Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Mielensäpahoittajat, osa 95

Miten ihmeessä tämä mainos on sallittu Suomessa?
Mielensäpahoittajat, osa 95

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 70 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. Syyntakeeton mustikka 23.9.2021 0:12
   Tulos: +604 (610 ääntä)
   Oispa kiva tietää missä foorumilla Ilona avautuu kaksimieliseksi tulkitsemastaan mainoksesta? Näetkö tuhmia - fb ryhmässä? Kun eihän hän nyt vaan voi olla tosissaan, vaikka siltä vaikuttaa.

   Lainaa

  2. Tulos: +436 (446 ääntä)
   Käsittämätön toi Ilonan julkaisu jollei ole satiiria. Oikein hakemalla haettu loukkaantumisen aihetta.

   Lainaa

  3. Helppo hanki 23.9.2021 0:14
   Tulos: +501 (509 ääntä)
   Saa kyllä aika sairas olla mieleltään että saa tuosta mainoksesta väännettyä noin pervoja juttuja

   Lainaa

  4. Hikoileva majava 23.9.2021 0:17
   Tulos: +460 (468 ääntä)
   Ilona mitä vittua? En edes ymmärrä, miten mainoksesta saa käsityksen, että oltaisiin jakamassa kultaisia dildoja ja vedetään käteen pöydän alla. Tämä tarttee jo erityisen likaisen mielikuvituksen ja Ilona taisi olla nyt ainoa, joka lapsista saa väännettyä jotain tuollaista

   Lainaa

  5. Tulos: +267 (271 ääntä)
   Syyntakeeton mustikka: Oispa kiva tietää missä foorumilla Ilona avautuu kaksimieliseksi tulkitsemastaan mainoksesta? Näetkö tuhmia - fb ryhmässä? Kun eihän hän nyt vaan voi olla tosissaan, vaikka siltä vaikuttaa.
   Omalla seinällään.

   Lainaa

  6. Tarkistamaton timantti 23.9.2021 0:31
   Tulos: +174 (178 ääntä)
   Janne on maineensa veroinen ja Ilona hankki maineen kerralla.

   Lainaa

  7. Kamala kirjohylje 23.9.2021 0:50
   Tulos: +304 (306 ääntä)
   Ilonalta jäi huomaamatta,että ns. prinssi on myös Illuminatin jäsen. Tiedämme tämän oikean käden eleestä. Mutta toisaalta, ehkä on liian itsestäänselvää mainita kuninkaallisten kuuluvan klubiin. Prinsessalla taas on jokin loitsusessio menossa. Järkyttävät bakkanaalit, ei voi muuta sanoa.

   Lainaa

  8. Mahtava puuma 23.9.2021 1:10
   Tulos: +251 (273 ääntä)
   Pirkko, myös lentoyhtiöt kannattaa laittaa boikottiin, kunnes lippuja saa ostaa suoraan koneesta!

   Lainaa

  9. Halpa keiju 23.9.2021 1:26
   Tulos: +90 (110 ääntä)
   Tämäkö se nyt on se syntisten pöytä, mistä Armi2 laulaa?

   Lainaa

  10. Himoton leopardi 23.9.2021 2:30
   Tulos: +159 (207 ääntä)
   Ymmärsinkö oikein, että jossain päin Suomea ei voi bussilippua ostaa suoraan kuljettajalta? Vähän outoa, että samaan aikaan yritetään suositella joukkoliikenteen käyttöä, mutta joukkoliikenteellä matkustamisesta tehdään yhä enemmän sellaiseksi, että se sujuu vain asiaan perehtyneille.

   Lainaa

  11. Tahdistamaton keiju 23.9.2021 3:32
   Tulos: +88 (94 ääntä)
   Että oikein käsi pöydän alla, hui kamala!

   Lainaa

  12. Puhuva orava 23.9.2021 5:05
   Tulos: +67 (103 ääntä)
   Pahinta näissä on kuitenkin tuo ”enään”.

   Lainaa

  13. Tulos: -6 (136 ääntä)
   Himoton leopardi: Ymmärsinkö oikein, että jossain päin Suomea ei voi bussilippua ostaa suoraan kuljettajalta? Vähän outoa, että samaan aikaan yritetään suositella joukkoliikenteen käyttöä, mutta joukkoliikenteellä matkustamisesta tehdään yhä enemmän sellaiseksi, että se sujuu vain asiaan perehtyneille.
   Siis, nykyää joukkoliikenteen käyttäminen on helpompaa kun koskaan. Menet käytännössä mihin Suomen kaupunkiin vaan ja lataan jonkinlaisen kännykkäsovelluken, se on käytännössä sama, logot vähän erilaiset, se näyttää millä bussilla/junall/jne.. sun pitää mennä, kunhan kerrot sille, että olen tässä ja haluan mennä tähän osoitteeseen. Se sovellus kertoo myös minkälaisen lipun tarvitset ja voit sen siitä ostaa.
   Ja ennakkoluuloista poiketen näitä sovelluksia osaa hyvin käyttää myös eläkeläiset, keski-ikäisille nämä tuottaa jostain syystä paljon vaikeuksia, liekö kyse asenteesta, kun on liian helppoa?
   Ennen luettiin paperisia aikatauluja sitten piti tietää mikä vuoro meni mihinkin ja mitä reittiä, silloin busseja käytti vain asiaan perehtyneet.

