Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mitä tänään syötäisiin? Osa 30

Vegaanien vastaisku.
Mitä tänään syötäisiin? Osa 30

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 93 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Tulos: +252 (394 ääntä)
   Hyvä tuo viimeinen kuva. Olen sekaani (sekasyöjä), ja ihmetellyt kans, että miksi kasvistuotteiden halutaan näyttävän lihatuotteilta, enkä oo tullut ajatelleeksi tuota näkökulmaa.

   Lainaa

  2. Tulos: -99 (157 ääntä)
   Mä olen saanut thaipaikoista usein makkaraa vaikka en sellaista olisi edes tilannut.

   Lainaa

  3. Kykenevä alligaattori 5.10.2021 1:30
   Tulos: +489 (503 ääntä)
   Pyörylä, pötkö ja levy nyt vain sattuvat olemaan suhteellisen käteviä muotoja ruoalle riippumatta valmistusmateriaalista.

   Lainaa

  4. Tulos: +453 (465 ääntä)
   Liharuoat nyt vähän niin kuin ovat jo käyttäneet aika lailla kaikki muodot, mihin ruokaa voi leikata, pyöritellä, pursottaa, viipaloida, jauhaa jne. että aika mielikuvituksellisia saisivat vegeversioiden muotoilut olla jos uutta keksisivät.

   Lainaa

  5. Tulos: -114 (280 ääntä)
   Mammutti: Hyvä tuo viimeinen kuva. Olen sekaani (sekasyöjä), ja ihmetellyt kans, että miksi kasvistuotteiden halutaan näyttävän lihatuotteilta, enkä oo tullut ajatelleeksi tuota näkökulmaa.
   Salamipötkön nimi ei kuitenkaan oo lurkku tai lihakurkku.

   Lainaa

  6. Tuleva eläin 5.10.2021 2:42
   Tulos: +313 (325 ääntä)
   Oon ite sekasyöjä ja oon ymmärtäny, et noi kasvisruoat kuulostaa liharuoilta juuri niiden ihmisten takia, jotka haluaa korvata/vähentää entistä lihansyömistään ja sit on vaan helpompi löytää hampparin väliin vaikka jotain vurgerpihvejä (emmä oikeesti tiedä ollenkaan miksikä niitä siellä kaupassa kutsutaan) sun muuta. Siis yritetään tehdä lihansyönnin korvaamista mahdollisimman helpoksi ja kivuttomaksi. Ite oon välillä kokeillu alelaputettuina tuotteina jotain kasvisvaihtoehtoa, onhan se helppo kattoo, et jos tää näyttää jauhelihalta, niin sit mä voin siitä tehdä varmaan samantyyppisen kastikkeen, jne. En mä jaksais välttämättä perehtyä, jos siellä ois pussi jotain epämääräisen näköistä hattaraa, jolla ois joku outo kiinalainen nimi..

   Lainaa

  7. Tulos: +97 (171 ääntä)
   En mäkään ole ikinä ymmärtänyt miksi vege-ruuista pitää tehdä liharuokien näköisiä, mutta Samu heitti kyllä semmoset järkeilyt tiskiin että pitää ottaa oma kanta uudestaan mietintään.

   Lainaa

  8. Tulos: -149 (199 ääntä)
   Mammutti: Hyvä tuo viimeinen kuva. Olen sekaani (sekasyöjä), ja ihmetellyt kans, että miksi kasvistuotteiden halutaan näyttävän lihatuotteilta, enkä oo tullut ajatelleeksi tuota näkökulmaa.
   Salamit ovat olleet tuon mallisia vähintäänkin satoja vuosia, elleivät pidempäänkin. Kurkut on jalostettu tuollaisiksi paljon myöhemmin.

   Lainaa

  9. Kannettava seepra 5.10.2021 4:13
   Tulos: +188 (202 ääntä)
   Kyllä mielelläni vaihdan kaikki lihatuotteet vastaaviin kasvisversioihin, jos vaan on yhtä hyvää ja saman hintaista. Miksi ei säästäisi maapalloa ja eläimiä. Sitä en ymmärrä, miten se ei jonkun kaaliin uppoa, että helpompaa myydä kasvistuotteita, jotka ovat olemukseltaan lähellä tuttuja ruokavalmisteita, joita osataan jo käyttää. Tottakai sellainen markkinointi puree paremmin.

   Lainaa

  10. Päätön mansikka 5.10.2021 5:10
   Tulos: +220 (274 ääntä)
   Pex: Salamipötkön nimi ei kuitenkaan oo lurkku tai lihakurkku.
   Mites lihapulla, miksi se on pitänyt nimetä leivonnaisen mukaan? Häpeävätkö lihansyöjät lihansyöntiään niin paljon?

   Lainaa

  11. Tulos: -147 (183 ääntä)
   Pia on väärässä, minä olen transvegaani ja syön lihaa

   Lainaa

  12. Tahokas hyttynen 5.10.2021 6:42
   Tulos: +35 (115 ääntä)
   Kerrankin näissä mokissa vegaanit ovat niitä joilla on järki päässä.

   Lainaa

  13. Paistettu hylje 5.10.2021 6:46
   Tulos: -108 (164 ääntä)
   Päätön mansikka: Mites lihapulla, miksi se on pitänyt nimetä leivonnaisen mukaan? Häpeävätkö lihansyöjät lihansyöntiään niin paljon?
   Sitä ei ole nimetty leivonnaisen mukaan. Lihapulla on vanhempi nimitys kuin vehnäpulla. Seuraava kysymys.

   Lainaa

  14. Tulos: +141 (157 ääntä)
   Pex: Salamipötkön nimi ei kuitenkaan oo lurkku tai lihakurkku.
   Pihvi on muoto. Kurkku ei ole.

   Lainaa

  15. Lorvaileva kilpikonna 5.10.2021 7:06
   Tulos: +127 (149 ääntä)
   Paistettu hylje: Sitä ei ole nimetty leivonnaisen mukaan. Lihapulla on vanhempi nimitys kuin vehnäpulla. Seuraava kysymys.
   Lehtipihvi sitten.

   Lainaa

  16. Vikuri karpalo 5.10.2021 7:19
   Tulos: +78 (84 ääntä)
   Mammutti: Hyvä tuo viimeinen kuva. Olen sekaani (sekasyöjä), ja ihmetellyt kans, että miksi kasvistuotteiden halutaan näyttävän lihatuotteilta, enkä oo tullut ajatelleeksi tuota näkökulmaa.
   Mua hämmentää se miksi ruoan ulkonäkö hämmentää. Kyse lienee enemmän helposta ja tutuhkosta valmistusprosessista. Soijarouheella en jaksais kikkailla esim.

   Lainaa

  17. Tulos: -19 (41 ääntä)
   Päätön mansikka: Mites lihapulla, miksi se on pitänyt nimetä leivonnaisen mukaan? Häpeävätkö lihansyöjät lihansyöntiään niin paljon?
   Ei ole ainakaan universaalia tuo häpeäminen, meatball eli lihapallo. Tiedä sitten miksi se on täällä pohjosessa väännetty jossain vaiheessa pullan muotoon kun ruotsikin käyttää näköjään köttbulle nimitystä?

   Lainaa

  18. Ratsastava piimä 5.10.2021 8:03
   Tulos: +147 (161 ääntä)
   En ole ikinä ymmärtänyt, että miksi ihmisiä vaivaa niin kovasti tuo, että kasviproteiinit nimetään jotenkin lihaan viittaavalla tavalla. Tosiaan, aika mielikuvituksellisia pitäisi tuotteiden olla, jos mitään viittauksia lihaan ei sallittaisi. Jotkut kasvissyöjät tai vegaanit kaipaavat lihan makua, mutta eivät halua eettisistä syistä syödä lihaa. Myös ihmisten, joille kasviproteiinituotteet eivät ole tuttuja, on helpompi ostaa niitä, jos ne muistuttavat jotain tuttua lihatuotetta. Siitä pystyy heti päätellä, miten tuotteen voisi valmistaa ja minkälaisessa ruuassa sitä voisi käyttää.

