Facebook-mokat ja muut sosiaalisen median helmet.

Löytötavaratoimisto Facebook, osa 42

Katuojasta löytyy varastettu mönkijä.
Suurenna näkymä
Löytötavaratoimisto Facebook, osa 42

Arkiston aarre

 • Nimi Juuri nyt
  Tulos: 0 (0 ääntä)

  Kommentti

 • 35 kommenttia

   Ei kommentteja
  1. La Llorona 9.9.2021 1:24
   Tulos: +560 (578 ääntä)
   Toivon että Ilkka nakkasi avaimet takaisin ojaan.

   Lainaa

  2. Pingviini (ent. Soinniton ananas) 9.9.2021 2:35
   Tulos: +237 (243 ääntä)
   Virvenä en jäisi odottelemaan aborttia takaisin, vaan hommaisin uuden. Henkilökortin kanssa ei ole ajallisesti ihan niin justiinsa.

   Lainaa

  3. Luettava riesa 9.9.2021 4:40
   Tulos: +242 (264 ääntä)
   Siinä saa nähdä jo vähän vaivaa että saa 300 lompakkoa hukattua bussiin

   Lainaa

  4. karvaturpa 9.9.2021 8:17
   Tulos: +296 (304 ääntä)
   Olipas Heidiltä fiksua ruveta haukkumaan avaimiensa löytäjää varkaaksi. Perästä kuuluu prööt.

   Lainaa

  5. Tulos: -92 (146 ääntä)
   Pitävätkö ihmiset nykyään korttejaan puhelimen kotelossa lompakon sijasta?

   Lainaa

  6. Tulos: +115 (121 ääntä)
   Hyvä että on oikeassa paikassa. 😂 Päivän naurut Joukon kommentille.

   Lainaa

  7. Tulos: +277 (281 ääntä)
   Jäin vain pohtimaan jotta missä kunnossa pihan täytyy olla jos joku sen vilpittömästi mieltää katuojaksi.

   Lainaa

  8. Kipakka karhu 9.9.2021 10:10
   Tulos: +121 (141 ääntä)
   Säädin: Jäin vain pohtimaan jotta missä kunnossa pihan täytyy olla jos joku sen vilpittömästi mieltää katuojaksi.
   Mulle taas tuli mieleen että Jouko on vaan hemmetin sekaisin :D

   Lainaa

  9. Kirjautuminen epäonnistui 9.9.2021 10:16
   Tulos: +274 (280 ääntä)
   Onhan todella uskottava skenaario, että joku varastaa laukun autosta, kahmii kaiken arvokkaan ja menee sitten laittamaan erikseen avaimista ilmoituksen, että nää saat takaisin.

   Lainaa

  10. Epäaito haltija 9.9.2021 10:48
   Tulos: +53 (79 ääntä)
   Säädin: Jäin vain pohtimaan jotta missä kunnossa pihan täytyy olla jos joku sen vilpittömästi mieltää katuojaksi.
   Ehkä Jouko nosti mönkinjän ojasta tasaiselle maalle, ennen kuin otti kuvan? Näin minä sen ajattelin, mutta saatan toki olla väärässä.

   Lainaa

  11. Tulos: +64 (110 ääntä)
   Vuohi: Pitävätkö ihmiset nykyään korttejaan puhelimen kotelossa lompakon sijasta?
   No, siinähän on heti yksi asia vähemmän huolehdittavaksi joten miksi ei. Lisäksi puhelimen voi useissa tapauksissa paikantaa toisin kuin lompakon. Lisäksi puhelimen kautta saa ainakin rehellisen löytäjän ehkä helpoiten kiinni noudon sopimiseksi. Lisäksi puhelin on niin liimautunut ihmiseen kiinni että sen katoaminen tulee mahdollisesti nopeammin huomatuksi kuin lompakon, jota tarvitsee vähän harvemmissa tilanteissa kaivella. 
   Mutta sulla ehkä on ihmetyksestäsi päätellen puolestaan niitä vasta-argumentteja?

