuksen ohje.

   Lainaa

  29. Ikävystyttävä hanhi 2.11.2021 17:13
   Tulos: +42 (42 ääntä)
   Multa on poistettu neljä hammasta enkä ikinä ole kuolannut verta lakanoille

   Lainaa

  30. Harmittava hamsteri 2.11.2021 18:10
   Tulos: +1 (5 ääntä)
   Tupakaton alligaattori: Eikö tuo Postin värkki ole verrattavissa niihin kuljetuslaatikoihin, jotka ovat aina firman omaisuutta, ja jotka on palautettava firmalle? Jos rullakon on saanut yrittäjyyden myötä, niin silloin Posti on varmaankin antanut ohjeet, miten rullakko tulee palauttaa. Muussa tapauksessa kyseessä on [...]
   Niitä kuljetuslaatikoita saa ostaa noilta firmoilta. Onkohan sama myös postin rullakoiden janssa?

   Lainaa

  31. Väsy pöllö 2.11.2021 21:17
   Tulos: +18 (20 ääntä)
   Napael: Kertokaa pliis, että olen ymmärtänyt jotain väärin ja Sanna ei ole oikeasti poistattamassa kenenkään hampaita hammaslääkärin klinikan ulkopuolella.
   No eihän kukaan hammaslääkäri suostuisi terveitä hampaita kiskomaan, joten pakko se on itse tehdä, että saa julkisen terveydenhuollon puolella ne tekarit. Mitä sitä haaveilemaan, kun voi toimia! Ehtii niitä seuraksia miettimään sittenkin, kun ne ovat käsillä.

   Lainaa

  32. Itseasiassa 2.11.2021 21:55
   Tulos: -8 (14 ääntä)
   Mistr Mistrsss: Hampaat irti vaan, niin ei imiessä raavi. Slurps slurps.
   Tästä syystä kuppan vuoksi hampaansa menettäneet olivat aikoinaan parhaita prostituoituja. Niin surullista kun se onkin.

   Lainaa

  33. Luodinkestävä lisko 2.11.2021 22:47
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Apua, haluan lukea yhden mokan uudestaan, mutta en löydä sitä mistään! Mokassa yksi henkilö kysyy: "Voiko Postista tehdä rikosilmoituksen", eli siis voiko tehdä rikosilmoituksen jostain sellaisesta, mitä Posti on tehnyt. Toinen kuitenkin ymmärtää, että voiko rikosilmoituslomakkeen mennä täyttämään Postiin, ja vastaa, että "ei, kun se pitää tehdä poliisiasemalla". Nämä henkilöt sitten vääntävät asiasta maailman tappiin asti. Minulle tuli jo aamulla pakottava tarve lukea tämä moka, mutta en löydä sitä Feissarimokien haulla enkä googlettamalla, kun liian monissa mokissa on avainsanoina posti ja rikosilmoitus :(

   Lainaa

  34. Ansaitsematon metso 3.11.2021 6:40
   Tulos: -13 (17 ääntä)
   Tupakaton alligaattori: Eikö tuo Postin värkki ole verrattavissa niihin kuljetuslaatikoihin, jotka ovat aina firman omaisuutta, ja jotka on palautettava firmalle? Jos rullakon on saanut yrittäjyyden myötä, niin silloin Posti on varmaankin antanut ohjeet, miten rullakko tulee palauttaa. Muussa tapauksessa kyseessä on [...]
   No ei ole toimitettava yhtään mihinkään, jos sen on joku jättänyt pihaasi. Eikä tuo välttämättä edes täytä löytötavaran kriteereitä.

   Lainaa

  35. Raajaton omena 3.11.2021 6:41
   Tulos: -16 (20 ääntä)
   Postimies: Siinä rullakossa lukee "noutopalvelulinjan" puhelinnumero ihan kohtuullisen isolla. Ja en tiedä minkälaisia kanootteja käytät, mutta jos toimitat asiakkaillesi tavaraa kengissäsi, niin todennäköisesti haluat ne kengät takaisin käyttöön.
   Siinä voi lukea ihan mitä puhelinnumeroita tahansa, ja yksikään niistä ei velvoita ketään mihinkään. Se vaan ei mene niin että jollain lapulla kuka tahansa voi velvoittaa ketä tahansa tekemään jotain.

