Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mielensäpahoittajat, osa 97

Varastin kaupasta, mutta syy oli hyvä. Kauppa soitti vartijat.
Suurenna näkymä
Mielensäpahoittajat, osa 97

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 68 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 25.11.2021 0:13
   Tulos: +290 (302 ääntä)
   Voi Seppo-parkaa! Toivottavasti vielä löytyy ryhmä, josta tulee mukavat fiilikset.

   Lainaa

  2. Tulos: +355 (379 ääntä)
   Niin Sonja, vahinkoja sattuu. Hankit varmaan siis välioven tai jätät edes jakelijalle varoituslapun oveen postinraatelijakoirasta, ettei satu uudestaan?

   Lainaa

  3. Tulos: +432 (454 ääntä)
   Mites Sonja ajatteli posteljoonin pistävän mitään viestiä luukusta, kun koira selkeästi hyökkää kaiken postin kimppuun?

   Lainaa

  4. Elävä taistelija 25.11.2021 0:20
   Tulos: +377 (383 ääntä)
   Aatu on niitä yksilöitä joissa ei ole mitään vikaa. Yhteiskunta on vaan niin paska, mistä johtuu kaikki Aatun ongelmat.

   Lainaa

  5. Apea mandariini 25.11.2021 0:29
   Tulos: +331 (343 ääntä)
   Mietinpä vain että mitenhän Sonjan mielestä olisi postinkantajan pitänyt toimia? Työntää loputkin paketista koiran raadeltavaksi? Tiputtaa "yritimme toimittaa lähetystä" -lappu raadeltavaksi? Jäädä odottamaan kunnes asukas tulee kotiin? Ovikellon soittelu nyt ehkä lähinnä oli toiveajattelua, mutta niin on kyllä sekin jos kuvittelee että vielä saman päivän aikana 16:14 mennessä Posti on ehtinyt mitään vaihtoehtoista ratkaisua ehdottaa. Postilla ei ole mitään ylimääräisiä resursseja ekstrapalvella ihmisiä joiden koirat tuhoaa postia, hyvä kun mikään kulkee ylipäätään; ehkä dementoitunut koira kannattaisi lukita pienempään tilaan jossa se ei ole vaaraksi itselleen tai postinkantajan sormille... Postiakin pahemmassa jamassa tosin olisi alta aikayksikön sellainen kauppa joka mainostaisi "Eikö sossu maksa bissejäsi kun olet jo tuhlannut tukesi? Tule hakemaan niin paljon kuin jaksat kantaa, me ei vittuilla!"

   Lainaa

  6. Tulos: +257 (263 ääntä)
   Sonja casesta oli satojen kommenttien ketju posti, paska laitos tms face ryhmässä. Lopputuloksena oli se normaali, Sonja haukkui kaikki muut, eikä löytänyt itsestään mitään vikaa.

   Lainaa

  7. Tulos: -142 (236 ääntä)
   Sonta voisi pukea ison pojan pöksyt ja viedä dementin rakkikoiransa viimeiselle piikille, ehkä pyytää sellaisen itselleenkin.

   Lainaa

  8. Tulos: +123 (157 ääntä)
   Aatu, pieni yllätys: olet ihan itse vastuussa alkoholismistasi.

   Lainaa

  9. Relevantti mäyrä 25.11.2021 1:46
   Tulos: +72 (84 ääntä)
   Forssa mainittu. Mikä "yllätys", että tällaisessa yhteydessä.. :-D

   Lainaa

  10. Vaakasuora ankka 25.11.2021 3:29
   Tulos: -98 (150 ääntä)
   Onhan se jännä, jos ei ole postipoika edes ilmoittanut tuosta, että pakettia on yritetty toimittaa muttei syystä x ole onnistunut. 🤔 Itselle on onneksi osunut kohdalle vain sellaisia toimittajia, jotka on osanneet sen sovellus-/tekstiviesti-ilmoituksella laittaa, niin ei ole tarvinnut pähkäillä missä posti viipyy. Luulisi olevan ihan automaattinen toimenpide kyllä kaikilla paketinkuljettajilla.

   Lainaa

  11. Säädytön lehmä 25.11.2021 4:19
   Tulos: +240 (246 ääntä)
   Vaakasuora ankka: Onhan se jännä, jos ei ole postipoika edes ilmoittanut tuosta, että pakettia on yritetty toimittaa muttei syystä x ole onnistunut. 🤔 Itselle on onneksi osunut kohdalle vain sellaisia toimittajia, jotka on osanneet sen sovellus-/tekstiviesti-ilmoituksella laittaa, niin ei ole tarvinnut pähkäillä [...]
   Jos lähetys on laitettu tavallisena kirjeenä tulemaan, mistä ilmeisesti tässä on ollut kyse, niin niitä jakaa täysin eri porukka kuin ne jotka jakaa paketteja, eikä luonnollisesti ole vastaanottajan mitään muita yhteystietoja kuin ne mitä kuoren päälle on laitettu… jotka kirjeiden kohdalla on yleensä vain etu- ja sukunimi, sekä osoite.
   Onko sulla itselläs ulko-oveen teipattu oma puhelinnumero, vai miten kuvittelit jakajan ottavan tälläisessä tapauksessa puhelimitse yhteyttä? 

   Lainaa

  12. Tulos: +80 (86 ääntä)
   Aina ennen sitä luuli että kaikki "parempi nyrkki p**seessä kuin Forssassa" -tyylinen läppä on vaan jotakin naapurikylän lätkäjoukkueen aikaansaamaa perusteetonta läppää, kaunis paikkakunta hyvällä sijainnilla ja joka sortin palvelut löytyy niin luulis olevan asiallinen mesta asustella. Eikvaa? Kunnes sitten pääsi tutustumaan ko. paikkakuntaan ja sen asukkaiden prosentuaalisesti häkellyttävän suureen ja näkyvään juoppo- ja narkkariosastoon ja nyt ymmärtää että kaikki Forssa -stoorit ovat totta ja iso osa vielä laimennettuja.