   Lainaa

  14. Tulos: +122 (134 ääntä)
   Ja Ilonan pitää mennä lääkäriin,koska tuo on tosi sairasta jos näkee jotain tuollaista kuvassa jossa on lapsia!

   Lainaa

  15. Tulos: +58 (58 ääntä)
   Oikea osoite Ilonalle taitaa olla horny jail.

   Lainaa

  16. Tulos: +45 (47 ääntä)
   Syyntakeeton mustikka: Oispa kiva tietää missä foorumilla Ilona avautuu kaksimieliseksi tulkitsemastaan mainoksesta? Näetkö tuhmia - fb ryhmässä? Kun eihän hän nyt vaan voi olla tosissaan, vaikka siltä vaikuttaa.
   Toisaalta selittäisi joidenkin ihmisten kommentteja, miten seksiä on kaikkialla.

   Lainaa

  17. jukkapalmu 23.9.2021 8:26
   Tulos: -28 (56 ääntä)
   Pirkko - kukaan ei kaipaa sinua mihinkään. Ei haittaa vaikket poistuisi kotoasi.

   Lainaa

  18. totuuden_torvi 23.9.2021 8:45
   Tulos: +104 (104 ääntä)
   Olen kyllä nähnyt kirjoitettavan "Everything is a dildo if you are brave enough", mutta kovasti epäilen, että ilmapallosta silti olisi siihen. Voin toki olla väärässäkin, mistäpä minä mitään tiiän. Niin eikä kiinnosta, Ilona, sinun asiat ja silti kommentoin.

   Lainaa

  19. Relevantti seepra 23.9.2021 9:57
   Tulos: +76 (84 ääntä)
   Himoton leopardi: Ymmärsinkö oikein, että jossain päin Suomea ei voi bussilippua ostaa suoraan kuljettajalta? Vähän outoa, että samaan aikaan yritetään suositella joukkoliikenteen käyttöä, mutta joukkoliikenteellä matkustamisesta tehdään yhä enemmän sellaiseksi, että se sujuu vain asiaan perehtyneille.
   Ymmärsit oikein. Korona taisi keskeyttää lippujen myynnin busseissa useammallakin paikkakunnalla, mutta HSL ei tosiaan ole siihen palaamassakaan. Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne vyöhykkeineen ei todellakaan ole ihan yksinkertainen varsinkaan turistille, joka yrittää tavata sitä jollakin itselleen vieraalla kielellä tuntematta Uuttamaata ennestään. Lähijunassa on bonuksena se, että täytyy hoksata mennä VR:n lippuautomaatille, jos oma pysäkki ei löydykään HSL:n valikoimasta - siis jos tajuaa, että se on C- ja D-vyöhykkeiden ulkopuolella. 
   Junalipun ostaminen asemalta konduktöörin sijaan ei pitäisi olla hirveä rasti, koska junaan ei kuitenkaan voi nousta mistään asemien väliltä - joudut sinne laiturille joka tapauksessa menemään. Se, että bussipysäkillä voi joutua aloittamaan matkan HSL-sovelluksen asentamisella on huomattavasti ärsyttävämpää.

   Lainaa

  20. Invariantti raadonsyöjä 23.9.2021 10:53
   Tulos: +35 (69 ääntä)
   Relevantti seepra: Ymmärsit oikein. Korona taisi keskeyttää lippujen myynnin busseissa useammallakin paikkakunnalla, mutta HSL ei tosiaan ole siihen palaamassakaan. Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne vyöhykkeineen ei todellakaan ole ihan yksinkertainen varsinkaan turistille, joka yrittää tavata sitä jollakin itselleen [...]
   Turistina HSL sovellus on just paras, se neuvoo mitä ostaa, reitin perille, missä pysäkit, kuinka monta pysäkkiä oot missäkin laitteessa. 
   Ei voi eksyä. 
   T. Turistina ollut

   Lainaa

  21. Maistettu siili 23.9.2021 10:53
   Tulos: +83 (113 ääntä)
   Sam: Siis, nykyää joukkoliikenteen käyttäminen on helpompaa kun koskaan. Menet käytännössä mihin Suomen kaupunkiin vaan ja lataan jonkinlaisen kännykkäsovelluken, se on käytännössä sama, logot vähän erilaiset, se näyttää millä bussilla/junall/jne.. sun pitää mennä, kunhan kerrot sille, että olen tässä ja [...]
   Mitä jos ei omista älypuhelinta?