   Lainaa

  36. Penseä kantojuhta 3.11.2021 6:47
   Tulos: -40 (46 ääntä)
   Reseptivapaa dinosaurus: Miten ei aikuinen täysivaltainen osaa etsiä numeroa, johon soittamalla postilaiset käyvät ihan itse ja ilmaiseksi hakemassa rullakkonsa pois? Vieläpä käyvät ihan saman päivän aikana, jos ihmisten aikaan soittaa. Ei tarvitse kummoisiakaan google-fu -taitoja, että sen löytää. Kirjoittaa vain "posti [...]
   Miten aikuisella ja täysivaltaisella ihmisellä voi olla aikaa selvitellä jotain puhelinnumeroita ja palautuspalveluita asiassa, joka ei ilmeisesti hänelle kuulu. Ehkäpä työttömillä loisilla on aikaa, mutta ei meillä työtätekevillä kunnon ihmisillä. Hoitakoon itse roskansa tai aarteensa.

   Lainaa

  37. Kuivakas vihannes 3.11.2021 7:35
   Tulos: +27 (31 ääntä)
   Tiiako täällä intoaa usean nimimerkin takaa, vai miten tuo Postin rullakko saa noin paljon vastustusta aikaan? Totta kai Tiiaa sitovat rahtipalvelun ehdot, onhan hänelle jotakin siinä toimitettu. Miksi nykyään on vain oikeuksia, ei velvollisuuksia? Ja tuossahan Tiia sai helposti Postin rullakkonoudon tiedot, joten siitä eteenpäin pitäisi olla helppoa.

   Lainaa

  38. Kyltymätön mandariini 3.11.2021 7:38
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Raajaton omena: Siinä voi lukea ihan mitä puhelinnumeroita tahansa, ja yksikään niistä ei velvoita ketään mihinkään. Se vaan ei mene niin että jollain lapulla kuka tahansa voi velvoittaa ketä tahansa tekemään jotain.
   Nykymaailma toimii juuri noin, ja syntyisi kaaos, jos ihmiset lakkaisivat tottelemasta niitä lappuja. Kehotan sinua tutustumaan löytötavaralakiin. Tai mikäli tuonne pihalle on kuskattu palautettavaksi tarkoitettu rullakko Tiian tai hänen perheenjäsenensä yritystoimintaa tai tilauksen kuljetusta varten, niin löytötavaralain sijaan toimitusehtoihin.
   Et itsekään tykkäisi, jos myisit kaverillesi polttopuita oman peräkärrysi täydeltä, ja kaveri rupeaisi myymään kärryä kirpputorilla, koska "ei ole mun velvollisuus mitään palautella". Tai jos tiputtaisit lompakkosi jonnekin ja löytäjä ajattelisi, että "hukkaajan oma moka, löytäjä saa pitää". Juuri tätä varten nämä toimitusehdot ja löytötavaralait, eli sinun mielestäsi "tyhmät lappuset", on tehty. 

   Lainaa

  39. Tulos: +16 (18 ääntä)
   Minä haluan olla näkemässä kun Tiia kantaa rullakon roskiin! Helpompihan se olisi toki työntää kuin kantaa, mutta mistä löytyy tarpeeksi iso roskis? Hyväksyykö kierrätyskeskus postin rullakoita ja kuinka pitkän matkan Tiia rullakkoa joutuu kantamaan?

   Lainaa

  40. Syyntakeeton timantti 3.11.2021 10:58
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   Kaikesta googlettelusta huolimatta ainakaan minulle ei selvinnyt miten rullakolle tilataan nouto, jos palauttaja on yksityishenkilö. Ohjeet koskivat yrittäjiä enkä lähtisi soittelemaan numeroon noilla ohjeilla vuodelta 2015. Sivuilla myös sanotaan, että "noutotilauksen tekemiseen tarvitset sopimustunnuksen".

   Lainaa

  41. Sitkas karjalanpiirakka 3.11.2021 11:49
   Tulos: -2 (4 ääntä)
   O.o: Minä haluan olla näkemässä kun Tiia kantaa rullakon roskiin! Helpompihan se olisi toki työntää kuin kantaa, mutta mistä löytyy tarpeeksi iso roskis? Hyväksyykö kierrätyskeskus postin rullakoita ja kuinka pitkän matkan Tiia rullakkoa joutuu kantamaan?
   No jaa, kai se pitäisi vähän pienemmäksi pilkkoa että omakotitalon roskiin menisi. Helpompi lienee vain tuupata se vaikka kadunvarteen, josta postinkantaja tai joku muu joka välittää saa sitte soitella sitä noutoa.