   Lainaa

  13. Mallikas seppä 25.11.2021 4:23
   Tulos: +181 (187 ääntä)
   Vaakasuora ankka: Onhan se jännä, jos ei ole postipoika edes ilmoittanut tuosta, että pakettia on yritetty toimittaa muttei syystä x ole onnistunut. 🤔 Itselle on onneksi osunut kohdalle vain sellaisia toimittajia, jotka on osanneet sen sovellus-/tekstiviesti-ilmoituksella laittaa, niin ei ole tarvinnut pähkäillä [...]
   Pakettitilauksista, joita varten yleensä muutenkin pitää jättää puhelinnumero, laittavat viestin että noudettavissa lähimmästä postin pisteestä, jos jako jotenkin epäonnistunut. Kirjekuoressa tulevan korutilauksen toimittanee ihan normi jakaja siinä laskujen ohessa, ja hällä ei kyl mitään puhelinnumeroita ole. 
   Että ei tuossa kyllä jakaja tehnyt mitään väärää, sanoisin jopa, että harvinaisen fiksua ja omistautunutta, ettei vaan tiputtanut kuorta sisään koiran syötäväksi. Jos itsellä on dementoitunut koira joka traumatisoituu postin tulosta, pitäisi myös ihan itse ymmärtää hankkia se väliovi. 
   Vähän on vaikea ymmärtää näitä ihmisiä, jotka selvästi kuvittelee sen jakajan tulevan ihan vain ja ainoastaan siihen omalle ovelle just sua palvelemaan. Kyllä niillä ennemminkin taitaa olla helkkarin pitkät reitit ja todella vähän aikaa varattu per talo – eikä sitä ainakaan ole varattu siihen, että voi joka toiselle ovelle jäädä taistelemaan postista eri vaivoilla varustettujen koirien, kissojen ja marsujen kanssa. 
   Miten rupeskin ärsyttään näin paljon, en oo edes eläessäni ite postia jakanut. Jotenkin vaan ottaa kuuppaan kun saatanan aliresursoituja nuo jakajat – itse he eivät sille kuitenkaan mitään voi että yt-neuvottelujen jälkeen johto keksii sen seitsemän uutta ruohonleikkuu- ja lumenluontihommaa näille kahdelle jäljelle jääneelle työntekijälle tehtäväksi sen varsinaisen postinjakamisen oheen, ilman että lisättäisi työtunteja tai vaikka sitä palkkaa. Mutta jakajathan ne silti on jotka ne haukut saa siitä aliresursoinnista johtuvasta töpeksimisestä. 

   Lainaa

  14. Tulos: +31 (53 ääntä)
   Pakko myöntää, että luulin koirien syövän postin tai sen jakajan vain elokuvissa :D

   Lainaa

  15. Tornipöllö 25.11.2021 5:22
   Tulos: +170 (172 ääntä)
   "Haloo, onko sossussa? Aatu Forssasta jäi kiinni kaljan pöllimisestä ja haluaisi, että te maksatte ne. Miten on, onnistuuko?"

   Lainaa

  16. Spesifi orava 25.11.2021 5:56
   Tulos: +60 (68 ääntä)
   Sonjan tapaus on yksi syy miksi en voisi koskaan kuvitella jakavani postia. Traumat siitä jäis kun postiluukun avatessa koira hyökkäis postin kimppuun. Postin toiminnasta (ja ripeästä nettikaupasta) on mulla viime aikoina hyvä kokemus. Sunnuntaina tilattu tuote oli haettavissa jo tiistaina klo 14 aikoihin. Ja asun siis pohjois-suomessa

   Lainaa

  17. Tulos: -25 (65 ääntä)
   Löytykö ne korut sitten sieltä koiran mahasta? Itse ymmärsin, että koko paketti ois kuitenkin ollut kotona, mutta vaan revittynä.

   Lainaa

  18. Lenko monni 25.11.2021 6:17
   Tulos: -15 (81 ääntä)
   Nimi: Niin Sonja, vahinkoja sattuu. Hankit varmaan siis välioven tai jätät edes jakelijalle varoituslapun oveen postinraatelijakoirasta, ettei satu uudestaan?
   Vai pitöskö kouluttaa se koira? Jos vanha koira vielä repii postit nii nauhoittaisin kyl ihan muuta ku koiran nuppivikaa ja veisin sen omistajan tohtorille. Miks nää joilla ei oo mitää tajua miten eläimien kans toimitaan aina haluu kertoo sen kaikille, että ei osaa kouluttaa koiraansa?

   Lainaa

  19. hippiäinen 25.11.2021 6:46
   Tulos: +129 (129 ääntä)
   Vuosia sitten olin postissa töissä. Muutamalla ihmisellä oli oven vieressä kori postia varten ja lappu vieressä, jossa luki, että koirat repii postin, jätä postit koriin. Ehkä vois toimia tällaisissa tapauksissa. Ellei pelkona ole, että naapurit varastaa postit.

   Lainaa

  20. Hellittämätön jyrsijä 25.11.2021 7:10
   Tulos: +122 (128 ääntä)
   Lenko monni: Vai pitöskö kouluttaa se koira? Jos vanha koira vielä repii postit nii nauhoittaisin kyl ihan muuta ku koiran nuppivikaa ja veisin sen omistajan tohtorille. Miks nää joilla ei oo mitää tajua miten eläimien kans toimitaan aina haluu kertoo sen kaikille, että ei osaa kouluttaa koiraansa?
   Dementia aiheuttaa muutoksia koirankin käytökseen, ihan kuten ihmisenkin.