   Lainaa

  19. Ratsastava piimä 5.10.2021 8:15
   Tulos: +96 (108 ääntä)
   En ole ikinä ymmärtänyt tuota kiukuttelua siitä, että kasviproteiineja nimetään jotenkin lihaan viittaavalla tavalla. Eihän lihatuotteet voi tosiaan omistaa kaikenlaisia muotoja. Lisäksi jotkut kasvissyöjät ja vegaanit kaipaavat lihan makua ja suuntuntumaa, mutta eivät eettisistä syistä halua lisää syödä. Ja ihmisille, joille kasviproteiinit on tuntemattomia, on aika paljon helpompaa ostaa paketti kaupasta, jos nimen perusteella voi jo päätellä miten tuotteen voisi valmistaa ja minkälaiseen ruokaan se sopisi.

   Lainaa

  20. Köppänen mustikka 5.10.2021 8:34
   Tulos: +105 (115 ääntä)
   Olen itse ihan sekasyöjä, mutta käytän melko runsaasti lihankorvikkeita. Minusta on ihan loogista olettaa, että jos eettisistä ja/tai ilmastollisista syistä ei halua syödä lihaa, niin se ei tarkoita, että ei silti kaipaisi lihatuotteita. Itse asiassa olen ymmärtänyt, että on aika yleistä, että kasvissyöjät tai vegaanit kaipaavat ruokia, joista ovat periaatteen vuoksi luopuneet. Silloin on myös kasvisruokaa tuottavilta yrityksiltä ihan loogista markkinoida tuotteita sellaisina, joilla voisi tuota kaipuuta vähän helpottaa.

   Lainaa

  21. Tulos: +95 (109 ääntä)
   Vastaus siihen, miksi kasvisvalmisteista tehdään usein ”lihamaisia”, on niin yksinkertainen että se taitaa olla joillekin liian lähellä tullakseen huomatuksi. Valmistajat haluavat voittoa. Voitot kasvavat asiakasmäärän lisääntyessä. Asiakasmäärä ei lisäänny siten että ne samat vegaanit (joista jotkut btw eivät edes ylipäänsä tarvitse ”lihamaisia” kasvisvalmisteita senkään takia että ovat tottuneet kasviksiin lähempänä niiden alkuperäistä muotoa) jatkavat kasvisten syöntiä vaan siten, että yhä useampi sekasyöjä löytäisi kasvisruoan. Sekasyöjät ovat tottuneet lihaan ja heille siirtymä on helpompi ja samalla todennäköisempi, jos kasvisvalmiste muistuttaa sitä asiaa, joka sillä kasvisruoalla korvataan. Näin mahdollisimman moni alkaa käyttää kasvistuotteita. Strategia on kätevästi samaan aikaan hyödyllinen voittojen sekä yhteisen hyvän kannalta. Helppo päätös, siis. Ps. syökää niitä. :) edes jonkun verran.

   Lainaa

  22. Jorma Ralli-Kukkula 5.10.2021 9:00
   Tulos: +120 (120 ääntä)
   Toj Karin: En mäkään ole ikinä ymmärtänyt miksi vege-ruuista pitää tehdä liharuokien näköisiä, mutta Samu heitti kyllä semmoset järkeilyt tiskiin että pitää ottaa oma kanta uudestaan mietintään.
   Joo, näin sekasyöjänä jota kiinnostaa kokeilla myös vegevaihtoehtoja osaan arvostaa sitä jos ruuan nimestä voi jo suunnilleen päätellä mitä olisi tulossa. Esim. vaikkapa vegehampurilainen; siinä voi aika hyvällä prosentilla olettaa saavansa lämpimän ruuan, jossa kahden sämpylän välissä on kasviksesta tehty pihvinkaltainen lätty sekä mahdollisesti salaattia, tomaattia, yms. lisukkeita.

   Lainaa

  23. Kaiteeton kotieläin 5.10.2021 9:07
   Tulos: -79 (109 ääntä)
   Vegeruoka menee siinä kohtaa pieleen, kun juurikin yritetään lihaa korvata jollain muulla maulla. Intiassa on esim. alueita missä ei syödä lihaa ollenkaan ja ruokakulttuuri on jalostunut nimenomaan kasvissyöntiin. Maut ovat täyteläisiä ja lihaa ei niihin oikein kaipaakaan. Täällä kotopuolessa vastaavat ovat esim. pinaattiletut, raastepihvit tai vaikkapa hernekeitto ilman lihaa.

   Lainaa

  24. Mauton orava 5.10.2021 9:34
   Tulos: +124 (138 ääntä)
   Kaiteeton kotieläin: Vegeruoka menee siinä kohtaa pieleen, kun juurikin yritetään lihaa korvata jollain muulla maulla. Intiassa on esim. alueita missä ei syödä lihaa ollenkaan ja ruokakulttuuri on jalostunut nimenomaan kasvissyöntiin. Maut ovat täyteläisiä ja lihaa ei niihin oikein kaipaakaan. Täällä kotopuolessa [...]
   Jos se menee sinun mielestäsi siten pieleen, niin tee kaikin mokomin vaikka noita luettelemiasi ruokia.
   Anna mun kuitenkin pitää mun lihankorvikkeet, joiden mausta, koostumuksesta ja valmistustavasta pidän. En oo pakkosyöttämässä niitä sulle tai kellekään muullekaan. Syön niitä yksin hiljaa kotona enkä tajuu, miksi muut siitä valittaa.

   Lainaa

  25. Tulos: -94 (122 ääntä)
   Tunnen vaikka kuinka monta vegaania, jotka syövät silloin tällöin jotain eläinperäisiä. Eli turha väittää, ettei yksikään vegaani niitä söisi. Tuo on vain jotain fundamentalististia vegaaniuskontoa ja silkkaa kiusaamista nimitellä muita siksi että he ovat väärällä tavalla vegaaneja. Kokonaisuus ja pyrkimys merkitsee, vaikka joskus vähän lipsuisikin.

   Lainaa

  26. Lääkitetty perhonen 5.10.2021 9:39
   Tulos: -56 (74 ääntä)
   Itse oon kasvissyöjä nimenomaan sen takia, etten tykkää lihan mausta. Joten vituttaa kasvistuotteet, joista on tehty lihanomaisia

   Lainaa

  27. Tulos: +76 (86 ääntä)
   Itse olen myös lähinnä ihmetellyt, mitä ihmeteltävää siinä on, että *joitakin* kasvisruokia tehdään ns. samaan muottiin kuin liharuokia, lihaosa korvaamalla. Mun mielestä kuulostaa ihan perusratkaisulta, kun lihanmenoa pyritään vähentämään. Tuskin tosiaan kuitenkaan valtaosa vegaaneista syö pelkästään vegaanipihviä, vegaaninakkia jne... Kun itsekin sekasyöjänä syön toisinaan ihan toisenmallisia kasvisruokia. Mutta tosiasia on, että kaikenlaisista soijarouheista ja -suikaleista tosiaankin saa tehtyä esimerkiksi ehtoja jauheliha- ja kanaruokia, ja mun mielestä sekin on ihan vaan plussaa. Tosiaankin vegaani, joka on tykännyt vaikkapa lihamakaronilaatikosta ja kanacurrysta, voi jatkaa samanmakuisten ruokien nauttimista... Ja toisaalta ruokailutottumuksiltaan rajoittuneempi sekasyöjäkin saattaa helpommin tällaisten ruokien kautta tottua ajatukseen kasvisruokailusta, ja muuttaa käsityksiään lihansyönnin "ehdottomuudesta". Olen työskennellyt lastenleireillä, joilla lihaa ei tarjottu lainkaan, ja kyllä musta oli ihan kivaa syödä nuotion ääressä aivan grillimakkaran makuista vegaaninakkia, ja kuunnella, kuinka lapset ylistivät iltapalaksi valmistettua "jauheliha"pizzaa...