   Lainaa

  22. Koherenssi pelikaani 23.9.2021 10:56
   Tulos: +51 (53 ääntä)
   Janne ja Jannen lista. Uuh, we have a badass here

   Lainaa

  23. Piukka keiju 23.9.2021 10:59
   Tulos: +100 (116 ääntä)
   Sam: Siis, nykyää joukkoliikenteen käyttäminen on helpompaa kun koskaan. Menet käytännössä mihin Suomen kaupunkiin vaan ja lataan jonkinlaisen kännykkäsovelluken, se on käytännössä sama, logot vähän erilaiset, se näyttää millä bussilla/junall/jne.. sun pitää mennä, kunhan kerrot sille, että olen tässä ja [...]
   Varmasti näin kun on asiaan ensin perehtynyt, mutta satunnaiselle bussimatkustajalle se tieto, ettei lippua voi suoraan kuskilta ostaa tulee todennäköisesti eteen vasta siinä kohti kun kuski sanoo että meneppäs takas kadulle siitä. Ja todennäköisesti se keski-ikäinen tai sellaista ikää lähestyvä ei ala googlailemaan siinä pysäkillä ohjeita ja asentamaan sovelluksia vaan kävelee kohti omaa autoaan tai vaihtoehtoisesti tilaa taksin paikalle.

   Lainaa

  24. Tulos: +68 (78 ääntä)
   Toisinaan kun kiirehtii sellaiseen kulkuvälineeseen, jonka vuoroja menee harvemmin, sitä toivoo vähän että lipun voisi ostaa vasta kun on kyydissä turvallisesti... Mutta kaiken kaikkiaan oon oikeestaan pitänyt siitä, että junaliput tulee nyt ostaa etukäteen. On vähemmän tuppautunut kyytiin noita konduktöörin väistelijöitä, ja on yksiselitteisempää laittaa pihalle ne, joilta lippu puuttuu tarkastajan tullessa. Tästä muutoksesta kuuluteltiin junissa hyvän aikaa ennen kuin se astui voimaan, ja kuulutetaan edelleen. Eli ihmisille jotka on tottuneet käyttämään junaa se tuskin tuli yllätyksenä, ja ehkä niiden jotka eivät ole aikoihin käyttäneet voisi olettaa perehtyvän lipunostoon sitten, kun aikovat taas matkustaa. Siihen huomioon voin kyllä yhtyä, että bussien kohdalla olisi kiva, että annettaisiin ostaa lippu kyytiin noustessa. Ensinnäkään niissä ei ole samaa ongelmaa vapaamatkustajien kanssa... Ja tosiaan systeemi suosii älypuhelimien omistajia. En itse pidä HSL-sovelluksen käyttämistä lainkaan vaikeana, mutta toisaalta otan huomioon, että olen tietokone sylissä syntynyt ysärilapsi... Mutta vielä lienee ihmisiä, joilla älypuhelimia ei ole ensinkään, ja sitten kun sellainen menee rikki, niin on hukassa monella tapaa. Kun tosiaan niitä lipunmyyntiautomaatteja ei ole joka bussipysäkillä... (Heh, tätä kirjoittaessa mulle tuli sähköpostiin VR:n asiakaskysely)

   Lainaa

  25. Moitittava metsämarja 23.9.2021 11:43
   Tulos: +8 (18 ääntä)
   Ilonalla on qanon pöydän alla.

   Lainaa

  26. Tulos: -1 (21 ääntä)
   Pirkko pysyy siis kotona? Luulen, että se on ihan hyvä.

   Lainaa

  27. Tulos: +51 (59 ääntä)
   Pedofilia on sairaus ja noilla lasten seksuaalisilla tulkinnoilla väkisinkin näkee Ilonan hieman sairaana.

   Lainaa

  28. Satoisa mehiläinen 23.9.2021 12:17
   Tulos: -42 (56 ääntä)
   Himoton leopardi: Ymmärsinkö oikein, että jossain päin Suomea ei voi bussilippua ostaa suoraan kuljettajalta? Vähän outoa, että samaan aikaan yritetään suositella joukkoliikenteen käyttöä, mutta joukkoliikenteellä matkustamisesta tehdään yhä enemmän sellaiseksi, että se sujuu vain asiaan perehtyneille.
   Sen lipun voi ostaa kännykällä. Aika monella on sellainen nykyään.

   Lainaa

  29. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 23.9.2021 12:31
   Tulos: +65 (89 ääntä)
   Satoisa mehiläinen: Sen lipun voi ostaa kännykällä. Aika monella on sellainen nykyään.
   Tosiaan, entä sitten, jos puhelinta ei ole? Kai ihmisellä pitäisi olla vapaus olla hankkimatta älypuhelinta, jos sellaista ei halua? Onko sitten vain estynyt käyttämästä julkista liikennettä kertalipulla?

   Lainaa

  30. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Pidetään ne kädet näkyvillä!

   Lainaa

  31. Tulos: +70 (80 ääntä)
   Lyön tonnista vetoa että Ilona on kans näitä, jotka kauhistelee sitä miten pervoja homot on kun pitävät käsistä kiinni julkisella paikalla. Joku lapsihan saattais nähdä sen! Että hui apua, jos lapsi kysyy käsistä niin miten Ilona sitten joutuisi selittämään kaiken anaaliseksistä.