   Lainaa

  21. Kuivakas vihannes 25.11.2021 7:38
   Tulos: +76 (84 ääntä)
   Uudemmissa taloissa ei oo enää väliovia paloturvallisuussyistä, eikä varmaan saa asentaakaan. Mut koiraporttejahan on vaikka minkälaisia. Muutenkin tuo dementoitunut koira yksin on vaarallinen yhdistelmä, mut toivottavasti Sonja on miettinyt erilaiset skenaariot huolellisesti läpi, eikä mitään tuon vakavampaa käy.

   Lainaa

  22. Tulos: -17 (31 ääntä)
   Mallikas seppä: Pakettitilauksista, joita varten yleensä muutenkin pitää jättää puhelinnumero, laittavat viestin että noudettavissa lähimmästä postin pisteestä, jos jako jotenkin epäonnistunut. Kirjekuoressa tulevan korutilauksen toimittanee ihan normi jakaja siinä laskujen ohessa, ja hällä ei kyl mitään [...]
   Postin XXS-paketit tulee laatikkoon tai luukkuun, ovat siis ihan lähetystunnuksella varustettuja postipaketteja, jotka jaetaan suoraan kotiin. Että sikäli on voinutkin olla tiedot saatavilla.

   Lainaa

  23. Tulos: +118 (118 ääntä)
   Haluaisin päästä kysymään Sonjalta, että mitä hän oikeasti toivoisi postinkantajan tehneen toisin? Arvata ennen luukusta pudottamista, että ahaa, takana on varmaan dementoitunut ja ovikellosta traumatisoituva koira, eikä ketään kotona, joten jätetään ovi väliin kokonaan? Vai antaa se lähetys sinne oven sisäpuolelle koiran huomattuaankin jolloin se paketin repiminen olisi Sonjan itsensäkin mukaan ollut arvattava lopputulos kuitenkin? Vai kenties olla edes yrittämättä auttaa tilannetta soittamalla ovikelloa, tietenkin tietäen että siitähän se koira traumatisoituu? Sitä sen sijaan en ihmettele, mitä kuka tahansa ulkopuolinen toivoisi Sonjan tehneen toisin; koiransa tuntien joko keksiä joku vempele oveen joka kerää postit poissaollessa, estää koiran pääsy vaikka porteilla ulko-ovelle yksin ollessaan, tai, jos postin tuleminen on noin traumatisoivaa, ohjata posti noudettavaksi palvelupisteestä?

   Lainaa

  24. Tulos: +80 (82 ääntä)
   Jos bissen varastaminenkin on ”forssan” vika, ennustan, että elämäntilanne ei juuri tämän uhrin kohdalla ole ihan hetkessä lähdössä nousuun.

   Lainaa

  25. Hihaton järvisieni 25.11.2021 8:28
   Tulos: +114 (114 ääntä)
   Jotenkin hauska, että Sonja vielä erikseen mainitsee, kuinka koira nyt tästä traumatisoituneena haukkui vielä pitkään episodin jälkeen. Kyllä se posteljooni varmasti siellä tietää toisten koirat ja niiden vaivat ja osaa ottaa huomioon, että enpä soittele tänne ovikelloa, kun täällä saattaa olla dementoitunut koira.

   Lainaa

  26. Tulos: +109 (109 ääntä)
   En tiedä olenko ikinä törmännyt näin hulluun oman vastuun väistelyyn kun nyt tässä Sonjan ja Aatun kohdalla. Sonja; osta postiluukkuun postinkerääjä-laatikko ettei se sinun seniori ja dementoitu koirasi pääse postin kimppuu, se on sinun vastuulla! Aatua taas ei kunta auta, eikä markettikaan ota vastuuta, mistä?! Siitäkö, kun Aatulla rahat loppu? Marketin olisi pitänyt lahjoittaa pari olutta koska Aatulla ei ole rahaa. Ja kaiken huipuksi kehtasivat vielä soittaa vartijan vaikka olisi pitänyt sossun tädille soittaa että tule nyt silittämään päätä ja maksamaan oluet! Ihan läpimätä paikka! Aatu kuvittelee, että hänellä on vain oikeuksia saada yhtä ja toista mutta ei ollenkaan velvollisuuksia. Mistä ihmeestä nämä kuvitelmat oikein tulee? Oliko tuo joku trolli?

   Lainaa

  27. Tulos: +79 (83 ääntä)
   Lenko monni: Vai pitöskö kouluttaa se koira? Jos vanha koira vielä repii postit nii nauhoittaisin kyl ihan muuta ku koiran nuppivikaa ja veisin sen omistajan tohtorille. Miks nää joilla ei oo mitää tajua miten eläimien kans toimitaan aina haluu kertoo sen kaikille, että ei osaa kouluttaa koiraansa?
   Miten koulutat dementoitunutta koiraa? Yhtä hyvin onnistuu varmaan kuin dementoituneen ihmisen kouluttaminen.

   Lainaa

  28. Varjostimeton kesyhanhi 25.11.2021 9:20
   Tulos: +55 (59 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Voi Seppo-parkaa! Toivottavasti vielä löytyy ryhmä, josta tulee mukavat fiilikset.
   FB:ssä on erikseen sarkastinen Kiitos ryhmään pääsystä-ryhmä.
   Seppo sinne.