   Lainaa

  28. Juoruava järvisieni 5.10.2021 9:43
   Tulos: +55 (69 ääntä)
   Eiköhän tuo vegetuotteiden vastaavuus lihatuotteiden kanssa nimenomaan ole tarkoitus tehdä asia selkeäksi kuluttajalle. Kun nimessä on jotain tuttua lihaversioiden kanssa, pystyy päättelemään käyttötarkoituksen ja kenties vähän makuakin (suolainen, makea, kirpeä, jne). Ei kyseessä ole mikään häpeä tai että pitäisi kasvisvaihtoehtoja piilotella vaan ihan vaan, että ihmisen aivot hahmottaa. Jos vaikka vegemakkara ois ois jokin kikherneputkilo tms, niin mitä se kertoisi tuotteesta? Ja toisaalta, kun heti tietää, millä vastaavalla vegetuotteella voi lihaversion korvata, voisi kuvitella, että lihansyöjäkin voisi helpommin kokeilla muita vaihtehtoja, jos vaikka haluaa jotain kevyempää? En oikein vieläkään ymmärrä, miksi lihansyöjät ja veget(vegaanit) pitää jatkuvasti asetella vastakkain. Miksei jokainen voisi syödä sitä, mitä syö ja olla puuttumatta siihen, että "omitaan" toisen leirin tuotteita (muka)? En ole itse ikinä nähnyt ongelmana tuotteiden nimiä, ulkonäköä tms, niin kauan kun vaikka kauramaito ei sisällä nauloja ja muttereita.

   Lainaa

  29. Tulos: +63 (75 ääntä)
   Minä en taas ymmärrä tätä ihmettelyä siitä, miksi joistain kasvisvalmisteista tehdään lihaversion näköisiä tai nimetään lihaversioitten nimien tapaisesti. 1. Monet ruokalajit, jotka ovat perinteisesti liharuokia, ovat käteviä tehdä ja syödä, kuten hampurilaiset tai makkarat. 2. Sama koskee joitakin raaka-aineita, kuten jauhelihaa. Siitä on varsin kätevää tehdä ruokaa ja reseptejä on paljon. Kasvissyöjät voivat haluta kasvis"jauhelihaa" kätevyyden vuoksi. 3. Tuottajat ja kauppiaat haluavat saada ihmiset kokeilemaan uusia tuotteita. Yksi tapa tähän on assosioida tuotteet kuluttajan jo tuntemiin tuotteisiin. 4. Jotkut kasvissyöjät kaipaavat lihan makua. Jotkut lihankorvikkeet on kehitetty tätä silmällä pitäen. Näin ollen on ymmärrettävää, että niistä tehdään samannäköisiä kuin lihaversio. 5. Näiden tuotteiden olemassaolo ei millään lailla estä ihmisiä tekemästä ja syömästä esimerkiksi intialaista ja nepalilaista kasvisruokaa.

   Lainaa

  30. Tulos: +32 (42 ääntä)
   Täällä on selitetty asia jo niin monta kertaa että komppaan vain edellisiä: ihmisten on helpompi siirtyä kasvissyöjiksi kun vegetuotteet ovat tuttuja muodoltaan ja maultaan, ja ne jotka tykkäävät lihan mausta saavat makuelämyksensä ilman omantunnontuskia. Itse olen sen verran kauan ollut kasvissyöjä että muistan miten vaikeaa tällaiselle laiskalle kasvissyöjäksi ryhtyvälle Suomessa oli joskus muinoin kun about ainoa lihankorvike oli soijarouhe, joka piti itse liottaa ja maustaa yms. Toisaalta nyt olen tottunut kokkaamaan ilman 'feikkilihaa', ja lihanmaku ällöttää nykyään sen verran paljon, että nämä Beyond Meat -tyyliset lihanmakuiset korvikkeet jää itsellä hyllyyn. Kaikille lihasta pitäville mutta sitä vähentämään pyrkiville sekasyöjille suosittelen niitä kyllä lämpimästi (:

   Lainaa

  31. Tulos: -22 (40 ääntä)
   Banaani: Vastaus siihen, miksi kasvisvalmisteista tehdään usein ”lihamaisia”, on niin yksinkertainen että se taitaa olla joillekin liian lähellä tullakseen huomatuksi. Valmistajat haluavat voittoa. Voitot kasvavat asiakasmäärän lisääntyessä. Asiakasmäärä ei lisäänny siten että ne samat vegaanit (joista [...]
   Olen maistanut montaakin eri lihamaista ruokaa, ei ole vielä hyvää korviketta tullut vastaan. Mieluummin söisin vaikka linssipatoja tai muuta mutta vähähiilarisella hankalaa.

   Lainaa

  32. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 5.10.2021 10:32
   Tulos: +86 (98 ääntä)
   Hampurilaiset on hyviä ja sinne on kiva lätkäistä jokin läystäke väliin. Tortillat on hyviä ja sinne on kiva kiepauttaa jotain rouhemaista väliin. Voileipä on hyvää ja sinne on kiva lätkäyttää joku siivu väliin. Miksi kasvissyönnin pitäisi olla jotain rakettitiedettä, missä jokainen ruoka pitäisi keksiä uudestaan ja totutut, tykätyt ruuat hylätä?

   Lainaa

  33. Tulos: -13 (39 ääntä)
   Mites toi hedelmäliha? Hedelmässä ei ole luonnostaan lihaa jos siellä ei ole esim. matoja, joten miksi hedelmän kuituosaa sanotaan lihaksi?

   Lainaa

  34. Avarakatseinen sika 5.10.2021 11:30
   Tulos: +14 (26 ääntä)
   Ai että miksi niistä tehdään lihamaisia? Olisiko ihan sen takia että suuremmalle osalle syöjistä olisi helpompaa ottaa välillä ihan vegevaihtoehto? Tämän kysymyksen esittäjät eivät kyllä yhtään edes yritä miettiä vastausta kysymykseensä. Huomattava osa kuluttajista kuitenkin syö myös punaista lihaa tai muita eläinperäisiä tuotteita, ei kaikki noiden käyttäjät ole vegaaneja tai kasvissyöjiä vaan ihan "sekasyöjiä" jotka välillä kaipaavat esimerkiksi hampurilaisia ilman lihaa. Voithan laittaa vaikka tonnin kaalia sinne sämpylöiden väliin mutta ilman pihviä se vaan ei ole sama asia. Sen takia yritetään valmistaa kasvispohjaisia "pihvejä".

   Lainaa

  35. Uhattu kuguaari 5.10.2021 11:57
   Tulos: -2 (16 ääntä)
   ZZTop: Ei ole ainakaan universaalia tuo häpeäminen, meatball eli lihapallo. Tiedä sitten miksi se on täällä pohjosessa väännetty jossain vaiheessa pullan muotoon kun ruotsikin käyttää näköjään köttbulle nimitystä?
   Ruotsin kielestä se vääntyy suomeksi. Köttbulle = lihabulle = lihapulla

   Lainaa

  36. It's a deal 5.10.2021 12:09
   Tulos: +69 (79 ääntä)
   Mikä peruste tai argumentti on "Mutta lihaa tekee kuitenkin mieli, miksi et sitten syö sitä?" Ihan sama kuin kysyisi miksi emme tee kaikkea muutakin, mitä mieli haluaa. Perusteina ovat järki, moraali, etiikka, pyrkimys terveyteen jne. Itse etsin aina vaihtoehtoisia kohteita aggressioilleni, jotten täräytä taloyhtiön puheenjohtajaa.

   Lainaa

  37. Tulos: +26 (44 ääntä)
   "miksi kasvistuotteita nimetään lihatuotteiden mukaan?" Mikä muka esimerkiksi sanassa "hampurilainen" viittaa lihaan, kun sitäkään ei ilmeisesti vegetuotteissa saa käyttää? Ja miksi liha usein maustetaan kasveilla?