   Lainaa

  32. Kauhia näätä 23.9.2021 13:33
   Tulos: -36 (50 ääntä)
   Voi Pirkko. On se kurjaa kun on toimiva julkinen ja sitten lippua ei saa edes ostettua junasta tai bussista. Kun olisiki julkiset. Puhelimeen ei tietenkään voi ladata appia jolla voisi ostaa lipun. Ei tietenkään.

   Lainaa

  33. Vaatelias aasi 23.9.2021 14:05
   Tulos: +13 (41 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Tosiaan, entä sitten, jos puhelinta ei ole? Kai ihmisellä pitäisi olla vapaus olla hankkimatta älypuhelinta, jos sellaista ei halua? Onko sitten vain estynyt käyttämästä julkista liikennettä kertalipulla?
   No siis voihan bussista tavallaan ostaa lipun myös Helsingin alueella.Äitini asuu Helsingissä (HSL:n alueella siis) eikä omista älypuhelinta. Sovelluksen sijasta käyttää matkakorttia, eli perinteistä muoviläpyskää, jolle on ladattu sekä rahaa joskus myös esim. 2 viikkoa vapaata matkustusaikaa, jos tietää liikkuvansa enemmän. Bussista ei voi ostaa lippua RAHALLA, mutta tämmöisellä muovisella matkakortilla voi ostaa lipun sisään astuessa matkakorttipäätteeltä, tai mikä sen nimi sitten onkaan. 
   Minulla on äidin luona oma samanlainen, jonne on ladattu rahaa, ja käytän sitä kun käyn äidillä ja mennään metrolla jonnekin. 

   Lainaa

  34. Harmaa kivi 23.9.2021 14:17
   Tulos: +29 (47 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Tosiaan, entä sitten, jos puhelinta ei ole? Kai ihmisellä pitäisi olla vapaus olla hankkimatta älypuhelinta, jos sellaista ei halua? Onko sitten vain estynyt käyttämästä julkista liikennettä kertalipulla?
     Itse en halua älypuhelinta, koska roikun muutenkin tarpeeksi netissä. Junassa ja bussissa saa sentään kirjan aloitettua, ja se tulee, jos hyvin käy, sitten luetuksi kotona loppuun. Itseni kannustaminen lukemaan on sen verran tärkeää, että hyväksyn, että hinta on se, että täytyy muistaa ladata matkakorttiin saldoa tai aikaa. Mutta olisihan se vähän ihmisystävällisempää jos lippuja saisi myös harvemmin menevistä kulkuneuvoista -ei haittaa jos myöhästyn metrosta, seuraava tulee kahden minuutin kuluttua, mutta onhan se ärsyttävää nähdä junansa lähtevän kun sählää saldon kanssa, ja tietää, ettei seuraava tule pian. Vielä pahempi, jos saldo päättää loppua kun pitäisi nousta bussiin jossain hevonkuusessa missä ei automaattia ole. Ei ole toistaiseksi tapahtunut, kun yritän olla huolellinen, mutta onhan se vähän kauheaa jos on edes mahdollisuus jäädä jonnekin jumiin, koska mitään keinoa maksaa lipusta ei ole. Ja korona-aika pahentaa asiaa, jos olisi kuukausilippu niin ongelmaa ei olisi, mutta kenellä on, kun on etätöissä eikä minnekään pääse!

   Lainaa

  35. Katsottava seppä 23.9.2021 17:26
   Tulos: +25 (27 ääntä)
   Invariantti raadonsyöjä: Turistina HSL sovellus on just paras, se neuvoo mitä ostaa, reitin perille, missä pysäkit, kuinka monta pysäkkiä oot missäkin laitteessa.  Ei voi eksyä.  T. Turistina ollut
   Moni kotimaanmatkailija ja miksei kauempaakin tuleva huolellisesti matkansa suunnitteleva turisti tietää jo etukäteen asentaa sovelluksen. Aika montaa hämmentynyttä ulkomaalaista ja ulkopaikkakuntalaista olen kuitenkin Steissillä ja Pasilassa neuvonut, eivätkä he kaikki varmaan juuri minun puheilleni eksy. Erityisesti kahdet eri lippuautomaatit ja HSL:n matkustusalueen rajat ovat vakioaiheita ihmettelyyn.

   Lainaa

  36. Tulos: -13 (31 ääntä)
   Onhan se nyt surullista, kun Pirkko ei voi enää mennä pummilla junassa. Ennen varmaan meni läpi konnarille ”ootin vaan, että tuutte paikalle, jotta voin ostaa lipun”.

   Lainaa

  37. Sitkas karjalanpiirakka 23.9.2021 20:59
   Tulos: +37 (57 ääntä)
   Vaatelias aasi: No siis voihan bussista tavallaan ostaa lipun myös Helsingin alueella.Äitini asuu Helsingissä (HSL:n alueella siis) eikä omista älypuhelinta. Sovelluksen sijasta käyttää matkakorttia, eli perinteistä muoviläpyskää, jolle on ladattu sekä rahaa joskus myös esim. 2 viikkoa vapaata matkustusaikaa, jos [...]
   Siis lipun saa "ostettua" bussista, kunhan sen on ensin käynyt maksamassa johonkin muualle. Sehän ratkaiseekin kaiken, ihan oikeesti. Eli ei, lippua ei voi ostaa bussista. Näin täällä Suomessa kannustetaan julkisten käyttöön.