   Lainaa

  12. Vakavarainen kenguru 9.9.2021 11:06
   Tulos: +40 (80 ääntä)
   Banaani: No, siinähän on heti yksi asia vähemmän huolehdittavaksi joten miksi ei. Lisäksi puhelimen voi useissa tapauksissa paikantaa toisin kuin lompakon. Lisäksi puhelimen kautta saa ainakin rehellisen löytäjän ehkä helpoiten kiinni noudon sopimiseksi. Lisäksi puhelin on niin liimautunut ihmiseen kiinni [...]
   Minulla on vasta-argumentti. Kun hukkaat lompakkosi niin mitä kuuluu tehdä ihan ensimmäisenä? Soittaa sulkupalveluun ja kuolettaa kortit. Siihen tarvitaan puhelinta ja silloin on vähän kurjempi juttu, jos puhelimesi on lompakkosi eli yhtä kateissa kuin kuolettamista kaipaavat korttisi.
   Jokainen saa toki tehdä kuten haluaa ja valita miten suuri riski tämä juuri omalla kohdalla on. Itse koen lompakkokoteloiden läpät todella ärsyttäviksi ja suosin siksikin puhelinta ja lompakkoa erillisinä esineinä. 

   Lainaa

  13. Peruuttamaton riikinkukko 9.9.2021 11:08
   Tulos: +30 (36 ääntä)
   Säädin: Jäin vain pohtimaan jotta missä kunnossa pihan täytyy olla jos joku sen vilpittömästi mieltää katuojaksi.
   Voi olla hyvässäkin kunnossa. Meillä oli ennen hiekkatie ja avo-ojat, joissa oli hyvin loivat reunat. Sitten kaupunki päätti päällystää tien, silpaista jokaisesta tontista muutaman neliön pois, laittaa sadevesiviemärin asfaltin alle ja kerätä asukkailta rahat pois hulevesimaksulla.

   Lainaa

  14. Tulos: +17 (33 ääntä)
   Banaani: No, siinähän on heti yksi asia vähemmän huolehdittavaksi joten miksi ei. Lisäksi puhelimen voi useissa tapauksissa paikantaa toisin kuin lompakon. Lisäksi puhelimen kautta saa ainakin rehellisen löytäjän ehkä helpoiten kiinni noudon sopimiseksi. Lisäksi puhelin on niin liimautunut ihmiseen kiinni [...]
   En minä mitään asiasta ihmetellyt. Kysyin vain koska en ole tällaiseen tapaan aiemmin törmännyt.

   Lainaa

  15. Tulos: +17 (29 ääntä)
   Säädin: Jäin vain pohtimaan jotta missä kunnossa pihan täytyy olla jos joku sen vilpittömästi mieltää katuojaksi.
   Minä jäin pohtimaan missä kunnossa Ida on jos asuu katuojaksi mielletyssä paikassa.

   Lainaa

  16. Tulos: +31 (49 ääntä)
   Banaani: No, siinähän on heti yksi asia vähemmän huolehdittavaksi joten miksi ei. Lisäksi puhelimen voi useissa tapauksissa paikantaa toisin kuin lompakon. Lisäksi puhelimen kautta saa ainakin rehellisen löytäjän ehkä helpoiten kiinni noudon sopimiseksi. Lisäksi puhelin on niin liimautunut ihmiseen kiinni [...]
   "Jos minä jotain hukkaan niin hukkaan sitten kaiken kerralla!"

   Lainaa

  17. Tulos: +37 (53 ääntä)
   Vakavarainen kenguru: Minulla on vasta-argumentti. Kun hukkaat lompakkosi niin mitä kuuluu tehdä ihan ensimmäisenä? Soittaa sulkupalveluun ja kuolettaa kortit. Siihen tarvitaan puhelinta ja silloin on vähän kurjempi juttu, jos puhelimesi on lompakkosi eli yhtä kateissa kuin kuolettamista kaipaavat korttisi. Jokainen saa [...]
   Lainaa puhelinta joltakulta. Itsellä hukkunut joskus puhelin ja sen mukana kaikki kortit. Hengissä selvisin.

   Lainaa

  18. Suosittu alpakka 9.9.2021 13:16
   Tulos: +29 (33 ääntä)
   Kipakka karhu: Mulle taas tuli mieleen että Jouko on vaan hemmetin sekaisin :D
   Jouko olisi halunnut korjata talteen, kun kerran hylätty...