   Lainaa

  38. Tulos: +57 (65 ääntä)
   Lääkitetty perhonen: Itse oon kasvissyöjä nimenomaan sen takia, etten tykkää lihan mausta. Joten vituttaa kasvistuotteet, joista on tehty lihanomaisia
   Mäkään en tykkää maksasta, selleristä tai muikuista. Onneksi niitä ei ole pakko syödä, eikä se ole multa pois vaikka muut niitä söisivätkin.

   Lainaa

  39. Äkkijyrkkä ihminen 5.10.2021 12:56
   Tulos: -50 (62 ääntä)
   Vege on epäterveellisempää, kokeiltu on.

   Lainaa

  40. Äkkijyrkkä ihminen 5.10.2021 12:58
   Tulos: -55 (75 ääntä)
   Köppänen mustikka: Olen itse ihan sekasyöjä, mutta käytän melko runsaasti lihankorvikkeita. Minusta on ihan loogista olettaa, että jos eettisistä ja/tai ilmastollisista syistä ei halua syödä lihaa, niin se ei tarkoita, että ei silti kaipaisi lihatuotteita. Itse asiassa olen ymmärtänyt, että on aika yleistä, että [...]
   Ilmastollisista syistä kuitenkin mätätte soijaa ja avokadoja?

   Lainaa

  41. Sitoutumaton haukka 5.10.2021 13:09
   Tulos: -43 (61 ääntä)
   Lihan makuisia vegekorvikkeita ei ole olemassa eikä niitä tule olemaan. Tiedoksi teille jotka puhuvat lihan makuisista kasvistuotteista.

   Lainaa

  42. Harmaa kivi 5.10.2021 13:45
   Tulos: +48 (60 ääntä)
   Nimesi: Tunnen vaikka kuinka monta vegaania, jotka syövät silloin tällöin jotain eläinperäisiä. Eli turha väittää, ettei yksikään vegaani niitä söisi. Tuo on vain jotain fundamentalististia vegaaniuskontoa ja silkkaa kiusaamista nimitellä muita siksi että he ovat väärällä tavalla vegaaneja. Kokonaisuus ja pyrkimys merkitsee, vaikka joskus vähän lipsuisikin.
     Et tunne, tunnet fleksareita. Tuo on oikeasti todella hankala asenne: "Ahaa, olet vegaani, no ota tästä vähän pekonia. Mikset ota? Ihme tiukkapipo uskovainen!". 
     Vegaanit eivät käytä mitään eläinperäistä. Vegaaniruokavaliota noudattavat eivät syö mitään eläinperäistä (voi sitten olla villasukat tms). On hölmöä myös väittää olevansa vegaani jos ei ole, ei sellaiseen ole mitään syytä eikä siitä saa mitään sädekehää, luonto kiittää ihan hyvin jo siitä, että fleksaa ja ottaa kasvisvaihtoehdon kun sellainen on. Vegaani on se, joka jää nälkäiseksi jos ei ole.

   Lainaa

  43. Tulos: +53 (65 ääntä)
   Äkkijyrkkä ihminen: Ilmastollisista syistä kuitenkin mätätte soijaa ja avokadoja?
   Soijaa saa myös Euroopasta, ja siltikin valtaosa soijaviljelmistä menee tuotantoeläinten rehuksi. Sekasyöjät käyttävät siis välillisesti enemmän soijaa, se on vain käytetty sen syötävän eläimen kautta. Avokadoja syövät sekasyöjätkin. Oman otannan perusteella ilmasto-/ympäristösyistä kasvissyöntiin siirtyneet eivät myöskään käytä avokadoja.

   Lainaa

  44. Tulos: -18 (32 ääntä)
   Pex: Salamipötkön nimi ei kuitenkaan oo lurkku tai lihakurkku.
   Eikä sitä ole tarkoituksella yritetty saada näyttämään ja maistumaan kurkulta.

   Lainaa

  45. Tulos: -52 (64 ääntä)
   Ratsastava piimä: En ole ikinä ymmärtänyt tuota kiukuttelua siitä, että kasviproteiineja nimetään jotenkin lihaan viittaavalla tavalla. Eihän lihatuotteet voi tosiaan omistaa kaikenlaisia muotoja. Lisäksi jotkut kasvissyöjät ja vegaanit kaipaavat lihan makua ja suuntuntumaa, mutta eivät eettisistä syistä halua lisää [...]
   Jos haluan lihan makua ja suuntuntumaa, ostan, tadaa! lihaa. Kyllä mua pännis jos paketin nimi on lihaan viittava ja tuotekuva on jauhelihapihvin näköinen, ja erehtyisin sen ostamaan. Saattaisi jäädä masennuksessa syömättä, ehkä voissa paistamalla juuston, kanamunan ja makkaran kanssa menis.

   Lainaa

  46. Tulos: -42 (56 ääntä)
   Mauton orava: Jos se menee sinun mielestäsi siten pieleen, niin tee kaikin mokomin vaikka noita luettelemiasi ruokia. Anna mun kuitenkin pitää mun lihankorvikkeet, joiden mausta, koostumuksesta ja valmistustavasta pidän. En oo pakkosyöttämässä niitä sulle tai kellekään muullekaan. Syön niitä yksin hiljaa kotona enkä tajuu, miksi muut siitä valittaa.
   On aivan sata varmaa, että vegaaneja kiinnostaa enemmän mitä muut syö kuin sekaaneja. Ongelma on pakkausten sekoitettavuus kaupassa. Ehkä joku todella ostaa mieluummin "ihanan lihanmakuinen" kuten moni ostaa "sokeroimaton" (lue: makeutusaineita ja paljon). Mulla tulee vaan huiputettu olo, etenkin jälkimmäisistä.

   Lainaa

  47. Tulos: -49 (59 ääntä)
   It's a deal: Mikä peruste tai argumentti on "Mutta lihaa tekee kuitenkin mieli, miksi et sitten syö sitä?" Ihan sama kuin kysyisi miksi emme tee kaikkea muutakin, mitä mieli haluaa. Perusteina ovat järki, moraali, etiikka, pyrkimys terveyteen jne. Itse etsin aina vaihtoehtoisia kohteita aggressioilleni, jotten täräytä taloyhtiön puheenjohtajaa.
   Minusta on järkevämpää syödä lihaa jos haluaa lihaa, mitään moraalisia tai eettisiä ongelmia en näe. Ei sinulla eikä kirkolla, jne. ole yksinoikeutta moraaliin tai etiikkaan. Ainoa on terveys, siksi pyrin lisäämään kasvisruokia.

   Lainaa

  48. Tulos: +52 (58 ääntä)
   Ihan nyt näin sellaisen ihmisen, joka on 36:sta ikävuodestaan ollut 20 vuotta kasvissyöjä ja välillä vegaani: miksi teitä sekasyöjiä mietityttää se, minkä näköistä ruokaa me syödään? Tykkään hodareista, siispä ostan vegemakkaraa siihen väliin. Jos se vie sun yöunet, niin kannattaa kehittää vaikka jokin aikaa vievä harrastus.

   Lainaa

  49. Menevä taikuri 5.10.2021 16:45
   Tulos: +60 (68 ääntä)
   Väsynyt: On aivan sata varmaa, että vegaaneja kiinnostaa enemmän mitä muut syö kuin sekaaneja. Ongelma on pakkausten sekoitettavuus kaupassa. Ehkä joku todella ostaa mieluummin "ihanan lihanmakuinen" kuten moni ostaa "sokeroimaton" (lue: makeutusaineita ja paljon). Mulla tulee vaan huiputettu olo, etenkin jälkimmäisistä.
     Tulee mieleen se moka, jossa valittaja riehui, koska kevytmakkarassa ei ollut niin paljon lihaa kuin tavallisessa makkarassa. Kommentointiketju oli kyllä yksimielinen siitä, että vika oli riehujassa: ei ole valmistajan syy, jos kuluttaja ei lue pakettia, kun siinä ihan selkeästi lukee "kevyt", ja siis ei ole sama asia kuin se tavallinen versio. Jos et halua tuotetta versiona "sokeroimaton" niin älä osta tuotetta, jonka paketissa lukee sokeroimaton!   Jos et pysty olemaan vahingossa ostamatta vegaanituotetta, koska se on vähän jonkun lihatuotteen näköinen, niin miten ihmeessä pystyt olemaan kaatamatta tiskiainetta pyykkikoneeseen ja valkaisuainetta mehulasiin? Ja miten selität sen, että vegaanit onnistuvat ostamaan tuotteensa sekoittamatta niitä lihaversioihin? Ei voi elämä olla noin vaikeaa...