   Lainaa

  42. Katala oliivi 3.11.2021 12:43
   Tulos: -17 (21 ääntä)
   Kuivakas vihannes: [...] Ja tuossahan Tiia sai helposti Postin rullakkonoudon tiedot, joten siitä eteenpäin pitäisi olla helppoa.
   Numero on vain yrityksille, ja kaiken lisäksi: "Puhelimella tehdystä tilauksesta laskutamme erikseen 7,25 euroa/tilaus." Joten tässä vaiheessa Posti haistakoon paskan, kun on tehty näin vaikeaksi tämäkin asia.

   Lainaa

  43. Mieletön ananas 3.11.2021 18:13
   Tulos: -15 (17 ääntä)
   Kyltymätön mandariini: Nykymaailma toimii juuri noin, ja syntyisi kaaos, jos ihmiset lakkaisivat tottelemasta niitä lappuja. Kehotan sinua tutustumaan löytötavaralakiin. Tai mikäli tuonne pihalle on kuskattu palautettavaksi tarkoitettu rullakko Tiian tai hänen perheenjäsenensä yritystoimintaa tai tilauksen kuljetusta [...]
   Tutustu sinä sen löytötavaralain ekaan pykälään ihan näin aluksi. Lisäksi, nykymaailma ei todellakaan toimi noin :) Joillain lapuilla velvoitetaan ihmisiä tekemään asioita, minkä kanssa heillä ei välttämättä ole mitään tekemistä :) Ihan kiva ajatus kyllä. Noita heippalappujahan tosiaan monet yrittävät käyttää toisten ohjeistamiseen. Niitä sitten naureskellaan kimpassa täällä mokissakin. Eli ei, millään lippulapuilla ei velvoiteta yksipuolisesti yhtään mihinkään.

   Lainaa

  44. Vanhahko papaija 3.11.2021 18:16
   Tulos: -9 (13 ääntä)
   Kuivakas vihannes: Tiiako täällä intoaa usean nimimerkin takaa, vai miten tuo Postin rullakko saa noin paljon vastustusta aikaan? Totta kai Tiiaa sitovat rahtipalvelun ehdot, onhan hänelle jotakin siinä toimitettu. Miksi nykyään on vain oikeuksia, ei velvollisuuksia? Ja tuossahan Tiia sai helposti Postin rullakkonoudon tiedot, joten siitä eteenpäin pitäisi olla helppoa.
   Missään ei mainittu että Tiia olisi minkäänlaisessa asiakassuhteessa ollut postiin tuon rullakon tiimoilta. Sen sijaan koko ajan on toitotettu että JOS hänellä on tekemistä sen asian kanssa, että rullakko on hänelle joutunut, tilanne on toinen.

   Lainaa

  45. Häikäilemätön kotieläin 4.11.2021 0:06
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Tää Sanna on kyllä sen verran pimeä tyyppi somekäyttäytymisen ja naapureidensakin kertoman perusteella etten yllättyisi jos niitä hampaita joku itte repisi.

   Lainaa

  46. Tulos: +4 (8 ääntä)
   Huomioni kiinnittyi vain tuohon ’ynm’.

   Lainaa

  47. Niinsanottu raadonsyöjä 4.11.2021 6:13
   Tulos: -6 (10 ääntä)
   Öh... Miks se rullakko on edes jätetty asiakkaalle?! En mä itse alkais näkemään kauheasti vaivaa palauttaakseni jotain minkä joku on tietoisesti mulle jättänyt.