   Lainaa

  29. Harmaa kivi 25.11.2021 9:46
   Tulos: +63 (65 ääntä)
   Mallikas seppä: Pakettitilauksista, joita varten yleensä muutenkin pitää jättää puhelinnumero, laittavat viestin että noudettavissa lähimmästä postin pisteestä, jos jako jotenkin epäonnistunut. Kirjekuoressa tulevan korutilauksen toimittanee ihan normi jakaja siinä laskujen ohessa, ja hällä ei kyl mitään [...]
     Ei tulisi mieleenkään haukkua jakajia, joilla on ihan mahdoton duuni, pitäisi nälkäpalkalla jakaa kaikki dementoituneiden koirien ja dementoituneiden omistajien paketit oikein miinus kahdessa sekunnissa, ja vielä luoda lumet päälle. Kai saa olla sitä mieltä, että Posti on nykyisin ihan onneton laitos, vaikka tuntisi vain myötätuntoa sen työntekijöitä kohtaan? Samaan tapaan kuin en syytä edes puhelinmyyjiä; itsensä elättäminen on toivottavaa käytöstä (vinkkinä Aatulle). Vika on hyvin harvoin työntekijässä jos koko systeemi on huono, työnantaja sen sijaan...

   Lainaa

  30. Tulos: +17 (33 ääntä)
   Sonja 2: Sonja casesta oli satojen kommenttien ketju posti, paska laitos tms face ryhmässä. Lopputuloksena oli se normaali, Sonja haukkui kaikki muut, eikä löytänyt itsestään mitään vikaa.
   Tätä usein tapahtuu vaikka ei pitäsikään itseään täydellisenä tai olisi kusipää, jos muut tuhoavat asiallisen keskustelun alkeetkin aloittamalla hyökkäämisen heti. Epäasialliset henkilöön menevät hyökkäykset on yksi nopeimpia tapoja tuhota keskustelu ja nostaa useimpien ihmisten defenssit niin korkealle, että eivät kykene ajattelemaan asioita järkevästi itsekään.

   Lainaa

  31. Itseasiassa 25.11.2021 10:19
   Tulos: +31 (31 ääntä)
   Kuivakas vihannes: Uudemmissa taloissa ei oo enää väliovia paloturvallisuussyistä, eikä varmaan saa asentaakaan. Mut koiraporttejahan on vaikka minkälaisia. Muutenkin tuo dementoitunut koira yksin on vaarallinen yhdistelmä, mut toivottavasti Sonja on miettinyt erilaiset skenaariot huolellisesti läpi, eikä mitään tuon vakavampaa käy.
   Mielenkiintoista, mä oon asunut vain joskus 50-luvulla rakennetussa talossa, jossa ei ollut väliovia. Ei olisi kyllä mahtunutkaan siihen eteiseen. Pitää kyllä tutustua aiheeseen, meillä ainakin ulko-oven sivuista puhaltaa rapusta sisään niin kovaa, että jo lämmön vuoksi on hyvä pitää väliovi kiinni. Onko uudemmissa taloissa sitten ovet hyvin eristetty?

   Lainaa

  32. Itseasiassa 25.11.2021 10:23
   Tulos: +43 (43 ääntä)
   Harmaa kivi:   Ei tulisi mieleenkään haukkua jakajia, joilla on ihan mahdoton duuni, pitäisi nälkäpalkalla jakaa kaikki dementoituneiden koirien ja dementoituneiden omistajien paketit oikein miinus kahdessa sekunnissa, ja vielä luoda lumet päälle. Kai saa olla sitä mieltä, että Posti on nykyisin ihan onneton [...]
   Jos myötätuntoa haluaa osoittaa, niin postinkantajakaverini kertoi, että ihmiset antavat postinkantajille lahjoja joulun alla. Varsinkin vanhemmat ihmiset, yleensä konvehteja, kahvia tms., joskus jopa käteistä.

   Lainaa

  33. Tulos: +43 (43 ääntä)
   Sonja hankkii nyt esim. tällasen https://apuvalineavux.fi/kodinmuutos-ja-kalusteet/postikassi/postikassi%20postinkeraaja Ja laittaa jakajalle pahoittelut ja jonkun kivan joulumuistamisen.

   Lainaa

  34. Harmaa kivi 25.11.2021 11:06
   Tulos: +37 (39 ääntä)
   Itseasiassa: Jos myötätuntoa haluaa osoittaa, niin postinkantajakaverini kertoi, että ihmiset antavat postinkantajille lahjoja joulun alla. Varsinkin vanhemmat ihmiset, yleensä konvehteja, kahvia tms., joskus jopa käteistä.
     Miten tämä suoritetaan käytännössä? Sympaattinen idea, mutta en ole kotona silloin kun postit jaetaan, ja kun naapureissani on aika outoja muumeja, niin jos jättäisin oven ulkopuolelle konvehtipaketin (saati käteistä) lapulla "postinjakajalle" niin sen luultavasti "löytäisi" joku muu kuin postinjakaja :/. Onko olemassa konsti?

   Lainaa

  35. Vaaraton varis 25.11.2021 11:09
   Tulos: +19 (25 ääntä)
   Itseasiassa: Jos myötätuntoa haluaa osoittaa, niin postinkantajakaverini kertoi, että ihmiset antavat postinkantajille lahjoja joulun alla. Varsinkin vanhemmat ihmiset, yleensä konvehteja, kahvia tms., joskus jopa käteistä.
   Hyväpalkkainen ystäväni käyttää paljon postin palveluja, ja muistaa joka joulun alla postinkantajaa sileällä setelillä.  (eikä ole mikään vanhus)

   Lainaa

  36. Itseasiassa 25.11.2021 11:18
   Tulos: +17 (19 ääntä)
   Harmaa kivi:   Miten tämä suoritetaan käytännössä? Sympaattinen idea, mutta en ole kotona silloin kun postit jaetaan, ja kun naapureissani on aika outoja muumeja, niin jos jättäisin oven ulkopuolelle konvehtipaketin (saati käteistä) lapulla "postinjakajalle" niin sen luultavasti "löytäisi" joku muu kuin postinjakaja :/. Onko olemassa konsti?
   Jäin itsekin miettimään tätä. Oma ovemme on sen verran sivussa, että siihen uskaltaisi taittaa vaikka roikkumaan. Kotona päivisin hengailevalle helpompaa, mutta en uskalla luvata että posti ohjaisi jouluntoivotuksia oikealle henkilölle, jos sinne ottaa yhteyttä?
   Löytyykö täältä ketään hyvien vinkkien antajaa? 