   Lainaa

  50. Sitkas karjalanpiirakka 5.10.2021 16:52
   Tulos: -23 (35 ääntä)
   Lihankorvikkeet on ihan ok kunhan paketista näkee mitä siinä oikeasti on (ilman pienen präntin tihrustamista suurennuslasin kanssa).

   Lainaa

  51. Tulos: -25 (35 ääntä)
   Menevä taikuri:   Jos et halua tuotetta versiona "sokeroimaton" niin älä osta tuotetta, jonka paketissa lukee sokeroimaton! [...]
   Etenkin nyt korona-aikana on ikävää lukea joka pakkauksen pakkausseloste, sisältääkö tämä "sokeroimaton" tai "ei lisättyä sokeria" makeutusaineita vai ei. Mutta pakkohan se on, kun valmistajan tarkoitus ei ole olla selkeä, vaan tahallaan sotkea asiaa. Viimeisin on Fanta, "vähemmän sokeria" (ja aspartaamia), kuulemma kuluttajatutkimus oli todennut sen hyväksi joten resepti oli muutettu. Enää pikaruokapaikoissa ainoa sokerilimu on kokis-original, en ole suuri kokiksen ystävä mutta sillä mennään.

   Lainaa

  52. Tulos: -13 (19 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Lihankorvikkeet on ihan ok kunhan paketista näkee mitä siinä oikeasti on (ilman pienen präntin tihrustamista suurennuslasin kanssa).
   Juuri näin!

   Lainaa

  53. Tulos: +46 (56 ääntä)
   Väsynyt: Minusta on järkevämpää syödä lihaa jos haluaa lihaa, mitään moraalisia tai eettisiä ongelmia en näe. Ei sinulla eikä kirkolla, jne. ole yksinoikeutta moraaliin tai etiikkaan. Ainoa on terveys, siksi pyrin lisäämään kasvisruokia.
   No mutta monet ihmiset näkevät (ainakin tehotuotetun) lihan syömisessä paljonkin moraalisia ja eettisiä ongelmia. Siksi he eivät syö lihaa, vaikka pitävätkin sen mausta ja haluaisivat sen takia sitä syödä.

   Lainaa

  54. Tahdistamaton keiju 5.10.2021 18:23
   Tulos: -2 (12 ääntä)
   Blahblahblah. Nää on aina yhtä tylsiä.

   Lainaa

  55. Tahdistamaton keiju 5.10.2021 18:26
   Tulos: -12 (24 ääntä)
   Itsekin voisin alkaa kasvissyöjäksi tai vaikka vegaaniksi jos niistä korvikkeista saataisiin ihan oikeasti lihan makuisia. Ei vain vähän sinne päin. Sitä odotellessa.

   Lainaa

  56. Entinen death metal marko 5.10.2021 21:30
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Pitää alkaa valmistamaan porkkanannäköisiä pihvejä.

   Lainaa

  57. Itseasiassa 5.10.2021 22:06
   Tulos: +15 (23 ääntä)
   Ratsastava piimä: En ole ikinä ymmärtänyt, että miksi ihmisiä vaivaa niin kovasti tuo, että kasviproteiinit nimetään jotenkin lihaan viittaavalla tavalla. Tosiaan, aika mielikuvituksellisia pitäisi tuotteiden olla, jos mitään viittauksia lihaan ei sallittaisi. Jotkut kasvissyöjät tai vegaanit kaipaavat lihan makua, [...]
   Mua vaivas just tossa 2 vuosikymmentä sitten. Silloin mä olinkin ankstinen teini ja halusin öyhättää muiden elintavoista. Onneksi olen sen jälkeen saanut järkeä päähän.

   Lainaa

  58. Itseasiassa 5.10.2021 22:07
   Tulos: +14 (18 ääntä)
   Entinen death metal marko: Pitää alkaa valmistamaan porkkanannäköisiä pihvejä.
   Kepakoita?

   Lainaa

  59. Tulos: +32 (46 ääntä)
   Väsynyt: Minusta on järkevämpää syödä lihaa jos haluaa lihaa, mitään moraalisia tai eettisiä ongelmia en näe. Ei sinulla eikä kirkolla, jne. ole yksinoikeutta moraaliin tai etiikkaan. Ainoa on terveys, siksi pyrin lisäämään kasvisruokia.
   Onneksi meillä on kuitenkin sinut kertomassa, missä eettisiä ja moraalisia ongelmia on tai ei ole <3

   Lainaa

  60. Soittotaidoton basisti 5.10.2021 23:52
   Tulos: +20 (22 ääntä)
   Mammutti: Hyvä tuo viimeinen kuva. Olen sekaani (sekasyöjä), ja ihmetellyt kans, että miksi kasvistuotteiden halutaan näyttävän lihatuotteilta, enkä oo tullut ajatelleeksi tuota näkökulmaa.
   Salami tuli kauan ennen kurkkua. Jo neandertalinihmisen ruokavalioon on ulosteperäisten fossiililöydösten perusteella kuulunut kesto- ja olutmakkaroita, kuivalihaa, kamaranaksuja, nötköttiä ym. lihajalosteita.
   Kurkku taas tuli yleisempään tietoisuuteen vasta 1970-luvulla, kun Led Zeppelinin Robert Plant keksi Delhin konsertissa työntää sellaisen nahkahousujensa lahkeeseen, samaan tapaan kuin Jim Morrison oli aiemmin käyttänyt banaania. Kurkun siivuttamista ja syömistä Plant on sanonut pitävänsä brutaalina.

   Lainaa

  61. Horjahtava satuhahmo 6.10.2021 1:11
   Tulos: +4 (14 ääntä)
   Bappe: Salamit ovat olleet tuon mallisia vähintäänkin satoja vuosia, elleivät pidempäänkin. Kurkut on jalostettu tuollaisiksi paljon myöhemmin.
   😂

   Lainaa

  62. Horjahtava satuhahmo 6.10.2021 1:15
   Tulos: +30 (38 ääntä)
   Väsynyt: Minusta on järkevämpää syödä lihaa jos haluaa lihaa, mitään moraalisia tai eettisiä ongelmia en näe. Ei sinulla eikä kirkolla, jne. ole yksinoikeutta moraaliin tai etiikkaan. Ainoa on terveys, siksi pyrin lisäämään kasvisruokia.
   Sinun moraalisi ja etiikkasi on siis oikeampaa kuin muiden???

   Lainaa

  63. Hempeä koira 6.10.2021 6:52
   Tulos: +9 (17 ääntä)
   Makkarahan on tuon muotoinen, koska se on alkujaan tehty suolee, ei sen takia, että siinä on yritetty jäljitellä kurkkua.

   Lainaa

  64. Kouluttamaton muurahainen 6.10.2021 7:27
   Tulos: +17 (29 ääntä)
   Väsynyt: Minusta on järkevämpää syödä lihaa jos haluaa lihaa, mitään moraalisia tai eettisiä ongelmia en näe. Ei sinulla eikä kirkolla, jne. ole yksinoikeutta moraaliin tai etiikkaan. Ainoa on terveys, siksi pyrin lisäämään kasvisruokia.
   Yksinoikeus moraaliin ja etikkaan on siis sinulla?
   Väsynyt: On aivan sata varmaa, että vegaaneja kiinnostaa enemmän mitä muut syö kuin sekaaneja. Ongelma on pakkausten sekoitettavuus kaupassa. Ehkä joku todella ostaa mieluummin "ihanan lihanmakuinen" kuten moni ostaa "sokeroimaton" (lue: makeutusaineita ja paljon). Mulla tulee vaan huiputettu olo, etenkin jälkimmäisistä.
   Minä taas olen melkoisen varma, että sekaaneja kiinnostaa enemmän, mitä muut syö. Tunnen paljon vegaaneja ja erilaisia kasvissyöjiä, mutta kyllä minun nähdäkseni sekaanit arvostelevat eniten toisten syömisiä. Kuten sinä esimerkiksi.