   Lainaa

  48. Luodinkestävä lisko 4.11.2021 6:20
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Mieletön ananas: Tutustu sinä sen löytötavaralain ekaan pykälään ihan näin aluksi. Lisäksi, nykymaailma ei todellakaan toimi noin 😊 Joillain lapuilla velvoitetaan ihmisiä tekemään asioita, minkä kanssa heillä ei välttämättä ole mitään tekemistä 😊 Ihan kiva ajatus kyllä. Noita heippalappujahan tosiaan monet [...]
   Tarkoitatko nyt todella löytötavaralain ensimmäistä pykälää, joka määrittelee lain soveltamisalan? Siinä lukee, että lakia ei sovelleta eläimiin, ajoneuvoihin ja oletettavasti hylättyihin esineisiin. Rullakko ei ole eläin, se ei ole ajoneuvo, ja koska omistaja on antanut selkeän tiedon siitä, että rullakot halutaan palautettavan, niin tavaran ei myöskään voi olettaa olevan hylätty.
   Maan asukkaita, kuntien asukkaita, taloyhtiöiden asukkaita, kauppojen asiakkaita, julkisilla paikoilla liikkuvia, lapsia hankkivia, autoa ajavia, työtä tekeviä, ja kirjaimellisesti kaikkia ihmisiä koskee monet erilaiset lait ja säännöt, joita heidän on noudatettava, mikäli haluavat säilyttää asemansa, vaikkeivät noiden lakien ja sääntöjen asettamiseen olisikaan osallistuneet tai erikseen niitä allekirjoittaneet. Joskus nämä lait ja säännöt myös paukahtavat koskemaan itseä ihan sattumalta: jos löydät nälkäisen, eksyneen lapsen keskeltä metsää, sinun lainmukainen velvollisuutesi on auttaa häntä, vaikka normaalissa tilanteessa lapsella ei olisikaan kanssasi mitään tekemistä. 
   Jos et halua, että toiset tyhmästi tekevät jotain yksipuolisia velvoitteita sinua kohtaan kaiken maailman tyhmillä lippulappusilla, niin perusta oma valtiosi ja jätä sinne lait määräämättä. Mutta turha sitten tulla kenellekään rutisemaan, että joku tuli sinut valtioosi ryöstämään ja raiskaamaan, koska itsehän päätit jättää tyhmät, yksipuolisesti määrätyt velvoitteet asettamatta. 

   Lainaa

  49. Kesy viikuna 4.11.2021 8:29
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kilpaileva riesa: Ei syyllisty, eikä saa sanktioita. Riippuen siitä, millä ehdoilla rullakko on Tiialle tullut, toki, mutta lähtökohtaisesti ketään ei voi velvoittaa soittamaan tai ilmoittamaan mihinkään, jos toisen omaisuutta on päätynyt tontillesi. Korostan, että jos Tiia on tilannut jotain jonka yhteydessä [...]
   Löytötavaralaki on asiasta kanssasi eri mieltä, mutta mitäs pienistä.

   Lainaa

  50. Sietämätön peruna 4.11.2021 20:33
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Mieletön ananas: Tutustu sinä sen löytötavaralain ekaan pykälään ihan näin aluksi. Lisäksi, nykymaailma ei todellakaan toimi noin 😊 Joillain lapuilla velvoitetaan ihmisiä tekemään asioita, minkä kanssa heillä ei välttämättä ole mitään tekemistä 😊 Ihan kiva ajatus kyllä. Noita heippalappujahan tosiaan monet [...]
   Voi jeesus. Mahtaa pikku kiukuttelijaa harmittaa, kun et saakaan vapaasti perseillä, vaan toiset ovat sitä mieltä, että sinun on kannettava itsellesi kuuluva vastuu niin kuin aikuinen. 
   Mitä teet päivittäin siihen kellonaikaan, kun kakkaat housuusi? Rupeatko silloinkin kiukuttelemaan, että "ei kukaan voi minua velvoittaa peseytymään ja vaihtamaan housuja. Ei vaan voi. Lue vaikka lakikirjasta, siellä ei lue että minun pitää pestä kakka pois housusta. Nykymaailmassa ei ole mitään velvoitetta, että kakkahousut pitäisi siivota itse, vaan jonkun toisen täytyy se tulla minulle tekemään"?

   Lainaa

  51. Morbidi sarvikuono 4.11.2021 22:47
   Tulos: +12 (12 ääntä)
   Niinsanottu raadonsyöjä: Öh... Miks se rullakko on edes jätetty asiakkaalle?! En mä itse alkais näkemään kauheasti vaivaa palauttaakseni jotain minkä joku on tietoisesti mulle jättänyt.
   Vaikka siksi että rullakko oli täynnä tavaraa kun se toimitettiin pihalle.