   Lainaa

  38. Masentunut kukka (Pluri) 23.9.2021 21:18
   Tulos: +15 (19 ääntä)
   Mahtava puuma: Pirkko, myös lentoyhtiöt kannattaa laittaa boikottiin, kunnes lippuja saa ostaa suoraan koneesta!
   Pirkko: Jaa Marokkoon? Luulin että tämä kone menee Keravalle.

   Lainaa

  39. Tulos: -38 (40 ääntä)
   Himoton leopardi: Ymmärsinkö oikein, että jossain päin Suomea ei voi bussilippua ostaa suoraan kuljettajalta? Vähän outoa, että samaan aikaan yritetään suositella joukkoliikenteen käyttöä, mutta joukkoliikenteellä matkustamisesta tehdään yhä enemmän sellaiseksi, että se sujuu vain asiaan perehtyneille.
   Sinä voisit perehtyä oikeinkirjoitukseen ja sanojen taivuttamiseen.

   Lainaa

  40. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 23.9.2021 23:18
   Tulos: +39 (45 ääntä)
   Vaatelias aasi: No siis voihan bussista tavallaan ostaa lipun myös Helsingin alueella.Äitini asuu Helsingissä (HSL:n alueella siis) eikä omista älypuhelinta. Sovelluksen sijasta käyttää matkakorttia, eli perinteistä muoviläpyskää, jolle on ladattu sekä rahaa joskus myös esim. 2 viikkoa vapaata matkustusaikaa, jos [...]
   Harmaa kivi:   Itse en halua älypuhelinta, koska roikun muutenkin tarpeeksi netissä. Junassa ja bussissa saa sentään kirjan aloitettua, ja se tulee, jos hyvin käy, sitten luetuksi kotona loppuun. Itseni kannustaminen lukemaan on sen verran tärkeää, että hyväksyn, että hinta on se, että täytyy muistaa ladata [...]
   Siis ulkopaikkakuntalainen, älypuhelinta omistamaton turisti ei tosiaankaan enää voi matkustaa HSL:llä _kertalipulla_ kuin niissä tapauksissa, että sattuu kulkemaan pelkästään toimivan lippuautomaatin vieressä olevien pysäkkien kautta? Pientä lisäjännitystä matkasuunnitteluun...

   Lainaa

  41. Harmaa kivi 24.9.2021 0:11
   Tulos: +23 (27 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Siis ulkopaikkakuntalainen, älypuhelinta omistamaton turisti ei tosiaankaan enää voi matkustaa HSL:llä _kertalipulla_ kuin niissä tapauksissa, että sattuu kulkemaan pelkästään toimivan lippuautomaatin vieressä olevien pysäkkien kautta? Pientä lisäjännitystä matkasuunnitteluun...
     Ei. On oltava älypuhelin tai ladattu matkakorttiläpyskä; muuten voi jäädä sievästi pysäkille. Jos sattuu sähläämään itsensä jonnekin, missä automaatteja ei ole, niin sitten on kai virkistävä kävelymatka edessä. (Muistakaa aina pitää ylimääräiset viisi euroa matkakortilla, kanssaluddiittini, siitä on kiitollinen jos sitä tarvitsee).

   Lainaa

  42. Tulos: +41 (45 ääntä)
   Lisäihmettelynä tuohon HSL:n systeemiin, niin vaikka se älypuhelin löytyisikin, niin mitäs sitten, jos akku loppuu keskellä yötä jossain väljemmin asutulla alueella?

   Lainaa

  43. Sisin maahinen 24.9.2021 1:15
   Tulos: +30 (32 ääntä)
   Akun loppuminen yön pimeinä tunteina on kyllä oikeasti ongelma. Monesti känniläisiä kuskaavilla bussikuskeilla on asiaan nollatoleranssi, varmaankin sitä käytetään tekosyynäkin. Tarkastajat sentään näkevät, että lippu on ostettu, mutta kuskit heittävät säälimättä ulos, eivätkä edes odota, josko puhelin vielä käynnistyisi niin, että lipun ehtii näyttää. Toki aikataulutta heillä on, mutta pysäkille jäädessä tämä harmittaa, niin oma moka kuin onkin.

   Lainaa

  44. Eväätön greippi 24.9.2021 1:24
   Tulos: +13 (15 ääntä)
   Tajuavatkohan nämä ensimmäisen mokan kommentoijat edes sitä, että niitä HSL:n lähijunia liikennöi VR? Ei, ne eivät ole mitään HSL:n junia, vaan VR:n junia nekin.