   Lainaa

  65. Tulos: -14 (28 ääntä)
   Kouluttamaton muurahainen: Yksinoikeus moraaliin ja etikkaan on siis sinulla? Minä taas olen melkoisen varma, että sekaaneja kiinnostaa enemmän, mitä muut syö. Tunnen paljon vegaaneja ja erilaisia kasvissyöjiä, mutta kyllä minun nähdäkseni sekaanit arvostelevat eniten toisten syömisiä. Kuten sinä esimerkiksi.
   Minulla on yksinoikeus minun näkemykseeni moraalista ja etiikasta. Sinulla sinun, minä en yritä väittää että minun moraalini on "parempaa" toisin kuin jotkut. Minä en ole arvostellut kenenkään syömistä, syökää mitä haluatte. Minä olen arvostellut pakkausten epäselviä ja harhaanjohtavia merkintöjä.

   Lainaa

  66. It's a deal 6.10.2021 10:40
   Tulos: +8 (20 ääntä)
   Väsynyt: Minulla on yksinoikeus minun näkemykseeni moraalista ja etiikasta. Sinulla sinun, minä en yritä väittää että minun moraalini on "parempaa" toisin kuin jotkut. Minä en ole arvostellut kenenkään syömistä, syökää mitä haluatte. Minä olen arvostellut pakkausten epäselviä ja harhaanjohtavia merkintöjä.
   Ja jos luet uudelleen, viittasin kaikkiin ihmisen mielihaluihin, en ainoastaan syömiseen. Kai sinun yksinoikeudella omistamasi moraali ja etiikka edes ajoittain jotain estävät tekemästä, vaikka mieli tekisi?

   Lainaa

  67. Viriili laama 6.10.2021 11:58
   Tulos: +16 (32 ääntä)
   Jännä juttu muuten, että liha sellaisenaan ei maistu juuri miltään. Lihakin pitää maustaa, pippurit, chilit, suolat, rakuunat, rosmariinit,... niistä tulee suuri osa mausta. Ja mausteet ovat hui! kasviksia. Ei liha sellaisenaan ole kovin erityisen makuista.

   Lainaa

  68. Tulos: +18 (28 ääntä)
   Kykenevä alligaattori: Pyörylä, pötkö ja levy nyt vain sattuvat olemaan suhteellisen käteviä muotoja ruoalle riippumatta valmistusmateriaalista.
   Ja paistopinta maistuu ja näyttää hyvältä. Ihminen on evoluutionsa aikana oppinut nauttimaan niin ruuan ulkonäöstä, rakenteesta kuin maustakin (useimmat, en nyt tarkoita nakit ja muusi-väkeä).
   Ihmetyttää, miksi lihansyöjiä häiritsee se, että kasvissyöjä haluaa syödä tiettyjä ruokalajeja ilman kuollutta eläintä.
   Eikö lihansyöjällä siis muuta kriteeriä omille sapuskoilleen ole kuin se, että niihin on joku tapettu ---> nakit ja muusi.
   Kun ei itse kokkaa, ei tajua eroa raaka-aineen ja lopputuotteen välillä. Tätäkö se on? 

   Lainaa

  69. Itseasiassa 6.10.2021 16:10
   Tulos: +3 (19 ääntä)
   Sitoutumaton haukka: Lihan makuisia vegekorvikkeita ei ole olemassa eikä niitä tule olemaan. Tiedoksi teille jotka puhuvat lihan makuisista kasvistuotteista.
   Ihan mielenkiinnolla, montaako olet maistanut? 
   Viriili laama: Jännä juttu muuten, että liha sellaisenaan ei maistu juuri miltään. Lihakin pitää maustaa, pippurit, chilit, suolat, rakuunat, rosmariinit,... niistä tulee suuri osa mausta. Ja mausteet ovat hui! kasviksia. Ei liha sellaisenaan ole kovin erityisen makuista.
   Tehotuotettu liha on mautonta, mutta luomu ja riista maistuvat jo joltain.

   Lainaa

  70. Jäähdyttämätön jänis 6.10.2021 18:39
   Tulos: +3 (15 ääntä)
   Tää on maailman yksinkertasin asia. Jotkit kasvissyöjät tykkää lihan mausta, mutta ei halua syödä eläimiä. Siksi kasvistuotteita voidaan tehdä lihanoloisiksi.

   Lainaa

  71. Tulos: -29 (33 ääntä)
   It's a deal: Ja jos luet uudelleen, viittasin kaikkiin ihmisen mielihaluihin, en ainoastaan syömiseen. Kai sinun yksinoikeudella omistamasi moraali ja etiikka edes ajoittain jotain estävät tekemästä, vaikka mieli tekisi?
   Minun kommenttien alapeukutukset kertoo täsmälleen, ettei minun näkemyksestä moraalista tai etiikasta ole teille yhtään mitään merkitystä - kun se ei ole 100% sama kuin teidän *kulttinne* näkemys. Kultti kun ette voi edes ymmärtää muuta. Miksei halullani tietää mitä syön ole merkitystä? Minä en halua juoda makeutuskorvikkeita useasta eri syystä, lähinnä koska tykkään makeuttamattomasta. Onko se väärin? Teidän mielestä näämmä on. Eli kultti. Te siis haluatte pakottaa minut teidän moraaliin, etiikkaan, ja kulttiin. Kuten katolinen (jne, ym) kirkko ja "kuoripojat". Ei, mun moraali ei ole parempaa kuin teidän, se on ERI! Minä kunnioitan ihmistä, te eläintä, minä en mene ikinä mihinkään kulttiin, vastustan niitä. Teidän kultti ei pelasta maapalloa, kuten ei minunkaan moraali/etiikka, mutta ainakin minä olen rehellinen, enkä syyllistä ketään. Paitsi tietenkin kulttien pappeja, olipa skientologeja, vegaaneja, tai marianordineja.

   Lainaa

  72. Tulos: -20 (22 ääntä)
   Eka eläin: Ja paistopinta maistuu ja näyttää hyvältä. Ihminen on evoluutionsa aikana oppinut nauttimaan niin ruuan ulkonäöstä, rakenteesta kuin maustakin (useimmat, en nyt tarkoita nakit ja muusi-väkeä). Ihmetyttää, miksi lihansyöjiä häiritsee se, että kasvissyöjä haluaa syödä tiettyjä ruokalajeja ilman [...]
   Ei ole (ulkonäöstä). Ihminen on oppinut nauttimaan paistetusta ruoasta (olipa lihaa tai ei) koska se syötynä antaa enemmän energiaa.

   Lainaa

  73. Tulos: -1 (21 ääntä)
   Viriili laama: Jännä juttu muuten, että liha sellaisenaan ei maistu juuri miltään. Lihakin pitää maustaa, pippurit, chilit, suolat, rakuunat, rosmariinit,... niistä tulee suuri osa mausta. Ja mausteet ovat hui! kasviksia. Ei liha sellaisenaan ole kovin erityisen makuista.
   Ei. Hyvää lihaa ei tarvitse juurikan maustaa. Suola ja mustapippuri, sen määrä on minimaalinen itse lihan määrään. Ja niistä ei todellakaan tule suurin osa mausta, vaan ne vain vahvistavat lihan makua. Ja sekaaneille ei ole mikään ongelma syödä juureksia ja salaatteja jne., ne maistuu ihanalta sen pihvin vieressä. Kuten rosmariinikin punaviinimarinadissa. Mutta ilmeisesti tofu on sitten herkullista sellaisenaan.