   Lainaa

  37. Kirjautuminen epäonnistui 25.11.2021 12:08
   Tulos: +49 (53 ääntä)
   Juu siis kaikkihan johtuu siitä että Forssa on niin läpimätä paikka. Kyllä jossain ystävällisessä Naantalissa tai leppoisassa Ilomantsissa olisi varmasti ”otettu vastuu” ja joko annettu bisset ilmaiseksi, koska eihän se rahattomuus oma vika ole, tai vähintäänkin soitettu sossuun!

   Lainaa

  38. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Mallikas seppä: Pakettitilauksista, joita varten yleensä muutenkin pitää jättää puhelinnumero, laittavat viestin että noudettavissa lähimmästä postin pisteestä, jos jako jotenkin epäonnistunut. Kirjekuoressa tulevan korutilauksen toimittanee ihan normi jakaja siinä laskujen ohessa, ja hällä ei kyl mitään [...]
   Juuri näin! 👏👏👏 Mitä tulee tohon pakettiin ja sen kohtaloon, luultavasti kuski vienyt työvuoron päätteeksi selvitykseen, missä vaurioitunut pakkaus paikataan parhaan mukaan ja sitten koitetaan selvitellä asiakkaan yhteystietoja jotta voidaan ilmoittaa mitä on käynyt. Jos ei saada asiakasta kiinni 7 vuorokauteen, paketti palautuu lähettäjälle.

   Lainaa

  39. Tulos: +42 (42 ääntä)
   Aatu, kaupan bisnes ei kaadu muutamaan bisseen, mutta ei se silti tarkoita että niitä voi noin vain varastaa.

   Lainaa

  40. Aurinkolasiton Noita 25.11.2021 13:48
   Tulos: +27 (29 ääntä)
   Sanna: Sonja hankkii nyt esim. tällasen apuvalineavux.fi/kodinmuutos-ja-kalusteet/postikassi/postikassi postinkeraaja Ja laittaa jakajalle pahoittelut ja jonkun kivan joulumuistamisen.
   Tää on kyllä hyvä vekotin.
   Mun entinen kissani tykkäsi repiä esim. Kelan kuorista ne muovi-ikkunat.
   Opiskelijana ei oikein tähän kerääjään ollut varaa, mutta vuokraisännän luvalla vedin niittipyssylla suoraan oveen kiinni muovikankaasta siivun pussiksi.
   Se on leveä, ja sivuilta auki, joten posti oli kisulta turvassa, ja sen sai nätissä nipussa otettua sieltä käteensä. Tämä toimi myös, ja sopi silloiseen budjettiin. :)

   Lainaa

  41. Tulos: +52 (54 ääntä)
   Banaani: Jos bissen varastaminenkin on ”forssan” vika, ennustan, että elämäntilanne ei juuri tämän uhrin kohdalla ole ihan hetkessä lähdössä nousuun.
   Myös se, että aidosti uskoo saavansa jotain sympatiaa postaamalla tämän jutun julkiseksi, kertoo aika ongelmaisesta henkilöstä.

   Lainaa

  42. Tahriintunut kotka 25.11.2021 14:26
   Tulos: +3 (33 ääntä)
   Hassua kuinka aina on oikeus erityiskohteluun, mutta vastuuta omasta toiminnasta ei tarvii kantaa. Jos tiedät että koirasi stressaantuu, niin vastuu on sinulla, ei tuntemattomalla työtään tekevällä ihmisellä. Kannattaa ehkä miettiä, kuinka paljon otus joutuu olemaan yksin ja että se ei ole käyttöhyödyke vaan elävä olento, jonka olet vapaaehtoisesti ottanut vastuullesi. Jos se koiran stressi on noin iso juttu niin luulisi, että asiaan miettisi ratkaisua ENNEN kuin jotain oikeasti tapahtuu. Onneksi eläin ei syönyt koruja. (Jos on varaa koruihin no miten ois että koiralle palkkaisi hoitajan päiväksi?) Elämäntapasossuilijoilla taas tuntuu olevan yleisesti se kuva, että vastuu heidän elämästään on muilla. Toimeentulotuki on viimesijainen tuki ja se pitäisi myöntää vain väliaikaisesti, kunnes kaiffari saa elämänsä kuntoon. Ei valtion rahat riitä ihmisten päihdeongelman ylläpitoon. Jos on liian sairas ymmärtämään tämä, pitäisi valtion velvoittaa jonkinlaista hoitoon hakeutumista ja siinä edistymistä. Jos haluaa oikeuksia niin pitäisi ymmärtää oma vastuu.

   Lainaa

  43. Random hilleri 25.11.2021 15:11
   Tulos: +19 (23 ääntä)
   Postinjakaja voisi noutaa Aatun kaupasta ja tiputtaa Sonjan postiluukkuun.

   Lainaa

  44. Tulos: -18 (30 ääntä)
   Aina jos joku kiittää "mun" (missä olen mukana) ryhmään pääsystä niin valtsen sieltä "Piilota kaikki käyttäjältä Nönnönnöö" Kysyn kuitenkin ensin että kiittääkö se kassaa aina kauppaan pääsystä.