   Lainaa

  19. Reseptivapaa dinosaurus 9.9.2021 13:30
   Tulos: +35 (49 ääntä)
   Onko tämä nyt se kun Joukossa tyhmyys tiivistyy?

   Lainaa

  20. Norski dinosaurus 9.9.2021 15:10
   Tulos: +42 (44 ääntä)
   Vakavarainen kenguru: Minulla on vasta-argumentti. Kun hukkaat lompakkosi niin mitä kuuluu tehdä ihan ensimmäisenä? Soittaa sulkupalveluun ja kuolettaa kortit. Siihen tarvitaan puhelinta ja silloin on vähän kurjempi juttu, jos puhelimesi on lompakkosi eli yhtä kateissa kuin kuolettamista kaipaavat korttisi. Jokainen saa [...]
   Ihan hyvä vasta-argumentti, mutta itselleni puhelimen jäljitettävyys painaa vaakakupissa enemmän. Lompakkoon ei voi soittaa eikä sitä voi paikantaa.  Jos kaikki nyt kuitenkin hukkuisi, lainaisin puhelinta kumppanilta tai joltain muulta, tai jos ei ketään olisi hollilla, kävisin ostamassa ärrältä jonkun viiden euron prepaid-kortin (ja kyllä, käteistä löytyy sen verran kotoa vaikka kortit olisi mennyt puhelimen mukana) jonka voi laittaa vanhempaan puhelimeen ja soittaa sulkupalveluun. Sen verran harvoin tuollaista tapahtuu (esim. itselleni ei toistaiseksi kertaakaan), että ei tuo nyt liian suuri vaiva ole sellaisessa tilanteessa. Lisäksi todennäköisesti huomaisin korttien katoamisen huomattavasti nopeammin jos ne katoaisivat puhelimen mukana kuin jos joku vaikka näpistäisi lompakkoni käsilaukusta, koska puhelinta tulee käytettyä vähän väliä milloin mihinkin, kun taas lompakkoa vain silloin kun ostaa jotain.

   Lainaa

  21. Rikkinäinen tuuletin 9.9.2021 16:12
   Tulos: +22 (22 ääntä)
   Turkulaisena, kyseinen otos puskaradioryhmästä vastaa hyvin päivittäistä keskustelun laatua. Se on tässä vaiheessa melkeen jo lämpimän luotettava tieto; riippumatta miten hirveästä tragediasta tahansa postaat, aina löytyy joku vittuilija. I love my Turku.

   Lainaa

  22. Tarkkaileva tuhatjalkainen 9.9.2021 16:38
   Tulos: +20 (24 ääntä)
   Säädin: Jäin vain pohtimaan jotta missä kunnossa pihan täytyy olla jos joku sen vilpittömästi mieltää katuojaksi.
   Kuvasta päätellen ei kauhean hirveässä kunnossa, eikä tuo näytä ojalta muutenkaan.

   Lainaa

  23. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Rikkinäinen tuuletin: Turkulaisena, kyseinen otos puskaradioryhmästä vastaa hyvin päivittäistä keskustelun laatua. Se on tässä vaiheessa melkeen jo lämpimän luotettava tieto; riippumatta miten hirveästä tragediasta tahansa postaat, aina löytyy joku vittuilija. I love my Turku.
   Eiköhän sama ole joka ikisessä puskaradiossa. Oulussa ainakin. Oulussa tosin yksikään "sutkautus" ei ole ollut omaperäinen tai hauska.

   Lainaa

  24. Evätön pulu 9.9.2021 17:03
   Tulos: -1 (19 ääntä)
   Norski dinosaurus: Ihan hyvä vasta-argumentti, mutta itselleni puhelimen jäljitettävyys painaa vaakakupissa enemmän. Lompakkoon ei voi soittaa eikä sitä voi paikantaa.  Jos kaikki nyt kuitenkin hukkuisi, lainaisin puhelinta kumppanilta tai joltain muulta, tai jos ei ketään olisi hollilla, kävisin ostamassa ärrältä [...]
   Oisko toi enemmän naisten ongelma, kun lompakko on siellä käsilaukussa. Mulla on lompakko taskussa AINA. Poistuu taskusta vain maksaessa ja vaihtaessani housuja. Puhelinkin oli ennen, kun oli pieni Nokia. Nykyinen älypuhelin ei taskuun mahdu, joten se voi helposti vaikka unohtua johonkin. Mulla unohtunut (onneksi) vain kotiin monta kertaa. En tuijota puhelinta jatkuvasti, niin voi johtua siitäkin.