   Lainaa

  45. Tulos: +31 (33 ääntä)
   Ja tässä ehdin jo luulla, että Oulu on viimein siirtynyt tälle vuosituhannelle kun busseissa voi maksaa lähimaksulla... Sehän taitaakin olla jo ihan luksusta muihin kaupunkeihin verrattuna :D

   Lainaa

  46. Muodoton kala 24.9.2021 6:39
   Tulos: -7 (15 ääntä)
   Miksi kukaan ei ole ostanut Ilonalle kultaista dildoa? Ei tarvis ajatella niin kaksimielisesti kun itseä vähän tyydyttäis joskus

   Lainaa

  47. Tulos: +22 (24 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Siis ulkopaikkakuntalainen, älypuhelinta omistamaton turisti ei tosiaankaan enää voi matkustaa HSL:llä _kertalipulla_ kuin niissä tapauksissa, että sattuu kulkemaan pelkästään toimivan lippuautomaatin vieressä olevien pysäkkien kautta? Pientä lisäjännitystä matkasuunnitteluun...
   Näin on valitettavasti. Itselläni on älypuhelin ja matkakortti, mutta minusta tämä on yksi niistä "uudistuksista", joista on matkustajille lähinnä haittaa, vaikka sitä miten perusteltaisiin (no pandemia oli toki järkevä perustelu).

   Lainaa

  48. Rannaton vuohi 24.9.2021 11:36
   Tulos: +31 (33 ääntä)
   Riihitonttu haukkumasanana lähtee käyttöön välittömästi!

   Lainaa

  49. Naulitseva pupu 24.9.2021 12:54
   Tulos: 0 (8 ääntä)
   Sivistystä tosiaan saa hesaria lukemalla :D

   Lainaa

  50. Harmittava hamsteri 24.9.2021 19:29
   Tulos: +14 (16 ääntä)
   Relevantti seepra: Ymmärsit oikein. Korona taisi keskeyttää lippujen myynnin busseissa useammallakin paikkakunnalla, mutta HSL ei tosiaan ole siihen palaamassakaan. Pääkaupunkiseudun joukkoliikenne vyöhykkeineen ei todellakaan ole ihan yksinkertainen varsinkaan turistille, joka yrittää tavata sitä jollakin itselleen [...]
   Junat kulkevat myös täällä periferiassa ja joiltain asemilta, mistä voi nousta junaan, ei enää voi ostaa lippua.

   Lainaa

  51. Koherentti jääkarhu 25.9.2021 5:14
   Tulos: +9 (11 ääntä)
   Vaatelias aasi: No siis voihan bussista tavallaan ostaa lipun myös Helsingin alueella.Äitini asuu Helsingissä (HSL:n alueella siis) eikä omista älypuhelinta. Sovelluksen sijasta käyttää matkakorttia, eli perinteistä muoviläpyskää, jolle on ladattu sekä rahaa joskus myös esim. 2 viikkoa vapaata matkustusaikaa, jos [...]
   No ei siis voi enää tammi vai oliko se nyt helmikuun jälkeen enää maksaa niillä matkakorteilla. Poistuu ne muoviläpyskät kokonaan käytöstä. Että sitten joko sillä äpillä tai ostamalla yksittäisen matkalipun automaatista. En nyt muista myikö niitä ärrätkään enää tämän jälkeen tai kuljettajat.

   Lainaa

  52. Ihailtava laama 25.9.2021 5:20
   Tulos: +11 (13 ääntä)
   Minä matkustan junalla harvoin ja haluaisin junalipun hsl -alueen pikkuasemalta. Ei muuten onnistu, niistä saa automaatista vain hsl lippuja. Ei ole vr:n automaattia. Pitäisi ostaa kaiketi lähijunalippu ja toinen lippu sitten vaihtaessa Tikkurilasta tai Pasilasta. Ylimääräiset 4€ menee vai paljonko se hsl lippu maksaakaan. Todella rasittavaa, varsinkin kun ennen tuossa meidän lähiasemalla oli vr:n automaatti, joka poistettiin noin kuukausi ennen kuin lipunmyynti jumissa loppui.

   Lainaa

  53. Tulos: +6 (12 ääntä)
   Invariantti raadonsyöjä: Turistina HSL sovellus on just paras, se neuvoo mitä ostaa, reitin perille, missä pysäkit, kuinka monta pysäkkiä oot missäkin laitteessa.  Ei voi eksyä.  T. Turistina ollut
   Itse olen ollut turistina mm. Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Mikkelissä, Hämeenlinnassa, kaikissa on vastaavanlainen sovellus, kun HSL sovellus, ja ei voi eksyä tai ostaa vääranlaista lippua.

   Lainaa

  54. Itseasiassa 25.9.2021 9:30
   Tulos: +5 (9 ääntä)
   Milleköhän listalle tuo Matti joutui? Jos ei ole FB:n esto, niin kai Jannella on näyttää pätevä GDPR tallentamistaan tiedoista.