   Lainaa

  74. Tulos: -22 (30 ääntä)
   Itseasiassa: Tehotuotettu liha on mautonta, mutta luomu ja riista maistuvat jo joltain.
   No nyt mä ymmärrän vegaaneja. Viskaalin limousin maistuu lihalta. Eikä Atrian makkaralta (17% lihaa ja 57% "kaltaisia tuotteita"). Toki kultti saa uskomaan mitä tahansa, "koresh". Ja minut inhoamaan k.o. kulttia, ihan sydämeni pohjasta, syystä. Kerran tilasin jälkiruoan joka "vegaanisella marengilla" ja vaadin vaihtaa k.o. paskan kermavaahtoon. Olen aivan varma, että joka ikinen vegaani olisi pitänyt vaihtoehdostani enemmän (jos ei allergisia - ai mutta?).

   Lainaa

  75. Tulos: +19 (29 ääntä)
   Onkohan nää liha-asiamiehet huomanneet valittaa KAIKISTA harhaanjohtavista ruuan nimistä, vai valitaanko vain rusinat pullasta? Kyllä salmiakkipääkallot, koiranluu-leivokset, kalakukot, korvapuustit ja mummon muusi harhaanjohtavat kuluttajaa yhtä pahasti kuin soijanakkikin.

   Lainaa

  76. Tulos: -28 (32 ääntä)
   Ettekö te kultin jäsenet todellakaan tajua, että "kieltämällä" (alapeukuttamalla) mun halua TIETÄÄ mitä ostan tarkoittaa, että te ette halua että tiedän mitä ostan? Ettekö tajua, että ei se niin mene, ei mua kiinnosta miten haluatte estää tiedonkulun, kyllä minä sen TIEDON jostain kaivan? Kuten ei mua kiinnosta mitä ostatte tai syötte. Totuus on, että inhoatte mun nimimerkkiä niin paljon, ettei totuudella ole väliä, kuten ei ole liivatteella tai kananmunalla jälkiruoassa kolmen aterian ja parin viinin jälkeen. Tai sillä kuinka nollassa lähiruoan syömiseni vaikutukset on luontoon, millään mittarilla. Ei, teille on vain ja ainoastaan tärkeätä kuinka kulttinne guru on laskenut "tää on hyvää täällä (missä lie?) ja muut huonoa" (olinpa missä vain). Ja se määrää teidän "moraalin" ja "etiikan", edes tajuamatta kuinka erilainen luonto on (pohjois-)Suomessa. Ei siis luontoarvot, vaan jonkun "gurun" laskelmat. Siksi teistä rehevöittävät kalat (särki) ja niiden pyynti on "paha paha paha" Suomessa koska vastaava olisi unfoundlandiassa jossain järvessä jota ette ole koskaan ennen kuullut. Mutta se teidän news-letter kertoi kuinka uhanalainen särki siellä oli. Pakkohan sen Suomessakin on olla, kun siellä, vaikka täällä sitä on pakko kalastaa ja dumpata kaatopaikalle kun ei kelpaa. Tai koska Japanissa poronnahka on uhanalainen (ja kielletty tuonti ja vienti), niin ei Suomessakaan saa käyttää, tai edes ajatella! Ja alapeutkutatte taas pelkästään kun kulttinne ei anna mahdollisuutta ajatella järjellä. Tämäkin tullaan alapeukuttamaan, ilman että edes ajatuksella lukisitte. Joka tietenkin vain vahvistaa näkemystäni sairaasta kultista joka vastustaa faktoja ja ajaa "koreshia". Ja jota siksi vastustan. En ikinä päivänä ravintolassa syö vegaania, tulen aina vaihtamaan jonkin kananmunaan tai vastaavaa. Jos ei onnistu syön ennemmin uus-seelantilaista lihaa.

   Lainaa

  77. Tulos: -26 (28 ääntä)
   Niin kauan kun ette pysty kommentoimaan, mitä rehevöityneille järville pitäisi tehdä, te vegaanikultin jäsenet olette säälittäviä, ja vähän vaarallisia, ihan kuten skientoligit. 1. pitääkö järvien rehevöityä ja kuolla? 2. pitääkö särkikalat pyydystää pois? 3. mitä kaloilla, saako tehdä purkkikalaa, vai pitääkö metaani polttaa kultin alttarilla? Entäs hirvet? Kannanhoito ampumalla, vai hirvikolareilla? Ai mutta Kehä-III sisällä liikutaan sporalla ja skuutilla, böndellä hiihtäkää! Teille on niin kultin-(helevetin)-tärkeää vastustaa lihaa, että ette näe metsää puilta. Onneksi bensa on hyvää, julkisissa, kuten Kalifornian öljyonnettomuus kertoo. Mutta sehän oli OK siinä ei kärisny... noh en syönyt yhtään niista kuolleista eläimistä.

   Lainaa

  78. Liberaali stalkkeri 7.10.2021 0:25
   Tulos: -21 (29 ääntä)
   Puluparka: Liharuoat nyt vähän niin kuin ovat jo käyttäneet aika lailla kaikki muodot, mihin ruokaa voi leikata, pyöritellä, pursottaa, viipaloida, jauhaa jne. että aika mielikuvituksellisia saisivat vegeversioiden muotoilut olla jos uutta keksisivät.
   Mutta miksi ne on pakko myös nimetä makkaroiksi, nakeiksi, pihveiksi jne? En mä halua syödä mitään makkaraa muistuttavaa, vaikka se olisi valmistettu mistä.

   Lainaa

  79. Kärkäs seppä 7.10.2021 8:29
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Sitoutumaton haukka: Lihan makuisia vegekorvikkeita ei ole olemassa eikä niitä tule olemaan. Tiedoksi teille jotka puhuvat lihan makuisista kasvistuotteista.
   Näin mäkin oon tähän asti ajatellut, kun olen kaikkia vastaan tulleita kasvisversioita kokeillut. 
   Tilasin ravintolassa beyond burgerin, ja aloin kyllä epäillä, että olen vahingossa saanut tavallisen hampparin lihalla. Beyond meatista voi olla montaa mieltä, mutta lihalta se ainakin maistui.
   Kuulun siis niihin, jotka eettisistä syistä haluaisi vähentää lihan syömistä, mutta tykkää silti mausta. Ei kaiken korvikkeen tarvitse maistua lihalta, mutta välillä olisi kiva saada lihan makuakin ilman eläinten kärsimystä.
   Viriili laama: Jännä juttu muuten, että liha sellaisenaan ei maistu juuri miltään. Lihakin pitää maustaa, pippurit, chilit, suolat, rakuunat, rosmariinit,... niistä tulee suuri osa mausta. Ja mausteet ovat hui! kasviksia. Ei liha sellaisenaan ole kovin erityisen makuista.
   Maistuu se. Selkeä ero esim. eri lihakarjarotujen lihoilla. Kanan maku on vielä selkeämpi, sillä se ei välttämättä tarvitse mausteita lainkaan. Punainen liha monesti vaatii hieman maustetta.

   Lainaa

  80. riisinuudeli 7.10.2021 12:02
   Tulos: +20 (26 ääntä)
   Mistä tietää että Väsynyt syö lihaa? Älä huoli, hän kyllä tuo sen julki ihan kaikille.

   Lainaa

  81. Tiheähkö poro 7.10.2021 12:25
   Tulos: -9 (19 ääntä)
   Moni on täällä kirjoittanut, että lihankaltaiset kasvistuotteet vastaavat maultaan ja/tai suutuntumaltaan lihaa. Ehkä minun suussani on jotain vikaa, kun minun mielestäni ne maistuvat ja tuntuvat vaan yksinkertaisesti väärältä, eivätkä todellakaan muistuta lihaa millään tavalla.