   Lainaa

  25. Mönjätön perhonen 9.9.2021 17:39
   Tulos: +84 (84 ääntä)
   mulle kävi penskana vähän samanlailla kun Ilkalle. löysin lompakon ja kohteliaasti palautin kun osoite siihen oli raapustettu. no eiköhän siellä joku saatanan keski-ikäinen elämäänsä kyllästyny matami alkanu kurkkusuorana huutamaan ja haukkumaan varkaaksi, tivas nimeä ja osoitetta et poliisille soittaa, hyvä et ei kimppuun käyny. siinä sit 8 vuotiaana itkien karkuun juosta. meni pitkä tovi et sen jälkeen mihinkään löytötavaraan koskin.

   Lainaa

  26. Purppura preeriasusi 9.9.2021 18:25
   Tulos: -4 (30 ääntä)
   Vuohi: Pitävätkö ihmiset nykyään korttejaan puhelimen kotelossa lompakon sijasta?
   Mikä on lompakko?

   Lainaa

  27. Tulos: +24 (24 ääntä)
   Banaani: No, siinähän on heti yksi asia vähemmän huolehdittavaksi joten miksi ei. Lisäksi puhelimen voi useissa tapauksissa paikantaa toisin kuin lompakon. Lisäksi puhelimen kautta saa ainakin rehellisen löytäjän ehkä helpoiten kiinni noudon sopimiseksi. Lisäksi puhelin on niin liimautunut ihmiseen kiinni [...]
   Itse haluan kyllä yksinkertaisesti vaan hukata puhelimeni ja rahani erikseen.

   Lainaa

  28. Itseasiassa 9.9.2021 21:38
   Tulos: +36 (36 ääntä)
   Vakavarainen kenguru: Minulla on vasta-argumentti. Kun hukkaat lompakkosi niin mitä kuuluu tehdä ihan ensimmäisenä? Soittaa sulkupalveluun ja kuolettaa kortit. Siihen tarvitaan puhelinta ja silloin on vähän kurjempi juttu, jos puhelimesi on lompakkosi eli yhtä kateissa kuin kuolettamista kaipaavat korttisi. Jokainen saa [...]
   Tää on muuten hyvä pointti. Meillä oli firmassa aiemmin ehdottomasti kielletty ID-kortin ja firman avaimen pitäminen samassa nipussa, ettei avainta voi yhdistää oikeaan osoitteeseen. Tämän jälkeen tuntui oudolta, kun saatiin seuraavaksi ID-kortit, joissa se avain on siruna mukana.

   Lainaa

  29. Kipakka karhu 9.9.2021 22:14
   Tulos: +46 (48 ääntä)
   Evätön pulu: Oisko toi enemmän naisten ongelma, kun lompakko on siellä käsilaukussa. Mulla on lompakko taskussa AINA. Poistuu taskusta vain maksaessa ja vaihtaessani housuja. Puhelinkin oli ennen, kun oli pieni Nokia. Nykyinen älypuhelin ei taskuun mahdu, joten se voi helposti vaikka unohtua johonkin. Mulla [...]
   Naiset ei vaan voi säilyttää lompakkoa taskussa kun naisten housujen taskut on ehkä 4 cm syviä.

   Lainaa

  30. Lattana mäyrä 9.9.2021 22:28
   Tulos: +21 (21 ääntä)
   Banaani: No, siinähän on heti yksi asia vähemmän huolehdittavaksi joten miksi ei. Lisäksi puhelimen voi useissa tapauksissa paikantaa toisin kuin lompakon. Lisäksi puhelimen kautta saa ainakin rehellisen löytäjän ehkä helpoiten kiinni noudon sopimiseksi. Lisäksi puhelin on niin liimautunut ihmiseen kiinni [...]
   Minulta lähti kännykkä ja sen mukana pankkikortti ja ajokortti. Oletan (ja niin oletti poliisisetäkin), että kohteena oli juurikin kännykkä ja varkauden takana joku useamminkin kännyköitä vievä. Ei sitä paljoa jäljitelty, kun kännykkä suljettiin heti. Varkaudessa kännykän menettämisen jälkeen eniten perseestä oli hetun päätyminen vääriin käsiin. Ei sitä kerennyt onneksi kukaan käyttää, kun hommasin luottokiellon itselleni. Mutta ai että miten se luottokielto osaa myös olla perseestä. Uutta kännykkää en saanut osamaksulla kuin vasta tulemalla seuraavana päivänä luottokieltotodistuksen kanssa uudestaan paikalle ja netistä laskulla tilaaminen ei onnistu. Jokaisen isomman ostotapahtuman kohdalla mietti, että saakohan sitä nyt tehtyä. Lisäksi koko ajan on mielessä hetun väärinkäyttö muulla tavoin. Itse hölmönä pidin varkauden aikaan kännykkää talvitakin taskussa, joka oli napilla suljettava ja iso. Käsi kävi avoimessa taskussa (koska pitäähän se kännykkä saada mahdollisimman nopeasti esiin) ja huomasin kännykän puuttuvan vasta kun varas oli liennut paikalta. Kukaan ei nähnyt mitään. Jos minulla olisi ollut lompakko mukana, se olisi ollut laukussa. Oletan, että laukusta varastaminen olisi ollut vaikeampaa.
   Pankkikortin katoaminen ei ollut yhtä iso asia, kun kortissa ei ollut (eikä ole edelleenkään :D) lähimaksuominaisuutta.
   Tiivistettynä: mielummin menettäisin vain kännykän tai lompakon sisällön, enkä kumpaakin kerralla.