   Lainaa

  55. Tulos: +11 (13 ääntä)
   Ilonalla on kyllä harvinaisen törkyinen mieli.

   Lainaa

  56. Kiistaton karpalo 26.9.2021 4:18
   Tulos: -1 (9 ääntä)
   Pingviini (ent. Soinniton ananas): Tosiaan, entä sitten, jos puhelinta ei ole? Kai ihmisellä pitäisi olla vapaus olla hankkimatta älypuhelinta, jos sellaista ei halua? Onko sitten vain estynyt käyttämästä julkista liikennettä kertalipulla?
   Nykyään on estynyt opiskelemaan, jos ei osta tietokonetta ja estynyt asumaan joillain paikkakunnilla tai ottamasta työtä vastaan jos et osta autoa. 
   Julkiseen liikenteeseen voi kuitenkin esimerkki HSL.llä ostaa myös bussikortin, jolloin ei tarvitse sitä puhelinta. Ja korttiin voi ladata arvoa, jolloin saa ostettua sen kertalipun bussista -ei kuskilta- mutta koneesta. 

   Lainaa

  57. Hiomaton konna 26.9.2021 15:24
   Tulos: +4 (6 ääntä)
   Itseasiassa: Milleköhän listalle tuo Matti joutui? Jos ei ole FB:n esto, niin kai Jannella on näyttää pätevä GDPR tallentamistaan tiedoista.
   Miten "näytetään pätevä GDPR", eli tietosuoja-asetus?

   Lainaa

  58. Kärkäs seppä 26.9.2021 16:32
   Tulos: +17 (21 ääntä)
   Kyllä musta tuntuu ainakin melko rasittavalta ladata sovellus, siihen maksukortin tiedot ja selvittää eri vyöhykkeitä, jos olen vieraalla paikkakunnalla ja tarve kulkea vain yksi matka julkisella. Ennen oli helppoa sanoa kuskille, mihin on menossa ja kaivaa kolikot taskusta tai käyttää lähimaksua.

   Lainaa

  59. Sitkas karjalanpiirakka 26.9.2021 17:50
   Tulos: +10 (12 ääntä)
   Sam: Itse olen ollut turistina mm. Turussa, Tampereella, Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Mikkelissä, Hämeenlinnassa, kaikissa on vastaavanlainen sovellus, kun HSL sovellus, ja ei voi eksyä tai ostaa vääranlaista lippua.
   Niin. Erona se, että siellä kelpaa bussiin silti ihan rahakin.

   Lainaa

  60. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 27.9.2021 14:32
   Tulos: +6 (10 ääntä)
   Kiistaton karpalo: Nykyään on estynyt opiskelemaan, jos ei osta tietokonetta ja estynyt asumaan joillain paikkakunnilla tai ottamasta työtä vastaan jos et osta autoa.  Julkiseen liikenteeseen voi kuitenkin esimerkki HSL.llä ostaa myös bussikortin, jolloin ei tarvitse sitä puhelinta. Ja korttiin voi ladata arvoa, [...]
   Niin, mummut ja vaarithan eivät vieraile toisilla paikkakunnilla.

   Lainaa

  61. Tulos: +14 (22 ääntä)
   Sam: Siis, nykyää joukkoliikenteen käyttäminen on helpompaa kun koskaan. Menet käytännössä mihin Suomen kaupunkiin vaan ja lataan jonkinlaisen kännykkäsovelluken, se on käytännössä sama, logot vähän erilaiset, se näyttää millä bussilla/junall/jne.. sun pitää mennä, kunhan kerrot sille, että olen tässä ja [...]
   toihan nyt on aivan täyttä kakkapuhetta. Helpompaa nimenomaan oli kun joka kaupungissa ei tarvinnut ladata omaa sovellusta vaan löi kuskille setelin käteen ja sanoi minne haluaa mennä. vaikeampaa se nykyisin on t: 30v

   Lainaa

  62. Tulos: +5 (9 ääntä)
   bleb: Lyön tonnista vetoa että Ilona on kans näitä, jotka kauhistelee sitä miten pervoja homot on kun pitävät käsistä kiinni julkisella paikalla. Joku lapsihan saattais nähdä sen! Että hui apua, jos lapsi kysyy käsistä niin miten Ilona sitten joutuisi selittämään kaiken anaaliseksistä.
   Itse joskus sokeaa ystävääni kädestä pitänyt kulkiessamme vieraassa paikassa. Ja tästä varmaan olisi heti saanut ilona ilon kertoa kaikille kuinka perverssiä on homoseksuaalisuus ja kailottaa kaikille kuuloetäisyydellä oleville kuinka likaista onkaan ja miten hänen mukaansa se tehdään. Ja sit kuitenkin minä ja frendi oltais ne likaiset. Nää on niin näitä välillä ketkä pohtii mitä voisikaan tapahtua vällyjen välissä ja taas muut on niitä tuhmia.