   Lainaa

  45. Tulos: +9 (15 ääntä)
   Jos olisin Tim, vastaisin "kyllä".

   Lainaa

  46. Tarkkaileva tuhatjalkainen 25.11.2021 16:33
   Tulos: +36 (38 ääntä)
   Tornipöllö: "Haloo, onko sossussa? Aatu Forssasta jäi kiinni kaljan pöllimisestä ja haluaisi, että te maksatte ne. Miten on, onnistuuko?"
   "Juu sossussa on, ei muuta kun Aatun kainaloihin molempiin 12-päkki, tai laitetaan ihan kunnon kaljakeissit, laskua sitten vaan tulemaan tänne, moro!"

   Lainaa

  47. Tulos: +25 (27 ääntä)
   Tahriintunut kotka: Hassua kuinka aina on oikeus erityiskohteluun, mutta vastuuta omasta toiminnasta ei tarvii kantaa. Jos tiedät että koirasi stressaantuu, niin vastuu on sinulla, ei tuntemattomalla työtään tekevällä ihmisellä. Kannattaa ehkä miettiä, kuinka paljon otus joutuu olemaan yksin ja että se ei ole [...]
   Hyvä idea teoriassa että pitäisi hakeutua hoitoon mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Edes Helsingissä haluavalle ei löydy noin vain hoitoa saatikka Forssan kaltaisessa pienemmässä kaupungissa tuollaiselle sankarille. Ikävä kyllä rahaa ei ole kaikille tarjota mitään kuntoutusta tai puoli pätevää hoitoa. Mikään kahden viikon katko ei kummemmin isossa kuvassa muuta yhdenkään addiktin elämää ja on jo sekin hyvin kallista. Nää ei oo helposti ratkaistavissa mutta minun mielestä ei pitäisi ajaa palveluita alas sillä se tulee lopulta kalliimmaksi kun forssalaiset pääsee lisääntymään ja enenevässä määrin putoamaan yhteiskunnasta. Toivottavasti kyseinen heppu saa elämänsä kuntoon. Tiedän että se ei ole mahdotonta vaikkakin pirun vaikeaa.

   Lainaa

  48. Vaaraton varis 25.11.2021 17:08
   Tulos: +27 (27 ääntä)
   hippiäinen: Vuosia sitten olin postissa töissä. Muutamalla ihmisellä oli oven vieressä kori postia varten ja lappu vieressä, jossa luki, että koirat repii postin, jätä postit koriin. Ehkä vois toimia tällaisissa tapauksissa. Ellei pelkona ole, että naapurit varastaa postit.
   Exällä oli villi labradorinnoutaja, 
   jonka vuoksi postiluukun eteen oven sisäpuolelle oli lujasti teipattuna iso pahvilaatikko, johon posti aina putosi.
     Ei maksanut mitään, eikä tarvinnut tilata sitä mistään.

   Lainaa

  49. Tulos: +33 (33 ääntä)
   Lenko monni: Vai pitöskö kouluttaa se koira? Jos vanha koira vielä repii postit nii nauhoittaisin kyl ihan muuta ku koiran nuppivikaa ja veisin sen omistajan tohtorille. Miks nää joilla ei oo mitää tajua miten eläimien kans toimitaan aina haluu kertoo sen kaikille, että ei osaa kouluttaa koiraansa?
   Yhtälailla se koira voi kärsiä vanhuuden oireista, kuten että nuppi ei toimi enää kunnolla. Ei sillä ole koulutuksen kanssa enää tekemistä.

   Lainaa

  50. Julma ihminen 26.11.2021 1:35
   Tulos: +16 (18 ääntä)
   Sonjalle vinkki, miten olisi oveen tarra jossa varoitetaan koirasta, tai vaihtoehtoisesti oveen lukollinen laatikko saapuvalle postille?

   Lainaa

  51. heimosenkeimo 26.11.2021 3:26
   Tulos: -7 (11 ääntä)
   sonjallahan on aivovamma.

   Lainaa

  52. Ratsastava herne 26.11.2021 12:03
   Tulos: +29 (31 ääntä)
   Mallikas seppä: Pakettitilauksista, joita varten yleensä muutenkin pitää jättää puhelinnumero, laittavat viestin että noudettavissa lähimmästä postin pisteestä, jos jako jotenkin epäonnistunut. Kirjekuoressa tulevan korutilauksen toimittanee ihan normi jakaja siinä laskujen ohessa, ja hällä ei kyl mitään [...]
   Näin postinjakajana voin vain kiittää tästä kommentista! Siis nimenomaan tämä, tämä ja tämä! Ihmisiä mekin ollaan, ja suurin osa haluaisi palvella asiakkaita hyvin mutta johtoportaassa halutaan aina vain lisää säästöjä ja säästöjä = pidemmät reitit, enemmän töitä, sama liksa.