   Lainaa

  31. Ryötäjä löystää 9.9.2021 23:36
   Tulos: -16 (22 ääntä)
   Ei vaan mee mun päähän, et avaimet löydetään, mutta löytäjä "pöllikin" avainten omistajan laukun siinä välissä. Mistä se laukku ny ilmesty? Onkohan sekin jossain toisessa ojassa? 🤷😳

   Lainaa

  32. Symbatiat ja embatiat 10.9.2021 1:14
   Tulos: +19 (19 ääntä)
   Vuohi: En minä mitään asiasta ihmetellyt. Kysyin vain koska en ole tällaiseen tapaan aiemmin törmännyt.
   Et ole koskaan törmännyt puhelimen kuoriin, missä on läppä taskuilla kortteja varten, läppä suojaa näyttöä? Näitä ollut olemassa siitä lähtien kun kosketusnäyttöiset puhelimetkin.

   Lainaa

  33. Haihtuva herne 10.9.2021 17:00
   Tulos: +14 (14 ääntä)
   Täytyy myöntää etten itsekään tykkää pitää kortteja ym. kännykän kotelossa, vaikka löytyy kotelo jossa olisi korteille paikat. En vaan halua hävittää kaikkia elintärkeitä tarvikkeita samaan aikaan. Kännyssä kuitenkin on Google pay yms. aktivoituna, että jos tulee akuutti tarve käydä kaupassa eikä ole lompakkoa mukana, niin saa sillä ne pienemmät ostokset maksettua. Ja känny luonnollisesti lukittu salasanalla, ja varoiksi laitoin nimeni ja sähköpostiosoitteni lukitusnäytöllä, mikäli joku rehellinen ihminen sattuu kännykän löytämään.

   Lainaa

  34. Kaikenlaista tapahtuu 12.9.2021 6:45
   Tulos: +7 (9 ääntä)
   Kirjautuminen epäonnistui: Onhan todella uskottava skenaario, että joku varastaa laukun autosta, kahmii kaiken arvokkaan ja menee sitten laittamaan erikseen avaimista ilmoituksen, että nää saat takaisin.
   No mun kaverilta varastettiin auto ja sen mukana kaikki tavarat kuten sisällä ollut puhelin, lompakko, tabletti, jne. Laitoin etsintä ilmoituksen faceen jossa tarjosin löytöpalkkiota niin auton varastanut henkilö ilmoitti mistä se löytyy. Kaikki tavarat sisältä viety ja avaimet jätetty autoon maton alle ja ovet lukitsematta. Tabletti löytyi myöhemmin poliisien toimesta tämän kyseisen ilmoittajan kotoa mutta koska sanoi poliisille ettei ole autoa varastanut niin poliisia ei kiinnosta. Kyseessä oli siis enemmän rikoksia tekevä henkilö jonka kodin oli poliisi käynyt muihin rikoksiin liittyen tutkimassa. Lompakon sisältöä löytyi myös myöhemmin joltain jolla oli nippu eri henkilöiden kortteja.

   Lainaa

  35. Aistikas manaatti 10.10.2021 7:55
   Tulos: +1 (1 ääni)
   Mönkijä olisi ollut Joukon, jos kukaan ei olisi kaivannut sitä.

   Lainaa

  Lue lisää

  Kommentoi

  Avatar

  Vastaa

  Nimikone

  Laiskottaako? Täytä nopeasti nimikoneella!

  Avainsanat: abortti, avaimet, bussi, katuoja, kuva, laukku, lompakko, löytötavarat, mönkijä, oja, piha, taksi, varas, varastaa