   Lainaa

  52. Tulos: 0 (2 ääntä)
   Mä tuun hakemaan rullakon

   Lainaa

  53. seppo sensuroimaton 5.11.2021 9:04
   Tulos: +10 (14 ääntä)
   Penseä kantojuhta: Miten aikuisella ja täysivaltaisella ihmisellä voi olla aikaa selvitellä jotain puhelinnumeroita ja palautuspalveluita asiassa, joka ei ilmeisesti hänelle kuulu. Ehkäpä työttömillä loisilla on aikaa, mutta ei meillä työtätekevillä kunnon ihmisillä. Hoitakoon itse roskansa tai aarteensa.
   Jos ei tuohon ole aikaa "aikuisella, työtätekevällä ihmisellä" niin lienet niitä ihmisiä, joiden piha on paskaa täynnä kun ei "ole töiltä aikaa". Lasten kanssa ei myöskään tehdä mitään kun "ei ole aikaa". Aikaa on toki ehkä jollekin reality-ohjelmien tai muun paskan katsomiselle töiden jälkeen. Ja jotain alkomaholia ja tupakkaa ehtii kuluttamaan ja ostamaan ja siksi siellä töissä kai käymäänkin. Ja toki siksi että saa "aikuisen, työtätekevän ihmisen" statuksen, sillä sehän on tärkeintä eikä aikaa edes muulle jää :D Minä käyn töissä mutta olin tai en, niin pikaisesti voisin katsoa että mikäs pömpeli täällä on ja voinko jotenkin vaikuttaa että saan sen pois. Riippuen siis että onko jossain omalla vaikuttamisalueella, sillä selvästi tuo jollekin kuuluu enkä sitä ottaisi vastuulleni jos sen jossain muualla näkisin. Sehän on joko yrittäjän tai Postin vastuulla, joten turhaan sekaantuisin asiaan ellei tuo jossain omalla pihallani olisi. Mokan rullakko-tyyppi, jonka nimeä en vaivaudu enää tarkistamaan, on "Penseän kantojuhdan" kaltainen ääliö, jonka puolesta pitäisi muiden tehdä kaikki koska tämä on töissä käyvä kunnon kansalainen ja tällä tämä kuittaa kaiken muun :D

   Lainaa

  54. Kapeahko oliivi 8.11.2021 7:35
   Tulos: -6 (6 ääntä)
   seppo sensuroimaton: Jos ei tuohon ole aikaa "aikuisella, työtätekevällä ihmisellä" niin lienet niitä ihmisiä, joiden piha on paskaa täynnä kun ei "ole töiltä aikaa". Lasten kanssa ei myöskään tehdä mitään kun "ei ole aikaa". Aikaa on toki ehkä jollekin reality-ohjelmien tai muun paskan katsomiselle töiden jälkeen. Ja [...]
   Aika huonon olkikukon rakentelit. Ja vielä noin pitkä tekstikin. Mahdan voida todella pahoin.

   Lainaa

  55. Tulos: +5 (5 ääntä)
   Kapeahko oliivi: Aika huonon olkikukon rakentelit. Ja vielä noin pitkä tekstikin. Mahdan voida todella pahoin.
   Ehkä kärjistin ja oletin mutta pointti pysyy: jos ei ole muka "aikaa" katsoa mitä rullakon kyljessä lukee ja sen jälkeen nopeasti googlata niin tulee minulle ainakin mieleen ihmiset, joilla "ei ole aikaa" millekään "ylimääräiselle". Yleensä perustelevat tämän juuri jollain "työssäkäymisellä" kuten lainaamassani tekstissäkin tehtiin.
   Kysyn että kuinka monta minuuttia menee katsoa hetki rullakkoa ja/tai googlata asia? Jos ei tuohon ole aikaa niin sitten voi yleistää ettei sitä aikaa taida paljon muuhunkaan riittää kun se ilmeisesti menee siellä töissä. Siihenhän siinä tekstissä nimittäin viitattiin, lue vaikka itse. Ja pitkä teksti? Onko tämäkin jokin viittaus siihen ettei ole aikaa kirjoittamiseen? Mitäs tässäkin menisi? Minuutti korkeintaan kun purkaa ajatukset näppäimistön kautta tähän. Pahoin- tai hyvinvoinnistasi minulla ei ole tietoa mutta toisaalta lauseestasi puuttuu kysymysmerkki, joten se lieneekin toteamus vaikka sisältää kysymysmuotoisen sanan.

   Lainaa

  56. Tulos: +1 (1 ääni)
   Tietämätön: Miten tuosta rullakosta näkee, että se kuuluu Postille?
   Lukee tossa sivussa ja todennäköisesti myös tossa sinisessä muovilätkässä. Näyttää myös postin rullakolta, niissä on tollanen vaneripohja.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hampaat, kirppari, kirppis, kirpputori, kuva, lakanat, onnettomuus, pakkasvahti, posti, rullakko