   Lainaa

  53. Harmaa kivi 26.11.2021 13:08
   Tulos: +29 (29 ääntä)
   Höpö: Hyvä idea teoriassa että pitäisi hakeutua hoitoon mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Edes Helsingissä haluavalle ei löydy noin vain hoitoa saatikka Forssan kaltaisessa pienemmässä kaupungissa tuollaiselle sankarille. Ikävä kyllä rahaa ei ole kaikille tarjota mitään kuntoutusta tai puoli [...]
     Jep, haastattelin kerran erään hoitolaitoksen työntekijää, joka kertoi, että uransa alussa heidän potilaansa yleensä olivat puolisen vuotta, tai jopa vuoden. Paikka oli täysin hevonkuusessa jossain maaseudulla. Tuloksia tuli. Haastattelun aikana Kela ei enää maksanut kuin 4-6 viikon hoitoja, ja varsin usein addiktit repsahtivat uudelleen (varsinkin jos heille ei löytynyt sinä aikana asuntoa, joten he palasivat asumaan kaveriensa nurkkiin, ja ne kaveritkin olivat addikteja, mitäpä muuta siinä tilanteessa voisi odottaakaan). Paikka oltiin nyt kuitenkin sulkemassa kokonaan, ja "hoito" aiottiin siirtää _Helsingin_keskustaan_ -eli siis paikkaan jossa on alkoja, baareja, ja diilereitäkin kivenheiton etäisyydellä. (Kyseessä oli vapaaehtoinen hoito jossa ei ketään pidetty lukkojen takana, mikä hevonkuusessa ei ollut ongelma, koska ei sieltä päässyt "ostoksille"). 
      Työntekijä oli täysin epätoivoinen, koska tiesi, että suurin osa porukasta ei mitenkään toipuisi sellaisissa olosuhteissa, mutta kas kun kaupunki säästi. Tulee mieleen tarina hölmöläisten peitonkorjauksesta. 
      Typeryyttä ei voi hoitaa, joten Aatu kuuluu tänne yhtä kaikki, mutta addiktiota voisi, ja se säästäisi niin paljon yhteiskunnan rahaa (ja olisi inhimillisempää). 

   Lainaa

  54. Lahjakas pingviini 26.11.2021 14:46
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Kivaa naapureille varmasti kuunnella räksytystä 20 min putkeen.

   Lainaa

  55. Itsetön maksamakkara 26.11.2021 23:53
   Tulos: -7 (13 ääntä)
   Vaaraton varis: Hyväpalkkainen ystäväni käyttää paljon postin palveluja, ja muistaa joka joulun alla postinkantajaa sileällä setelillä.  (eikä ole mikään vanhus)
   Ryppyiset setelit ei vissiin kelpaa.

   Lainaa

  56. Itsetön maksamakkara 27.11.2021 0:06
   Tulos: -12 (20 ääntä)
   Sonja nauhoittaa koiransa yksinoloa. Käykö Sonja töissä? Jos käy, kuunteleeko hän aina työpäivän jälkeen koiransa touhuja nauhalta? Esim. 8h töissä, tulee kotiin ja kuuntelee 8h koiran puuhasteluja. Saahan sitä aikansa noinkin kulumaan.

   Lainaa

  57. Ketsupiton kantojuhta 27.11.2021 1:01
   Tulos: -8 (10 ääntä)
   Starbar: Miten koulutat dementoitunutta koiraa? Yhtä hyvin onnistuu varmaan kuin dementoituneen ihmisen kouluttaminen.
   Vihtavuoren sertillä viisastuu koira kuin koira.

   Lainaa

  58. Syyntakeeton mustikkamehukeitto 28.11.2021 0:30
   Tulos: +9 (9 ääntä)
   Itsetön maksamakkara: Sonja nauhoittaa koiransa yksinoloa. Käykö Sonja töissä? Jos käy, kuunteleeko hän aina työpäivän jälkeen koiransa touhuja nauhalta? Esim. 8h töissä, tulee kotiin ja kuuntelee 8h koiran puuhasteluja. Saahan sitä aikansa noinkin kulumaan.
   On olemassa sovelluksia, jotka nauhoittaa vain äänet ja näyttää muuta dataa päivän kulusta. Näin saa hyvin kuvan millainen ongelma koiran ahdistus on ja milloin esim koulutus tuottaa tulosta, ja kaikki vain vilkaisulla ja muutaman minuutin työllä.

   Lainaa

  59. Tulos: +12 (12 ääntä)
   Harmaa kivi:   Jep, haastattelin kerran erään hoitolaitoksen työntekijää, joka kertoi, että uransa alussa heidän potilaansa yleensä olivat puolisen vuotta, tai jopa vuoden. Paikka oli täysin hevonkuusessa jossain maaseudulla. Tuloksia tuli. Haastattelun aikana Kela ei enää maksanut kuin 4-6 viikon hoitoja, ja [...]
   Tiedän paikan ja nyt se on jossain päin helsingin keskustaa ja juurikin näin että sieltä ei ole pitkä matka steissille ostaa roipetta. Jo pelkästään se ettei hoitopaikka ole kaikkien houkutuksien läheisyydessä antaa asiakkaalle hieman lisää voimia ja vähintään aikaa miettiä sitä loppuun saakka et haluaako retkahtaa. Jostain skutsista jos lähtee kaman takia ja kestää pari tuntia päästä edes kaupungille versus kybä min sporalla? Ei tarvitse paljon miettiä kummasta jengi lähtee helpommin menee. Sun peitto vertaus oli erittäin osuva.

   Lainaa

  60. King Arthur 28.11.2021 16:52
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Ei minusta syypäänä olleet koira saati postinkantaja. Sonjaa ihmettelen, miten ajattelee sen asiakaspalautteen menevän? "Heipä hei, teidän postinkantaja yritti toimittaa meille postia. Olen siitä hyvin vihainen." Aatusta tulee vaan mieleen ne tyypit joiden mielestä on normaalia olla jatkuvasti joko vaksien tai poliisin kanssa tekemisissä. Koska ne on vaan niin ilkeitä.