   Lainaa

  63. Tulos: -2 (6 ääntä)
   Sitkas karjalanpiirakka: Siis lipun saa "ostettua" bussista, kunhan sen on ensin käynyt maksamassa johonkin muualle. Sehän ratkaiseekin kaiken, ihan oikeesti. Eli ei, lippua ei voi ostaa bussista. Näin täällä Suomessa kannustetaan julkisten käyttöön.
   Rotterdamissa oli aikoinaan lippuautomaatti porttien takana jonne päästäkseen piti olla lippu. Se oli mun mielestä ihan hyvä systeemi. Kannustaa ihmisiä ostaa kausilipun tms mutta kertalippuja on kuitenkin helposti saatavilla. Ehkä samaan voisi täälläkin pyrkiä. Paikalliset onneksi silloin auttoivat ja eihän se yhtään kuumottanut antaa rahaa tuntemattomalle kuka lupaa ostaa sen lipun ja sitten antaa sen "aidan läpi". Kyllä insinööri tietää:)

   Lainaa

  64. Aseeton sorsa 28.9.2021 9:14
   Tulos: -11 (19 ääntä)
   Maistettu siili: Mitä jos ei omista älypuhelinta?
   Sitten kannattaa pysyä kotona. Miten hoidat yhtään mitään asiaa, ellei sulla ole pankkipalvelut, navigaattorit ja hakukone mukana. Juoksentelet eksyneenä edestakaisin huutaen?

   Lainaa

  65. Aseeton sorsa 28.9.2021 9:16
   Tulos: -5 (17 ääntä)
   matkustaja: toihan nyt on aivan täyttä kakkapuhetta. Helpompaa nimenomaan oli kun joka kaupungissa ei tarvinnut ladata omaa sovellusta vaan löi kuskille setelin käteen ja sanoi minne haluaa mennä. vaikeampaa se nykyisin on t: 30v
   Stadissa ei ole ainakaan 40 vuoteen kerrottu kuskille, mihin ollaan menossa. 
   Jos kaikki 500000 päivittäistä kulkijaa jaarittelisivat määränpäänsä, kukaan ei koko päivänä ehtisi minnekään.

   Lainaa

  66. Epävarma maksamakkara 4.10.2021 9:17
   Tulos: -4 (12 ääntä)
   Harmaa kivi:   Itse en halua älypuhelinta, koska roikun muutenkin tarpeeksi netissä. Junassa ja bussissa saa sentään kirjan aloitettua, ja se tulee, jos hyvin käy, sitten luetuksi kotona loppuun. Itseni kannustaminen lukemaan on sen verran tärkeää, että hyväksyn, että hinta on se, että täytyy muistaa ladata [...]
   Nää on ihania ihmisiä nää, jotka ei käytä älypuhelinta/internettiä tms. eli tahallaan jättäytyvät pois ja sitten nillittävät, kun ei saa palvelua samalla lailla kuin 50 vuotta sitten.

   Lainaa

  67. Pehmusteeton viikuna 11.10.2021 1:23
   Tulos: -1 (1 ääni)
   Syyntakeeton mustikka: Oispa kiva tietää missä foorumilla Ilona avautuu kaksimieliseksi tulkitsemastaan mainoksesta? Näetkö tuhmia - fb ryhmässä? Kun eihän hän nyt vaan voi olla tosissaan, vaikka siltä vaikuttaa.
   Ryhmä oli Kysy mitä vain - muut vastaavat (K18)
   Ehdin saada aloituksesta vain kuvakaappauksen, oli poistunut aloitus. 

   Lainaa

  68. Heleä mango 12.10.2021 9:53
   Tulos: +3 (5 ääntä)
   Turussa Fölin busseissa onneksi voi matkakortin tai sovelluksen lisäksi maksaa sirukortin lähimaksulla. Käteinenkin nykyään taas/vielä käy. Sovellusten tuputtaminen oli helkkarin ärsyttävää, kun sovellukset sai vaan Applelle tai Androidille ja itsellä oli vielä vanha Microsoft. Toisilla taas puhelimen muistiin ei välttämättä mahdu taas uutta sovellusta. Lisäksi ulkomaisille turisteille mobiilidata on helposti niin kallista, että sovellusten lataaminen ei kauheesti kannusta.

   Lainaa

  69. Tulos: +1 (3 ääntä)
   Hikoileva majava: Ilona mitä vittua? En edes ymmärrä, miten mainoksesta saa käsityksen, että oltaisiin jakamassa kultaisia dildoja ja vedetään käteen pöydän alla. Tämä tarttee jo erityisen likaisen mielikuvituksen ja Ilona taisi olla nyt ainoa, joka lapsista saa väännettyä jotain tuollaista
   Täytyy olla samat tyypit asialla, jotka aikoinaan tulkitse Robinin Frontside Ollien kaksimieliseksi... 😏

   Lainaa

  70. It's a deal 6.4.2023 13:08
   Tulos: 0 (2 ääntä)
   Aseeton sorsa: Stadissa ei ole ainakaan 40 vuoteen kerrottu kuskille, mihin ollaan menossa.  Jos kaikki 500000 päivittäistä kulkijaa jaarittelisivat määränpäänsä, kukaan ei koko päivänä ehtisi minnekään.
   Toimii kätevästi vain silloin, kun kaikki matkat ovat samanhintaisia. Joissain kaupungeissa matkan hinta riippuu etäisyydestä määränpäähän, ei siinä keskustelua ole tarkoitus rakentaa.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: bussi, helsingin sanomat, ilmapallo, invalidi, joukkoliikenne, junat, lasten uutiset, liput, mainos, mustikat, riihitonttu, varhaissivistys, vr