   Lainaa

  82. Tulos: +11 (19 ääntä)
   Tiheähkö poro: Moni on täällä kirjoittanut, että lihankaltaiset kasvistuotteet vastaavat maultaan ja/tai suutuntumaltaan lihaa. Ehkä minun suussani on jotain vikaa, kun minun mielestäni ne maistuvat ja tuntuvat vaan yksinkertaisesti väärältä, eivätkä todellakaan muistuta lihaa millään tavalla.
   Ei kukaan ole mielestäni väittänyt, että *kaikki* lihankorvikkeet maistuisivat/tuntuisivat lihalta. Mutta monien mielestä *jotkut* niistä, kuten esim. nämä joidenkin hampurilaisketjujen käyttämät pihvit, pystyvät siihen.

   Lainaa

  83. Välkky riikinkukko 8.10.2021 12:06
   Tulos: +1 (7 ääntä)
   Mitäpä, jos jokainen vaan keskittyisi omaan syömiseen? Miksi toisten ruokavaliot niin paljon ärsyttää? Jos siellä Prisman hyllyllä on jotain, jota et halua syödä, niin ei ole pakko ostaa. Itse syön lihaa ja välillä kasvisruokaa, olen myös kokeillut erilaisia lihankorvikkeita ja olenpa käynyt vegaanisessa ravintolassakin syömässä. Syökää monipuolisesti ja terveellisesti ja siten kuin omatuntonne sallii, mutta älkää saarnatko muille. Kiitos!

   Lainaa

  84. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Välkky riikinkukko: Mitäpä, jos jokainen vaan keskittyisi omaan syömiseen? Miksi toisten ruokavaliot niin paljon ärsyttää? Jos siellä Prisman hyllyllä on jotain, jota et halua syödä, niin ei ole pakko ostaa. Itse syön lihaa ja välillä kasvisruokaa, olen myös kokeillut erilaisia lihankorvikkeita ja olenpa käynyt [...]
   Se ei kaikille kelpaa.

   Lainaa

  85. Tulos: -12 (16 ääntä)
   Tiheähkö poro: Moni on täällä kirjoittanut, että lihankaltaiset kasvistuotteet vastaavat maultaan ja/tai suutuntumaltaan lihaa. Ehkä minun suussani on jotain vikaa, kun minun mielestäni ne maistuvat ja tuntuvat vaan yksinkertaisesti väärältä, eivätkä todellakaan muistuta lihaa millään tavalla.
   Ei, tuo on ajatusrikos, ja ties mitä. Jos vegaani sanoo, että se maistuu samalta, ...

   Lainaa

  86. Tulos: -8 (12 ääntä)
   Välkky riikinkukko: Mitäpä, jos jokainen vaan keskittyisi omaan syömiseen? Miksi toisten ruokavaliot niin paljon ärsyttää? Jos siellä Prisman hyllyllä on jotain, jota et halua syödä, niin ei ole pakko ostaa. Itse syön lihaa ja välillä kasvisruokaa, olen myös kokeillut erilaisia lihankorvikkeita ja olenpa käynyt [...]
   Nykyään kun noita kasvis ja vegaanisia isommissa marketeissa on omissa hyllyissään, niin perfect. Mutta ... ihan aidosti pännii lukea pieni präntti mehusta onko siinä jotain makeutusainetta josta en tykkää.

   Lainaa

  87. Itseasiassa 9.10.2021 10:06
   Tulos: +2 (4 ääntä)
   Väsynyt: No nyt mä ymmärrän vegaaneja. Viskaalin limousin maistuu lihalta. Eikä Atrian makkaralta (17% lihaa ja 57% "kaltaisia tuotteita"). Toki kultti saa uskomaan mitä tahansa, "koresh". Ja minut inhoamaan k.o. kulttia, ihan sydämeni pohjasta, syystä. Kerran tilasin jälkiruoan joka "vegaanisella [...]
   Mikä kultti? Mä en ainakaan ole vegaani. Olen kyllä aikuisikäni, eli ~20 vuotta, syönyt kasvisruokia osana ruokavaliotani. Osittain omasta kiinnostuksesta, välillä tehnyt jollekin tutulle kasvissyöjälle tai jopa vegaanille tarjottavaa kotonani. Välillä olen testaillut myös riistaa kun olen sitä saanut, luomua syön paljon, joten haen mielelläni lähituotettua luomulihaa tuottajilta. Tunnen siis keskimääräistä enemmän eri ruoka-aineita ja ruokalajeja. Ei monipuolisessa syömisessä ole mitään pahaa, enemmän hirvittää lapsuuden sika-nauta ja makaroni tai peruna, se oli kyllä onneton ruokavalio.

   Lainaa

  88. Aistikas manaatti 9.10.2021 19:46
   Tulos: -8 (12 ääntä)
   Veganit ovat kyllä kovia määrittelemään mikä on oikeaa veganiutta. Eräskin julkkishenkilö on määritellyt itsensä riistavegaaniksi. Yhtä hyvin joku voi olla viikonloppuvegaani tai tuurivegaani.

   Lainaa

  89. Talokas hämähäkki 10.10.2021 23:57
   Tulos: +1 (3 ääntä)
   Suurimalla osalla ihmisistä on luontainen halu nauttia lihasta, mutta eivät tietoisesti halua kuluttaa oikeita lihatuotteita. Siksi lihan näköiset vegetuotteet. Oliko se nyt niin vaikeaa päätellä? T:sekasikiösyöjä

   Lainaa

  90. Astmaton lammas 11.10.2021 2:23
   Tulos: +3 (7 ääntä)
   Aistikas manaatti: Veganit ovat kyllä kovia määrittelemään mikä on oikeaa veganiutta. Eräskin julkkishenkilö on määritellyt itsensä riistavegaaniksi. Yhtä hyvin joku voi olla viikonloppuvegaani tai tuurivegaani.
   Senkus rupeat viikonloppuvegaaniksi jos koet tarvetta sille. Vegaaniuden määritteleminen on yleensä joka tapauksessa tarpeellista vain muita ihmisiä varten: kyllä sitä itse osaa päättää mitä suuhunsa haluaa lapata, mutta vain silloin kun syö muiden valmistamaa ruokaa, sillä on jotain väliä että ruuan valmistaja tietää valmistaa kyseiselle henkilölle vegaanista ruokaa. Jos sä haluat, että sulle tarjotaan viikonloppuisin ruokaa ilman eläinperäisiä ainesosia, ei sillä ole mitään väliä kenellekään muulle niin kauan, kun et mene viikonloppuisin kylään tai ravintolaan.

   Lainaa

  91. Käyrä vesimeloni 16.10.2021 10:21
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   traumcity: Mä olen saanut thaipaikoista usein makkaraa vaikka en sellaista olisi edes tilannut.
   Thaimaalaiset leipurit myyvät lettua mutta antavatkin makkaraa. Salakavala meininki Pattayalla.

   Lainaa

  92. Kohonnut makkara 17.10.2021 8:13
   Tulos: 0 (4 ääntä)
   Mammutti: Hyvä tuo viimeinen kuva. Olen sekaani (sekasyöjä), ja ihmetellyt kans, että miksi kasvistuotteiden halutaan näyttävän lihatuotteilta, enkä oo tullut ajatelleeksi tuota näkökulmaa.
   Toi on kyllä niin ontuva vertaus, ettei tosikaan. Eihän salamipötkön ole tarkoitus näyttää kurkulta. Sen muotoon on ihan muut syyt.
   Kyse on siitä, että tehdään vegaaninen versio lihatuotteesta ja tarkoituksella matkitaan sen ulkonäköä.

   Lainaa

  93. Tulos: -4 (10 ääntä)
   Minusta on aika outoa että maito ja juusto menevät vegaaneilla boikottiin. Maidon ja juuston teossa ei tapeta eläimiä, joten niissä ei pitäisi olla mitään moraalisesti arveluttavaa. Vai boikotoivatko he samalla tavalla äidinmaitoa vauvalle, kyseessä kun on kumminkin eläimestä saatava maito?

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: hampurilainen, hampurilaiset, kasvikset, kasvisruoka, liha, ruoka, vegaanit