   Lainaa

  61. Tilattava tuhatjalkainen 28.11.2021 22:27
   Tulos: +4 (8 ääntä)
   Itsetön maksamakkara: Sonja nauhoittaa koiransa yksinoloa. Käykö Sonja töissä? Jos käy, kuunteleeko hän aina työpäivän jälkeen koiransa touhuja nauhalta? Esim. 8h töissä, tulee kotiin ja kuuntelee 8h koiran puuhasteluja. Saahan sitä aikansa noinkin kulumaan.
   Mitä on tämä sinun ajatusmaailma? Miksi se katsoisi videolta 8h koiran toimintaa? Miksei sitä videota voi kelata, ja katsoa siitä kohdat, jotka haluaa nähdä. "Tässä se Topi koira nyt nukkuu 6h, käy syömässä, juomassa, venyttelee, vaihtaa nukkumapaikkaa, haukkuu 20min postinjakaja, käy taas nukkumaan" varmaan mielenkiintoinen video. Miksei se katsoisi vain sen kohdan, kun siinä videolla tapahtuu jotain, esim se 20 min kohta, missä se koira tekee jotain muuta kuin nukkuu, mitä koirat yleensä yksin ollessa tekee. Meilläkin kamera kuvaa koiran päivää yksin ollessaan, ja aika tylsiä ne videot on tähän asti olleet. En katso niitä edes kuin silloin tällöin, jos tiedän että jotain poikkeavaa on tapahtunut. Esim tavaroita eripaikoissa lähtiessä ( eli jotkut hanskat on joskus vaihtanut paikkaa, selvisi että koira oli niitä kuletellut ja käynyt taas nukkumaan) videot on siis jo aikaisemmin mainitun kaltaisia: nukkuu 6h, venyttelee, käy juomassa, vaihtaa nukkumapaikkaa ja nukkuu taas 1, 1/2h kunnes tullaan taas töistä kotiin. Kamera on kuitenkin hankittu ihan vaan kuvaamaan koiraa, mutta meidän onneksemme se onkin ollut aika turha ostos. Mutta jos jotain olisikin sattunut, olisimme pystyneet näkemään tilanteen.

   Lainaa

  62. Arvaamaton arkkitehti 30.11.2021 7:15
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Itseasiassa: Mielenkiintoista, mä oon asunut vain joskus 50-luvulla rakennetussa talossa, jossa ei ollut väliovia. Ei olisi kyllä mahtunutkaan siihen eteiseen. Pitää kyllä tutustua aiheeseen, meillä ainakin ulko-oven sivuista puhaltaa rapusta sisään niin kovaa, että jo lämmön vuoksi on hyvä pitää väliovi kiinni. Onko uudemmissa taloissa sitten ovet hyvin eristetty?
   Jos asuntosi ovi on alkuperäinen 50-luvulta, niin tuon jälkeen kerrostaso-ovien vaatimukset ovat päivittyneet useamminkin kuin kerran.
   Nykyisin yksittäiset ovet ovat melko ääni- ja ilmatiiviitä (ja palo-osastoituja), ja niiden täytyy avautua ulospäin (eli esim. palotilanteessa poistumissuuntaan). Sisäänpäin aukeutuva väliovi hidastaisi poistumista ja aiheuttaa suurentuneen riskin siihen, että asukas ei hätäpäissään pääsekään ulos riittävän vauhdikkaasti.

   Lainaa

  63. Lattea kolibri 30.11.2021 13:21
   Tulos: +2 (2 ääntä)
   Kommenttiin defensseistä. Ei tuo tosiaan ole ainoa ryhmä, jossa kyseinen Sonja on tuonut julki omaa ylivertaisuuttaan verrattuna muihin.

   Lainaa

  64. Tulos: +7 (9 ääntä)
   jukkapalmu: Aina jos joku kiittää "mun" (missä olen mukana) ryhmään pääsystä niin valtsen sieltä "Piilota kaikki käyttäjältä Nönnönnöö" Kysyn kuitenkin ensin että kiittääkö se kassaa aina kauppaan pääsystä.
   No kysyn sinulta että tarvitseeko kauppaan ensin hakea sisään kuten facebook-ryhmiin, jonka vuoksi tuo kiittäminen on ihan loogista. Onhan se minustakin typerää mutta vertauksesi on paska. Vertaisit edes portsareiden baariin päästämiseen, jossa muuten kiitetään.

   Lainaa

  65. Kivenkova liitu 1.12.2021 6:11
   Tulos: +3 (3 ääntä)
   Jonkun olisi korkea aika ottaa vastuu Aatun tekemisistä.

   Lainaa

  66. Tulos: 0 (0 ääntä)
   Voi v*ttu, Tim!!

   Lainaa

  67. Snadi hauki 5.12.2021 10:05
   Tulos: -2 (2 ääntä)
   Seppo, ryhmiin pääseminen ei edellytä YHTÄÄN MITÄÄN joten siitä ei tarvitse kiittää.

   Lainaa

  68. Tulos: +2 (2 ääntä)
   Snadi hauki: Seppo, ryhmiin pääseminen ei edellytä YHTÄÄN MITÄÄN joten siitä ei tarvitse kiittää.
   Yhtään mitään? Kyllä minun on pitänyt aika helvetin moneen ryhmään pyytää pääsyä ja odottaa että joku yliherra sinne päästää. Joku siis manuaalisesti sen minun pyyntöni hyväksyy. Vertautuu aika hyvin vaikka siihen baarin portsariin.
   Kenties sinun ryhmäsi ovat kaikki avoimia mutta ikävä kyllä kaikki eivät ole vaan niihin saa odottaa pääsyä päiviä, jopa viikkoja, kun asiaa olisi just heti. Perseestähän se on mutta oli tai ei, niin sinä olet väärässä etteikö se edellyttäisi mitään kun se edellyttää sekä sinun ryhmään hakeutumisen että jonkun sinut sinne päästämään. Se on sitten eri asia että onko kiittäminen järkevää tai tarpeellista.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: forssa, kaupassa, kauppa, kela, kiitos ryhmään pääsystä, koirat, posti, postinjakaja, sossu, varastaa, vartijat

 • Uusimmat

 • Kategoriat